Inspirationsmateriale vedr. børneattester

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inspirationsmateriale vedr. børneattester"

Transkript

1 Inspirationsmateriale vedr. børneattester Indledning Der hersker en del tvivl og usikkerhed om kravet om børneattester for flygtninge, der ansættes i dagtilbud, skoler o.lign. KL har derfor udarbejdet dette inspirationsmateriale, der beskriver reglerne omkring børneattester og som kan inspirere til, hvordan man på anden vis kan tilgodese de beskyttelseshensyn, der ligger bag børneattester bl.a. gennem fastsættelse af en række procedurer. De beskrevne procedurer og opmærksomhedspunkter er baseret på erfaringer fra og dialog med en række kommuner i situationer, hvor der indhentes børneattester for personer, der kun har haft kort ophold i Danmark. Det bemærkes, at nedenstående ikke kun gælder flygtninge, men også f.eks. familiesammenførte, EU-borgere og danskere, der har været udrejst i en årrække etc. S Side 1 af 7 Spørgsmålet om børneattester i ovennævnte tilfælde aktualiseres af, at antallet af nye flygtninge og familiesammenførte i virksomhedsrettede tilbud er og bliver langt større end hidtil. Med ændringerne i Integrationsloven, der trådte i kraft pr , skal den enkelte kommune give udlændinge, der er berettiget til integrationsydelse, et virksomhedsrettet tilbud i form af virksomhedspraktik eller løntilskud. Erfaringsmæssigt har børn- og ungeområdet i høj grad været anvendt til virksomhedsrettede tilbud til målgruppen. Nogle kommuner finder, at ansættelse af personer med flygtningebaggrund i virksomhedspraktik i en vuggestue eller børnehave, kan understøtte samarbejdet med forældre til nyankomne børn med flygtningebaggrund. Derudover finder nogle kommuner, at det er hensigtsmæssigt at ansætte personer med flygtningebaggrund i dagtilbud og skoler, fordi kommunerne pt. skal integrere mange børn og unge med flygtningebaggrund, og derfor kan have brug for ansatte, som kan tale flere sprog. Samtidig ændrer flere kommuner organiseringen på skoleområdet således, at man i stedet for modtagelsesklasser integrerer elever direkte i de almindelige folkeskoleklasser, suppleret med undervisning på modtagehold på den skole, hvor eleven går. Sådanne organisatoriske ændringer kan øge behovet for, at man på den enkelte skole ansætter medarbejdere, som f.eks. taler arabisk og kender flygtningebørnenes kulturelle baggrund.

2 Hertil kommer, at børn- og ungeområdet kan være en væsentlig integrationsvej, allerede fordi det udgør en meget stor del af det kommunale arbejdsmarked. Ca. 2/5 af alle kommunalt ansatte arbejder således med børn i alderen 0 til 15 år. KL har modtaget en lang række henvendelser vedr. brugen af børneattester i forbindelse med ansættelse og beskæftigelse af flygtninge. Henvendelserne udspringer alle sammen af det forhold, at børneattesten i de fleste tilfælde kun dækker den tid en flygtning har opholdt sig i Danmark, hvorfor børneattesten opleves som ufuldstændig i disse situationer. KL har derfor udarbejdet dette inspirationsmateriale til illustration af reglerne, samt til inspiration i forhold til hvordan kommunen på anden vis kan tilgodese de beskyttelseshensyn, der ligger bag børneattester. Det er i den forbindelse vigtigt at understrege, at det helt generelt gælder, at nok giver børneattester en mulighed for, at man ikke uforvarende kommer til at ansætte en person, der i Danmark har en dom for seksualforbrydelser begået mod mindreårige. Men børneattester giver ikke og har aldrig givet en garanti mod at sådanne forhold ikke foreligger eller kan opstå. Netop derfor kan det give mening at fastlægge en procedure for, hvordan man vil håndtere ansættelse af flygtninge på børn og ungeområdet. S Side 2 af 7 7 Opmærksomhedspunkter Overvej både de muligheder og de udfordringer ansættelse af flygtninge på børn- og ungeområdet kan give i kommunen I skal altid indhente en børneattest, men lad ikke børneattesten stå alene I må ikke stille et absolut krav om, hvor langt børneattesten går tilbage. Der er ikke hjemmel i børneattestloven til at stille krav til, hvor længe en børneattest skal gå tilbage for at være gyldig Iværksæt procedurer, der både sikrer agtpågivenhed og støtter den, der ansættes, f.eks. o o o Screen formelle og uformelle færdigheder på børn- og ungeområdet Instruer praktikanten/den ansatte grundigt og beskriv opgaver tydeligt og overvej en mentor Informer grundigt og kommuniker åbent til forældre og andre om hvem der ansættes i dagtilbud og skoler Det retlige udgangspunkt hvad siger Børneattestloven? Det følger af Børneattestloven, at arbejdsgiver altid skal indhente en børneattest, inden man ansætter eller beskæftiger personer, der som led i udførel-

