Røde Kors Hovedstaden Cykeltræning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Røde Kors Hovedstaden Cykeltræning"

Transkript

1 Røde Kors Hovedstaden Cykeltræning Evaluering af cykeltræning på Nordens Plads på Frederiksberg forår og efterår Evalueringen beskriver væsentlige pointer og overvejelser ift. cykeltræning 2018 som både Frederiksberg kommune og Røde Kors Hovedstaden vurderer er væsentlige i en samlet vurdering af projektet. Evalueringen indeholder tiltag på baggrund af midtvejsevaluering og slutevaluering. Sammenhæng Røde Kors Hovedstaden indgik samarbejde med Frederiksberg kommune om at forestå organiseringen af cykelkurser. I opgaven lå: Udbredelse af viden om kursustilbuddet til kommunens flygtninge. Afholdelse af 2 x kurser; et i foråret 2018 og et i efteråret Cykelkursernes placering: Nordens Plads på Frederiksberg. Ønsket deltagerantal: deltagere pr. sæson. Tilbuddet er fra politisk hold i Frederiksberg Kommune tiltænkt kommunens flygtninge. Formål med samarbejdet om cykeltræningstilbud i Frederiksberg kommune Kommunens flygtninge skulle opleve at blive tilbudt cykeltræning med formålet: Inklusion i den danske cykelkultur. Udvidelse af socialt netværk ved samvær i pauser og på banen. Opnåelse af kompetencer i forhold til jobsøgning. Tiltag Kursusdatoer for begge kurser blev fastlagt: Forårsholdet forløb fra den 8. marts til og med den 26. juni Efterårsholdet startede den 14. august og slutter den 25. november Kurset udbydes på tirsdage fra kl og søndage fra kl både i forår og efterår. Bemærkning: Det var trænernes vurdering, at træning to gange om ugen tiltrækker to forskellige grupper af kursister, hvor den ene gruppe ville blive ekskluderet, hvis træningen kun var én gang om ugen og omvendt. Det samme gør sig gældende for trænerne. Udbredelse af viden om kurset til relevante bosteder i Frederiksberg kommune. Bemærkning: Begrænsninger for projektet i sin oprindelige form pga. lukning af to indkvarteringssteder. Hvervning af trænere. Alle cykler til eftersyn inden forårsstart samt indkøb af cykelhjelme. Kontakt til Nordens Plads Medborgercenter oprettet.

2 Indikatorer for udbredelse af viden om kurset Tilmeldinger fra deltagere blev brugt som indikator for at flygtninge i kommunen kendte til tilbuddet. Antal tilmeldte i alt i foråret: 18 Antal tilmeldte i alt i efteråret: 16 Tiltag i efterårskursus på baggrund af evaluering af forårskursus Røde Kors Hovedstaden har løbende haft kontakt til de frivillige trænere og har særligt sparret med teamleder gennem både forårs- og efterårssæsonen. Desuden har Røde Kors Hovedstaden holdt midtvejsevaluering med alle trænere efter forårssæsonens afslutning med henblik på eventuelle tiltag til efterårskurset. På baggrund af midtvejsevaluering med de frivillige trænere efter endt forårssæson har Røde Kors Hovedstaden implementeret følgende tiltag i efterårssæsonen: Fastholdelse og yderligere intensivering af kontakt til deltagere: SMS og mail til kursister forud for hver træning sms + mail til alle kursister fra forårsholdet ved efterårets begyndelse med tilbud om at fortsætte cykeltræningen. Sms midtvejs i efterårsforløbet til forårets kursister med tilbud om, at de stadig kan nå at deltage og lære de sidste cykelfærdigheder, samt tilbud om at komme til teoriundervisning. Slutevaluering Det følgende er en samlet vurdering af forårs- og efterårskurset. Det skal bemærkes, at efterårskurset forløber til og med den 25. november, og dermed fortsat er i gang. Røde Kors Hovedstaden har været i tæt dialog med særligt teamleder, men har også indsamlet viden og overvejelser ift. slutevalueringens punkter fra de øvrige trænere. Alle punkter i følge samarbejdsaftalen er opfyldt af både Frederiksberg Kommune og Røde Kors Hovedstaden. Fremmøde kursister: Deltagerantallet per gang har vist sig at være svingende i både forårs- og efterårsforløbet. Medvirkende årsager: Ramadan: Lå midt i forårstræningen samtidigt med meget varmt vejr. Dvs. mange kursister (som overholdt ramadan) ikke kunne holde til at træne i varmen uden at kunne drikke vand og derfor faldt antallet af kursister i perioden markant. Generelt en udfordring for trænerne, at få kursisterne til at forpligte sig til at komme til træning fra gang til gang på trods af påmindelser på sms og mail.

