Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde"

Transkript

1 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Politikområde: 24 Psykiatri I hele kr., nettoudgifter i 2015-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning Rammeændringer, Budgetstrategi og Budgetaftale (15Æ01) + Ændringer fra budgetkontr. 1/4-14 (15Æ02) + Omflytninger mellem politikomr. (15Æ03) Lov- og cirkulæreprogram (15Æ04) + Andre tekniske korrektioner (15Æ05) + Demografi (15Æ06) Budget 2015 til Budgetseminaret Indarbejdet til 1. behandlingen (15Æ07) + Indarbejdet til 2. behandlingen (15Æ08) + Ændringer fra budgetkontr. 1/7-14 (15Æ09) + Øvrige korrektioner/omflytninger (15Æ10) Vedtaget budget Korrigeret budget 2014, hele politikområdet Regnskab 2013, hele politikområdet 0 Området er oprettet med virkning fra Forklaring af beløbene i skemaet: Ad) Basisbudget fra sidste års budgetlægning. Basisbudgettet består af sidste års vedtagne budget (for overslagsårene) prisog lønfremskrevet. Ad 1) Rammeændringer, Budgetstrategi og Budgetaftale. I budgetstrategi fremgår at hvert udvalg skal beskrive reduktionsmuligheder på 3,0 % af nettoudgifterne (bortset fra aktivitetsbestemt medfinansiering og arbejdsmarkedsområdet). For Psykiatriområdet svarer det til xx. Beløbet er ikke indberettet primo juni måned. Ad 2) Ændringer fra budgetkontrollen pr. 1/ Der er ikke indstillet ændringer i budgetkontrollen.

2 Ad 3) Omflytninger mellem politikområder. Der er indstillet følgende ændringer i budget kontrollen 1-4 og 1-7. Indkøbsbesparelser rammereduktion Indkøbsbesparelser - Tværgående I alt kr kr kr. Ad 4) Lov- og cirkulæreprogram. Intet Ad 5) Andre tekniske korrektioner. Intet Ad 6) Demografi Området for Psykiatri hørte indtil primo 2014 under politikområde Handicappede. Handicapområdet blev korrigeret for demografi for både handicappede og psykiatri. Psykiatriområdet andel af demografi overføres hermed fra politikområde handicappede 09 til politiområde 24 Psykiatri. Ad 7) Indarbejdet til 1. behandlingen. Intet Ad 8) Indarbejdet til 2. behandlingen. Intet Ad 9) Øvrige korrektioner/omflytninger. Specifikation af foreløbigt budget Nedenfor er foretaget en specifikation af ovennævnte rammebeløb budget , sammenlignet med tal fra korrigeret budget 2014 og regnskab 2013.

3 SPECIFIKATION AF BUDGET I hele kr., nettoudg. i 2015-priser Specifikation: 2013-priser 2014-priser Socialskadestue og 85 hjælp Botilbud for længervarende ophold ( 108) Refusion af særlig dyre enkeltsager Botilbud for midlertidige ophold Refusion af særlig dyre enkeltsager Aktivitet og samværstilbud ( 104) Budget i alt Udgifter i alt Indtægter statsrefusion Indtægter - salg til andre kommuner Budget i alt Primo juni mangler opdatering af brutto netto tal OPDATERET HERTIL MED UDTAGELSE AF BRUTTO NETTO TAL Kommentarer/specifikation Generelle bemærkninger Budgetvedtagelsen for 2014 indeholder, udover de under punkterne 5 og 7 beskrevne besparelser, ligeledes budgetudfordringer/besparelser på 2,2 mio.kr. på tilgang af nye sager (omprioriteringsforslag fra budgetbehandlingen), et forventet overført merforbrug fra 2013 på 4,9 mio.kr., samt et krav fra økonomistyringsprojekt gennemført i 2013, om at oparbejde økonomisk råderum på 5,0 mio.kr.. Området dækker over tilbud til borgere med fysiske og psykiske handicaps, sindslidelser, socialt udsatte og stofmisbrugere. Da de forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig hermed således: Fysisk handicappede borgere med nedsat fysisk funktionsevne og behov for en bolig med den nødvendige pædagogiske og sundhedsfaglige bistand og/eller et aktivitets- og samværstilbud med mulighed for ergoog/eller fysioterapeutisk træning

4 Fysisk/psykisk handicappede borgere med specielle handicap og behov for personlig støtte, hjælp, omsorg og pleje samt behandling i form af almen socialpædagogisk bistand og andre specialiserede ydelser Sindslidende borgere med psykiske problemer af varierende karakter. Indsatsen overfor denne gruppe er tilrettelagt forskelligt med hensyn til varighed, intensitet og metode Socialt udsatte og misbrugende borgere der lever i samfundets yderkanter. Det er personer, der ofte har et dårligt helbred, der sjældent har tilknytning til arbejdsmarkedet, og som ikke drager nytte af samfundets almindelige tilbud til borgerne. Inden for handicap- og psykiatriområdet i Næstved Kommune er der omkring 564 pladser fordelt på 8 virksomheder. Pladserne er tilknyttet bo- og behandlingstilbud til de forskellige målgrupper; der er cirka 487 pladser til fysisk/psykisk handicappede, 18 pladser til sindslidende og 59 pladser til socialt udsatte borgere. Derudover modtager ca. 650 borgere i egen bolig efter 85 i serviceloven. Politikområdet dækker derfor over, at mennesker med forskellige grader af nedsat funktionsevne får en værdig og uafhængig tilværelse og mulighed for at deltage i samfundslivet på lige vilkår med andre. Stofrådgivningen hvor borgere med problemer modtager rådgivning Aktiveringstilbud og skoletilbud, i form af Særlig tilrettelagt uddannelse, som sker under Næstved Sociale virksomhed, samt skole og opholdstilbud på Krummerup Højskole. Begge tilbud sker med både aktivering og læring for øje. Særlig tilrettelagt uddannelse (STU) er startet op ultimo 2007, og der ses en stor stigning til uddannelsen. Området dækker derfor: Drift af tilbud til borgere, der ikke kan bo i eget hjem (institutionsdrift) Køb og salg af pladser/ydelser til og af andre kommuner/regioner Øvrige områder som for eksempel frivillighedspuljen og kontaktpersonsordningen Udgifter til ledsageordningen og til personlige tillæg som for eksempel varmetilskud, medicintilskud og lignende. Området adskiller sig altså en smule fra de andre politikområder, da Næstved Kommune faktisk har en reel indtægt, som kommer fra salg af pladser til andre kommuner. Det betyder, at der er budgetteret med et samlet udgiftsbudget på 507 mio. kr. og et samlet indtægtsbudget på 214 mio. kr., hvilket i alt giver 293 mio. kr. netto. De borgere, som dette politikområde beskæftiger sig med, er mennesker, som oftest har brug for en livslang støtte og vejledning, og derfor er udgifterne rimeligt stationære. Men hvis salget af pladser ændrer sig markant, vil det rykke ved indtægterne og få stor betydning for kvaliteten i tilbud og ydelser. Køb af pladser i andre kommuner og salg af egne pladser til andre kommuner.

5 På voksenområdet er en stor del af udgifterne relateret til udgifter vedrørende døgninstitutioner i alle former samt dertil hørende aktivitet og samværstilbud. Det samlede budget kan opdeles således: Type (1.000 kr) Budget 2014 Antal Køb af pladser Drift af egne institutioner Salg af pladser til andre kommuner I alt Ovenstående tabel viser omsætningen på området. Der skal bemærkes følgende: Køb af pladser: Næstved Kommune er betalingskommune for en række borgere som bor i andre kommuner. Baggrunden for at de bor i andre kommuner kan enten være fordi, det tilbud de er omfattet af, udelukkende udbydes af kommunen, de er placeret der under de tidligere amtskommuner eller af hensynet til pårørende. Borgerne er omfattet af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. Lovens 9 påpeger bl.a., at loven skal sikre borgernes rettigheder og indflydelse, når de sociale myndigheder behandler sager.i 4, fremgår, at borgeren skal have mulighed for at medvirke ved behandling af sin sag. Derudover fastslås, at borgerens opholdskommune også er handlekommune, samt at opholdskommunen har ret til at få dækket udgiften, jf. 9c stk 1 og 2.i Det betyder, bl.a. at når disse borgere har en anden handle kommune end Næstved kan Næstved Kommune ikke flytte disse borgere uden borgerens samtykke. Drifts af egne institutioner: Udgangspunktet i lovgivningen er, at kommunen skal behandle alle borgere ens. Det betyder, at alle 623 borger, som er omfattet af budgettet, skal tilbydes samme serviceniveau. Samme serviceniveau er som hovedregel udtryk for samme omkostning pr. døgn pr. borger ved samme funktionsniveau. Det betyder, at skal der gennemføres en besparelse på driften af institutioner skal det foretages ved at nedsætte omkostningen pr. døgn for samtlige 623 borgere.

6 Salg af pladser til andre kommuner: Ud af det samlede antal borgere på vores institutioner, er der 343 borgere som har anden betalingskommune end Næstved Kommune. Det samlede indtægtsbudget dækker over opkrævning af 343 borgere med en gennemsnitlig omkostning pr. døgn. Gennemføres der som beskrevet ovenfor en besparelse på omkostning pr. døgn vil betalingskommune skulle betale en lavere omkostning pr. time. En ændring af budgettet til drift af vores institutioner vil derfor altid påvirke omkostningen pr. time for de 623 borgere. Næstved kommunes opkrævning/refusion af udgiften hos andre betalingskommuner vil ligeledes blive ændret med det tilsvarende beløb.. Specifikations af de enkelte budgetområder: Funktion Driftssikring/lejetab En lang rækker af de institutionspladser som handicapområdet anvender, er i løbet af de sidste år ombygget efter alm. Boligloven. Det betyder, at er en bolig tom, f.eks. i den periode som det tager at få istandsat lejligheden, så er Handicapområdet forpligtiget til at betale leje til boligselskabet i denne periode. Dette budget dækker over disse udgifter. Budgettet udgør kr. Funktion Busdrift Budgettet dækker områdets andel af handicapkørsel i regionens busselskaber. Budgettet udgør kr. Funktion Undervisning. Dette område indeholder, dels den særlige ungdomsuddannelse som drives af Næstved Social virksomhed, med 25 pladser, dels drifts af Institutionen Krummerup, samt budget til dækning af udgifter til køb af pladser i andre kommuner. Krummerup Højskole har et samlet brutto budget på 7,7 mio.kr, ved fuld belægning af alle pladser. Der er henholdsvis en bo del og en skole del. Det forventes at alle pladser sælges til andre kommuner, hvor det samlede netto budget udgør 0 kr.. Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse er budgetlagt med ca. netto 12,0 mio.kr. i Der forventes en øget efterspørgsel i overslagsårene, hvilket ikke er indarbejdet, da der ikke er taget stilling til finansiering af den

7 forventede udgiftsstigning. Budgettet vedrører alene køb af pladser i andre kommuner, samt Næstved Kommunes brug af egne pladser på Næstved Sociale Virksomhed, jf. funktion Funktion Begravelseshjælp Området dækker udgifter til begravelseshjælp. Budgettet er placeret på dette område af hensyn til sammenfald imellem dem som udbetaler ydelsen og dem som har budgetansvaret. Budgettet udgør kr. Funktion Social udsatte Området vedrører driften af værested og udgifter til levering af 85 ydelser hjælp i egen bolig. Budgettet udgør i alt kr. Funktion Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Her føres kommunens udgifter til andel af driften af Platangården og øvrige rådgivningsinstitutioner. Budgettet udgør kr Botilbud for personer med særlige sociale problemer Her føres udgifter til Forsorgshjemmet, Varmestuen og Frelsens Hærs Krisecenter. Budgettet udgør brutto kr. før indtægter fra andre kommuner og indtægter fra salg af pladser på i alt kr. Budget 2014 (1.000 kr.) Køb af pladser i andre kommuner Institutionsdrift i alt Statsrefusion - forsorgshjem Salg af pladser til andre kommuner I alt Antal normerede pladser på institutionerne. 31 Funktion Behandling af stofmisbrug

8 Området dækker driften af Kornbakken med kr., samt 5,9 mio.kr., vedr. rådgivning og behandling af stofmisbrug. Formålet med misbrugsenhedens arbejde er at yde professionel og respektfuld rådgivning og behandling til personer, som har problemer med alkohol og / eller stofproblemer, og som ønsker hjælp til at ændre/stoppe misbruget, samt hjælp til pårørende. Området har selvforvaltning budget i alt kr.. Funktion Botilbud for længerevarende ophold Nedenfor er udarbejdet en specifikation af det samlede budget: Budget 2014 (1.000 kr.) Særtakster Særtakster til borgere fra andre kommuner Uddannelser og kurser (Pædagogstuderende) Køb af pladser i andre kommuner Institutionsdrift i alt, Inkl institutionens egne evt. indtægter Salg af pladser til andre kommuner I alt Antal normerede pladser på 262 institutionerne. Der er tale om pleje og omsorg for borgere i boformer efter 108 og pleje og omsorg i eget hjem efter 85,96,99. Pladserne tildeles efter visitering. Institutionsdriften omfatter Socialpædagogisk Center, speciel Plejehjemmet Solgaven, Askov Møllehus, Neuropædagogisk Center på Obovej og Soc. Psykiatrisk Center på Grimstrupvej. Salg af pladser til andre kommuner er underlagt rammeaftalen for Region Sjælland. Det betyder, at taksten beregnes efter fastsatte beregningsregler, hvor samtlige omkostninger medtages. Det betyder, at omkostninger til administration af lønsystemer, andel af administration, tjenestemændspensioner, afskrivninger og forrentning indgår i taksten og dermed i den samlede indtægt for salg af pladser. Taksten reguleres derudover også for forventet belægningsprocent på de enkelte tilbud.

9 De samlede udgifter til området indeholder ikke tilsvarende andel af udgifter vedr. afskrivning, tjenestemandspensioner, etc.. Der er derfor tale om en relativ større andel af indtægter end det faktiske antal pladser solgt til andre kommuner udgør. Refusioner for særlig dyre enkelt sager indgår i ovenstående. Forventet indtægter udgør i alt 12,0 mio.kr.. Funktion Bo tilbud for midlertidige pladser. Der er her tale om udgifter til borgere, som kun har brug for et midlertidig ophold. Det samlede nettobudget udgør kr. Socialpsykiatriens 10 midlertidige boliger er en del af dette budget. Derudover betales for ophold til andre udbydere. Funktion Kontaktperson og ledsageordning Der er fortrinsvis tale om udgifter til driften af servicelovens 97 og 99. Budget i alt Funktion Beskyttede værksteder Der tilvejebringes særlig beskæftigelse tilpasset til borgernes behov. Tilbuddet gives uafhængigt af borgerens boform. Nedenfor er udarbejdet en specifikation af det samlede budget: Budget 2014 (1.000 kr.) Køb af pladser i andre kommuner Institutionsdrift i alt Salg af pladser til andre kommuner I alt Antal normerede pladser på institutionerne. 122 Institutionsdriften omhandler Rohavegård og Næstved Aktivitets og besk. Center. Næstved Aktivitets og besk. Center driver den Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse, som en fuld indtægtsdækket virksomhed, hvorfor det samlede budget indgår med 0 kr. på dette område. Jf. funktion for den samlede nettoudgift for kommunens udgifter til STU. Funktion Aktivitets- og samværstilbud

10 Ydelserne produceres blandt andet med henblik på at give borgerne mulighed for en så normal hverdag som muligt på linje med samfundets øvrige medlemmer. Nedenfor er udarbejdet en specifikation af det samlede budget: Budget 2014 (1.000 kr.) Køb af pladser i andre kommuner Institutionsdrift i alt Salg af pladser til andre kommuner I alt Antal normerede pladser på institutionerne. 183 Funktion /Personlige tillæg Området er overgået til andet politikområde med virkning fra Funktion Merudgift for voksne med nedsat funktionsevne 100 Det er en fortsættelse af en hidtidig kommunal aktivitet, hvor der efter visitering tildeles ressourcer i forhold til konkrete behov. Budgettet udgør kr. Funktion Støtte til frivilligt socialt arbejde Midlerne tildeles af udvalget efter konkrete ansøgninger fra forskellige sociale institutioner, som udfører frivilligt socialt arbejde til gavn for kommunens borgere. Budgettet udgør kr. Handicapråd Der er afsat kr. til driften af handicaprådet Selvforvaltningsvirksomheder: Følgende virksomheder har selvforvaltningsaftaler (der henvises til aftalerne for yderligere specifikation): Socialpædagogisk center Næstved Socialpsykiatrisk center Næstved Center for Socialt Udsatte Næstved

11 NSV Beskæftigelse- og aktivitetscenter Næstved Neuro pædagogisk center Næstved Plejehjemmet Solgaven (selvejende med driftsoverenskomst) Plejehjemmet Askov Møllehus (selvejende med driftsoverenskomst) Frelsens Hærs krisecenter (selvejende med driftsoverenskomst)

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: 09 Handicap I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 256.721

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: 09 Handicap I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 256.721

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 09 Handicappede I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 298.793 296.292

Læs mere

8. HANDICAP- OG PSYKIATRI

8. HANDICAP- OG PSYKIATRI 8. HANDICAP- OG PSYKIATRI Politikområdet Handicap og Psykiatri omfatter tilbud som fx støtte i eget hjem, botilbud, beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud til voksne med betydelig nedsat

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2015 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: Dagpasning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning + Rammeændringer,

Læs mere

Oprindeligt budget. Korrigeret budget incl. overførsler

Oprindeligt budget. Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Forbrug pr. -2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget pr. 31. august 2012 Omsorgsudvalget

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2016 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Psykiatrivirksomheden, Region Hovedstaden. Tilbuddets navn: I Helårspladser Rammeaftale

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Psykiatrivirksomheden, Region Hovedstaden. Tilbuddets navn: I Helårspladser Rammeaftale Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2007 Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. ovedstaden Kontaktperson: Katrine Nørtoft Magelund Tlf: 45112081

Læs mere

Politikområde Handicappede - 09

Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Skibbyhøj 01.01.06 01.01.07 01.01.08 01.01.08 sindslidelse Dag 31.12.06 31.12.07 30.06.08 31.12.08

Skibbyhøj 01.01.06 01.01.07 01.01.08 01.01.08 sindslidelse Dag 31.12.06 31.12.07 30.06.08 31.12.08 Indledning Side 1. Skema sæt til oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Katrine Nørtoft Magelund Tlf: 45112081 Mail: katrine.magelund@psv.regionh.dk

Læs mere

Indhold. 1. Rammer. Stk. 2. Optagelse i boformer efter stk. 1 kan ske ved egen henvendelse eller ved henvisning fra offentlige myndigheder.

Indhold. 1. Rammer. Stk. 2. Optagelse i boformer efter stk. 1 kan ske ved egen henvendelse eller ved henvisning fra offentlige myndigheder. Kvalitetsstandard Forsorgshjem, herberger og beskyttede pensionater Serviceloven 110 Udarbejdelse Januar 2016 Social og Handicap, Center Bøgely Godkendelse Udvalget for Social og Sundhed Revidering 2018

Læs mere

Skrivelse med orientering om de væsentligste regler og lovgivningsmæssige forpligtelser på forsorgshjems- og krisecenterområderne m.m.

Skrivelse med orientering om de væsentligste regler og lovgivningsmæssige forpligtelser på forsorgshjems- og krisecenterområderne m.m. Til samtlige kommuner, regioner m.fl. Dato: Skrivelse med orientering om de væsentligste regler og lovgivningsmæssige forpligtelser på forsorgshjems- og krisecenterområderne m.m. Kommunerne har det fulde

Læs mere

1. forventet regnskab - Serviceudgifter

1. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 1. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo januar Socialudvalget (inkl.

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 447.308 458.000 467.664 467.664

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Københavns kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Kontaktperson Camila Kejser Tlf. nr. 33 66 42 93 Mail.: camila@buf.kk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 10 Børn og Unge I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 258.442 256.726

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 535.485 547.530 554.732

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets og samværstilbud

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets og samværstilbud Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets og samværstilbud 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune Fredensborg kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune Kontaktperson Martin Ishøy 72565138 Mail.: maki2fredensborg.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Følgebrev. - til kommunerne i Hovedstadsregionen. Benchmarking på voksenhandicapområdet for 2011

Følgebrev. - til kommunerne i Hovedstadsregionen. Benchmarking på voksenhandicapområdet for 2011 Kommunerne i Region Hovedstaden SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Handicap & Psykiatri Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 14. marts 2012 E-mail: job-familie@balk.dk

Læs mere

Etablering af ét hjerneskadecenter

Etablering af ét hjerneskadecenter Etablering af ét hjerneskadecenter Faaborg-Midtfyn Kommune oplever et stigende pres på hjerneskadeområdet - et pres som stiller krav om det kommunale beredskab på området. Faaborg-Midtfyn Kommune vil imødekomme

Læs mere

Center For Job og Oplevelse 01.01.06 01.01.07 01.01.08 01.01.08 psykisk udviklingshæmning Dag 31.12.06 31.12.07 30.06.08 31.12.08

Center For Job og Oplevelse 01.01.06 01.01.07 01.01.08 01.01.08 psykisk udviklingshæmning Dag 31.12.06 31.12.07 30.06.08 31.12.08 Indledning Side 1. Skema sæt til kommunens oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Elsa Undén Hende tlf. nr. 49283258 Mail: euh43@helsingor.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse

Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 25. november 2015 Servicelovens 103 Lovgrundlag Kommunen skal tilbyde beskyttet beskæftigelse til personer under

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 23 Førtidspension m.m. I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 425.100

Læs mere

Lov om social service 97, Ledsagerordning

Lov om social service 97, Ledsagerordning Lov om social service 97, Ledsagerordning Servicelovens 97: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 15 timers ledsagelse om måneden til personer under folkepensionsalderen, jf. 1 a i lov om social pension, dog

Læs mere

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2012

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2012 Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2012 INTRODUKTION TIL SPØRGESKEMA Skemaet er udarbejdet med henblik på at få belyst hvilke planer og forventninger kommunerne har til afvigelser i udbud og efterspørgsel

Læs mere

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo?

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Autismecenter Nord-Bo Autismecenter Nord-Bo ligger i Nordjylland og har afdelinger placeret i Jammerbugt Kommune og Aalborg Kommune. Autismecenter Nord-Bo

Læs mere

Forslaget vil understøtte den overordnede vision for Aarhus Kommune er Aarhus en god by for alle, hvor:

Forslaget vil understøtte den overordnede vision for Aarhus Kommune er Aarhus en god by for alle, hvor: Forslag 3: Byrådsmøde d. 6. maj 2015 - Budgetforslag fra SF: Bedre forhold for handicappede Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF s beslutningsforslag om bedre forhold

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde : 25 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 116.813 113.487 114.232 114.232 + Rammeændringer,

Læs mere

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv.

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. Koordinationsforum 27/11 Status og fælles fokus på tværs af de fem regioner i forhold til

Læs mere

702 Socialpsykiatri, handicap og misbrug

702 Socialpsykiatri, handicap og misbrug OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse Borgerstyret personlig assistance Botilbud for personer med særlige sociale problemer Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede

Læs mere

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Overskud op til 5 procent kan overføres indenfor samme ledelsesområde/center.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov INDSTILLING Til Århus Byråd Den 16. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1000 Jour. nr.: 00.01A00 Ref.: amm/rc

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 6.908 6.552

Læs mere

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune Formål og mål Køge Kommune ønsker med formuleringen af en frivillighedspolitik, at styrke, synliggøre

Læs mere

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde.

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Lov om social service 98, kontaktperson til døvblinde Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Formålet

Læs mere

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget 2010-2013 pr. politikområde Politikområde: Ældre I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2010-priser 2010 2011 2012 2013 Basisbudget fra sidste budgetlægning

Læs mere

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Sociale Ydelser hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget på 33,7 mio.

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Målgruppe: Hovedvægt på 2007 2008 2009 2010 2011 2012

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Målgruppe: Hovedvægt på 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Kontaktperson: Henrik F. Søtorp Tlf. nr. 43 59 17 05 Mail: henriksoe@htk.dk Overskrifter på de enkelte ark. Opdeling

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 09 Handicap DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 453.665-194.550 259.115 Forbrug regnskab

Læs mere

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget.

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget. Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for. Drift Økonomirapport 1 for perioden januar til marts 2015. Nedenstående oversigt viser den overordnede økonomiske situation pr. sektor og serviceområde, med udgangspunkt

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103 Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103 Introduktion Greve Kommune bevilger tilbud om beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandarden for beskyttet beskæftigelse beskriver

Læs mere

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Notat Til: Social og Sundhedsudvalget Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Dato: 29.10.2010 Sagsansvarlig: jdalb BPA efter Servicelovens 95 Udmøntningen af 95 blev tidligere kaldt den lille

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Emne Udviklingen i antal anbringelser 2007-2012 Socialudvalget Kopi til. Socialforvaltningen. Den 3.

Notat. Aarhus Kommune. Emne Udviklingen i antal anbringelser 2007-2012 Socialudvalget Kopi til. Socialforvaltningen. Den 3. Notat Emne Udviklingen i antal anbringelser 2007-2012 Til Socialudvalget Kopi til Aarhus Kommune Den 3. april 2013 I dette notat gives et overblik over udviklingen i antal anbringelser opdelt på følgende

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 23 Førtidspension m.m. I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 442.373

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2016 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122 Serviceinformation Orlov til pasning af døende jf. Lov om social service 119-122 Som nærtstående til en alvorligt syg, der ønsker at dø i eget hjem, har du mulighed for orlov til pasning af den døende.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

Bevilling 32 Psykiatri og Handicap

Bevilling 32 Psykiatri og Handicap Bevilling 32 Psykiatri og Handicap Beskrivelse Bevilling Psykiatri og Handicap hører under Social- og Sundhedsudvalget. Bevillingen administreres af Center for Psykiatri og Handicap og omfatter tilbud

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET BILAG 1 Oversigt over Nr. Forslag Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 1 Sygedagpengereform - jobafklaringsforløb 6.890 6.890 6.890 6.890 Sygedagpengereform - reduktion af udgifter til 2 sygedagpenge

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden Måltider der forebygger og rehabilitere Vibeke Høy Worm Voksenenheden Det handler om Uden mad og drikke duer helten ikke heller ikke når man bliver ældre Baggrund for projekt God mad - godt liv Regeringen

Læs mere

Bilag 5. Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne. Aarhus Kommune. Den 11. september 2012

Bilag 5. Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne. Aarhus Kommune. Den 11. september 2012 Bilag 5 Emne: Til: Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Endelig fastsættelse af budget samt udmøntning af ændrede

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -669-1.484

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Udarbejdelse Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap og Samstyrken Godkendelse 19 april 2016 Udvalget for Social og Sundhed Revidering

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand Kvalitetsstandard Serviceloven 85 Socialpædagogisk bistand Godkendt i Byrådet den 22. november 2011 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den xx. juni 2012 Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Politikområde: nr. områdenavn I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års

Læs mere

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om Indregning af over- eller underskud i taksterne Model 1 Grundvilkåret for opgørelsen af, om der er opstået over- eller underskud ved

Læs mere

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014.

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014. Redegørelse vedrørende sager om i Ældreområdet 2014. Indledning Social- og Sundhedsudvalget orienteres en gang årligt om antal sager vedrørende indenfor Ældreområdet. Ældre Bevillingsenheden Tlf. 46 11

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

Notat. Betaling for personaleledsagelse på ferieture mv. Borger & Arbejdsmarked Social & Tilbud

Notat. Betaling for personaleledsagelse på ferieture mv. Borger & Arbejdsmarked Social & Tilbud Sct. Knuds Allé 7. 6740 Bramming Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. februar 2014 Sagsbehandler Bodil Kiær Thomsen Telefon direkte 76 16 92 62 Sagsid 2012-3337 Notat Betaling for personaleledsagelse

Læs mere

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal Kommunal medfinansiering og mellemkommunal udligning Træk af kommunernes andel af de ydelser, som Udbetaling Danmark udbetaler og udligning vedrørende boligstøtte og pension - udmøntning af opgavesplit

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 4 5.32

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Notat Til: Børne og Sundhedsudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 211 Bilag: - Hørsholm s informationer til Rammeaftalen 211 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Hørsholm

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 55-907 -1.602-1.602

Læs mere

Overførsel af uforbrugte midler fra regnskab 2011 til budget 2012 - tillægsbevilling

Overførsel af uforbrugte midler fra regnskab 2011 til budget 2012 - tillægsbevilling Punkt 3. Overførsel af uforbrugte midler fra regnskab 2011 til budget 2012 - tillægsbevilling drift. 2012-4583. Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender, At der på sektor Børn og Unge decentrale

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte 96 Fagligt område: Politiske mål: Borgerservice Skadedyrsbekæmpelse At overholde den gældende lovpligtige rottebekæmpelse. Aktiviteter for indfangning af vilde katte ønskes ikke bibeholdt. Folkeoplysning

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger - 243-1. Baggrund Balanceforskydninger Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver, og herunder hører forbrug af likvide aktiver og optagelse af lån, der betragtes

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere