BESTYRELSESWEEKEND I SUMH

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BESTYRELSESWEEKEND I SUMH"

Transkript

1 BESTYRELSESWEEKEND I SUMH DAGSORDEN MAJ 2017 Bestyrelse: Anders, Alice, Mette, Nicolaj, Sofie, Frederik (kun søndag) Sekretariat: Nina, Karen (Lørdag), Cecilie (Søndag) Sofie og Nina bød velkommen til bestyrelsesweekenden og satte rammen for weekenden, samt introduktion til form og formål med bestyrelsesmøder. Nina fortalte bl.a. at formålet med de ca. 7 årlige bestyrelsesmøder er at mødes og drøfte diverse opgaver og beslutninger. Der er faste punkter, som holder bestyrelsen up-to-date med SUMHs udvikling og en række punkter, som kan variere. Sidste år havde vi f.eks. mange strategiske punkter med fokus på 2020-strategien. Der er altså mulighed for at udvikle, drøfte og debattere. Denne weekend er et udvidet bestyrelsesmøde med formålet at: - Den nye bestyrelse lærer SUMH at kende - Den nye bestyrelse organiserer sig i teams, laver spilleregler m.m. og lære hinanden at kende. Normalt ligger bestyrelsesmøderne fra kl Karen faciliterede en lille leg til at løfte energien og lære hinanden bedre at kende. Bestyrelsen blev introduceret til SUMHs organisering og til bestyrelsens opgaver, ansvar, rolle, teamorganisering og praktiske rammer for bestyrelsens arbejde. Denne introduktion gennemgik bl.a.: - SUMHs organisering med repræsentantskab/ medlemsorganisationer, bestyrelse, frivillige og sekretariat. - SUMHs vision og formål med fokus på den nye vision - Bestyrelsens rolle, som primært omfatter ledelse, drift og repræsentation - Formandsskabets rolle, som primært omfatter ledelse, presse, politik og repræsentation - Ansvarsområder i bestyrelsen, som primært omfatter medlemsorganisationer, frivillige og politik samt økonomi. Derudover blev rammerne omkring bestyrelsesmøder, dagligdagens opgaver i bestyrelsen, kommunikation og økonomiske retningslinjer præsenteret.

2 Bestyrelsen blev introduceret til sekretariatet og de opgaver, som sekretariatet varetager, herunder udvikling og implementering af projekter samt støttefunktion til bestyrelse og frivillige. Nina lavede desuden en gennemgang af nuværende projekter helt overordnet, samt af projekter under udvikling. Sekretariatet holder til i Handicaporganisationernes Hus på 2. sal, rød finger. Lige nu er vi 5 medarbejdere fra juni bliver vi 7. Der er flere deltidsansatte, praktikant m.m. Overordnet er medarbejderne (undtagen sekretariatsleder og økonomimedarbejder) ansat på projekter. Sekretariatets faglighed er bl.a.: - Frivillighed og inddragelse af unge med handicap - Foreninger, fritids og kulturliv (med fokus på inklusion og deltagelse) - Fysisk og social tilgængelighed (bl.a. på spillesteder og festivaler, information og socialt) - Uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet (Se fx undersøgelse Fra Uddannelse til arbejdsmarked ) - Velfærdsteknologi (udvikling af velfærdsteknologi via samskabelse) - Seksualitet og handicap (oplysning, nedbrud af fordomme, unge med multiple funktionsnedsættelser m.m.) - Økonomi Bestyrelsen evaluerede repræsentantskabsmødet udfra fire overskrifter (Program og indhold, Roller, Det Sociale og Det praktiske) og samlede op på vigtige læringspointer til næste års møde. De drøftede bl.a.: Program og indhold Godt: - Det var godt med en blanding af det formelle program og nogle inddragende processer. Vigtigt og godt at MOerne inddrages, og at man kommer op at gå/ skifte stilling - Godt at det foregik over to dage - Godt med tid i programmet til social tid snakke uformelt sammen Forbedringspotentiale:

3 - Større fremhævelse af ide-boksen, så flere havde delt deres ideer. Der manglede retningslinjer for hvad man skulle komme med ideer til sådan at man var bedre rustet til at komme med sine ideer. - Længere pauser hvor der var tid til at gå i dybden med dels snak om argumentation og holdninger, og dels social snak/ afslapning. - Længere arbejdstid i processer, så man kan komme i dybden med debatter Roller bestyrelsen, dirigent og sekretariatsleder Godt: - Det er godt at hele bestyrelsen har en rolle og alle står på mål/ præsenterer det signalerer en fælles/ samlet bestyrelse Forbedringspotentiale: - Vores måde at definere vedtægtsændringer: Vi skal være skarpere på at fremlægge/ præsentere vores forslag, sådan at der ikke opstår forvirring. Forslag skal forklares skarpt, klart og tydeligt. (Bestyrelsen skal være rigtig godt forberedt) - Rollen mellem frivillige og repræsentanter skal være skarpere kommunikeret i forhold til, hvad der står i forretningsordenen: Hvornår har man taleret, stemmeret m.m. Dette skal også kommunikeres ved tilmeldingen/ invitation til frivillige. Det sociale - Det fungerede fint. Trods uenigheder undervejs var der en god og engageret stemning. - Godt med forskellig slags social aktivitet både lounge/ low key hygge og decideret fest. Det praktiske - Det ville være fedt med en mulighed for at alle kunne sove samme sted (I så fald skal vi være ude i god tid). Det ville også være et godt signal at holde repræsentantskabsmødet i Jylland. (Det undersøges, om det er muligt) Den nye bestyrelse blev rystet sammen med fælles spisning og bowling.

4 Frederik og Mette faciliterer en proces, hvor bestyrelsen bliver enige om fælles spilleregler og afklarer forventninger til hinanden. Indledningsvist præsenteres der fire overordnede kategorier for spillereglerne: - Kommunikation: f.eks. på Facebook skal man tilkendegive, at man har set et opslag med et like? - Forberedelse/inden møder: f.eks. hvordan forbereder man sig til de forskellige møder og hvordan forholder man sig til en deadline? - Under møder: f.eks. hvilke regler/ procedurer har vi for møderne? - Andet: f.eks. kageliste I grupper drøfter bestyrelsesmedlemmerne spilleregler med hinanden og disse præsenteres i forlængelse heraf under de fire kategorier. De forskellige spilleregler/retningslinjer diskuteres, noteres og vedtages løbende under præsentationen. Nina introducerer konceptet med budgetopfølgning, herunder bestyrelsens rolle. Derefter præsenteres de overordnede linjer i kvartalsregnskabet for første kvartal 2017: Indtægter total: negativ afvigelse på ,5 kr. Udgifter total: negativ afvigelse på ,37 kr. (negativ afvigelse skyldes bl.a. to medarbejderes fratrædelse og udbetalingen af deres feriepenge og afvigelsen forventes derfor at blive udlignet i løbet af året). Kvartalsregnskab resultat efter renter: negativ afvigelse på ,87 kr. Budgetopfølgningen/kvartalsregnskabet godkendes af bestyrelsen. Det vedtages desuden, at der på alle bestyrelsesmøder i 2017 fremlægges en status på budgettet (i stedet for, at formandskabet orienteres hver måned). Orientering fra Nina: - SUMH har fået en donation fra Roskilde Festival, som skal bruges på politisk arbejde. Det drøftes på næste bestyrelsesmøde, hvordan donationen skal forvaltes. - Pga. et færre antal medarbejdere på sekretariatet i øjeblikket har SUMH fået lov til at skære ned på sit antal af kontorpladser, så der lige nu har 5 pladser (i stedet for 9). Nedskæringen af kontorpladser giver SUMH en besparelse på kr. på årsbasis. Nina orienterer om Folkemødet og Ungdommens Folkemøde og hvilke tanker der har været om deltagelse m.v.

5 SUMH deltog af forskellige årsager ikke på Folkemødet sidste år, men der har tidligere været tradition for, at SUMH har deltaget. I år deltager SUMH heller ikke på Folkemødet, men Sofie deltager med DBSU og vil gerne stå til rådighed som repræsentant for SUMH, hvis det skulle blive aktuelt. Ungdommens Folkemøde (UMF) startede i 2016 og SUMH var bl.a. med til at sørge for tilgængeligheden på UMF i SUMH var til stede på UMF sidste år bl.a. med en workshop og i år har SUMH fået mulighed for at deltage med et event/en workshop i DUF s stand. Beslutning: bestyrelsen beslutter, at SUMH i år prioriterer UMF og forsøger at få en plads i DUFs stand. Derudover prioriteres SUMHs deltagelse på Folkemødet Sofie og Alice arbejder videre med SUMHs deltagelse på både UMF og Folkemødet Cecilie faciliterer en proces, hvor bestyrelsen kortlægger sine samlede kvalifikationer, faglige interesser, motivation og kompetencer. Der samles efterfølgende op på bestyrelsens kompetencer og viden fra processen anvendes ift. punkt 15. Anders og Mette gennemgår den nuværende teamstuktur, rollefordeling og ansvarsområder og der evalueres kort ift. om den skal bevares eller revideres. Bestyrelsen er inddelt i tre teams, som er overordnet koordinerende inden for de tre områder: - MO-team - Politikteam - Frivilligteam Beslutning: Bestyrelsen beslutter, at de nuværende teams bevares og at alle bestyrelsesmedlemmer har 1-2 MO er, som de er kontaktperson til. Frederik og Anders præsenterer i grove træk udviklingsplanen for hvert bestyrelsesområde (politik, MO og frivillige) samt den opdaterede 2020-strategi for hvert område.

6 Bestyrelsen tilkendegiver deres ønsker ift. de forskellige bestyrelsesteams og sammensætningen af teamsne drøftes. Udfaldet af drøftelsen er følgende: - MO-team: Alice og Ann-Cathrine - Politik-team: Sofie, Mads og Nicolaj - Frivilligteam: Anders, Frederik og Mette Nina orienterer bestyrelsen om en bevilling fra Nordens Velfærdscenter til afholdelse af et Nordisk Seminar i efteråret. Seminaret er et samarbejde med Unga Rörelsehindrade, Unga Synskadade, Unge Funksjonshemmede. Nina, Sofie og Sigrid (frivillig og tidl. Formand) deltager i indledende planlægningsmøde i maj. Bestyrelsen opfordres til at overveje om de er interesserede i gå ind i arbejdet med seminaret og evt. deltage i afholdelsen (Nina og Sofie deltager). Nina orienterer desuden om, at SUMHs ledelse har planlagt et møde med DH s ledelse i maj med fokus på potentialer for samarbejdsflader. Sofie, Frederik og Nina deltager. Nina orienterer om, at politikpapirerne, der blev præsenteret på repræsentantskabsmødet, skal rettes til ift. de kommentarer der kom på dem. Det aftales, at politikteamet er ansvarlige for at få papirerne færdige. Derudover er politikteamet også ansvarlig for at arbejde videre med det outputtet der var fra workshoppen om fælles politiske mærkesager. Bestyrelsesmøderne resten af året er umiddelbart som følger: Juni: - D. 3. juni August: - D. 12. aug. Oktober: - D. 8. okt. November: - D. 18. nov. (også julefrokost)

7 Møderne i januar og marts 2018 planlægges i november. Frederik orienterer om mentorordning i bestyrelsen ift., at de nye bestyrelsesmedlemmer kan blive tilknyttet et gammelt bestyrelsesmedlem. Alice og Nicolaj er begge interesseret i at benytte sig af det. Frederik og Sofie går videre med det. Nina orienterer om, at formandsskabet har mulighed for at komme på kurset Det personlige lederskab på kursusrækken Refleks i DUF. Bestyrelsen stemte enstemmigt for at sende Frederik og Sofie på kurset. Nicolaj orienterer om, at han starter på højskole til august og et år frem. Nicolaj er fortsat meget interesseret i bestyrelsesarbejdet, men ville blot høre Bestyrelsens holdning til det. Bestyrelsen drøfter Nicolajs muligheder for deltagelse i bestyrelsesarbejdet og stemmer afslutningsvist enstemmigt for, at Nicolaj fortsat kan indgå i bestyrelsen mens han er på højskole. Udgår pga. tidsmangel. Teamsne sørger selv for at arrangere deres næste møde.

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016 BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT 23.-24. APRIL 2016 Tilstede bestyrelse: Sigrid, Fie, Mette, Frederik, Niels, Mads, Anders (skype & sidst på mødet) Tilstede sekretariat: Nina, Karen 1. VELKOMMEN Sigrid

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 Deltagere: Sofie, Anders, Ann-Cathrine (AC), Alice, Mads, Nicolaj, Kim (ref.) 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Sofie byder velkommen. Der er ingen kommentarer til

Læs mere

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL. 10.30-15.45 Tilstedeværende: Mads, Sigrid, Jonas, Mads, Mette (går tidligt), Niels, Fie (går tidligt), Louise (ankommer kl 12) Nina, Karen, 1. VELKOMMEN & CHECK IN (10 MIN)

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Tilstede: Katrine, Mads, Anders, Louise, Sigrid, Fie, Thor (fra punkt 5), Sidsel og Miriam (referent) Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Tilstede: Sigrid, Mads, Signe, Sidsel, Rie og Miriam (referent) Afbud: Louise, Trine og måske Oliver Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE

REFERAT BESTYRELSESMØDE REFERAT BESTYRELSESMØDE Tidsrum: Lørdag den 4. marts kl. 10.00-16.00 Mødeleder: Sigrid Referent: Karen Tilstede: Bestyrelse: Sigrid, Mette, Mads, Frederik, Anders, Jonas Sekretariat: Nina, Karen, Karina

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014

Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014 Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014 Tilstede: Thor, Sigrid, Fie, Sidsel, Anders, Mads, Louise (fra punkt 6) og Miriam (referent). Katrine var desværre syg. Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Thomas Arpe, Peter Mikkelsen, Tim Pettersson, Ulrik Klintrup Dahl Madsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen (Afbud pga. manglende tolkning) Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Miriam (ordstyrer) og Sif (referent) Bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Tilstede: Mads, Signe, Sigrid, Louise, Rie, Miriam (referent), Esben (under punkt 11-16), Peter (under punkt 14-16) og Ida (via skype under punkt 14). Afbud:

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigentens otte typiske udfordringer på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigentens otte typiske udfordringer på foreningens generalforsamling.................. 3 2 Guide Dirigentens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tilstede: Isak Kornerup Houe, Rie Lynge Rasmussen, Kristina Ladingkær, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl-Madsen, Miriam Madsen, Danny Nymand Lajer og Tina Langerskov Buchhave

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Tilstede: Trine, Sigrid, Nicolai (under punkt 4), Rie, Sidsel, Signe, Mads, Louise (fra punkt 5) og Miriam (referent). Afbud: Oliver Dagsorden: 1. Velkommen

Læs mere

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder.

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder. Handleplan 2011 Indledning SUMHs handleplan 2011 er konkrete mål for, hvad SUMH skal gennemføre af tiltag i 2011, samt hvilke tiltag fra forrige år, der skal fortsættes. Kontorets faste opgaver såsom administration

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde 3-4. oktober 2014 Tilstede: Louise, Mads, Anders, Sigrid, Fie, Katrine, Thor (fra punkt 8), Sidsel og Miriam (referent). Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Tilstede: Rasmus Storgaard, Isabella Leandri-Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Tim Hansen og Miriam Madsen (referent)

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007.

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007. Godkendt referat Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Onsdag d. 16. januar kl. 15 18.00 Til stede: Isak næstformand Cathrine Kristina Lars Fra sekretariatet: Steffen (ordstyrer), Miriam og Ditte (referent) Afbud:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Pkt. Emne Tid 1 Formalia a. Valg af referent: Signe Rosenlund b. Valg af ordstyrer: Oskar Sommer c. Godkendelse af dagsorden: Godkendt

Pkt. Emne Tid 1 Formalia a. Valg af referent: Signe Rosenlund b. Valg af ordstyrer: Oskar Sommer c. Godkendelse af dagsorden: Godkendt Pkt. Emne Tid 1 Formalia a. Valg af referent: Signe Rosenlund b. Valg af ordstyrer: Oskar Sommer c. Godkendelse af dagsorden: Godkendt Fredag 18.00 2 Forretningsorden v. CPA/JBN Bilag 1 Den reviderede

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 15.-16. MAJ 2015

REFERAT BESTYRELSESMØDE 15.-16. MAJ 2015 REFERAT BESTYRELSESMØDE 15.-16. MAJ 2015 TILSTEDE: Bestyrelsesmedlemmer: Mads, Sigrid, Fie, Anders, Louise, Jonas, Niels, Mette Sekretariat: Sidsel, Karen DAGSORDEN (sociale programpunkter blev ikke ført

Læs mere

Formanden Sofie Monggard Christensen bød velkommen, og der blev givet en række praktiske informationer.

Formanden Sofie Monggard Christensen bød velkommen, og der blev givet en række praktiske informationer. REFERAT REPRÆSENTANTSKABSMØDE I SUMH 6.-7. APRIL 2018 1. Velkomst 2. Valg af dirigent, valg af referent og stemmetællere 3. Godkendelse af dagsorden 4. Opfølgning på referat fra sidste år 5. Vedtagelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Steffen (ordstyrer),, Benedikte og Sif (referent) Bestyrelsesmøde i SUMH Fredag d. 28.

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Tidspunkt 7. april kl. 18.00 21.00 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Tilstede: Isabella Leandri-Hansen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Rie Lynge Rasmussen og Miriam Madsen (referent) Afbud: Rasmus Storgaard, Tim Hansen og Frederik

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte

Læs mere

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Navn PolioForeningens koordinationsudvalg. Formål PolioForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende organ for hovedbestyrelsen.

Læs mere

U-LANDSPROFIL Sammenslutningen af Unge Med Handicap

U-LANDSPROFIL Sammenslutningen af Unge Med Handicap U-LANDSPROFIL Sammenslutningen af Unge Med Handicap [Sidst opdateret:august 2018] I. Baggrundsinfo generelt om medlemsorganisation Navn Dansk: Sammenslutningen af unge med Handicap (SUMH) Engelsk: Danish

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Tilstede: Mads Brix Baulund, Tim Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Isabella Leandri-Hansen og Miriam Madsen (referent) Under punkt 4-5 desuden: Kim Steimle

Læs mere

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30.

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30. Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 19.august 2014 Mødested/lokale Personalerummet Mødetidspunkt kl. 16.30 Forventet sluttidspunkt kl. 19.00 Deltagere Evt. afbud bedes meddelt til Kontoret Direkte telefonnr.

Læs mere

Retningslinje nr. 8 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 8 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 8 til afdelingsbestyrelserne Få bestyrelsen til at fungere Det er ikke altid lige let at få bestyrelsesarbejdet til at fungere. Man har en masse gode intentioner om at forbedre driften

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016

Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016 Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016 Kl. 13-16. Mødet foregik i byrådssalen. Mødet blev styret af afgående ungeborgmester Frederik Giragosian pkt. 1-6 og Formand for Børn og Ungeudvalget,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

13/6 Folkemøde på Bornholm 26/6 Roskilde byråd besigtiger Æblehaven/Rønnebærparken og Ringparken. Er der andre kommentarer end de som kom efter mødet?

13/6 Folkemøde på Bornholm 26/6 Roskilde byråd besigtiger Æblehaven/Rønnebærparken og Ringparken. Er der andre kommentarer end de som kom efter mødet? Konstituerende Selskabsbestyrelsesmøde Parkvænget 25, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen L = lukket dagsordenspunkt, hvortil der ikke kan refereres O = offentligt dagsordenspunkt,

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE I SUMH

REFERAT BESTYRELSESMØDE I SUMH 14. marts 2015 REFERAT BESTYRELSESMØDE I SUMH Tilstede fra bestyrelsen: Anders, Mads, Fie, Sigrid, Katrine (fra punkt 5) Tilstede fra sekretariat: Sidsel, Karen, Ranjit (punkt 8-10) 1. Velkommen og TJEK-IN

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Mødekreds Bestyrelsen + Erik, Jeef, Kim (medarbejderrepræsentant) og Maiken (referent) Tid 16. maj 2017 kl. 13.15-18.00 Sted Indkaldere Mødetype Forplejning CISU, Klosterport

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelsesmøde

Dagsorden og referat Skolebestyrelsesmøde Dagsorden og referat Skolebestyrelsesmøde Møde Skolebestyrelsesmøde Sofiendalskolen Skoleforvaltningen Lange Müllers Vej 18 9200 Aalborg SV Tid Sted Mødeleder: Referent: 27-08-2018, kl. 17.00-19.00 med

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 1. september 2009, kl. 16-20, Kløverprisvej, mødelok. 2 Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl Madsen, Cathrine Jeppesen, Isak Kornerup

Læs mere

Onlinemøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde

Onlinemøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde FORMALIA: Hvor: Online Referent: Ordstyrer: Deltagere: Frederikke, Helena,,, Tilde, Sofus Ikke tilstede: Theis Tidsperspektiv for mødet: 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt 2): Godkendelse af referat

Læs mere

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE)

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 1 DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 2 Frivilligkursus: Værktøjskasse for frivillige Dagkursus Lørdagskursus: 09.00 16.00 Program: 09.00 09.30 Morgenmad 09.30 09.45 Velkommen, præsentation og dagens

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 11.01.2015

Referat Bestyrelsesmøde 11.01.2015 Referat Bestyrelsesmøde 11.01.2015 Tilstede: Katrine, Thor, Anders, Fie, Mads, Sidsel, Karen (og Tina ved punkt 5.) 1. Velkommen og TJEK-IN Alle tjekkede ind 2. Gennemgang og godkendelse af dagsorden Dagsorden

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 4, 6700 Esbjerg d. 30. oktober 2018 kl

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 4, 6700 Esbjerg d. 30. oktober 2018 kl Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 4, 6700 Esbjerg d. 30. oktober 2018 kl. 15.30-17.30 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen),

Læs mere

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet.

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet. Referat fra bestyrelsesmødet, tirsdag, d. 28. april 2009 kl.17-20.30 på sekretariatet Tilstede: Isak K. Houe, Rie Rasmussen, Ninna Engelbrecht, Peter Mikkelsen, Miriam Madsen (sekretariatet) og Sif Holst

Læs mere

Online bestyrelsesmøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d

Online bestyrelsesmøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d Hvor: Referent: FORMALIA: Ordstyrer: Tilde Deltagere: Julie, Theis,,, Nynne, Sabina, Sofus og Tilde. Ikke tilstede: Ingen fraværende 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt Tidsperspektiv for mødet: 2 timer

Læs mere

Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg Navn UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg. Formål UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35 Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 Introduktion af nye repræsentanter 18.00-19.00 Aftensmad 19.00-19.30 Velkomst Valg af dirigent, valg af referent og stemmetællere Isak

Læs mere

REFERAT REPRÆSENTANTSKABS- MØDE I SUMH FREDAG

REFERAT REPRÆSENTANTSKABS- MØDE I SUMH FREDAG REFERAT REPRÆSENTANTSKABS- MØDE I SUMH FREDAG 07.04.2017 DAGSORDEN: 1. Velkomst 2. Valg af dirigent, valg af referent og stemmetællere 3. Godkendelse af dagsorden 4. Opfølgning på referat fra sidste år

Læs mere

Dagsorden Landsrådsmøde 12 13. marts 2016

Dagsorden Landsrådsmøde 12 13. marts 2016 Dagsorden Landsrådsmøde 12 13. marts 2016 Location: Katrine, Margrethehåbsvej 75, 4000 Roskilde Lørdag d. 12. marts: 11:00 12:00 Ankomst Tilstede: Marie, Philip, Anemone og katrine. Lørdag: 12:00 12:15:

Læs mere

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo:

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo: Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl. 16-18 Afbud sendes til Hugo: centerleder@fcgreve.dk Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15

Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15 Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15 1. Formalia (Behandlingstid: 15 min.) - Tilstede: Hanne Jensen, Ida Simonsen, Shelia Hansen, Cecilie Wehnert, Simone Wehnert, Helle H.H.,

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2019 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Rådgivningsguide om bestyrelsens ansvar

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

Referat af møde i Kampagneudvalget

Referat af møde i Kampagneudvalget Referat af møde i Kampagneudvalget Dato: 1. december 2014 Tid: Kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Justin Corfitzen, Maria Helene Olesen og Karina Ertmann Krammer

Læs mere

Procedure for etablering af nye aktiviteter

Procedure for etablering af nye aktiviteter Procedure for etablering af nye aktiviteter Styregruppen for døgninstitutioner Indholdsfortegnelse 1. Formål.... 1 2. Første kontakt.... 1 3. Samarbejdsaftalen... 2 4. køreplan... 3 5. rekruttering af

Læs mere

Formøde, den 12. juni 2012

Formøde, den 12. juni 2012 Formøde, den 12. juni 2012 Deltagere fra bestyrelsen: Joan Lindholdt, Rasmus Rosenkvist, Sven Lyster, Mads-Peter K. Engelhardt (ref.) Dagsorden: 1) Kommentarer til referatet fra seneste bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden onsdag den 6. april 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden onsdag den 6. april 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden onsdag den 6. april 2011 27 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45) København K

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45) København K DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation... 5 5. Status på udvalgsarbejde... 6 6. Nyt fra international... 6 7. Akutte

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Denne guide er skrevet til jer, der skal

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 02-2013 Dato: Mandag den 4. marts 2013, kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Hans Natorp, DS Formand Jens Erik Hansen, DS Næstformand Jan Wojtczak,

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Marie Elisabeth Schroll

Læs mere

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent.

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent. Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 18. marts 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense

Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2014 IMCC Lokalafdeling Odense ORDINÆR GENERALFORSAMLING Onsdag 12. November 2014 kl. 18-19.30 1. Formalia a. Velkomst Formændene byder velkommen

Læs mere

Godkendt af Djøfs bestyrelse den 5. juli Referat af bestyrelsens møde den 21. maj Fra bestyrelsen deltog:

Godkendt af Djøfs bestyrelse den 5. juli Referat af bestyrelsens møde den 21. maj Fra bestyrelsen deltog: BESTYRELSEN FOR DJØF Godkendt af Djøfs bestyrelse den 5. juli 2019 af bestyrelsens møde den 21. maj 2019 Fra bestyrelsen deltog: Henning Thiesen Henrik Funder (fra pkt. 3) Sara Gundelach Vergo Karsten

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen),

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet 31. januar 2011

Referat af bestyrelsesmødet 31. januar 2011 4. februar 2011 Referat af bestyrelsesmødet 31. januar 2011 1. Formalia Referent: Sørine Wredstrøm Dirigent: Toke Høiland-Jørgensen Afbud: Ask Gudmundsen, Mia Jo Otkjær, Astrid Østergaard, Bjørn Ekstrøm,

Læs mere

1. Velkomst. 2. Nyt fra sekretariat REFERAT BESTYRELSESMØDE

1. Velkomst. 2. Nyt fra sekretariat REFERAT BESTYRELSESMØDE EUDY-Dato: 31/3-2019 Tid og sted: 11:00-16:00 på Brohusgade 17 Ordstyrer: Henrik M. Hørlyck (HH) Referent: Michael Steenberg (MS) Til stede: Victoria Larsen (VL), Mads Jensen (MJ), Mads Jensen (MJ) og

Læs mere

Referat - Landssamrådets møde d. 10. juni Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni Mødested: FDF Rysensteen.

Referat - Landssamrådets møde d. 10. juni Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni Mødested: FDF Rysensteen. Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni 2014 Mødested: FDF Rysensteen Rysensteensgade 3 1564 København V Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 20.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

I POLITISK MESTERLÆRE

I POLITISK MESTERLÆRE FORMÅL: Inddragelse af unge i den lokalpolitiske proces er et mål i mange kommuner, som man ofte forsøger at nå gennem oprettelse af ungeråd. Denne form er dog forbundet med den udfordring, at mange unge

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent (2 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent (2 min) VIA-DSR møde Sted: Lokale B337 Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødedato: 20. september 2016 Deltagere Thai, Andreas, Cristian, Mindagus, Inge Stine Rossen Møller, Studenterkoordinator som referent Gæster Elvir

Læs mere

1. Velkomst REFERAT BESTYRELSESMØDE

1. Velkomst REFERAT BESTYRELSESMØDE Dato: 08.09.2018 Tid og sted: 15:00-17:00 på Brohusgade 17 Ordstyrer: Andreas Kronlund (AK) Referent: Michael Steenberg (MS) Til stede: Emilie Mahler (EM), Andreas Kronlund (AK), Emma Tietze (ET) Henrik

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Forretningsorden for URK s landsstyrelse

Forretningsorden for URK s landsstyrelse Forretningsorden for URK s landsstyrelse 2011-2012 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen er på

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Fyn

aktiviteter forår 2016 Fyn aktiviteter forår 2016 Fyn Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i Kreds

Læs mere

Fra felt til værktøjer. kort fortalt

Fra felt til værktøjer. kort fortalt Indsigter i frivilligledelse Fra felt til værktøjer kort fortalt // Samarbejde om nye indsigter i frivilligledelse Hvordan leder man frivillige? Og hvordan kan man styrke motivationen af frivillige, så

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

Dagsorden og referat Dato: 15/11-18 Kl. 17-ca. 21 Spisning fra kl. 19

Dagsorden og referat Dato: 15/11-18 Kl. 17-ca. 21 Spisning fra kl. 19 Dagsorden og referat Dato: 15/11-18 Kl. 17-ca. 21 Spisning fra kl. 19 Sted: Terndrup Kro, Hadsundvej 1, Terndrup Emne: Bestyrelsesmøde ( m. julefrokost ) Formål med mødet: Orientering, opfølgning, refleksion,

Læs mere

Referat af DFUNKs generalforsamling den 16. januar2014

Referat af DFUNKs generalforsamling den 16. januar2014 Referat af DFUNKs generalforsamling den 16. januar2014 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere Dirigent: Lars Feldvoss Referent: Aja Heinze Stemmetællere: Ella Samberg og August Olrik 2. Godkendelse

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl. 17.30 22.00 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: VSK klubhuset Christian Mørch, Peter Jensen, Christina Rasmussen, Ken Meinertsen,

Læs mere

Beretning. Regnskab. Formandens beretning afholdes mundtligt og udleveres på skrift efter ønske. Beretning fra faglig afdeling.

Beretning. Regnskab. Formandens beretning afholdes mundtligt og udleveres på skrift efter ønske. Beretning fra faglig afdeling. Beretning Formandens beretning afholdes mundtligt og udleveres på skrift efter ønske. Beretning fra faglig afdeling. Regnskab Faktiske udgifter for 2013 Arbejdsplan 2014 for Snedker- Tømrernes Brancheklub

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden:

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden: Vedtaget d. 22. november 2014 Forretningsorden for CISV Danmarks Hovedbestyrelse CISV Danmark er etableret som en selvstændig organisation i Danmark. CISV Danmark er tilsluttet CISV International og agerer

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE Forventningsafstemning mellem en kommune og en frivillige forening Udskrevet: 2016 Indhold Forventningsafstemning mellem en kommune og en frivillige forening.................... 3 2 Guide Forventningsafstemning

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

Dagsorden til 4Hs Landsmøde

Dagsorden til 4Hs Landsmøde Til: Postmodtager I 4H klubber, 4H områdeformænd, IFYE, 4H konsulenter og 4Hs landsledelse Cc: Sven-Aage Steenholdt Århus, den 7. april 2016 Dagsorden til 4Hs Landsmøde 4H afholder Landsmøde lørdag den

Læs mere