Formandens forord til Årsberetning 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens forord til Årsberetning 2014"

Transkript

1 Årsberetning 2014

2 Formandens forord til Årsberetning 2014 Integrationsrådet i Odsherred Kommune har haft et godt år, hvor medlemmerne har deltaget aktivt i forskellige arbejdsgrupper og i arrangementer. Odsherred kommune har, som mange andre kommuner i landet, i 2014 oplevet en stigning i antallet af flygtninge, der er blevet boligplaceret i kommunen. Dette som følge af især krigen i Syrien. Det glædelige er, Integrationsrådets konstatering af den positive ånd, som de forskellige politiske partier i byrådet har udvist i forbindelse med modtagelsen af vores udenlandske gæster. Dertil kommer det store engagement, som kommunens frivillige er i besiddelse af, når de modtager og viser de nye medborgere til rette i lokalsamfundene. Året begyndte med en god tilslutning til Integrationsrådets temadag i januar, hvor en gruppe studerende fra Roskilde Universitet fremlagde resultaterne af en undersøgelse, der var bestilt af Integrationsrådet. Undersøgelsen var et empirisk studie af, hvorvidt ældre etniske minoritetsborgere i Odsherred Kommune oplever ensomhed. I marts holdt integrationsrådet sin årlige og velbesøgte Mangfoldighedskonference med et hovedtema om flygtninge. Her blev de tilstedeværende tryllebundet af et Teatermonologen Grænsesyndrom, som livligt illustrerede, hvad det vil sige for et menneske at være på flugt med kufferten som eneste følgesvend. I juni var Integrationsrådet vært for et yderst udbytterigt tværfagligt møde om integrationsindsatsen i Odsherred. Og i september deltog Integrationsrådet atter engang i Asnæs Høstmarked, hvor temaet i år var Vietnam. Integrationsrådets telt var velbesøgt og fik også et besøg af den Vietnamesiske ambassadør i Danmark. Derudover har året været præget af møder med frivillige, flygtninge, studerende, Arbejdsmarkedsudvalget og en artikelserie om Integrationsrådets medlemmer. Alt dette arbejde kan der læses mere om i denne årsrapport. Ydermere kan man se billeder og læse mere om vores arrangementer på Integrationsrådets hjemmeside. Integrationsrådet ser frem til forsat godt samarbejde med alle i kommunen i det nye år. I Ønskes et Godt Nytår! Nancy Sørensen, Integrationsrådsformand.

3 Integrationsrådets formål og vision Formålet med Integrationsrådet er at sikre kommunen kvalificeret rådgivning i varetagelsen af integrationsopgaven. Arbejdet tager udgangspunkt i Integrationsrådets vision: Integrationsrådets vision Integrationsrådet arbejder for gensidig forståelse og for respekt i mellem vore lokalsamfunds forskellige kulturer. Integrationsrådet ønsker at sætte fokus på vilkårene for, at borgere med etnisk minoritetsbaggrund kan fungere som aktive medborgere på lige fod med andre borgere i kommunen. Integrationsrådet søger at bidrage til en øget opmærksomhed på, at tilstedeværelsen af mangfoldige persongrupper er en ressource og en værdi for Odsherred Kommune. Aktiviteter i 2014 Integrationsrådet fik ny følgegruppe Integrationsrådet fik i januar 2014 en nyudpeget følgegruppe. Året startede derfor op med en temadag, hvor målet var at få introduceret følgegruppen til Integrationsrådets arbejde. På temadagen blev rådsmedlemmer og følgegruppe introduceret til Integrationsråds arbejdet af formanden Nancy Sørensen, hvorefter Integrationsråds sekretær Malene Friis-Madsen introducerede til den generelle integrationsindsats i Kommunen. En gruppe studerende fra Roskilde Universitet fremlagde en kvalitativ undersøgelse af ældre etniske minoritetsborgeres tilværelse i Odsherred, som de netop havde udarbejdet. Resten af dagen var afsat til workshop arbejde. Af dette arbejde udsprang formuleringen af følgende centrale mål for Integrationsrådet: At få skabt dialog mellem Integrationsrådet og lokalpolitikerne samt mellem Integrationsrådet og lokalbefolkningen. Dette mål har præget Integrationsrådets arbejde i 2014, hvilket også vil fremgå af de følgende afsnit. Mangfoldighedskonference 2014 Lørdag d. 1. marts afholdt Integrationsrådet sin 7. Mangfoldighedskonference, denne gang med en rekorddeltagelse af 73 interesserede. Teatermonologen Grænsesyndrom, det efterfølgende oplæg om gruppemetoden Mindspring samt den personlige beretning om at komme til Odsherred som flygtning, satte alle fokus på, hvordan handlekraft og selvværd udfordres, når man emigrerer som flygtning. Til konferencen blev også den årlige Mangfoldighedspris uddelt. Prisen gik denne gang til de frivillige fra Odsherred Flygtninge Netværk under Dansk Flygtningehjælp. Flygtningenetværket består af 35 frivillige, som blandt andet hjælper flygtninge med at føle sig hjemme i lokalområdet. Formanden Nancy Sørensen understregede i sin tale, hvor uvurderlig de frivilliges indsats er for, at nye flygtninge kan få en god start i Odsherred.

4 Temadag for samarbejdspartnere på integrationsområdet. Den 21. juni havde Integrationsrådet inviteret samarbejdspartnere på Integrationsområdet til en temadag om det tværfaglige samarbejde om modtagelse af flygtninge. Formålet med dagen var at styrke samarbejdet mellem Integrationsrådet, de frivillige kræfter og de kommunalt ansatte på området. 27 deltagere mødte op, heriblandt lokalpolitikere, medarbejdere fra integrationsteamet, mentorer, frivillige og dagtilbuds personale. Dagen indeholdt et oplæg fra Integrationsråds formand Nancy Sørensen, som talte om vigtigheden af at samarbejde tværfagligt og om, hvordan de forskellige parter kan udnytte hinandens ressourcer og gøre en forskel for flygtninge i Kommunen. Integrationsrådsmedlem Burkhard Sievers fortalte om Integrationsråds arbejdet og om, hvordan frivillige og borgere kan kontakte Integrationsrådet, hvis de støder på en generel problemstilling, som ønskes bragt op på politisk plan. Herefter fortalte sekretær og integrationskonsulent Malene Friis-Madsen om Kommunes Mangfoldighedspolitik og om behovet for at opdatere denne for at sikre sammenhæng i integrationsindsatsen. I en efterfølgende workshop blev der sat ord på hvilke udfordringer, gode erfaringer og ideer til nye tiltag, som de tilstedeværende oplever på området. Tilsammen bidrog dagen i høj grad til Integrationsrådets viden om området, og integrationsrådet tilrettelagde efterfølgende deres årsplan 2014/2015 ud fra denne nye viden. Artikelserien Det farverige Odsherred For at udbrede viden om Integrationsrådet, samt for at skabe opmærksomhed på de gode historier om udlændinge i Odsherred, havde Integrationsrådet i efteråret 2014 en artikelserie i avisen Nordvestnyt. Henover 11 søndage blev medlemmerne i Integrationsrådet præsenteret i avisen. Artiklerne har fået ros for at have plads til dybde i de historier, som integrationsrådsmedlemmerne fortalte. Temamøde med Arbejdsmarkedsudvalg. Den 25. september havde Integrationsrådet inviteret Arbejdsmarkedsudvalget til et møde, hvor to specialestuderende fremlagde en undersøgelse, de havde lavet blandt burmesiske flygtninge i Odsherred. Undersøgelsen byggede på workshops og interviews med både flygtninge, frivillige, ansatte i Kommune samt med integrationsrådsmedlemmer. Undersøgelsen har resulteret i et inspirationskatalog, som ligger på Integrationsrådets hjemmeside og som bl.a. kan anvendes, når Arbejdsmarkedsudvalget og Integrationsrådet i samarbejde skal udforme en ny integrationsstrategi for Odsherred Kommune. Høstmarked 2014 Den 13. september 2014 deltog integrationsrådet for 6. år i træk med en stand på Høstmarkedet i Asnæs. Integrationsrådet ser dette som en mulighed for at skabe et møde mellem Integrationsrådet og lokalbefolkningen. Integrationsrådet havde på dagen et samarbejde med frivillige fra Dansk Flygtningehjælp samt de frivillige fritidsguider, som var mødt op for at

5 fortælle interesserede om deres arbejde. Integrationsrådets stand var velbesøgt, og årets vietnamesiske tema var med til at give standen opmærksomhed fra mange besøgende. Samarbejde med frivillige organisationer Henover året har Integrationsrådet haft et mere og mere tæt samarbejde med de frivillige organisationer på området. Medlemmer af Integrationsrådet har deltaget til forskellige arrangementer som eksempelvis det lokale initiativ Tour de Hørve d.17. august og Røde Kors integrationsmøde for frivillige og flygtninge d. 20. november. Arbejdsgruppen Børn og Unge Integrationsrådet er delt i to arbejdsgrupper, som sideløbende med de øvrige arrangementer, arbejder i henhold til Integrationsrådets årsplan. Arbejdet i disse grupper fremgår i de følgende to afsnit. Arbejdsgruppen Børn og Unge har haft fokus på at undersøge udfordringer på daginstitutionsområdet. Derfor har de bedt en gruppe universitetsstuderende om at udarbejde en undersøgelse i samarbejde med dagtilbuddet Raketten i Nykøbing. Resultatet af undersøgelsen er under udarbejdelse. Desuden har gruppen haft fokus på de unges brug af Ungehusene og gruppen har været i dialog med integrationsteamet om, hvordan brugen af Ungehusene kan understøttes. Integrationsteamet har efterfølgende afholdt informationsaften med arabisk tolk i Ungehuset i Asnæs. Et andet tiltag fra arbejdsgruppen har været at anmode Kultur- og Fritidsudvalget om en udvidelse af fritidspasset til at gælde alle nyankomne flygtninge i alderen 0-25 år. Forslaget er endnu under politisk behandling. Arbejdsgruppen Arbejdsmarkedet Arbejdsgruppen Arbejdsmarkedet har haft fokus på udbredelse af den gode historie om udlændinge på arbejdsmarkedet, hvilket er blevet gennemført via artikelserien Det farverige Odsherred. Desuden har gruppen taget initiativ til et samarbejde med Arbejdsmarkedsudvalget, og har i den sammenhæng aftalt faste halvårlige møder mellem Integrationsrådet og Arbejdsmarkedsudvalget. Det første møde afholdtes i september Næste møde er aftalt i marts 2015 som et stormøde på integrationsområdet.

6 Mødekalender 2014 Integrationsrådet har afholdt følgende ordinære møder i 2014: Den 20. februar 2014 Den 3. april 2014 Den 15. maj 2014 Den 26. juni 2014 Den 14. august 2014 Den 25. september 2014 Den 13.november 2014 Den 18. december 2014 Derudover er der afholdt temamøde med Arbejdsmarkedsudvalget samt to velkomstmøder med de flygtninge, som Kommunen har modtaget i Integrationsrådet har deltaget i integrationsteamets informationsaftner om Syrien og om Ungehuset. Derudover har der været deltagelse i diverse møder i lokalsamfund, møder med de frivillige grupper og møder i de forskellige arbejdsgrupper i Integrationsrådet. Repræsentation i Råd Integrationsrådet har i 2014 været repræsenteret i følgende råd: Det Lokale Beskæftigelsesråd Lokalrådene for Holbæk og Odsherred

7

Formandens forord til Årsberetning 2015

Formandens forord til Årsberetning 2015 Årsberetning 2015 Formandens forord til Årsberetning 2015 Odsherred Kommune har oplevet virkningen af den stigende flygtningestrøm i landet, hvor der til stadighed kommer flere flygtninge, især fra det

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2017

Formandens forord til Årsberetning 2017 Årsberetning 2017 Formandens forord til Årsberetning 2017 Det forgangne år har været præget af, at det var integrations-, kommune- og regionsvalgår. I erkendelse af at valgdeltagelsen hos etniske minoriteter

Læs mere

Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020. - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang

Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020. - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020 - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Indhold 1) Ramme for integrationspolitikken, herunder målgruppe for integrationspolitikken 2) Horsens Kommunes

Læs mere

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 13. august 2015 Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent I Halsnæs Kommune

Læs mere

Job og Ydelser INTEGRATIONSRÅDET

Job og Ydelser INTEGRATIONSRÅDET Job og Ydelser INTEGRATIONSRÅDET I INTEGRATIONSRÅDET SÆTTER VI FOKUS PÅ FORSKELLIGHED OG MANGFOLDIGHED. VI MENER, AT DET ER VIGTIGT AT SE FORSKELLIGHED SOM EN STYRKE. 1 Indhold Hvad er et integrationsråd?

Læs mere

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Udkast til Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere flygtninge

Læs mere

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Byrådet vedtog i maj 2008 Integrationspolitikken for Skanderborg Kommune. Overordnet fremgår følgende Politiske visioner og udviklingsmål:

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2016

Formandens forord til Årsberetning 2016 Årsberetning 2016 Formandens forord til Årsberetning 2016 Igen i år har integrationsrådet afholdt dets årlige Mangfoldighedskonference, for 8. gang, lørdag den 23. januar 2016. Interessen for deltagelsen

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2018

Formandens forord til Årsberetning 2018 Årsberetning 2018 1 Formandens forord til Årsberetning 2018 Efter valget i november 2017 trådte det nye Integrationsråd til i januar 18. Der var en del udskiftning på baggrund af integrationsrådsvalget

Læs mere

Integrationsrådet. 30-09-2015 16:15 Medborgerhuset. Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.

Integrationsrådet. 30-09-2015 16:15 Medborgerhuset. Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune. Integrationsrådet Beslutningsprotokol 30-09-2015 16:15 Medborgerhuset Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse

Læs mere

Integrationspolitik 2016-2020 2016-2020

Integrationspolitik 2016-2020 2016-2020 Integrationspolitik 2016-2020 2016-2020 dt Et s u n u n d s n e liv i wu n e k omm 1 INTEGRATION Indledning Rebild Kommunes Integrationspolitik beskriver de overordnede rammer og det fælles grundlag for

Læs mere

Flygtninge i Køge Kommune modtagelse og indsatser. Temamøde i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget mandag den 26.1

Flygtninge i Køge Kommune modtagelse og indsatser. Temamøde i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget mandag den 26.1 Flygtninge i Køge Kommune modtagelse og indsatser Temamøde i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget mandag den 26.1 Dagens program Kl. 13-15: Forvaltningen orienterer Den politiske ramme Fakta om flygtningene

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 God integration af flygtninge og indvandrere betyder, at alle flygtninge og indvandrere deltager aktivt i og bidrager aktivt til

Læs mere

Frivillighed, fællesskab og samskabelse

Frivillighed, fællesskab og samskabelse Frivillighed, og samskabelse Politik for den indsats Forord Vision Den indsats i Kommune er et vigtigt bidrag i den samlede indsats, fordi den har afgørende betydning for den enkelte borgers oplevelse

Læs mere

Integrationsindsatsen i Vejle Kommune. - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv

Integrationsindsatsen i Vejle Kommune. - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv Integrationsindsatsen i Vejle Kommune - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv 1 Vejle Kommune tænker helhedsorienteret I Vejle Kommune har vi det udgangspunkt, at job er vækst for alle.

Læs mere

Horsens Kommunes integrationspolitik

Horsens Kommunes integrationspolitik Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020 En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Revideret juni 2018 Indhold 1) Ramme for integrationspolitikken, herunder integrationspolitikkens målgruppe

Læs mere

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier VISION OG STRATEGI For modtagelse af nye flygtninge og deres familier MODTAGELSESPERIODEN INTEGRATIONS- INDSATSEN TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE CIVILSAMFUNDET OG FÆLLESSKABER 2 VISION & STRATEGI FORMÅL Vi anser

Læs mere

Politik for Inklusion og Medborgerskab 2013-2017

Politik for Inklusion og Medborgerskab 2013-2017 Politik for Inklusion og Medborgerskab 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 5 Fokus Medborgerskab... 6 Fokus Mangfoldighed... 7 Fokus Inklusion... 8 2 Vision: Vi vil styrke og fordre

Læs mere

Strategi for Odsherreds integrationsråd

Strategi for Odsherreds integrationsråd Strategi for Odsherreds integrationsråd 2010-2013 Integrationsrådets vision Integrationsrådet arbejder for gensidig forståelse og for respekt i mellem vore lokalsamfunds forskellige kulturer. Integrationsrådet

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Baggrund Integrationspolitikken skal være med til at understøtte Jammerbugt Kommunes overordnede vision

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Ældre- og værdighedspolitik. Center for Ældre

Ældre- og værdighedspolitik. Center for Ældre Ældre- og værdighedspolitik 2016 Center for Ældre Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Vi er i dag mere sunde og raske og lever længere end tidligere. Det betyder, at mange af os er på arbejdsmarkedet

Læs mere

Næstved / ældre-og værdighedspolitik 04.05.14/08.03.16

Næstved / ældre-og værdighedspolitik 04.05.14/08.03.16 Næstved / ældre-og værdighedspolitik 04.05.14/08.03.16 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Vi er i dag mere sunde og raske og lever længere end tidligere. Det betyder, at mange af os er på arbejdsmarkedet

Læs mere

Holstebro Kommunes Integrationspolitik

Holstebro Kommunes Integrationspolitik Holstebro Kommunes Integrationspolitik Godkendt af Arbejdsmarkedsudvalget Holstebro Kommunes April 2013 Indhold Indledning 2 Holstebro Kommunes vision 2 Integrationspolitikkens tilblivelse 3 Tværgående

Læs mere

Frivilligrådets mærkesager 2015-16

Frivilligrådets mærkesager 2015-16 Frivilligrådets mærkesager 2015-16 September 2015 FÆLLESSKAB OG DELTAGELSE GIVER ET BEDRE SAMFUND OG BEDRE VELFÆRD Forord Frivilligrådet mener, at vi i dagens Danmark har taget de første og spæde skridt

Læs mere

INTEGRATIONSPOLITIK 2012

INTEGRATIONSPOLITIK 2012 INTEGRATIONSPOLITIK 2012 Baggrund Arbejdsmarkedsudvalget i Nordfyns Kommune besluttede i november 2010, at der skulle udarbejdes en samlet integrationspolitik for Nordfyns Kommune. Politikken er blevet

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE Forord Denne vision for vores børn og unges liv i Allerød Kommune er resultatet af mange menneskers indsigt og ihærdighed. Startskuddet

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 06-01-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:10 Tilstede:

Læs mere

Da lød i det samme, tæt ved Vinduet den deiligste Sang. Nattergalen fra 1843 af H.C. Andersen

Da lød i det samme, tæt ved Vinduet den deiligste Sang. Nattergalen fra 1843 af H.C. Andersen Da lød i det samme, tæt ved Vinduet den deiligste Sang Nattergalen fra 1843 af H.C. Andersen Politik for Frivillighed 2013 2017 10. Oktober 2013 Politik for frivillighed Udgivet af Vordingborg Kommune

