Afbud: Steen Bundgaard, Christian Boldsen, Louise Brown, Mette Winther Nielsen, Henning Munkholm Eriksen, Erkan Ari

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afbud: Steen Bundgaard, Christian Boldsen, Louise Brown, Mette Winther Nielsen, Henning Munkholm Eriksen, Erkan Ari"

Transkript

1 Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af møde i Medborgerskabsrådet den 25. april 2016 Mødested: Remisen, J.V. Martins Plads 3 Mødedato: 25. april 2016 Sendes til: Medborgerskabsrådet Afbud: Steen Bundgaard, Christian Boldsen, Louise Brown, Mette Winther Nielsen, Henning Munkholm Eriksen, Erkan Ari Suppleanter: Fahrudin Zec, Emmanuel Monsale Maheshe 1. Oplæg om Tøjhushavekvarteret v. Jørn Bjerre Jørn Bjerre introducerede Remisen, herunder historien, driften, økonomiske udfordringer og Remisens udfordringer med at engagerer frivillige. Jørn Bjerre efterlyste større synlighed af rådet, herunder på kommunens hjemmeside. 2. Velkomst til nye i Rådet Velkomst til rådets nye medlem Svend Aage Nielsen samt rådets suppleanter, Lisbeth Kristensen, Fahrudin Zec, Emmanuel Monsale Maheshe og Per K. Rasmussen. Svend Aage træder som medlem af rådet i stedet for Henrik Herold. Vitus Jordan runddelte oversigt over rådets medlemmer med information om medlemmernes respektive baggrund. Vitus orienterede om, at rådets side på kommunens hjemmeside er blevet opdateret i samarbejde med Kommunikation, hvor blandt andet de nye til rådet nu fremgår. Ikke alle medlemmer ønsker at have foto på hjemmesiden, men hvis det ønskes kan foto sendes til Bjarke Scott Levinsen fra byrådssekretariatet eller Christian Sloth fra Kommunikation. 3. Præsentation af arbejdsrammer for arbejdsgrupperne På rådets sidste møde aftalte rådet, at arbejdsgrupperne skulle samles og udarbejde deres respektive arbejdsrammer, herunder konkretisere projektforslag, tidsramme for gennemførelse samt eventuelt estimat af økonomiske konsekvenser. Grupperne har imidlertid ikke har mulighed for at samles, hvorfor grupperne forbereder deres oplæg til mødet den 21. juni 2016.

2 a. Informations- og kommunikationsveje Maria Fangel, der er tovholder for gruppen efterlyste af rådet, at der sker en forventningsafstemning i forhold til tovholderens rolle og ansvar samt i forhold til hvordan gruppernes arbejde konkretiseres. Maria delte sine tanker omkring behovet for optimering af kommunens borgerrettede informations- og kommunikationsveje samt forslag til arbejdsmetoder og samarbejdsparter. Gruppens umiddelbare tanker er, at eksisterende kommunikationsplatforme skal koordineres med henblik på at skabe et samlet overblik over den borgerrettede information. Hertil kunne knyttes et nyhedsbrev, hvor borgerne kan tilkendegive, hvad de ønsker nyt om. Kommunikationen omkring rammerne for tilbuddet Flex-trafik blev drøftet som et eksempel på et konkret projekt. Vitus Jordan præciserede, at tovholderens opgave er af praktisk karakter og består primært af mødeindkaldelse af gruppens deltagere samt involvere gruppens deltagere i arbejdet. Referatet fra rådets sidste møde blev korrigeret i forhold til gruppernes medlemstal. Grupperne skal bestå af minimum 3 rådsmedlemmer, gerne flere og gerne med eksterne deltagere. Som mulige eksterne deltagere blev kommunens kommunikationsmedarbejdere drøftet. Maria Fangel har oplevet en interesse for arbejdsgruppens temaer, men for nuværende er der ikke kommunikationsmedarbejdere i gruppen. Forslag til andre eksterne deltagere drøftes i gruppen. Maria ønskede rådets opbakning forud for igangsættelse af gruppearbejdet. Arbejdsgruppe-modellen og behovet herfor blev drøftet og der var enighed om at arbejdsmodellen er den rette med henvisning til at rådsmøderne ikke skal være et arbejdsforum i den forstand. Rådet aftalte, at gruppen konkretiserer forslag til projekter samt forslag til rammerne for projektets gennemførelse. Maria indkalder til gruppemøde og rundsender hendes tanker til gruppen. b. Land- by sammenhængskraft Louise Brown overtager rollen som tovholder i det Henning Munkholm Eriksen ønsker at blive afløst. Afgrænsning af gruppens emne blev drøftet. Det blev præciseret, at gruppen skal fokusere på sammenhængskraften, herunder hvordan land og by inspirere hinanden

