Noter til Beretning - KvægKongres 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Noter til Beretning - KvægKongres 2014"

Transkript

1 Noter til Beretning - KvægKongres 2014 Vi har i Kvægs bestyrelse lavet en ny strateg frem til Rigtig mange af jer har bidraget med værdifulde indspil så vi nu har en stærk strategi for Kvægbruget frem til Vi ser ind i en helt ny situation, hvor kvoterne falder væk, så muligheden for vækst har været et meget centralt emne i drøftelserne. Inden man kan lave en strategi, er det vigtigt at have en mening med det man laver. Og det er en meget let opgave for os i kvægbruget vi laver jo det, vi alle har brug for hver dag nemlig sundt, sikkert og bæredygtigt mælk og oksekød til hele verden. Da vi skulle finde frem til visionen fik vi mange gode drøftelser om vækst versus lønsomhed. Det var ekstremt vigtigt for alle jer kvægbruger at der er fokus på lønsomhed i strategien. Vi ønsker kun vækst, hvis vi kan forbedre indtjeningen var budskabet. Derfor er lønsomhed et helt centralt budskab i visionen: LØNSOM bæredygtig vækst. Vision er at der i 2020 produceres 6 mia kg mælk og produktionen af oksekød er steget med 20 %, som svarer til den tilhørende opfedning af kalve. Hvis målet om lønsom bæredygtig vækst skal nås betyder det, at - Vi skal sikre den politiske interessevaretagelse for ens rammevilkår i hele EU - Vi skal styrke den langsigtede konkurrenceevne - Vi skal styrke produktiviteten - Samt at vi fortsat skal sikre bæredygtighed og handling bag ord Det er ikke nok at have en konkurrencedygtig produktivitet her og nu. Vi skal også have det om 5 og 10 år. Det betyder, at vi skal styrke forskning, udvikling og innovation og det skal ske sammen med de bedste i verden. Derfor skal vi have et stærkt netværk med frontløberne blandt forskere, rådgivere og kvægbrugere. Vi har allerede et godt internationalt samarbejde og har i 2013 styrket dette med et nyt samarbejde med israelske forskere, da Israel reelt er det eneste land der produktivitetsmæssigt er foran os. Det er helt nødvendigt at forskningen er tæt på praksis og her er Kvægklyngekonceptet en god mulighed for at få forskerne involveret i vores udviklingsarbejde. Ligesom Farmtest og Husdyr 2.0 er oplagte områder at udvide samarbejdet indenfor. Der skal ikke herske nogen tvivl om, hvilke områder der skal forskes indenfor det gælder produktion, produktionsanlæg, avl, sygdomme/overvågning og ledelse. Og det er hele værdikæden der skal involveres i forskning, udvikling og innovation, kun på den måde kan vi sikre vi fuld værdi til kvægbruget. Vi kan her og nu styrke vores produktivitet. Vi har derfor sat nogle ambitiøse produktivitetsmål i den nye strategi. Nemlig en ydelsesstigning til kg. mælk i 2018, en forøgelse af nettotilvæksten hos slagtekalve til 700 g og tilvæksten hos kødkvægskalve skal hæves med 10 % ud fra racens gennemsnit i Foderudnyttelsen skal forbedres med 2 % over perioden og naturpleje skal gøres rentabel. Endelig skal vi også i den kommende strategiperiode have fokus på effektiv drift af alle de serviceydelser, vi tilbyder kvægbrugerne.

2 Er det så muligt at nå de ambitiøse mål? Vil spørgsmålet være. Ja det er det helt sikkert vi har nemlig den viden der skal til den skal bare ud at virke. Og det betyder, at vi skal have en specialiseret og målrettet rådgivning på et højt niveau og vi skal få viden bragt ud med målrettede demonstrationsprojekter. Det kan vi kun få til at lykkes gennem vores samarbejde og netværk mellem DLBR rådgivere, Videncentret, dyrlæger og virksomheder. Og vi vil der her sammen! Ved indgangen til den nye strategiperiode står vi med en helt fantastisk pakke af nyudviklede ledelses- og management værktøjer. Det er nu de skal ud at virke det er nu vi skal høste værdien af vores fælles investering. Endelig handler vores strategi også om bæredygtighed og handling bag ord. Vi er i dansk kvægbrug i verdenseliten, når vi taler effektiv produktion, god dyrevelfærd, lavt medicinforbrug, lav dødelighed og lav belastning af klima og miljø. Den position vil vi fastholde også fordi bæredygtighed er lig med ressourceeffektivitet. Og ressourceeffektivitet er lig med penge på bundlinjen. Handling bag ord har kendetegnet kvægbruget. Vi gør noget ved de ømme tæer og det agter vi at fortsætte med. Det kalder jeg ansvarlighed! Med Handling bag ord mener vi fx,. at vi vil levere en ordentlig mælkekvalitet. Og det gør vi har været et fantastisk år for mælkekvaliteten med et gennemsnitlig tankcelletal på Det laveste gennemsnit nogensinde. Også antibiotikaforbruget er faldet med 6 % og antallet af hæmstof uheld er reduceret med ikke mindre end 25%. Det kan og skal vi være stolte af. Og det er ikke kommet af sig selv men af en fokuseret indsats fra alle jer kvægbrugere sammen med jeres rådgivere. Antal bedrifter i Salmonella niveau 2 falder fortsat og i 2013 lykkedes det at få kodødeligheden ned under 5 %. Så mon ikke vi nu har fundet frem til de væsentligste indsatsområder for at sænke kodødeligheden yderligere. Desværre er det ikke lykkedes at få et fald i kalvedødeligheden. Men vi har to projekter i gang her og håber, at resultaterne herfra kan være med til at skabe fornyet tro og vilje til at få kalvedødeligheden ned. Kalveeksporten er i 2013 igen steget meget og der er ingen tvivl om, at den dårlige produktionsøkonomi er den væsentligste årsag hertil. Vi har netop offentliggjort en undersøgelse over udviklingen i produktivitet og afledte miljøpåvirkninger i kvægbruget. Kvægbruget har ændret sig markant fra 1980 til 2010 med stigende produktion pr enhed og øget effektivitet. Det har betydet et markant fald på hele 38% i tab af NH 3 N fra 1980 til Faldet sker på baggrund af alt det der er iværksat omkring staldindretning i kombination med ændrede opbevaringsog udbringningsteknikker for husdyrgødning, samt den højere proteineffektivitet hos dyrene. Samlet betyder det, at CO2 udledningen er reduceret meget betragteligt med 40 % i perioden fra 1980 til Det er resultater vi kan være stolte af i kvægbruget!

