onsdag den 9. september 2009 kl hos Skolelederne Kompagnistræde København K

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "onsdag den 9. september 2009 kl. 10.00-14.00 hos Skolelederne Kompagnistræde 22.2 1208 København K 7025 1008 www.skolelederne.org"

Transkript

1 Kompagnistræde 22, København K Tlf Til alle medlemmer af LC-Lederforum København, den 10. september 2009 Referat fra møde i forretningsudvalget onsdag den 9. september 2009 kl hos Skolelederne Kompagnistræde København K Deltagerkreds: Mogens Lorentsen, næstformand (Lederkredsen/FSL) Rud Nielsen, (Lederkredsen/FSL) Axel Bech (Københavns Skolelederforening/SKK) Michael Vinther Nielsen (DP-Leder/Uddannelsesforbundet) Steen Devantier (Ledergruppen, LVU/Uddannelsesforbundet) Anne Fuglsang (SKOLELEDERNE / Ledere ved voksenspecialundervisningen) Anders Balle, Formand (SKOLELEDERNE) Bjarne Ytzen Jørgensen, (Konsulent / Lederkredsen/FSL) Henning Søbye, (Konsulent / Københavns Skolelederforening/SKK) Poul Krogstrup, (Sekretariatsleder / SKOLELEDERNE) Torben Thilsted (konsulent / Uddannelsesforbundet) Afbud fra: Arne Lund, (Formidlernes LederForum) Claus Hjortdal (SKOLELEDERNE) DAGSORDEN / REFERAT 1. Velkommen ved Anders Balle Formand for LC-LederForum. Anders bød velkommen til mødet og motiverede mødets dagsorden. Mogens Lorenzen foreslår nyt pkt. 7.a.: Udpegning af repræsentanter til LC s repræsentantskab.

2 2. Godkendelse af referat fra FU - mødet den 20. april 2009 Referatet vedlægges som bilag 1 Referatet fra den 20. april blev godkendt med følgende ændring (side 2 i det udsendte referat): Rådgivning for lederne holdes adskilt fra lærerrådgivningen., idet så vidt muligt udgår af referatet. 3. LC-Lederforums varetagelse af ledernes overenskomst Sekretariatet har udarbejdet vedlagte statusnotat om afledte konsekvenser af den nye lederoverenskomst på det kommunale og regionale område. Notatet giver et bud på LC-Lederforums principielle opfattelse af, hvordan lederoverenskomsten bør varetages fremover. Forretningsudvalget drøfter problemstillinger og dilemmaer i forhold til opgavevaretagelsen. Statusnotatet (bilag 2) erstattes af opdateret bilag af 9. september, der vedlægges referatet som bilag. Ledergruppen i Uddannelsesforbundet har forud for mødet fremsendt bilag: Forhandlingsforhold for Ledergruppen i Uddannelsesforbundet. Dette bilag vedlægges også referatet. Med udgangspunkt i bilag fra LC-Lederforum og bilag fra Ledergruppen i Uddannelsesforbundet drøftede forretningsudvalget de rejste problemstillinger og dilemmaer. Hovedpunkter fra denne drøftelse er søgt fastholdt i dette referat: o LC-Lederforum har med indgåelse af overenskomsten for undervisningsledere på det kommunale område både ret og pligt til at varetage overenskomsten og dens konsekvenser for medlemmerne. o Samarbejdet mellem Skolelederne og Uddannelsesforbundet vedr. de lokale lønforhandlinger udvikles fortsat på baggrund af de indvundne lokale erfaringer. o De lokale lønforhandlinger på det regionale område sker i samarbejde mellem LC-Lederforums lokale afdelinger og konsulenterne fra LC- Lederforum/Skolelederne centralt. o Notatets beskrivelse af uddannelseskravet omfatter ikke de private skoler, men alene kommunale og regionale uddannelsesinstitutioner o Privatskolelederne kan også omfattes af formuleringerne vedr. sagsbehandling, rådgivning og bistand. o Delegeringsønsket fra Ledergruppen i Uddannelsesforbundet skal efterfølgende vurderes, bl.a. i samråd med LC o I den forbindelse skal der også være fokus på medlemmernes rettigheder. o I Københavns kommune ansættes skolelederne fortsat som tjenestemænd FU drøftede generelt muligheder og dilemmaer i forbindelse med varetagelsen af ledernes særlige overenskomst ud fra både en juridisk/organisatorisk vinkel om det endelige ansvar for opgavevaretagelsen og ud fra en praktisk vinkel om, hvordan vi bedst understøtter de enkelte medlemmer og hvordan vi i øvrigt fordeler opgaver på tværs af ledergrupperne. Opmærksomheden blev også henledt på, at enkelte vedtægtsformuleringer (LC og LC-Lederforum) evt. skal revideres i forhold til de indhøstede erfaringer og perspektiver for den fortsatte udvikling på området..

3 Temaet drøftes videre under pkt. 8, hvor også sekretariatschef Mariann Skovgaard deltager. 4. LC-Lederforums fremtidige rolle og opgaver Forretningsudvalget behandler og godkender sekretariatets oplæg til fælles bestyrelsesmøde den 19. november 2009 i Operaen. Udkast til program samt budgetoverslag er vedlagt som bilag 3 og 4. Forretningsudvalget godkendte udkast til program, herunder de økonomiske konsekvenser. De overordnede temaer om LC-Lederforums varetagelse af lederoverenskomsten og LC-Lederforums fremtidige rolle og opgaver tages op i de enkelte ledergruppers bestyrelser på ordinære møder inden det fælles arrangement den 19. november bl.a. på baggrund af dette referat og de vedlagte notater. 5. OK 11 - det forestående overenskomstforløb Sekretariatet orienterer om overenskomstforløbet frem til aftaleforhandlingerne i foråret 2011 og lægger op til en allerførste forestilling om mulige overenskomsttemaer. På mødet blev udleveret bilag: Udkast til tidsplan for (skoleledernes) opstilling af krav til OK Af dette bilag fremgår også forslag til mødevirksomhed i LC- Lederforum i det kommende år, hvor overenskomstkravene forberedes. De enkelte ledergrupper melder snarest tilbage til sekretariatet og eventuelle ændringsforslag til denne mødeplan. Det forventes, at overenskomstspørgsmål første gang behandles på FU s møde i januar Siden sidst / Aktuelle problemstillinger Runde med orientering om relevant nyt fra de enkelte organisationer og fra sekretariatet. Af tidsmæssige grunde blev der kun givet plads til ganske få informationer: Skolelederne - Bød de københavnske skoleledere velkomne på baggrund af de positive afstemningsresultater vedr. den kommende fusion. - Har gennemført 1. modul af organisationsuddannelsen 2009 for mere end 200 valgte TR er og suppleanter i Odense. 2. modul afvikles i december. SKK - Afstemningen som nævnt afsluttet med stor tilslutning til den kommende fusionsproces - Hele bestyrelsen deltog i Skoleledernes organisationsuddannelse - København er udsat for meget store strukturændringer, og SKK har fortsat fokus på skoleledernes psykiske arbejdsmiljø. Skolelederne får ikke den arbejdsro, der har brug for, og den lovede leder-apv-undersøgelse er blevet til en trivselsundersøgelse, hvor fokus er flyttet fra skoleledernes vilkår.

4 Lederkredsen / FSL - Ny lederforening drøftes på repræsentantskabsmøde i FSL primo november 2009 med forventet start 1. januar 2010 og perspektiver, der peger på selvstændig aftaleret fra 1. april 2011 og selvstændigt sekretariat fra Lederkredsen oplever stigende konkurrence med andre foreninger, herunder den aftaleberettigede organisation Erhvervsskolelederne. Det sidste undrer man sig meget over i Lederkredsen. - Formanden for Lederkredsen deltager i Undervisningsministeriets Dialogforum for de statslige lederuddannelser. Arbejdet har bl.a. medført en ny fælles portal ug på UVM s hjemmeside. dd/folke/2009/aug/090811%20ny%20uddannelsesguide%20i%20luften.aspx - Her formidles bl.a. de forskellige uddannelsestilbud på baggrund af trepartsmidler, globaliseringsmidler mv. Tilbuddet retter sig mod alle ledere. Uddannelsesforbundet - Uddannelsestilbud forsøgt formidlet gennem LC-Lederforums hjemmeside. - FTF s beskæftigelseskonference afslørede stor usikkerhed i den offentlige forskning og viden om effekter af uddannelsesindsatsen og uddannelsesaktiveringen. 7. Kort orientering fra LC s forretningsudvalg Formanden orienterer. Intet til referatet 7.a.: Sekretariatet undersøger de vedtægtsmæssige forhold omkring ledernes repræsentation i LC s repræsentantskab og orienterer efterfølgende forretningsudvalget om indstillingen til deltagelse i LC s repræsentantskabsmøde den 13. januar Den nye fælles overenskomst for ledere på undervisningsområdet Punktet flyttet fra oprindeligt pkt. 3 KL og LC-LederForum har indgået overenskomst for ledere m.fl. inden for undervisningsområdet pr. 1. april Sekretariatschef Mariann Skovgaard (LC) har et andet arrangement denne dag, men forsøger i løbet af dagen at finde plads til at deltage med et kort oplæg om overenskomstforløbet og en fælles drøftelse af implementering, løbende varetagelse og fremtidige perspektiver for ledernes overenskomster. Mariann Skovgaard deltog i mødet fra kl med nogle personlige overvejelser i forbindelse med de spørgsmål og problemstillinger, forretningsudvalget havde drøftet under pkt.3.

5 Fra forretningsudvalgets efterfølgende behandling af temaet fastholdes i det følgende en række problemstillinger og konklusioner til efterfølgende behandling i de enkelte ledergrupper og på det fælles bestyrelsesmøde den 19. november 2010: På det kommunale område: - Der er indgået en selvstændig lederoverenskomst og LC-Lederforum har således både ret og pligt til at varetage denne overenskomst i bred forstand. - Aftalekompetencen er delegeret til LC s lokale lederforum og omfatter lederne i folkeskolen, ungdomsskolen og sprogcentrene. - LC-Lederforum (LCLF) bør i alle sager sidestilles med andre LC-organisationer - Kompetence til at føre afskedssager på lederområdet tillægges i henhold til denne logik LCLF. - LC delegerer således at medlemsorganisationerne udtaler sig på LC s vegne - LC kan alene delegere lederspørgsmål/sager til LC-Lederforum. - Alle konsulenter forhandler på vegne af LC-Lederforum, uanset hvilken organisation, de kommer fra. - LC-Lederforum delegerer ikke til andre, men kan købe konsulentydelser hos hvem de vil f.eks. Uddannelsesforbundet eller DLF. Dette kunne beskrives i en særlig aftale mellem LCLF og den pågældende basisorganisation. - Det er vigtigt i den forbindelse også at beskrive og tydeliggøre ansvar og kommandoveje. - LC-Lederforum bør således også overveje at tegne rådgivningsforsikring for konsulenterne Mariann Skovgaard betonede, at der i denne sammenhæng er tale om en administrativ logik som følge af indgåelsen af den særlige lederoverenskomst, men at det sideløbende også er et politisk tema, som LC s forretningsudvalg er optaget af. På det statslige område - Fungerer systemet som hidtil, indtil der evt. indgås særlig lederoverenskomst for de private skoler. 9. Eventuelt Intet til referatet 10. Næste møde afholdes 19. november i Operaen - Forslag til mødets indhold fremgår af bilag 3 - Særligt program udsendes ca. 1. november. - Bemærk at der afholdes ordinære bestyrelsesmøder samme dag kl Med venlig hilsen Poul Krogstrup Sekretariatsleder / referent

Steen Devantier, Michael Vinther Nielsen, Oluf Brandt, Jens Sørensen. Stig Borberg, Torben Thilsted, Flemming Jørgensen, Birgitte Johansen (pkt.

Steen Devantier, Michael Vinther Nielsen, Oluf Brandt, Jens Sørensen. Stig Borberg, Torben Thilsted, Flemming Jørgensen, Birgitte Johansen (pkt. Godkendt referat Emne Bestyrelsesmøde i Ledergruppen Dato 10. februar 2010 Tilstede: Afbud: Fra sekretariatet: Steen Devantier, Michael Vinther Nielsen, Oluf Brandt, Jens Sørensen Thor Jensen Stig Borberg,

Læs mere

Afbud: Axel Bech (Københavns Skolelederforening/SKK) Anne Fuglsang (SKOLELEDERNE / Ledere ved voksenspecialundervisningen)

Afbud: Axel Bech (Københavns Skolelederforening/SKK) Anne Fuglsang (SKOLELEDERNE / Ledere ved voksenspecialundervisningen) LC-LederForum København, 19. februar 2009 Referat fra forretningsudvalgsmøde i LC-Lederforum onsdag den 28. januar kl. 14.00-18.00 på Sinatur Hotel Storebælt Østerøvej 121 5800 Nyborg m6531 4002 www.hotel-storebaelt.dk

Læs mere

Foreningen har tidligere udsendt nedenstående skema, hvoraf forhandlingsplaceringen for lederstillinger omfattet af overenskomsten, fremgår.

Foreningen har tidligere udsendt nedenstående skema, hvoraf forhandlingsplaceringen for lederstillinger omfattet af overenskomsten, fremgår. SL-Udsendelse 090326: Hvem forhandler hvilke stillinger? Kære lokalformand! Foreningen har tidligere udsendt nedenstående skema, hvoraf forhandlingsplaceringen for lederstillinger omfattet af overenskomsten,

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune ^v* - Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune Navn, hjemsted og opgaver 1 Stk. 1. Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. Stk. 2. ViSPs hjemsted

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud:

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Handicaprådet Dagsorden Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Pkt 23. Birgitte Borg fra Myndighed kl. 16.05 Pkt 24. Gitte Lykke Clausen, VIA NOVA kl.16.25 Pkt. Tekst Side 23

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 2 2/FORHANDLINGSRET

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Uddannelsesforbundet - Ledere og konsulenter. Steen Devantier, Michael Vinther, Oluf Brandt, Thor Jensen, Jens Sørensen

Bestyrelsesmøde i Uddannelsesforbundet - Ledere og konsulenter. Steen Devantier, Michael Vinther, Oluf Brandt, Thor Jensen, Jens Sørensen Forslag til referat Emne Bestyrelsesmøde i Uddannelsesforbundet - Ledere og konsulenter Dato D. 23. februar 2009 Dato 06.05.2009 / s Sagsnr. 073-20080004 Aktnr. 11 Tilstede: Afbud: Fra sekretariatet: Steen

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 30. marts 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler

Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 30. marts 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Side 1 2009/2010 Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 30. marts 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Afbud: Hanne Jensen, Malene Jørgensen, Marianne Uth Schou, Bente Olesen Beslutningssager: 1. Valg

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Herluf Jacobsen Kaj Clausen, afd. 3852 Leif Clausen, afd. 3815 Kirsten Rasmussen, afd. 3852 Hanne C. Nielsen, afd. 3851

Herluf Jacobsen Kaj Clausen, afd. 3852 Leif Clausen, afd. 3815 Kirsten Rasmussen, afd. 3852 Hanne C. Nielsen, afd. 3851 Boligselskabet Domea Rødekro Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag, den 26. november 2013 kl. 18.30 Mødet blev holdt på Røde Kro, Vestergade 2, Rødekro. Dagsorden Side 1 Valg af dirigent...

Læs mere

Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, 1. Velkomst og orientering...

Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, 1. Velkomst og orientering... Dagsorden Mødedato: Onsdag den 24. november 2010 Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:30 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokalet på 2. sal Journalnummer:

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Tambohus Bylaug Vedtægter

Tambohus Bylaug Vedtægter Tambohus Bylaug Vedtægter 1 Navn : Tambohus Bylaug 2 Formål : Tambohus Bylaug skal medvirke til at styrke sammenholdet og udviklingen af bylivet i Tambohus gennem aktivitet, sociale arrangementer og fællesopgaver.

Læs mere

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle.

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen, Holbæk Borgmester Martin Damm, Kalundborg

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Jeg vil kort nævne 3 hovedpunkter som hver i sær har taget meget arbejdstid i forhandlingsudvalget i det forløbne år:

Jeg vil kort nævne 3 hovedpunkter som hver i sær har taget meget arbejdstid i forhandlingsudvalget i det forløbne år: Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer og hver især lade tankerne gå til de af vore kolleger, som er døde siden sidste generalforsamling, og for dem alle udtale et Æret være deres minde

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET. Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET. Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET Onsdag den 20. august 2008 Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København.

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. Love for VIRKSOM 1. Navn 1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. 2. Idégrundlag og formål 2.1 VIRKSOM tilbyder medlemskab til personer, som driver selvstændig erhvervsvirksomhed,

Læs mere

Overenskomst- og aftaleforhandlingerne

Overenskomst- og aftaleforhandlingerne Overenskomst- og aftaleforhandlingerne i 2015 Debatoplæg På GL s repræsentantskabsmøde den 30. april 2014 skal GL beslutte, hvilke krav der skal stilles ved overenskomstforhandlingerne i begyndelsen af

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg.

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg. Advokataktieselskabet KNUDSEN & PARTNERE Klosterplads 11, 1. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 24 64 Fax 62 20 13 22 J.nr. AM/7420. V E D T Æ G T E R for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG 1 Navn. Foreningens

Læs mere

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Bestyrelsesmøde den 23-02-2016 på kontoret Temamøde vedr. grønne områder/sandkasser, og hvad der ellers hører under afd. 7 Til stede: Emma Schnedler,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering 2. Godkendelse af referat fra mødet den 3. marts 2014 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Claus Eskesen. OPLÆG TIL MØDE I DET FAGLIGE UDVALG FOR BEKLÆDNING Onsdag den 18. januar 2012 kl. 9.30 15.00

Claus Eskesen. OPLÆG TIL MØDE I DET FAGLIGE UDVALG FOR BEKLÆDNING Onsdag den 18. januar 2012 kl. 9.30 15.00 DMT-repræsentanter: Aage K. Feddersen Heidi Moisen Peter Kobjevsky Skrædderlauget-repræsentanter: Johnny Wichmann Tilforordnede: Jette Rosendal Sørensen, TEKO Kim von Bülow, CPH West Karin Jespersen, EUC

Læs mere

Deltagere: Bjarne Walentin, formand Jens Erik Kristensen, næstformand. 1. Godkendelse af referat Referatet fra mødet den 4. december til godkendelse.

Deltagere: Bjarne Walentin, formand Jens Erik Kristensen, næstformand. 1. Godkendelse af referat Referatet fra mødet den 4. december til godkendelse. Indkaldelse til bestyrelsesmøde, torsdag d. 29. januar 2015, kl. 15.30, Harald Lunds Gade 15 Deltagere:, formand Jens Erik Kristensen, næstformand 1. Godkendelse af referat Referatet fra mødet den 4. december

Læs mere

Bilag til ansøgning om prækvalifikation. Dokumentation fra aftagere i Region Midtjylland

Bilag til ansøgning om prækvalifikation. Dokumentation fra aftagere i Region Midtjylland Bilag til ansøgning om prækvalifikation Dokumentation fra aftagere i Region Midtjylland Dette bilag indeholder dokumentation fra relevante aftagere i Region Midtjylland. Det bygger på mailkorrespondance

Læs mere

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V.

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V. AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.06.3 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin

Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin Spørgsmål til Rune B. Róin i relation til det faktiske hændelsesforløb for perioden mandag

Læs mere

Torsdag, den 21. marts 2013 kl. 16.00 DAGSORDEN

Torsdag, den 21. marts 2013 kl. 16.00 DAGSORDEN I overensstemmelse med forretningsordenens 4 stk. 3, indkaldes til ordinært bestyrelsesmøde på organisationens kontor: Torsdag, den kl. 16.00 Såfremt bestyrelsens medlemmer måtte ønske eventuelle emner

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Vedtægter for Djøf Advokat

Vedtægter for Djøf Advokat Vedtægter for Djøf Advokat 1 Foreningens navn 2 Delforeningens formål 3 Forholdet til Djøf 4 Medlemmer 5 Kontingent 6 Djøf Advokat 7 og 8 Repræsentantskabet 9-11 Ordinært repræsentantskabsmøde 12 og 13

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Ændringsforslag DSU s love

Ændringsforslag DSU s love sforslag DSU s love DSU s 41. kongres sforslag nr. 1 Side 5, linje 39 Distrikternes Hovedbestyrelsesmedlemmer i en region vælger en repræsentant til socialdemokratiets regionsbestyrelse. ændres til: Distriktsledelserne

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 31. august 2010 Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 Møde nr. 5 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Per Seerup Knudsen (A) Karin Helweg-Larsen

Læs mere

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen)

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) DAGSORDEN Onsdag den 17. november 2010 Kl. 15.30 Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) Medlemmer: Flemming Pless (formand) Abbas Razvi Lene Kaspersen Lise Rask Per Roswall

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 18. januar 2012, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, 3. sal

Organisationsbestyrelsesmøde den 18. januar 2012, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, 3. sal Referat Udsendt den den 18. januar 2012, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, 3. sal Til stede: Afbud: Gerd Karlsen, Anette Ågård Nielsen, Hans Laustsen, Thomas Jensen, Annelise Refshauge, gæst Vibeke Nath

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE Udgiver: Socialpædagogerne Østjylland, maj 2014 Oplag: Konsulent: Gra isk produktion: 1.500 stk. Steen Kabel, Inquiry Partners WERKs Gra iske Hus a s, Aarhus

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Indledning Denne aftale er indgået med hjemmel i 2 i Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne og knytter

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.-6. maj 2015 Tirsdag den 5. maj 2015 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.20 Jan Rod Jensen byder velkommen. 2. Valg af mødeleder og referent kl. 10.20 10.25 Faggruppeformanden

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Akademikernes Centralorganisation (AC) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN)

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Akademikernes Centralorganisation (AC) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) 1 Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (2010.0010) Akademikernes Centralorganisation (AC) (advokat Jakob Juul) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) (advokat Morten Ulrich) 2 1. Indledning

Læs mere

Referat (åbent) til bestyrelsesmøde 34 for VUC Djursland den 121213 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse

Referat (åbent) til bestyrelsesmøde 34 for VUC Djursland den 121213 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 BR2013... 2 3 B2014... 2 4 VUC Erhverv... 3 5 Fagudbud i 2014... 3 6 Kursistanalyse... 3 7 Personale, LUKKET... 4 7.1 Personaleændringer... 4 7.1.1 HF... 4 7.1.2 AVU,

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat Punkt 1, bilag 1 Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Fælles Pipeline i Viborg Kommune

Fælles Pipeline i Viborg Kommune Referat fra bestyrelsesmøde i FOA Teknik og Servicesektoren Viborg. Mødet afholdt torsdag den 27-8-15. Deltagere: Henning Nygaard, Lars Christensen, Carsten Pedersen, Michael Magnussen. Afbud: John Christiansen,

Læs mere

Vedtægter - for Lærerstuderendes Landskreds

Vedtægter - for Lærerstuderendes Landskreds Vedtægter - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse: Kapitel 1 Navn og formål... 2 Kapitel 2 Medlemskab... 2 Kapitel 3 Årsmøde... 3 Kapitel 4 Bestyrelsen... 4 Kapitel 5 Forretningsudvalget...

Læs mere

Medarbejdertrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF

Medarbejdertrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Medarbejdertrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Undersøgelse af trivslen blandt medarbejderne på Vordingborg Gymnasium & HF skoleåret 15-16 I foråret 2016 gennemførte vi i samarbejde med firmaet ENNOVA

Læs mere

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde den 12. september 2017 vedlægges som bilag 1.

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde den 12. september 2017 vedlægges som bilag 1. Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Uddannelseslederne Dato 02.11.2017 Emne: Referat Dato: 30. oktober 2017 kl. 11-14 i Kompetencehuset i Aarhus. Forslag til referat Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Til godkendelse

Læs mere

Vejle, den 29. oktober 2014

Vejle, den 29. oktober 2014 Vejle, den 29. oktober 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Emne: "Høringssvar kombineret ungdomsuddannelse" Produktionsskoleforeningens

Læs mere

Direktionens strategiplan 2016-2017.

Direktionens strategiplan 2016-2017. Direktionens strategiplan 2016-2017. A. Indledning: Direktionens strategiplan for 2016 og 17 hviler på analyser af dels den generelle samfundsudvikling og dels den aktuelle udvikling i Vejen Kommune. Strategien

Læs mere

Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på KL s område. November 2008

Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på KL s område. November 2008 1 Vejledning om udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på KL s område November 2008 2 Indledning I forbindelse med trepartsaftalerne i 2007 blev der afsat et engangsbeløb på 388 mio. kr.

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

VEDTÆGTER for kommuneforeningen Skiveegnens Radikale

VEDTÆGTER for kommuneforeningen Skiveegnens Radikale 5756-002/KV 16.04.2012 VEDTÆGTER for kommuneforeningen Skiveegnens Radikale 1. Kommuneforeningen Kommuneforeningen Skiveegnens Radikale består af medlemmer af Det Radikale Venstre, bosiddende i Skive Kommune.

Læs mere

edtægt for styrelse af fritids- og ungdomsskoletilbud i Aarhus Kommune

edtægt for styrelse af fritids- og ungdomsskoletilbud i Aarhus Kommune edtægt for styrelse af fritids- og ungdomsskoletilbud i Aarhus Kommune 1 Formål Vedtægten fastlægger rammerne for fritids- og ungdomsskolebestyrelsens og forældre- og ungerådets arbejde, herunder rammerne

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

COWI-rapport: Vurdering af metoden til udpegning af nedslidningstruede brancher mv.

COWI-rapport: Vurdering af metoden til udpegning af nedslidningstruede brancher mv. NOTAT COWI-rapport: Vurdering af metoden til udpegning af nedslidningstruede brancher mv. 7. september 2007 AFCs/ALE COWI har udarbejdet ovenstående rapport til FTF. FTF har ønsket en udredning med det

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan?

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? F O T O : C O L O U R B O X. C O M A F T A G E R P A N E L E R A F T A G E R

Læs mere

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune Job- og personprofil Jobcenterchef Greve Kommune Indledning Greve Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny Jobcenterchef. Job- og personprofilen er udarbejdet

Læs mere

Referat til faggruppelandsmøde for leder/mellemleder

Referat til faggruppelandsmøde for leder/mellemleder Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat til faggruppelandsmøde for leder/mellemleder Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation v/conni Kraul Afbud fra Torben Hollmann og Kim Giedo, samt suppleanterne

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

BORGMESTERFORUM PÅ FYN

BORGMESTERFORUM PÅ FYN BORGMESTERFORUM PÅ FYN Sekretariat: Finn Boe-Hansen Tlf. 6551 1188 Mail: FBH@odense.dk Den 5. marts 2008 Til borgmestre og kommunaldirektører i de 10 kommuner på Fyn Referat fra møde i "Borgmesterforum

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 5. maj 2010, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 25, Fredensborg

Bestyrelsesmøde Den 5. maj 2010, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 25, Fredensborg Referat. Bestyrelsesmøde Den 5. maj 2010, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 25, Fredensborg Medlemmer: Thomas Lykke Petersen Thomas Elgaard Charlotte Rønhave Formand Næstformand

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden.

Bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1 Bestyrelsesmøde. Sted: Odense Produktions-Højskole Tidspunkt: Onsdag den 8. december 2010, kl. 10.00 til 15.00, Møde fra 10.00 til 14.00 derefter julefrokost. 1. Orientering og meddelelser. Dagsorden.

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2014 Indledning 2014 har igen været et travlt år. Det var det første år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Pædagogisk sektors Faggruppe: Pædagogmedhjælperne. Referat

Pædagogisk sektors Faggruppe: Pædagogmedhjælperne. Referat Faggruppelandsmøde 24. 25. marts 2010 Pædagogisk sektors Faggruppe: Pædagogmedhjælperne Referat 1. Velkomst, herunder praktiske oplysninger Ved Dorthe Hassager 2. Valg af ordstyrer og referent Fagligudvalg

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere