Indledning... 2 Opbygning... 2 Servicesegmenternes sammenhæng... 3 UNA... 4 UNB... 6 UNH UNT UNZ... 14

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning... 2 Opbygning... 2 Servicesegmenternes sammenhæng... 3 UNA... 4 UNB... 6 UNH... 10 UNT... 12 UNZ... 14"

Transkript

1 SERVICESEGMENTER Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Opbygning... 2 Servicesegmenternes sammenhæng... 3 UNA... 4 UNB... 6 UNH UNT UNZ... 14

2 Side: 2 Indledning Dette afsnit indeholder en beskrivelse af servicesegmenterne. Disse er knyttet til alle EDIFACTmeddelelser. Servicesegmenternes funktion er at angive leveranceoplysninger, dvs. afsender og modtager, syntaks, afsendelsestidspunkt m.m. Opbygning I dette afsnit og i den resterende del af vejledningen er der afsat 2 sider til beskrivelse af hvert segment (i enkelte tilfælde flere). Den første side af hvert segment(lige sidenummer) beskriver funktionen og de enkelte dataelementer og sammensatte dataelementer, som segmenterne består af. Ikke alle elementer bliver nødvendigvis kommenteret. F.eks. vil de sammensatte dataelementer blive sprunget over, hvis informationen kan gives inden for de enkelte dataelementer. De enkelte segmenter er behandlet selvstændigt, da man derved bedst belyser mulighederne i segmenterne. Man kan således ikke altid sætte eksemplerne fra de enkelte segmenter sammen og danne en meningsfuld meddelelse. For sammenhængende eksempler se sidst i kapitlerne Den anden side af hvert segment (ulige sidenummer) beskriver strukturen i segmentet af dataelementer og sammensatte dataelementer. Der er en opdeling i 5 kolonner: 1) Elementets nummer (det såkaldte "tag"). Elementet kan være et dataelement eller et sammensat dataelement. 2) Elementets navn. Bemærk at nummeret og det engelske navn er éntydigt, mens det danske navn kan variere lidt fra branche til branche i Danmark, selv om det er forsøgt at standardisere oversættelsen. 3) Angivelse af om elementet skal være med (M), eller om det er betinget af forretningsmæssige forhold (C), dvs. først og fremmest udvekslingsaftalen mellem de kommunikerende parter. 4) Dataformat. De to punktummer angiver, at der er tale om et interval, f.eks. betyder an..14: Fra 0 til 14 alfanumeriske tegn. 5) Yderste højre kolonne har i nogle tilfælde en kommentar om, hvorvidt elementerne bruges, og i nogle tilfælde en fast værdi. For selve segmentet angives endvidere antal forekomster, uafhængigt af en evt. overordnet gruppering. Nederst på hver strukturside vil være angivet et eksempel til belysning af brugen af segmentet på det pågældende sted i meddelelsen.

3 Side: 3 Servicesegmenternes sammenhæng Ovenstående figur er en gentagelse fra afsnit 2. Den viser rækkefølge og logisk opbygning af servicesegmenterne. Bemærk at UNG-segmentet og UNE-segmentet kun er med for fuldstændighedens skyld. De anvendes ikke p.t.

4 Side: 4 Segment: Funktion: UNA Definerer tegn der benyttes som skilletegn og indikatorer i den resterende del af forsendelsen. Felter: Sammen Bruges til at adskille dataelementerne inden for det sammensatte dataelement. sat dataelementseparator : Kolon anbefales Dataele- Adskiller dataelementer og sammensatte dataelementer fra hinanden. mentseparator + Plus anbefales Decimalnotation, Komma anbefales Ophævelses- Bruges til at ophæve værdien af det følgende tegn. indikator? Spørgsmålstegn anbefales Reserveret til fremtidig brug Betydningen kendes ikke på nuværende tidspunkt. Blank Segment- Angiver afslutningen på et segment. afslutter ' Apostrof anbefales Note: Dette segment vil normalt skulle anvendes, idet det er nødvendigt for modtager at vide, hvilke separatorer der anvendes. Således er "punktum" som decimalangivelse i standarden default, mens vi i Danmark normalt bruger komma. Der kan dog være specialaftaler mellem et pengeinstitut og dets kunder om ikke at bruge UNA-segmentet. Læg mærke til at opbygningen er forskellig fra andre segmenter, idet der i dette segment ikke bruges separatorer til adskillelse af dataelementer. Det skyldes, at separatorerne jo netop beskrives i dette segment. Der er desuden ikke nogen numre på dataelementerne.

5 Side: 5 UNA SYNTAKS-OPLYSNINGER C 1 Forekomst SAMMENSAT DATAELEMENT-SEPARATOR DATAELEMENT-SEPARATOR DECIMAL-NOTATION OPHÆVELSES-INDIKATOR RESERVERET TIL FREMTIDIG BRUG SEGMENT-AFSLUTNING M an1 M an1 M an1 M an1 M an1 M an1 Eksempel: UNA:+,? ' Kolon bruges som sammensat dataelement-separator. Plus bruges som dataelementseparator og komma til decimalangivelse. Efter blanktegnet bruges som normalt apostrof som segmentafslutter.

6 Side: 6 Segment: Funktion: UNB Identificerer den pågældende forsendelse, tegnsæt, afsender og modtager. Fungerer som en slags elektronisk konvolut, der indeholder én eller flere meddelelser. Felter: S001 Angiver den anvendte syntaks. I ISO 9735 beskrives kun 2 muligheder: UNOA og UNOB 0001 begge tilhørende ISO 646. Begge alternativer er ubrugelige i forhold til dansk sprogbrug, idet de ikke indeholder æ, Æ, ø, Ø, å, Å. "UNOC" bør bruges, da det som det eneste af tegnsættene har specielle danske bogstaver. UNOA = 7-bits ASCII-tegnsæt uden små bogstaver og specielle danske tegn. UNOB = 7-bits ASCII-tegnsæt uden specielle danske tegn. UNOC = 8-bits ASCII-tegnsæt med de nødvendige tegn. Denne kode anbefales! 0002 Skal bruges til at angive nye versioner af ISO Nuværende værdi er "3" fra udgaven, men værdien kan også være "1" eller 2. S002 Identifikation af afsender angives efter aftale. Det er tilstrækkeligt med et navn på op til tegn, men der er mulighed for at bruge kodeliste til at angive f.eks. EAN-identifikationsnummer = Telefonnummer 14 = EAN-nummer 55 = International bank identifikations-kode. Bruges i SWIFT-sammenhæng til internationale betalinger. *80 = Registreringsnumre for danske pengeinstitutter *SE = SE-nummer *PBS = PBS-nummer ZZ = Bilateralt aftalt 0008 Afsenderen kan angive en specificering af adressen for modtager for f.eks. svar ved fejl i forsendelsen. Person eller afdeling kan anføres ligesom "Attention" på en konvolut. S003 Identifikation af modtager. Opbygget på samme måde som S002 og bruges på samme måde DE/0014 kan bruges til at identificere afdeling eller person. S004 Bemærk at der ved undertrykkelse af 0 i starten af DE/0017 vil være fejl på antal tegn 0017 ved syntaks-check, når vi kommer ind i næste årtusinde. Samme problem findes for 0019 DE/0019 mht. éncifrede tal og for ikke-tocifrede tal fra kl. 00 til kl Angives af afsenderen. Éntydig reference for den pågældende forsendelse. Der er ikke nogen retningslinier for, hvordan en sådan reference opbygges. Findes som kontrol også i UNZ-segmentet med samme værdi.

