Nyheder fra Kystdirektoratet 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder fra Kystdirektoratet 2010"

Transkript

1 Nyheder fra Kystdirektoratet 2010 Flere borgere føler sig trygge 15. december 2010 Godt 75 procent af borgere i området langs den jyske vestkyst føler sig trygge eller meget trygge i forhold til risikoen for oversvømmelse fra havet ved stormvejr. Det viser de første delresultater fra en netop afsluttet tryghedsundersøgelse, som Kystdirektoratet sammen med Fødevareøkonomisk Institut har gennemført hos udvalgte borgere i fem delområder fra Lodbjerg i nord til Nymindegab i syd. Det svarer til den strækning, Kystdirektoratet har ansvaret for gennem den såkaldte Fællesaftale. Tryghedsopfattelsen er en klar stigning i forhold til en tilsvarende undersøgelse i 2005, hvor ca. 70 procent af de adspurgte borgere havde samme opfattelse. Blandt de ca. 800 besvarelser blev der trukket lod om et gavekort på kr til Coop. Det tilfaldt Johanne Louise Møller Berg fra Harboøre. Johanne Berg har hele livet haft Vesterhavet som sin nabo, og alligevel er hun ganske tryg i forhold til en eventuel stormflod. - Jeg var 11år da stormen i 1981 fik havet til at bryde igennem ved Vrist. Jeg husker det tydeligt, men det har ikke efterfølgende fået mig til at være bange, fortæller hun. Og det føler Johanne Berg, selvom hun og familien bor og lever i godt en meters højde over havet overflade, men godt beskyttet af klitter og den øvrige kystbeskyttelse. Kendskabet til Stormflodsberedskabet skal styrkes Undersøgelsens første udtræk af resultater peger også på, at det kun er godt halvdelen af borgerne, der kender til Stormflodsberedskabet. Men det ser projektleder Peter Klagenberg som et resultat af, at der i de seneste år ikke har været så kraftige storme, der har kunnet sætte fokus på Stormflodsberedskabet. - Naturligvis vil vi gerne have, at borgeren kender Stormflodsberedskabet, som er på vagt 24 timer i døgnet hele året rundt. Nu vil vi overveje at gøre en indsats på at fremme dette kendskab. Det kunne måske gøre endnu flere naboer til havet og borgere i baglandet trygge, siger han. Hele undersøgelsen og dets resultater i detaljer forventes først offentliggjort i starten af 2011.

2 Fremtidens klimascenarier omkring Nordsøen 17. november 2010 Kystdirektoratet har i Interreg projektet BLAST lavet en rapport som viser hvilke klimascenarier landene omkring Nordsøen anvender for fremtidens vandstand. Der er en meget stor spændvidde i landenes scenarier, som afspejler, at det er usikkert hvordan fremtidens klima vil blive. Således spænder scenarierne for fremtidens vandstand i år 2100 fra cm. Scenarierne vil blive anvendt i det Internetbaserede beslutningsstøtteværktøj, som vil blive udviklet i BLAST og hjælpe beslutningstagerne i deres klimatilpasningsindsats. Værktøjet vil tage udgangspunkt i Integreret Kystzone Forvaltning og vil fokusere på seks klimaindikatorer: Erosion, Oversvømmelse, Vedvarende energi potentiale, Geologisk kyst stabilitet, Befolkningsudvikling og Turisme. Publikation vedr. emnet fra BLAST kan findes her Se mere på BLASTs hjemmeside her Få yderligere oplysninger hos Kystdirektoratet: Per Sørensen, kystteknisk chef på el. pso@kyst.dk Ansøg Kystdirektoratet direkte på nettet 10. november 2010 Det er blevet lettere at ansøge Kystdirektoratet om lov til at kystbeskytte sin ejendom eller at opføre eller udvide et anlæg på søterritoriet. Ansøgninger til os kan nu udføres ved elektronisk selvbetjening på enten vores egen hjemmeside eller gennem den fællesoffentlige portal, borger.dk. Med disse muligheder er Kystdirektoratet med til at skabe et endnu tættere bånd mellem det offentlige Danmark og borgerne. Løsningen med online ansøgningsformularer er sket i forbindelse med, at regeringen, KL og Danske Regioner har indgået aftale om edag3 den 1. november Dermed har Kystdirektoratet taget endnu et vigtigt skridt frem mod e2012-målsætningen, hvor al relevant kommunikation med det offentlige skal kunne foregå digitalt, og dermed give borgerne en væsentlig mere effektiv og fleksibel service på internettet.

3 I første omgang vil den elektroniske selvbetjening gælde ansøgninger om kystbeskyttelse og større anlæg på søterritoriet. Om kort tid vil de sidste typer af ansøgningsskemaer ligeledes blive elektronisk tilgængelige. Få yderligere oplysninger hos Kystdirektoratet: Ole Navntoft, kommunikationschef, el. Øvelse øvelse øvelse 3. november 2010 Sådan lyder alle samtaler indledningsvis i dag hos en gruppe af Kystdirektoratets medarbejdere, når de sammen med en lang række andre myndigheder over afholder en stor stormflodsøvelse. Øvelsen tager udgangspunkt i en fiktiv storm, der med ekstreme vandstande og vindhastigheder vil ramme Syd- og Sønderjylland samt Schleswig-Holstein hen over dagen. Det vil medføre en stormflodssituation, som alle de medvirkende myndigheder i samarbejde skal håndtere. Her vil samarbejdet og håndteringen være afgørende for, hvor store konsekvenser stormfloden vil få for beboerne i det ramte område. Hovedformålet er at undgå tab af menneskeliv, og så vidt muligt skal materielle værdier sikres. Øvelsen, der har fået navnet DanGer FloodEx 2010, foregår i samarbejde med de tyske myndigheder og udelukkende på papiret. Borgerne vil altså ikke opleve nogen synlige aktiviteter under øvelsen. På politigården i Esbjerg etableres et KSN, det vil sige et kommandocenter, samt en strategisk stab. De tyske myndigheder opholder sig i Tyskland. Hos Kystdirektoratet befinder sig en række nøglepersoner, der under hele øvelsen vil være ikke bare i telefonisk kontakt med staben i Esbjerg, men også være tæt på hinanden i form af et videokonferenceanlæg.

4 Strandfodring ved Blåvand 2010 afsluttet 18. oktober 2010 Strandfodringen ved Blåvand er afsluttet til tiden. Entreprenørfirmaet Rohde Nielsen A/S fra København har nu leveret i alt m3 sand på stranden mellem høfde 1 og 6 foran Blåvand by. Arbejdet begyndte den 30. august 2010 og blev afsluttet den 12. oktober Det var sandpumperen Modi R, som hentede sandet i indvindingsområdet på havbunden syd for Horns Rev og sejlede sandet ind til kysten. Her blev sandet pumpet igennem en ca m lang rørledning fra skibet og ind på stranden, hvor det blev fordelt mellem høfde 1 og 6 ved hjælp af rør og entreprenørmaskiner. Den sidste oprydning af maskiner og rør fra stranden forventes at være afsluttet i løbet af uge 42, hvorefter stranden er klar til de eventuelle kommende efterårs- og vinterstorme. Kystdirektoratet med ved indvielse af Nationalpark Vadehavet 12. oktober 2010 Lørdag den 16. oktober 2010 indvies Nationalpark Vadehavet med en række flotte arrangementer fire steder i det syd- og sønderjyske. Kystdirektoratet er med to af stederne med et par stande, hvor vi med en række posters, foldere, videoklip, gamle miner vil vise lidt af vores arbejder i området. Det sker dels med en stand ved arrangementet på Hovedengen i Ribe, dels med en stand ved Ho nær Skallingen. I det hele taget er der rigtigt meget at kigge på og opleve, når Danmarks tredje nationalpark åbnes. Det sker i øvrigt officielt kl på Hovedengen ved Ribe af HKH Prins Joachim. Høfdereparation ved Blåvand 1. oktober 2010 Som et led i kystbeskyttelsesstrategien for Blåvand, den såkaldte Blåvand 1999, vil Kystdirektoratet fra uge 40 udføre reparationer af høfderne 9 og 10 ved Blåvand. Begge høfder behøver en tiltrængt reparation, hvilket i praksis betyder, at høfde 9 vil blive tilført en række store sten på udsatte og svage steder. Høfde 10 vil blive forlænget ind mod den bagvedliggende klit, da vandet uden tilstrækkelig hindring kan løbe bagom.

