Evaluering af mestringskurser i Recovery-skolen Viborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af mestringskurser i Recovery-skolen Viborg"

Transkript

1 Evaluering af mestringskurser i Recovery-skolen Viborg 2018 Forfattere: Thomas Lind Hansen og Anne Bruhn-Houen

2 1 INDHOLD 2 Indledning Formål med undersøgelsen og ønsket virkning af kurserne Metode 2 3 Virkninger for deltagerne på mestringskurserne Brugen af strategier og redskaber _ Indvirkning på livskvalitet 4 4 Opsummering og perspektivering 5 5 Bilag 1 _ 7 6 Bilag 2 11

3 Side 01 Indledning 2 INDLEDNING Humor og gruppearbejde har været meget godt at arbejde i på tværs af kurset. Tilmed har jeg fået indsigt i nogle strategier jeg kan bruge fremover i dagligdagen. 2.1 FORMÅL MED UNDERSØGELSEN OG ØNSKET VIRKNING AF KURSERNE I Recovery-skolen Viborg udbyder vi mestringskurser for borgere med psykiske vanskeligheder efter Servicelovens 82a. Emnerne på kurserne er livsnære og formålet er, at kursisterne opnår kendskab til mestringsstrategier, der kan gøre en positiv forskel i deres recovery-proces 1. Det første mestringskursus blev afholdt i Siden da er der blevet afviklet mange flere mestringskurser. Til og med 2018 har vi afviklet 24 forskellige kurser. Flere af disse har været afviklet flere gange. På alle kurser har vi evalueret både skriftligt og mundtligt. Den viden, evalueringerne har tilført, har vi brugt både internt til at forbedre vores undervisning og også eksternt til at fortælle om, hvordan kursisterne oplever vores kurser. Det var og er meget grænseoverskridende, men i sidste uge bad jeg om hjælp for første gang i lang tid. Mestringskurser i Recovery-skolen Viborg har positiv betydning for kursisternes recovery-proces, både umiddelbart efter kurset afsluttes, 3 måneder efter og 6 måneder efter! Med udgangspunkt i ovenstående hypotese ville vi gerne have en samlet evalueringsrapport, som mere præcist kunne fortælle os om følgende: 1 Se kursus-oversigten fra 2018 i bilag 2.

4 Side 02 Virkninger for deltagerne på mestringskurserne Hvilken betydning har vores mestringskurser for kursisternes recovery-proces? Gør kurserne en forskel? Kan kursisterne bruge de mestringsstrategier, de lærer på kurserne? Hvis det er tilfældet gør det sig så stadig gældende henholdsvis 3 og 6 måneder efter kurset afsluttes? 2.2 METODE Vi har foretaget en undersøgelse i forbindelse med de mestringskurser, der afvikledes i 2018, dvs. i alt 14 kurser. Vi har bedt kursisterne om at besvare et enslydende spørgeskema 2 ved kursets afslutning og henholdsvis 3 og 6 måneder efter kursets afslutning. Kursisterne har besvaret spørgeskemaet elektronisk. Forholdsvis få respondenter svarede på spørgeskemaet 6 måneder efter første halvårs kurser. Derfor har vi valgt at fokusere på resultaterne ved henholdsvis kursernes afslutning og 3 måneder efter kursernes afslutning. Det er rart at være sammen med andre, der er i samme situation som en selv, gode samtaler og fedt at lave gruppearbejde, gode input fra underviserne, en god tone i lokalet For at overskueliggøre besvarelserne i rapporten har vi valgt at tematisere spørgsmålene i to overordnede kategorier: 1. Brugen af strategier og redskaber 2. Indvirkning på livskvalitet 3 VIRKNINGER FOR DELTAGERNE PÅ MESTRINGSKURSERNE 3.1 BRUGEN AF STRATEGIER OG REDSKABER Læsevejledning: Førstkommende figur skal læses på den måde, at henholdsvis 42% og 39% i den øverste linje er meget enige og enige i, at kurset har givet dem strategier, som de kan bruge i deres eget liv. 2 Se spørgeskemaet i bilag 1.

5 Side 03 Virkninger for deltagerne på mestringskurserne Samme princip for læsningen er gældende i alle efterfølgende figurer i rapporten. Ved kursets afslutning: Når deltagerne forholder sig til de strategier, de har udviklet på kurserne, er langt de fleste enige i, at de har udviklet nye strategier på kurset, og at disse kan bruges. Størsteparten af disse angiver, at strategierne er integreret som en naturlig del af deres hverdag. Et lille fåtal af kursisterne angiver uenighed i at have fået strategier med sig. 3 måneder efter kursets afslutning: Læsevejledning: Ved kursernes afslutning var der 89 kursister, der besvarede spørgeskemaet. Det foregik i kursuslokalet den sidste dag på kurset. Efter 3 måneder var antallet af respondenter 49. Her foregik besvarelserne online hjemmefra, hvilket kan være en del af forklaringen på det lavere antal besvarelser. Jeg begyndte at cykle i trafikken og i skoven. Jeg blev også mere modig i kontakten med andre. Jeg har hævet mit mentale og fysiske funktionsniveau. Af dem, der har svaret, angiver langt størsteparten enighed i, at de fortsat bruger de strategier, de har lært på kurserne. For ca. 2/3 af respondenterne er strategierne stadig en naturlig del af hverdagen.

6 Side 04 Virkninger for deltagerne på mestringskurserne 3.2 INDVIRKNING PÅ LIVSKVALITET Ved afslutning af kurset: Et meget stort flertal har fået øget forståelse for kursets tema, og næsten lige Ret hurtigt opstod der en fortrolighed blandt kursisterne, skønt vi var helt fremmede for hinanden. Vi havde virkelig noget til fælles så mange har kunnet tage indsigten med ind i eget liv. For ca. 2/3 gælder, at kurset har bevirket en generel forskel for, hvordan hverdagen fungerer. Et fåtal angiver, at kurset ikke har haft nogen virkning for hverdagen. 3 måneder efter kursets afslutning:

7 Side 05 Opsummering og perspektivering De, der har svaret efter 3 måneder, angiver langt overvejende, at de har Vi blev inddraget meget, lavede oplæg for hinanden. Det var godt fået større forståelse for temaet og brugbar indsigt i forhold til eget liv. Der er en væsentlig større del af disse tilbageværende respondenter, der svarer, at kurset har gjort en forskel for, hvordan hverdagen fungerer, end der var ved kursets afslutning. Det kan skyldes, at de, der har svaret efter 3 måneder, overvejende er dem, der allerede ved kursets afslutning var enige i, at kurset har gjort en forskel for, hvordan hverdagen fungerer. 4 OPSUMMERING OG PERSPEKTIVERING Det er ok at spørge om hjælp. Rose/tage mod ros og komplimenter. Acceptere mig selv Det fremgår tydeligt, at mestringskurserne har en positiv betydning for langt størstedelen af deltagerne på kurserne. Mere præcist angiver kursisterne, at de har lært nye strategier til mestring af hverdagen, som de bruger aktivt. Desuden har de fået større forståelse for kursernes temaer samt brugbar indsigt i forhold til eget liv. Det er ligeledes tydeligt, at mange kursister har stort udbytte af at møde andre, som umiddelbart forstår deres situation. Parallelt hermed oplever vi som undervisere, at kursisterne har meget at bidrage med til hinanden. At bringe mennesker med fælles problematikker sammen i undervisning ser således ud til at være af-stigmatiserende for deres selvforståelse. Det fællesskab, der opstår på mestringskurserne, ser ud til i sig selv at have betydning for den enkeltes recovery-proces 3. Et forhold, som undersøgelsen ikke viser noget om, er, at størstedelen af de kursister, vi møder på mestringskurserne, kun deltager på et enkelt kursus. Det kan pege på, at kurserne har en forebyggende virkning og kan være lige 3 Se første citat side 4.

8 Side 06 Opsummering og perspektivering det, der skal til for at fastholde de pågældende i et aktivt hverdags- og arbejdsliv. Samlet set viser det sig, at de virkninger, der er beskrevet efter kursets afslutning, også varer ved 3 måneder senere for et meget stort flertal af kursisterne. Konklusionen på denne undersøgelse er således, at Recovery-skolens me- Jeg kan ikke huske så meget specifikt, men generelt så har kurset hjulpet mig med at få mere ro på min hverdag og har også hjulpet mig med at finde balance imellem arbejde og fritid efter, at jeg har øget min ugentlige arbejdstid her i efteråret stringskurser har stor virkning for de mennesker, der deltager på dem! Endvidere er holdundervisningen et tilbud, som giver stort udbytte til mange på samme tid. En del af udbyttet er i sig selv, at det udvikles i et fællesskab og er netværksskabende. Mestringskurserne udgør et af flere tilbud i Recovery-skolen Viborg. Tager vi alle kursustilbuddene med, har vi årligt mere end 400 kursister på vores kurser 4. Vi kan kun udtale os sikkert på baggrund af de 89 respondenter, men der er en vis sandsynlighed for, at ovenstående konklusion også er dækkende for de resterende kursister. Undersøgelsen peger på, at hold-undervisning er et virksomt tilbud til mennesker med psykisk sårbarhed samt deres pårørende. Vi vurderer, at kurserne har et stort potentiale, og at de kunne komme endnu flere til gavn i fremtiden. Vi vil fortsat bestræbe os på at have stor mangfoldighed i vores kursusudbud, så kurserne kan imødekomme den efterspørgsel og de behov, der er. 4 Samlede antal i Recovery-skolen i 2018 var 431kursister.

