Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 4. marts 2015 Kl. 13:00 Ringparken Nordre Ringvej 9 K, 8550 Ryomgaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 4. marts 2015 Kl. 13:00 Ringparken Nordre Ringvej 9 K, 8550 Ryomgaard"

Transkript

1 1 of 16 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 4. marts 2015 Kl. 13:00 Ringparken Nordre Ringvej 9 K, 8550 Ryomgaard Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard (V) Kim Lykke Jensen (F) Fraværende Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A)

2 2 of 16 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side 116. Søhusparken - evaluering Budgetanalyser - status Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker - iværksættelsesplan Etablering af 112 førstehjælperordning i Syddjurs kommune Pulje til styrkelse af livskvaliteten for de svageste hjemmehjælpsmodtagere - "Klippekortsmodellen" Udmeldinger aktivitetscentre som følge øget brugerbetaling Misbrugscentret ændrer navn og åbningstider Orientering 4/

3 3 of 16 Side Søhusparken - evaluering Sagsnr.: 11/5385 Sagen afgøres i: Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Resumé Den indgåede kontrakt med Forenede Care om drift af Søhusparken udløber den 31. januar Kommunen har option på at forlænge kontrakten i op til yderligere fire år med to år ad gangen på samme vilkår som nuværende kontrakt. Såfremt denne option ønskes udnyttet, skal de meddeles leverandøren 6 måneder før kontraktens udløb dvs. senest den 31. juli Forud for en eventuel kontraktforlængelse gennemføres en evaluering af partnerskabet med Forenede Care. Udvalget drøftede rammen for evalueringen i december På dette møde: Får udvalget en mundtlig status for dialogen med eksterne konsulenter. Skal udvalget drøfte den økonomiske ramme for inddragelse af ekstern konsulentbistand. Sagsfremstilling Formålet med at udbyde plejecentret Søhusparken var et ønske fra kommunen om at få en professionel samarbejdspartner, der leverer en høj kvalitet og effektivitet - og som i samarbejde med kommunen kan udbygge og udvikle plejen og omsorgen indenfor rammerne af partnerskabet. Kernen i den udbudte opgave er varetagelsen af pleje samt personlig og praktisk hjælp med udgangspunkt i respekten for den enkelte. Et væsentligt element i partnerskabet er fremtidig udvikling indenfor en række udvalgte temaer, der vil være omdrejningspunktet i evalueringen: 1. Samarbejde 2. Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 3. Udvikling af opgaven 4. Ledelse 5. Ressourcefordelingsmodel 6. Effektivisering 7. Økonomiske tilpasninger og eksterne forhold 8. Fælles læring Evalueringen skal danne baggrund for en beslutning om evt. at fortsætte samarbejdet med Forenede Care om driften af Søhusparken. For at sikre så grundigt og solidt et beslutningsgrundlag som muligt, ønsker administrationen at inddrage ekstern konsulentbistand. Formålet med at inddrage eksterne i evalueringen er desuden at sikre et blik udefra. Administrationen er i dialog med konsulentfirmaer med viden om området. Konsulenterne har givet et foreløbigt bud på indhold og økonomi ift. evalueringsopgaven. Administrationen afholder den 24. februar/4. marts møder med firmaerne. På udvalgsmødet gives en mundtlig status for dialogen. Økonomi og organisatoriske konsekvenser Evalueringen vil forventeligt koste op til ex moms. Midlerne tages fra områdets økonomi.

4 4 of 16 Side 3 Indstilling Direktøren indstiller, at udvalget godkender ramme på op til kr. for inddragelse af ekstern konsulentbistand i evalueringsopgaven indenfor ældreområdets økonomi. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Indstillingen godkendes med bemærkning om at udvalget på næste møde orienteres om den endelige evalueringsramme.

5 5 of 16 Side Budgetanalyser - status Sagsnr.: 14/37206 Sagen afgøres i: Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Resumé Byrådet besluttede i efteråret 2014, at der skal udarbejdes budgetanalyser. Analyserne skal i et flerårigt perspektiv pege på initiativer til udvikling af kommunens opgaver, der medvirker til at tilvejebringe et økonomisk råderum. Samtidig skal analyserne have fokus på muligheden for gennem internt innovationsarbejde og samarbejde med andre offentlige og private aktører at optimere driften. Analyserne skal tage højde for initiativer, der allerede er igangsat på de respektive områder. Der udarbejdes budgetanalyser på de 5 velfærdsområder: 1. Beskæftigelsesområdet 2. Skole- og dagtilbudsområdet 3. Familieområdet 4. Voksen-handicapområdet 5. Ældre- og sundhedsområdet Analyserne skal samlet set pege på muligheder for budgetreduktioner på 150 mio. kr. frem til Analyserne på voksen-handicapområdet og sundheds- og ældreområdet skal hver især levere forslag til initiativer, der kan bidrage med 20 mio. kr. På mødet orienteres udvalget om status for analysearbejdet. Sagsfremstilling Status Analysearbejdet er igangsat. For at sikre en ekstern vurdering af analyseområderne og de økonomiske potentialer, inddrages ekstern konsulentbistand i analysearbejdet. Omfanget af bistand vil variere mellem de enkelte analyser. Baggrund Analyserne skal samlet set pege på muligheder for budgetreduktioner på 150 mio. kr. frem til De respektive områder skal levere forslag til initiativer, der kan bidrage med: Beskæftigelsesområdet 60 mio. kr. Skole- og dagtilbudsområdet 30 mio. kr. Familieområdet 20 mio. kr. Voksen-handicapområdet 20 mio. kr. Ældre- og sundhedsområdet 20 mio. kr. Analyserne drøftes i maj/juni 2015 i Byrådet og vil indgå i budgetdrøftelserne for For så vidt angår skole- og dagtilbudsområderne vil eventuelle beslutninger få budgetmæssig virkning fra august Kommissorierne for analyserne fastlægger de temaer, alle analyser skal komme omkring: Styring Snitflader Strukturer

