Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!"

Transkript

1 Leg og læring i bevægelsesbåndet Kom lad os lege! Kom lad os lege! er en inspirationsplakat til børn i indskolingen. Dette hæfte indeholder gamle og nye lege samt reglerne på legene. Vi synes, at der er en stor værdi for klassens fællesskab, når de leger sammen i skolen. For at det ikke kun bliver leg, så har vi skrevet lidt til de forskellige lege om de fokuspunkter vi også har, når vi går med børnene ud og leger. Vi har 3 forskellige fokuspunkter: 1) Fagligt fokus 2) Socialt fokus 3) Motorisk fokus Du kan bruge plakaten på forskellige måder. Du kan som lærer/pædagog vælge den leg du synes kunne være passende for klassen i dag. Du kan også lade børnene slå med terninger, da legene har numre fra Du kan også lade børnene vælge hvilken leg de vil lege (her kan det være en idé, at et af de børn, som er duks i den uge vælger). Vi bruger nogle steder begrebet pædagogisk bagdør, som betyder at der er en rolle i legen til de børn, som på dagen ikke kan deltage på lige fod med de andre. Vi håber, at du og børnene bliver inspireret til leg og læring i bevægelsesbåndene. Skulle i have flere idéer til de forskellige lege eller idéer til helt nye lege, så hører vi gerne fra jer, så vi kan give idéerne liv. Vores mail er historietosserne@gmail.com.

2 1. Stikbold I Stikbold gælder det om at ramme hinanden med en bold. Til at starte med aftaler man et areal, som legen leges nogenlunde inden for (Multibanen er god). Herefter kastes bolden højt op i luften, og der råbes stjerne (alle må tage bolden) eller et navn (kun den med navnet må tage bolden), og spillet er i gang. Det primære formål er at få fat i bolden og ramme de andre deltagere med den. Bolden SKAL kastes fra det sted, hvor man får fat i den. Alle andre deltagere må til gengæld løbe rundt hele tiden. Bliver man ramt uden at bolden har rørt jorden, er man død og skal sætte sig ned. For at blive levende igen, så skal den som skød én dø, eller man får fat i bolden der hvor man sidder. Hvis bolden bliver grebet, så er personen, der kaster den død. Fagligt fokus: For at blive levende igen, så kan der være forskellige ting børnene skal gøre. Her er nogle eksempler: Lave plusstykker Sige tabeller Stave udsagnsord Sige tillægsord Gætte det udsagnsord barnet viser (danse, synge, løbe osv.) I stedet for at dø, så laver i regler hvor man skal hjælpe hinanden med at blive levende: Lave ståtrold, løbe fra den ene ende til den anden med en kammerat i hånden, lave trillebør osv. Motorisk fokus: I stedet for at dø, så kan man lave regler, som gør at man bliver levende igen. 5 sprællemænd, 5 englehop, kolbøtter, mavebøjninger osv.

3 2. På sporet af ordet Inden du kan lave aktiviteten, så skal du have forberedt en masse tennisbolde. Vi har valgt at skrive både et tal og et bogstav på samme bold. Der er lige mange bolde med tallene fra 0-9 på. Jeg har brugt det antal bogstaver som findes i Wordfeud, men hvis børnene skal lege med engelske og tyske ord også, så skal der tilføjes en del flere W, H, C, Z, Y (du kan komme nogle blanke bolde i som jokere). Aktiviteten starter med, at I kaster alle boldene ud på et kæmpe område (ca. 100 bolde). Klassen får 15 minutter til at samle points i - vi har et mål i klassen som er 500 points på 15 minutter. Det giver flødeboller Til at holde styr på de points børnene har samlet, så bruger vi centicubes. Fagligt fokus tilpasset 3 årgang: Danske ord under 5 bogstaver = 1 point Danske ord på 5 bogstaver eller derover = antal bolde anvendt (ord på 5 bogstaver = 5 point) Engelske ord tæller dobbelt (altså antal bogstaver x 2). Mother giver 6x2= 12 points Engelske ord på 10 bogstaver og over tripler du. Candyfloss giver 10x3 = 30 points Hovedstæder ganges med 4. Paris giver 5x4 = 20 points Det kan kun lade sig gøre at nå målet, hvis alle børnene i klassen er en del af opgaven. De bliver nødt til at lægge en taktik for hvad de skal gøre, så alle ved hvad deres rolle er. Den pædagogiske bagdør for et barn kan være at finde bogstaver til dem som staver ordene, tælle centicubes eller at hjælpe med at få ordene ind til den voksne. Variationer: Bruge tallene til at finde årstal Stave til ord som passer ind i natur/teknik, geografi, historie osv. Stave til byer, kendte personer, seværdigheder osv. Stave til udsagnsord på engelsk Bruge Wordfeud (scrabble) pointene til at tælle antal point sammen Tysk og franske ord osv.

