FEBRUAR 2019 GRENAA VARMEVÆRK A.m.b.A. VARMEPUMPEANLÆG PROJEKTFORSLAG I.H.T. VARMEFORSYNINGSLOVEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FEBRUAR 2019 GRENAA VARMEVÆRK A.m.b.A. VARMEPUMPEANLÆG PROJEKTFORSLAG I.H.T. VARMEFORSYNINGSLOVEN"

Transkript

1 FEBRUAR 2019 GRENAA VARMEVÆRK A.m.b.A. VARMEPUMPEANLÆG PROJEKTFORSLAG I.H.T. VARMEFORSYNINGSLOVEN

2 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej Aarhus C TLF FAX WWW cowi.dk FEBRUAR 2019 GRENAA VARMEVÆRK A.m.b.A. VARMEPUMPEANLÆG PROJEKTFORSLAG I.H.T. VARMEFORSYNINGSLOVEN PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT februar 2019 kado kum fje

3 3 INDHOLD 1 Indledning Projektets baggrund Rapportens formål Afgrænsning af projektområdet Indstilling Tilknyttede projekter Organisatoriske forhold Projektets gennemførelse 7 2 Forhold til overordnet lovgivning og planlægning Varmeplanlægning Fysisk planlægning Styringsmidler Anden lovgivning Berørte arealer 9 3 Redegørelse for projektet Forudsat behov for varmeproduktion Nuværende produktionsanlæg Reference, eksisterende produktion Projekt, supplerende varmepumpe Anlægsomkostninger 12 4 Konsekvensberegninger Beregningsmetode Energi og miljø Samfundsøkonomi Virksomhedsøkonomi Forbrugermæssige forhold 18

4 4 BILAG Bilag 1 Forudsætninger Bilag 2 Virksomheds- og samfundsøkonomiske beregninger samt Energi og Miljø, Reference Bilag 3 Virksomheds- og samfundsøkonomiske beregninger samt Energi og Miljø, Projekt Bilag 4 Sammensætning af resultater Bilag 5 Placering af varmepumpeanlægget

5 5 1 Indledning 1.1 Projektets baggrund Grenaa Varmeværk A.m.b.A. ønsker at etablere et eldrevet luft til vand varmepumpeanlæg med en varmeeffekt på ca. 4,0 MW. Anlægget planlægges etableret på Grenaa Varmeværks grund vest for det eksisterende flisfyrede varmeværk på Bredstrupvej 44 i Grenaa. Baggrunden for, at Grenaa Varmeværk søger om opstilling af et varmepumpeanlæg er, at Grenaa Varmeværk havde underskrevet et hensigtserklæring med Djurs Bioenergi om levering af 3,3 MW overskudsvarme. I oktober 2018 meddelte selskabet bag, at man endegyldig havde skrinlagt planerne om etablering af anlægget. Det efterlader Grenaa Varmeværk med et problem, som kan løses med etablering af et varmepumpeanlæg. Grenaa Varmeværk ønsker at erstatte driften af fliskedler om sommeren og reducere spidslastdrift om vinteren med et nyt etableret varmepumpeanlæg, som sammen med det eksisterende solvarmeanlæg vil kunne dække hele sommerlasten i perioden 1/6 til 1/9. Dette vil medføre en forlænget levetid for fliskedlerne. I det efterfølgende belyses konsekvenserne af projektet efter Varmeforsyningslovens retningslinjer (Lovbekendtgørelse nr. 64 af 21. januar 2019 om varmeforsyning). 1.2 Rapportens formål Rapporten har til formål at belyse muligheder og konsekvenser og således danne grundlag for myndighedsbehandling og godkendelse af projektforslaget i henhold til Varmeforsyningsloven. Endvidere skal rapporten orientere de parter, der berøres af projektet, og som skal have projektet til høring.

6 6 Rapporten er udarbejdet efter retningslinjerne i Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg, Energistyrelsens Bekendtgørelse nr af 27. december Afgrænsning af projektområdet Varmepumpen planlægges etableret vest for det eksisterende flisfyrede varmeværk på Bredstrupvej 44 i Grenaa, som vist i Figur 1. Planlagt placering af nyt varmepumpeanlæg Eksisterende flisfyrede varmecentral Figur 1 Planlagt placering af varmepumpeanlægget, vest for den flisfyrede varmecentral på Bredstrupvej i Grenaa. Der planlægges et varmepumpeanlæg som placeres i en ny bygning. Endvidere etableres en udekøler, som anvendes til at trække varme fra luften. Anlægget skal tilsluttes eksisterende elforsyning og fjernvarmenet. 1.4 Indstilling Det indstilles til Norddjurs Kommune at gennemføre myndighedsbehandling for projektforslaget efter Varmeforsyningslovens retningslinjer. Norddjurs kommunalbestyrelse ansøges om at godkende projektforslaget som beskrevet i denne rapport: Eldrevet luft-vand varmepumpeanlæg på ca. 4,0 MW vest for det eksisterende flisfyrede varmeværk på Bredstrupvej.

7 7 Indstillingen er begrundet i hensyn til samfundsøkonomi. Endvidere ønsker Grenaa Varmeværk A.m.b.A., at erstatte driften af fliskedler om sommeren og reducere spidslastdrift om vinteren med det nye varmepumpeanlæg. 1.5 Tilknyttede projekter Projektets gennemførelse er ikke betinget af andre projekter. 1.6 Organisatoriske forhold Grenaa Varmeværk A.m.b.A. finansierer, ejer, forestår driften og vedligeholder det nye varmepumpeanlæg. Ansvarlig for projektet er: Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Energivej Grenaa Projektforslaget er udarbejdet af: COWI A/S Jens Chr. Skous Vej Aarhus C 1.7 Projektets gennemførelse Projektering og etablering kan foretages umiddelbart efter den endelige godkendelse af dette projektforslag.

8 8 2 Forhold til overordnet lovgivning og planlægning 2.1 Varmeplanlægning Varmeforsyningsloven er affattet i "Bekendtgørelse af lov om varmeforsyning", lovbekendtgørelse nr. 64 af 21. januar Retningslinjerne for udarbejdelse og myndighedsbehandling af projektforslag er affattet i "Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg", Energistyrelsens Bekendtgørelse nr af 27. december Det fremgår af bekendtgørelse nr. 1792, 3, stk. 1, at projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg, der er omfattet af bilag 1, skal forelægges kommunalbestyrelsen til godkendelse. Der henvises til Bilag 1, punkt 1.2: "Opførelse, udvidelse og nedlæggelse af varmeproduktionsanlæg, herunder forbrændingsanlæg for affald, træ, halm m.v. og varmepumper til kombineret produktion af varme og køling." 2.2 Fysisk planlægning Varmepumpeanlægget placeres på en grund vest for den eksisterende flisfyrede varmecentral på Bredstrupvej 44, matrikel nr. 1a Bredstrup Grenaa Jorder. Placeringen er omfattet af Lokalplan "Flisfyret varmeværk i Grenaa" endeligt vedtaget i september Projektområdet ligger i et erhvervsområde i det nordøstlige Grenaa. Anlægget detailprojekteres efter godkendelse af projektforslaget, hvorfor der kan forekomme ændringer i det konkrete anlægsvalg ift. disse indledende overvejelser. 2.3 Styringsmidler Projektet forudsætter ikke anvendelse af styringsmidler efter Varmeforsyningsloven. 2.4 Anden lovgivning Projektets skal vurderes i forhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). Anlægget skal overholde de gældende støjgrænser i forhold til nærmeste bebyggelse.

9 9 Projektet udføres i henhold til gældende normer og standarder. 2.5 Berørte arealer Varmepumpen etableres på Grenaa Varmeværk A.m.b.A.'s grund vest for centralen på Bredstrupsvej 44, Grenaa.

10 10 3 Redegørelse for projektet 3.1 Forudsat behov for varmeproduktion Behovet for fjernvarmeproduktion i et normalår er oplyst af Grenaa Varmeværk til ca MWh, hvoraf ca MWh er dækket med solvarme. Mængden af solvarme forudsættes uændret. Samfundsøkonomien betragtes marginalt set, hvor varme produceret på det nye varmepumpeanlæg alene erstatter varme produceret på flis- og oliekedler. Varmeproduktionen omfatter det samlede behov for varmeproduktion ab værk, som skal dække varmetab i ledningsnettet og forbrugernes varmeaftag til varmt vand og rumopvarmning. Bilag 1 indeholder en oversigt over forudsætninger. 3.2 Nuværende produktionsanlæg Centralen på Bredstrupvej er i dag bestykket med følgende anlæg: ca m² solvarmeanlæg 2 stk. træfliskedler med effekt på ca. 17,4 MW hver Absorptionsvarmepumpe fælles for de to fliskedler. Endvidere er der til reserve- og spidslast, installeret 80 MW oliekedler på andre centraler i byen. 3.3 Reference, eksisterende produktion I dag produceres al fjernvarmen på solvarmeanlægget og de to træflisfyrede kedler. Oliekedler bruges kun i tilfælde af udfald af træfliskedlerne. Samdriften mellem solvarme og kedlerne i Referencen er illustreret i den efterfølgende figur, for det forudsatte årlige varmeproduktionsbehov på MWh.