3 Trænernes observationer: Trænerne har adskillige eksempler på, at mange af de kvinder, som kommer til cykeltræning ikke er vant til sport og derfor hurtigt bliver trætte. De får nemt ondt, da de ikke er vant til at sidde på en saddel. Hertil kommer, at det for nogle kan blive en gyldig grund at holde en meget lang pause eller helt stoppe, hvis de skraber knæ eller hænder, som for flere har virket voldsomt. Trænerne har fokus på, at bygge kursisterne op og styrke dem undervejs i træningen. Udfordring at få kursister til at deltage i den efterfølgende sæson for dermed at blive færdiguddannede cyklister. Kun én kursist fra foråret er fortsat på efterårskurset. Trænernes forslag til at imødekomme udfordring ift. Ramadan i forårssæson 2019: Starte cykeltræning primo marts 2019 og indtil primo maj, så der er træning i to måneder indtil ramadanen starter. Evt. fortsætte træning til midt juni som vanligt, da enkelte kursister fortsat dukker op under ramadan. Cykletrænere om kursisters cykelkompetencer balance og trafiksikkerhed efter forårs- og efterårsforløb: Efter forårssæsonen vurderede trænerne ikke, at kursisterne var klar til at tage Politiets Cyklistprøve, primært pga. lang pause under Ramadan. Trænerne har tilbudt flere kursister, som de mener, er klar, eller vil blive klar ved efterårets afslutning, at tage Politiets Cyklistprøve, men ingen har været interesseret. Trænerne vurderer, at flere af de efterårskursister som vil fortsætte til foråret, kan blive klar til cyklistprøven, hvis de ønsker at tage den. Trænerne vurderer, at de fleste kursister har brug for at deltage regelmæssigt i træningen eller deltage i to forløb, for at kunne begå sig sikkert i trafikken. Kursister Antal fremmødte kursister i alt forår og efterår: 34 (reelt 33 kursister, da én kursist fra foråret er fortsat i efteråret). En individuel vurdering af kursisternes cykelfærdigheder er foretaget af trænerne for både forår og efterår, se bilag 1. Bilaget viser herudover bl.a. antal kursister med flygtningestatus, alder samt årstal for ankomst til Danmark. Bemærkning: Som det fremgår af bilaget, har målgruppen med et behov for at lære at cykle på Frederiksberg vist sig at være bredere end kun flygtninge. Dette har til gengæld medført, at en bredere borgergruppe med forskellige kulturelle baggrunde, har mødtes. Dette uddybes under punktet Bemærkninger om hele forløbet. Bemærkning: Trænerne har ikke benyttet sig af tolkebistand under træningen, men har fået det til at fungere med fagter, engelsk og de øvrige kursisters sprogkundskaber.

4 Markedsføring af tilbuddet Frivillige fra Røde Kors Hovedstaden har besøgt de to eksisterende indkvarteringssteder på Frederiksberg, Solbjerg og Nimbusparken, hvor der hhv. er omdelt plakater og deltaget i caféaften. Desuden har boligsociale medarbejdere fået tilsendt og hjulpet med omdeling af plakater følgende steder: Danmarksgården Søndermarkskvarteret Stjernen Røde Kors Hovedstaden har markedsført projektet via følgende kanaler: Røde Kors Hovedstadens hjemmeside Røde Kors Hovedstadens Facebook-side Opslag på Solbjerggruppens Facebook-side Plakater på biblioteker og Jobcentret på Frederiksberg Artikel i Frederiksberg Bladet Følgende sprog anvendt til hvervning af kursister: Dansk Farsi Arabisk Tegrinya Engelsk Frivilligbesætning I alt 5 fra Frederiksberg Kommune og 5 fra Københavns Kommune. Således har borgere fra Frederiksberg engageret sig i kommunens frivillige arbejde. Totalt rekrutteret i de to sæsoner: Frederiksberg bibliotek: 3 trænere (var allerede tilknyttet fra tidligere cykeltræning på Frederiksberg). Røde Kors Hovedstaden: 7 Røde Kors Hovedstaden rekrutteret via: Frivilligjob Røde Kors Hovedstadens Facebook-side Røde Kors Hovedstaden frivillige fra eget netværk og Facebook-side Plakater på Frederiksberg Samarbejdet med Medborgercentret ved Nordens Plads Røde Kors Hovedstaden har haft et fint samarbejde med Medborgercentret, der ved projektets start viste området frem og stillede lokaler, køkken- og toiletfaciliteter til