6 6 of 16 Side 5 Arbejdsgange Serviceniveau Samarbejdsmuligheder Udviklingsmuligheder. Analysen på voksen-handicapområdet skal ud over de tværgående temaer som minimum komme omkring: Revidering af sektorplanen på området Ledelsesinformation Tilbudsviften Egne døgn-, akut- og botilbud Tværgående relationer til andre områder herunder overgang fra ung til voksen, sundhedsområdet Bostøtte - særligt rentabiliteten ved at have botilbud med en rammebevilling Førtidspensionen Inddragelse af civilsamfund Inddragelse af familie og netværk Analysen på sundheds- og ældreområdet skal ud over de tværgående temaer som minimum komme omkring: Revision af sektorplanen for området Aktivitetsbestemt medfinansiering - muligheder for investering med nettofortjeneste Dækningsgrad for plejeboliger Madservice herunder økologi, produktion mv. Inddragelse af frivillige og civilsamfund Velfærdsteknologi Effektstudie på rehabiliteringsindsats Indstilling På mødet får udvalget en mundtlig orientering om analyserne på voksen-handicapområdet og sundheds- og ældreområdet. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Orienteret.

7 7 of 16 Side Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker - iværksættelsesplan Sagsnr.: 15/6704 Sagen afgøres i: Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Resumé Sundhedsstyrelsen (SST) har udgivet 11 forebyggelsespakker med en række anbefalinger til kommunal forebyggelsesindsats. Der fremlægges i denne sag et oplæg til prioritering og implementering af forebyggelsespakkernes anbefalinger til udvalgets drøftelse og godkendelse. Sagsfremstilling Kort om forebyggelsespakkerne. I udgav Sundhedsstyrelsen (SST) 11 forebyggelsespakker med følgende temaer: Alkohol Tobak Mad og måltider Fysisk aktivitet Overvægt Hygiejne Indeklima i skoler Mental sundhed Seksuel sundhed Solbeskyttelse Stoffer. Ulighed i sundhed er et gennemgående tema i alle forebyggelsespakker. Forebyggelsespakkerne giver faglige anbefalinger på forebyggelse af risikofaktorer og bygger på den aktuelt bedste viden. Formålet er at understøtte en systematisk forebyggelses- og sundhedsfremmeindsats af høj kvalitet i kommunerne. De 11 forebyggelsespakker omfatter 262 anbefalinger fordelt på grundniveau og udviklingsniveau. De anbefalinger, som foreligger på grundniveau, bygger på relativt veldokumenteret viden, hvorimod anbefalinger på udviklingsniveau bygger på svagere viden. I budgetvejledningen 2015 anbefaler KL, at alle kommuner i løbet af 2015 har implementeret en betydelig del af anbefalingerne på grundniveau. I 2013 kortlagdes implementeringsgraden af de 176 anbefalinger på grundniveau i en dialogproces med repræsentanter for alle berørte fagområder. Kortlægningen viste, at 96 anbefalinger på grundniveau er implementeret i kommunen, 57 er ikke fuldt implementeret og 23 er slet ikke implementeret. Implementering af forebyggelsespakkerne Implementeringen af forebyggelsespakkerne vil understøtte kommunens forpligtelser mod en effektiv og systematisk borgerrettet sundhedsfremme- og forebyggelsesindsats. Sundhedsteamet har på baggrund af rådgivning fra Center for Forebyggelse i Praksis (KL) udarbejdet et oplæg til prioritering og implementering af forebyggelsespakkerne. Prioritering af forebyggelsespakkerne. Prioriteringen af indsatserne baseres på: Sundhedspolitik Syddjurs Kommune Nyd livet det smitter, Sundhedsprofilen for Syddjurs Kommune 2013, De nationale mål for danskernes sundhed 2014 og Sundhedsaftalen Region Midtjylland Sundhedsteamet anbefaler at:

8 8 of 16 Side 7 Anbefalinger på grundniveau i forebyggelsespakkerne implementeres over en tre årig periode fra : Forebyggelsespakkerne om: tobak, mental sundhed, seksuel sundhed, alkohol implementeres. 2016: Forebyggelsespakkerne om: fysisk aktivitet, overvægt, mad og måltider, stoffer implementeres. 2017: Forebyggelsespakkerne om: hygiejne, indeklima skoler, solbeskyttelse implementeres. Anbefalinger, som giver god mening at iværksætte samtidig, vil blive implementeret selvom resten af pakken prioriteres et andet år f.eks. udvalgte anbefalinger om alkohol og stoffer. Procesplan implementering forebyggelsespakker Sundhedsteamet anbefaler, at forebyggelsespakkerne implementeres efter følgende plan: Sundhedsteamet udarbejder dialogværktøj til hver afdeling, som viser en oversigt over ikkeimplementerede anbefalinger som er relateret til afdelingen. Dialogværktøjet viser også, hvilke områder man bør samarbejde med i arbejdet omkring anbefalingen. Sundhedsteamet gennemgår dialogværktøjet med leder for hver afdeling og er med til at facilitere udarbejdelsen af en prioriteringsplan samt handleplaner for udvalgte anbefalinger. Sundhedsteam følger op på dialogmødet med leder fra hver afdeling og hjælper afdelingerne i den videre proces hvis nødvendigt. Alle områder afleverer en årlig status for implementeringen af forebyggelsespakkerne som tager udgangspunkt i dialogværktøjet. Sundhedsteamet udarbejder årligt en samlet status på implementeringen af forebyggelsespakkerne som forelægges SÆ Sundhedskonsulent Marie Laustrup vil på mødet uddybe oplægget og lægge op til drøftelse med udvalget. Økonomi og organisatoriske konsekvenser Uhensigtsmæssig sundhedsadfærd har store konsekvenser for såvel samfundsøkonomien som den kommunale økonomi, og effekten af sundhedsfremme og forebyggelsesindsats ses i nogle tilfælde først efter flere år. Film fra Sund by netværket: Forebyggelse eller behandling illustrerer afledte kommunale udgifter af sundhedsmæssig risikoadfærd. Lovgrundlag Af sundhedslovens 119 fremgår, at kommunalbestyrelsen har ansvaret for at skabe rammer for en sund levevis Indstilling Direktøren indstiller, at den anbefalede plan for prioritering og implementering af forebyggelsespakkerne drøftes og godkendes. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Godkendt.

9 9 of 16 Side Etablering af 112 førstehjælperordning i Syddjurs kommune Sagsnr.: 15/3188 Sagen afgøres i: Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Resumé I Region Midtjylland er der i dag oprettet en række regionale korps af 112 førstehjælpere som supplement til det professionelle præhospitale beredskab. Regionsrådet har besluttet, at der skal ske en udbygning af indsatsen og anbefalet, at der etableres korps i Tved og Fejrup i Syddjurs Kommune. Der er på den baggrund rettet henvendelse til kommunen. Udvalget orienteres om det indledende arbejde med afdækning mulighederne. Sagsfremstilling 112-førstehjælperordningen. Ved hjertestop uden for hospital er det afgørende for patientens overlevelseschancer, at der ydes hurtig og relevant førstehjælp af god kvalitet. Region Midtjyllands frivillige 112-førstehjælpere, der kan rykke ud i deres lokalområde ved mistanke om hjertestop og sikre borgerne hurtig og relevant førstehjælp, er derfor et godt supplement til det professionelle præhospitale beredskab. Dette gælder særligt i de lokalområder, hvor der kan gå lang tid, før den professionelle hjælp når frem.112 førstehjælperordning er etableret med succes i flere kommuner i Region Midtjylland. 112-førstehjælperne er uddannet i førstehjælp og udstyret med den viden og det udstyr, der skal til, for at kunne sikre borgerne hurtig og relevant førstehjælp, indtil det professionelle beredskab tager over. Indsatsen styres fra Region Midtjyllands præhospitale vagtcentral Akut medicinsk Koordinations vagtcentral (AMK). AMK-vagtcentralen har ansvaret for de patienter, der er på vej til hospitalet i ambulancer eller anden befordring. AMK-vagtcentralen skal sørge for: rette hjælp til rette patient i rette tid rette patient til rette sted hurtigst muligt optimal udnyttelse af ressourcerne Muligheder for ordningen i Syddjurs kommune. På baggrund af Regionsrådets beslutning om at udvide 112 førstehjælperkonceptet er der rettet henvendelse til Syddjurs Kommune med henblik på at afdække mulighederne for at etablere 112 førstehjælperkorps i områderne Tved og Fejrup. Der har på den baggrund været afholdt et indledende dialogmøde mellem region og kommune, hvor der blev orienteret nærmere om ordningen. Næste skridt er kontakt til områdets borgerforening og distriktsråd med henblik på drøftelse og planlægning af et orienterings og rekrutteringsmøde for lokale interesserede. Sundhed og Omsorgs frivillighedskoordinator er kontaktperson og samarbejder med regionen om det videre forløb. Indstilling Direktøren indstiller til orientering. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Orienteret med bemærkning om at udvalget gerne ser at der kontaktes de personer der allerede er involverede i lignende lokalområdet.

10 10 of 16 Side 9 Bilag 1 Åben VS: Henvendelse vedr. etablering af 112-førstehjælperordninger i Syddjurs Kommune - Vedr. etablering af 112-førstehjælperordninger i Syddjurs Kommune.pdf 15073/15

11 11 of 16 Side Pulje til styrkelse af livskvaliteten for de svageste hjemmehjælpsmodtagere - "Klippekortsmodellen" Sagsnr.: 15/2377 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé En ny pulje aftalt i forbindelse med Finansloven for 2015 skal øge livskvaliteten blandt de svageste hjemmehjælpsmodtagere ved at tilbyde mindst en halv times hjemmehjælp ekstra om ugen den såkaldte klippekortsmodel. De afsatte midler udgør 75 mio. kr. i 2015 og herefter 150 mio. kr. årligt og er fordelt til kommunerne ud fra en objektiv fordelingsnøgle for udgiftsbehovet for ældreområdet. Midlerne er i 2015 og 2016 udmøntet som en pulje, som kommunerne skal søge. Sundhed og Omsorg har indsendt ansøgning med angivelse af målgruppe og visitationskriterier for ordningen. Udvalget orienteres om ansøgningen. Sagsfremstilling Klippekortsmodellen. Klippekortsmodellen er kendt fra Københavns Kommune, der har indført modellen som led i udmøntning af ældremilliarden. Puljens målgruppe er de svageste hjemmehjælpsmodtagere. Borgeren kan selv være med til at bestemme, hvad den ekstra tid skal bruges til. Hjælpen kan deles op i mindre aktiviteter eller spares sammen til aktiviteter, der tager længere tid. Det er den enkelte kommune, der som led i sin visitation fastlægger den endelige målgruppe for ordningen. Vurdering. Sundhed og Omsorg vurderer, at ordningen bedst kommer de svageste brugere til gode ved at fastsætte målgruppen til hjemmehjælpsmodtagere med funktionsniveau 4 brugere med omfattende behov for pleje og omsorg. I særlige situationer kan klippekortet ud fra en individuel vurdering tildeles til risikogruppen af hjemmehjælpsmodtagere med et lidt højere funktionsniveau (3), såfremt de modtager personlig pleje og er i risiko for ensomhed, isolation og funktionstab, der ikke kan imødegås med rehabiliteringsindsats eller tilbud i centre eller ved frivillige ordninger. Klippekortet kan bruges til at udvide indsatser, som kommunen allerede tilbyder eller til eksempelvis følgende nye indsatser: Ledsagelse til indkøb. Ledsagelse til kulturarrangementer i dagtimer. Ledsagelse til fritids og foreningstilbud i dagtimer. Særlige praktiske og plejemæssige ydelser. Ved fuld indfasning af ordningen forventes 120 borgere at være omfattet af klippekortsmodellen. Ældrerådet blev på deres møde den 20. januar 2015 orienteret om klippekortsordningen. Ældrerådet lægger vægt på, at det er de svage ældre, der får glæde af ordningen, og at de ældre får mulighed for at opspare tid til ønskede initiativer. Ældrerådet anbefaler endvidere, at frivillige besøgsvennetjenester kan inddrages til at gøre opmærksom på de ældre, der kunne have glæde af klippekortsordningen Økonomi og organisatoriske konsekvenser Syddjurs kommunes andel udgør i kr. og i kr.

12 12 of 16 Side 11 Indstilling Direktøren indstiller til orientering. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Indstilles til Byrådets efterretning med bemærkning om, at der er tilfredshed med udmøntningen af puljen, men Udvalget for sundhed, ældre og social ville principielt gerne have haft mulighed for at behandle indholdsbeskrivelsen til ansøgningen inden den blev fremsendt. Bilag 1 Åben VS: Ny pulje skal øge livskvaliteten blandt de svageste hjemmehjælpsmodtagere - Fordelingsnøgle 2015.pdf 2 Åben VS: Ny pulje skal øge livskvaliteten blandt de svageste hjemmehjælpsmodtagere - Fordelingnøgle 2016.pdf 3 Åben VS: Ny pulje skal øge livskvaliteten blandt de svageste hjemmehjælpsmodtagere - Brev til kommunerne.docx 10879/ / /15 4 Åben Ansøgning klippekortsmodellen 32394/15

13 13 of 16 Side Udmeldinger aktivitetscentre som følge øget brugerbetaling Sagsnr.: 15/6719 Sagen afgøres i: Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Resumé Udvalget har ønsket en status vedr. brugeres udmeldinger fra deltagelse i frivillige brugerstyrede aktiviteter på centrene som følge af den øgede brugerbetaling, der med årsskiftet er vedtaget på området. Sagsfremstilling Brugere af de forskellige aktiviteter, som foregår i de åbne centre forskellige steder i kommunen, betaler en deltagerbetaling. Brugerbetalingen giver deltagerne mulighed for at benytte sig af de brugerstyrede tilbud, der finder sted på centrene og betalingen er således ikke afgrænset til en bestemt aktivitet. I 2014 udgjorde brugerbetalingen 48 kr. pr. måned pr. deltager. Der blev med budgetvedtagelsen for 2015 besluttet en stigning i deltagerbetaling til 80 kr. pr. måned pr. deltager. I forbindelse med beregning af den afledte merindtægt til kommunen blev der taget højde for et forventet deltagerfrafald på 10 %. Centerråd og Ældreråd har udtrykt bekymring for konsekvenserne af den stigende brugerbetaling, herunder om de frivillige tovholdere mister gnisten, hvis der er vigende deltagerantal. Henvendelse til borgmesteren fra Ældrerådet er vedlagt sagen. Opgørelse over udmeldinger pr Fra fagområdet følges udviklingen af ud og tilmeldinger til centrene tæt. I alt har 165 borgere med årsskiftet ønsket at melde fra til deltagelse i brugerstyrede aktiviteter på centrene. Antallet af udmeldinger varierer en del på de respektive centre. Der har i samme periode været en tilgang på 47 nye brugere. Det skal bemærkes, at vi på nuværende tidspunkt ikke kender den fremtidige tilgang i det nye center Kernehuset, hvor frivillige brugerstyrede aktiviteter styret af centerrådet på stedet endnu er i sin indledende fase. Samlet svarer opgørelsen over til og frameldinger på nuværende tidspunkt til den forventede nedgang i deltagerantal på ca. 10 %. Økonomi og organisatoriske konsekvenser Der er budgetteret med en indtægt på kr. ved en deltagerbetaling på 80 kr. pr. måned pr. deltager. Indstilling Direktøren indstiller til drøftelse. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Udvalget beder forvaltningen belyse konsekvenser af at reducere på omsorgsmidler for at reducere deltagerbetaling. Inden endelig beslutning ønsker udvalget Ældrerådet involveret. Sagen genoptages på næste møde. Bilag 1 Åben Brugere tilgang og afgang.docx 32395/15 2 Åben Brev fra Ældrerådets formand til borgmester Claus Wistoft.doc 32396/15

14 14 of 16 Side Misbrugscentret ændrer navn og åbningstider Sagsnr.: 15/6842 Sagen afgøres i: Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Resumé Misbrugscentret har over længere tid arbejdet med at synliggøre ydelser for borgere med misbrug og udfordringer omkring alkohol og stoffer. I den forbindelse har Misbrugscentret været inde og arbejde med signalgivningen i det aktuelle navn ligesom der har været behov for at se på hvordan ressourcerne i centret bruges, så flest timer kommer borgere til gode. Sagsfremstilling Misbrugscentret ønsker at være kendt for gode ydelser, der hjælper borgerne med alkohol og stofproblematikker. Nyt navn I forsøget på at sikre at så mange borgere som muligt, der har behov for hjælp fra misbrugscentret, reelt tager kontakt til centret er signalgivningen i centret navn ikke uvæsentligt. Misbrugscentret oplever i dag at stedets navn sender de forkerte signaler til den målgruppe som man ønsker at komme i kontakt med. For det første sender ordet misbrugscenter ikke signaler om, at der foregår såvel alkoholrådgivning som alkoholbehandling. For det andet opfatter flere borgere, at navnet sender et signal om at alle borgere, der kontakter eller benytter misbrugscentret er misbrugere, hvilket ikke altid svarer overens med borgernes egen opfattelse. Man kan opleve kun at have et forbrug og endnu ikke et misbrug. Af disse grunde har centret ønsket at ændret sit navn og centret hedder fra 1. april 2015 Rusmiddelcenter Syddjurs. Nye åbningstider Medarbejderne i Rusmiddelcenter Syddjurs løser i forbindelse med alkohol- og stofmisbrugsrådgivning og behandling mange forskellige opgave gående fra individuelle samtaler, individuelle behandlinger, hjemmebesøg, medicinudlevering, gruppeforløb og deltager som noget nyt også i en del undervisningsog oplysningsarbejde overfor borgergrupper og kommunens medarbejdere. Da en del arbejde foregår ved individuelle samtaler i centret og sikkerheden altid skal være i orden er der behov for at ændre på telefon- og åbningstider, så den samlede opgavemængde til alle tider kan løses tilfredsstillende og med den rette sikkerhed. Centeret har i dag tre lange åbningsdage fra kl for klienter. Det har over en længere periode vist sig ikke at være et behov for tre dage med lang åbningstid. Den lange åbningstid er en udfordring, da flere af centrets opgaver foregår udenfor centret og åbningstiden binder min. to medarbejdere til misbrugscentrets hovedadresse. Samme udfordring opleves vedr. telefontiden, der i dag er lig med den fulde åbningstid. Centret vil fra 1. april have åbent mandag og torsdag fra kl , tirsdag og onsdag og fredag fra kl Telefontid bliver fremover hver dag fra kl For at sikre optimalt samarbejde med de borgere, der til enhver tid er tilknyttet centret, har medarbejdere får arbejdsmobiler, så de selv kan SMS/have kontakt med de bruger/klienter som man pt. er i kontakt med. Den nye løsning vedr. telefon- og åbningstider sikrer en større fleksibilitet i opgaveløsningen og giver samtidig den enkelte borger en nemmere adgang til den behandler som vedkommende er i kontakt med. Indstilling Direktøren indstiller sagen til efterretning. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Taget til efterretning.

15 15 of 16 Side Orientering 4/3-15 Sagsnr.: 14/488 Sagen afgøres i: Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Der gennemføres brugertilfredshedsundersøgelser i alle plejeboliger i Syddjurs Kommune. 2. Orienteret om klage vedr. Søhusparken. 3. Orienteret om oplæg om det nære sundhedsvæsen i regionalt regi. 4. Møde med formandsskaber om regionalt udspil om besparelser. 5. Ventelister plejeboliger. 6. Sektorplanlægning. 7. Samling af sygeplejen i Thorsager. 8. Teknisk ejendomsservice.

16 16 of 16 Side 15 Underskriftsside Ole Bollesen (A) Jens Rasmussen (F) Karen Østergaard (V) Christian Haubuf (A) Kim Lykke Jensen (F)

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. marts 2015 Kl. 13:30 Lyngparken. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. marts 2015 Kl. 13:30 Lyngparken. Medlemmer. Fraværende 1 of 16 Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. marts 2015 Kl. 13:30 Lyngparken Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen Jytte Schnell Gurli Juel

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 11 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 18. november 2015 Kl. 13:00 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard

Læs mere

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Evaluering - indhold... 3 3 Evaluering - tidsplan... 6 4 Evaluering - metoder... 6 5 Om opgaven på Søhusparken

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. marts 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 11/40589 Sundhedspolitik 'Sammen om

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Værktøjer til forandring Forebyggelsespakker -status og visioner Københavns Kommune 3.3.2015. Konsulent Eva M. Burchard

Værktøjer til forandring Forebyggelsespakker -status og visioner Københavns Kommune 3.3.2015. Konsulent Eva M. Burchard Værktøjer til forandring Forebyggelsespakker -status og visioner Københavns Kommune 3.3.2015 Konsulent Eva M. Burchard Den brede dagsorden på velfærdsområderne -kommunale pejlemærker Forebyggelse og tidlig

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Fremtidens sundhedsindsats i kommunerne med fokus på børn og unge. Konsulent Nina Gath Center for Social og Sundhed, KL

Fremtidens sundhedsindsats i kommunerne med fokus på børn og unge. Konsulent Nina Gath Center for Social og Sundhed, KL Fremtidens sundhedsindsats i kommunerne med fokus på børn og unge Konsulent Nina Gath Center for Social og Sundhed, KL Sundhedsspor og velfærdsspor Den brede dagsorden Sundhedsaftaler Forebyggelsespakker

Læs mere

Muligheder for udvikling af opgaver og tilvejebringelse af et økonomisk råderum i Syddjurs Kommune

Muligheder for udvikling af opgaver og tilvejebringelse af et økonomisk råderum i Syddjurs Kommune 1 of 6 Muligheder for udvikling af opgaver og tilvejebringelse af et økonomisk råderum i Syddjurs Kommune - Overordnede retningslinjer for analysearbejdet - Skabelon for kommissorie for de enkelte analyser

Læs mere

SUNDHEDSSTYRELSENS FOREBYGGELSESPAKKER

SUNDHEDSSTYRELSENS FOREBYGGELSESPAKKER Styrkelse af forebyggelses og sundhedsfremmeindsatsen i kommunen SUNDHEDSSTYRELSENS FOREBYGGELSESPAKKER IMPLEMENTERINGSPLAN REBILD KOMMUNE Side 1 af 5 Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik

Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik Punkt 2. Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik 2015-2018. 2014-2390. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at Sunde rammer, Lighed i sundhed, Mental

Læs mere

Frokostordninger i daginstitutioner

Frokostordninger i daginstitutioner Frokostordninger i daginstitutioner - Hvordan spiller de ind i kommunernes arbejde med sundhedsfremme og forebyggelse Konference. Børnehaven som læringsrum for sundhed & maddannelse - fra evidens til forandring.

Læs mere

Godkendelse af status på Sundhedspolitik , ultimo 2016

Godkendelse af status på Sundhedspolitik , ultimo 2016 Punkt 2. Godkendelse af status på Sundhedspolitik 2015-2018, ultimo 2016 2016-040894 Sundheds- og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender status på Sundhedspolitik 2015-2018, ultimo 2016. Mads

Læs mere

Er der styr på hygiejnen? Nina Gath, konsulent Eva M. Burchard, konsulent

Er der styr på hygiejnen? Nina Gath, konsulent Eva M. Burchard, konsulent Er der styr på hygiejnen? Nina Gath, konsulent Eva M. Burchard, konsulent Program Er der styr på hygiejnen? Odense den 25.2.2014 Forebyggelsespakken om 10:00 Velkomst og introduktion til dagen og morgenkaffe

Læs mere

Bilag 2: Midtvejsspørgeskema udsendt til kommunerne

Bilag 2: Midtvejsspørgeskema udsendt til kommunerne Bilag 2: Midtvejsspørgeskema udsendt til kommunerne Kortlægning af kommunernes arbejde med implementering af forebyggelsespakkernes anbefalinger Kortlægningen gennemføres af Center for Interventionsforskning

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Hvad virker? Sundheds- og beskæftigelsesindsatsen i nærområdet: Den 17. november 2014

Hvad virker? Sundheds- og beskæftigelsesindsatsen i nærområdet: Den 17. november 2014 Sundheds- og beskæftigelsesindsatsen i nærområdet: Hvad virker? Den 17. november 2014 Eva Michelle Burchard, konsulent i Center for Forebyggelse i praksis, KL De syv anbefalinger 1. Fælles mål og indsatser

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Introduktion til Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker

Introduktion til Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Introduktion til Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Region Syddanmark 23. april 2013 Barbara Hjalsted bah@sst.dk Sundhedsstyrelsen, Forebyggelse og Borgernære Sundhedstilbud Disposition Baggrund og

Læs mere

Introduktion FOREBYGGELSESUDVALGET

Introduktion FOREBYGGELSESUDVALGET Introduktion FOREBYGGELSESUDVALGET Udvalgets opgaver (1) Styrelsesvedtægt for Herning Kommune: Almindelige regler om udvalgenes virksomhed (kap. III) Forebyggelsesudvalget 19 Forebyggelsesudvalget består

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Anvendelse af sundhedsprofilen i forebyggelsesarbejdet

Anvendelse af sundhedsprofilen i forebyggelsesarbejdet Anvendelse af sundhedsprofilen i forebyggelsesarbejdet Lancering af sundhedsprofil 2013, Region Syddanmark, Vejle, 6. marts 2014 Lisbeth Holm Olsen Sundhedspolitik et flagskib for nyt byråd Nationale mål

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Jan Fischer (A) Michael Aakjær (A) Helle Røge (F)

Læs mere

FREMTIDENS SUNDHED OG OMSORG. Afrapportering på byrådets temamøde den 29. maj 2019

FREMTIDENS SUNDHED OG OMSORG. Afrapportering på byrådets temamøde den 29. maj 2019 FREMTIDENS SUNDHED OG OMSORG Afrapportering på byrådets temamøde den 29. maj 2019 Kommissorium for Fremtidens sundhed og omsorg Økonomisk råderum på henholdsvis 10, 20 og 30 mio. kr. på hvert område i

Læs mere

Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde

Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde 1 of 5 Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde Sagsnr.: 14/2829 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Sektorplanen for ældre og sundhedsområdet er omsat i et vedtaget principprogram, der som overordnet

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

2 Dialogmøde med OmrådeMED Sundhed og Omsorg

2 Dialogmøde med OmrådeMED Sundhed og Omsorg 2 Dialogmøde med OmrådeMED Sundhed og Omsorg 2.1 - Bilag: Oplæg til bevillingsmål for bevilling 52, Sundhedsområdet 2017 DokumentID: 5176018 Oplæg til bevillingsmål for bevilling 52 Sundhedsområdet 2017

Læs mere

Forebyggelsespakkerne som redskab til at skabe kvalitet i forebyggelsen KLs Sundhedskonference, januar 2014

Forebyggelsespakkerne som redskab til at skabe kvalitet i forebyggelsen KLs Sundhedskonference, januar 2014 Forebyggelsespakkerne som redskab til at skabe kvalitet i forebyggelsen KLs Sundhedskonference, januar 2014 Tine Curtis, centerchef Adj. professor, Syddansk Universitet Det overordnede udfordringsbillede

Læs mere

Frivillighedspolitik for ældreområdet

Frivillighedspolitik for ældreområdet Frivillighedspolitik for ældreområdet Syddjurs Kommune og civilsamfundet - med borgervelfærden i centrum 2011 Godkendt i byrådet d. 22. september 2011 FORORD Ældreområdet har en årelang tradition for et

Læs mere

Referat. Byrådets temamøder. By temamøde Onsdag den 27. april 2016 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådets temamøder. By temamøde Onsdag den 27. april 2016 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende 1 of 7 Referat Byrådets temamøder By temamøde Onsdag den 27. april 2016 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 03. maj 2017 Kl. 13:00 Rehabilteringsafdelingen Århusvej 35, Tirstrup

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 03. maj 2017 Kl. 13:00 Rehabilteringsafdelingen Århusvej 35, Tirstrup Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 03. maj 2017 Kl. 13:00 Rehabilteringsafdelingen Århusvej 35, Tirstrup Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard (V) Kim Lykke

Læs mere

Sundhedsaftale mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen

Sundhedsaftale mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 22. december 2014 Sundhedsaftale 2015-2018 mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen 1. Resume Region Midtjylland og de

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. februar 2014 kl. 08.30 i Fællessalen, Pedershave

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. februar 2014 kl. 08.30 i Fællessalen, Pedershave Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. februar 2014 kl. 08.30 i Fællessalen, Pedershave Mødet slut kl. 10.50 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 11. september 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Preben Jahnsen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

Status. Horsens Kommunes indsats ift. Sundhedsstyrelsens Forebyggelsespakker. Velfærd og Sundhed Velfærd og sundhedsstaben

Status. Horsens Kommunes indsats ift. Sundhedsstyrelsens Forebyggelsespakker. Velfærd og Sundhed Velfærd og sundhedsstaben Velfærd og Sundhed Velfærd og sundhedsstaben Sagsnr.: 29.09.04-P00-1-14 Initialer: FSF Horsens Kommunes indsats ift. Sundhedsstyrelsens Forebyggelsespakker Status Indhold 1. Resumé...3 INTRODUKTION...5

Læs mere

FOREBYGGELSE PÅ ÆLDREOMRÅDET

FOREBYGGELSE PÅ ÆLDREOMRÅDET FOREBYGGELSE PÅ ÆLDREOMRÅDET Anette Thorsmark konsulent i Center for Forebyggelse i praksis, KL Center for Forebyggelse i praksis At understøtte kommunernes arbejde med at sikre kvalitet og vidensbasering

Læs mere

SESSION 2 IMPLEMENTERING AF FOREBYGGELSESPAKKEN OM ALKOHOL

SESSION 2 IMPLEMENTERING AF FOREBYGGELSESPAKKEN OM ALKOHOL IMPLEMTERING AF FOREBYGGELSESPAKKEN OM ALKOHOL IMPLEMENTERING AF FOREBYGGELSESPAKKEN OM ALKOHOL National Alkoholkonference, 19.januar.2016 Eva Michelle Burchard, konsulent i Center for Forebyggelse i praksis

Læs mere

Forebyggelsespakker Mental Sundhed Lene Dørfler Udvikling og Forebyggelse Silkeborg Kommune

Forebyggelsespakker Mental Sundhed Lene Dørfler Udvikling og Forebyggelse Silkeborg Kommune Forebyggelsespakker Mental Sundhed Lene Dørfler Udvikling og Forebyggelse Silkeborg Kommune 1 Hvad sker der på forebyggelsesområdet? Regeringen har stigende fokus på forebyggelse Regeringsgrundlaget nationale

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til øget livskvalitet for de svageste hjemmehjælpsmodtagere Klippekortmodellen 15.75.01.10

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 9. februar 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan

Læs mere

Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune. Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet

Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune. Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet Det overordnede udfordringsbillede på sundhedsområdet Større andel af

Læs mere

1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Målgruppe... 3 4. Adgang til alkoholbehandling... 3 5. Formål med behandlingen... 4 6.

1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Målgruppe... 3 4. Adgang til alkoholbehandling... 3 5. Formål med behandlingen... 4 6. 1 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Målgruppe... 3 4. Adgang til alkoholbehandling... 3 5. Formål med behandlingen... 4 6. Behandlingsydelser... 4 7. Dokumentation... 6 8. Behandlingsgaranti...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 18. marts 2019 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Dorthe Hecht, Henrik Zimino,

Læs mere

Klippekort. Kvalitetsstandard 2017

Klippekort. Kvalitetsstandard 2017 Klippekort Kvalitetsstandard 2017 Kvalitetsstandard klippekort Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for klippekortordningen i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2017. Lovgrundlag 3 Visitation

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 12 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 02. september 2015 Kl. 13:00 Hjælpemiddelcentret Gråskegårdevej 2 B, Tirstrup, 8400 Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Sundhedspolitik Omsorgs- og Forebyggelsesudvalg

Sundhedspolitik Omsorgs- og Forebyggelsesudvalg Sundhedspolitik 2020 Omsorgs- og Forebyggelsesudvalg 25.3.19 Involvering i - og kvalificering afsundhedspolitikken Langsigtet rammepolitik med principper og pejlemærker 2 årige strategier Handleplaner

Læs mere

Godkendelse af Sundheds- og Kulturforvaltningens handleplan til Sundhedspolitikken

Godkendelse af Sundheds- og Kulturforvaltningens handleplan til Sundhedspolitikken Punkt 7. Godkendelse af Sundheds- og Kulturforvaltningens handleplan til Sundhedspolitikken 2019-22 2018-011957 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender forvaltningens

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Orientering om Sundhedsstyrelsens reviderede forebyggelsespakker

Orientering om Sundhedsstyrelsens reviderede forebyggelsespakker Sundheds- og Kulturudvalget Punkt 5. Orientering om Sundhedsstyrelsens reviderede forebyggelsespakker 2018-037484 Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Udkast til Forebyggelses- og Sundhedsfremmepolitik for Furesø Kommune 2019 2022 Sagsnr. i ESDH: 18/13734 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling SU 1 51 Tilpasning af midler til kommunal medfinansiering på sundhedsområdet -1.209.000-1.209.000-1.209.000-1.209.000 SU 2 52

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Kortlægning: Kommunernes arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Udvikling i arbejdet fra

Kortlægning: Kommunernes arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Udvikling i arbejdet fra Resumé Sundhedsstyrelsen har i perioden fra juni 2012 til december 2013 udgivet i alt 11 forebyggelsespakker med faglige anbefalinger til kommunernes sundhedsfremme- og forebyggelsesarbejde. Formålet med

Læs mere

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF ANBEFALINGERNE I FOREBYGGELSESPAKKERNE

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF ANBEFALINGERNE I FOREBYGGELSESPAKKERNE STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF ANBEFALINGERNE I FOREBYGGELSESPAKKERNE Udviklingen fra 2013-2015 i Hørsholm Kommune 1 Indhold Mad og Måltider Slides 4-8 Fysisk aktivitet Slides 9-13 Hygiejne Slides 14-18 Solbeskyttelse

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Dagsorden Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A)

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Kenneth Kristensens kontor Torsdag 27.09.2012 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Interesseforum på Louiselund 3 Implementering af

Læs mere

Kommunens arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker 2013 Frederikshavn Kommune

Kommunens arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker 2013 Frederikshavn Kommune Kommunens arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker 2013 Frederikshavn Kommune Forebyggelse og sundhedsfremme i fokus Sundhed er fysisk, psykisk og social velbefindende et mål

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om borgerrettet forebyggelse på sundhedsområdet. Februar 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om borgerrettet forebyggelse på sundhedsområdet. Februar 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om borgerrettet forebyggelse på sundhedsområdet Februar 2015 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om borgerrettet forebyggelse på sundhedsområdet

Læs mere

Hvordan kan sundhedsprofilerne bruges i forebyggelsesarbejdet?

Hvordan kan sundhedsprofilerne bruges i forebyggelsesarbejdet? Hvordan kan sundhedsprofilerne bruges i forebyggelsesarbejdet? KONFERENCE OM SUNDHEDSPROFIL 2013 Region Nordjylland og de nordjyske kommuner, 17. marts 2014 Tine Curtis, centerchef Adj. professor, Syddansk

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter sygehusudgifter samt sundhedsmæssige indsatser og forebyggende

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

1. Resume Sammen om sundhed mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik for 2015-2018.

1. Resume Sammen om sundhed mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik for 2015-2018. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 13. juni 2014 Aarhus kommunes Sundhedspolitik 1. Resume Sammen om sundhed mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik

Læs mere

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 8. december 2015 Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 1. Baggrund for analysen I Ældre og Sundhed har opgaverne udviklet sig meget over de senere år. Ældrebefolkningen

Læs mere

Politik for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern kommune

Politik for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern kommune Politik for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern kommune Ringkøbing-Skjern Kommunes vision Naturens Rige er udtryk for, at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og at skabe vækst

Læs mere

Status på implementering af det nære sundhedsvæsen

Status på implementering af det nære sundhedsvæsen Status på implementering af det nære sundhedsvæsen KL lancerede i 2012 strategiprojektet Det nære sundhedsvæsen. Projektet er en succes, og begrebet det nære sundhedsvæsen er nu en kommunal realitet, der

Læs mere

Referat. Byrådets temamøder. Temamøde Onsdag den 26. august 2015 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådets temamøder. Temamøde Onsdag den 26. august 2015 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende 1 of 7 Referat Byrådets temamøder Temamøde Onsdag den 26. august 2015 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Velkommen til temadagen. Systematisk tidlig opsporing ved frontpersonale Hvad skal der til, for at det lykkes?

Velkommen til temadagen. Systematisk tidlig opsporing ved frontpersonale Hvad skal der til, for at det lykkes? Velkommen til temadagen Systematisk tidlig opsporing ved frontpersonale Hvad skal der til, for at det lykkes? Formål Viden og inspiration Erfaringsudveksling - til det videre arbejde med implementering

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB)

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Referat Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Ekstraordinært Udvalgsmøde EB Onsdag den 12. december 2018 Kl. 15:00 Kaløvig Center Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Niels

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Klippekort. Kvalitetsstandard 2016

Klippekort. Kvalitetsstandard 2016 Klippekort Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard klippekort Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for klippekortordningen i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016. Lovgrundlag 3 Visitation

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen Sagsbehandler: Ronnie Fløjbo 07-02-2013/rof Sag: 13/5906 Forvaltningens bemærkninger til Politiske målsætninger på

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 270 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: : Mødelokale 1.05, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Elsebeth Søe-Pedersen, Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Information om strukturændringer på madområdet 3 3 Midtvejsstatus - projekt

Læs mere

Høringssvar fra Aarhus Kommune Sundhedsaftalen

Høringssvar fra Aarhus Kommune Sundhedsaftalen Sekretariat Rådhuset, 8000 Aarhus C Region Midtjylland Sundhed Sundhedsaftalen sundhed.sundhedsaftalen@rm.dk Høringssvar fra Aarhus Kommune Sundhedsaftalen 2015-2018 Aarhus Kommune er overordnet tilfreds

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi. Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Sagsnr.: 2010/14376 Dato: 29-04-2011 Sag: Sagsbehandler: Udkast - Effektiviseringsstrategi Signe Friis Direktionskonsulent 1. Baggrund og

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018 Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a Albertslund Kommune 2018 se Indledning Visionen livet skal leves sundt hele livet Vores hjælp og støtte tager udgangspunkt i at livet

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Bilag 1 Forslag til ansøgninger fra puljen til løft af ældreområdet Forslag 1 Etablering af tværfagligt akutteam NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen

Læs mere

HERNING KOMMUNE Ældrerådet

HERNING KOMMUNE Ældrerådet HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 B2.01 Fraværende: Henny Højland, Villy Thomsen og Ole Kjeldsen. Jørgen Kier deltog i pkt. 41. Mødet slut kl. 11.30 2 Der foreligger følgende sager

Læs mere

Status på forebyggelsespakkerne. indenfor. Sundhedsudvalgets område

Status på forebyggelsespakkerne. indenfor. Sundhedsudvalgets område Status på forebyggelsespakkerne indenfor s område Kortlægningen er foretaget af Sundhedsafdelingen i efteråret 2015. Indhold Status på forebyggelsespakkerne...2 1) Alkohol...4 2) Fysisk aktivitet...4 3)

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere