Brancheanalyse Vognmænd (fragt) oktober 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brancheanalyse Vognmænd (fragt) oktober 2011"

Transkript

1 FAQTUM brancheanalyse Brancheanalyse Vognmænd (fragt) oktober 2011 FAQTUM Dansk virksomhedsvurdering ApS har beregnet udviklingen hos de danske vognmænd for de seneste 5 år, for at se hvorledes de har klaret sig før, under og på vejen ud af finanskrisen. 1. Opsummering af analysens resultater. Analysen viser ikke overraskende at vognmændene har haft det særdeles vanskeligt. I modsætning til store dele af dansk erhvervsliv blev 2010 ikke det vendepunkt, som man havde håbet. Lidt optimisme er der dog i analysens beregninger, idet det ser ud som om omsætningen er steget svagt i det seneste år i forhold til 2009, som var den absolutte bund. Desværre har den svage vækst i omsætningen ikke udmøntet sig i en bedre indtjening, idet den gennemsnitlige indtjening, både på driften, før og efter skat fortsatte med at falde. Således faldt driftsresultatet fra 1,1 mio. kr. i 2007 til bare 0,1 mio. kr. i 2010 og ser man på resultatet efter finansielle poster og årets resultat efter skat, så er de begge svagt negative i At den relativt beskedne fremgang i omsætningen ikke har affødt et stigende resultat kan sandsynligvis tilskrives en svag forøgelse af beskæftigelsen fra i gennemsnit 17 i 2007 til 19 i 2010, men nok endnu mere det forhold at de variable omkostninger i form af brændstof er steget i perioden og det har ikke været muligt at vælte prisstigningen over på kunderne i fuld udstrækning på grund af den hårde konkurrence. Også investeringerne er faldet i branchen hen over perioden, antagelig i forbindelse med vanskeligere lånemuligheder hos de normale långivere, men selvfølgelig også fordi at der er opstået en overkapacitet på markedet og dermed er der ikke umiddelbar grund til at øge kapaciteten med nye lastvogne. Anlægsaktiverne (læs lastvognene) udgør omkring 65 % af de samlede aktiver og anlægsaktivernes værdi faldt med 15,9 % fra 2007 til 2010, mens omsætningsaktiverne faldt med 15,8 %, altså næsten samme faktor. Eneste forskel er at anlægsaktivernes fald er sket på 3 år, mens omsætningsaktivernes fald er sket på 4 år. Lastvognene er således typisk den væsentligste kapitalbinding hos vognmændene. Der har været en svag stigning i det seneste år. Tilsvarende er den kortfristede og langfristede gæld faldet i nogenlunde samme takt, nemlig lige omkring de 10 %, mens egenkapitalen i samme periode er faldet med over 21 %. Dermed er vognmændenes konsolidering blevet mere skrøbelig end tidligere. 2. Branchens bedste virksomheder. Selv om branchen har haft og fortsat har en vanskelig tid, er der en række vognmænd, der har klaret sig udmærket. Nedenfor har vi ved hjælp af simpel sammenligning set på hvilke virksomheder der har klaret sig bedst, både når det gælder vækst og indtjening.

2 Tabel 1. Bedst i vækst Top 5 - Vækst i udvalgte regnskabsdata i de seneste 3 år Firma Gnst. Vækst i oms. Point Gnst vækst i driftsres. Point Gnst. Vækst i ansatte Point Point i alt Axel Hansen Transport A/S 56, , , ,0 Nordcarrier A/S 58, , , ,5 Vognmandsfirmaet Svend Kristiansen & Søn ApS 80, , , ,5 Lintrup Vognmandsforretning ApS 35, , , ,0 Chr. Andersen Sunds ApS 623, , , ,0 Opgørelsen er foretaget ud fra alle vognmænd, som i de seneste 3 år ikke havde et negativt driftsresultat, ordinært resultat og/eller egenkapital og havde mere end en ansat. Det efterlader 269 virksomheder i konkurrencen. Der måles på nettoomsætningen, driftsresultatet og antal ansatte og på hver faktor får den virksomhed, der klarer sig bedst 269 point og så fremdeles nedad indtil den ringeste, som får 1 point. Efterfølgende sammenlægges de optjente point og vinderen kåres som vist i tabel 1. Mange virksomheder oplyser i dag hverken omsætning eller antal ansatte, men vi har i de tilfælde, hvor der mangler omsætning estimeret denne ud fra følgende formel (bruttofortjenesten / branchens gennemsnitlige dækningsgrad)*100, hvor dækningsgraden er beregnet ud fra de virksomheder, der både oplyser omsætning og dækningsbidrag. Tabel 2. Bedst i indtjening Top 5 - Bedste indtjening i de seneste 3 år Firma Afk.grad gnst. Point Forr. Af EK gnst Point Driftsres. Gnst Point Ord. Res. gnst. Point Point i alt Fiskelogistik Gruppen A/S 36, , Thygesen Transport A/S 44, , Vognmandsfirmaet Allan & Jesper A/S 37, , Scraptrans A/S 31, , Trekantens Transport ApS 43, , Ligesom tabel 1 ovenfor er der her det samme antal vognmænd, der deltager i konkurrencen. Opgørelsen foretages ud fra de selskaber, der har den bedste gennemsnitlige afkastningsgrad, forrentning af egenkapitalen, driftsresultat og ordinære resultat. Igen gives der 269 point til den virksomhed, der klarer sig bedst og nedefter og vinderen kåres ved at sammenlægge de opnåede antal point. 3. Udviklingen i vognmændenes omsætning Den gennemsnitlige omsætning hos de danske vognmænd er faldet mindre end ventet fra før finanskrisens indtræden i efteråret 2008, som det ses af nedenstående figur. Der har været et fald i den gennemsnitlige omsætning på knap 1 mio. kr., fra 19,3 til 18,3 mio. kr. i perioden fra 2006 til 2009, hvorefter omsætningen igen er steget i 2010 med ca. 0,5 mio. kr..

3 Figur 1. Den gennemsnitlige nettoomsætning og dækningsbidrag (1.000 kr.) Nettoomsaetning (1000 DKK) Dækningsbidrag (1000 DKK) Figuren viser at nettoomsætningen således kun faldt med 5,0 % fra 2006 til 2009 og så i 2010 allerede har genvundet 3,2 % af det tabte terræn. Kun godt 12 % af de 1,793 vognmænd, der indgår i analysen oplyser omsætning, men for de øvrige har vi estimeret omsætningen ved at anvende dækningsgraden for dem, der både oplyser omsætning og dækningsbidrag og derefter overført den gennemsnitlige dækningsgrad som faktor til at estimere omsætningen. Dækningsbidraget har faktisk været jævnt faldende siden 2007, så selv om vi for en stor del af branchens selskaber anvendte dækningsbidraget * dækningsgraden til at estimere omsætningen, så er der alligevel en forskel på trenden af de to størrelser. Dækningsbidraget viser nettoomsætningen fratrukket variable omkostninger og dækningsbidraget toppede i 2007 med et gennemsnitligt niveau på 7,5 mio. kr., mens det i 2010 var faldet til ca. 5,4 mio. kr., svarende til en tilbagegang på omkring 28 %. Så på trods af den mindre stigning i omsætningen har det ikke medført et bedre dækningsbidrag, hvilket tyder på at de direkte omkostninger, i form af brændstof og lønninger er steget. Udviklingen i omsætningen viser ikke det fulde billede idet der i branchen er sket en mindre konsolidering. Transportbranchen har været ramt af en stor mængde konkurser gennem de seneste tre år. Når det samtidig er blevet sværere at få finansieret en opstart betyder det færre virksomheder der skal del omsætningen. 4. Udviklingen i vognmændenes indtjening. Den gennemsnitlige udvikling i vognmændenes resultat viser en markant tilbagegang fra 2007 til 2010, hvor både det ordinære resultat og resultatet efter skat endte i røde tal. Kun driftsresultatet formåede at holde sig over det kritiske punkt. Læg i øvrigt mærke til at ordinært resultat og resultatet efter skat nærmer sig hinanden når resultaterne ender i minus, som følge af at skattebetalingerne forsvinder og tilmed nogen gange er positive pga. aktiverede skattehensættelser blev således ikke et vendepunkt, som vi måske også kunne spore på udviklingen i dækningsbidraget, der fortsatte nedefter selv om der var en svag positiv

4 udvikling i omsætningen i det seneste år. Resultatet af den primære drift faldt med 88,7 %, fra knapt 1,1 mio. kr. til blot 0,1 mio. kr. fra 2007 til For resultatet efter finansielle poster og årets resultat er faldet på 100,0 %. Figur 2. Det gennemsnitlige resultat (1.000 kr.) Primaert resultat Ordinaert resultat Aarets resultat (1000 DKK) Det har således været vanskeligt for vognmændene at omstille sig fra en vækstøkonomi til en kriseøkonomi, dels fordi de ikke blot kan spare sig ud af krisen og dels fordi at omkostningerne er fortsat med at stige i form af øgede brændstofpriser. Selv om der var et mindre fald i prisen på brændstof i begyndelsen af krisen, så er det nu allerede overhalet indenom og prisen er i dag højere end nogensinde før. Samtidig har man for at holde det kørende materiel i gang været nødt til at holde på chaufførerne og det har heller ikke været ønskværdigt at sælge lastvognene, da der generelt er tale om et marked med overkapacitet. Man har altså mere eller mindre været bundet af de faste omkostninger til materiellet og for at vognene ikke skulle stå helt stille, været nødt til at køre til nedsatte priser med øgede omkostninger til følge. 5. Udviklingen i de samlede aktiver og passiver Figurerne nedenfor viser udviklingen i de gennemsnitlige aktiver og passivers hovedposter. For aktivernes vedkommende består de af anlægsaktiver og omsætningsaktiver. Omsætningsaktiverne er desuden sammensat af varelager og varedebitorer, samt øvrige tilgodehavender. For passivernes vedkommende, er disse sammensat af kort og langfristet gæld, samt egenkapitalen. De samlede aktiver og passiver er nedenfor udtrykt ved balancen. Tager vi udgangspunkt i den samlede balance, så toppede den i 2007, med et gennemsnitligt niveau på 12,0 mio. kr., mens den i 2010 var faldet til knapt 10,1 mio. kr., eller et fald på 15,8 %, selvfølgelig i første omgang som et udtryk for det faldende aktivitetsniveau.

5 Til forskel fra en række andre virksomhedstyper spiller anlægsaktiverne den største rolle når man ser på de samlede aktiver. Det skyldes naturligvis det relativt dyre produktionsapparat bestående af lastvogne, som er en nødvendighed for at kunne drive en vognmandsvirksomhed. I gennemsnit udgør anlægsaktiverne omkring 55,0 % af de samlede aktiver. Det ser dog ud som om virksomhederne har benyttet muligheden for at øge afskrivningerne på anlægsaktiverne og dette påvirker naturligvis også resultatet yderligere i nedadgående retning. Fordelen for vognmændene er naturligvis at de allerede har afholdt disse omkostninger da de købte lastvognen og dermed skaber lidt yderligere likviditet, der ikke skal beskattes. Derfor vælger en del at gøre dette når de alligevel har et ringe resultat, men en faldende markedsværdi af lastvognene spiller naturligvis også ind. I 2010 faldt anlægsaktivernes andel af de samlede aktiver faktisk til 47,4 %. Det spiller selvfølgelig også en rolle at man er tilbageholdende med at anskaffe nyt materiel. Figur 3. De gennemsnitlige aktiver (1.000 kr.) Varelager Varedebitorer Omsaetningsaktiver Anlaegsaktiver Samlet balance (1000 DKK) Omsætningsaktiverne, der typisk består af virksomhedernes tilgodehavender og varelagre. Varelageret spiller dog en uvæsentlig rolle hos vognmændene, der ofte intet har. Ved en faldende omsætning, som efter finanskrisen i slutningen af 2008 og hele 2009, falder omsætningsaktiverne typisk også i takt med færre kunder og mindre aktivitet. En faktor der dog kan få dem til at øges, er hvis kunderne generelt er i så dårlig forfatning, at de ikke betaler deres regninger eller skyder disse til senere, men ellers vil omsætningsaktiverne generelt falde i krisetider. Fra 2006 til 2010 faldt omsætningsaktiverne med 15,8 %, mens anlægsaktiverne fald med 15,9 % i samme periode, hvilket som nævnt ovenfor helt kan tilskrives investeringsstop og ekstraordinære afskrivninger på materiellet, men faldet er altså ikke større end for omsætningsaktivernes vedkommende. Selv om der har været en svag stigning i omsætningen, så falder stort set alle andre poster hos vognmændene når man ser det ud fra en gennemsnitsbetragtning og eneste lyspunkt lige pt., som er udgangen af 2010 synes at være det lidt højere aktivitetsniveau.. Finansieringen af kapitalapparatet sker for størstedelens vedkommende ved hjælp af kortfristet gæld, der udgør omkring 44 % - 46 % af den samlede finansiering, mens den langfristede gæld i 2006 udgjorde 31,3 % af de samlede passiver, men i 2010 var denne andel oppe på 35,1 %. Egenkapitalens andel har hele

6 perioden ligget mellem % af de samlede passiver. Forskydningerne er altså relativt små i mellem de 3 hovedfinansieringsområder og årsagen til at det er den langfristede gæld, der er ændret mest og i dag fylder mere, er at afviklingen af den lange gæld ofte er mere ufleksibel end den korte gæld, der både fluktuerer med det umiddelbare finansieringsbehov til driften. Figur 4 De gennemsnitlige passiver Egenkapital (1000 DKK) Langfristet gaeld Kortfristet gaeld Samlet balance (1000 DKK) Både den korte og den lange gæld er siden 2007 faldet, men den korte gæld er faldet med 10,3 % og den lange gæld kun med 9,5 %, hvilket hænger sammen med at den lange gæld er noget mere ufleksibel end den korte. Egenkapitalen er tilsvarende faldet med 21,4 %.

7 6. Udviklingen i branchens væsentligste nøgletal Forholdet mellem posterne i resultatopgørelsen og balancens poster kan udtrykkes i en række nøgletal. Figur 5. Effektiviteten 50,00 45,00 40,00 35,00 30,00 25,00 20,00 15,00 10,00 5,00 0,00 Daekningsgrad (%) Overskudsgrad (%) Afkastningsgrad Egenkap forretn I Figur 5 ovenfor viser at dækningsgraden især er faldet i 2010, efter at have været nogenlunde stabil i de foregående år. Hvor den i 2007 var 44,5 % faldt den i 2010 til 36,2 % og det var også det vi berørte i kapitel 3, hvor vi kunne konstatere at forskellen mellem omsætning og dækningsbidrag var blevet større. Overskudsgraden viser hvor meget man tjener på den primære aktivitet i forhold til omsætningen og den ligger generelt på et lavt niveau for vognmændene, idet der er tale om et yderst konkurrencepræget marked. Overskudsgraden har igennem hele perioden været faldende fra 6,5 % i 2007 til nu bare 1,4 % i Det hænger fint sammen med det fald vi så under kapitel 4 omkring indtjeningen. Endnu mere tydeligt er tilbagegangen i rentabiliteten af de samlede bundne kapital (afkastningsgraden). Afkastningsgraden er faldet fra et niveau på 10,2, % i 2007 til 2,3 % i Forrentningen af egenkapitalen viser det mest markante fald. I 2007 var den på 28,2 % for derefter at falde til 3,6 % i 2009 og så rette sig en smule til 4,0 %, som følge af den faldende egenkapital. Nedenstående figur viser de væsentligste nøgletal, der udtrykker branchens evne til at konsolidere sig og først om fremmest må man sige at der er tale om en ganske stor stabilitet gennem hele perioden, på trods af finanskrise og økonomisk afmatning. Likviditetsgraden, der udtrykker virksomhedernes evne til at imødegå en likviditetskrise, viser generelt stor stabilitet og steg fra 2006 til 2008 fra 85,8 % i 2006 til 91,0 %, derefter faldt den til 83,2 % i 2009 for så igen at stige lidt igen i For de fleste virksomheder bør niveauet ligge over 100 %, da nøgletallet udtrykker omsætningsaktivernes andel af den korte gæld, altså om der er nok let omsættelige varer og tilgodehavender til at dække den gæld, der forfalder inden for det næste år. Men da vognmændene generelt intet varelager har og anlægsaktiverne her fylder mest, er der ofte et misforhold mellem

8 omsætningsaktiverne og den korte gæld, der ofte er lidt højere end værdien af omsætningsaktiverne. Det er selvfølgelig i sig selv en risikofaktor, som kan udtrykkes ved likviditetsgraden. Figur 6. Konsolideringen 100,00 90,00 80,00 70,00 60,00 50,00 40,00 30,00 20,00 10,00 0,00 Likviditetsgrad I Soliditetsgrad Sikkerhedsmargin Gearing Soliditetsgraden viser forholdet mellem egenkapital og de samlede aktiver og passiver (balancen) og modsvarer her fuldt ud den tendens vi så under afsnittet, hvor vi omtalte de gennemsnitlige aktiver og passiver, idet her er tale om en at faldet i egenkapitalen procentuelt var større end faldet i de samlede aktiver og passiver. Uden at det dog får alle alarmklokker til at ringe, så er faldet tydeligt men alligevel svagt og soliditetsgraden toppede i 2008 med 29,5 %, der i 2010 var faldet til 25,8 %. Gearingen må betegnes som modstykket til soliditetsgraden og viser hvor mange gange den samlede gæld overstiger egenkapitalen og her er udviklingen entydig og underbygger tendensen vi så under soliditetsgraden, nemlig at der er et fald i 2008 til 1,97 gange og senere stiger gearingen til beskedne 2,07 gange, altså næsten ingen forskel. Sikkerhedsmarginen faldt ganske markant frem til 2010, fra et niveau i 2006 på omkring 15,5 til bare 0,8 % i 2010 og der er således ikke langt ned til 0. Når sikkerhedsmarginen når 0, kan man ikke længere dække sine faste omkostninger. Den 17. oktober 2011 FAQTUM Dansk Virksomhedsvurdering ApS John Mikkelsen Senior analyst

Brancheanalyse Automobilforhandlere august 2011

Brancheanalyse Automobilforhandlere august 2011 FAQTUM brancheanalyse Brancheanalyse Automobilforhandlere august 211 FAQTUM Dansk virksomhedsvurdering ApS har beregnet udviklingen hos de danske automobilforhandlere for de seneste 5 år, for at se hvorledes

Læs mere

BENCHMARK ANALYSE RIVAL

BENCHMARK ANALYSE RIVAL BENCHMARK ANALYSE RIVAL 0-- Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Introduktion... Det samlede resultat... De største virksomheder... Markedsandel... Nettoomsætning...7 Dækningsbidraget/bruttofortjenesten...

Læs mere

Oversigtstabel (sammenligningstal) 2004 2005 2006 2007

Oversigtstabel (sammenligningstal) 2004 2005 2006 2007 Dansk Byggeris Regnskabsanalyse 2008 Dansk Byggeris Regnskabsanalyse 2008 omhandler primært bygge- og anlægsvirksomhedernes økonomiske forhold for kalenderåret 2007. Regnskabsanalysen udarbejdes på baggrund

Læs mere

Bunden forudsætning i Investering

Bunden forudsætning i Investering Bunden forudsætning i Investering af Trine Kornum Christiansen april 2009 1 Trine Kornum Christiansen Indholdsfortegnelse 1 Opgave 1...3 1.1 Rentabilitet...3 1.1.1 Afkastningsgrad...3 1.1.2 Aktivernes

Læs mere

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen Efter at 2010 var et ekstremt hårdt år for bygge- og anlægsbranchen, så viser regnskabsåret 2011 en mindre fremgang for branchen. Virksomhederne har i stort omfang fået tilpasset sig den nye situation

Læs mere

Udvalgte nøgletal for vagt og sikkerhedsbranchen

Udvalgte nøgletal for vagt og sikkerhedsbranchen Udvalgte nøgletal for vagt og sikkerhedsbranchen Om statistikken Kilder Statistikken er udarbejdet på baggrund af data fra henholdsvis Danmarks Statistik og Experian. Kilden fremgår ved hver figur. Definitioner

Læs mere

Regnskabsåret 2010 i bygge- og anlægsbranchen

Regnskabsåret 2010 i bygge- og anlægsbranchen Dansk Byggeris regnskabsanalyse for året 2010 viser, at krisen som brød ud i lys lue tilbage i 2008, for alvor begyndte at kræve sine ofre i bygge- og anlægsbranchen i 2010. Regnskaberne afspejler, at

Læs mere

Analyserapport. Produktion, Handel & Service A/S

Analyserapport. Produktion, Handel & Service A/S Analyserapport for Produktion, Handel & Service A/S 12345674 Regnskabsår Nøgletalsanalyserapport Rentabilitetsanalyse G1.1 Indtjeningsgrad (EBITDA-margin) Resultat før afskrivninger X 100 / Nettoomsætning

Læs mere

4 Analyse af virksomhedens regnskab

4 Analyse af virksomhedens regnskab 4 Analyse af virksomhedens regnskab Når du har studeret dette kapitel, er du i stand til at: Bearbejde et offentliggjort regnskab til analysebrug Beregne og analysere nøgletal for virksomhedens rentabilitet

Læs mere

Økonomisk analyse af 150 mindre virksomheder i Sydvestjylland. November 2014

Økonomisk analyse af 150 mindre virksomheder i Sydvestjylland. November 2014 Økonomisk analyse af 15 mindre virksomheder i Sydvestjylland. November 214 2 Indholdsfortegnelse 4 5 6 9 1 13 14 Indledning Kommentar Rentabilitet Soliditetsgrad Likviditet Virksomhedernes tilstand Kontaktpersoner

Læs mere

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 SKOLER KOMBINERET MED EFTERSKOLER INDGÅR IKKE Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Introduktion... Det samlede resultat... De største virksomheder... Markedsandel... Nettoomsætning... 7 Dækningsbidraget/bruttofortjenesten...8 Driftsresultat...

Læs mere

Nordicom A/S. Q1 rapport 2005

Nordicom A/S. Q1 rapport 2005 Nordicom A/S Nordicom opnåede i 2005 et resultat før skat på 27,4 mio. kr. ( 2004 15,3 mio. kr.), som er en fremgang på 12,1 mio. kr. i forhold til 2004. Omsætningen i årets i første kvartal udgør 150,6

Læs mere

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI Bilag 6.5 20171211 Økonomirapport Regnskab august 2017 ØKONOMI Indhold Konklusion... 3 Indtægter... 4 Omkostninger... 4 Finansielle poster... 8 Balance... 8 Likviditet... 9 Tabel 1. Overblik... 3 Tabel

Læs mere

Regnskabsanalyse: Common-size analyse og indeksanalyse af regnskab

Regnskabsanalyse: Common-size analyse og indeksanalyse af regnskab Regnskabsanalyse: Commonsize analyse og indeksanalyse af regnskab Commonsize analyse af resultatopgørelse () Commonsize Analyse Virksomhed: Det Lune Brød Virksomhed: Bageriet Kr. % Kr. % 1,125,465.0% 54,545,640.0%

Læs mere

Fondsbørs- og pressemeddelelse. Gabriel Holding A/S Halvårsrapport 1. halvår 2002/03 (1. oktober marts 2003)

Fondsbørs- og pressemeddelelse. Gabriel Holding A/S Halvårsrapport 1. halvår 2002/03 (1. oktober marts 2003) Fondsbørs- og pressemeddelelse Halvårsrapport 1. halvår 2002/03 (1. oktober 2002 31. marts 2003) Gabriel fastholder strategien i et svagt marked Resumé: 1. halvår 2002/03 blev realiseret med et resultat

Læs mere

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017 FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017 SKOLER KOMBINERET MED EFTERSKOLER INDGÅR IKKE Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på en lang række forskellige kurser. Kurserne har

Læs mere

Definitioner på regnskabs- og nøgletal

Definitioner på regnskabs- og nøgletal Definitioner på regnskabs- og nøgletal Februar 2012 Experian and the marks used herein are service marks or registered trademarks of Experian Limited. Other product and company names mentioned herein may

Læs mere

Rentabilitet Afkastningsgrad 5,87% 1,62% - 0,25% Overskudsgrad 5,26% 1,00% - 0,14% Aktivernes omsætningshastighed 1,12 1,61 1,79

Rentabilitet Afkastningsgrad 5,87% 1,62% - 0,25% Overskudsgrad 5,26% 1,00% - 0,14% Aktivernes omsætningshastighed 1,12 1,61 1,79 Side af Opgave. Analyse af rentabilitet Rentabilitet 2005 2006 2007 Afkastningsgrad 5,87%,62% - 0,25% Overskudsgrad 5,26%,00% - 0,4% Aktivernes omsætningshastighed,2,6,79 Kommentarer til rentabilitet:

Læs mere

Nyborg Havn A/S. CVR-nr Halvårsrapport for perioden. 1. januar juni ADP:f.:

Nyborg Havn A/S. CVR-nr Halvårsrapport for perioden. 1. januar juni ADP:f.: Nyborg Havn A/S CVR-nr. 25 37 88 22 Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2018 ADP:f.: Selskabsoplysninger ADP:/: Selskabet Bestyrelse Nyborg Havn A/S Lindholm Havnevej 27 5800 Nyborg Hjemstedskommune:

Læs mere

Finansiel Regning Løsninger

Finansiel Regning Løsninger Finansiel Regning Løsninger Opgave 18 Opgave 19 Opgave 20 Opgave 21 Opgave 22 Opgave 23 Opgave 24 Opgave 25 (Denne opgave er vanskelig) Vi skal først beregne hvor meget der skal stå på kontoen, den dag

Læs mere

VIRKSOMHEDSNAVN. CVR Nr. xxxxxxxx

VIRKSOMHEDSNAVN. CVR Nr. xxxxxxxx VIRKSOMHEDSNAVN CVR Nr. xxxxxxxx VIRKSOMHEDSVURDERING Match Online A/S har vurderet til DKK 40 150 000 INDHOLDSFORTEGNELSE VIRKSOMHEDENS VÆRDI 4 GRUNDLAG 5 RESULTATREGNSKAB 6 BALANCEREGNSKAB 7 VÆRDIANSÆTTELSESMODEL

Læs mere

1) Konter følgende bilag for den 1. juni 2011 på bilag 1, som afleveres:

1) Konter følgende bilag for den 1. juni 2011 på bilag 1, som afleveres: Opgave 1 (25%) Korn- og Foderstofkompagniet, Nykøbing Mors Bank: Morsø Bank Kassekredit konto nr. 76-435648-152 1) Konter følgende bilag for den 1. juni 2011 på bilag 1, som afleveres: Opgave 2 (25 %)

Læs mere

Skriftlig eksamen i faget Erhvervsøkonomi

Skriftlig eksamen i faget Erhvervsøkonomi Skriftlig eksamen i faget Erhvervsøkonomi 4 timers skriftlig prøve Dette opgavesæt består af 4 delopgaver, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige vægte: Opgave

Læs mere

Vejledende løsning til Erhvervsøkonomi vinter 2009 Side 1 af 7. Opgave 1

Vejledende løsning til Erhvervsøkonomi vinter 2009 Side 1 af 7. Opgave 1 Side 1 af 7 Opgave 1 Af virksomhedens årsregnskaber ses umiddelbart: Nettoomsætningen stiger fra 2006 til 2008 med 21% Resultatet af den primære drift stiger fra 2006 til 2008 med 88% Årets resultat stiger

Læs mere

Summer School III: Regnskabsnøgletal

Summer School III: Regnskabsnøgletal Summer School III: Regnskabsnøgletal Børsen-tv v/ Senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen, CFA Foto: Sydbank 1 Regnskabsnøgletal Formål: Analyse af regnskabet og selskabets tilstand Fremme helhedsindtrykket

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit September 2013 Analyse af bygge- og anlægsbranchen i Danmark Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk,

Læs mere

Varighed: 3 timer VEJLEDENDE LØSNING. Common Size og Indeks analyser for regnskabsårene 1997 til 2000 (bilag 2 og 3)

Varighed: 3 timer VEJLEDENDE LØSNING. Common Size og Indeks analyser for regnskabsårene 1997 til 2000 (bilag 2 og 3) Vedlagt findes følgende materiale for NEG Micon-koncernen: Rådata for regnskabsårene 1997 til 2000 (bilag 1) Common Size og Indeks analyser for regnskabsårene 1997 til 2000 (bilag 2 og 3) Nøgletalsberegninger

Læs mere

Meddelelse nr Kvartalsrapport, 1. kvartal 2004 Til Københavns Fondsbørs

Meddelelse nr Kvartalsrapport, 1. kvartal 2004 Til Københavns Fondsbørs Side 1/6 28. maj 2004 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2004 for Rockwool International A/S Bestyrelsen for Rockwool International A/S har dags dato behandlet og godkendt nærværende kvartalsrapport for 1.

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup Halvårsrapport Perioden 1. januar CVR. nr. 26 05 97 63 Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal...

Læs mere

BRANCHEANALYSE MALERE

BRANCHEANALYSE MALERE BRANCHEANALYSE MALERE Vi er konservative. Vi tjener pengene, inden vi bruger dem, og vi har ingen lån eller kassekredit. Citat fra en BDO-kunde 3 BRANCHEANALYSE MALERE Malerne fastholder omsætningsniveauet

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup Halvårsrapport Perioden 1. januar CVR. nr. 26 05 97 63 Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal...

Læs mere

Skole: EUC Nordvest Dato: 26/ Eksamensnummer: Side 1 af 16

Skole: EUC Nordvest Dato: 26/ Eksamensnummer: Side 1 af 16 Eksamensnummer: Side 1 af 16 1.1 (5 %) Vurder, hvor i værdikæden Vestas A/S satser på at skabe værdi for kunderne i fremtiden. Vestas A/S satser i fremtiden primært på at skabe værdi for kunderne ved service

Læs mere

Fredericia Havn A/S. CVR-nr Halvårsrapport for perioden. 1. januar juni 2018 ADP:C

Fredericia Havn A/S. CVR-nr Halvårsrapport for perioden. 1. januar juni 2018 ADP:C Fredericia Havn A/S CVR-nr. 25 27 69 22 Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2018 ADP:C Selskabsoplysninger ADP:f.' Selskabet Bestyrelse Fredericia Havn A/S Centerhavnsvej 13 7000 Fredericia

Læs mere

REG N SKA BSA NA LY SE

REG N SKA BSA NA LY SE REG N SKA BSA NA LY SE GA RTNE RIE R 20 17 PK Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab Regnskabsudviklingen i 2017 for gartnerier 33. årgang af regnskabsanalyse for gartnerier udviser et overskud

Læs mere

Skriftlig eksamen i faget Erhvervsøkonomi

Skriftlig eksamen i faget Erhvervsøkonomi Skriftlig eksamen i faget Erhvervsøkonomi 4 timers skriftlig prøve Dette opgavesæt består af 4 delopgaver, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige vægte: Opgave

Læs mere

TIL ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN REGNSKABSMEDDELELSE FOR 1. KVARTAL 2004 FOR POST DANMARK KONCERNEN INDHOLD

TIL ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN REGNSKABSMEDDELELSE FOR 1. KVARTAL 2004 FOR POST DANMARK KONCERNEN INDHOLD TIL ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN REGNSKABSMEDDELELSE FOR 1. KVARTAL 2004 FOR POST DANMARK KONCERNEN INDHOLD Hovedtal og nøgletal Kommentarer til regnskabet Egenkapitalforklaring Forventninger til 2004

Læs mere

UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB

UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB Første kvartal 2017 UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB for SKAKO FOR FØRSTE KVARTAL 2017 / 1 HOVED- OG NØGLETAL RESULTATPOSTER, t.kr. Q1 2017 Q1 2016 Helåret 2016 Nettoomsætning 87,287

Læs mere

SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen

SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen Kasper Hahn-Pedersen, økonomisk konsulent KHPE@di.dk, 3377 3432 JANUAR 2018 SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen SMV erne har i den grad lagt krisen bag sig. Beskæftigelsen i de små og

Læs mere

Integrerede producenter

Integrerede producenter Integrerede producenter De integrerede producenter havde i gennemsnit et driftsresultat på knap en halv mio. kr. > > Niels Vejby Kristensen, Videncenter for Svineproduktion Driftsøkonomien for integrerede

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup. Dirigent

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup. Dirigent Halvårsrapport Perioden 1. januar CVR. nr. 26 05 97 63 Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup Dirigent 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal...

Læs mere

regnskabsanalyse / gartnerier

regnskabsanalyse / gartnerier regnskabsanalyse / gartnerier 2013 PK Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab Regnskabsudviklingen for gartnerier 29. årgang af regnskabsanalyse for gartnerier udviser det største underskud nogensinde.

Læs mere

INDHOLD. Regnskabskommentar 3. Resultatopgørelse 4. Balance, Aktiver 5. Balance, Passiver 6. Hoved- og nøgletal 7

INDHOLD. Regnskabskommentar 3. Resultatopgørelse 4. Balance, Aktiver 5. Balance, Passiver 6. Hoved- og nøgletal 7 HALVÅRSREGNSKAB 2013 INDHOLD Regnskabskommentar 3 Resultatopgørelse 4 Balance, Aktiver 5 Balance, Passiver 6 Hoved- og nøgletal 7 DLG Telf + 45 33 68 30 00 information@dlg.dk www.dlg.dk 2 S HALVÅRSREGNSKAB

Læs mere

Konkursanalyse Figur 1: Udvikling i antal konkurser og sæsonkorrigeret antal konkurser, 2007K1-2016K4*

Konkursanalyse Figur 1: Udvikling i antal konkurser og sæsonkorrigeret antal konkurser, 2007K1-2016K4* 2007K1 2007K2 2007K3 2007K4 2008K1 2008K2 2008K3 2008K4 2009K1 2009K2 2009K3 2009K4 2010K1 2010K2 2010K3 2010K4 2011K1 2011K2 2011K3 2011K4 2012K1 2012K2 2012K3 2012K4 2013K1 2013K2 2013K3 2013K4 2014K1

Læs mere

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017 33 pct. færre konkurser i 1. kvartal 217 Det seneste år er antallet af konkurser herhjemme faldet med næsten 7 svarende til et fald på 33 pct. Samtidig udgør aktive virksomheder, hvor der er høj omsætning

Læs mere

Regnskabsstatistikken

Regnskabsstatistikken Regnskabsstatistikken Regnskabsstatistikken for selskaber 2012 Sammenfatning Formålet med Regnskabsstatistikken er at belyse det grønlandske erhvervsliv og danne grundlag for driftsøkonomiske analyser,

Læs mere

3 Virksomhedens årsregnskab

3 Virksomhedens årsregnskab 3 Virksomhedens årsregnskab Når du har studeret dette kapitel, er du i stand til at: Redegøre for indholdet i virksomhedens årsregnskab og årsrapport Redegøre for opbygningen af årsregnskabet Forstå hovedposterne

Læs mere

AAA Højeste kreditværdighed

AAA Højeste kreditværdighed Page 1 of 5 FirmaFakta 2009-05-14 Pernille Zdrinka IN-ITALIA A/S BLEGDAMSVEJ 104B, 2100 KØBENHAVN Ø CVR-NR. 26089158 D&B D-U-N-S NR. 30-729-5175 TLF. NR. 33-15-13-13 REGNSKAB 200712 AAA Højeste kreditværdighed

Læs mere

Skriftlig eksamen i faget Erhvervsøkonomi

Skriftlig eksamen i faget Erhvervsøkonomi Skriftlig eksamen i faget Erhvervsøkonomi 4 timers skriftlig prøve Dette opgavesæt består af 5 delopgaver, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige vægte: Opgave

Læs mere

Regnskabsanalyse KAPITEL 11. Afkastningsgrad. Aktivers omsætningshastighed. Overskudsgrad. Dækningsgrad. Omsætning. Samlede aktiver. Faste omk.

Regnskabsanalyse KAPITEL 11. Afkastningsgrad. Aktivers omsætningshastighed. Overskudsgrad. Dækningsgrad. Omsætning. Samlede aktiver. Faste omk. KAPITEL 11 Regnskabsanalyse Afkastningsgrad Overskudsgrad Aktivers omsætningshastighed Dækningsgrad Faste omk. Samlede aktiver mix i salg variable omk. pr. enhed salgs pris pr. enhed indextal anlægsaktiver

Læs mere

Regnskabsberetning. Bruttomarginen var 49,9%, hvilket var 1,1%-point lavere end i 2006. Udviklingen skyldes de stigende råvarepriser.

Regnskabsberetning. Bruttomarginen var 49,9%, hvilket var 1,1%-point lavere end i 2006. Udviklingen skyldes de stigende råvarepriser. 6 Ledelsens beretning Regnskabsberetning Nettoomsætning (Mia. kr.) 46 43 4 37 34 31 +1% +1% -2% +9% Organisk Opkøb Valuta Forbedret omkostningsstruktur (%) 6 5 4 3 2 1 Dækningsgrad 1 Driftsomkostninger

Læs mere

# Til interessenterne udenfor virksomheden

# Til interessenterne udenfor virksomheden Eksternt regnskab # Til interessenterne udenfor virksomheden et retvisende billede # Offentlig regulering af regnskaberne < Årsregnskabsloven < Regnskabsstandarder : IAS / GAAP / < Regnskabsvejledninger

Læs mere

Konkursanalyse Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018

Konkursanalyse Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018 Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018 1.921 virksomheder gik konkurs i andet kvartal af 2018. Det er en stigning på 49 procent sammenlignet med andet kvartal 2017. Det samlede antal

Læs mere

regnskabsanalyse / gartnerier

regnskabsanalyse / gartnerier 2012 regnskabsanalyse / gartnerier PK Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab Regnskabsudviklingen for gartnerier 28. årgang af regnskabsanalyse for gartnerier udviser det næststørste overskud

Læs mere

KANTINE- OG CATERINGBRANCHEN

KANTINE- OG CATERINGBRANCHEN DI analyse KANTINE- OG CATERINGBRANCHEN Årsrapport 2013 > I løbet af det seneste årti har kantine og cateringbranchen haft en betydelig forøgelse af branchens beskæftigelse. Fra og frem mod er beskæftigelsen

Læs mere

Delårsrapport for 1. kvartal 2009

Delårsrapport for 1. kvartal 2009 Delårsrapport for 1. kvartal 2009 Brødrene A & O Johansen A/S Rørvang 3 * 2620 Albertslund Tlf.: 70 28 00 00 * Fax: 70 28 01 01 CVR-nr.: 58 21 06 17 side 1/6 (Alle beløb er i hele 1.000 kr.) Resultatopgørelse

Læs mere

kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr.1.000,00 kr ,00

kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr.1.000,00 kr ,00 Opgave 1 (25%) Holmsminde Kro, Storgade 17, Holmsminde Bank: Holmsminde Bank Kassekredit konto nr. 78-6543-972 1) Konter følgende bilag for den 29. april 2010: Bilag Tekst Beløb 265 Faktura til Holmsminde

Læs mere

Skriftlig eksamen i Erhvervsøkonomi

Skriftlig eksamen i Erhvervsøkonomi Skriftlig eksamen i Erhvervsøkonomi 4 timers skriftlig prøve Dette opgavesæt består af 4 delopgaver, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige vægte: Opgave 1 30%

Læs mere

Konkursanalyse procent færre konkurser i andet kvartal 2017

Konkursanalyse procent færre konkurser i andet kvartal 2017 20 procent færre konkurser i andet kvartal 2017 Efter et rekordhøjt antal konkurser i 2016 er konkurstallet faldet med 20 procent fra andet kvartal 2016 til andet kvartal 2017. Antallet af konkurser er

Læs mere

regnskabsanalyse 2009 / gartnerier

regnskabsanalyse 2009 / gartnerier regnskabsanalyse 2009 / gartnerier PK Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab Regnskabsudviklingen for gartnerier 25. årgang af regnskabsanalyse for gartnerier viser en klar tendens til en vending

Læs mere

BRANCHEANALYSE MALERE

BRANCHEANALYSE MALERE BRANCHEANALYSE MALERE Vi er konservative. Vi tjener pengene, inden vi bruger dem, og vi har ingen lån eller kassekredit. Citat fra en BDO-kunde 3 BRANCHEANALYSE MALERE Malerne fastholder omsætningsniveauet

Læs mere

VIRKSOMHEDSVURDERING. Firma A A/S 2013-08-07

VIRKSOMHEDSVURDERING. Firma A A/S 2013-08-07 VIRKSOMHEDSVURDERING Firma A A/S 213-8-7 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Værdi...3 Værdiansættelsesmodel... 5 Forudsætninger...5 Beregninger... 5 Forklaringer...6 Branchesammenligning...7 Prognosticeret

Læs mere

A/S. Til NASDAQ. Resume Bestyrelsen A/S. Delårsrapport. kr.) Vibration og. For. 11 38 60 Fax: +45 63 SKAKO. Tel.: +45 63.

A/S. Til NASDAQ. Resume Bestyrelsen A/S. Delårsrapport. kr.) Vibration og. For. 11 38 60 Fax: +45 63 SKAKO. Tel.: +45 63. Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 27. oktober 2011 Selskabsmeddelelsee nr. 14/2011 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. januar 30. september 2011: Rekordresultatt i Vibrationn og fortsat

Læs mere

Meddelelse nr. 8 2003 Kvartalsrapport, 1. kvartal 2003 Til Københavns Fondsbørs

Meddelelse nr. 8 2003 Kvartalsrapport, 1. kvartal 2003 Til Københavns Fondsbørs Side 1/6 21. maj 2003 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2003 for Rockwool International A/S Hovedpunkter Omsætningen steg med 1 % i forhold til 1. kvartal 2002. Med uændrede valutakurser ville den være steget

Læs mere

ERHVERVSØKONOMI. Hjemmeopgave #2. Foråret 2010. Af Kirstine, Johan, Andreas og Kristoffer Afleveres uge 13

ERHVERVSØKONOMI. Hjemmeopgave #2. Foråret 2010. Af Kirstine, Johan, Andreas og Kristoffer Afleveres uge 13 ERHVERVSØKONOMI Hjemmeopgave #2 Foråret 2010 Af Kirstine, Johan, Andreas og Kristoffer Afleveres uge 13 Spørgsmål 1 Soliditet vil sige en virksomheds evne til at bære tab, herunder risikoen for, at der

Læs mere

Detailbarometer November 2010

Detailbarometer November 2010 Detailbarometer November 2010 Indhold Detailhandlens omsætning og forbrugertillid... 3 Detailhandlens omsætningsbarometer Dansk Erhvervs indikator... 5 Branchespecifikke omsætningstal... 6 Fødevarer og

Læs mere

Skriftlig eksamen i faget Økonomistyring

Skriftlig eksamen i faget Økonomistyring Skriftlig eksamen i faget Økonomistyring 4 timers skriftlig prøve Dette opgavesæt består af 5 delopgaver, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige vægte: Opgave

Læs mere

DIRF. Finansielle nøgletal i teori og praksis Maj 2012

DIRF. Finansielle nøgletal i teori og praksis Maj 2012 DIRF Finansielle nøgletal i teori og praksis Maj 2012 v./ Christian V. Petersen, Professor, Ph.D. Copenhagen Business School Institut for Regnskab og Revision Copyright 1 @ Christian V. Peter Agenda Introduktion

Læs mere

CAFETERIE-SELSKABET ApS

CAFETERIE-SELSKABET ApS CAFETERIE-SELSKABET ApS A Ladingsvej 1 4500 Nykøbing Sj Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er godkendt den 31/05/2018 Tobias Jensen Dirigent Side 2 af 8 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

SKOVSHOVED HOLDING ApS

SKOVSHOVED HOLDING ApS SKOVSHOVED HOLDING ApS Strandvejen 100 2900 Hellerup Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2017 Karl E. Lægaard

Læs mere

I 1. kvartal 2019 opnår Konsolidator vækst i omsætning på 61% og vækst i ARR på 71% i forhold til 1. kvartal 2018

I 1. kvartal 2019 opnår Konsolidator vækst i omsætning på 61% og vækst i ARR på 71% i forhold til 1. kvartal 2018 I 1. kvartal 2019 opnår Konsolidator vækst i omsætning på 61% og vækst i ARR på 71% i forhold til 1. kvartal 2018 Regnskabsmeddelelse for perioden 1. januar til 31. marts 2019 Highlights Omsætning i 1.

Læs mere

Meddelelse nr. 10 2008 Kvartalsrapport, 1. kvartal 2008 Til NASDAQ OMX Den Nordiske Børs København

Meddelelse nr. 10 2008 Kvartalsrapport, 1. kvartal 2008 Til NASDAQ OMX Den Nordiske Børs København Side 1/7 22. maj 2008 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2008 for Rockwool International A/S Bestyrelsen for Rockwool International A/S har i dag behandlet og godkendt kvartalsrapporten for 1. kvartal 2008.

Læs mere

REG N SKA BSA NA LY SE / GA RTNE RIE R

REG N SKA BSA NA LY SE / GA RTNE RIE R REG N SKA BSA NA LY SE / GA RTNE RIE R 20 18 PK Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab Regnskabsudviklingen i 2018 for gartnerier 34. årgang af regnskabsanalyse for gartnerier udviser et overskud

Læs mere

KVARTALSMEDDELELSE 3. KVARTAL 2001/2002 FOR HARBOES BRYGGERI A/S Perioden 1. maj januar 2002

KVARTALSMEDDELELSE 3. KVARTAL 2001/2002 FOR HARBOES BRYGGERI A/S Perioden 1. maj januar 2002 FONDSBØRSMEDDELELSE Harboes Bryggeri A/S telefon 58 16 88 88 Kontaktperson: Adm. direktør Bernhard Griese KVARTALSMEDDELELSE 3. KVARTAL 2001/2002 FOR HARBOES BRYGGERI A/S Perioden 1. maj 2001 31. januar

Læs mere

Brd. Klee A/S telefon kontaktperson: Direktør Lars Ejnar Jensen. Side 1 af 5

Brd. Klee A/S telefon kontaktperson: Direktør Lars Ejnar Jensen. Side 1 af 5 Side 1 af 5 Nasdaq Omx A/S Nikolaj Plads 2 1007 København K. Albertslund, den 11 maj 2010 Delårsrapport for perioden 01. oktober 2009 til 31. marts 2010 Ledelsespåtegning Bestyrelse og direktion har dags

Læs mere

VIRKSOMHEDENS OMKOSTNINGER

VIRKSOMHEDENS OMKOSTNINGER VIRKSOMHEDENS OMKOSTNINGER Variable omkostninger (VO) Variable enhedsomkostninger (VE) Kapacitetsomkostninger (KO) Kapacitetsomkostninger pr. enhed (KE) Samlede omkostninger (SO) Samlede enhedsomkostninger

Læs mere

egetæpper a/s Delårsrapport 2008/09 (1. maj - 31. oktober 2008) CVR-nr. 38 45 42 18

egetæpper a/s Delårsrapport 2008/09 (1. maj - 31. oktober 2008) CVR-nr. 38 45 42 18 Delårsrapport 2008/09 (1. maj - 31. oktober 2008) CVR-nr. 38 45 42 18 Indhold Hoved- og nøgletal for koncernen 2 Ledelsespåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Resultatopgørelsen for perioden 1. maj - 31. oktober

Læs mere

First North Meddelelse nr august 2019

First North Meddelelse nr august 2019 First North Meddelelse nr. 111 16. august 2019 Offentliggørelse af halvårsmeddelelse for 2019 Bestyrelsen for Wirtek a/s har i dag behandlet og godkendt halvårsregnskabet for første halvår 2019 for Wirtek

Læs mere

Risika kreditvurdering af SELSKABET A/S

Risika kreditvurdering af SELSKABET A/S Risika kreditvurdering af SELSKABET A/S Godkendt af Datatilsynet Risika samarbejder med Proff Risikas Anbefaling 9.000 Anbefalet kreditmaksimum Angivet i DKK Maksimum 7 dage Anbefalet antal kreditdage

Læs mere

Post Danmark A/S Tietgensgade København V CVR nr

Post Danmark A/S Tietgensgade København V CVR nr TIL ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN REGNSKABSMEDDELELSE 1. KVARTAL 2003 FOR POST DANMARK KONCERNEN INDHOLD Hovedtal og nøgletal Kommentarer til regnskabet Egenkapitalforklaring Resultatopgørelse og balance

Læs mere

Delårsrapport for 1. kvartal 2006

Delårsrapport for 1. kvartal 2006 Københavns Fondsbørs A/S Nikolaj Plads 6 1067 København K Fondsbørsmeddelelse nr. 10/2006 27. april 2006 CVR nr. 15701315 Delårsrapport for 2006 Resumé: SP Groups realiserede i et resultat før skat og

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni 2015

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni 2015 Halvårsrapport Perioden 1. januar 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal... 5 Ledelsespåtegning... 6 Resultatopgørelse... 7 Balance...

Læs mere

Omsætningen er steget med 13.201 t. kr. eller 15,9 % (den underliggende organiske vækst er positiv med 3,8 %).

Omsætningen er steget med 13.201 t. kr. eller 15,9 % (den underliggende organiske vækst er positiv med 3,8 %). Meddelelse 5/2015 Bestyrelsen for Danske Hoteller A/S har dags dato behandlet halvårsrapporten for 2015. Danske Hoteller havde i 2015 igen en solid resultatfremgang i første halvår. Der er pæn fremgang

Læs mere

Folkehøjskolerne aflægger regnskab i henhold til bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 1234 af 04/12/2006.

Folkehøjskolerne aflægger regnskab i henhold til bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 1234 af 04/12/2006. 1. Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning. Undervisningen gennemføres inden for rammerne af et kostskolemiljø jf LBK

Læs mere

AA Høj kreditværdighed

AA Høj kreditværdighed Side 1 af 6 FirmaFakta 2009-05-12 Britta Bonde Jensen AVERHOFF A/S VEJLBJERGVEJ 5, 8240 RISSKOV CVR-NR. 10047196 D&B D-U-N-S NR. 30-511-8879 TLF. NR. 86-24-38-44 REGNSKAB 200812 AA Høj kreditværdighed

Læs mere

REGNSKABSANALYSE / GARTNERIER

REGNSKABSANALYSE / GARTNERIER REGNSKABSANALYSE / GARTNERIER 2014 PK Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab Regnskabsudviklingen for gartnerier 30. årgang af regnskabsanalyse for gartnerier udviser et overskud og analysen

Læs mere

Folkehøjskolernes regnskab 2013

Folkehøjskolernes regnskab 2013 1. Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning. Undervisningen gennemføres inden for rammerne af et kostskolemiljø jf LBK

Læs mere

Meddelelse nr Kvartalsrapport, 3. kvartal 2004 Til Københavns Fondsbørs

Meddelelse nr Kvartalsrapport, 3. kvartal 2004 Til Københavns Fondsbørs Side 1/6 26. november 2004 Kvartalsrapport for 3. kvartal 2004 for Rockwool International A/S Bestyrelsen for Rockwool International A/S har dags dato behandlet og godkendt nærværende kvartalsrapport for

Læs mere

Nordicom A/S Koncernen Q1 Delårsrapport 2006

Nordicom A/S Koncernen Q1 Delårsrapport 2006 17. maj Delårsrapport Nordicom A/S Koncernen Delårsrapport Nordicoms resultat udgør 129,3 mio. kr. før skat, hvilket er en fremgang på 101,9 mio. kr. ( 2005: 27,4 mio. kr.). Omsætningen i perioden udgør

Læs mere

DEN ØKONOMISKE UDVIKLING FOR DANSKE BIOGRAFER 2008-2012

DEN ØKONOMISKE UDVIKLING FOR DANSKE BIOGRAFER 2008-2012 DEN ØKONOMISKE UDVIKLING FOR DANSKE BIOGRAFER 2008-2012 Dansk RegnskabsAnalyse Øverødvej 46 2840 Holte Telefon : 50449148 www.dra.dk Økonomisk brancheanalyse udgivet af Dansk RegnskabsAnalyse Januar 2014

Læs mere

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 1. halvår 2009

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 1. halvår 2009 organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 2009 Resumé Markant stemningsskifte i malerfaget Malerfagets forventninger til 2009 markerer et markant stemningsskifte, idet 2/3 af virksomhederne

Læs mere

Finansudvalget FIU alm. del Bilag 48 Offentligt

Finansudvalget FIU alm. del Bilag 48 Offentligt Finansudvalget 2012-13 FIU alm. del Bilag 48 Offentligt Finansudvalget Den økonomiske konsulent Til: Dato: Udvalgets medlemmer 7. december 2012 OECD s seneste økonomiske landerapport samt overblik over

Læs mere

Målbeskrivelse nr. 4: Egenkapitalforrentning og risiko

Målbeskrivelse nr. 4: Egenkapitalforrentning og risiko HA, 5. SEMESTER STUDIEKREDS I EKSTERNT REGNSKAB Esbjerg, efteråret 2002 Målbeskrivelse nr. 4: Egenkapitalforrentning og risiko Valdemar Nygaard TEMA: EGENKAPITALFORRENTNING OG RISIKO Du skal kunne redegøre

Læs mere

Byggeøkonomuddannelsen

Byggeøkonomuddannelsen Byggeøkonomuddannelsen Overordnet virksomhedsøkonomi Ken L. Bechmann 9. september 2013 1 Dagens emner/disposition Kort introduktion til mig og mine emner Årsregnskabet Regnskabsanalyse nøgletal Værdifastsættelse

Læs mere

Byggeøkonomuddannelsen. Overordnet virksomhedsøkonomi. Dagens emner/disposition. Introduktion til overordnet virksomhedsøkonomi

Byggeøkonomuddannelsen. Overordnet virksomhedsøkonomi. Dagens emner/disposition. Introduktion til overordnet virksomhedsøkonomi Byggeøkonomuddannelsen Overordnet virksomhedsøkonomi Ken L. Bechmann 9. september 2013 1 Dagens emner/disposition Kort introduktion til mig og mine emner Årsregnskabet Regnskabsanalyse nøgletal Værdifastsættelse

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2013 31. marts 2014 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Integrerede bedrifter

Integrerede bedrifter Integrerede bedrifter Samlet set er driftsresultatet 955.000 kr. dårligere i 2007 end i 2006, hvilket resulterer i et negativ driftsresultat. >> Lene Korsager Bruun og >> Sisse Villumsen Schlægelberger,

Læs mere

TYPEOPGAVE i ERHVERVSØKONOMI

TYPEOPGAVE i ERHVERVSØKONOMI TYPEOPGAVE i ERHVERVSØKONOMI 4 timers skriftlig prøve Dette opgavesæt består af 5 delopgaver, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige vægte: Opgave 1 25% Opgave

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2010 31. marts 2011

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2010 31. marts 2011 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2010 31. marts 2011 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. september 2010

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. september 2010 Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Delårsrapport for perioden 1. januar 30. september 2010 Faaborg, den 28. oktober 2010 Selskabsmeddelelse nr. 17/2010 Resume Stigende ordreindgang og forbedret

Læs mere