Gæster: Lone Urbak, AU Uddannelse (pkt. 2 og 3), Esben Wolf, AU Uddannelse (pkt. 4) og Anders Hyldig (pkt. 5).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gæster: Lone Urbak, AU Uddannelse (pkt. 2 og 3), Esben Wolf, AU Uddannelse (pkt. 4) og Anders Hyldig (pkt. 5)."

Transkript

1 Møde den 13. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard Lehmann (AR) og Per Andersen (BSS) Sekretariatsunderstøttelse: Jeppe Norskov Stokholm og Bente Lynge Hannestad Øvrige: Kristian Thorn og Kirsten Brusgård Gæster: Lone Urbak, AU Uddannelse (pkt. 2 og 3), Esben Wolf, AU Uddannelse (pkt. 4) og Anders Hyldig (pkt. 5). 1. Godkendelse af dagsorden og referat (BE, kl ,5 min.) Referatet fra mødet den 30. oktober blev godkendt. Dagsordenen blev udvidet med nedenstående punkt. Af samme årsag blev mødet udvidet med 30 minutter. Dagsordenen blev herefter godkendt. Jeppe Norskov Stokholm Universitetsledelsens Stab 13. november 2018 Side 1/6 - Pkt 12. Målemetode for undervisningsforløb, der udvikles gennem mere og bedre anvendelse af læringsteknologi (BE, kl , 30 min) 2. Fælles kvote 2 kriterier (BE, kl , 20 min) Udvalget drøftede mødet den 19. juni 2018 de eksisterende kvote 2 kriterier samt et forslag til en fremtidig fælles model for kvote 2 kriterier på Aarhus Universitet. Det blev på mødet den 19. juni aftalt, at arbejdet for en mere gennemskuelig kvote 2 skal fortsættes med udgangspunkt i den på mødet skitserede model. Der har i den mellemliggende periode været dialog på fakulteterne herom, hvor AU Optagelse har deltaget i en stor del af møderne. Lone Urbak orienterede om status på de enkelte fakulteter. Der udestår primært afklaring omkring enkelte uddannelser på BSS og HE. Lone Urbak orienterede om, at AU Optagelse vil udarbejde et overblik over, på hvilke uddannelser der skal varsles ændringer som følge af nye kvote 2 kriterier. AU Uddannelse inddrager de enkelte fakulteter og/eller de konkrete uddannelser i processen. AU Optagelse sørger tillige for, der udarbejdes en kommunikationsplan målrettet hhv. interne og eksterne interessenter. Aarhus Universitet Nordre Ringgade Århus C Tlf.: Fax: au@au.dk

2 Punktet drøftes igen på mødet i Udvalget for Uddannelse den 14. december med henblik på efterfølgende godkendelse af de nye fælles kvote 2 kriterier i Universitetsledelsen i januar Side 2/6 3. National test (BE, kl , 25 min) Lone Urbak har med udgangspunkt i tidligere drøftelser i udvalget vedr. Aarhus Universitets strategiske holdning til national test udarbejdet et udkast til et positionspapir. Dette med henblik på drøftelse og kvalificering i udvalget og efterfølgende vedtagelse i Universitetsledelsen. Lone Urbak redegjorde kort for status ift. arbejdet med national test. Aarhus Universitet har sammen med København Universitet aftalt et samarbejde om udvikling af en fælles test til anvendelse i kvote 2. Samarbejdet er drøftet i Uddannelsesgruppen i Danske Universiteter, og der var fra alle øvrige universiteter tilslutning til nedsættelse af en fælles arbejdsgruppe mhp. udvikling af en fælles national test. Målet er at få den klar fra , så den kan anvendes af de universiteter, der anvender test, dvs. på nuværende tidspunkt Aarhus Universitet, København Universitet og Syddansk Universitet. De øvrige universiteter kan, hvis de ønsker det, også anvende den. Samarbejdet vil falde i to tempi: En definerende, afgrænsende fase og en udførende fase. Testen skal ikke udprøve i samme faglige områder som den gymnasiale eksamen. Testen skal kunne anvendes til alle universitetsuddannelser, hvorfor den ikke skal teste i uddannelsesspecifikke emner. Testen kan anvendes som kriterium i kvote 2 sammen med andre kriterier. Dvs. på Aarhus Universitet vil testen ikke stå alene. Det skal være op til den enkelte institution selv at vælge vægtning mellem de enkelte kriterier i kvote 2. Lone Urbak orienterede om, at det i arbejdsgruppen vægtes, at der inddrages fagpersoner. Både personer, der har viden om og erfaring med at udvikle tests, og personer med viden om og erfaring med opbygning af tværuniversitære samarbejder. Positionspapiret vil danne baggrund for Aarhus Universitets ageren i arbejdsgruppen. Aarhus Universitet (Lone Urbak) er formand for arbejdsgruppen. Processen forventes at få karakter af en vekselvirkning mellem arbejdsgruppe og relevant bagland på hjeminstitutionen for at sikre kontinuerlig opbakning. På Aarhus Universitets forventes baglandet udgjort af prorektor samt prodekanerne (primært ST og HE). Udvalget havde en række konkrete input til udkastene til hhv. positionspapiret, arbejdsgruppens kommissorium og procesplanen, som Lone Urbak indarbejder heri. Positionspapiret sendes herefter til godkendelse i Universitetsledelsen.