5 Arbejdet vil følge den i gangværende sandfodring på strækningen ved høfderne 1 til 6. I alt regner entreprenørerne med endnu 14 arbejdsdage alt afhængig af vejrforholdene. Strandfodring Blåvand august 2010 For at sikre Blåvand by mod oversvømmelse, er Kystdirektoratets strategi, at fastholde kysten mellem høfde 1 og 6 ved at foretage strandfodringer med sand. Efter udbud har Rohde Nielsen A/S vundet entreprisen med at strandfodre ved Blåvand i Der vil blive fodret med kubikmeter sand indvundet i indvindingsområder syd for Horns rev. Sandet vil blive lagt ud mellem høfde 1 og 6 gennem en rørledning, som føres i land mellem høfde 3 og 4. Rørledningen forventes ført på land i uge 33. Selve fodringen forventes at starte i uge 34 eller 35 og afsluttet i oktober. Godkendelse af spulefelt ved Esbjerg Havn 15. juli 2010 Esbjerg Kommune har meddelt godkendelse til etablering og drift af et spulefelt til deponering af forurenet havnesediment fra Esbjerg Havn samt tilladelse til direkte udledning af spildevand i form af overskydende vand fra depotet. Godkendelsen er meddelt efter 33, stk. 1 i miljøbeskyttelsesloven, på baggrund af virksomhedens ansøgning og den miljøtekniske beskrivelse i afsnit 7. Spulefeltet omfatter et areal ved Esbjerg Havn på i alt 26,5 ha, der på nuværende tidspunkt er søterritorium. Placeringen fremgår af bilag 1. Overskudsvand pumpes til udledning ved Tauruskaj, se bilag 2. Indpumpning af oprenset havnesediment sker fra oprensningsskib gennem rørledning til depotet. Når finansieringen er på plads vil Kystdirektoratet igangsætte detailprojektering og etablering af spulefeltet. Den foreløbige tidsplan er at spulefeltet kan stå færdig i Du kan læse mere i miljøgodkendelsen, som du kan finde her.

6 Minerydning Skallingen tredje og sidste fase 7. juli 2010 Så er den endelige og afsluttende fase 3 af Minerydning Skallingen indledt. Kystdirektoratet vil over godt det næste år udføre minerydning af de sidste tyske minefelter i Danmark, der blev udlagt under 2. verdenskrig. Arbejdet på Skallingen ved Blåvand foregår i denne tredje fase på Skallingende altså den sydligste spids af Skallingen og de bagvedliggende klitter og marskområder. Et i alt 120 hektar stort område. Arbejdet vil blive udført af et dansk konsortium bestående af Damasec og J.Jensen A/S. Arbejdet startede omkring 1. juli 2010 og forventes færdiggjort ved udgangen af Rydningen sker på baggrund af Danmarks tilslutning af Ottawa traktaten, der forbyder produktion og udlægning af antipersonelminer samt pålægger de tilsluttede lande at rydde samtlige nationale minefelter for antipersonelminer. Yderligere information hos Kystdirektoratet: Erik Willadsen, projektchef, mobil eller erw@kyst.dk Læs meget mere om rydningen på vores hjemmeside under sektionen Minerydning Skallingen fase 3. Fra klipper til sand 24. juni 2010 Når Kystdirektoratet søndag den 18. juli lader Hvide Sande Sluses lange og smukke manøvregange åbne for publikum til dette års kunstudstilling, så er det femte år i træk, at den helt unikke bygning bliver midtpunkt for en af de mest populære og besøgte kunstudstillinger langs Vestkysten. Og så er det med stolthed, at Kystdirektoratet endnu en gang kan være med til at støtte et så velbesøgt kulturelt arrangement, der i sagens natur ligger langt fra de almindelige af Kystdirektoratets daglige opgaver. - Som statslig institution i det vestlige Danmark, er det en stor glæde, også at kunne være med til at fremme kulturen og nogle aktiviteter, der er med til at sætte Hvide Sande og hele Vestkysten på danmarkskortet, siger kystdirektør Jesper Holt Jensen, der holder åbningstalen ved ferniseringen den 18. juli kl Årets udstilling bærer navnet Fra klipper til sand, da de fleste af de udstillende kunstnere har deres daglige gang på Bornholm.

7 Traditionen tro følger der en række workshops, koncerter og andre aktiviteter i kølvandet på udstillingen. Blandt andet vil Hvide Sande Sluses daglige leder, slusemester Henning Yde, mandag den 19. juli kl fortælle om afvandingsslusens historie og andre gode fortællinger. Øvrige aktiviteter og en præsentation af udstillingens kunstnere kan findes i brochuren, der kan downloades herunder. Vandstandsstigninger kræver planlægning 15. juni 2010 Sidste nye viden om klimaforandringernes betydning for vandstandsstigningerne i Danmark tyder på, at vi i Danmark kan forvente en generel vandstandsstigning på 15-45cm frem til 2050 og cm frem til Under en storm vil vi kunne forvente en vandstandsstigning på 15-55cm frem til 2050 og cm frem til Men som altid handler det om, at tænke disse vandstandsstigninger ind i planlægningen af de byggerier og den kystbeskyttelse, der påtænkes etableret i et givent område. Især da det er usikkert, hvad den reelle stigning bliver, skal man foretage sin klimatilpasning, så den er fleksibel. Det vil sige, at man løbende skal kunne tilpasse sig til den reelle vandstandsstigning. Et eksempel herpå kunne være et tiltænkt nyanlagt dige, som er dimensioneret ud fra en vandstandsstigning på 67cm i år Her bør der reserveres arealer på begge sider af diget til en eventuel forstærkning af diget, hvis vandstandsstigningen ender med at blive 100cm. Læs meget mere om emnet under punktet med kystplanlægningsværktøjer på vores hjemmeside her. Læs også meget mere om vandstandsstigninger på Energistyrelsens hjemmeside for klimatilpasning her. Få yderligere oplysninger hos Kystdirektoratet: Per Sørensen, kystteknisk chef, telefon eller pso@kyst.dk

8 Skråningsbeskyttelse ved Agger repareres 4. juni 2010 Kystdirektoratet er begyndt på en mindre reparation af skråningsbeskyttelsen foran Flade Sø nord for Agger. Mellem høfde 96 og 97 nord for Agger er der i løbet af vinteren opstået en mindre skade på den mere end 25 år gamle og meter lange betonskråning, som beskytter klitten fra Agger by til Flade Sø mod Vesterhavets bølger. Over en strækning på ca. 20 meter er underlaget under betonblokkene blevet skyllet væk, og betonblokkene er derved sunket ned. Årsagen til skaden er, at der er gået hul i den fiberdug, som ligger under blokkene, og vandet fra bølgeopløbene har således kunnet skylle gruset væk under blokkene. Klitten bag ved skråningen på det pågældende sted har stor bredde, så vi vurderer, at der på intet tidspunkt har været fare for gennembrud af klitten i tilfælde af en stormflod. Arbejdet med at reparere skaden er nu gået i gang. Betonblokkene løftes forsigtigt væk og den gamle fiberdug skæres væk. Nyt grus og fiberdug lægges på underlaget af sand, hvorefter betonblokkene sættes tilbage på plads. Det er firmaet VG Entreprenør A/S fra Lemvig, som udfører arbejdet. Firmaet har stor erfaring med at arbejde for Kystdirektoratet på Vestkysten, og vi forventer, at arbejdet er afsluttet i løbet af få uger. Nyeste status på årets sandfodringer på Vestkysten 4. maj 2010 Fællesaftalen på den jyske vestkyst mellem kystkommunerne og staten har til formål at beskytte store lavtliggende områder mod oversvømmelse. Den væsentligste indsats for at have den nødvendige sikkerhed er, at fodre sand tæt på kysten for at kompensere for det sandtab bølger og strøm forårsager. Årets sandfodring har været i EU-udbud, der blev vundet af Rohde Nielsen A/S. Thorsminde (strandfodring): Rohde Nielsen begyndte den 8. februar 2010 med strandfodringen på en m lang strækning lige syd for indsejlingen til Thorsminde havn. Opgaven blev afsluttet den 21. februar Der blev leveret i alt ca m³ på stranden her. Agger (strandfodring):

9 Den 2. marts 2010 begyndte Rohde Nielsen indpumpningen på stranden mellem høfde 95 og 99. Arbejdet blev afsluttet den 23. marts 2010 efter at have indpumpet m³. Mængden er lidt større end planlagt fordi det var nødvendigt at opbygge mere strand som fundament til indpumpningsrøret. Sandet til opgaven ved Agger er indvundet fra sandpuden i indsejlingen i Thyborøn kanal. Harboøre Tange (strandfodring): Arbejdet er begyndt den 24. marts 2010 og afsluttet den 13. april Der er leveret i alt m³ sand på stranden mellem høfde 35 og 42. Sandet er indvundet fra sandpuden i kanalen. Fjaltring (revlefodring): Opgaven er ikke begyndt. Iflg. Rohde Nielsens tidsplan er denne opgave planlagt til at begynde i juli og være afsluttet ultimo september med sandsugeren Modi R. Men vejr og materiel kan flytte tidsplanen! Ved Fjaltring skal leveres m³ på revlen fra høfde K og ca m mod syd. Sdr. Thorsminde tange (strandnær fodring): Opgaven er ikke begyndt. Sandsugeren Freja R begynder opgaven i juli iflg. Rohde Nielsens tidsplan. Fra bølgebryderne syd for Thorsminde havn og ned forbi Fjand (ca m) skal leveres m³ som strandnær fodring (rainbowing). Sdr. Holmsland Tange (revlefodring): Opgaven er begyndt den 15. marts Der er pt. leveret ca. halvdelen af de planlagte m3 sand på den 13,5 km lange strækning syd for Hvide Sande.Det er sandsugeren Sif R, som arbejder på opgaven. Det gode vejr med meget østenvind, som vi har haft i foråret, betyder, at Rohde Nielsen er foran tidsplanen på denne opgave. Det er planen, at opgaven skal være færdig ultimo juli/primo august. Se eventuelt her, hvor vi har fodret i den nuværende Fællesaftaleperiode, og hvor vi har planlagt at fodre de kommende år. Planlagte fodringer kan ændres, såfremt der sker noget uventet, for eksempel et lokalt angreb under en kraftig storm. Få yderligere oplysninger hos Kystdirektoratet: Per Sørensen, kystteknisk chef, tlf el. pso@kyst.dk Kystdirektoratet har fjernet sandpuden ved Thyborøn 27. april 2010 Sandpuden, som ifølge beregninger fra havnens rådgiver - Dansk Hydraulisk Institut - har skabt bølgeuro i Thyborøn Havn, er nu fjernet. Sandsugerfirmaet Rohde Nielsen A/S har for Kystdirektoratet her i foråret i løbet af 6 uger fjernet kubikmeter sand.

10 Gennem 2009 har der været en del omtale af sandpuden i Thyborøn Kanal, hvis beliggenhed har forårsaget bølgeuro i havnebassinerne. Sandpuden er et større område nord for havneindsejlingen, hvor sandet gennem tiden har hobet sig op og gjort, at bølgerne i kanalen drejes ind i havnen på en uheldig måde. Thyborøn Havn har haft et stort ønske om at få sandpuden fjernet, så der forhåbentlig kunne blive mindre bølgeuro i havnebassinerne. Havnen mener, at det er statens forpligtelse at sørge for dette arbejde, og selv om statens forpligtelse ikke er fastslået, så har staten valgt pr. kulance at fjerne sandpuden. Ifølge beregninger fra Dansk Hydraulisk Institut vil en fjernelse af sandpuden reducere bølgeuroen i havnebassinerne, men det kan ikke uden meget grundige undersøgelser fastslås hvilke andre konsekvenser, det vil have. Kystdirektoratet har derfor igangsat et større arbejde med at se på sammenhængene i Thyborøn Kanal og ind i den vestlige del af Limfjorden. Dette skulle gerne lede til en afklaring af, hvad der er den bedste løsning på længere sigt. Eventuelle spørgsmål rettes til afdelingschef Herluf E. Mørch (hem@kyst.dk eller tel ) Nyt design klar til fremtiden 26. marts 2010 Velkommen til Kystdirektoratets nye hjemmeside. Det er med stolthed, at vi nu kan byde indenfor på en ny og anderledes hjemmeside. Udover et friskt og fornyet design, så adskiller vores nye hjemmeside sig også på en række funktionelle områder. Kyst.dk online gå på opdagelse i Danmark Først af alt sætter vi med vores nye kort - kyst.dk på en anderledes måde fokus på hele landet. Det sker med en visuel tilgangsvinkel, hvor brugerne med et klik på kortet kan hente oplysninger, der relatere sig til et geografisk område. Vi starter med at placere alle vores populære målestationer - vejrdata, vandstands- og bølgemålere. Senere vil vi følge op med at placere nyheder, billedserier, videoer, projekter langs kysterne, offentliggørelser og meget meget mere på kortet, der hvor det er muligt at relatere det til et sted i Danmark. Tre indgange Tilgangen til vores flere hundrede sider er med tre hovedindgange blevet nemmere. Vi har valgt at opdele vores tilgang til brugerne i undergrupperne borgere, virksomheder og myndigheder og på den måde forsøge at målrette vores materiale til den enkelte. Udviklingen fortsætter

11 I løbet af året vil det også blive muligt at foretage samtlige ansøgningsprocedurer til Kystdirektoratet ad elektronisk vej. Det sker i takt med, at regeringens såkaldte edag3 udrulles i alle offentlige virksomheder. Kystdirektoratet administrerer også hjemmesiden for Maritim sikring, Thorsminde Havn og Hvide Sande Sluse. Disse tre sider vil over sommeren på samme måde få et visuelt løft og blive en mere integreret del af Kystdirektoratets web-tilbud. Vi arbejder på højtryk med at tilpasse siderne til fremtidens krav og behov. Mulighederne er mange, og vi vil gøre vores bedste for at servicere borgere, virksomheder og andre myndigheder i Danmark. Nyt fire-årigt program for kystteknik og klimatilpasning 3. marts 2010 Kystdirektoratet kan i dag præsentere et nyt udviklingsprogram, Strategisk udvikling for "kystteknik og klimatilpasning" for årene 2010 til Vi håber med programmet at kunne bidrage på vigtige områder indenfor kystteknik og klimatilpasning i samarbejde med danske og udenlandske myndigheder og forskningsinstitutioner. Kystdirektoratet har gennem de seneste mange år haft flerårige udviklingsprogrammer. Programmerne har sikret en struktureret, stringent og målrettet udvikling ind i en større og mere langsigtet sammenhæng, som har kunnet afpasses Kystdirektoratets udviklingsbehov og samfundets efterspørgsel efter ny viden. De opnåede resultater har haft stor betydning for rådgivningen om kystforhold bredt i samfundet og været med til at kvalificere debatter og beslutninger. De er ligeledes vigtige brikker i sikringen af, at Kystdirektoratet fortsat varetager sine opgaver med teknisk set optimerede og kost effektive metoder. Resultaterne fra de tidligere programmer er løbende blevet publiceret på Kystdirektoratets hjemmeside, hvor man også fremover, vil kunne finde resultaterne af de ny projekter. Læs mere om programmerne under Kystteknik og udviklingsprogram 2010 til 2013

12 Kystdirektoratet med i fællesnordisk klimaprojekt 3. marts 2010 FN s klimapanel, IPCC har som bekendt varslet, at fremtidens klimaændringer vil få væsentlige konsekvenser for det kystnære miljø. Flere og flere områder bliver sårbare over for oversvømmelser, og vi må forvente en øget erosion langs vores kyster. Disse konsekvenser understreger vigtigheden af at udveksle viden, dele de nyeste forskningsmæssige resultater samt at koordinere de fremtidige forskningsinitiativer med henblik på at kunne reagere mere kollektivt på disse udfordringer i tide. Sammen med kolleger fra Danmark og tre andre nordiske lande er Dansk Hydraulisk Institut, DHI, blevet tildelt et NordForsk netværkstilskud. Netværket vil tjene som en værdifuld og stærk platform for formidling af kystteknisk viden, uddannelse og planlægningsarbejder inden for den nordiske region. De centrale partnere i dette netværk omfatter institutioner fra Norge (Norwegian University of Science and Technology), Sverige (Lunds Universitet), Island (Siglingastofnun) og Danmark (Københavns Universitet, GEUS, Kystdirektoratet og DHI). Mere information om programmet, kan findes hos Top-level Research Initiative her. Efterforskning og kortlægning af sandressourcer i Nordsøen marts 2010 Kystdirektoratets nuværende områder til sandindvinding til sandfodring vil i løbet af en kortere årrække være opbrugte. Med henblik på at finde sand til den fremtidige kystfodring, skal Kystdirektoratet derfor have efterforsket og kortlagt et område i Nordsøen med et areal på ca km² beliggende km fra vestkysten fra Nymindegab i syd til omkring Lodbjerg i nord. Kystdirektoratet vil i foråret 2010 udbyde følgende entreprise i begrænset udbud: "Efterforskning og kortlægning af sandressourcer i Nordsøen, ". Udbuddet bliver en samlet entreprise med udførelse over to år fase 1 i 2010 og fase 2 i I fase 1 skal der gennemføres en efterforskning og kortlægning af hele området med henblik på at få et overordnet overblik over hvor og i hvilket omfang, der findes sandforekomster.

13 I fase 2 vil Kystdirektoratet på baggrund af resultaterne fra fase 1 udvælge de områder, som findes mest interessante, hvorefter disse områder vil blive nærmere undersøgt, for at fastlægge områdernes egnethed til sandindvinding. I første omgang er der netop sendt en udbudsbekendtgørelse til EU-tidende med opfordring til de entreprenører, der eventuelt er interesserede i opgaven, til at ansøge om at blive prækvalificeret til at afgive bud. Ansøgningsfristen for at blive prækvalificeret er sat til den 8. april Udbuddet forventes derefter at ske medio april og med licitation primo juni Den valgte entreprenør vil herefter kunne starte på arbejdet primo juli. Få yderligere oplysninger hos Kystdirektoratet: Signe Ingvardsen, miljøkoordinator, telefon el. smi@kyst.dk Carl Bisgaard, projektleder, telefon el. cbi@kyst.dk Tilfredshed med Kystdirektoratet 2. februar 2010 For at sikre en forsat positiv udvikling af sagsbehandlingen gennemførte Kystdirektoratet i 2009 en undersøgelse af tilfredsheden hos de ansøgere, som i løbet af året modtog en afgørelse i sager om kystbeskyttelse og anlæg på søterritoriet m.v. Undersøgelsen blev gennemført som en spørgeskemaundersøgelse. I alt blev der udsendt 223 spørgeskemaer, hvor af 106 blev besvaret. Emnerne i spørgeskemaet omfattede bl.a. sagsbehandlingstiden, kommunikationen med Kystdirektoratet og forståeligheden af afgørelserne. Tilfredsheden blev målt på en skala med værdier fra 1-5, hvor værdien 5 præsenterer stor tilfredshed, mens værdien 1 præsenterer stor utilfredshed. Det samlede resultat af undersøgelsen blev en værdi på 4,2, dvs. at der generelt er tilfredshed med sagsbehandlingen på myndighedsområdet. I løbet af 2009 arbejdede Kystdirektoratet målrettet med at forbedre sagsbehandlingstiden samt med at gøre den skriftlige kommunikation letforståelig. Derfor er det glædeligt, at der i løbet af året viste sig en tiltagende tilfredshed med netop disse områder. Kystdirektoratet har modtaget mange positive tilbagemeldinger i løbet af undersøgelsen.

14 Disse vil sammen med forslag til forbedringer blive analyseret, så vi kan fortsætte og fastholde den positive udvikling. Kystdirektoratet vil således takke alle de ansøgere, som har taget sig tid til at besvare spørgeskemaet. Kystdirektoratet repræsenteret på dette års ICCE i Shanghai 19. januar 2010 I forbindelse med dette års International Conference on Coastal Engineering, ICCE, der i år afholdes i Shanghai den. 30. juni til 5. juli, har Kystdirektoratet fået optaget to papers. Det ene paper hedder Detailed planning of beach nourishment based on monitoring of coastline undulations and dune erosion, og det er skrevet af Holger Toxvig Madsen, Søren Bjerre Knudsen og Per Sørensen. Det beskriver hvordan man kan planlægge strandfodring bedre ud fra kendskab til de naturlige kystlinie ind- og udbugtninger samt den kliterosion, som sker. Paperet tager udgangspunkt i den viden, som blev opnået i kystudviklingsprojektet Variationer i kystprofilet, samt den viden, som forventes erhvervet i forskningsprojektet COADAPT her i foråret Det andet paper hedder How to decide when to adapt coastal protection to climate change, og er skrevet af Per Sørensen, John Jensen og Carlo Sørensen. Dette paper beskriver en metode til at bestemme, hvornår det er samfundsøkonomisk rentabelt at tilpasse kystbeskyttelse til fremtidens klimaforandringer. Paperet er baseret på de rapporter, som Kystdirektoratet har udgivet om emnet eksemplificeret ved to cases Dalby bugten på Fyn og Løgstør by.