Læs mere

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK 22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK Til Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Viborg Kommune Frivillighedsrådet repræsenterer mere end 100 foreninger, der har det

Læs mere

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Aftale om socialt partnerskab mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Roskilde kommune, april 2008 Jobcentret i Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder som myndighed

Læs mere

Status vedrørende flygtninge

Status vedrørende flygtninge Punkt 3. Status vedrørende flygtninge 2014-20536 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Magistratens orientering status vedrørende flygtninge. Direktørgruppen har drøftet sagen i mødet

Læs mere

Integrationsstrategi. En effektiv, helhedsorienteret og sammenhængende integrationsindsats for borgere under den treårige integrationsperiode

Integrationsstrategi. En effektiv, helhedsorienteret og sammenhængende integrationsindsats for borgere under den treårige integrationsperiode Integrationsstrategi En effektiv, helhedsorienteret og sammenhængende integrationsindsats for borgere under den treårige integrationsperiode Forord Sønderborg Kommune har fokus og opmærksomhed på at understøtte

Læs mere

Lokalsamfundet Bygger Bro - et partnerskab

Lokalsamfundet Bygger Bro - et partnerskab Lokalsamfundet Bygger Bro - et partnerskab Frivillighed, civilsamfund og AAK CFTF kerneopgaver, forebyggelse og tværfaglighed Frivillige, De frivilliges hus Integrationsråd, helhedsplaner, boligsociale

Læs mere

Notat. 1. Indledning. 2. Modtagelse af flygtninge i Randers Kommune

Notat. 1. Indledning. 2. Modtagelse af flygtninge i Randers Kommune Notat Vedrørende: Integrationsstrategi 2016 Sagsnavn: En samlet integrationsindsats Sagsnummer: 15.00.00-G01-30-15 Skrevet af: Laila Jerming Jespersen og Mette Holst-Langberg Forvaltning: Social og Arbejdsmarked

Læs mere

Integrationsrådets redegørelse for 2014. Fuat Altay, baglama virtuos

Integrationsrådets redegørelse for 2014. Fuat Altay, baglama virtuos Integrationsrådets redegørelse for 2014 Fuat Altay, baglama virtuos 1 Indholdsfortegnelse Annoncering, informationsmøde og konstituering af nyt Integrationsråd for perioden 2014-2018... 3 Seminar for det

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Fritidspolitik. Udkast

Fritidspolitik. Udkast Fritidspolitik 2015 Udkast 1 Indhold Indhold...Side 2 Forord...Side 3 Vision 1: Fællesskab...Side 5 Vision 2: Aktivitet...Side 7 Vision 3: Frivillige...Side 11 Vision 4: Partnerskaber...Side 13 Vision

Læs mere

Integrationsministeriet har ikke konkretiseret målsætningerne mht. deltagelse og værdier.

Integrationsministeriet har ikke konkretiseret målsætningerne mht. deltagelse og værdier. REDEGØRELSE Dato: 18. august 2008 Kontor: ØA J.nr.: 2007/1042-23 Sagsbeh.: LMA Fil-navn: 18-redegørelse 180808 Redegørelse for foranstaltninger og overvejelser i forbindelse med Rigsrevisionens beretning

Læs mere

Ministeriet for flygtninge, indvandrere og integration Dato 04-11-05 Integrationskontoret beb/ Holbergsgade 6 1057 København K

Ministeriet for flygtninge, indvandrere og integration Dato 04-11-05 Integrationskontoret beb/ Holbergsgade 6 1057 København K Ministeriet for flygtninge, indvandrere og integration Dato 04-11-05 Integrationskontoret Ref. beb/ Holbergsgade 6 1057 København K Høring: forslag til lov om ændring af integrationsloven og udlændingeloven

Læs mere

Børne og Ungeforvaltningen 2014-15. På vej mod en inkluderende praksis i dagtilbud

Børne og Ungeforvaltningen 2014-15. På vej mod en inkluderende praksis i dagtilbud Børne og Ungeforvaltningen 2014-15 På vej mod en inkluderende praksis i dagtilbud 1 En strategi for inklusion i dagtilbud Dette hæfte beskriver en strategi for inklusion i dagtilbud i Køge Kommune. Strategien

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 17-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 17-08-2015

Læs mere

Det er lettere, end du tror integration i virksomhederne

Det er lettere, end du tror integration i virksomhederne Det er lettere, end du tror integration i virksomhederne Integration betaler sig både for den enkelte virksomhed og for samfundet som helhed Nye regler i integrationsloven og i en ny danskuddannelseslov

Læs mere

Vision og strategi Forældrerådgivningen 2013-15

Vision og strategi Forældrerådgivningen 2013-15 og strategi Forældrerådgivningen 2013-15 Mission Forældrerådgivningen fremmer skolebørns trivsel og læring gennem rådgivning af forældre og andre, der oplever problemer i forbindelse med et barns skolegang.

Læs mere

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen Til Silkeborg 25.11.2015 Folkeoplysningen Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Fra AOF Viborg Aftenskole AOF Midt, Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med

Læs mere

Lovgivningen i relation til flygtninge og familiesammenførte er beskrevet i Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven).

Lovgivningen i relation til flygtninge og familiesammenførte er beskrevet i Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven). SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Notat Beskæftigelsesafdelingen Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 bskps@herning.dk www.herning.dk Flygtninge status for Herning Kommune januar 2016 Kontaktperson:

Læs mere

Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven) 4, stk. 1:

Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven) 4, stk. 1: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2009/16143 Dato: 16-12-2009 Sag: Indsatsområder for integration i 2010 Sagsbehandler: Hanne Stausgaard Integrationskonsulent Indhold 1. Kommunens opgaver efter

Læs mere

Evaluering af projektet

Evaluering af projektet Evaluering af projektet Sprogstimulering af tosprogede småbørn med fokus på inddragelse af etniske minoritetsforældre - om inddragelse af etniske minoritetsforældre og deres ressourcer i børnehaven 1 Indhold

Læs mere

www.ballerup.dk Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2013

www.ballerup.dk Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2013 www.ballerup.dk Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2013 Forord Integrationsrådet i Ballerup Kommune, blev dannet i år 2000. Integrationsrådet har gennemført de planlagte aktivitetsmål for 2013, som

Læs mere

Holbæk Kommunes integrationsstrategi, spor 2 ALLE KAN BIDRAGE

Holbæk Kommunes integrationsstrategi, spor 2 ALLE KAN BIDRAGE ALLE KAN BIDRAGE Indledning De fleste flygtninge, indvandrere og efterkommere, som kommer til eller vokser op i Holbæk Kommune, klarer sig godt i folkeskole, sprogskole og på job. Nogle oplever dog sproglige,

Læs mere

Manglende midlertidige boliger, såfremt der ikke findes permanente boliger Pr. 1/1-2015 0 Pr. 1/2-2015 0 Pr. 1/3-2015 0

Manglende midlertidige boliger, såfremt der ikke findes permanente boliger Pr. 1/1-2015 0 Pr. 1/2-2015 0 Pr. 1/3-2015 0 Status på flygtninge EVBU møde januar. Der er pr. d. 01/01 2015 modtaget 60 flygtninge ud af kvoten for 2014 på 47 flygtninge. Kvoten kan forhøjes med 50 % = 71 flygtninge. Pr. 01/02 2015 modtager Rudersdal

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 18 sprotokol fra sidste

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Onsdag den 4. november 2015 kl. 17.30 19.30. Høje Gladsaxe beboerrådgivning, Høje Gladsaxe Torv 2

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Onsdag den 4. november 2015 kl. 17.30 19.30. Høje Gladsaxe beboerrådgivning, Høje Gladsaxe Torv 2 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af Møde i Integrationsrådet Onsdag den 4. november 2015 kl. 17.30 19.30 Høje Gladsaxe beboerrådgivning, Høje Gladsaxe Torv 2

Læs mere

Budgettale - 1. behandling af budget 2016. Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget

Budgettale - 1. behandling af budget 2016. Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget Budgettale - 1. behandling af budget 2016 Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget 1 2 Budgettale ved 1. behandling af budget 2016 Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget Jeg er glad for i dag at

Læs mere

Køge Kommunes modtagelse af nye borgere med flygtningebaggrund

Køge Kommunes modtagelse af nye borgere med flygtningebaggrund Køge Kommunes modtagelse af nye borgere med flygtningebaggrund Syrien, Eritrea, Afghanistan og Iran Indholdsoversigt Side 2: Side 3: Side 5: Fakta/tal 6 centrale uddybninger Kontaktoplysninger 1 Lidt fakta/tal

Læs mere

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 INTRO NCLF startede i 2015 som et initiativ mellem Odsherred Erhvervsråd og Odsherred Kommune. I januar 2016 blev initiativet et tværkommunalt samarbejde mellem Odsherred, Holbæk

Læs mere

Enhedslistens ændringsforslag til udkast til Københavns Kommunes Integrationspolitik.