11 11 Figur 2 Varmeproduktion ved Referencen. De beregnede produktioner er vist i den efterfølgende tabel. Energianlæg Varmeproduktion MWh Solvarme ~ 9% Fliskedler ~ 89% Oliekedler ~ 2% Varmeproduktion i alt ~ 100% Tabel 1 Fordeling af årlig varmeproduktion, Reference. 3.4 Projekt, supplerende varmepumpe Projektet omfatter etableringen af et eldrevet luft-vand varmepumpeanlæg med en varmeeffekt på ca. 4,0 MW (v. 17 C udetemperatur). Varmeeffekten varierer afhængig af udetemperaturen og den fremløbstemperatur som varmepumpen skal levere. Om sommeren kan varmepumpeanlægget, sammen med solvarmeanlægget, dække hele varmebehovet. Varmepumpeanlæggets drift tilrettelægges efter elprisen, der varierer på timebasis. Samdriften mellem kedlerne og det planlagte varmepumpeanlæg er illustreret i den efterfølgende figur.

12 12 Figur 3 Varmeproduktion i Projektets første år. Det ser af Figur 3, at varmepumpens varmeproduktion er lavest om vinteren som følge af den lave udetemperatur. Endvidere ses nogle huller i varmepumpes produktion, hvilket skyldes perioder med høje elpriser. De beregnede produktioner er vist i den efterfølgende tabel. Energianlæg Varmeproduktion MWh Solvarme ~ 9% Varmepumpe ~ 10% Fliskedler ~ 80% Oliekedler ~ 1% Varmeproduktion i alt ~ 100% Tabel 2 Fordeling af årlig varmeproduktion, Projekt. 3.5 Anlægsomkostninger De samlede anslåede anlægsomkostninger til etablering af varmepumpeanlæg vest for den eksisterende flisfyrede varmecentral på Bredstrupvej 44, er vist i Tabel 3.

13 13 mio. kr. Varmepumpeanlæg i alt inkl. tilslutning til el og fjernvarme 25,0 Varmepumpeanlæg i alt 25,0 Salg af energibesparelse MWh á 350 kr. -4,4 Netto 20,6 Tabel 3 Overslag over anlægsomkostninger, prisniveau 2018 ekskl. moms Energibesparelsen er opgjort ud fra beregningen af samdriften, som vist i Figur 3. Energibesparelse udgøres af den varme som varmepumpen trækker fra udeluften, og opgøres som det forventede gennemsnit over de første 10 år. Prisen pr. MWh for salg af energibesparelse fastsættes på markedsbasis. Energibesparelsen sælges i første år, og bidrager til betaling af investeringen. Den nuværende energispareordning løber til og med 2020.

14 14 4 Konsekvensberegninger 4.1 Beregningsmetode Der er foretaget beregninger på samfundsmæssige og virksomhedsøkonomiske konsekvenser ved gennemførelse af projektforslaget. Beregningerne er foretaget som marginalberegninger og indeholder kun de forhold, som berøres af projektet mht. produktion af varme. Beregningerne er foretaget i overensstemmelse med Energistyrelsens Vejledning i samfundsøkonomiske analyser på energiområder, Energistyrelsen juli Der er anvendt Forudsætninger for samfundsøkonomiske analyser på energiområdet, Energistyrelsen november 2018, som oplister de samfundsøkonomiske brændselspriser og elpriser, der skal anvendes. Beregningerne er foretaget over en 20-årig betragtningsperiode. Der regnes marginalt på: Referencen: MWh varme produceret på flis- og oliekedler Projektet: MWh varme produceret på det nye varmepumpeanlæg Resultatet udgøres af forskellen mellem Referencen og Projektet. Resultatet viser således i hvilket omfang, der opstår ændringer i økonomi, miljøbelastning m.v. ved gennemførelse af Projektet i forhold til Referencen. Resultatet kan kun bruges til at sammenligne Projektet og Referencen. En oversigt over beregningsforudsætninger er vedlagt i bilag 1. Beregningsudskrifterne er vedlagt i bilag 2 for Referencen og i bilag 3 for Projektet. En oversigt over hovedresultaterne er vedlagt i bilag Energi og miljø Her præsenteres de beregnede konsekvenser for brændselsforbrug og for emission. De energi- og miljømæssige konsekvenser er ikke et selvstændigt resultat, men en mellemregning til samfundsøkonomien. Samfundsøkonomien udtrykker det samlede samfundsmæssige resultat inklusivt energi- og miljøkonsekvenser, idet der indregnes samfundsøkonomiske

15 15 brændselspriser, CO 2-kvoter og en samfundsmæssig værdisætning af SO 2, NO x og PM 2,5. De energimæssige marginale konsekvenser over den 20-årige betragtningsperiode i henholdsvis Referencen og Projektet præsenteres i efterfølgende tabel. Varmeproduktion 20 år Reference MWh Projekt MWh Varmeproduktion i alt fra flisanlæg fra oliekedler fra varmepumpe Brændselsforbrug Træflis Gasolie Elforbrug, varmepumpe Tabel 4 Varmeproduktion og brændselsforbrug på varmeleverende anlæg, sum over 20 år. Energistyrelsens forudsætninger oplyser ikke brændselsforbrug til elproduktionen. De miljømæssige konsekvenser, der følger af den ændrede brændselsanvendelse, er beregnet for luftemissionen vedrørende CO 2, CH 4, N 2O, NO x, SO 2 og PM 2,5. CH 4 og N 2O omregnes til CO 2-ækvivalenter. Emissionsstof Reference ton Projekt ton CO 2 fra elforbrug CO 2 fra brændsel CO 2-ækvivalenter SO₂ 14 4 NO x PM 2, Tabel 5 Ændring i emission over 20 år. Det ses af ovenstående tabel, at Projektet medfører en reduktion i emissioner. CO₂ fra elforbrug er kvoteomfattet og bliver udlignet via kvotemekanismen. 4.3 Samfundsøkonomi Ved beregning af de samfundsøkonomiske konsekvenser betragtes rentabiliteten i Referencen og Projektet set fra samfundets side. Der er anvendt driftsomkostninger, de aktuelle statsafgifter og investeringer som i virksomhedsøkonomien.

16 16 De samlede omkostninger år for år tilbagediskonteres med en diskonteringsfaktor på 4 procent, hvorved nuværdien for henholdsvis Referencen og Projektet fremkommer. Det samfundsøkonomiske resultat, er sammenstillet i efterfølgende tabel. Samfundsøkonomi, nuværdi over 20 år Referencen varmeproduktion på flis- og oliekedler Projektet varmeproduktion på den nye varmepumpeanlæg Difference - 79,9 mio. kr. - 70,7 mio. kr. 9,2 mio. kr. Tabel 6 Samfundsøkonomisk resultat. Det ses af Tabel 6, at samfundet ved de anvendte beregningsforudsætninger opnår en besparelse på ca. 9 mio. kr. i nuværdi ved gennemførelse af projektet Samfundsøkonomiske følsomheder Følsomheder foretages til vurdering af projektets robusthed overfor større eller mindre ændringer i centrale forudsætninger. Samfundsøkonomisk nuværdi 20 år Reference Projekt Difference Investering +10% -79,9-73,9 6,0 Investering -10% -79,9-67,5 12,4 Uden salg af energibesparelse -79,9-76,3 3,6 D&V +10% -81,4-71,5 9,9 D&V -10% -78,5-69,9 8,5 Træflispris +10% -84,7-70,7 14,0 Træflispris -10% -75,1-70,7 4,4 Elpris +10% -79,9-73,0 6,9 Elpris -10% -79,9-68,4 11,5 Kalkulationsrente 3% -87,7-75,2 12,4 Tabel 7 Samfundsøkonomiske følsomhedsresultater over 20 år. Som det ses af Tabel 7 er der en besparelse til samfundet ved alle følsomheder. 4.4 Virksomhedsøkonomi De virksomhedsøkonomiske konsekvenser for Grenaa Varmeværk A.m.b.A. ved etablering af et varmepumpeanlæg er vurderet ud fra en marginalbetragtning.

17 mio.kr. 17 Den samlede likviditetsvirkning for varme an net er vist i den efterfølgende figur - beløb i 2019 prisniveau. Reference Projektet 6,0 4,0 2,0 0, Figur 4 Likviditetsvirkning for varmeproduktion over den 20-årige periode. Det ses af Figur 4, at de samlede omkostninger til varmeproduktion af de MWh/år er lavere i Projektet over hele den 20-årige beregningsperiode ved de anvendte forudsætninger. Likviditetsvirkningen indeholder omkostninger til brændselsforbrug i Reference og elforbrug i Projektet, driftsomkostninger på anlæg samt ydelse på nye lån Følsomheder De virksomhedsøkonomiske følsomheder er beregnet for anlægsinvestering og virkningsgrad.

18 mio. kr. 18 Reference Projekt investering +10% investering -10% Uden salg energibesp. D&V +10% D&V -10% Træflis +10% Træflis -10% Elpris +10% Elpris -10% 6,0 4,0 2,0 0, Figur 5 Projektets likviditets påvirkning ved de udførte følsomhedsberegninger. Det ses af Figur 5, at følsomhedsanalyserne giver et bedre økonomisk resultat end Referencen. 4.5 Forbrugermæssige forhold Forbrugernes varmeforbrug vil blive afregnet efter gældende tarifblad. Økonomien i fjernvarmeforsyning skal "hvile i sig selv", hvorved de virksomhedsøkonomiske konsekvenser vil blive udbalanceret i forbrugerpriserne. Der kan opnås en besparelse på ca. 47 kr./mwh i produktionsomkostningerne for de MWh/år i Projektet i forhold til Reference i gennemsnit over 20 år. Hvis dette omsættes til forbrugerøkonomi, bliver det til ca. 130 kr. pr. år inkl. moms ved et årligt varmeforbrug for en danske referencevilla på 130 m² og med et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh.

19 19 Bilag 1 Forudsætninger

20 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Forudsætninger til projektforslag efter Varmeforsyningsloven Varmebehov Varmeproduktion an net Nuværende MWh/år Oplyst af Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Brændselspriser ekskl. moms Elkøb, pris Elpris 225,8 kr./mwh Eludgift beregnes i Energypro ift. aktuelle driftstimer Elafgift, elvarme 155,0 kr./mwh efter 2021 PSO 0,0 kr./mwh efter 2021 Distribution 105,0 kr./mwh Skønnet Net 80,0 kr./mwh Net- og sysemtarif Energinet dk januar 2019 I alt, statsafgift m.m. 340,0 kr./mwh Inkl. gennemsnit Spot 565,8 kr./mwh Træflis Olie Tarif 50,00 kr./gj = 180,0 kr./mwh Oplyst af Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Afgift (NOx) 0,50 kr./gj = 1,8 kr./mwh 2019 I alt 181,8 kr./mwh Tarif 6.300,00 kr./m³ 632,3 kr./mwh Oplyst af Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Energi 2.016,00 kr./m³ 202,3 kr./mwh 2019 CO₂ 465,00 kr./m³ 46,7 kr./mwh " NOx 9,00 kr./m³ 0,9 kr./mwh " Statsafgifter i alt 2490,00 249,9 kr./mwh I alt 8.790,00 882,19 kr./mwh Drift og vedligehold ekskl. moms Varmepumpe luft/vand eldrevet fast 0 kr./år variabel 25,0 kr./mwh varme Anslået Solvarme fast 0 kr./år variabel 5,0 kr./mwh Træfliskedel Flis 1 fast 0 kr./år variabel 25,0 kr./mwh Oplyst af Grenaa Varmeværk A.m.b.A. variabel el sommer 34,0 kr./mwh " variabel el vinter 11,0 kr./mwh " Flis 2 fast 0 kr./år variabel 25,0 kr./mwh " variabel el sommer 34,0 kr./mwh " variabel el vinter 11,0 kr./mwh " Oliekedler 20,0 kr./mwh Investeringsoverslag Reference I alt mio. kr. mio. kr. mio. kr. 0,0 mio. kr. Projekt Varmepumpe luft-vand, 4,0 MW varme 25,0 mio. kr. Anslået Tilslutning til fjernvarme og el 0 mio. kr. Oplyst af Grenaa Varmeværk A.m.b.A. " Salg af energibesparelse 350 kr./mwh -4,4 mio. kr MWh energibesparelse I alt 20,6 mio. kr. = Varmepumpens varmeproduktion elforbrug Levetid Varmepumpe 25 år Jf. Teknologikatalog Finansiering Langfristet Type Obligationslån, Annuitet Rente 2,25% p.a. Kurs 100 Løbetid 20 år COWI A/S 1/2

21 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Forudsætninger til projektforslag efter Varmeforsyningsloven Prisudvikling Inflation pr. år: Varierende iht. Energistyrelsens anvisninger Anlæg Eksisterende anlæg Flis- Flis- Oliekedel kedel kedel Brændsel Flis 1 Flis 2 Gasolie El-effekt MW Varmeeffekt MW 17,4 17,4 80,0 Indfyret MW 15,0 15,0 88,9 104% 104% Virkningsgrad el 0 0% 0% varme 116% 116% 90% total 116% 116% 90% GJ/m³ Emission kg/gj indfyret 35,9 faktor CO 2 1 0,0 0,000 74,000 CH ,011 0,011 0,001 N 2 O 298 0,004 0,004 0,000 CO 2 + ækvivalenter 1,467 1,467 0,142 SO 2 0,011 0,011 0,023 NO X 0,090 0,090 0,065 PM 2,5 0,010 0,010 0,005 Aske, slagge kg aske/gj indfyret 1,0 1,0 Emissioner if. Forudsætninger for samfundsøkonomiske analyser på energiområdet, Energistyrelsen, november 2018 og DMU. Samfundsøkonomi El- og brændselspriser ifølge: Driftsomkostninger og investering: Ifølge Energistyrelsens: "Forudsætninger for samfundsøkonomiske analyser på energiområdet, 20 november 2018" Som i virksomhedsøkonomi Kalkulationsrente til nuværdiberegning: 4,0 % p.a. i.h.t. Energistyrelsens anvisninger. Nettoafgiftsfaktor 132,5% Skatteforvridningsfaktor 10% COWI A/S 2/2

22 20 Bilag 2 Virksomheds- og samfundsøkonomiske beregninger samt Energi og Miljø, Reference

23 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Virksomheds- og samfundsøkonomi samt energi og miljø Reference - fortsat drift på fliskedler Beregningsperiode SUM År Varmeproduktion, marginal MWh Produktionsanlæg Varmepumpe Varme MWh Elforbrug COP 0,0 MWh Solvarme MWh Fliskedel 1 Varme, somme 104,0% MWh Varme, vinter 116,0% Virk.grad MWh Produktionsandel 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% 40,8% Brændsel MWh Restprodukt 1 kg/mwh indf. ton Fliskedel 2 Varme, somme 104,0% MWh 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990,6 990, Varme, vinter 116,0% Virk.grad MWh Produktionsandel 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% 14,3% Brændsel MWh Restprodukt 1 kg/mwh indf. ton Oliekedler Varme 90,0% Virk.grad MWh Brændsel MWh Brændselsforbrug Flis i alt GJ Energi og miljø Emission,, elforbrug varmepumpe CO 2 kg/mwh 144, , , , ,832 97,094 91,427 84,106 78,022 70,402 22,399 20,275 19,162 18,040 16,753 15,490 13,011 10,093 9,239 8,971 CO 2 ækviv. kg/mwh 4,057 3,566 3,357 3,173 3,051 2,827 2,574 2,355 2,175 1,975 1,797 1,629 1,523 1,443 1,324 1,293 1,252 1,147 1,096 1,059 SO 2 kg/mwh 0,082 0,074 0,072 0,066 0,066 0,063 0,060 0,056 0,053 0,049 0,036 0,034 0,033 0,031 0,030 0,029 0,028 0,026 0,025 0,024 NO x kg/mwh 0,224 0,206 0,201 0,198 0,194 0,184 0,170 0,159 0,149 0,138 0,118 0,111 0,105 0,101 0,095 0,094 0,081 0,069 0,066 0,064 PM 2,5 kg/mwh 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,000 0,000 0,000 0,000 CO 2 ton CO 2 ækviv. ton SO 2 ton NO x ton PM 2,5 ton Emission, begge træfliskedler CO 2 0,000 kg/gj ton CO 2 ækviv. 1,467 kg/gj ton SO 2 0,011 kg/gj ton NO x 0,090 kg/gj ton PM 2,5 0,010 kg/gj ton Emission, Eksisterende gasoliekedel CO 2 74,000 kg/gj ton CO 2 ækviv. 0,142 kg/gj ton SO 2 0,023 kg/gj ton NO x 0,065 kg/gj ton PM 2,5 0,005 kg/gj ton COWI A/S 1/4

24 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Virksomheds- og samfundsøkonomi samt energi og miljø Reference - fortsat drift på fliskedler Beregningsperiode SUM År Emission, nettoresultat CO ₂ el CO ₂ brændsel ton CO 2 ækviv. ton SO 2 ton NO x ton PM 2,5 ton Virksomhedsøkonomi - Priser m.v. (fast prisniveau) Prisudvikling Pct./år 1,81% 1,20% 1,54% 1,84% 1,82% 1,83% 1,70% 1,96% 1,93% 1,94% 1,88% 1,97% 1,93% 1,96% 1,93% 1,93% 1,92% 1,93% 1,91% 1,92% Inflator 1,02 1,01 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 Elkøb,varmepumpe Tarif Beregnet i Epro kr./mwh Distribution, transmision kr./mwh ,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0 Statsafgift kr./mwh ,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0 Flispris Tarif kr./mwh NOx afgift kr./mwh -1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80 Oliepris Tarif, transport kr./mwh ,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3 Statsafgift kr./mwh ,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9 Drift & vedligehold, Varmepumpe fast 1000 kr variabel kr./mwh Solanlæg kr./mwh Kedelanlæg 1 kr./mwh -25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0 Kedelanlæg 1 el sommer kr./mwh -34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0 Kedelanlæg 1 el vinter kr./mwh -11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0 Kedelanlæg 2 kr./mwh -25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0 Kedelanlæg 2, el sommer kr./mwh -34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0 Kedelanlæg 2, el vinter kr./mwh -11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0 Oliekedel kr./mwh -20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 Investering Varmepumpe 1000 kr. 0 Salg af energibesparelse 1000 kr kr. 0 I alt 1000 kr. 0 0 Finansiering Obligationslån Type Obligationslån, Annuitet Kurs 100 Rente 2,3% p.a. Løbetid år 20 COWI A/S 2/4

25 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Virksomheds- og samfundsøkonomi samt energi og miljø Reference - fortsat drift på fliskedler Beregningsperiode SUM År Virksomhedsøkonomi - Opgørelse i kr. (fast prisniveau) Elkøb Spot, beregnet i Epro Distribution, transmission Statsafgift Flis Tarif NOx afgift Gasolie tarif, transport Statsafgifter Drift og vedligehold, Varmepumpe fast variabel Solanlæg Kedelanlæg Kedelanlæg Oliekedel I alt, driftsomkostninger Ydelse på lån (deflateret) Årets likviditetsvirkning Produktionsudgift kr./mwh varmeprod COWI A/S 3/4

26 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Virksomheds- og samfundsøkonomi samt energi og miljø Reference - fortsat drift på fliskedler Beregningsperiode SUM År Samfundsøkonomi Enhedspriser if. Energistyrelsen, 2009 prisniveau Brændselspriser, Spotpris kr./mwh 257,8 271,9 290,0 304,8 309,2 311,7 317,5 319,8 324,0 325,4 329,9 325,9 325,9 325,9 325,9 325,9 325,9 325,9 326,0 326,0 Elkøb 100% kr./mwh -445,3-460,2-479,5-495,3-499,9-502,6-508,8-511,2-515,7-517,1-522,0-517,8-517,8-517,8-517,8-517,8-517,8-517,8-517,8-517,8 Flis kr./gj -50,0-50,3-50,6-51,0-51,3-51,6-51,9-52,2-52,5-52,8-53,1-53,2-53,4-53,6-53,8-54,0-54,1-54,3-54,5-54,7 Gasoliekøb kr./gj -104,0-105,8-107,6-109,2-111,0-112,6-115,2-117,4-119,4-121,3-123,2-125,0-126,9-128,6-130,3-131,8-133,5-135,2-136,8-138,2 Miljøomkostninger CO 2 ikke kvote omfattet kr./ton -122,5-220,0-228,1-237,2-247,2-258,2-270,2-283,2-297,4-312,7-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1 SO 2 kr./kg -20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 NO x kr./kg -15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0 PM 2,5 kr./kg -46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0 Omregning 2019 prisniveau 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 Samfundsøkonomi - opgørelse i faktorpriser, kr Nuværdi Elkøb Fliskøb Oliekøb Drift og vedligehold (sum fra virksomhedsøkonomi) Varmepumpe fast variabel Solanlæg Kedelanlæg Kedelanlæg Gaskedel Drift i alt Investering Scrapværdi Faktorpriser, i alt Samfundsøkonomi - opgørelse i beregningspriser, kr Brændsel, d&v, invest 132,5% Forvridningstab, statsafgift 10% CO ₂ + ækv. 132,5% SO NO x PM 2, Samfundsøkonomi, i alt COWI A/S 4/4

27 21 Bilag 3 Virksomheds- og samfundsøkonomiske beregninger samt Energi og Miljø, Projekt

28 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Virksomheds- og samfundsøkonomi samt energi og miljø Projekt - drift med inklusive luft-vand varmepumpe Beregningsperiode SUM År Varmeproduktion, marginal MWh Produktionsanlæg Varmepumpe Varme MWh Elforbrug COP 3,7 MWh Solvarme MWh Fliskedel 1 Varme, somme 104,0% MWh Varme, vinter 116,0% Virk.grad MWh Produktionsandel 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% Brændsel MWh Restprodukt 1 kg/mwh indf. ton Fliskedel 2 Varme, somme 104,0% MWh Varme, vinter 116,0% Virk.grad MWh Produktionsandel 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% Brændsel MWh Restprodukt 1 kg/mwh indf. ton Oliekedle Varme 90,0% Virk.grad MWh Brændsel MWh Brændselsforbrug Flis i alt GJ Energi og miljø Emission,, elforbrug varmepumpe CO 2 kg/mwh 144, , , , ,832 97,094 91,427 84,106 78,022 70,402 22,399 20,275 19,162 18,040 16,753 15,490 13,011 10,093 9,239 8,971 CO 2 ækviv. kg/mwh 4,057 3,566 3,357 3,173 3,051 2,827 2,574 2,355 2,175 1,975 1,797 1,629 1,523 1,443 1,324 1,293 1,252 1,147 1,096 1,059 SO 2 kg/mwh 0,082 0,074 0,072 0,066 0,066 0,063 0,060 0,056 0,053 0,049 0,036 0,034 0,033 0,031 0,030 0,029 0,028 0,026 0,025 0,024 NO x kg/mwh 0,224 0,206 0,201 0,198 0,194 0,184 0,170 0,159 0,149 0,138 0,118 0,111 0,105 0,101 0,095 0,094 0,081 0,069 0,066 0,064 PM 2,5 kg/mwh 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,001 0,000 0,000 0,000 0,000 CO 2 ton CO 2 ækviv. ton SO 2 ton NO x ton PM 2,5 ton Emission, begge træfliskedler CO 2 0,000 kg/gj ton CO 2 ækviv. 1,467 kg/gj ton SO 2 0,011 kg/gj ton NO x 0,090 kg/gj ton PM 2,5 0,010 kg/gj ton Emission, Eksisterende oliekedel CO 2 74,000 kg/gj ton CO 2 ækviv. 0,142 kg/gj ton SO 2 0,023 kg/gj ton NO x 0,065 kg/gj ton PM 2,5 0,005 kg/gj ton COWI A/S 1/4

29 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Virksomheds- og samfundsøkonomi samt energi og miljø Projekt - drift med inklusive luft-vand varmepumpe Beregningsperiode SUM År Emission, nettoresultat CO ₂ el CO ₂ brændsel ton CO 2 ækviv. ton SO 2 ton NO x ton PM 2,5 ton Virksomhedsøkonomi - Priser m.v. (fast prisniveau) Prisudvikling Pct./år 1,81% 1,20% 1,54% 1,84% 1,82% 1,83% 1,70% 1,96% 1,93% 1,94% 1,88% 1,97% 1,93% 1,96% 1,93% 1,93% 1,92% 1,93% 1,91% 1,92% Inflator 1,02 1,01 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 1,02 Elkøb,varmepumpe Tarif Beregnet i Epro kr./mwh Distribution, transmision kr./mwh ,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0-185,0 Statsafgift kr./mwh ,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0-155,0 Flispris Tarif kr./mwh NOx afgift kr./mwh -1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80-1,80 Oliepris Tarif, transport kr./mwh ,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3-632,3 Statsafgift kr./mwh ,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9-249,9 Drift & vedligehold, Varmepumpe fast 1000 kr variabel kr./mwh Solanlæg kr./mwh Kedelanlæg 1 kr./mwh -25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0 Kedelanlæg 1 el sommer kr./mwh -34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0 Kedelanlæg 1 el vinter kr./mwh -11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0 Kedelanlæg 2 kr./mwh -25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0-25,0 Kedelanlæg 2, el sommer kr./mwh -34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0-34,0 Kedelanlæg 2, el vinter kr./mwh -11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0-11,0 Oliekedel kr./mwh -20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 Investering Varmepumpe 1000 kr Salg af energibesparelse 1000 kr kr. 0 I alt 1000 kr Finansiering Obligationslån Type Obligationslån, Annuitet Kurs 100 Rente 2,3% p.a. Løbetid år 20 COWI A/S 2/4

30 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Virksomheds- og samfundsøkonomi samt energi og miljø Projekt - drift med inklusive luft-vand varmepumpe Beregningsperiode SUM År Virksomhedsøkonomi - Opgørelse i kr. (fast prisniveau) Elkøb Spot, beregnet i Epro Distribution, transmission Statsafgift Flis Tarif NOx afgift Gasolie tarif, transport Statsafgifter Drift og vedligehold, Varmepumpe fast variabel Solanlæg Kedelanlæg Kedelanlæg Oliekedel I alt, driftsomkostninger Ydelse på lån (deflateret) Årets likviditetsvirkning Produktionsudgift kr./mwh varmeprod COWI A/S 3/4

31 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Virksomheds- og samfundsøkonomi samt energi og miljø Projekt - drift med inklusive luft-vand varmepumpe Beregningsperiode SUM År Samfundsøkonomi Enhedspriser if. Energistyrelsen, 2009 prisniveau Brændselspriser, Spotpris kr./mwh 257,8 271,9 290,0 304,8 309,2 311,7 317,5 319,8 324,0 325,4 329,9 325,9 325,9 325,9 325,9 325,9 325,9 325,9 326,0 326,0 Elkøb 0,83 100% kr./mwh -398,7-411,1-427,0-440,1-444,0-446,2-451,4-453,3-457,1-458,3-462,3-458,8-458,8-458,8-458,8-458,8-458,8-458,8-458,9-458,9 Flis kr./gj -50,0-50,3-50,6-51,0-51,3-51,6-51,9-52,2-52,5-52,8-53,1-53,2-53,4-53,6-53,8-54,0-54,1-54,3-54,5-54,7 Gasoliekøb kr./gj -104,0-105,8-107,6-109,2-111,0-112,6-115,2-117,4-119,4-121,3-123,2-125,0-126,9-128,6-130,3-131,8-133,5-135,2-136,8-138,2 Miljøomkostninger CO 2 ikke kvote omfattet kr./ton -122,5-220,0-228,1-237,2-247,2-258,2-270,2-283,2-297,4-312,7-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1-329,1 SO 2 kr./kg -20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 NO x kr./kg -15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0-15,0 PM 2,5 kr./kg -46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0-46,0 Omregning 2019 prisniveau 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 1,013 Samfundsøkonomi - opgørelse i faktorpriser, kr Nuværdi Elkøb Fliskøb Oliekøb Drift og vedligehold (sum fra virksomhedsøkonomi) Varmepumpe fast variabel Solanlæg Kedelanlæg Kedelanlæg Gaskedel Drift i alt Investering Scrapværdi Faktorpriser, i alt Samfundsøkonomi - opgørelse i beregningspriser, kr Brændsel, d&v, invest 132,5% Forvridningstab, statsafgift 10% CO ₂ + ækv. 132,5% SO NO x PM 2, Samfundsøkonomi, i alt COWI A/S 4/4

32 22 Bilag 4 Sammensætning af resultater

33 Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Februar 2019 Eldrevet luft-vand varmepumpe 4,0 MW Virksomheds- og samfundsøkonomi samt energi og miljø Sammenstilling af resultater Produktion Varmeproduktion - Sum 20 år Reference Projekt Difference Varmepumpe MWh Solvarme 0 0 Træflis MWh Gasolie MWh I alt an net MWh El-produktion - Sum 20 år Reference Projekt Difference MWh Investering Reference Projekt Difference Varmepumpe 1000 kr Salg af energibesparelse 1000 kr Netto 1000 kr Energi og miljø Energi og miljø, sum 20 år Reference Projekt Difference El- og Brændselsforbrug El til varmepumpe MWh Træflis MWh Gasolie MWh I alt MWh Emission CO₂ fra elforbrug (kvoteomfattet) ton CO₂ fra brændsel ton CO ₂ ækvivalenter af CH4+N2O ton SO 2 ton NO x ton PM 2,5 ton Samfundsøkonomi Nuværdi for den 20-årige beregningsperiode Reference Projekt Difference Elkøb 1000 kr Flis 1000 kr Olie 1000 kr El-salg 1000 kr. Drift og vedligehold 1000 kr Investering 1000 kr scrapværdi 1000 kr Brændsel, d&v, invest, faktorpriser 1000 kr Brændsel, d&v, invest, beregningsprise1000 kr Forvridningstab, statsafgift 1000 kr CO 2 -omkostning 1000 kr SO 2 -omkostning 1000 kr NO x -omkostning 1000 kr PM 2,5 -omkostning 1000 kr I alt 1000 kr COWI A/S 1/1

34 23 Bilag 5 Placering af varmepumpeanlægget

35

JANUAR 2019 GALTEN VARMEVÆRK A.M.B.A. VARMEPUMPEANLÆG PROJEKTFORSLAG I.H.T. VARMEFORSYNINGSLOVEN

JANUAR 2019 GALTEN VARMEVÆRK A.M.B.A. VARMEPUMPEANLÆG PROJEKTFORSLAG I.H.T. VARMEFORSYNINGSLOVEN JANUAR 2019 GALTEN VARMEVÆRK A.M.B.A. VARMEPUMPEANLÆG PROJEKTFORSLAG I.H.T. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Etablering af en supplerende varmepumpe på det træflisfyrede kedelanlæg

Etablering af en supplerende varmepumpe på det træflisfyrede kedelanlæg JUNI 2015 GALTEN VARMEVÆRK A.M.B.A. Etablering af en supplerende varmepumpe på det træflisfyrede kedelanlæg PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000

Læs mere

Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel

Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel Maj 2011 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Projektets baggrund 3 1.2 Rapportens formål 3 1.3 Afgrænsning

Læs mere

JUNI 2012 EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF ET NYT 12 MW TRÆFLISANLÆG

JUNI 2012 EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF ET NYT 12 MW TRÆFLISANLÆG JUNI 2012 EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF ET NYT 12 MW TRÆFLISANLÆG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

DECEMBER 2013 LØJT KIRKEBY FJERNVARMESELSKAB A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR UDSKIFTNING AF EKSISTE- RENDE HALMANLÆG MED ET NYT HALMANLÆG PÅ 5,5 MW

DECEMBER 2013 LØJT KIRKEBY FJERNVARMESELSKAB A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR UDSKIFTNING AF EKSISTE- RENDE HALMANLÆG MED ET NYT HALMANLÆG PÅ 5,5 MW DECEMBER 2013 LØJT KIRKEBY FJERNVARMESELSKAB A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR UDSKIFTNING AF EKSISTE- RENDE HALMANLÆG MED ET NYT HALMANLÆG PÅ 5,5 MW ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark

Læs mere

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger SKANDERBORG-HØRNING FJERNVARME A.M.B.A Fjernvarmeforsyning af Blegind, Nørregårds Allé og nye boligområder i Hørning ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Samfundsøkonomiske beregninger for et nyt træpillefyret anlæg

Samfundsøkonomiske beregninger for et nyt træpillefyret anlæg Samfundsøkonomiske beregninger for et nyt træpillefyret anlæg Juni 2010 Samfundsøkonomiske beregninger for et nyt træpillefyret anlæg Juni 2010 Dokument nr. P-59697-A Revision nr. 0 Udgivelsesdato Juni

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Flisfyret varmeværk i Grenaa

Flisfyret varmeværk i Grenaa Flisfyret varmeværk i Grenaa Tillæg til projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk PROJEKTNR. A054732 DOKUMENTNR.

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Etablering af eldrevet luftvand varmepumpe ved varmecentralen i Kloster

Etablering af eldrevet luftvand varmepumpe ved varmecentralen i Kloster JUNI 2018 Ringkøbing Fjernvarmeværk A.m.b.a. Etablering af eldrevet luftvand varmepumpe ved varmecentralen i Kloster Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000

Læs mere

1 Udførte beregninger

1 Udførte beregninger MEMO TITEL Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. biomassefyret fjernvarmeanlæg DATO 31. marts 2015 TIL Skanderborg Kommune (Susanne Skårup) KOPI SkHø (Torkild Kjærsgaard) FRA COWI (Jens Busk) ADRESSE

Læs mere

UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN

UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN JANUAR 2014 FREDERIKSHAVN FORSYNING A/S UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Ørskovbækvej (forslag til LP 2015-4) i Hovedgård

Fjernvarmeforsyning af Ørskovbækvej (forslag til LP 2015-4) i Hovedgård MAJ 2015 HOVEDGAARD FJERNVARMEVÆRK a.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af Ørskovbækvej (forslag til LP 2015-4) i Hovedgård Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej

Læs mere

Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral

Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral April 2010 Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral April 2010 Dokument nr P-66272 Revision nr 0 Udgivelsesdato

Læs mere

Etablering af et nyt solvarmeanlæg

Etablering af et nyt solvarmeanlæg MARTS 2018 VÆRUM-ØRUM KRAFTVARMEVÆRK A.m.b.a. Etablering af et nyt solvarmeanlæg i Værum Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56

Læs mere

Bilag 1 indeholder forudsætninger anvendt i den alternative samfundsøkonomiske beregning.

Bilag 1 indeholder forudsætninger anvendt i den alternative samfundsøkonomiske beregning. Odense Kommune Industri og Klima Nørregade 36 5000 Odense C Att. Christoffer Kirk Strandgaard ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering

Læs mere

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Ringvejen 2 i Hadsund

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Ringvejen 2 i Hadsund Hadsund By's Fjernvarmeværk a.m.b.a. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Ringvejen 2 i Hadsund September 2010 Hadsund By's Fjernvarmeværk a.m.b.a. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Ringvejen

Læs mere

UDNYTTELSE AF OVERSKUDSVARME FRA ELOPAK A/S

UDNYTTELSE AF OVERSKUDSVARME FRA ELOPAK A/S JUNI 2013 LYSTRUP FJERNVARME A.M.B.A UDNYTTELSE AF OVERSKUDSVARME FRA ELOPAK A/S PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNIGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

Etablering af et nyt solvarmeanlæg

Etablering af et nyt solvarmeanlæg MAJ 2015 HEDENSTED FJERNVARME A.m.b.A. Etablering af et nyt solvarmeanlæg Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af nyt område ved Asmild Mark i Overlund (LP nr. 436)

Fjernvarmeforsyning af nyt område ved Asmild Mark i Overlund (LP nr. 436) MAJ 2015 VIBORG FJERNVARME Fjernvarmeforsyning af nyt område ved Asmild Mark i Overlund (LP nr. 436) Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus

Læs mere

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger.

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger. Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Att.: Mikael Jensen Tillæg til det fremsendte projektforslag for projektforslag for "Fjernvarmeforsyning af parcelhusområde ved Anlægsvej i Suldrup". Rebild Kommune

Læs mere

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN SEPTEMBER 2018 OKSBØL VARMEVÆRK TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN FORBRUGER OG SELSKABSØKONOMI ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af nyt boligområde Klokkergården på Frederiksberg, LP SK 47

Fjernvarmeforsyning af nyt boligområde Klokkergården på Frederiksberg, LP SK 47 NOVEMBER 2015 SEAS-NVE A/S Fjernvarmeforsyning af nyt boligområde Klokkergården på Frederiksberg, LP SK 47 Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000

Læs mere

ETABLERING AF SOLVARMEANLÆG NORD FOR TOMMERUP

ETABLERING AF SOLVARMEANLÆG NORD FOR TOMMERUP DECEMBER 2014, REVISION JANUAR 2015 TOMMERUP FJERNVARME I/S ETABLERING AF SOLVARMEANLÆG NORD FOR TOMMERUP PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF

Læs mere

Godkendelse af projekt for udnyttelse af overskudsvarme fra Grundfos til fjernvarme

Godkendelse af projekt for udnyttelse af overskudsvarme fra Grundfos til fjernvarme Realskolevej 18 8850 Bjerringbro Att.: Charles W. Hansen Godkendelse af projekt for udnyttelse af overskudsvarme fra Grundfos til fjernvarme Viborg Kommune har den 13. december 2011 modtaget et projektforslag

Læs mere

VARMEPUMPEANLÆG PÅ VANDKRAFT

VARMEPUMPEANLÆG PÅ VANDKRAFT SEPTEMBER 2017 GUDENAACENTRALEN A.M.B.A. BJERRINGBRO VARMEVÆRK A.M.B.A. VARMEPUMPEANLÆG PÅ VANDKRAFT PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45

Læs mere

Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé Assens

Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé Assens Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé 5 5610 Assens ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 12. maj 2016

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af boligområdet Lillevang samt erhvervsområdet ved Billund Lufthavn

Fjernvarmeforsyning af boligområdet Lillevang samt erhvervsområdet ved Billund Lufthavn APRIL 2014 BILLUND VARMEVÆRK A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af boligområdet Lillevang samt erhvervsområdet ved Billund Lufthavn Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr.

Læs mere

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Etablering af 1 MW træpillekedel NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Aarhus

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Spedsbjerg

Fjernvarmeforsyning af Spedsbjerg DECEMBER 2015 FJERNVARME FYN A/S Fjernvarmeforsyning af Spedsbjerg Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Energi Viborg Kraftvarme A/S (Kraftvarme Bestyrelsesmøde) :00. Industrivej 15, 8800 Viborg. Information: Møde nr.

Energi Viborg Kraftvarme A/S (Kraftvarme Bestyrelsesmøde) :00. Industrivej 15, 8800 Viborg. Information: Møde nr. (Kraftvarme Bestyrelsesmøde) 04-09-2019 09:00 Industrivej 15, 8800 Viborg Information: Møde nr. 7 Fraværende: Mødeindhold Punkt 1: Godkendelse af Projektforslag 10 MW varmepumper 1 Beslutning for Punkt

Læs mere

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af udstykning Fløjstrupvej

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af udstykning Fløjstrupvej Projektforslag for fjernvarmeforsyning af udstykning Fløjstrupvej Juni 2005 Rev: August 2005 Projektforslag for fjernvarmeforsyning af udstykning Fløjstrupvej Juni 2005 Rev: August 2005 Dokument nr P:\61344A\3_Pdoc\Projektforslag

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Dyssegårdsparken

Fjernvarmeforsyning af Dyssegårdsparken JANUAR2015 NÆSTVED VARMEVÆRK a.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af Dyssegårdsparken Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40

Læs mere

KONVERTERING AF DELOMRÅDE I LOKALPLAN 118 VED GRANVEJ

KONVERTERING AF DELOMRÅDE I LOKALPLAN 118 VED GRANVEJ FEBRUAR 2014 BILLUND VARMEVÆRK A.M.B.A. KONVERTERING AF DELOMRÅDE I LOKALPLAN 118 VED GRANVEJ PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF

Læs mere

Projektforslag for udvidelse til 7.000 m 2 solvarmeanlæg hos Skørping Varmeværk

Projektforslag for udvidelse til 7.000 m 2 solvarmeanlæg hos Skørping Varmeværk Projektforslag for udvidelse til 7.000 m 2 solvarmeanlæg hos Skørping Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af nye områder i Hedensted Syd

Fjernvarmeforsyning af nye områder i Hedensted Syd MARTS 2014 HEDENSTED FJERNVARME A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af nye områder i Hedensted Syd Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark

Læs mere

KONVERTERING AF 46 HUSE VED SKJOLDVEJ OG SKJALM HVIDESVEJ

KONVERTERING AF 46 HUSE VED SKJOLDVEJ OG SKJALM HVIDESVEJ OKTOBER 2015 SEAS-NVE KONVERTERING AF 46 HUSE VED SKJOLDVEJ OG SKJALM HVIDESVEJ PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Skallebølle

Fjernvarmeforsyning af Skallebølle JANUAR 2016 FJERNVARME FYN A/S Fjernvarmeforsyning af Skallebølle Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME Til Kalundborg Kommune Dokumenttype Projektforslag Dato November 2015 SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M2 SOLVARME Revision 01

Læs mere

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater Resultater Investering mio. kr 0,0 Samfundsøkonomiske omkostninger over 20 år mio. kr 77,8 Selskabsøkonomiske omkostninger over 20 år *) mio. kr 197,4 Balanceret varmepris an forbruger kr./gj 205 Emissioner

Læs mere

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg og akkumuleringstank hos Frederiks Varmeværk

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg og akkumuleringstank hos Frederiks Varmeværk Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg og akkumuleringstank hos Frederiks Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H,

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af industriområdet i Hadsten Vest

Fjernvarmeforsyning af industriområdet i Hadsten Vest NOVEMBER 2014 HADSTEN VARMEVÆRK A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af industriområdet i Hadsten Vest Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF

Læs mere

Samfundsøkonomiske beregninger

Samfundsøkonomiske beregninger GENERELLE FORUDSÆTNINGER Varierende beregningshorisont Tid Fordel Kalkulationsrente 4,0% Beregningsperiode 20 år Basisår 2017 20 27,3 mio MACRO Beregn intern forrentning Nettoafgiftsfaktor 17% Forvridningsgevinst

Læs mere

Udvidelse af forsyningsområdet i Assens

Udvidelse af forsyningsområdet i Assens Udvidelse af forsyningsområdet i Assens Juni 2011 Udvidelse af forsyningsområdet i Assens Juni 2011 Dokument nr. 001 Revision nr. 1 Udgivelsesdato 14.juni 2011 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt FJE PRJ

Læs mere

Poul Erik Asmussen COWI A/S

Poul Erik Asmussen COWI A/S From: Poul Erik Asmussen Sent: 25 Sep 2015 13:17:05 +0200 To: Henrik Oxenvad Cc: Preben Pedersen (td@oksvarme.dk) Subject: Projektforslag for Oksbøllejren Attachments: Følgebrev Oksbøl.pdf, Projektforslag

Læs mere

Uldum Varmeværk A.m.b.A.

Uldum Varmeværk A.m.b.A. Side 1 af 7 Uldum Varmeværk A.m.b.A. Projektforslag for etablering af 2,4 MW fliskedelanlæg og 600 m³ akkumuleringstank. marts 2015 Formål. På vegne af bygherren, Uldum Varmeværk A.m.b.A, fremsender Tjæreborg

Læs mere

Ry Varmeværk. Projektforslag for nedlæggelse af solvarmeanlæg. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen

Ry Varmeværk. Projektforslag for nedlæggelse af solvarmeanlæg. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen Ry Varmeværk for nedlæggelse af solvarmeanlæg iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 9. maj 2018 Projektansvarlig Ry Varmeværk er ansvarlig for projektet. Ry Varmeværk Driftsleder Flemming

Læs mere

FLISFYRET FJERNVARME- KEDEL TIL ERSTATNING FOR AFFALDSVARME

FLISFYRET FJERNVARME- KEDEL TIL ERSTATNING FOR AFFALDSVARME DECEMBER 2016 HOBRO VARMEVÆRK A.M.B.A. FLISFYRET FJERNVARME- KEDEL TIL ERSTATNING FOR AFFALDSVARME PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF IMPLAST A/S

FJERNVARMEFORSYNING AF IMPLAST A/S JUNI 2016 BJERRINGBRO VARMEVÆRK FJERNVARMEFORSYNING AF IMPLAST A/S PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK A/S SAMFUNDSØKONOMISKE BEREGNINGER SKROTNING AF SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL.

PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL. PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL. 16. juli 2013 Indholdsfortegnelse: Side: 1.0 Indledning:... 3 2.0 Redegørelse

Læs mere

Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral

Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral April 2010 Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral April 2010 Dokument nr P-66272 Revision nr 0 Udgivelsesdato

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Støvring Kraftvarmeværk Dokumenttype Projektforslag Dato Februar 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF HØJE STØVRING, ETAPE 1 STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG

Læs mere

NOTAT. 1 Svar på forespørgsel om yderligere oplysninger vedrørende etablering af varmepumpeanlæg.

NOTAT. 1 Svar på forespørgsel om yderligere oplysninger vedrørende etablering af varmepumpeanlæg. NOTAT Projektnavn Varmepumpe Projektnr. 1100036110 Kunde Tommerup St. Varmeforsyning Version 3 Til Assens kommune Fra Benjamin Kjelkvist Larsen Kopi til Peter Axel Nielsen, Tommerup St. Varmeforsyning

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af 11 nye huse syd for Mårvej i Hedensted

Fjernvarmeforsyning af 11 nye huse syd for Mårvej i Hedensted SEPTEMBER 2016 HEDENSTED FJERNVARME A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af 11 nye huse syd for Mårvej i Hedensted Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF NYT UDSTYKNINGS- OMRÅDE I DAGNÆS- BÆKKELUND

FJERNVARMEFORSYNING AF NYT UDSTYKNINGS- OMRÅDE I DAGNÆS- BÆKKELUND MARTS 2014 DAGNÆS-BÆKKELUND VARMEVÆRK A.M.B.A. FJERNVARMEFORSYNING AF NYT UDSTYKNINGS- OMRÅDE I DAGNÆS- BÆKKELUND PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej

Læs mere

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af industriområdet i Skødtsminde

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af industriområdet i Skødtsminde FEBRUAR 2014 HINNERUP FJERNVARME A.m.b.A. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af industriområdet i Skødtsminde Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej

Læs mere

Bilag 1, oversigtskort LP620, Kommunale bygninger, muligt ledningstracé

Bilag 1, oversigtskort LP620, Kommunale bygninger, muligt ledningstracé Bilag 1, oversigtskort LP620, Kommunale bygninger, muligt ledningstracé Bilag 2, konvertering af eksisterende bygninger. Konvertering af 5 kommunale ejendomme Matrikel nr. Adresse Årsforbrug 2016, oplyst

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Gadebergcentret i Hadsten, LP 349

Fjernvarmeforsyning af Gadebergcentret i Hadsten, LP 349 JULI 2014 HADSTEN VARMEVÆRK A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af Gadebergcentret i Hadsten, LP 349 Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark

Læs mere

Opdatering af projektforslaget Varmepumpe til udnyttelse af udeluft ved Farum Fjernvarme A.m.b.a. efter høringsperioden

Opdatering af projektforslaget Varmepumpe til udnyttelse af udeluft ved Farum Fjernvarme A.m.b.a. efter høringsperioden Opdatering af projektforslaget Varmepumpe til udnyttelse af udeluft ved Farum Fjernvarme A.m.b.a. efter høringsperioden Simon Stendorf Sørensen Tel. +45 9682 4 Mobil +45 27584916 sss@planenergi.dk Kvalitetssikret

Læs mere

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning TEKNIK OG MILJØ EnergiMidt A/S Industrivej Nord 9B 7400 Herning Att.: Sigurd Asser Jensen Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8037 miksr@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

Projektforslag Ny træpillekedel

Projektforslag Ny træpillekedel Projektforslag Ny træpillekedel Udarbejdet for Rønde Fjernvarme a.m.b.a. af Plan & Projekt A/S 13. maj 2015 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Projektets baggrund... 3 1.2

Læs mere

Tillæg til. Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk

Tillæg til. Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk Tillæg til Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade

Læs mere

MACRO Lav følsomhedstabel. MACRO Beregn intern forrentning

MACRO Lav følsomhedstabel. MACRO Beregn intern forrentning GENERELLE FORUDSÆTNINGER Kalkulationsrente 4,0% Varierende beregningshorisont Tid Fordel Basisår (år 0 i beregningerne) 2017 11 31,1 mio Intern forrentning ####### Prisniveau for beregningerne 2017 15

Læs mere

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Nordre Strandvej 46 NOTAT Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012 Til: NVV Fra: Lasse Kjelgaard Jensen Vedrørende: Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Formål Formålet

Læs mere

2 Supplerende forudsætninger

2 Supplerende forudsætninger MEMO TITEL DATO 21. juli 2016 TIL Samfundsøkonomiske beregninger Boligselskabet Sjælland - Afdeling Knolden Boligselskabet Sjælland ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

PROJEKTFORSLAG. Forbindelsesledning mellem forsyningsområde Stenløse Nord og Stenløse Syd. Egedal Fjernvarme A/S

PROJEKTFORSLAG. Forbindelsesledning mellem forsyningsområde Stenløse Nord og Stenløse Syd. Egedal Fjernvarme A/S Dato: 11.02.2019 Udgave: A Projekt nr.: 1010771 Udarbejdet af: JEHU PROJEKTFORSLAG Forbindelsesledning mellem forsyningsområde Stenløse Nord og Stenløse Syd Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund...

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab

Ringe Fjernvarmeselskab Ringe Fjernvarmeselskab Projektforslag for konvertering af Bygmestervej 11. oktober 2016 Revideret: 30. november 2016 Revideret: 2. februar 2017 Projektansvarlig Ringe Fjernvarmeselskab er ansvarlig for

Læs mere

Der er foretaget følgende ændringer i den samfundsøkonomiske analyse:

Der er foretaget følgende ændringer i den samfundsøkonomiske analyse: Assens Fjernvarme A.m.b.a. Stejlebjergvej 4, Box 111 5610 Assens Kolding d. 16. september 2008 Vedr: Projektforslag for Etablering af fjernvarme i Ebberup På baggrund af møde hos Naturgas Fyn fredag d.

Læs mere

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Løkken Varmeværk a.m.b.a.

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Løkken Varmeværk a.m.b.a. Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Løkken Varmeværk a.m.b.a. NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000

Læs mere

Projektforslag for udvidelse af forsyningsområdet til Egsmarklund

Projektforslag for udvidelse af forsyningsområdet til Egsmarklund Ebeltoft Fjernvarmeværk A.m.b.A Projektforslag for udvidelse af forsyningsområdet til Egsmarklund Maj 2011 Ebeltoft Fjernvarmeværk A.m.b.A Projektforslag for udvidelse af forsyningsområdet til Egsmarklund

Læs mere

NEDLUKNING AF I/S RENO- NORDS FORBRÆNDINGSANLÆG I HOBRO

NEDLUKNING AF I/S RENO- NORDS FORBRÆNDINGSANLÆG I HOBRO DECEMBER 2016 I/S RENO-NORD NEDLUKNING AF I/S RENO- NORDS FORBRÆNDINGSANLÆG I HOBRO PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse.

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. Punkt 6. Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. 2012-33569. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender projekt for etablering

Læs mere

Projektforslag for etablering af en hybridvarmepumpe hos Løgumkloster Fjernvarme

Projektforslag for etablering af en hybridvarmepumpe hos Løgumkloster Fjernvarme Projektforslag for etablering af en hybridvarmepumpe hos Løgumkloster Fjernvarme NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab

Ringe Fjernvarmeselskab Ringe Fjernvarmeselskab Projektforslag for konvertering af Bygmestervej 11. oktober 2016 Revideret: 30.. november 2016 Revideret: 2. februar 2017 Revideret: 9. 9 november 2017 Projektansvarlig Ringe Fjernvarmeselskab

Læs mere

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bygholm Bakker

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bygholm Bakker Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bygholm Bakker NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Aarhus C Tel. +45 9682

Læs mere

Projektforslag for fliskedel 2 på Central H.P. Christensens Vej

Projektforslag for fliskedel 2 på Central H.P. Christensens Vej Projektforslag for fliskedel 2 på Central H.P. Christensens Vej September 2009 Projektforslag for fliskedel 2 på Central H. P. Christensens Vej September 2009 Projektforslag efter varmeforsyningsloven

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af boliger m.m. i Hadsund Syd

Fjernvarmeforsyning af boliger m.m. i Hadsund Syd SEPTEMBER 2012 HADSUND BY'S FJERNVARME A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af boliger m.m. i Hadsund Syd Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C

Læs mere

Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S. Projektforslag i henhold til lov om varmeforsyning 6. januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfatning... 3 3. Projektorganisation...

Læs mere

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Vrå Varmeværk

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Vrå Varmeværk Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Vrå Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Aarhus C Tel.

Læs mere

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK FEBRUAR 2017 GRENAA VARMEVÆRK A.M.B.A. NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00

Læs mere

Skjern Papirfabrik A/S

Skjern Papirfabrik A/S Skjern Papirfabrik A/S Projektforslag vedrørende energiforbedringsprojekt, der skal levere overskudsvarme til Skjern Fjernvarme Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 24. juli

Læs mere

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb.

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb. TILLÆGSNOTAT Projektforslag - Varmepumpe i Ravnkilde november 2018 Tina Hartun Nielsen Midtjylland Mobil +45 2222 5196 thn@planenergi.dk Sag: Projektforslag Varmepumpe i Ravnkilde Emne: Tillægsnotat genberegning

Læs mere

Projektforslag for etablering af solfangeranlæg og grundvandsvarmepumpe

Projektforslag for etablering af solfangeranlæg og grundvandsvarmepumpe Projektforslag for etablering af solfangeranlæg og grundvandsvarmepumpe hos Rye Kraftvarmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48

Læs mere

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Til Haslev Fjernvarme Dokumenttype Rapport Dato Marts 2015 PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Revision 3 Dato 2015-03-31 Udarbejdet

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af parcelhusområde ved Anlægsvej i Suldrup

Fjernvarmeforsyning af parcelhusområde ved Anlægsvej i Suldrup NOVEMBER 2017 AARS FJERNVARMEFORSYNING a.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af parcelhusområde ved Anlægsvej i Suldrup Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000

Læs mere

Projektforslag for nyt Byområde i Lisbjerg - 1. etape

Projektforslag for nyt Byområde i Lisbjerg - 1. etape Projektforslag for nyt Byområde i Lisbjerg - 1 etape April 2011 Sagsnummer: 201106 Projektforslag for nyt Byområde i Lisbjerg - 1 etape April 2011 Dokument nr Revision nr Udgivelsesdato 1april 2011 Udarbejdet

Læs mere

FJERNVARME FYN PROJEKTFORSLAG UDNYT- TELSE AF OVERSKUDSVARME FRA KIMS I SØNDERSØ

FJERNVARME FYN PROJEKTFORSLAG UDNYT- TELSE AF OVERSKUDSVARME FRA KIMS I SØNDERSØ Til Fjernvarme Fyn A/S Dokumenttype Rapport Dato Juni 2014 FJERNVARME FYN PROJEKTFORSLAG UDNYT- TELSE AF OVERSKUDSVARME FRA KIMS I SØNDERSØ PROJEKTFORSLAG UDNYTTELSE AF OVERSKUDSVARME FRA KIMS I SØNDERSØ

Læs mere

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Selskabsøkonomi Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Fjernvarme fra Assens til Ebberup Varmeproduktionspris ab værk, kr./mwh 155,00 Salgspris Assens Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af nyt udstykningsområde LP 1070 i Aars

Fjernvarmeforsyning af nyt udstykningsområde LP 1070 i Aars JUNI 2018 AARS FJERNVARME a.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af nyt udstykningsområde LP 1070 i Aars Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF

Læs mere

UDVIDELSE AF FLISFYRET FJERNVARMEANLÆG PÅ DANMARKSVEJ

UDVIDELSE AF FLISFYRET FJERNVARMEANLÆG PÅ DANMARKSVEJ APRIL 2016, REV. 18. APRIL 2016, 21.JUNI 2016, 11. AUGUST 2016 SKANDERBROG-HØRNING FJERNVARME A.M.B.A UDVIDELSE AF FLISFYRET FJERNVARMEANLÆG PÅ DANMARKSVEJ PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE

Læs mere

Lem Fjernvarme A.m.b.A

Lem Fjernvarme A.m.b.A Side 1 af 8. Lem Fjernvarme A.m.b.A Projektforslag for solvarmeanlæg Juli 2017 Projektforslag Lem sol rev1.docx 06.07.2017/LHo Side 2 af 8. Formål. På vegne af bygherren, Lem Varmeværk A.m.b.A., fremsender

Læs mere

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk Nordre Strandvej 46 DK-8240 Risskov www.aaenas.dk NOTAT Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 Til: #120.01 Næstved Varmeværk Fra: AAEN Vedrørende: Samfundsøkonomisk

Læs mere

Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a.

Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Nedlægning af kraftvarmeværk Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 28. januar 2016 Projektansvarlig Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk

Læs mere

FREMTIDIG FJERNVARMEFORSYNING I SORØ

FREMTIDIG FJERNVARMEFORSYNING I SORØ SEPTEMBER 2018 SORØ FJERNVARME V. AFFALDPLUS FREMTIDIG FJERNVARMEFORSYNING I SORØ ANALYSER AF VARMEPRODUKTIONSANLÆG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Bred - Bilag 1 Indholdsfortegnelse. Side 2: Projektforslag for Bred Side 41: Nye samfundsøkonomiske beregninger

Bred - Bilag 1 Indholdsfortegnelse. Side 2: Projektforslag for Bred Side 41: Nye samfundsøkonomiske beregninger Bred - Bilag 1 Indholdsfortegnelse Side 2: Projektforslag for Bred Side 41: Nye samfundsøkonomiske beregninger FEBRUAR 2016 FJERNVARME FYN A/S Fjernvarmeforsyning af Bred Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven

Læs mere

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3 DECEMBER 2012 - REVISON 1: APRIL 2013 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING NOVEMBER 2011 Dato:23.november 2011 Indholdsfortegnelse 0. Projektforslag og sammenfatning... 3 1. Projektansvarlig:...

Læs mere