3 Har du taget stilling og handlet er spørgsmålet i rådgivningsindsatsen Ta stilling - ta handling..ta stilling ta handling er et initiativ, som foregår i samarbejde mellem lokale rådgivningscentre og VFL. Målet er at få landmænd og rådgivere til at stoppe op og overveje om der er ting i deres arbejde, virksomhed eller liv der skal gøres anderledes. Jeg håber at I her ved indgangen har taget udfordringskortene, og med dem som inspiration, håber vi at du vil Ta Stilling og måske handle anderledes. I indsatsen ligger der også fire fokusområder. Godt grovfoder til den rigtige pris, Restbeløb pr. ko, Ledelse og Bedre bundlinje. DLBR vil sætte øget fokus på området i Du vil også kunne finde indlæg på kongressen om emnerne. Det koster gratis postkortet handler om Godt grovfoder til den rigtige pris. Der er startet en del Grovfoderskoler op i 2013 og i Grovfoderskolen henter vi de skjulte tal frem. På skolebedriften har denne viden medført ekstra 500 kr pr ha på bundlinjen. Der ligger en ny video på you-tube og i 2014 vil vi arbejder videre med tilpasning af it værktøjerne. Det skal være smart og nemt at måle udbytter. Sæt pris på dine køer sætter fokus på restbeløbet pr ko. Staldskoler, hvor du som kvægbruger kan få nytte af din kollegas erfaring viser sig i praksis at være en effektiv vej til en højere fodereffektivitet. Kompakt fuldfoder viser sig også at være vejen for mange til at hæve restbeløbet pr ko. Restbeløbet forstået som mælk minus foder. Kompakt fuldfoder er et af de virkelig hotte emner lige nu. Og spørgsmålene er mange: Passer det at det giver en bedre foderudnyttelse? Passer det at ydelsen stiger? Kan køerne tåle det? Er det ikke alt for dyrt i diesel og vedligehold af fuldfodervognen. Hvad med prikkeeffekten? Du kan få svar her på kongressen og du kan høre mere om det nye koncept KMP fuldfoder. Vi har en række ledelsesværktøjer klar til dig. Ledelsesværktøjer, som kan gøre din hverdag lettere og som kan hjælpe dig med at få overblik og komme foran arbejdsopgaverne. DMS Dyreregistrering med KMP, kritiske målepunkter. Lean, tavlemøder og det nyeste skud på lean, nemlig TMP, som handler om systematik i vedligehold. Og endelig har Kvægnøglen fået et kvalitetsløft. DMS Dyreregistrering er nu helt klar til brug. Den er udviklet sammen med jer og der er mange nye faciliteter, som gør indberetning både smartere og lettere. Vi har lige nu et godt tilbud til jer Du kan få DMS Dyreregistrering Plus pakken til intropris frem til 31/7. Det betyder, at du får KMP gratis med i abonnementet for DMS Dyrergistrering. Har du allerede Dyreregistering, så skal du blot i gang det koster ikke ekstra og du får oven i købet Smartkoen med. På standen i forhallen kan du få hjælp til at få Smartkoen ind på din smartphone. Hvorfor vente? Når du kan komme i gang nu? Der holdes lige nu kurser overalt i landet så et 3 timers kursus kan være din vej til en kick start på en nemmere hverdag.

4 KvægNøglen betragtes som et af de mest værdiskabende ledelsesværktøjer for mælkeproducenter og er et rådgivningskoncept baseret på tæt opfølgning på produktion og økonomi. Det lægger desuden op til benchmark med andre besætninger, som bruger konceptet En række DLBR virksomheder har indgået et forpligtende samarbejde omkring en række forbedringer i Kvægnøglen så kvaliteten af data styrkes og benchmarking giver større værdi. Som I kan se, så er det muligt nu at få en Kvægnøgle aftale og få 1. kvartals opgørelse gratis. Endnu et godt tilbud her på kongressen. Sagen er bøf visionen er at producere noget mere oksekød her i landet. Vi arbejder på flere fronter ofr at skabe konkurrenceevne i produktionen af kød. Naturpleje er allerede et forretningsområde for mange og vil vokse i de kommende år, når de udpegede naturarealer skal vedligeholdes. I projektet Smag på landskabet arbejdes med at skabe merværdi af det kød der bliver produceret på naturarealer. Vi har i Landbrug & Fødevarer nedsat en styregruppe for at sikre, at de mange interesser vedrørende naturpleje koordineres. Slagtekalveproduktionens konkurrenceevne kan styrkes ved at kalvene er sunde og kommer godt i gang og det arbejders der med i projektet Sundere slagtekalve. I 2013 er det for alvor ved at blive almindeligt at lave krydsningskalve og til de dyr der ikke insemineres med kødkvæg, kan man nu vælge tyre ud fra deres kødproducerende evne. Forskning er forudsætningen for vores langsigtede konkurrenceevne. Og for at sikre en optimering af forsøgsfaciliteterne har Landbrug & Fødevarer Kvægs bestyrelse besluttet at etablere et samarbejde om driften på tværs af de to forsøgsenheder Kvægbrugets forsøgscenter og kvægenheden ved Aarhus Universitet, Foulum. De to enheder får tilsammen navnet Danmarks Kvægforskningsscenter. Med Danmarks kvægforskningscenter kan vi sikre en bedre udnyttelse af ressourcerne til kvægforskningen, samtidig med at vi styrker selve forskningen med udgangspunkt i faciliteterne ved KFC og AU. Også i 2013 har vi desværre oplevet at mange besætninger er blevet ramt af mycoplasma med store konsekvenser for de ramte besætninger. Der har været et tæt samarbejde mellem VFL s dyrlæger og dyrlægerne i praksis for at dæmme så godt som muligt op for problemerne. Mycoplasma Bovis er en bakterie, der kun rammer kvæg og som kan give meget forskellige sygdomssymptomer, fra yverbetændelse, hævede led til ørebetændelse hos kalvene. Mycoplasma udvikler sig forskelligt i de enkelte besætninger. I nogle besætninger rammer sygdommen rigtig hårdt med store økonomiske og menneskelige omkostninger til følge Og vi har desværre endnu ikke viden til at kunne forklare disse forskelle mellem besætninger. Og så er det svært at tage sine forholdsregler. Vi har i 2013 også arbejdet videre med multifaktorielle sygdomsproblemer og der er nu lavet en liste over undersøgelser og analyser, der bør foretages for at afdække problemerne.

5 På. kortet kan I se hvor stor en andel af besætningerne der i november har fået påvist antistof. En påvisning af antistof betyder, at bakterien har været tilstede, men den fortæller ikke, om besætningen har eller har haft problemer med mycoplasma. Vi har brug for mere viden som vi kan anvende i praksis for at minimere tabet ved mycoplasma. På Videncentret undersøger vi årsagssammenhænge og følger 40 ejendomme intensivt. Ejendomme, hvor nogle har haft mycoplasma, nogle har symptomer på mycoplasma og nogle har en positiv antistof reaktion, men ikke har symptomer. Vi ser også på fodring i projektbesætningerne. Universiteterne er også i gang. KU undersøger smittespredning indenfor besætningen og DTU undersøger smittespredningen mellem besætninger. Endelig undersøges de diagnostiske muligheder af EURO Finns og Thermofischer. I alt investeres ca 10 mio. kr. i ny viden. Og vi har behov for ny viden sygdommen er tabsvoldende og i nogle besætninger meget svær at få styr på.

Landbrug & Fødevarer Kvæg. Strategi 2020

Landbrug & Fødevarer Kvæg. Strategi 2020 Landbrug & Fødevarer Kvæg Strategi 2020 KVÆGBRUGETS VISION Danske mælke- og oksekødsproducenter er også i 2025 blandt verdens mest bæredygtige, innovative og troværdige. Vores produkter er efterspurgt

Læs mere

STRATEGI - VÆKST - BALANCE STRATEGI. Landbrug & Fødevarer

STRATEGI - VÆKST - BALANCE STRATEGI. Landbrug & Fødevarer STRATEGI - VÆKST - BALANCE STRATEGI 2014 2018 Landbrug & Fødevarer Landbrug og Fødevarer, Kvæg STRATEGI 2014 2018 Landbrug & Fødevarer, Kvæg STRATEGI 2018 KORT OG GODT lønsom, bæredygtig vækst produktionen

Læs mere

Landbrug & Fødevarer. STRATEGI Landbrug & Fødevarer Kvæg

Landbrug & Fødevarer. STRATEGI Landbrug & Fødevarer Kvæg Landbrug & Fødevarer STRATEGI Landbrug & Fødevarer Kvæg 2018-2020 Strategi Landbrug & Fødevarer VISION NYE VEJE TIL VÆKST I BALANCE MÅL Landbrug & Fødevarer vil styrke fødevareklyngens indtjening og forøge

Læs mere

Styr på produktionen i det daglige. Driftsleder Jens Kristiansen Specialkonsulenter Søs Ancker og Lars A. H. Nielsen, Videncentret for Landbrug, Kvæg

Styr på produktionen i det daglige. Driftsleder Jens Kristiansen Specialkonsulenter Søs Ancker og Lars A. H. Nielsen, Videncentret for Landbrug, Kvæg Styr på produktionen i det daglige Driftsleder Jens Kristiansen Specialkonsulenter Søs Ancker og Lars A. H. Nielsen, Videncentret for Landbrug, Kvæg Disposition Beskrivelse af Nørgaard Den daglige overvågning

Læs mere

Kender dine kvægbrugskunder deres produktionsomkostninger?

Kender dine kvægbrugskunder deres produktionsomkostninger? Kender dine kvægbrugskunder deres produktionsomkostninger? Jacob Krog Jens Vingborg VFL Kvæg Økonomikonferencen 2013 Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæriske Landbrugsfond

Læs mere

Landbrug & Fødevarers politik for ansvarlig brug af antibiotika

Landbrug & Fødevarers politik for ansvarlig brug af antibiotika Side 1 af 5 Landbrug & Fødevarers politik for ansvarlig brug af antibiotika Vi skal fortsat være helt i front, når det handler om en ansvarlig brug af antibiotika. Derfor arbejder vi løbende på at reducere

Læs mere

KVÆGKONGRES Flere penge i. krydsningskalve. Ruth Bønløkke Davis, SEGES Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES Rasmus Alstrup, slagtekalveproducent

KVÆGKONGRES Flere penge i. krydsningskalve. Ruth Bønløkke Davis, SEGES Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES Rasmus Alstrup, slagtekalveproducent KVÆGKONGRES 2019 Flere penge i krydsningskalve Ruth Bønløkke Davis, SEGES Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES Rasmus Alstrup, slagtekalveproducent Indhold Hvordan påvirker kødkvægskalven malkekoen? Hvordan

Læs mere

Danmarks potentiale for mælkeproduktion frem mod og efter 2015

Danmarks potentiale for mælkeproduktion frem mod og efter 2015 Danmarks potentiale for mælkeproduktion frem mod og efter 2015 V. Afdelingsleder Susanne Clausen Indhold Mælkeproduktionen frem mod 2015 Mælkeproduktionen efter 2015 Opsamling Hvad sker der med mælkeproduktionen

Læs mere

ÅRSMØDE FOR MÆLKEPRODUCENTER. Kannikegården den 28. marts 2019

ÅRSMØDE FOR MÆLKEPRODUCENTER. Kannikegården den 28. marts 2019 ÅRSMØDE FOR MÆLKEPRODUCENTER Kannikegården den 28. marts 2019 Program Velkomst og kaffe v. Jens-Axel Hjorth-Larsen og Marianne Dyreholt Opfølgning på strategi i dansk kvæg v. Thomas Bay & Jens-Axel Hjorth-Larsen

Læs mere

Kend din fremstillingspris d. 27. nov. 2013. - Økologikongres 2013 Specialkonsulent William S. Andersen Videncentret For Landbrug

Kend din fremstillingspris d. 27. nov. 2013. - Økologikongres 2013 Specialkonsulent William S. Andersen Videncentret For Landbrug Kend din fremstillingspris d. 27. nov. 2013 - Økologikongres 2013 Specialkonsulent William S. Andersen Videncentret For Landbrug William Schaar Andersen - Specialkonsulent VFL Arbejdsområder! " Produktionsøkonomi

Læs mere

Dansk Kvæg strategi 2013 D a n s k K v æ g s t r a t e g i 2 0 1 3

Dansk Kvæg strategi 2013 D a n s k K v æ g s t r a t e g i 2 0 1 3 Strategi 2013 Dansk Kvæg strategi 2013 D a n s k K v æ g s t r a t e g i 2 0 1 3 Strategi 2013 for Dansk Kvæg er udarbejdet på grundlag af den samlede strategi 2013 for Dansk Landbrugsrådgivning og Landscentret.

Læs mere

- og kan rådgivningssystemet levere

- og kan rådgivningssystemet levere Er produktivitet løsningen for landbruget? - og kan rådgivningssystemet levere varen? Martin Merrild, formand Landbrug & Fødevarer 23. november 2016 Efterspørgslen på lokale vare og specialprodukter stiger

Læs mere

Kvægafgiftsfondens strategi

Kvægafgiftsfondens strategi Kvægafgiftsfondens strategi 2018-2021 1 Fondens formål, ståsted og målsætninger Kvægafgiftsfondens formål er at styrke oksekødsektoren og kvægbrugets udvikling og konkurrenceevne. Formål Nyttevirkningen

Læs mere

Derfor er forskellen så stor

Derfor er forskellen så stor Derfor er forskellen så stor v/chefkonsulent Susanne Clausen Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget

Læs mere

Benchmarking kødkvæg hvad gør de bedste? Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg

Benchmarking kødkvæg hvad gør de bedste? Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg Benchmarking kødkvæg hvad gør de bedste? Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg. Rådgivning Kødkvæg 2011-2012 Rådgivningsteam Kødkvæg består af 16 rådgivere fordelt over landet: Rådgivningsteam

Læs mere

Grundlæggende oplysninger

Grundlæggende oplysninger Side 1 af 9 Formålet med denne undersøgelse er at få belyst anvendelse af økonomi-, ressource- og risikostyring i landbruget: Hvilke værktøjer og procedurer anvendes, og hvilket udbytte har du som landmand?

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Regionsmøder 2015 PEDER PHILIPP, FORMAND FOR LANDBRUG & FØDEVARER, KVÆG GITTE GRØNBÆK, DIREKTØR, SEGES KVÆG

Regionsmøder 2015 PEDER PHILIPP, FORMAND FOR LANDBRUG & FØDEVARER, KVÆG GITTE GRØNBÆK, DIREKTØR, SEGES KVÆG Regionsmøder 2015 PEDER PHILIPP, FORMAND FOR LANDBRUG & FØDEVARER, KVÆG GITTE GRØNBÆK, DIREKTØR, SEGES KVÆG LØNSOM, BÆREDYGTIG VÆKST Kvægs vision En lønsom, bæredygtig, ressourceeffektiv og international

Læs mere

KVÆGNØGLE RESULTATER 2013

KVÆGNØGLE RESULTATER 2013 KVÆGNØGLE RESULTATER 2013 Resultaterne er gennemgået ved økonomimøde for mælkeproducenter d. 20. marts 2014 Indhold Indhold... 1 Store stigninger i dækningsbidraget i 2013... 2 Gennemsnitsresultater...

Læs mere

Klædt på til klimadebatten Klima udfordringen i dansk kvægbrug ud fra forskellige perspektiver

Klædt på til klimadebatten Klima udfordringen i dansk kvægbrug ud fra forskellige perspektiver Klædt på til klimadebatten Klima udfordringen i dansk kvægbrug ud fra forskellige perspektiver Kvægkongres 2019 Troels Kristensen, Aarhus University, Department of Agroecology Mail:troels.kristensen@agro.au.dk

Læs mere

Udfordringer og muligheder for

Udfordringer og muligheder for Udfordringer og muligheder for Mælkeproducenternes økonomi er presset Driftsresultat, kr. 600.000 400.000 200.000 0-200.000-400.000-600.000-800.000 2006 2007 2008 2009 (skøn) Driftsresultat uden konjunktur

Læs mere

Status på L&F, Kvægs politiske arbejde

Status på L&F, Kvægs politiske arbejde Status på L&F, Kvægs politiske arbejde Kristian Gade Marts 2015 Prioriteter i 2014/2015 EU s landbrugsreform Lov om hold af kvæg Miljøteknologi og moderniseringsstøtte Ammoniak og metan Veterinærområdet

Læs mere

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Leder Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Der var meget at glæde sig over i det forgangne år. Fødevare- og landbrugspakken slog for alvor igennem i forbindelse med årets høst. PSO-afgiften er under

Læs mere

v/chefkonsulent Susanne Clausen, Videncentret for Landbrug, Kvæg

v/chefkonsulent Susanne Clausen, Videncentret for Landbrug, Kvæg v/chefkonsulent Susanne Clausen, Videncentret for Landbrug, Kvæg Mælkeproduktion uden kvote - et dansk perspektiv Agenda Et kort tilbageblik Hvad er situationen i dag? Et kig i krystalkuglen. Hvad vil

Læs mere

Hvad gør vi på Havredalsgaardfor at styrke restbeløbet i det daglige V/Michael Jensen

Hvad gør vi på Havredalsgaardfor at styrke restbeløbet i det daglige V/Michael Jensen Hvad gør vi på Havredalsgaardfor at styrke restbeløbet i det daglige V/Michael Jensen Historien bag bedriften 2000 Vi overtager Havredalsgaard Bygger ny stald til 135 køer 2006 Begynder at malke tre gange

Læs mere

Målet om kg mælk i Danmark Hur får vi det att hande?

Målet om kg mælk i Danmark Hur får vi det att hande? Sida 1 av 6 Et ambiøst, men ikke urealissk, mål i danske kvægbrugeres Strategi 2018 er en væsentlig sgning i ydelsen pr. ko. Det skal øge lønsomheden og sænke klimaog miljøpåvirkningen Landbrug & Fødevarer,

Læs mere

Til: Centerledelseskredsen. Frigøre mere tid til patienterne Rigshospitalets Effektiviseringsstrategi 2012-2014. 1. Indledning

Til: Centerledelseskredsen. Frigøre mere tid til patienterne Rigshospitalets Effektiviseringsstrategi 2012-2014. 1. Indledning Til: Centerledelseskredsen Direktionen Afsnit 5222 Blegdamsvej 9 2100 København Ø Telefon 35 45 55 66 Fax 35 45 65 28 Mail torben.stentoft@rh.regionh.dk Ref.: TS Frigøre mere tid til patienterne Rigshospitalets

Læs mere

TJEN PENGE TRODS STOR GÆLD

TJEN PENGE TRODS STOR GÆLD TJEN PENGE TRODS STOR GÆLD KVÆGKONGRES 2017 PRÆSENTATION Carsten Friis Fagchef Kvæg-økonomi Ansat på LandboSyd siden 2013 Ansat i DLBR siden 2009 Sidder bl.a. i udviklingsgruppe for virksomhedsledelse

Læs mere

Kvægproduktion 1950 til 2010 og frem mod 2040 Produktivitet og afledte miljø effekter. Troels Kristensen & Martin Riis Weisbjerg. Historisk udvikling

Kvægproduktion 1950 til 2010 og frem mod 2040 Produktivitet og afledte miljø effekter. Troels Kristensen & Martin Riis Weisbjerg. Historisk udvikling Kvægproduktion 1950 til 2010 og frem mod 2040 Produktivitet og afledte miljø effekter Troels Kristensen & Martin Riis Weisbjerg Historisk udvikling Teknologi udvikling 1950-2010 Typebedrifter Fodring og

Læs mere

Eksport af spædkalve og salmonella

Eksport af spædkalve og salmonella Danske Slagtekalveproducenters generalforsamling den 26. februar 2018 v/lasse Olsen Småkalve priser Lad mig indlede min beretning til generalforsamlingen i år med at lægge afstand til Husdyrformidlingen

Læs mere

Velkommen til Dansk Kvæg Kongres. Beretning Peder Philipp og Gitte Grønbæk

Velkommen til Dansk Kvæg Kongres. Beretning Peder Philipp og Gitte Grønbæk Velkommen til Dansk Kvæg Kongres Beretning 2009 Peder Philipp og Gitte Grønbæk Kvægbruget udfordres voldsomt Erhvervet Markedet Konjunkturer/ driftsresultat Cashflow Omverdenen EU-direktiver National lovgivning

Læs mere

Sådan avler jeg min favoritko

Sådan avler jeg min favoritko Sådan avler jeg min favoritko Teamleder Anders Fogh, VFL, Kvæg Team Reproduktion og Avl Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

18. april 2016 Af Kristian Skov Økonomi & Virksomhedsledelse SURVEY FREMTIDENS STRATEGIUDVIKLING

18. april 2016 Af Kristian Skov Økonomi & Virksomhedsledelse SURVEY FREMTIDENS STRATEGIUDVIKLING 18. april 216 Af Kristian Skov Økonomi & Virksomhedsledelse SURVEY FREMTIDENS STRATEGIUDVIKLING FORDELING AF RESPONDENTER I alt er 17 besvarelser blevet indleveret Blandt disse er 983 beskæftiget som selvstændig

Læs mere

SEGES 13. november, 2015 Peter Raundal SEGES, Kvæg STYREGRUPPEMØDE: PROJEKT 2289 SUNDE KØER OG KALVE DØR IKKE - UDVIKLING

SEGES 13. november, 2015 Peter Raundal SEGES, Kvæg STYREGRUPPEMØDE: PROJEKT 2289 SUNDE KØER OG KALVE DØR IKKE - UDVIKLING SEGES 13. november, 2015 Peter Raundal SEGES, Kvæg STYREGRUPPEMØDE: PROJEKT 2289 SUNDE KØER OG KALVE DØR IKKE - UDVIKLING PROJEKTINDHOLD AP 1: Værdifuld udvikling af diagnostikken AP 2: Sunde køer dør

Læs mere

SEGES 9. februar, 2016 Peter Raundal SEGES, Kvæg STATUS OG PERSPEKTIVERINGSMØDE, SÆNK DIN KO- OG KALVEDØDELIGHED

SEGES 9. februar, 2016 Peter Raundal SEGES, Kvæg STATUS OG PERSPEKTIVERINGSMØDE, SÆNK DIN KO- OG KALVEDØDELIGHED SEGES 9. februar, 2016 Peter Raundal SEGES, Kvæg STATUS OG PERSPEKTIVERINGSMØDE, SÆNK DIN KO- OG KALVEDØDELIGHED PROJEKTINDHOLD AP 1: Nå-i-mål med ko- og kalvedødeligheden (Peter) AP 2: KalveKursus for

Læs mere

KLIMA OG KØER HVAD ER OP, OG HVAD ER NED?

KLIMA OG KØER HVAD ER OP, OG HVAD ER NED? KLIMA OG KØER HVAD ER OP, OG HVAD ER NED? Landbrugets klimapåvirkning I Danmark har vi allerede en af verdens mest klimaeffektive fødevareproduktioner. Godt landmandskab, innovative virksomheder og en

Læs mere

GOD LEDELSE OG GODE PRODUKTIONSRESULTATER BRUG AF DMS VÆRKTØJER PÅ TAVLEMØDER

GOD LEDELSE OG GODE PRODUKTIONSRESULTATER BRUG AF DMS VÆRKTØJER PÅ TAVLEMØDER GOD LEDELSE OG GODE PRODUKTIONSRESULTATER BRUG AF DMS VÆRKTØJER PÅ TAVLEMØDER TAVLEMØDE Tavlemøder kan bestå af enten weekplanner og/eller forbedringstavle. WEEKPLANNER FORBEDRINGSTAVLE Struktur ved det

Læs mere

Grundbeløb pr. besæning, kr. 269 269 Moderdyr, kr./stk. 20,50 20,50 Max 100 dyr Øvrige dyr, kr./stk. 6,85 6,85

Grundbeløb pr. besæning, kr. 269 269 Moderdyr, kr./stk. 20,50 20,50 Max 100 dyr Øvrige dyr, kr./stk. 6,85 6,85 20. december 2013 Priser i 2014 Videncentret for Landbrug, Kvæg har fastlagt nedenstående priser for 2014. Priserne er tilpasset i henhold til aftaler og prisudvikling. Nye ydelser indlægges løbende på

Læs mere

Resultaterne er helt eventyrlig læsning. Den rekordhøje mælkepris i starten af 2014, slår kraftigt igennem på resultaterne.

Resultaterne er helt eventyrlig læsning. Den rekordhøje mælkepris i starten af 2014, slår kraftigt igennem på resultaterne. KVÆGRÅDGIVNING Fulbyvej 15 DK 4180 Sorø Tel +45 5786 5000 CVR 31 12 39 92 www.gefion.dk Kvægnøgle resultat pr. 30. juni 2014 Kvægnøgle resultater opgjort pr. 30. juni på alle deltagende besætninger på

Læs mere

Landsudvalget for Planteproduktion. Strategi 2013

Landsudvalget for Planteproduktion. Strategi 2013 Landsudvalget for Planteproduktion Strategi 2013 Denne strategi for Landsudvalget for Planteproduktion er et led i udarbejdelsen af den samlede strategi 2013 for Dansk Landbrugsrådgivning. Landsudvalgets

Læs mere

REDUCER PRODUKTIONSOMKOSTNINGERNE

REDUCER PRODUKTIONSOMKOSTNINGERNE KvægKongres 2016 Herning, 29. februar 2016 Arne Munk, SEGES Økologi REDUCER PRODUKTIONSOMKOSTNINGERNE - ERFARINGER FRA PROJEKTET STYRKET KONKURRENCEEVNE I ØKOLOGISK MÆLKEPRODUKTION STØTTET AF mælkeafgiftsfonden

Læs mere

FOKUS PÅ VÆKST - VÆRDISÆTNING AF KRYDSNINGSKALVE

FOKUS PÅ VÆKST - VÆRDISÆTNING AF KRYDSNINGSKALVE FOKUS PÅ VÆKST - VÆRDISÆTNING AF KRYDSNINGSKALVE Per Spleth, Specialkonsulent Kødproduktion Rasmus Skovgaard Stephansen,Trainee KvægKongres Herning 27.2.2017 HVORFOR KRYDSNINGSKALVE I DK? Nå målet om en

Læs mere

Kvægøkonomi aften efterår 2011

Kvægøkonomi aften efterår 2011 Kvægøkonomi aften efterår 2011 Kvægøkonomiaften KHL. 30. november 2011 Driftsøkonomi v. Ulrik Simonsen Målet for i aften Prognoser / budgetter 2012 Udfordringer i tiden der kommer Kritiske faktorer Beslutninger

Læs mere

Velkommen til staldseminar 2013. Direktør Nicolaj Nørgaard 08-05-2013

Velkommen til staldseminar 2013. Direktør Nicolaj Nørgaard 08-05-2013 Velkommen til staldseminar 2013 Direktør Nicolaj Nørgaard 08-05-2013 VSP s bud på udviklingen af den danske svineproduktion Direktør Nicolaj Nørgaard 08-05-2013 04.06.2013 Docuwise / 1234567890 Indsæt

Læs mere

Mælkeafgiftsfondens strategi

Mælkeafgiftsfondens strategi Mælkeafgiftsfondens strategi 2018-2021 1 Fondens formål, ståsted og målsætninger Mælkeafgiftsfondens formål er at styrke mejeribrugets og kvægbrugets udviklingsmuligheder samt mejeriindustriens konkurrenceevne.

Læs mere

Den bedste kombination af kløvergræsog majsensilage

Den bedste kombination af kløvergræsog majsensilage Den bedste kombination af kløvergræsog majsensilage Ole Aaes, Dansk Kvæg 82 Den bedste kombination af kløvergræs og majsensilage V/ Landskonsulent Ole Aaes, Dansk Kvæg Afdeling for Ernæring og Sundhed

Læs mere

Håndtering af smitsomme sygdomme. Kaspar Krogh VFL, Kvæg

Håndtering af smitsomme sygdomme. Kaspar Krogh VFL, Kvæg Håndtering af smitsomme sygdomme Kaspar Krogh VFL, Kvæg Emner Smitsomme sygdomme hos kvæg i Danmark Overvågningsprogrammer Saneringsprogrammer Nye sygdomme Risikoadfærd og smittebeskyttelse VFL, Kvægs

Læs mere

KvægKongres 2015, Herning Dyrlæge Lars Pedersen Kvæg SMITTEBESKYTTELSE - BEDRIFTENS LIVSFORSIKRING

KvægKongres 2015, Herning Dyrlæge Lars Pedersen Kvæg SMITTEBESKYTTELSE - BEDRIFTENS LIVSFORSIKRING KvægKongres 2015, Herning Dyrlæge Lars Pedersen Kvæg SMITTEBESKYTTELSE - BEDRIFTENS LIVSFORSIKRING HVAD ER SMITTEBESKYTTELSE? Tiltag som kan reducere risikoen for, at smitsomme kvægsygdomme introduceres

Læs mere

STRATEGI FOR KVÆGFORSKNING I DANMARK 2018

STRATEGI FOR KVÆGFORSKNING I DANMARK 2018 STRATEGI FOR KVÆGFORSKNING I DANMARK 2018 STRATEGI FOR KVÆGFORSKNING I DANMARK - 2018 11. REVIDEREDE VERSION, AUGUST 2011 FORSKNINGSSTRATEGI 2018 ER UDARBEJDET I ET SAMARBEJDE MELLEM KVÆGBRUGSERHVERVET,

Læs mere

Beslutningsreferat fra kursus/erfaringsudveksling omkring projekt Arbejdsplanlægning på store kvægbedrifter

Beslutningsreferat fra kursus/erfaringsudveksling omkring projekt Arbejdsplanlægning på store kvægbedrifter Beslutningsreferat fra kursus/erfaringsudveksling omkring projekt Arbejdsplanlægning på store kvægbedrifter Torsdag den 11. november 2010 kl. 09.00 13.30 VFL, mødelokale 2 Formålet med mødet Deltagerne

Læs mere

Kvægøkonomi. Claus Larsen, KvægXperten Betina Katholm, Agri Nord

Kvægøkonomi. Claus Larsen, KvægXperten Betina Katholm, Agri Nord Kvægøkonomi Claus Larsen, KvægXperten Betina Katholm, Agri Nord Dagsorden Året i tal Dækningsbidrag/ydelse Nøgletal Ledelse Arbejdsløn/Tidsforbrug Avl i marken Benchmarking 2 Året i hovedtal - konventionelle

Læs mere

Vækstpotentialet i dansk landbrug hvor skal vi se mulighederne?

Vækstpotentialet i dansk landbrug hvor skal vi se mulighederne? Vækstpotentialet i dansk landbrug hvor skal vi se mulighederne? ved Henrik Zobbe, direktør/institutleder Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet

Læs mere

Cost4Milk Økonomikonference 7. februar v. Aage Nielsen, kvægrådgiver

Cost4Milk Økonomikonference 7. februar v. Aage Nielsen, kvægrådgiver Cost4Milk Økonomikonference 7. februar 2018 v. Aage Nielsen, kvægrådgiver Indtryk fra USA Alle farmere kendte på stående fod præcist deres Break Even (Nulpunkts-) pris. Alle var helt klar over hvor høj

Læs mere

Produktivitet, fodring og produktionsstruktur fremover Seminar den 3. oktober 2008

Produktivitet, fodring og produktionsstruktur fremover Seminar den 3. oktober 2008 Produktivitet, fodring og produktionsstruktur fremover Seminar den 3. oktober 2008 Teamleder i Kødproduktion Per Spleth, Dansk Kvæg psp@landscentret.dk Tlf 8740 5301/30921774 Udfordringer kødkvæg 10.000

Læs mere

Svineafgiftsfondens strategi

Svineafgiftsfondens strategi Svineafgiftsfondens strategi 2018-2021 1 Fondens formål, ståsted og målsætninger Svineafgiftsfondens formål er at fremme aktiviteter, der styrker den samlede sektors udviklingsmuligheder og konkurrenceevne.

Læs mere

Dansk mælkeproduktion i et internationalt perspektiv

Dansk mælkeproduktion i et internationalt perspektiv Dansk mælkeproduktion i et internationalt perspektiv V/ afdelingsleder Susanne Clausen, Dansk Kvæg Indhold! Trends og tendenser i kvægbruget indtil nu! Strukturudviklingen frem mod 2015! Reformens konsekvenser

Læs mere

Den effektive og resultatorienterede arbejdsmetode i et rådgivningsforløb

Den effektive og resultatorienterede arbejdsmetode i et rådgivningsforløb Tema 1: Rådgivning der virker Den effektive og resultatorienterede arbejdsmetode i et rådgivningsforløb Chefkonsulent Nicolaj Nørgaard Økonomirådgivningen, LandboNord & Projektleder Heidi Hundrup Dansk

Læs mere

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i VELKOMMEN TIL ØKOLOGI i Aftenens Program Velkomst Sådan styrker du din bundlinje Oplæg og debat Økologi i Landbrug & Fødevarer Politik Viden og Rådgivning Samarbejde Mere Økologi i Danmark hvad skal der

Læs mere

4 visioner én natur: Landbrug. Wilhjelmkonferencen 18. november 2011 Niels Peter Nørring, direktør for Miljø & Energi, Landbrug & Fødevarer

4 visioner én natur: Landbrug. Wilhjelmkonferencen 18. november 2011 Niels Peter Nørring, direktør for Miljø & Energi, Landbrug & Fødevarer 4 visioner én natur: Landbrug Wilhjelmkonferencen 18. november 2011 Niels Peter Nørring, direktør for Miljø & Energi, Landbrug & Fødevarer Disposition Landbrug og natur i dag udfordringer og muligheder

Læs mere

KICK OFF MØDE FOR EKSTERNE KONSULENTER

KICK OFF MØDE FOR EKSTERNE KONSULENTER LMO, Søften 19. maj 2016 Arne Munk, SEGES Økologi KICK OFF MØDE FOR EKSTERNE KONSULENTER STYRKET KONKURRENCEEVNE I ØKOLOGISK MÆLKEPRODUKTION DEL II STØTTET AF mælkeafgiftsfonden DAGSORDEN 1. Velkomst og

Læs mere

BENCHMARKING AF FODERUDGIFT

BENCHMARKING AF FODERUDGIFT BENCHMARKING AF FODERUDGIFT Finn Udesen Billund 29.4.2015 AGENDA Aktuel økonomi Foderomkostningens betydning for produktionsøkonomien Mål for foderudnyttelse Hvorfor benchmarke DB tjek som grundlag for

Læs mere

Samarbejde giver højere indtjening

Samarbejde giver højere indtjening Samarbejde giver højere indtjening V/ landskonsulent Arne Oksen, Landscentret, Økonomi og Jura Kvægbrug på andre måder - Samarbejde giver højere indtjening Hvorfor samarbejde? Former for samarbejde Omfang

Læs mere

SARA hos malkekøer. En case om fodringsmanagement hos otte mælkeproducenter

SARA hos malkekøer. En case om fodringsmanagement hos otte mælkeproducenter SARA hos malkekøer En case om fodringsmanagement hos otte mælkeproducenter Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet Finn Strudsholm,

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Lars Lomholdt Skårhøjgård Aarestrup

Lars Lomholdt Skårhøjgård Aarestrup Lars Lomholdt Skårhøjgård Aarestrup Lars Lomholdt - Baggrund 43 år Købte Skårhøjgaard i 1998 sammen med en kompagnon 38 ha 70 køer i løsdriftsstald fra 1978 Lagde om til økologi i 1998 Købte kompagnon

Læs mere

Nyt fra Team Kødkvægrådgivning Benchmarking. v/ Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg

Nyt fra Team Kødkvægrådgivning Benchmarking. v/ Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg Nyt fra Team Kødkvægrådgivning Benchmarking v/ Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg. Rådgivning Kødkvæg 2010-2011 Rådgivningsteam Kødkvæg består af 16 rådgivere fordelt over landet: Rådgivningsteam

Læs mere

Beretning Formand Peder Philipp Direktør Gitte Grønbæk

Beretning Formand Peder Philipp Direktør Gitte Grønbæk Beretning 2012 Formand Peder Philipp Direktør Gitte Grønbæk Bankerne slanker balancen i forhold til landbrug Mia. kr. 80 60 40 20 0 2001 2003 2005 2007 2009 2011 Kilde: Danmarks statistik. Vækstkapital

Læs mere

Sådan styrker du din bundlinje

Sådan styrker du din bundlinje Sådan styrker du din bundlinje Økologimøde 29. sept. Michael Friis Pedersen ErhvervsPhD studerende Videncentret for Landbrug, Copenhagen Business School Hvilken bundlinje er vigtig? Årets resultat? Driftsresultat

Læs mere

Ammekalve fravænnet ved 3 måneder klarer sig fint

Ammekalve fravænnet ved 3 måneder klarer sig fint Ammekalve fravænnet ved 3 måneder klarer sig fint af Finn Strudsholm 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Et nyt forsøg på Kvægbrugets Forsøgscenter viser, at kalve som er fravænnet ved 3 måneder klarer sig mindst

Læs mere

AMS og kraftfoder - det kan gøres bedre Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg

AMS og kraftfoder - det kan gøres bedre Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg AMS og kraftfoder - det kan gøres bedre Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg Foderomkostning pr. kg EKM 2 % højere på bedrifter med AMS vs. andre Foderomkostningerne pr. kg mælk produceret på bedrifter

Læs mere

Kvægbrugernes behov for hjælp til økonomisk styring. Af Lene Korsager Bruun og Jens Vingborg

Kvægbrugernes behov for hjælp til økonomisk styring. Af Lene Korsager Bruun og Jens Vingborg Kvægbrugernes behov for hjælp til økonomisk styring Af Lene Korsager Bruun og Jens Vingborg Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Forudsætninger... 3 4. Konklusioner fra interviews af landmænd...

Læs mere

Fremtidens Mælkeproduktion. Gitte Grønbæk Direktør Landbrug & Fødevarer, Kvæg

Fremtidens Mælkeproduktion. Gitte Grønbæk Direktør Landbrug & Fødevarer, Kvæg Fremtidens Mælkeproduktion Gitte Grønbæk Direktør Landbrug & Fødevarer, Kvæg Global Hvor står konkurrence vi? Hvor står vores konkurrenter? Vores Afregningspris styrker = Hvad Højværdiprodukter udfordringen

Læs mere

4. Kvæg. Opgave 4.1. Besætningsforskydning. På en kvægejendom skal årets besætningsforskydning beregnes, inden udbyttet kan opgøres.

4. Kvæg. Opgave 4.1. Besætningsforskydning. På en kvægejendom skal årets besætningsforskydning beregnes, inden udbyttet kan opgøres. 34 4. Kvæg Opgave 4.1. Besætningsforskydning På en kvægejendom skal årets besætningsforskydning beregnes, inden udbyttet kan opgøres. A) Beregn besætningsforskydningen på ejendommen ud fra tallene i nedenstående

Læs mere

Økonomistyring i dagligdagen

Økonomistyring i dagligdagen Økonomistyring i dagligdagen Niels Hedermann, Klovborg Mælk Alex Manstrup Brøndum, LandboNord Morten Langgaard, SEGES Indflyvning Klovborg Mælk Mælkeproducent Brønderslev Oplevelse og forudsætninger Dashboard

Læs mere

Beskrivelse af produkter i ReproTjek

Beskrivelse af produkter i ReproTjek Beskrivelse af produkter i ReproTjek ReproTjek består af ReproTjek - Basis plus nogle tilvalg. Tilvalgene er produkter, kvægbrugeren skal betale ekstra for, mens alle produkter under ReproTjek - Basis

Læs mere

Sådan forbedrer vi konkurrenceevnen

Sådan forbedrer vi konkurrenceevnen Rammevilkår vs. driftsledelse Sådan forbedrer vi konkurrenceevnen KvægKongres 2016 29. februar - 1. marts, Herning Kongrescenter Henrik Zobbe, Institutleder Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Det

Læs mere

Hvad skal bonden anvende sin tid til? V. Direktør Per Grønbæk, Midtjysk Landboforening- Rådgivningscenter Give - Grindsted - DK

Hvad skal bonden anvende sin tid til? V. Direktør Per Grønbæk, Midtjysk Landboforening- Rådgivningscenter Give - Grindsted - DK Hvad skal bonden anvende sin tid til? V. Direktør Per Grønbæk, Midtjysk Landboforening- Rådgivningscenter Give - Grindsted - DK Introduktion: Indlægget vil tage udgangspunkt i mine erfaringer som rådgiver

Læs mere

Værd at kende. Faglig organisering: Ledelse og sekretariat Rådgivning og primærproduktion: Produktion, styring og bedriftsøkonomi

Værd at kende. Faglig organisering: Ledelse og sekretariat Rådgivning og primærproduktion: Produktion, styring og bedriftsøkonomi er det største fagkontor i Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret. Omkring 40 af medarbejderne har dog kontor i Mejeriforeningen eller regionalt. Den kun halvandet år gamle konstruktion, Dansk Kvæg, har

Læs mere

Fremtidens ko sammenhæng imellem avlsmæssige ændringer og nye staldsystemer

Fremtidens ko sammenhæng imellem avlsmæssige ændringer og nye staldsystemer Fremtidens ko sammenhæng imellem avlsmæssige ændringer og nye staldsystemer Workshop: Fremtidens kostald Onsdag d. 2-12 2015 Jørn Rind Thomasen, VikingGenetics Morten Kargo, AU/SEGES Kvægets præstationer

Læs mere

BLIV SKARP TIL AT REGISTRERE MED DMS OG AGROSOFT. Slagtekalverådgiver Terese Jarltoft, DLBR Slagtekalve Seniorkonsulent Lone Waldemar, SEGES Kvæg

BLIV SKARP TIL AT REGISTRERE MED DMS OG AGROSOFT. Slagtekalverådgiver Terese Jarltoft, DLBR Slagtekalve Seniorkonsulent Lone Waldemar, SEGES Kvæg BLIV SKARP TIL AT REGISTRERE MED DMS OG AGROSOFT Slagtekalverådgiver Terese Jarltoft, DLBR Slagtekalve Seniorkonsulent Lone Waldemar, SEGES Kvæg KVÆGKONGRES 2016 BLIV SKARP TIL AT BRUGE - DMS TIL REGISTRERING

Læs mere

drift med lønsomme Det er det, Lean kan hjælpe bedrifterne med.

drift med lønsomme Det er det, Lean kan hjælpe bedrifterne med. Lean skaber værdi på kvægbedrifter Bedrifterne er blevet større og har fået flere medarbejdere. Det stiller helt anderledes krav til overblik og kommunikation i den daglige ledelse for at opnå en rationel

Læs mere

Klovsundhedsrådgivning hvordan?

Klovsundhedsrådgivning hvordan? Klovsundhedsrådgivning hvordan? Indlæg på Dansk Kvægs klovseminarer 15. 18 og 20 maj 2009 Kenneth Krogh før 1. maj. Teamleder, Dansk Kvæg, Landscentret Efter 1. maj. Chefdyrlæge, Landbrugets Veterinære

Læs mere

Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum?

Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? Fin guide til høns Regelsæt Maedi-Visna/CAE Nye

Læs mere

ØkonomiNyt nr. 16-2010

ØkonomiNyt nr. 16-2010 ØkonomiNyt nr. 16-2010 - Presset økonomi i landbruget - Er produktionen OK / kan det gøres bedre - Rente- og valutamarkedet Presset økonomi i landbruget Grundlaget for en fornuftig økonomi i landbrugsbedrifterne

Læs mere

SEGES P/S seges.dk HØJ PRODUKTIVITET I HVERT HOLD VI ER PÅ VEJ PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN TIDSPLAN

SEGES P/S seges.dk HØJ PRODUKTIVITET I HVERT HOLD VI ER PÅ VEJ PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN TIDSPLAN HØJ PRODUKTIVITET I HVERT HOLD 1. del: Produktionskoncept Slagtesvin 2. del: Sådan gør jeg Besætning med lavt foderforbrug Anders Rahbek, Frølund Agro HØJ PRODUKTIVITET I HVERT HOLD SLAGTESVIN Joachim

Læs mere

Brugervejledning til udskriften ReproAnalyse

Brugervejledning til udskriften ReproAnalyse Brugervejledning til udskriften ReproAnalyse Tilgængelighed Udskriften ReproAnalyse er tilgængelig i Dairy Management System (DMS) under fanebladet Analyse og lister > Analyseudskrifter. Husk at vælge

Læs mere

KVÆGKONGRES 2015 BERETNING 23. februar 2015

KVÆGKONGRES 2015 BERETNING 23. februar 2015 KVÆGKONGRES 2015 BERETNING 23. februar 2015 Lønsom, bæredygtig vækst Kvægs vision En lønsom, bæredygtig, ressourceeffektiv og internationalt konkurrencedygtig mælkeog oksekødsproduktion i Danmark I 2020

Læs mere

Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret

Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Den overordnede produktion - Oversigtskort over Østergaard Ny stald til 400 køer med 6 robotter Sikre obligations depot Mælkekvote: 4 mio. kg 40% af 300 ha i Letland 40% af aktierne i et Landbrug i Ukraine

Læs mere

Michael Farre Specialkonsulent / MBA SEGES MALKER DU KØER ELLER PRODUCERER DU MÆLK

Michael Farre Specialkonsulent / MBA SEGES MALKER DU KØER ELLER PRODUCERER DU MÆLK Michael Farre Specialkonsulent / MBA SEGES MALKER DU KØER ELLER PRODUCERER DU MÆLK DAGSORDEN Udfordringen Hygiejne en fælles opgave Efter salget tjener firmaerne for mange penge? Case med brug af malkedata

Læs mere

NORMTAL FOR OMKOSTNINGER 2015

NORMTAL FOR OMKOSTNINGER 2015 Støttet af: NORMTAL FOR OMKOSTNINGER 2015 NOTAT NR. 1427 Normtallene viser det gennemsnitlige niveau samt bedste tredjedel for forskellige omkostninger og produktivitetsmål. Ved budgetlægning kan bedriftens

Læs mere

PUBLIC CONCERN Christian Fink Hansen, sektordirektør SEGES Svineproduktion

PUBLIC CONCERN Christian Fink Hansen, sektordirektør SEGES Svineproduktion PUBLIC CONCERN Christian Fink Hansen, sektordirektør SEGES Svineproduktion 1.5.2017 UDFORDRINGER Dyrevelfærd Antibiotika/zink Bæredygtighed (Konkurrenceevne slagtesvin) GRISEN 2017 1. Standardgrisen Volumen

Læs mere

De vigtigste produktionsfaktorer ved ammekoproduktion. Landskonsulent Arne Munk

De vigtigste produktionsfaktorer ved ammekoproduktion. Landskonsulent Arne Munk De vigtigste produktionsfaktorer ved ammekoproduktion Landskonsulent Arne Munk Tema 4: Økonomien blomstrer! Dansk Kvægs Kongres 2007 Disposition Optimisten blomstrer inkl. tilskud! Vigtige produktionsfaktorer

Læs mere

Registrering er hjørnestenen i avl, produktion og registrering generelt

Registrering er hjørnestenen i avl, produktion og registrering generelt Registrering er hjørnestenen i avl, produktion og registrering generelt Dansk Kødkvægs Årsmøde Ann Margaret Sørensen, Dansk Kvæg Ingen registreringer Ingen avl Ingen produktionsstyring 2... 27. februar

Læs mere

Medlemsmøde Sundhedsrådgivningsaftaler for Kvægbesætninger Nye regler xx december Sektions v. Kvæg Vigsted Kursus og Konferencecenter

Medlemsmøde Sundhedsrådgivningsaftaler for Kvægbesætninger Nye regler xx december Sektions v. Kvæg Vigsted Kursus og Konferencecenter Medlemsmøde 29-11-2016 Sundhedsrådgivningsaftaler for Kvægbesætninger Nye regler xx december 2016 Sektions v. Kvæg Vigsted Kursus og Konferencecenter Jens Philipsen Program 17.00 Velkomst 17.05-17.30 Orientering

Læs mere

Landbrugets foreløbige økonomiske resultater 2014

Landbrugets foreløbige økonomiske resultater 2014 Den 24. februar 215 Landbrugets foreløbige økonomiske resultater 214 Landbrugets indkomst faldt markant gennem 214 på grund af store prisfald i andet halvår Stort fald i investeringerne i 214 langt under

Læs mere

PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN. Struktur og systematik på staldgangen

PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN. Struktur og systematik på staldgangen PRODUKTIONSKONCEPT SLAGTESVIN Struktur og systematik på staldgangen Det skal vi igennem Hvad er Produktions koncept Slagtesvin Hvordan bruger vi det i hverdagen Virker det Er det noget for dig? 2 Baggrund

Læs mere

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S Strategi 2020 for Frederiksberg Forsyning A/S Forord 2 Omverdenen 3 Vores vision 4 Vores mission 5 Strategiske mål 6 Strategiske temaer 7 Strategi 2020 kunden er i centrum Det er vores ambition at levere

Læs mere

Fravænnings- og fodringsstrategier for kødkvægskalve

Fravænnings- og fodringsstrategier for kødkvægskalve Fravænnings- og fodringsstrategier for kødkvægskalve Mogens Vestergaard Institut for Husdyrbiologi og -sundhed, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet, Foulum Anne Mette Graumann og Finn

Læs mere

Godt samarbejde mellem mælkeproducent og slagtekalveproducent - Hvad gør I bedst? Kvægkongres 2014 Terese Jarltoft DLBR Slagtekalve Tlf.

Godt samarbejde mellem mælkeproducent og slagtekalveproducent - Hvad gør I bedst? Kvægkongres 2014 Terese Jarltoft DLBR Slagtekalve Tlf. Godt samarbejde mellem mælkeproducent og slagtekalveproducent - Hvad gør I bedst? Kvægkongres 2014 Terese Jarltoft DLBR Slagtekalve Tlf.: 2311 8618 Disposition Stil krav til Jeres leverandører Høj tilvækst

Læs mere

Program Rådgivning af Vækstlandbrug

Program Rådgivning af Vækstlandbrug Program Rådgivning af Vækstlandbrug Introduktion Vækstlandbrug og deres udvikling Video med 3 vækstlandmænd Introduktion til workshop Workshop i grupper Opsamling i plenum Rådgivning af Vækstlandbrug Økonomikonferencen

Læs mere