5 rådighed. Bl.a. er deres lokaler blevet brugt til teoriundervisning af kursister søndag den 4. november. Cykellegebanen Evalueringen fra trænerne er, at cykellegebanen har fungeret fint som træningssted. Den vurderes lidt kort på langsiderne, men det fungerer ok. Frederiksberg Kommune tilbød i løbet af foråret trænerne, at bruge Cykeltrafikbanen, som er en større bane, én gang ugentligt. Eftersom træningen udbydes to gange ugentligt, besluttede trænerne ikke at benytte sig af tilbuddet. Bemærkninger om hele forløbet: Trænernes observationer ift. kulturmødet og det sociale element Ud over at lære kursisterne at cykle, udvider cykeltræning også kursisternes sociale netværk, da der er lagt pauser ind i træningen, hvor kursister og trænere samles om kaffe og kage og lærer hinanden at kende. Herudover har cykeltræning en mere langsigtet integrationseffekt på flere planer. Mennesker med forskellige kulturelle baggrunde mødes, nogle har boet i Danmark længe og nogle er forholdsvis nytilkomne. Nytilkomne kan ofte erfare, at andre tilflyttere som har boet i Danmark længe, fx har lært sproget, har fået en uddannelse og måske et job. Dvs. at der naturligt skabes rollemodeller blandt kursisterne. Herudover giver kurset kursisterne mulighed for at lære danskere at kende, de introduceres til fysisk udfoldelse, de styrkes på selvværdet, og ultimativt får de friheden til selv at bevæge sig rundt i samfundet. Besøg i FN-byen Flygtningehøjkommissæren i Geneve Fillippo Grandi, viste som udgangspunkt interesse for Røde Kors Hovedstadens cykelprojekt forud for sit besøg hos UNHCR i Danmark i foråret Røde Kors Hovedstaden blev sammen med en kursist fra Frederiksberg (syrisk flygtning) inviteret til et møde. Det var et uformelt møde, hvor også repræsentanter fra bl.a. LGBT-Asylum deltog. Mødet havde fokus på integration i Danmark og Højkommissæren havde interesse i at høre hvordan man som nyankommen i Danmark føler sig modtaget. Røde Kors Hovedstaden er stolte af, at UNHCR inviterede til besøget og viste Røde Kors Hovedstadens cykelprojekt interesse.

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Lektiehjælp for 0-9 klasse Vi har oprettet lektiehjælp for de mindste på Hovedbiblioteket i Birkerød. Med den nye skolereform troede de fleste børn, at de kunne nøjes med skolens

Læs mere

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden Drejebog Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden 0 Indhold Indledning... 1 Baggrund... 1 Formål... 1 Målgruppe... 1 Start en Fars Legestue... 2 Tid

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE Samarbejdsaftale mellem Røde Kors Frederikssund og Frederikssund Kommune Røde Kors 1. Data vedrørende samarbejdspart i kommunen Afdelingens/kontorets navn: Social Service

Læs mere

Alle kan synge. - evaluering

Alle kan synge. - evaluering Alle kan synge - evaluering Forord I vinteren 2017 bad Sangkraft Aarhus dirigent Jonas Rasmussen lave to korsangs-arrangementer under navnet Alle kan synge. Arrangementerne var rettet mod voksne, som gerne

Læs mere

Bilag 1: Københavns Kommunes Værtsprogram (revideret projektbeskrivelse)

Bilag 1: Københavns Kommunes Værtsprogram (revideret projektbeskrivelse) KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- Og Integrationsforvaltningen Kontor for Integrationsservice NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 1: Københavns Kommunes Værtsprogram (revideret projektbeskrivelse)

Læs mere

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bord 1 Tema 1: Udvikling og liv i byen Der mangler synlighed vedr. turisme. Hvor kan man for eksempel finde materiale om turisme? Byen er blevet mere

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Til Socialudvalget Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge Side 1 af 5 Baggrund Byrådet drøftede den 15. april 2015 en indstilling fra MSB vedr. Velkomstarrangement for flygtninge i Aarhus.

Læs mere

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE)

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 1 DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 2 For bestyrelsesmedlemmer frivillige ejendomsfunktionær boligsociale medarbejdere Frivilligkursus Hvordan får vi flere frivillige? Dagkursus Lørdagskursus: 09.00

Læs mere

Oversigt over tiltag siden 1. august 2015

Oversigt over tiltag siden 1. august 2015 Oversigt over tiltag siden 1. august 2015 Hadsund Hallerne Cirkeltræning i Hadsund ugentlig træning fra start 1. august (Markedsføring) Dette var en eksisterende aktivitet, som aktivitetsmedarbejderen

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne.

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne www.dgi.dk 2 Indledning At gå til en idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning Hvordan kommer du eller dit barn i gang med at dyrke idræt i Danmark 3 At gå til idræt er en helt enestående

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning At gå til idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget og

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Generalforsamling i Varde Tennisklub- torsdag den 12. november Regnskabet godkendt.

