KURSUSKATALOG FORÅRET Sprog IT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KURSUSKATALOG FORÅRET 2014. Sprog IT"

Transkript

1 KURSUSKATALOG FORÅRET 2014 Sprog IT

2

3 Velkommen til kursusafdelingen på Ribe Handelsskole Kursusafdelingen på Ribe Handelsskole byder velkommen til en ny og spændende kursussæson. Vi udbyder en række forskellige sprog og IT-kurser: Engelsk Tysk Spansk Italiensk Fransk Iværksætterkursus IT Åbent værksted Kend din PC er Kom videre med din PC er Tekstbehandling Regneark Grafisk Præsentation Database Kursusprogrammet fastlægges ud fra efterspørgsel og en vurdering af behovet. Hvis der er behov, ønsker og idéer, som ikke dækkes af kursusprogrammet, er du velkommen til at kontakte os. Kursusprogrammet indeholder kursusplaner samt beskrivelser, hvor hvert kursus detaljeret er beskrevet. Endvidere findes tilmeldingsblanket bagest i programmet. Hvis du har spørgsmål om kurser niveau, indhold eller andet er du altid meget velkommen til at kontakte os. Med venlig hilsen Ribe Handelsskole kursusafdelingen

4 Generel kursusinformation Kurserne afholdes efter gældende regler, - enten under lov om åben uddannelse eller under lov om arbejdsmarkedsuddannelser eller som indtægtsdækket virksomhed. Kurserne er for alle, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse. Kurserne afholdes med en deltagerbetaling, som er afhængig af kursistens uddannelsesniveau, kursets varighed og type. Personer med en videregående uddannelse skal opkræves fuld deltagerbetaling, uanset om uddannelsen anvendes. Videregående uddannelser er f. eks.: Kort (erhvervsakademiuddannelse og VVU) Mellemlang (universitetsbachelor, professionsbacheloruddannelse og diplomuddannelse) Kandidat- og masteruddannelse, der er afsluttet med et afgangsprojekt eller eksamen. Ved vurderingen indgår kun afsluttede hele uddannelser. Hvorvidt en uddannelse anses som en videregående uddannelse, lægges uddannelsens aktuelle niveaumæssige indplacering til grund. Se evt. Pris og varighed fremgår af kursusbeskrivelserne. VEU-godtgørelse og befordringstilskud En del af kurserne giver mulighed for at søge VEU-godtgørelse og befordringstilskud efter gældende regler, hvis der er tale om et reelt løntab. Beskæftigede lønmodtagere, selvstændige erhvervsdrivende samt ledige med ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse kan søge, dog må den enkeltes uddannelsesniveau ikke overstige en højere eller videregående uddannelse, med mindre uddannelsen ikke har været anvendt de sidste 5 år. Med hensyn til befordringstilskud skal den daglige transport mellem bopæl og uddannelsessted tur/retur være over 24 km. VEU-godtgørelse udgør pr. 6. januar 2014 kr. 652,- pr. dag (fuldtid).

5 Materialer Materialer stilles til rådighed under kurserne og kan erhverves for et rimeligt beløb, når kurset er afsluttet. Generelt Kurserne udbydes med forbehold for ændringer i lovgivning og bevillinger. Kurserne oprettes med min. 14 deltagere. Tilmelding Tilmelding til AMU-kurser kan ske elektronisk via eller benyt tilmeldingsskemaet bagerst i kursuskataloget. Dog skal alle virksomheder tilmelde via kan ikke anvendes til tilmelding af kursister med en videregående uddannelse, de skal henvende sig til skolen for tilmelding. Tilmelding til øvrige kurser benyt tilmeldingsskemaet bagerst i kursuskataloget. Tilmelding skal ske senest 14 dage før kursusstart.

6 IT-kurser på Ribe Handelsskole Åbent værksted I et Åbent værkstedsforløb arbejder kursisten selvstændigt med et på forhånd selvvalgt område inden for Microsoft Officepakken. Undervisningsmaterialet er selvinstruerende, og underviseren fungerer som hjælper og rådgiver. Der vil typisk være mange forskellige områder repræsenteret i et Åbent værkstedsforløb, og den enkelte kursist arbejder helt i sit eget tempo uden skelen til, hvor langt de andre er nået. Områder der arbejdes med under Åbent værksted: Kend din PC er Kom videre med din PC er Tekstbehandling Word Regneark Excel Grafisk præsentation PowerPoint Database - Access Se nærmere beskrivelse af kurserne på de næste sider. Ved tilmelding angives, hvilket område, som du ønsker at arbejde med. Varighed og pris: Se nærmere under de enkelte kursusbeskrivelser. Kursusbevis: Der vil blive udleveret kursusbevis for hvert AMU-kursus, der bliver gennemført.

7 Kursusoversigt Sprog Engelsk - let øvede Tysk - let øvede Spansk - let øvede Italiensk 1a (begyndere) Italiensk 5a (øvede/konversation) Fransk - øvede Personlig udvikling Iværksætterkursus IT Åbent værksted Dato oversigt Kend din PC er Kom videre med din PC er Tekstbehandling Regneark Grafisk Præsentation Database

8 Engelsk - let øvede Forudsætninger: Kendskab til engelsk det anbefales at have gennemført begyndere eller tilsvarende forudsætninger. Formålet med kurset er, at kursisterne kan forstå det talte sprog og udtrykke sig mundtligt i almindelige hverdagssituationer. På kurset arbejdes der med udgangspunkt i tekster med hovedvægten på alment kulturelle, samfundsmæssige og erhvervsmæssige emner. Hovedvægten på kurset lægges på træning i forståelsen af talt og skrevet sprog samt på udvikling af den mundtlige kommunikationsevne. Gennemgang af grammatik omfatter de områder, der er nødvendige for udviklingen af samtale- og læsefærdigheden. Kursisternes kendskab til elementær grammatik udbygges, og de sproglige færdigheder trænes i lettere skriftlige opgaver. Undervisningstidspunkt/pris: Uden Med Antal Dag Start Slut Tid videregå. udd. videregå. udd. lektioner Mandage ,- 1078,- 30 Eksamen: Der er mulighed for at gå til enkeltfagseksamen (mundtlig). Deltagelse i eksamen kræver, at der udarbejdes et projekt, hvilket ligger ud over kursets varighed.

9 Tysk - let øvede Forudsætninger: Kendskab til tysk det anbefales at have gennemført begyndere eller tilsvarende forudsætninger. Formålet med kurset er, at kursisterne kan forstå det talte sprog og udtrykke sig mundtligt i almindelige hverdagssituationer. På kurset arbejdes der med udgangspunkt i tekster med hovedvægten på alment kulturelle, samfundsmæssige og erhvervsmæssige emner. Hovedvægten på kurset lægges på træning i forståelsen af talt og skrevet sprog samt på udvikling af den mundtlige kommunikationsevne. Gennemgang af grammatik omfatter de områder, der er nødvendige for udviklingen af samtale- og læsefærdigheden. Kursisternes kendskab til elementær grammatik udbygges, og de sproglige færdigheder trænes i lettere skriftlige opgaver. Undervisningstidspunkt/pris: Uden Med Antal Dag Start Slut Tid videregå. udd. videregå. udd. lektioner Tirsdage ,- 1078,- 30 Eksamen: Der er mulighed for at gå til enkeltfagseksamen (mundtlig). Deltagelse i eksamen kræver, at der udarbejdes et projekt, hvilket ligger ud over kursets varighed.

10 Spansk - let øvede Forudsætninger: Kendskab til spansk det anbefales at have gennemført begyndere eller tilsvarende forudsætninger. Formålet med kurset er, at kursisterne kan forstå det talte sprog og udtrykke sig mundtligt i almindelige hverdagssituationer. På kurset arbejdes der med udgangspunkt i tekster med hovedvægten på alment kulturelle, samfundsmæssige og erhvervsmæssige emner. Hovedvægten på kurset lægges på træning i forståelsen af talt og skrevet sprog samt på udvikling af den mundtlige kommunikationsevne. Gennemgang af grammatik omfatter de områder, der er nødvendige for udviklingen af samtale- og læsefærdigheden. Kursisternes kendskab til elementær grammatik udbygges, og de sproglige færdigheder trænes i lettere skriftlige opgaver. Undervisningstidspunkt/pris: Uden Med Antal Dag Start Slut Tid videregå. udd. videregå. udd. lektioner Onsdage ,- 1078,- 30 Eksamen: Der er mulighed for at gå til enkeltfagseksamen (mundtlig). Deltagelse i eksamen kræver, at der udarbejdes et projekt, hvilket ligger ud over kursets varighed.

11 Italiensk 1a (begyndere) Forudsætninger: Ingen. Formålet med kurset er, at kursisterne kan forstå ukompliceret italiensk i tale samt kan læse og forstå en lettere tekst. På kurset arbejdes der med udgangspunkt i tekster med hovedvægten på alment kulturelle, samfundsmæssige og erhvervsmæssige emner. Hovedvægten på kurset lægges på træning i forståelsen af talt og skrevet sprog samt på udvikling af den mundtlige kommunikationsevne. Gennemgang af grammatik omfatter de områder, der er nødvendige for udviklingen af samtale- og læsefærdigheden. Kursisternes kendskab til elementær grammatik udbygges, og de sproglige færdigheder trænes i lettere skriftlige opgaver. Undervisningstidspunkt/pris: Uden Med Antal Dag Start Slut Tid videregå. udd. videregå. udd. lektioner Mandage ,- 1078,- 30 Eksamen: Der er mulighed for at gå til enkeltfagseksamen (mundtlig). Deltagelse i eksamen kræver, at der udarbejdes et projekt, hvilket ligger ud over varigheden.

12 Italiensk 5a (øvede/konversation) Forudsætninger: Kendskab til italiensk det anbefales at have gennemført Italiensk let øvede eller tilsvarende forudsætninger. Formålet med kurset er, at kursisterne kan forstå det talte sprog og udtrykke sig mundtligt i almindelige hverdagssituationer. På kurset arbejdes der med udgangspunkt i tekster med hovedvægten på alment kulturelle, samfundsmæssige og erhvervsmæssige emner. Hovedvægten på kurset lægges på træning i forståelsen af talt og skrevet sprog samt på udvikling af den mundtlige kommunikationsevne. Gennemgang af grammatik omfatter de områder, der er nødvendige for udviklingen af samtale- og læsefærdigheden. Kursisternes kendskab til elementær grammatik udbygges, og de sproglige færdigheder trænes i lettere skriftlige opgaver. Undervisningstidspunkt/pris: Uden Med Antal Dag Start Slut Tid videregå. udd. videregå. udd. lektioner Onsdage ,- 1078,- 30 Eksamen: Der er mulighed for at gå til enkeltfagseksamen (mundtlig). Deltagelse i eksamen kræver, at der udarbejdes et projekt, hvilket ligger ud over varigheden.

13 Fransk øvede Forudsætninger: Kendskab til fransk det anbefales at have gennemført let øvede eller tilsvarende forudsætninger. Kursets formål er, at kursisterne kan forstå det talte sprog og udtrykke sig mundtligt i almindelige hverdagssituationer. På kurset arbejdes der med udgangspunkt i tekster med hovedvægten på alment kulturelle, samfundsmæssige og erhvervsmæssige emner. Hovedvægten på kurset lægges på træning i forståelsen af talt og skrevet sprog samt på udvikling af den mundtlige kommunikationsevne. Gennemgang af grammatik omfatter de områder, der er nødvendige for udviklingen af samtale- og læsefærdigheden. Kursisternes kendskab til elementær grammatik udbygges, og de sproglige færdigheder trænes i lettere skriftlige opgaver. Undervisningstidspunkt/pris: Uden Med Antal Dag Start Slut Tid videregå. udd. videregå. udd. lektioner Onsdage ,- 1078,- 30 Eksamen: Der er mulighed for at gå til enkeltfagseksamen (mundtlig). Deltagelse i eksamen kræver, at der udarbejdes et projekt, hvilket ligger ud over varigheden.

14 Forudsætninger: Ingen. Iværksætterkursus for både heltids- og deltidsiværksættere Kursets formål er at give iværksættere eller kommende iværksættere nyttige informationer om start af en virksomhed. I undervisningen arbejdes der med følgende hovedemner: Orientering fra banken Markedsføring Idéudvikling og den kreative proces Personlige forudsætninger for at drive en virksomhed Forsikring Jura Økonomi og regnskab Orientering fra A-kasse Skat Kurset udbydes i samarbejde med udviklingschef Kristian Bendix Drejer, Esbjerg Erhvervsudvikling. Underviserne er fra lokale virksomheder og organisationer. Undervisningstidspunkt/pris: Uden Med Antal Dag Start Slut Tid videregå. udd. videregå. udd. lektioner Mandage ,- 1008,- 24 Kursusbevis: Der vil blive udleveret kursusbevis, når kurset er gennemført.

15 Åbent værksted Dagkurser Kursusdage Tid Dag tirsdag/onsdag onsdag tirsdag/onsdag onsdag tirsdag/onsdag onsdag tirsdag/onsdag onsdag Aftenkurser Kursusdage Tid Dag onsdage onsdage Under åbent værksted skal der arbejdes med et på forhånd valgt område. Du kan vælge mellem følgende: Kursus Uden videregå. udd. Med videregå. udd. Ant. lekt. Antal kursusdage eller aftener Kend din PC er 540,- 1551, dage eller 6 aftener Kom videre med din PC er 360,- 1117, dage eller 4 aftener Tekstbehandling 360,- 1052, dage eller 4 aftener Regneark 360,- 1052, dage eller 4 aftener Grafisk præsentation 240,- 1117, dage eller 4 aftener Database 360,- 1117, dage eller 4 aftener

16 AMU-kursus nr.: Forudsætninger: Ingen. Kend din PC er (IT for begyndere) Formålet med kurset er, at deltagerne får et grundlæggende kendskab til computeren samt kan anvende forskellige brugerprogrammer. På kurset arbejdes der med følgende emner: Introduktion til PC en Lære at bruge PC en - tastatur og mus Grundlæggende windows Logge på og af netværket Lagre og hente data fra PC en og netværket Der arbejdes med Windows 7 Tekstbehandling Word Indskrivning af tekst Opsætning af tekst fed, kursiv, skriftstørrelser og typer Regneark Excel Indtastning af tal og tekst Formler Internet Søgning på Internettet Sende og modtage Pris: Uden videregående uddannelse: 540,- Med videregående uddannelse: 1551,- Varighed: 25 lektioner. Kursusbevis: Der vil blive udleveret kursusbevis, når kurset er gennemført.

17 AMU-kursus nr.: Forudsætninger: IT på begynderniveau. Kom videre med din PC er (IT let øvede) Formålet med kurset er, at deltagerne får et kendskab til computeren samt kan anvende forskellige dele af styresystemet Windows 7. På kurset arbejdes der med følgende emner: Windows 7 Gennemgang af stifinder herunder gemme, flytte, slette, kopiere og genfinde filer fra dokumenter og regneark Derudover arbejdes der med at oprette mapper, så man opnår en fornuftig strukturering af filernes placering på PC en Pris: Uden videregående uddannelse: 360,- Med videregående uddannelse: 1117,- Varighed: 17 lektioner. Kursusbevis: Der vil blive udleveret kursusbevis, når kurset er gennemført.

18 Tekstbehandling (Word) AMU-kursus nr.: Forudsætninger: IT på begynderniveau. Formålet med kurset er, at deltagerne kan anvende grundlæggende tekstbehandling i forbindelse med udarbejdelse af dokumenter til daglige arbejdsopgaver. Målet med undervisningen er, at deltagerne selvstændigt kan bruge de funktioner, der er nødvendige for at fremstille dokumenter. På kurset arbejdes der med følgende hovedpunkter: Oprettelse af dokumenter Hjælpefunktioner Flytning og kopiering af tekster Redigering af dokumenter Tekstformatering Tabulatorer Udskrivning af dokumenter Sidehoved og sidefod Anvende orddeling og stavekontrol Stifinder åbne, gemme og lukke dokumenter Pris: Uden videregående uddannelse: 360,- Med videregående uddannelse: 1052,- Varighed: 17 lektioner. Kursusbevis: Der vil blive udleveret kursusbevis, når kurset er gennemført.

19 Regneark (Excel) AMU-kursus nr.: Forudsætninger: Kendskab til brugen af PC'er. Formålet med kurset er, at deltagerne kan anvende regneark. Målet med undervisningen er, at deltagerne selvstændigt kan bruge de funktioner, der er nødvendige for at anvende regneark. På kurset arbejdes der med følgende hovedpunkter: Oprette et regneark Indtastning af tal og tekst Indsætning af rækker og kolonner Formatering af celler Anvende enkle formler Redigere i et eksisterende regneark Oprette diagrammer ud fra data i regneark Printe regneark Pris: Uden videregående uddannelse: 360,- Med videregående uddannelse: 1052,- Varighed: 17 lektioner. Kursusbevis: Der vil blive udleveret kursusbevis, når kurset er gennemført.

20 AMU-kursus nr.: Forudsætninger: Kendskab til brugen af PC'er. Grafisk præsentation (PowerPoint) Formålet med kurset er, at deltagerne kan fremstille grafisk præsentationsmateriale med præsentationsprogrammer. Målet med undervisningen er, at deltagerne selvstændigt kan bruge de funktioner, der er nødvendige for at anvende præsentationsværktøjer. Der arbejdes med følgende hovedpunkter: Fremstille en PowerPoint præsentation Layoutprincipper Tekst og billeder i dias Indsætte multimedieklip Tegne simple tegninger f. eks. bokse, cirkler og linier Anvende farver, skygger og rammer Anvende organisationsdiagrammer Indsætte overgange mellem dias Pris: Uden videregående uddannelse: 240,- Med videregående uddannelse: 1117,- Varighed: 17 lektioner. Kursusbevis: Der vil blive udleveret kursusbevis, når kurset er gennemført.

21 Database (Access) AMU-kursus nr.: Forudsætninger: Kendskab til brugen af PC'er. Formålet med kurset er, at deltagerne kan anvende databaser. Målet med undervisningen er, at deltagerne selvstændigt kan bruge de grundlæggende funktioner, der er nødvendige for at anvende databaser. Der arbejdes med følgende hovedpunkter: Oprette en relationsdatabase Oprette tabeller Opsætte og tilføje poster Definere nøgler Søge, vælge og sortere data ud fra kriterier Udskrive data på skærmen og i rapporter Pris: Uden videregående uddannelse: 360,- Med videregående uddannelse: 1117,- Varighed: 17 lektioner. Kursusbevis: Der vil blive udleveret kursusbevis, når kurset er gennemført.

22

23 Tilmelding til Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) / Enkeltfag Er du ledig skal du bruge et andet ansøgningsskema. Skemaet finder du på - det hedder AR245 Navn CPR-nr. Adresse Stillingsbetegnelse Postnr./by Tlf (privat) Evt. adresse Tlf (arbejde) Kursusnavn Periode Har du afsluttet en videregående uddannelse? Ja Nej (fx korrespondent, pædagog, sygeplejerske, ingeniør) Hvis JA - har du været beskæftiget inden for dette uddannelsesområde i de sidste 5 år? Ja Nej Er du medlem af en arbejdsløshedskasse? Ja Nej Hvis JA - anfør A-kasse og adresse: Dato og bindende underskrift Tilmeldingen er bindende, og kursusgebyret betales på skolens anfordring. Alle kurser oprettes under forudsætning af fornøden tilslutning, og der tages forbehold for lovgivningsmæssige ændringer. Det er strafbart at afgive falske oplysninger til en offentlig myndighed.

24 RIBE HANDELSSKOLE Skyttevej Ribe Tlf

Sprog It-kurser Regnskab Samarbejde Iværksætteri Kommunikation

Sprog It-kurser Regnskab Samarbejde Iværksætteri Kommunikation Sprog It-kurser Regnskab Samarbejde Iværksætteri Kommunikation 2 Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Frisvadvej 70 6800 Varde tlf. 75 22 23 22 Indholdsfortegnelse: Hvad er AMU-kurser... side 4 Regnskab

Læs mere

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT i dit eget tempo AMU

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT i dit eget tempo AMU AMU IT-CENTRET Stedet, hvor du kan lære IT i dit eget tempo Vi udbyder korte kurser i følgende programmer: Tekstbehandling - Regneark Præsentation og DTP - Internet og E-mail Database - Start din PC IT

Læs mere

Fleksibelt IT-værksted

Fleksibelt IT-værksted Fleksibelt IT-værksted [År] Tag pa kursus na r det passer dig Arbejdsmarkedsuddannelser Eftera r 2014 Tilmeld dig på www.efteruddannelse.dk Har du spørgsmål vedrørende din tilmelding hjælper vi dig gerne.

Læs mere

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig Fleksibelt IT-værksted Tag pa kursus na r det passer dig Arbejdsmarkedsuddannelser Eftera r 2015 Tilmeld dig på www.efteruddannelse.dk Har du spørgsmål vedrørende din tilmelding hjælper vi dig gerne. Fleksibelt

Læs mere

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig Fleksibelt IT-værksted Tag pa kursus na r det passer dig Arbejdsmarkedsuddannelser Fora r 2016 Tilmeld dig på www.efteruddannelse.dk Har du spørgsmål vedrørende din tilmelding hjælper vi dig gerne. Fleksibelt

Læs mere

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig Fleksibelt IT-værksted Tag pa kursus na r det passer dig Arbejdsmarkedsuddannelser Fora r 2018 Tilmeld dig på www.efteruddannelse.dk Har du spørgsmål vedrørende din tilmelding hjælper vi dig gerne. Fleksibelt

Læs mere

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig Fleksibelt IT-værksted Tag pa kursus na r det passer dig Arbejdsmarkedsuddannelser Fora r 2019 Tilmeld dig på www.efteruddannelse.dk Har du spørgsmål vedrørende din tilmelding hjælper vi dig gerne. Fleksibelt

Læs mere

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig Fleksibelt IT-værksted Tag pa kursus na r det passer dig Arbejdsmarkedsuddannelser Eftera r 2017 Tilmeld dig på www.efteruddannelse.dk Har du spørgsmål vedrørende din tilmelding hjælper vi dig gerne. Fleksibelt

Læs mere

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig Fleksibelt IT-værksted Tag pa kursus na r det passer dig Arbejdsmarkedsuddannelser Eftera r 2018 Tilmeld dig på www.efteruddannelse.dk Har du spørgsmål vedrørende din tilmelding hjælper vi dig gerne. Fleksibelt

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil AMU PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil AMU PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE AMU IT-CENTRET PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil Vi udbyder korte kurser indenfor følgende: Start din PC - Tekstbehandling

Læs mere

MS Project 2010-2 dage Kom i gang med projektstyring

MS Project 2010-2 dage Kom i gang med projektstyring Kursustilbud IT Kurser Region Syddanmark HR Personaleudvikling i samarbejde med CAMPUS VEJLE Nuudbydes kurseri Microsoft Office 2010 fra introduktion til videregående Kursuscentret MS Project 2010-2 dage

Læs mere

Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen

Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Børnehaveklassen Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Kunne bruge piletasterne Kunne bruge musen enter, shift-, mellemrums- og backspacetasters navn og brug Kunne udføre simple skriveopgaver

Læs mere

IT IT-værkstedet - Mere fleksibel kan det ikke blive

IT IT-værkstedet - Mere fleksibel kan det ikke blive Tidspunkt Løbende optag. Undervisning Man. ons. Kl. 08.00 15.25 Materialer Kan lånes eller købes. Kursusgebyr* Individuel pris. Kontakt os. VEU-godtgørelse Der kan søges VEU- godtgørelse efter gældende

Læs mere

IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE

IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE Intentionen med planen er at angive rammer for, hvad vi på Kirkeby Skole forventer eleverne skal lære om IT i deres skoleforløb på Kirkeby Skole. Som udgangspunkt skal de

Læs mere

Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for

Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for IT Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for Boulevarden 19D DK - 7100 Vejle tel: +45 7216 2830 www.campusvejle.dk GRUNDLÆGGENDE KURSER ER DU NYBEGYNDER, BØR DU OVERVEJE

Læs mere

Indhold Børnehaveklassen... 1 1.Klasse... 2 2.klasse... 3 3.klasse... 4 4.klasse... 5 5.klasse... 6 6.klasse... 7 7.-9.klasse... 7

Indhold Børnehaveklassen... 1 1.Klasse... 2 2.klasse... 3 3.klasse... 4 4.klasse... 5 5.klasse... 6 6.klasse... 7 7.-9.klasse... 7 Indhold Børnehaveklassen... 1 1.Klasse... 2 2.klasse... 3 3.klasse... 4 4.klasse... 5 5.klasse... 6 6.klasse... 7 7.-9.klasse... 7 Børnehaveklassen Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Kunne

Læs mere

IT værksted 2018 EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE. Klik for tilmelding. Tilmelding: Medarbejdere

IT værksted 2018 EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE. Klik for tilmelding. Tilmelding: Medarbejdere IT værksted 2018 Klik for tilmelding Tilmelding: Medarbejdere EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE UDGAVE 01/2018 Velkommen - til dit lokale center for efteruddannelse!

Læs mere

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012 DU VÆLGER SELV 1. halvår 2012 6praksis teori - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012 byder på seks forskellige kursuslinier for ledige med ret til seks ugers selvvalgt uddannelse.

Læs mere

IT værksted 2018 EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE. Klik for tilmelding. Tilmelding: Medarbejdere

IT værksted 2018 EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE. Klik for tilmelding. Tilmelding: Medarbejdere IT værksted 2018 Klik for tilmelding Tilmelding: Medarbejdere EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE UDGAVE 01/2018 Velkommen - til dit lokale center for efteruddannelse!

Læs mere

Windows XP - generelt...1. <Start> - venstre menu... 6 <Start> - Alle programmer... 7 Tilbehør - Spil... 7

Windows XP - generelt...1. <Start> - venstre menu... 6 <Start> - Alle programmer... 7 Tilbehør - Spil... 7 Indholdsfortegnelse Windows XP - generelt...1 Opstartsskærmbilledet Skrivebordet... 2 Brug af musen... 3 Tastatur... 4 -knappen...5 - venstre menu... 6 - Alle programmer... 7 Tilbehør

Læs mere

AMU-kurser. Brug din 6-ugers ret! www.cv2.dk

AMU-kurser. Brug din 6-ugers ret! www.cv2.dk Brug din 6-ugers ret! AMU-kurser Hvis du er ledig med ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse, har du i denne brochure gode muligheder for at finde spændende kurser inden for Personlig udvikling, IT, Salg,

Læs mere

FJERNUNDERVISNING IT OG BOGFØRING 9 AMU-KURSER DU KAN TAGE ONLINE 1 LÆS MERE PÅ 1. HALVÅR 2017

FJERNUNDERVISNING IT OG BOGFØRING 9 AMU-KURSER DU KAN TAGE ONLINE 1 LÆS MERE PÅ  1. HALVÅR 2017 FJERNUNDERVISNING 9 AMU-KURSER DU KAN TAGE ONLINE 1. HALVÅR 2017 1 LÆS MERE PÅ WWW.AHKURSER.DK 2 AMU FJERNUNDERVISNING Du har nu mulighed for at opdatere dine færdigheder inden for IT og bogføring med

Læs mere

Ansøgning om tilskud til uddannelse for medarbejdere, der er omfattet af overenskomsten mellem TEKNIQ og HK/Privat

Ansøgning om tilskud til uddannelse for medarbejdere, der er omfattet af overenskomsten mellem TEKNIQ og HK/Privat Ansøgningen udfyldes og indsendes inden kursusstart Selvvalgt uddannelse (sæt X): Virksomhedsansøgt uddannelse (sæt X): Firmanavn: Adresse: CVR-nr.: Tlf.nr.: Postnr.: By: E-mail Registreringsnr.: Kontonr.:

Læs mere

IT læringscenter PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE. Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil

IT læringscenter PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE. Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil IT læringscenter PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil Også 6 ugers jobrettet uddannelse for ledige: - Grundlæggende IT

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Brugerguide. Kursister

Brugerguide. Kursister Brugerguide Kursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 1. Kursussøgning 5 2. Kursustilmelding 9 3. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 20 Kolofon 4. Kursistens side 29 Brugerguide

Læs mere

IT undervisning. Digitale medier. Skræddersy dit eget forløb! Office

IT undervisning. Digitale medier. Skræddersy dit eget forløb! Office UNDERVISNING IT undervisning Skræddersy dit eget forløb! WebGaits undervisere har en bred erfaring indenfor en lang række IT-områder. WebGait planlægger undervisningen så den passer til de udfordringer

Læs mere

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 : dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 2 Februar 2009 Varmt arbejde kurser. Dansk Maskinhandlerforening og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI), har aftalt et samarbejde

Læs mere

Kursustilbud. Office 2010. Få hjælp til de nye programmer på din PC. www.regionsyddanmark.dk/office

Kursustilbud. Office 2010. Få hjælp til de nye programmer på din PC. www.regionsyddanmark.dk/office Kursustilbud Office 2010 Få hjælp til de nye programmer på din PC www.regionsyddanmark.dk/office Region Syddanmark går over på Office 2010 og Windows 7 Windows 7 og Office 2010 Samtlige arbejdspladser

Læs mere

FJERNUNDERVISNING IT OG BOGFØRING 10 AMU-KURSER DU KAN TAGE ONLINE 1 LÆS MERE PÅ 2. HALVÅR 2017

FJERNUNDERVISNING IT OG BOGFØRING 10 AMU-KURSER DU KAN TAGE ONLINE 1 LÆS MERE PÅ  2. HALVÅR 2017 FJERNUNDERVISNING 10 AMU-KURSER DU KAN TAGE ONLINE 2. HALVÅR 2017 1 LÆS MERE PÅ WWW.AHKURSER.DK 2 AMU FJERNUNDERVISNING Du har nu mulighed for at opdatere dine færdigheder inden for IT og bogføring med

Læs mere

IT Kurser. Kursustilbud. Region Syddanmark. Vælg kurserivejle, Odense eller på din. -semere på side 11. Kursuscentret

IT Kurser. Kursustilbud. Region Syddanmark. Vælg kurserivejle, Odense eller på din. -semere på side 11. Kursuscentret Kursustilbud IT Kurser Region Syddanmark HR Personaleudvikling i samarbejde med CAMPUS VEJLE Vælg kurserivejle, Odense eller på din arbejdsplads -semere på side 11 Kursuscentret MS Project 2003 - Grundlæggende

Læs mere

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser Vi følger dig digitalt på vej Bliv it-klar på dine betingelser Har du brug for at blive fulgt digitalt på vej? - så start her! I denne folder er der hjælp at hente til dig, der gerne vil i gang med at

Læs mere

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek IT - KURSER oktober - januar 2010/2011 2 Vordingborg Bibliotek Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag

Læs mere

Håndbog for samarbejdspartnere

Håndbog for samarbejdspartnere Håndbog for samarbejdspartnere Intro Velkommen til Erhvervsakademiet Nordsjælland. Som Erhvervsakademi dækker vi et bredt område af uddannelser og kurser. Vores mål er at være regionens kvalificerede uddannelsespartner

Læs mere

Manual for Jobmultimeter Bruger

Manual for Jobmultimeter Bruger Manual for Jobmultimeter Bruger 23. september 2013 Side 1 af 29 Indhold Generelt... 3 Sådan kommer du i gang... 3 Sådan logger du ind... 3 Mine data... 5 Mine data... 5 Sådan vedligeholder du informationer...

Læs mere

Undervisning i Krepo Odense Vinter/forår 2015.

Undervisning i Krepo Odense Vinter/forår 2015. Undervisning i Krepo Odense Vinter/forår 2015. Krepo er en forening med mange forskellige aktiviteter, bl.a. undervisning, som er karakteriseret ved at medlemmer underviser andre medlemmer. I skoleferierne

Læs mere

IT undervisning Kursusprogram for forår 2019

IT undervisning Kursusprogram for forår 2019 IT undervisning Kursusprogram for forår 2019 TILMELDING Skal ske ved telefonisk henvendelse til den enkelte underviser (efter 2. jan 2019.) Betaling via Nem Tilmeld. (Se vejledning i bladet) eller Betaling

Læs mere

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken?

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken? Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) Når en medarbejder i folkekirken skal tilmeldes en uddannelse (AMU), skal der skal anvendes en digital signatur til erhverv, Tilmeldingen kan foretages

Læs mere

Arbejdsmarkedsuddannelser Kursusoversigt forår 2011

Arbejdsmarkedsuddannelser Kursusoversigt forår 2011 Arbejdsmarkedsuddannelser Kursusoversigt forår 2011 Indledning Kursusafdelingen på Erhvervsakademiet København Nord har et varieret kursustilbud, der indeholder arbejdsmarkedsuddannelser, kurser under

Læs mere

DANHOSTEL kurser 2008/2009. udbydes i samarbejde med HORESTA

DANHOSTEL kurser 2008/2009. udbydes i samarbejde med HORESTA DANHOSTEL kurser 2008/2009 udbydes i samarbejde med HORESTA FORORD I mange år har DDV udbudt kurser med forskellige emner, - værts-, koge-, introduktions- og senest IT-kurser. Det synes imidlertid som

Læs mere

Vil du. efteruddanne Dig? Tag kursus på Hansenberg

Vil du. efteruddanne Dig? Tag kursus på Hansenberg Vil du efteruddanne Dig? Tag kursus på Hansenberg Open learning tilbud Kære kursist Open learning tilbydes til dig, der ønsker at styrke dine IT kompetencer indenfor flere forskellige områder. Udover

Læs mere

seks ugers jobrettet uddannelse 2. halvår 2015

seks ugers jobrettet uddannelse 2. halvår 2015 seks ugers jobrettet uddannelse 2. halvår 2015 Oversigt Grundlæggende IT Bliv fortrolig med at arbejde med at arbejde med en computer og anvendelse af de mest anvendte programmer. Grundlæggende regnskab

Læs mere

Microsoft Word 2010. Huskesedler til fremstilling af

Microsoft Word 2010. Huskesedler til fremstilling af Microsoft Word 2010 Huskesedler til fremstilling af CV Punktopstilling... 3 Billeder... 5 Tabeller... 7 Kanter... 9 Sidehoved og sidefod... 11 A5-folder... 12 thoremil.dk Word 2010 2 thoremil.dk Punktopstilling

Læs mere

KURSUS AMU-UDDANNELSER HALVE KURSUSDAGE. Kontor, regnskab og IT VÆLG MELLEM. Grundlæggende administration... 5 Engelsk... 6

KURSUS AMU-UDDANNELSER HALVE KURSUSDAGE. Kontor, regnskab og IT VÆLG MELLEM. Grundlæggende administration... 5 Engelsk... 6 AMU-UDDANNELSER HALVE DAGE Kontor, regnskab og IT også perfekt til dig, der er i flexjob eller ikke kan undværes på kontoret i hele dage VÆLG MELLEM SIDE Grundlæggende IT... 2 Regneark, superbruger...

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog Nemt på Nettet IT-kursuskatalog FORÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud

Læs mere

KCH IT-HANDLEPLAN 2011

KCH IT-HANDLEPLAN 2011 KCH IT-HANDLEPLAN 2011 IT-fagligt indhold 0. klasse Tænde og slukke for computeren Hente programmer ved hjælp af ikoner Åbne og lukke programmer Betjene musen Netværk: Logge på elevdrev med brugernavn

Læs mere

Kurser for medarbejdere i blad- og mediehuse

Kurser for medarbejdere i blad- og mediehuse Kurser for medarbejdere i blad- og mediehuse Efterår 2005 Niels Brock Kursusafdelingen Århus købmandsskole Roskilde Tekniske Skole Medieskolerne Viborg Gør din dagligdag lidt nemmere Det er de små ting

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

IKT Handleplan for Randersgades Skole

IKT Handleplan for Randersgades Skole IKT Handleplan for Randersgades Skole IKT Handleplan Skolens IKT handleplan er en plan, der gør det overskueligt for elever og lærere at se hvad der forventes de enkelte klasser har arbejdet med på it-området.

Læs mere

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer VUC IT Niveau G Drev Mapper Filer Harddiske og andre lagringsmedier ( drev ) Det mest enkle er at tænke på disk-drev som et arkivskab. Drev navngives med et bogstav. Normalt navngives med C:, D:, E: osv.

Læs mere

AMU-kurser. Brug din 6-ugers ret! www.cv2.dk

AMU-kurser. Brug din 6-ugers ret! www.cv2.dk Brug din 6-ugers ret! AMU-kurser Hvis du er ledig med ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse, har du i denne brochure gode muligheder for at finde spændende kurser inden for Personlig udvikling, IT, Salg,

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for effektive måder til at indtaste data på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

Kursusbeskrivelse Microsoft Excel Grundkursus

Kursusbeskrivelse Microsoft Excel Grundkursus kursusbeskrivelse Office kurser ms Excel niveau 1 Kursusbeskrivelse Microsoft Excel Grundkursus Varighed: 1 dag Excel version 2010, 2013 & 2016 Niveau 1. I gang med Excel Hvad kan du bruge kurset til:

Læs mere

TØNDER HANDELSKOLES KURSUSCENTER

TØNDER HANDELSKOLES KURSUSCENTER TØNDER HANDELSKOLES KURSUSCENTER IT værksted Udgave 0 Kursusoversigt IT værksted IT VÆRKSTED: MÅLRETTET UNDERVISNING MED DIG I FOKUS! Velkommen til vort IT værksted, hvor du kan styrke dine IT-kompetencer

Læs mere

IKT-kompetencer for eleverne på Carolineskolen

IKT-kompetencer for eleverne på Carolineskolen IKT-kompetencer for eleverne på Carolineskolen Ledelsen forventer, at der sammen med årsplanerne fra hver klasse medfølger en IKT handleplan, som beskriver, hvorledes IKT indgår i undervisningen. IKT-kompetenceplan

Læs mere

Vejledning til brug af skolens IT-udstyr for nye medarbejdere

Vejledning til brug af skolens IT-udstyr for nye medarbejdere Vejledning til brug af skolens IT-udstyr for nye medarbejdere 3.Udgave Okt 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til Business College Syd Vejledningen er udarbejdet for at gøre det nemmere for dig som

Læs mere

Kursuskalender (oversigt) IT-KURSER. Kursusbeskrivelse: Målgruppe: Begyndere. Lay-out Formål: (MS Publisher) xx/xx 200x kl. xx.xx

Kursuskalender (oversigt) IT-KURSER. Kursusbeskrivelse: Målgruppe: Begyndere. Lay-out Formål: (MS Publisher) xx/xx 200x kl. xx.xx XX Skole (oversigt) 200x/200x IT-KURSER Kursusnavn: Log on (startkursus nye lærere) Tekstbehandling (begyndere) Målgruppe: Begyndere Tekstbehandling (øvede) XX Skoles programmer Lay-out (MS Publisher)

Læs mere

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015 Nye IT-kompetencer IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015 Udvikling af IT-kompetencer Den nye Microsoft office-pakke Her bliver du præsenteret for IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015. De er rettet mod

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

Opkvalificering af. -kompetencer - for medarbejdere på AH. Aalborg Handelsskole

Opkvalificering af. -kompetencer - for medarbejdere på AH. Aalborg Handelsskole IT Opkvalificering af -kompetencer - for medarbejdere på AH Efterår 2012 Aalborg Handelsskole Opkvalificering af IT-kompetencer I efteråret 2012 bliver det igen muligt for alle medarbejdere at forny eller

Læs mere

Kurser for medarbejdere i blad- og mediebranchen. Forår 2006

Kurser for medarbejdere i blad- og mediebranchen. Forår 2006 Kurser for medarbejdere i blad- og mediebranchen Forår 2006 Niels Brock Kur susafdelingen Århus k øbmandsskole Roskilde Tekniske Skole Skyd genvej Det er rigtigt hvad mange siger: At man kan lære det hen

Læs mere

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag.

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. HILLERSLEV SKOLE IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011 På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. For at synliggøre dette har vi udarbejdet følgende

Læs mere

Undervisningen i Datastuen gennemføres i 2 perioder om året. Første periode afvikles i februar/marts og anden periode i oktober/november.

Undervisningen i Datastuen gennemføres i 2 perioder om året. Første periode afvikles i februar/marts og anden periode i oktober/november. til Ældre Sagens Datastue Esbjerg Områdecentret Gjesing Midtby Ulvevej 88 6715 Esbjerg N Side 2 af 6 sider Ældre Sagens Datastue Esbjerg har eksisteret siden den 8. februar 1999 i Områdecenteret Gjesing

Læs mere

Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet?

Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet? FØR Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet? Hvis nej - hvorfor ikke Jeg følte mig godt forberedt efter gennemgangen. Jeg kan ikke huske det, men jeg fandt først videoerne

Læs mere

Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015

Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015 KURSER 2015 Indholdsfortegnelse Velkommen på TEC Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015 I dette katalog finder du en oversigt over kurser- og efteruddannelsesmuligheder inden for de fagområder,

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

IKA. Kurser efteråret 2009

IKA. Kurser efteråret 2009 IKA Kurser efteråret 2009 Velkommen til IKA-kataloget 2009 Indhold: Det er en glæde at kunne præsentere det nye IKA-kursuskatalog for efteråret 2009. Kataloget er som tidligere lavet på baggrund af IKAdatabasen.

Læs mere

IT på Johannesskolen

IT på Johannesskolen IT på Johannesskolen Gældende fra skoleåret 2002/03 Mål: Eleverne skal beherske brugen af de almindelige IT-værktøjer. Brugen af IT skal indgå som en naturlig del af undervisningen. Dvs. værktøjet skal

Læs mere

Oversigt over prøverne i maj 2012 I nedenstående skema ses en oversigt over, hvornår prøverne foregår og i hvilke lokaler.

Oversigt over prøverne i maj 2012 I nedenstående skema ses en oversigt over, hvornår prøverne foregår og i hvilke lokaler. Oversigt over prøverne i maj 2012 I nedenstående skema ses en oversigt over, hvornår prøverne foregår og i hvilke lokaler. DATO TID FAG KLASSER LOKALER 2. maj 9.00 13.00 Salen (14.00) Matematiske færdigheder

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Tilmeldingen skal være indsendt senest d. 17. feb. 2016 og er bindende.

Tilmeldingen skal være indsendt senest d. 17. feb. 2016 og er bindende. Ekstra kurser Skolen for Sen-Hjerneskadede - under Hjerneskadeforeningen Aarhus / Østjylland kan igen tilbyde undervisning, der er tilrettelagt specielt til personer med erhvervet hjerneskade. Undervisningen

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 33 Folketinget 2010-11. Fremsat den 14. oktober 2010 af Tina Nedergaard. til

Forslag. Lovforslag nr. L 33 Folketinget 2010-11. Fremsat den 14. oktober 2010 af Tina Nedergaard. til Lovforslag nr. L 33 Folketinget 2010-11 Fremsat den 14. oktober 2010 af Tina Nedergaard Forslag til Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v.,

Læs mere

AFTENKURSER INDEN FOR IT OG REGNSKAB

AFTENKURSER INDEN FOR IT OG REGNSKAB AFTENKURSER INDEN FOR IT OG REGNSKAB Du har nu mulighed for at tage udvalgte kurser inden for IT og regnskab som aftenundervisning i vores Open Learning Center. 2 017 1 WWW.AHKURSER.DK AFTENKURSER I OPEN

Læs mere

Excel-4: Diagrammer og udskrift

Excel-4: Diagrammer og udskrift Excel-4: Diagrammer og udskrift Udfra indtastede tal og formler kan Excel oprette forskellige typer meget flotte diagrammer: grafer, kurver, søjler og cirkeldiagrammer. OPGAVE: Men der skal være nogle

Læs mere

Bliv skrap til faglig dokumentation

Bliv skrap til faglig dokumentation Bliv skrap til faglig dokumentation Henover efteråret har du på 16 onsdage muligheden for at blive klædt på til arbejdsmarkedets stigende krav til dokumentation. Kurset giver dig samtidig en unik mulighed

Læs mere

International Computer and Information Literacy Study. It-koordinatorspørgeskema

International Computer and Information Literacy Study. It-koordinatorspørgeskema International Computer and Information Literacy Study It-koordinatorspørgeskema Hovedundersøgelse Februar 2013 FORTROLIGT ICILS-MATERIALE MÅ IKKE CITERES ELLER REFERERES Secretariat The Australian Council

Læs mere

Ændringer i deltagerbetaling for gymnasiale enkeltfag pr. 1. januar 2011

Ændringer i deltagerbetaling for gymnasiale enkeltfag pr. 1. januar 2011 Til private gymnasieskoler m.v. Institutionsafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Ændringer i deltagerbetaling

Læs mere

Tornhøjskolens IKT-plan 2010-2011. 1 Eleven har set - eller prøvet 2 Kan med hjælp 3 Kan selv. Ansvarlig: Teamet med klasselærer som tovholder

Tornhøjskolens IKT-plan 2010-2011. 1 Eleven har set - eller prøvet 2 Kan med hjælp 3 Kan selv. Ansvarlig: Teamet med klasselærer som tovholder Tornhøjskolens IKT-plan 2010-2011 1 Eleven har set - eller prøvet 2 Kan med hjælp 3 Kan selv Ansvarlig: Teamet med klasselærer som tovholder 1 At stille skarpt med ørerne at lytte. At lyde skaber billeder

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 1. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 1. halvår

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du:

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Kende til skolens netværk og drev. Specielt dit personlige H-drev 2. Kunne se dit skema og dine lektier

Læs mere

Blomsterbinding kurser 2011

Blomsterbinding kurser 2011 Blomsterbinding kurser 2011 20 KOLD LEVNEDSMIDDEL LANDBRUGSVEJ 55 5260 ODENSE S 1 KOLD LEVNEDSMIDDEL LANDBRUGSVEJ 55 5260 ODENSE S Kursusoversigt Vi har i 2011 sammensat en varieret række blomsterbinderkurser,

Læs mere

kts kastrup IT-kursuskatalog

kts kastrup IT-kursuskatalog kts kastrup IT-kursuskatalog Københavns Tekniske Skole Københavns Tekniske Skoles kursuscenter i Kastrup udbyder en række AMU-kurser indenfor IT, som spænder fra kurser i kontor- og grafiske programmer

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 12 3. Virksomhedens sider 18 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk

Læs mere

John Cordua. Afsluttende opgave Pædagogisk IT vejleder uddannelse 07/08. Side 19 af 47. Bh. klasse. Mål Færdighed Program Software.

John Cordua. Afsluttende opgave Pædagogisk IT vejleder uddannelse 07/08. Side 19 af 47. Bh. klasse. Mål Færdighed Program Software. Bh. klasse Eleverne skal opnå fortrolighed med computerens almene betjening. Magte elementær anvendelse af maskiner og enkle programmer Eleverne opnår færdigheder så de selv kan: Tænde og slukke computeren

Læs mere

UnderviserNet. Vejledning til. DOF Data 2010 Side 1

UnderviserNet. Vejledning til. DOF Data 2010 Side 1 Vejledning til DOF Data 2010 Side 1 Hvad er? er er et web-baseret net udviklet til det administrative system DoCAS, hvor du som underviser, foredragsholder eller andet kan få adgang til data vedrørende

Læs mere

Orientering om eksamen AVU 2015

Orientering om eksamen AVU 2015 AVU: Eksamen Orientering om eksamen AVU 2015 Framelding Du kan framelde dig prøverne ved din lærer i faget. Modtager du SU eller deltager du efter aftale med kommunen, forventes det, at du deltager i prøverne.

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

UDDANNELSES- KATALOG

UDDANNELSES- KATALOG 2016 Gode arbejds- og løftevaner Leg med sprog Marte-meo Førstehjælp Samspil og relationer Hvordan bidrager jeg til vi følelsen i samarbejdet Sans og motorik UDDANNELSES- KATALOG FOR DAGPLEJENS PERSONALE

Læs mere

Kurser i visuel kommunikation for forældre og pårørende Efterår 2016

Kurser i visuel kommunikation for forældre og pårørende Efterår 2016 Center for Døvblindhed og Høretab er et landsog landsdelsdækkende helhedstil bud for børn, unge og voksne med døv blindhed eller høretab. Tilbuddene under KaS, Koordinering af Specialrådgivningen under

Læs mere

Individuelle kurser i it-værkstedet. Åbent værksted. Kurser på alle niveauer

Individuelle kurser i it-værkstedet. Åbent værksted. Kurser på alle niveauer Individuelle kurser i it-værkstedet Åbent værksted. Kurser på alle niveauer 1 It-værkstedet For mange er computeren i dag en naturlig og vigtig del af arbejdslivet. Som borger, forbruger eller aktivt fritidsmenneske

Læs mere

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2016 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for begyndere og øvede. Du kan tilmelde dig ét eller

Læs mere

Navision i undervisningen

Navision i undervisningen Navision i undervisningen Side 1 af 8 Indhold Indledning...3 Eleverne...3 Skolemæssige forudsætninger...3 Elevernes alder...3 Arbejdserfaring...3 IT forudsætninger...3 IT på grundforløbet...4 Hvornår vi

Læs mere

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Maj 2016 Indhold 1. Afsluttende standpunktskarakterer... 1 1.1 Karakterskala... 1 1.2 Eksamener/årsprøver... 1 1.3 Karakterer... 2 2. Eksamensreglement og regler

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Oversigt over prøverne i maj 2015: I nedenstående skema ses en oversigt over, hvornår prøverne foregår og i hvilke lokaler.

Oversigt over prøverne i maj 2015: I nedenstående skema ses en oversigt over, hvornår prøverne foregår og i hvilke lokaler. Oversigt over prøverne i maj 2015: I nedenstående skema ses en oversigt over, hvornår prøverne foregår og i hvilke lokaler. DATO TID FAG KLASSER LOKALER + PC behov Mandag 9.00 10.30 Dansk, retskrivning

Læs mere