brainstorm og mundede ud i en lang række ideer og forslag, som de forskellige parter nu kan arbejde videre med.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "brainstorm og mundede ud i en lang række ideer og forslag, som de forskellige parter nu kan arbejde videre med."

Transkript

1 Der var højt solskin, godt humør, ø-quiz og øl og vand på færgeturen til Femø. Velbesøgt seminar om ø- og øfærgeturisme Der var stor deltagelse, da Færgesekretariatet holdt seminar om ø- og ø-færgeturisme den 8. september på Femø. 55 overfartsledere, turistchefer, ø-repræsentanter, repræsentanter fra Sammenslutningen af Danske Småøer og VisitDenmark samt journalister lyttede til en lang række oplæg. Dagen indeholdt også god tid til diskussion og brainstorm og mundede ud i en lang række ideer og forslag, som de forskellige parter nu kan arbejde videre med. Pakkerejser Oplægsholderne kom blandt andet med gode og konkrete råd og opfordringer til samarbejde om at sælge tilbuddene på øerne som pakkerejser. Det gør det meget nemmere både for busselskaber, foreninger, familier og andre at Landevejsprincippet følges op - Landevejsprincippet er nu introduceret med billigere billetter til ø-færgerne. Færgesekretariatet vil søge bedst muligt at følge op på den nye ordning for at sikre, at det bliver den forventede succes, så de billigere billetter også på længere sigt sikrer øget trafik med ø-færgerne og dermed også øget omsætning ude på øerne, siger sekretariatsleder for Færgesekretariatet, Jan Fritz Hansen: - Første store tiltag var vores seminar på Femø hvor ø- og færgeturisme var på dagsordenen en hel dag. Sammen med de andre parter omkring øerne vil vi nu arbejde videre med at konkretisere de mange gode forslag og føre så mange som muligt ud i livet. overskue bookningen. Fælles markedsføring og fælles bookingportal blev også livligt diskuteret. God service på færgen er en vigtig del af en tur til en ø men hvordan sikrer vi, at besætningen synes, at det er deres opgave? Her ud over var Landevejsprincippet, ø-hop, ø-pas og Landdistrikt-puljen nogle af dagens mange emner. - Efter seminaret følger vi op på de mange gode forslag, siger sekretariatsleder for Færgesekretariatet, Jan Fritz Hansen.

2 Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen: Landevejsprincippet er foreløbig en cykelsti Vi er den kommune, der har den største flåde af øfærger, og vi har set frem til indførelse af landevejsprincippet, så det koster det samme at bevæge sig af den blå landevej, som det koster at bevæge sig af den grå. Der er et kæmpe potentiale på øerne; de appellerer til fritid og til friluftsliv. Samtidig ved både øboerne og vi, at prisen for at bo på en ø er, at man skal tage færgen. Og at den ikke kan sejle i pendulfart, men at den skal sejle, så folk kan pendle. Prisen skal være i orden, der skal være driftssikkerhed, en god sejlplan og der skal være ro om færgen, så fremtiden er sikker. Set fra Lolland Kommune er landevejsprincippet et godt og vigtigt initiativ. Men det er ikke helt i mål specielt ikke her hos os. Fordi vi har holdt priserne nede, har vi kun modtaget ca kr. i år og modtager i 2017 til fordeling på tre færger. Så for os er landevejsprincippet foreløbig kun en blå cykelsti. Øpasset: en stor succes øpas er bogstaveligt talt revet væk i løbet af sommeren. - Vi får meldinger ude fra øerne om, at de får nye besøgende, der har set øen i ø-passet, fortæller ø-ambassadør, Britta Leth. Ø-passene har oplysninger om 35 danske øer, og der er stempler på færgen eller øen, hvor man kan få et stempel, hver gang man har besøgt en ø. - Vores ønske er, at der skaffes finansiering til at trykke og distribuere ø-pas i 2017, slår Britta Leth, ø-ambassadør for Sammenslutningen af Danske Småøer fast: - Vi får meldinger ude fra øerne om, at de får nye besøgende, der har set øen i ø-passet.

3 - Vi har benyttet Hjortøfærgen i middagspausen - men nu ser vi os om efter noget mere tonnage, siger Hans Søby, havnemester i Svendborg. Ø-hop skal udvikles til Sommerens forsøg med ø-hop har været en kæmpe succes. Der var nogle journalister, der fangede vores pressemeddelelse, og efter et par uger var alt udsolgt, fortæller Hans Søby, havnemester på Svendborg Havn og fortsætter: - Det er naturligvis ikke er rentabelt at sælge billetterne for 100 kr., og at forsøget har kostet havnen kr ekstra billetter - Men vi blev ved med at tage telefonen, og det betød, at vi solgte 2000 ekstra billetter til Højestene, og 400 ekstra cykelbilleter - foruden det mersalg, der har været på færgen fra Faaborg. Så det skal ses som et større, samlet regnestykke - og ø-færgerne er jo iøvrigt aldrig rentable! Tilbagemeldingerne har været, at passagererne har været glade for den lille Hjortøfærge, netop fordi der kun er plads til 12 passagerer. - Vi vil videre, lyder det fra Hans Søby, der har planer om at invitere flere skibe ind i et samarbejde om ø-hop i Der er både Strynø- og Birkholm færgen - og der er mange træskibe. Jeg har en ide om at lave en portal, hvor skibene kan byde ind på een eller flere dele af ø-hoppene. Ser på tonnagen - Måske skal vi til at se på tonnagen på en helt ny måde - hvor vi tænker i ø-hop, pendlerfærger, afløserfærger, konventionelle færger - og fleksible fartøjer, i stedet for, at færgerne er bundet til at betjene en enkelt ø? Vi er fire færgekommuner i det Sydfynske - spørgsmålet er, om vi kunne tænke færgedriften sammen på en ny måde - hvor hver kommune driver deres egen færge, men at færgerne samtidig samles i en fælles pulje, hvor de også kan benyttes til andre formål - fx ø-hop. Ø-hop I perioden 25. juni august har det været muligt at ø-hoppe på øerne: Skarø, Drejø, Hjortø, Avernakø og Lyø. Enten alle øerne på en dag, eller måske med overnatning på een eller flere øer. Billetpris for alle øer: 100 kr. med start i Svendborg, og 120 kr. med start i Faaborg. Billetten gælder også til de ordinære færger - så turen kan kombineres, som man ønsker det. Billettene blev revet væk.

4 Kroejer på Femø Kro: Fra 2000 til 5000 overnatninger Femø Kro er et levende eksempel på, at folk kan lokkes ud på øerne. I flere år havde kroen succes med fester i weekenderne. De var nemme at sælge, men belægningen var ikke høj nok, særligt manglede der gæster i ugedagene. Derfor begyndte Femø Kro at sælge kroophold i resten af ugen som Deals. - Vi sælger et døgn for 850 kr. med morgenmad det er dealkøbet. Herefter koster et ekstra døgn ikke noget. Men det ekstra døgn betyder, at vi har gæsterne Husk, at alle dele af Deals kan forhandles, siger Asger Fanning. en hel dag fra morgen til aften med frokost, aftensmad og leje af cykler. Og det koster os ikke noget særligt ekstra, fortæller Asger Fanning, der ejer og driver Femø Kro sammen med sin kone, Pia Christensen: -- Vi har fået mængderabat på færgebilletterne. Det betyder, at vi kan sælge kroopholdet, så det ser ud som om, færgeturen er gratis og så det ikke er dyrere end et kroophold på fastlandet. Asger Fanning giver desuden nogle håndfaste råd til at håndtere aftaler med Deals: - Husk for det første, at alt kan forhandles, også procenterne. - Husk, det handler ikke kun om omsætning det væsentlige er, at I tjener penge. Derfor er det bedste råd, at der skal så lidt som muligt ind i Deal-tilbuddet, (hvor man typisk betaler 25 % i gebyr) sådan at gæsterne køber så meget som muligt, når de kommer frem. Ekstra middag, ekstra frokost, cykelleje, et ekstra døgn osv. uden procenter. Den gode udvikling i overnatninger betyder, at kroen nu har seks ansatte hele året foruden parret, der ejer kroen. Aftentur på Isefjorden med mad og musik Det er ok, at navigatørerne skal have et søkort frem et par gange om året, siger overfartsleder, Lars W. Hansen. Kan færger bruges til andet end at overholde fartplanen? Det gør Orøfærgen nogle aftner i løbet af sommeren, når der er ledig kapacitet altså tid imellem de ordinære afgange. Turene bliver mest solgt til folk i området; campingpladsen er et god målgruppe, men der kommer også folk fra Korsør og København. Én rute går rundt om Orø, en anden går ned til Lammefjorden. - Vi har draget en del erfaringer, lyder det fra overfartschef, Lars Wolfgang Hansen: - For det første skal man ikke oversælge turene. Når folk skal være ombord i 2½ time, er det vigtigt at der er ordentlig plads. - Sørg for noget almen musik. Vi forsøgte med en harmonikaspiller det var ikke noget hit. - En lokal restaurant på øen sørger for alt omkring maden. - Lad være med at betale dyre avisannoncer, vores erfaring er, at en lille folder og helt lokal markedsføring er nok til at fylde færgen. - Vær opmærksom på juridiske fælder. Turene skal være på markedsvilkår og udelukkende når der er ledig kapacitet.

5 Kundeservice er en meget vigtig del for færgens og øernes fremtidige udvikling, siger LÆindy Kjøller - FÆRGEN. Hver ø skal have en signatur-historie Bornholms signatur er: Klipper, sild og lakridser - hvad er jeres? De fleste turister kan sige en helt særlig remse, når de taler om Bornholm: Klipper, sild og lakridser. - Det er fordi, det er lykkedes for Bornholm at blive ved med at fortælle den samme historie, en signatur-historie, som alle kender. Det er effektiv markedsføring, lyder det fra Lindy Kjøller, markeds-tingschef for Rederiet FÆRGEN, der også nævner som eksempler, at Fanø kan samle til strikkefestival og at Læsø er kendt for saltsyderiet. Marketingchefen plæderer for, at alle de danske øer skal samles på én portal, Dansk Øferie, hvor oplysninger, tilbud, pakketilbud og færgetider / færgebilletter er tilgængelige: - Det er vores ambition at fortælle den gode historie om øerne og det særlige om hver enkelt ø. Om gæstfrihed, nærvær, natur og ro, siger Lindy Kjøller og tilføjer: - Det er et vigtigt princip, at alle, der får noget ud af markedsføringen, er med til at betale. God service er en del af færgeturen Produkterne og ikke mindst service skal være i top. Kundeservice er det letteste i verden. Færgeturen er en del af hele ø- ferie-oplevelsen. Kundeservice får gæsterne til at komme igen. Kundeservice er altså en meget vigtig del for færgens og øernes fremtidige udvikling. Visit Denmark: Tyskerne vil gerne besøge danske øer I 2016 har Visit Denmark markedsført en række af de store danske øer med kampagner både online og med 6 mio. trykte brochurer, 50/50 mix af indstik og hustandsomdeling i Nordtyskland; foruden systematisk og målrettet presse- og bloggerbearbejdning. Online har VisitDenmark en platform, der indeholder oplevelser, attraktioner og destinationsbeskrivelser med tilbud og link til partnere/booking. - I 2016 havde VisitDenmark primært fokus på at skabe kendskab til danske øer som attraktive rejsemål både i Nordsee og Ostsee. Derfor var der mange links til lokale destinations-hjemmesider, forklarer Eva Thybo, produktudviklingschef i Visit Denmark: - I 2017 vil bookingplatformen være koblet op på OplevDanmark med mulighed for at øge fokus på Jeg håber, mange vil være med på Visit Denmarks bookingplatform, lyder det fra Eva Thybo konkret salg af oplevelsestilbud. Eva Thybo tilføjer, at det også er muligt at rulle ø- passet ud på det tyske marked og dermed skabe øget personligt engagement / ø-ambassadører: - Bookingplatformen kommer til at skabe fokus på øerne, jeg håber, at mange vil være med. Det bliver godt.

6 De 5 (første) forslag - som vi vil målrette og præcisere og arbejde videre med sammen med alle interesserede Digitalisere øerne Etabler de danske øer som virtuelle destinationer. Nyhedsbreve. Øge kendskabsgraden. Facebook og instagram. Youtube. Ø-pas udvikles Der udvikles en ø-pas app. Ø-passet oversættes til engelsk og tysk. Man skal registrere sig for at få et gratis ø-pas så har vi digital adgang til brugerne. Ø-event i skuldersæsoner Udvikling af events, fx kunst, kultur, sport, håndværk. Kompetence udvikling. Markedsføring. Øhop pilotprojekt Udvikling af Øhop Sydfyn konceptet med samkøring/booking. Formidling/samarbejde øerne. Charter af skibe (sejlskibe) der kan byde ind på et enkelt ben. Fælles markedsføring. Pakkeløsning Skabelse af en totaloplevelse, hvor alt er inkluderet (transport, oplevelser, mad og måske overnatning). Lav endagsture ture med ophold. Lav ø-pakker.

Danske Ø-Færger. Tema: Turisme på øer og ø-færger

Danske Ø-Færger. Tema: Turisme på øer og ø-færger Tema: Turisme på øer og ø-færger Landevejsprincippet er søsat VisitDenmark markedsfører danske øer Ø-passet udgives i 100.000 eksemplarer God service er den bedste markedsføring Ø-hop udvides i 2017 November

Læs mere

Ø-hop i Det Sydfynske Øhav

Ø-hop i Det Sydfynske Øhav Ø-hop i Det Sydfynske Øhav PROJEKTETS NAVN Ø-hop i Det Sydfynske Øhav OM PROJEKTET Øhop i det Sydfynske Øhav som drivkraft for vækst og udvikling i den Sydfynske turisme med fokus på at forbedre adgangen

Læs mere

VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø

VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø Torsdag den 29. september Sune Abelgren Nielsen og Britta Leth Hvordan kommer man i gang? Hvad virker? Samarbejde er afgørende? Hvordan tiltrækkes turister

Læs mere

samt med støtte fra Færgesekretariatet, samt koordinering til visionsgruppen for Transport og Besejling Hjortø, Skarø og Drejø.

samt med støtte fra Færgesekretariatet, samt koordinering til visionsgruppen for Transport og Besejling Hjortø, Skarø og Drejø. 1. Projekttitel Udvikling af Øhop i det Sydfyn Øhav 2. Oplysninger om ansøger Ansøger er, Svendborg Havn, Færge og Sundfart, en institution i Svendborg Kommune, ved Havnemester Hans Søby i samarbejde med

Læs mere

BILAG 1 til ansøgning om Landdistriktspuljens forsøgsmidler Projektbeskrivelse, revideret 7. marts Øerne på turisme-landkortet: Ø-PAS 2017

BILAG 1 til ansøgning om Landdistriktspuljens forsøgsmidler Projektbeskrivelse, revideret 7. marts Øerne på turisme-landkortet: Ø-PAS 2017 BILAG 1 til ansøgning om Landdistriktspuljens forsøgsmidler Projektbeskrivelse, revideret 7. marts 2017 Øerne på turisme-landkortet: Ø-PAS 2017 Øerne på turisme-landkortet: Ø-PAS 2017 Revideret 7. marts

Læs mere

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Øhop med vandring 5 Øer og 4 færger. Det Sydfynske Øhav er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber... og er under fortsat forandring

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 11-09-2017 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen!

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen! AKTIV AKTØR 2018 Bliv Aktiv Aktør og indgå i et samarbejde, hvor vi i fællesskab markedsfører Holstebro og omegn. Sammen udvikler vi turismen! VisitHolstebro AKTIV AKTØR 2018 Enheden for Erhverv og Turisme

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 13-03-2017 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Ved punkt nr. 8 deltager:

Læs mere

FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV FORMAND FOR FÆRGESEKRETARIATETS STYREGRUPPE, MICHEL VAN DER LINDEN: POSITIVE NYHEDER I KØ

FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV FORMAND FOR FÆRGESEKRETARIATETS STYREGRUPPE, MICHEL VAN DER LINDEN: POSITIVE NYHEDER I KØ FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV MAJ 2017 FORMAND FOR FÆRGESEKRETARIATETS STYREGRUPPE, MICHEL VAN DER LINDEN: POSITIVE NYHEDER I KØ Der er rigtig meget, der lykkes lige nu så meget, at begivenheder og løsning

Læs mere

Mattip tema om Læsø. Tilhørende kopi: 5 gode råd til faglig læsning Omregning af hastighed. Du skal lære om: Kan ikke Kan næsten Kan

Mattip tema om Læsø. Tilhørende kopi: 5 gode råd til faglig læsning Omregning af hastighed. Du skal lære om: Kan ikke Kan næsten Kan Mattip tema om Læsø Du skal lære om: Læsø og faktaberegninger om øen Kan ikke Kan næsten Kan Faglig læsning Brugen af korrekte enheder Omregning af enheder 2017 mattip.dk 1 Tilhørende kopi: 5 gode råd

Læs mere

Fremgang på småøerne for tredje år i træk

Fremgang på småøerne for tredje år i træk Fremgang på småøerne for tredje år i træk Befolkningstallet på de danske småøer stiger nu for tredje år i træk. Det er første gang i tyve år, at vi har set en stigning tre år i træk. Måske er det endda

Læs mere

Markedsanalyseinstitut. Lars Bagger Kjær

Markedsanalyseinstitut. Lars Bagger Kjær Markedsanalyseinstitut Lars Bagger Kjær Undersøgelse om ny passager-hurtigfærge Imellem Samsø og Århus Opgaven At estimere... Ø Passagergrundlaget, dvs. det årlige antal rejser for en ny passager hurtigfærge

Læs mere

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v.

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Enhed Opgaver og Struktur Sagsbehandler Mona Boel Østergaard Koordineret med Sagsnr. 2017-237 Doknr. 441314 Dato 27-02-2017 Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Forslag til Lov

Læs mere

Hvordan vi får flere med færgerne

Hvordan vi får flere med færgerne Initiativgruppen Hvordan vi får flere med færgerne En samling idéer til en bedre udnyttelse af de ærøske færgers kapacitet Indledning Initiativgruppen har hos medlemmerne på Facebook-gruppen Ærø til motorvejen

Læs mere

Danske småøer har fremgang

Danske småøer har fremgang Siden 216 er befolkningstallet på de danske småøer steget. Selvom der er tale om en begrænset befolkningsfremgang, så vidner de nye tal alligevel om en ny tendens, idet de seneste mange års faldende befolkningstal

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 35 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 35 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2016-17 ULØ Alm.del Bilag 35 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer Til: Dato: Udvalgets medlemmer 13. december 2016 Oversigt over svar fra kommuner m.fl. om anvendelsen

Læs mere

VELKOMMEN TIL VISITSONDERJYLLAND.DK

VELKOMMEN TIL VISITSONDERJYLLAND.DK VELKOMMEN TIL VISITSONDERJYLLAND.DK INTRODUKTION Den 01.07.2014 gik visitsonderjylland.dk i luften Portalen indeholder bookbare produkter fra hele Sønderjylland: Oplevelser: 35 Overnatning: Mere end 700

Læs mere

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL Giv turisten let adgang til oplevelser i naturen Guide til pakketering - Tjen penge på naturen Naturligt Samspil drives af HORESTA med støtte fra Naturstyrelsen

Læs mere

Referat af Færgegruppemøde, den 3. december 2018

Referat af Færgegruppemøde, den 3. december 2018 Referat af Færgegruppemøde, den 3. december 2018 Deltagere: Niels Jørgen, Lars, Marie, Bjarne, Signe, Ellen, Hans og Søren. Afbud: Birgitte 1. Det er ønskeligt at færgen returnerer til Svendborg lørdag

Læs mere

Udfordrings- og handlingsskema

Udfordrings- og handlingsskema Udfordrings- og handlingsskema Udfordrings- og handlingsskema Marts 2016 Skema: Øernes udfordringer kort sigt Transport og sejlads: For lang transporttid og ufleksible afgange med færgen Fleksibel sejlads

Læs mere

Sønderjylland værd at erobre

Sønderjylland værd at erobre Sønderjylland værd at erobre DMO-dannelse Før destinationsdannelsen I 2012 havde vi i Sønderjylland, 4 kommuner med hver sin turismeorganisering, hver sin strategi og begrænsede midler til at udføre den.

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

FerieFritid, Leisure. Formål. VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus

FerieFritid, Leisure. Formål. VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus FerieFritid, Leisure Formål VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus Vi skal skabe rammerne og en samlet platform, således at samarbejdspartnere kan udvikle deres forretning

Læs mere

Velkommen. Workshop den 7. januar 2016

Velkommen. Workshop den 7. januar 2016 Velkommen Projektet er støttet af LAG Småøerne med midler fra den Eupæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter (ELFUL) http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_da.htm

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Agenda. Baggrund. Vision. Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse. Situation for medarbejdere. Krav til en ny Læsøfærge

Agenda. Baggrund. Vision. Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse. Situation for medarbejdere. Krav til en ny Læsøfærge Oktober 2017 1 Agenda Baggrund Vision Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse Situation for medarbejdere Krav til en ny Læsøfærge Tidsplan for byggeri af ny færge Konklusion 2 Baggrund Der er stort potentiale

Læs mere

Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann): Forslag. til

Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann): Forslag. til Lovforslag nr. L 179 Folketinget 2015-16 Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann): Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til

Læs mere

Visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø

Visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø Visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Vision...4 Målsætninger...5 Livet på øerne i dag...6 Transport og besejling...7 Erhverv...10 Turisme... 13 Bosætning...16

Læs mere

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Seminar, CRT, Nexø 7. nov. 2013 Carl Henrik Marcussen Anders Hedetoft Anja Bach-Jensen Dagsorden 1. Talmæssig belysning v/chm (udviklingen i finanslovsbevillingen,

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 14-09-2015 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 14-09-2015 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 14-09-2015 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra visse øer

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra visse øer BEK nr xxx 2016 (Udkast) Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-5754 Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra

Læs mere

Fartplan og priser. Læsøfærgen. Vi byder velkommen ombord. Overfartstid 90 hyggelige minutter. Book på laesoe-line.dk

Fartplan og priser. Læsøfærgen. Vi byder velkommen ombord. Overfartstid 90 hyggelige minutter. Book på laesoe-line.dk færgen. Vi byder velkommen ombord Fartplan og priser Overfartstid 90 hyggelige minutter 2018 Book på laesoe-line.dk laesoe-line.dk Tlf. +45 98 49 90 22 Havnepladsen 1 9940 færgen. Kom godt til og fra året

Læs mere

UDKAST (30. april 2019) - Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer

UDKAST (30. april 2019) - Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer UDKAST (30. april 2019) - Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer I medfør af 21 b, stk. 8, 9 og 11, i lov om kommunal udligning og generelle tilskud

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Kommunikationsplan for Færgesekretariatet (Opdateret Marts 2018) Færgesekretariatet er et samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 13:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 13:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 04-12-2017 Kl. 13:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Bemærkninger: Søren Bach

Læs mere

Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland.

Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland. Færgen: Danmarks største ø-rederi Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland. Færgen tilbyder en række fleksible løsninger og rabatordninger

Læs mere

ULØ høring om trafikal ligestilling af øerne

ULØ høring om trafikal ligestilling af øerne Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 (2. samling) ULØ Alm.del Bilag 18 Offentligt ULØ høring om trafikal ligestilling af øerne 1. September 2015 V 59 om konkurrencevilkår for økommuner og småøer

Læs mere

Overblik over 27 småøer

Overblik over 27 småøer Folketingets Økontaktudvalg 2010-11 ØKU alm. del Bilag 8 Offentligt Fakta om Sammenslutningen af Danske Småøer Vi erfarer, at Folketingets Økontaktudvalg har modtaget en henvendelse vedr. Saltholms manglende

Læs mere

Vi vil vækst, værdi & værtskab

Vi vil vækst, værdi & værtskab Bliv partner hos os i 2013 Vi vil vækst, værdi & værtskab Tænk sig lige, hvis en plus en kunne blive til elleve... VisitAalborg Kjellerups Torv 5, Niveau 13 9000 Aalborg tel. 9931 7500 info@visitaalborg.com

Læs mere

Indsatsområdets navn: Fra Ø til Ø - Havn til Havn

Indsatsområdets navn: Fra Ø til Ø - Havn til Havn Indsatsområdets navn: Fra Ø til Ø - Havn til Havn Kort/billede eller tegning Kort vises på separat billede. Rutenet: Som et oplæg foreslår vi et rutenet, hvor det centrale mødested er Drejø Havn. Det foreslås

Læs mere

Bornholms Regionskommune, Fritids- og Kulturudvalget. Ansøgning om tilskud.

Bornholms Regionskommune, Fritids- og Kulturudvalget. Ansøgning om tilskud. Bornholms Regionskommune, Fritids- og Kulturudvalget Ansøgning om tilskud. Puljen understøtter formidlingsaktiviteter, og især projekter hvor flere lokale aktører samarbejder. Ansøger Kontaktperson Juridisk

Læs mere

Evaluering af projekt Forbedret telekørsel i Faaborg-Midtfyn Kommune

Evaluering af projekt Forbedret telekørsel i Faaborg-Midtfyn Kommune Evaluering af projekt Forbedret telekørsel i Faaborg-Midtfyn Kommune Plan og Kultur Mellemgade 15 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@fmk.dk www.fmk.dk Resumé af projektet Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Oktober Denne gang kan du læse om...

Oktober Denne gang kan du læse om... Oktober 2016 En sensommeraften på Askø havn. Fotos: Annika Bondehøj Bestyrelsen 2015-2016 Formand Per Skov Madsen 2173 3849 45madsen@mil.dk Næstformand Finn Holck Klausen 2036 3093 holck-klausen@mail.tele.dk

Læs mere

Sammen står vi stærkere!

Sammen står vi stærkere! Sammen står vi stærkere! Bliv en del af vores MICE Netværk Fælles markedsføring af alle erhvervsturisme aktører 2014 Styrken ligger i forskelligheden Bliv partner i MICE Netværket hos VisitNordsjælland

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 320 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Transport-, bygnings-

Læs mere

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer BEK nr 1132 af 15/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-1936 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

MADE IN DENMARK Afrapportering

MADE IN DENMARK Afrapportering MADE IN DENMARK 2015 Afrapportering 1 Projektet Kampagnen Markedsføring af Danmark som golfferie-destination i forbindelse med den internationale goldturnering, Made in Denmark Periode Sommer 2015 Markeder

Læs mere

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Vi i Team Odsherred arbejder med markedsføringsprojekter, med fokus på hele Odsherred. Hvilke projekter, der sættes

Læs mere

ANALYSE-OPSUMMERING TYSKE OG DANSKE GÆSTER

ANALYSE-OPSUMMERING TYSKE OG DANSKE GÆSTER Bornholm ANALYSE-OPSUMMERING TYSKE OG DANSKE GÆSTER NORDSEE OSTSEE INDHOLD 1. Tyskerne har øje for Bornholm 2. Events der trækker besøgende til Bornholm 3. Danskerne elsker Bornholm 4. Den danske turist

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 20-06-2011 Kl. 12:45 Drejø Deltagere: Arne Ebsen, Mette Kristensen, Lars Milling, Preben Sørensen Afbud: Birgitte Svendsen Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1.

Læs mere

Velkommen til. TURISMEseminar. den 27. marts Projektet er støttet med midler fra:

Velkommen til. TURISMEseminar. den 27. marts Projektet er støttet med midler fra: Velkommen til TURISMEseminar den 27. marts 2014 Projektet er støttet med midler fra: TURISMEseminar 27. marts 2014 Program: Kl. 10.00 10.15 Velkomst v/formand Dorthe Winther Kl. 10.15 11.00 Præsentation

Læs mere

Markedsføringsplan for 2011 Viborg Turistbureau

Markedsføringsplan for 2011 Viborg Turistbureau Markedsføringsplan for 2011 Feriemagasinet Visit Viborg 2012: Der skal til 2012 videreudvikles et nyt feriemagasin med ny opbygning og nyt layout, herunder opsætning af annoncer for turistvirksomhederne.

Læs mere

DANSKE FÆRGER A/S KOMMUNIKATIONSPOLITIK - EJERNE - KUNDER - SAMARBEJDSPARTNERE - MEDIER & OFFENTLIGHED - MYNDIGHEDER - MEDARBEJDERE - HJEMMESIDE

DANSKE FÆRGER A/S KOMMUNIKATIONSPOLITIK - EJERNE - KUNDER - SAMARBEJDSPARTNERE - MEDIER & OFFENTLIGHED - MYNDIGHEDER - MEDARBEJDERE - HJEMMESIDE DANSKE FÆRGER A/S KOMMUNIKATIONSPOLITIK - EJERNE - KUNDER - SAMARBEJDSPARTNERE - MEDIER & OFFENTLIGHED - MYNDIGHEDER - MEDARBEJDERE - HJEMMESIDE Færgens kommunikation bygger på åbenhed, og skal opfattes

Læs mere

Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn

Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn // 16. maj 2011 Vi tror på værdien i at dele viden //1 Vi tror på værdien i at dele viden! Hos Digital Works sikrer vi, at virksomheder og organisationer

Læs mere

Foreløbig evaluering af fælleskommunal turismemarkedsføring 2013. Østdansk Turisme Juni 2013

Foreløbig evaluering af fælleskommunal turismemarkedsføring 2013. Østdansk Turisme Juni 2013 Foreløbig evaluering af fælleskommunal turismemarkedsføring 2013 Østdansk Turisme Juni 2013 Status her et halvt år inde i vores fælles turismemarkedsførings projekt er, at vi sammen har skabt 5.268 rejsebeslutninger

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer (Omtryk Yderligere evalueringer) ULØ Alm.del Bilag 16 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer (Omtryk Yderligere evalueringer) ULØ Alm.del Bilag 16 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer -17 (Omtryk - 16-11- - Yderligere evalueringer) ULØ Alm.del Bilag 16 Offentligt LÆSØ KOMMUNE Doktorvejen 2, Byrum 9940 Læsø www.laesoe.dk Den: 14-11- Sagsnr.: 825-2015-3532

Læs mere

Læsøfærgen Kapacitets behov for ny færge til den fremtidige færgebetjening af Læsø Præsentation KB

Læsøfærgen Kapacitets behov for ny færge til den fremtidige færgebetjening af Læsø Præsentation KB Læsøfærgen Kapacitets behov for ny færge til den fremtidige færgebetjening af Læsø Præsentation KB 5.10.2017 Side 1 1 Erfaringer andre steder fra Side 2 Trafikspring og årlig vækst Storebælt 12.000.000

Læs mere

VEJLEDNING OM STØTTE TIL PROJEKTER PÅ DE SMÅ ØER FRA MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTERS LANDDISTRIKTSPULJE 2. ANSØGNINGSRUNDE, 2013

VEJLEDNING OM STØTTE TIL PROJEKTER PÅ DE SMÅ ØER FRA MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTERS LANDDISTRIKTSPULJE 2. ANSØGNINGSRUNDE, 2013 VEJLEDNING OM STØTTE TIL PROJEKTER PÅ DE SMÅ ØER FRA MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTERS LANDDISTRIKTSPULJE 2. ANSØGNINGSRUNDE, 2013 Side 1 af 7 Indhold 1 - Østøtteloven... 3 2 - Projekter der

Læs mere

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads.

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads. Vedr. evt. færgesejlads Rudkøbing - Strynø - Marstal Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø behandlede på sit møde den 20. april 2015 første gang et forslag om at undersøge muligheden for etablering af sejlads

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 198 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 198 Folketinget Lovforslag nr. L 198 Folketinget 2018-19 Fremsat den 13. marts 2019 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll-Bille) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle

Læs mere

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra visse øer

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra visse øer BEK nr 867 af 26/08/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 28. august 2019 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2019-906 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Nyhedsbrev # 2 / 2016.

Nyhedsbrev # 2 / 2016. Nyhedsbrev # 2 / 2016. Agersø Kro Gastronomi & Logi Nu lakker det mod enden efter sæsonen 2016, og derfor er det tid til at gøre status. Sæsonen startede meget blæsende, hvilket bevirkede, at det var småt

Læs mere

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra visse øer

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra visse øer BEK nr 1131 af 15/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2018 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-1936 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Velkommen ombord på Tunø Færgen

Velkommen ombord på Tunø Færgen Velkommen ombord på Tunø Færgen I Hou elsker vi synet af den lille, røde Trunte af en færge, når den pløjer sig gesvindt gennem bølgerne og forbinder Tunø med fastlandet et par gange om dagen. Men hvordan

Læs mere

1. FanøFærgen a. Indledende orientering Jørgen Jensen indledte med en generel orientering om FanøFærgens planer for Fanøoverfarten.

1. FanøFærgen a. Indledende orientering Jørgen Jensen indledte med en generel orientering om FanøFærgens planer for Fanøoverfarten. Notat fra møde med Færgen den 27.4.2017 kl. 10. Deltagere: Jørgen Jensen, Lindy Kjøller, Jonny Hansen, Jørgen Boutrup, Kim Riis Sørensen, Erik Nørreby, Niels Heinel, Kristine Kaas Krog, Kjeld Nielsen,

Læs mere

Splash-kampagnen, 2014

Splash-kampagnen, 2014 Splash-kampagnen, 2014 Resultater: I 2014 planlægger vi indtil videre at deltage i Messecenter Herning, som nu er blevet Skandinaviens største feriemesse med mere end 63.000 besøgende i 2013. Den bornholmske

Læs mere

VEJLEDNING OM STØTTE TIL PROJEKTER PÅ DE SMÅ ØER 2. ANSØGNINGSRUNDE, 2015

VEJLEDNING OM STØTTE TIL PROJEKTER PÅ DE SMÅ ØER 2. ANSØGNINGSRUNDE, 2015 VEJLEDNING OM STØTTE TIL PROJEKTER PÅ DE SMÅ ØER MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTERS LANDDISTRIKTSPULJE 2. ANSØGNINGSRUNDE, 2015 Side 1 af 7 Indhold 1 - Østøtteloven... 3 2 - Projekter der kan

Læs mere

Resultat af brugerundersøgelse færgen Aarø

Resultat af brugerundersøgelse færgen Aarø Resultat af brugerundersøgelse færgen Aarø Teknik og Miljø har hen over sommeren 2010 gennemført en undersøgelse blandt brugerne af færgen Aarø. Undersøgelsen fokuserede på brugernes tilfredshed med færgen

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Udkast til lovforslag om opfølgning på færgeaftale. Forslag

Udkast til lovforslag om opfølgning på færgeaftale. Forslag Enhed Opgaver og Struktur Sagsbehandler Mona Boel Østergaard Koordineret med Sagsnr. 2018-2032 Doknr. 48080 Dato 09-01-2019 Udkast til lovforslag om opfølgning på færgeaftale Fremsat den xx. marts 2019

Læs mere

Fyld dit balkort: Aktørerne ved bordene!

Fyld dit balkort: Aktørerne ved bordene! Aftenens program: 16:30-16:45: Nina fra Naturturisme I/S: intro samt inspiration om pakker, koncepter og former for samarbejder 16:45-17:00: Introduktion af deltagerne 1 min. hver: sted/produkter/forventninger

Læs mere

Handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø. Transport og Besejling

Handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø. Transport og Besejling Handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø Transport og Besejling Program Arbejdsgruppe - Transport og Besejling 1. Godkendelse af referat fra møde 22. i arbejdsgruppen Transport og Besejling den 22. juni

Læs mere

TÆNKETANK FOR DANSK Ø TURISME

TÆNKETANK FOR DANSK Ø TURISME TÆNKETANK FOR DANSK Ø TURISME Kommissorium for tænketanken Tænketanken er nedsat i regi af projektet Øerne på turisme landkortet: Ø PAS 2017 Styregruppe til den praktiske ledelse af selve projektet består

Læs mere

Salg af billetter til arrangementer i Frederikshavn og omegn via www.frederikshavnerbilletten.dk

Salg af billetter til arrangementer i Frederikshavn og omegn via www.frederikshavnerbilletten.dk Turistservice 2008. Drive autoriseret grønt Turistbureau: Med skriftlig og mundtlig kvalificeret service og informationsbetjening på dansk, engelsk og tysk samt på de skandinaviske sprog. Servicering af

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt MINISTEREN Udvalget for Landdistrikter og Øer Folketinget Dato J. nr. 11. februar 2015 2015-423 Frederiksholms

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Færgesekretariatet er et samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets 18 ø-kommuner. Hovedformålet

Læs mere

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Formålet med vores strategi er: Generere flere overnatninger Generere flere arbejdspladser Generere større turismeomsætning Forbedre konkurrenceevnen Skabe bedre

Læs mere

Referat fra møde mandag den 5. oktober 2015 i arbejdsgruppen vedr. Bosætning, Erhverv og Turisme. Sagsnr. 15/11791

Referat fra møde mandag den 5. oktober 2015 i arbejdsgruppen vedr. Bosætning, Erhverv og Turisme. Sagsnr. 15/11791 Referat fra møde mandag den 5. oktober 2015 i arbejdsgruppen vedr. Bosætning, Erhverv og Turisme. Sagsnr. 15/11791 Sted: Fremtidsfabrikken, Svendborg Havn. Mødelokale Fremsynet. Mødetidspunkt kl. 1500-17.15

Læs mere

Budskaber fra informationsmødet

Budskaber fra informationsmødet Budskaber fra informationsmødet Hvad ser vi? Vi ser, at reklameopslag bliver markeret på en måde, der gør det svært at opdage, at opslaget er reklame, fx: Reklamemarkeringen forsvinder i anden tekst/illustrationer.

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

WWW.TOURDEBORNHOLM.DK

WWW.TOURDEBORNHOLM.DK HANDICAP Tour de Bornholm 3. september 2011 P HANDICA m l o h n r o B e Tour d ALLE kan e! g delta Danmarks største og sjoveste sportsarrangement for handicappede. En uge med flere aktiviteter Danmarks

Læs mere

Frans Hejgaard Adresse. Navn. Skallevej 6, Avernakø By Faaborg

Frans Hejgaard Adresse. Navn. Skallevej 6, Avernakø By Faaborg Navn Frans Hejgaard Adresse Skallevej 6, Avernakø By 5600 Faaborg E-mail hejgaard@strynet.dk Repræsenterer du et udvalg, forening, råd eller bestyrelse? Hvilket fagområde vil du Generelt indgive hørinssvar

Læs mere

Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne er en havn fyldt med Danmarks sejlende kulturarv

Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne er en havn fyldt med Danmarks sejlende kulturarv Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne er en havn fyldt med Danmarks sejlende kulturarv Et værtsskab for Træskibs Sammenslutningens pinsestævne er et fælles projekt for havnen, byens foreningsliv, handelsstand

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 10-02-2014 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Bjarne Madsen, Arne Ebsen, Preben Sørensen Afbud: Birgitte

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

på det danske marked Dialog med 5 segmenter: Personer med tilknytning Børnefamilier Under 30 år 30-55 år 55+ år

på det danske marked Dialog med 5 segmenter: Personer med tilknytning Børnefamilier Under 30 år 30-55 år 55+ år Segmentanalyse maj 2011 på det danske marked Dialog med 5 segmenter: Personer med tilknytning Børnefamilier Under 30 år 30-55 år 55+ år Beregningen baseres på følgende kilder: Overnatningsstatistik, Danmarks

Læs mere

- Afdække potentialet og i givet fald facilitere konkrete indkøbsaftaler, herunder også samdriftsmuligheder.

- Afdække potentialet og i givet fald facilitere konkrete indkøbsaftaler, herunder også samdriftsmuligheder. Færgesekretariatets arbejdsprogram 2016-17 Bilag 1 Arbejdet i Projektgrupperne Færgesekretariatets arbejde er især koncentreret om seks indsatsområder og til disse er der tilknyttet Projektgrupper med

Læs mere

Aalborg Kyst. Sammen er vi både attraktive og stærke! Aalborg Kyst Partner 2014

Aalborg Kyst. Sammen er vi både attraktive og stærke! Aalborg Kyst Partner 2014 Aalborg Kyst Partner 2014 Aalborg Kyst Sammen er vi både attraktive og stærke! KystPartner Du får eksklusiv synlighed af din virksomhed i vores InfoCentre Som KystPartner har du mulighed for at få netop

Læs mere

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som StorbyPartner 2014

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som StorbyPartner 2014 Velkommen som StorbyPartner 2014 Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! StorbyPartner 2014 StorbyPartner du vælger selv, hvor du vil være med Som Storbypartner i 2014 er du med, når

Læs mere

Smagsoplevelser. vejen til vækst

Smagsoplevelser. vejen til vækst Smagsoplevelser vejen til vækst INGREDIENSLISTE: Helle Bjerg Hellesøe Uddannet Cand. Mag i historie og kommunikation Baggrund blandt andet hos: Dansk Fødevare Forum Kokkelandsholdet RelationMedia Midtjysk

Læs mere

Splash-kampagnen, 2014

Splash-kampagnen, 2014 Splash-kampagnen, 2014 Resultater: I 2014 planlægger vi indtil videre at deltage i Messecenter Herning, som nu er blevet Skandinaviens største feriemesse med mere end 63.000 besøgende i 2013. Den bornholmske

Læs mere

Færge Analyse

Færge Analyse FærgeAnalyse 2019 1 Indhold Danmark bindes sammen af færger 4 Vækst over hele linjen 6 1. Nøgletal for færgefarten 8 5 færgefakta 10 Passagerer 12 Personbiler 13 Produktivitet 14 Dekomponering af passagertrafikken

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Klippefast i troen på fælles markedsføring

Klippefast i troen på fælles markedsføring Klippefast i troen på fælles markedsføring Kampagner Hvordan gik det generelt i 2017? Danmark Eksponeret budskabet om Bornholm over 50 mio. gange i indsatsområdet Tyskland Eksponeret budskabet om Bornholm

Læs mere

Tematiseret Oplevelsesudvikling inspireret af H.C. Andersen aka. Oplevelsesmaskinen

Tematiseret Oplevelsesudvikling inspireret af H.C. Andersen aka. Oplevelsesmaskinen Tematiseret Oplevelsesudvikling inspireret af H.C. Andersen aka Oplevelsesmaskinen Fortællerruten Kongens Fadebur Tænd for Familierne At Rejse er at (op)leve Eventyrlig Efterårsferie Fynske Høstfester

Læs mere

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013 DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013 FORMÅL OG PROCES Denvigtige sønderjyske turisme I 2010 brugte turister 3,3 mia. kr. i destinationen lig med en værditilvækst på 1,7 mia. kr. i

Læs mere

Til rette vedkommende.

Til rette vedkommende. Fra: Christian Sendt: 13. april 2019 10:21 Til: Erhverv Postkasse Emne: Ansøgning om tildeling af midler fra Markedsføringspuljen ( Dragør Madmarked ) Til rette vedkommende. I forbindelse med at vi for

Læs mere

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm Dato J. nr. 11. decemer 2014 2014-3228 Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti

Læs mere