Generalforsamling i Varde Tennisklub- torsdag den 12. november Regnskabet godkendt. Generalforsamling i Varde Tennisklub- torsdag den 12. november 2015. Referent: Elin Sommerfeldt Nedbo 1. Valg af dirigent. Egon Schultz blev foreslået af bestyrelsen og enstemmigt valgt. Dirigenten konstaterer

Læs mere

Evaluering af cykelkursus i Urbanplanen sep.- nov. 2007 - af Monika Sørensen, Partnerskabet

Evaluering af cykelkursus i Urbanplanen sep.- nov. 2007 - af Monika Sørensen, Partnerskabet Evaluering af cykelkursus i Urbanplanen sep.- nov. 2007 - af Monika Sørensen, Partnerskabet Projektets titel: Cykelkursus for kvinder Projektets baggrund: Agendacenteret Sundbyøster har haft cykelkurser

Læs mere

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 Puljemidler kan søges af foreninger der er godkendt i Københavns kommune som frivillig

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

Projekt Aktivt medborgerskab for hele familien. Aktiviteter vi ved virker

Projekt Aktivt medborgerskab for hele familien. Aktiviteter vi ved virker Projekt Aktivt medborgerskab for hele familien Aktiviteter vi ved virker Formål Det overordnede formål er at inddrage nydanskere i aktiviteter, der bygger på eller inddrager demokratiske processer. Der

Læs mere

MiniTon. Introduktion til nyt materiale

MiniTon. Introduktion til nyt materiale MiniTon Introduktion til nyt materiale Målgruppe Miniton er træning for børn i alderen 5-9 år med deltagelse af en forældre alternativ søskende, bedsteforældre. Alderen er blot vejledende og overordnet

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Formål med aftalen: Denne aftale indgås mellem Dansk Røde Kors Assens afdeling og Assens Kommune. Formålet med aftalen

Læs mere

Hjerterytterne ønsker at skabe et koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om

Hjerterytterne ønsker at skabe et koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om Hjerterytterne ønsker at skabe et koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om at gøre en forskel for andre at samle ind til hjertesagen.

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Evaluering af mestringskurser i Recovery-skolen Viborg

Evaluering af mestringskurser i Recovery-skolen Viborg Evaluering af mestringskurser i Recovery-skolen Viborg 2018 Forfattere: Thomas Lind Hansen og Anne Bruhn-Houen 1 INDHOLD 2 Indledning 1 2.1 Formål med undersøgelsen og ønsket virkning af kurserne 1 2.2

Læs mere

BILAG - EVALUERING LOKALSAMFUNDET BYGGER BRO

BILAG - EVALUERING LOKALSAMFUNDET BYGGER BRO BILAG - EVALUERING LOKALSAMFUNDET BYGGER BRO BILAG A 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 Ja Nej 7 6 5 4 3 2 1 0 6 5 4 3 2 1 0 BILAG B FORANDRINGSTEORI Lokalsamfundet bygger bro ny hverdag i Danmark Brugerniveau

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige Udskrevet: 2019 Indhold 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige....................................... 3 2 Guide 6 faktorer, der motiverer

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2018 Marts 2019 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Projekt: Frivillig i LIK

Projekt: Frivillig i LIK Evaluering af Frivillig i LIK med økonomisk støtte fra Udviklingspuljen Projekt: Frivillig i LIK Opstart: Januar 2016 (Støtte modtaget Marts 2016) Kontaktperson: Frivillig Ansvarlig: Linda Mogensen Frivillig@langaa-ik.dk

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Medlemsrekruttering Kan vi få nye medlemmer via Facebookannoncer? Flygtninge og skak

Medlemsrekruttering Kan vi få nye medlemmer via Facebookannoncer? Flygtninge og skak Medlemsrekruttering 2016 Kan vi få nye medlemmer via Facebookannoncer? Flygtninge og skak Kan vi få nye medlemmer til skaktræning via Facebookannoncer? Det korte svar er: JA! Her er uddybning af foreløbige

Læs mere

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Frivillige hænder - nu i flere farver Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Kære læser Vi har i De Frivilliges Hus i Aalborg igennem længere tid arbejdet med at rekruttere

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2017

GUIDE Udskrevet: 2017 GUIDE 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige Udskrevet: 2017 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige I kender det måske. I har sat opslag op og holdt informationsmøder for interesserede

Læs mere

Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen Februar 2016

Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen Februar 2016 Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen Februar 2016 Integration på arbejdsmarkedet er en helt central del af integrationen i det danske samfund. En forstærket indsats for flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Børn og Unge. Handlinger #.1

Børn og Unge. Handlinger #.1 Børn og Unge Generelt om måling: Der er i foråret 2014 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt løbere, trænere og forældre. Disse svar ligger i høj grad som baggrund for de strategiske må og tiltag

Læs mere

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo:

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo: Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl. 16-18 Afbud sendes til Hugo: centerleder@fcgreve.dk Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 30. august 2018 kl. 17.30 til 20.00 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

Projektbeskrivelse Open Water 2015

Projektbeskrivelse Open Water 2015 Projektbeskrivelse Open Water 2015 Rita Wohlfeld Hornbæk (51 91 98 97) rita.wohlfeld.hornbaek@randers.dk Side 1 Hvem er SAM Foreningen SAM Foreningen tilbyder Sociale Aktiviteter og Motion for socialt

Læs mere

Standerstrygningstale 2015

Standerstrygningstale 2015 Standerstrygningstale 2015 Så står vi her igen velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør op, hvor mange kilometer, vi har

Læs mere

Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe)

Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe) Fra Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe) Titel: Your GAM3 Formål: at inspirere unge til en fysisk aktiv livsstil at fremme de unges personlige udvikling, styrke deres

Læs mere

Lokalsamfundet bygger bro. Kommunikationsstrategi og -plan 1. version

Lokalsamfundet bygger bro. Kommunikationsstrategi og -plan 1. version Lokalsamfundet bygger bro Kommunikationsstrategi og -plan 1. version Lokalsamfundet bygger bro Formålet med denne kommunikationsstrategi og plan er at skitsere rammerne for Rudersdal Kommunes kommunikation

Læs mere

Projekt SMUK. Resumé slutrapport J.nr.7-311-38/48. Monika Gunderlund Sundhedsafdelingen

Projekt SMUK. Resumé slutrapport J.nr.7-311-38/48. Monika Gunderlund Sundhedsafdelingen Projekt SMUK Resumé slutrapport J.nr.7-311-38/48 Monika Gunderlund Sundhedsafdelingen Slutevaluering projekt SMUK (resumé) Side 2 Projektperiode: 01.09.2009 31.05.2012 Sundhedsstyrelsens satspulje: Vægttab

Læs mere

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen Til Silkeborg 25.11.2015 Folkeoplysningen Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Fra AOF Viborg Aftenskole AOF Midt, Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE. Bilag 2 Hvad siger brugerne? Partnerskaber og samarbejdsaftaler i forsøgs- og udviklingsprojektet

GLADSAXE KOMMUNE. Bilag 2 Hvad siger brugerne? Partnerskaber og samarbejdsaftaler i forsøgs- og udviklingsprojektet GLADSAXE KOMMUNE Kultur, Fritid og Unge 17. februar 2015 Anna Valgreen Bilag 2 Hvad siger brugerne? Partnerskaber og samarbejdsaftaler i forsøgs- og udviklingsprojektet Der er i forsøgsperioden lavet partnerskabsaftaler

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Temadag om kommunikation og image, d. 5. marts 2015

Temadag om kommunikation og image, d. 5. marts 2015 Program: 9.30 Intro til temadagen: 9.45 Hvordan ændrer man et udsat områdes image? oplæg v. Søren Hvass 10.30 Eventbaseret kommunikation i BL v. Michael Thorberg BL 11.00 Sociale medier, V. Kristoffer

Læs mere

IT-Ven for indvandrere Partnerskabsprojekt mellem Frivilligcenter Rudersdal og Borgerservice

IT-Ven for indvandrere Partnerskabsprojekt mellem Frivilligcenter Rudersdal og Borgerservice IT-Ven for indvandrere Partnerskabsprojekt mellem Frivilligcenter Rudersdal og Borgerservice Formål: - At hjælpe indvandrere med IT i forhold til kommunikation med det offentlige i indvandrerens eget hjem

Læs mere

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling i Højby Skytteforening. Højby, den 31. januar 2017

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling i Højby Skytteforening. Højby, den 31. januar 2017 Højby, den 31. januar 2017 Konsulentens klumme Jeg kan lige nå det altså at få skrevet en klumme i januar. Der har været tryk på, og så fik jeg også holdt lidt ferie først på måneden. Jeg håber, at alle

Læs mere

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Melanie Kjærgaard Hansen Studienummer: 3006971 Erhvervssprog og IT-baseret markedskommunikation Praktiksted: Travel ALOTT Praktikperiode: 31.07.2017-21.12.2017

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Lokal Motion Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 67 Indhold 1. Introduktion....... 68 2. Projektets aktiviteter......... 68 3. Projektets resultater..... 69 4. Projektets virkning.......... 70 5.

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Inspirationsbrev udsendt den 30. november 2015 Af udviklingskonsulent Karina Sørensen

Inspirationsbrev udsendt den 30. november 2015 Af udviklingskonsulent Karina Sørensen Inspirationsbrev udsendt den 30. november 2015 Af udviklingskonsulent Karina Sørensen Kære klubber. Jeg håber, at det går godt i klubben. Den sidste tid har mediemæssigt været spændende. Ju-Jitsu har været

Læs mere

BEGYNDERTRÆNING. Det gode eksempel

BEGYNDERTRÆNING. Det gode eksempel BEGYNDERTRÆNING Det gode eksempel 01-12-2017 Indledning Færdig med ro-skole og hvad så? Hvordan var din egen oplevelse? Var det nemt at blive en del af klubben, og tænk over, hvorfor du er blevet hængende?

Læs mere

Ny aktivitetspark i Halsnæs

Ny aktivitetspark i Halsnæs Ny aktivitetspark i Halsnæs De unge i Halsnæs behøver ikke længere søge væk fra kommunen i deres fritid, for nu vil de også kunne være i den. 2015 Foreningen af unge iværksættere og ildsjæle Frederiksværk

Læs mere

Indvandrere og efterkommere i foreninger er frivillige i samme grad som danskere

Indvandrere og efterkommere i foreninger er frivillige i samme grad som danskere 1 Indvandrere og efterkommere i foreninger er frivillige i samme grad som danskere Færre med ikke-vestlige oprindelse end dansk oprindelse er medlem af en forening. Men ikke-vestlige indvandrere og efterkommere

Læs mere

Referat Talspersonsmøde per 31/10 17 v. Anders Boye. Dagsorden. Velkommen. Status for KSI i året efter navneskift

Referat Talspersonsmøde per 31/10 17 v. Anders Boye. Dagsorden. Velkommen. Status for KSI i året efter navneskift Referat Talspersonsmøde per 31/10 17 v. Anders Boye Dagsorden Velkommen Status for KSI i året efter navneskift Status for Motionsafdelingen og talspersonens rolle. Afstemning om nye vedtægter for UMI.

Læs mere

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad.

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad. Get2Sport/Herning Fremad 2014-2107 Herning kommune og Get2Sport Boldklubben Herning Fremad, Ringkøbingvej 78 i Herning har i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) for perioden 2006-09, 2010-13 og

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d.8 november. Kl

Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d.8 november. Kl Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d.8 november Kl.17.00-20.00 Fraværende: Pia 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Ingen bemærkninger 2. Bemærkninger til dagsordenen Ingen bemærkninger til dagsordenen

Læs mere

Pensionat Kamager Brønderslev Allé 21 2770 Kastrup Sundhed og Trivsel For medarbejdere på Kamager 2012

Pensionat Kamager Brønderslev Allé 21 2770 Kastrup Sundhed og Trivsel For medarbejdere på Kamager 2012 Sundhed og Trivsel For medarbejdere på Kamager 2012 Baggrund Som et resultat af OK08, har arbejdsgiveren pligt til, at rette fokus på sundhed og trivsel på arbejdspladsen. Der er herpå blevet nedsat et

Læs mere

Visionsmøde 2011 Stjernen Tennis

Visionsmøde 2011 Stjernen Tennis Visionsmøde 2011 Stjernen Tennis Bestyrelsen ønsker DIN feedback til klubben. I år vil der ikke være et traditionelt møde. Du kan give din feedback på e-mail: formand@stjernen-tennis.dk, som en kommentar

Læs mere

Bliv frivillig. gør en forskel for dig selv og for andre

Bliv frivillig. gør en forskel for dig selv og for andre Bliv frivillig gør en forskel for dig selv og for andre SOLSKINSUNGE Solskinsunge er baseret på en forestilling om, at mange unge fra socialt belastede boligområder mangler meningsfuld kontakt med voksne

Læs mere

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70 For at imødekomme den forventede mangel på faglært og ufaglært arbejdskraft i forbindelse med de store byggeprojekter i Odense og på Fyn i de kommende år, vil vi gerne tilbyde et afklarende og uddannelsesforberedende

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Bilag til. KomPris 2015 Kampagne: Hjælp en hjelmløs Organisation: TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik

Bilag til. KomPris 2015 Kampagne: Hjælp en hjelmløs Organisation: TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik Bilag til KomPris 2015 Kampagne: Hjælp en hjelmløs Organisation: TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik Kan det lade sig gøre at få studerende på det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Midtvejsevaluering af Projekt Seniorkorps Udarbejdet af Lbr konsulent Lise Kragh Møller, august 2011

Midtvejsevaluering af Projekt Seniorkorps Udarbejdet af Lbr konsulent Lise Kragh Møller, august 2011 Midtvejsevaluering af Projekt Seniorkorps Udarbejdet af Lbr konsulent Lise Kragh Møller, august 2011 1.0 Baggrund Struer Lokale Beskæftigelsesråd har i perioden august 2010 til december 2011 finansieret

Læs mere

Venner Viser Vej. et frivilligtilbud til nyankomne flygtninge. rødekors.dk/vennerviservej

