Årsplan svømning 0.A+B

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan svømning 0.A+B 2013-2014"

Transkript

1 Årsplan svømning 0.A+B Alle elever bedes medbringe badetøj og håndklæde. Hvis barnet har let ved at fryse, kan det anbefales, at bruge en svømmedragt med korte arme og ben. Fra starten og indtil efterårsferien vil alle elever være iført både svømmebælte og vinger. Derefter vil vi gennem resten af skoleåret vurdere, om der er nogle der kan få lov til, kun at bruge enten vinger/bælte eller måske helt undvære. 0.A har svømning onsdag med Morten, Jesper og Stine. 0.B har svømning torsdag med Morten, Stine og Monica. Der kan forekomme ændringer/aflysninger ved sygdom, flexdage og flexuger. Uge 36: Uge 37: Uge 38: Uge 39: Uge 40: Uge 41: Lær svømmehallen at kende, omklædning, vask før og efter at have været i svømmehallen. Plask fra kanten, sprøjt alt hvad i kan, så lidt som muligt, gentag nogle gange, få vandet til at skumme. 10, 20, leg, gentage nogle gange, skift mellem hagen under, munden under, hele hovedet. Lær svømmehallen at kende, omklædning, vask før og efter at have været i svømmehallen. Plask med benene fra kanten, sprøjt alt hvad i kan, så lidt som muligt, gentag nogle gange, få vandet til at skumme. Kom til den anden kant på forskellige måder, løb, hop, hinke, efterlign et dyr. Opvarmning, løb på stedet, hælspark i numsen, knæene op til vandoverfladen. Små bolde/spejlæg pustes fra den ene kant til den anden. Ståtrold, befri ved at give et knus. Leg med søhesten, sidde og ride på den, gynge på den, komme frem og tilbage. Opvarmning, sprællemænd, skihop, hop på stedet, fra siden til siden, frem og tilbage. Flydeøvelser med plade. Løb på bunden/svøm fra den ene til den anden side.

2 Flydeøvelser med plade. Uge 42: Efterårsferie Uge 43: Uge 44: Uge 45: Uge 46: Uge 47: Uge 48: Uge 49: Uge 50: Uge 51: Ståtrold, befri ved at hoppe 5 gange i vandet. Spring i fra kanten. Siddende el stående. Vi prøver og leger med crawl ben og arme på land og i vand. Fri leg Boogie woogie. Vi prøver og leger med brystsvømnings arme og ben på land og i vand. Rul rundt i vandet, på siden, hovedet foran, baglæns. Fri leg Boogie woogie. Prøve og lege med crawl. Prøv at lege med brystsvømning og crawl. Ambulance tagfat. Boogie woogie. Billedlotteri. Alle mine kyllinger kom hjem. Prøv at lege med brystsvømning og crawl. Boldfange leg. Billedlotteri.

3 Boldfange leg. Uge 52: Juleferie Uge 1: Uge 2: Uge 3: Uge 4: Uge 5: Uge 6: Alle mine kyllinger kom hjem. Opvarmning, sving armene over hovedet (frem og tilbage), løb på stedet, knæløft, hælspark, skihop. Hop fra kanten/vippen. Alle mine kyllinger kom hjem. Boldfange leg. Ballonsprænger. Boldkrig. Uge 7: Vinterferie Uge 8: Uge 9: Uge 10 Grøn, gul, rød og stop. Hop fra vippe eller kanten. Ambulance tagfat. Grøn, gul, rød og stop.

4 Uge 11 Uge 12: Hop fra vippe eller kanten. Puste ufoer/spejlæg. Uge 13: Påskeferie Uge 14: Uge 15: Uge 16: Uge 17: Uge 18: Uge 19: Uge 20: Uge 21: Svømmebaner på den korte led. Hoppe fra kant eller vippe. Billedlotteri. Svømmebaner på den korte led. Ståtrold. Stopdans. Storplade stafet. Vandaerobic. Storplade stafet.

5 Uge 22: Uge 23: Uge 24: Uge 25: Uge 26: Vandaerobic. Svømmebaner på den korte led. Stopdans. Storplade stafet. Svømmeprøve. Hvor dygtige er vi blevet Svømmeprøve. Hvor dygtige er vi blevet Diplomoverrækkelse. Målene for disse aktiviteter er: At eleverne føler sig trygge ved at være i vandet. Trygge ved at få vand i hovedet og have hovedet under vand. At eleverne kan balancere i vandet og kan bevæge sig i det. At skabe en glæde ved at komme i vandet og se de muligheder der er i vandet. At eleverne får et kendskab til deres krop i vandet, som er en forudsætning for, at lærer de forskellige svømme arter. At de styrker elevernes motoriske udvikling, bl.a. ved hop og spring, løbe, sparke, arm sving. At udvikle elevernes balance evne/rum fornemmelse, dette sker bl.a. i øvelserne hvor barnet rotere i vandet, sætter af fra kanten og sidder på en plade. At udvikle elevernes sanser, den kinæstetiske sans (kroppens og lemmernes position) dette sker bl.a. igennem lege som boogie woogie hvor barnet skal føle kroppen i vandet, eller i opvarmningsøvelserne, der sker en udvidelse af barnet kropskontrol, den taktile sans (berøringssansen) vandet mod huden, er det koldt/varmt, opdriften der sker når man bevæger arme og ben.

6 Lege: Vandtilvænning, varme, elementskift, vejrtrækning, styrke det sociale fællesskab. Alle står i rundkreds med hinanden i hænderne, der råbes i fællesskab 10, 20, op til 100. Når der er blevet råbt 100 skal deltagerne: Lave et kæmpe plask i vandet. Tage hage, mund el. hovedet under vandet. Dreje rundt om sig selv. At børnene får varmen, hvis det er målet. At børnene får arbejdet med vejrtrækningsfærdigheden. At børnene bliver bedre til at dykke. At børnene bliver bedre til at hoppe på bunden (elementskift). ALLE MINE KYLLINGER KOM HJEM En fangeleg med det formål at få børnene til at bevæge sig i vandet. Fokus kan være på elementskift (fx hop eller løb på bassinbunden) eller fremdrift (sammensat, armtag eller benspark). En svømmer eller underviser (bedst ved små børn) er hønemor, en er ræv og resten er kyllinger. Kyllingerne står på den ene side af bassinet, hønemoderen på den anden og ræven står midt i bassinet. Hønemoderen råber alle mine kyllinger kom hjem, som start på legen. Kyllingerne skal nu forsøge at krydse bassinet uden at blive fanget af ræven. De kyllinger, der bliver fanget af ræven, er nu også ræve i næste omgang. Sådan fortsætter legen indtil der ikke er flere kyllinger tilbage. Tag redskaber med, fx en surfplade, så du et kort øjeblik kan holde ræven fra livet og undslippe. Pladen kan tillige fungere som hjælpemiddel eller stimulere til ændret fokus for måden at bevæge sig på: Eksempelvis fremdrift kun ved benspark eller ved liggende på surfpladen at padle med armene. Tag højde for målgruppens færdighedsniveau og tilpas sværhedsgraden herefter. Hønemor kan hjælpe nogle af sine kyllinger ved at kaste en livline (fx en bold) ud til dem, så ræven ikke må fange dem, der har en bold. Større børn kan evt. selv give bolden videre for at hjælpe hinanden, så nye kan få 'helle'. AMBULANCE TAGFAT Flyde, samarbejde, bevægelse En svømmer er baccillen. Når man bliver fanget af bacccillen bliver man syg, og skal lægge sig til at flyde. Man bliver befriet, når man bliver hentet i ambulancen og fragtet ind til kanten (af min. to med-svømmere). Brug evt. en stor plade som ambulance. At svømmerne formår at flyde. At svømmerne samarbejder om at transportere syg svømmer ind til kanten. BALLONSPRÆNGER Varmeskabende aktivitet som træner balancen, og øger vandtilvænningen. Start med at puste en masse balloner op og kast dem ud i bassinet. Svømmerne skal når der bliver sagt "NU," skynde sig at sprænge ballonerne ved at sætte sig på dem. Der bør tages hensyn til dem, som har svært ved at komme op at sidde på ballonerne.

7 Lav aktiviteten i par At svømmerne formår at holde balancen sidden på ballonen så den springer. At svømmerne får varmen ved at løbe rundt og sprænge balloner. BILLEDLOTTERI Alternativ struktur på undervisningen, der lader børnene svømme meget uden at de 'opdager' det. Hvert barn (eller hold) får en plade, som de lægger ved den ene kant. Ovre på den anden side, ligger deres brikker. De skal nu svømme frem og tilbage og finde deres brikker (Husk at laminere dem, så de kan holde til vandet) - indtil pladen er fuld. Hvis man helt har glemt hvilke brikker man skal hente, må man tage en joker-brik i stedet for! (Højst 2 gange). Dér er mange måder at variere øvelsen på, svømmerne kan svømme med eller uden plade, i forskellige stilarter, dykke under vandet osv. - svømmeturene mellem spilleplade og brikker kan varieres efter aktuelt fokus i undervsiningen. BOLDFANGE LEG Varme, bevægelse med bold, balance og boldføling. Svømmerne svømmer rundt i bassinet med en bold hver. Der er én fanger, som ikke har nogen bold. Fangeren skal nu prøve at få fat i en bold, og den der mister bolden bliver gjort til fanger. At svømmerne formår at bevæge sig rundt i bassinet med bolden At svømmerne kan kontrollere bolden At svømmerne bliver varme At svømmerne opnår en fornemmelse af, hvordan bolden agerer i vandet BOLDKRIG Samarbejde. Bevægelse med og uden bold. Der deles to hold og holdene placeres i hver sin ende af bassinet. Der placeres en stor bold i midten af bassinet og hver deltager får udleveret en lille bold. Det gælder nu om at ramme den store bold i midten og få den skubbet over til den modsatte kant. Hvert hold udvælger en løsgænger som må bevæge sig rundt i bassinet og kaste bolde tilbage til holdet. Dem der får bolden skubbet over til modstandernes kant vinder legen. At svømmerne formår at kaste bolden. At svømmerne formår at bevæge sig med og uden bold. FLYDE ØVELSER MED PL ADE Bevidstgørelse af deltagernes egen balance i vand og dens betydning for svømmestilarterne. Hver deltager har en plade, som de flyder på. Mens de ligger på pladen henholdsvis på ryggen og på maven, skal deltagerne forsøge at udføre følgende øvelser, mens balancen bibeholdes: - Begge arme foran hovedet - Begge ben strakt - Både ben og arme strakt - En arm føres igennem/over vandet - Begge arme føres igennem/over vandet

8 Deltagerne kan komme med forslag til variationer og udfordringer. At deltagerne bliver bevidste om balancens betydning i vand og får en følelse af deres egen balance. GRØN-GUL-RØD-STOP En social leg hvor deltagerne har mulighed for at øve diverse stilarter. Et trafiklys (evt. underviseren) er i den ene ende af bassinet med ryggen til resten af deltagerne, der er i den anden ende af bassinet. Trafiklyset melder nu grøn-gul-rød, mens deltagerne svømmer crawl op mod trafiklyset. Når trafiklyset melder stop og vender sig rundt dør de deltagere, der stadig svømmer, og de skal starte forfra ved bassinkanten. Det gælder om at være den første deltager, der når trafiklyset. Trafiklyset bestemmer, hvem der "dør". Andre svømmearter, dykke under vand ved stop, hånd i hånd, etc. PUSTE UFOER/SPEJLÆG Vejrtrækning og vandtilvænning. Svømmerne udstyres hver især med en ufo/spejlæg. Kan de alle få den vendt rundt med hænderne bag på ryggen? Hvem kan få den vendt flest gange i løbet af en bane? Hvem kan løbe hurtigst med uto'en? STOPDANS At motivere til dans og bevægelse i vand og med hinanden. Så længe at musikken spiller skal deltagerne danse og bevæge sig i vandet. Ved i stop i musikken skal deltagerne med det samme stå stille i den position, som de er i. Position kan betegnes med en frys-position. Deltagerne kan ryge ud, hvis de ikke står stille i deres 'frys-position'. Den deltager, der er tilbage til sidst, har vundet. STORPLADE-STAFET At lære at bevæge sig og føle sig tryg i vandet og samtidig have det sjovt. Deltagerne deles op i hold på 8 på hvert hold. 4 fra hvert hold sidder oven på en stor plade. Den eller de sidste på holdet skubber nu træstammen over til den modsatte side. Her bytter personerne plads med de andre nede i vandet. Sådan fortsættes hver gang man når til en bassinkant. Hvilket hold får først flyttet træstammen 5 ture på tværs? VANDAEROBIC At lære at bevæge sig i vandet til musik. Hvor instruktøren laver en kombination af øvelser, der styrker mave, ryg, arme, balder og lår samt konditionstræning. Samtidig med at have det sjovt. Deltagerne følger instruktørens øvelser.

Svømmeprogram 3. august 2015

Svømmeprogram 3. august 2015 Svømmeprogram 3. august 2015 Introduktion - Formiddag Reglerne i hallen Navneleg med dyr Vi passer på hinanden i svømmehallen Ikke hoppe i vandet før instruktøren har givet tilladelse hertil Man må ikke

Læs mere

Aktivitetsudvikling for tweens og teens

Aktivitetsudvikling for tweens og teens Aktivitetsudvikling for tweens og teens - Et opgør med banetove Hvorfor går tweens (og teens) til sport? At have det sjovt (90 pct.) Det SKAL være sjovt og man skal hygge sig med de andre At have det godt

Læs mere

Odderen. Deltagere Alene.

Odderen. Deltagere Alene. Nr.7863 Alder: 6-8 år - Tid: 4 min. Nr.7841 Alder: 7-10 år - Tid: 4 min. Ottetalsskodning Start langsomt og bredt og varier herefter med mindre og hurtige skodninger. Odderen Ved hjælp af en pullbuoy kan

Læs mere

Puste til æg. Vaske sig selv i hovedet. Flyde på ryggen og maven med og uden redskab. Raketstarter på maven og ryg. Balanceøvelser med søslanger

Puste til æg. Vaske sig selv i hovedet. Flyde på ryggen og maven med og uden redskab. Raketstarter på maven og ryg. Balanceøvelser med søslanger General sæsonplan for Leg og Plask i Vordingborg Svømmeklub. Formål: Er at svømmerne efter endt sæson har fået skabt tryghed omkring det at komme i vandet samt tilvænning til at færdes i vandet. Der vil

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange.

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. LEKTION 1/12 Dagens Tema: Balance og vejrtrækning Opvarmning 5 Svøm forskellige stilarter og varm musklerne op. Balance Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Afsæt fra kanten. Hold armene strakt over

Læs mere

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016 Gravid svømning Gravidsvømning foregår i Forum Horsens varmtvandsbassin. Bevægelse i vand er den bedste motion for gravide. Fysisk og psykisk velvære under graviditeten. Svømning afhjælper bl.a. graviditetsgener.

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter LEKTION 1/12 Dagens Tema: Vejrtrækning og balance Opvarmning 5 Valgfri svømning. Vejrtrækning 5 Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Hold fast i kanten med begge hænder, stræk dig ud og lig i overfladen

Læs mere

CRAWL. Fra Plask&Leg til Talent

CRAWL. Fra Plask&Leg til Talent CRAWL Fra Plask&Leg til Talent Lidt om mig Træner siden 1993 - Kolding, S68 Hjørring, Roskilde Svømning, Hovedstadens Svømmeklub - Fra svømmeskole, via årgangssvømning til at blive cheftræner Uddannelsesmæssige

Læs mere

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter. 5 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange.

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter. 5 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. Lektion: 1 ud af 12 Rytmisk vejrtrækning og vandret kropsposition Opvarmning 5 min Valgfri. Varm musklerne op i roligt tempo. Rytmisk vejrtrækning 5 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. 1. Hold

Læs mere

I samarbejde med DGI OG SjovtVand.dk præsenterer NAVN:

I samarbejde med DGI OG SjovtVand.dk præsenterer NAVN: I samarbejde med DGI OG SjovtVand.dk præsenterer SKRIV DIT NAVN HER :) NAVN: VELKOMMEN i Rødding svømmeklub Rødding Svømmeklub blev etableret i 1974, og har lige siden haft fokus på at lære vores medlemmer

Læs mere

Program: 1 af 2 denne uge Bemærkning: Distance (m) /

Program: 1 af 2 denne uge Bemærkning: Distance (m) / I 1 1 Uge:1 af 16 Program: 1 af 2 denne uge Bemærkning: Distance (m) / Opvarmning Løst / ben Udsvømning Sum. distance (m): Ca. Tid: I 1 1 Uge:1 af 16 Program: 1 af 2 denne uge Bemærkning: Distance (m)

Læs mere

Kære svømmere og forældre

Kære svømmere og forældre Svømmeskole Kære svømmere og forældre Velkommen til svømmeskolen i DeltaSwim I denne folder kan du læse lidt om, hvad børnene skal lære i svømmeskolen. Du finder også andre vigtige informationer. Svømmeskolen

Læs mere

NIVEAU M CRAWL

NIVEAU M CRAWL Lektion: 1 ud af 12 Vandret kropsposition og vejrtrækning Opvarmning 5 min Valgfri. Bland forskellige stilarter. Vandret kropsposition 10 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. 1. Lig som et x på

Læs mere

KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE.

KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE. KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE. KOM GODT I GANG MED AT SVØMME Formålet med denne guide er at hjælpe dig til

Læs mere

Silkeborg Svømmeklub

Silkeborg Svømmeklub Silkeborg Svømmeklub Undervisningsafdelingen Lektionsplaner: Begynder 1 Undervisningsmaterialet bygger på ideer, øvelser og overvejelser fra Dansk Svømmeunions bog Moderne Svømning, samt trænere i Silkeborg

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Åbent Hus onsdag den 29. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra torsdag d. 30. april kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Gode råd til øvningen, inden du skal på camp igen

Gode råd til øvningen, inden du skal på camp igen Gode råd til øvningen, inden du skal på camp igen Efter en uge på H2O Camp, har du helt sikkert lært en masse om svømning. Du er også blevet dygtigere i vandet, og kan måske nu dykke ned til bunden eller

Læs mere

Find vej gennem tunnelen

Find vej gennem tunnelen Grundmotorisk bevægelse: Krybe Find vej gennem tunnelen Træne motoriske færdigheder som at krybe og koordinere på en sjov måde. Skabe bevægelsesglæde gennem udfoldelse og leg uden fokus på konkurrence

Læs mere

1. Indledning. 2. Beskrivelse af målgruppe, udvikling. 3. Didaktiske overvejelser

1. Indledning. 2. Beskrivelse af målgruppe, udvikling. 3. Didaktiske overvejelser 1. Indledning Da vi første gang mødte op i Vestbadet og skulle undervise, følte vi os alle temmelig meget på bar bund, da ingen af os havde erfaring fra tidligere med at undervise i svømning. Vi havde

Læs mere

VEJEN TIL EN FRI OG UAFHÆNGIG SVØMMER

VEJEN TIL EN FRI OG UAFHÆNGIG SVØMMER VEJEN TIL EN FRI OG UAFHÆNGIG SVØMMER Forløb med førsvømning af Bjarne W. Andresen Jydsk Pædagog-Seminarium, maj 2000. INDHOLD Forsvømning Metodik Det sumeriske elementprincip Det akkumulative elementprincip

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Idræt i 2.-3. klasse Lærer: Christina Hintze Denne årsplan er sidst revideret d. 17. juni 2018 Generelt Der er 2 sammenhængende 45 minutters lektion i idræt om ugen i 2.-3.

Læs mere

Silkeborg Svømmeklub

Silkeborg Svømmeklub Silkeborg Svømmeklub Undervisningsafdelingen Lektionsplaner: Micro Undervisningsmaterialet bygger på ideer, øvelser og overvejelser fra Dansk Svømmeunions bog Moderne Svømning, samt trænere i Silkeborg

Læs mere

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne F/B Haletudserne De små haletudser er det første hold i svømmeskolen. Det er på dette hold grundlaget for den gode fremtidige svømmeundervisning bliver lagt. På haletudseholdet lærer vi at begå os i vandet,

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Bobler med ballade. Puste-leg VEJRTRÆKNING VEJRTRÆKNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Bobler med ballade. Puste-leg VEJRTRÆKNING VEJRTRÆKNING Nr.3418 Alder: 7-10 år - Tid: 5 min. Nr.2888 Alder: 5-6 år - Tid: 5 min. Bobler med ballade Enkeltvis Deltagern dykker ned på bunden og laver følgende: vanddybder alt efter deltagernes niveau. vejrtrækning,

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Idræt i 0. klasse Lærer: Simone Fruergaard Denne årsplan er sidst revideret d. 1. august 2018 Generelt Der er 2 sammenhængende 45 minutters lektion i idræt om ugen i 0. klasse.

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter Lektion: 1 ud af 12 Isæt og vendinger Isæt 10 min Svøm kortere distancer (mellem 25 og 50 m) med lavt tempo og høj koncentration. Skift mellem øvelserne. 1. Lad fingrene slæbe henover vandoverfladen (konstant

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Åbent Hus tirsdag den 1. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 2. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

2010/2011 i HINNERUP-BADET. NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk

2010/2011 i HINNERUP-BADET. NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk 2010/2011 i HINNERUP-BADET NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk tilmelding OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS NY TILMELDINGSPROCEDURE: Tilmelding for nuværende

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Stå-på-bold. Balancetov BALANCE BALANCE. Emne. Emne.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Stå-på-bold. Balancetov BALANCE BALANCE. Emne. Emne. Nr.3376 Alder: 6-8 år - Tid: 3 min. Nr.2311 Alder: 6-8 år - Tid: 4 min. Balancetov alene Svømmerne eksperimenterer på banetovet. De ligger på maven og løfter eks. den ene arm. Løfter begge arme eller et

Læs mere

Holdnavn Alder Beskrivelse Varighed Pris. Målsætning: Målet for dette niveau kan sammenfattes i følgende: Vandtilvænning.

Holdnavn Alder Beskrivelse Varighed Pris. Målsætning: Målet for dette niveau kan sammenfattes i følgende: Vandtilvænning. Holdnavn Alder Beskrivelse Varighed Pris Leg & Plask (LP) 2-5 år Formål: At skabe tryghed omkring det at komme i vandet samt tilvænning til at kunne færdes i vandet. På dette hold er enten mor/far eller

Læs mere

Målsætning for holdet Det er en målsætning for holdet, at følgende færdigheder indlæres:

Målsætning for holdet Det er en målsætning for holdet, at følgende færdigheder indlæres: Småbørn (Sb1, Sb2) Sb1 og Sb2 er et tilbud til børn i alderen 2-4 år, hvor det primært er tilvænning og tryghed i vandet, der er formålet med undervisningen, samt udvikling af barnets sanser. Forældrene

Læs mere

Silkeborg Svømmeklub

Silkeborg Svømmeklub Silkeborg Svømmeklub Undervisningsafdelingen Lektionsplaner: Begynder 2 Undervisningsmaterialet bygger på ideer, øvelser og overvejelser fra Dansk Svømmeunions bog Moderne Svømning. Materialet er lånt

Læs mere

2-5 årige børns svømmepotentiale

2-5 årige børns svømmepotentiale 2-5 årige børns svømmepotentiale Min historie Pædagog Instruktør i babysvømning USA, Sverige, England Motorikvejleder Idræt på Universitet Mødte Jesper Svømmeren Svømme eksamen Lars Bo Svømmeprojekt At

Læs mere

Fange haletudsens hale

Fange haletudsens hale Fange haletudsens hale Cirka 10 børn danner en cirkel som forstiller haletudsens store krop, og 3-4 børn danner haletudsen hale. Det vil sige at cirka 14 børn en haletudse. Derudover skal 3 børn holde

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Hund. Indianercrawl CRAWL CRAWL. Emne. Emne. Deltagere Individuel

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Hund. Indianercrawl CRAWL CRAWL. Emne. Emne. Deltagere Individuel Nr.2519 Alder: 8-12 år - Tid: 3 min. Nr.2518 Alder: 8-12 år - Tid: 3 min. Indianercrawl n svømmer almindelig crawl, Snig dig gennem vandet 6 år og ældre Hund Svømmerne ligger i udgangstilling til crawl

Læs mere

LEG OG LÆR MED MINIPOLO NIVEAU 1-3

LEG OG LÆR MED MINIPOLO NIVEAU 1-3 TWEENS LEG OG LÆR MED MINIPOLO NIVEAU 1- Opdag nye aktiviteter i vand og bliv bedre til at svømme. Foto: Michael Vienø Hvad er Vandpolo? Vandpolo er kort fortalt, håndbold i vand, men med lidt andre regler.

Læs mere

6. Spas, gak & løjer i svømmehallen svømning i folkeskolen

6. Spas, gak & løjer i svømmehallen svømning i folkeskolen 6. Spas, gak & løjer i svømmehallen svømning i folkeskolen Jesper von Seelen Adjunkt - Videncenter for Sundhedsfremme, University College Syd. Cand.scient i idræt og sundhed, SDU. Tidligere fuldtidssvømmetræner

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Benspark på ryggen. Knytnæve-fly BUTTERFLY BUTTERFLY. Deltagere Individuel

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Benspark på ryggen. Knytnæve-fly BUTTERFLY BUTTERFLY. Deltagere Individuel Nr.1917 Nr.1913 Benspark på ryggen Knytnæve-fly Svøm et antal baner butterfly benspark på Svøm almindelig butterfly, men med begge ryggen. Hold armene langs siden eller hænder knyttet. Brug altid en pull

Læs mere

Trin. Obliga torisk for at bestå: Tilhører metodikfil: Holdnr: Niveau: Ugedag: Tidspunkt:

Trin. Obliga torisk for at bestå: Tilhører metodikfil: Holdnr: Niveau: Ugedag: Tidspunkt: Distance resultat generalprøve: Begynder ved juleafslutning Svømme hundesvømning m. støtte B0 Crawlbenspark med støtte B0,B1 Crawl 2 Rygsvømningsben på kanten B0,B1 Rygsvømn. 2-7 Munden i vandet B0,B1

Læs mere

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid.

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Hurlumhejdage i Herning Et samarbejde mellem Herning Bibliotekerne Midtjysk Fysioterapi Herning Svømmehal Herning Fremad Fodboldeksperimentarium Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Herning Svømmehal Leg

Læs mere

BS3 er et tilbud til børn i alderen 3-6 år, hvor det primært er tilvænning og tryghed i vandet, der er formålet med undervisningen.

BS3 er et tilbud til børn i alderen 3-6 år, hvor det primært er tilvænning og tryghed i vandet, der er formålet med undervisningen. FAS Familiesvømning Holdet er bindeleddet mellem baby- og småbørnsholdene i varmtvandsbassinet og begynderholdene i Nakskov svømmehal. Holdet er primært for børn, der gerne vil gå til svømning, men som

Læs mere

LEG OG LÆR MED MINIPOLO NIVEAU 1-3

LEG OG LÆR MED MINIPOLO NIVEAU 1-3 TWEENS LEG OG LÆR MED MINIPOLO NIVEAU - Foto: Jesper Westley Opdag nye aktiviteter i vand og bliv bedre til at svømme. Hvad er Vandpolo? Vandpolo er kort fortalt, håndbold Ligesom i basketball er der regler

Læs mere

Babysvømning i Horsens svømmeklub

Babysvømning i Horsens svømmeklub Babysvømning i Horsens svømmeklub Hvorfor er babysvømning godt? Ved at gå til babysvømning, vil man allerede fra første gang opleve en sjælden betagende velvære sammen med sit barn. Det er lige fascinerende

Læs mere

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze Mandag kl. 9.15-10.00 I det varme vand bliver alle kroppens muskler rørt. Vi starter op med opvarmende øvelser, hvor kredsløbet stimuleres og pulsen kommer op. Undervisningen

Læs mere

Vejledning til svømmeprøver og distanceprøver

Vejledning til svømmeprøver og distanceprøver Vejledning til svømmeprøver og distanceprøver 0 Indledning De Danske Svømmeprøver består af 4 prøver, som knytter sig til en fremadrettet undervisning, som giver svømmerne mulighed for at erhverve sig

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Fangelege. Indholdsfortegnelse

Fangelege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Ulven kommer... 2 To mand frem for en enke... 2 Aberne i træerne... 2 Her kommer vi... 3 Sten-saks-papir... 3 Plat eller krone... 3 Alle-er-den-tik... 4 Katten efter musen... 4 Ståtrold...

Læs mere

Børn i bevægelse. Legekoncept med 14 sjove lege. Baggrund. Brug legene hver dag. Legene kan du også finde på: Idé. Sådan kommer I/du i gang.

Børn i bevægelse. Legekoncept med 14 sjove lege. Baggrund. Brug legene hver dag. Legene kan du også finde på: Idé. Sådan kommer I/du i gang. Børn i bevægelse Legekoncept med 14 sjove lege Legene stimulerer børns motoriske udvikling og kan gøre bevægelse til det lette valg i hverdagen for professionelle, der arbejder med udvikling af børns motorik.

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv.

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv. Udholdenhedstræning UDHOLDENHEDSTRÆNING 6-13 ÅR Trin / alder Træningstype Arbejde Pause Intensitet Gentagelser FUNdamentals Lære at træne 6-13 år Lege Simple stafetter Gå, løbe, cykle, ski Styret af legen

Læs mere

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Næsten alle gravide bør motionere lige så meget som resten af den voksne befolkning. Det vil sige at man som gravid skal holde sig i god form

Læs mere

Silkeborg Svømmeklub

Silkeborg Svømmeklub Silkeborg Svømmeklub Undervisningsafdelingen Lektionsplaner: Viderekomne Undervisningsmaterialet bygger på ideer, øvelser og overvejelser fra Dansk Svømmeunions bog Moderne Svømning. Materialet er lånt

Læs mere

Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene

Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene fortrolighed med vand, og prøver samtidig de første

Læs mere

UNDERVISNING I VAND. Babysvømning hold 1-5. Leg & Plask hold 1-4. Tryg ved Vand. Lone U. Elmstrøm. Mandag kl ,-

UNDERVISNING I VAND. Babysvømning hold 1-5. Leg & Plask hold 1-4. Tryg ved Vand. Lone U. Elmstrøm. Mandag kl ,- Babysvømning hold 1-5 Mandag kl. 10.15-13.00 Underviseren arbejder ud fra det enkelte barns behov, og tilstræber at give barnet, og dets forældre en god og tryg oplevelse hver gang. Babysvømning har mange

Læs mere

TRÆN OG LEG I NATUREN

TRÆN OG LEG I NATUREN 9 10 8 7 6 5 4 3 11 2 1 1 Gå i slowmotion på sten. Sværere: Med lukkede øjne Træner balance og stabilitet i knæ og ankler Fortsæt ad vejen med de næste øvelser. Rul ind over foden Gå med høje knæløftninger.

Læs mere

AquaMama. Vandtræning for gravide

AquaMama. Vandtræning for gravide AquaMama Vandtræning for gravide AquaMama AquaMama er seks effektive øvelser, der holder dig i form, mens maven vokser. Øvelserne er udviklet af Gigtforeningen i samarbejde med Rigshospitalets specialister.

Læs mere

Børne og Juniorholdet

Børne og Juniorholdet Tirsdag d. 5. januar 15 min Opvarmning: Kædetik og kongens efterfølger (en træner er den, brug alle hallen loftet udenfor) (fælles) 1. gruppe 6 x 30 m løbeskole 5 stk. af 15 m reaktionsøvelser 2. gruppe

Læs mere

Skoliose-Øvelser. Sanne Kjeldsteen*

Skoliose-Øvelser. Sanne Kjeldsteen* Skoliose-Øvelser Sanne Kjeldsteen* *Jeg gør opmærksom på, at jeg hverken er fysioterapeut eller decideret fagperson. Øvelserne i denne e-bog er baseret på mine 10+ års erfaring som underviser i yoga- og

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Ud-langsomt - ind-hurtigt. Knytnæve-bryst BRYST BRYST

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Ud-langsomt - ind-hurtigt. Knytnæve-bryst BRYST BRYST Nr.2861 Nr.2532 Alder: 8-12 år - Tid: 4 min. Knytnæve-bryst Brystsvømning med knyttede hænder Ud-langsomt - ind-hurtigt Eksperimentere med armtaget 8 år og opefter Svøm almindelig brystsvømning, men med

Læs mere

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Hvor er dit ømme punkt? I lænden, knæet eller et helt tredje sted? Du er ikke alene. Over halvdelen af os har i de sidste par uger haft ondt i led, ryg eller muskler.

Læs mere

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Fysisk Aktivitet Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Indholdsfortegnelse CIRKELTRÆNINGSPROGRAMMER... 1 INSTRUKTØRKORT HELE KROPPEN... 3 INSTRUKTØRKORT PAR... 4 INSTRUKTØRKORT

Læs mere

Vejledning til svømmeprøver og mærker

Vejledning til svømmeprøver og mærker Vejledning til svømmeprøver og mærker De Danske Svømmeprøver består af Sværhedsgrader Vandprøven Jeg kan holde mig oppe Jeg er vandtilvænnet Vandprøven er primært tiltænkt begynderundervisningen i skolen,

Læs mere

KOMPETENCEOMRÅDE: Redskaber

KOMPETENCEOMRÅDE: Redskaber 106 3. - 5. KLASSE KOMPETENCEOMRÅDE: Redskaber AKTIVITETER: 1. Redskabsaktiviteter/redskabsbane 2. Kongens efterfølger 3. Blindemakker 4. Bombe 5. Stopdans 6. Balance, spænde, rulle og vende GENERELLE

Læs mere

Træningsøvelser til motorikpakken

Træningsøvelser til motorikpakken Dansk Squash Forbund Motorikpakken 1 Træningsøvelser til motorikpakken Rekvisitter Skumbold m. plasthud Navn & beskrivelse Stikbold Alle mod alle det gælder om at ramme de andre og selv undgå at blive

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin Step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler i ben og balder. Effekten fra

Læs mere

Holdbeskrivelser. Eventuelle spørgsmål kan rettes til den enkelte instruktør, eller på info- mailen.

Holdbeskrivelser. Eventuelle spørgsmål kan rettes til den enkelte instruktør, eller på info- mailen. Nedenstående holdbeskrivelser (mål og forudsætninger) er vejledende, og den endelige afgørende er op til den enkelte instruktør på det enkelte hold. Eventuelle spørgsmål kan rettes til den enkelte instruktør,

Læs mere

Revideret Lege hæfte

Revideret Lege hæfte Legehæfte Lege hæfte Indhold Haleleg... 3 Dødbold... 3 Ståtrold... 4 Fiskesuppe... 4 Hønemor/Alle mine kyllinger... 5 Politi og røver... 5 Hospitalsleg... 6 Gulerod... 6 Fangeleg... 6 Katten efter musen...

Læs mere

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser Undervisning i varmtvandsbassin Med øvelser 2 Undervisning i varmtvandsbassin Undervisning i varmtvandsbassin Mange mennesker med gigt har stor gavn og glæde af undervisning i varmt vand. Det styrker muskler,

Læs mere

Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe

Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe Nogle gange går den grovmotoriske udvikling ikke helt som ventet. Børn udvikler sig forskelligt og nogle børn har brug for, at man stimulerer dem ekstra meget

Læs mere

Forsvarstræning med 5 stationer

Forsvarstræning med 5 stationer Forsvarstræning med 5 stationer Intervaltræning arbejde 30 sek / hvile 30 sek. Sammen 2 og 2. God i forbindelse med opvarmning. Ved alle øvelser arbejdes der med mindst én fod i gulvet ( slæbende ), lidt

Læs mere

Spillerniveau: Alle. De mindste kan evt. holde med en hånd på pålægget.

Spillerniveau: Alle. De mindste kan evt. holde med en hånd på pålægget. Stafetter Sandwich-stafet Materialer: 1 ketsjer og bold pr. spiller. De mindste kan evt. holde med en hånd på pålægget. Beskrivelse: Der skal bygges en sandwich med ketsjer og bold, og derefter løbes hurtigst

Læs mere

Problemformulering. Målgruppeovervejelser

Problemformulering. Målgruppeovervejelser Indledning De værdier og det udbytte, der er, i de to lege man har leget i gamle dage, finder vi meget brugbare i dag i den pædagogiske verden. Her tænker vi blandt andet på fællesskabsfølelse, udfordringer,

Læs mere

Introduktion til step

Introduktion til step Øvelser til step Introduktion til step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål. Nr.9155 Alder: 4-6 år - Tid: 8 min. Nr.9152 Find dit dyr af et af 3 dyr. Spillerne deles i tre hold. Hvert hold får et dyrenavn. Hvert hold leder en efter Bowling række bag en kegle i passende afstand

Læs mere

Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle.

Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle. Træning af motorik - Kravle / krybe Træning af motorik - Kravle / krybe Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle. Byg to tunneler, hvor den ene er høj og den anden er lav. Kravl under den

Læs mere

Øvelser til dig med morbus Bechterew

Øvelser til dig med morbus Bechterew Øvelser til dig med morbus Bechterew Vi har udarbejdet et grundlæggende program, som indeholder de øvelser, der er nødvendige, for at du kan bevare bevægeligheden og forebygge, at ryggen bliver krum. Det

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING Nr.999 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Nr.9991 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Opvarmningsleg - Ram minuttet 3-99 Deltagerne løber af sted uden ur. Opgaven er at komme tilbage fra en lunte/løbetur i området

Læs mere

At øvelsen hedder kænguru hop ligger selvfølgelig op til at svømmerne skal hoppe rundt som kænguruer, men tag endelig andre dyr med i legen.

At øvelsen hedder kænguru hop ligger selvfølgelig op til at svømmerne skal hoppe rundt som kænguruer, men tag endelig andre dyr med i legen. Leg og plask: Hoppe kænguru hop i bassinet Her menes at svømmeren tør hoppe og plaske rundt i bassinet uden at være bange for at få vand i øjnene. At øvelsen hedder kænguru hop ligger selvfølgelig op til

Læs mere

Motorik. Sammenhæng. Mål

Motorik. Sammenhæng. Mål Motorik Sammenhæng Vi kan ikke forære barnet en god motorik, men vi kan tilbyde det gode rammer for at udvikle sine iboende potentialer. Motorikken er en vigtig del af barnets udvikling. Barnet lærer verden

Læs mere

Træningskort. Fit In? Side 1

Træningskort. Fit In? Side 1 Træningskort Fit In? Side 1 Løb Den første generelle opvarmning er løb, så pulsen kommer op. Start med at løbe ca. 5 minutter i salen. Varier gerne mellem almindeligt løb, hælspark og høje knæløft. Lav

Læs mere

NYT SUPERPAS gør dig stærk og bedre til at løbe på en gang!

NYT SUPERPAS gør dig stærk og bedre til at løbe på en gang! NYT SUPERPAS gør dig stærk og bedre til at løbe på en gang! IFO_DK_05_EB_150389_Loeb_med_udfordringer 42 Bliv bomstærk på din løbetur Her er et nyt super-træningspas til dig, der godt kan lide at give

Læs mere

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse TRÆNING 1 kl. 17:00 Kl. 17:05 Samling Opvarmning (1 øvelse) Tagfat (1 eller 2 fangere) - når man bliver fanget er det udenfor firkanten til træneren evt. variation med kædetagfat Kl. 17:15 Kl. 17:20 Opdeling

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Teknikmærke 1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Beskrivelse: Lav en almindelig forlæns kolbøtte! I det du lander laver du et hop, hvor du roterer en hel omgang rundt om dig selv. (360 grader.) Land i balance

Læs mere

LEG OG LÆR MED KUNSTSVØMNING NIVEAU 1-3

LEG OG LÆR MED KUNSTSVØMNING NIVEAU 1-3 TWEENS LEG OG LÆR MED KUNSTSVØMNING NIVEAU Foto: Jesper Westley Opdag nye aktiviteter i vand og bliv bedre til at svømme. Hvad er kunstsvømning? Kunstsvømning er en anderledes Historisk set opstod Kunstsvøm

Læs mere

Motorikken Niveau 4. Udarbejdet af KFUMs Idrætsforbund

Motorikken Niveau 4. Udarbejdet af KFUMs Idrætsforbund Motorikken Udarbejdet af KFUMs Idrætsforbund Indledning Vi vil med dette materiale være med til at opfordre og motivere alle lærere til at tage mere fat i den grundlæggende træning, og dermed på sigt udvikle

Læs mere

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Under udvikling af GymLab 1 ud af 13 Indhold Spring over gulv... 3 Sving... 4 Hop... 5 Løb... 6 Gang... 7 Gulvarbejde - bevægelse på gulv... 8 Fodled... 9 Håndredskaber...

Læs mere

Sådan træner du i bassin efter fitboneoperation

Sådan træner du i bassin efter fitboneoperation Bassintræning i varmtvandsbassin: har smertedæmpende effekt gør svære bevægelser lettere har en afslappende effekt udnytter vandmodstanden reducerer din kropsvægt på grund af opdriften giver dig en øget

Læs mere

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege Hej skal vi lege? Legehæfte -Danselege Danseleg leg nr 1 - Boogie Woogie Legebeskrivelse: Deltagerne står i åben kreds med ansigtet ind mod midten. - Man gør de ting, man synger. Så tager vi højre fod

Læs mere

Svømmeskole DANSK HANDICAP IDRÆTS-FORBUND

Svømmeskole DANSK HANDICAP IDRÆTS-FORBUND Svømmeskole DANSK HANDICAP IDRÆTS-FORBUND Forord Vi byder velkommen til Dansk Handicap Idræts-Forbunds Svømmeudvalgs svømme-skole. Svømmeskolen er et resultat af breddearbejdet i Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Læs mere

Motorikstyrkende lege

Motorikstyrkende lege Motorikstyrkende lege Et inspirationshæfte fra Fællesrådgivningen for Børn og Unge, PPR side 1 Indhold Bage boller... 3 Lege med fokus på kropsbevidsthed... 3 Find to ens billeder... 3 Lege med fokus på

Læs mere

2. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

2. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT Lærer: Morten Bojesen Forord til faget i klassen Vi vil i idræt arbejde med emner som bl.a. er med til at skabe bedre socialisering imellem eleverne. Temaer som fairplay, taber- og vinder mentalitet og

Læs mere

VELKOMMEN TIL AGF SVØMNING

VELKOMMEN TIL AGF SVØMNING VELKOMMEN TIL AGF Denne folder er en velkomst til alle nye svømmere og forældre i AGF Svømning. Den fortæller lidt om klubben, undervisningen og om det fællesskab, du bliver en del af her i AGF Svømning.

Læs mere

Barnet udvikles med kroppen i centrum

Barnet udvikles med kroppen i centrum Barnet udvikles med kroppen i centrum Børn er født med en naturlig glæde ved bevægelse. Opgaven som forældre er således at stimulere til forskellig bevægelse og give barnet plads til at kunne bruge sin

Læs mere

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni SILKEBORG SVØMMEKLUB Ekstra tilbud om svømning i maj og juni Mandag den 22. april vil administrationen tage stilling til, hvilke hold der evt. skal aflyses/lægges sammen. Derfor er det en fordel at tilmelde

Læs mere