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten DMI-brugermøde om varsling af forhøjet vandstand, Karup 6.9.2017 Michael Rasmussen Mig selv uddannet jernbaneingeniør i

Læs mere

Offentlig høring om Kystbeskyttelse

Offentlig høring om Kystbeskyttelse Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Offentlig høring om Kystbeskyttelse Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Landstingssalen d. 23. nov. 2016 Erosion og oversvømmelse valg

Læs mere

Strækningen Lodbjerg - Nymindegab. Bilag til Fællesaftale om kystbeskyttelsen. September 2013 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig

Strækningen Lodbjerg - Nymindegab. Bilag til Fællesaftale om kystbeskyttelsen. September 2013 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig Strækningen Lodbjerg - Nymindegab Bilag til Fællesaftale om kystbeskyttelsen for perioden 2014-18 September 2013 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig www.kyst.dk kdi@kyst.dk Strækningen Lodbjerg - Nymindegab Bilag

Læs mere

Nyheder fra Kystdirektoratet 2012

Nyheder fra Kystdirektoratet 2012 Nyheder fra Kystdirektoratet 2012 Årets første storm - den tredje på godt en måned 6. januar 2012 Kystdirektoratets Stormflodsberedskab var endnu engang i aktion, da stormen natten til i onsdag ramte især

Læs mere

1 Indledning Handlingsplanens opbygning og revision Økonomiske og tekniske oplysninger Resumé

1 Indledning Handlingsplanens opbygning og revision Økonomiske og tekniske oplysninger Resumé 1 Indledning Handlingsplanens opbygning og revision Økonomiske og tekniske oplysninger Resumé 2 Agger Tange 3 Harboøre Tange 4 Vrist - Ferring 5 Bovbjerg Klint 6 Trans - Thorsminde 7 Thorsminde - Husby

Læs mere

Sandfodring på vestkysten virker reelt ikke Alle sandfodringer er skyllet i havet og bølgerne har taget 481 kubikmeter pr. meter over 28 år Det

Sandfodring på vestkysten virker reelt ikke Alle sandfodringer er skyllet i havet og bølgerne har taget 481 kubikmeter pr. meter over 28 år Det Sandfodring på vestkysten virker reelt ikke Alle sandfodringer er skyllet i havet og bølgerne har taget 481 kubikmeter pr. meter over 28 år Det svarer til en tilbagerykning på 41 meter over de sidste 28

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 300 Offentligt OMTRYK SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. Mail: sic@shore.dk Besigtigelse

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Nyheder fra Kystdirektoratet 2008

Nyheder fra Kystdirektoratet 2008 Nyheder fra Kystdirektoratet 2008 Kong Neptun eller nisser på spil? 8. december 2008 Havets kræfter kan være kolossale. Derom vidner et par granitsten, der er fundet på den sydlige læmole ved Hanstholm

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 139 Offentligt. Notat om konsekvenser af klimaændringer på de danske. 1. Baggrund

Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 139 Offentligt. Notat om konsekvenser af klimaændringer på de danske. 1. Baggrund Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 139 Offentligt Dato: 11. april 2007 Notat om konsekvenser af klimaændringer på de danske kyster Dette notat forholder sig til klimaændringers konsekvenser

Læs mere

Fællesaftalestrækningen Lønstrup

Fællesaftalestrækningen Lønstrup Fællesaftalestrækningen Lønstrup Bilag til fællesaftale mellem staten og Hjørring Kommune om kystbeskyttelsen for perioden 2014-18 Foto: Hunderup Luftfoto, Hjørring. Lønstrup 2008 September 2013 Højbovej

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015.

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015. Kystdirektoratet J.nr. 15/00574-15 Ref. Heidi Søgaard Madsen 23-09-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse af sten ud for matr. nr. 14m, 14b, 14c, 14d, 14e, 14f Dalby By, Kirke-Helsinge,

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet skal overordnet svare på: Hvilken kysttekniske

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø NOTAT Ref. JBC Den 11. december. 2017 Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø Baggrunden for ny kystbeskyttelse Kystdirektoratet har i september 2017 færdiggjort en ny kystbeskyttelsesløsning ved etablering

Læs mere

Geologisk kortlægning

Geologisk kortlægning Lodbjerg - Blåvands Huk December 2001 Kystdirektoratet Trafikministeriet December 2001 Indhold side 1. Indledning 1 2. Geologiske feltundersøgelser 2 3. Resultatet af undersøgelsen 3 4. Det videre forløb

Læs mere

Vestkysten 2008. August 2008. Højbovej 1 DK 7620 Lemvig. www.kyst.dk kdi@kyst.dk

Vestkysten 2008. August 2008. Højbovej 1 DK 7620 Lemvig. www.kyst.dk kdi@kyst.dk Vestkysten 2008 August 2008 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig www.kyst.dk kdi@kyst.dk Vestkysten 2008 August 2008 Indhold Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 5 2. Resumé... 7 3. Vestkysten... 10 Kysten og de

Læs mere

Nyheder fra Kystdirektoratet 2011

Nyheder fra Kystdirektoratet 2011 Nyheder fra Kystdirektoratet 2011 Ny hjemmeside i luften for kystplanlæggere omkring Nordsøen 18. januar 2011 En gruppe af kystplanlæggere fra en række lande omkring Nordsøen lancerer i dag deres egen

Læs mere

Medarbejder til anlægs- og driftsopgaver i Kystdirektoratet.

Medarbejder til anlægs- og driftsopgaver i Kystdirektoratet. Job- og personprofil Medarbejder til anlægs- og driftsopgaver i Kystdirektoratet. Bilag: Kystdirektoratets danmarkskort Juli 2019 [1] Stillingen (resumé) Stillingen omfatter ansvar for gennemførelse af

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: Helenekilde mod vest NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet

Læs mere

Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde

Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde Bilag 2 (Teknisk notat: 13. dec. 2011) Refereres som: Knudsen, S.B., og Ingvardsen, S.M., 2011. Thyborøn kanal etablering og opretholdelse

Læs mere

KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI

KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI - en strategisk indsats for smukkere kyster Åben Land Konference 9. 10. juni 2011 Vicedirektør Carl-Christian Munk-Nielsen, Kystdirektoratet Fremtidens jernkyst? Hele kysten Nutidens

Læs mere

Vestkysten Midtvejsrapport. December 2011 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig

Vestkysten Midtvejsrapport. December 2011 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig Vestkysten 2011 Midtvejsrapport December 2011 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig www.kyst.dk kdi@kyst.dk Vestkysten 2011 Midtvejsrapport Kystdirektoratet, december 2011 Gr. 150-48-2011 Indholdsfortegnelse Afsnit

Læs mere

Vestkysten Statusrapport. December 2013 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig

Vestkysten Statusrapport. December 2013 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig Vestkysten 2013 Statusrapport December 2013 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig www.kyst.dk kdi@kyst.dk Vestkysten 2013 Statusrapport Kystdirektoratet, december 2013 Gr. 150-48-2013 Indholdsfortegnelse Afsnit

Læs mere

Flerårig aftale om kystbeskyttelse på strækningen Lodbjerg til Nymindegab (Fællesaftalestrækningen) for perioden 2009-2013

Flerårig aftale om kystbeskyttelse på strækningen Lodbjerg til Nymindegab (Fællesaftalestrækningen) for perioden 2009-2013 Flerårig aftale om kystbeskyttelse på strækningen Lodbjerg til Nymindegab (Fællesaftalestrækningen) for perioden 2009-2013 - kystteknisk fundament og teknisk/økonomisk beskrivelse September 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Evaluering af sandfodring på Nordfyn Status efter 20 år (1995-2014) Evalueringsrapport udarbejdet af COWI for KDI 2011 (COADAPT) Agenda: Kystteknisk

Læs mere

Vestkysten Midtvejsrapport. Kystdirektoratet Højbovej Lemvig.

Vestkysten Midtvejsrapport. Kystdirektoratet Højbovej Lemvig. Vestkysten 2016 Midtvejsrapport Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig www.kyst.dk December 2016 Vestkysten 2016 Midtvejsrapport Forside: Hunderup Luftfoto, Hjørring. Husby Klit, Klitgården 2008 Kystdirektoratet,

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten. Skodbjerge/Søndervig

Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten. Skodbjerge/Søndervig Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 371 Offentligt Projektbeskrivelse Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten Skodbjerge/Søndervig Vestkysten kan sikres mere Effektivt og Miljøvenligt med SIC metoden

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS Helenekilde mod vest i dag DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Strandbakkerne

Læs mere

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Kommunemøde november 2016

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Kommunemøde november 2016 Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder Kommunemøde november 2016 Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række kraftige storme;

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at stenkastningen, som allerede er etableret, fjernes senest fredag den

Der meddeles samtidig påbud om, at stenkastningen, som allerede er etableret, fjernes senest fredag den Den Danske Diakonissestiftelse Kystdirektoratet J.nr. 14/00961-14 Ref. Marianne Jakobsen 30-01-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse af etableret kystbeskyttelse på matr.nr. 87z Gilleleje By, Gilleleje

Læs mere

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Teknisk begrundelse for helhedsorienterede løsninger Præsenteret af: Karsten Mangor, chefingeniør i DHI s kystafdeling Udfordringer

Læs mere

DebatoplægKystbeskyttelse. på strækningen LodbjergNymindegab. Kom med ideer og forslag til miljøkonsekvensrapporten. November 2018

DebatoplægKystbeskyttelse. på strækningen LodbjergNymindegab. Kom med ideer og forslag til miljøkonsekvensrapporten. November 2018 DebatoplægKystbeskyttelse på strækningen LodbjergNymindegab Kom med ideer og forslag til miljøkonsekvensrapporten November 2018 Debatoplæg Kystbeskyttelse Lodbjerg - Nymindegab 2 Indhold Vi vil gerne høre

Læs mere

Stillings- og personprofil. Driftsleder til Kystdirektoratets Opmålingsenhed. Januar 2016 [1]

Stillings- og personprofil. Driftsleder til Kystdirektoratets Opmålingsenhed. Januar 2016 [1] Stillings- og personprofil Driftsleder til Kystdirektoratets Opmålingsenhed Januar 2016 [1] Stillingen (resumé) Der er tale om en fagligt udfordrende stilling med et selvstændigt ansvar for driftsledelse

Læs mere

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016 Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder Informationsmøde den 5. november 2016 Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række

Læs mere

RÅGELEJE GENERALFORSAMLING

RÅGELEJE GENERALFORSAMLING RÅGELEJE GENERALFORSAMLING NORDKYSTENS FREMTID Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt JULI 2018 - PETER F. KLAGENBERG (NIRAS) MEDFORFATTER CHRISTIAN HELLEDIE Foto: Christian Helledie Nordkysten

Læs mere

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten.

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten. Kystanalysen Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række kraftige storme; Bodil, Dagmar, Egon m.fl. Stormene har haft konsekvenser for grundejere

Læs mere

Ændring i den relative vandstand påvirker både natur og mennesker ved kysten. Foto: Anne Mette K. Jørgensen.

Ændring i den relative vandstand påvirker både natur og mennesker ved kysten. Foto: Anne Mette K. Jørgensen. Ændring i den relative vandstand påvirker både natur og mennesker ved kysten. Foto: Anne Mette K. Jørgensen. Vandstanden ved de danske kyster Den relative vandstand beskriver havoverfladens højde i forhold

Læs mere

Stormvandstande ved Svendborg Kommunes Kyster 2011-2111

Stormvandstande ved Svendborg Kommunes Kyster 2011-2111 Stormvandstande ved Svendborg Kommunes Kyster 2011-2111 Miljø og Teknik Svendborg Kommune April 2011 Stormvandstande ved Svendborg Kommunes Kyster 2011-2111 1. Fremtidens permanente havstigning Den globale

Læs mere

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS.

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. 03/10/2013 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Enestående

Læs mere

NORDKYSTENS FREMTID. Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt Borgermøder

NORDKYSTENS FREMTID. Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt Borgermøder NORDKYSTENS FREMTID Præsentation af Forundersøgelser og Borgermøder JUNI 2018 - CHRISTIAN HELLEDIE (NIRAS) OG PETER F. KLAGENBERG (NIRAS) Nordkysten er en erosionskyst Kronisk erosion Nettotransport langs

Læs mere

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio.

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 117 Offentligt Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Status

Læs mere

Der ønskes etableret en ny strand i Bandholm i krydset mellem Havnegade og Strandparken.

Der ønskes etableret en ny strand i Bandholm i krydset mellem Havnegade og Strandparken. Ny strand i Bandholm. Der ønskes etableret en ny strand i Bandholm i krydset mellem Havnegade og Strandparken. Stranden udformes som en bue med en diagonal på 100 meter på langs og ca 50 meter ud. Hældningen

Læs mere

Ansøgning om kystbeskyttelse på fællesaftalestrækningen Lodbjerg - Nymindegab Oplysninger om ansøger

Ansøgning om kystbeskyttelse på fællesaftalestrækningen Lodbjerg - Nymindegab Oplysninger om ansøger Ky stdirektoratet Ky stzoneforvaltning Højbovej 1 7 620 Lemvig Ky stdirektoratet J.nr. 18/01044-1 Ref. Lars Erik Olsen 30-08-2018 E-mail: kdi@kyst.dk Ansøgning om kystbeskyttelse på fællesaftalestrækningen

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Referat af møde 27. januar 2018. Smålandshavet, Karrebæksminde. Dagsorden 1. Velkomst 2. Processen for kystbeskyttelsesprojektet. 3. Det tekniske projekt, herunder linjeføring

Læs mere

Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018

Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018 Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018 Løkken Den kroniske erosion er i størrelsesordenen 2-3 m/år/m kyst i det bølgedominerede aktive profil fra 8-10 m

Læs mere

Evalueringsrapport Nørlev Strand

Evalueringsrapport Nørlev Strand Evalueringsrapport Nørlev Strand Trykudligning sammenlignet med sandfodring 1 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf. 98445713 Mob 40401425 web www.shore.dk Mail sic@shore.dk

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister Kirsten Brosbøl Personligt Børsgade 4 1215 København K. Skagen d.