3 4. Nyt studieadministrativt system (BE, kl , 15 min) Esben Wolf orienterede om, at det kommende studieadministrative system for Aarhus Universitets bliver organiseret som et nationalt projekt under ledelse af UFM. Det fremgår af projektets kommissorium, at der skal vælges en fælles standardløsning. Det betyder, at det formodentlig kun i begrænset omfang vil være muligt at tilpasse funktionalitet i den systemløsning, som vælges. Side 3/6 Der er lagt op til et omfattende samarbejde med henblik på harmonisering af studieadministrative arbejdsgange og processer på tværs af de otte universiteter. Dette indebærer bl.a. som minimum en fælles begrebsmodel for studieadministration. Der er således i vid udstrækning tale om et forandringsprojekt møntet på transformation af de studieadministrative arbejdsgange og processer. En væsentlig leverance i det nationale projekt vil være et gennemført udbud og valg af systemløsning. Parallelt vil der blive arbejdet på etablering af fælles processer. Derpå vil følge en implementeringsfase, hvor løsningen skal konfigureres og dens ibrugtagning forberedes. Det forventes, at implementering og ibrugtagning vil blive foretaget som en rullende manøvre, sådan at universiteterne ikke implementerer og tager systemet i brug samtidig. De lokale implementeringer og ibrugtagninger forventes primært styret af de enkelte universiteter selv. Der er ifølge Esben Wolf tale om et projekt, som der vil være en stor interesse for, og som mange medarbejdere vil følge i forventning om, at deres egne opgaver og arbejde vil blive berørt. Projektets resultat vil tillige påvirke Aarhus Universitet og dets udviklingsmuligheder. Universitetsledelsen har derfor valgt allerede nu at initiere projektets AU-program, således at Aarhus Universitet kan være bedst muligt forberedt på at bidrage, når det bliver muligt, og således at kommunikationen til medarbejdere, studerende og andre interessenter varetages optimalt. AU-programmet er ledet af en styregruppe med universitetsdirektøren som formand. Udvalget gjorde opmærksom på vigtigheden af inddragelse af såvel studerende, som VIP og TAP i processen. Væsentligheden heraf må ifølge udvalget ikke undervurderes. Udvalget præciserede, at det samme gælder kommunikationen omkring både projektet og processen til studerende, VIP og TAP. Her pegede udvalget på, at der særligt bør være en opmærksomhed på motiverende kommunikation. Ift. de studerendes repræsentation blev det foreslået, at denne i referencegruppen udvides fra 2 til 4, eksempelvis i form af en næstformand fra studienævnet fra hvert fakultet. Esben Wolf takkede for input og tilsluttede sig disse. Han orienterede om, at det konkret er planen, at der vil finde en bred og dyb inddragelse sted ud fra principper om rettidighed og inddragelse af de for problemkomplekset relevante aktører.

