Bilag 2.3.2: Udpegning af styrkepositioner - opgavebeskrivelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2.3.2: Udpegning af styrkepositioner - opgavebeskrivelse"

Transkript

1 3. maj 2019 Sag Bilag 2.3.2: Udpegning af styrkepositioner - opgavebeskrivelse Baggrund Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme identificerede ca. 60 danske klyngelignende organisationer og innovationsnetværk med store overlap og konkurrerende offentligt støttede tilbud. Udvalget anbefalede derfor en konsolidering af klyngeindsatsen, hvor der kun gives offentlig medfinansiering til én klyngeorganisation per erhvervs- og teknologiområde (styrkeposition). Konsolideringen blev en del af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet og den nye lov om erhvervsfremme. Ved at konsolidere klynge- og innovationsnetværksindsatserne skabes et bedre overblik for virksomhederne, kompetencerne samles færre steder, og der undgås overlap mellem indsatserne. ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej Silkeborg Tlf CVR-nr E-post deb@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET Bestyrelsens opgave Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal medvirke til at understøtte konsolideringen og reduktionen i antallet af offentligt medfinansierede klynger og innovationsnetværk. Det sker i henhold til lov om erhvervsfremme ved, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i sin strategi for decentral erhvervsfremme skal udpege erhvervs- og teknologiområder inden for hvilke, der kan udbydes offentlig finansiering til klyngeorganisationer og innovationsnetværk. Udpegningen skal lede til, at antallet af offentligt finansierede klynger reduceres til og et mindre antal start-up klynger inden for spirende teknologier og markeder. Fremadrettet kan der kun udbydes offentlig medfinansiering til klynger og innovationsnetværk til én aktør inden for de udpegede erhvervs- og teknologiområder. Proces efter udpegning Erhvervs- og teknologiområder, der udpeges af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, indstilles til Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM). I henhold til disse indstillinger tildeler UFM midler til aktiviteter i klynger og innovationsnetværk efter udbud. Et udbud ventes at kunne finde sted i 2020 mhp. finansiering fra primo Endvidere råder Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse over midler, herunder EU-strukturfondsmidler, der kan prioriteres til at understøtte klyngeindsatsen i tråd med konsolideringsprocessen. Der er på nuværende tidspunkt dialog mellem sekretariatet og UFM med henblik på at koordinere denne proces.

2 2/5 Udpegning af erhvervs- og teknologiområder Med henblik på at understøtte videngrundlaget til udpegningen af erhvervs- og teknologiområder er der udarbejdet to analyser af henholdsvis erhvervsmæssige og forsknings- og teknologimæssige styrker (begge IRIS Group). Analyserne suppleres af en kvalitativ aktørundersøgelse, der viser opfattelser af styrkepositioner i interessentlandskabet, og kan i et vist omfang også benyttes til at identificere spirende områder. Desuden forventes analyserne at bidrage til udarbejdelsen af en ny, dansk smart specialiseringsstrategi, der ventes at blive stillet krav om i forordningsgrundlaget for strukturfondsprogramperioden En styrkeposition kan ses som et erhvervs- og teknologiområde, som i kraft af global specialisering og konkurrencedygtighed kan bidrage mere til Danmarks vækst end andre erhverv. Internationalt, nationalt, regionalt og kommunalt findes mange erfaringer med at identificere prioriterede områder for erhvervsfremme, men der eksisterer ikke en entydig metode og tilgang, der kan indfange alle relevante perspektiver på én gang. Derfor anvendes ofte flere forskellige data- og analysetyper til at kvalificere de strategiske prioriteringer. Det er desuden væsentligt for udpegningen, at der indgår overvejelser om hvilke erhvervs- og teknologiområder, der med klynger og innovationsnetværk som virkemiddel har potentiale til at skabe den største erhvervsøkonomiske effekt. Det flugter med anbefalinger fra bl.a. OECD 1 om i klyngeudvikling også at tage højde for den eksisterende erhvervs- og innovationsinfrastruktur. Begreberne klynge og innovationsnetværk En klynge er en erhvervsøkonomisk aktivitet, som kan forekomme i markedet, hvor en gruppe af virksomheder med et erhvervs- og/eller teknologifællesskab, herunder relevante dele af rådgiverbranchen, leverandører mv., samarbejder med andre virksomheder, offentlige organisationer, videninstitutioner m.fl. om at skabe udvikling og innovation og for at accelerere vækst og værdiskabelse. Samarbejdet er endvidere motiveret af, at det giver konkurrencemæssige fordele, som den enkelte virksomhed ikke kan opnå alene. En klyngeorganisation etableres af aktørerne i klyngen i fællesskab med henblik på at fastlægge fælles strategisk retning og varetage administration, aktiviteter og services, som klyngens aktører efterspørger. Selve organisationen er en neutral samarbejdsplatform med aktiv deltagelse af både virksomheder, videninstitutioner, offentlige myndigheder og investorer fra ind- og udland. Hidtil har klyngeorganisationer primært været finansieret af de regionale vækstfora med et for sekretariatet ukendt yderligere omfang af kommunal medfinansiering. De nationale innovationsnetværks hovedfinansieringskilde er en finanslovsbevilling under Uddannelses- og Forskningsministeriet. For disse midler gælder det, at størstedelen af midlerne skal tilfalde videninstitutioner. 1 OECD (2010): Innovation Policy Handbook Cluster Policies.

3 3/5 Et innovationsnetværk er et offentligt finansieret projekt, hvor virksomheder, videninstitutioner, offentlige aktører m.fl. går sammen i et projektpartnerskab på tværs af landet, og modtager en bevilling fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at skabe videnbaseret udvikling og vækst i virksomhederne. Projektet har et klart afgrænset fokusområde, der kan være en væsentlig branche, et erhvervsområde eller en teknologi. I projektet etableres et sekretariat, som varetager administration, aktiviteter og services. Innovationsnetværk er forankret i en værtsorganisation, fx en klyngeorganisation. Nuværende klynger og innovationsnetværk Den nationale klyngesupportfunktion, Cluster Excellence Denmark, har lavet en oversigt over de danske klynger og innovationsnetværk, der har opnået klyngecertificering i henhold til European Cluster Excellence Initiative. Det er således ikke en udtømmende liste over det offentligt støttede klyngelandskab. Af tabellen neden for fremgår 46 aktører, som er opdelt i overordnede kategorier med henblik på at skabe et overblik. Det bemærkes, at det er sekretariatets kategorisering, og nogle klynger/innovationsnetværk kan placeres i mere end én kategori fx dækker flere klynger/innovationsnetværk inden for energi også miljø. Fødevarer Innovationsnetværk: Danish Food Innovation (forankret i Agro Business Park) Innovationsnetværk: INBIOM (forankret i Agro Business Park) Agro Business Park Danish Food Cluster Nordjysk FødevareErhverv Videncenter for Fødevareudvikling Energi og miljø Innovationsnetværk for Smart Energy (forankret i CLEAN) Innovationsnetværk: Energy Innovation Cluster (forankret i Energy Innovation Cluster) Innovationsnetværk for miljøteknologi (forankret i CLEAN) Energy Innovation Cluster (klyngeorganisation) CLEAN Gate 21 House of Energy Vand i Byer Life science Innovationsnetværk: Danish Healthtech (forankret i Welfare Tech) Innovationsnetværk: Biopeople (Forankret på KU) Medicon Valley Alliance MTIC MedTech Innovation Consortium Welfare Tech Den maritime sektor, transport og logistik Innovationsnetværk Transportens innovationsnetværk (forankret i MDC) Fyns Maritime Klynge MARCOD Maritimt Center for Optimering og Drift MDC Maritime Development Center SmartLog Kreative erhverv Innovationsnetværk Lifestyle & Design Cluster (forankret i Lifestyle & Design Cluster) Lifestyle & Design Cluster Design to Innovate Interactive Denmark The Animation Workshop Avanceret produktion, robotter og droner Innovationsnetværk: Robo Cluster (forankret i Odense Robotics) Innovationsnetværk: Innovationsnetværk for fremtidens produktion (forankret i MADE) DAMRC Danish Advanced Manufacturing Research Center

4 4/5 MADE Manufacturing Academy of Denmark Odense Robotics UAS Denmark IT og nye digitale teknologier Innovationsnetværk Infinit (forankret på AAU) Innovationsnetværk Smart City Cluster (forankret i Gate 21) BrainsBusiness Sikkerhed og forsvar Innovationsnetværk: Inno-Sec (foranket i CenSec) CenSec Materialeteknologi Innovationsnetværk: Dansk Materiale Netværk (forankret i Plast Center Danmark) Finansiel sektor Copenhagen Fintech Byggeri Innovationsnetværk: InnoByg (forankret på Teknologisk Institut) Lyd Danish Sound Network Oplevelsesøkonomi Innovationsnetværk: Invio (forankret på AAU) Forskningsinfrastruktur BigScience ( rådgivningsnetværk ) De fleste af de 17 innovationsnetværk er forankret i en klyngeorganisation. En mindre del er forankret på en videninstitution. Det bemærkes, at der inden for store danske erhvervsområder er flere og store klyngeorganisationer, og at der er stor variation mellem klyngerne og innovationsnetværkenes størrelse og bredde. Nogle har forholdsvis mange medarbejdere og et bredt genstandsfelt, mens andre har få medarbejdere og et mere snævert genstandsfelt. Videre proces for konsolidering af klynger og innovationsnetværk Der pågår allerede nu en konsolideringsproces blandt aktørerne, og antallet af aktører kan derfor forventes at ændre sig løbende. Dette understøttes yderligere af erhvervsfremmebestyrelsens beslutning om at genudbyde supportfunktionen (som aktuelt varetages af Cluster Excellence Denmark) i samarbejde med UFM (Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte) med fokus på bl.a. konsolidering samt bestyrelsens beslutning om at oprette en konsolideringspulje for klyngeorganisationer. Nedenstående figur 1 giver et overblik over konsolideringsprocessen.

5 Figur 1. Overblik over konsolideringsprocessen 5/5

Bilag 3.2: Udpegning af erhvervs- og teknologiområder til klyngeindsats (styrkepositioner)

Bilag 3.2: Udpegning af erhvervs- og teknologiområder til klyngeindsats (styrkepositioner) 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 3.2: Udpegning af erhvervs- og teknologiområder til klyngeindsats (styrkepositioner) ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg 1. Baggrund Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Læs mere

Data og performance: Nederst i venstre hjørne beskrives områdets performance som status og styrke på udvalgte nøgletal.

Data og performance: Nederst i venstre hjørne beskrives områdets performance som status og styrke på udvalgte nøgletal. 14. juni 019 Sag 018-1791 Bilag.4. Overblik over data- og videngrundlag Som grundlag for erhvervsfremmestyrelsens drøftelse af styrkepositioner og spirende områder på møde den 6. juni 019 er der udarbejdet

Læs mere

Performanceregnskab 2015 Det samlede landskab af væsentlige klynger og innovationsnetværk i Danmark

Performanceregnskab 2015 Det samlede landskab af væsentlige klynger og innovationsnetværk i Danmark Performanceregnskab 2015 Det samlede landskab af væsentlige klynger og innovationsnetværk i Danmark Udarbejdet af Cluster Excellence Denmark på vegne af Klyngeforum Forum for klynge- og netværksindsatsen

Læs mere

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET 2 NEDSLAG Overflyvning af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet

Læs mere

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg 1. Indledning På bestyrelsesmødet i november 2019 vil bestyrelsen blive

Læs mere

ERHVERVSFREMMESYSTEMETS HVEM, HVAD, HVOR KLYNGER OG NETVÆRK

ERHVERVSFREMMESYSTEMETS HVEM, HVAD, HVOR KLYNGER OG NETVÆRK ERHVERVSFREMMESYSTEMETS HVEM, HVAD, HVOR KLYNGER OG NETVÆRK MEAmidt 19. september 2017 SLIDE NR. 1 CLUSTER EXCELLENCE DENMARK Skal udvikle og dygtiggøre de danske klyngeorganisationer og deres services

Læs mere

Bilag 3.3: Udpegning af erhvervs- og teknologiområder til klyngeindsats (spirende områder)

Bilag 3.3: Udpegning af erhvervs- og teknologiområder til klyngeindsats (spirende områder) 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 3.3: Udpegning af erhvervs- og teknologiområder til klyngeindsats (spirende områder) 1. Baggrund Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal udpege erhvervs- og teknologiområder,

Læs mere

Er fokus på grøn omstilling og arbejdet med verdensmålene tydeligt nok i indledning og på tværs af strategien?

Er fokus på grøn omstilling og arbejdet med verdensmålene tydeligt nok i indledning og på tværs af strategien? 13. september 2019 Sag: 2018-17922 ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Bilag 2.2.2: Diskussionsoplæg Sekretariatet har udarbejdet et samlet udkast til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses (DEB)

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

Udspil vedr. erhvervsfremme:

Udspil vedr. erhvervsfremme: Udspil vedr. erhvervsfremme: Forenkling af klynge- og netværksindsatsen på fødevareområdet December 2017 1 Problemet Regeringens eftersyn af erhvervsfremme og en regional analyse af fødevarelandskabet

Læs mere

- OG HVORDAN KLYNGER KAN BRUGES SOM ERHVERVSPOLITISK REDSKAB

- OG HVORDAN KLYNGER KAN BRUGES SOM ERHVERVSPOLITISK REDSKAB INTRODUKTION TIL KLYNGELANDSKABET I DANMARK - OG HVORDAN KLYNGER KAN BRUGES SOM ERHVERVSPOLITISK REDSKAB Kommunernes Landsforening Oktober/november 2017 SLIDE NR. 1 CLUSTER EXCELLENCE DENMARK Skal udvikle

Læs mere

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions SDSD CLEAN Innovating Green Solutions AGENDA 1. Hvem er CLEAN? 2. Hvad laver vi? 3. Hvordan arbejder vi? 2 STÆRKESTE CLEANTECH KLYNGE I DANMARK CLEAN er resultatet af en fusion mellem Lean Energy Cluster

Læs mere

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Klynger og netværk Den praktiske tilgang, skaber det værdi og Hvorfor er der kommet fokus på det nu? National strategi for

Læs mere

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.5.2: Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4448 tidligere 14/22132 Projektnavn Innovationsnetværket Smart Energy (Inno-SE)

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

Innovation i Danmark. - Udfordringer, muligheder og indsats. Hans Müller Pedersen Vicedirektør, Forsknings- og Innovationsstyrelsen

Innovation i Danmark. - Udfordringer, muligheder og indsats. Hans Müller Pedersen Vicedirektør, Forsknings- og Innovationsstyrelsen Innovation i Danmark - Udfordringer, muligheder og indsats Hans Müller Pedersen Vicedirektør, Forsknings- og Innovationsstyrelsen Danmarks udfordringer Lav produktivitetsudvikling: Årlig produktivitetsvækst

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019 13. september 219 Sag 218-17922 Bilag 3.1.4: Projektportefølje Som input og baggrund for bestyrelsens første drøftelse om udmøntninger efter 219 beskriver nærværende notat kort nogle vigtige fakta om den

Læs mere

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet.

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet. Connector Ansøgning af Connector i forlængelse af Brobygger 1.0 og Brobygger 2.0, til videreudvikling og konsolidering af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland og betydelig

Læs mere

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post 14. december 2018 Sag 2018-15082 Niechr/Hannag Bilag 6.2: Overblik over aktive erhvervsfremmeprojekter som overtages fra regionerne d. 1. januar 2019 (figur 1 og figur 5 samt tilhørende tekst under figur

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19. Region Midtjylland Regional Udvikling 19. maj 2017 /JETSAL Referat til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat 1 2 Indstillinger

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

AALBORG HAVN UDVIKLINGSSTRATEGI MED FOKUS PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE

AALBORG HAVN UDVIKLINGSSTRATEGI MED FOKUS PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE AALBORG HAVN UDVIKLINGSSTRATEGI MED FOKUS PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE AALBORG HAVN ER UNDER TRANSFORMATION Aalborg Havn har gennem mere end 500 år været et omdrejningspunkt for erhvervsudviklingen i Aalborg

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

Innovation Cluster Center for Defence, Space & Security Charlotte Dalqvist, Business Development Manager, CenSec charlotte@censec.dk +45 2629 7631 www.censec.dk EOT Møde 30.01.2019 CenSec Center for Defence,

Læs mere

MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet

MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI 2015 Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 1 tre Innovationsnetværk på podiet Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet Virksomhedscase Frokost

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum

Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum Det går fremad med væksten i Danmark. Det gælder også i Syddanmark. Den digitale omstilling af danske virksomheder er central

Læs mere

Analyseoplæg - Region Sjælland og Vækstforum

Analyseoplæg - Region Sjælland og Vækstforum Analyseoplæg - Region Sjælland og Vækstforum 2013 2014 Ved udarbejdelsen af én samlet vækst- og udviklingsstrategi skal der foretages en samlende tværgående analyseindsats, som formår at kvalificere indholdet

Læs mere

Action plan til Erhvervsplanen

Action plan til Erhvervsplanen Action plan til Erhvervsplanen Erhvervsservice Servicemål for erhvervsservice Virksomheden i centrum Tættere samarbejde på tværs af forvaltninger Servicemål fra 2011 fortsat gældende Måling af målopfyldelse

Læs mere

Action plan til Erhvervsplanen Status Januar 2015

Action plan til Erhvervsplanen Status Januar 2015 Action plan til Erhvervsplanen Status Januar Strategisk tiltag Initiativer der igangsættes primo Initiativer der igangsættes /2016 Initiativer der videreføres fra 2014 Erhvervsservice Servicemål for erhvervsservice

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Agenda 1 Nyt erhvervsfremmesystem, forenklet og efterspørgselsdrevet 2 Status for dannelsen af Danmarks erhvervsfremmebestyrelse 3 Status

Læs mere

Fremtidens løfterige forskningsområder i en dansk sammenhæng

Fremtidens løfterige forskningsområder i en dansk sammenhæng Fremtidens løfterige forskningsområder i en dansk sammenhæng PPP-disposition: 1) Baggrund, formål, proces og resultat 2) Fremtidens intelligente og grønne transport 3) Modtagelse og anvendelse Baggrund:

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

KLYNGE CHARTER. Principper for samspillet mellem erhvervsorganisationer og klynge- og netværksindsatsen

KLYNGE CHARTER. Principper for samspillet mellem erhvervsorganisationer og klynge- og netværksindsatsen KLYNGE CHARTER Principper for samspillet mellem erhvervsorganisationer og klynge- og netværksindsatsen Juni 2013 KLYNGE CHARTER INDLEDNING Danmarks klyngeforum og en række erhvervsorganisationer tilslutter

Læs mere

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N Ansøgning: Tillægsbevilling til initiativet under "Innovationsdrevet vækst i virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet": MTIC Circular Co-Creation Initiativet "Innovationsdrevet vækst

Læs mere

Rådet for Teknologi og Innovation

Rådet for Teknologi og Innovation Rådet for Teknologi og Innovation Bevilger VTU s midler til innovation og videnspredning Medlemmer: Lars Mikkelgaard-Jensen (formand) Annette Toft (næstformand) Eva Berneke Thorkild E. Jensen Birgitte

Læs mere

Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ

Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ Svensk RegLab besøg, Agro Food Park, 3. september 2014 Chefkonsulent Lars Haahr Jensen www.regionmidtjylland.dk Menu Case: Agro Food Park og Danish

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 28-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og

Læs mere

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet NATIONAL VÆKSTPOLITIK Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet Danmark som vækstnation Gode rammevilkår Det skal være attraktivt for danske og udenlandske virksomheder at investere i Danmark

Læs mere

KKR. En fokuseret vækstdagsorden for hovedstad s- regionen

KKR. En fokuseret vækstdagsorden for hovedstad s- regionen KKR HOVEDSTADEN En fokuseret vækstdagsorden for hovedstad s- regionen Hovedstadsregionen er Danmarks internationale metropol. Regionen tiltrækker hovedparten af de internationale investeringer i Danmark,

Læs mere

COPENHAGEN REGIONAL EU-OFFICE

COPENHAGEN REGIONAL EU-OFFICE Det fælles regionale EU-kontor COPENHAGEN REGIONAL EU-OFFICE V/ Vicedirektør Kristian Johnsen SMV-arrangement om EU-funding og Horizon2020 VÆKSTHUS HOVEDSTADSREGIONEN 17. juni 2014 Mødelokale M1, Fruebjergvej

Læs mere

Om erhvervsfremme set fra en national vinkel

Om erhvervsfremme set fra en national vinkel Om erhvervsfremme set fra en national vinkel Udkast MEA kursus 2017 Set af: Preben Gregersen Regionalchef Tilgange til regional/lokal vækst Stedbaseret tilgang Baseret på de regionale/lokale Muligheder

Læs mere

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Aktiviteter Tematiske mål Specifikke mål Tentativt Regionalfondsprogrammet

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

POTENTIALE OG UDFORDRINGER FOR FORSKNINGEN

POTENTIALE OG UDFORDRINGER FOR FORSKNINGEN POTENTIALE OG UDFORDRINGER FOR FORSKNINGEN DCA NATIONALT CENTER FOR FØDEVARER OG JORDBRUG POTENTIALE OG OMVERDEN 2 BIOCLUSTER FOULUM BioCluster Foulum fremmer omstillingen til det biobaserede samfund og

Læs mere

Roller, ansvar og principper for samarbejde mellem ministerier, regioner og kommuner om klynge- og netværksindsatsen

Roller, ansvar og principper for samarbejde mellem ministerier, regioner og kommuner om klynge- og netværksindsatsen Roller, ansvar og principper for samarbejde mellem ministerier, regioner og kommuner om klynge- og netværksindsatsen Gennem Strategi for Danmarks klynge- og netværksindsats har 8 ministerier, de regionale

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Udpegning af medlemmer og observatører til Vækstforum Hovedstaden 2014-2017

Udpegning af medlemmer og observatører til Vækstforum Hovedstaden 2014-2017 Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 38 66 50 00 Web www.regionh.dk Dato: 11. januar 2014 Udpegning af medlemmer og observatører til Vækstforum Hovedstaden 2014-2017

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4928 Projektnavn Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse Dokvej

Læs mere

Spor 1: Hvordan skaber vi stærke klynger? GLENDA NAPIER ANALYSECHEF REG X DET DANSKE KLYNGEAKADEMI

Spor 1: Hvordan skaber vi stærke klynger? GLENDA NAPIER ANALYSECHEF REG X DET DANSKE KLYNGEAKADEMI Spor 1: Hvordan skaber vi stærke klynger? GLENDA NAPIER ANALYSECHEF REG X DET DANSKE KLYNGEAKADEMI 1 Vi definerer en klynge som en gruppe af virksomheder, der har lokaliseret sig tæt ved hinanden og som

Læs mere

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Fremtidige indsatser målrettet industrien Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Regeringens vækstpakke 2014 Danmark helt ud af krisen Eksempler på initiativer: Vækstprogram for små og mellemstore

Læs mere

Effekter af virksomheders deltagelse i klynger og innovationsnetværk

Effekter af virksomheders deltagelse i klynger og innovationsnetværk Effekter af virksomheders deltagelse i klynger og innovationsnetværk Indledning Klynger og innovationsnetværk er en vigtig del af regeringens og regionernes indsats for at styrke danske virksomheders vækst,

Læs mere

KL høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme

KL høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme Erhvervsstyrelsen Steen Frederiksen (stefre@erst.dk) Daniel Lauest Vistisen (danvis@erst.dk) KL høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme Erhvervsstyrelsen har den 2. juli 2018,

Læs mere

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter Nordjylland skal have en stærkere profilering som turistdestination, som skaber en entydig og positiv fortælling om nordjysk turisme. Nordjysk turisme skal være tidsvarende. Der skal være fokus på at rammevilkårene

Læs mere

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Dagsorden 1. Danmarks vækstudfordringer 2. Danmarks Vækstråd 3. Rammerne

Læs mere

Innovation, forskning, uddannelse og funding. Med den brede pensel

Innovation, forskning, uddannelse og funding. Med den brede pensel Innovation, forskning, uddannelse og funding Med den brede pensel Agenda Hvorfor FoU? Funding muligheder med den brede pensel Innovationsnetværk m.v. Uddannelsessamarbejde Muligheder Hvorfor forskning,

Læs mere

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler Eventuelle er i forhold til påkrævede Handlingsplanstema 1: Fokuseret erhvervsudvikling skaber virksomheder i vækst Vækstaftale 1 - Tiltrække virksomheder og investeringer Leadpartner er Copenhagen Capacity

Læs mere

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 %

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 % Notat Vedrørende: Aftale om erhvervsfremme - konsekvenser for Randers Kommune Sagsnavn: Budget 2019-22 Sagsnummer: 00.01.00-A00-41-17 Skrevet af: Vibeke Nørrevang Løland, Dennis Jensen E-mail: vibeke.norrevang.loland@randers.dk

Læs mere

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011 Disposition for Vækstforums Handlingsplan 2012-13 Bilag 3b Juni 2011 Medlemmerne af Syddansk Vækstforum Forord Omstillingsdagsorden (produktivitet) Handlingsplanen som udmøntning af erhvervsudviklingsstrategien

Læs mere

INFRASTUKTUR. Big Data Konference

INFRASTUKTUR. Big Data Konference INFRASTUKTUR Big Data Konference Formål Formålet med konferencen er at føre deltagerne up to date på den nyeste udvikling på området Big Data og give inspiration til hvor virksomheder og det offentlige

Læs mere

Effekter af virksomhed- ers deltagelse i klynger og innovationsnetværk

Effekter af virksomhed- ers deltagelse i klynger og innovationsnetværk Effekter af virksomhed- ers deltagelse i klynger og innovationsnetværk 2017 Udgivet af Layout Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte Bredgade 43 1260 København K Telefon: 3544 6200 E-mail: siu@ufm.dk

Læs mere

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Hvordan afdækker man kvaliteten af et regionalt erhvervsfremmesystem?? Fem centrale spørgsmål: 1. Effekt: Hvad får

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering.

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. 2. april 2014 J.nr. 13/03858 /erst Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden 2014-2020 og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. Udkast til nationalt program

Læs mere

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2014. Projekt CenSec Innovationsnetværk (en forlængelse af Projekt CenSec - Klyngeudvikling)

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2014. Projekt CenSec Innovationsnetværk (en forlængelse af Projekt CenSec - Klyngeudvikling) Resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. marts 2014 Projekt CenSec Innovationsnetværk (en forlængelse af Projekt CenSec - Klyngeudvikling) 10. juli 2012-31. august 2014 Journalnummer: 1-33-76-21-2-13 Kontraktens

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.3.2: Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Udfordring Den nuværende højkonjunktur og mangel på højtkvalificeret arbejdskraft i Danmark

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8589 Projektnavn Kongresværtskab Ansøger Inspiring Denmark Adresse Jernbanegade 75-77 Postnummer og by 5500 Middelfart

Læs mere

Bilag Rapport om aktørundersøgelse

Bilag Rapport om aktørundersøgelse Bilag 2.3.6. Rapport om aktørundersøgelse 1 Sammenfatning Som led i udarbejdelsen af en samlet strategi for decentral erhvervsfremme fra 2020 skal der udpeges 10-12 nationale styrkepositioner samt et antal

Læs mere

Øresund Food - en klynge? Maria Olofsdotter, Øresund Food Network

Øresund Food - en klynge? Maria Olofsdotter, Øresund Food Network Øresund Food - en klynge? Maria Olofsdotter, Øresund Food Network 1 Øresund Food en klynge? En geografisk afgrænset kritisk masse af sammenkædede industrier og institutioner fra leverandører til universiteter

Læs mere

Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum

Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum Det går fremad med væksten i Danmark. Det gælder også i Syddanmark. Den digitale omstilling af danske virksomheder er central

Læs mere

Perspektiver for fødevareerhvervet i Region Midtjylland Djursland Udviklingsråd, 13. maj 2016

Perspektiver for fødevareerhvervet i Region Midtjylland Djursland Udviklingsråd, 13. maj 2016 Perspektiver for fødevareerhvervet i Region Midtjylland Djursland Udviklingsråd, 13. maj 2016 Chefkonsulent Lars Haahr Jensen www.regionmidtjylland.dk Menu Lidt fra den store verden Fødevareerhvervet i

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

Køreplan for Vækstforums arbejde med klyngeudvikling i 2007

Køreplan for Vækstforums arbejde med klyngeudvikling i 2007 ARBEJDSNOTAT 4. UDKAST [15. november 2006] Køreplan for Vækstforums arbejde med klyngeudvikling i 2007 1. Klyngetyper Omdrejningspunktet for de kommende års prioritering af midlerne til erhvervsudvikling

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

!"#$%$ &'()$&*+,-./0)$ 1'+,)23',430)+5$6.00)/7*38$ 9:$+';)<2)3$9==>$

!#$%$ &'()$&*+,-./0)$ 1'+,)23',430)+5$6.00)/7*38$ 9:$+';)<2)3$9==>$ !"#$%$ &'()$&*+,-./0)$ 1'+,)23',430)+5$6.00)/7*38$ 9:$+';)$ !"#$%&'(')*&+(,+"%-+.++ /+*012345+ 6788904:+ ;

Læs mere

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden v/ Hans Henrik Nørgaard Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Knap 1.400 mio. kr. i 2014-2020 Godt 700 mio. kr. tilbage Styrke vækst og udvikling i hele

Læs mere

En sammenhængende indsats for vækst, beskæftigelse og uddannelse

En sammenhængende indsats for vækst, beskæftigelse og uddannelse En sammenhængende indsats for vækst, beskæftigelse og uddannelse Direktør Kristian Heunicke KKR Syddanmark 10. september 2015 Hovedpointer Danmark er i forandring Et Danmark i balance er centralt for kommunerne

Læs mere

Anden pitch-runde. INBIOM, Innovationsnetværket for Biomasse Food Network DK Innovationsnetværk Service Platform

Anden pitch-runde. INBIOM, Innovationsnetværket for Biomasse Food Network DK Innovationsnetværk Service Platform Anden pitch-runde INBIOM, Innovationsnetværket for Biomasse Food Network DK Innovationsnetværk Service Platform Innovationsnetværk for Biomasse v/ Anne-Luise Skov Jensen www.inbiom.dk Innovationsnetværk

Læs mere

BIO-VALUE bestyrelsesmøde. Den 11. oktober 2013 Erik Bisgaard Madsen

BIO-VALUE bestyrelsesmøde. Den 11. oktober 2013 Erik Bisgaard Madsen BIO-VALUE bestyrelsesmøde Den 11. oktober 2013 Erik Bisgaard Madsen Kriterier for udvælgelse 1) Markant samfundsudfordring, som kan være vækstdriver i Danmark 2) Bygge på et efterspørgselstræk 3) Bidrage

Læs mere

Bilag 1.2: Orientering om indkomne uopfordrede ansøgninger

Bilag 1.2: Orientering om indkomne uopfordrede ansøgninger 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 1.2: Orientering om indkomne uopfordrede ansøgninger Som aftalt på bestyrelsesmøde den 13. maj 2019 forelægges bestyrelsen en liste over indkomne uopfordrede ansøgninger.

Læs mere

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport.

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport. 22. januar 19 Sag 18-613 Bilag 3.1.2: Opmærksomhedspunkter for udmøntning Dette notat præsenterer en række centrale elementer i udmøntningen af decentrale erhvervsfremmemidler og strukturfondsmidler i

Læs mere

Bilag 6B. Vækstforumsekretariatets kommentarer og forslag til opfølgning. Primære anbefalinger (den nationale kontekst)

Bilag 6B. Vækstforumsekretariatets kommentarer og forslag til opfølgning. Primære anbefalinger (den nationale kontekst) Bilag 6B Anbefaling Primære anbefalinger (den nationale kontekst) Vækstforumsekretariatets kommentarer og forslag til opfølgning Byg videre på de fremskridt, der indtil nu er opnået med de nationalt regionale

Læs mere

Indspil vedr. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses udpegning af styrkepositioner

Indspil vedr. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses udpegning af styrkepositioner ERHVERVSSTYRELSEN Sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 28. februar 2019 Indspil vedr. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses udpegning af styrkepositioner Biopeople takker for invitationen af

Læs mere

Vækst i Region Sjælland. hvorfra og hvordan?

Vækst i Region Sjælland. hvorfra og hvordan? Vækst i Region Sjælland hvorfra og hvordan? Vær med til at forme den nye vækststrategi Der skal udarbejdes en ny vækst- og udviklingsstrategi for regionen. Til dette arbejde ønsker vi input fra alle, der

Læs mere

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017 Vi skaber resultater for virksomhederne Årsberetning 2017 Digitale fuldtræffere i 2017 Vi ved, at netværk og dygtige konsulenter kan gøre vejen lettere. Digitalisering, automation og eksport er 3 væsentlige

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Oktober Fra virvar til vækst. Fremtidens erhvervsfremmesystem

Oktober Fra virvar til vækst. Fremtidens erhvervsfremmesystem Oktober 2017 Fra virvar til vækst Fremtidens erhvervsfremmesystem Indhold: Erhvervsfremmesystemet i dag Uigennemskueligt, uklart og udbudsstyret De mange lag Et virvar Dansk Erhvervs forslag til et fremtidigt

Læs mere

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Baggrund Der har i de seneste år været en stigende offentlig debat og et stort fokus på forskellige dataetiske spørgsmål, som brugen af digitale løsninger

Læs mere

Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Vækstforum Hovedstaden

Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Vækstforum Hovedstaden Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Vækstforum Hovedstaden Danmark hører til blandt verdens små avancerede økonomier og skal fortsat være blandt de mest attraktive steder at drive virksomhed.

Læs mere

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af:

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af: SPI Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme SPI er medfinancieret af: af: Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com Sammen styrker vi regionen Projekt SPI, Samarbejde om Proaktiv

Læs mere

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner N O T A T De regionale vækstforuminvesteringer 2014 - hovedkonklusioner 1. Regionale investeringer i erhvervsudvikling for over 1,3 mia. kroner Regionerne og de regionale vækstfora har i 2014 været med

Læs mere