Læs mere

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 1 Stranden er nu 50-60 meter bred syd for Gl. Skagen og der dannes nye klitter Som vi ser på side 3 henviser kommunen nu badegæsterne til SIC stranden SIC Skagen

Læs mere

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Kolding Kommune Marts 2017,opdateret 7. april 2017, 5. maj 2017 og 16. maj 2017 HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Drifts- og vedligeholdelsesplan PROJEKT Hejlsminde kystbeskyttelse Drifts- og vedligeholdelsesplan

Læs mere

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG BILAG 1 PROJEKT INTRODUKTION HASLØV & KJÆRSGAARD Sag nr. HØR 37.5 25. oktober 2017 INDHOLD 1.0 Projekt Introduktion 1.1 Projektets formål 1.2 Eksisterende

Læs mere

Klimaudfordringer og ny lovgivning

Klimaudfordringer og ny lovgivning Klimaudfordringer og ny lovgivning Politikermøde i Lemvig 4. maj 2018 Coast 2 Coast Climate Challenge Områdechef Ane Høiberg Nielsen Kystdirektoratet Spændingsfelt Land Infrastruktur Vand 2 / Kystdirektoratet

Læs mere

Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør (sikkerhedsniveau, overordnet digeforløb, højder og placering, økonomi) Den videre proces

Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør (sikkerhedsniveau, overordnet digeforløb, højder og placering, økonomi) Den videre proces Dagsorden: Velkomst v. udvalgsformand Allan Holst Intro v. afdelingschef Jesper Horn Larsen Teknisk oplæg v. projektleder Hanna Rehling Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør (sikkerhedsniveau,

Læs mere

Nyheder fra Kystdirektoratet 2009

Nyheder fra Kystdirektoratet 2009 Nyheder fra Kystdirektoratet 2009 Oksbydiget stærkt og sikkert 21. december 2009 Kystdirektoratet har flere stedet i landet en række kystbeskyttelsesanlæg, som vi hvert år besøger for en teknisk og sikkerhedsmæssig

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelse til etablering eller ændring af kystbeskyttelse. A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, som ønsker

Læs mere

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand April 2017 ØLSTED NORDSTRAND Ideer til renovering af stranden UDKAST PROJEKT Ølsted Nordstrand, Renovering af strand Ideer til renovering af stranden Grundejerforeningen

Læs mere

Øget vandstand - Ved Thyborøn Havn forventes forøgelsen af 50 års MT- vandstanden at blive i gennemsnit 10 cm.

Øget vandstand - Ved Thyborøn Havn forventes forøgelsen af 50 års MT- vandstanden at blive i gennemsnit 10 cm. Bilag 3 Konsekvens i 2060 ved fortsættelse af nuværende udvikling - ekskl. havspejlsstigning Øget vandstand - I Nissum Bredning og Krik Vig forventes forøgelsen af 50 års MT- vandstanden at blive i gennemsnit

Læs mere

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står:

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står: Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/ Christian Hartmass Sendt som E-mail Kystdirektoratet J.nr. 15/00839-23 Ref. Anni Lassen 20-11-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København

Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København Natur & Park Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Varde Kommunes høringssvar i forbindelse med Statens Forslag til udpegning

Læs mere

Notat med sammenfatning af kommentarer og fotos vedrørende kystens tilstand februar 2015

Notat med sammenfatning af kommentarer og fotos vedrørende kystens tilstand februar 2015 1 Marts 2015 Notat med sammenfatning af kommentarer og fotos vedrørende kystens tilstand februar 2015 Efter stormene i januar rettede formanden en henvendelse til foreningerne og bad dem melde tilbage

Læs mere

NORDKYSTENS FREMTID. Regionally Coordinated Large-Scale Beach Nourishment at the North Coast of Sealand

NORDKYSTENS FREMTID. Regionally Coordinated Large-Scale Beach Nourishment at the North Coast of Sealand NORDKYSTENS FREMTID Regionally Coordinated Large-Scale Beach Nourishment at the North Coast of Sealand Præsentation af forundersøgelser, GIS-værktøj og målsætning DANCORE 25. MAJ 2018 CHRISTIAN HELLEDIE

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Ph 45 98445713- Mobil ph 45 40 40 14 25. Mail:. sic@shore.dk Web www.shore.dk Transportminister Henrik Dam Christensen Frederiksholms

Læs mere

Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget

Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 11-12-2015 - Fil nr. 5 opdateret) MOF Alm.del Bilag 128 Offentligt Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren

Læs mere

Skråningsbeskyttelse. Bilag 3. 1 Strækninger. 2 Påvirkning

Skråningsbeskyttelse. Bilag 3. 1 Strækninger. 2 Påvirkning Skråningsbeskyttelse 1 Strækninger Nedenfor gives en oversigt over udbygningen af skråningsbeskyttelsen på de forskellige strækninger på Vestkysten. Tabel 1 Skråningsbeskyttelse Lokalitet Linjenr. Længde

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen Web: www.shore.dk Mail: sic@shore.dk Phone 00 45 98 44 57 13 Mobilph. 00 45 40 40 14 25. Revision af Kystbeskyttelsesloven. Transport og

Læs mere

Dansk Kyst. Konference 09. 21. og 22. september. www.kyst.dk/dkk

Dansk Kyst. Konference 09. 21. og 22. september. www.kyst.dk/dkk Dansk Kyst Konference 09 21. og 22. september www.kyst.dk/dkk Velkommen til Dansk Kystkonference 2009 Der venter store udfordringer langs de danske kyster i fremtiden, hvor klimaændringerne vil forøge

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND NOTAT OM KYSTENS TILBAGERYKNING VED NØRLEV STRAND OG VED NABOAREALER AUGUST 2015 Sag 1100018185 NOTAT Projekt Kysterosionen ved Nørlev strand Kunde Grundejerforeningen

Læs mere

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt.

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Status på vestkysten efter 28 år med sandfodring og en investering

Læs mere

Ansøgning om kystbeskyttelse

Ansøgning om kystbeskyttelse Ansøgning om kystbeskyttelse A. Oplysninger om ansøger Ansøger er den, der ønsker at etablere kystbeskyttelsen. Ansøger er ikke nødvendigvis ejer af ejendommen, hvor kysbeskyttelsen placeres. Er der tale

Læs mere

KYSTTEKNISK SKITSEPROJEKT

KYSTTEKNISK SKITSEPROJEKT NORDKYSTENS FREMTID KYSTTEKNISK SKITSEPROJEKT NOVEMBER 2016 Rådgiverne anbefaler/vurderer Kronisk og akut erosion på Nordkysten. Strandfodring og skråningsbeskyttelse. Initialfodring med 1,7 mio m3 sand

Læs mere

Rågeleje d 20 august 20008. Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere

Rågeleje d 20 august 20008. Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere Rågeleje d 20 august 20008 Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere Mødestedet var pladsen for enden af Klitgårdsvænget vest for Heatherhill. Herfra gik vi ned på stranden for at besigtige

Læs mere

Nye teknologiske muligheder. Kasper Kærgaard, R&D Program Manager, Afdelingen for Kyster og Estuarier, DHI

Nye teknologiske muligheder. Kasper Kærgaard, R&D Program Manager, Afdelingen for Kyster og Estuarier, DHI Nye teknologiske muligheder Kasper Kærgaard, R&D Program Manager, Afdelingen for Kyster og Estuarier, DHI Agenda DHI en GTS virksomhed indenfor vandsektoren Digitaliseringsstrategier og forskningsplaner

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til ansøgning om tilladelse til udførelse af kystbeskyttelsesforanstaltninger 1)

Bekendtgørelse om krav til ansøgning om tilladelse til udførelse af kystbeskyttelsesforanstaltninger 1) BEK nr 1060 af 21/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 1. oktober 2018 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Kystdirektoratet, j.nr. 18/01714 Senere ændringer til

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at sten samt slæbested som allerede er udlagt, fjerens senest torsdag den 22. september 2016.

Der meddeles samtidig påbud om, at sten samt slæbested som allerede er udlagt, fjerens senest torsdag den 22. september 2016. Søren Reeh Langelinie 41 5230 Odense M Kystdirektoratet J.nr. 16/02095-17 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 28-07-2016 Afslag på ansøgning om lovliggørelse af eksisterende kystbeskyttelse samt slæbested ud for matr.

Læs mere

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Hvorfor skal Ishøj Kommune kystsikres? Klimaforandringer vil sandsynligvis medføre stigende havvandstand og flere kraftige storme.

Læs mere

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Vurdering af Stenbeskyttelse Marts 2005 Udkast 16 marts 2005 Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg

Læs mere

Kystbeskyttelse Mårup Kirke

Kystbeskyttelse Mårup Kirke Kystbeskyttelse Mårup Kirke 2007. SIC byggede en flot forstrand foran Mårup Kirke i perioden 1998 til 2005 Billedet er taget i sommeren 2003 og skrænten foran Mårup Kirke er grøn med vegetation. SIC Skagen

Læs mere

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for Fløjelsgræsset

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Trafikudvalget L 127 - Bilag 6 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic-denmark@mail.tele.dk Hr. Transport og Energiminister Flemming Hansen

Læs mere

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget Hjørring Kommune Kysterne i Hjørring Kommune 62 km kystlinie Overvejende naturlig kyst med meget stor rekreativ

Læs mere

SIC systemet har stoppet kysterosionen ved Skodbjerge

SIC systemet har stoppet kysterosionen ved Skodbjerge 3 års resultat er baseret på uvildige opmålinger udført af ingeniørfirmaet Carl Bro A/S Af Ingeniørerne Poul Jakobsen og Claus Brøgger SIC- Skagen Innovationscenter. SIC systemet har stoppet kysterosionen

Læs mere

Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør

Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør Dagsorden: Velkomst - og opfordring til at være ambassadør Oplæg om udfordringer og løsninger Kaffe og markedsplads Inddragelse og dialog Afslutning Om stormflod i Dragør Fremtidens diger i Dragør (sikkerhedsniveau,

Læs mere

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej 201 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 16/02406-5 Ref. Lone Dupont 17-10-2016 Afslag på ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse på matrikel nr. 5ch

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Web www.shore.dk Mail: sic@shore.dk. Trafikudvalget Christiansborg 1240 København K. Skagen d. 16. oktober 2008.

Læs mere

D. Projektets indvirkning på miljøet. Postnr. By Kommune 4000 Roskilde Kommune Roskilde Kommune. Himmelev By, Himmelev

D. Projektets indvirkning på miljøet. Postnr. By Kommune 4000 Roskilde Kommune Roskilde Kommune. Himmelev By, Himmelev C. Projektets placering Hvis projektet strækker sig over flere matrikler, skal disse nævnes under punkt O Andre oplysninger Hvis ejendommen, hvorpå projektet ønskes etableret, ikke udelukkende ejes af

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Bliv klimakommune i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Det nytter at gøre noget lokalt. Du og din kommune kan gøre en positiv forskel for vores klima. Danmarks Naturfredningsforening kan hjælpe

Læs mere

Grundejerforeningen Sunddraget v/ formand Magnus Schødt Svinget Thyholm. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. Anni Lassen

Grundejerforeningen Sunddraget v/ formand Magnus Schødt Svinget Thyholm. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. Anni Lassen Grundejerforeningen Sunddraget v/ formand Magnus Schødt Svinget 9 7790 Thyholm Kystdirektoratet J.nr. 14/00868-34 Ref. Anni Lassen 07-04-2016 Afslag på anmodning om forlængelse af forsøgsstrækning, Sunddraget

Læs mere

Omkostningseffektiv kystbeskyttelse Definition og beregning af omkostningseffektiv kystbeskyttelse

Omkostningseffektiv kystbeskyttelse Definition og beregning af omkostningseffektiv kystbeskyttelse Omkostningseffektiv kystbeskyttelse Definition og beregning af omkostningseffektiv kystbeskyttelse Kystdirektoratet Maj 2016 Redaktion: Kystdirektoratet Tekst: Kystdirektoratet Grafiker/bureau: Kystdirektoratet

Læs mere

Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten. Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget

Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten. Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget Urigtige oplysninger Investering 3 milliarder 1.0 Kystdirektoratet Ifølge Nordjyske siger du at Sandfodring

Læs mere

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland.

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbyder Opgaven bliver udbudt af projektet: Stærke turismekompetencer - Kvalitetsløft gennem online tilstedeværelse. Dette projekt

Læs mere

Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig

Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig From: Simon Rørvig Sent: 22. april 2015 18:00:57 To: Marianne Jakobsen (mja) Cc: simonrorvig@gmail.com Subject: SV: Ansøgning om kystbeskyttelse Kære Marianne. Tak for samtalen per telefon i tirsdags.

Læs mere

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Fornyet vurdering - Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for matr.nr. 11ad Kelstrup By,

Læs mere

Mødereferat. Baggrund. Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014

Mødereferat. Baggrund. Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014 Mødereferat Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014 Anledning til mødet: Deltagere: Referent: Erling Skipper Hansen havde indkaldt til mødet for at få klarlagt årsagerne til tangansamlingerne samt for

Læs mere

Kystanalysen Teknisk gennemgang

Kystanalysen Teknisk gennemgang Kystanalysen Teknisk gennemgang Miljø- og Fødevareudvalget den 21. september 2016 Kystdirektoratet SIDE 1 Danmarks kyster 7.300 km kystlinje 1,5 m pr. indbygger En af de længste kystlinjer i verden Højeste

Læs mere

Kystbeskyttelse Lild Strand. Forslag til bidragsfordeling THISTED KOMMUNE

Kystbeskyttelse Lild Strand. Forslag til bidragsfordeling THISTED KOMMUNE Kystbeskyttelse Lild Strand Forslag til bidragsfordeling THISTED KOMMUNE 1. OKTOBER 2018 Indhold 1 Indledning 4 2 Anlægsoverslag 4 3 Forslag til bidragsfordeling 6 3.1 Skråningsbeskyttelse 6 3.2 Strandfodring

Læs mere

DebatoplægKystbeskyttelse. ved Skagen. Kom med ideer og forslag til miljøkonsekvensrapporten. Januar Debatoplæg Kystbeskyttelse Skagen 2

DebatoplægKystbeskyttelse. ved Skagen. Kom med ideer og forslag til miljøkonsekvensrapporten. Januar Debatoplæg Kystbeskyttelse Skagen 2 DebatoplægKystbeskyttelse ved Skagen Kom med ideer og forslag til miljøkonsekvensrapporten Januar 2019 Debatoplæg Kystbeskyttelse Skagen 2 Indhold Vi vil gerne høre din mening 2 Kystbeskyttelse ved Skagen

Læs mere

Høringssvar til Odsherred kommune vedr. Forslag til Klimastrategi

Høringssvar til Odsherred kommune vedr. Forslag til Klimastrategi Høringssvar til Odsherred kommune vedr. Forslag til Klimastrategi I forbindelse med Odsherred kommunes Forslag til Klimastrategi har FSNR især hæftet sig ved to områder: Den øgede CO2 påvirkning fra tvangskloakering

Læs mere

Tillæg nr. 10 er udarbejdet sammen med Klimatilpasningsplan 2014 2017 for Lemvig Kommune.

Tillæg nr. 10 er udarbejdet sammen med Klimatilpasningsplan 2014 2017 for Lemvig Kommune. Tillæg nr. 10 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 17. september 2014 vedtaget tillæg nr. 10 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025. Kommuneplantillægget er udarbejdet i henhold

Læs mere