Venner Viser Vej. et frivilligtilbud til nyankomne flygtninge. rødekors.dk/vennerviservej Venner Viser Vej et frivilligtilbud til nyankomne flygtninge rødekors.dk/vennerviservej RAMMERNE FOR NETVÆRKSAKTIVITETEN Venner Viser Vej et frivilligtilbud til nyankomne flygtninge Det personlige møde

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015 Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015 Mål for 2014 Evaluering af mål A: Arbejde med den narrative metode og brugen af FIT Da erfaringerne fra 2013 med den narrative metode og

Læs mere

Handleplan. Folkesundhed Aarhus Center for Sundhedsforløb. Kontaktperson: Anja Fynbo Christiansen

Handleplan. Folkesundhed Aarhus Center for Sundhedsforløb. Kontaktperson: Anja Fynbo Christiansen Handleplan ALG Handleplan Enhed, kontaktperson i ALG Folkesundhed Aarhus Center for Sundhedsforløb. Kontaktperson: Anja Fynbo Christiansen (anfy@aarhus.dk) Beskriv formålet med ALGs handleplan og udfordring

Læs mere

Midtvejskonference i Fra Sport til Job

Midtvejskonference i Fra Sport til Job Invitation Midtvejskonference i Fra Sport til Job Partnerskaber mellem kommuner og sportsklubber viser nye veje til job og uddannelse for unge nydanskere Dato: Tirsdag den 23. november kl. 14.00 18.00

Læs mere

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET. ÅRET 2017 Siden sidst. Det er efterhånden ved at være længe siden, der sidst er lavet et overblik over hvordan projektet Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Læs mere

CFBU EVALUERING01 BYDELSMØDRE. Brobygning mellem isolerede indvandrerkvinder og samfundet

CFBU EVALUERING01 BYDELSMØDRE. Brobygning mellem isolerede indvandrerkvinder og samfundet CFBU EVALUERING01 BYDELSMØDRE Brobygning mellem isolerede indvandrerkvinder og samfundet 1 HJÆLP TIL ISOLEREDE INDVANDRERKVINDER 1 Hvem er de? Tusindvis af kvinder med indvandrerbaggrund i Danmark er hverken

Læs mere

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Ungeindsatsen Ungeindsats Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget besluttede på mødet d. 22. juni at jobcentrets forslag om udvidelse af projekt Styrkeprøven

Læs mere

Kulturhuset Pulsen. Forår 2019

Kulturhuset Pulsen. Forår 2019 Kulturhuset Pulsen Forår 2019 Tirsdags aktiviteter i Pulsen D. 9. april: Makeup og portrætfotos D. 23. april: Quiz D. 7. maj: Vi spiller bordtennis og Bob D. 21. maj: Gæt og grimasser D. 4. juni: Dart

Læs mere

Rummelig. Mangfoldighed. Innovation. novation. Professionalisme. ssionalisme. Dialog. Empowerment. på Vollsmose Bibliotek

Rummelig. Mangfoldighed. Innovation. novation. Professionalisme. ssionalisme. Dialog. Empowerment. på Vollsmose Bibliotek Rummelig Rummelighed Mangfoldighed novation Innovation ssionalisme Professionalisme Dialog Empowerment Vollsmose Medborgercenter på Vollsmose Bibliotek Vollsmose Medborgercenter er et tilbud til borgerne

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2013 2014 Mål for 2013 Evaluering af mål A: Implementering af den narrative teori og metode Personalegruppen i DSI NETTET I og II er gennem tre år

Læs mere

OUTPLACEMENT VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET

OUTPLACEMENT VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET OUTPLACEMENT VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET / Vi hjælper dig med at skabe den røde tråd fra din opsigelse og frem mod dit næste job Til ansatte Januar 2017 KOM GODT VIDERE Et outplacementforløb hos

Læs mere

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Etniske Piger Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 27 Indhold 1. Introduktion...... 28 2. Projektets aktiviteter......... 29 3. Projektets resultater.... 29 4. Projektets virkning........ 31 5. Læring

Læs mere

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2015

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2015 Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen Denne kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse fra september. Spørgeskemaet indeholdt 32 spørgsmål

Læs mere

JTU Nyhedsbrev Juli 2018 Velkommen til nye Medlemsklubber

JTU Nyhedsbrev Juli 2018 Velkommen til nye Medlemsklubber JTU Nyhedsbrev Juli 2018 Velkommen til nye Medlemsklubber Vi i Jylland Tennis Union har fornøjelsen af at byde Humlum Tennisforening samt Vrå Tennisklub velkommen i JTU, da begge klubber har valgt at melde

Læs mere

PEER-EDUCATION. n INTRODUKTION

PEER-EDUCATION. n INTRODUKTION PEER-EDUCATION DCUM anbefaler peereducation, fordi det kan løfte både de ældste og de yngste elever fagligt, socialt og personligt. Peer-education giver de ældre elever et mindre medansvar for de yngre

