Venligbolig Konceptbeskrivelse. Udviklet af Søren Rasmussen, ONV Arkitekter og Johan Galster, 2+1 Idébureau. Udkast

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Venligbolig Konceptbeskrivelse. Udviklet af Søren Rasmussen, ONV Arkitekter og Johan Galster, 2+1 Idébureau. Udkast"

Transkript

1 Venligbolig Konceptbeskrivelse Udviklet af Søren Rasmussen, ONV Arkitekter og Johan Galster, 2+1 Idébureau Udkast

2 VENLIGBOLIG Venligbolig - giv rum til flygtninge hos borgerne Venligbolig er et non-profit initiativ, der gør det muligt for grundejere og boligforeninger at opsætte midlertidige moderne præfabrikerede boliger til flygtninge på borgernes grund. Kommunen kan med Venligboliger understøtte en borgernær integrationsproces tæt på arbejde og fritidsliv, med boliger af høj arkitektonisk kvalitet, der giver nye fysiske kvaliteter tilbage til byen. Venligbolig bygger på en social og økonomisk bæredygtig tilgang - til gavn for integrationen, til glæde for borgerne og til nytte for kommunen. Billig nytænkende boligløsning Venligbolig bygger på idéen om, at vellykket integration af flygtninge sker bedst i tæt samarbejde med borgerne og fordelt bedst muligt ud over hele kommunen. I tæt samspil med hverdagslivet, der hvor borgerne bor, arbejder, går i skole og dyrker fritidstilbud. Det styrker sammenhængskraften og understøtter en hurtig integration - på både den korte og lange bane. En Venligbolig bygger på to afgørende grundelementer: en velvillig værtsfamilie i form af en grundejer i kommunen, der gerne vil stille et stykke af sin grund og en frivillig indsats til rådighed for en flygtningefamilie. en moderne flytbar bolig på kvm., der arkitektonisk indpasses på værtsfamiliens grund og indeholder eget køkken, bad, opholdsrum og to værelser med plads til 3-4 personer. Boligen bygges på fabrik, transporteres på blokvogn og løftes direkte ind på borgerens grund, hvor den placeres på flytbart fundament-/jordskruer og tilsluttes hovedejendommens eksisterende vand-, el- og kloakløsning. Boligen kan ligeledes bygges sammen af flere moduler i op til 7-8 boliger i maks. 2 etager på fx et offentligt grundstykke eller i et gårdrum i en boligforening. Velkendt løsning og arkitektonisk kvalitet Venligboligen bygger på afprøvet præfabrikeret modulbyggeri, der gør det muligt at bygge billige arkitekttegnede boliger af høj kvalitet, der overholder gældende lovgivning i forhold til byggekrav, indeklima, miljø, dagslys og brandkrav. Venligboligen opfylder alle moderne krav til en bolig og kan opsættes som midlertidige flygtningeboliger i en afgrænset periode på tre til fem år inden for planlovens bestemmelser. Da boligerne er designet som flytbare moduler, kan de både relativt hurtigt opsættes og nedtages for efterfølgende at flyttes videre til en anden placering i kommunen - flere gange i husets levetid. Boligens efterliv Efter de 3-5 år som flygtningebolig, kan boligen fungere som en anneksløsning til teenagebørnene eller som generationshus til ældre familiemedlemmer.

3 VENLIGBOLIG Bæredygtig finansiering og helhedsløsning Organisering og finansiering Venligboligerne finansieres og drives af en non-profit fond. Det betyder at kommunens anlægsbudget ikke belastes af løsningen. Til gengæld forpligter kommunen sig til at afholde de månedlige udgifter til flygtningeboliger i minimum 5 år (svarende til den midlertidige periode). Herefter er boligen betalt og den kan eksempelvis overgå til grundejeren eller fonden og/eller kommunen, som herefter kan finde fornyet anvendelse til boligen. Det være sig som flygtningebolig hos en ny værtsfamilie eller måske et fælleshus/ klubhus til en forening i byen, som tak for et godt borgerdrevet samarbejde. Helhedsløsning Fonden Venligbolig foreslår i samarbejde med det tilknyttede pengeinstitut Fælleskassen en model, hvor alle udgifter til udvikling og produktion af Venligbolig afholdes af fonden mod at kommunen afholder lejeudgifterne, samt sikrer de administrative udgifter til involvering af kommunens borgere og installering af løsningen hos de enkelte grundejere. Kommunen inviteres til at indgå i fondens bestyrelse, så alle disponeringer foretages i en tæt og åben dialog i et fælles udviklingsprojekt, sammen med borgerne. Venligbolig er en bæredygtig helhedsløsning, der består af: En bæredygtig hardware, i form af en funktionel og arkitektonisk attraktiv ramme til flygtninge, der tilgodeser moderne krav til miljøet og er designet til at blive indpasset naturligt i bynære områder. En bæredygtig software, der bygger på et socialt incitament til at værtsfamilien i samspil med kommunen tager godt imod flygtninge gennem brug af frivillige medborgerlige ressourcer fra menneske til menneske. Et økonomisk bæredygtigt fundament, hvor kommunen opnår en billigere og bedre integrationsløsning i forhold til alternativer på markedet (fx hotelophold, leje af eksisterende boliger m.m.) og borgeren kan opnå købsret til et fremtidigt anneks (eller evt. et direkte økonomisk incitament i form af at kommunen kompenserer for det udlånte stykke af borgerens grund i den midlertidige periode). Samtidig bygger løsningen på en non-profit tilgang, der sikrer finansieringen af anlægsudgifterne og at et eventuelt overskud giver råderum til at understøtte øget integration og botilbud til gavn for kommunens borgere som en fælles anerkendelse af borgernes indsats.

4 VENLIGBOLIG En plug n play proces Det skal være nemt at være værtsfamilie, boligforening eller boligselskab, og det skal være attraktivt for kommunens borgere at støtte op om initiativet. Det kræver en let proces og en målrettet formidlingsindsats. Processen kunne se således ud: 2 1 En grundejer, en boligforening eller en almen boligafdeling Kommunen igangsætter en ønsker at være vært for en oplysningskampagne overfor borgerne i gadebilledet, flygtningefamilie. gennem brug af sociale medier Grundejeren og kommunen og evt. opsætning af prototype indgår en aftale om, at husejeren stiller fx m 2 jord til som en kickstarter. rådighed for kommunen i tre til Formålet er at invitere grundejere til at indgå ordningen, fem år. sikre opbakning hos kommunens stakeholdere og invitere det frivillige organisationsmiljø med i løsningen. 3 Kommunen varetager en midlertidig byggetilladelse af Venligboligen og sikrer en målrettet orientering og dialogproces med naboer, grundejerforeninger og nærmiljøet så alle oplever en velinformeret proces. 4 Når kommunens byggesagsbehandling er afsluttet leveres en Venligbolig til grundejeren. Samtidigt med at huset leveres, tilsluttes der vand, el og kloak. Dagen efter kan en flygtningefamilie flytte ind og et nyt naboskab kan begynde. Borgeren kan vælge at opsige samarbejdet undervejs i forløbet og boligen kan frit genplaceres et nyt sted i kommunen.

5 VENLIGBOLIG Økonomi En gennemsigtig økonomi Prisen på en Venligbolig er afhængig af flere parametre: antal boliger, der kan bygges samtidigt på fabrik, produktionstid og finansieringens løbetid. Priseksemplerne er beregnet på baggrund af en boligenhed på 35 m 2 og medregner ikke løbende driftsomkostninger (vand, el og varme) og tilslutning til lokal forsyning/kloak. Estimat for tilslutning er kr ,- pr. enhed samt indhentning af byggetilladelse fra ark/ ing./ kommune, anslået kr ,- Alle estimerede tal er inkl. moms. Priseksempel 1: De første 50 boliger kan produceres og leveres inden for 4 måneder til en estimeret pris på ,- DKK og har en finansiel løbetid på 5 år. Det giver en forventet månedlig husleje inkl. forrentning på 9.000,- DKK om måneden svarende til 2.250,- per flygtning, hvis der er fire beboere. Priseksempel 2: Flere kommuner går sammen og indkøber i alt 500 boliger til en estimeret enhedspris på ,- DKK med en finansiel løbetid på 10 år. Det giver en forventet månedlig husleje inkl. forrentning, på 4.200,- DKK om måneden eller 1.050,- per flygtning, hvis der er fire beboere. Kommunen kan i samarbejde med fonden Venligbolig og den finansielle samarbejdspartner sammensætte pris, kvalitet og produktionstid, så det matcher kommunens behov bedst muligt. For at opnå lavest mulig forrentning og finansieringsmodel vil løbetiden være bindende. Når Venligboligen er færdigbetalt kan kommunen og fonden frit afgøre, hvordan Venligboligen efterfølgende kan give størst mulig værdi tilbage til kommunens borgere.

6 VENLIGBOLIG Fakta om Venligbolig Produktion: Venligboligen produceres i en aflukket hal/fabrik, der mindsker produktionsomkostninger og byggespild. Den kan bygges lokalt fx på en produktionskole eller på baggrund af et social/økonomisk initiativ, men billigst og hurtigst hos en etableret producent. Produktdata: Venligboligen er tænkt udformet i 2 fleksible udgaver type 01 og 02. Begge på ca. 35 m 2 og begge vil kunne udvides. Type 01 er i maksimal transportbredde på 445 cm og med saddeltag og integreret terrasse / balkon. Type 02 er en smal udgave med en transportbredde på 300 cm og tiltænkt den smalle grund med kort afstand til naboskel. Med ensidigt hældende tag og integreret terrasse / balkon. Facader er umiddelbart tænkt træbeklædte og med træ/ aluvinduer. Indvendigt med trægulve og hvide vægge / enkelte træbeklædte samt vådrum i henhold til gældende regler. Venligboligen vil også kunne opføres i op til 2 etager uden brug af elevator eventuelt samlet som en klynge på maks 6-8 boliger. Dette princip er tiltænkt større gårdrum / P-pladser hos boligselskaber og lign. Levering: Venligboligen leveres med en lastbil/blokvogn, der hejser boligen direkte ind på borgerens grund. Derfor kan der være begrænsninger i forhold til placering med hensyn til adgangsvej luftledninger mv. Alle grunde vil blive besigtiget for tilkørselsforhold inden opstart Placering: Venligboligen placeres på fundamentskruer/ jordskruer, som et alternativ til mere traditionelle fundamentløsninger. Skruer kan monteres i løbet af en formiddag. Hvis huset senere skal flyttes, kan skruerne tages op, og haven efterlades uspoleret. Skruerne kan genbruges på husets eventuelle nye placering Tilslutning: Venligboligen tilsluttes ejendommens eksisterende forsyning af vand og el - evt. med opsætning af midlertidige bimålere til el og vand. Forsyningsledninger kan enten midlertidigt isoleres og lægges frit eller nedgraves. Kloakering: Venligboligernes toiletter leveres med kværn og tilsluttes med 50 mm fleksible afløbsrør til afledning af spildevand i eksisterende kloak eller tank. Afløb isoleres og frilægges med eltracing eller nedgraves. Plads: Venligboligens fodaftryk udgør m 2, og det anbefales at sikre udeplads til cykler, barnevogne mv. Skel: Venligboligen placeres med respekt til skel og naboer normalt 2.5 meter. Huset produceres med hensyntagen til en minimal højde, der gør tilpasningen på grunden i forhold til naboer og hovedejendommen så venlig som mulig. Sagsbehandling: Opstilling af præfabrikerede flytbare boliger på m 2 skal byggesagsbehandles i henhold til plan- og byggeloven, men kan i en periode på op til 5 år tillades som midlertidig bolig for flygtninge, med heraf mulighed for særskilt dispensationer i forhold til bygge- og planlov. Bygningreglement: Venligbolig er et mindre flytbart boligmodul leveret i maks. bredde 445 cm. af hensyn til transportkrav. Det anbefales derfor at tage afsæt i BR 15 / sommerhuskrav til energiforbrug, da boligen er at betragte som en midlertidig bolig der foreslås anvendt elvarme suppleret med varmepumpe. Efterfølgende kan grundejeren, hvis denne frikøber Venligboligen, lovliggøre annekset til de blivende krav under BR15 enten gennem øget isolering eller installation af sol/ jordvarme eller andre tiltag der kan opfylde gældende energiramme. Tid: Fra byggetilladelsen er givet kan boligen produceres og leveres inden for mellem 5-8 uger

7 VENLIGBOLIG Teamet bag Venligbolig Initiativtagere og projektejere: Fond og sekretariat Fonden skal understøtte kommunens Venligbolig er som idé og koncept udviklet af Søren Rasmussen, ONV Arkitekter og Johan Galster, partner i 2+1 Idébureau - i sparring ved digital rådgiver Jacob Arentoft. Teamet bag venligbolig vil etablere en non-profit fond, der stiftes i samarbejde med den finansielle partner Fælleskassen og mulige andre samarbejdspartnere med det formål at understøtte kommunernes etablering af gode arkitektoniske løsninger til integration, i samspil mellem flygtninge og borgere. Fonden Venligbolig vil i praksis fungere som et sekretariat, der skal vejlede og understøtte implementeringen og integrationen af Venligbolig i praksis i kommunen. Der søges fonds- og medfinansiering til sekretariatsfunktionen. ONV Arkitekter har over 15 års erfaring i produktion af præfabrikerede billige boliger af høj kvalitet og har blandt andet været arkitekter på Ritts 5x5 boliger i Valby, næsten 1500 Almen- Bolig Plus-boliger, 10 daginstitutioner samt min. 150 helårs- og fritidsboliger. Tegnestuen er prisbelønnet for sin tilgang og absolut den førende danske tegnestue inden for industriel arkitektur. Kalvebod Brygge 30, 5. sal, 1560 København V DK Idébureau har 12 års erfaring som specialiserede kommunikationsrådgivere inden for det byggede miljø med fokus på borgerinddragelse, områdeudvikling, kommunikationsprocesser, bystrategiske analyser og branding af byområder. 2+1 Idébureau M Bragesgade 10 B 2200 København N M arbejde i en samskabende proces. Fonden administreres i praksis af et sekretariat, der har til huse hos 2+1 Idébureau, og skal fungere med afsæt i et non profit fundats og refererer til en bestyrelse med deltagelse af repræsentanter fra kommunen, Fælleskassen og idéskaberne fra ONV og 2+1 idébureau, samt en integrationsprofil og brugerrepræsentant. Samarbejdspartner Fælleskassen er en selvstændig andelskasse lokaliseret på Frederiksberg, der driver pengeinstitut med fokus på en bæredygtig økonomi til gavn for andelshavere og kunder. Som pengeinstitut har Fælleskassen fokus på kontrolleret vækst og udvikling med fokus på at støtte bæredygtige projekter, samt organisationer og virksomheder, der har en særlig samfundsmæssig værdi.

8 Bilag Arkitektskitser af Venligboliger i en og to etager Februar 2016

9 1100 robe type 01-B 49 m type 01 Plan 1, m2 150 VenligBolig type m type 01-A 35 m2 skel Principsnit ONV Arkitekter feb. 2016

10 entrance 1 sals plan VenligBolig type 01-2 etager - 5/ 6 boliger depot depot stueplan ONV Arkitekter feb. 2016

11 1 sals plan VenligBolig type 01-2 etager - 5/ 6 boliger covered entrance Stueplan ONV Arkitekter feb. 2016

12 1100 alcove type 02 A 43 m alcove 300 type 02 Plan m2 VenligBolig type m Mulige sammenstillinger Principsnit ONV Arkitekter feb. 2016

13 1 sals plan VenligBolig type 02 2 boliglag 7 boliger Stueplan ONV Arkitekter feb. 2016

14 VenligBolig hvad sker der efter at flygtninge er taget hjem? VenligBolig i parcelhushaver - flygtninge VenligBolig er nu anneks til eks. bolig VenligBolig transformeres til boliger i op til 2 etager på ny lokalitet ONV Arkitekter feb. 2016

15 VenligBolig hvad sker der efter at flygtninge er taget hjem? VenligBolig i gårdrum / 1 og 2 etager - flygtninge VenligBolig er nu fælleshus + suplementsboliger VenligBolig transformeres til boliger i op til 2 etager på ny lokalitet ONV Arkitekter feb. 2016

GIV RUM TIL FLYGTNINGE

GIV RUM TIL FLYGTNINGE GIV RUM TIL FLYGTNINGE Giv rum til flygtninge Venligbolig er et non-profit initiativ, der giver danskerne mulighed for at invitere flygtninge til at bo midlertidigt i et moderne anneks på deres egen grund.

Læs mere

VENLIGBOLIG Gribskov Kommune. Oplæg 24/05/16

VENLIGBOLIG Gribskov Kommune. Oplæg 24/05/16 VENLIGBOLIG Gribskov Kommune Oplæg 24/05/16 2 Venligbolig / Gribskov Kommune Følgende oplæg skitserer, hvordan Gribskov Kommune kan indgå et samarbejde med Venligbolig om et udviklingsprojekt for realisering

Læs mere

Små og billige boliger med perspektiv. Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne

Små og billige boliger med perspektiv. Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne Små og billige boliger med perspektiv Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne SMÅ OG BILLIGE BOLIGER MED PERSPEKTIV Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne

Læs mere

Venligbolig Plus/ Trekantsgrunden

Venligbolig Plus/ Trekantsgrunden / Trekantsgrunden Social bæredygtig integration og fleksibel boligløsning / 14.10.16 Visualisering af Venligbolig Plus på Sdr. Fasanvej / Trekantsgrunden Venligbolig Plus 2 Venligbolig Plus på Frederiksberg

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

Udkast: Ideoplæg til partnerskab mellem C:NTACT, Frederiksberg Kommune og Bikubenfonden

Udkast: Ideoplæg til partnerskab mellem C:NTACT, Frederiksberg Kommune og Bikubenfonden Udkast: Ideoplæg til partnerskab mellem C:NTACT, Frederiksberg Kommune og Bikubenfonden Fondenes Hus Otto Mønsteds Gade 5 DK-1571 København V Tlf. (+45) 33 77 93 93 www.bikubenfonden.dk C:NTACT fra organisation

Læs mere

Komfort Husene i Skibet

Komfort Husene i Skibet Komfort Husene i Skibet 27. oktober 2008 Susanne Højholt Saint-Gobain Isover a/s Indhold Projektet Byggeriet Passivhus-konceptet Komfort Udfordringer Tre eksempler Renovering Domea Komfort Husene er ét

Læs mere

NOVEMBER 2008 - NORGE N.KR

NOVEMBER 2008 - NORGE N.KR - NORGE N.KR 1 * -. ) * 4 1 ) 5 6 D EIJA @ L A! % _ ' $ '. A HHEJI A L 6 B " # ' & # #!! _. = N " # ' & # $ M M M E HA @ _ = E ( E HA @ Fleksible reolsystemer i højeste kvalitet fra KLIM Møbelfabrik Reolsystemer,

Læs mere

Passivhus - et eksempel fra Frederikssund. til KOMFORT HUS standard. Renovering af etageejendomme

Passivhus - et eksempel fra Frederikssund. til KOMFORT HUS standard. Renovering af etageejendomme Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del Bilag 185 Offentligt Renovering af etageejendomme til KOMFORT HUS standard Passivhus et eksempel fra Frederikssund Domea Boligforeningen Rosenvænget

Læs mere

LEJERBOS UNGDOMSBOLIGER

LEJERBOS UNGDOMSBOLIGER LEJERBOS UNGDOMSBOLIGER Lejerbo Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Tlf. 7012 1310 Mail: bygge@lejerbo.dk www.lejerbo.dk Udviklings- og Byggeafdelingen Jakob Bøjen Mail: jbo@lejerbo.dk Grafisk design og

Læs mere

Fasanvangen. Lækre rækkehuse i Ishøj

Fasanvangen. Lækre rækkehuse i Ishøj Fasanvangen Lækre rækkehuse i Ishøj Afdeling 957-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam 1 18 moderne, energivenlige rækkehuse med egen have og sydvendt altan Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012

Læs mere

COWI / BILSBY. BILSBY A/S: RUNDAGEREN DK-2640 HEDEHUSENE: : :

COWI / BILSBY. BILSBY A/S: RUNDAGEREN DK-2640 HEDEHUSENE: : : COWI / BILSBY COWI Nord 10000 80200 KUBUS Pavillonerne opbygges med udgangspunkt i BILSBYs Kubus-paviloner, tilpasset det aktuelle formål i indretning og facadeudformning. Konstruktioner og materialer

Læs mere

HardiePlank Brædder i fibercement

HardiePlank Brædder i fibercement HardiePlank Brædder i fibercement www.cembrit.dk Fremtidens træværk Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder ligner til forveksling træ, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Bæredygtighed og kvalitet

Bæredygtighed og kvalitet Anebjergspillet Skanderborg den 4. november 2008 Vision Den sunde og landskabelige by Anebjerg Bæredygtighed og kvalitet Rie Øhlenschlæger arkitekt m.a.a. AplusB Rådgivning om Arkitektur og Bæredygtighed

Læs mere

Hvordan kan innovative dynamiske facadeløsninger reducere støjen, give energibesparelser - og skabe et bedre indeklima?

Hvordan kan innovative dynamiske facadeløsninger reducere støjen, give energibesparelser - og skabe et bedre indeklima? Hvordan kan innovative dynamiske facadeløsninger reducere støjen, give energibesparelser - og skabe et bedre indeklima? Art Andersen CPH og Inwido > Hvem er Art Andersen CPH? > Hvem er Inwido? Støjen trænger

Læs mere

Ikke blot et sted man bor - her lever man!

Ikke blot et sted man bor - her lever man! Ikke blot et sted man bor - her lever man! Struer Boligselskab Struer Boligselskab er et alment boligselskab, der siden 1948 har opført og udlejet boliger i Struer Kommune. Vi råder i dag over cirka 500

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS Lautrup & Lyngsø opfører gennemarbejdede kvalitetshuse med fokus på form, funktion, fornyelse og fornuftige priser LAUTRUPOGLYNGSOE.DK

Læs mere

Boligselskabet Domea København, Følager

Boligselskabet Domea København, Følager Boligselskabet Domea København, Følager 46 eksklusive lejligheder i størrelsen 59-115 m² beliggende i Valby Udlejning og administration Læs mere på www.domea.dk 76 64 64 64 Levende og dynamisk bymiljø

Læs mere

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007 Side 1 af 5 Tillæg til vedligeholdelsesreglement Model A Råderetsregler samt ordens- og vedligeholdelsesregler for udendørsarealer for afdeling 766, Humlekærgård i Køge NB.: Godkendt på afdelingsmøde den

Læs mere

Idekatalog. Fra konferencen. De almene boligers bidrag til vækst i Vejle Kommune. den 6. april 2011

Idekatalog. Fra konferencen. De almene boligers bidrag til vækst i Vejle Kommune. den 6. april 2011 Idekatalog Fra konferencen De almene boligers bidrag til vækst i Vejle Kommune den 6. april 2011 Vejle skal være en attraktiv bosætningskommune og tiltrække ressourcestærke borgere, som kan være med til

Læs mere

2015 i Vollsmose Sekretariatet kort fortalt!

2015 i Vollsmose Sekretariatet kort fortalt! 2015 i Vollsmose Sekretariatet kort fortalt! VOLLSMOSE sekretariat for byudvikling VOLLSMOSE sekretariat for byudvikling Indledning De følgende sider er et sammenkog af den årsberetning, som Vollsmose

Læs mere

ALMENBOLIG + SUNDBYGANG ALMENE FAMILIEBOLIGER Marts 2013. Almen+ Sundbygård FAMILIEBOLIGER København S, Sundbygårdsvej 41-135

ALMENBOLIG + SUNDBYGANG ALMENE FAMILIEBOLIGER Marts 2013. Almen+ Sundbygård FAMILIEBOLIGER København S, Sundbygårdsvej 41-135 ALMENBOLIG + SUNDBYGANG ALMENE FAMILIEBOLIGER Marts 2013 Almen+ FAMILIEBOLIGER København S, svej 41-135 BYGHERRE: BYGGEFORETNINGSFØRER BYGHERRERÅDGIVER UDLEJNING Herlev Boligselskab v/ KAB Vester Voldgade

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 253 Offentligt (02) J.nr. NST-4101-00609 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål W Vil ministeren redegøre for

Læs mere

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Baggrund Integrationspolitikken skal være med til at understøtte Jammerbugt Kommunes overordnede vision

Læs mere

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer.

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer. NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 06. marts 2015 Sekretariatet Yderligere forøget behov for midlertidige

Læs mere

Tirsbæk Bakker. Bo midt i naturen - på toppen af Vejle. December 2015

Tirsbæk Bakker. Bo midt i naturen - på toppen af Vejle. December 2015 Tirsbæk Bakker Bo midt i naturen - på toppen af Vejle 1 December 2015 Bolig i Vejle - Tirsbæk Bakker Boligforeningen ØsterBO kan nu i samarbejde med Tirsbæk Bakker A/S præsentere det nye boligområde i

Læs mere

KVA VIND 10. Designet, konstrueret og produceret i Danmark - til danske forhold!

KVA VIND 10. Designet, konstrueret og produceret i Danmark - til danske forhold! KVA VIND 10 10 kw husstandsvindmølle > Nyt, kompakt design > Større vingefang > Høj effektivitet > Meget lydsvag Designet, konstrueret og produceret i Danmark - til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej

Læs mere

Orientering om kloakering af SANDET. Præsentation af kloakeringsprojektet 3. etape

Orientering om kloakering af SANDET. Præsentation af kloakeringsprojektet 3. etape Orientering om kloakering af SANDET Præsentation af kloakeringsprojektet 3. etape 3. november 2010 # 1 Hvorfor kloakering af SANDET? Fordi: - Nedsivning ikke er mulig - Spildevandet forurener Arresø -

Læs mere

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien)

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien) 3. september 2009 Bilag 1 til indstilling Boligpakke 1 - Støtte til nybyggeri af almene familie- og plejeboliger på Grøndalsvænge Allé - Redegørelse for projekt, arkitektur og planlægning. Sagsnr. 2009-291147

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle > Høj effektivitet > Få sliddele > Minimal støj En attraktiv investering - skabt til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736

Læs mere

Frivilligstrategi 2015

Frivilligstrategi 2015 Frivilligstrategi 2015 Aalborg Kommunes Frivilligstrategi Frivilligheden i Aalborg Kommune er kendetegnet af stor mangfoldighed. Der arbejdes frivilligt på landet og i byen, med ældre, unge, børn, på kulturområdet,

Læs mere

Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk

Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT Bilag 4 Sølund Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand

Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand Notat Dato: 02. oktober 2013 Revision 07. juli 2014 Emne: Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand Til: Niels Møller Jensen Fra: Benny Nielsen, Plan og Projekt Herning Vand A/S Ålykkevej

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

Et godt liv som barn, ung og voksen med handicap i Ballerup Kommune. Udgivet af Center for Social og Sundhed, Ballerup Kommune 2015

Et godt liv som barn, ung og voksen med handicap i Ballerup Kommune. Udgivet af Center for Social og Sundhed, Ballerup Kommune 2015 HANDICAPPOLITIK Et godt liv som barn, ung og voksen med handicap i Ballerup Kommune Udgivet af Center for Social og Sundhed, Ballerup Kommune 2015 Produktion og Layout: Tryk: Oplag: Eksemplarer af folderen

Læs mere

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby.

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. Punkt 3. Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. 2013-49283. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At

Læs mere

Møntergården, 1122 København K

Møntergården, 1122 København K Møntergården, 1122 København K Ledigt kontorlejemål på 337, 700 eller 1.037 m² Smuk og yderst markant palæejendom Gennemrenoverede lejemål i høj kvalitet Lyse og indbydende lokaler Beliggende overfor Kongens

Læs mere

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed Strategi 2015-2020 - bolig med nærhed Indhold Før strategiplan 2015-2020...5 Missionen...6 Om BOLIGNÆSTVED...7 Værdierne Troværdighed...8 Nærvær og engagement...8 Handlekraft...9 Visionen...10 Målsætningerne

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsminister Karen Jespersen. Forslag. til Lov om ændring af lov om social service

Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsminister Karen Jespersen. Forslag. til Lov om ændring af lov om social service Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 175 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsminister Karen Jespersen Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Loft over egenbetaling for madservice i

Læs mere

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer November 2015 Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer Titel: Der formuleres en titel, som understreger, at parterne med aftaleindgåelsen forpligter sig til

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk Eternit PLAN Facadeplader i fibercement www.cembrit.dk Eternit PLAN er en stærk og smuk facadebeklædning, som kræver minimal vedligeholdelse. Eternit PLAN er velegnet til komplette facadeløsninger, men

Læs mere

Frederiksgade 19-21, 1265 København K

Frederiksgade 19-21, 1265 København K Frederiksgade 19-21, 1265 København K Ledige kontorlejemål i størrelser fra 362 til 709 m² Fakta - kort Smukke arealer med fleksible indretningsmuligheder Flot palæejendom i Frederiksstaden Enestående

Læs mere

Ejendommen fremstår med pudset/skuret facader og tag af henholdsvis bølgeeternit og pap.

Ejendommen fremstår med pudset/skuret facader og tag af henholdsvis bølgeeternit og pap. Sagsnr. 03.25.00-P20-2-15 Cpr. Nr. Dato 21-04-2016 Navn Sagsbehandler Bent Norman Hummelmose Ringstedgade 136, 4700 Næstved - Ombygning til flygtningeboliger. Huset er bygget i år 1900 og som omkring år

Læs mere

Anvendelse af udfordringsretten i de særligt udsatte boligområder

Anvendelse af udfordringsretten i de særligt udsatte boligområder Anvendelse af udfordringsretten i de særligt udsatte boligområder I. Indledning I de særligt udsatte boligområder er der en række parallelle problemer, der gør sig gældende i mere eller mindre grad. Beboersammensætningen

Læs mere

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Social- og Arbejdsmarked Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Generelt vedr. situationen omkring boligplacering af flygtninge i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Velkommen til Flintholmgård

Velkommen til Flintholmgård Flintholmgård 2 Velkommen til Flintholmgård din ramme om et aktivt byliv Flintholmgård er 42 anderledes familieboliger beliggende centralt på Frederiksberg i det nye bykvarter omkring Flintholm Station.

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG 18.06.2015 Sagsnr. 15.5526 20 m K 17,5 K 18 K 19 K 17,5 K 19 K 16,5 MATRIKEL OG BYGGELINJER BYGNINGSHØJDER OG KOTER ANKOMST TIL GRUNDEN

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

H E N R Y J E N S E N A/S - R Å D G I V E N D E I N G E N I Ø R E R F R I

H E N R Y J E N S E N A/S - R Å D G I V E N D E I N G E N I Ø R E R F R I NOTAT Sag: Danmarks Keramikmuseum - Grimmerhus - 12-265 Emne: Dispensation for overholdelse af energiklasse 2015 Dato: 04-12-2012 Vedr.: Dispensation for overholdelse af energiklasse 2015 Tilbygningen

Læs mere

Sundby-Hvorup Boligselskab

Sundby-Hvorup Boligselskab Sundby-Hvorup Boligselskab Oplæg.. Hvem er jeg, Tanker on fremtidsanalyser. Lidt om SHB Hvordan vi har gjort det. Hvad fik vi ud af det. Tanker. Involvering/ejerskab /helhedstænkning er nødvendig for analysen.

Læs mere

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Sluseholmen karré O Dispensation fra tillæg 3 til lokalplan nr. 310 i forbindelse med nybyggeri på Sluseholmen. Marts 2014 sluseholmen sluseanlæg SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Motocrossbane Københavns

Læs mere

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse)

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse) Byg og Ejendom Peer Aagaard Slettenhus Gl. Strandvej 163 3050 Humlebæk Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2013-453 Den 15. november 2013 BYGGETILLADELSE

Læs mere

MARIENLUND. Fra vision til virkelighed

MARIENLUND. Fra vision til virkelighed MARIENLUND Fra vision til virkelighed 2 3 Vision Marienlund skal danne rammen om et levede hus, der kan imødegå fremtidens behov med øje for både beboernes livskvalitet og velfungerende arbejdsforhold

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

BÆREDYGTIGT BYGGERI REPRÆSENTANTSSKABSMØDE 20.MAJ 2015

BÆREDYGTIGT BYGGERI REPRÆSENTANTSSKABSMØDE 20.MAJ 2015 BÆREDYGTIGT BYGGERI REPRÆSENTANTSSKABSMØDE 20.MAJ 2015 Agenda Hvem er jeg hvor kommer jeg fra Lejerbo s 2015-2018 vision Bæredygtighed, hvorfor er det vigtigt hvad vil det sige? Hvordan gør vi i Lejerbo

Læs mere

Hvem, hvad, hvor og hvornår?

Hvem, hvad, hvor og hvornår? Bofællesskabet Mageløse Præsentation og status 15. maj 2016 Hvem, hvad, hvor og hvornår? Bofællesskabet er fyldt op med 25 familier, men der er plads på vores venteliste. Vi er unge og ældre med og uden

Læs mere

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier VISION OG STRATEGI For modtagelse af nye flygtninge og deres familier MODTAGELSESPERIODEN INTEGRATIONS- INDSATSEN TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE CIVILSAMFUNDET OG FÆLLESSKABER 2 VISION & STRATEGI FORMÅL Vi anser

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Råderetsregler 2014. Afd. 30. Stenbjergparken

Råderetsregler 2014. Afd. 30. Stenbjergparken Råderetsregler 2014 Afd. 30 Stenbjergparken Arbejder inde i boligen Inde i boligen må du udføre enhver form for forbedringer og forandringer. Arbejderne skal være rimelige og hensigtsmæssige og de må ikke

Læs mere

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen.

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Vejen den 10-05-2012 Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Ansøgning om dispensation iht. Lokalplan

Læs mere

SLAGELSE UDKAST TIL NY FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK KOMMUNE 2012-2014 1

SLAGELSE UDKAST TIL NY FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK KOMMUNE 2012-2014 1 SLAGELSE KOMMUNE UDKAST TIL NY FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK 2012-2014 1 Forord Foreningslivet er noget ganske særligt i det danske samfund. De grundlæggende værdier i folkeoplysningen er demokrati og fællesskab.

Læs mere

Frivillighedspolitik for Foreningen Den Boligsociale Fond

Frivillighedspolitik for Foreningen Den Boligsociale Fond Frivillighedspolitik for Foreningen Den Boligsociale Fond Hillerød maj 2011 Indholdsfortegnelse Side Indledning 3 Tankerne bag Frivillighedspolitikken 4 Organisering og forankring 5 Foreningens visioner

Læs mere

Grundejerforeningen Favrholm

Grundejerforeningen Favrholm Grundejerforeningen Favrholm Forslag til løsninger for affaldsordning DEL 2 2-4 Samlet for fællesløsning Fælles for alle efterfølgende løsningsforslag: Foreslåede løsninger giver mulighed for tømning med

Læs mere

Unikaplan. - 2 plan serien

Unikaplan. - 2 plan serien Unikaplan - 2 plan serien 84 Skråner jeres byggegrund? - Så er løsningen her: UnikaPlan serien 2 plan for indbygning til skrånende grunde er et spændende bekendtskab. Den moderne arkitektur står i stærk

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING RÅDERETSKATALOG AFDELING 406 ELVERPARKEN GODKENDT PÅ AFDELINGSMØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 RÅDERETSKATALOG GENERELT OM RÅDERET Det skal være attraktivt at bo i en almen

Læs mere

Kontaktinformation. Navn: Navn: Martin Nielsen. Morten Jensen. Stilling: Stilling: Bygningskonstruktør. Direktør. Tlf.: 60 68 53 63. Tlf.

Kontaktinformation. Navn: Navn: Martin Nielsen. Morten Jensen. Stilling: Stilling: Bygningskonstruktør. Direktør. Tlf.: 60 68 53 63. Tlf. Kontaktinformation Martin Nielsen Morten Jensen Direktør Bygningskonstruktør Tlf.: 60 68 53 63 Tlf.: 23 83 37 85 Mn@Bygcom.com Mj@Bygcom.com Jacob Levsen Olesen Inja Langanin Bygningskonstruktør Sælger

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

REVIDERING AF LOKALPLAN 316.2

REVIDERING AF LOKALPLAN 316.2 OPFATTELSER OG OPFORDRINGER VEDRØRENDE REVIDERING AF LOKALPLAN 316.2 SOLRØD STRAND GRUNDEJERFORENING 28. JUNI 2015 1 INDLEDNING Formålet med den nugældende lokalplan 316.2 og tidligere 316 lokalplaner

Læs mere

Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej

Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej Forslaget til Lokalplan 271 for et boligområde ved Baungårdsvej har været i offentlig høring i perioden 24. marts 2015-19. maj 2015. I perioden er der indkommet

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE 1 Odense Kommune Bystrategisk Stab Oktober 2014 Indledning De almene boliger

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 1: Redegørelse for nyt by- og pendlercykelsystemet I forlængelse af forespørgslen om nyt by- og pendlercykelsystem på Borgerrepræsentationens møde den 10. oktober 2013

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Nyhedsbrev 27. januar 2014

Nyhedsbrev 27. januar 2014 Nyhedsbrev 27. januar 2014 Det grønne partnerskab om Kyststien ved Hov Det er længe siden, at det grønne partnerskab bag kyststien ved Hov har informeret om de planer og idéer, som partnerskabet gerne

Læs mere

BR 08 De vigtigste ændringer. Bygherreforeningen, januar 08 v/ Ejner Jerking

BR 08 De vigtigste ændringer. Bygherreforeningen, januar 08 v/ Ejner Jerking BR 08 De vigtigste ændringer Bygherreforeningen, januar 08 v/ Ejner Jerking Bygningsreglement 2008 BR 08 erstatter: BR 95 + 15 tillæg BR-S 98 + 12 tillæg Ikrafttræden 1. februar Overgangsperiode til 1.

Læs mere

Retningslinjer. Elevatormanual. Etablering af elevator i eksisterende etageejendomme

Retningslinjer. Elevatormanual. Etablering af elevator i eksisterende etageejendomme Retningslinjer Elevatormanual Etablering af elevator i eksisterende etageejendomme 1 Frederiksberg Kommune By- og Miljøområdet Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen Rådhuset 2000 Frederiksberg Tlf. 3821 4120

Læs mere

REV 22.02.2012. AlmenBolig+ Myndighedsprojekt - Birkedommervej, København

REV 22.02.2012. AlmenBolig+ Myndighedsprojekt - Birkedommervej, København REV 22.02.2012 AlmenBolig+ yndighedsprojekt - Birkedommervej, København 3B - KAB - ALEN BOLIG+ ATR. NR. 1288 UTTERSLEV TEA SCANDI BYG ONV ARKITEKTER 01.10.2011 Birkedommervej AlmenBolig+ matr nr 1288 Utterslev,

Læs mere

ETFE-folie. Fremtidens fleksible byggemateriale

ETFE-folie. Fremtidens fleksible byggemateriale ETFE-folie Fremtidens fleksible byggemateriale 2 Inspireret af naturen ETFE - Fremtidens byggemateriale ETFE er fremtidens byggemateriale med et stort potentiale for kreativitet og nytænkning. På rekordtid

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Kontor domicil fra 400-2.000 m 2. OLAV de LINDE. Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2. - til leje... Sverigesgade 5, Odense Havn

Kontor domicil fra 400-2.000 m 2. OLAV de LINDE. Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2. - til leje... Sverigesgade 5, Odense Havn - til leje... Kontor domicil fra 400-2.000 m 2 Sverigesgade 5, Odense Havn Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2 Særdeles repræsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Enestående mulighed for kontordomicil

Læs mere

Inklusionsstrategi for skolevæsenet i Frederiksberg Kommune

Inklusionsstrategi for skolevæsenet i Frederiksberg Kommune Inklusionsstrategi for skolevæsenet i Frederiksberg Kommune 1. Indledning Frederiksberg Kommune har som mål, at flest mulige børn skal inkluderes i almenområdet fremfor at blive henvist til særlige specialtilbud.

Læs mere

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse Comfort og design Om Lindab Comfort og design Produktoversigt / symboler Teori Loftarmaturer Loftarmaturer - synlige Trykfordelingsbokse Vægarmaturer Dyser Dysekanaler Riste Fortrængningsarmaturer VAV

Læs mere

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014 AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I AUGUST 2014 ARKITEMA HJØRNET AF OG AR KITEMA NORD SITUATIONSPLAN MED BEBYGGELSENS GÅRDRUM 1:250 AR KITEMA FACADE MOD 1:250 FACADE MOD 1:250 AR KITEMA SNIT GENNEM BEBYGGELSEN

Læs mere

Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag

Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 26. november 2015 Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgning nr. 2.1.7

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgning nr. 2.1.7 ARBEJDSGRUPPEN OM FRIKOMMUNEFORSØGET Sags nr.: 1100508 Dok. Nr.: 502890 Dato: 14. april 2011 ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgning nr. 2.1.7 Frikommune Viborg Titel på forsøg Byggesagsbehandling

Læs mere

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 Afdelingsbestyrelsens arbejde Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 1 1 Emnerne i dagens program Hvem bestemmer hvad? Ansvar og opgaver i Bo42 Afdelingsbestyrelsens opgaver Hvad

Læs mere

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 LOKALPLAN NR. 064 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011 For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 December 2011 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget

Læs mere