Den 18. november 2013 tilskrev Helsingør Kommune (sag 13/7794) Fredningsnævnet for Nordsjælland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den 18. november 2013 tilskrev Helsingør Kommune (sag 13/7794) Fredningsnævnet for Nordsjælland"

Transkript

1 Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf Den 4. maj 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen: FS 082/ Ansøgning om tilladelse til at opføre et udhus på ejendommen matr. nr. 4g Lille Esbønderup By, Tikøb, beliggende Danstrupvej 25E, 3480 Fredensborg, Helsingør Kommune. Fredningen, ansøgningen og Helsingør Kommunes indstilling: Den 18. november 2013 tilskrev Helsingør Kommune (sag 13/7794) Fredningsnævnet for Nordsjælland således: Vi har modtaget en ansøgning om at opføre et udhus på 30 m 2 på Danstrupvej 25E, 3480 Fredensborg. Vi kan anbefale et udhus på ejendommen, men er betænkelige ved placeringen af en høj bygning ud til vejen. Betænkeligheden går især på, at vejfarende vil opleve to bygninger tæt på vejen. I modsætning til i dag, hvor portnerboligen/gartnerboligen ligger som den eneste her - og en smule trukket tilbage på grunden. Med den ansøgte placering flyttes byggeri - højere end sædvanlige skure - ud i landskabet, om end der er en hæk ud til vejen og dermed foran Vi anbefaler derfor, at der tillades et lavere skur bagved selve portnerboligen/gartnerboligen. Fredningsbestemmelserne. Fredningens formål. Danstruplundfredningen er en status-quo-fredning ved kendelser fra 1940, 1974 og Bestemmelserne er bl.a. 1. Arealerne fredes således, at tilstanden på dem ikke må ændres, og således at de udelukkende benyttes som hidtil, fortrinsvis som landbrugsarealer, dog skal en eventuel overgang til frilandsgartneri være tilladt. 2. Det er navnlig forbudt at opføre bygninger, som ikke kræves af ejendommens drift som landbrugsejendom eller som frilandsgartneri. Fredningen skal dog ikke være til hinder for anlæg af et evt. overdækket svømmebassin i haven.

2 2 3. Der må ikke anbringes boder, skure eller andre indretninger, som kan virke misprydende, 4. Det naturlige jordsmon må ikke ændres ved afgravning eller opfyldning, og kun nedbrydeligt affald må henkastes på dertil indrettede særlige steder uden at virke ødelæggende for naturen. 5. Der må ikke foretages beplantning ud over vedligeholdelse af eksisterende beplantning eller have. Der må ikke foretages nyplantning undtaget, hvor denne er absolut nødvendig for ejendommens drift, herunder til vildtremiser. 6. Der må ikke heller uden tilladelse fra fredningsnævnet ske udstykning af de under fredningen inddragne matrikelnumre eller dele deraf Opdeling i nye ejendomme kan ikke finde sted. 7. Ved nyopførsel samt genopførelse eller ombygning af eksisterende bygninger skal tegninger udvisende husenes udseende og beliggenhed forinden godkendes af fredningsnævnet. Normal vedligeholdelse er undtaget fra denne bestemmelse. 8. Flere bestemmelser nr Ejendommens historie. Ejendommen er en parcel med den oprindelige portnerbolig/gartnerbolig til lystgården Danstruplund naboejendommen. Landbrugspligten blev ophævet på Danstruplund i Bygningssættet med ca. 10 ha blev frastykket i 2000 ved tilladelser fra de relevante myndigheder. Portnerbolig (Danstrupvej 25E) stykkedes yderligere fra i 2006 ved tilladelser fra relevante myndigheder. Ejere af portnerboligen - ejendommen Danstrupvej 25E - har hidtil benyttet udhus og arealer på naboejendommen, Danstrupvej 25A - Danstruplund (lystgård). Denne aftalte benyttelse ophører med udgangen af 2013, hvorved Danstrupvej 25E er uden skur/opbevaringsfacilitet. Ansøgningen. Ejeren af Danstrupvej 25E med portnerboligen - Tine Olsen - søger om at opføre et udhus til plæneklipper, cykler, værktøj, haveredskaber, havemøbler mm. Dimensionerne er 5 x 6 meter, det vil sige en bygning med et grundareal på 30 m 2. Højden ønskes på 4,6 meter, hvoraf facadehøjden udgør 2,5 meter. Højden kan ifølge oplæg fra Tine Olsen reduceres med 0,5 meter. Huset ønskes af sortmalede brædder og det pyramideformede tag ønskes med tagpap og et tagvindue (se tegning). Facaderne ønskes med 4 tofløjede og småsprossede terrasse-døre mod haven. Hvortil et langt, vandret og smalt vindue og en almindelig dør i øvrige facader. I ansøgningen har Tine Olsen redegjort for den opsagte aftale om benyttelse af skuret på naboejendommen. - Aftalen løber til udgangen af Herudover er redegjort for, at husets udtryk og placering er tilpasset ejendommen - portnerboligen/gartnerboligen, som også har været gartnerbolig til Danstruplund. Placeringen er bl.a. valgt ud fra hensynet til at kunne få havemøbler mv. ud og ind. Skuret vil ifølge ansøgningen ikke påvirke landskabet, da det ligget op af eksisterende bøgehæk.

3 3 Baggrund og vurdering. Tidligere dispensationer fra fredningen. Portnerboligen/gartnerboligen hørte oprindeligt til Danstruplund. Indkørslen ved portnerboligen var under den tidligere ejer og før frastykningen indkørsel (allé) til Danstruplunds bagvedliggende arealer (mod vest). Det er på sydsiden af indkørslen her, at det nye skur ønskes opført. Arealerne omkring portnerboligen/gartnerboligen har været drevet som gartneri og frugtplantage, men er i dag mere tilgroet, men med nogen urtehave og frugttræer. Ejendommen er ved dispensation fra fredningens udstykningsforbud stykket fra Danstruplund i Formentlig har der siden været en uformel aftale om, at det hidtidige udhus (frugtlænge?) på Danstruplunds jord kunne anvendes til oplag mv. for den lille ejendom. Ejendommen står nu uden denne oplagsplads/udhus. Udhus kan kun etableres, såfremt Fredningsnævnet kan dispensere fra bestemmelsen om: Det er navnlig forbudt at opføre bygninger, som ikke kræves af ejendommens drift som landbrugsejendom eller som frilandsgartneri og Der må ikke anbringes boder, skure eller andre indretninger, som kan virke misprydende,. Anbefaling. Vi er af den opfattelse, at der - på grund af ejendommens særlige udstyknings- og forhistorie - bør dispenseres fra fredningen til et udhus. Men vi er betænkelige ved et udhus med en højde på 4.6 meter og en fremtrædende placering som ansøgt. Tilpasning - højde og placering. Et udhus - evt. med en ringere højde - vil kunne indpasses bag boligen. Vi vurderer, at den ansøgte bygning med en fremtrædende placering på ejendommen og langs vejen ikke er nødvendig for at kunne opfylde egentligt udhusformål. Vi anbefaler derfor et udhus, bagved boligen - eventuelt i skel, hvor man må bygge i en højde af 2,5 meter og i en længde af 12 meter (forudsat, at der ikke er vinduer mod nabo). Her anser vi udhuset for at påvirke landskabet mindst muligt, og tilgodese landskabsfredningen. Landskabspåvirkningen. Med den ansøgte placering vil byggeri rykke længere ud i landskabet, og to høje huse i stedet for eet vil ses fra vejen. Herved vil ejendommen med den enkle portnerbolig/gartnerbolig blive en villagtig bebyggelse. Og den vil ikke længere opleves som en del af et kulturmiljø med en enkelt bolig med bagvedliggende udhuse/frugtlænger?. Men derimod som en selvstændig og mere fremtrædende bebyggelse. Med den foreslåede placering vil udhuset ikke synes fra vejen og være i overensstemmelse med frugtlængerne? På naboejendommen. Habitatvurdering. Vi vurderer, at en dispensation til udhus i haven, ikke anses for at forringe levevilkårene for eventuelle sårbare og truede dyrearter, som måtte være her. - De arter, som er opført i habitatdirektivets Bilag IV. Baggrunden er, at her er menneskelig aktivitet i haven i forvejen. Vurderingen hviler på, at træfældning ikke vil være nødvendig.

4 4 Plan- og byggeforhold. Et udhus på 30 m 2 behøver ikke landzonetilladelse - skure, udhuse, carporte under 50 m 2 er ifølge planlovens 36 stk. 1 nr. 7 undtaget fra krav om landzonetilladelse. Byggetilladelse er på baggrund af en indført bagatelgrænse på 35 m 2 heller ikke nødvendig, såfremt her alene er tale om udhusformål. Udhuse skal imidlertid placeres mindst 2,5 meter fra skel. Hvis højden overstiger 2,5 meter øges den afstand, der ifølge bygningsreglementet skal være til skellet. Den samlede længde i skel må kun være 12 meter, hvis udhushøjden er under 2,5 meters. Pavilloner til ophold (skønt under 35 m 2 ) kræver derimod godkendelse efter bygningsreglementet og skal stå mindst 2,5 meter fra skel. Samlet set. Vi anbefaler at der dispenseres til et udhus bag ved boligen - det vil sige uden en fremtrædende placering. Af ansøgningen til Helsingør Kommune har ejendomsejeren i skrivelse af 19. juli 2013 anført: Formål. Frem til 31. december har jeg lånt et udhus af min nabo Danstruplund som imidlertid selv skal bruge udhuset fra 1. januar 2014, og derfor ønsker jeg at bygge et udhus selv. Jeg har ikke andre udhuse på matriklen. Udhuset skal anvendes til opbevaring at haveredskaber, værktøj, plæneklipper, havemøbler, cykler mm. Placering. Som det fremgår at vedhæftede tegninger af den ønskede placering på grunden, så har jeg i samarbejde med landskabsarkitekt Kjeld Slot placeret udhuset til venstre for indkørslen, således at den nye bygning friholdes fra boligen. Dog er placeringen stadigvæk så tæt på hovedhuset, at de to bygningskroppe spiller sammen, men uden at udhuset tager magten fra det eksisterende. Hovedhuset er oprindelig gartnerbolig til Danstruplund, og udhuset skal sammen med hovedhuset skabe et afsluttet forløb mellem bygningerne og forstærke stedets atmosfære. Med historie som gartnerbolig virker det naturligt, at der ligger et udhus i den gamle frugthave. Placeringen generer ikke naboen, da skuret ikke kan ses fra Danstruplund. Forbipasserende fratages ikke udsigten til landskabet og hovedhuset, da udhuset ligger op af eksisterende bøgehæk mod vejen. Placeringen er ideel for den anvendelse udhuset har. Haveredskaber og plæneklipper opbevares der, hvor det skal bruges, og cyklerne kan trækkes direkte ud i indkørslen Landskabshensyn.

5 For at sikre, at udhuset ikke virker indgribende i landskabet, har jeg som nævnt fået hjælp af landskabsarkitekt Kjeld Slot til, at finde den optimale placering og det optimale udseende. 5 Som det fremgår at vedhæftede skitser, er udhuset holdt i en afdæmpet stil med sortmalet træbeklædning, hvide vinduer og tagpap. Der er også valgt et tilnærmelsesvis kvadratisk udhus (6 m x 5 m) fordi hovedhuset er kvadratisk og en tagkonstruktion (sort), som harmonerer med hovedhusets. Med dette valg mener vi, at den visuelle og kulturhistoriske oplevelse af ejendommen bevares. Det fremgår af det medsendte bilagsmateriale blandt andet, at udhuset skal placeres tæt på ejendomsskellet mod øst og ud mod offentlig vej og ved en eksisterende indkørsel til ejendommen. Det ansøgte skur skal placeres således, at det i relation til færdsel ad Danstrupvej til dels er visuelt dæmpet af en eksisterende hækbeplantning. Øvrige skriftlige indlæg: Danmarks Naturfredningsforening, Helsingør afdeling, har i udtalelse af 12. december 2013 anført følgende: DN Helsingør er ligesom Helsingør Kommune betænkelige ved, at der opføres et udhus på den anførte plads på matrikelnummer 4G Lille Esbønderup by, Tikøb i Danstruplundfredningen. Fredningens status betyder, at der ikke må ændres på tilstanden, og at der navnlig ikke må opføres bygninger, som ikke kræves af ejendommens drift som landbrugsejendom eller som frilandsgartneri, herunder skure som kan virke misprydende. Da landsbrugspligten ophørte i 1998 kræver et evt. skur derfor en godkendelse af Fredningsnævnet. DN Helsingør mener, at et skur med den ansøgte placering samlet set vil ændre på bygningernes udseende og fredningens udtryk på en uheldig måde. DN Helsingør har dog forståelse for behovet for et skur efter opsigelse af tidligere lejemål af skur beliggende på naboejendommen. DN Helsingør støtter derfor Helsingør Kommunens indstilling om bygning af et lavere skur på bagsiden af portnerboligen ud mod skel, hvor udhuset vil påvirke landskabet mindst muligt og tilgodese landskabsfredningen. Vi kan under ingen omstændigheder anbefale en dispensation til at opføre et skur i haven ud mod vejen. Naturstyrelsen, Det åbne land, har i skrivelse af 6. januar 2014, jf. naturbeskyttelseslovens 33, stk. 4, anført blandt andet, at det er Naturstyrelsens vurdering, at det ansøgte ikke vil have negativ effekt på yngle- eller rasteområder for de dyrearter, der fremgår af habitatdirektivet bilag IV. Besigtigelse: Fredningsnævnet har den 7. april 2014 foretaget besigtigelse og afholdt møde på ejendommen.

6 6 Under besigtigelsen deltog ansøger samt repræsentanter for Helsingør Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Helsingør afdeling, og Naturstyrelsen, Det åbne land. Under besigtigelsen blev ejendommen og dens omgivelser beset. Placeringen af det ansøgte blev påvist. Det ansøgte vil fremstå synligt fra omgivelserne, men visuelt dæmpet af en eksisterende hæk. Ejeren oplyste, at man er indstillet på at dæmpe højden blandt ved nedgravning på ca. ½ meter. De mødte anførte i det væsentlige i overensstemmelse med de skriftlige indlæg i sagen og henviste hertil. Fredningsnævnets afgørelse: Afgørelsen er truffet af nævnets medlemmer Michael Toftager, Niels H.V. Olesen og Nina Uhland Kristensen. Efter naturbeskyttelseslovens 50, stk. 1, kan fredningsnævnet dispensere fra bestemmelserne i en foreslået eller fastsat fredning, når det ansøgte ikke er i strid med fredningens formål. Videregående afvigelser fra en fredning end nævnt i stk. 1, og helt eller delvis ophævelse af en fredning kan, jf. lovens 50, stk. 5, kun foretages efter reglerne om gennemførelse af fredninger. Fredningsnævnet lægger til grund, at det ansøgte visuelt vil være synligt fra omgivelserne og påvirke disse. Den ansøgte placering ligger meget tæt på offentlig vej. Den for ejendommen gældende fredning har til formål at bevare status quo, og fredningsbestemmelserne indeholder et generelt forbud mod at opføre bygninger, der ikke kræves af hensyn til landbrugs- eller gartneriformål. Det ansøgte fremstår efter det ansøgte tegningsmateriale i et vist omfang som en pavillon. Etablering af et skur til det oplyste formål vil kunne udformes og placeres på ejendommen, således at indvirkningen på det fredede område vil fremstå væsentligt mere dæmpet, og en anden placering, end den ansøgte, vil ikke være uforenelig med det oplyste formål. Det ansøgte findes henset hertil ikke at kunne tillades ved dispensation. Fredningsnævnet meddeler herefter i medfør af naturbeskyttelseslovens 50, stk. 1, afslag på det ansøgte. Toftager Nævnets formand

7 7 Vejledning om klage Afgørelsen kan inden 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt, påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af adressaten for afgørelsen, ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører, offentlige myndigheder og lokale foreninger og lignende, som har væsentlig interesse i afgørelsen samt landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, og landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser. Klage skal stiles til Natur- og Miljøklagenævnet og sendes til Fredningsnævnet. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af en klage, at klageren indbetaler et gebyr på 500 kr. til Natur- og Miljøklagenævnet. Når Natur- og Miljøklagenævnet har modtaget klagen fra Fredningsnævnet, vil Naturog Miljøklagenævnet tilsende klageren en opkrævning. Natur- og Miljøklagenævnet vil ikke påbegynde behandlingen af klagen, før gebyr er modtaget. Betales gebyret ikke inden for den fastsatte frist på 14 dage, afvises klagen fra behandling. Vejledning om gebyrbetaling kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Gebyret tilbagebetales, hvis klageren får helt eller delvist medhold i sin klage. Denne afgørelse er sendt pr. til: Tine Olsen, tno@combineering.dk Helsingør Kommune Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Naturfredningsforening i Helsingør Naturstyrelsen Naturstyrelsen, Det åbne land Friluftsrådet Friluftsrådet v/poul Erik Pedersen DOF DOF Nordsjælland

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen: Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf. 47 33 87 32 E-mail: nordsjaelland@fredningsnaevn.dk Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr.

Læs mere

Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning

Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning Afgørelser Reg. nr.: 08126.00 Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 06-01-1958

Læs mere

Ved skrivelse af 13. marts 2014 (sagsnr.12/16579) tilskrev Helsingør Kommune Fredningsnævnet for Nordsjælland således:

Ved skrivelse af 13. marts 2014 (sagsnr.12/16579) tilskrev Helsingør Kommune Fredningsnævnet for Nordsjælland således: Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf. 47 33 87 32 E-mail: nordsjaelland@fredningsnaevn.dk Den 18. oktober 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bibeholdelse af sø, bålhytte og haveanlæg med flagstang i Helsingør Kommune

AFGØRELSE i sag om bibeholdelse af sø, bålhytte og haveanlæg med flagstang i Helsingør Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. maj 2014 J.nr.: NMK-522-00190 Ref.: MEH-NMKN AFGØRELSE i sag om bibeholdelse af sø, bålhytte og haveanlæg med flagstang

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst kopi

Læs mere

00100.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00100.00. Fredningen vedrører: Espergærde Strand. Domme. Taksationskom missionen.

00100.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00100.00. Fredningen vedrører: Espergærde Strand. Domme. Taksationskom missionen. 00100.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00100.00 Fredningen vedrører: Espergærde Strand le Domme Taksationskom missionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 18-01-1922

Læs mere

Den 14. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Den 14. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen: Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf. 47 33 87 32 E-mail: nordsjaelland@fredningsnaevn.dk Den 14. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Læs mere

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende.

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende. Grundejerforeningen 126 Tornby v/ Poul Erik Pedersen email: pepkir90@gmail.com Aalborg natur J.nr. NST-4122-860-00047 Ref. anand Den 1. juli 2011 Dispensation fra klitfredningen til at til renovere trappen

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Dunkehus. Domme. Taksations komm iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Dunkehus. Domme. Taksations komm iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 02988.00 Afgørelser - Reg. nr.: 02988.00 Fredningen vedrører: Dunkehus Domme Taksations komm iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 22-04-1963 DEKLARATIONER>

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Pibe Møllegård. Domme. Taksati ons kom m iss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Pibe Møllegård. Domme. Taksati ons kom m iss ionen. 00869.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00869.00 Fredningen vedrører: Pibe Møllegård Domme Taksati ons kom m iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 20-02-1943 Kendelser Deklarationer 'e

Læs mere

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia Dansk Skovforening Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Att.: Hans M. Hedegaard hmh@skovforeningen.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-607-00055 Ref. 26. sep 2012 inden for strandbe- Dispensation til genopførelse

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Kommune Att.: Karsten Klintø Via e-post: kakl01@frederiksberg.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Cento A/S Att.: Kim Strømman Via e-post: KS@cento.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Arne Kamp Hvidovre Strandvej 57A 2650 Hvidovre Kystdirektoratet J.nr. 16/00820-8 Ref. Martin Cenholt Kjeldgaard 02-06-2016 Dispensation til efter nedrivning at genopføre beboelsesejendom delvis inden for

Læs mere

o"~. 01581.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01581.00 Fredningen vedrører: Hellebæk Kirke Domme Taksatio ns kom miss io nen Naturklagenævnet

o~. 01581.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01581.00 Fredningen vedrører: Hellebæk Kirke Domme Taksatio ns kom miss io nen Naturklagenævnet o"~. 01581.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01581.00 Fredningen vedrører: Hellebæk Kirke Domme Taksatio ns kom miss io nen Naturklagenævnet I. Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 04-05-1951 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Garic Dir: +4579755689 Mob: e-mail: Merete.Garic @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-112-13 27.11.2014

Læs mere

Landzonetilladelse til om- og tilbygning af bestående sommerhus på ejendommen Emmerlev Klev 18, Højer

Landzonetilladelse til om- og tilbygning af bestående sommerhus på ejendommen Emmerlev Klev 18, Højer Karen Bergmann Emmerlev Klev 6 6280 Højer Sendt på e-mail til karenbergmann@hotmail.com Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-143-13 3. februar 2014

Læs mere

/ Hans Knag Tjørnelund Dybbøl Banke 3 Dybbøl 6400 Sønderborg

/ Hans Knag Tjørnelund Dybbøl Banke 3 Dybbøl 6400 Sønderborg 07-04-2014 13/13331 Hans Knag Tjørnelund Dybbøl Banke 3 Dybbøl 6400 Sønderborg Lovliggørende landzonetilladelse til udviddelse af garage på ejendommen matr.nr. 34 Dybbøl Ejerlav, Dybbøl, der ligger på

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse TEKNIK OG MILJØ Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej 29 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Mindelundvej 18, 7400 Herning.

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg Henrik Langtofte Larsen Søbanken 2 Jorløse 4470 Svebølle DATO 28. oktober 2015 SAGSNR. 326-2015-51444 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til at opføre

Læs mere

Kommunen har ved begge ansøgninger sendt udtalelser til Fredningsnævnet. Da vi både er landzonemyndighed og tilsynsmyndighed for fredninger.

Kommunen har ved begge ansøgninger sendt udtalelser til Fredningsnævnet. Da vi både er landzonemyndighed og tilsynsmyndighed for fredninger. Mette Lyng Hansen og Mads Odgård Mailet dd Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 20.03.2015 Sagsnr. 15/6285

Læs mere

Kaas Hovedgaard Kåsvej Spøttrup. Via arkitekt: Peter Carstens Erik Einar Holms Tegnestue APS 27. oktober 2015

Kaas Hovedgaard Kåsvej Spøttrup. Via arkitekt: Peter Carstens Erik Einar Holms Tegnestue APS 27. oktober 2015 Kaas Hovedgaard Kåsvej 44 7860 Spøttrup Via arkitekt: Peter Carstens Erik Einar Holms Tegnestue APS pc@eeh.dk 27. oktober 2015 Kåsvej 42, Lihme Landzonetilladelse og dispensation fra fortidsmindebeskyttelse

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Forsyning A/S Via e-post: atsa@frb-forsyning.dk Att.: Projektleder Atef Sadr Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 11. februar 2016.

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 11. februar 2016. Michael Vestbjerg Bogøvej 19 4060 Kirke Såby Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Redegørelse for sagen

Redegørelse for sagen Hvam Arkitekter og Ingeniører Egon Løgsted Rydevej 15 7500 Holstebro Kystdirektoratet J.nr. 16/02000-3 Ref. Lena Kjær 11-08-2016 EL@arkitektkontor.dk Afslag på ansøgning om dispensation til efter nedrivning

Læs mere

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 09.10.2015 Sagsnr. 15/18406

Læs mere

Hermed landzonetilladelse (planlovens 35 stk. 1) til bolig i bygning BBR 1 (tidligere BBR 5) på Esrum Søvej 5A. Den tidligere ejer havde kontor her.

Hermed landzonetilladelse (planlovens 35 stk. 1) til bolig i bygning BBR 1 (tidligere BBR 5) på Esrum Søvej 5A. Den tidligere ejer havde kontor her. Agnete og Kurt Holmsted (ejer) Peter Sørensen (advokat) Mailet dd Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 1.10.2015

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til

Læs mere

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri.

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri. Alterna Huse Nr. Hostrupvej 20 6230 Rødekro Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-164-12 10-09-2012 Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslinje

Læs mere

til at udvide teltpladsen fra 50 campingenheder til 60 campingenheder og til opstilling af 7 campinghytter.

til at udvide teltpladsen fra 50 campingenheder til 60 campingenheder og til opstilling af 7 campinghytter. Odder kommune Rådhusgade 3 8300 Odder att.: Bjarne Møllgaard Byggeri Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk bjarne.mollgaard@odder.dk Landzonetilladelse til udvidelse af campingenheder og

Læs mere

Kirsten og Henrik Lieberkind Mørdrupvej 41A. 3060 Espergærde. Mailet dd. Dispensation (lovliggørende) fra skovbyggelinjen til carport

Kirsten og Henrik Lieberkind Mørdrupvej 41A. 3060 Espergærde. Mailet dd. Dispensation (lovliggørende) fra skovbyggelinjen til carport Modtag din post digitalt - Tilmeld dig via NemBorger på www.helsingorkommune.dk Kirsten og Henrik Lieberkind Mørdrupvej 41A 3060 Espergærde Mailet dd Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Mørdrupvej

Læs mere

Det nye byggeri erstatter tidligere opført bolig og udhus, som forventes nedrevet i starten af 2015 gennem nedrivningspuljen.

Det nye byggeri erstatter tidligere opført bolig og udhus, som forventes nedrevet i starten af 2015 gennem nedrivningspuljen. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Jacob Nexgaard Andersen Agergårdvej 1 7600 Struer Sendt med digital post Landzonetilladelse til bolig

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg G. E. L. J. HOLDING ApS Græsmarkvej 18 4591 Føllenslev DATO 19. september 2014 SAGSNR. 326-2014-115264 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til opførelse

Læs mere

Bruno Bøhnke Skodsbølvej 81 Skodsbøl 6310 Broager. Plan

Bruno Bøhnke Skodsbølvej 81 Skodsbøl 6310 Broager. Plan Bruno Bøhnke Skodsbølvej 81 Skodsbøl 6310 Broager Landzonetilladelse til at bygge en ny carport med redskabsskur på ejendommen matr. nr. 146 Skodsbøl, Broager, der ligger på Skodsbølvej 81, 6310 Broager

Læs mere

Landzonetilladelse. Brian Vedel Nielsen Sørbylillevej 7 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Brian Vedel Nielsen Sørbylillevej 7 4200 Slagelse Brian Vedel Nielsen Sørbylillevej 7 4200 Slagelse Plan og Byg Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse Slagelse Kommune giver hermed i henhold

Læs mere

Steen Meldgaard Pedersen Søhusevej 30 4230 Skælskør. Landzonetilladelse og dispensation fra søbeskyttelseslinjen - naturbeskyttelseslovens

Steen Meldgaard Pedersen Søhusevej 30 4230 Skælskør. Landzonetilladelse og dispensation fra søbeskyttelseslinjen - naturbeskyttelseslovens Steen Meldgaard Pedersen Søhusevej 30 4230 Skælskør Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse og dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Tegnestuen JS sparsing@post8.tele.dk Att.: John Sparsing Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

Adresse Danstruplund, Danstrupvej 27 tidligere 25, 3480 Fredensborg Matr.nr 4a Ll. Esbønderup, Tikøb Ejendom

Adresse Danstruplund, Danstrupvej 27 tidligere 25, 3480 Fredensborg Matr.nr 4a Ll. Esbønderup, Tikøb Ejendom Center for Teknik, Miljø og Klima Anette Kjelde og Peter Svendsen Mailet dd Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 15/18930 Sagsbeh. Hanne Wagnkilde Arkæolog Tlf. 49 28

Læs mere

Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast. 3. oktober 2013

Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast. 3. oktober 2013 Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast 3. oktober 2013 Landzonetilladelse til opførelse af en ståhal - Tyvkærvej 33, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse af en stålhal

Læs mere

Sendt pr. mail til: bomholtvestergaard@hotmail.com

Sendt pr. mail til: bomholtvestergaard@hotmail.com POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Birgitte Vestergaard og Kent Harndahl Baggesensvej 18 8600 Silkeborg Sendt pr. mail til: bomholtvestergaard@hotmail.com

Læs mere

Ansøgningen har ikke været sendt i naboorientering, da Struer Kommune har vurderet, at det ansøgte byggeri er af underordnet betydning for naboer.

Ansøgningen har ikke været sendt i naboorientering, da Struer Kommune har vurderet, at det ansøgte byggeri er af underordnet betydning for naboer. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Erik Søndergård Holding APS Hovedvejen 77 7970 Thyholm Sendt pr. mail til: erik@sondergaard-transport.dk

Læs mere

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet.

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet. Ejer Sag: 01.05.02-P25-86-18 6. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

00002.02. Afgørelser - Reg. nr.: 00002.02. Fredningen vedrører: Bergmandsdalsvej, kystskrænt. Domme. Taksationskom missionen.

00002.02. Afgørelser - Reg. nr.: 00002.02. Fredningen vedrører: Bergmandsdalsvej, kystskrænt. Domme. Taksationskom missionen. 00002.02 Afgørelser - Reg. nr.: 00002.02 Fredningen vedrører: Bergmandsdalsvej, kystskrænt Domme Taksationskom missionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser 15-08-1974 Deklarationer

Læs mere

02-06-2014 14/20267. Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg

02-06-2014 14/20267. Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg 02-06-2014 14/20267 Folker Svane-Arkitektfirma Kobberholm 14 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til tilbygning på ejendommen matr.nr. 155 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Fuglsangvej 12, 6400 Sønderborg

Læs mere

04114.00. Afgørelser - Reg. nr.: 04114.00. Fredningen vedrører: Fuglevad. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

04114.00. Afgørelser - Reg. nr.: 04114.00. Fredningen vedrører: Fuglevad. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 04114.00 Afgørelser - Reg. nr.: 04114.00 Fredningen vedrører: Fuglevad Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 31-07-1966 DEKLARATIONER>

Læs mere

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald Peter Thomsen Teglumvej 1 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til opførelse af stald Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre en stald på 99,2 m 2 på matr.

Læs mere

Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående oversigtskort. Knøsvej

Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående oversigtskort. Knøsvej Mette Juulsgaard Knøsvej 4 8680 Ry Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af hestestald NB: Dette er ikke en byggetilladelse. Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sidse Marie Malling Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-138-14 15.9.2014

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Lyngby-Taarbæk Kommune Att.: Gert Juhl Via e-post: gej@ltk.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Finn Jakobsen Tyvkærvej Ikast. 11. november 2013

Finn Jakobsen Tyvkærvej Ikast. 11. november 2013 Finn Jakobsen Tyvkærvej 31 7430 Ikast 11. november 2013 Landzonetilladelse til opførelse af carport, Tyvkærvej 31, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse af en ny carport

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Lars Nielsen Stokkerupvej Græsted. Lovliggørende landzonetilladelse til opført udhus og pavillon

Lars Nielsen Stokkerupvej Græsted. Lovliggørende landzonetilladelse til opført udhus og pavillon Lars Nielsen Stokkerupvej 2 3230 Græsted Sag: 2016/09538 007 Id: 010476 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 18. juli 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. STENBJERG EJENDOMME A/S Søndergade 20! " Skelbækvej 2 Tlf.: 7376 7676 Dato: 13. juni 2017 Sagsnr.: 17/11397 Ejendomsnr.: 16927 Kontakt: Peter Mumm Direkte tlf.: 73 76 82 14 E7mail: pmu@aabenraa.dk I henhold

Læs mere

05695.00. Afgørelser - Reg. nr.: 05695.00. Fredningen vedrører: libirke Bakker. Domme. la ksati ons kom miss io nen.

05695.00. Afgørelser - Reg. nr.: 05695.00. Fredningen vedrører: libirke Bakker. Domme. la ksati ons kom miss io nen. 05695.00 Afgørelser - Reg. nr.: 05695.00 Fredningen vedrører: libirke Bakker Domme la ksati ons kom miss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 03-12-1973 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65, Erritsø 7000 Fredericia att. Niels Chr. Brix E-mail: ncb@energinet.dk 18. oktober 2016 edoc: 2016-0240559

Læs mere

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Ejer Sag: 01.05.02-P25-87-18 5. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Odder Kommune Byggeri har d. 31. marts 2016 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. tilbygning til fritidshus beliggende på ejendommen:

Odder Kommune Byggeri har d. 31. marts 2016 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. tilbygning til fritidshus beliggende på ejendommen: Kim Stilling Andersen Edisonsvej 12 8260 Viby J Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til eksisterende fritidshus

Læs mere

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed.

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed. Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Kit La Cour Bentzon og Jens Ole Andersen Tværgade 4 5500 Middelfart klc@estate.dk Jens.andersen@fredericia.dk

Læs mere

Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000. Lene Stegemejer Dir: +4579755683 Mob: e-mail: Lene.Stegemejer @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-336-14 5.10.

Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000. Lene Stegemejer Dir: +4579755683 Mob: e-mail: Lene.Stegemejer @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-336-14 5.10. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Stegemejer Dir: +4579755683 Mob: e-mail: Lene.Stegemejer @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-336-14 5.10.2015 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til en ny

Læs mere

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Landzonetilladelse til lovliggørelse af skur - Skyggevej 21 A, 7441 Bording Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430.

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430. Anders Vestergaard E/F Gurrehus Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 25.03.2015 Sagsnr. 14/15648

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse: Teknik og Miljø - Team Plan og Byg Postboks 50, 4400 Kalundborg Fausø Ejendomme Nyager 2 2605 Brøndby DATO 11. september 2014 SAGS NR. 326-2014-90959 BETJE N D IG SELV www.kalundborg.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Der må ikke indrettes terrasser eller inddrages haveareal til ophold for gæster ud for lejlighederne.

Der må ikke indrettes terrasser eller inddrages haveareal til ophold for gæster ud for lejlighederne. Annette Kjelde Peter Svendsen Danstruplund Danstrupvej 27 Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/11059 Sagsbeh. Hanne Wagnkilde

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af med revideret tegningsmateriale af

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af med revideret tegningsmateriale af 1 - Landzonetilladelse til maskinhus Hørningvej 20, 89 Hører til journalnummer: 01.03.03-P16-158-15 Jørgen Thunbo Christensen Hørningvej 20 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers

Læs mere

Landzonetilladelse til en ekstra bolig

Landzonetilladelse til en ekstra bolig Lise Dandanell Hornækvej 306 3080 Tikøb Sendt til ejer d.d. via e-mail Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282589 mth51@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

LANDZONETILLADELSE og DISPENSATION

LANDZONETILLADELSE og DISPENSATION Kullegaard Dato: 22-10-2015 Kanalstræde 10, 2.sal Sagsb.: Lov 4300 Holbæk Sagsnr.: 33842 Dir.tlf.: 72 36 41 50 Att. Lotte Petersen E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE og DISPENSATION Du har søgt

Læs mere

Landzonetilladelse til en ekstra bolig

Landzonetilladelse til en ekstra bolig Lisa Schønnemann Holmenevej 19 3140 Ålsgårde Mailet d.d. Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282589 mth51@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 30.06.2015

Læs mere

Per & Minna Thimsen Sdr. Vilstrupvej 147 Sdr Vilstrup 6000 Kolding. Landzonetilladelse til opsætning af solceller på terræn

Per & Minna Thimsen Sdr. Vilstrupvej 147 Sdr Vilstrup 6000 Kolding. Landzonetilladelse til opsætning af solceller på terræn Per & Minna Thimsen Sdr. Vilstrupvej 147 Sdr Vilstrup Landzonetilladelse til opsætning af solceller på terræn Kolding Kommune har den 3. juli 2012 modtaget din ansøgning om tilladelse til opsætning af

Læs mere

Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm. 5. september 2013

Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm. 5. september 2013 Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm 5. september 2013 Landzonetilladelse til opførelse af en ny carport med redskabsrum, Engvej 7, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har behandlet

Læs mere

Landzonetilladelse til ny carport og udhus Ejendommen matr.nr. 5bæ Kagerup By, Mårum, Kagerupbakken 11

Landzonetilladelse til ny carport og udhus Ejendommen matr.nr. 5bæ Kagerup By, Mårum, Kagerupbakken 11 David Schrøder Kagerupbakken 11 3200 Helsinge Sag: 01.03.03-G01-882-18 4. oktober 2018 Landzonetilladelse til ny carport og udhus Ejendommen matr.nr. 5bæ Kagerup By, Mårum, Kagerupbakken 11 Gribskov Kommune

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg. Kim Funder Solkær 17 Udsholt 3250 Gilleleje Sag: 2015/32772 012 Id: 012160 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Landzonetilladelse. Morten Palle Østergaard Hemmeshøjvej 19 4241 Vemmelev

Landzonetilladelse. Morten Palle Østergaard Hemmeshøjvej 19 4241 Vemmelev Morten Palle Østergaard Hemmeshøjvej 19 4241 Vemmelev Plan og Byg Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse Slagelse Kommune giver hermed i

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Foreningen De Danske Børneinstitutioner Forstalle 13!" # Skelbækvej 2 Tlf.: 7376 7676 Dato: 2. december 2015 Sagsnr.: 15/22535 Ejendomsnr.: 5522 Kontakt: Peter Mumm Direkte tlf.: 73 76 82 14 E/mail: pmu@aabenraa.dk

Læs mere

www.ikast-brande.dk Helle Serup Palle Serup Bakken 73 7441 Bording 16. december 2013

www.ikast-brande.dk Helle Serup Palle Serup Bakken 73 7441 Bording 16. december 2013 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Helle Serup Palle Serup Bakken 73 7441 Bording 16. december 2013 Landzonetilladelse til opførelse af udhus/garage og maskinhus - Møllebjergvej 15, 7441

Læs mere

Kjeld Jensen Dørslundvej 92 Harrild 7330 Brande. 8. februar 2013

Kjeld Jensen Dørslundvej 92 Harrild 7330 Brande. 8. februar 2013 Kjeld Jensen Dørslundvej 92 Harrild 7330 Brande 8. februar 2013 Landzonetilladelse til opførelse af økologisk kummehus i forbindelse med dambruget, Dørslundvej 81, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

Landzonetilladelse. Center for Kommunale Ejendomme Att. Henny Inger Nielsen Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør

Landzonetilladelse. Center for Kommunale Ejendomme Att. Henny Inger Nielsen Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør Center for Kommunale Ejendomme Att. Henny Inger Nielsen Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Brian Alminde Pedersen Stenskovvej Galten

Brian Alminde Pedersen Stenskovvej Galten Brian Alminde Pedersen Stenskovvej 49 8464 Galten Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning (carport) til et udhus på Stenskovvej 49, 8464 Galten Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens

Læs mere

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014 Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev Den 12. juni 2014 Ørslevklostervej 58A, 7840 Højslev Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan nr. 87 for

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om opførelse af ny boligbebyggelse og opførelse af nyt udhus i Hedensted Kommune

AFGØRELSE i klagesag om opførelse af ny boligbebyggelse og opførelse af nyt udhus i Hedensted Kommune 29. august 2017 Sagsnr. NMK-31-01905 KlageID: 93336 MARAN-NMKN AFGØRELSE i klagesag om opførelse af ny boligbebyggelse og opførelse af nyt udhus i Hedensted Kommune Hedensted Kommune har den 25. januar

Læs mere

Afgørelse om dispensation fra skovbyggelinjen

Afgørelse om dispensation fra skovbyggelinjen Peter Glenn Nymand Cohn Moldrupvej 16 2970 Hørsholm 4. maj 2018 Afgørelse om dispensation fra skovbyggelinjen Til gæstehus med udhus Du har d. 11. januar 2018 søgt om opførelse af gæstehus med udhus på

Læs mere

Vilkår stillet af Kystdirektoratet og Fredningsnævnet for Sydjylland skal respekteres.

Vilkår stillet af Kystdirektoratet og Fredningsnævnet for Sydjylland skal respekteres. JKA-Arkitekter ApS Ringgade 62 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre et nyt sommerhus på Dybbølstrand 4, 6400 Sønderborg, matr.nr. 1653 Dybbøl Ejerlav, Dybbøl Sønderborg Kommune har modtaget

Læs mere

07-10-2013 13/31246. Eva Rosenørn og Peter Eskesen Fiskbækvej 37 6300 Gråsten

07-10-2013 13/31246. Eva Rosenørn og Peter Eskesen Fiskbækvej 37 6300 Gråsten 07-10-2013 13/31246 Eva Rosenørn og Peter Eskesen Fiskbækvej 37 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en ladebygning på 198 m² på ejendommen matr.nr. 92 Gråsten Gods, Gråsten- Adsbøl, der ligger

Læs mere

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner Ingrid Uglebjerg Thomsen Strandvejen 78 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

www.ikast-brande.dk Peter Gasbjerg Sandfeldvej 55 7330 Brande 19. februar 2014

www.ikast-brande.dk Peter Gasbjerg Sandfeldvej 55 7330 Brande 19. februar 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Peter Gasbjerg Sandfeldvej 55 7330 Brande 19. februar 2014 Lovliggørende landzonetilladelse til inddragelse af garage til beboelse inkl. loftsudnyttelse

Læs mere

Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk

Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Venø Efterskole Nørskovvej 8, Venø 7600 Struer Att. Peter Petersen Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk

Læs mere

Søholm Ejendomme Sønderborg ApS Nybølnorvej Broager

Søholm Ejendomme Sønderborg ApS Nybølnorvej Broager Søholm Ejendomme Sønderborg ApS Nybølnorvej 16 6310 Broager Landzonetilladelse til at opføre en lagerhal på ejendommen matr.nr. 607 Skodsbøl, Broager, der ligger på Nybølnorvej 16, 6310 Broager Sønderborg

Læs mere

Der meddeles afslag på ansøgning om lovliggørelse af udhus på ejendommen i henhold til Planlovens 19.

Der meddeles afslag på ansøgning om lovliggørelse af udhus på ejendommen i henhold til Planlovens 19. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine G. Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 18-06-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Claus Jessen Bjørnkærvej 4 6430 Nordborg

Claus Jessen Bjørnkærvej 4 6430 Nordborg Claus Jessen Bjørnkærvej 4 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning samt at renovere den eksisterende bolig på ejendommen matr.nr. 309 Holm, Nordborg, der ligger på Bjørnkærvej 4, 6430

Læs mere

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013 Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Att. Janus Storland Høhne Tlf. 99 68 44 68 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg Tina Klose Hjermind Flinterup Mark 14 Flinterup 4480 Store Fuglede DATO 19. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-16117 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Lovliggørende

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af garage- og værkstedshal, samt arealoverførelse

Landzonetilladelse til opførelse af garage- og værkstedshal, samt arealoverførelse TBF Ejendomme Aps v/ Thom Frank Pjedstedvej 93 7000 Fredericia Landzonetilladelse til opførelse af garage- og værkstedshal, samt arealoverførelse 2-10-2013 Sags id.: 13/1577 Sagsbehandler: Lars Kronborg

Læs mere

/ Chresten Andreas Jørgensen Nørskov Aabenraa

/ Chresten Andreas Jørgensen Nørskov Aabenraa 20-10-2014 14/36452 Chresten Andreas Jørgensen Nørskov 15 6200 Aabenraa Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus og en garage på ejendommen matr.nr. 81 Iller, Broager, der ligger på Illervej 18,

Læs mere

Kurt Dalby Krattet Engesvang. 3. september 2013

Kurt Dalby Krattet Engesvang. 3. september 2013 Kurt Dalby Krattet 25 7442 Engesvang 3. september 2013 Landzonetilladelse til tilbygning til eksisterende maskinhus, Krattet 25, 7442 Engesvag Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Pernille Vilhelmsen Jesper Ingemann Hansen Hydevadvej 3 6230 Rødekro!" # Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 11. august 2016 Sagsnr.: 15/25315 Ejendomsnr.: 8956 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche

Læs mere

I har den 24. februar 2018 søgt om dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til at opføre en landbrugshal på ejendommen:

I har den 24. februar 2018 søgt om dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til at opføre en landbrugshal på ejendommen: PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 7. maj 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: 18/9721 Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk DISPENSATION fra naturbeskyttelsesloven I har den 24. februar 2018 søgt om dispensation

Læs mere

Hønsehuset, der er beliggende i en afstand af ca. 29 m fra eksisterende bebyggelse er opført i sortmalet træ.

Hønsehuset, der er beliggende i en afstand af ca. 29 m fra eksisterende bebyggelse er opført i sortmalet træ. Plan & Byggeri Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-86-19 05-08-2019 Landzonetilladelse - Østervej 13, Abild, 6270 Tønder Afgørelse Vi meddeler hermed lovliggørende landzonetilladelse

Læs mere

Søren Engberg Vellev Mose Ulstrup. Landzonetilladelse til opførelse af kombineret maskinhus og stald. NB: Dette er ikke en byggetilladelse

Søren Engberg Vellev Mose Ulstrup. Landzonetilladelse til opførelse af kombineret maskinhus og stald. NB: Dette er ikke en byggetilladelse Søren Engberg Vellev Mose 11 8860 Ulstrup Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse til opførelse af kombineret maskinhus og stald NB:

Læs mere

Palle Bjørn Jørgensen Låsbyvej 60 A 8660 Skanderborg. Landzonetilladelse til arealoverførsel

Palle Bjørn Jørgensen Låsbyvej 60 A 8660 Skanderborg. Landzonetilladelse til arealoverførsel Palle Bjørn Jørgensen Låsbyvej 60 A 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til arealoverførsel Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til arealoverførsel mellem matr. nr.

Læs mere

Robert Rigelsen Nyballe 7 Skelde 6310 Broager

Robert Rigelsen Nyballe 7 Skelde 6310 Broager Robert Rigelsen Nyballe 7 Skelde 6310 Broager Landzonetilladelse til at opføre en garage på ejendommen matr.nr. 340 Skelde, Broager, der ligger på Nyballe 7, 6310 Broager Sønderborg Kommune har den 5.

Læs mere