Læs mere

Områdefornyelse i Sundby 2016

Områdefornyelse i Sundby 2016 Områdefornyelse i Sundby 2016 Informationsmøde Aftenens program kl 17.30 Velkomst ved Morsø Kommune og fællesspisning kl 18.15 Præsentation af Udviklingsplanen for Sundby, status fra arbejdsgruppe og Fremtidens

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV HPV Nyhedsbrev #5 Kære alle Vi håber, at I har haft en dejlig sommer og er kommet godt i gang med efterårssæsonen. Stop HPV-indsatsen har ikke stået stille hen over sommeren. Det nye tilbud til drenge

Læs mere

Indberetning fra modtagere af GF Trafikpris

Indberetning fra modtagere af GF Trafikpris Indberetning fra modtagere af GF Trafikpris Navn på projektet: Cykelglad børnehus (Omdøbt fra projektansøgningen Cykelglade daginstitutioner) Navn på administrator: Cyklisternes By, Odense Kommune Projektleder:

Læs mere

Den socialt bæredygtige by. 1. Hvad er den socialt bæredygtige by? Notat. Strategioplæg

Den socialt bæredygtige by. 1. Hvad er den socialt bæredygtige by? Notat. Strategioplæg Notat Den socialt bæredygtige by Strategioplæg I dette notat sættes den strategiske ramme for udviklingen af en plan for den socialt bæredygtige by. Notatet er struktureret på følgende måde: Først præsenteres

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

Af Flemming Lund Clausen, Produktion, Forskning og Innovation. Udeblivelser i Psykiatrien det kan lade sig gøre at reducere!

Af Flemming Lund Clausen, Produktion, Forskning og Innovation. Udeblivelser i Psykiatrien det kan lade sig gøre at reducere! TTEAM - Tema 35 43 13. februar 6. april 2016 2017 Af Flemming Lund Clausen, Produktion, Forskning og Innovation Udeblivelser i Psykiatrien det kan lade sig gøre at reducere! Det ambulante område i Region

Læs mere

Integrationsprojekt i AGF

Integrationsprojekt i AGF Integrationsprojekt i AGF Projektleder Anne Kofoed Nannerup (uden billeder af pigerne og kvinderne) Præsentation Anne Kofoed Nannerup, 23 år Studerer til sygeplejerske i Aarhus Tidl. konkurrencesvømmer

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Dato: 22/09/2011 Deltagere: Karina Ildor Jacobsgaard, Natja Grønvaldt, Stine Corlin Christensen, Birita Christiansen, Paul Bang, Asger Bryderup, Casper Koll, Christoffer Larsen,

Læs mere

Inklusion af fysisk og psykisk Handicappede. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Inklusion af fysisk og psykisk Handicappede. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Inklusion af fysisk og psykisk Handicappede Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 61 Indhold 1. Introduktion....... 62 2. Projektets aktiviteter......... 63 3. Projektets resultater..... 63 4. Projektets

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Røde Kors Hovedstaden

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Butikken som byens scene

Butikken som byens scene Butikken som byens scene Idéen med Butikken som byens scene er, at I engagerer butikkens medlemmer i emner om fødevarer og forbrug hjemme i deres egen butik. Det gør I sammen med andre foreninger, som

Læs mere

Rekrutteringsstrategi og politik

Rekrutteringsstrategi og politik Rekrutteringsstrategi og politik Vordingborg Firma Sport Strategi- og politik for rekruttering af ledere og instruktører i Vordingborg Firma Sport Hvorfor er du frivillig leder? Fordi det er sjovt, og

Læs mere

ZÉÄy. Velkommen som ny golfspiller i Trelleborg Golfklub Slagelse. (Blandt venner kaldet TGS).

ZÉÄy. Velkommen som ny golfspiller i Trelleborg Golfklub Slagelse. (Blandt venner kaldet TGS). Velkommen som ny golfspiller i Trelleborg Golfklub Slagelse. (Blandt venner kaldet TGS). En væsentlig ting at holde sig for øje er at alle golfspillere på et eller andet tidspunkt har været begyndere Det

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

På modern siden er vi 23 dansere, 1 mere end sidste år. Vi kører 2 hold om torsdagen, hvor alle på hold 2 først danser på hold 1.

På modern siden er vi 23 dansere, 1 mere end sidste år. Vi kører 2 hold om torsdagen, hvor alle på hold 2 først danser på hold 1. Beretning 2016-17 Bestyrelse og GF Vi har prøvet noget nyt i år i bestyrelsen. Nemlig bestyrelses-orlov. Ret hurtigt fik vi besked om at Jane havde så meget arbejde at hun følte at hun burde gå ud af bestyrelsen.

Læs mere