4 Inddragen på Aarhus Universitet vil ifølge Esben Wolf ske igennem det praktiske arbejde med bidrag til udbudsmaterialet, transformation af studieadministrative processer og forberedelse af implementering m.v. Side 4/6 Udvalget havde en række yderligere input ift. det bilagte materiale, som Esben Wolf tog til efterretning. 5. EDU IT: projektmidler 2019 (BE, kl , 15 min) Anders Hyldig orienterede om, at et central aspekt af EDU-IT satsningen på Aarhus Universitet er de puljemidler, som skal sikre underviserne mulighed for at gentænke deres undervisningspraksis og eksperimentere med digitale læringsteknologier og pædagogiske interventioner i deres undervisning. Anders Hyldig orienterede kort om procesplanen ift. uddelingen af puljemidlerne i De uddeles efter planen ved udgangen af februar, hvor et bedømmelsesudvalg har behandlet de indkomne ansøgninger og indstillet projekterne til tildeling til endelig godkendelse i Udvalget for Uddannelse. For at skabe et solidt sammenligningsgrundlag i vurderingsprocessen er der blevet udarbejdet en projektskabelon samt en vejledning hertil. Herudover er der udarbejdet en kommunikationsplan for udbredelsen af kendskabet til puljemidlerne med henblik på at komme bredest muligt ud på Aarhus Universitet. Udvalget støttede op om såvel proces- og kommunikationsplanen. Det havde en række input til hertil samt sammensætningen af bedømmelsesudvalget, som Anders Hyldig indarbejder i materialet. 6. Opfølgning på UUU, Fleksible uddannelser og dimensionering af engelsksprogede uddannelser (BE, kl , 10 min.) Berit Eika orienterede om de seneste tiltag som følge af dimensioneringen af engelsksprogede uddannelser. Herunder at der i den førstkommende udgave af Universitetsledelsens Nyhedsbrev udsendes en omtale af status på Aarhus Universitet. 7. Coimbra Group invitation til deltagelse i spørgeskemaundersøgelse (BE, kl , 5 min.) På baggrund af High Level Seminar i Dublin i januar 2018 er der i bestyrelsen i Coimbra Group taget initiativ til et samarbejde med virksomheden I-Graduate omkring et benchmarking projekt, hvor Coimbra Group-medlemmernes global education profile måles ud fra en spørgeskemaundersøgelse målrettet studerende og medarbejdere. En invitation mhp. deltagelse i undersøgelsen er sendt til Aarhus Universitet. Målet er at undersøge forventningerne til internationalisering blandt studerende og ansatte på Aarhus Universitet samt deres reelle oplevelser.

5 Det blev på baggrund af anbefaling fra FER og AU Uddannelse besluttet, at Aarhus Universitet i første omgang takker nej til deltagelse i Coimbra Groups undersøgelse. Side 5/6 Det blev tillige besluttet, at en mulig deltagelse i undersøgelsen genbesøges, hvis der på Aarhus Universitet sættes konkrete mål for studerende og ansattes oplevelse af internationaliseringsgraden. Ligeledes hvis der er interesse for benchmarking af internationaliseringsgraden i forhold øvrige universiteter i Coimbra Group. 8. Godkendelse af formålsbeskrivelse for AU Summer University (BE, 14.35, 10 min) Udvalget drøftede på mødet den 8. oktober et udkast til en justering af AU Summer University s formålsbeskrivelse. Udvalget havde i den forbindelse en række ændringsforslag, og formålsbeskrivelse blev på baggrund heraf efterfølgende justeret. Den justerede udgave af formålsbeskrivelsen blev på mødet forelagt udvalget til drøftelse, der godkendte denne med nogle få mindre forslag til rettelser. 9. Høring over strategi for Region Midt (BE, kl , 5 min) Region Midtjylland har udarbejdet Udviklingsstrategi for de regionale udviklingsopgaver, der er sendt i høring. Udvalget drøftede denne og det foreløbige høringsvar, Aarhus Universitet har udarbejdet hertil. Der var en række bemærkninger til høringsvaret. Det blev aftalt, at udvalgets medlemmer sender eventuelle skriftlige kommentarer til høringsvaret til chefkonsulent Karl Christensen, der på baggrund heraf indskriver disse i høringsvaret, inden det sendes til endelig godkendelse i Universitetsledelsen. 10. Kommende møder (BE, kl , 5 min.) Udvalget gennemgik dagsordenerne for de kommende møder. Der var en række tilføjelser til dagsordenen til det kommende møde den 27. november, som på baggrund heraf blev justeret. 11. Meddelelser (BE, kl , 5 min.) Intet til dette punkt 12. Målemetode for undervisningsforløb, der udvikles gennem mere og bedre anvendelse af læringsteknologi (BE, kl , 30 min.) Berit Eika orienterede om, at det tredje mål i den strategiske rammekontrakt er at øge de studerendes læringsudbytte, hvilket bl.a. skal ske gennem varieret, struktureret og fleksibel undervisning. Som en del af grundlaget for målopfyldelsen indgår antal undervisningsforløb, der udvikles gennem mere og bedre anvendelse af

6 læringsteknologier. Ifølge den strategiske rammekontrakt skal der følges op på systematik og fremdrift i indsatsen ( input ). Side 6/6 Ligeledes indgår kvantitative og kvalitative effekter målt ved evaluering af både den oplevede effekt hos studerende og undervisere ( output ) og mere indirekte effekter som eksamensresultater, fremdrift og frafald ( outcome ). Efter ønske fra ministeriet er de studerendes vurdering af deres eget tidsforbrug på undervisning og forberedelse (studieintensitet) også blevet en del af den strategiske rammekontrakt. Dette mål kan belyses i sammenhæng med evaluering af outcome i øvrigt. Der var til punktet udarbejdet et vedlagt notat, hvori det var beskrevet, hvorledes monitoreringen samt måling af output og outcome kan foretages. I notatet var tillige skitseret et udkast til en minimumsbeskrivelse af en re-designproces, der skal anvendes ifm. monitorering af antal undervisningsforløb, der udvikles gennem mere og bedre anvendelse af læringsteknologier. Udvalget drøftede minimumsbeskrivelsen og havde en række ændringsforslag hertil. Det blev aftalt, at Kirsten Brusgård på baggrund af udvalgets kommentarer gennemskriver det samlede notat med henblik på genbehandling på det kommende møde i udvalget i 27. november. 13. Eventuelt Intet til dette punkt.

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Gæster: Astrid Marie Gad Knudsen og Marianne Kjær (pkt. 2 og 3), Anders Hyldig (pkt 4) samt Lone Urbak (pkt. 6)

Gæster: Astrid Marie Gad Knudsen og Marianne Kjær (pkt. 2 og 3), Anders Hyldig (pkt 4) samt Lone Urbak (pkt. 6) Møde den 14. december 2018, kl. 13:30 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Der var generel tilfredshed med både antallet af ansøgere herunder antallet af ansøgere med 1. prioritet og tallene for tilbudt optag.

Der var generel tilfredshed med både antallet af ansøgere herunder antallet af ansøgere med 1. prioritet og tallene for tilbudt optag. Møde den 7. august 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse REFERAT Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Gæster: Liza Strandgaard, Arne Kjær, Rikke Frøhlich (p.v.a. Jens Bennedsen), Torben K. Jensen (alle pkt. 2)

Gæster: Liza Strandgaard, Arne Kjær, Rikke Frøhlich (p.v.a. Jens Bennedsen), Torben K. Jensen (alle pkt. 2) Møde den 22. januar 2019, kl. 13:00 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende:

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende: Møde den 5. marts 2019, kl. 13:00 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 27. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 26. april 2018, kl. 14:00 16:00 Lokale: Frandsensalen Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 26. april 2018, kl. 14:00 16:00 Lokale: Frandsensalen Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 26. april 2018, kl. 14:00 16:00 Lokale: Frandsensalen Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard Lehmann

Læs mere

Referatet fra mødet den 5. marts var godkendt pr. mail forud for mødet.

Referatet fra mødet den 5. marts var godkendt pr. mail forud for mødet. Møde den 19. marts 2019, kl. 12:00 14:00 Lokale: EDU IT Hub en Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard Lehmann

Læs mere

Referatet fra mødet den 5. februar var godkendt pr. mail forud for dagens møde.

Referatet fra mødet den 5. februar var godkendt pr. mail forud for dagens møde. Møde den 19. februar 2019, kl. 14:00 16:00 Lokale: Rektoratets mødelokale REFERAT Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Gæster: Tina Keiding, CuDIM og Jens Bennedsen, STLL (pkt. 2), Pernille Kirk Jensen (pkt. 3), Mette Buhl (pkt. 4)

Gæster: Tina Keiding, CuDIM og Jens Bennedsen, STLL (pkt. 2), Pernille Kirk Jensen (pkt. 3), Mette Buhl (pkt. 4) Møde den 26. april 2019, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Møde: den 30. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

AU Uddannelse Udvalget for Uddannelse (UFU) (Møde i Udvalget for Uddannelse) :00 Rektoratets mødelokale

AU Uddannelse Udvalget for Uddannelse (UFU) (Møde i Udvalget for Uddannelse) :00 Rektoratets mødelokale AU Uddannelse Udvalget for Uddannelse (UFU) (Møde i Udvalget for Uddannelse) 19-09-2017 13:00 Rektoratets mødelokale Mødeindhold Punkt Side Punkt 1: Godkendelse af dagsorden og referat 1 Punkt 2: Høstede

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. maj 2019, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale. Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. maj 2019, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale. Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 14. maj 2019, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

B. Anne Teglborg orienterede om kampagnekonceptet og prioriteringer af rekrutteringsindsatser

B. Anne Teglborg orienterede om kampagnekonceptet og prioriteringer af rekrutteringsindsatser Møde den 30. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen.

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen. Møde: den 24. februar 2015, kl. 13-16 Lokale: Frandsensalen (1430-231) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang (AR),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Side 1/6 Mødedato: 11. april 2018 Mødested: 1431, Parterre (lokale 021-023) Temamøde i Udvalget for Uddannelse vedr. Frafald og fastholdelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte

Læs mere

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget.

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget. Møde: den 7. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 8. september 2015, kl Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 8. september 2015, kl Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 8. september 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Tom Vindbæk Madsen (ST) og Marianne

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

FAKULTETERNES HANDLEPLANER

FAKULTETERNES HANDLEPLANER FAKULTETERNES HANDLEPLANER Health, Charlotte Ringsted Arts, Tina Keiding Science and Technology, Finn Borchsenius Aarhus BSS, Per Andersen AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet.

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet. Mødet tirsdag den 12. december 2017, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 5-2017) Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne.

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne. Møde onsdag den 11. april 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM2-2018) Udkast til referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Torsdag den 26. april 2018 kl. 13.00 Sted: Bygn. 1351, lokale 414 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv.

Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv. Møde torsdag den 21. februar 2019, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM1-2019) Referat Mødet blev holdt i Emdrup, mødelokale A308 Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

HEALTH EDU-IT SATSNING

HEALTH EDU-IT SATSNING Side 1/7 Modtager(e): Health EDU-IT SATSNING 2018-2023 Baggrund: AU s EDU-IT satsning I dec 2017 besluttede Bestyrelsen på Aarhus Universitet at afsætte 60 mio. kr. i perioden 2018-2023 til en storstilet

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Referat fra mødet den 20. oktober blev godkendt, og der blev fulgt op på beslutningerne:

1. Opfølgning på forrige møde Referat fra mødet den 20. oktober blev godkendt, og der blev fulgt op på beslutningerne: Møde den 12. november 2015, kl. 13.00-16.00 Lokale: Kippen (1431-303) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Charlotte Ringsted (HE)

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe Deltagere: Mette Glerup Thomsen, Rikke Korgaard Præstegaard, Jesper Sølund Hansen, Katrine Breum Rosenbeck, Rikke Nielsen Gæst: Mette Brandenborg fra INT-bånd-møde d. 3. juni 2019 1. MoveON status fra

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. september 2014, kl. 9.00 11.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center:

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center: Modtager(e): Universitetsledelsen NOTAT Proces for de interdisciplinære centre Interdisciplinære centre Søren Klit Lindegaard Fuldmægtig Dato: 01. juni 2011 Ref: SKL Side 1/5 I forbindelse med rapporten

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. april 2016, kl Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse (temamøde)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. april 2016, kl Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse (temamøde) Møde den 19. april 2016, kl. 13.00-17.00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse (temamøde) Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Tom Vindbæk Madsen (ST), Charlotte Ringsted (HE),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Opsummering af indsatser Uddannelse

Opsummering af indsatser Uddannelse 6.1 Der opstilles relevante indikatorer for robusthedsprincipper til evaluering af uddannelsesporteføljen. Der opstilles et vurderingsgrundlag bestående af principper og dertilhørende indikatorer. Der

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Øvrige deltagere: Katharina Juhl Haslund, Ditte Krabbe, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Øvrige deltagere: Katharina Juhl Haslund, Ditte Krabbe, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Dato: 20. marts 2018 Side 1/6 Mødedato: Den 20. marts 2018 kl. 12.00-15.00 Mødested: 1431 021 /link til D120 Mødeemne: Møde i Uddannelsesforum Arts Deltagere: Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand),

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Møde den: 28. maj 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere studerende:

Læs mere

Kl Frandsensalen FALK-møde nr. 137 Faste deltagere: JJ, SEF, KJ, LG, ST, FB, FLA, KRTH, LM, MVL, NDH, OJ, SHJ, CBR, NIHD

Kl Frandsensalen FALK-møde nr. 137 Faste deltagere: JJ, SEF, KJ, LG, ST, FB, FLA, KRTH, LM, MVL, NDH, OJ, SHJ, CBR, NIHD Den 7. januar 2013 Dagsorden Kl. 13.30-15 Frandsensalen FALK-møde nr. 137 Faste deltagere: JJ, SEF, KJ, LG, ST, FB, FLA, KRTH, LM, MVL, NDH, OJ, SHJ, CBR, NIHD Afbud: SEF, MVL, FLA Gæst: Mødeleder: JJ

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik Revideret Frivilligpolitik Der er i 1. kvartal 2013 igangsat en proces for at sikre en revidering af frivilligpolitikken i Rebild Kommune. Den reviderede politik skal blive den overordnede holdnings- og

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Lokale C103 Mødetidspunkt Den 18. september 2017 kl. 9-11.30 Deltagere

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Møde den 9. juni 2017 for Aarhus Universitets bestyrelse Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods, Brænderiet Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 6. februar, 2013, kl. 15.30-17.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2014 F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 23-05-2014 09:15 Sted: Silkeborg Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden... 4 1.2. Godkendelse af

Læs mere

Baggrund Af flere årsager er det blevet påkrævet at se nærmere på vores praksis vedrørende projektorienterede

Baggrund Af flere årsager er det blevet påkrævet at se nærmere på vores praksis vedrørende projektorienterede Kvalitetssikring af projektorienterede forløb på Arts Baggrund Af flere årsager er det blevet påkrævet at se nærmere på vores praksis vedrørende projektorienterede forløb. For det første er der fra UFU

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

EDU-IT-SATSNINGEN AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR

EDU-IT-SATSNINGEN AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR EDU-IT-SATSNINGEN UDVALGET FOR BEDRE SUDDANNELSER DISPOSITION Hvorfor Hvad er afsættet til satsningen og hvad ønsker vi at opnå? Hvordan Hvilken indsats skal der til på flere niveauer? FORSKNINGSBASERET

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Dagsorden til møde i LKT-styregruppe

Dagsorden til møde i LKT-styregruppe NOTAT Dagsorden til møde i LKT-styregruppe 22-01-2019 EMN-2017-00946 1254702 Troels Dan-Weibel Dato: 29. januar 2019, kl. 9:00-10:30 Sted: Danske Regioner med mulighed for videodeltagelse. Opkaldsnummer

Læs mere

Deltagere observatører: Timeplanlægger Gugge Smedegaard og studievejleder Dorte Lindvald Pedersen, Leder af Fællesklinikken Helle Tolboe

Deltagere observatører: Timeplanlægger Gugge Smedegaard og studievejleder Dorte Lindvald Pedersen, Leder af Fællesklinikken Helle Tolboe Møde den: 12. september 2018 kl. 16.15 i Det Odontologiske Studienævn Sted: Bygn. 1611 lokale 121b (for enden af Health adm. gangen) REFERAT Deltagerere medlemmer: Eva Karring, Golnoush Bahrami Møller,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

1. Opsamling på forberedelse til første panelbesøg i institutionsakkrediteringen

1. Opsamling på forberedelse til første panelbesøg i institutionsakkrediteringen UCL Kvalitetsgruppe Mødedato 12. september 2017 Starttidspunkt 09:00 Sluttidspunkt 10:30 Afdeling/enhed Tværgående Uddannelsesudvikling Dokumentnavn Dokumentnummer Arbejdsområde Referent ULRM Dagsorden

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden Få tankerne ned VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2015-02) Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Mødedato: Fredag den 27. marts 2015, kl. 12.30-15.30 Der serveres

Læs mere

Bestyrelsen fremhævede i forbindelse med deres godkendelse af masterplanen nødvendigheden af

Bestyrelsen fremhævede i forbindelse med deres godkendelse af masterplanen nødvendigheden af Møde den 23. august 2018, kl. 10:00 13:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. september Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. september Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab. Referat Møde den: 23. september 2014. Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere: Studieleder Mette Vinther Skriver, Niels Trolle Andersen, Lars Thorup Larsen, Helle Terkildsen

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 7 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. november 2018, kl. 10:15-12:00. Sted: 2630 - K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden Fra

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab Møde den: 17. september 2012, kl. 15.15-17.00 Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov,

Læs mere

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101.

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl. 08.15-10.00 Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Tilstedeværende: Anne Skorkjær Binderkrantz; Charlotte Christiansen, Hanne

Læs mere

SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) : /023

SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) : /023 SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) 25-06-2019 10:15 1445-017/023 Mødeindhold Punkt 1: Godkende dagsorden 1 Punkt 2: Nyt fra Bente Lynge Hannestad (10 minutter) 1 Punkt 3: Maksimal studietid ved bortvisninger v.

Læs mere

Kodeks for samspillet mellem politikere og administrationen i Faaborg Midtfyn Kommune

Kodeks for samspillet mellem politikere og administrationen i Faaborg Midtfyn Kommune KØBENHAVN 21/9 2017 Kodeks for samspillet mellem politikere og administrationen i Faaborg Midtfyn Kommune Tilbud 1 Baggrund Generelt om samspillet mellem politikere og embedsmænd I de senere år har der

Læs mere

UFA-møde 28. august 2018 Referat

UFA-møde 28. august 2018 Referat UFA-møde 28. august 2018 Referat Mødeleder: Niels Lehmann Referent: Terkel Rørkær Sigh Dato: 28. august 2018 Varighed: 12:00 15:00 Tilstedeværende: Medlemmer Niels Overgaard Lehmann (formand) Christina

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 17. august 2017 kl. 16.30-19.30 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 3. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere

Sagsfremstilling til LSU på Aarhus BSS

Sagsfremstilling til LSU på Aarhus BSS Sagsfremstilling til LSU på Aarhus BSS Emne Høring vedr. ny strategisk rammekontrakt for Aarhus Universitet og ny rammesættende strategipapir Resumé Aarhus Universitet står overfor at skulle forhandle

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 26. oktober 2015, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 15-12-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale 4-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...

Læs mere