7 Side: 7 UNB FORSENDELSENS HOVED M 1 Forekomst S001 SYNTAKS-IDENTIFIKATOR M 0001 Syntaks-identifikator M a Syntaks-versionsnummer M n1 S002 FORSENDELSENS AFSENDER M 0004 Afsender-identifikation M an Identifikations-kvalifikator, kodet C an Intern underadresse hos afsender C an..14 S003 FORSENDELSENS MODTAGER M 0010 Modtager-identifikation M an Identifikations-kvalifikator, kodet C an Intern underadresse hos modtager C an..14 S004 TID FOR UDFÆRDIGELSE AF SEGMENT M 0017 Dato for udfærdigelse af segment M n6 ÅÅMMDD 0019 Tidspunkt for udfærdigelse af segment M n4 TTMM 0020 FORSENDELSENS REFERENCENUMMER M an..14 # S005 MODTAGERS REFERENCE/PASSWORD C 0022 Modtagers reference/password M an Modtagers reference/password, kvalifikator C an2 # 0026 APPLIKATIONS-REFERENCE C an..14 # 0029 BEHANDLINGS-PRIORITET C a1 # 0031 ANMODNING OM FORSENDELSESKVITTERING C n1 "1" # 0032 UDVEKSLINGSAFTALE, IDENTIFIKATION C an..35 # 0035 TEST-INDIKATOR C n1 "1" # S005 og resten af segmentet beskrives først på næste side! Eksempel: UNB+UNOC: : : :1041+SAMSON SAMDDB' Der er tale om starten på en forsendelse. Der er valgt "UNOC" som tegnsæt. Version 3 af ISO 9735 anvendes. Afsenders ID er , som er et EAN-nummer (kode 14). Modtagers identifikation er 2493, hvilket vil sige et dansk pengeinstitut angivet ved kode 80. Forsendelsen er udfærdiget 29. april 1996 kl Afsenders éntydige reference på forsendelsen er SAMSON123, som genfindes i UNZ-segmentet som kontrol. Udvekslingsaftalen hedder SAMDDB.

8 Side: 8 S Angiver et password eller reference, som afsender har fået oplyst af modtager. Det bruges da som adgang til modtagerens system Denne kvalifikator kan yderligere specificere DE/0022. Der er ikke i kodelisterne angivet nogen koder til dette element, så bør fastlægges ved en udvekslingsaftale mellem parterne Kan bruges til at referere til en applikation i modtagersystemet. Men det vil naturligvis kræve, at der til hele forsendelsen i modtagersystemet kun anvendes én applikation. Ikke engang i tilfældet, hvor forsendelsen indeholder samme meddelelsestype, kan man være sikker på, at der er tale om samme applikation. Hvis der er vidt forskellige meddelelsestyper i forsendelsen, vil DE/0026 normalt ikke kunne bruges. Heller ikke her er der regler for, hvordan referencen skal opbygges. Det kan fastlægges i udvekslingsaftalen EDIFACT-syntakskvittering (CONTRL). Udeladelse af dataelementet er default. En bekræftelse fra modtager betyder blot, at header (UNB) og trailer (UNZ) er fundet acceptable. Indholdet i forsendelsen er ikke kontrolleret. 1 = Kvittering ønskes. Bemærk at der ikke findes andre koder Afsender refererer til navn på en udvekslingsaftale mellem parterne. Denne aftale kan f.eks. behandle juridiske forhold, angivelse af hvilke kataloger man understøtter, hvilke segmenter og felter man anvender, og hvordan disse bliver anvendt. Principielt skal en sådan aftale være i stand, når to parter kommunikerer EDIFACT Der er her kun én kode. Denne angiver, at der er tale om test. Hvis den ikke bruges, betyder det, at det ikke er test, men produktion. 1 = Test Bemærk at der ikke findes andre koder.

9 Side: 9 UNB FORSENDELSENS HOVED M 1 Forekomst # S001 SYNTAKS-IDENTIFIKATOR M 0001 Syntaks-identifikator M a Syntaks-versionsnummer M n1 # S002 FORSENDELSENS AFSENDER M 0004 Afsenders identifikation M an Identifikations-kvalifikator, kodet C an Intern underadresse hos afsender C an..14 # S003 FORSENDELSENS MODTAGER M 0010 Modtager-identifikation M an Identifikations-kvalifikator, kodet C an Intern underadresse hos modtager C an..14 # S004 TID FOR UDFÆRDIGELSE AF SEGMENT M 0017 Dato for udfærdigelse af segment M n6 ÅÅMMDD 0019 Tidspunkt for udfærdigelse af segment M n4 TTMM # 0020 FORSENDELSENS REFERENCENUMMER M an..14 S005 MODTAGERS REFERENCE PASSWORD C 0022 Modtagers reference/password M an Modtagers reference/password, kvalifikator C an APPLIKATIONS-REFERENCE C an BEHANDLINGS-PRIORITET C a1 Anvendes ikke p.t ANMODNING OM FORSENDELSES-KVITTERING C n1 "1" 0032 UDVEKSLINGSAFTALE, IDENTIFIKATION C an TEST-INDIKATOR C n1 "1" # S001-S004 er beskrevet på side 6. Segmentstrukturen ovenfor er gentaget blot for overskuelighedens skyld. Eksempel: UNB+UNOC: : : :1041+SAMSON SAMDDB' Der er tale om starten på en forsendelse. Der er valgt "UNOC" som tegnsæt. Version 3 af ISO 9735 anvendes. Afsenders ID er , som er et EAN-nummer (kode 14). Modtagers identifikation er 2493, hvilket vil sige et dansk pengeinstitut angivet ved kode 80. Forsendelsen er udfærdiget 29. april 1996 kl Afsenders éntydige reference på forsendelsen er SAMSON123, som genfindes i UNZ-segmentet som kontrol. Udvekslingsaftalen hedder SAMDDB.

10 Side: 10 Segment: Funktion: UNH At identificere og specificere den pågældende meddelelsestype. Der angives, hvilket katalog der understøtter meddelelsestypen. Der kan være mindre forskelle i meddelelsesstruktur eller i segmenter, når der er tale om forskellige kataloger. Felter: 0062 Der skal angives en éntydig reference. Det er vigtigt at skelne dette nummer (som er en teknisk reference) fra meddelelsesnummer BGM/1004. DE/0062 er et teknisk stempel, som er uafhængigt af forretningsfunktionen. S009 Dette sammensatte dataelement er vigtigt for at få identificeret meddelelsestypen præcist. Det skal benyttes i modtagersystemet for at kunne foretage en udpakning ved hjælp af en EDIFACT-konverter Der findes en kodeliste, hvor værdierne alle er navne på 6 tegn. I denne håndbog benyttes: PAYEXT = Udvidet betalingsordre PAYMUL = Multipel betalingsordre DEBADV = Debetadvis DEBMUL = Multipelt debetadvis CREEXT = Udvidet kreditadvis CREMUL = Multipelt kreditadvis FINSTA = Finansielt kontoudtog BANSTA = Bank-statusmeddelelse CONTRL = Kontrolmeddelelsen 0052 Angiver version. I denne håndbog benyttes: D = Udkast (draft) 2 = Godkendt standard 0054 Angiver katalog for meddelelsen. 96A = Kataloget 96.A 0051 Angiver den organisation, som er ansvarlig for specifikation, vedligeholdelse og publikation af EDIFACT-meddelelserne. UN = FN.

