Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2014 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:40 Mødested:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2014 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:40 Mødested:"

Transkript

1 Referat Byrådet Møde nr.: 10/2014 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:40 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Henrik Hvidesten (HH) V Klaus Hansen (KH) V Per Roos (PR) V Line Lynnerup (LL) V Timo Jensen (TJ) V Rikke Hedegaard (RH) V Johnny Brown Lundberg Dahlgaard (JBLD) V Per Nørhave (PEN) O Daniel Nørhave (DN) O Anders Weber (AW) O Pia Fussing (PIF) O Finn Andersen (FA) C Jan Jakobsen (JJ) Ø Torben Lollike (TLO) B Kisser Franciska Lehnert (KFL) I Britta Nielsen (BN) F Mette Ahm-Petersen (MAP) A Per Flor (PEF) A Lisbeth Andersen (LA) A Benny Christensen (BC) A Sadik Topcu (ST) A Fraværende Bemærkninger.

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side 1. Godkendelse af dagsorden for mødet den 10. november Henvendelse fra Liberal Alliance om Flagdagen den 5. september Ansøgning om orlov og indkaldelse af stedfortræder for Kisser Franciska Lehnert Tilføjelse til forretningsordnen for Ringsted Byråd Valg af leverandør til webstreaming fra byrådsmøder (ØK) Udvidelse af borgmesterens stedlige vielseskompetence (ØK) Beslutning om Trafikplan for Ringsted Syd med tilhørende handlingsplan (KMU) Frigivelse af midler til etablering af fodgængerfelter ved skoler (KMU) Godkendelse af gebyrer for erhvervs benyttelse af genbrugspladsen 2015 (KMU) Godkendelse af gebyrer for kommunens ordning for tømning af olie- og benzinudskillere 2015 (KMU) Skiltning fra Ringsted By til Ringsted å-sti (KMU) Status på udvikling af Ringsted Kasernepark (PBU) Frigivelse af midler til renovering af værelser til vandrerhjem på Amtsstuegården (PBU, KTU) Projekt vedrørende Søholmhus, Jystrup (PBU) Bevilling af midler til projekt "Fleksjob født med progression" (SAMU) Opsigelse af kontrakt med BDO Kommunernes Revision (ØK) Status på handleplan på det tekniske område (ØK) Ændring af salgspris (PBU) Handicappris

3 Side 2 1. Godkendelse af dagsorden for mødet den 10. november 2014 Åben sag Sagsid: 14/331 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Beslutning i Byrådet den Godkendt

4 Side 3 2. Henvendelse fra Liberal Alliance om Flagdagen den 5. september Åben sag Sagsid: 14/23064 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Henvendelse fra LA - ønsker sag til Byrådet om Flagdagen 5. september.pdf (139951/14) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Efter styrelseslovens 11 kan ethvert medlem af Byrådet indbringe ethvert spørgsmål om kommunens anliggender for Byrådet (den såkaldte initiativret). Bestemmelsen giver det enkelte medlem ret til at få en sag optaget på dagsordenen for et Byrådsmøde. Når sagen er kommet på dagsordenen, har det pågældende medlem ikke længere rådighed over sagen, og medlemmet kan eksempelvis ikke forlange, at den bringes til afstemning om realiteten i det møde, hvorpå den er på dagsordenen. Borgmesteren og/eller Byrådet kan afvise at optage en sag på dagsordenen, hvis forslaget anses som værende ulovligt, eller sagen er identisk med en sag, der tidligere har været behandlet i Byrådet. Beskrivelse af sagen Liberal Alliance vil gerne benytte initiativretten til at stille forslag om, at Flagdagen 5. september afholdes som en officiel begivenhed. Liberal Alliances forslag er vedlagt som bilag Borgmesteren indstiller, at sagen drøftes. Beslutning i Byrådet den Sagen oversendes til Kultur- og Trivselsudvalget med henblik på, at der i regi af Sommer i Ringsted indgås et samarbejde med interesserede foreninger om afholdelsen af et arrangement på Flagdagen den 5. september.

5 Side 4 3. Ansøgning om orlov og indkaldelse af stedfortræder for Kisser Franciska Lehnert Åben sag Sagsid: 14/22030 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Ansøgning om orlov fra Kisser Franciska Lehnert.pdf (143633/14) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg I denne sag skal Byrådet tage stilling til en ansøgning om orlov fra Kisser Franciska Lehnert. Beskrivelse af sagen Borgmesteren modtog den 19. oktober 2014 ansøgning fra Kisser Franciska Lehnert om orlov i 3 måneder fra Byrådet i perioden 15. november 2014 til 15. februar 2015 (bilag). Når et byrådsmedlems forhindring i at varetage sit kommunale hverv har en forventet varighed på mindst 1 måned, skal borgmesteren sætte ansøgningen til behandling på førstkommende byrådsmøde, jf. styrelseslovens 15 stk. 2. På dette byrådsmøde træffer Byrådet afgørelse om, hvorvidt betingelserne for stedfortræderens indtræden er til stede, jf. styrelseslovens 15 stk. 4. Når Byrådet har godkendt stedfortræderens indtræden, kan den gruppe, som har indvalgt medlemmet, bestemme, at den indtrådte stedfortræder eller et andet byrådsmedlem indtræder i de udvalg, som medlemmet er medlem af, så længe hindringen varer, jfr. styrelseslovens 28, stk. 2. Kisser Franciska Lehnert er medlem af Plan- og Boligudvalget, Børne- og Undervisningsudvalget og Ældre- og Genoptræningsudvalget. Første stedfortræder for Liberal Alliance er Henrik Thomsen. Høring Ingen Vurdering Administrationen bemærker, at der ikke findes ikke en egentlig liste over orlovsgrunde. Der vil altid være tale om en konkret vurdering. Styrelsesloven 15 taler blot om lovlig forfald uden at angive udtrykkelig, hvad der ligger i det. I selve lovteksten angives helbredstilstand, graviditet, barsel eller adoption, varetagelse af andet offentligt erhverv, forretninger eller lignende. Lovens oplistning er ikke udtømmende og i noterne i Karnov nævnes: sygdom hos medlemmets barn eller anden nærtstående, varetagelse af andet offentligt hverv, pligter i medfør af medlemmets ansættelsesforhold, selvstændige erhvervsinteresser, ferie og studier. Da der her er tale om orlov til uddannelse må det være lovligt forfald.

6 Side 5 Borgmesteren indstiller, 1. at betingelserne for indkaldelse af stedfortræder for Kisser Franciska Lehnert er opfyldt, 2. at første stedfortræder Henrik Thomsen indtræder som stedfortræder for Kisser Franciska Lehnert i orlovsperioden 15. november 2014 til 15. februar 2015 Beslutning i Byrådet den Godkendt

7 Side 6 4. Tilføjelse til forretningsordnen for Ringsted Byråd Åben sag Sagsid: 14/23445 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Udkast til ny forretningsorden for Byrådet, vers. 2 (141921/14) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg I denne sag skal Byrådet tage stilling til en tilføjelse til Byrådets forretningsorden som følge af beslutningen om streaming. Beskrivelse af sagen Byrådet besluttede på sit møde den 3. februar 2014, at der skal etableres et system til streaming fra byrådsmøder. Det foreslås derfor, at der tages stilling til en tilføjelse til forretningsordenen, som tillader, at der også kan tages fotografier efter nærmere aftale. En tilføjelse til dagsordenen kræver behandling i to ordinære byrådsmøder. Da Byrådet har truffet beslutning om, at der kan ske streaming fra byrådsmøderne, giver det ikke mening, hvis der ikke må tages fotografier. Administrationen har udarbejdet et udkast til en tilføjelse til forretningsordenen. Ifølge tilføjelsen kan borgmesteren give konkret tilladelse til, at der må tages fotografier på nærmere betingelser. Det foreslås, at der indsættes en ny 1, stk. 6 med følgende ordlyd: 1 stk. 6. Under iagttagelse af god ro og orden og efter forudgående aftale med borgmesteren, har enhver ret til at tage fotografier under byrådsmøderne. Borgmesteren fastsætter de nærmere betingelser i forhold til den konkrete forespørgsel. Ændringen i forretningsordenen er i 16, stk. 2 angivet til at træde i kraft den 1. januar Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det er administrationens vurdering, at den foreslåede tilføjelse vil være i naturlig overensstemmelse med beslutningen om, at der skal etableres et system til streaming fra byrådsmøderne. Direktionen indstiller, at Byrådets forretningsorden ændres ved at der tilføjes en ny bestemmelse i overensstemmelse med vedlagte udkast til Forretningsorden for Ringsted Byråd.

8 Side 7 Beslutning i Byrådet den Det Radikale Venstre stillede følgende ændringsforslag til formuleringen i 1 stk. 6.: Alle har lov til at tage billeder under byrådsmøderne, hvis de først har fået tilladelse fra Borgmesteren og i øvrigt ikke forstyrrer mødet. Det er Borgmesteren, der i hvert enkelt tilfælde bestemmer de nærmere betingelser for tilladelsen. Ændringsforslaget blev enstemmigt godkendt.

9 Side 8 5. Valg af leverandør til webstreaming fra byrådsmøder (ØK) Åben sag Sagsid: 14/1566 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 (Lukket bilag) 2 (Lukket bilag) 3 (Lukket bilag) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg I forlængelse til Byrådets beslutning d. 3. februar 2014, om at etablere et system til webstreaming fra byrådsmøder, er der nu gennemført en teknisk udredning samt en konkurrenceudsættelse. Systemet skulle kunne etableres inden for en ramme på 0,5 mio. kr. inkl. drift i kontraktperioden (3 år). Der er modtaget 2 kvalificerede tilbud på etablering af system. Der skal på baggrund af tilbuddene tages stilling til valg af leverandør. Beskrivelse af sagen Der er modtaget kvalificerede tilbud fra KommuneTv og Informationsteknik. De to leverandøres tilbud er vedlagt som bilag til sagen. Begge leverandører har gennemgået byrådssalen og har budt med løsninger, som tager højde for salen og dens historie. Begge løsninger indeholder: Lydsystem: Microfonsystem som sikrer at tale kan optages og talerække kan styres af mødelederen. Videosystem: Diskrete kameraer som kan optage og sende billeder af den person som har taleret. Streaming: Billeder fra Byrådsmøder kan sendes direkte samt optages og tilknyttes de enkelte dagsordenspunkter, i forbindelse med referat. Drift: Drift, vedligehold og opdatering af system. Forskelle på de to leverandøres tilbud: Informationsteknik har tilbudt en løsning hvor afstemning er den fast del af løsningen, hvorimod det er en option hos KommuneTV.

10 Side 9 KommuneTV byder i deres driftsløsning, med en overvågningsfunktion, hvilket betyder at der hos KommuneTV er teknikere som sidder klar, hvis der skulle opstå tekniske problemer. Informationsteknik tilbyder ikke denne service. KommuneTV byder med en løsning, hvor streaming kan ses på en mobilapp. Denne løsning tilbyder Informationsteknik ikke. Begge firmaer har gode referencer fra kommunale kunder, dog har KommuneTV en klar overvægt, herunder bl.a. Køge, Kalundborg, Sorø, Holbæk og Slagelse Kommune. Økonomi Den tilbudte standardløsningspris for de to leverandører er: KommuneTV: kr. Informationsteknik: kr. Prisen dækker installation af system i byrådssal, samt drift og vedligehold i 3 år. Dertil er der tilbudt en række optioner/opgraderinger, som vil kunne tilkøbes på et senere tidspunkt. Etablering dækkes via kommunes IT/AV konto. Drift dækkes via den generelle IT-drift. Vurdering Begge firmaer er kvalificeret til at løse opgaven for Ringsted kommune og teknologisk benytter de samme teknologier. Det vurderes at begge leverandørers løsninger lever op til Ringsted Kommunes behov, dog udemærker tilbuddet fra KommuneTV sig ved at have en overvågnings/supportløsning samt at det overholder den givne ramme på kr. Indgås der aftale i september 2014, vil der kunne streames fra byrådsmøder senest januar Direktionen indstiller, at KommuneTV tildeles opgaven med levering og drift af system til webstreaming fra byrådsmøder. Beslutning i Økonomiudvalget den Godkendt med den bemærkning at afstemningssystem også tilkøbes. Supplerende sagsfremstilling På baggrund af Økonomiudvalgets beslutning om etablering af system til webcast fra Byrådsmåder, er der taget kontrakt med leverandøren KommuneTV, som har afgivet det mest fordelagtige tilbud. Selve streamingsdelen bliver så automatisk som det er muligt. Der optages fra møderne og de personer som taler (har taleretten), optages af systemet. Desuden er der et overblikskamera, som kan lave totalbilleder af Byrådssalen. Det som optages fra møderne streames direkte på Ringsted Kommunes hjemmeside, samt på en mobilapp. Desuden lægges optagelsen af hele mødet på hjemmesiden, hvor den vil være klippet, så den passer med dagsordenspunkterne. Der arbejdes på, at der i referatet fra byrådsmøderne linkes til optagelsen af debatten under punktet.

11 Side 10 Kameraer vil være placeret på væggene så diskret som overhovet muligt, i respekt for Byrådssalen. Der etableres et lydsystem, hvor man skal trykke sig ind, for at komme på talerlisten. Talerlisten styres af mødelederen (Borgmesteren). Systemet fungerer samtidig som afstemningssystem. Systemet er sikret så det nemt kan afbrydes ved lukkede punkter. Systemet installeres i uge og testes i uge 50-1 (2015) Administrativt personale uddannes lige før nytår eller lige efter. Der vil i forbindelse med byrådsmødet den 8. december 2014, være mulighed for at se udstyret (mikrofoner, kameraer, afstemningsbokse mv.) Der vil forud for byrådsmødet den 12. januar 2015, være undervisning i systemet, inden det på byrådsmødet tages i brug for første gang. Beslutning i Byrådet den Godkendt

12 Side Udvidelse af borgmesterens stedlige vielseskompetence (ØK) Åben sag Sagsid: 14/18360 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Brev til borgmestre i Region Sjælland og Region Hovedstaden (132668/14) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Sagen omhandler udvidelse af borgmestres stedlige vielseskompetence. Byrådet skal beslutte, hvorvidt Ringsted kommune ønsker at give en generel godkendelse til, at en eller flere kommuner evt. alle kommuner i landet må foretage borgerlige vielser i Ringsted kommune, eller om Byrådet ønsker, at der i Ringsted Kommune skal gives en godkendelse fra sag til sag. Beskrivelse af sagen Folketinget vedtog i maj 2014 en ændring af ægteskabsloven, som gør det muligt for kommunerne at foretage borgerlige vielser uden for egen kommunegrænse. De nye regler trådte i kraft den 1. juli Af hensyn til kommunernes selvbestemmelsesret må borgmesteren og den øvrige borgerlige vielsesmyndighed i kommunen kun foretage en vielse i en anden kommune, efter forudgående godkendelse fra den pågældende anden kommune. Der er dog alene tale om en ordensforskrift således, at en manglende godkendelse ikke medfører, at vielsen af den grund er ugyldig. Det er vielsesmyndigheden (borgmesteren), der har kompetencen til at beslutte, om kommunen vil tilbyde, at vielser foretages andre steder i eller uden for kommunen end det sted som er anvist hertil, men det er kommunen (byrådet) der har kompetencen til at beslutte, om andre må foretage vielser i kommunen. Ringsted kommunes godkendelse af, at en anden kommune kan foretager vielser i kommunen, vil kunne gives som en generel godkendelse til at en eller flere kommuner evt. alle kommuner må foretage vielser i kommunen eller kommunen kan vælge at give en godkendelse fra sag til sag. Giver Byrådet en generel godkendelse til, at andre kommuner kan foretage vielser i Ringsted kommune, vil man undgå unødigt administrativt arbejde i hvert enkelt tilfælde, hvor en borgmester eller en af borgmesteren dertil bemyndiget person fra en anden kommune ønsker at vie et par i Ringsted Kommune. Såfremt Ringsted kommune vedtager en generel godkendelse er der vedlagt udkast til orienteringsbrev som i givet fald foreslås sendt til borgmestrene i Region Sjælland og Region Hoved-

13 Side 12 staden. Ringsted Kommune har modtaget lignende breve fra borgmestrene i Holbæk og Kalundborg kommune. I brevene orienteres Borgmesteren i Ringsted Kommune om, at der gives en generel godkendelse til at giftefogeder fra andre kommuner kan foretage vielser i henholdsvis Holbæk Kommune og Kalundborg Kommune. Det bemærkes at borgerne ikke med lovændringen får en ret til at kræve, at vielsen skal foretages et andet sted end på rådhuset. Det er fortsat borgmesteren, der beslutter, om vielsen kan foretages et andet sted. Lovgrundlag: Lov nr. 484 af 21. maj 2014 om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning. Link til loven Høring Ingen Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser Vurdering Det vurderes, at det vil være mest hensigtsmæssigt, at der gives en generel godkendelse til, at alle landets borgmestre og øvrige borgerlige vielsesmyndigheder må foretage vielser i Ringsted kommune. Dette vurderes for at undgår unødigt administrativt arbejde i hvert enkelt tilfælde, hvor en borgmester eller en af borgmesteren dertil bemyndiget person fra en anden kommune, ønsker at vie et par i Ringsted Kommune. Direktionen indstiller, at Byrådet giver en generel godkendelse til at alle landets borgmestre og øvrige borgerlige vielsesmyndigheder må foretage vielser i Ringsted Kommune. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt Beslutning i Byrådet den Godkendt

14 Side Beslutning om Trafikplan for Ringsted Syd med tilhørende handlingsplan (KMU) Åben sag Sagsid: 13/4480 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag 1 - Trafikplan for Ringsted Syd - oplæg - november 2013.pdf (126157/14) 2 Bilag 2 - Trafikplan for Ringsted Syd - Bilag om trafikulykker - november 2013.pdf (126159/14) 3 Bilag 3 - Trafikplan for Ringsted Syd - Bilag om trafiktællinger - november 2013.pdf (126161/14) 4 Bilag 4 - Tiltag på kommuneveje i Ringsted Syd.xlsx (126162/14) 5 Bilag 5 - Trafikplan for Ringsted Syd - Tiltag på statsveje.xlsx (126163/14) 6 Bilag 6 - Trafikplan for Ringsted Syd - forslag til tiltag der ikke arbejdes videre med.xlsx (126165/14) 7 Bilag 7 - oversigt over foreslåede tiltag.jpg (126192/14) 8 Bilag 8 - Høringssvar fra Parkrådet vedr. Trafikplan for Ringsted Syd.msg (126167/14) 9 Bilag 9 - Høringssvar fra Midtsjællands Gymnasium om Trafikplan for Ringsted Syd.pdf (126168/14) 10 Bilag 10 - Høringssvar fra MOVIA om Høring af forslag til Trafikplan for Ringsted Syd med tilhørende handlingsplan for nødvendige tiltag (124714/14) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Den 16. juni 2014 traf Klima- og Miljøudvalget beslutning om tidsplan for godkendelse af Trafikplan for Ringsted Syd (Campus) med tilhørende handlingsplan. Trafikplanforslaget og tilhørende handlingsplanforslag har nu været i høring hos Campus-netværket. Byrådet skal nu træffe beslutning om planforslaget inklusive handlingsplanforslaget for tiltag. Beskrivelse af sagen Ringsted kommune startede i 2013 en proces for udarbejdelse af Trafikplan for Ringsted Syd. Ringsted Syd er den del af Ringsted by, der ligger syd for jernbanen, vest for Næstvedvej, øst for Ringsted Å og nord for Ringstedmark. De primære interessenter i området (skolerne, grundejerforeninger, politiet og MOVIA) har været involveret i udarbejdelse af oplæg til Trafikplanen. Trafiksikkerhedsrådet fik en orientering om sagen på dets seneste møde, den 24. oktober 2013.

15 Side 14 Trafikplanoplægget rummer forslag til 16 forskellige tiltag til en samlet skønnet anlægsomkostning på ca. 7 mio.kr. (Bilag 1, Bilag 2 og Bilag 3) indeholder såvel planoplægget som to tilhørende bilag. Administrationen har udarbejdet forslag til Handlingsplan for tiltag på vejnettet i Ringsted Syd. Planforslaget indeholder 11 prioriterede tiltag på kommuneveje og 3 prioriterede tiltag på statsveje. Nr. Lokalitet og tiltag 1 Ombygning af kryds mellem Søndervang og Søndre Parkvej. 2 Ombygning af kryds mellem Ahorn Allé og Søndre Parkvej. 3 Ombygning af kryds mellem Næstvedvej og Søndervang. 4 Cykelstier på Søndervang. 5 Cykelstier og bump på Søndre Parkvej. 6* Etablering af et superstoppested for MOVIA busser ved Campusskolen 7 Stivejvisning mellem Campus, Banegården og bymidten. 8 Ombygning af Ahorn Allé (nord-sydgående). 9 Ombygning af Bengerds Allé. 10 Etablering af Campuspladsen 11 Rydning af beplantning langs Søndre Parkvejs sydlige del VD1 Ny vejvisning for Campus-området. VD2 Analyse for eventuel ombygning af kryds mellem Bragesvej og Næstvedvej. VD3 Stikrydsning på Næstvedvej syd for Ahorn Allé. Figur 1 Samlet oversigt over foreslåede tiltag. * = Proces for tiltag nr. 6 foreslås startet samtidig med nr. 1. Baggrunden er, at der kan søges tilskud fra Trafikpuljen til sådanne projekter. Frist for ansøgning er den 1. februar (Bilag 4) viser detaljer om forslag til tiltag på kommunevejene. (Bilag 5) viser detaljer om forslag til tiltag på statsvejene. Vejdirektoratet har ikke været inddraget i processen forud for høringen. (Bilag 6) viser de forslag fra trafikplanoplægget, som det anbefales ikke at arbejde videre med. For hvert enkelt forslag er der en begrundelse for, hvorfor det ikke er medtaget i bilag 4 eller 5. (Bilag 7) viser kort over Ringsted Syd med angivelse af de foreslåede tiltag. Når Trafikplan for Ringsted Syd er godkendt af Byrådet, vil Administrationen igangsætte proces for en sag om frigivelse af midler til projektering af de forskellige tiltag. Administrationen vil tage kontakt til Vejdirektoratet, når Byrådet har behandlet trafikplanen. Formålet er at få igangsat dialog med Vejdirektoratet om tiltag på statsvejene i området. Der er afsat 3 mio.kr. i anlægsbudgettet til gennemførelse af tiltag i Trafikplan for Ringsted Syd. I nærværende sag træffes beslutning om tiltag, der skal med i Handleplanen samt prioriteringen. Efter beslutningen, vil Administrationen udarbejde beslutningsgrundlag for frigivelse af midler til projektering for en delmængde af de besluttede tiltag. Samtidig vil det rumme forslag til budgetønsker for 2016 og efterfølgende år. Det nuværende budget for tiltag i Ringsted Syd vil ikke kunne dække alle de foreslåede tiltag. Fordelingen kendes ikke på nuværende tidspunkt.

16 Side 15 Høring Forslag til Handlingsplan (Bilag 4, 5 og 6) har været sendt i høring hos Campus-netværket og til Vejdirektoratet. Høringsperioden løb fra den 14. juli til og med den 12. september Parkrådet (Bilag 8), Midtsjællands Gymnasium (Bilag 9) og MOVIA (Bilag 10) har sendt høringssvar. Trafiksikkerhedsrådet har ikke været hørt, da det ikke var genetableret ved høringsperiodens begyndelse. Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Administrationen vurderer, at Handlingsplanforslaget (Bilag 4 og 5) vil kunne danne grundlag for forbedring af trafiksikkerheden og trygheden på vejnettet i Ringsted Syd. Når alle tiltag er gennemført vurderes det, at de væsentligste trafikale udfordringer i området er løst for flest mulige trafikanter. Administrationen vurderer ikke, at de to høringssvar som sådan bør have indflydelse på Byrådets behandling af trafikplanforslaget og tilhørende handlingsplanforslag. Derimod bør kommentarerne i høringssvarene indgå i dialogen med Vejdirektoratet om tiltag på statsvejene. De få nødvendige tiltag på Næstvedvej er vigtige brikker i en samlet løsning for Ringsted Syd. Samtidig vurderes det, at en fortsat dialog med Campus-netværket i processen vil kunne sikre, at der gennemføres tiltag til gavn for de fleste. Trafiksikkerhedsrådet vil blive hørt i forbindelse med den efterfølgende projektering af tiltagene. Direktionen indstiller, at oplæg til Trafikplan for Ringsted Syd (Campus) og tilhørende forslag til Handlingsplan godkendes. Beslutning i Klima- og Miljøudvalget den Anbefales godkendt med bemærkning om, at de enkelte konkretiserede projekter/tiltag skal fremlægges i forbindelse med sager omkring frigivelse af anlægsbevillinger. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt med Klima- og Miljøudvalgets bemærkning. Beslutning i Byrådet den Godkendt med Klima- og Miljøudvalgets bemærkning

17 Side Frigivelse af midler til etablering af fodgængerfelter ved skoler (KMU) Åben sag Sagsid: 14/19977 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag 1 - Fodgængerfelter ved fem skoler.pdf (125897/14) 2 Bilag 2 - Info om skolepatruljeanlæg-principskitse.pdf (125899/14) 3 Bilag 3 - Skolepatruljevejledning.ashx.pdf (125921/14) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Rådet for Sikker Trafik har i foråret 2014 gjort Lokalpolitiet opmærksom på, at skolepatruljer kun kan udføre deres arbejde fuldt ud, når det sker ved et fodgængerfelt. Ved fem af skolerne i kommunen er der ikke noget fodgængerfelt. Disse steder må skolepatruljen ikke stå ude på kørebanen, når eleverne skal kryds kørebanen. Byrådet skal tage stilling til frigivelse af midler til at etablere fodgængerfelter og andet nødvendigt udstyr, så der fremover vil være fodgængerfelter alle de steder, hvor skolepatruljer arbejder. Beskrivelse af sagen Lokalpolitiet har på et møde den 18. marts 2014 for skolernes færdselskontaktlærere omtalt denne udfordring. Administrationen deltog i mødet. Der er ikke sendt et formelt brev herom til kommunen. Sammen med Lokalpolitiet har Administrationen fundet, at der ved fem skoler skal gøres noget for at skolepatruljerne kan virke efter hensigten. Det sker med henvisning til Vejledning om skolepatruljers oprettelse, placering og funktion (Bilag 3). I samarbejde med færdselsafdelingen i politikredsen og Lokalpolitiet er der udarbejdet forslag til de tiltag. Skole Skønnet overslag (mio.kr.) Nordbakkeskolen 0,080 Valdemarskolen og Sct. Joseph Skole 0,030 Vigersted Skole 0,010 Allindelille Friskole 0,150 sum 0,300 (inkl. uforudsete omk.) Figur 1 Forslag til etablering af fodgængerfelter mv. ved fem skoler. Baggrund for de store variationer i beløbenes størrelse er, at der ved Nordbakkeskolen også skal etableres vejbelysning af fodgængerfeltet. Det samme gælder for Allindelille Friskole.

18 Side 17 Hertil kommer dog, at der her også skal etableres et skolepatruljeblink(bilag 2). For alle øvrige lokaliteter gælder, at der allerede er vejbelysning disse steder. Bilag 1 viser detaljer om de tiltagene ved de fem skoler. Alle fodgængerfelter med nødvendigt udstyr vil blive etableret snarest muligt i 2015, når vejrliget tillader det. Ved for lave vejtemperaturer kan selve fodgængerfelterne ikke klæbes til vejoverfladen. Byrådet træffer den endelige beslutning om oprettelse af skolepatruljer på kommunale skoler. For frie grundskolers vedkommende gælder, at vejmyndigheden træffer beslutningen efter samråd med skolens ledelse, bestyrelse og politiet. Vejbestyrelsen sørger for opsætning af de fornødne vejtekniske foranstaltninger (Bilag 3). Høring Ingen. Økonomi Der er på budgettet i 2014 til trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger et rådighedsbeløb=budget (program 112) på 0,4 mio.kr. Den aktuelle anlægsbevilling foreslås finansieret heraf. Vurdering Administrationen vurderer, at det er nødvendigt, at de nævnte skoler vil kunne have skolepatruljer, som kan virke efter hensigten. Samtidig vurderer administrationen, at alle skolebørns sikkerhed og tryghed skal tilgodeses, uanset om det gælder ved kommuneskoler eller ved privatskoler/friskoler. Direktionen indstiller, 1. at der etableres fodgængerfelt inkl. nødvendigt udstyr ved Allindelille Friskole, Nordbakkeskolen, Sct. Joseph Skole, Valdemarskolen og Vigersted Skole. 2. at der gives en anlægsbevilling på 0,3 mio.kr. til formålet, finansieret som foreslået. Rest herefter udgør 0,1 mio.kr. Beslutning i Klima- og Miljøudvalget den Anbefales godkendt. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt Supplerende sagsfremstilling Sagsfremstillingen kan give indtryk af, at der etableres fodgængerfelt ud for Sct. Joseph Skole i Dagmarsgade. Det er ikke tilfældet. Der kommer kun ét ekstra fodgængerfelt i Dagmargade, ud for stien til Valdemarskolen. Dette bunder i, at politiet ikke kunne give samtykke til mere end ét fodgængerfelt på strækningen (ca. 70 m). Under denne forudsætning, blev det vurderet, at placeringen ved stien til Valdemarskolen var det bedste sted for et fodgængerfelt. Det er derfor kun fire af skolerne, der får forbedret forholdene for deres skolepatruljer. Efter henvendelse fra Sct. Joseph Skole og møde med skolen den 6. november 2014, er det aftalt, at der indledes drøftelser mellem skole, politi og administration om, hvordan forholdene eventuelt kan tilpasses i forhold til ønsker fra skolen. Hvis der senere bliver givet tilladelse til et ekstra fodgængerfelt, vil dette kunne etableres inden for rammen på kr. Beslutning i Byrådet den Godkendt

19 Side 18

20 Side Godkendelse af gebyrer for erhvervs benyttelse af genbrugspladsen 2015 (KMU) Åben sag Sagsid: 14/19153 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag 1- Erhvervsaffaldsgebyrer 2015 til godkendelse (117012/14) Indledning Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældre- og genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Der skal træffes beslutning om størrelsen af gebyret for benyttelse af genbrugspladsen i 2015 for erhvervsvirksomheder i Ringsted Kommune. Der skal også træffes beslutning om størrelsen af gebyret for virksomhedernes aflevering af farligt affald på genbrugspladsen. Beskrivelse af sagen Virksomhederne i Ringsted Kommune har mulighed for mod betaling - at aflevere deres erhvervsaffald på genbrugspladsen i Ringsted og på de øvrige genbrugspladser i AffaldPluskommunerne. Ordningen er beskrevet i Ringsted Kommunes regulativ for erhvervsaffald. Det er I/S AffaldPlus, der ejer og driver genbrugspladserne i de seks kommuner og AffaldPlus fastlægger således også gebyrernes størrelse. De gebyrer, der skal træffes beslutning om, er vedtaget af AffaldPlus s bestyrelse på deres ordinære bestyrelsesmøde den 25. april Gebyrerne fremgår af bilag 1. Gebyret for benyttelse af genbrugspladsen er et fast gebyr pr. besøg uanset antallet af afleverede affaldsfraktioner og uanset affaldsmængden. Gebyret for 2015 er på 153 kr./besøg. Gebyret er uændret i forhold til Aflevering af farligt affald afregnes særskilt og er afhængig af affaldstype og affaldsvægt. Gebyrerne er gennemsnitsgebyrer indenfor hver kategori - og de afspejler de omkostninger, AffaldPlus har i forbindelse med håndteringen af det pågældende affald. Disse gebyrstørrelser ligger i intervallet 0 til 60 kr./kg. Høring Ingen. Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det er administrationens vurdering, at de angivne gebyrer tilnærmelsesvis afspejler de omkostninger AffaldPlus har i forbindelse med driften af genbrugspladsen. Direktionen indstiller, at de respektive gebyrer godkendes som beskrevet.

21 Side 20 Beslutning i Klima- og Miljøudvalget den Anbefales godkendt. Ej til stede: Per Nørhave Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt Beslutning i Byrådet den Godkendt

22 Side Godkendelse af gebyrer for kommunens ordning for tømning af olie- og benzinudskillere 2015 (KMU) Åben sag Sagsid: 14/9384 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag 1 - OBU-ordning gebyroversigt.pdf (116950/14) Indledning Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældre- og genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Der skal træffes beslutning om størrelsen af gebyrerne for 2015 for den kommunale ordning for tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang fra virksomheder i Ringsted Kommune. Beskrivelse af sagen Ringsted Kommune har en indsamlingsordning for tømning af olie-og benzinudskillere fra virksomheder i Ringsted Kommune. Driften af indsamlingsordningen foretages af det fælleskommunale affaldsselskab I/S AffaldPlus på vegne af kommunen. I/S Alfa Specialaffald er operatør for AffaldPlus på den pågældende opgave. Alfa Specialaffald er ejet af de to fælleskommunale affaldsselskaber I/S REFA og I/S Affald- Plus, og er således - i sig selv - et kommunalt ejet selskab. Selskabet skal ikke indtjene overskud til sine ejere, og de skal leve op til hvile i sig selv-princippet. Alfa Specialaffald gennemfører udbud af opgaven blandt private aktører på området. Der er netop offentliggjort en udbudsannonce i EU-Tidende. Af denne fremgår det, at en ny aftale skal træde i kraft den 1. marts 2015 og skal løbe i 4 år. Indsamlingsordningen er beskrevet i Ringsted Kommunes regulativ for erhvervsaffald. ALFA Specialaffalds gebyrer dækker de forskellige ydelser, som tilbydes kommunerne, og som er kommunernes tilbud til sine virksomheder. Det skal understreges, at tømning af sandfang ikke er en del af Ringsted Kommunes indsamlingsordning, men kan tilkøbes af de enkelte virksomheder. Den økonomiske afregning sker direkte mellem de tilmeldte virksomheder og ALFA. Gebyrernes størrelse fremgår af oversigten, som er vedlagt som bilag 1. Som tidligere sammenlignes gebyrernes størrelse for gebyråret (2015) og året før (2014). Høring Ingen høring. Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.

23 Side 22 Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at gebyrernes størrelse er tilpasset de omkostninger, ALFA Specialaffald har på de berørte områder. Den gennemsnitslige takststigning for den regulativfastlagte tømning af olieudskillerne ligger på 1,2 %, hvilket korresponderer med den anvendte prisstigning fra 2014 til Direktionen indstiller, at gebyrerne godkendes som beskrevet i bilaget. Beslutning i Klima- og Miljøudvalget den Anbefales godkendt. Ej til stede: Per Nørhave Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt Beslutning i Byrådet den Godkendt

24 Side Skiltning fra Ringsted By til Ringsted å-sti (KMU) Åben sag Sagsid: 14/20517 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Klima- og Miljøudvalget har bevilget midler til skiltning fra Ringsted By til Ringsted å-sti. Midlerne foreslås overført til Beskrivelse af sagen Ringsted å-sti er en nær-rekreativ sti, der ligger lige vest for selve Ringsted By. Stien har stor betydning for friluftslivet i nærområdet. For at synliggøre adgangen til stien for Ringsted By s borgere er der bevilget midler til skiltning i Ringsted By. Skiltningen sikrer, at der er en tydelig skiltet adgangsvej fra Ringsted By s nordlige-, sydlige samt centrale dele til Ringsted å-sti. Ringsted å-sti er også en del af Ringsted Oplevelsessti. Administrationen vil sikre, at arbejdet med skiltning af adgangsforholdene fra Ringsted By bliver koordineret med etablering af Ringsted Oplevelsessti, der forventes igangsat i efteråret Høring Ingen. Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Administrationen vurderer, at der er en symbiotisk sammenhæng mellem etablering af Ringsted Oplevelsessti og skiltning fra Ringsted By til å-stien. Etableringen af Ringsted Oplevelsessti skydes i gang i efteråret Administrationen vurderer derfor, at overførsel af de bevilgede midler fra 2014 til 2015 vil sikre en god koordinering mellem etablering af Ringsted Oplevelsessti og skiltning af adgangsforholdene fra Ringsted By til stien. Direktionen indstiller, at budgettet afsat til formålet overføres fra 2014 til Beslutning i Klima- og Miljøudvalget den Anbefales godkendt. Ej til stede: Per Nørhave

25 Side 24 Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt Beslutning i Byrådet den Godkendt

26 Side Status på udvikling af Ringsted Kasernepark (PBU) Åben sag Sagsid: 12/17662 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU x x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Sagen redegør for status på projektet for udvikling af Ringsted Kasernepark. Beskrivelse af sagen Der er i 2014 og 2015 på investeringsoversigten afsat 0,3 mio. kr. i 2014 og 0,2 mio. kr. i 2015 til udvikling af Ringsted Kasernepark. Midlerne skal bruges til at etablere sundhedsspor, motionspladser og motionsstier. Motionsredskaberne m.m. skal etableres, efter at der er udarbejdet en grøn helhedsplan for Kasernens grønne områder, således at det sikres, at der skabes en sammenhæng mellem rekreation og sundhed. Status på sagen er, at projektet har været sat i bero pga. andre presserende sager. Heriblandt udgravningerne på kasernen i forbindelse med klimatilpasningsplanen. Administrationen har vurderet, at udviklingen af Kaserneparken på sigt vil kunne skabe en synergi i forhold til andre projekter i Ringsted By og i de nærrekreative områder tæt ved Kasernen. Her tænkes særligt på midlerne, der er afsat til at skabe en grøn forbindelse mellem byens grønne områder, Kærehave Skov, Oplevelsesstien og Ringsted Ådalssti. Ved at udskyde planlægningen vil der i højere grad kunne tænkes synergier ind i projektet således, at sammenhængen mellem de nævnte projekter vil være endnu mere synlig. Høring Ingen. Økonomi Der er i 2014 og 2015 på investeringsoversigten afsat 0,3 mio. kr. i 2014 og 0,2 mio. kr. i 2015 til formålet. Vurdering Det vurderes, at projektet i sin helhed kan gennemføres i 2015, da der ikke har været ressourcer til at løfte opgaven i Der skal udarbejdes en grøn helhedsplan for Kaserneparken og planlægges for opsætning af motionsredskaber m.m. indenfor området. Det vurderes samtidig, at midlerne afsat til projektet i 2014 og 2015 kan dække formålet, nemlig opsætningen af motionsredskaber samtidig med, at der bliver skabt en synergi med andre

27 Side 26 projekter, der skal skabe byens grønne bånd og forbinde de grønne bynære rekreative områder med byens parker m.m. Direktionen indstiller, 1. at status på projektet tages til efterretning, 2. at budgettet afsat til formålet overføres fra 2014 til 2015 Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Anbefalet godkendt efter afstemning. V Per Roos (PR) V A Lisbeth Andersen (LA) A Per Flor (PEF) A Timo Jensen (TJ) V Anders Weber (AW) O B Torben Lollike (TLO) B Kisser Franciska Lehnert (KFL) I For x x x x x x Imod x Undlod Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt efter afstemning V Henrik Hvidesten (HHV) V A Sadik Topcu (ST) A V Klaus Hansen (KH) V A Lisbeth Andersen (LA) A O Per Nørhave (PEN) O O Daniel Nørhave (DN) O F Britta Nielsen (BN) F B Torben Lollike (TLO) B C Finn Andersen (FA) C For x x x x x x x x Imod x Undlod Beslutning i Byrådet den Godkendt

28 Side Frigivelse af midler til renovering af værelser til vandrerhjem på Amtsstuegården (PBU, KTU) Åben sag Sagsid: 14/16621 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU x x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Den 8. september 2014 besluttede Byrådet at afsætte kr. fra Køb/Salg til at renovere værelser til vandrerhjem på 1. salen på Amtsstuegården ud mod på Sct. Bendtsgade. I denne sag søges om frigivelser af midler. Beskrivelse af sagen Ved renovering af 1. salen på Amtsstuegården ud mod på Sct. Bendtsgade kan der etableres 7 værelser og 16 sengepladser yderligere. Derudover kan der etablere ét mindre fællesrum. Fællesrummet kan vælges at inddrage til værelse. Renoveringen af 1. salen ud mod Sct. Bendtsgade indeholder følgende: Gulvreparationer på udvalgte arealer Maling af lofter og vægge på værelser, badværelse, forgang og gangareal Udskiftning af toiletter og blandingsbatterier Fjernelse af vinyl på to vægge i hvert badeværelse, genopbygning af væg, beklædning med fliser. Badeværelserne er beklædt med vinyl på væggene, som er utæt. Der tages forbehold for skjulte fugtskader. Der tages endvidere forbehold for asbest, bly og PCB. x Ovenstående beløber sig til følgende sum Derudover er det afsat midler til: Ekstern Rådgivning 12 % Intern Rådgivning 2 % Uforudsete udgifter 15 % I alt kr kr kr kr kr. Arbejdet vil igangsættes umiddelbart efter frigivelse af midler og være færdiggjort inden d. 1. marts Høring Ingen.

29 Side 28 Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Anlægsudgiften tages fra Køb/Salg. Vurdering Administrationen vurderer, at de beskrevne renoveringer vil gøre det muligt at anvende værelser, gang og fællesareal til vandrerhjemsbrug på samme niveau som de øvrige arealer i vandrerhjemmet. Direktionen indstiller, at midlerne til renovering af værelser på 1. salen på Amtsstuegården ud mod på Sct. Bendtsgade frigives. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Anbefales godkendt. Beslutning i Kultur- og Trivselsudvalget den Orientering taget til efterretning. Ej til stede: Per Roos Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt Beslutning i Byrådet den Godkendt

30 Side Projekt vedrørende Søholmhus, Jystrup (PBU) Åben sag Sagsid: 14/20822 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag 1 Anmodning om udsættelse af salg/projekt (127968/14) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg En borger i Jystrup har på vegne af en række foreninger mv. har henvendt sig til administrationen med anmodning om, at salget/udbud af ejendommen Skjoldnæsvej 67 Søholmhus sættes i bero, indtil Byrådet har haft mulighed for at vurdere et kommende projektforslag vedrørende ejendommens anvendelse for lokale foreninger og borgergrupper. Sagen forelægges til beslutning om udsættelse af salg/udbuddets gennemførelse. Beskrivelse af sagen Ejendommen Skjoldnæsvej 67, Jystrup også kaldet Søholmhus er på baggrund af Byrådets beslutning den 14. marts 2011 søgt afhændet med et lejemål. Dette har dog ikke været muligt på grund af nævnte lejemål. Lejer er nu fraflyttet og ejendommen søgt solgt via lokal mægler. I den forbindelse har en borger, på vegne af lokale foreninger mv., fremsendt en anmodning til administrationen, der dels indeholder tanker omkring projektet og ejendommens anvendelse, dels en anmodning om at salgsprocessen udsættes, indtil der er udarbejdet projektbeskrivelse, som kan danne grundlag for drøftelser med Byrådet om mulighederne for at overtage ejendommen, eller lave et fælles projekt. Anmodningen vedlægges som Bilag 1 Høring Ingen. Økonomi De økonomiske konsekvenser af et salg til borgergruppen vil først kunne beskrives, når der foreligger en plan og en procesbeskrivelse fra borgergruppen. Vurdering Det er administrationens vurdering, at borgergruppens projektforslag bør kendes inden et eventuel salg/udbud gennemføres, da ejendommen kan have stor betydning for lokalsamfundet og de derværende foreninger. Direktionen indstiller, at salgs/udbudsprocessen sættes i bero indtil Byrådet har haft mulighed for at vurdere og gennemgå borgernes projektforslag.

31 Side 30 Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Anbefales godkendt med anmodning om, at der til Økonomiudvalget og Byrådet udarbejdes supplerende sagsfremstilling, om omkostningerne ved at sætte salget i bero. Supplerende sagsfremstilling Det kan oplyses, at mægleren hverken i tilfælde af, at sagen sættes i bero eller salg ikke skal gennemføres vil stille krav om nogen betaling for sagen. Det kan i øvrigt oplyses, at de månedlige udgifter til varme og lys i ejendommen udgør ca kr. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt Beslutning i Byrådet den Godkendt

32 Side Bevilling af midler til projekt "Fleksjob født med progression" (SAMU) Åben sag Sagsid: 14/14404 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU x x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Arbejdsmarkedscentret har den 25. september 2014 modtaget tilsagn om tildeling af midler til at ansætte en projektkoordinator for projekt fleksjob født med progression for borgere i fleksjob på få timer ugentligt. Sagen forelægges med henblik på at der gives en indtægts- og udgiftsbevilling således at projektet kan startes op hurtigst muligt. Beskrivelse af sagen Arbejdsmarkedsstyrelsen har bevilget midler til i alt 30 jobcentre. Projektets formål er at udvikle og afprøve en række modeller for og anbefalinger til, hvordan jobcentrene kan arbejde fokuseret med progression i fleksjob på få timer. Reformen vedrørende førtidspensioner og flekstidsordninger medfører et stigende antal borgere som visiteres til fleksjob med relativt få ugentlige timer. Det giver udfordringer i relation til at få indpasset stillinger af få timers varighed på mange arbejdspladser, herunder i relation til hvordan man kan sikre progression i forhold til de enkelte ansættelser. Projektet er 1-årigt og iværksættes på tværs af en række jobcentre med start i oktober Et vigtigt element i projektet er, at jobcentrene aktivt bruger hinanden på tværs af projekterne til at skabe det bedst mulige forløb og resultater. Derfor vil Arbejdsmarkedscentret deltage i et kvalificeringsseminar allerede den 7. oktober. Høring Ingen. Økonomi Der skal gives en henholdsvis indtægts- og udgiftsbevilling på ½ mio. kr. med henblik på 1 års ansættelse af en projektkoordinator i arbejdsmarkedscentret. Vurdering Det vurderes, at tilførslen af midler til en koordinator til arbejdet med fleksjobbere vil være et værdifuldt bidrag til arbejdsmarkedscentrets muligheder for at udvikle metoder, der kan styrke borgerens muligheder for at øge arbejdsevnen og deres selvforsørgelsesgrad. Desuden vil projektet give adgang til faglige netværk på tværs af jobcentrene på fleksjobområdet, hvilket også udover projektperioden vil kunne styrke det videre arbejde med borgere i fleksjob.

33 Side 32 Direktionen indstiller, 1. at der gives en indtægtsbevilling at der gives en bevilling på kr. til dækning af lønudgifter ved ansættelse af koordinator at der gives en tilsvarende udgiftsbevilling, som anvendes til dækning af samlede udgifter på i alt kr. på det nævnte område. Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Anbefales godkendt efter afstemning. F Britta Nielsen (BN) F Rikke Hedegaard (RH) V A Lisbeth Andersen (LA) A Timo Jensen (TJ) V O Daniel Nørhave (DN) O For x x x x x Imod Undlod Per Flor (PEF) A x Jan Jakobsen (JJ) Ø Ej til stede Per Flor stemmer imod med den begrundelse, at de personer som er tilkendt fleksjob har været igennem et afklaringsforløb som har påvist deres arbejdsevne. Ej til stede: Jan Jakobsen Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales godkendt Beslutning i Byrådet den Godkendt efter afstemning Medlemmer For Imod Undlod Henrik Hvidesten (HHV) V Klaus Hansen (KH) V Per Roos (PR) Line Lynnerup (LL) V Timo Jensen (TJ) V Rikke Hedegaard (RH) V Johnny Brown Lundberg Dahlgaard (JBLD) V Per Nørhave (PEN) O Daniel Nørhave (DN) O Anders Weber (AW) O Pia Fussing (PIF) O Kisser Franciska Lehnert (KFL) I Britta Nielsen (BN) F Torben Lollike (TLO) B Finn Andersen (FA) C Jan Jakobsen (JJ) Ø Per Flor (PEF) A Lisbeth Andersen (LA) A Benny Christensen (BC) A

34 Side 33 Mette Ahm (MAP) A Sadik Topcu (ST) A

35 Side Opsigelse af kontrakt med BDO Kommunernes Revision (ØK) Åben sag Sagsid: 12/31580 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Opsigelse af kontrakt - Ringsted Kommune - Opsigelse - Ringsted Kommune.pdf (137718/14) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Ringsted Kommune er gået i gang med at foretage et udbud af revisionsydelsen i henhold til den godkendte revisionsplan (ØU 5. maj 2014) og vil derfor opsige kontrakten med revisionen med virkning fra udgangen af regnskabsåret Ifølge den kommunale styrelseslovs 42 er det Byrådet, der med Statsforvaltningens godkendelse skal antage og afskedige revisionen. Beskrivelse af sagen Ringsted Kommune har i en længere årrække brugt BDO Kommunernes Revision A/S. Den seneste kontrakt med firmaet en forlængelse af den tidligere kontrakt, men under en SKIrammeaftale blev indgået i november Revisionsydelsen er sat på den udbudsstrategi, som Økonomiudvalget senest godkendte 5. maj Der samarbejdes med Sorø om gennemførelse af et udbud i slutningen af 2014 med sigte på kontraktunderskrivelse omkring nytår. I forbindelse med udbuddet indstilles kontrakten med BDO Kommunernes Revision A/S til opsigelse med udgangen af regnskabsåret Det er forudsætningen, at BDO Kommunernes Revision A/S afslutter revisionsopgaven for regnskabsåret Opsigelsesvarslet er ifølge kontrakten på mindst tre måneder fra kundens side. Regnskabsåret slutter formelt den 31. december, hvilket er mindre end tre måneder fra denne dato. Arbejdet med revisionen af regnskabet strækker sig imidlertid til kort før sommerferien 2015, hvorfor der ikke ses noget problem heri. Der er dog allerede sendt en opsigelse, som er under forudsætning af Byrådets og Statsforvaltningens godkendelse. Opsigelsen er ikke udtryk for utilfredshed med BDO Kommunernes Revision A/S eller deres opgaveløsning. Et udbud vil heller ikke nødvendigvis føre til at der skal antages en ny revision: BDO Kommunernes Revision A/S er også tilsluttet SKI-rammeaftalen og kan derfor byde på opgaven. Det er planen, at der kan udpeges en ny revision ved årets udgang. Udover at Økonomiudvalget har besluttet at udbyde revisionsydelsen er udbuddet officielt annonceret overfor deltagerne i rammeaftalen 6. oktober Udbudsmaterialet forventes sendt til leverandørerne den

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den 20-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 19-12-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Mandag den 27-01-2014 Mødedato: Mandag den 16-12-2013 Mødetidspunkt: 17:00-17:40 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HH)

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Kultur- og Fritidsudvalget Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den 25-10-2019 Mødedato: Torsdag den 24-10-2019 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan)

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 3/2019 Dannet den: Tirsdag den 19-02-2019 Mødedato: Mandag den 18-02-2019 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 16/27767 Sagen afgøres i: Klima- og Miljøudvalget Bilag: 1) 2217534 Åben: Søjlediagrammer- regnskab- 2015.pdf

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Torben Lollike (tlo)

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Svend-Erik Jakobsen (SEJ)

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9. 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den 26-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 23-01-2018 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan) O Line

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den 11-08-2008 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Finn Andersen (FA) V Thorkil Mølgaard (TM) V Henrik Hvidesten

Læs mere

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Åben sag Sagsid: 15/7366 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Indstilling x

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den 21-02-2018 Mødedato: Tirsdag den 20-02-2018 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Ringsted Sportcenter Medlemmer Daniel Nørhave

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 8/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Byrådet. Møde nr.: 8/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Byrådet Møde nr.: 8/2019 Dannet den: Fredag den 05-07-2019 Mødedato: Torsdag den 04-07-2019 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Henrik Hvidesten (hjhehv) Klaus Hansen (hjkh)

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den 23-08-2017 Mødedato: Tirsdag den 22-08-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Mødested: Ringsted Sportscenter Medlemmer Per Nørhave

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Per Flor (pefl) A

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Torsdag den 02-02-2012 Mødedato: Onsdag den 01-02-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:00 Mødested: Vejle Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den 21-08-2012 Mødedato: Mandag den 20-08-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den 03-11-2017 Mødedato: Torsdag den 02-11-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O Torben

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 14-03-2018 Mødedato: Tirsdag den 13-03-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Harhoff BEMÆRK at mødet afholdes

Læs mere

Autocamperparkeringsplads i Ringsted by

Autocamperparkeringsplads i Ringsted by Autocamperparkeringsplads i Ringsted by Åben sag Sagsid: 14/7014 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 1697606 Åben: Bilag 1 Dyrskueplads ) autocamperpplads 2 1697615 Åben: Bilag 2 Tværallé.pdf ) autocamperpplads

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Byrådet Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den 03-09-2007 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Finn Andersen (FA) V Thorkil Mølgaard (TM) V

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 5/2018 Dannet den: Fredag den 20-04-2018 Mødedato: Torsdag den 19-04-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Borgerstuen på Solbakken Medlemmer Benny

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Tirsdag den 02-05-2017 Mødedato: Torsdag den 27-04-2017 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Lukket sag Sagsid: 18/2784 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2422467 Lukket: Bilag 1- Lokalplan 291.pdf 2) 2421834 Lukket: Bilag 2 - StøjrapportNiras.pdf

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 2/2019 Dannet den: Tirsdag den 05-02-2019 Mødedato: Mandag den 04-02-2019 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Britta Nielsen (hjbrni)

Læs mere

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar)

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar) Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådet Dannet den: Torsdag den 26-04-2018 Mødedato: Onsdag den 25-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2013 Dannet den: Tirsdag den 27-08-2013 Mødedato: Torsdag den 22-08-2013 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 14-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 07-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:35 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Tirsdag den 22-08-2017 Mødedato: Mandag den 21-08-2017 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Kongrescentret - Diamanten Medlemmer Sadik

Læs mere

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 18/3543 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2419056 Åben: Bilag 1 - Servicemålaftale mellem KL og Regeringen december 2015 2)

Læs mere

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30.

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsråd Dannet den: Torsdag den 08-11-2012 Mødedato: Onsdag den 07-11-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Johnny

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 2/2014 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:30-19:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 2/2014 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 2/2014 Dannet den: Tirsdag den 18-02-2014 Mødedato: Mandag den 17-02-2014 Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Klaus Hansen (KH) V Finn

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den 25-09-2012 Mødedato: Mandag den 24-09-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 11-10-2017 Mødedato: Tirsdag den 10-10-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) Palle

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 20:00-20:30

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 20:00-20:30 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den 05-07-2019 Mødedato: Torsdag den 04-07-2019 Mødetidspunkt: 20:00-20:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Per Flor (pefl) A Timo Jensen

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Referat Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den 21-01-2010 Mødetidspunkt: 19:00-21:15 Mødested: UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) V Daniel Nørhave

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 9/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 18:00-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Klaus Hansen (hjkh) V

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 27-06-2017 Mødedato: Torsdag den 08-06-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget

Referat. Plan- og Boligudvalget Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 30-10-2018 Mødedato: Mandag den 29-10-2018 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Mødested: Rønnedevej 9 - Møderum 1 Medlemmer Per Flor (pefl)

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Onsdag den 14-06-2017 Mødedato: Tirsdag den 13-06-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O Torben

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den 04-08-2008 Mødetidspunkt: 16:00-16:20 Mødested: Harhoff Rådhuset Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Bent Pedersen (BP) O Poul Erik Madsen

Læs mere

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Onsdag den 25-04-2018 Mødedato: Tirsdag den 24-04-2018 Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Mødested: Ringsted Bibliotek og Borgerservice, Tværalle

Læs mere

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 1/2019 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 1/2019 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Referat Kultur- og Fritidsudvalget Møde nr.: 1/2019 Dannet den: Onsdag den 23-01-2019 Mødedato: Tirsdag den 22-01-2019 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan) O Line

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 9/2013 Dannet den: Mandag den 09-09-2013 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 18:30-19:00

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 9/2013 Dannet den: Mandag den 09-09-2013 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 9/2013 Dannet den: Mandag den 09-09-2013 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta Nielsen

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 2/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 2/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 2/2019 Dannet den: Fredag den 22-02-2019 Mødedato: Torsdag den 21-02-2019 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Torben Lollike (tlo) B Lisbeth

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:30-19:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 2/2017 Dannet den: Onsdag den 22-02-2017 Mødedato: Tirsdag den 21-02-2017 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Mødested: Hermansen, Ringsted Rådhus Medlemmer Per Nørhave

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Onsdag den 01-03-2017 Mødedato: Tirsdag den 28-02-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (hjhehv) V Sadik Topcu

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Onsdag den 26-04-2017 Mødedato: Tirsdag den 25-04-2017 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Sadik Topcu (hjsato) A

Læs mere

Referat Møde nr.: Dannet den: Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Medlemmer Fraværende Bemærkninger

Referat Møde nr.: Dannet den: Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Medlemmer Fraværende Bemærkninger Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Fredag den 21-04-2017 Mødedato: Onsdag den 19-04-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Benny Christensen (bsbech)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 12-09-2018 Mødedato: Tirsdag den 11-09-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Jørgen Ellekjær

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 5/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 17:30-17:40

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 5/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 17:30-17:40 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 5/2007 Mødedato: mandag den 12-03-2007 Mødetidspunkt: 17:30-17:40 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Bent Pedersen (BP) O Poul Erik Madsen

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 12/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:00

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 12/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:00 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 12/2017 Dannet den: Onsdag den 06-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 05-12-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:00 Mødested: Inkaværelset Medlemmer Klaus Hansen (hjkh) V Finn

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 5/2018 Dannet den: Fredag den 20-04-2018 Mødedato: Onsdag den 18-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Regnbuen, Frejasvej 27-31 Medlemmer Britta

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 15-11-2017 Mødedato: Tirsdag den 14-11-2017 Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 16-august-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 2/2017 Dannet den: Tirsdag den 20-02-2018 Mødedato: Mandag den 19-02-2018 Mødetidspunkt: 17:30-18:00 Mødested: Byskovskolen afd. Benløse Medlemmer Klaus

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 3/2014 Dannet den: Tirsdag den 11-03-2014 Mødedato: Mandag den 10-03-2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:33

Referat. Byrådet. Møde nr.: 3/2014 Dannet den: Tirsdag den 11-03-2014 Mødedato: Mandag den 10-03-2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:33 Referat Byrådet Møde nr.: 3/2014 Dannet den: Tirsdag den 11-03-2014 Mødedato: Mandag den 10-03-2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:33 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Henrik Hvidesten (HH) V Klaus Hansen (KH)

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Tirsdag den 13-06-2017 Mødedato: Mandag den 12-06-2017 Mødetidspunkt: 17:30-20:11 Mødested: Harhoff Medlemmer Sadik Topcu (hjsato) A

Læs mere

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx J. nr. 00.22.02A30 Sags nr. 2017/08143 009 Side 1 af 7 Valg af formand og næstformand 1 stk. 1. Det første møde i udvalgets funktionsperiode

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Sorø Kommune. Byrådets beslutning om lovligt forfald

Ankestyrelsens brev til Sorø Kommune. Byrådets beslutning om lovligt forfald Ankestyrelsens brev til Sorø Kommune Byrådets beslutning om lovligt forfald Byrådsmedlem [A] har den 1. april 2019 skrevet til Ankestyrelsen om byrådets beslutning på et møde den 27. marts 2019. 16. august

Læs mere

Movia blev 18. september 2014 bedt om at sende høringssvar i denne sag til ovennævnte mailadresse. Først udmeldte var forkert.

Movia blev 18. september 2014 bedt om at sende høringssvar i denne sag til ovennævnte mailadresse. Først udmeldte var forkert. Dorthe Jakobsen Fra: Ekstern Post - Teknik- og Miljøcenter Sendt: 22. september 2014 14:25 Til: Frank Hagerup Rasmussen Emne: VS: Høring af forslag til Trafikplan for Ringsted Syd med tilhørende handlingsplan

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering... 3 Udvalgets møder... 3 Dagsorden, fremlæggelse... 3 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse...

Læs mere

Referat til Økonomiudvalget

Referat til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 12. juni 2013 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Brian Franklin, Carsten Fuhr, Elise Andersen,

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 4/2019 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 18:30-19:00

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 4/2019 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 4/2019 Dannet den: Torsdag den 21-03-2019 Mødedato: Mandag den 18-03-2019 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Per Flor (pefl) A Timo Jensen (tije)

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den 24-11-2010 Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Mødested: Kongressen Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave

Læs mere

Deltagere: Vigersted Lokalråd Palle Kristofferen Peter Hansen Kim Petersen

Deltagere: Vigersted Lokalråd Palle Kristofferen Peter Hansen Kim Petersen Referat fra møde med repræsentanter fra Vigersted lokalråd Dato/tid: tirsdag den 7. oktober 2014 kl. 16:30 Sted: Rønnedevej 9, Ringsted (tekniske centre) Emne: Status for trafikale udfordringer som lokalrådet

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-21:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-21:00 Referat Byrådet Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Tirsdag den 10-09-2019 Mødedato: Mandag den 09-09-2019 Mødetidspunkt: 19:00-21:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Henrik Hvidesten (hjhehv) V Klaus Hansen

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 2/2015 Dannet den: Mandag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:56

Referat. Byrådet. Møde nr.: 2/2015 Dannet den: Mandag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:56 Referat Byrådet Møde nr.: 2/2015 Dannet den: Mandag den 06-11-2017 Mødedato: Mandag den 02-02-2015 Mødetidspunkt: 19:00-20:56 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Henrik Hvidesten (hjhehv) V Klaus Hansen (hjkh)

Læs mere

Marianne Kamp Bogfinkevej 30 Rindum 6950 Ringkøbing. Vedr. Din henvendelse om Ringkøbing-Skjern Kommune.

Marianne Kamp Bogfinkevej 30 Rindum 6950 Ringkøbing. Vedr. Din henvendelse om Ringkøbing-Skjern Kommune. Marianne Kamp Bogfinkevej 30 Rindum 6950 Ringkøbing 23-02- 2009 TILSYNET STATSFORVALTNINGEN MIDTJYLLAND Vedr. Din henvendelse om Ringkøbing-Skjern Kommune. Du har ved brev af 27. august 2007 rettet henvendelse

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 14/2012 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 14/2012 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 14/2012 Dannet den: Onsdag den 19-12-2012 Mødedato: Tirsdag den 18-12-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 1/2017 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-22:30

Referat. Byrådet. Møde nr.: 1/2017 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-22:30 Referat Byrådet Møde nr.: 1/2017 Dannet den: Tirsdag den 14-03-2017 Mødedato: Mandag den 09-01-2017 Mødetidspunkt: 19:00-22:30 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Henrik Hvidesten (hjhehv) V Klaus Hansen (hjkh)

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 13/2013 Dannet den: Fredag den 20-12-2013 Mødedato: Torsdag den 19-12-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Forretningsorden. for. Fredensborg Byråd

Forretningsorden. for. Fredensborg Byråd Forretningsorden for Fredensborg Byråd 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog beslutte at behandle enkelte sager for lukkede døre. Stk. 2. Byrådet behandler følgende sager for lukkede døre, medmindre

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted Referat Integrationsrådet Møde nr.: Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den 02-11-2011 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 4100 Ringsted Medlemmer Johnny Dahlgaard

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Tirsdag den 15-01-2013 Mødedato: Mandag den 14-01-2013 Mødetidspunkt: 16:00-16:30

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Tirsdag den 15-01-2013 Mødedato: Mandag den 14-01-2013 Mødetidspunkt: 16:00-16:30 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Tirsdag den 15-01-2013 Mødedato: Mandag den 14-01-2013 Mødetidspunkt: 16:00-16:30 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 10-10-2018 Mødedato: Tirsdag den 09-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:45 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted

Læs mere

Dokument. nr Forretningsorden for Byrådet i Favrskov Kommune

Dokument. nr Forretningsorden for Byrådet i Favrskov Kommune Dokument. nr. 710-2018-220650 Forretningsorden for Byrådet i Favrskov Kommune 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Mandag den 24. november 2014, Bragesvej 18,

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 5/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 5/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 5/2017 Dannet den: Onsdag den 17-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 16-05-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O Torben

Læs mere

Referat. til. Økonomiudvalget

Referat. til. Økonomiudvalget Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Mandag den 24. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:30-11:00 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Johnny Søtrup, Henrik Vallø, Henning Ravn, Jakob Lose, Anders Kronborg,

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/3733. Bilag 1 Sagsbeskrivelse. Indledning

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/3733. Bilag 1 Sagsbeskrivelse. Indledning Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/3733 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr i 2010. Gebyret skal dække

Læs mere

Forretningsorden for Økonomiudvalget

Forretningsorden for Økonomiudvalget Forretningsorden for Økonomiudvalget 1 Udvalgets møder Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Dog kan udvalget i særlige tilfælde beslutte, at en sag kan afgøres ved skriftlig cirkulation, såfremt der

Læs mere

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde. Vedrørende lovlig valgt revisor i Syddjurs Kommune.

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde. Vedrørende lovlig valgt revisor i Syddjurs Kommune. Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde 27-09- 2010 TILSYNET Vedrørende lovlig valgt revisor i Syddjurs Kommune. Statsforvaltningen Midtjylland godkendte ved brev af 16. april 2007, at Syddjurs

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2017 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-22:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2017 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-22:00 Referat Byrådet Møde nr.: 12/2017 Dannet den: Tirsdag den 10-10-2017 Mødedato: Mandag den 09-10-2017 Mødetidspunkt: 19:00-22:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Henrik Hvidesten (hjhehv) V Klaus Hansen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning

Forslag. Lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning 2013/1 LSF 145 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND CVR Nr. 29 03 5695 Forretningsordenen er udfærdiget af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond (i det følgende kaldet Fonden ) med hjemmel i 11, stk. 1 i lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond

Læs mere

Referat. Frivilligrådet

Referat. Frivilligrådet Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den 05-12-2018 Mødedato: Tirsdag den 04-12-2018 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser

Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser Konstituering af bygdebestyrelsen 1. Efter valgbestyrelsens afgørelse om evt. valgklager og prøvelsen af medlemmernes valgbarhed er afsluttet,

Læs mere