9 Side 07 Bilag 1 5 BILAG 1 Kære kursusdeltager. Tak fordi du har valgt at besvare den elektroniske kursusevaluering. Det tager kun 5 minutter og din besvarelse er anonym. Hvis du har spørgsmål til evalueringen kan du kontakte underviserne i Recoveryskolen på På forhånd tak for din hjælp. Mvh. Recovery-skolen. Kursets navn (8) PTSD for veteraner (9) Pas godt på dig selv (10) Om at møde andre mennesker (11) At være i nu et (13) Bliv klogere på din Autisme Spektrum Forstyrrelse - efterår 2018 (14) Pas godt på dig selv for pårørende (12) At være pårørende til en voksen med autisme (1) Find balancen i en stresset hverdag (2) Bliv klogere på din autisme spektrum forstyrrelse forår 2018 (3) Sov godt og bliv frisk (4) Fra nederlag til små sejre (5) Fra angst til mere mod på livet (6) At være pårørende (7) Stil skarpt på det positive i hverdagen - og styrk dit selvværd Dato for besvarelse (fx ) Besvarelse (1) Ved kursets afslutning (2) 3 måneder efter kursets afslutning

10 Side 08 Bilag 1 (3) 6 måneder efter kursets afslutning Kursets indhold og relevans Meget enig Enig Hverken / eller Uenig Meget uenig Ikke relevant Kurset har været relevant for mig Kurset har levet op til mine forventninger Jeg er tilfreds med den måde, kurset er tilrettelagt på, herunder fordelingen af oplæg, dialog, øvelser, gruppearbejde mv. Jeg er tilfreds med kursets varighed/omfang Udbytte af kurset Meget enig Enig Hverken / eller Uenig Meget uenig Ikke relevant Jeg har fået større forståelse for kursets tema(er) Kurset har givet mig ny indsigt som jeg kan bruge i mit eget liv Kurset har givet mig nye strategier som jeg kan bruge i mit eget liv Jeg bruger de strategier som jeg har lært på kurset Kurset har gjort en forskel for hvordan min hverdag fungerer Strategierne er en naturlig del af min hverdag

11 Side 09 Bilag 1 Hvad husker du bedst fra kurset? Hvad kunne have været bedre på kurset?

12 Side 10 Bilag 1 Har du forslag til andre kurser, der kunne tilbydes i Recovery-skolen? Du har nu gennemført spørgeskemaet. Tryk afslut - så indsendes dine svar. Mange tak for hjælpen.

13 Side 11 Bilag 2 6 BILAG 2 Periode Emne Tidspunkt Åben for tilmelding Tilmeldingsfrist Undervisere 22. januar 28. maj Find balancen i en stresset hverdag Mandage december 8. januar Charlotte Maagaard Anne Bruhn- Houen 15. januar 14. maj Bliv klogere på din autisme spektrum forstyrrelse Mandage december 2. januar Orla Jokumsen Lotte Borup Jensen 30. januar 15. maj Sov godt og bliv frisk Tirsdage december 9. januar Thomas Lind Hansen Charlotte Maagaard 5. februar 18. juni Fra nederlag til små sejre Mandage december 15. januar Birte Juul Thomas Lind Hansen 21. februar 16. maj Fra angst til mere mod på livet Onsdage december 31. januar Anne Bruhn- Houen Thomas Lind Hansen 21. februar 2. maj At være pårørende Onsdage december 26. januar Charlotte Maagaard Kirsten Aakmand Pedersen 8. marts 14. juni Stil skarpt på det positive i hverdagen og styrk dit selvværd Torsdage december 20. februar Thomas Lind Hansen Anne Bruhn- Houen Mestringskurser forår 2018

14 Side 12 Bilag 2 Mestringskurser efterår 2018 Periode Emne Tidspunkt Tilmeldingsfrist Undervisere 20. august 29. oktober PTSD for veteraner Mandage august 2018 Thomas Lind Hansen Michael Printzlau Vester 21. august 13. november Pas godt på dig selv Tirsdage august 2018 Charlotte Maagaard Thomas Lind Hansen 5. september 28. november Om at møde andre mennesker Onsdage august 2018 Thomas Lind Hansen Anne Bruhn-Houen 10. september 3. december Bliv klogere på din Autisme Spektrum Forstyrrelse Mandage august 2018 Orla Jokumsen Lotte Borup Jensen 13. september 13. december At være i nu et Torsdage august 2018 Thomas Lind Hansen Charlotte Maagaard 20. september 15. november At være pårørende til en voksen med autisme Torsdage august 2018 Orla Jokumsen Kirsten Aakmand Pedersen 31. oktober 5. december Pas godt på dig selv for pårørende Onsdage september 2018 Charlotte Maagaard Kirsten Aakmand Pedersen

Mestringskurser. Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv til et bedre liv

Mestringskurser. Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv til et bedre liv Mestringskurser Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv til et bedre liv Forår 2018 Kursusoversigt Periode Emne Tidspunkt Tilmeldingsfrist Undervisere 22. januar 28. maj Find balancen i en stresset hverdag

Læs mere

Mestringskurser. Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv til et bedre liv

Mestringskurser. Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv til et bedre liv Mestringskurser Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv til et bedre liv Efterår 2018 Kursusoversigt Klik i tabellen for at komme til opslag med information Periode Emne Tidspunkt Tilmeldingsfrist Undervisere

Læs mere

Mestringskurser. Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv til et bedre liv

Mestringskurser. Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv til et bedre liv Mestringskurser Vi hjælper dig med at hjælpe dig selv til et bedre liv Forår 2019 Kursusoversigt Klik i tabellen for at komme til opslag med information Periode Emne Tidspunkt Tilmeldingsfrist Undervisere

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

Specialundervisning Forår 2019

Specialundervisning Forår 2019 Specialundervisning Forår 2019 Kursusoversigt Start Emne Tidspunkt Tilmeldingsfrist Underviser 19. februar ( I alt 12 gange ) Matematik Tirsdage kl. 13.00-14.45 1. februar Tage Winther 21. februar (I alt

Læs mere

ET SAMARBEJDE MELLEM:

ET SAMARBEJDE MELLEM: Veje til recovery Kurser Forår 2019 ET SAMARBEJDE MELLEM: Region Hovedstadens Psykiatri og kommunerne Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe. VELKOMMEN TIL SKOLE PÅ TVÆRS Hvad er Skole på Tværs

Læs mere

HVAD ER SKOLE PÅ TVÆRS?

HVAD ER SKOLE PÅ TVÆRS? HVEM ER VI? Alle undervisere i Skole på Tværs-tilbuddet har kendskab til recovery, enten gennem egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel baggrund. Udvikling af kurserne er sket i et samarbejde

Læs mere

Mentalt velvære fremmer recovery

Mentalt velvære fremmer recovery VELVÆRE I HVERDAGEN KURSUS 1 Mentalt velvære fremmer recovery HVEM ER VI? Alle undervisere i Skole på Tværs-tilbuddet har kendskab til recovery, enten gennem egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel

Læs mere

ET SAMARBEJDE MELLEM:

ET SAMARBEJDE MELLEM: Veje til recovery Kurser Efterår 2019 ET SAMARBEJDE MELLEM: Region Hovedstadens Psykiatri og kommunerne Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe. VELKOMMEN TIL SKOLE PÅ TVÆRS Hvad er Skole på Tværs

Læs mere

CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING

CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING Evalueringsrapport angående PREP-Parkursus Parkursus A06-05 05, afholdt i Roskilde, Ungdommens Hus, maj 2006. Kursets form PREP er et kursusprogram for par, der ønsker at arbejde med deres forhold. Parkurset

Læs mere

Kursuskatalog. For frivillige og peer-støtter i Rudersdal. - Peer-støtte og recovery. - Konflikthåndtering og samtaleteknik. - Fra idé til praksis

Kursuskatalog. For frivillige og peer-støtter i Rudersdal. - Peer-støtte og recovery. - Konflikthåndtering og samtaleteknik. - Fra idé til praksis Kursuskatalog - Peer-støtte og recovery - Konflikthåndtering og samtaleteknik - Fra idé til praksis - Førstehjælp For frivillige og peer-støtter i Rudersdal Frivilligkurser i Rudersdal Arbejder du som

Læs mere

Kursusoversigt Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery-skolen Viborg Find balance i dit energiregnskab...

Kursusoversigt Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery-skolen Viborg Find balance i dit energiregnskab... Efteråret 2018 Indhold Kursusoversigt................................................................... 4 Om Recovery-skolen og peer-undervisning....................................... 5 Recovery-skolen

Læs mere

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2017 1 Indhold INDLEDNING... 3 UNDERSØGELSENS HOVEDKONKLUSIONER... 3 FRIVILLIGE ANTAL OG FUNKTIONER... 3 DELTAGERE I IT-AKTIVITETER... 3 UDBUDDET AF IT-AKTIVITETER...

Læs mere

Recoveryskolen Aarhus

Recoveryskolen Aarhus Recoveryskolen Aarhus Et undervisningstilbud for alle Kursuskatalog Foråret 2017 Velkommen til Recoveryskolen Hvad? Rammen for kurserne er recovery. Recovery handler om at komme sig, om at skabe en meningsfuld

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2018 Marts 2019 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen. Indhold.

Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen. Indhold. Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen Indhold. 1. Indledning v. Hanne Nørskov 2. Målinger opsummeret 3.

Læs mere

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER R E C O V E R Y C O L L E G E KURSUS KATALOG VINTER FORÅR 2018 FOTO: HELLE FISKER V E J L E Velkommen til Recovery College Vejle Recovery College Vejle tilbyder kurser, workshops og lignende aktiviteter

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING

CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING Evalueringsrapport angående PREP-Parkursus A06-03, 03, afholdt i Roskilde, Ungdommens Hus, marts 2006. PREP er et kursusprogram for par, der ønsker at arbejde med deres forhold. Parkurset giver praktiske

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelserne. Bilag til Evalueringsrapport 2013

Arbejdsmiljøuddannelserne. Bilag til Evalueringsrapport 2013 Arbejdsmiljøuddannelserne Bilag til Evalueringsrapport 2013 Arbejdsmiljøuddannelserne Bilag til Evalueringsrapport 2013 Arbejdsmiljøuddannelserne 2014 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse

Læs mere

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017.

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. SOLRØD KOMMUNE Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. Indledning og datagrundlag Undersøgelsen af brugertilfredsheden med kronikerrehabiliteringen

Læs mere

Undervisere Kursusoversigt Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery-skolen Viborg...6. Søskenderollen / skyggerollen...

Undervisere Kursusoversigt Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery-skolen Viborg...6. Søskenderollen / skyggerollen... Efteråret 2019 Indhold Undervisere.................................................................... 3 Kursusoversigt.................................................................. 4 Om Recovery-skolen

Læs mere

PIXIUDGAVE af Evalueringsrapport Kursus i stresshåndtering

PIXIUDGAVE af Evalueringsrapport Kursus i stresshåndtering PIXIUDGAVE af Evalueringsrapport Kursus i stresshåndtering Det har givet en vis ro med hensyn til det faktum, at jeg ikke står alene, stress rammer i alle samfundslag og brancher og det er en trøst. Jeg

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

KURSUSTILBUD forår 2015

KURSUSTILBUD forår 2015 KURSUSTILBUD forår 2015 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både internt

Læs mere

Projekt Din Gode Udskrivning Personalets og patienternes evaluering af projektets aktiviteter

Projekt Din Gode Udskrivning Personalets og patienternes evaluering af projektets aktiviteter Indhold 1.0 Baggrund... 3 2.0 Opsummering af evalueringsresultater... 3 2.1 Projekt Din Gode Udskrivning bidrager til, at Region Hovedstadens Psykiatri når målene i strategien for brugerinddragelse og

Læs mere

Om Recovery-skolen og peer-undervisning

Om Recovery-skolen og peer-undervisning Foråret 2018 Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt fra det engelske sprog. Recovery handler her om, at man kan komme sig helt eller delvist fra psykisk sygdom. Recovery

Læs mere

Brugerundersøgelse af Filurens Kursus og KompetenceCenter (KKC)

Brugerundersøgelse af Filurens Kursus og KompetenceCenter (KKC) Brugerundersøgelse af Filurens Kursus og KompetenceCenter (KKC) Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Filurens KKCs fritidstilbud:...

Læs mere

EVALUERING LÆR AT TACKLE ANGST OG DEPRESSION 2016 GENNEMFØRTE KURSISTER NORDDJURS KOMMUNE

EVALUERING LÆR AT TACKLE ANGST OG DEPRESSION 2016 GENNEMFØRTE KURSISTER NORDDJURS KOMMUNE EVALUERING LÆR AT TACKLE ANGST OG DEPRESSION 2016 GENNEMFØRTE KURSISTER NORDDJURS KOMMUNE 1 Denne rapport dækker over besvarelser fra spørgeskemaer udleveret til kursister, der har gennemført (dvs. deltaget

Læs mere

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2015

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2015 Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen Denne kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse fra september. Spørgeskemaet indeholdt 32 spørgsmål

Læs mere

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning...3 Metode...4 Besvarelse fra de børn/unge der har benyttet Teaterskolen for Børn s fritidstilbud.5

Læs mere

Effekt af. kursus for borgere med stress og angst

Effekt af. kursus for borgere med stress og angst 1 Dokumentation. Kurser for borgere der lider af stress og angst Udviklet af Paul Erik Planitzer Effekt af kursus for borgere med stress og angst I perioden november 2008 til november 2009 afholdt Paul

Læs mere

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Unge

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Unge Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Unge Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Besvarelse fra de unge der har benyttet Teaterskolen for Unge s fritidstilbud...

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelserne. Bilag til Evalueringsrapport 2014

Arbejdsmiljøuddannelserne. Bilag til Evalueringsrapport 2014 Arbejdsmiljøuddannelserne Bilag til Evalueringsrapport 2014 Arbejdsmiljøuddannelserne Bilag til Evalueringsrapport 2014 Arbejdsmiljøuddannelserne 2015 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2017 november 2018 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk 1 : Årsrapport

Læs mere

AFTENSKOLERNES ROLLE FOR PSYKISK SÅRBARE BORGERE

AFTENSKOLERNES ROLLE FOR PSYKISK SÅRBARE BORGERE Folkeoplysning i forandring II 23.-24. maj 2016 Chefanalytiker Henriette Bjerrum Foto: Dorte Vester, Dalgas Skolen AFTENSKOLERNES ROLLE FOR PSYKISK SÅRBARE BORGERE Baggrunden for fokus på mental sundhed

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Foråret 2014 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Vi ser frem til at møde dig til Trin 3: Praktikvejledning for elever med særlige læringsmæssige og kulturelle udfordringer som består af 8 kursusdage.

Vi ser frem til at møde dig til Trin 3: Praktikvejledning for elever med særlige læringsmæssige og kulturelle udfordringer som består af 8 kursusdage. Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til Trin 3: Praktikvejledning for elever med særlige læringsmæssige og kulturelle udfordringer som består af 8 kursusdage. På de næste sider ser du programmet

Læs mere

Kurser 2016. www.autismecenter.dk

Kurser 2016. www.autismecenter.dk Kurser 2016 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 7 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 8 Grundlæggende viden om autisme og ADHD

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Integreret Design Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Integreret Design Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Integreret Design Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Effekt af Kursus for borgere med stress og angst. Copyright 2011 Innovi Denmark. Forord

Effekt af Kursus for borgere med stress og angst. Copyright 2011 Innovi Denmark. Forord Tlf: 7 95 Effekt af Kursus for borgere med stress og angst Copyright 11 Innovi Denmark Forord I perioden november 8 til november 9 afholdt Angstlinien 7 internatkurser a 7 dages varighed med deltagelse

Læs mere

Evaluering af ammekursus 2010/2011

Evaluering af ammekursus 2010/2011 Evaluering af ammekursus 2010/2011 Indledning Tværfagligt ammekursus blev etableret i 2004. Baggrunden var, at det var blevet muligt at gå til eksamen i Danmark og få den internationale certifikation til

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelserne. Evalueringsrapport 2007

Arbejdsmiljøuddannelserne. Evalueringsrapport 2007 Arbejdsmiljøuddannelserne Evalueringsrapport 2007 Arbejdsmiljøuddannelserne Evalueringsrapport 2007 Arbejdsmiljøuddannelserne 2008 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Bemærk:

Læs mere

Mental Sundhed en udfordring for folkeoplysningen!

Mental Sundhed en udfordring for folkeoplysningen! Mental Sundhed en udfordring for folkeoplysningen! Mental sundhed er langt fra er en selvfølge og desværre synes der at være en tendens til, at flere og flere danskere får vanskeligt ved selv at sikre

Læs mere

FÆLLES FOR alle kurserne

FÆLLES FOR alle kurserne FÆLLES FOR alle kurserne Kursussted Sognegården v. Ølby Kirke Ølby Center 79-81 4600 Køge Yderligere information Læs mere på Køge Kommunes hjemmeside www.koege.dk/patient og på www.patientuddannelse.info

Læs mere

KURSUSTILBUD 1. halvår 2016

KURSUSTILBUD 1. halvår 2016 KURSUSTILBUD 1. halvår 2016 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g.

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g. Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Psykisk rehabilitering Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Undervisning Projektet er baseret på undervisning om psykisk sårbarhed i en arbejdsmæssig sammenhæng, herunder årsager, symptomer, behandling og forebyggelse

Læs mere

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Indhold Indledning... 2 Skolens pædagogiske strategi... 3 Første del af selvevalueringen... 4 Kendskab til den pædagogiske strategi... 4 Sammenhæng mellem

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, 6. semester, Politik & Administration 2016

Semester- og kursusevaluering, 6. semester, Politik & Administration 2016 Semester- og kursusevaluering, 6. semester, Politik & Administration 2016 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk kursus- og semesterevaluering... 3 Modul 12: Organisation og

Læs mere

Servicedeklaration Center for Mestring

Servicedeklaration Center for Mestring Servicedeklaration Center for Mestring Tilbuddets navn og kontaktoplysninger: Center for Mestring Søndersøparken 16 8800 Viborg Tlf.nr. 87 87 71 00 www.mestring.viborg.dk Leder: Jane Aslaug Tlf.nr.: 21

Læs mere

LÆR AT TACKLE. Kronisk sygdom. Kroniske smerter. Angst og depression. eller. eller

LÆR AT TACKLE. Kronisk sygdom. Kroniske smerter. Angst og depression. eller. eller LÆR AT TACKLE Kronisk sygdom eller Kroniske smerter eller Angst og depression Kurserne giver dig inspiration og redskaber til at få en bedre hverdag. Du møder andre i samme situation. LÆR AT TACKLE kronisk

Læs mere

Dokumentation af brugertilfredshed på Integros jobsøgningsforløb

Dokumentation af brugertilfredshed på Integros jobsøgningsforløb Dokumentation af brugertilfredshed på Integros jobsøgningsforløb I Integro er vi meget optagede af at evaluere vores forløb. Desuden måler flere kommuner på borgernes tilfredshed, og disse målinger evaluerer

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Evaluering Kursus: Pleje af patient med IV adgang, infusionsterapi og IV medicinering

Evaluering Kursus: Pleje af patient med IV adgang, infusionsterapi og IV medicinering Evaluering Kursus: Pleje af patient med IV adgang, infusionsterapi og IV medicinering Regionshospitalet Viborg Viborg HR-afdelingen Uddannelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Indledning...3

Læs mere

Indhold. Side 2 af 21

Indhold. Side 2 af 21 Forårskurser 2018 ... 2 Velkommen til Hovedstadens Ordblindeskole... 3 Skema - dansk... 4 Skema - engelsk... 5 Stavning... 6 Læsning og læsestrategier... 7 Lyt til lyden... 8 Få styr på endelserne... 9

Læs mere

Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017

Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017 Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Modul 5: Organisation

Læs mere

Evaluering af undervisning Folkeuniversitetet i København Foråret 2018

Evaluering af undervisning Folkeuniversitetet i København Foråret 2018 Evaluering af undervisning Folkeuniversitetet i København Foråret 2018 Svarprocent Ud af 694 kursister fra 22 forskellige hold, har 337 valgt at deltage i evalueringen. Det giver en svarprocent på 49.

Læs mere

Bilagsrapport. Evalueringsrapport 2015 Arbejdsmiljøuddannelserne

Bilagsrapport. Evalueringsrapport 2015 Arbejdsmiljøuddannelserne Bilagsrapport Evalueringsrapport 2015 Arbejdsmiljøuddannelserne Bilagsrapport Evalueringsrapport 2015 Arbejdsmiljøuddannelserne 2016 Bilagsrapport 2016 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse

Læs mere

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Af: Anne Tang Thomsen, Konsulent i Teglkamp & Co. og Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I sommeren 2017 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret

Læs mere

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Vi har omlagt 4 lektioner understøttende undervisning på 7. årgang til to dansktimer, en matematiktime og en tysktime med to

Læs mere

Åbne KRAP kurser 8 dage i Ålborg og Middelfart, efteråret 2012

Åbne KRAP kurser 8 dage i Ålborg og Middelfart, efteråret 2012 Åbne KRAP kurser 8 dage i Ålborg og Middelfart, efteråret 2012 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, der arbejder med udsatte børn og unge KRAP er udviklet som et integreret

Læs mere

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2016

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2016 Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2016 Denne kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse fra september 2016. Spørgeskemaet indeholdt 33

Læs mere

Kurser 2015. www.autismecenter.dk

Kurser 2015. www.autismecenter.dk Kurser 2015 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 7 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 8 Grundlæggende viden om autisme og ADHD

Læs mere

Kortlægning af lokale it-aktiviteter 2013

Kortlægning af lokale it-aktiviteter 2013 Kortlægning af lokale it-aktiviteter Denne kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse fra oktober. Spørgeskemaet indeholdt 36 spørgsmål omkring it-aktiviteter

Læs mere

Psykiatri. Skolen for Recovery. Kursuskatalog Efterår 2015. Psykiatrisk Center Ballerup Maglevænget 2 2750 Ballerup

Psykiatri. Skolen for Recovery. Kursuskatalog Efterår 2015. Psykiatrisk Center Ballerup Maglevænget 2 2750 Ballerup Psykiatri Skolen for Recovery Kursuskatalog Efterår 2015 Psykiatrisk Center Ballerup Maglevænget 2 2750 Ballerup Indholdsfortegnelse Velkommen til Skolen for Recovery... 4 Praktiske oplysninger... 6 Oversigt

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Når undervisning bliver behandling

Når undervisning bliver behandling Når undervisning bliver behandling Oplæg 22. maj 2018 Recoveryskolen Aarhus Anne Thøgersen Faglig koordinator Hvad er Recoveryskolen? En skole og et undervisningstilbud ikke et dagtilbud eller en del af

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Bygningsteknik Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Bygningsteknik Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Bygningsteknik Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Borgerevaluering af Akuttilbuddet

Borgerevaluering af Akuttilbuddet Lyngby d. 24. april 2012 Borgerevaluering af Akuttilbuddet Akuttilbuddet i Lyngby-Taarbæk Kommune har været åbent for borgere siden den 8. november 2010. I perioden fra åbningsdagen og frem til februar

Læs mere

Stresshåndtering på Mulernes Legatskole en trivselsundersøgelse.

Stresshåndtering på Mulernes Legatskole en trivselsundersøgelse. Mulernes Legatskole 15/6-2011 Stresshåndtering på Mulernes Legatskole en trivselsundersøgelse. På Mulernes Legatskole har der været meget få stressproblemer, og ingen der har ført til længerevarende sygemeldinger,

Læs mere

Psykiatri Peeruddannelse for recovery-mentorer

Psykiatri Peeruddannelse for recovery-mentorer Psykiatri Peeruddannelse for recovery-mentorer i Region Hovedstadens Psykiatri Peeruddannelsen i Region Hovedstadens Psykiatri I Region Hovedstadens Psykiatri har vi siden 2013 haft recovery-mentorer ansat

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Grundkursus i

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers. -Et undervisningstilbud for alle. Kursuskatalog

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers. -Et undervisningstilbud for alle. Kursuskatalog Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers -Et undervisningstilbud for alle Kursuskatalog Efterår 2016 Recovery det vedkommer også dig Hvad? Recovery handler grundlæggende om livskvalitet og ligeværdighed.

Læs mere

BETYDNINGEN AF RECOVERY- SKOLERNE

BETYDNINGEN AF RECOVERY- SKOLERNE BETYDNINGEN AF RECOVERY- SKOLERNE For kursusdeltagerne For underviserne For organisationerne Et samarbejde mellem: Side 1 af 28 Figur 1. Centrale aktører i recovery-skolerne. 1. Om denne rapport Denne

Læs mere

Evaluering af samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter

Evaluering af samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter Evaluering af samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter Samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter er i sommeren 2016 blevet evalueret gennem et digitalt spørgeskema udsendt til læsevejlederne

Læs mere

Specialundervisning for voksne. Psykisk sårbare. CSV-Esbjerg

Specialundervisning for voksne. Psykisk sårbare. CSV-Esbjerg Specialundervisning for voksne Psykisk sårbare CSV-Esbjerg Undervisningstilbud for voksne med psykiske, emotionelle og/eller sociale vanskeligheder Psykiske, emotionelle og sociale vanskeligheder er usynlige

Læs mere

Kommunikation, trivsel og læring

Kommunikation, trivsel og læring Overskrift: Kommunikation, trivsel og læring - et udviklingsforløb med udgangspunkt i en narrative samtalepraksis i skoleåret 2015-2017 Baggrund: Gødvad Efterskole er en specialefterskole for 95 unge mellem

Læs mere

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019 BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK Januar 2019 1 INDLEDNING I 2018 besluttede kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, at etablere et psykiatriråd. Psykiatrirådet fungerer som dialogforum mellem politikere,

Læs mere

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Relations- og ressourceorienteret Pædagogik i ældreplejen - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Evalueringsrapporten er udarbejdet af: Katrine Copmann Abildgaard Center for evaluering i praksis,

Læs mere

Aftenskolernes rolle i danskernes fritidsliv

Aftenskolernes rolle i danskernes fritidsliv Folkeoplysning i forandring II 23.-24. maj 2016 Chefanalytiker Henriette Bjerrum Aftenskolernes rolle i danskernes fritidsliv Foto: Vifo, Malene Thøgersen Fem perspektiver på aftenskolerne Aftenskolekursister:

Læs mere

LUP har gennemgået en evaluering og dermed en større ændring og er fra 2014 derfor kommet i et nyt koncept:

LUP har gennemgået en evaluering og dermed en større ændring og er fra 2014 derfor kommet i et nyt koncept: Aarhus Universitetshospital Til Kvalitetsrådet Kvalitet Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 auh@rm.dk www.auh.dk Resultater for LUP 2014 ambulante og indlagte patienter AUH har nu modtaget

Læs mere

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP er et kommunalt beskæftigelsesprojekt, som sammen med UngeGuiden skal skabe det bedst kvalificerede tilbud til de unge uddannelsesparate, således at de

Læs mere

Kontraktstyring Målopfyldelse for mål 2011 (målskema 8)

Kontraktstyring Målopfyldelse for mål 2011 (målskema 8) Kontraktstyring Målopfyldelse for mål 2011 (målskema 8) PPR 2011-2012 Nr. 1 Mål Målemetode Resultater fra måling af målet Kommentarer og erfaringer Inklusion: Fokus på børn med særlige forudsætninger Der

Læs mere

Evaluering Bag Facaden

Evaluering Bag Facaden RAPPORT Evaluering Bag Facaden // 2018 Introduktion Den 11. oktober 2016 godkendte byrådet et toårigt forsøgsprojekt med gratis psykologhjælp til unge. Der blev afsat 1,6 mio. kr., som skulle dække udgifterne

Læs mere

Evalueringsrapport projekt Styrk din Navigation

Evalueringsrapport projekt Styrk din Navigation Evalueringsrapport projekt Styrk din Navigation Indledning At sætte fokus på at styrke unges navigation har vist sig at være et yderst berigende projekt. Mit fokus har været at styrke unge i at navigere

Læs mere

NYHEDSBREV. Sommer 2018 NYE FILM

NYHEDSBREV. Sommer 2018 NYE FILM NYHEDSBREV Sommer 2018 Skub i forankringen i alle tre byer Med et halvt år tilbage af projektperioden er der efterhånden godt gang i forankringsprocessen i både Aarhus, Viborg og Randers. Det er nu, det

Læs mere

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling i Aarhus Center for Alkoholbehandling er Aarhus Kommunes behandlingstilbud til borgere, som ønsker hjælp til at ændre alkoholvaner.

Læs mere

Analyseafsnittet. Forstyr med omtanke. Afdelingsbioanalytiker Anne Lydolf Clausen

Analyseafsnittet. Forstyr med omtanke. Afdelingsbioanalytiker Anne Lydolf Clausen Analyseafsnittet Forstyr med omtanke Afdelingsbioanalytiker Anne Lydolf Clausen Vi havde problemer med forskellige forstyrrelser: - højt støjniveau ved almindelig tale - kommenteren på andres samtaler

Læs mere

Kurser 2014 www.autismecenter.dk

Kurser 2014 www.autismecenter.dk Kurser 2014 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 Autismecenter Storstrøm s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 6 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 7 Grundlæggende

Læs mere

Ansøgning. Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst

Ansøgning. Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst Sundhedsudvalgets puljemidler 2016 Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst og depression og LÆR AT TACKLE job og sygdom

Læs mere

Velkommen til Hovedstadens Ordblindeskole

Velkommen til Hovedstadens Ordblindeskole EFTERÅRSKURSER 2018 ... 2 Velkommen til Hovedstadens Ordblindeskole... 3 Skema - dansk... 4 Skema - engelsk... 5 Mundtlig engelsk... 6 Dansk for tosprogede... 7 Læs og stav engelsk... 8 Arbejdsrelateret

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Efterår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne Slutrapport fra projekt Læs dansk på bibliotekerne Indhold Projektresumé... 3 Projektets formål... 3 Mål og succeskriterier... 3 Målgruppen... 5 Læringsforløbene... 5 Netværk... 6 Organisering... 7 Aktiviteter

Læs mere

Bog og sprog i dagligdagen. Projektbeskrivelse

Bog og sprog i dagligdagen. Projektbeskrivelse Bog og sprog i dagligdagen Side 1 af 5 Projektbeskrivelse MAGISTRATSAFDELINGEN FOR BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune Resume Forslag til kurser i 2018 for dagplejere i de 3 områder, der endnu

Læs mere

Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing Det Tekniske Fakultet

Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udviklings og Læringscenteret. Socialpsykiatrisk Center Nord

Udviklings og Læringscenteret. Socialpsykiatrisk Center Nord Udviklings og Læringscenteret Socialpsykiatrisk Center Nord Udviklings- og læringscenteret Udviklings- og læringscenteret er Ikast- Brande kommunes tilbud til borgere der har udfordringer grundet psykisk

Læs mere