11 Side: 11 UNH MEDDELELSENS HOVED M 1 Forekomst 0062 MEDDELELSENS REFERENCENUMMER M an..14 S009 MEDDELELSES-IDENTIFIKATOR M 0065 Meddelelses-typens identifikator M an Meddelelses-typens versionsnummer M an Meddelelses-typens releasenummer M an Kontrollerende organisation M an Organisations-tildelt kode C an..6 Anvendes ikke p.t FÆLLESREFERENCE C an..35 Anvendes ikke p.t. S010 STATUS FOR OVERFØRSLEN C Anvendes ikke p.t Nummer i overførsels-sekvensen M n Første/sidste overførsel, kodet C a1 Eksempel: UNH+1+PAYEXT:D:96A:UN' Det er en udvidet betalingsordre med nummer 1 i forsendelsen. Den er fra kataloget D96A.

12 Side: 12 Segment: Funktion: UNT Afslutter og kontrollerer at meddelelsen er komplet. Felter: 0074 Antal segmenter inklusive UNH og UNT, men eksklusive UNA, UNB, UNG, UNE og UNZ Éntydigt referencenummer som kontrol. Identisk med referencenummer i UNH.

13 Side: 13 UNT MEDDELELSENS AFSLUTNING M 1 Forekomst 0074 ANTAL SEGMENTER I MEDDELELSEN M n MEDDELELSENS REFERENCENUMMER M an..14 Eksempel: UNT+24+1' Der er 24 segmenter i meddelelsen. Meddelelsen har nummer 1 i forsendelsen.

14 Side: 14 Segment: Funktion: UNZ Afslutter og kontrollerer at forsendelsen er komplet. Felter: 0036 Kontroltal for antal af meddelelser (eller funktionsgrupper) i forsendelsen Éntydig forsendelsesreference identisk med referencenummer i UNB-segmentet.

15 Side: 15 UNZ FORSENDELSENS AFSLUTNING M 1 Forekomst 0036 FORSENDELSENS KONTROLTAL M n FORSENDELSENS REFERENCENUMMER M an..14 Eksempel: UNZ+1+SAMSON123' Der er kun en enkelt meddelelse i forsendelsen. Referencenummeret for forsendelsen, som også er angivet i UNB-segmentet, er SAMSON123.

14. KONTROLMEDDELELSE

14. KONTROLMEDDELELSE 01.03.2001 14. KONTROLMEDDELELSE Indholdsfortegnelse Indledning...3 Anvendelse...3 Anvendelse ved forsendelse fra kunde...3 Anvendelse ved forsendelse fra pengeinstitut...3 Kontrolmeddelelsens funktioner...4

Læs mere

15. FINANSIEL AFLYSNINGSMEDDELELSE (FINCAN)

15. FINANSIEL AFLYSNINGSMEDDELELSE (FINCAN) 27.06.2001 15. FINANSIEL AFLYSNINGSMEDDELELSE (FINCAN) Indledning... 2 Formål... 2 Dansk tolkning... 2 UNH... 5 BGM... 7 DTM... 9 Segmentgruppe 4 (niveau B)... 11 LIN... 12 Segmentgruppe 5 (niveau B)...

Læs mere

2. BRUGEN AF EDIFACT. Indholdsfortegnelse 05.05.2000

2. BRUGEN AF EDIFACT. Indholdsfortegnelse 05.05.2000 05.05.2000 2. BRUGEN AF EDIFACT Indholdsfortegnelse Hvad er EDI og EDIFACT... 2 Organisation i standardiseringsarbejdet... 3 Strukturen i EDIFACT... 3 Konvoluteksempel... 4 Logisk opbygning (strukturen)...

Læs mere

MT 940 Customer Statement Message ( i FINSTA format)

MT 940 Customer Statement Message ( i FINSTA format) MT 940 Message Side 1 af 9 MT 940 er en SWIFT meddelelse fra udenlandske pengeinstitutter. Et FINSTA dokument kan indeholde flere MT 940/MT950 meddelelser. FINSTA-dokumentet er dermed information til en

Læs mere

13. BANK-STATUSMEDDELELSE (BANSTA)

13. BANK-STATUSMEDDELELSE (BANSTA) 01.03.2001 13. BANK-STATUSMEDDELELSE (BANSTA) Indledning... 2 Formål... 2 Dansk tolkning... 2 UNH... 4 BGM... 6 DTM... 8 Segmentgruppe 1 (niveau A)... 11 RFF... 12 DTM... 14 Segmentgruppe 3 (niveau A)...

Læs mere

Teknisk Implementerings Guide UN/EDIFACT & UNA/UNB-UNZ

Teknisk Implementerings Guide UN/EDIFACT & UNA/UNB-UNZ Teknisk Implementerings Guide UN/EDIFACT & UNA/UNB-UNZ MedCom Ver. 2.0 01.12.1996 0 Indhold 0 Indhold 3 1 Forord 4 2. UN/EDIFACT 5 2.1 Definition 5 2.2 EDIFACT directories 6 2.3 EDIFACT-syntaks 6 2.3.1

Læs mere

EDI-guide for CONTRL. Version 1.0 Final

EDI-guide for CONTRL. Version 1.0 Final EDI-guide for ONTRL Version 1.0 Final EDI-guide ONTRL, bilag 1 - EDIFAT Dokumentoplysninger Titel: Projekt: EDI-guide for EDIFAT og ONTRL EDI kontorets branchekoordinerede dataudveksling Forfatter: Bidragsydere

Læs mere

Meddelelses Implementerings Guide (MIG) for CONTRL meddelelsen

Meddelelses Implementerings Guide (MIG) for CONTRL meddelelsen Meddelelses Implementerings Guide (MIG) for CONTRL meddelelsen Ver 2.0 01.12.1996 0 Indhold 0 Indhold 2 1 Forord 3 2. CONTRL meddelelsen 4 2.1 Funktion 4 2.2 Principper 4 2.2.1 MedCom specifikke principper

Læs mere

7. MULTIPEL BETALINGSORDRE (PAYMUL)

7. MULTIPEL BETALINGSORDRE (PAYMUL) 01.03.2001 7. MULTIPEL BETALINGSORDRE (PAYMUL) Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Formål... 3 Beskrivelse af strukturdiagrammet... 5 Dansk tolkning... 6 UNH... 8 BGM... 10 DTM... 12 BUS... 14 Segmentgruppe

Læs mere

8. DEBETADVIS (DEBADV)

8. DEBETADVIS (DEBADV) 01.03.2001 8. DEBETADVIS (DEBADV) Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Dansk tolkning... 2 Strukturdiagram... 3 UNH... 4 BGM... 6 BUS... 8 DTM... 10 Segmentgruppe 1... 13 RFF... 14 DTM... 16 Segmentgruppe

Læs mere

Unitel EDI EDIFACT 96A CREMUL Juni 2014. Tillæg til: Danske Pengeinstitutters Vejledning for Finansielle Meddelelser i EDIFACT

Unitel EDI EDIFACT 96A CREMUL Juni 2014. Tillæg til: Danske Pengeinstitutters Vejledning for Finansielle Meddelelser i EDIFACT Unitel EDI EDIFACT 96A CREMUL Juni 2014 Tillæg til: Danske Pengeinstitutters Vejledning for Finansielle Meddelelser i EDIFACT Indhold Indledning... 3 Anvendelse... 3 Opbygning af vejledningen... 4 Skemaer...

Læs mere

Unitel til pc Kommasepareret format for Posteringsdata August 2010

Unitel til pc Kommasepareret format for Posteringsdata August 2010 Unitel til pc Kommasepareret format for Posteringsdata August 2010 Indhold 1. Indledning... 3 2. Generelt... 3 2.1 Posteringstype- og reference-koder... 3 3. Feltbeskrivelse... 4 4. Record-beskrivelse

Læs mere

11. MULTIPELT KREDITADVIS (CREMUL)

11. MULTIPELT KREDITADVIS (CREMUL) 27.06.2001 11. MULTIPELT KREDITADVIS (CREMUL) Indholdsfortegnelse Indledning...3 Strukturdiagram...3 Dansk tolkning...5 UNH...6 BGM...8 DTM...10 BUS...12 Segmentgruppe 1 (niveau A)...15 RFF...16 DTM...18

Læs mere

Lokale, norske betalinger Business Online

Lokale, norske betalinger Business Online Lokale, norske betalinger Business Online Side 1 af 5 Dette dokument beskriver, hvorledes du skal opbygge filer med kommaseparerede betalingsrecords. Filen skal indeholde en linie for hver betaling. Felterne

Læs mere

Unitel EDI EDIFACT 96A PAYMUL, AUTACK, BANSTA, CONTRL, DEBMUL November 2014

Unitel EDI EDIFACT 96A PAYMUL, AUTACK, BANSTA, CONTRL, DEBMUL November 2014 Unitel EDI EDIFAT 96A PAYMUL, AUTAK, BANSTA, ONTRL, DEBMUL November 2014 Tillæg til: Danske Pengeinstitutters Vejledning for Finansielle Meddelelser i EDIFAT ver. 4 Indhold Indledning... 3 Anvendelse...

Læs mere

DB EDI-STANDARD VERSION

DB EDI-STANDARD VERSION DB EDI-STANDARD VERSION 1.1 SEGENTBESKRIVELSE ORDERS D96A Udarbejdet af Indholdsfortegnelse eddelelsesdiagram... 3 Segmentbeskrivelse...5 UNH eddelelse start...5 BG Start på meddelelse...5 DT Dato, tid

Læs mere

EDI-guide for Regres Bilag 2 Ajourføringshistorik

EDI-guide for Regres Bilag 2 Ajourføringshistorik EDI-guide for Regres Bilag 2 Ajourføringshistorik Version 3.3 Final Dokumentoplysninger Titel: Projekt: EDI-guide for Regres EDI kontorets branchekoordinerede dataudveksling Forfatter: Bidragsydere til

Læs mere

Betalinger til udlandet fra Sverige Business Online

Betalinger til udlandet fra Sverige Business Online Betalinger til udlandet fra Sverige Business Online Side 1 af 5 Dette dokument beskriver, hvorledes du skal opbygge filer med kommaseparerede betalingsrecords. Filen skal indeholde en linie for hver betaling.

Læs mere

Lokale, finske betalinger Business Online

Lokale, finske betalinger Business Online Side 1 af 5 Dette dokument beskriver, hvorledes du skal opbygge filer med kommaseparerede betalingsrecords. Filen skal indeholde en linie for hver betaling. Felterne skal starte og slutte med anførselstegn

Læs mere

DB EDI-STANDARD VERSION

DB EDI-STANDARD VERSION DB EDI-STANDARD VERSION 1.1 SEGENTBESKRIVELSE ORDRSP D96A Udarbejdet af Indholdsfortegnelse eddelelsesdiagram... 3 Segmentbeskrivelse...5 UNH eddelelse start...5 BG Start på meddelelse...5 DT Dato, tid

Læs mere

EDI-guide for Regres. Version 3.2

EDI-guide for Regres. Version 3.2 EDI-guide for Regres Version 3.2 Dokumentoplysninger Titel: Projekt: EDI-guide for Regres EDI kontorets branchekoordinerede dataudveksling Forfatter: Bidragsydere til dokumentet: Godkendt af: Dokumentansvarlig:

Læs mere

Syntaks og struktur i EDI-meddelelser

Syntaks og struktur i EDI-meddelelser Forskrift F: EDI-kommunikation Bilagsrapport 1: Syntaks og struktur i EDI-meddelelser November 2011 Rev. 2 Dok.løbenr. 79520-07_v2 1/15 Indholdsfortegnelse 1. EDIFACT-syntaks og -struktur... 3 1.1 EDIFACT-struktur

Læs mere

Unitel EDI Indbetalingskort advisering August 2003

Unitel EDI Indbetalingskort advisering August 2003 Unitel EDI Indbetalingskort advisering August 2003 Solo-symbolet står for sikker og nem adgang til Nordea via forskellige elektroniske kanaler. Indhold 1. Generelle oplysninger...3 2. Advisering af indbetalinger...3

Læs mere

Import af holdudbudsoplysninger fra studieadministrative systemer i UddannelsesGuiden 3.0

Import af holdudbudsoplysninger fra studieadministrative systemer i UddannelsesGuiden 3.0 Import af holdudbudsoplysninger fra studieadministrative systemer i UddannelsesGuiden 3.0 Dato 04-08-2015 Version Status 1.0 Gældende Ansvarlig Lars Ingesman Side 2 af 7 Ændringshistorik Version Kapitel/afsnit

Læs mere

Vejledning for anvendelse af PensionsIndberetningssystem PI

Vejledning for anvendelse af PensionsIndberetningssystem PI Vejledning for anvendelse af PensionsIndberetningssystem PI PNN PENSION 190503/AMB Indholdsfortegnelse 1. INDBERETNINGER... 3 2. SØG INDBERETNING... 4 3. NY INDBERETNING... 5 4. INDLÆS FIL... 7 5. INDTAST

Læs mere

Dokumentdefinition. EDI-light Faktura TDC A/S

Dokumentdefinition. EDI-light Faktura TDC A/S 28. februar 2008 Dokumentdefinition EDI-light Faktura TDC A/S Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Revisionshistorie... 2 Indledning... 3 Beskrivelsen... 3 Opbygning... 3 Produktnumre... 3 Moms... 3 Kreditnota...

Læs mere

De gode stamdata. MEDPID01: Triggermeddelelse. Version 1.0. MedCom De gode stamdata, MEDPID01, ver. 1.0 1

De gode stamdata. MEDPID01: Triggermeddelelse. Version 1.0. MedCom De gode stamdata, MEDPID01, ver. 1.0 1 De gode stamdata MEDPID01: Triggermeddelelse Version 1.0 MedCom De gode stamdata, MEDPID01, ver. 1.0 1 Indholdsfortegnelse: Afsnit A Baggrund... 3 Formål... 3 Triggermeddelelse... 4 Formål... 4 Eksempel

Læs mere

Kalkia Kom hurtigt i gang. Oprettelse af Projekter, Mapper og Linjer.

Kalkia Kom hurtigt i gang. Oprettelse af Projekter, Mapper og Linjer. Kalkia Kom hurtigt i gang. Oprettelse af Projekter, Mapper og Linjer. Denne øvelse skal give en grundlæggende indsigt i, hvorledes et projekt (en sag), med underliggende mappestruktur (ofte tilbudspunkter)

Læs mere

Segmentbeskrivelse INVOIC D96A TUN EDI-standard version 1.0

Segmentbeskrivelse INVOIC D96A TUN EDI-standard version 1.0 TUN EDI-STANDARD VERSION 1.0 SEGENTBESKRIVELSE INVOI D96A Udarbejdet af Trælasthandlerunionen TUN, 1. juni 2003 Segmentbeskrivelse INVOI D96A TUN EDI-standard version 1.0 Indholdsfortegnelse eddelelsesdiagram...

Læs mere

Den gode lægevagtsafregning 1. oktober 2005 Revideret 01.09.2011. EDIFACT Facitliste for. MEDRUC Lægevagtsafregning version: U0831U Brvtype: RUC08

Den gode lægevagtsafregning 1. oktober 2005 Revideret 01.09.2011. EDIFACT Facitliste for. MEDRUC Lægevagtsafregning version: U0831U Brvtype: RUC08 11-8 1 Den gode lægevagtsafregning 1. oktober 2005 Revideret 01.09.2011 EDIFACT Facitliste for MEDRUC Lægevagtsafregning version: U0831U Brvtype: RUC08 MedCom Den gode lægevagtsafregning, ver. 3.1 1. oktober

Læs mere

12. FINANSIELT KONTOUDTOG (FINSTA)

12. FINANSIELT KONTOUDTOG (FINSTA) 27.06.2001 12. FINANSIELT KONTOUDTOG (FINSTA) Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Dansk tolkning... 2 Strukturdiagram... 3 UNH... 4 BGM... 6 DTM... 8 Segmentgruppe 1... 11 RFF... 12 DTM... 14 Segmentgruppe

Læs mere

Oversættelse til dansk af APERAK. Application Error and Acknowledgement Message. Dank EDI Message Implementation Guide

Oversættelse til dansk af APERAK. Application Error and Acknowledgement Message. Dank EDI Message Implementation Guide Oversættelse til dansk af APERAK Application Error and Acknowledgement Message Dank EDI Message Implementation Guide Status: Dansk oversættelse Version: 3 Release: 1 Dato: Januar 2009 Indledning og generelle

Læs mere

Det gode kommuneadvis 2. juli 2001 Revideret 01.04.2011

Det gode kommuneadvis 2. juli 2001 Revideret 01.04.2011 12 Det gode kommuneadvis 2. juli 2001 Revideret 01.04.2011 Sundhedsfaglige anbefalinger og EDIFACT Facitliste for MEDDIS Indlæggelsesadvis version: D2030C Brvtype: DIS20 MEDDIS Indlæggelsessvar version:

Læs mere

EDI-guide for Regres. Version 3.3 draft F

EDI-guide for Regres. Version 3.3 draft F EDI-guide for Regres Version 3.3 draft F Dokumentoplysninger Titel: Projekt: EDI-guide for Regres EDI kontorets branchekoordinerede dataudveksling Forfatter: Bidragsydere til dokumentet: Godkendt af: Dokumentansvarlig:

Læs mere

Vejledning til CVRselvbetjeningsløsning

Vejledning til CVRselvbetjeningsløsning Vejledning til CVRselvbetjeningsløsning 1. Indledning 2. Abonnement og enkeltudtræk 2.1 Valg af udtrækstype 2.2 Indhold af dit udtræk 2.3 Filtre - Filtrering af dit udtræk 2.3.1 Anvend filtrene på 2.3.2

Læs mere

Unitel til pc Kommasepareret format for kreditadvis på indenlandske bankoverførsler September 2007

Unitel til pc Kommasepareret format for kreditadvis på indenlandske bankoverførsler September 2007 Unitel til pc Kommasepareret format for kreditadvis på indenlandske bankoverførsler September 2007 Indhold 1. Indledning... 3 2. Generelt... 3 3. Feltbeskrivelse... 4 4. Record-beskrivelse... 5 4.1 Eksempel

Læs mere

Multipel Debetadvisering (DEBMUL)

Multipel Debetadvisering (DEBMUL) Multipel Debetadvisering (DEBMUL) Side 1 af 15 En DEBMUL er en meddelelse fra Danske Bank, som bekræfter, at der er foretaget debiteringer af givne beløb på givne datoer. Der kan adviseres om enhver type

Læs mere

Opret og godkend betalinger i mapper

Opret og godkend betalinger i mapper Kort beskrivelse Opret betaling i mappe Formålet med dette dokument er at beskrive, hvordan du opretter og godkender betalinger i mapper - inklusive: Opret mappe Gem én eller flere betalinger i mapper

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Formål Referencer... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Formål Referencer... 4 Pseudo-forskrift F: EDI kommunikation i elmarkedet Bilagsrapport 1: Syntaks og struktur i EDIFACT og XML meddelelser Marts 2011 Version 2.0 1.0 2.0 16-6-2010 24-6-2010 27-6-2010 DATE BOO MBN JHH NAME 25-2-2011

Læs mere

DB EDI-STANDARD VERSION

DB EDI-STANDARD VERSION DB EDI-STANDARD VERSION 1.1 SEGENTBESKRIVELSE INVOI D96A Udarbejdet af Segmentbeskrivelse INVOI D96A EDI-Branchestandard version 1.1 Indholdsfortegnelse eddelelsesdiagram... 3 Segmentbeskrivelse... 6 UNH

Læs mere

E l e k t r o n i s k k o n t o u d t o g ( F I N S T A )

E l e k t r o n i s k k o n t o u d t o g ( F I N S T A ) Side 1 af 19 Det elektroniske kontoudtog (FINSTA) er en multipel meddelelse, der sendes fra pengeinstituttet til en kontohaver for at informere om bevægelserne på en eller flere konti indenfor en given

Læs mere

Den Gode VANSEnvelope. MedCom

Den Gode VANSEnvelope. MedCom Den Gode VANSEnvelope MedCom Den Gode VANSEnvelope Jacob Glasdam Bolette Friis Jensen KMD Erik Jacobsen Multimed Ole Vilstrup CSC Thomas Jørgensen Evenex Dorthe Skou Lassen MedCom Gitte Fleckner Henriksen

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

NemKonto. XML skemaer for. ukomplette og komplette betalinger. til NKS

NemKonto. XML skemaer for. ukomplette og komplette betalinger. til NKS NemKonto KMD Selma Lagerlöfs Vej 300 9100 Aalborg www.nemkonto.dk NemKonto XML skemaer for ukomplette og komplette betalinger til NKS Version 2.0 19-05-2006 Økonomistyrelsen er ansvarlig for NemKonto,

Læs mere

Håndbog Til CPR services

Håndbog Til CPR services Håndbog Til CPR services Søgeservices - Servicespecifikation Tidligere navne CPR-kontoret Datavej 20, Postboks 269, 3460 Birkerød E-post: cpr@cpr.dk. Telefax 45 82 51 10. Hjemmeside: www.cpr.dk Håndbog

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen Payment Business Services PBS A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 pbsmailservice@pbs.dk www.pbs.dk PBS-nr. 00010014 CVR-nr. 20016175 Brugervejledning - til

Læs mere

6. UDVIDET BETALINGSORDRE (PAYEXT)

6. UDVIDET BETALINGSORDRE (PAYEXT) 01.03.2001 6. UDVIDET BETALINGSORDRE (PAYEXT) Indholdsfortegnelse Indledning...3 Dansk tolkning...3 Strukturdiagram...4 UNH...6 BGM...8 BUS...10 PAI...12 FCA...14 DTM...16 Segmentgruppe 1...19 RFF...20

Læs mere

Formatbeskrivelse til Webbank Erhverv til Windows ver. 5.60 16. januar 2004

Formatbeskrivelse til Webbank Erhverv til Windows ver. 5.60 16. januar 2004 Formatbeskrivelse til Webbank Erhverv til Windows ver. 5.60 16. januar 2004 Dette dokument er inddelt i 3 hovedområder: Beskrivelse af filformatet, kontonummerformater og datatyper Betalingsformat for

Læs mere

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation Brugervejledning - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation med PBS Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse: Introduktion...3 Læsevejledning...3 Den private nøgle...4 Introduktion...4

Læs mere

Corporate Netbank og Unitel til pc. Kommasepareret format til betalinger (UTF-format) November 2009

Corporate Netbank og Unitel til pc. Kommasepareret format til betalinger (UTF-format) November 2009 Corporate Netbank og Unitel til pc Kommasepareret format til betalinger (UTF-format) November 2009 Indhold 1. Indledning...3 2. Formattype...4 3. Feltbeskrivelse...5 4. Maksimum- og minimumfelter...14

Læs mere

Lokale, danske betalinger - Business Online

Lokale, danske betalinger - Business Online Lokale, danske betalinger - Business Online Side 1 af 8 Dette dokument beskriver, hvorledes du skal opbygge filer med kommaseparerede betalingsrecords. Filen skal indeholde en linie for hver betaling.

Læs mere

3. Fælles struktur for betalingstransaktioner

3. Fælles struktur for betalingstransaktioner 07.10.2013 3. Fælles struktur for Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Dataelementer... 3 Betalingstransaktioner... 5 Overførsel med kort advisering... 6 Overførsel med udvidet advisering uden krav om straks-advisering...

Læs mere

Projekt - Valgfrit Tema

Projekt - Valgfrit Tema Projekt - Valgfrit Tema Søren Witek & Christoffer Thor Paulsen 2012 Projektet Valgfrit Tema var et projekt hvor vi nærmest fik frie tøjler til at arbejde med hvad vi ville. Så vi satte os for at arbejde

Læs mere

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen... 2 Årsregnskab... 2 Ansøgning om støtte til lokalbestyrelsens

Læs mere

Betalinger til udlandet fra Danmark Business Online

Betalinger til udlandet fra Danmark Business Online Betalinger til udlandet fra Danmark Business Online Side 1 af 6 Dette dokument beskriver, hvorledes du skal opbygge filer med kommaseparerede betalingsrecords. Filen skal indeholde en linie for hver betaling.

Læs mere

Cecilie Maria Nielsen, Mathias Fornitz Eriksen og Martin Arnetoft klasse 1.6 07-05-2010

Cecilie Maria Nielsen, Mathias Fornitz Eriksen og Martin Arnetoft klasse 1.6 07-05-2010 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Eksamensopgave Kommunikation/it Cecilie Maria Nielsen, Mathias Fornitz Eriksen og Martin Arnetoft klasse 1.6 07-05-2010 Vi har valgt at beskæftige os med opgave 1 fra oplæget.

Læs mere

Håndbog Til CPR services

Håndbog Til CPR services Håndbog Til CPR services Søgeservices - Servicespecifikation Fødsel, stilling og værgemål CPR-kontoret Datavej 20, Postboks 269, 3460 Birkerød E-post: cpr@cpr.dk. Telefax 45 82 51 10. Hjemmeside: www.cpr.dk

Læs mere

Corporate Netbank Posteringsdata ver. 2, 3 og 4 DK August 2015

Corporate Netbank Posteringsdata ver. 2, 3 og 4 DK August 2015 Corporate Netbank Posteringsdata ver. 2, 3 og 4 DK August 2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Generelt... 3 2.1 Posteringstype- og reference-koder... 3 1. Feltbeskrivelse... 4 2. Record-beskrivelse version

Læs mere

9. MULTIPELT DEBETADVIS (DEBMUL)

9. MULTIPELT DEBETADVIS (DEBMUL) 01.10.2009 9. MULTIPELT DEBETADVIS (DEBMUL) Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Beskrivelse af strukturdiagrammet... 3 Dansk tolkning... 3 Strukturdiagram... 4 UNH... 6 BGM... 8 DTM... 10 BUS... 12 Segmentgruppe

Læs mere

Integration af DocuBizz og Helios

Integration af DocuBizz og Helios Integration af DocuBizz og Helios v. 0.2 Side 1 af 7 Integration af DocuBizz og Helios 1 Overordnet beskrivelse... 1 2 Format for de overførte data... 1 3 Overførsel af stamdata fra Helios til DocuBizz...

Læs mere

AO FORRETNINGSREGLER EDI fakturaer fra vareleverandører. (offentliggøres på Suppliers Portal)

AO FORRETNINGSREGLER EDI fakturaer fra vareleverandører. (offentliggøres på Suppliers Portal) AO FORRETNINGSREGLER EDI fakturaer fra vareleverandører (offentliggøres på Suppliers Portal) Version 7 / 13.01.2011 Formater og Tegnsæt AO ønsker at modtage EDI faktura i følgende formater og tegnsæt:

Læs mere

Den gode fodterapiafregning 1. oktober 2005 Revideret 29.12.2011. EDIFACT Facitliste for. MEDRUC Fodterapiafregning version: U1131U Brvtype: RUC11

Den gode fodterapiafregning 1. oktober 2005 Revideret 29.12.2011. EDIFACT Facitliste for. MEDRUC Fodterapiafregning version: U1131U Brvtype: RUC11 11-11 1 Den gode fodterapiafregning 1. oktober 2005 Revideret 29.12.2011 EDIFACT Facitliste for MEDRUC Fodterapiafregning version: U1131U Brvtype: RUC11 MedCom Den gode fodterapiafregning, ver. 3.1 1.

Læs mere

1. FORORD TIL BRUGERVEJLEDNING FOR FLYTNING AF LD-KONTI... 3

1. FORORD TIL BRUGERVEJLEDNING FOR FLYTNING AF LD-KONTI... 3 Version 1.1.1 Oktober 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD TIL BRUGERVEJLEDNING FOR FLYTNING AF LD-KONTI... 3 2. ÅBNINGSSKÆRMBILLEDET, START AF DATABEHANDLING... 4 2.1. ADGANGSKONTROL... 4 2.2. INDBAKKEN...

Læs mere

Den gode lægeafregning 1. oktober 2005 Revideret 01.09.2011 EDIFACT Facitliste for MEDRUC Lægeafregning version: U0131U Brvtype: RUC01

Den gode lægeafregning 1. oktober 2005 Revideret 01.09.2011 EDIFACT Facitliste for MEDRUC Lægeafregning version: U0131U Brvtype: RUC01 11-1 1 Den gode lægeafregning 1. oktober 2005 Revideret 01.09.2011 EDIFACT Facitliste for MEDRUC Lægeafregning version: U0131U Brvtype: RUC01 1 Indholdsfortegnelse: Forord... 3 Rettelser... 3 Baggrund...

Læs mere

EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 6 EKSPORT VIA SKABELON TIL EXCEL

EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 6 EKSPORT VIA SKABELON TIL EXCEL EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 6 EKSPORT VIA SKABELON TIL EXCEL EPOS LØN VERSION 3.1.02 JUNI 2011 Indholdsfortegnelse 1 Generelt... 3 2 Områder der kan eksporteres fra... 3 3 Eksport til Excel... 4 3.1 Udsøgning

Læs mere

Corporate Netbank Indbetalingskort advisering Februar 2011

Corporate Netbank Indbetalingskort advisering Februar 2011 Corporate Netbank Indbetalingskort advisering Februar 2011 Indhold Indledning... 3 Beskrivelse... 4 Eksempler... 11 2 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse af formatet for Indbetalingskort

Læs mere

Nyhedsmodul brugermanual

Nyhedsmodul brugermanual Nyhedsmodul brugermanual version 6 Indholdsfortegnelse 1. Kategorier... 02 1.1. Hvordan opretter jeg en kategori?... 02 1.2. Hvordan viser jeg en nyhedskategori på websitet?... 02 2. Oprettelse/redigering

Læs mere

Generelt Internationalisering

Generelt Internationalisering Bekendtgørelse om krav til anvendelse af Informations- og Side 1 af 7 Generelt Digital Konvergens samarbejdet, har i sit hidtidige arbejde fokuseret på at implementere vindende, digitale standarder, der

Læs mere

Formatbeskrivelse til ERH - Bankens Erhvervsformat (BEC format) Oktober 2005

Formatbeskrivelse til ERH - Bankens Erhvervsformat (BEC format) Oktober 2005 Formatbeskrivelse til ERH - Bankens Erhvervsformat (BEC format) Oktober 2005 Dette dokument er inddelt i 3 hovedområder: Beskrivelse af filformatet, kontonummerformater og datatyper Betalingsformat for

Læs mere

Studieretningsprojektet i 3.g 2007

Studieretningsprojektet i 3.g 2007 Studieretningsprojektet i 3.g 2007 Det følgende er en generel vejledning. De enkelte studieretnings særlige krav og forhold forklares af faglærerne. STATUS I 3.g skal du udarbejde et studieretningsprojekt.

Læs mere

De gode stamdata. MEDPID04: Cavemeddelelse. Version 1.0. MedCom De gode stamdata, MEDPID04, ver. 1.0 1

De gode stamdata. MEDPID04: Cavemeddelelse. Version 1.0. MedCom De gode stamdata, MEDPID04, ver. 1.0 1 De gode stamdata MEDPID04: Cavemeddelelse Version 1.0 MedCom De gode stamdata, MEDPID04, ver. 1.0 1 Indholdsfortegnelse: Afsnit A Baggrund... 3 Formål... 3 Anbefalinger... 4 Eksempel på en cavemeddelelse...

Læs mere

Unitel til pc Indbetalingskort advisering Februar 2008

Unitel til pc Indbetalingskort advisering Februar 2008 Unitel til pc Indbetalingskort advisering Februar 2008 Indhold Indledning... 3 Beskrivelse... 4 PBS... 4 Eksempler... 12 Danske Bank... 13 GiroBank... 14 2 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse

Læs mere

Modul 6.3.1 Rutine og serviceeftersyn Rapportnavn: CRF-18 Dato: 2005-03-06 Revision: C Side: 1 af 6

Modul 6.3.1 Rutine og serviceeftersyn Rapportnavn: CRF-18 Dato: 2005-03-06 Revision: C Side: 1 af 6 Vejdirektoratet DANBRO+ Rapporter Modul 6.3.1 Rutine og serviceeftersyn : CRF-18 Dato: 2005-03-06 Revision: C Side: 1 af 6 1. Indledning Dette notat beskriver indholdet af de to rapporter indeholdt i CRF

Læs mere

Unitel Betalingsadviseringer i EDI/4-format August 2009

Unitel Betalingsadviseringer i EDI/4-format August 2009 Unitel Betalingsadviseringer i EDI/4-format August 2009 Indhold 1. Indledning...3 2. Generel beskrivelse...4 3. Ændring af gebyrafregning pr. 1. november 2009...4 4. Opbygning af betalingsadviseringer...4

Læs mere

Opstart og adgange til Ejersiden

Opstart og adgange til Ejersiden Opstart og adgange til Ejersiden Indhold Internet Explorer og andre browsere til Ejersiden... 1 Login til Ejersiden... 2 Første login til Ejersiden... 2 Ændring af kodeord ved første login... 3 Bestilling

Læs mere

DK-Unit Point version 1.xx

DK-Unit Point version 1.xx Beskrivelse af DK-Unit til Point Yomani og Xenta Dankort terminaler DK-Unit programmet er udviklet til at kunne benyttes sammen med forskellige applikationer, hvor man ønsker at kunne danne en Dankort

Læs mere

Unitel EDI EDIFACT 96A PAYMUL, AUTACK, BANSTA, CONTRL, DEBMUL Juli 2017

Unitel EDI EDIFACT 96A PAYMUL, AUTACK, BANSTA, CONTRL, DEBMUL Juli 2017 Unitel EDI EDIFAT 96A PAYMUL, AUTAK, BANSTA, ONTRL, DEBMUL Juli 2017 Tillæg til: Danske Pengeinstitutters Vejledning for Finansielle Meddelelser i EDIFAT ver. 4 Indhold Indledning... 3 Anvendelse... 4

Læs mere

KMD accepterer opkobling ved etablering af enten VPN-tunnel eller fast forbindelse.

KMD accepterer opkobling ved etablering af enten VPN-tunnel eller fast forbindelse. Tilslutning til NemKonto via KMD EDI-service (VANS) Overordnet foregår en udbetaling via NemKonto-systemet ved at et udbetalende system sender en betalingsordre til NemKonto-systemet. Som standard anbefaler

Læs mere

VEJLEDNING TIL ETABLERING AF HANDELSLØSNING MED/UDEN DIBS OG NEMID AFTALER

VEJLEDNING TIL ETABLERING AF HANDELSLØSNING MED/UDEN DIBS OG NEMID AFTALER VEJLEDNING TIL ETABLERING AF HANDELSLØSNING MED/UDEN DIBS OG NEMID AFTALER September 2015 v.1.5 Side 1 af 10 Indhold Oprettelse og indretning af handelsløsning til Bedemænd... 3 Oprettelse - informationer...

Læs mere

Objektorientering. Programkvalitet

Objektorientering. Programkvalitet 1 PROSA-Bladet nr. 4 1993 Objektorientering = Programkvalitet? Af Finn Nordbjerg, adjunkt ved Datamatikeruddannelsen, Aalborg Handelskole 1. Indledning Objektorientering er blevet et edb-fagets mest udbredte

Læs mere

4. Sikkerhed i EDIFACT

4. Sikkerhed i EDIFACT 05.05.2000 4. Sikkerhed i EDIFACT 1. Indledning... 2 2. Kravene til sikkerhed... 2 3. Standardisering... 2 4. TeleSeC... 3 4.1 Formål... 3 4.2 TeleSeC-egenskaber... 3 4.3 TeleSeC-opbygning... 4 4.4 Certifikater...

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Brugervejledning til DHF's onlinesystem

Brugervejledning til DHF's onlinesystem Brugervejledning til DHF's onlinesystem Indholdsfortegnelse Oprette ny bruger 2 Login 4 Oprettelse af arrangement 5 Rettelse af arrangementsdata 7 Tilmelding på lukket liste 8 Deltagerliste 13 Ændre deltagerdata

Læs mere

DK-Unit Point version 2.xx til PWE 37

DK-Unit Point version 2.xx til PWE 37 Beskrivelse af DK-Unit til Point Yomani og Xenta Dankort terminaler DK-Unit programmet er udviklet til at kunne benyttes sammen med forskellige applikationer, hvor man ønsker at kunne danne en Dankort

Læs mere

Unitel EDI MT940 Juni 2010. Baseret på: SWIFT Standards - Category 9 MT940 Customer Statement Message (januar 2004)

Unitel EDI MT940 Juni 2010. Baseret på: SWIFT Standards - Category 9 MT940 Customer Statement Message (januar 2004) Unitel EDI MT940 Juni 2010 Baseret på: SWIFT Standards - Category 9 MT940 Customer Statement Message (januar 2004) Indhold 1. Indledning...3 2. Generelt...3 3. Beskrivelse af MT940 meddelelsen...3 3.1.

Læs mere

Dokumentdefinition D.96A. Faktura via EDI Kreditnota via EDI TDC A/S

Dokumentdefinition D.96A. Faktura via EDI Kreditnota via EDI TDC A/S 28. februar 2008 Dokumentdefinition D.96A Faktura via EDI Kreditnota via EDI TDC A/S Indholdsfortegnelse REVISIONSHISTORIE...2 INDLEDNING...3 BESKRIVELSEN...4 OPBYGNING...4 PRODUKTNUMRE...4 MOMS...4 KREDITNOTA...5

Læs mere

Overførsler til udlandet

Overførsler til udlandet Danske Bank, Statens Betalinger Overførsler til udlandet Juli 2010 Side 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Krav til STP-betalinger indenfor EU:... 3 3 Krav til STP-betalinger udenfor EU:... 3 4 BIC (SWIFT)...

Læs mere

Indledning... 1 Anvendelse af masse indlæsning... 1 Simpel medlems indlæsning... 2 Indlæsning af medlems-produkter... 9

Indledning... 1 Anvendelse af masse indlæsning... 1 Simpel medlems indlæsning... 2 Indlæsning af medlems-produkter... 9 Indhold Indledning... 1 Anvendelse af masse indlæsning... 1 Simpel medlems indlæsning... 2 Indlæsning af medlems-produkter... 9 Indledning Vejledningen beskriver masse indlæsning af medlemsinformation

Læs mere

OIOUBL Kodeliste. OIOUBL AccountTypeCode K01. Version 1.1. Published under Creative Commons license, attribution 2.0

OIOUBL Kodeliste. OIOUBL AccountTypeCode K01. Version 1.1. Published under Creative Commons license, attribution 2.0 OIOUBL Kodeliste K01 Version 1.1 Published under Creative Commons license, attribution 2.0 Kolofon Kontakt: IT- og Telestyrelsen E-mail: plb@itst.dk Version 2.01 April 2007 Ministry of Science, Technology

Læs mere

Fortegnelse over stjålne smykker Beskrivelse af guld og sølv med stykværdi over 2.000 kr.

Fortegnelse over stjålne smykker Beskrivelse af guld og sølv med stykværdi over 2.000 kr. Læs vejledningen bagest Forsikringsselskabets navn og adresse kun ét smykke i hver rubrik Metal /perler smede- smede- smede- fortløbende nummerering Blanket nr.: af Blanketter i alt Side 1 Til politiet

Læs mere

Brugermanual. Brugsanvisning til LS kliniksystemet. almindelige sekretæropgaver. Sekretær

Brugermanual. Brugsanvisning til LS kliniksystemet. almindelige sekretæropgaver. Sekretær Total-Data Tlf.: 48 48 39 07 Elverdalen 21 4700 Næstved www.total-data.dk Brugermanual Sekretær Brugsanvisning til LS kliniksystemet almindelige sekretæropgaver Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Beskrivelse af applikationen HverDag Version 0.32

Beskrivelse af applikationen HverDag Version 0.32 Formål Applikationen HverDag er designet til at understøtte gennemførelse af en struktureret hverdag for personer, der af den ene eller anden grund har behov for hjælp til at huske hverdagens forskellige

Læs mere

Bruger manual, SDN-aftalesystem

Bruger manual, SDN-aftalesystem Bruger manual, SDN-aftalesystem Introduktion Dette dokument er en kort brugerintroduktion til brugere af det nye aftalesystem for sundhedsdatanettet (SDN). Formålet med dokumentet er derfor at hjælpe nye

Læs mere

Få navn på analysenr. i excel-fil og ind i pivottabel med data fra qlikview

Få navn på analysenr. i excel-fil og ind i pivottabel med data fra qlikview Få navn på analysenr. i excel-fil og ind i pivottabel med data fra qlikview Opret en excel-fil med analysenr. og navn. Gemt som dataliste_til_pivottabeller Analysenr. skal stå i nr. orden, og cellen skal

Læs mere

BBR-Kommune Inddataboks

BBR-Kommune Inddataboks BBR-Kommune Inddataboks Brugervejledning Version 1.0 Indholdsfortegnelse 1.1. Forord... 3 1.2. Formål... 3 1.3. Adgang... 3 1.4. Opbygning af vejledningen... 4 2. Inddataboksen set i sammenhæng... 5 2.1.

Læs mere

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN BIAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPAN INDHODSFORTEGNESE 1. Hovedtidsplan... 5 1.1 Ændring af tidsplanen... 6 2. Underbilag 1.a Milepæle for levering af licenser og evt. hardware... 6 3. Underbilag 1.b Detailplan

Læs mere

Syntaks- og kommunikationsregler. for MedComs EDIFACT meddelelser 1. marts 2001 revideret 01.04.2011

Syntaks- og kommunikationsregler. for MedComs EDIFACT meddelelser 1. marts 2001 revideret 01.04.2011 0 Syntaks- og kommunikationsregler for MedComs EDIFACT meddelelser 1. marts 2001 revideret 01.04.2011 1 Indholdsfortegnelse: Forord...3 Rettelser...3 Indledning...4 Introduktion...6 Facitlisten...8 Segmentgrupper

Læs mere

1. Indholdsfortegnelse. 2. Landeopsætning. ClickLearn Bog October 4, 2010 NAV undervisning 1/15. SW-Tools ClickLearn Bog 10/4/2010 1/15

1. Indholdsfortegnelse. 2. Landeopsætning. ClickLearn Bog October 4, 2010 NAV undervisning 1/15. SW-Tools ClickLearn Bog 10/4/2010 1/15 NAV undervisning 1/15 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...1 2. Landeopsætning...1 3. Finansopsætning...2 4. Søgning efter debitor...5 4.1. Søgning efter debitor...6 4.2. Nyt i næste version...8

Læs mere

ANNEX BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU).../...

ANNEX BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU).../... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.9.2018 C(2018) 5722 final ANNEX BILAG til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU).../... om fastsættelse af minimumskrav vedrørende gennemførelsen af bestemmelserne

Læs mere

Den gode psykologafregning 1. oktober 2005 Revideret 01.04.2011. EDIFACT Facitliste for. MEDRUC Psykologafregning version: U1031U Brvtype: RUC10

Den gode psykologafregning 1. oktober 2005 Revideret 01.04.2011. EDIFACT Facitliste for. MEDRUC Psykologafregning version: U1031U Brvtype: RUC10 11-10 2 Den gode psykologafregning 1. oktober 2005 Revideret 01.04.2011 EDIFACT Facitliste for MEDRUC Psykologafregning version: U1031U Brvtype: RUC10 MedCom Den gode psykologafregning, ver. 3.1-1. oktober

Læs mere