3 på tværs samt hvordan den nye kommunesammensætning kan fungere. Flere synspunkter blev drøftet, herunder i forhold til hvordan sammenhængskraften synliggøres for at påvirke økonomiske beslutninger om f.eks. kollektiv trafik. c. Integration / Internationalisering 4. Handleplanen Projektet omkring en international blev drøftet. Der var enighed om at det er nødvendigt, at gruppens projektplan færdiggøres før eksterne parter involveres. Herudover blev økonomi og kommunikation drøftet. Det blev forslået, at projektet kunne kombineres med den internationale dag arrangeret af Scandinavia Restore Hope. Eventuel synergi blev drøftet. Gruppens temaer blev vendt, herunder om gruppen bør have et bredere fokus end en international dag. De videre drøftelser tages i gruppen. Fatmir Asllanaj indkalder til gruppemøde. Seda Tugba Cetinkaya opfordrede til at gruppen/rådet følger underværkets aktiviteter da der har været flere eksempler på oplæg af relevans for gruppens temaer. Fatmir sidder i underværkets bestyrelse og vil videresende orientering om aktiviteter der vurderes at have relevans. Vitus rundsender handleplanene til de senest ankomne til rådet. a. Nye initiativer, herunder: i. Byen til Vandet v. Bjarke Scott Levinsen Rådet har tidligere tilkendegivet en interesse for projekt byen til vandet i forhold til målet om mere borgerinddragelse. Bjarke har været i kontakt med Malene Lauge Nielsen der er projektleder på projektet omkring inddragelse af Medborgerskabsrådet. Efter drøftelse med projektets styregruppe har Malene meldt tilbage, at der er åbenhed omkring inddragelse af rådet i forhold til borgerinddragelsesinitiativer. Aktuelt er det imidlertid ikke relevant, men Malene tilbød at deltage i et rådsmøde og orientere om projektet, dets status m.v. Rådet besluttede, at oplægget blev sat på dagsordenen på et af de første møder efter sommerferien.

4 ii. Borgerundersøgelser v. Vitus Jordan Vitus har oplevet en lav deltagelse i borgerundersøgelser på det sociale område og udfordrer, at konklusionerne er repræsentative for den respektive målgruppe af borgere. Vitus forslog det som emne, at rådet arbejder med et forslag til kommunen om, at rådet inddrages når forvaltningen ønsker at gennemfører en borgerundersøgelse. Emnet tages op igen senere som et 10 minutters indlæg af Vitus. iii. Udmøntning af politikken for aktivt medborgerskab Det er en del af rådets opdrag at deltage i implementering af politikken. Bjarke Scott Levinsen har drøftet rådets rolle med Katrine Axél, Sekretariatschef for Social- og Arbejdsmarked. Social- og Arbejdsmarked bliver den første forvaltning med en handleplan for udmøntningen af politikken, hvorefter de øvrige forvaltninger forventes at igangsætte samme arbejde. Arbejdet er stadig i et tidligt stadie, men forvaltningen er opfordret til at inddrage rådet i processen. Herudover skal der udarbejdes en kommunikationsstrategi. Her ønskes det at rådet stiller med 2-3 repræsentanter til møde om kommunikationsstrategien. Vitus Jordan, Michael Randrup og Maria Fangel deltager. Louise Brown inviteres i kraft af hendes lederrolle for frivilligværket. iv. Samarbejde med andre råd (ungerådet etc.) 5. PR-indsatsen v. Vitus Jordan Halvårsrapporten som drøftet under pkt. 6 skal sendes til de øvrige råd for at gøre opmærksom på Medborgerskabsrådets arbejde. Det blev drøftet om rådet skal afsøge andre muligheder for PR end aftalen med Amtsavisen for at øge kendskabet til rådet. Et synspunkt var, at rådet bør tage initiativ til projekt, der skal være med til at synliggøre rådet. Synspunktet blev imødekommet med henvisning til at den internationale dag kan have den effekt og i den forstand, at der bør tages afsæt i noget konkret. Det blev tillige forslået at rådet primært retter PR-indsatsen mod foreninger.

5 Rådets identitet blev drøftet, herunder om rådet skal drive projekter eller blot være initiativtager. Rådet vedtog ikke andre PR-initiativer. 6. Halvårsrapport v. Vitus Jordan Vitus har udarbejdet et udkast til rådets halvårsrapport som er blevet fremlagt for rådet. I forhold til tidligere rundsendte har Vitus tilføjet et afsnit om rådets sammensætning. Maria forslog, at det blev tilføjet, at rådet inddrages for lidt af forvaltningen samt, at rådet har ambition om søge inspiration til sit arbejde hos andre kommuner. Der var alene opbakning til tilføjelsen omkring indhentelse af inspiration fra andre kommuner. Med denne ændring var der enighed om, at rapporten rundsendes til direktionen, politikere samt andre for at gøre opmærksom på Medborgerskabsrådet. 7. Diæter og kørselsfradrag v. Bjarke Scott Levinsen Bjarke orienterede om at forvaltningen har arbejdet med en revision af kommunens vederlagsregulativ. Konklusionen er at rådets medlemmer samt suppleanter tilbydes diæter samt kørselsgodtgørelse i forbindelse med transport til og fra rådsmøderne. Bjarke Scott Levinsen orienterer efterfølgende om reglerne per mail minutters tanker fra et rådsmedlem Punktet blev behandlet sammen med punkt 3.a. 9. Næste møde den 21. juni 2016 på Gjessinggård Næste møde den 21. juni 2016 afholdes på Gjessinggård. Carl Frandsen arrangerer oplæg samt forplejning i dialog med Vitus. Efter sommerferien afholdes der ikke længere arbejdsmøder imellem rådsmøderne. I stedet er intentionen, at arbejdsgrupperne mødes. Det blev forslået, at der kunne afholdes et ekstraordinært møde vedr. godkendelse af arbejdsgruppernes rammer. Rådet ønskede at fastholde mødeplanen. Mødeplan efter sommerferien koordineres af Vitus når alle har svaret på doodle invitationen. Mødetid blev drøftet og der var enighed om at fastholde mødetidspunktet.

6 10. Eventuelt Seda orienterede kort om status for logokonkurrencen. Der er på dagen for mødet ikke modtaget logoforslag. Konkurrencen blev sat i gang 11. april og har frist den 9. maj. Det blev besluttet, at Seda og Michael følger op hos ungdomsuddannelserne. Status af indkøb af abonnement til programmet Podio blev drøftet. Der efterlyses andre systemer. Michael sender forslag til Vitus.

Louise Brown, Seda Tugba Cetinkaya, Erkan Ari, Carl Frandsen, Christian Boldsen, Mette Winther Nielsen

Louise Brown, Seda Tugba Cetinkaya, Erkan Ari, Carl Frandsen, Christian Boldsen, Mette Winther Nielsen Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af medborgerskabsrådsmødet den 28. september 2016 Mødested: Laksetorvet D.3.32 Mødedato: 28-09-2016 Sendes til: Medborgerskabsråde Deltagere:

Læs mere

Referat. Afbud: Michael Randrup, Erkan Ari. 1. Dialog med Borgmester Claus Omann Jensen

Referat. Afbud: Michael Randrup, Erkan Ari. 1. Dialog med Borgmester Claus Omann Jensen Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af møde i Medborgerskabsrådet den 3. februar 2016 Mødested: Vækstværket Mødedato: 03-02-2016 Sendes til: Medborgerskabsrådet Afbud: Michael

Læs mere

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet.

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet. Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af møde i Medborgerskabsrådet den 28. oktober 2015 Mødested: Det Gamle Rådhus Mødedato: 28-10-2015 Sendes til: Medborgerskabsrådet Deltagere

Læs mere

Deltagere fra forvaltningen: Troels Rasmussen, Social- og Arbejdsmarkedssekretariatet og Bjarke Scott Levinsen, Byrådssekretariatet

Deltagere fra forvaltningen: Troels Rasmussen, Social- og Arbejdsmarkedssekretariatet og Bjarke Scott Levinsen, Byrådssekretariatet Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referatudkast af møde i Medborgerskabsrådet den 5. januar 2016 Mødested: Underværket Mødedato: 05-01-2016 Sendes til: Medborgerskabsrådet Deltagere

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

drøftede udkast til politik

drøftede udkast til politik NOTAT 4. marts 2015 Sagsbehandler: Opsamling afhøringssvar vedr. ny politik for lighed, inklusion og aktivt medborgerskab Dok.nr.: 2014/0026876-30 Social- Sundheds- og markedsområdet Plan og Projektstab

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Miechael Stian Hansen () formand Jan Rasmussen () Jens Elender Nielsen () Jørn F. Rasmussen

Læs mere

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4 HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 12:30 Rådhuset, Lokale A3.31 Fraværende: 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Side 1 Godkendelse af referat fra møde i et den 23. september

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. januar 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet, 01-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud:

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Handicaprådet Dagsorden Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Pkt 23. Birgitte Borg fra Myndighed kl. 16.05 Pkt 24. Gitte Lykke Clausen, VIA NOVA kl.16.25 Pkt. Tekst Side 23

Læs mere

Referat. Dagsorden. Dato for referat: 29. maj 2012. Mødedato: 22. maj 2012 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Aarhus Uddannelsesråd

Referat. Dagsorden. Dato for referat: 29. maj 2012. Mødedato: 22. maj 2012 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Aarhus Uddannelsesråd Referat Aarhus Uddannelsesråd Dato for referat: 29. maj 2012 Mødedato: 22. maj 2012 Sted: Aarhus Rådhus Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Rådmand Kristian Würtz og Uddannelsesrådet Anders Østergaard,

Læs mere

Vejle, den 29. oktober 2014

Vejle, den 29. oktober 2014 Vejle, den 29. oktober 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Emne: "Høringssvar kombineret ungdomsuddannelse" Produktionsskoleforeningens

Læs mere

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg En af nyskabelserne i den nu gældende folkeoplysningslov fra 2011 var, at alle kommuner blev forpligtet til at udarbejde en folkeoplysningspolitik

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 05-08-2014 19:00 Medborgerhuset, Silkeborg Afbud fra:, Heller ikke tilstede: Haris Adulovic; Aya Virginie; Audren Nakapizye Deltagere: Mia Schmidt; Jørgen Madsen;

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

Referat. Mødeforum Visionsstyregruppen. Sagsnr. 2010-61022. Dokumentnr. 2013-35644. Mødedato 7. februar 2013. Tid Kl. 16.00-17.30.

Referat. Mødeforum Visionsstyregruppen. Sagsnr. 2010-61022. Dokumentnr. 2013-35644. Mødedato 7. februar 2013. Tid Kl. 16.00-17.30. Referat Mødeforum Visionsstyregruppen Sagsnr. 2010-61022 Dokumentnr. 2013-35644 Mødedato 7. februar 2013 Tid Kl. 16.00-17.30 Sted Teatergade 8, Mødelokale Boxen, 1. sal Deltagere Carsten Rasmussen (formand)

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Peter Hansen. Ole Slot. Martin Kruse Nielsen

Peter Hansen. Ole Slot. Martin Kruse Nielsen Dato: 21.10.2015 Rettet af: Martin Kruse Nielsen Version: 3 Projektindstilling Projekt: Borgernes udviklingsplan Brørup Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder Projektidé Baggrund

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Den administrative styregruppe

Den administrative styregruppe Page 1 of 7 Referat Den administrative styregruppe Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 20. januar 2005 13:00 Sæby Rådhus, Kommunaldirektørens kontor Mødet starter med en let frokost. Kommunikationsgruppen

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd 1: Elevrådets navn Rådets navn er Ribe Katedralskoles Elevråd, forkortet RKE. 2: Elevrådets formål Elevrådets formål er at varetage elevernes interesser, fagligt

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 50 Grundtilskud til Vesthimmerlands Daghøjskole

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Ændringsforslag DSU s love

Ændringsforslag DSU s love sforslag DSU s love DSU s 41. kongres sforslag nr. 1 Side 5, linje 39 Distrikternes Hovedbestyrelsesmedlemmer i en region vælger en repræsentant til socialdemokratiets regionsbestyrelse. ændres til: Distriktsledelserne

Læs mere

Referat. Forebyggelsesrådet

Referat. Forebyggelsesrådet Referat 20. april 2016, kl. 13:00 Lilletrommen Rådhuset, Fredensborg Kommune Egevangen 3B, Kokkedal Fraværende: Lis Kofoed Jørgen Simonsen Til stede: Finn Kamper-Jørgensen Helle Lassen Henrik Nielsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Så er vi kommet til dagens højdepunkt, som jeg ved, alle har glædet sig til. Ja, jeg joker, og faktisk også lidt med urette. For jeg ser de vedtægtsændringer, som

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: Mandag, den 8. maj 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde 14.00 Sluttidspunkt for møde 16.00 Fraværende: Afbud fra Bent Aabling Paulsen. 08.

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013

Læs mere

Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi

Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi Høringspart Forslag Bemærkning Ændring Kommuner Holstebro og Silkeborg kommuner En tydeligere definition af, hvad specialisering er og af regionens

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat Punkt 1, bilag 1 Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Samarbejdsudvalget Horsens Lystbådehavn Dagsorden med beslutninger

Samarbejdsudvalget Horsens Lystbådehavn Dagsorden med beslutninger H O R S E N S K O M M U N E Samarbejdsudvalget Dagsorden med beslutninger Mødested : Horsens Sejlklub klubhus Mødetidspunkt : kl. 17.00 Fraværende : Afbud fra Claus Brodersen, Havneservice Bemærkninger

Læs mere

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde Tid Mandag den 25.01.2016 Sted På Sporet mødelokale 1.46 Deltagere Lasse Breddam, selvsupplerende formand Jørgen R. Henriksen, Region Nordjylland, næstformand

Læs mere

Procesbeskrivelse til bosted. - Virtuelle samarbejdsmøder mellem psykiatrisk afsnit og bosted

Procesbeskrivelse til bosted. - Virtuelle samarbejdsmøder mellem psykiatrisk afsnit og bosted Procesbeskrivelse til bosted - Virtuelle samarbejdsmøder mellem psykiatrisk afsnit og bosted Indhold 1. Hvorfor virtuelle samarbejdsmøder? 2. Hvordan? 3. Samlet overblik over processen 4. Virtuelle indlæggelsesmøder

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED Frivilligpolitik - Social og Sundhed 2016 /2 Ollerup Plejecenter Vi vil Frivillighed i Svendborg Kommune Den første frivilligpolitik udkom i 2009. Her blev grundstenen til det

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

De regionale koordinationsgruppers formål og opgave

De regionale koordinationsgruppers formål og opgave Notat fra projektsekretariat og Danske Regioner Dato: 29.08.2011 De regionale koordinationsgruppers formål og opgave Formål med projektet Den fælles landsdækkende afstigmatiseringsindsats EN AF OS har

Læs mere

Lokal løndannelse nye frihedsgrader nyt ansvar

Lokal løndannelse nye frihedsgrader nyt ansvar Lokal løndannelse nye frihedsgrader nyt ansvar Temaer Resultaterne ved O.11? Hvad betyder det for lokal løns fremtid? Hvordan kan kommunerne arbejde med lokal løn uden forlodsfinansiering? Hvordan tegner

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner:

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: Vision Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: At frivillige i Ishøj har bedst mulige arbejdsbetingelser til at udføre deres arbejde At samarbejdet mellem frivillige

Læs mere

Møde i uddannelsesrådet for Specialuddannelsen i Psykiatrisk Sygepleje

Møde i uddannelsesrådet for Specialuddannelsen i Psykiatrisk Sygepleje Område: Human Resources Udarbejdet af: Annette Topholm Afdeling: Uddannelse og Udvikling E-mail: Annette.Topholm@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07-885 Telefon: 76631763 Dato: 29. august 2008 Mødereferat

Læs mere

INTEGRATIONSRÅDET. Referat af. møde i. Tirsdag den 27. januar 2009 17.00 20.00. Lokale 2608. Gladsaxe Rådhus

INTEGRATIONSRÅDET. Referat af. møde i. Tirsdag den 27. januar 2009 17.00 20.00. Lokale 2608. Gladsaxe Rådhus Referat af møde i INTEGRATIONSRÅDET Tirsdag den 27. januar 2009 17.00 20.00 Lokale 2608 Gladsaxe Rådhus Medlemmer Martin Karbech Mouritsen, formand Teddy Nielsen, næstformand Katrine Skov, MB Susanne Palsig,

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder.

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder. Notat Emne Til Kopi til Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære Dagtilbud og FU-områder Den 17. december 2010 Aarhus Kommune Som anført i besparelseskataloget

Læs mere

Kommissorium for Ligestillingsudvalget 2010 2013

Kommissorium for Ligestillingsudvalget 2010 2013 Kommissorium for Ligestillingsudvalget 2010 2013 1 1. Baggrund og problemstilling Århus Byråd vedtog den 10. februar 1988 at nedsætte et ligestillingsudvalg i Århus Kommune 1. Indsatsen for ligestilling

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

Titel: Vej- og belysningsgruppen 19.02.2015 Resumé:

Titel: Vej- og belysningsgruppen 19.02.2015 Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 05. Vej- og Belysningsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Vej- og belysningsgruppen 19.02.2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Bjarne Frølund Mødedeltagere: Tonny

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Mentorordning Formål Med etableringen af mentorordninger har Social- og Sundhedsskolen Esbjerg til formål at flere elever med såvel dansk som anden etnisk oprindelse fuldfører

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Mødereferat. Integrationsrådsmøde. Aarhus Kommune. Den 29. april 2011

Mødereferat. Integrationsrådsmøde. Aarhus Kommune. Den 29. april 2011 Mødereferat Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Den 29. april 2011 Mødedato/-tid: 28. april 2011 kl. 18-21 Mødested: Rådhuset, lokale 398 Deltagere: Murat Kilic, Steen Victor Christensen, Tania K. Jørgensen,

Læs mere

Lørdag: Tilstedeværende: Puk, Lucca, Carl, Ditlev og Marie. Resten af bestyrelsen var enten syge eller var på anden måde forhindret i at deltage.

Lørdag: Tilstedeværende: Puk, Lucca, Carl, Ditlev og Marie. Resten af bestyrelsen var enten syge eller var på anden måde forhindret i at deltage. Referat af bestyrelsesmøde d. 19.-20. marts Agnete har trukket sig fra bestyrelsen, derfor er vores første suppleant Clara indtrådt i hendes sted. Lørdag: Tilstedeværende: Puk, Lucca, Carl, Ditlev og Marie.

Læs mere

Forretningsorden for Fritidsrådet. i Rebild Kommune

Forretningsorden for Fritidsrådet. i Rebild Kommune Forretningsorden for Fritidsrådet i Rebild Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Fritidsrådets formål og opgaver... 3 Fritidsrådets funktionsperiode... 3 Fritidsrådets sammensætning...

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering 2. Godkendelse af referat fra mødet den 3. marts 2014 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

Dagsorden 15. december 2015 Klokken 10:30 13:00 Rådhuset i Bogense

Dagsorden 15. december 2015 Klokken 10:30 13:00 Rådhuset i Bogense Dagsorden 15. december 2015 Klokken 10:30 13:00 Rådhuset i Bogense Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Formål: At sørge for at juniorarbejdet (miniputter, lilleputter, juniorer, ung seniorer) i Odense Golfklub skaber de bedst mulige rammer

Læs mere

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt og forretningsorden for Ringsted Kommunes Folkeoplysningsråd. Dato: 09. april 2014 Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt 1 - Formål 1. Folkeoplysningsrådet rådgiver Kultur-

Læs mere

principper for TILLID i Socialforvaltningen

principper for TILLID i Socialforvaltningen 5 principper for TILLID i Socialforvaltningen De fem principper for tillid i Socialforvaltningen I slutningen af 2012 skød vi gang i tillidsreformen i Socialforvaltningen. Det har affødt rigtig mange konstruktive

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 30. jan. 2013 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 3 Til stede: Borgmester Peter Sørensen, Jens Christian Sørensen, Hans Sørensen, Gitte Bodholdt, Jeanette

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Åben Dagsorden. til. Lokalrådet

Åben Dagsorden. til. Lokalrådet Åben Dagsorden til Lokalrådet Mødedato: Fredag den 4. december 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Projektrum E, 1.sal Torben Kloster, Gitte Eskesen, Svend Aage Hansen,

Læs mere

Praktiske forhold for regionsrådet

Praktiske forhold for regionsrådet Område: Regionssekretariatet Udarbejdet af: Hanne Damm Afdeling: Regionssekretariatet E-mail: Hanne.Damm@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/17612 Telefon: 76631106 Dato: 22. april 2009 Notat Praktiske

Læs mere

Arbejdsfordeling mellem arbejdsgruppe og kommunen Kommunikationen til netværkets deltagere foregår gennem to kanaler:

Arbejdsfordeling mellem arbejdsgruppe og kommunen Kommunikationen til netværkets deltagere foregår gennem to kanaler: Foreningsnetværk i Odense kommune Følgende dokument indeholder en beskrivelse af målsætninger og formål med et kommende foreningsnetværk i Odense kommune samt en model for organiseringen af dets arbejde.

Læs mere

Det fælles kirkekontor Frederikssundsvej 125 A 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 55 58 29.11.2012

Det fælles kirkekontor Frederikssundsvej 125 A 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 55 58 29.11.2012 Det fælles kirkekontor Frederikssundsvej 125 A 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 55 58 29.11.2012 Referat Konstituerende Menighedsrådsmøde Bellahøj-Utterslev menighedsråd Onsdag den 28. november 2012 kl. 19:00

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Mødedato. : 19.11.2015

Mødedato. : 19.11.2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE CAE Dato... : Ref.... : Administrativ styregruppemøde Liv i Lundtofte Mødedato. : 19.11.2015 Deltagere: Ulla Agerskov, Bjarne Holm Markussen, Pernille Holmgaard, Christian Rønn Østeraas,

Læs mere

Tambohus Bylaug Vedtægter

Tambohus Bylaug Vedtægter Tambohus Bylaug Vedtægter 1 Navn : Tambohus Bylaug 2 Formål : Tambohus Bylaug skal medvirke til at styrke sammenholdet og udviklingen af bylivet i Tambohus gennem aktivitet, sociale arrangementer og fællesopgaver.

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

FTF: Karin V. Hansen, Flemming Ernst, Vinnie Eliasen AC: Ingen OAO/LO: Birgit Christensen, Marianne Dyrby, Alice Jacobsen AMF: Ingen

FTF: Karin V. Hansen, Flemming Ernst, Vinnie Eliasen AC: Ingen OAO/LO: Birgit Christensen, Marianne Dyrby, Alice Jacobsen AMF: Ingen Vedrørende: HovedMED Dato: 23. januar 2015, kl. 9-11 Sted: Sollentuna 2 og 3 Referat RÅDHUSET Deltagere: Dagsorden Ledelsesrepræsentanter: Helle Adelborg (deltog ikke i pkt. 4), Nich Bendtsen (deltog i

Læs mere

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken Pkt.nr. 2 Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken 549465 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Skole

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere