Husaftale mellem Medarbejderforeningen på Benjamin Media og Benjamin Media 1. januar 2019 til 31. december 2020

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Husaftale mellem Medarbejderforeningen på Benjamin Media og Benjamin Media 1. januar 2019 til 31. december 2020"

Transkript

1 Husaftale mellem Medarbejderforeningen på Benjamin Media og Benjamin Media 1. januar 2019 til 31. december 2020 Mellem Benjamin Media og Medarbejderforeningen på Benjamin Media er indgået følgende husaftale om løn- og arbejdsforhold. Bestående aftaler kan ikke forringes af nærværende overenskomst. 1. Ånden i samarbejdet 1.1. Der er enighed om, at Benjamin Media skal leve op til Benjaminrecepten, som ledelsen og medarbejderne i fællesskab har fastlagt: Vi laver medier for brugerne - ikke os selv Vi vægter engagement frem for anciennitet Vi respekterer hinanden og arbejder mod fælles mål Vi tør være unikke Vi er et aggressivt mediehus i konstant vækst Vi investerer, hvor vi skal og sparer, hvor vi kan og vi gør det, fordi vi kan li det Medarbejderforeningen og ledelsen forpligter sig derfor til: at fastholde og udvikle et miljø, hvor det personlige engagement og personlig frihed, under ansvar, er i højsædet at skabe en ånd af fleksibilitet og omstillingsevne at skabe bedst mulig grobund for et kreativt miljø, så Benjamin Media fortsat er branchens mest innovative og nyskabende mediehus at bevare Benjamin Media som en sjov, spændende og udfordrende arbejdsplads at skabe bedst mulige udviklingsmuligheder for den enkelte medarbejder at være åbne og ærlige overfor hinanden 2. Aftalen omfatter 2.1. Aftalen omfatter fastansættelser og vikariater, af mindst to måneders varighed, i henhold til kontrakt mellem medarbejderen og Benjamin Media. Praktikanter og studentermedhjælpere er ikke omfattet Freelancere er ikke omfattet af denne husaftale. Der henvises i øvrigt til bestemmelserne i bilag 1 til denne aftale Ved nyansættelser oprettes ansættelseskontrakter i overensstemmelse med den indgåede aftale. Over for vikariater af maksimalt to måneders varighed forpligter Benjamin Media sig til at indgå en skriftlig aftale, der i en bruttolønsbetragtning afspejler sammenlignelige fastansatte i Benjamin Media Ansættelsesaftalen er fortrolig. Det står dog medarbejderen frit for at udlevere ansættelseskontrakten til tillidsrepræsentanten, som har tavshedspligt Benjamin Media vil under ansættelsessamtalen oplyse om navnet på tillidsrepræsentanten, ligesom tillidsrepræsentanten orienteres om nye ansættelser, hurtigst muligt og senest, ved besættelse.

2 3. Løn 3.1. Ved ansættelse fastlægges lønnen efter individuel forhandling og under hensyntagen til stillingens karakter og indhold og medarbejderens personlighed, uddannelse, erfaring og kvalifikationer i øvrigt. 3.2 Lønudviklingen i Benjamin Media er aftalt til følgende for 2019 og 2020: Pr. 1. januar 2019: Alle af husaftalen omfattede medarbejderes individuelle løn forhøjes med 0,75 %. Herudover fordeles en pulje på 0,25 % af den samlede løn, for de af husaftalen omfattede medarbejdere, efter ledelsens skøn. Pr. 1. januar 2020: Alle af husaftalen omfattede medarbejderes individuelle løn forhøjes med 0,75 %. Herudover fordeles en pulje på 0,25 % af den samlede løn, for de af husaftalen omfattede medarbejdere, efter ledelsens skøn. Ledelsen dokumenterer over for tillidsrepræsentanten, at de ovennævnte beløb er fordelt. Lønreguleringen sker én gang årligt, med virkning pr. 1. januar Hver medarbejder har inden reguleringen ret til en personlig samtale med medarbejderens foresatte om sine lønvilkår Såfremt medarbejderen ikke mener reguleringen er rimelig, kan denne forelægges for tillidsrepræsentanten. Tillidsrepræsentanten har herefter mulighed for at drøfte reguleringen med ledelsen, såfremt tillidsrepræsentanten finder, at der er belæg for dette. 4. Pension 4.1. Efter prøvetiden er medarbejderen fra 1. januar 2009 pensionsforsikret i overensstemmelse med Benjamin Medias pensionsaftale med Danica. Pensionsaftalen er en del af den koncernaftale Bonnier og Danica har indgået Benjamin Media indbetaler et beløb svarende til 6,5 % af medarbejderens løn (inklusiv provisioner, men eksklusiv tillæg og bonusser) i Benjamin Media indbetaler et beløb svarende til 7,0 % af medarbejderens løn (inklusiv provisioner, men eksklusiv tillæg og bonusser) i Medarbejdere ansat før 1. januar 2019 indbetaler et beløb svarende til 1,0 % af lønnen, således at der i alt indbetales 7,5 % i 2019 og 8,0% i Medarbejderen har naturligvis mulighed for at øge egenbetalingen efter aftale med Danica. Medarbejdere ansat pr. 1. januar 2019, eller senere, indbetaler et beløb svarende til 3,0 % af lønnen, således at der i alt indbetales 9,5 % i 2019 og 10,0% i Medarbejderen har naturligvis mulighed for at øge egenbetalingen efter aftale med Danica Indeholdt i de angivne procentsatser er betaling til gruppeordninger ved sundhedssikring, kritisk sygdom, dødsfald samt tab af erhvervsevne og pensionsopsparing. 5. Arbejdstid 5.1. Arbejdstiden er 37 timer ugentlig eksklusiv en ½ times daglig frokostpause.

3 5.2. Arbejdstiden tilrettelægges efter arbejdets karakter og kan variere. Arbejdstiden lægges over en normperiode på to måneder. Beordrede arbejdstimer ud over den aftalte arbejdstid afspadseres i forholdet 1 til 1 inden for normperioden eller, hvis det ikke er muligt, i den efterfølgende normperiode. Er overarbejdet fra første normperiode fortsat ikke afviklet efter anden normperiode, afspadseres det i forholdet 1 til 1,5. Afspadsering skal afholdes og kommer ikke til udbetaling, medmindre andet specifikt aftales i det konkrete tilfælde Det er ledelsens ansvar at planlægge arbejdet, så der opstår mindst muligt overarbejde Der kan med den enkelte medarbejder træffes aftale om selvtilrettelagt arbejdstid, hvorefter det påhviler medarbejderen selv at tilrettelægge sin arbejdstid med opgaven i fokus. Reglerne ovenfor bortfalder i sådanne tilfælde. 6. Ferie og fridage 6.1. Medarbejderne er berettiget til fem ugers ferie årligt, jf. ferieloven Ledelsen har frihed til at planlægge ferieafholdelsen efter ferielovens bestemmelser herom Der kan indgås aftale om overførsel af maksimalt 5 dages ferie fra et ferieafholdelsesår til det næste Herudover optjener medarbejderne yderligere 2 feriefridage om året svarende til 0,17 feriefridage pr. måned. I perioden 1. januar 2018 til 31. december 2018 optjenes der 2/12 ( 0,17) feriefridage pr. måneds ansættelse. Disse feriefridage frigives til afholdelse pr. 1. maj 2019 og skal afholdes i perioden frem til 30. april I perioden 1. januar 2019 til 31. december 2019 optjenes der 2/12 ( 0,17) feriefridage pr. måneds ansættelse. Disse feriefridage frigives til afholdelse pr. 1. maj 2020 og skal afholdes i perioden frem til 31. december I perioden 1. januar 2020 til 31. august 2020 optjenes samlet 1,36 feriefridage, svarende til 0,17 feriefridag pr. måneds ansættelse. Der rundes op til 1,5 feriefridage for denne periode. Disse dage frigives til afholdelse pr. 1. september 2020 og skal afholdes i perioden frem til 31. december I perioden 1. september 2020 til 31. august 2021 (ny ferielov er trådt i kraft) optjenes der 2/12 ( 0,17) feriefridage pr. måneds ansættelse. Disse dage frigives til afholdelse pr. 1. september 2021 og skal afholdes i perioden frem til 31. december Eventuelt uafholdte feriefridage kan ikke komme til udbetaling og kan ikke overføres til det efterfølgende ferieår. I forbindelse med fratrædelse bortfalder retten til de feriefridage, som er optjent, men som følge af forskydningen mellem optjening og afholdelse, ikke er frigivet til afholdelse. De frigivne feriefridage afholdes inden for opsigelsesvarslet Benjamin Media holder lukket med løn (betalte fridage) på følgende dage: dagen efter Kristi Himmelfart, grundlovsdag (5/6), juleaftensdag (24/12), nytårsaftensdag (31/12) samt dagene mellem jul og nytår. I de år hvor der ikke er mindst tre arbejdsdage mellem jul og nytår, vil medarbejderne få tildelt en ekstra fridag med løn. Benjamin Medias ledelse beslutter placeringen af denne fridag.

4 6.6. Medarbejderne er berettiget til afholdelse af yderligere én uges ferie om året på følgende betingelser: Den ekstra ferieuge skal varsles henholdsvis senest 1. november, for perioden fra 1. november til 30. april, og senest 1. maj, for perioden fra 1. maj til 31. oktober. Dog skal afholdelse af den ekstra ferieuge altid varsles minimum 1 måned før afholdelse. Den ekstra uges ferie afholdes samlet og kan således ikke deles op til afholdelse i flere perioder. Medarbejderens løn reduceres forholdsmæssigt Medarbejderen har mulighed for at søge egenbetalt orlov i op til seks måneder. Ledelsen bestemmer, om tilladelse gives. 7. Efteruddannelse 7.1. Medarbejdernes personlige og faglige udvikling opfattes af begge parter som værende vigtig for at kunne leve op til Benjamin-ånden Hver medarbejder har ret til efteruddannelse efter 12 måneders ansættelse. Både medarbejderne og Benjamin Media har en forpligtelse til at sørge for, at uddannelse iværksættes. Der afsættes hvert år en pulje på DKK. Eventuelt restbeløb overføres til næste års pulje Efteruddannelsen skal være fagligt relevant og skal tilgodese Benjamin Medias interesser ved at dygtiggøre medarbejderen til at udføre sit nuværende og eventuelt kommende arbejde Medarbejderens ønsker til kompetenteudvikling, og Benjamin Medias ønsker til medarbejderens udvikling, kortlægges på medarbejderens årlige udviklingssamtale Der nedsættes et efteruddannelsesudvalg. Efteruddannelsesudvalget består af to repræsentanter, der er udpeget af medarbejderforeningen og to repræsentanter, der er udpeget af ledelsen. Sammensætningen skal i videst muligt omfang afspejle de forskellige personalegrupper på Benjamin Media. Udvalget samles efter behov og mindst en gang i kvartalet. Det påhviler uddannelsesudvalget at sikre, at den afsatte uddannelsespulje anvendes til uddannelsesaktiviteter. Uddannelsesudvalget skal også sørge for, at medarbejdernes ønsker om efteruddannelsesaktiviteter imødekommes i videst muligt omfang i forhold til ledelsens pålagte uddannelsesaktiviteter. Derudover sørger uddannelsesudvalget for, at efteruddannelsesaktiviteterne fordeles jævnt blandt Benjamin Medias medarbejdere og afdelinger. Uddannelsesudvalget skal have oplysninger om, hvilke efteruddannelsesaktiviteter, der er sat i værk. Efteruddannelsesudvalget kan selv tage initiativ til at foreslå kurser Efteruddannelse defineres bredt og omfatter bl.a. kurser på uddannelses- og efteruddannelsesinstitutioner, selvtilrettelagte kurser og erfaringsindsamling samt kurser og forløb arrangeret af Benjamin Media. Relevansen af efteruddannelseskurser tager udgangspunkt i den enkelte medarbejders behov for personlig og faglig udvikling samt virksomhedens behov for til enhver tid at råde over en kvalificeret medarbejderstab Efteruddannelsen evalueres en gang årligt Medarbejdere, der efter aftale med Benjamin Media deltager i efteruddannelse, får under deltagelsen fuld løn og udgifter, i forbindelse med kurser, betalt af Benjamin Media. Deltagelse i kurserne må ikke medføre bortfald af ferie- eller fridage, medmindre dette er aftalt på forhånd.

5 8. Barsel og sygdom 8.1. Medarbejderne oppebærer fuld løn under sygdom i henhold til funktionærloven Medarbejderne indrømmes frihed, når dette er nødvendigt af hensyn til pasning af medarbejderens syge, hjemmeværende barn/børn under 14 år. Frihed gives kun til den ene af barnets forældre og kan højst omfatte barnets første sygedag Kvindelige og mandlige medarbejdere har ret til fravær fra arbejde på grund af graviditet, barsel og adoption efter den til enhver tid gældende lovgivning En medarbejder, der i henhold til lovgivningens bestemmelser om graviditet, barsel og adoption er fraværende fra arbejde, er berettiget til sin normale løn, hvis medarbejderen på fødselstidspunktet har ni måneders anciennitet i selskabet, og i så fald i følgende omfang: I forbindelse med en kvindelig medarbejders graviditet og barsel ydes fuld løn under orlov, dog tidligst 4 uger før forventet fødselstidspunkt og indtil 14 uger efter fødslen. Der ydes fuld løn under fædreorlov i op til 2 uger inden udløbet af de første 14 uger efter fødslen. Der ydes fuld løn under forældreorlov i op til 12 uger til hver af forældrene i ugerne efter fødslen. I det omfang medarbejderen ikke opfylder ni-måneders anciennitetskriteriet på fødselstidspunktet, vil vedkommende være berettiget til 80 % af lønnen i ovenstående perioder, dog vil forældreorloven være begrænset til 8 uger, og medarbejderen vil herefter alene være berettiget til de ydelser, som måtte følge af den til enhver tid gældende lovgivning Ved adoption er adoptanter berettiget til løn i samme omfang og under samme betingelser, som ved graviditet og barsel hvis og i bekræftende fald i det tidsrum de adoptionsundersøgende myndigheder bestemmer, at den adoptionssøgende eller den ene af de adoptionssøgende ægtefæller i en periode skal være i hjemmet Benjamin Medias pligt til at yde fuld løn under sygdom og i forbindelse med barsel og orlov, jf. ovenfor, er betinget af, at medarbejderen efter de til enhver tid gældende regler om dagpenge, er berettiget til fulde dagpenge, som refunderes til arbejdsgiveren. Såfremt en medarbejder forsømmer at efterleve de af kommunen opstillede retningslinjer, og dette medfører bortfald af refusion fra kommunen, kan Benjamin Media modregne et tilsvarende beløb i medarbejderens løn. De i henhold til lovgivningen udbetalte offentlige ydelser tilfalder Benjamin Media. 9. Personalepolitik 9.1. Benjamin Media udarbejder en personalepolitik, der omfatter og tager stilling til væsentlige punkter, der fremmer, at medarbejderen og Benjamin Media i fællesskab kan leve op til de seks bud og sikrer, at medarbejderen kan udføre sit arbejde på en tilfredsstillende måde for begge parter. Emner der omfattes er: Fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Efteruddannelse. Åbenhed omkring forhold af betydning for medarbejdernes arbejde og hverdag.

6 Effektiv og hurtig information, der vedrører ændringer i medarbejdernes arbejde og hverdag. Tillidsrepræsentant og sikkerhedsrepræsentant(er) inddrages i udarbejdelsen af personalepolitikken, der revideres løbende. 10. Samarbejdsbestemmelser Medarbejderforeningen vælger en formand, der som tillidsrepræsentant for gruppen er berettiget til at rådgive medarbejderne i forbindelse med lønforhandlinger, afskedigelser og lignende. Tillidsrepræsentanten skal have været ansat mindst et år på Benjamin Media og være anerkendt dygtig Tillidsrepræsentanten har således, såfremt den enkelte medarbejder ønsker det, og selv sørger for at holde denne opdateret, ret til indsigt i medarbejderforeningens medlemmers ansættelsesforhold. Valget af tillidsrepræsentant og medarbejderforeningens bestyrelse er først gyldigt, når det skriftligt er meddelt ledelsen En tillidsrepræsentant kan, så længe omfanget holdes på et rimeligt niveau, hvor det som hovedregel ikke er til hinder for, at tillidsrepræsentanten kan udføre sit arbejde, udføre sine tillidsrepræsentantpligter i arbejdstiden Medarbejderforeningens bestyrelsesmøder kan efter aftale med ledelsen, og så længe omfanget holdes på et rimeligt niveau, ligeledes afholdes indenfor arbejdstiden. Øvrige medarbejderforeningsmøder kan kun afholdes i arbejdstiden efter aftale med ledelsen Tillidsrepræsentanten er, i rimeligt omfang og efter aftale med ledelsen, berettiget til at uddanne sig på områder, der er relevante for dennes virke som tillidsrepræsentant Såfremt tillidsrepræsentanten afskediges, er denne berettiget til ni måneders ekstra opsigelse ud over det lovpligtige, samt fuld og endelig fritstilling, dog med fuld afholdelse af ferie Anonymiseret lønstatistik for alle fastansatte, fordelt på faggrupper i Benjamin Media (dog ikke ledergruppen), udleveres til tillidsrepræsentanten senest en måned før de årlige lønforhandlinger mellem ledelsen og tillidsrepræsentanten påbegyndes. 11. Ophavsret Medarbejderen har, i henhold til ophavsretsloven, ophavsretten til egne producerede artikler eller billeder Benjamin Media erhverver i kraft af ansættelsesforholdet alle udnyttelsesrettigheder til de værker, medarbejderen udfører under ansættelsen, til publicering i alle Benjamin Medias eller koncernrelaterede magasiner, bøger og elektroniske medier, det være sig i ind- og udland Redaktionelt stof, der publiceres elektronisk, er underlagt den samme redaktionelle ledelse som det trykte stof, og det skal på alle måder sikres, at stoffet behandles journalistisk forsvarligt og under respekt for ophavsretslovens 3. Benjamin Media vil over for alle, der får adgang til det redaktionelle stof i digital/elektronisk form, præcisere de ophavsretlige begrænsninger i udnyttelsen af stoffet, så det fremgår: at artikler og andet redaktionelt stof alene stilles til rådighed for visning/læsning, at det ikke er tilladt at tage kopier hverken på papir, elektronisk eller i digital form, idet der dog må tages print af skærmbilledet til privat brug, og at yderligere rettigheder til artiklerne kan aftales ved henvendelse til Benjamin Media, der i givet fald vil sørge for at træffe aftale med de berørte ophavsmænd.

7 11.4. Ved betaling af en årlig klumpsum til medarbejderforeningen, køber Benjamin Media yderligere den totale tidsubegrænsede brugsret, og dermed retten til videresalg, af alt af medarbejderne produceret materiale, i såvel ind- og udland, til tredjepart, uden at medarbejderne oppebærer noget særskilt honorar ud over klumpsummen. Klumpsummen er fastsat til DKK per ansat. Klumpsummen reguleres årligt efter antallet af ansatte, jf. opgørelse i årsregnskabet året før Ved tredjeparts krænkelser af ophavsretten, til de af medarbejderne producerede værker, tilkommer der medarbejderne en sideløbende påtaleret. Dog således, at en eventuel erstatning tilfalder Benjamin Media, medmindre denne er personligt tilkendt som følge af ophavsretslovens 3. Forinden sag rejses over for tredjepart, kontakter parterne hinanden med henblik på gensidig orientering og drøftelse af eventuel fælles sagsførelse Klumpsummen er øremærket til aktiviteter i medarbejderforeningen, som er med til at styrke fællesskabsfølelsen på Benjamin Media. Medarbejderforeningen nedsætter et klumpsumpsudvalg, bestående af minimum 3 personer, der har til opgave at tilrettelægge aktiviteter finansieret af klumpsummen, i overensstemmelse med Husaftalens regler herfor. Bestyrelsen for medarbejderforeningen aflægger hvert år regnskab for klumpsummen. Er klumpsummen ikke fuldt udnyttet inden den 31. december, overføres beløbet til det efterfølgende år. Der kan dog maksimalt overføres 25 % af den samlede klumpsumspulje. Alle aktiviteter finansieret af klumpsummen skal til enhver tid følge de til enhver tid gældende skatteretlige regler på området. 12. Opsigelse Om opsigelse gælder de i Funktionærloven fastsatte regler. De første tre måneder er prøvetid, hvor ansættelsesforholdet gensidigt kan opsiges med 14 dages varsel Det påhviler ledelsen skriftligt at meddele og begrunde enhver opsigelse, som samtidig skal tilgå tillidsrepræsentanten i kopi Såfremt en opsigelse er begrundet i Benjamin Medias forhold (herunder enkelte produkter), orienteres tillidsrepræsentanten så tidligt som muligt med henblik på i fællesskab at undersøge mulighederne for at undgå afskedigelser, begrænse disse eller afbøde følgerne af dem. Finder opsigelserne sted, kan undersøgelsen fortsætte i opsigelsesperioden. Benjamin Media skal til brug for undersøgelsen fremlægge det, for denne, nødvendige materiale For en medarbejder ansat i mindst 9 måneder gælder, at ingen opsigelse begrundet i medarbejderens forhold kan finde sted uden forudgående, skriftligt begrundet advarsel, der forinden, under fortrolighed, forelægges tillidsrepræsentanten. En advarsel skal være velbegrundet, så der gives medarbejderen konkret anvisning på, hvordan forholdet kan rettes. En advarsels tidsmæssige gyldighed er - med mindre andet er anført - tre måneder, og efterleves advarslen, bortfalder sagen. Undtaget fra ovenstående er dog grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra medarbejderens side dages-reglen kan ikke finde anvendelse for medarbejdere omfattet af denne Husaftale. 13. Tvist Alle uoverensstemmelser om forståelse af denne aftale skal behandles ved et møde mellem ledelsen og tillidsrepræsentanten.

8 13.2. Er der efter mødet fortsat uoverensstemmelse mellem parterne, afgøres denne ved voldgift. Ved voldgift udnævner hver af parterne to voldgiftsmænd, og de to voldgiftsmænd skal, inden sagens behandling påbegyndes, udnævne en opmand, der skal være jurist. Kan de ikke enes om valg af opmand, udnævnes denne af Præsidenten for Sø- og Handelsretten. Såfremt en part ikke har valgt voldgiftsmand inden otte dage efter at have fået meddelelse om, hvem den anden part har udnævnt som sin voldgiftsmand, kan sidstnævnte part forlange, at den anden voldgiftsmand udnævnes af Præsidenten for Sø- og Handelsretten Parterne betaler hver halvdelen af udgifterne ved voldgift. Dog skal den part, der påstår brud på Husaftalen, såfremt dennes påstand ikke tages til følge, udrede voldgiftens omkostninger. Parterne afholder egne omkostninger. 14. Husaftalens varighed Husaftalen træder i kraft den 1. januar 2019 og gælder til den 31. december Husaftalen kan opsiges med tre måneders varsel til den 1. i en måned, dog tidligst til udløb den 31. december Er forhandling om ny husaftale, efter stedfunden opsigelse, ikke afsluttet, senest ved husaftalens udløbstid, gælder husaftalen fortsat, indtil ny husaftale afsluttes. Frederiksberg, den 31. oktober 2018 Benjamin Media Adm. direktør, Niels Jespersen Benjamin Medias Medarbejderforening Formand, Maria Rothmar Benjamin Media Adm. chef, Julie Bjerg Norup Benjamin Medias Medarbejderforening Best.medl., Martin Lyder Andersen Dansk Journalistforbund Forhandlingskonsulent, Jacob Plenaa Thorngreen

9 Bilag 1 Parterne er enige om, at freelancerne yder et væsentligt bidrag til Benjamin Medias produkter. Parterne er desuden enige om følgende: Vilkårene og honoraret for den enkelte opgave aftales med den enkelte freelancer. Vilkårene for sådanne freelancere, der regelmæssigt leverer stof til Benjamin Media, bør fastlægges skriftligt med bestemmelser om dækning af omkostninger ved opgavens udførelse, videreudnyttelse og opsigelsesvarsel. Med mindre andet aftales, dækker vederlaget for freelancestoffet retten til anvendelse af stoffet i samme omfang, som de rettigheder Benjamin Media erhverver for fastansatte i kraft af denne husaftale. Tillidsrepræsentanten skal orienteres om og have indsigt i, hvilke freelancere Benjamin Media beskæftiger, omfanget af og udviklingen i freelanceforbruget, karakteren af de generelle forhold for freelancere, samt honorarniveauet for freelancere. Tillidsrepræsentanten kan overfor ledelsen rejse spørgsmål om freelancernes forhold. Ingen løfter er givet udover en drøftelse. Tillidsrepræsentanten kan gøre indsigelser, såfremt Benjamin Media anvender enkelt-freelancere på en måde, der efter tillidsrepræsentantens mening strider mod husaftalen.

Husaftale mellem Medarbejderforeningen på Benjamin Media og Benjamin Media

Husaftale mellem Medarbejderforeningen på Benjamin Media og Benjamin Media Husaftale mellem Medarbejderforeningen på Benjamin Media og Benjamin Media 2016-2017 Mellem Benjamin Media og Medarbejderforeningen på Benjamin Media er indgået følgende husaftale om løn- og arbejdsforhold.

Læs mere

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 1: Præambel Overenskomsten omfatter redaktionelt

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv 2007-2009 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv Følgende overenskomst er indgået mellem Chili foto & arkiv og Dansk Journalistforbund. Overenskomsten dækker de i Chili foto &

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt Mellem Virksomhedens navn Adresse Postnummer og by CVR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet virksomheden) og Navn Adresse Postnummer og by CPR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet medarbejderen) indgås

Læs mere

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden)

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 1. Overenskomstens dækningsområde Stk. 1. Overenskomsten finder anvendelse på fastansatte medarbejdere ved Mediehus Århus, der

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Bladfabrikken ApS (TÆT PÅ) 01.10.2017 30.09.2019 1 Dækningsområde 1. Mellem Bladfabrikken ApS og Dansk Journalistforbund er aftalt følgende overenskomst for

Læs mere

Overenskomst Muskelsvindfonden

Overenskomst Muskelsvindfonden Overenskomst Muskelsvindfonden Mellem Muskelsvindfonden og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende overenskomst vedrørende løn- og arbejdsforhold for de ved Muskelsvindfonden fastansatte journalistiske

Læs mere

BASISKONTRAKT FAST LØN

BASISKONTRAKT FAST LØN Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Søndagsavisen

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Søndagsavisen Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Søndagsavisen 01.04.2016-31.03.2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERENSKOMSTENS DÆKNINGSOMRÅDE... 3 2. LØN... 3 3. PENSION... 3 4. ARBEJDSTID... 4 5. FERIE...

Læs mere

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse. Ansættelseskontrakt for privatansatte - med bemærkninger 1. Mellem undertegnede Virksomhedens navn og adresse: Medarbejderens navn og adresse: indgås ansættelseskontrakt på følgende vilkår: 2. Arbejdsstedets

Læs mere

JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR OVERENSKOMST. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet. Side 1 af7

JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR OVERENSKOMST. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet. Side 1 af7 JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR2017-2019 OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund Og Fødevareforbundet NNF Gældende for perioden 1. oktober 2017-30. september 2019 Side 1 af7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1:

Læs mere

BASISKONTRAKT PROVISION

BASISKONTRAKT PROVISION Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Mellem Dagbladet Information og Informations Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund er aftalt følgende i forbindelse med

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gælden for de i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds beskæftigede hus- og køkkenhjælpere,

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør (Detanbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter Mellem undertegnede Virksomhedsnavn Adresse Reg.nr. SE-nr. (kaldet

Læs mere

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Handelsblad 2014 2017 - side 1 - Mellem Dansk Handelsblad og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst vedrørende de ansatte journalisters

Læs mere

Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen

Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen Præambel Parterne er forpligtet til at fremme de bedst mulige uddannelsesvilkår for eleverne, således at praktikperioderne

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER

MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER VERENSKOMST 2015 MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER 2015 2018 Indgået mellem DI Overenskomst ll (Mejeribrugets Arbejdsgiverforening) og Foreningen af mejeri ledere og funktionærer

Læs mere

AFTALE OM UDSTATIONERING

AFTALE OM UDSTATIONERING Standardkontrakt for udstationering Mellem undertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende: AFTALE OM

Læs mere

Vejledning til standardkontrakt

Vejledning til standardkontrakt Vejledning til standardkontrakt Generelt Hvis du er ansat på en fysioterapeutisk klinik eller hos en anden privat virksomhed, der ikke er dækket af en overenskomst, er du ansat på en individuel kontrakt.

Læs mere

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr.

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. Ansættelseskontrakt 1 Parterne Imellem arbejdsgiver Navn Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: og medarbejder Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. er indgået følgende ansættelseskontrakt med

Læs mere

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017 KORT UDDRAG AF L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/3-2014 til 1/3-2017 mellem DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER og HK HANDEL BEMÆRK! Er kun gældende, hvis butikken har overenskomst med HK, eller

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst ANSÆTTELSESKONTRAKT for butiksansatte funktionærer uden overenskomst mellem [virksomhedens navn] [Vejnavn og nr.] [Postnummer - By] [CVR.nr. xxxxxxxx] (herefter kaldet Virksomheden ) og [Medarbejderens

Læs mere

Alle tillæg ydes som bruttobeløb inkl. pension. Den ansatte vælger, hvor meget af tillægget der skal indbetales til pensionsordning.

Alle tillæg ydes som bruttobeløb inkl. pension. Den ansatte vælger, hvor meget af tillægget der skal indbetales til pensionsordning. Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere 1. Parter Aftalen er indgået mellem Jordbrugsakademikerne og DLBR og er gældende for de rådgivningsvirksomheder, der tiltræder aftalen. 2.

Læs mere

Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere og husholdningskonsulenter

Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere og husholdningskonsulenter Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere og husholdningskonsulenter 1. Parter Aftalen er indgået mellem Jordbrugsakademikerne og DLBR og er gældende for de landøkonomiske foreninger

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene Dansk Landbrug 1 Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere ansat med kost og logi eller kost

Læs mere

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011 AFTALE Mellem Silkeborg Forsyning A/S og koncernens ansatte indenfor akademikerområdet 23. december 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie - fritid 6 Barsel og

Læs mere

OBS: Foreløbig version. Redigering af overenskomst er ikke endelig afsluttet.

OBS: Foreløbig version. Redigering af overenskomst er ikke endelig afsluttet. OBS: Foreløbig version. Redigering af overenskomst er ikke endelig afsluttet. DJ/ Media Movers ApS OK 2015 11. juni 2015 Overenskomst mellem Media Movers ApS og Dansk Journalistforbund Mellem Media Movers

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

Privatansattes standardkontrakt

Privatansattes standardkontrakt Privatansattes standardkontrakt Mellem undertegnede (virksomhedens navn, adresse og CVR-nummer) Herefter kaldet virksomheden Og medundertegnede Kommentarer Arbejdsgiverens navn, adresse og CVR-nummer skal

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær (Opfindelser & Kreativitet anbefaler at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter og arbejdssted (Navn og adresse på medarbejder)

Læs mere

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave Hotel, restaurant og turistområdet overenskomst mellem Horesta og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

ErhvervsBladet. Mellem DDFF for ErhvervsBladet A/S og DJ for ErhvervsBladets Redaktionelle Medarbejderforening er indgået følgende overenskomst.

ErhvervsBladet. Mellem DDFF for ErhvervsBladet A/S og DJ for ErhvervsBladets Redaktionelle Medarbejderforening er indgået følgende overenskomst. ErhvervsBladet Mellem DDFF for ErhvervsBladet A/S og DJ for ErhvervsBladets Redaktionelle Medarbejderforening er indgået følgende overenskomst. 1. Overenskomstens dækningsområde Stk. 1. Overenskomsten

Læs mere

O V E R E N S K O M S T. mellem DI-O2 v/dansk Industri/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer

O V E R E N S K O M S T. mellem DI-O2 v/dansk Industri/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer O V E R E N S K O M S T mellem DI-O2 v/dansk Industri/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Anciennitet, aldersgrænse...

Læs mere

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for anlægsledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 2. ANSÆTTELSESBREV... 3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN.... 3 5. UDGÅET... 4 6. TELEFONGODTGØRELSE...

Læs mere

ENERGINE I( Lokalaftale for Akademikere hos Energinet.dk. o Basisløn er løn uden pension, tillæg og bonus. Bruttoløn er basisløn og pension.

ENERGINE I( Lokalaftale for Akademikere hos Energinet.dk. o Basisløn er løn uden pension, tillæg og bonus. Bruttoløn er basisløn og pension. ENERGINE I( Lokalaftale for Akademikere hos Energinet.dk 1. 1.1 område Denne lokalaftale gælder for de hos Energinet.dk ansatte medarbejdere med en akademisk uddannelse, som er eller kunne være blevet

Læs mere

AFTALE. Mellem VESTFORSYNING ERHVERV AIS NUPARK HOLSTEBRO AC-ORGANISATIONERNE INGENIØRFORENINGEN I DANMARK OG DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENING

AFTALE. Mellem VESTFORSYNING ERHVERV AIS NUPARK HOLSTEBRO AC-ORGANISATIONERNE INGENIØRFORENINGEN I DANMARK OG DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENING AFTALE Mellem VESTFORSYNING ERHVERV AIS NUPARK 51 7500 HOLSTEBRO Og AC-ORGANISATIONERNE INGENIØRFORENINGEN I DANMARK OG DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENING Q( VESTFORSYNING 1, GYLDIGHEDSOMRÅDE Denne aftale

Læs mere

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører)

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører) DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016 mellem DANMARKS REDERIFORENING og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Navigatører) (Gældende fra 4. marts 2016 til 31. marts 2017) INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

Vejledning til. Kontrakt om udførsel af freelancearbejde, hvor du er lønmodtager. Side 1 af 8

Vejledning til. Kontrakt om udførsel af freelancearbejde, hvor du er lønmodtager. Side 1 af 8 Vejledning til Kontrakt om udførsel af freelancearbejde, hvor du er lønmodtager Side 1 af 8 Indledende bemærkninger: Denne kontrakt kan kun anvendes, hvis du udfører freelancearbejdet som led i et ansættelsesforhold.

Læs mere

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE LOKALAFTALE mellem EWII og AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE Indhold 1 Gyldighedsområde... 3 2 Løn... 4 3 Pension... 5 4 Arbejdstid... 6 5 Ferie og frihed... 7 6 Barsel... 8 7 Børns sygdom og hospitalsindlæggelse...

Læs mere

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1 OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. april 2001-29. februar 2004 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...

Læs mere

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten 1.4.2008 31.3.2011 Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten, 2008-2011 1. Overenskomstens område. Nærværende overenskomst omfatter

Læs mere

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Dig som medarbejder Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Feriefridage Fastansatte medarbejdere (inkl. elever) har hvert kalenderår ret til 5 feriefridage. Disse dage placeres under hensyntagen til arbejdets

Læs mere

Vejledning. til. ansættelseskontrakt

Vejledning. til. ansættelseskontrakt Vejledning til ansættelseskontrakt 1 Vejledning til ansættelseskontrakt Det fremgår af lov om arbejdsgiverens pligt til at underrette lønmodtageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbevisloven),

Læs mere

Dreist Advokater CVR: 17 00 32 75

Dreist Advokater CVR: 17 00 32 75 Side 2 af 5 2. ANSÆTTELSESFORHOLDETS BEGYNDELSESTIDSPUNKT OG VARIGHED 2.1. Ansættelsen sker til tiltrædelse den 2.2. Såfremt ansættelsesforholdet er midlertidigt, angives en slutdato: ARBEJDSSTED 3. 3.1.

Læs mere

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne Overenskomst 2008 2011 mellem Landsforeningen LEV og HK Service Hovedstaden og AC-organisationerne 1 1. Aftalens område Aftalen omfatter ansatte i Landsforeningen LEV.. Undtaget er honorarlønnede medlemmer,

Læs mere

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer.

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer. VEJLEDNING OM FERIE OG ANDRE FRIDAGE Her på siden kan du finde vejledninger til ferie og andre fridage gældende for Dansk Flygtningehjælp. Vejledningen er ikke udtømmende. Yderligere information kan du

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for deltidsansatte i landbruget Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere i landbruget, der ikke er ansat på fuld tid, eller ansatte der

Læs mere

Dagbladenes Bureau 6 0.017 20.417 20.817 7 0.187 20.587 20.987 8 0.357 20.757 21.157

Dagbladenes Bureau 6 0.017 20.417 20.817 7 0.187 20.587 20.987 8 0.357 20.757 21.157 Dagbladenes Bureau Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Dagbladenes Bureau og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst om løn- og arbejdsvilkår for journalistiske medarbejdere

Læs mere

Protokollat. mellem. Post Danmark og. CO-industri om. Industriens Overenskomst samt Lokalaftaler. for. CO-industri i Post Danmark

Protokollat. mellem. Post Danmark og. CO-industri om. Industriens Overenskomst samt Lokalaftaler. for. CO-industri i Post Danmark Protokollat mellem Post Danmark og CO-industri om Industriens Overenskomst samt Lokalaftaler for CO-industri i Post Danmark 2017 Resultatet af forhandlingerne mellem Post Danmark og CO-industri 2017 1

Læs mere

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april.

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april. Ferieloven Alle medarbejdere har ret til 5 ugers ferie pr. ferieår. Et ferieår løber fra den 1. maj til den 30. april året efter. Medarbejderen har dog ikke nødvendigvis ret til betalt ferie. Det skal

Læs mere

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG 3.65.0 2014 /2017 OVERENSKOMST MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG for Brugsforeningen for Als og Sundeved og 3F Sønderborg afdeling MARTS 2014 1 Overenskomstområde Denne overenskomst omfatter al

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne 1 Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Lønbestemmelse... 3 3 Pension... 3 4 Arbejdstid...

Læs mere

Husoverenskomst mellem International Media Support og Medarbejderforeningen i IMS

Husoverenskomst mellem International Media Support og Medarbejderforeningen i IMS Husoverenskomst mellem International Media Support og Medarbejderforeningen i IMS Side 1 af 7 Indhold 1. Om husoverenskomsten... 3 2. Ansættelse... 3 3. Løn... 3 4. Pension og forsikringer... 3 5. Arbejdstider...

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning)

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet

Læs mere

Overenskomst. Mellem TV 2 DANMARK A/S HK STAT

Overenskomst. Mellem TV 2 DANMARK A/S HK STAT Overenskomst Mellem TV 2 DANMARK A/S og HK STAT 2015 2018 Indholdsfortegnelse 1 Ansættelse... 3 2 Lønforhold... 4 3 Projektløn... 5 4 Arbejdstid... 6 5 Pension... 7 6 Ferie og orlov... 8 7 Barsel og adoption...

Læs mere

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og. Journalistens Redaktionelle Medarbejderforening

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og. Journalistens Redaktionelle Medarbejderforening Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Journalistens Redaktionelle Medarbejderforening 1.januar 2019 31.december 2020 Mellem Dansk Journalistforbund (herefter DJ) og Journalistens Redaktionelle

Læs mere

Overenskomst 2005-2008

Overenskomst 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Sygeplejeråd 2005-2008 1. Ansættelse Nærværende overenskomst omfatter journalistiske medarbejdere, der ansættes i Dansk Sygeplejeråd (DSR) til udførelse

Læs mere

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL > OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde... 3 2. Arbejdstid... 4 3. Løn... 4 4. Grundløn...

Læs mere

Entreprise. Ansættelsesaftale for funktionærer

Entreprise. Ansættelsesaftale for funktionærer Ansættelsesaftale for funktionærer Denne ansættelsesaftale ( Ansættelsesaftalen ) er indgået mellem Mikael D. Lauridsen Frydelunds alle 8210 Aarhus V CPR-nummer 123456-7890 og Mikaellauridsen.dk - Entreprise

Læs mere

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Orientering nr. 13/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters arbejdsgiverrådgivning

Læs mere

MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER

MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER VERENSKOMST 2018 MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER 2018 2020 Indgået mellem DI Overenskomst ll (Mejeribrugets Arbejdsgiverforening) og Foreningen af mejeriledere og funktionærer

Læs mere

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder:

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: KONTRAKT Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Ansætter hermed: som medarbejder Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: Ansættelsesforholdet indgås på følgende vilkår (alle paragraffer skal

Læs mere

Generelle vilkår for butiksfunktionærer i Coop Danmarks butikker

Generelle vilkår for butiksfunktionærer i Coop Danmarks butikker Generelle vilkår for butiksfunktionærer i Coop Danmarks butikker Aftale mellem Coop Danmark A/S og DLO/Butiksfunktionærgruppen (BF) 2017/2020 1 2 1 Indledning Stk. 1. Coop Danmark og BF har indgået nærværende

Læs mere

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den...

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den... ANSÆTTELSESBEVIS Efter Loven om ansættelsesbeviser skal der foreligge en skriftlig ansættelsesaftale for medarbejderen. Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af nogen overenskomst. Funktionærloven, Barselsloven

Læs mere

Overenskomst mellem FREDBERG & LAURITSEN A/S og Dansk Socialrådgiverforening om løn- og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer

Overenskomst mellem FREDBERG & LAURITSEN A/S og Dansk Socialrådgiverforening om løn- og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer Overenskomst mellem FREDBERG & LAURITSEN A/S og Dansk Socialrådgiverforening om løn- og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer 1 Overenskomstens område Stk. 1 Denne overenskomst omfatter uddannede

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal September 2012 2012 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Overenskomstens anvendelse... 3 2. Ansættelse...

Læs mere

Ansættelseskontrakt for funktionær

Ansættelseskontrakt for funktionær Ansættelseskontrakt for funktionær 1 Parterne Mellem virksomheden [navn], beliggende [adresse] (herefter kaldet Virksomheden) og medundertegnede [navn], CPR-nr.: [XXXXXX XXXX], boende [adresse] (herefter

Læs mere

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Ansættelseskontrakt for medarbejdere inden for HK/HANDEL s område DANSKE SLAGTERMESTRE For ansættelsesforholdet gælder overenskomsten mellem DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Undertegnede virksomhed Navn:

Læs mere

Løn under orlov i forbindelse med graviditet, barsel og adoption for overenskomstansatte

Løn under orlov i forbindelse med graviditet, barsel og adoption for overenskomstansatte Løn under orlov i forbindelse med graviditet, barsel og adoption for overenskomstansatte Teknisk Landsforbund Sidst redigeret den 5. november 2012 Forfatter: Birgitte Wenckheim Tryk: Teknisk Landsforbund

Læs mere

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden)

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

Overenskomst. Studerende ansat i KL

Overenskomst. Studerende ansat i KL Overenskomst Studerende ansat i KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2013 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2013-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde...

Læs mere

Vejledning til udkast til funktionæransættelseskontrakt

Vejledning til udkast til funktionæransættelseskontrakt Vejledning til udkast til funktionæransættelseskontrakt funktionær, (mere end 8 timer ugentligt) Denne vejledning er udarbejdet af Dansk Psykolog Forenings Arbejdsgiverrådgivning til arbejdsgivere, som

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nummer: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nummer: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: Direktørkontrakt 1 Parterne Imellem direktør (herefter kaldet direktøren) Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nummer: Og selskabet (herefter kaldet selskabet) Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Læs mere

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: Direktørkontrakt 1 Parterne Imellem Direktør (herefter kaldet Direktøren) Navn: Adresse: Postnr. og by: Og Selskabet (herefter kaldet Selskabet) Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: er d.d.

Læs mere

Chauffører OverenskOmst

Chauffører OverenskOmst Chauffører OverenskOmst 2010 2012 gældende for kørselslederfunktioner i Arriva Skandinavien A/S Aalborg Kommune (Aalborg Bybusser) Indgået mellem FOA og Arriva Skandinavien A/S 2010 2012 OVERENSKOMST mellem

Læs mere

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes lønforhold mv. 1. Mejeribestyreren er mejeriets ansvarlige leder og dets

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. marts 2004-28. februar 2007 Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. 0 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse

Læs mere

LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER

LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER Den Danske Dyrlægeforening Veterinærsygeplejerskernes Fagforening LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER A. Område De anførte bestemmelser gælder for elever, der begynder erhvervsuddannelse

Læs mere

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole kost ernæringsforbundet Overenskomst mellem Kost & Ernæringsforbundet og Askov Højskole 2016 Indholdsfortegnelse Ind hold i Overenskomstens område 3 2 Løn 3 3 Pension 3 4 Arbejdsbeklædning 3 5 Arbejdstid

Læs mere

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL DANSKE SLAGTERMESTRE Ansættelseskontrakt for medarbejdere inden for HK/HANDEL s område For ansættelsesforholdet gælder overenskomsten mellem DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Undertegnede virksomhed Navn:

Læs mere

Aftale om løn, arbejdsvilkår m.v. for undervisere ved Medieskolerne

Aftale om løn, arbejdsvilkår m.v. for undervisere ved Medieskolerne Aftale om løn, arbejdsvilkår m.v. for undervisere ved Medieskolerne Forhandlingsprotokollat Mellem underviserne, repræsenteret ved Medarbejderforeningen for medlemmer af Dansk Journalistforbund ansat på

Læs mere

Forlig Overenskomsten med 3F blev den 11. marts 2017 fornyet ved et forlig mellem parterne.

Forlig Overenskomsten med 3F blev den 11. marts 2017 fornyet ved et forlig mellem parterne. Orientering nr. 7/2017 Løn og arbejdsforhold 20. april 2017 Overenskomstfornyelse 2017 Budoverenskomst for provinsen Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde:

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde: Orientering nr. 14/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Overenskomst med Dansk Metalarbejderforbund/Dansk El-Forbund Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i

Læs mere

OVERENSKOMST 1.4.2009 31.3.2010. mellem SAHVA A/S og Danske Bandagister Fraktion af Lønmodtagere.

OVERENSKOMST 1.4.2009 31.3.2010. mellem SAHVA A/S og Danske Bandagister Fraktion af Lønmodtagere. OVERENSKOMST 1.4.2009 31.3.2010 mellem SAHVA A/S og Danske Bandagister Fraktion af Lønmodtagere. 1 Overenskomstens dækningsområde Overenskomsten omfatter bandagistkandidater, autoriserede- bandagister

Læs mere

7.3 Medarbejders ret til løn/dagpenge m.v.

7.3 Medarbejders ret til løn/dagpenge m.v. HR Jura Forlaget Andersen 7.3 Medarbejders ret til løn/dagpenge m.v. Af advokatfuldmægtig Miriam Michaelsen, MAQS Law Firm mim@dk.maqs.com Indhold Denne artikel angående hvornår medarbejderen har ret til

Læs mere

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område?

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område? Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte Oktober 2011 Hvad gælder på det private område? Indhold Forord Generelt om det private 3 arbejdsmarked Overenskomst Individuel kontrakt Lønvilkår 4

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Barsel

fremtiden starter her... Gode råd om... Barsel fremtiden starter her... Gode råd om... Barsel INDHOLD Orlovsperioder 3 Forlodsret til faren 4 Forlængelse af forældreorlov 5 Udskydelse af forældreorlov 6 Genoptagelse af arbejdet under orloven 6 Varslingsregler

Læs mere