3 sen af deres opgaver skal have direkte kontakt med børn under 15 år. Kravet gælder også ved ansættelse og beskæftigelse af personer, der fast færdes blandt børn under 15 år, og som derved har mulighed for at opnå direkte kontakt med børn. Arbejdsgiver skal altid indhente en børneattest, inden man ansætter og beskæftiger personer, der skal have direkte kontakt med børn under 15 år. Børneattestloven er en rammelov, der bemyndiger vedkommende minister til at fastsætte nærmere regler om indhentelse af børneattest inden for ministeriets ressortområde. Det betyder, at de nærmere regler for, hvornår der skal indhentes børneattest, er fastsat i en række bekendtgørelser under de respektive ministerier. S Side 3 af 7 De relevante bekendtgørelser for dagtilbud og skoleområdet er: Bekendtgørelse nr. 494 af 21. maj 2014 om indhentelse af børneattest ved ansættelse og beskæftigelse af personer i skoler, fritids- og klubtilbud og Bekendtgørelse nr. 599 af 30. april 2015 om dagtilbud. Der findes tilsvarende lovgivning på en række øvrige områder, der kan være relevante for kommunerne (serviceloven etc.) En børneattest er en særlig form for straffeattest, som udelukkende indeholder oplysninger om domme mv. om visse seksualforbrydelser begået mod børn under 15 år. Børneattesten adskiller sig derudover fra en traditionel straffeattest ved, at oplysningerne på en børneattest ofte fremgår i længere tid. Hvor længe oplysningerne fremgår, afhænger af den begåede lovovertrædelse og straffen herfor. Oplysningerne om en begået lovovertrædelse vil fremgå af børneattesten i mindst 10 år regnet fra f.eks. dommen, løsladelsen eller bødens betaling. Domme for visse sædelighedsforbrydelser slettes tidligst efter 20 år regnet fra f.eks. dommen eller løsladelsen, mens domme for grove sædelighedsforbrydelser vil fremgå mindst til den registrerede fylder 80 år, i nogle tilfælde til den registrerede dør. Indhentelse af børneattest forudsætter samtykke fra den person, som oplysningerne vedrører. Der kan i øvrigt henvises til politiets hjemmeside Børneattester kan ikke stå alene Børneattesten er et vigtigt redskab til brug for ansættelse og beskæftigelse af personer, der skal have kontakt med børn under 15 år. Men en børneattest kan ikke stå alene.

4 Indhentelse af børneattester er kun et delelement i vurderingen af, om man ønsker at beskæftige en konkret person. I forarbejderne til Børneattestloven er det således angivet, at såvel i institutioner, som foreninger mv må ordningen således suppleres af bl.a. oplysninger og referencer vedrørende de pågældende medarbejderes tidligere ansættelsesforløb mv., ligesom der må være opmærksomhed om spørgsmålet i den almindelige daglige omgang med børnene. Dette gælder såvel ansættelse af medarbejdere i ordinære stillinger som beskæftigelse af personer under særlige ansættelses- eller tilknytningsformer, herunder personer som for nylig er kommet til Danmark. En børneattest kan ikke stå alene. Der skal altid være tale om en konkret helhedsvurdering uanset hvor lang tid en person har haft ophold i Danmark. Det er ikke et krav, at børneattesten skal være uden anmærkninger for, at man kan opnå ansættelse eller beskæftigelse i en stilling med kontakt til børn under 15 år. Den ansættende arbejdsgiver skal altid træffe afgørelse om ansættelse eller beskæftigelse af en person ud fra et samlet konkret og individuelt skøn af, om en person har de rigtige kvalifikationer og er egnet til stillingen. Børneattesten - med eller uden anmærkninger indgår dermed som et delelement i vurderingen af, om personen er egnet til stillingen. S Side 4 af 7 Kravet om at indhente en børneattest er opfyldt, selv om børneattesten kun går kort tid tilbage, fordi den pågældende kun har opholdt sig kort tid i Danmark, f.eks. fordi den pågældende har opholdt sig i udlandet i en længere periode, herunder evt. fordi den pågældende er kommet til Danmark som flygtning. Der gælder således ikke et generelt krav efter børneattestlovgivningen om, hvor lang tid en børneattest skal gå tilbage. En børneattest opfylder således formelt set lovgivningens krav uanset hvor lang en periode den reelt dækker. Som nævnt ovenfor skal den ansættende arbejdsgiver altid træffe afgørelse om ansættelse eller beskæftigelse ud fra et samlet konkret og individuelt skøn. I konsekvens heraf må en arbejdsgiver ikke på forhånd opstille krav som betingelse for ansættelsen - eksempelvis at børneattesten også reelt dækker et bestemt tidsrum. Det forhold, at en børneattest ikke går lang tid tilbage, kan og bør imidlertid indgå i den samlede vurdering af personens kvalifikationer. Der må ikke på forhånd opstilles krav om, at en børneattest skal gå et bestemt antal år tilbage. Der er til gengæld intet til hinder for, at den ansættende arbejdsgiver anmoder om yderligere informationer om en ansøger i de situationer, hvor børneattesten vurderes ikke at være dækkende. Her vil det bero på det almindelige forvaltningsretlige krav om saglighed og de grundlæggende principper i persondatalovens 5, i hvilket omfang yderligere oplysninger bør tilvejebringes.

5 Arbejdsgiver skal i den forbindelse også være opmærksom på, at det følger af forskelsbehandlingsloven, at en arbejdsgiver ikke, direkte eller indirekte, må forskelsbehandle bl.a. på grund af race, hudfarve, national, social eller etnisk oprindelse. Det er derfor vigtigt, at man i forbindelse med opstilling af sådanne supplerende krav til dokumentation over for personer, der, fordi vedkommende har befundet sig i udlandet, alene kan præstere en børneattest, der reelt dækker en kortere periode af personens livsbane ikke på nogen måde begrunder de supplerende krav med personens race, hudfarve, nationale, sociale eller etniske oprindelse. I så fald vil der nemlig være betydelig risiko for, at det vil blive anset for direkte forskelsbehandling og dermed en overtrædelse af forskelsbehandlingslovens regler. Det betyder, at begrundelsen for eventuelle supplerende krav alene må være det forhold, at personen har befundet sig i Danmark i så kort tid, at børneattesten ikke har den forudsatte værdi. Det er derfor væsentligt, at eventuelle supplerende krav ikke ensidigt eller primært bringes i anvendelse over for personer af en bestemt race, hudfarve, etnisk oprindelse etc., men at de anvendes på helt tilsvarende vis i forhold til personer af eksempelvis etnisk dansk oprindelse, der har befundet sig i udlandet i en sammenlignelig periode. S Side 5 af 7 Det skal også bemærkes, at selvom eventuelle supplerende krav til dokumentation for personens hidtidige livsbane skyldes et tilsyneladende neutralt kriterium nemlig at personens børneattest ikke reelt kan anses for dækkende, fordi personen i en del af den relevante periode ikke har befundet sig i Danmark kan der være risiko for, at et sådant krav vil blive anset for indirekte forskelsbehandling. Det skyldes, at kriteriet, når det anvendes, muligvis stiller personer af en bestemt race, hudfarve, national, social eller etnisk oprindelse ringere end andre personer. Der vil dog ikke være tale om indirekte forskelsbehandling i strid med forskelsbehandlingsloven, hvis kriterierne må vurderes at være objektivt begrundet i et sagligt formål, og midlerne til at opfylde dette formål er hensigtsmæssige og nødvendige. Kravet om hensigtsmæssighed indebærer, at eventuelle supplerende krav reelt skal være egnede til at opfylde det formål, som reglerne om børneattester er tiltænkt at varetage. På den anden side indebærer kravet om nødvendighed, at eventuelle supplerende krav ikke må gå videre end formålet tilsiger. Inspiration til supplement af børneattester Det har som nævnt aldrig været tanken, at en børneattest skal stå alene. Og det forhold, at en børneattest i nogle tilfælde kun går kort tid tilbage kalder på, at man nøje overvejer en procedure eller lignende, der sikrer, at man er særlig agtpågivende og som samtidig støtter op om den person, man har ansat. Med inspiration fra kommunernes praksis beskrives nedenfor en række eksempler på dette.

6 Grundig screening af vedkommendes formelle og uformelle færdigheder på børn- og ungeområdet Alle nytilkomne flygtninge screenes for deres faglige og personlige kvalifikationer bl.a. skolegang, uddannelse og erhvervserfaring fra hjemlandet, sprogkundskaber, fysisk og psykisk helbred samt egne ønsker til job mv. når de ankommer til kommunen. Screeningen sker på baggrund af dokumentation fra Udlændingestyrelsen, Røde Kors og fra samtaler med den enkelte flygtning. Oplysningerne dokumenteres, og når der kommer nye væsentlige oplysninger om flygtningenes personlige og faglige forudsætninger f.eks. udvikling i sprogkundskaber, nye helbredsforhold eller ændring af jobønsker mv. indarbejdes det løbende i dokumentationen. Visitation til en virksomhedsrettet indsats på en kommunal arbejdsplads bør altid indledes med en samtale mellem flygtning, sagsbehandler og virksomhedskonsulent for at sikre det rette match med arbejdspladsen. Her inddrages erfaringerne med flygtningens personlige ressourcer fra tidligere forløb på f.eks. højskole, sprogskole eller tidligere praktik i en virksomhed. S Side 6 af 7 Flygtninge, der for eksempel pga. traumer eller psykiske helbredsproblemer er præget af stress, uro, aggressivitet eller lignende, kan efter en konkret vurdering afvises til praktikforløb, der indeholder omsorgsfunktioner f.eks. i dagtilbud eller plejecentre. Alle virksomhedsrettede forløb kan indledes med, at flygtningen har et forudgående besøg på praktikstedet sammen med en virksomhedskonsulent. På besøget gennemgås retningslinjerne med virksomhedskonsulenten og lederen. Praktikken besluttes først endeligt, når institutionen på baggrund af besøget melder tilbage, at de godkender, at praktikanten kan starte. Dvs. lederen beslutter om praktikanten kan ansættes. Mentorordning samt grundig instruktion af praktikanter En mulighed er også, at lederen udpeger en mentor, når praktikanten begynder sin ansættelse. Praktikanten skal hver dag følge en mentor i det daglige arbejde på arbejdspladsen. Mentor bør være en fastansat medarbejder med solid faglig viden og erfaring inden for arbejdsfeltet. Mentor skal være i stand til at kommunikere med praktikanten på en måde, så der kan foregå vejledning. Mentor skal have kendskab til praktikantens erfaringer og udviklingspotentialer og bruge det i vurderingen af, hvilke opgaver og aktiviteter praktikanten kan indgå i. Mentor skal yde faglig vejledning i konkrete situationer f.eks. ved pædagogiske aktiviteter og lignende. Det er mentors opgave at vejlede praktikanten i forhold til de opgaver vedkommende kan indgå i. Hvis mentor er fraværende på grund af f.eks. ferie eller sygdom, er lederen ansvarlig for, at praktikanten følger en anden erfaren medarbejder i perioden. Instruktion af flygtninge kan også ske ved områdetilpassede minikurser, hvor der sker en overordnet introduktion til f.eks. dagtilbud eller skoler.

7 Retningslinjer for information til forældre og andre om ansættelse af praktikanter Det kan være en god ide at sikre, at forældre, pårørende og brugere i øvrigt er informeret om, at kommunen beskæftiger flygtninge. Dette kan ske via kommunes hjemmeside og på arbejdspladsernes hjemmesider. I orienteringen kan det fremgå hvilke opgaver praktikanter kan forventes at varetage, mentorordning mv. Desuden kan der laves opslag på den enkelte arbejdsplads, så forældre og pårørende og ældre mv. er informeret om, hvem der er ansat på arbejdspladsen. S Side 7 af 7

Vejledning om børneattester

Vejledning om børneattester Vejledning om børneattester Hvad er en børneattest? En børneattest er en særlig form for straffeattest, som udelukkende indeholder oplysninger om domme m.v. om visse seksualforbrydelser begået mod børn

Læs mere

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Status på integrationsindsatsen i Assens kommune I indeværende notat gives en status på integrationsindsatsen i Assens kommune

Læs mere

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 6. Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2014-187836 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering en status på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

ANSÆT EN FLYGTNING I EN ORDINÆR STILLING OG FÅ EN BONUS

ANSÆT EN FLYGTNING I EN ORDINÆR STILLING OG FÅ EN BONUS ANSÆT EN FLYGTNING I EN ORDINÆR STILLING OG FÅ EN BONUS Hvis du ansætter en nyankommen flygtning eller familiesammenført til en flygtning i et år eller mere har du mulighed for at ansøge om en bonus på

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt BILAG ad spm. nr. 24 (L 189) Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Hvilken rolle spiller integrationskontrakten i forhold til integrationsprogrammet?

Hvilken rolle spiller integrationskontrakten i forhold til integrationsprogrammet? Om integrationsprogrammet Dette notat er en gennemgang, af de væsentligste elementer i integrationsprogrammet. Notatet er rettet mod medarbejdere i Integrationsnet, og har primært til formål at tilbyde

Læs mere

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16 Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF 189 15/16 Med ikrafttrædelse 1.7.2016 Ændring i reglerne vedr. helbredsmæssig vurdering Ændringen indebærer, at kommunalbestyrelsen

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. oktober 2015 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalier Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget Lederen tager initiativ til nedsættelse

Læs mere

Til Ninna Thomsen, MB. Sagsnr Dokumentnr Kære Ninna Thomsen

Til Ninna Thomsen, MB. Sagsnr Dokumentnr Kære Ninna Thomsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen NOTAT Til Ninna Thomsen, MB E-mail: Ninna_Thomsen@br.kk.dk Kære Ninna Thomsen 24-08-2015 Sagsnr. 2015-0159100 Dokumentnr. 2015-0159100-7

Læs mere

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009.

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Overordnet integrationsstrategi Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 0 Indledning.... 1 Visionen.... 1 Modtagelsen.... 2 Uddannelse.... 3 Børn og unge....

Læs mere

at undgå diskrimination

at undgå diskrimination GODE RÅD OM... at undgå diskrimination SIDE 1 indhold 3 Indledning 3 Begrebet forskelsbehandling 4 Chikane 4 Nationalitet 4 Handicap 5 Alder 6 Registrering 7 Godtgørelse for overtrædelse af loven 7 Ugyldige

Læs mere

VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST

VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST Indhold ANSØGNING OM VIELSESBEMYNDIGELSE... 2 Ægteskabsloven... 2 LOV OM ÆGTESKABS INDGÅELSE OG OPLØSNING... 2 En vielse med

Læs mere

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Organisering i Aktiv indsats og Integration Modtagelse/boligplacering Beskæftigelses

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. marts 2016 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalia Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget lederen tager initiativ til nedsættelse af

Læs mere

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet (sab@uibm.dk og sox@uibm.dk) DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet integrationsprogram

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Indhentning af straffeattester

Indhentning af straffeattester Indhentning af straffeattester - ved ansættelser på børne- og ungeområdet 1) Indledning Bekendtgørelse nr. 218 af 27. marts 2001 om behandling af personoplysninger i Det Centrale Kriminalregister trådte

Læs mere

Vejledning om indhentelse af børneattester ved erhvervsdrivendes ansættelse af turistguider, børnepassere mv.

