DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNINGS FIREÅRSPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNINGS FIREÅRSPLAN"

Transkript

1 DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNINGS FIREÅRSPLAN FORMÅL/MÅL Den Frie Udstillingsbygning er Kunstnernes Hus, tegnet af billedkunstneren J.F. Willumsen i 1898, primært med det formål at vise samtidskunst. Bygningen er ejet af kunstnersammenslutningen Den Frie Udstilling, der med forbillede i den franske Salon des Refusés blev stiftet i 1891 som et alternativ til den censurerede forårsudstilling på Charlottenborg. Den Frie Udstillingsbygning har stadig, den dag i dag, et særligt fokus på samtidskunstneriske fællesskaber, kollektive udstillinger, kunstnersammenslutninger samt eksperimenterende grupperinger og netværk. Den Frie Udstillingsbygning ser det som sin fornemste opgave at udfolde og nuancere kollektivitets- og sammenslutningsbegrebet, så det både spejler samtiden og viser udstillinger med rod i bygningens kollektive tradition. Ligeledes er det vores ambition at fortsætte med at fungere som et Kunstnernes Hus med mange kunstnerinitierede og -organiserede udstillinger, projekter og aktiviteter. Den Frie Udstillingsbygning stræber vedvarende mod at sammensætte et opsigtsvækkende og varieret udstillingsprogram med deltagelse af mange kunstnere, hvor den tætte dialog mellem kunsten, kunstneren og publikum vægtes højt. Den Frie Udstillingsbygnings nye underetage fra 2014 huser et formidlingsrum til børn og unge, en bogsamling, et rum for performances, arrangementer, talks og koncerter samt cafe og udstillingsrum. I underetagen mødes samtidskunsten derfor med andre kunstformer i forskellige typer af temporære samarbejder og i partnerskaber, bl.a. med Poesiens Hus og café Polykrom. Nye partnerskaber og temporære projekter udvikles løbende. Den Frie har som formål at være en platform for indlevende vidensproduktion og formidling af samtidskunst, hvor især kunstnernes egne indfaldsvinkler og blik på kunsten kan folde sig ud. Den Frie skal, med J.F. Willumsens ord, kontinuerligt være vanvittigt optaget af sin samtid - sætte aktuelle spørgsmål og tematikker på dagsordenen. Den Frie skal vise nærværende udstillinger, der underbygger husets kollektive profil med høj kunstnerisk kvalitet.

2 Formålet med den statslige driftsstøtte til Den Frie Udstillingsbygning i perioden er at sikre, at der fortsat findes en betydningsfuld platform for nogle af Danmarks kunstnersammenslutninger. Den statslige støtte skal endvidere understøtte Den Frie Udstillingsbygnings målsætning om at være Kunstnernes Hus og et udstillingssted for alsidige, kollektive formater. Den Frie Udstillingsbygning arbejder således med en åben og evigt aktuel tilgang til, hvad en kunstsammenslutning er og kan være i dag. VISION Tradition og vækstlag Den Frie vil være et af ikke blot Danmarks, men Europas førende kunstnerhuse med udstillinger af høj kunstnerisk kvalitet og relevans, internationalt udsyn og gennemslagskraft. Vi har fokus på vores kollektive tradition, men også på nye selvorganiserede praksisser. Vi vil være medudviklere, væksthus og platform for nye kunstnergrupperinger og nye bud på eksperimenterende kollektive formater. Kollektivt og kunstneren i fokus Den Frie Udstillingsbygning insisterer på fællesskabet og er evigt optaget af spørgsmål omkring den kollektive organiseringsforms relevans for samfundet og derfor også af, hvordan nutidige og relevante kollektive grupperinger ser ud. Dette unikke fokus er væsentligt at fastholde/udvikle. Samtidig inviteres udvalgte kunstnere til med deres særlige blik at kuratere udstillinger eller tilrettelægge programaktiviteter. Oplevelse og værk i fokus I vores nye underetage præsenteres danske og internationale storskalaværker, der skal have et element af udstrækning i tid og/eller rum således, at man som gæst kan blive i værket, opdage nye aspekter og få lyst til mere samtidskunst. Udstillingerne i underetagen skal på den måde fungere som et supplement til programmet i overetagen og som en appetitvækker, der pirrer nysgerrigheden både hos vores trofaste, kunstinteresserede gæster og et helt nyt publikum.

3 Lokalt og internationalt Den Frie vil være et af de bedste steder for kunstgængere at møde samtidskunst i Danmark med vedkommende og nyskabende udstillinger, gode og tidssvarende publikumsfaciliteter samt unikke muligheder for at komme bag om kunsten og i øjenhøjde med værkerne og kunstnerne gennem nuanceret og inspirerende formidling. For kunstnerne, brugerne og publikum Den Fries ambition er at være et af de mest attraktive steder for kunstnere at udstille i. Vi har højt til loftet og vidde rammer til egne kunsteksperimenter og kuratering, nyskabende kunstfælleskaber og med professionel, kunstfaglig sparring. På Den Frie arbejder vi kontinuerligt på at formidle samtidskunst til både trofaste og nye målgrupper, unge og voksne, med bl.a. direkte møder kunstneren, kunsten og publikum imellem. Partnerskaber Den Frie vil udfordre grænsefelterne mellem billedkunst og andre udtryksformer og udforske nye former for udstillingsvirksomhed og kunstformidling. I overetagen præsenteres programaktiviteter i tæt relation til udstillingerne, mens underetagen tilbyder et bredere udbud af aktiviteter. Vi ønsker desuden at indgå i til stadighed nye samarbejder, ligesom vi vil fastholde vores langvarige partnerskaber med Poesiens hus og caféen Polykrom. Historisk landmærke Den Frie er et totalværk af J.F. Willumsen. Den Frie vil derfor arbejde for at være synlig som et arkitektonisk og historisk landmærke med appel til kunstelskere såvel som bredere grupper af kulturinteresserede danskere og gæster i byen. Herudover skal udstillingsbygningens og sammenslutningens arkiver tilgængeliggøres gennem bl.a. en digital platform, kunstprojekter, formidlingsmateriale og en forskningsbaseret publikation.

4 PROGRAM Det er vigtigt, at Den Frie er en institution, der adskiller sig i sin grundlæggende identitet fra andre institutioner både i København, i Danmark og internationalt. Programlægningen skal spejle de to centrale værdier, som Den Frie er funderet på: Tradition og fornyelse. Disse værdier vil gå igen i udstillinger, formidlingstiltag og andre kunstaktiviteter, men vil også være synlige i forhold til den rumlige iscenesættelse og arkitektur. Der vises årligt mindst seks udstillinger i vores øvre sale, hvoraf de fleste er kunstnerkuraterede gruppeudstillinger, herunder en præsentation af flere navngivne danske kunstnersammenslutninger. Et årligt Open Call er rettet nationalt såvel som internationalt mod at præsentere helt nye kollektive grupperinger og formater. Der præsenteres hertil udstillingsformater, som vi finder vigtige historisk set, og som skaber liv og intensitet i huset: Fx. KE Kunstnernes Efterårsudstilling og Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legatudstilling. Derudover præsenteres soloudstillinger af kunstnere, der enten er samtidige, men endnu ikke har været eksponeret i større omfang, eller som har ydet et betydningsfuldt bidrag til kunsthistorien. I vores underetage præsenteres årligt mindst fire udstillinger af enkelte kunstnere med fokus på stor-skala totalværker af installatorisk og/eller mediebaseret karakter. Udstillingerne i underetagen præsenterer værker uafhængigt af det øvrige udstillingsprogram, med udpluk fra den danske og internationale samtidskunstscene lige nu. DEN FRIE UNDERETAGE OG UDERUM I FREMTIDEN

5 I november 2014, på 100-års jubilæet for bygningen på Oslo Plads, kunne Den Frie Udstillingsbygning åbne sin nye underetage realiseret via en meget generøs donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. De nye og forbedrede rammer rummer et endnu ikke til fulde udnyttet potentiale for samarbejder og aktiviteter. I det nye fleksible område i underetagen afholdes dog allerede mange arrangementer som eksempelvis seminarer, talks, performances, koncerter eller oplæsninger. Denne udvikling af den nye underetage fortsætter de kommende fire år, især med henblik på en øget synlighed og kommunikation af de mangfoldige aktiviteter. Haven omkring Den Frie Udstillingsbygning påtænkes at anvendes til udstilling og arrangementer, bl.a. i samarbejde med Poesiens Hus og cafe Polykrom. Med opgraderingen af hele Østerport stationsområde samt udviklingen af antallet af forbipasserende på Østerport med den nye metro, der åbner i 2019, ventes antallet af forbipasserende at stige til dagligt. Dermed vil udstillingsbygningen og dens attraktive omgivelser i endnu højere grad kunne være et omdrejningspunkt for nærområdet. OPGRADERING AF DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING Den Frie Udstillingsbygning skal løbende renoveres og opgraderes for at kunne bevares i god og funktionel stand. De kommende fire år vil fokus være rettet mod at renovere foyerområdet og påbegynde arbejdet med at rejse midler til et nyt tag. I 2017 igangsatte Statens Kunstfond en designkonkurrence, hvor tre designvirksomheder blev inviteret til at komme med koncepter til at nytænke Den Fries ankomstområdet. De tre inviterede virksomheder var Kollision, Praksis Arkitekter og Rosan Bosch Studio. Vinderen, Praksis arkitekter, blev udvalgt af en jury bestående af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design, formand for Den Frie Udstilling og Den Frie Udstillingsbygning Søren Jensen, bestyrelsesmedlem af Den Frie Udstillings bestyrelse Peter Holst Henckel, publikumschef i Den Frie Udstillingsbygning Nikolaj Friis Rasmussen og den eksterne ekspert arkitekt MAA Jens Bertelsen. DE KOMMENDE FIRE ÅR VIL VI ARBEJDE FOR: At præsentere et så kvalitativt program som muligt inden for de begrænsede, økonomiske rammer Den Frie Udstillingsbygning arbejder under. At etablere os yderligere som platform ift. selvorganiserende praksisser og helt nye kollektive formater. At etablere flere internationale samarbejder. At styrke en nuanceret kommunikation til vores meget forskellige målgrupper. At udvikle nye partnerskaber til underetagen. At etablere en samtidskunstskole for børn og unge. At arbejde for at højne vores kommercielle partnerskaber og udlejninger. At skabe mere synlige og markante fortællinger om huset og dets historie. At gøre Den Frie Udstilling og Den Frie Udstillingsbygnings arkiver tilgængelige. At etablere et forbedret ankomstområde. At tage haven i brug til udstillingsaktiviteter. At rejse midler til et nyt tag. At forbedre og sikre vores økonomiske grundlag. At indgå nye partnerskaber og indgå i co-produktioner med nye faste og temporære partnere. At udvikle på vores medlemsklub, vores erhvervssamarbejder og vores sponsoraftaler. At udvikle større sammenhæng i vores program med henblik på at kunne fundraise til længerevarende projekter.

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

EKSPERIMENTER, LÆRING OG SAMTIDSKUNST

EKSPERIMENTER, LÆRING OG SAMTIDSKUNST EKSPERIMENTER, LÆRING OG SAMTIDSKUNST Formidling og undervisning i Den Frie Udstillingsbygning DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART HVORDAN ARBEJDER VI MED SAMTIDSKUNST? Den

Læs mere

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 256 Offentligt FORENINGEN AF KUNSTHALLER I DANMARK

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 256 Offentligt FORENINGEN AF KUNSTHALLER I DANMARK Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 256 Offentligt FORENINGEN AF KUNSTHALLER I DANMARK VI ARBEJDER FOR at være på forkant med formidling og produktion af den nyeste samtidskunst at etablere et 3-årigt

Læs mere

Udstillingsperiodernes længde aftales mellem Den Frie Udstillingsbygning og den individuelle kunstnersammenslutning.

Udstillingsperiodernes længde aftales mellem Den Frie Udstillingsbygning og den individuelle kunstnersammenslutning. 28. november 2017 SKBP90.2017-0002 Den Frie Udstillingsbygning DEN FRIE UDSTILLING Oslo Plads 1 2100 København Ø E-mail: kjs@denfrie.dk Tilskud til drift af Den Frie Udstillingsbygning 2018-2021 Tilsagn

Læs mere

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling 13 okt 25 nov 2012 INTRODUKTION I perioden 13. oktober til 25. november 2012 kan du og din klasse opleve udstillingen KE12 - Kunstnernes Efterårsudstilling.

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014 En lærerguide KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling 4. oktober - 9. november 2014 Manuel Canu: From Wall to Floor, 2013 Introduktion Kære underviser I perioden 4. oktober til 9. november kan du og din

Læs mere

En Kunsthal for fremtiden: Kunsthal Charlottenborg 3.0

En Kunsthal for fremtiden: Kunsthal Charlottenborg 3.0 En Kunsthal for fremtiden: Kunsthal Charlottenborg 3.0 En Kunsthal for fremtiden: Kunsthal Charlottenborg 3.0 2015-18. Vision og Mission: Vision At være centrum for formidling af dansk og international

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Kunstnersammenslutninger er udelukket fra at ansøge Charlottenborg om udstillingsperiode!

Kunstnersammenslutninger er udelukket fra at ansøge Charlottenborg om udstillingsperiode! Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 104 Offentligt Kunstnersammenslutninger er udelukket fra at ansøge Charlottenborg om udstillingsperiode! Kunstnersammenslutningernes bemærkninger til: Svar på spørgsmål

Læs mere

KUNST NU! FORÅRET 2012

KUNST NU! FORÅRET 2012 KUNST NU! FORÅRET 2012 Foto: Anders Sune Berg KUNST NU! FORÅRET 2012 Copenhagen Art Festival er din, Københavns og regionens festival for samtidskunst og vil indeholde kunst- og formidlingsprojekter i

Læs mere

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014 En lærerguide Beyond Reach 1. marts til 13. april 2014 Introduktion Kære underviser Fra 1. marts til 13. april 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en ny udstilling med værker specielt skabt til

Læs mere

Først Gavin Brian skriver til

Først Gavin Brian skriver til Emne Fokuspunkter Skribent 1) Ideen bag Images 2016 CKUs vision med IMAGES er, at den på sigt udvikles til Europas mest attraktive kunstneriske platform for nye talenter fra Afrika, Mellemøsten og Asien

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Individ og fælleskab. Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg

Individ og fælleskab. Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg Individ og fælleskab Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg 2015 2018 1. MISSION OG VISION MISSION Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Læs mere

EN LÆRERGUIDE Den Frie Udstilling

EN LÆRERGUIDE Den Frie Udstilling EN LÆRERGUIDE Den Frie Udstilling 30. november 2013-5. januar 2014 Introduktion Kære underviser Dette undervisningsmateriale er specifikt udviklet til at aktivere elevernes kritiske sans og sanseapparat

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST Ansøgning til Kultur- og Fritidsudvalget KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST I løbet af den danske vinter byder døgnet på mange mørke timer, hvilket gør København til en perfekt udstillingsplatform, hvor

Læs mere

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 9. april til 15. maj kan du og din klasse opleve udstillingen Overlap. Med denne lærerguide i hånden håber vi,

Læs mere

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Indledning Kulturmetropolens fælles vision er at synliggøre det mangfoldige kulturliv i metropolen, styrke samarbejdet på tværs af

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

KUNSTHALLER I DANMARK. - kunstneriske styrker og kulturpolitiske udfordringer

KUNSTHALLER I DANMARK. - kunstneriske styrker og kulturpolitiske udfordringer KUNSTHALLER I DANMARK - kunstneriske styrker og kulturpolitiske udfordringer OM FORENINGEN AF KUNSTHALLER I DANMARK (FKD) FKD blev oprettet i 1992 og tæller i dag 16 institutioner fordelt ud over landet.

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.:

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.: For 70 år siden fandt Cobra-kunstnerne sammen i en ny bevægelse, hvor legen, kreativiteten og den kunstneriske frihed stod øverst på dagsordenen. Ovenpå Anden Verdenskrigs dystre erfaringer ville man tilbage

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE En lærerguide 0. - 10. klasse INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 21. maj til 27. juni kan du og din klasse opleve udstillingen

Læs mere

STRATEGI. Digital formidling på Statens Museum for Kunst

STRATEGI. Digital formidling på Statens Museum for Kunst 22. februar 2010 STRATEGI Digital formidling på Statens Museum for Kunst Statens Museum for Kunst satser over en fem-årig periode på at bringe museet helt i front med digital kunstformidling. Satsningen

Læs mere

MUSEET FOR SAMTIDSKUNST

MUSEET FOR SAMTIDSKUNST HANDLING// OPLEVELSE//DELTAGELSE// FORDYBELSE// REFLEKSION// FORMIDLING// MUSEET FOR SAMTIDSKUNST DEN LEVENDE KUNSTS MUSEUM VISIONSSTRATEGI 2013-2015 0. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Mission og vision 2. Formålsparagraf

Læs mere

København, 11. august 2014. Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune,

København, 11. august 2014. Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, København, 11. august 2014 Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, CHART ART FAIR er en unik kulturbegivenhed, der præsenterer samtidskunst af højeste kvalitet og i international særklasse

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

Teatret Svalegangens vision og strategi for

Teatret Svalegangens vision og strategi for Teatret Svalegangens vision og strategi for 2019-2029 MISSION Teatret Svalegangen sætter tidens tanker og følelser i bevægelse HVORFOR? Vi tror på at kunst, der reflekterer og debatterer vores samtid nedbryder

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 20 Mødedato: 05.11.2015 Tidspunkt: Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 4, 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 4, 5. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: 06.04.2017 Tidspunkt: kl. 9-16 Sted: Lokale 4, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT 21. marts 2019 Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3.

Læs mere

Kulturfagsstrategien i Thisted Kommune fordi kulturen tæller i det gode børneliv. Pixiudgave

Kulturfagsstrategien i Thisted Kommune fordi kulturen tæller i det gode børneliv. Pixiudgave Kulturfagsstrategien i Thisted Kommune fordi kulturen tæller i det gode børneliv Pixiudgave Børne- og Familieforvaltningen 2017 3: Indledning 4: Vision: Hvad skal kulturfagsstrategien kunne og hvorfor?

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Københavns Kommune 04/06/2018

Kultur- og Fritidsudvalget Københavns Kommune 04/06/2018 Kultur- og Fritidsudvalget Københavns Kommune 04/06/2018 Ansøgning om 150.000 kr. til støtte af designkonkurrencen Designers Nest København er et kreativt hub, hvor oplevelser på tværs af kunst, mad, arkitektur

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK HERNING ER VORES KULTURPOLITIK KULTUR HVER DAG Vi er omgivet af kultur hver eneste dag. Hvad enten du lægger mærke til det eller ej, bidrager kulturen til at give indhold og sammenhold i hverdagen. Med

Læs mere

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Værdigrundlag. Fællesskab. På Nr. Lyndelse Friskole står fællesskabet i centrum, og ud fra det forstås alle væsentlige aspekter i skolens arbejde.

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Claus Andersen

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Claus Andersen Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 26 Mødedato: 12.05.2016 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Mødelokale Bodil Kjer, 4. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand),

Læs mere

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Att.: Lis Rom Andersen Ansøgning om økonomisk støtte til by-kunst projektet WE AArt. Vedlagt: Bilag 1 Et udvalg af potentielle kunstnere

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

FORMIDLINGSSTRATEGI

FORMIDLINGSSTRATEGI FORMIDLINGSSTRATEGI 2016-2018 Formidlingsstrategien understøtter Naturhistorisk Museums ide og mission. På Naturhistorisk Museum tror vi på, at NATUR BETYDER NOGET FOR MENNESKER, og at DEN ER LIVSVIGTIG

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

URAFSTEMNING VALG TIL BKFs BESTYRELSE 2013

URAFSTEMNING VALG TIL BKFs BESTYRELSE 2013 URAFSTEMNING VALG TIL BKFs BESTYRELSE 2013 Agnete Bertram (tidl. Agnete Krogh Vinkler), f. 1983, bor i København www.agnetebertram.com Jeg arbejder som billedkunster og kurator. Som billedkunstner drives

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

HANDLINGSPLAN. Augustiana Kunstpark & Kunsthal

HANDLINGSPLAN. Augustiana Kunstpark & Kunsthal HANDLINGSPLAN Augustiana Kunstpark & Kunsthal Sønderborg Kommune August 2018 2 Handlingsplan Augustiana Kunstpark & Kunsthal er udarbejdet for Sønderborg Kommune af IN SITU Grafisk tilrettelæggelse: Rachel

Læs mere

Glyptotekets strategi

Glyptotekets strategi Glyptotekets strategi 2018 2020 Glyptotekets strategi 2018 2020 Introduktion Glyptoteket har med sine enestående samlinger, sin historie og sin beliggenhed en aktuel mulighed for at forny sin position.

Læs mere

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 33 Mødedato: 01.02.2017 Tidspunkt:kl. 9-16 Sted: Mødelokale 8 Til stede fra udvalget: REFERAT Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil

Læs mere

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger Børnekultur politik Indhold Indledning 3 Vision 4 Udfordringer 5 Ambitioner 6 Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger 2 6 7 8 Børneinstitutioner, skoler og institutioner for unge 8 Museerne 8 Musikskolen

Læs mere

2011-2012 Udgifter Egenfinanciering

2011-2012 Udgifter Egenfinanciering BUDGET FOR FESTIVAL FOR SAMTIDSKUNST 2012 2011-2012 Udgifter Egenfinanciering Festivalsekretariat Festivalleder 950.000 Administration og controlling 406.000 Koordinator af fundraising og sponsorater 406.000

Læs mere

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D Det Jyske Kunstakademi i djk.nu ? Søger du et kunstakademi med : et internationalt netværk af kunstnere, undervisere og institutioner? en åben studiestruktur med individuel specialisering? de studerende

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 32 Mødedato: 21.06.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen,

Læs mere

NYTÆNKNING AF DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNINGS INDGANGSAREAL DOMMERBETÆNKNING

NYTÆNKNING AF DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNINGS INDGANGSAREAL DOMMERBETÆNKNING NYTÆNKNING AF DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNINGS INDGANGSAREAL DOMMERBETÆNKNING 2018 1 INDLEDNING og Design har i samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning udskrevet en indbudt designkonkurrence om en nytænkning

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker. 6. juni 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 7 Mødedato: 28.05.2014 Tidspunkt: Kl. 10.00-16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Esbjerg Kommunes. Idrætsstrategi

Esbjerg Kommunes. Idrætsstrategi Esbjerg Kommunes Idrætsstrategi Forord August 2015 Idrætsstrategi 2015 2018 tager sit udgangspunkt i Esbjerg Kommunes Vision 2020, som sætter fokus på at støtte kommunens rige foreningsliv og styrke idrætten

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Poesiens Hus søger om fortsat driftsstøtte til årene

Poesiens Hus søger om fortsat driftsstøtte til årene Til Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Rådhuspladsen 1 1599 København V Poesiens Hus søger om fortsat driftsstøtte til årene 2019-2021 Poesiens Hus er i rivende udvikling og har oplevet stor

Læs mere

Frej Rosenstjerne. Udstilling November/December 2017

Frej Rosenstjerne. Udstilling November/December 2017 Udstilling November/December 2017 Frej Rosenstjerne Print: Canson Baryta Bomuld 315gr. Ramme: UltraClear diamant glas. Pris: 9500 kr. Print: Canson Baryta Bomuld 315gr. Ramme: UltraClear diamant glas.

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Udstillingsfaciliteter i Silkeborg Kommune

Udstillingsfaciliteter i Silkeborg Kommune Udstillingsfaciliteter i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune, november 2014 Mette Lerche Sørensen (23532) Silkeborg Kommune Søvej 1-3, 8600 Silkeborg Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Tlf.: 8970

Læs mere

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Ansøgningsskema til Hedensted Kommunes Lokal Udviklings Pulje Projektets titel Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Formål/mål Glud Museum

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPENS STRATEGI OVERORDNET STRATEGI FOR ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPENS STRATEGI OVERORDNET STRATEGI FOR ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN OVERORDNET STRATEGI FOR ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN FORMÅL Roskilde Festival-gruppen er en almennyttig virksomhed: Bag alt hvad vi foretager os ligger vores overordnede formål, om at støtte humanitært, andet

Læs mere

Poesiens Hus søger fortsat om driftsstøtte til 2019

Poesiens Hus søger fortsat om driftsstøtte til 2019 Poesiens Hus søger fortsat om driftsstøtte til 2019 Det går bedre end nogensinde i Poesiens Hus og det forgangne år har budt på stor succes, bl.a. i form af øget synlighed, stigende medlemstal og frugtbare

Læs mere

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Roskilde, september 2010 Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Projektansvarlig: Museumsinspektør Tine Seligmann (tine@samtidskunst.dk

Læs mere

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling'

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Dette bilag består af 3 dele, som skal udfyldes: Del 1: Projektbeskrivelse Del 2: Budget Del 3: Finansiering PROJEKTBESKRIVELSE Titel

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET

Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET Der er et stort behov og ønske om højere vægtning af vækstlaget i det københavnske teatermiljø: Der er brug for en scene og et miljø, der sikrer og skaber

Læs mere

Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Navn. Navn. 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord.

Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Navn. Navn. 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord. Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag Navn 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord. Navn 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord. Formål 2 Stk.1. Kunsthal Nord er

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen ÅRBOG 2018 2018 var et år med fokus på Kunstbygningens nye internationale relationer. I foråret kom den internationale biennale for europæisk samtidskunst JCE Biennalen

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget d. 14. september Dagsorden

REFERAT. Godkendt af udvalget d. 14. september Dagsorden 21. august 2017 Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 18 Mødedato: 15. 16. august 2017 Tidspunkt: kl. 10.30 21.00 Sted: Bornholm, Hotel Siemsens Gaard REFERAT Mødedeltagere: Søren Taaning,

Læs mere

Status på Kulturstrategien

Status på Kulturstrategien Status på Kulturstrategien Kultur- og lokalsamfundsudvalget 18. december 2018 Vision frem mod 2020 Kultur for alle kultur i forandring Mangfoldigt og udviklingsorienteret kulturliv Børn og unges kulturelle

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

Udviklingsstrategi år 2009

Udviklingsstrategi år 2009 Kulturstærke børn i Vesthimmerland Udviklingsstrategi år 2009 Børn gør en forskel i Vesthimmerlands Kommune. Kultur er en kilde til livskvalitet for alle børn. I Vesthimmerland er børnene aktive og ligeværdige

Læs mere

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune Kultur for alle Kulturpolitik for Glostrup Kommune Et rigt lokalt kulturliv er: mangfoldighed fælleskab identitetsdannende frivillighed læring udfoldelse leg inddragelse tradition kreativitet oplevelser

Læs mere

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger Børnekultur politik Indhold Indledning 3 Vision 4 Udfordringer 5 Ambitioner 6 Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger 2 6 7 8 Børneinstitutioner, skoler og institutioner for unge 8 Museerne 8 Musikskolen

Læs mere

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud.

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Dagtilbudsloven kræver, at der for dagtilbud skal udarbejdes en samlet pædagogisk læreplan, der giver rum for leg, læring samt relevante aktiviteter og metoder. Loven

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

Titel: I dag, sammen (Arbejdstitel)

Titel: I dag, sammen (Arbejdstitel) Titel: I dag, sammen (Arbejdstitel) En international samtidskunstudstilling om fællesskabssymboler, inspireret af Arbejdermuseets samling af faner fra den danske arbejderbevægelse. Dato: 3. September 31.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kommune om støtte til realisering af udstillingen Under Construction af kunstnerduoen Vinyl -terror &-horror Den Frie

Ansøgning til Københavns Kommune om støtte til realisering af udstillingen Under Construction af kunstnerduoen Vinyl -terror &-horror Den Frie Ansøgning til Københavns Kommune om støtte til realisering af udstillingen Under Construction af kunstnerduoen Vinyl -terror &-horror Den Frie Udstillingsbygning d. 23.6.18-19.08.18 Under Construction

Læs mere