Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 24.juni 2014 Lænken

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 24.juni 2014 Lænken"

Transkript

1 Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 24.juni 2014 Lænken SL 141

2 Side2/13 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende Risikomanager Mette Axelsen Velfærdssekretariatet. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Kerneydelse, værdier og pædagogiske metoder Visitation Økonomi herunder administration af beboermidler Brugerindflydelse Behandlings- og handleplaner Børn, unge og voksne af anden etnisk oprindelse Dagligdagen og aktiviteter Magtanvendelse Utilsigtede Hændelser Klagesager Kost og motion Seksualitet Rygning, alkohol og andre rusmidler politikker Medicin, lægefaglig bistand og andre sundhedsfaglige parter Hjælpemidler Personalepolitik, herunder sygefravær og personaleforhold Kompetenceudvikling IT Arbejdsmiljø Samarbejde internt og eksternt og andre samarbejdspartnere Samarbejde med pårørende Netværk De fysiske rammer Hygiejne og rengøring Brand og beredskab (m.v.) Helhedsvurdering Spørgeguide til bruger/beboer Konklusion Bilag... 13

3 Side3/13 1. Kerneydelse, værdier og pædagogiske metoder Leder starter med at fortælle, at han stopper som leder for Lænke ambulatoriet i Roskilde- Lejre området, da han skal varetage andre opgaver i organisationen. Han erstattes af leder af Lænke ambulatoriet fra Glostrup Hvidovre. Leder oplyser, at man fremover vil arbejde mere med frafaldsanalyser, for at finde årsagerne til at borgerne afbryder deres behandling. Borgernes behandlingsforløb varer i gennemsnit 5-6 måneder, og der er aktuelt 175 borgere i behandling. Heraf er 61 % borgere fra Roskilde Kommune. Leder fortæller, at Lænke ambulatoriet har oplevet en stigning i antallet af borgere de sidste 7-8 måneder. Trods dette har man ikke problemer med at overholde Sundhedsstyrelsens behandlingsgaranti. På Lænke ambulatoriet arbejdes der udelukkende med individuelle forløb og Mindfullness bruges mere og mere som et redskab. Når en borger henvender sig, foretages en udredning efter en fast skabelon af medarbejderne, og det drøftes herefter på Lænkens behandlingskonference, hvilken behandler man tildeles. Der holdes konference 1-2 gange om ugen. Som noget nyt er man centralt i organisationen begyndt at lave mere målrettet kvalitetssikring på behandlingsforløbene. Det betyder, at forløbene gennemgås og kontrolleres for, om de lever op til de fastsatte mål. Gennemgangen laves af en tværfaglig gruppe med deltagere fra de forskellige ambulatorier, med Lænke ambulatoriernes overlæge i spidsen. Leder fortæller, at der tilbydes familieforløb, men der har ikke været så mange forløb afviklet endnu, der er planlagt uddannelse af personale til det. Medarbejderne bekræfter, at behandlingen nu bliver mere målrettet beskrevet, de er glade for, at der er medarbejdere med i den tværfaglige gruppe der arbejder med at kvalitetssikre behandlingen. De oplever ikke, at de skal gøre tingene væsentligt anderledes, men bare mere ensartet og målrettet. 2. Visitation Leder oplyser, at de fleste borgere selv henvender sig, de er ofte ressourcestærke, og halvdelen er i arbejde. Man forsøger fortsat, at lave en indsats i forhold til, at borgere ikke modtager dobbelt behandling i to tilbud. Derfor holdes der faste møder med CAS. Leder ser gerne et tættere samarbejde med kommunerne og jobcentrene. Det er medarbejdernes opfattelse, at de fleste borgere har hørt om Lænke ambulatoriet via andre borgere. De fortæller, at det stadig er svært at få fat i de unge i forhold til alkoholmisbrug. Det er mere på hash området, at de unge kommer i behandling. De oplever, at det er vigtigt i forhold til borgere med dobbelt diagnose et misbrug og en psykiatrisk diagnose at få etableret et samarbejde med egen læge eller sygehus. Det er deres oplevelse, at der i disse forløb kan være en uhensigtsmæssig ventetid flere steder i systemet.

4 Side4/13 3. Økonomi herunder administration af beboermidler Leder oplyser, at der ikke forekommer administration af borgernes økonomi. Der kan være vejledning af borgerne omkring tackling af økonomiske vanskeligheder, i forbindelse med deres behandling. Medarbejderne fortæller, at drøftelser omkring økonomi og økonomiske problemer, ofte er en del af de samtaler man har med borgerne i deres behandlingsforløb. Så der er tale om vejledning og henvisning til f.eks. rådgivere, der kan hjælpe med at få orden på evt. økonomiske problemer. Medarbejderne oplever, at de nye reformer på pensions- og dagpengeområdet, kan mærkes. Der er borgere der giver udtryk for, at de er nervøse for deres økonomiske situation, samtidig med, at de føler sig pressede økonomisk. 4. Brugerindflydelse Leder fortæller, at behandlingsplanen altid lægges sammen med borgeren, og den justeres hele tiden efter den feed-back borgeren giver. Lænke ambulatoriets Frivillig del Foreningen Lænken er borgernes mulighed for selv at arrangere og deltage i arrangementer. Man kan som borger vælge at deltage i Foreningen Lænken, som er den frivillige del af Lænkens arbejde. Her er der mulighed for at møde andre, der har været eller er i et behandlingsforløb i Lænken. De har møder hver måned, og har faste aktiviteter, som det er muligt at deltage i. De frivillige deler lokale med ambulatoriet, og det er muligt for borgerne, at bruge lokalerne både i og udenfor Lænke ambulatoriets åbningstid. Behandlingsplanen tager altid udgangspunkt i den enkelte borgers motivation. Medarbejderne understreger, at det er vigtigt at tage udgangspunkt i hvor motiveret borgeren er. Der er ikke et krav om ædruelighed for at starte den individuelle behandling.

5 Side5/13 5. Behandlings- og handleplaner Der lægges som tidligere nævnt, en behandlingsplan i samarbejde med borgeren. Den revideres hver 4. måned, hvor det evalueres om de mål der er sat, er nået. Planen dokumenteres i Lænkens eget elektroniske lukkede journalsystem. Medarbejderne laver i samarbejde med borgeren en behandlingsplan på baggrund af den samtale og udredning, der har fundet sted til at starte med. Herefter kan behandlingen deles ind i 3 faser; fase 1 der omhandler afrusning og afklaring og som kan vare op til 1 måned. Fase 2 som er selve behandlingsdelen, der typisk varer 6 måneder, efterfulgt af fase 3 der omfatter vedligeholdelse og tilbagefaldsforebyggelse. 6. Børn, unge og voksne af anden etnisk oprindelse Leder oplyser, at der ikke er mange borgere af anden etnisk oprindelse i alkoholbehandlingen. De gør sig mere gældende indenfor stofmisbrugsområdet. Medarbejderne fortæller, at det er ganske få borgere det drejer sig om, og der opleves ikke udfordringer i forhold til dette. 7. Dagligdagen og aktiviteter Da der ikke arbejdes med dagbehandling i gruppeforløb, er al behandling organiseret som individuelle samtaleforløb. Man tilstræber, at møde borgerne der hvor deres behov er, og samtale tider om aftenen er populære, oplyser leder. Ellers henviser leder punktet til de frivilliges aktiviteter. Medarbejderne aftaler samtaler individuelt med borgerne, og man prioriterer at borgere med akutte problemer varetages hurtigt.

6 Side6/13 8. Magtanvendelse Emnet er ikke aktuelt. Emnet er ikke aktuelt. Emnet er ikke aktuelt. 9. Utilsigtede Hændelser Leder Ifølge leder, har man ikke haft nogen utilsigtede hændelser, rapporteringer varetages af læge og sygeplejersker, der udfører opgaver efter Sundhedsloven. Medarbejder Medarbejderne kender til begrebet, og oplyser, at det varetages af læge og sygeplejerske, der har med medicinhåndtering at gøre. 10. Klagesager Der har ikke været klagesager i nuværende leders tid. Medarbejder, der har været ansat igennem en årrække, oplyser, at det er yderst sjældent. Medarbejderne er ikke i tvivl om, at klager skal gå til leder.

7 Side7/ Kost og motion Leder fortæller, at som tilbuddet er nu, er det ikke en systematiseret del af behandlingen, men leder ser gerne, at det bliver en fast del af behandlingen fremover. Medarbejderne fortæller, at det ikke er et kerne område i behandlingen, men en medarbejder synes hun inddrager det i stigende grad. Det kommer typisk ind i samtalen i forhold til at tale med borgeren om stabile livsforhold. Aktuelt er der dog ikke en fast procedure. Da man havde dagsbehandling i grupper, har det været en del af behandlingen, men det er ikke en fast del af den individuelle behandling. Medarbejderne er behjælpelige med at skabe kontakter til de tilbud der findes i forhold til kost og motion. - Tilsynet anbefaler, at kost og motion bliver en fast del, af den individuelle behandling. 12. Seksualitet Punktet overlades til medarbejderne. Medarbejderne fortæller, at det typisk berøres i de individuelle behandlingssamtaler. En medarbejder har en frivillig gruppe for mænd, hvor netop genoptagelse af parforholdet som ædru, tages op. 13. Rygning, alkohol og andre rusmidler politikker Leder oplyser, at rygning foregår udendørs. Hvis borgere møder op og er alkoholpåvirkede, afvises de ikke, men man vurderer situationen, og ofte ender det med en aftale om en ny tid. Hvis det sker gentagne gange, giver det selvfølgelig anledning til en snak, om det er det rigtige tilbud, og der henvises evt. til andre tilbud som CAS.

8 Side8/13 Medarbejderne oplyser, at der ikke må ryges indendørs, og bekræfter leders oplysninger i forhold til alkohol. Medarbejderne må ikke nyde alkohol i arbejdstiden. 14. Medicin, lægefaglig bistand og andre sundhedsfaglige parter Leder oplyser, at medicin opbevares efter forskrifterne. Da lægen er der 2½ dag om ugen, kan afrusning også ske i andre ambulatorier, selvom man skal have sin behandling i Roskilde. Lænken betaler for at borger kommer til et andet ambulatorium. Der udleveres antabus, af sundhedspersonale, og lægen der er til stede i ambulatoriet 2 ½ dag om ugen, er behandlingsansvarlig. Der er ansat to sygeplejersker som alkoholbehandlere. De dage lægen ikke er i ambulatoriet, kan hun kontaktes i de øvrige ambulatorier. 15. Hjælpemidler Leder oplyser, at der er elevator i opgangen, så det er muligt at komme i Lænken på trods af hjælpemidler. Medarbejderne bekræfter ovenstående. 16. Personalepolitik, herunder sygefravær og personaleforhold Leder fortæller, at medarbejdergruppen består af 1 sekretær, 2 sygeplejersker, 1 psykolog, 1 socialrådgiver og 1 læge. Alle behandlere har foruden deres grunduddannelse, en alkohol- eller psykoterapeut uddannelse. Det er leder der planlægger den overordnede arbejdstid, og herefter planlægger medarbejderne selv deres individuelle mødetider.

9 Side9/13 Leder har ikke afholdt MUS samtaler i dette år, da han finder det relevant at overlade dette til den nye leder der tiltræder. Leder oplyser, at der har været en langtidssyg medarbejder, sygemeldingen endte med en opsigelse. Generelt i hele Lænkens organisation, er der øgede indsatser i forhold til sygdom, men lokalt i Roskilde afdelingen er sygefraværet generelt lavt. De øgede indsatser er mere klare retningslinjer i forhold til omsorgssamtaler. Leder oplever, at medarbejderne i den fraværende medarbejders sygeperiode, har ydet en ekstra indsats. Medarbejderne fortæller, at de har været igennem et lidt hårdt år på grund af en langtidssyg medarbejder, som de selv har dækket ind arbejdsmæssigt. Det har kunnet lade sig gøre fordi de alle har bidraget, og fordi de kender hinanden godt. Ellers oplever medarbejderne ikke, at sygefraværet er særlig udtalt. De oplever sig som et meget selvkørende team, som sjældent er nødt til at aflyse samtaler med borgerne. De tilrettelægger selv deres arbejdstid, ud fra de rammer, som leder har lagt. Leder er der et par gange om ugen, men har også ansvar for andre Lænke ambulatorier. Medarbejderne ser sig selv som kundevenlige, servicemindede og fleksible. 17. Kompetenceudvikling Leder fortæller, at der i øjeblikket er medarbejder af sted på kursus i Mindfullness, det er organisationen Lænken der udbyder disse kurser. Medarbejderne oplyser, at det i sidste ende er leder der beslutter, hvem der skal på hvilke kurser, men de synes generelt, at de har gode muligheder for kompetenceudvikling. De fortæller, at der jævnligt udbydes kurser fra Ringgården. En er ved at videreuddanne sig i DAT Dialektisk Adfærdsterapi. - Tilsynet har ingen bemærkninger 18. IT IT systemet køres og serviceres af Gentofte Kommune. Det fungerer godt, oplyser leder. Leder har hjemmearbejdsplads med krypteret sikker linje. Medarbejderne oplever, at de har gode muligheder for at bruge IT. Der dokumenteres i et lukket elektronisk journalsystem. De hilser den mere målrettede dokumentation velkommen.

10 Side10/ Arbejdsmiljø Der har været afholdt APV. I forhold til lokalerne, som leder oplever fungerer rigtig godt, mangler der lidt i forhold til udsmykningen. På det psykiske område, er det påpeget af medarbejderne, at det har været hårdt med en langtidssyg medarbejder. Medarbejderne bekræfter, at der har været afholdt APV, de oplever at de har et godt arbejdsmiljø, der er instrukser i forhold til vold og trusler. De ser det som en styrke, at de har arbejdet sammen igennem længere tid. 20. Samarbejde internt og eksternt og andre samarbejdspartnere Leder oplyser, at der er tæt samarbejde med kommuner og med CAS i Roskilde Kommune. Dertil kommer samarbejdet internt i Lænken. Medarbejderne oplever, at de har et godt både internt og eksternt samarbejde; eksternt samarbejdes med borgernes kommuner, sygehuse og Kriminalforsorgen. De deltager i supervision fast hver måned med ekstern superviser. 21. Samarbejde med pårørende Pårørende tilbydes typisk tre samtaler uden den der er i behandling. Det er muligt som pårørende selv at betale for flere samtaler, og endelig er der mulighed for som familie, at søge sin kommune om at få bevilget et forløb for familien samlet. Det er leders oplevelse, at de fleste pårørende tager imod samtaler.

11 Side11/13 Medarbejderne oplyser, at de har samtaler med de pårørende enten ved personligt fremmøde eller via telefon. Der tilbydes altid samtaler til de pårørende som har et familiemedlem i behandling. Medarbejderne er klar over deres underretningspligt i forhold til børn. 22. Netværk Leder nævner Lænken og Det Alkoholfaglige Råd som netværk, der deltages i. Man mødes internt i Lænken som behandler 2-3 gange årligt. Derudover er der netværk med CAS AA og Blå Kors. 23. De fysiske rammer Leder oplever, at de fysiske rammer er gode, de ligger godt placeret, og lokaler fungerer godt til formålet. Medarbejderne er glade for lokalerne, de har gode rummelige behandlingslokaler, der er godt lydisoleret, så man kan tale uforstyrret. 24. Hygiejne og rengøring Rengøringen varetages af et privat firma, og den fungerer upåklageligt.

12 Side12/13 Medarbejderne bekræfter leders udsagn. 25. Brand og beredskab (m.v.) Beredskabsplanen er godkendt og kendt af alle medarbejdere. Det har været et indsatsområde i året der er gået. Den omfatter også hvordan vold og trusler skal håndteres. Medarbejderne kender til beredskabsplanen. 26. Helhedsvurdering Leder er særlig glad for, at antallet af borgere i behandling er stigende. Medarbejderne synes de har et godt koncept, som fungerer. De oplever sig selv som meget servicemindede. 27. Samtale med frivillig i Foreningen Lænken Borger har igennem flere år været frivillig i Foreningen Lænken, og er foruden at være formand lokalt, også valgt ind i landsforeningen. Borger oplyser at det går godt lokalt, medlemstallet er steget til 38 medlemmer. Borger mener det er en fordel at være flyttet til nuværende adresse, så centralt og så nær på Roskilde Station. De er i gennemsnit en borgere der mødes ca. en gang om måneden til fællesspisning. Af andre aktiviteter, kan nævnes udflugter til blandt andet Den Blå Planet og Zoologisk Have.

13 Side13/13 Disse udflugter lægges gerne på søndage, som kan føles lang for en ex-misbruger. Der er ugentlig åbningstid mandage og torsdag fra kl Man har tidligere også haft åbent onsdag formiddag, men dette er stoppet, da der ikke mødte nogen borgere op. Alle borgere der er med i Foreningen Lænken kan komme i ambulatoriets åbningstid og benytte fælles lokalerne, og det er ligeledes muligt for medlemmer, at få kontakt til formanden og aftale et individuelt møde med ham, hvis et medlem har behov for dette. Borger fortæller, at de også har haft succes med at afholde temamøder; et har omhandlet alkohols skadevirkninger og et har omhandlet borderline diagnosen og ludomani, og blev afholdt på INSP! sammen med foreningen SIND. Borger fortæller, at der ikke kommer så mange forslag om nye aktiviteter fra medlemmerne. Han mener det kan skyldes, at medlemmerne bare har brug for et fristed, hvor de kan tale med andre der har været i samme situation, og hvor man ikke behøver at forklare en hel masse. Han ser foreningen arbejde som vigtigt, og som en uundværlig støtte til den behandling man har modtaget i ambulatoriet. Foreningen Lænken og medarbejder fra Lænke Ambulatoriet har fastlagte møder. 28. Konklusion Lænke Ambulatoriet i Roskilde virker som et godt og veldrevet tilbud til borgere med alkoholmisbrug. Det er positivt, at der arbejdes målrettet med at dokumentere indsatserne, som er med til at kvalitetssikre tilbuddet til borgerne. Medarbejderne giver udtryk for, at være glade for deres arbejdsplads, og synes de har et godt arbejdsmiljø. Dette er også med til at sikre borgerne et velfungerende tilbud. - Tilsynet anbefaler, at kost og motion bliver en fast del, af den individuelle behandling. Bilag Retningslinier/Tilsynsmanual. tilsynsmanual.doc

Generelt tilsyn 26.1. 2010

Generelt tilsyn 26.1. 2010 Social og Sundhed, Voksenservice Generelt tilsyn 26.1. 2010 Roskilde Lænkeambulatorium SUL 141,stk 2 Side2/11 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende konsulent Hanne Nielsen, Voksenservice og chefkonsulent

Læs mere

Social- og Sundhedssekretariatet Fagligt sekretariat Generelt tilsyn den 22. april 2013 på Lænken

Social- og Sundhedssekretariatet Fagligt sekretariat Generelt tilsyn den 22. april 2013 på Lænken Social- og Sundhedssekretariatet Fagligt sekretariat Generelt tilsyn den 22. april 2013 på Lænken SL SUL 141 Side2/13 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende konsulent Hanne Nielsen, Myndighedsservice

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 27. maj 2014 Køkkenet og Udeholdet St. Valbyvej 150

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 27. maj 2014 Køkkenet og Udeholdet St. Valbyvej 150 Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 27. maj 2014 Køkkenet og Udeholdet St. Valbyvej 150 SL 103 Side2/13 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende risikomanager Mette

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 14.august 2014 på Bomi

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 14.august 2014 på Bomi Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 14.august 2014 på Bomi SL 103 Side2/14 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende Risikomanager Mette Axelsen Velfærdssekretariatet.

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 12.maj 2014 Klub Vi

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 12.maj 2014 Klub Vi Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 12.maj 2014 Klub Vi SL 104 Side2/14 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende risikomanager Mette Axelsen Velfærdssekretariatet.

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn på CAS d. 7.april 2014

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn på CAS d. 7.april 2014 Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn på CAS d. 7.april 2014 SL 141og 142 Side2/14 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende Risikomanager Mette Axelsen, og konsulent

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 9. april Peoples Corner

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 9. april Peoples Corner Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 9. april Peoples Corner SL 104 Side2/14 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende Risikomanager Mette Axelsen Velfærdssekretariatet.

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 24. april ITC Skovhjælperne og Traktørstedet

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 24. april ITC Skovhjælperne og Traktørstedet Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 24. april ITC Skovhjælperne og Traktørstedet SL 104 og 103 Side2/15 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende Risikomanager Mette

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 12. juni 2014 Københavnsvej 266

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 12. juni 2014 Københavnsvej 266 Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 12. juni 2014 Københavnsvej 266 SEL 103 Side2/14 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende Risikomanager Mette Axelsen Velfærdssekretariatet.

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 9.september 2014 Kafé Klaus

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 9.september 2014 Kafé Klaus Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 9.september 2014 Kafé Klaus SL 104 Side2/15 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende risikomanager Mette Axelsen Velfærdssekretariatet.

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 7. august 2014 Daghøjskolen på Københavnsvej 266

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 7. august 2014 Daghøjskolen på Københavnsvej 266 Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 7. august 2014 Daghøjskolen på Københavnsvej 266 SL 104 Side2/15 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende risikomanager Mette

Læs mere

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet STRUER KOMMUNE TILSYNSRAPPORT for Tilsynsførende: Tilsynet udført d. Forrige tilsyn udført d. Tilsynet var anmeldt / uanmeldt Tilsynsbesøgets struktur / Deltagere ved tilsynet Kontaktperson på tilbuddet

Læs mere

Tilsynets samlede vurdering

Tilsynets samlede vurdering Tilsynets samlede vurdering 1 Institutionens fysiske beliggenhed 1.a Udendørs fysiske rammer 1.b Indretning 1.c Udnyttelse af fysiske rammer 1.d Sikring af flugtveje 1.e Alarmer 1.f Andet 1.g Tilsynets

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: TN Dato: 02. 01. 2013 Sagsid.: Version nr.: 1. Revision af kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

Kvalitetsstandard for alkoholbehandling

Kvalitetsstandard for alkoholbehandling Kvalitetsstandard for alkoholbehandling Lovgrundlag Hvilken udløser ydelsen? Ydelsens modtagere Ydelse Sundhedslovens 141 Stk. 1. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere

Læs mere

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd.

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd. Lovgrundlag: Serviceloven 85 FAKTUELLE OPLYSNINGER Kontaktoplysninger Støttecenter Hovedstaden Jernbanevej 10-12 2600 Glostrup Tlf. 44391310 Fax: 44391311 Mail: hst@cfd.dk Virksomhedsleder Hanne Steen

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP JANUAR 2019 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 MAIL: HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.NU Åbningstider: Mandag fra 8.00 til

Læs mere

Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen i Nyborg og Assens Odense Kommune. Torsdag den 11. december 2008 fra kl

Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen i Nyborg og Assens Odense Kommune. Torsdag den 11. december 2008 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen i Nyborg og Assens Odense Kommune Torsdag den 11. december 2008 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Odense Kommune aflagt anmeldt tilsynsbesøg

Læs mere

VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE

VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE Rådgivning om behandling til borgere med alkoholproblemer Hvad kan vi tilbyde dig, der har et overforbrug eller misbrug af alkohol? I alkoholbehandlingen

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: Dato: 26. 01. 2011 Sagsid.: std Version nr.: 7 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Område Behandling for alkoholmisbrug

Læs mere

Drosthuset. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune.

Drosthuset. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. Drosthuset Rapport over anmeldt tilsyn 2013 Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse...

Læs mere

Velkommen til Kolding Kommunes Alkoholbehandling

Velkommen til Kolding Kommunes Alkoholbehandling Velkommen til Kolding Kommunes Alkoholbehandling Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen, Alkoholbehandlingen Rådgivning om behandling til borgere med alkoholproblemer Hvad kan vi tilbyde dig, der

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol- og/eller

Læs mere

Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug Lov om Social Service 101

Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug Lov om Social Service 101 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug Lov om Social Service 101 2012 1 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere som har et ønske om at reducere

Læs mere

Distriktspsykiatrien Maribo

Distriktspsykiatrien Maribo Distriktspsykiatrien Maribo Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Tillæg til akkrediteringsansøgning: afd. KL - Alkoholbehandlingen i Statsfængslet i Møgelkær, maj 2010 WEBUDGAVE

Tillæg til akkrediteringsansøgning: afd. KL - Alkoholbehandlingen i Statsfængslet i Møgelkær, maj 2010 WEBUDGAVE Tillæg til akkrediteringsansøgning: afd. KL - Alkoholbehandlingen i Statsfængslet i Møgelkær, maj 2010 Akkrediteringstillæg for afdeling KL ved Statsfængslet Møgelkær... 2 Introduktion:... 2 Kriterium

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG Indholdsfortegnelse Værdigrundlag... 3 Formål og indhold... 4 Individuelle behandlingsplaner og statusbeskrivelse... 5 Kvalitetsmål...6 Visitationsprocedure...6

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling Udarbejdet af: Tone Dato: November 2014 Sagsid.: Version nr.: 1 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandling Ydelsens lovgrundlag Sundhedsloven 141. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for alkoholmisbrug er udarbejdet i henhold til Lov om Social Service, jævnfør 139 i

Læs mere

Velkommen til Kolding Kommunes Alkoholbehandling

Velkommen til Kolding Kommunes Alkoholbehandling Velkommen til Kolding Kommunes Alkoholbehandling Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen, Alkoholbehandlingen Rådgivning om behandling til borgere med alkoholproblemer Hvad kan vi tilbyde dig, der

Læs mere

PROBLEMER MED ALKOHOL. Problemer med alkohol? I Stevns Kommune er der hjælp at hente til hele familien

PROBLEMER MED ALKOHOL. Problemer med alkohol? I Stevns Kommune er der hjælp at hente til hele familien PROBLEMER MED ALKOHOL Problemer med alkohol? I Stevns Kommune er der hjælp at hente til hele familien HVOR KAN DU/I FÅ HJÆLP? For alle tilbud om ambulant alkoholbehandling for dig selv, en pårørende eller

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Maribo

Psykiatrisk Klinik Maribo Psykiatrisk Klinik Maribo Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Løven Novus. Rapport over tilsyn 2013. Tilsynsenheden

Løven Novus. Rapport over tilsyn 2013. Tilsynsenheden Løven Novus Rapport over tilsyn 2013 Tilsynsenheden 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 2 Navn og Adresse... 2 Ledelse... 2 Dato for tilsynet... 2 Anvendte tilsynsmetoder...

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 1. Lovgrundlag Sundhedslovens 141 kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere Stk.

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Slagelse

Psykiatrisk Klinik Slagelse Psykiatrisk Klinik Slagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

FYLDER ALKOHOL FOR MEGET?

FYLDER ALKOHOL FOR MEGET? FYLDER ALKOHOL FOR MEGET? Få hjælp hos Lænke-ambulatorierne på Amager og Københavns Vestegn Lænke-ambulatorierne varetager blandt andet alkoholbehandlingen for mange af kommunerne på Amager og Københavns

Læs mere

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE.

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. Jf. 23,stk.2. Landsstyret fører driftmæssigt, økonomisk og pædagogisk tilsyn med døgninstitutionerne HJEMMESTYRETS BEKENDTGØRELSE

Læs mere

Distriktspsykiatrien Holbæk

Distriktspsykiatrien Holbæk Distriktspsykiatrien Holbæk Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

INDSATSKATALOG FOR ALKOHOLOMRÅDET i NÆSTVED KOMMUNE

INDSATSKATALOG FOR ALKOHOLOMRÅDET i NÆSTVED KOMMUNE INDSATSKATALOG FOR ALKOHOLOMRÅDET i NÆSTVED KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse. Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Næstved Kommune... 3 Ambulant alkoholbehandling... 6 Indsats 1: Informationssamtale....

Læs mere

Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland

Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen, Odense-afdelingen Odense Kommune. Torsdag den 11. december 2008 fra kl. 8.00

Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen, Odense-afdelingen Odense Kommune. Torsdag den 11. december 2008 fra kl. 8.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen, Odense-afdelingen Odense Kommune Torsdag den 11. december 2008 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Odense Kommune aflagt anmeldt tilsynsbesøg

Læs mere

Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune

Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune Alkoholbehandlingen Alkoholenheden er et gratis ambulant tilbud til brugere og familier med alkoholproblemer. Alkoholenheden

Læs mere

Distriktspsykiatri for ældre Roskilde

Distriktspsykiatri for ældre Roskilde Distriktspsykiatri for ældre Roskilde Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 2. april 2014 på ITC Svogerslev

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 2. april 2014 på ITC Svogerslev Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 2. april 2014 på ITC Svogerslev SL 104 Side2/15 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende risikomanager Mette Axelsen Velfærdssekretariatet.

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Næstved

Psykiatrisk Klinik Næstved Psykiatrisk Klinik Næstved Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen Sundhedsloven:

Læs mere

Kvalitetsstandard For Social behandling af alkoholmisbrug

Kvalitetsstandard For Social behandling af alkoholmisbrug Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 35 Kvalitetsstandard For Social behandling af alkoholmisbrug Sundhedslovens 141 2016 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere som har et ønske om at reducere

Læs mere

Distriktspsykiatrien Nykøbing F.

Distriktspsykiatrien Nykøbing F. Distriktspsykiatrien Nykøbing F. Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at

Læs mere

Social- og Sundhedssekretariatet Fagligt sekretariat Generelt tilsyn den 14. september Gården

Social- og Sundhedssekretariatet Fagligt sekretariat Generelt tilsyn den 14. september Gården Social- og Sundhedssekretariatet Fagligt sekretariat Generelt tilsyn den 14. september Gården SL 107 Side2/15 Denne rapport er udarbejdet af tilsynskonsulent Dorte Hammerich og Konsulent Sidsel Sørensen,

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Roskilde

Psykiatrisk Klinik Roskilde Psykiatrisk Klinik Roskilde Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 for bofællesskabet Bybæk

Tilsynsrapport 2010 for bofællesskabet Bybæk Tilsynsrapport 2010 for bofællesskabet Bybæk 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning side 3 1.1. Baggrunden for tilsynet.side 3 1.2. Metode...side 3 2. Tilsynets samlede vurdering side 4 3. Opfølgning på tilsyn

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

INDSATSKATALOG FOR ALKOHOLOMRÅDET i NÆSTVED KOMMUNE. Oktober 2013

INDSATSKATALOG FOR ALKOHOLOMRÅDET i NÆSTVED KOMMUNE. Oktober 2013 INDSATSKATALOG FOR ALKOHOLOMRÅDET i NÆSTVED KOMMUNE Oktober 2013 Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Næstved Kommune Lovgrundlag for kvalitetsstandarden Kvalitetsstandard for behandling for alkoholmisbrug

Læs mere

B & U-psykiatrisk klinik 1, Roskilde

B & U-psykiatrisk klinik 1, Roskilde B & U-psykiatrisk klinik 1, Roskilde Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Serviceloven 101

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Serviceloven 101 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Serviceloven 101 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere som har et ønske om at reducere eller

Læs mere

Distriktspsykiatrien Kalundborg

Distriktspsykiatrien Kalundborg istriktspsykiatrien Kalundborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Navn på medarbejder Uddannelse og årstal

Navn på medarbejder Uddannelse og årstal 1 Uanmeldt tilsyn Frit Valg 2015. Interviewguide borger og medarbejder(e), samt kontrol af elektronisk dokumentation. Dette skema krydses af elektronisk under tilsynsbesøget. Navn på borger: Adresse Distrikt:

Læs mere

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer Alkohols tilbud - til alle der er berørt af alkoholproblemer INDHOLDSFORTEGNELSE Alkohol i Holstebro Lemvig Struer......... 3 Tilbuddene er gratis.................................... 3 Kontakt...............................................3

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Til botilbuddet er tilknyttet et dagtilbud med samme målgruppe jf. Servicelovens 104 (aktivitets- og samværstilbud) med 25 pladser.

Til botilbuddet er tilknyttet et dagtilbud med samme målgruppe jf. Servicelovens 104 (aktivitets- og samværstilbud) med 25 pladser. NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Roar Andersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4725 E rlan@lejre.dk Tilsynsbesøg 2011 på det private botilbud Søholm

Læs mere

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN CENTER VEST

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN CENTER VEST Sagsbehandler Christel Hübschmann Direkte telefon 99 74 12 96 E-post christel.hubschmann@rksk.dk Dato 16. september 2013 Sagsnummer 2013010217EA ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN 2013 CENTER VEST Center

Læs mere

Samarbejdsaftalens rammebeløb er baseret på nuværende lovgivning. Borgere i 110 tilbud eller personer i afgiftningsregi, er uden for denne aftale.

Samarbejdsaftalens rammebeløb er baseret på nuværende lovgivning. Borgere i 110 tilbud eller personer i afgiftningsregi, er uden for denne aftale. Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune gældende i 2015 Baggrund og formål Frederikssund Kommune

Læs mere

Samarbejdspartnere. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København

Samarbejdspartnere. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København Samarbejdspartnere Familieorienteret Rusmiddelbehandling Enghavevej Center for Rusmiddelbehandling København Velkommen til Enghavevej Denne pjece er til dig som professionel samarbejdspartner, der overvejer

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol og/eller

Læs mere

Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland

Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland istriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Information til patienter i ambulant psykiatrisk behandling

Information til patienter i ambulant psykiatrisk behandling Information til patienter i ambulant psykiatrisk behandling Kære læser Denne pjece henvender sig til patienter, der skal i gang med et ambulant behandlingsforløb i Psykiatrien i Region Nordjylland. Patienten

Læs mere

Kvalitetsstandard. for social behandling for stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service. Social- og Sundhedsforvaltningen Familie-Handicap

Kvalitetsstandard. for social behandling for stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service. Social- og Sundhedsforvaltningen Familie-Handicap Social- og Sundhedsforvaltningen Familie-Handicap 25. september 2009 Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service Forudsætninger Lovgrundlag og organisatoriske

Læs mere

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr.

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr. NOTAT SUOC - Team Udvikling 17. marts 2015 Uanmeldt kommunalt tilsyn Din Fleksible Service 1. december 2014 Tilsynsrapport Endelig version Indledning Kommunerne har efter Lov om Social Service (SEL) 151

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse

Center for Familie, Social & Beskæftigelse Center for Familie, Social & Beskæftigelse Kvalitetsstandard for rådgivning og stofmisbrugsbehandling Servicelovens 101 samt 101 a Stofmisbrugsbehandling er et gratis kommunalt tilbud til personer med

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 27.august 2014 Kantinen på Trekronerskolen

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 27.august 2014 Kantinen på Trekronerskolen Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 27.august 2014 Kantinen på Trekronerskolen SL 103 Side2/11 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende Risikomanager Mette Axelsen

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

KORT OM BLÅ KORS. blaakors.dk

KORT OM BLÅ KORS. blaakors.dk KORT OM BLÅ KORS blaakors.dk Alle mennesker har lige høj værdi Behovet for hjælp er stort Vi hjælper mennesker i nød Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som har eksisteret i Danmark siden

Læs mere

Distriktspsykiatrien Næstved

Distriktspsykiatrien Næstved Distriktspsykiatrien Næstved Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG.

PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG. PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG. Ansættelse Ved ansættelsen modtager den nyansatte et ansættelsesbrev indeholdende lokalaftale og et bilag med en fortegnelse over arbejdsopgaver, der

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Stop Ung Agertoften 8 Flauenskjold 9330 Dronninglund Leder Pernille Hesthaven Og Kirsten Hesthaven. Tilsynsrapport

Læs mere

Distriktspsykiatrien Kalundborg

Distriktspsykiatrien Kalundborg Distriktspsykiatrien Kalundborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Distriktspsykiatri for ældre Vordingborg

Distriktspsykiatri for ældre Vordingborg Distriktspsykiatri for ældre Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt

Læs mere

Kvalitetsstandard for rusmiddelbehandling i Hedensted Kommune

Kvalitetsstandard for rusmiddelbehandling i Hedensted Kommune Kvalitetsstandard for rusmiddelbehandling i Hedensted Kommune Kvalitetsstandard for behandling af voksne borgere over 18 år med stofmisbrug baseret på Servicelovens 101, og alkoholmisbrug baseret på Sundhedslovens

Læs mere

PH Pleje. Tilsynsrapport 2013. Socialcentret

PH Pleje. Tilsynsrapport 2013. Socialcentret PH Pleje Tilsynsrapport 2013 Socialcentret 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3 Dato for tilsynet... 3 Anvendte tilsynsmetoder... 3

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Botilbuddet Skovsbovej.

Læs mere

Feedback fra læringsbesøget på Rebus den 11. aug. 2014

Feedback fra læringsbesøget på Rebus den 11. aug. 2014 Feedback fra læringsbesøget på Rebus den 11. aug. 2014 Sundhedsfremme, forebyggelse og skadesreduktion Det er læringskonsulenternes vurdering, at der er et stort fokus på sundhedsfremme, forebyggelse og

Læs mere

Forældre. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København

Forældre. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København Forældre Familieorienteret Rusmiddelbehandling Enghavevej Center for Rusmiddelbehandling København Velkommen til Enghavevej På Enghavevej ønsker vi dig og din familie velkommen og håber på, at du bliver

Læs mere

TILSYNSRAPPORT SKIVE KOMMUNE HUSET

TILSYNSRAPPORT SKIVE KOMMUNE HUSET TILSYNSRAPPORT HUSET Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Skive Kommune foretaget et uanmeldt tilsyn i Huset. BDO er kommet frem til

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Slagelse

Psykiatrisk Klinik Slagelse Psykiatrisk Klinik Slagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Distriktspsykiatri for ældre - Slagelse

Distriktspsykiatri for ældre - Slagelse Distriktspsykiatri for ældre - Slagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Støtte- og Aktivitetscentret, Ringsted Kommune. Onsdag den 2. november 2011 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Støtte- og Aktivitetscentret, Ringsted Kommune. Onsdag den 2. november 2011 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Støtte- og Aktivitetscentret, Ringsted Kommune Onsdag den 2. november 2011 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Støtte- og

Læs mere

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ydelseskatalog Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ambulant alkohol- og stofmisbrugsbehandling i Rusmiddelcenter Lolland YDELSESKATALOG FOR RUSMIDDELCENTER LOLLAND Indhold Alkoholbehandling...

Læs mere

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Indholdsfortegnelse A. Indledning og baggrund... 2 B. Retningslinjer for udførelse af tilsyn på det sociale

Læs mere

FOR ALKOHOLBEHANDLING

FOR ALKOHOLBEHANDLING GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen SSU 19.11.2008 - Bilag b, Kvalitetsstandard for social behandling for alkoholmisbrug NOTAT Dato: 4. november 2008 Af: Karen Rude Forslag

Læs mere

KOLDING KOMMUNE KOLDING KOMMUNEKVALITETSSTANDARDALKOHOLBEHANDLING I HENHOLD TIL SUNDHEDSLOVENS 141

KOLDING KOMMUNE KOLDING KOMMUNEKVALITETSSTANDARDALKOHOLBEHANDLING I HENHOLD TIL SUNDHEDSLOVENS 141 KOLDING KOMMUNE KOLDING KOMMUNEKVALITETSSTANDARDALKOHOLBEHANDLING I HENHOLD TIL SUNDHEDSLOVENS 141 Indhold Sundhedsloven... 2 Behandlingsgaranti efter Sundhedslovens 141, stk. 2... 2 Frit valg efter Sundhedslovens

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Centervej 18 20 i Auning den 20. februar 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Baggrund og formål Frederikssund Kommune ønsker at misbrugsbehandlingen,

Læs mere

Klinik for spiseforstyrrelser

Klinik for spiseforstyrrelser Klinik for spiseforstyrrelser Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at undersøgelse,

Læs mere

Hjælp til hjemløse, misbrugere og deres børn

Hjælp til hjemløse, misbrugere og deres børn KORT OM BLÅ KORS blaakors.dk Hjælp til hjemløse, misbrugere og deres børn Alle mennesker har lige høj værdi Vi hjælper mennesker i nød Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som har eksisteret

Læs mere

Psykiatrisk Center Ballerup Dagafsnit for Spiseforstyrrelser Gentofte afdeling

Psykiatrisk Center Ballerup Dagafsnit for Spiseforstyrrelser Gentofte afdeling Psykiatrisk Center Ballerup Dagafsnit for Spiseforstyrrelser Gentofte afdeling Velkommen til Dagafsnit for Spiseforstyrrelser Dagafsnittet modtager patienter med anoreksi og/eller bulimi. Behandlingen

Læs mere

Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn på dagtilbud BAS Bygning Søborg. Leder: Marianne Dinesen Medarbejder: Sonja Folvig Bruger: Leif Persson

Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn på dagtilbud BAS Bygning Søborg. Leder: Marianne Dinesen Medarbejder: Sonja Folvig Bruger: Leif Persson Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på dagtilbud 2018 Tilbud Navn Adresse BAS Bygning 14 Dato for tilsyn 2. oktober 2018 Tilbuddet er repræsenteret ved Daglig leder Medarbejder Bruger Tilsyn foretaget af Fagspecialister

Læs mere