Vejledning om indhentelse af børneattester ved erhvervsdrivendes ansættelse af turistguider, børnepassere mv. September 2009 Vejledning om indhentelse af børneattester ved erhvervsdrivendes ansættelse af turistguider, børnepassere mv. Formålet med lov om børneattester er at skabe et grundlag for en styrket indsats

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier:

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier: Den gode jobsamtale De fleste husker tydeligt deres seneste jobsamtale hvem der deltog, hvor samtalen blev afholdt, og som regel også helt konkrete spørgsmål eller svar derfra. Det gør vi, fordi vi husker

Læs mere

Dialog med jobcentret. Rummelighed på arbejdsmarkedet

Dialog med jobcentret. Rummelighed på arbejdsmarkedet Dialog med jobcentret Rummelighed på arbejdsmarkedet Introduktion Rummelighed på arbejdsmarkedet er en vision om, at der er brug for alle på arbejdsmarkedet, og at personer med nedsat arbejdsevne får mulighed

Læs mere

Orientering om indhentelse af straffe- og børneattester

Orientering om indhentelse af straffe- og børneattester Punkt 11. Orientering om indhentelse af straffe- og børneattester 2017-038507 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering om, at der i årene 2016, 2017 og 2018 er indhentet henholdsvis

Læs mere

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Mindreårige udlændinge der er omfattet af ordningen 2.1. Personlige repræsentanter

Læs mere

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Vision: Alle borgere i Holstebro Kommune uanset etnisk eller kulturel baggrund indgår i og bidrager som aktive medborgere til det fælles samfund med

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N H O S H A B

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N H O S H A B B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N H O S H A B 1. Indledning 1.1 Når du søger en ledig stilling hos HAB skal du være opmærksom på, vi

Læs mere

Hvilke ansættelsesvilkår gælder for IGU? Uddybende forklaring på løn- og ansættelsesvilkår i IGU

Hvilke ansættelsesvilkår gælder for IGU? Uddybende forklaring på løn- og ansættelsesvilkår i IGU Hvilke ansættelsesvilkår gælder for IGU? Uddybende forklaring på løn- og ansættelsesvilkår i IGU Indledning Denne folder beskriver, hvilke løn- og ansættelsesvilkår en flygtning eller familiesammenført,

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. marts 2016 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalier Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget lederen tager initiativ til nedsættelse

Læs mere

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 7. Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2014-187836 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Ringkøbing-Skjern Kommunes retningslinjer om private børnepasseres brug af vikarer

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Ringkøbing-Skjern Kommunes retningslinjer om private børnepasseres brug af vikarer 2014-190698 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 14-0 8-2015 Henvendelse vedrørende Ringkøbing-Skjern Kommunes retningslinjer om private børnepasseres brug af vikarer Du har den 3. september 2014

Læs mere

REVISIONSRAPPORT Børne- og Ungdomsforvaltningen

REVISIONSRAPPORT Børne- og Ungdomsforvaltningen 2. maj 2017 REVISIONSRAPPORT 2016 Børne- og Ungdomsforvaltningen Opfølgning revisionsbemærkning 2015 Børneattester MODTAGER Tobias Børner Stax, BUF Steen Enemark Kildesgaard, BUF INTERN REVISION Jesper

Læs mere

Behandling af personoplysninger i rekrutteringsprocessen

Behandling af personoplysninger i rekrutteringsprocessen Behandling af personoplysninger i rekrutteringsprocessen 2 B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N 1. Indledning 1.1 Når du søger en ledig

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 4. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

REVISIONSRAPPORT Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Børneattester

REVISIONSRAPPORT Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Børneattester 9. februar 2017 REVISIONSRAPPORT 2016 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen MODTAGER Bjarne Winge Michael Baunsgaard Schreiber INTERN REVISION Jesper Andersen Solveig Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Borgmester Peder Chr. Kirkegaard Skive Kommune Torvegade Skive Kære Peder Chr. Kirkegaard

Borgmester Peder Chr. Kirkegaard Skive Kommune Torvegade Skive Kære Peder Chr. Kirkegaard Borgmester Peder Chr. Kirkegaard Skive Kommune Torvegade 10 7800 Skive sk@skivekommune Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K T +45 7220 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 Kære Peder

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN For integrationsborgere i Svendborg Kommune Målgruppe: Borgere på integrationsydelse, der er i gang med Integrationsprogrammet og er visiteret som jobparate eller

Læs mere

Informationsbrev om midlertidige forældremyndighedsindehavere til uledsagede og ledsagede flygtningebørn 1 med opholdstilladelse

Informationsbrev om midlertidige forældremyndighedsindehavere til uledsagede og ledsagede flygtningebørn 1 med opholdstilladelse Notat Til samtlige kommuner og Statsforvaltningen Informationsbrev om midlertidige forældremyndighedsindehavere til uledsagede og ledsagede flygtningebørn 1 med opholdstilladelse 1. Indledning Flygtningebørn

Læs mere

Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse

Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse 1/11 Politisk såvel som i den integrationsfaglige indsats er der stort fokus på at sikre job og selvforsørgelse for flygtninge.

Læs mere

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Side 1 af 10 Indhold Borgerstyret Personlig Assistance 96 3 Borgerstyret Personlig Assistance 95 7 Side 2 af 10 Kvalitetsstandard

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. ansættelse af flygtninge og familiesammenførte som IGU-praktikanter

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. ansættelse af flygtninge og familiesammenførte som IGU-praktikanter REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 031-2016 Vejledning vedr. ansættelse af flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Indhentning af straffeattester i Faaborg-Midtfyn Kommune

Indhentning af straffeattester i Faaborg-Midtfyn Kommune Indhentning af straffeattester i Faaborg-Midtfyn Kommune Godkendt af Direktionen den 20. november 2006 Ændret redaktionelt den 17. januar 2007 (blankethenvisning) INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Hvorfor straffeattester

Læs mere

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde 13-06-2018 Fakta Kvote: 2014: 27 flygtninge 2015: 88 flygtninge 2016: 70 flygtninge 2017: 24 flygtninge 2018: 6 flygtninge (kvote) 2019: 7 flygtninge (kvote) Til

Læs mere

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010 Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsbrev om revideret vejledningstekst vedr. lukkedage Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail ism@ism.dk www.ism.dk Med

Læs mere

JAA Formål. Mål med aftalen. Samarbejdsområder (mulige):

JAA Formål. Mål med aftalen. Samarbejdsområder (mulige): Skabelon Formål. Partnerskabsaftalen mellem (xxx Virksomhed) og Jobcenter Viborg tager udgangspunkt i et fælles ønske om at sikre virksomheden kvalificeret arbejdskraft samt styrke borgernes mulighed for

Læs mere

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Aftale om socialt partnerskab mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Roskilde kommune, april 2008 Jobcentret i Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder som myndighed

Læs mere

Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune

Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune Formål (integrationsloven) 1. Lovens formål er at sikre, at nyankomne udlændinge får mulighed for at udnytte deres evner og ressourcer med henblik

Læs mere

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen:

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen: Indhold Denne guide skal hjælpe kommunerne med at afklare, hvilke målgrupper der er omfattet af undtagelsesbestemmelsen til 225-timersreglen. På Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

FAKTA OM ORDNINGER FOR AT ANSÆTTE ELLER INDSLUSE FLYGTNINGE PÅ VIRKSOMHEDER

FAKTA OM ORDNINGER FOR AT ANSÆTTE ELLER INDSLUSE FLYGTNINGE PÅ VIRKSOMHEDER FAKTA OM ORDNINGER FOR AT ANSÆTTE ELLER INDSLUSE FLYGTNINGE PÅ VIRKSOMHEDER KORT FORTALT Denne folder beskriver de forskellige ordninger, der kan hjælpe nytilkomne flygtninge og familiesammenførte ind

Læs mere

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger 05.25 Side 1 Aftale om integrations- og oplæringsstillinger KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side 05.25 Side 2 Indledning... 3 1. Aftalens område... 4 2. Formål... 4

Læs mere

Delmål 2019 Delmål 2020 Resultatmål 2021

Delmål 2019 Delmål 2020 Resultatmål 2021 Bilag 1. Tillæg til samarbejdsaftale for Halsnæs Kommune (Nedenstående er under udarbejdelse og derfor ikke bindende) KAPITEL 6, DEL2 : DELMÅL OG INDSATSER Skema 6.x: Skema til opstilling af delmål og

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted Koncept for PARTNERSKABSAFTALE Mellem en virksomhed og Jobcenter Ringsted Udarbejdet i juni 2007 1 Redskaber der kan indgå i samarbejdet I herværende aftale om socialt partnerskab mellem x virksomhed og

Læs mere

ANSÆT EN FLYGTNING I EN ORDINÆR STILLING OG FÅ EN BONUS

ANSÆT EN FLYGTNING I EN ORDINÆR STILLING OG FÅ EN BONUS ANSÆT EN FLYGTNING I EN ORDINÆR STILLING OG FÅ EN BONUS Hvis du ansætter en nyankommen flygtning eller familiesammenført til en flygtning i et år eller mere, har du mulighed for at ansøge om en bonus på

Læs mere

B E H AN D L I N G AF P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N

B E H AN D L I N G AF P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Modtagelse af ansøgninger... 2 3. Samtaler... 2 4. Indhentelse af oplysninger og referencer... 2 5. Brug af personlighedstest... 3 6. Straffeattest... 4 7. Børneattest...

Læs mere

Vejledning om offentlige straffeattester

Vejledning om offentlige straffeattester Hvad er en offentlig straffeattest Vejledning om offentlige straffeattester Offentlige myndigheder kan i visse bestemte situationer indhente en straffeattest, der indeholder flere oplysninger end en privat

Læs mere

Ordning for kommunale virksomhedspraktikker

Ordning for kommunale virksomhedspraktikker Ordning for kommunale virksomhedspraktikker 2016-1 - Indhold INDLEDNING... 3 FORMÅLET MED VIRKSOMHEDSPRAKTIK... 3 FORMÅLET MED ORDNINGEN... 4 ARBEJDSGANG/ÅRSCYKLUS FOR HÅNDTERING AF ORDNINGEN... 4 PRINCIPPERNE

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNES INTEGRATIONSINDSATS FOR FLYGTNINGE

KØBENHAVNS KOMMUNES INTEGRATIONSINDSATS FOR FLYGTNINGE KØBENHAVNS KOMMUNES INTEGRATIONSINDSATS FOR FLYGTNINGE 1 Københavns Kommunes INTEGRATIONSINDSATS God og vellykket integration er en forudsætning for, at vi kan blive ved med at have en stærk, sammenhængende

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Notat 16. marts 2017 Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Regeringen og arbejdsmarkeds parter indgik i marts 2016 en trepartsaftale om arbejdsmarkedsintegration. Aftalen indeholdt forskellige

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 1. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Hvor kommer jeres næste medarbejder fra?

Hvor kommer jeres næste medarbejder fra? Hvor kommer jeres næste medarbejder fra? Nye danskere - ny arbejdskraft Et tilbud til virksomheden fra kommuner, AF, DA og LO i Frederiksborg Amt Nye danskere - ny arbejdskraft Overvejer I at ansætte nye

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration

Strategi for modtagelse og integration Strategi for modtagelse og integration - Opfølgningsnotat september 2016 Dette notat er et oplæg til form og indhold i den planlagde kvartalsvise opfølgning på implementeringen af Strategi for modtagelsen

Læs mere

Integration af udlændinge

Integration af udlændinge Opdateret september 2018 Integration af udlændinge Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

Forslag til budgetreduktion Titel: Nytteindsats. Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job. Nr.: EBU 1. Nuværende budget (afrundet til.

Forslag til budgetreduktion Titel: Nytteindsats. Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job. Nr.: EBU 1. Nuværende budget (afrundet til. Nytteindsats EBU 1 614.000 kr. Nytteindsats er et tilbud vi skal give til de åbenlyst uddannelsesparate klare kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Borgerne henvises til indsatsen såfremt de ikke kan henvises

Læs mere

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 1 Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år Socialforvaltningens boligsociale anvisning

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

CPR-opgørelse af medarbejderstabens oprindelse

CPR-opgørelse af medarbejderstabens oprindelse CPR-opgørelse af medarbejderstabens oprindelse Vejledning til arbejdsgivere om mulighederne for at anvende CPR oplysninger til en opgørelse over medarbejderes oprindelse. Hvorfor en vejledning om CPR-opgørelse

Læs mere

Forskelsbehandlingsloven. Workshop TR tema kursus Svendborg MAJ2018

Forskelsbehandlingsloven. Workshop TR tema kursus Svendborg MAJ2018 Forskelsbehandlingsloven Workshop TR tema kursus Svendborg MAJ2018 Hvad er forskelsbehandling? 1 Ved forskelsbehandling forstås; enhver direkte eller indirekte forskelsbehandling pga: race, hudfarve, religion

Læs mere

Integration af medarbejdere

Integration af medarbejdere Opdateret september 2019 Integration af medarbejdere Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

Bilag 2 GLADSAXE KOMMUNE. Kontraktbilag 3. Uddannelses- og sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation

Bilag 2 GLADSAXE KOMMUNE. Kontraktbilag 3. Uddannelses- og sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation Bilag 2 GLADSAXE KOMMUNE Kontraktbilag 3 Uddannelses- og sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation 10.05.2012 Indholdsfortegnelse 1. Generelt 3 2. Krav om uddannelsesklausuler 4 3. Krav

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser og udbydere af danskuddannelse til voksne udlændinge

Til samtlige kommunalbestyrelser og udbydere af danskuddannelse til voksne udlændinge Til samtlige kommunalbestyrelser og udbydere af danskuddannelse til voksne udlændinge Orienteringsskrivelse om ændringer af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. med ikrafttræden den 1. januar

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.: E-mail: Tidligere

Læs mere

Retningslinier for indhentelse af straffeattester

Retningslinier for indhentelse af straffeattester Emne: Retningslinier for indhentelse af straffeattester Indledning: Grundlag: Straffeattester/ 36-oplysning (børneattest) Der indhentes normalt ikke straffeattest eller andre oplysninger fra Kriminalregistret

Læs mere

Juridiske forhold i samarbejdet mellem kommunen og civilsamfundet

Juridiske forhold i samarbejdet mellem kommunen og civilsamfundet Vedrørende: Juridiske forhold i samarbejdet med frivillige Sagsnavn: Flagskib 1 - Aktivt medborgerskab og Frivillighed Sagsnummer: 15.00.00-A00-11-13 Skrevet af: Line Bøgelund Sand Forvaltning: Social

Læs mere

Integrationspolitik 2014

Integrationspolitik 2014 Integrationspolitik 2014 Kommunalbestyrelsen den 19. august 2014 1. Indledning Integrationspolitikken beskriver rammen for integrationsindsatsen i Norddjurs Kommune. I Norddjurs Kommune er godt 6 % af

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 2015-000899 Ændringsforslag til L 198 til 2. behandlingen af Forslag

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Dato for besøg: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.:

Læs mere

Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse

Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse Enhed: Socialtilsyn og National Koordination Sagsnr.: 2018-744 Dato: 5. juni 2018 Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse Socialtilsynenes dialogforpligtelse I forbindelse med den politiske

Læs mere

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet Punkt 5. Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet 2016-038673 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender, til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på opfølgning

Læs mere

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 7. marts 2018 Svar til spørgsmål 10 Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder

Læs mere

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Notat Dato 1. februar 2017 MEB Side 1 af 5 Inspiration til TR/AMiR: Hvordan håndterer vi konsekvenserne af de nye lave ydelser? Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Loven om udvidelse af målgruppen

Læs mere

Mangfoldighed Denne pjece giver værdifulde informationer om en god integration af medarbejdere med mangfoldig baggrund

Mangfoldighed Denne pjece giver værdifulde informationer om en god integration af medarbejdere med mangfoldig baggrund Ligebehandlingens Emma Gad Mangfoldighed Denne pjece giver værdifulde informationer om en god integration af medarbejdere med mangfoldig baggrund regionsyddanmark.dk På engelsk hedder det Diversity På

Læs mere

I den anledning skal Datatilsynet udtale følgende:

I den anledning skal Datatilsynet udtale følgende: Arbejdsmarkedsudvalget L 74 - Bilag 1 Offentligt Arbejdsdirektoratet Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Sendt til hlo@adir.dk og ope@adir.dk. 14. juli 2008 Vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 20.

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 20. Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 20. Januar 2016 Flygtninge i Herning Kommune Disposition: 1. Status og viden

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Til lovforslag nr. L 188 Folketinget 2009-10 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 25. maj 2010 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Skærpede udvisningsregler, samkøring af registre med

Læs mere

Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder

Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder Jobcenter Holbæk og Jobservice Danmark Program- og afdelingsleder Jette Ammar Kristoffersen Integrationskoordinator Anette

Læs mere

To dages afklaringsforløb for ledige buschauffører

To dages afklaringsforløb for ledige buschauffører To dages afklaringsforløb for ledige buschauffører Formål og målgruppe: Afklaringsforløbet er af to dages varighed. Forløbet henvender sig til ledige chauffører, der tidligere har gennemført AMU-uddannelsen

Læs mere

Bilag 1: Budgetopfølgning pr på integrationsområdet (Børn og Unge)

Bilag 1: Budgetopfølgning pr på integrationsområdet (Børn og Unge) Bilag 1: Budgetopfølgning pr. 28.02.2015 på integrationsområdet (Børn og Unge) Resume Børn og Unge har - sammen med Beskæftigelse og Sundhed og Økonomistaben - tidligere orienteret såvel direktionen som

Læs mere

Notat. Vejledning om overgivelsesskema for nye flygtninge i kommunen

Notat. Vejledning om overgivelsesskema for nye flygtninge i kommunen Notat Vejledning om overgivelsesskema for nye flygtninge i kommunen Det er afgørende for en god integrationsindsats, at den kommune, der modtager en flygtning, så tidligt som muligt har adgang til relevante

Læs mere

Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige

Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Analyse og Udvikling Den 24. januar 2013 Svend Bayer Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige Gladsaxe Kommunes spilleregler

Læs mere

Politikerspørgsmål vedr. ledsagelse og støtte i ferier mv. til borgere i sociale botilbud mv.

Politikerspørgsmål vedr. ledsagelse og støtte i ferier mv. til borgere i sociale botilbud mv. Socialforvaltningen Adm. Direktør Henrik Appel Esbensen, MB 31. januar 2014 Sagsnr. 2014-0018483 Dokumentnr. 2014-0018483-7 Kære Henrik Appel Esbensen Tak for din henvendelse af 22. januar 2014, hvor du

Læs mere

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 28.

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 28. Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 28. Oktober 2015 Flygtninge i Herning Kommune Disposition: 1. Status og viden

Læs mere

Kontoret for Indkvarteringsvilkår. Vejledning om midlertidig indkvartering efter overgivelsesdatoen. 1. Indledning

Kontoret for Indkvarteringsvilkår. Vejledning om midlertidig indkvartering efter overgivelsesdatoen. 1. Indledning Kontoret for Indkvarteringsvilkår Vejledning om midlertidig indkvartering efter overgivelsesdatoen 1. Indledning 2. oktober 2017 Udlændingestyrelsen Kommunerne har ansvaret for integration af de flygtninge,

Læs mere

Jobcentrenes erfaring med anvendelse af mentorer

Jobcentrenes erfaring med anvendelse af mentorer Jobcentrenes erfaring med anvendelse af mentorer SURVEYUNDERSØGELSE JUNI 2018 0 Dataindsamling Formål og metode LG Insight har i samarbejde med Danmarks Radio (DR) gennemført en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere