Exchange 2003 Mobile Access

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Exchange 2003 Mobile Access"

Transkript

1 Exchange 2003 Mobile Access Mulighederne for at se indbakke, kalender og kontaktpersoner fra en PDA/mobiltelefon er med Exchange 2003 blevet væsentligt forbedret. I takt med denne forbedring, er der også sket en del forbedringer i udviklingen fra Windows CE til Windows Mobile, som sammen med en gunstig prisudvikling fra mobiloperatørernes side, gør det mere og mere attraktivt at tænke mobilt - også i forretningsøjemed. Baggrund Før i tiden var det stort set kun muligt at sende og modtage s fra et fåtal af telefoner. De tider er ovre og stort set alle mobilfabrikanter har i dag en eller anden form for feature til at sende og modtage . Man kan ligeledes fra stort set alle mobiltelefoner synkronisere sin kalender og kontaktpersoner i Outlook med telefonens kalender og kontaktpersoner. Synkronisering af enheder med Outlook kan gøres på flere måder: Via en cradle, hvori enheder synkroniserer med Outlook, således at enheden er opdateret med kontaktpersoner, kalender og indbakken. Over-the-air synkronisering vha. WiFi, GRPS, Bluetooth eller infrarød, således at enheden er opdateret med kontaktpersoner, kalender og indbakke. Vha. en kombination af både cradle og over-the-air synkronisering. Den mest anvendte måde at holde sin enheder opdateret på i dag, er ved at bruge en cradle til at synkronisere sine kontaktpersoner og kalender med Outlook. Derudover er der enkelte der gerne vil have muligheden for at sende og modtage s vha. POP3, men dette er sjældent set, da det indtil nu både har været dyrt og besværligt. Ligeledes har de personer som har haft et stort behov for at kunne bruge sin , på f.eks. en forretningsrejse, typisk også brugt en eller anden form for Remote Access opkobling (RAS) for at holde en bærbar computer opdateret og for at kunne sende og modtage s. Nye muligheder Med Exchange 2003 er der kommet nye muligheder for at tilgå sin postkasse i Exchange fra en mobil enhed. De nye muligheder er : Outlook Mobile Access (OMA), er tekstbaseret adgang til sin postkasse. Exchange ActiveSync, synkronisering af Windows Mobile PDA/telefoner vha. GPRS. RPC over http. giver mulighed for at køre Outlook 2003 over Internettet. Outlook Web Access (OWA). Ny og forbedret udgave, som til forveksling ligner Outlook 2003 Med OMA er det muligt at se og bruge hele sin postkasse, inkl. kalender, kontaktpersoner osv. samt hele adressekartoteket i Exchange. OMA kan bruges fra de fleste nyere mobiltelefoner med et GPRS mobilabonnement. OMA en bruges typisk fra ikke Windows Mobile telefoner, og fra steder (f.eks. i udlandet), hvor man ønsker kortvarigt at se postkassen, og samtidig vil holde trafikken på et minimum.

2 Exchange 2003 har ligeledes mulighed for over-the-air synkronisering af PDA/mobiltelefonen vha. Exchange ActiveSync. Dvs. at man fra sin PDA/mobiltelefon kan synkronisere sin indbakke, kalender og kontaktpersoner med ens postkasse, således at man altid har opdaterede data ved hånden. Med RPC over http er det muligt at have en Outlook 2003 på Internettet og derfra tilgå Exchange serveren. Denne form er typisk brugbar for brugere såsom sælgere, konsulenter m.fl. som sætter deres bærbar pc på Internettet fra forskellige lokationer. F.eks. hos kunder eller ved udlandsrejser. OWA en i Exchange 2003 er væsentlig forbedret, således at den nu ligner og føles som Outlook Denne er typisk brugbar for brugere som sidder på en netcafe pc er og lignede. Skal man have adgang til sin postkasse (herunder også kalender og kontaktpersoner) fra en PDA/mobiltelefon, er der stor forskel på om enheden har et Windows Mobile operativsystem eller ikke. Enheder med et ikke Windows Mobile Operativsystem. De fleste mobiltelefoner som bliver solgt i dag er typisk fra Nokia, Sony Ericsson eller Siemens. De tre fabrikanter bruger alle operativsystemet Symbian til deres telefoner. De nyeste telefoner med Symbian har stort set alle mulighed for at tilgå OMA. Ligeledes er det fra de fleste Symbian telefoner muligt at synkronisere kontaktpersoner, kalender og indbakke vha. en cradle eller over infrarød. De nyeste versioner af Symbian som f.eks. SonyEricsson P900 og Siemens SX1 Mobiltelefonerne, har ligeledes indbygget en funktion som hedder SyncML. SyncML er en Internet standard som bl.a. bruges til at synkronisere kalender, kontaktpersoner og indbakke over trådløse forbindelser såsom WiFi (trådløst netværk) og GPRS (mobil datatjeneste) m.fl. Exchange 2003 understøtter ikke SyncML teknologien og kommer heller ikke til det. Så skal man kunne synkronisere sin Symbian telefon med Exchange over-the-air, så skal man investere i tredjeparts software, som kan lave konvertering mellem Exchange og SyncML. På de fleste nyere Symbian telefoner er det muligt at hente og sende post på Exchange serveren vha. POP3/IMAP, dog kun ukrypteret. Nokia, Sony Ericsson og mange af de andre Symbian fabrikanter har indset at de ikke kan komme uden om Microsoft ActiveSync, og har derfor valgt at indgå partnerskab med Microsoft, således at disse på sigt også kommer til at understøtte ActiveSync. Enheder med Windows Mobile Operativsystem Har man en PDA f.eks. en HP ipaq eller en mobiltelefon fra f.eks. Qtek, Motorola eller Orange (Smartphones) med Windows Mobile operativsystem på, så er mulighederne med Exchange store. Foruden synkronisering vha. af en cradle eller et kabel er det også muligt at synkronisere kontaktpersoner, kalender og indbakke med Exchange over-the-air, uden noget fordyrende konverteringssoftware. Det er også muligt at få Exchange til at advisere enheden om, at der er kommet ny i indbakken og dermed initiere en synkronisering.

3 Sikkerhed Hvis man ønsker at tilslutte sin telefon så det er muligt at synkronisere med PC ens postkasse, eller man vil have mulighed for webmail fra en almindelige Windows PC, så er sikkerheden ekstrem vigtig. Hvis sikkerheden ikke er i orden, kan man i værste fald åbne op for at hackere har adgang til ens postsystem. Der skal gøres flere ting for at postsystemet bliver beskyttet: Som det første skal telefonen være låst med en Sim-kode eller en telefon kode, således at hvis man skulle tabe sin telefon, at andre ikke har uhindret adgang til postsystemet. Derudover skal ens netværk beskyttes med en firewall mod Internettet. En anden ting som er vigtig er at få beskyttet sine PDA og SmartPhones med Antivirus, idet at de allerede nu er sårbare overfor virus. Ligeledes skal alle forbindelsen mellem telefonen og Exchange Serveren være krypteret vha. SSL, således at brugernavne og password ikke sendes i klar tekst over Internettet. Når man krypterer med SSL kan man vælge at bruge offentlige certifikater fra f.eks. Verisign eller selv sætte en certifikat server op på netværket. Typisk vil det være bestemt af typen af mobiltelefon og ens pengepung. Et eksternt certifikat koster i omegnen af pr år. pr. certifikat. Derudover vil vi anbefale at der sættes en Microsoft ISA 2004 Server op på indersiden af netværket, hvor alle forbindelser laves til. ISA serveren sørger for at sende forespørgslen videre til Exchange, således at man ikke publicerer Exchange Serveren direkte på Internettet. Forbedret Sikkerhed i ServicePack 2 I Servicepack 2 til Exchange 2003, som er blevet frigivet i efteråret 2005, er der kommet mange ændringer til Exchange ActiveSync: Remote Push, uden brug af SMS. Bedre komprimering af datatransmission. Mulighed for at slette en enhed fra serveren. Mulighed for at slette en enhed ved f.eks. 5 forkerte login. Synkronisering af opgaver og billeder på kontakt personer. De nye features i Exchange ServicePack 2 kræver at den mobile enhed kører Mobile 5 Operativsystemet. Enheder som gør det, er så småt begyndt at komme på markedet og blive produceret af de forskellige fabrikanter. Trend Micro Antivirus For at sikre sine PDA er og SmartPhones mod virus og SPAM, vil vi anbefale at der bliver installeret et Antivirus program på dem. Trend Micro har udviklet et antivirus program (Trend Micro Mobile Suite), som kan installeres på Windows Mobile PocketPC og SmartPhone, samt på Symbian S60 og Symbian UIQ telefoner. Programmet har følgende Features: Anti-spam for SMS Text Message Nemt at bruge Central Management Konsol (næste version) Fleksibel Virus Scanning Hurtige Virus Pattern opdateringer, inkl. Schuduleret opdateringer direkte fra Internettet.

4 TMMS har været på markedet i ca. 1 år og produktet er pt. frigivet i en 30 Trial-Version som kan forlænges med speciel nøgle fra Trend Micro. Fra Januar 2006 kommer den næste version i beta, hvor den centrale management konsol af alle ens klienter vil være inkluderet, og derefter frigives den så den kan købes. ISA Server 2004 For at få den mest optimale sikkerhed i publiseringen af Exchange til mobile enheder anbefaler vi på det kraftigste, at der bruges en ISA Server 2004 til at publishere Exchange med, således at der ikke er direkte adgang til Exchange serveren fra Internettet. Forskellige versioner af Windows operativsystemet, inkl. servicepacks og hotfixes har igennem tiden været fejlbehæftede bl.a. har fænomenet leaking ports optrådt nogle gange. Forestil dig en Microsoft IIS server (Exchange OWA), som lytter på port 80. Så åbnes der indtil serveren f.eks. til SMTP, som lytter på port 25. Hvis der er leaking ports, kan man pege en browser på port 25 og læse websitet s indhold!! Vi er bekymrede for, at hvis der nogensinde optræder fejl i TCP/IP-stakken på Windows serveren (igen leaking ports), ville man kunne exploit e AD (eller andre installerede services, som lytter på en port) gennem den port som man åbner ud mod internettet i dette tilfælde port 25. Med en ISA Server kan denne risiko formindskes væsentligt, idet den checker om indholdet, som brugeren forespørger efter, er gyldigt Exchange indhold. Dette gør ISA serveren vha. application filters og add-ins. Det er med ISA serveren ligeledes muligt kun at publisere dele af Exchange IIS serveren, således at det kun er de relavate subsites man kan få fat i. IntelliSync Mange har et ønske om også at kunne synkronisere kalender, kontaktpersoner, indbakke til Symbian telefoner, således at man har de samme features som med ActiveSync. For at kunne gøre det er det som sagt tidligere nødvendigt med tredje parts software. Til det brug vil vi anbefale IntelliSync som har specialiseret sig i at kunne styre mobileenheder, herunder Palm OS, Pocket PC, Windows Mobile Smartphones, Symbian OS, SyncML klienter, IMAP klienter og BREW klienter. IntelliSync har udviklet en serie applikationer, som installeres dels på en central server dels med klientsoftware på den mobile enhed. Måden som det styres på er, at man fra sin management konsol laver opsætningen af ens mobileklienter, dvs. hvad de skal synkronisere, hvortil, hvor meget, sikkerheden i enheden m.m. Derefter genererer man en lille pakke som installeres på den mobile enhed. IntelliSync har ligeledes udviklet software, således at man efterfølgende kan pushe applikationer og opsætninger ud på enhederne. I og med at der er nogle forholdsvise store omkostninger forbundet med licenserne til IntelliSync bliver de oftes brugt kun til Symbian telefoner.

5 Løsninger med Exchange 2003 Nedenstående beskrives fem forskellige løsninger som man kan bruge Exchange 2003 til, og dermed skabe forskellige mobile løsninger for ens brugere. Alle løsninger kan kombineres, således at man får en løsning som kan alle fire ting samtidigt. Løsning 1 Symbian telefoner Nedenstående scenario viser hvorledes en opsætning af Mobil Access til Exchange ser ud, når man har en Symbian Telefon. I dette scenario er det muligt at: 1. Tilgå Outlook Mobile Access (OMA) vha. https. 2. Modtage post vha. POP3 og IMAP4, ukrypteret 3. Sende post vha. SMTP, ukrypteret Det er ligeledes muligt i denne løsning at tilgå ens postkasse fra POP3/IMAP4 programmer såsom Outlook Express. Det er også muligt at bruge SecureMobile fra TDC, som er en tjeneste som sørger for at route trafikken ind på indersiden af ens firewall. Løsningen med POP3/IMAP4 i mellem en Symbian telefon og Exchange kan ikke krypteres med SSL, idet at de bruger samme SSL standard (RFC)

6 Løsning 2 Windows Mobile enheder I nedenstående scenario, er det vist hvorledes opsætning ser ud når man bruger Windows Mobile Enheder fra Internettet. Windows Mobile bruger som tidligere nævnt Exchange ActiveSync til at synkronisere med. Exchange ActiveSync kører over https protokollen. SMS SMS Gateway SMTP SMTP HTTPS SMTP HTTPS GPRS HTTPS Firewall ISA 2004 Exchange 2003 Mobil Operatør I dette scenario er det muligt at: 1. Synkronisere kalender, indbakke og kontaktpersoner vha. https. 2. Tilgå Outlook Mobile Access (OMA) vha. https. Foruden at bruge SSL kryptering er det også muligt at lave forskellige typer af VPN tunneler i Windows Mobile for at sikre kommunikationen, bl. vha. SecureID fra RSA Security. Det er også muligt at bruge SecureMobile fra TDC, som er en tjeneste som sørger for at route trafikken ind på indersiden af ens firewall. Løsning 3 Webmail Outlook Web Access også kaldet OWA er i Windows 2003 blevet betydeligt forbedret, således at den nu er brugbar. Den helt store forbedring i Exchange 2003 er brugergrænsefladen som til forveksling ligner Outlook Nedenstående er hvorledes et OWA miljø vil se ud. I denne løsning er der kun åbent for https. Løsningen vil typisk blive brugt på steder hvor man ønsker at ens brugere skal have adgang til . F.eks. fra web cafeer eller hoteller i udlandet.

7 Løsning 4 Outlook RPC over http RPC over http bruges til at kører Outlook 2003 over Internettet. Typiske brugere af en sådan løsning er ude kørende konsulenter, sælgere, hjemmearbejdspladser m.fl. som har brug for se deres postkasse. Løsning 5 IntelliSync Nedenstående viser hvordan opsætningen typisk vil se ud når man har en IntelliSync løsning til at synkronisere en Symbian telefoner

8 Gratis demonstration Inden der tages stilling til, om en eller flere af de nævnte løsninger kunne være noget for jeres brugere, så aftal et møde med COM-IT og få en gratis gennemgang af konceptet og se hvordan Exchange Mobile Access kan gøre jeres hverdag mere mobil.

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2003 Opdateret 15. november 2011 Indhold 1 Indledning... 2 2 Opsætning af Outlook 2003... Error! Bookmark not

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration

NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration Ny Unik Bolig 4 version på trapperne Det er nu ca. 2 år siden, at første version af Unik Bolig 4 blev lanceret. Siden da er der blevet arbejdet hårdt på at forbedre versionen og finde på nye smarte ting

Læs mere

Dynamicweb Exchange Opsætning

Dynamicweb Exchange Opsætning Brugervejledning Dynamicweb Exchange Opsætning OUTLOOK 2003 Document ID: UG-4008 Version: 1.30 2006.07.04 Dansk UG-4008 - Dynamicweb Exchange Opsætning, Outlook 2003 JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2005-2006

Læs mere

Hosted løsning... 3. Hosted produkter... 4. Dedikeret server hosting... 5. Virtuel server hosting... 6. Shared Office hosting... 7

Hosted løsning... 3. Hosted produkter... 4. Dedikeret server hosting... 5. Virtuel server hosting... 6. Shared Office hosting... 7 2011 Indhold Hosted løsning... 3 Hosted produkter... 4 Dedikeret server hosting... 5 Virtuel server hosting... 6 Shared Office hosting... 7 Exchange hosting... 8 Remote Backup... 9 Hosted løsning Hosting

Læs mere

ISA Server 2006 Del 5. Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk

ISA Server 2006 Del 5. Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk ISA Server 2006 Del 5 Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk Agenda Overblik over sessionen Konfigurerer RDP publisering Konfigurerer Exchange Access (OWA, RPC http og EAS) Næste Webcast Overblik over sessionen

Læs mere

Mobil IT Sikkerhed. / Mette Nikander

Mobil IT Sikkerhed. / Mette Nikander Mobil IT Sikkerhed / Mette Nikander C-cure Etableret i 1993 Specialiseret i IT Sikkerhed Samarbejder med både danske og internationale leverandører Internationalt netværk af sikkerhedsspecialister Fungerende

Læs mere

Hosting. Managed Hosting - Læg jeres IT ud af huset - og spar tid og besvær.

Hosting. Managed Hosting - Læg jeres IT ud af huset - og spar tid og besvær. Hosting Managed Hosting - Læg jeres IT ud af huset - og spar tid og besvær. Mange virksomheder bruger i dag alt for mange ressourcer på at vedligeholde egne servere og IT-løsninger. Men faktisk er hosting

Læs mere

Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013.

Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013. Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013. 1 Versions historie... 2 2 Ny mailserver, hvorfor?... 2 3 Hvad betyder en ny mailserver egentligt?...

Læs mere

Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien

Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien Trin 1: Hvem skal købe en Server? Trin 1: Hvem skal købe en Server? Lyt efter nøgle-ord der kan identificiere en kunde der endnu

Læs mere

beskrivelse af netværket på NOVI

beskrivelse af netværket på NOVI beskrivelse af netværket på NOVI Beskrivelse af netværket på NOVI - NOVInet Indledning Som lejer/beboer på NOVI har man mulighed for at få virksomhedens computere tilsluttet det fælles netværk i NOVI Park

Læs mere

Brugervejledning. til Waoo! Email

Brugervejledning. til Waoo! Email Brugervejledning til Waoo! Email Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Oprettelse af mailadresser...4 Anvendelse af webmail...8 Opsætning af Windows Mail... 12 Opsætning af Outlook Express...18 Opsætning af

Læs mere

Brugermanual Outlook Web App 2010

Brugermanual Outlook Web App 2010 Brugermanual Outlook Web App 2010 Pharmakon IT Vejledning Outlook Web App Side 1 Indeks Indeks... 2 Intro... 2 Indstillinger... 2 Krav... 2 Log ind for at Outlook Web App... 3 Se din aktuelle e-mail forbrug...

Læs mere

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Først velkommen til din hostede Dynamics CRM. Med Outlook klienten installeret får du

Læs mere

Agenda. Exchange 2010 Client Access Server arkitektur. Outlook Web App (OWA) Office Outlook Outlook Mobile (EAS) Outlook Voice Access (OVA)

Agenda. Exchange 2010 Client Access Server arkitektur. Outlook Web App (OWA) Office Outlook Outlook Mobile (EAS) Outlook Voice Access (OVA) Agenda Exchange 2010 Client Access Server arkitektur Outlook Web App (OWA) Office Outlook 2010 Outlook Mobile (EAS) Outlook Voice Access (OVA) Client Access Server Arkitektur Internt Netværk Telefonsystem

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Firewall Erhvervsakademi Midtjylland

Indholdsfortegnelse: Firewall Erhvervsakademi Midtjylland Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:...1 Indledning:...3 Kort om Astaro Security Linux:...3 Hvad er en firewall?...4 Hvorfor skal man bruge en firewall?...4 Installation af Astaro Security Linux....5

Læs mere

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik 23. april 2015 MTL Forskningsservice Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik Denne vejledning beskriver opsætning og logonprocedure fra Windowsmaskiner ved ekstern logon til DST s forskerservere

Læs mere

DAU REMOTE ACCESS LØSNINGSMULIGHEDER OG TEKNOLOGIER MED REMOTE ACCESS JOHN AMMENTORP

DAU REMOTE ACCESS LØSNINGSMULIGHEDER OG TEKNOLOGIER MED REMOTE ACCESS JOHN AMMENTORP DAU REMOTE ACCESS LØSNINGSMULIGHEDER OG TEKNOLOGIER MED REMOTE ACCESS JOHN AMMENTORP AGENDA 01 Kort præsentation 02 Behov i forbindelse med de 4 dimensioner 03 Koncept for sikker forbindelser 04 Netværkssikkerhed

Læs mere

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installation og aktivering Tidligere version Installation Du behøver ikke at fjerne den forrige version af F-Secure Mobile Anti-Virus. Kontroller indstillingerne for

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Opsætning af e-mail på Android. Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Telefon 70 300 600 altibox.dk info@altibox.

BRUGERVEJLEDNING. Opsætning af e-mail på Android. Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Telefon 70 300 600 altibox.dk info@altibox. BRUGERVEJLEDNING Opsætning af e-mail på Android Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Telefon 70 300 600 altibox.dk info@altibox.dk 1 KONTOTYPER TIL E-MAIL Hos Altibox kan du vælge to forskellige

Læs mere

Totalview...it s all about organizing

Totalview...it s all about organizing Totalview...it s all about organizing Teknisk Beskrivelse Totalview, den komplette løsning til organisering og planlægning af din virksomheds daglige drift. Presence Management, CTI og PC Omstillingsværktøj.

Læs mere

Her ser i hvorledes man nemt kan installere en række nyttige programmer, uden at få andet end selv programmet installeret. på WWW.NINITE.

Her ser i hvorledes man nemt kan installere en række nyttige programmer, uden at få andet end selv programmet installeret. på WWW.NINITE. Når man nu har en frisk ny Windows installation, så gælder det om at tilpasse den så den er brugbar men også at få de hjælpe of vedligeholdes programmer som gør maskinen kan sikres mod diverse malware

Læs mere

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 - tilgå applikationer og arbejdsplads via webbaseret portal (UAG) Udarbejdet af: Niklas Petersen Gældende fra: 24-08-2015 Version Forfatter Dato Dokumentstatus

Læs mere

Outlook 2010 Exchange-opsætning

Outlook 2010 Exchange-opsætning Manuel på Exchange 2010 (mailcloud.dk) Indledning Beskrivelse Med denne vejledning har du mulighed for manuelt at opsætte din Exchange konto i Outlook. Der tages udgangspunkt i at du allerede har Outlook

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Eksport af kontaktpersoner fra one.com... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Outlook... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Firebird eller andre... 2 Import af

Læs mere

Teknisk beskrivelse til TDC Managed Firewall

Teknisk beskrivelse til TDC Managed Firewall Teknisk beskrivelse til TDC Managed Firewall Indhold 1. Firewall profiler for TDC Managed Firewall 2. White liste over printere 1. Firewall profiler for Managed Firewall Standard firewall profilerne bygger

Læs mere

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 - tilgå applikationer og arbejdsplads via webbaseret portal (UAG) Udarbejdet af: Niklas Petersen Gældende fra: 24-08-2015 Version Forfatter Dato Dokumentstatus

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2003 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens SBS 2003 SSL certifikat. For support og hjælp til anvendelsen af

Læs mere

HOSTED EXCHANGE OPSÆTNING PÅ SMARTPHONES & TABLETS. Skyfillers Kundemanual

HOSTED EXCHANGE OPSÆTNING PÅ SMARTPHONES & TABLETS. Skyfillers Kundemanual HOSTED EXCHANGE - OPSÆTNING PÅ SMARTPHONES & TABLETS Skyfillers Kundemanual INDHOLD Opsætning af Hosted Exchange på iphone... 2 Opsætning af Hosted Exchange på Apple ipad... 5 Opsætning af Hosted Exchange

Læs mere

Fjernopkobling. - Vejledning i førstegangs fjernopkobling via en IKKE. Banedanmark pc

Fjernopkobling. - Vejledning i førstegangs fjernopkobling via en IKKE. Banedanmark pc Fjernopkobling - Vejledning i førstegangs fjernopkobling via en IKKE Banedanmark pc 1 Installation af software til adgangsportal (gælder ikke brugere, der anvender en Banedanmark pc, eller brugere, der

Læs mere

IT kriminelle bruger mange metoder: Virus små programmer der kan ødelægge computerens styresystem, data og programmer Crimeware som regel trojanske

IT kriminelle bruger mange metoder: Virus små programmer der kan ødelægge computerens styresystem, data og programmer Crimeware som regel trojanske IT kriminelle bruger mange metoder: Virus små programmer der kan ødelægge computerens styresystem, data og programmer Crimeware som regel trojanske heste som aflæser tastatur eller skærmen for at aflæse

Læs mere

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Af BEC og FortConsult, januar 2005. Hvad kan du konkret gøre for at beskytte din pc? Målgruppe Denne vejledning er skrevet

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

VPN adgang. Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services

VPN adgang. Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services VPN adgang Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services Hvad er VPN? VPN giver mulighed for at starte en forbindelse til virksomhedens

Læs mere

Fuld installation af Jit-klient

Fuld installation af Jit-klient Fuld installation af Jit-klient Indholdsfortegnelse Systemkrav til afvikling af Jit-klienten...3 Opsætning af firewall...4 Om installationsfilen...5 Installation af MSI-filen...6 Om SSL-certifikater...13

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til GE FIbernet Internet Kom godt i gang! WWW.GEFIBERNET.DK Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge GE Fibernet

Læs mere

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning BlackBerry Internet Service Version: 4.5.1 Brugervejledning Publiceret: 2014-01-08 SWD-20140108172804123 Indhold 1 Kom godt i gang...7 Om meddelelelsesserviceplanerne for BlackBerry Internet Service...7

Læs mere

Brugermanual Udarbejdet af IT-afdelingen 2008

Brugermanual Udarbejdet af IT-afdelingen 2008 Brugermanual Konfigurering af Outlook 2007 profil på Windows XP til opkobling med Outlook 2007 klient via Internet (RPC over HTTP): Apoteket.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2008 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang!

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang! SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til FiberBredbånd Internet Kom godt i gang! Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge FiberBredbånd internet - en

Læs mere

TDC HomeBox VDSL. Installationsvejled ning til dig med telefoni og bredbånd

TDC HomeBox VDSL. Installationsvejled ning til dig med telefoni og bredbånd TDC HomeBox VDSL Installationsvejled ning til dig med telefoni og bredbånd 2 Udstyr fra TDC Følgende skal være i kassen, du har modtaget fra TDC: TDC HomeBox VDSL Installations vejled ning til dig med

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

Instrukser for brug af it

Instrukser for brug af it it IT-Afdelingen sikkerhed Instrukser i brug af IT Instrukser for brug af it Må Skal ikke Kan Januar 2010 Version 1.0 Indhold Indhold Forord.............................. 3...................... 3 Resumé

Læs mere

IT på 1st klasse. Ring på telefon 70 22 66 75. www.1stlevel.dk. eller e-mail kontakt@1stlevel.dk

IT på 1st klasse. Ring på telefon 70 22 66 75. www.1stlevel.dk. eller e-mail kontakt@1stlevel.dk IT på 1st klasse 1stLevel er et IT firma. Det koster ikke noget at få en samtale med 1stLevel. Det er det bedste du kan gøre i dag. Ring på telefon 70 22 66 75 eller e-mail kontakt@1stlevel.dk www.1stlevel.dk

Læs mere

DK CERT Sårbarhedsdatabase. Brugervejledning

DK CERT Sårbarhedsdatabase. Brugervejledning DK CERT Sårbarhedsdatabase Brugervejledning Februar 2003 Indhold Velkommen til DK CERTs sårbarhedsdatabase...3 Kom hurtigt i gang...4 Gode råd om masker...7 Mangler jeres applikation?...8 Generel vejledning...9

Læs mere

Gennemgang af medietyper

Gennemgang af medietyper Gennemgang af medietyper CD-medie Medielæser: CD-rom læser, der kan håndtere Cd er i visitkort format. Enhedsdriver: OpenSign er baseret på VA To faktorer (kombination af hardware og kodeord noget man

Læs mere

TDC HomeBox ADSL. Installationsvejled ning til dig med bredbåndstelefoni og alm. telefonstik

TDC HomeBox ADSL. Installationsvejled ning til dig med bredbåndstelefoni og alm. telefonstik TDC HomeBox ADSL Installationsvejled ning til dig med bredbåndstelefoni og alm. telefonstik Benyttes sammen med Windows XP styresystem. Version 6,0 Din TDC HomeBox er forsynet med muligheden Når du manuelt

Læs mere

Din brugermanual NOKIA 6630 http://da.yourpdfguides.com/dref/822852

Din brugermanual NOKIA 6630 http://da.yourpdfguides.com/dref/822852 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller Nexus IP Quickguide Til alle Nexus VP og F modeller Indhold 1.0 Første Opsætning... 3 1.1 FYSISK TILSLUTNING... 3 1.2 FIND KAMERAET... 3 1.3 LOG PÅ KAMERAET MED INTERNET EXPLORER 11... 4 1.4 MENUEN...

Læs mere

Dynamicweb Mail Opsætning

Dynamicweb Mail Opsætning Brugervejledning Dynamicweb Mail Opsætning Document ID: UG-4003 Version: 1.30 2006.05.15 Dansk JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2005-2006 Dynamicweb Software A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Dette dokument

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

Hvordan griber du moderniseringsprocessen an? Peter Janum Sode Senior Security Consultant pso@dubex.dk

Hvordan griber du moderniseringsprocessen an? Peter Janum Sode Senior Security Consultant pso@dubex.dk Hvordan griber du moderniseringsprocessen an? Peter Janum Sode Senior Security Consultant pso@dubex.dk Overordnet fremgangsmåde Identificér områder der hører under fundamental sikkerhed i risikovurderingen.

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Installationsvejledning VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Denne installationsvejledning beskriver, hvordan Check Point s VPN-klient SecureClient (version NGX R60) installeres. Med SecureClient

Læs mere

TUSASS Mobil. Kom godt fra start

TUSASS Mobil. Kom godt fra start TUSASS Mobil Kom godt fra start 1 Indhold DIN TUSASS PAKKE INDEHOLDER... 3 KOM GODT FRA START MED TUSASS... 3 SÅDAN TANKER DU OP... 3 SERVICER MED TUSASS... 4 TELEsvar... 4 Aflytning af TELEsvar... 5 Andre

Læs mere

Online overalt. Få Danmarks bredeste dækning med mobilt bredbånd fra TDC

Online overalt. Få Danmarks bredeste dækning med mobilt bredbånd fra TDC Online overalt Få Danmarks bredeste dækning med mobilt bredbånd fra TDC Tag internettet med i lommen Den ene dag på kontoret, den næste på farten. Variation i kalenderen kræver fleksible muligheder for

Læs mere

Installation og administration af MarvinSketch. Anders Almlund Osted, Køge Gymnasium

Installation og administration af MarvinSketch. Anders Almlund Osted, Køge Gymnasium Installation og administration af MarvinSketch Anders Almlund Osted, Køge Gymnasium September 2015 1 Indholdsfortegnelse Administration af programmet... 3 Registrering... 3 Ansøg om undervisningslicens...

Læs mere

Få fuld glæde af de digitale løsninger med duka-serviceordninger - trygt og enkelt

Få fuld glæde af de digitale løsninger med duka-serviceordninger - trygt og enkelt Få fuld glæde af de digitale løsninger med duka-serviceordninger - trygt og enkelt Det lyder ens fra alle, at der er god support, og at det er rart at have et sted at ringe hen i stedet for at belemre

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Agenda 09:00 Velkommen og kort om trusselsbilledet

Agenda 09:00 Velkommen og kort om trusselsbilledet Agenda 09:00 Velkommen og kort om trusselsbilledet 09:30 Kort Pause 09:35 F-Secure - Mobile Security for Business 10:05 Kort pause 10.10 Sophos - Mobile Device Management 10.40 Pause 10:45 Smartphones

Læs mere

Sikkerhed. Brugervejledning

Sikkerhed. Brugervejledning Sikkerhed Brugervejledning Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft og Windows er amerikanskregistrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne i dette dokument

Læs mere

Mobilitet og anvendelse af smartphones

Mobilitet og anvendelse af smartphones Mobilitet og anvendelse af smartphones evikali a/s Etableret af Anders Rolann og Sten Nornes i år 2000. Begge ingeniører. Specialiseret i udvikling og implementering af løsninger og IT-assistance til forretnings-

Læs mere

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017)

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) Page 1 of 12 Indhold 1 Adgang til FleeDa... 3 1.1 HW og SW forudsætninger... 3 1.2

Læs mere

Godt i gang med.. TDC Webtekst. 13-06-2013 version 2.0

Godt i gang med.. TDC Webtekst. 13-06-2013 version 2.0 Godt i gang med.. TDC Webtekst www.tdcwebtekst.dk www.tdcwebtekst.dk/ny Indholdsfortegnelse Hvad er TDC Webtekst... 4 Før du går i gang... 4 Krav til PC en... 4 Java... 4 ADSL... 5 Internet browser...

Læs mere

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone Født til jobbet microsoft.com/da-dk/mobile/business/lumia-til-erhverv/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_danish.indd 1 19.11.2014 14.43 Office 365 på arbejde Giv dine medarbejdere

Læs mere

Sikker Drift. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer

Sikker Drift. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer (PC og Mac) samt virksomhedens servere og IT-infrastruktur. Sikker Drift Med Sikker Drift Standard varetager Inventio.IT

Læs mere

WEB Server og Ethernet Data Logger Lonbox PID4000

WEB Server og Ethernet Data Logger Lonbox PID4000 WEB Server og Ethernet Data Logger Lonbox PID4000 Åbne Netværk? LonMark XML/SOAP... FTP HTTP TCP IP UDP EIA852 IEC709.1 (LonTalk ) Ethernet WiFi (wireless) TP/FT-10 PL-20 Prolon Data Logger Udvikling Teknologi

Læs mere

Dette IT-ydelseskatalog viser de ydelser og services du kan forvente at modtage fra IT-service og indenfor hvilken tidsramme.

Dette IT-ydelseskatalog viser de ydelser og services du kan forvente at modtage fra IT-service og indenfor hvilken tidsramme. IT-service Senest revideret 29/10-2008 af CTC IT-ydelseskatalog Dette IT-ydelseskatalog viser de ydelser og services du kan forvente at modtage fra IT-service og indenfor hvilken tidsramme. Generelt ligger

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 5.Udgave Okt 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder, at benytte

Læs mere

Nu er det nemt for nutidens nomader at være online overalt

Nu er det nemt for nutidens nomader at være online overalt 13 Nu er det nemt for nutidens nomader at være online overalt Giv medarbejderne i din virksomhed nem adgang til internettet i hele verden TDC Universal Internet gør det nu meget nemmere for dine medarbejdere

Læs mere

Præsentation af BSK regionens identity and access management platform

Præsentation af BSK regionens identity and access management platform Regionshuset It digital forvaltning BSK programmet Olof Palmens alle 17 Kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Præsentation af BSK regionens identity and access management platform BrugerStamdataKataloget

Læs mere

Vigtig Release Information Udfasning af TLS 1.0 kryptering i Connect-løsningen

Vigtig Release Information Udfasning af TLS 1.0 kryptering i Connect-løsningen 11.10.2018 Vigtig Release Information Udfasning af TLS 1.0 kryptering i Connect-løsningen Version 1 VIGTIG INFORMATION VEDR. CONNECT Denne information bør tilgå IT-afdelinger samt enkeltbrugere af Connect.

Læs mere

Brugervejledning. Konfiguration af mailklient SDNMail (MS Outlook, Outlook Express og andre mailprogrammer) Computer Sciences Corporation

Brugervejledning. Konfiguration af mailklient SDNMail (MS Outlook, Outlook Express og andre mailprogrammer) Computer Sciences Corporation Brugervejledning Konfiguration af mailklient (MS Outlook, Outlook Express og andre mailprogrammer) Computer Sciences Corporation Indholdsfortegnelse Konfiguration af Outlook Express... 3 Fremgangsmåde...

Læs mere

Apps og smartphones HMI. mobil devices og produktions-it. Anders Rolann, evikali A/S

Apps og smartphones HMI. mobil devices og produktions-it. Anders Rolann, evikali A/S Apps og smartphones HMI mobil devices og produktions-it Anders Rolann, evikali A/S Agenda Kort om evikali A/S Mobil Teknologi Smartdevices Fordele og ulemper ved smart devices Vision Brug af Apps i automation

Læs mere

Online Backup. ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! fra kr. 125 pr. md

Online Backup. ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! fra kr. 125 pr. md Online Backup U ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! Med en hosted online backup løsning hos, er dine data i sikkerhed. Du kan derfor glemme alt om båndskifte og opbevaring af backup-bånd. Med online backup

Læs mere

- City - gør det selv installation. - Vejledninger -

- City - gør det selv installation. - Vejledninger - - City - gør det selv installation - Vejledninger - Ver. 1.94 Side 1 Indholdsfortegnelse: Installationsguide... 3 IPTV, Analogt/Digitalt TV og Radio... 3 Internet over 10 Mbit/s... 3 Internet op til 10

Læs mere

Sikkerhed på Android. Der kan være forskelle i fremgangsmåden på de forskellige Android modeller.

Sikkerhed på Android. Der kan være forskelle i fremgangsmåden på de forskellige Android modeller. Sikkerhed på Android Der kan være forskelle i fremgangsmåden på de forskellige Android modeller. Opdatering af telefonen Det er vigtigt at holde telefonen opdateret med den nyeste software, da eventuelle

Læs mere

BM Møde 24-09-15. Under Aktiviteter er der flere muligheder for søgning f.eks.: Aktiviteter i denne enhed der mangler efterbehandling.

BM Møde 24-09-15. Under Aktiviteter er der flere muligheder for søgning f.eks.: Aktiviteter i denne enhed der mangler efterbehandling. BM Møde 24-09-15 1. Nyheder på HJV.DK Hold dig orienteret om HJV.DK på IT-INFO Mine postkasser Du finder HJV.DK version 2 kurserne på Forsvarets Elektroniske Skole (FELS) ved at følge linket her >>> I

Læs mere

PRODUKT KATALOG. www.safecall.dk

PRODUKT KATALOG. www.safecall.dk PRODUKT KATALOG 2015 www.safecall.dk Om safecall Safecall har leveret GPS systemer til mennesker med orienteringsbesvær i 11 år. Vores produkter er tilpasset således at de kan betjenes uden forkundskaber

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Exchange 2010 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens Exchange 2010 SAN SSL certifikat. Derudover er der tekniske guides til at

Læs mere

Tryk på Indstillinger Kør ned og tryk på E-mail, kontakter, kalendere.

Tryk på Indstillinger Kør ned og tryk på E-mail, kontakter, kalendere. Tryk på Indstillinger Kør ned og tryk på E-mail, kontakter, kalendere. Tryk på tilføj konto Tryk på andre Vælg tilføj E-mailkonto Indtast dit Navn Indtast din E-mail f.eks. info@domæne.dk. Adgangskode

Læs mere

Intro til Client Management

Intro til Client Management Intro til Client Management Den digitale arbejdsplads Neisa Denmark A/S info@neisa.dk Baldersbuen 40 2640 Hedehusene www.neisa.dk Tlf.: +45 4657 0333 CVR nr.: 78731311 1 Digitalisering og Disruption...

Læs mere

Carry it Easy Brugermanual

Carry it Easy Brugermanual Carry it Easy Brugermanual Brugermanual Version 2.0 2004-2006 CoSoSys SRL Carry it Easy Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...I 1. Introduktion...1 2. Systemkrav...2 3. Installation...2

Læs mere

Øvelse Wireless LAN med routeropsætning

Øvelse Wireless LAN med routeropsætning Øvelse Wireless LAN med routeropsætning I denne øvelse skal hver gruppe etablere et trådløst netværk baseret på: En eller flere trådløse klienter og En SO-HO Router med indbygget trådløst net Målet for

Læs mere

Connect Integration. MS Exchange Integration. Administratorvejledning

Connect Integration. MS Exchange Integration. Administratorvejledning Connect Integration MS Exchange Integration Administratorvejledning Version 1.0 Dansk Januar 2014 Velkommen! Denne manual beskriver opsætningen af Integration mellem Connect og MS Exchange server. Hvis

Læs mere

Priser og vilkår. telenor. Priser. Mobil Data. Mobildata og fax Mobilfax Mobildata Basis Mobildata Plus Mobildata Virksomhed (for flere brugere)

Priser og vilkår. telenor. Priser. Mobil Data. Mobildata og fax Mobilfax Mobildata Basis Mobildata Plus Mobildata Virksomhed (for flere brugere) Priser Mobildata og fax Mobilfax Mobildata Basis Mobildata Plus Mobildata Virksomhed (for flere brugere) Oprettelse Hovedabonnement 79,20 79,20 79,20*** 79,20 Tillægsabonnement 39,60 0,00 0,00 0,00 Abonnement

Læs mere

sådan kommer du i gang hp ipaq Pocket PC h5500-serien

sådan kommer du i gang hp ipaq Pocket PC h5500-serien 304921-081 Getting Started.book Page i Tuesday, May 27, 2003 3:24 PM sådan kommer du i gang hp ipaq Pocket PC h5500-serien Dokumentets bestillingsnr.: 304921-081 Maj 2003 304921-081 Getting Started.book

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi Skema Dit brugernavn og adgangskode Sådan logger du på det trådløse netværk Sådan

Læs mere

FSB Skolevangen I og II: Guide. Til. Netværket

FSB Skolevangen I og II: Guide. Til. Netværket FSB Skolevangen I og II: Guide Til Netværket Indholdsfortegnelse Forord...3 Velkommen...3 Tilgang til administrations siden (mail konti og sikkerhed)...4 Mail generelt...5 Brug af administrations siden

Læs mere

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VW og FW modeller

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VW og FW modeller Nexus IP Quickguide Til alle Nexus VW og FW modeller Indhold 1.0 Første Opsætning... 3 1.1 FYSISK TILSLUTNING... 3 1.2 FIND KAMERAET... 3 1.3 LOG PÅ KAMERAET MED INTERNET EXPLORER 11... 4 2.0 Udvidet forklaring

Læs mere

Sikker Drift. Sikker Drift Light. Sikker Drift Standard. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer

Sikker Drift. Sikker Drift Light. Sikker Drift Standard. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer (PC og Mac) samt virksomhedens servere og IT-infrastruktur. Sikker Drift Sikker Drift Standard Sikker Drift Light

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

Trådløst Internet i Øer

Trådløst Internet i Øer Trådløst Internet i Øer Øer Maritime FerieBy 13-03-2015 Info til WiFi brugere rev 1.2 Bruger adgang til Internettet Brug af internettet for alle I Øer Maritime Ferieby har vi valgt at have en fælles Internet

Læs mere

Outlook 2010 POP3-opsætning

Outlook 2010 POP3-opsætning mailplatform Microsoft Exchange 2010 Indledning Med denne vejledning har du mulighed for at opsætte en POP3 konto i Outlook 2010. Beskrivelse Der tages udgangspunkt i at du allerede har Outlook 2010 installeret

Læs mere

Mobile Security. Kom i gang lynhurtigt. Dansk

Mobile Security. Kom i gang lynhurtigt. Dansk Mobile Security Kom i gang lynhurtigt Dansk 1 Installation Installation af BullGuard Mobile Security 1. Gå ind på www.bullguard.com/mobi fra din telefon. 2. Indtast licensnøglen. Den står på bagsiden af

Læs mere

Sådan kommer du i gang med dit nye modem.

Sådan kommer du i gang med dit nye modem. Sådan kommer du i gang med dit nye modem. Tak fordi du har valgt at være en del af din lokale antenneforening, og støtte op om det nye tiltag foreningen er igennem. Det første der skal ske er at du skal

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation Brugervejledning - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation med PBS Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse: Introduktion...3 Læsevejledning...3 Den private nøgle...4 Introduktion...4

Læs mere