Enhedslistens ændringsforslag til udkast til Københavns Kommunes Integrationspolitik. 27. marts 2006 Enhedslistens ændringsforslag til udkast til Københavns Kommunes Integrationspolitik. AT en vision for Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets dialogpolitik og for Integrationsrådets rolle

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

INTEGRATIONSSTRATEGI

INTEGRATIONSSTRATEGI INTEGRATIONSSTRATEGI 2017 2018 ODENSE HAR BRUGFOR ALLE - OGSÅ PÅ ARBEJDSMARKEDET BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER 1. EN GOD START I ODENSE FOR ALLE 2. ALLE ER ER EN DEL AF ARBEJDSFÆLLESSKABET

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK for Glostrup Kommune 2012-2016 Center for Kultur og Idræt Glostrup Kommune FORORD Rammerne for denne Folkeoplysningspolitik er folkeoplysningsloven og det aktive medborgerskab. Folkeoplysningspolitikken

Læs mere

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre Ældrepolitik 04.05.14 Center for Ældre Forord I de kommende år bliver vi flere ældre i kommunen. De ældre er i dag mere sunde og raske end nogensinde. Vi lever længere end tidligere, hvor levevilkårene

Læs mere

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P21-1-15 Dato: 23.3.2015 Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 På grund af det ekstraordinære store

Læs mere

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund.

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund. 30. august 2016 Visionen for Favrskov Kommunes integrationsindsats er, at flygtninge, der bor i Favrskov Kommune, indgår som deltagende, selvforsørgende og ydende medborgere, der er en ressource i lokalsamfundet.

Læs mere

07.03.13 DANSIC13 IMPACT IDEER@DANSIC

07.03.13 DANSIC13 IMPACT IDEER@DANSIC 07.03.13 DANSIC13 IMPACT IDEER@DANSIC DANSIC DANSIC er en frivillig, studenterdrevet non-profit platform for social innovation. DANSIC s mission er at inspirere til social innovation - nye løsninger på

Læs mere

Velfærdspolitik. Voksen- og ældreområdet. Revideret den 23. februar 2016 Dokument nr. 480-2016-140791 Sags nr. 480-2015-107141

Velfærdspolitik. Voksen- og ældreområdet. Revideret den 23. februar 2016 Dokument nr. 480-2016-140791 Sags nr. 480-2015-107141 Velfærdspolitik Voksen- og ældreområdet Revideret den 23. februar 2016 Dokument nr. 480-2016-140791 Sags nr. 480-2015-107141 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 Vision og fokusområder... 4 VÆRDIER... 5

Læs mere

Visionen for strategien er, at den skal:

Visionen for strategien er, at den skal: Indledning Mange flygtninge og indvandrere, som kommer til eller vokser op i Holbæk Kommune, klarer sig godt i folkeskole, sprogskole og på job. Nogle oplever dog sproglige, kulturelle og/eller vidensmæssige

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Mødet afholdes i Det Røde Værelse. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING!

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING! Mødet begyndt: Mødet afsluttet: Mødested: Kl. 17:00 Kl. 18:30 Jobcenter Hjørring. Mødelokale 3 & 4. Medlemmer Stedfortrædere D Deltog A Mai Thi Nguyen U Thanh Chau A Afbud D Seghir Ajjouri U Halis Alp

Læs mere

INTEGRATIONSSTRATEGI

INTEGRATIONSSTRATEGI INTEGRATIONSSTRATEGI 2017 2018 ODENSE HAR BRUG FOR ALLE - OGSÅ PÅ ARBEJDSMARKEDET BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER 1. EN GOD START I ODENSE FOR ALLE 2. ALLE ER EN DEL AF ARBEJDSFÆLLESSKABET

Læs mere

Samskabelse på den gode måde

Samskabelse på den gode måde PROJEKTBESKRIVELSE Samskabelse på den gode måde Baggrund for projektet I de seneste år er den danske velfærd under stadig stigende pres. Pres forstået som prioritering af at få velfærdskronerne til at

Læs mere

Nyt om Mentorskab. nr. 1, december 2006. Pointer fra seminaret Samtale i centrum

Nyt om Mentorskab. nr. 1, december 2006. Pointer fra seminaret Samtale i centrum nr. 1, december 2006 Nyt om Mentorskab Nyt om mentorskab er nyhedsbrev fra socialfondsprojekt Mentorservice. Det første nummer af nyhedsbrevet sendes ud elektronisk. Fra februar 2007 kan vores nyhedsbrev

Læs mere

Etnisk Jobteam i Odense Kommune

Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam ligger midt i Vollsmose og er af den grund ikke kun kulturelt, men også fysisk midt i hjertet af Odense Kommunes integrationsarbejde. Etnisk Jobteam er et

Læs mere

Strategi for Folkeskole 2014Folkeskolestrategi 20142014

Strategi for Folkeskole 2014Folkeskolestrategi 20142014 Strategi for Folkeskole 2014Folkeskolestrategi 20142014 Sagsnummer: 480-2014-97805 Dokumentnummer: 480-2015-1021 Afdeling: Skole og Dagtilbud Udarbejdet af: Hanne Vogelius Indhold Forord... 2 Indledning...

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER Idéudvikling i forhold til jeres kerneopgave og igangsætning af idéerne er ikke noget, der kører af sig selv. Der er behov for,

Læs mere

Notat om socialt udsatte boligomra der en koordineret tilgang

Notat om socialt udsatte boligomra der en koordineret tilgang Notat om socialt udsatte boligomra der en koordineret tilgang Indhold DIA-projektet... 2 Strategien for den kommunale indsats i Højvangen... 2 Sammenhængen til Socialpolitikken og den politiske forankring...

Læs mere

Integration af nye flygtninge i Roskilde Kommune

Integration af nye flygtninge i Roskilde Kommune Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland 15. marts 2016 Integration af nye flygtninge i Roskilde Kommune Beskæftigelsesindsatsen - udfordringer og muligheder Maria Tvarnø Integrationschef Foreløbig udmeldt

Læs mere

2. Godkendelse og opfølgning på referat fra LBR-mødet den 3. december 2013

2. Godkendelse og opfølgning på referat fra LBR-mødet den 3. december 2013 R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd og dialogmøde med BEU Mødedato 25. marts 2014 Mødetid Kl. 11.00-14.00 Mødested Mødelokale 1 Ringkøbing Rådhus Fraværende:

Læs mere

DISCUS A/S. Rapport om fremdriften i Socialfondens Integrationsindsats

DISCUS A/S. Rapport om fremdriften i Socialfondens Integrationsindsats Rapport om fremdriften i Socialfondens Integrationsindsats Evaluering af EVU/Socialfondens integrationsindsats August 2006 1. Indledning 3 2. Sammenfatning og konklusioner 4 3. De fire ansøgningsrunder

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

Integrationspolitik 0

Integrationspolitik 0 Integrationspolitik 0 Faxe Kommune Juni 2015 Foot credit: Colourbox Indledning Integrationspolitikken skal sikre, at Faxe kommunes vision: Dit liv, din fremtid, dit job. Sammen udvikler vi sundhed, uddannelse

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

Frivillighedsrådet. Årsberetning for 2012

Frivillighedsrådet. Årsberetning for 2012 Frivillighedsrådet Årsberetning for 2012 1 Indhold 1. Indledning 3 2. Om Frivillighedsrådet 4 3. Frivillighedsrådets udfordringer og indsatsområder 5 4. Formandens beretning 6 Idéudvekslingsmøde om Tapetens

Læs mere

Frederikssund Kommunes integrationsstrategi

Frederikssund Kommunes integrationsstrategi 08.06.2016. Frederikssund Kommunes integrationsstrategi Forord Siden 2012 har Frederikssund Kommune, i lighed med mange af landets øvrige kommuner, modtaget et stadigt stigende antal flygtninge. At flytte

Læs mere

Integrationsrådets rapport til Kommunalbestyrelsen om rådets arbejde i 2011

Integrationsrådets rapport til Kommunalbestyrelsen om rådets arbejde i 2011 Integrationsrådets rapport til Kommunalbestyrelsen om rådets arbejde i 2011 Indledning Mødet med kommunalbestyrelse fandt sted den 11. januar 2011. Det nye råd ønskede, at mødet skulle foregå på en anden

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret MØDEINDKALDELSE Emne: Dagsorden for møde i Handicaprådet Mødedato: 8.september 2014 Kl.: 16-19 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian

Læs mere

Den gode inklusion. DATO 3. december 2012 SAGSNR. Kontakt. Sagsansvarlig: Fagcenter Småbørn og Undervisning

Den gode inklusion. DATO 3. december 2012 SAGSNR. Kontakt. Sagsansvarlig: Fagcenter Småbørn og Undervisning Den gode inklusion DATO 3. december 2012 SAGSNR. Kontakt Sagsansvarlig: Fagcenter Småbørn og Undervisning Kalundborg Kommune 4400 Kalundborg www.kalundborg.dk Telefon, omstilling: 59 53 44 00 1/12 Indholdsfortegnelse

Læs mere

BØRN OG UNGE SSP Aarhus Oplæg v. Konsulent Heidi Alstrup. Gademægling

BØRN OG UNGE SSP Aarhus Oplæg v. Konsulent Heidi Alstrup. Gademægling Gademægling Hvad er gademægling? Gademægling er et kriminalpræventivt projekt, som arbejder på at give unge i socialt udsatte boligområder redskaber til at løse og undgå konflikter. De unge er primært

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen (C), Marjan

Læs mere

Indstilling. Deltagelse i frikommunenetværk. Til Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 18. maj 2016

Indstilling. Deltagelse i frikommunenetværk. Til Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 18. maj 2016 Indstilling Til Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 18. maj 2016 Deltagelse i frikommunenetværk 1. Resume By & Bolig, MSB, har i samarbejde med Randers, Favrskov, København, Roskilde

Læs mere

Integrationsstrategi. Det aktive medborgerskab

Integrationsstrategi. Det aktive medborgerskab Integrationsstrategi Det aktive medborgerskab Nyt politikkoncept Gennem fælles indsats vil vi øge vores livskvalitet og velstand væsentligt. Vi tænker større og bredere også internationalt. Vi udvikler

Læs mere