4 3. Hjælpetagfat Denne leg starter med 1-2 fangere, som skal fange de andre børn. Børnene har et kort, så fangerne kan se hvem som stadigvæk er frie. Når et barn bliver tikket, så afleveres kortet til den voksne, og så hjælper barnet med at fange de andre. Legen slutter når alle er tikket. Fagligt fokus: Den voksne (eller barn) som samler kortene ind kan stille børnene spørgsmål, og svarer de rigtigt, må de løbe afsted igen. Ellers er de også fangere. Du kan med fordel stille spørgsmål, som de kan bruge i På sporet af ordet. Vi stiller spørgsmål omkring hovedstæder, som de så har lært til næste gang vi spiller med tennisboldene. Denne leg er god til at styrke fælleskabet - de bliver hurtigt gode til at hjælpe hinanden med at fange de andre.

5 4. Kortstratego Kortstratego er en ude-version af det kendte brætspil stratego. Kortstratego spilles af to hold med hver deres farve kort. Spillet kan spilles udenfor eller i en cykelkælder hvis skolen har det. Hvert hold har en base, hvor kortholderen står og deler kort ud. Her vender alle fra holdet tilbage med erobrede kort eller efter et nyt kort. Banen ligger mellem de to baser. Hver spiller får udleveret et kort Du kan bruge et helt almindeligt spil kort, hvor 2 er det mindste og konge er det højeste. Esset fungerer som fane. Selve spillet går ud på, at børnene skal løbe rundt mellem hinanden, og udfordre én fra modstanderholdet. De siger melder. Når man har udfordret en anden, så skal begge to vise deres kort til hinanden. Det bedste kort vinder, og får modstanderens kort. Har man vundet et kort skal man tilbage med det vundne kort til sin base med det samme. Hvis man mister sit kort, så skal man tilbage og hente et nyt kort ved sin base. Har man udfordret en med samme rang, så byttes kortene lige over. Når kortgiveren ikke har så mange kort tilbage, så kan han sætte fanen i spil. Fanen kan ikke slå de andre kort, og det skal passe på ikke at blive tikket for så vinder det andet hold. Når der ikke er flere kort tilbage, så er dem uden kort ikke længere aktive. Fagligt fokus: Et kortspil: Børnene kan lære værdien for de forskellige kort, hvis du spiller med et sæt kort. De 120 ord: Du kan lave et spil kort med de 120 hyppigst brugte ord. Du deler kortene op i to bunker, så der er ca. lige mange ord med alle de samme forbogstaver i hver bunke. Ord med A slår alle de andre forbogstaver og nedefter. Du kan lave nogle bomber, som slå alle ordene. Du laver to kort med et billede af en fane, som selvfølgelig er fanen. Talstratego: Du kan også lave et sæt kort med regnestykker (plus, minus, division og gange). Børnene skal regne facit ud på det kort de har. Når de så melde eller bliver meldt, så skal de fortælle hinanden facit på deres regnestykke, og den med højeste tal vinder. Du laver regnestykkerne efter hvilken årgang du har. Socialt fokus Alle kan være med til kortstratego. Nogle er gode til taktikken, nogle er gode til at løbe stærkt, nogle husker de andres kort, nogle er gode til at regne (talstratego), nogle er gode til at stave (de 120 ord). Den pædagogiske bagdør kan være at give rollen som kortgiver til et barn, som har brug for pause.

6 5. Haleleg Alle spillere bliver udstyret med en hale (overtræksbånd), som placeres bagpå i buksekanten. Legen går ud på at børnene skal stjæle haler fra hinanden. De stjålne haler placeres i buksekanten, som den første hale. Man kan godt stjæle haler selvom man ingen har. Det barn som har flest haler, når legen slutter vinder. Motorisk fokus: Dette er en leg, hvor retningsskift, overblik og opmærksomhed er i fokus. Samtidig er det en leg, som får pulsen op.

7 6. Vinkegemme: Der er en fanger, som skal gå rundt og finde de andre. Når fangeren ser én, så råber han X fundet. Den som bliver fundet skal gå rundt i en kæde bagved fangeren. Man kan befri sig selv ved at vinke til en af kammeraterne, der stadig gemmer sig - kammeraten giver et Thumbs up som signal til befrielsen. Når det er sket, så gemmer man sig igen når det kan lade sig gøre. Hvis fangeren ser nogen snige sig væk, så må de gerne sige X fundet med det samme. Fangeren må bare ikke gå og vende sig hele tiden (gå evt. med med skyklapper på). Denne leg er med til at øve børnene i, at være fair når de leger. Legen er klart sjovest, når børnene bliver i kæden indtil en kammerat har befriet dem. Du kan med fordel snakke med klassen om dette. Alle har en rolle i denne leg, da de skal hjælpe hinanden med at befri dem, som er taget til fange. Det kan være svært at være fanger, og derfor er det oplagt at skifte fanger med jævne mellemrum.

8 7. Kædetik: Du starter med en fanger - når fangeren tikker et andet barn, så holder begge børn i hånden. De skal nu fange flere børn ved at holde i hånden. Når der er 4 i en kæde, så deler kæden sig i 2 nye kæder på 2 personer. Kædetik er en samarbejdsleg, hvor børnene er nødt til at tage hensyn til hinanden. De kan være nødsaget til, at lægge en taktik i forhold til hvem de vil tikke. Legen kan gøres svære, så de er nødt til at hjælpe hinanden meget mere. Hvis du indfører reglen, at kæden skal blive ved med at være sammenhængende, så betyder det at det kun er de to yderste børn, som kan tikke med deres frie hånd. Det vil sige, at kæden skal lave en taktik omkring hvilket barn de vil tikke. Hvis et barn forsøger at undslippe kæden ved at komme mellem benene på dem i midten af kæden, så må kæden godt lukke sammen, så fangerne kan nå ind og tikke dem.

9 8. Rød, gul, grøn - STOP! Der vælges én som er den. Hun står med lukkede øjne og ryggen til de andre i den ene ende af banen. Resten står på rækken i den anden ende af banen. Hun råber: Rød, gul, grøn stop!, og imens løber de andre børn frem mod hende. Når hun råber stop!, så skal de stå helt stille. Hun vender sig om efter stop!. Hvis nogle af de andre bevæger sig, så skal de starte forfra. Den som når frem til hende først, skal være næste rød, gul, grøn stop!. Det barn som er den bestemmer selv farten på rød, gul, grøn - STOP! - det er en fordel at variere farten hele tiden, så de andre ikke kan gætte sig til farten. Gode råd Det er kun den, der vender sig, der kan dømme nogle til at starte forfra, ellers har man hurtigt alt for mange dommere. Dette er en leg, hvor børnene skal øve sig i at lytte til hinanden. Når der er en dommer, så er der også ting som kan være udfordrende: At lytte til hvad dommeren siger (du er død) og accepterer det At kunne være fair som dommer At kunne stoppe og stå bumstille, når der bliver råbt STOP. En motorisk udfordring for nogle børn.

10 9. Dåseput: Start med at vælge en dåse (en mur, pæl, lysmast, dåse eller en dør). Vælg en fanger, som skal finde alle de andre. Når fangeren opdager én, så skal han skynde sig hen til dåsen og råbe X i dåsen. Sådan bliver fangeren ved indtil alle er fundet. Den som blev fundet først skal være ny fanger. Det er forbudt at være dåseruger, da det ødelægger legen. Hvis man når hen til dåsen før fangeren, så kan man sige Mig selv fri. Er man den sidste, så råber man alle fri. Hvis der bliver råbt alle fri, så er det den samme fanger igen. Fagligt fokus: Den voksne stiller spørgsmål til alle dem, som ryger i dåsen. Svarer de rigtigt så er de frie igen. Hvis de svarer forkert, så er de i dåsen. Hvis et barn siger fri af dåsen, så kan barnet befri én, som har svaret forkert. Her kan du igen øve ting, som du bruger i På sporet af ordet. Eller du kan stille spørgsmål til undervisningen (hvad underviser du i nu).

11 10. Smuglerleg Børnene skal være delt i 2 hold (politi og smuglere). Smuglerne holder til i den ene ende af området legen leges på. Politiet holder til i midten af banen. Legen går ud på, at smuglerne smugler deres guld forbi politiet. De må smugle 5 stykker guld af gangen. Hvis smugleren bliver stoppet af politiet (1 eller flere), så må politiet kropsvisiterer smugleren (lav regler for hvor guldet må gemmes). Hvis politiet finder noget guld, så skal det hjem i deres krukke. Hvis smugleren kommer igennem banen med guld, så skal det i deres krukke. Der spilles i et bestemt tidsrum, og så bytter de to hold. Børnene kan godt lide, at tælle det guld der er smuglet, så de kan finde en vinder. Fagligt fokus: Du kan lave bogstaver, som børnene smugler. Når tiden er gået, så skal børnene (både smuglere og politi) lave ord af de bogstaver de har. Hvert ord giver et point. Det er sjovest hvis alle når at være både smuglere og politi. Man er en del af et team, og det som det enkelte barn kan bidrage med er vigtigt.

12 11. Just dance Du finder just dance videoer på Youtube.com Det er sjovt at danse sammen - nogle af koreografierne lægger op til at man danser sammen i par eller flere. Motorisk fokus: Børnene bliver udfordret motorisk ved at følge just dance koreografierne, da der er mange krydskoordinationer. Det er en puls op aktivitet.

13 12. Blækspruttetik: Alle børnene løber fra den ene side til den anden. Fangeren starter i midten. Når legen går i gang må alle bevæge sig. Det gælder for de andre, at de skal nå hen til modsatte væg, hvor der er Helle. Når fangeren har tikket én, så skal de stå stille - de må tikke dem, som kommer forbi. Når alle er tikket, så finder i en ny fanger. Fagligt fokus: Den voksne råber et spørgsmål eks. 8 x 9, og så løber børnene, når de har svaret og har råbt det højt. Pæd. Bagdør er at lytte til hvad de andre råber, hvi man ikke kender svaret. Dette er en oplagt leg at øve tabeller i. Børnene skal samarbejde for at få alle tikket.

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne.

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne. Indhold Side 2: Staveløb Side 3: Bevæg de 120 hyppigste ord Side 4: Find flest ord Side 5: Gangetræning Side 6: 10er venner Side 7: Staveræs Side 8: Plus/minus leg Side 9: Gæt et bogstav Side 10: Find

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation. Nr.10162 Haleleg Nr.10161 som placeres i buksekanten. Herefter skal alle mod alle samle flest mulige haler ved at stjæle dem fra de andre. Man må kun fange en hale ad gangen, som så skal placeres sammen

Læs mere

Diverse lege. Indholdsfortegnelse

Diverse lege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Bjerget brænder... 2 Den landflygtige konge... 2 Sparke til dåse... 2 Kongens kæmper... 3 Jeg melder krig... 3 Rød, gul, grøn - stop!... 4 Morderleg... 4 Den blinde mand... 4 Bankebøf...

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Aktivitets ark. Man kommer til at skulle huske, hvem er hvem. Have overblik. Bruge gruppens strategiske evner.

Aktivitets ark. Man kommer til at skulle huske, hvem er hvem. Have overblik. Bruge gruppens strategiske evner. Aktivitets ark Overskrift: Formål: Aldersgruppe: Stratego Man kommer til at skulle huske, hvem er hvem. Have overblik. Bruge gruppens strategiske evner. 8-10 år (Ulve) Mål: REGLER TIL STRATEGO ( hvert

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Nr.6531 Nr.6530 Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Der spilles med én bold som holdes i gang samtidig med at man løber rundt om bordet og >4 spillere skiftes til at spille

Læs mere

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

Spirer: Fartpiloter. Formål. Forudsætninger for spirerne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Udfordring.

Spirer: Fartpiloter. Formål. Forudsætninger for spirerne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Udfordring. Spirer: Fartpiloter Formål Pigerne skal opleve, at de selv kan transportere sig rundt i verden, både ved egen energi og også ved hjælp af anden energi, som fx automatiske transportmidler. De kan derved

Læs mere

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Matematik i 1. klasse Fag: matematik Klassetrin : 1. klasse Sted: Skolegården og/eller Naturen i nærheden Årstid: Hele året Kort om forløbet: Her er samlet 11 matematik

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Filtmåtter med de 120 hyppige ord

Filtmåtter med de 120 hyppige ord VEJLEDNING TIL Fodspor Filtmåtter med de 120 hyppige ord Med bogen På sporet af ordet fang tyven, opgaveæsken og app en På sporet af ordet, Turbo-ord, sækkekort, Læs Lydret bøgerne, gulvtæppet og filtmåtterne

Læs mere

Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014

Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014 Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014 Alle elever bedes medbringe badetøj og håndklæde. Hvis barnet har let ved at fryse, kan det anbefales, at bruge en svømmedragt med korte arme og ben. Fra starten og indtil

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Udarbejdet af MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Billedlotteri

Læs mere

Lege egnet til danskundervisningen på mellemtrinet

Lege egnet til danskundervisningen på mellemtrinet Lege egnet til danskundervisningen på mellemtrinet Indholdsfortegnelse Dan ord... 2 Ordbold på figurbanen... 2 Staveræs på bogstavbanen... 3 Find flest ord på bogstavbanen... 4 Staveløb på figurbanen...

Læs mere

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege Del 7: Lege Apport Fido: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Apport Fido. Eleverne er sammen to og to. 1 bold. Bolde i forskellige størrelser og materiale. Ingen bane. Den ene elev er hunden Fido

Læs mere

Tabeltræning på mange måder

Tabeltræning på mange måder Tabeltræning på mange måder - med afsæt i MI og læringsstile Snoreleg (3 tabellen) 10 elever sidder i en rundkreds. Eleverne nummereres 0, 1, 2.osv. op til 30. Hver elev får altså 3 numre (fx 1, 11 og

Læs mere

Spillebog til indskolingen på Spjald Skole. Tilhører

Spillebog til indskolingen på Spjald Skole. Tilhører Spillebog til indskolingen på Spjald Skole Tilhører Spil er sjov. Og er god træning Børn udfordres af leg med ord og vendinger. Ved at spille spil kan man øve sig i at tage beslutninger og lægge strategier.

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

AKTIV LÆRING 45 MINUTTERS BEVÆGELSE U N D E R S TØT T E N D E U N D E RV I S N I N G IDÉBANK

AKTIV LÆRING 45 MINUTTERS BEVÆGELSE U N D E R S TØT T E N D E U N D E RV I S N I N G IDÉBANK & AKTIV LÆRING 45 MINUTTERS BEVÆGELSE U N D E R S TØT T E N D E U N D E RV I S N I N G IDÉBANK BANKO: Beskrivelse af legen: Eleven får udleveret en bankoplade med 5 tal mellem 1-15. Regnestykker og farveblyanter

Læs mere

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

Fangelege. Indholdsfortegnelse

Fangelege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Ulven kommer... 2 To mand frem for en enke... 2 Aberne i træerne... 2 Her kommer vi... 3 Sten-saks-papir... 3 Plat eller krone... 3 Alle-er-den-tik... 4 Katten efter musen... 4 Ståtrold...

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen

Trivsel og Bevægelse i Skolen Trivsel og Bevægelse i Skolen Indholdsfortegnelse : Politi og røvere Udbryderkongen Grænselegen Hvad er klokken Hr. Løve De blå de må gå s.1 s.2 s.3 s.4 s.5 : Sjipning Trylleelastik Diabolo Kendama Jonglering

Læs mere

Aktivitetsmateriale. til familiespejder

Aktivitetsmateriale. til familiespejder Aktivitetsmateriale til familiespejder Forord Velkommen til familiespejd. Vi har på de følgende sider samlet en lang række af vores populære lege som er klar til at blive afprøvet på vores familiespejdermøder.

Læs mere

1. Fireball the game. TRESS FireBall Games - The game - Flagbasket - Ultimate

1. Fireball the game. TRESS FireBall Games - The game - Flagbasket - Ultimate TRESS FireBall Games 1. Fireball the game Ide med spillet: Kampspil spændingsspil løbe-fange/undvige kaste-, gribe-, rammeplet spil holdspil med taktiske opgaver og roller Spillerne fordeles med afbalanceret

Læs mere

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed jf. Sundhedsstjernen. De ved også, at de selv kan

Læs mere

PIGERAKET TRÆNINGSPAS

PIGERAKET TRÆNINGSPAS FODBOLDØVELSER PIGERAKET TRÆNINGSPAS EN DEL AF NOGET STØRRE 2 KÆRE TRÆNER Din klub har valgt at afholde Pigeraketten og derfor også valgt at sætte fokus på det fodboldtilbud, som netop jeres klub tilbyder

Læs mere

Idrætsforløb i 1. klasse Formål. Formålet er at styrke hvert barns glæde ved idræt samt evnen og lysten til at samarbejde og bevæge sig sammen.

Idrætsforløb i 1. klasse Formål. Formålet er at styrke hvert barns glæde ved idræt samt evnen og lysten til at samarbejde og bevæge sig sammen. Idrætsforløb i 1. klasse 2016 Formål Formålet er at styrke hvert barns glæde ved idræt samt evnen og lysten til at samarbejde og bevæge sig sammen. Mål Vi arbejder hen imod kompetencemålene ved afslutning

Læs mere

Bevægelse og motion inspirationsøvelser til Læring i bevægelse

Bevægelse og motion inspirationsøvelser til Læring i bevægelse Bevægelse og motion inspirationsøvelser til Læring i bevægelse Tidsgruppe 0 10 minutter: Eleverne går tur i ring i modsat retning Eleverne får udleveret spørgsmålskort Når de mødes skal de svare på den

Læs mere

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK Fang fluen Eleverne skal ryste hhv. højre arm, venstre arm, højre ben og venstre ben på tælling. Der tælles i 1. runde til otte, 2. runde til 4, 3. runde til 2 og 4.

Læs mere

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt Trille og Trolles terningleg Før vi går i gang: Vi skal bruge 1 (stor) terning og en hulahopring, som placeres midt på gulvet. Vi udvælger 6 opgaver fra oversigten. Vi lægger de seks terningbrikker ud

Læs mere

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del.

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del. - med kroner og kærlighed Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil &

Læs mere

Tier-venner ærteposegemmeleg

Tier-venner ærteposegemmeleg Tæl til 10 Mål: Eleverne skal kunne tælle til 10 i stigende og faldende rækkefølge. Antal elever: mindst 10 elever. Du har brug for: Kegler med tallene 1 til 10. (Brug kegleovertræk på 0-keglen og skriv

Læs mere

HinkeHop DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du: Prøv at justere aktiviteten sådan her...! Uge 40

HinkeHop DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du: Prøv at justere aktiviteten sådan her...! Uge 40 HinkeHop Sådan gør du: 1. Print hoppepladerne. 2. Hvis du har kridt og et sted på jorden, der må tegnes, kan du sammen med barnet tegne hoppeplade 1 med kridt på jorden. Sørg for at tegne felterne, så

Læs mere

Selvevaluering Bifrost 2016 Matematik 1. klasse

Selvevaluering Bifrost 2016 Matematik 1. klasse Undervisningsplan 1 Faglige mål 2 Indholdsfortegnelse 3 To eksempler på en lukket opgave den samme opgave løst af to forskellige børn 4 5 To eksempler på en åben opgave den samme opgave løst af to forskellige

Læs mere

Træningsøvelser til motorikpakken

Træningsøvelser til motorikpakken Dansk Squash Forbund Motorikpakken 1 Træningsøvelser til motorikpakken Rekvisitter Skumbold m. plasthud Navn & beskrivelse Stikbold Alle mod alle det gælder om at ramme de andre og selv undgå at blive

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

Ude/inde 2.-9. klasse matematik (kan udvikles til andre fag) Talsalat

Ude/inde 2.-9. klasse matematik (kan udvikles til andre fag) Talsalat Ude/inde 2.-9. klasse matematik (kan udvikles til andre fag) Talsalat Alle deltagere står i en rundkreds med en person i midten. Alle deltagere i kredsen har en plads, enten ved et kryds på jorden, en

Læs mere

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse DRILLE MED NAVNE Målgruppe Nye elevhold, hvor eleverne ikke kender hinandens navne endnu. Ikke alt for store grupper. Mål - At lære hinanden at kende - At opnå en høj grad af koncentration Varighed Varigheden

Læs mere

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer.

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer. Børnerute Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil & Ringspil - Café

Læs mere

Raketten - indskoling på Vestre Skole

Raketten - indskoling på Vestre Skole Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Sådan hjælper du dit barn på vej I faget matematik Hjælp barnet til at blive opmærksom på alle de tal, der er omkring det i hverdagen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 I dette materiale, målrettet skoler og fritidsordninger, er kidsvolleyreglerne rettet til, så de passer til en undervisningssituation, hvor idrætslæreren har grupper

Læs mere

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling Floorball Undervisningsmateriale Udarbejdet i samarbejde med Hørsholm Rungsted Floorball Klub 1 Indhold Rammerne... 4 Storytelling... 4 Opvarmning... 4 Fælles øvelser... 4 Stationsbaserede øvelser... 5

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

- med kortspil og legetøj

- med kortspil og legetøj - med kortspil og legetøj Dette hæfte er udarbejdet af Karina Pihl Færk og Maria Grove Christensen og tiltænkt FAMILIEMATEMATIK som inspiration til hyggelige matematiske spil og aktiviteter for 0.-2. årgangs

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Hvad er klokken hr. Ulv?

Hvad er klokken hr. Ulv? Legekompendie Fangelege Egern-tagfat Mindst 6 deltagere. 5-13 år. 10-20 min. Først vælges et rovdyr (ræv, ugle, menneske, tyranosaurus rex eller lignende), derefter vælges en af deltagerne til at være

Læs mere

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Inspiration til sjov bevægelse i skolen

Inspiration til sjov bevægelse i skolen Inspiration til sjov bevægelse i skolen Kære lærer og pædagog Aktiv Året Rundt ønsker med disse 14 kort at give inspiration til masser af bevægelse i løbet af skoledagen med årets tema ZIGZAG. Vi ønsker

Læs mere

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Kortspil. Et spil, tusind oplevelser

Kortspil. Et spil, tusind oplevelser Kortspil Et spil, tusind oplevelser 1 Oversigt over kortene i pakken 7 8 9 10 Knægt Top Konge Es 2 Prøv forskellige spil Bedstemor 3-5 7, 8, 9, 10, knægt, konge, es Bedstemor er et kortspil, der ligner

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

120 ords-tæppet. På sporet af ordet

120 ords-tæppet. På sporet af ordet 120 ords-tæppet På sporet af ordet I denne vejledning kan du finde idéer og inspiration til, hvordan du kan bruge 120 ords-tæppet i arbejdet med at få automatiseret de 120 hyppige ord med afsæt i leg og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Svømmeprogram 3. august 2015

Svømmeprogram 3. august 2015 Svømmeprogram 3. august 2015 Introduktion - Formiddag Reglerne i hallen Navneleg med dyr Vi passer på hinanden i svømmehallen Ikke hoppe i vandet før instruktøren har givet tilladelse hertil Man må ikke

Læs mere

Revideret Lege hæfte

Revideret Lege hæfte Legehæfte Lege hæfte Indhold Haleleg... 3 Dødbold... 3 Ståtrold... 4 Fiskesuppe... 4 Hønemor/Alle mine kyllinger... 5 Politi og røver... 5 Hospitalsleg... 6 Gulerod... 6 Fangeleg... 6 Katten efter musen...

Læs mere

Brainstormnoter fra Fælleselevrådets introdag den 22.10.14

Brainstormnoter fra Fælleselevrådets introdag den 22.10.14 Brainstormnoter fra Fælleselevrådets introdag den 22.10.14 Emne: Bevægelse i undervisningen I de små klasser kan man lave alfabet ved at klippe hvert bogstav og lave et personligt alfabet Hvem er jeg fx

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Se, syng, lyt, læs Se Syng Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Trin 1: Se på billederne. Brug billederne uden tekst. Du kan selvfølgelig også bruge bogen med teksterne, f.eks. hvis man sidder med

Læs mere

ALKOHOL Undervisningsmateriale til indskolingen

ALKOHOL Undervisningsmateriale til indskolingen ALKOHOL Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om alkohol. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som

Læs mere

[ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Sort er det nye sort. 5 minutter. Materialer. Forberedelse.

[ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Sort er det nye sort. 5 minutter. Materialer. Forberedelse. 312 / MØRKLÆGNING / Side 1 af 6 [ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften Denne aften er opbygget om lyset og mørket, der vil være en anderledes atmosfære i nogle dele af aftenen, fordi der er helt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING Nr.999 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Nr.9991 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Opvarmningsleg - Ram minuttet 3-99 Deltagerne løber af sted uden ur. Opgaven er at komme tilbage fra en lunte/løbetur i området

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE Nr.6653 Nr.6651 Badmintonregler lov til at serve og får et point. Bordtennisbold og bat Nik til bolden kamp Der kan spilles med kun 3 jongleringer før bolden skal returneres. Kan spilles som double, hvor

Læs mere

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse.

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse. Koordinationstræning Abekatte streger: Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige god ved alle spillerne, men man kan

Læs mere

INSPIRATIONSKOMPENDIE

INSPIRATIONSKOMPENDIE INSPIRATIONSKOMPENDIE Aktivlæring i din undervisning Folkeskolekompendie Udarbejdet af ATiB Indledning. I dette kompendie finder du inspiration til inddragelsen af motion og bevægelse som et fagligt understøttende

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv.

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv. Udholdenhedstræning UDHOLDENHEDSTRÆNING 6-13 ÅR Trin / alder Træningstype Arbejde Pause Intensitet Gentagelser FUNdamentals Lære at træne 6-13 år Lege Simple stafetter Gå, løbe, cykle, ski Styret af legen

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

Regnestrategier. Matematik 7.-9. klasse

Regnestrategier. Matematik 7.-9. klasse Regnestrategier Matematik 7.-9. klasse Udgivet af Dansk Skoleidræt Marts 2014 1. udgave, 1. oplag Trykt i 500 stk. Forfattere: Lene Faaborg Stenger, Tønder Ungdomsskole og Tine Vind Bromerholm. Grafisk

Læs mere

Børne og Juniorholdet

Børne og Juniorholdet Tirsdag d. 5. januar 15 min Opvarmning: Kædetik og kongens efterfølger (en træner er den, brug alle hallen loftet udenfor) (fælles) 1. gruppe 6 x 30 m løbeskole 5 stk. af 15 m reaktionsøvelser 2. gruppe

Læs mere

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling Paralympiske Lege Paralympiske Lege (PL) kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Deltagerne deles op i hold

Læs mere

Jeg bygger kirken -5

Jeg bygger kirken -5 Jeg kirken - Udholdenhed og forfølgelse Mål: At være kristen er ikke bare nemt og dejligt. Det vil koste os alt. Mange gange vil vi føle en trang til at opgive, og tit oplever vi, at andre er imod os,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

På sporet af ordet. -fang tyven. Ina von Barm og Alice Darville

På sporet af ordet. -fang tyven. Ina von Barm og Alice Darville På sporet af ordet -fang tyven På sporet af ordet Det er et sørgeligt syn, der møder bibliotekaren. Der har været tyve på spil. De har stjålet de 120 hyppigste ord i bøgerne, og der er nu længere hoved

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

Move@School LEGEKATALOG

Move@School LEGEKATALOG Move@School LEGEKATALOG Legekataloget er udgivet af Move@School, Folkesundhed København December 2006 For yderligere information eller spørgsmål kontakt: Glen Nielsen Projektleder Projekt Move@School E-mail:

Læs mere

TRIX. Træningshæfte 2 FACITLISTE. Side 1. Side 2 Side 3. FACIT, side 1-3 Trix, Træningshæfte 2 Alinea. Byg og tegn

TRIX. Træningshæfte 2 FACITLISTE. Side 1. Side 2 Side 3. FACIT, side 1-3 Trix, Træningshæfte 2 Alinea. Byg og tegn TRIX Træningshæfte Side J a o u - - - - - - e t u r i g v b n Fra oven p FACITLISTE Forfra Fra siden Jubii Side Side Femkanter Veksle mønter Farv rødt Farv gult Jubii Positionssystemet Øverst: Eksperimenter

Læs mere

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid.

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Hurlumhejdage i Herning Et samarbejde mellem Herning Bibliotekerne Midtjysk Fysioterapi Herning Svømmehal Herning Fremad Fodboldeksperimentarium Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Herning Svømmehal Leg

Læs mere

Collegetable.dk præsenterer. College Table grøn

Collegetable.dk præsenterer. College Table grøn Collegetable.dk præsenterer College Table grøn 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform. 4 bagerst. 3 næst bagerst. Så 2 og én cup forrest. 1.3) 66 cl.

Læs mere

Aflever altid kassen i fin orden og husk at meddele kontoret, hvis du tager det sidste kopiark, eller hvis der mangler noget.

Aflever altid kassen i fin orden og husk at meddele kontoret, hvis du tager det sidste kopiark, eller hvis der mangler noget. VI SKAL lære om rumlighed styrke vores motorik tænke, forklare og udvikle et spil arbejde i grupper og lære at samarbejde TEMA: BEVÆGELSESarkitektur Målgruppe: 4. klasse + Fag: Matematik & arkitektur Varighed:

Læs mere

Det forrykte kortspil for hele familien. For 2-10 spillere fra 6 år

Det forrykte kortspil for hele familien. For 2-10 spillere fra 6 år Indhold 112 kort 1 sæt regler Det forrykte kortspil for hele familien. For 2-10 spillere fra 6 år SPILLET IDE Det gælder om at være at komme af med alle kort fra hånden, for derved at score så få minuspoint

Læs mere

Den skjulte nøgle. Før man spiller første gang, sættes de 12 stickers tilfældigt på de to terninger.

Den skjulte nøgle. Før man spiller første gang, sættes de 12 stickers tilfældigt på de to terninger. Den skjulte nøgle 3-6 spillere i alderen 5-99 Spilletid: 15-20 minutter Igennem tiden har det søde lille spøgelse Leopold hjemsøgt The Thousand Treasures Castle og kender alle dens kringelkroge og gemmesteder.

Læs mere

1. bogstavejagt. FYSISKE RAMMER En skolegård

1. bogstavejagt. FYSISKE RAMMER En skolegård DANSK 1 skolen cykler 1. bogstavejagt 0.-3. klasse 10 forskellige bogstaver 10 poser eller plastiklommer 10 snore 1 kridt pr. gruppe I hver pose skal der være et antal ens bogstaver svarende til antallet

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet.

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Indhold. Side 2: Staveriet Side 3: Figurmatematik Side 4: Stjerneuret Side 5: Find words Side 6: Ord-dribling Side 7: Tabelfange Side 8: Læs og regn

Indhold. Side 2: Staveriet Side 3: Figurmatematik Side 4: Stjerneuret Side 5: Find words Side 6: Ord-dribling Side 7: Tabelfange Side 8: Læs og regn Indhold Side 2: Staveriet Side 3: Figurmatematik Side 4: Stjerneuret Side 5: Find words Side 6: Ord-dribling Side 7: Tabelfange Side 8: Læs og regn 1 Staveriet Figurbanen Klassen deles i hold med 4-5 elever.

Læs mere