Guide til ressourceallokering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til ressourceallokering"

Transkript

1 Aarhus Universitet Guide til ressourceallokering AU Økonomi ST Gjerulff, Rikke Schultz & Kristensen, Mariann Bisgaard

2 Indholdsfortegnelse 1 Ressourcer Ressourcenummer Ressourcekortet Ressourcens dimensioner Ressourcens kostpris På hvilke projekter er ressourcen allokeret (budgetmæssigt)? På hvilke projekter er ressourcens løn blevet bogført? Samlet oversigt over ressourcer 5 2 Forudsætninger for ressourceallokering For at kunne lave ressourceallokering skal følgende forudsætninger være opfyldt: Grundmateriale til brug for ressourceallokering 6 3 Allokeringsmuligheder Allokering af 100 % på alle projekter Allokering af 100 % i klumper Allokering af en ressource, der starter/stopper i løbet af en måned 7 4 Ressourceallokering/dannelse af sagsplanlægningslinjer Automatisk ressourceallokering Manuel budgettering af ressourcer direkte på en sag Manuel ressourceallokering via sagsbudgetkladden 8 5 Allokering af del A Ph.d. studerende på SU stipendier 9 6 Budgettering af timelønnede medarbejdere 9

3 Ressourceallokering bruges til at danne sagsplanlægningslinjer (budgetter) for de månedslønnede medarbejdere. Disse budgetposter bliver ved efterfølgende kørsler bogført og derved gjort til det faktiske forbrug på projekterne. Timelønnedes løn budgetteres i stedet på artskonti og bogføres direkte ud på projekter ved hjælp af fuld kontostreng i SLS. 1 Ressourcer Som udgangspunkt oprettes kun månedslønnede medarbejdere automatisk som ressourcer i Navision. Dette sker efter hver lønkørsel via en indlæsning fra SLS. Oprettelsen som ressource sker dog først efter, at medarbejderen har fået løn første gang. Indlæsningen fra SLS sikrer også en evt. opdatering af allerede eksisterende ressourcer. Når du kender til ansættelsen af en ny person, må denne allokeres på et RM nummer (NN ressource) da RS nummeret som nævnt først generes efter første lønkørsel. De fleste institutter på ST har en række RM numre som benyttes kollektivt, spørg den pågældende FC. Skulle det dog vise sig nødvendigt kan et RM nummer oprettes via en skabelon (se eksempel i nedenstående skabelon). Navn _NN 01ENVS Prof Mikro Ansættelsesgrad (antal timer pr. uge) 37 Forventet startdato Forventet slutdato Res.grp.nr. 111 Stedkode 2302 Kostpris 389, Ressourcenummer En medarbejder får et nyt lønnummer, får vedkommende også et nyt ressourcenummer. Eksempler: når en medarbejder er blevet ferieafregnet, inden der er blevet lavet en ny kontrakt. når en medarbejder overgår fra forskerbeskatning til almindelig beskatning. når en del A Ph.d. overgår til del B (altså fra forudlønnet til bagudlønnet). Det er vigtigt at tjekke, hvilken type stilling ph.d.en er ansat i (212 = lønnet Ph.d., del B og 221 = SU klip, del A). Vær opmærksom på, at ph.d.er på del A får en del af deres løn (for undervisning, stillingstype 346) udbetalt som timeløn og der skal derfor budgetteres både på ressourcenummeret (SU klip) samt på artskonto (løn for undervisning). 1.2 Ressourcekortet Ressourcekortet kan ses under Ressourceplanlægning/Ressource:

4 Forklaring: Nummer Navn Type Basisenhed Ansættelsesgrad Tidstype Forventet slutdato Ressourcegruppenr. Ressourcens nummer Ressourcens navn Person TIME Ansættelsesgrad ifølge kontrakt. 37 timer = en ansættelsesgrad på 1, mens 32 timer = en ansættelsesgrad på 0,86 (32/37) Allokering ved Faktisk skal der ikke allokeres Her kan der indtastes en forventet slutdato, således at personen ikke allokeres ud over denne. Vær dog opmærksom på, at det ikke sletter allerede oprettede skemalinjer efter slutdatoen dette skal ske manuelt, da man ellers får et misvisende budget. Stillingsttype 1.3 Ressourcens dimensioner En ressources dimensioner (delregnskab og stedkode) findes ved at gå under: Ressourceplanlægning/Ressourcer/Ressource/Dimensioner. Fejl i en ressources dimensioner rettes via en SLS ompostering: Bemærk! Dimensionsfejl må IKKE rettes via ompostering i Navision. 1.4 Ressourcens kostpris En ressources kostpris findes ved at gå under Ressourceplanlægning/Ressourcer/Priser/Kostpriser. En medarbejder i Økonomistyring, AU Økonomi foretager én gang årligt (typisk forud for budgetlægningsprocessen for det kommende år) en samlet beregning af standardkostpriser for de enkelte ressourcer. Det er en forudsætning for beregning af kostpriser, at der foreligger et løngrundlag (hele sidst kendte måned overført fra SLS), da kostprisen udregnes på baggrund af disse posteringer. Kostprisen oprettes som en datostyret linje i kostpristabellen på ressourcen. Pt. laver AU Økonomi en individuel prisberegning ved oprettelse af ressourcen. Skulle der mangle information til brug for individuel kostprisberegning, vil ressourcen som udgangspunkt få tilknyttet ressourcegruppens gennemsnitlige kostpris. Kostprisen opdateres derefter én gang om året efter lønreguleringen i april. Hvis en kostpris afviger kraftigt fra den reelle lønomkostning, kan Thomas Eikeland eller Kasper Lyngholm, AU Økonomi, kontaktes for en genberegning heraf man må således ikke selv gå ind og ændre i en ressources kostpris. Der laves månedsvis en opfølgningsrapport, hvor kostpris sammenlignes med faktisk løn. Dette for hurtigere at kunne gå ind og rette kostprisen, hvis den afviger med +/ 0,5% Der skal dog noteres, at kostprisen ikke indeholder forventede forhøjelser pga. anciennitet. Fremadrettede budgetterede kostpriser kan derfor være for lave for især nyansatte.

5 Budgetter opdateres automatisk, hvis en ressource har fået en ny kostpris. Det er den nye kostpris, der danner grundlag for de poster, der bogføres som et egentligt forbrug. Der skal ske en særskilt budgettering på sagsplanlægningslinjer for månedslønnede medarbejdere (oprettede ressourcer) af ekstra lønomkostninger, der ikke er indeholdt i kostprisen (f.eks. vagttillæg, engangstillæg, over /merarbejde samt resultatløn). 1.5 På hvilke projekter er ressourcen allokeret (budgetmæssigt)? Man kan se en samlet oversigt over de projekter, en ressource er allokeret på under: Ressourceplanlægning/Periodiske aktiviteter/allokerede ressourcer pr. sag og sagsopgave. Her udfyldes nedenstående felter Vælg det RS nummer du ønsker at se. Bemærk at der ikke sættes hak i Vis kun afvigelser. Ligeledes kan man her vælge at se hele året eller kun enkelte måneder.

6 Udsøgningen genererer følgende rapport: 1.6 På hvilke projekter er ressourcens løn blevet bogført? Find ressourcekortet og tryk Ctrl+F5. Man kan selvfølgelig også søge oplysninger ud på i Sager, se nedenstående. Gå ind under Sager/Sagsopgavelinjer, tryk F6 på en tilfældig post under kolonnen Forbrug Ressource (Kostbeløb), tryk Vis alle eller Shift+Ctrl+F7, herefter ses hele databasen. Stil herefter markøren i kolonnen Nummer og tryk Ctrl+F7 for at vælge det aktuelle ressourcenummer. For at reducere antallet af poster kan man også vælge at bruge filter på bogføringsdatoen for at lave et hurtigt flowfilter: står i kolonnen Bogføringsdato, tryk F7 og indtast den pågældende periode (fx å for indeværende år) afslut med Enter. 1.7 Samlet oversigt over ressourcer En samlet oversigt over en stedkodes ressourcer findes under: Ressourceplanlægning/Ressourcer/Tryk F5. Filtrer på Sted kode ved at stå i denne kolonne. Klik på knappen Feltfilter eller F7. Indtast den ønskede Sted kode og klik OK. Det er selvfølgeligt også muligt at afgrænse på andre kolonner og evt. eksportere data til Excel.

7 2 Forudsætninger for ressourceallokering 2.1 For at kunne lave ressourceallokering skal følgende forudsætninger være opfyldt: Den ressource, man ønsker at allokere, skal være oprettet som ressource i Navision (sker automatisk via overførsel fra SLS). Man skal kende ressourcenummeret. Man skal kende ressourcens ansættelsesperiode. Man skal vide, hvilket projekt og hvilken aktivitet der skal allokeres på. Man skal vide, i hvilken periode projektet løber. Man skal holde sig for øje, om der skal regnskabsaflægges midt på året eller evt. flere gange om året. 2.2 Grundmateriale til brug for ressourceallokering Til brug for indtastning i ressourceallokeringskladden vil en bemandingsplan fra Sigurd eller Excel (for de der bruger dette system) være nyttigt grundmateriale. Andre gode kilder er finansieringsskemaet fra HR eller en kopi af ansættelseskontrakten. Det er en god idé at gemme en kopi af det udfyldte finansieringsskema på Z drevet, så alle har mulighed for at finde information til ressourceallokering. 3 Allokeringsmuligheder 3.1 Allokering af 100 % på alle projekter Det er muligt at allokere 100 % af en ressources tid jævnt fordelt ud over året: Projekt A 25% B 25% C 25% D 25% På denne måde betaler hvert af de fire projekter 25 % samtidig i hele perioden. 3.2 Allokering af 100 % i klumper Det er muligt at allokere 100 % af en ressources tid i klumper: Projekt A 100% B 100% C 100% D 100% På denne måde starter projekt A med at betale 100 % i tre måneder, hvorefter projekt B overtager 100 % i de efterfølgende tre måneder osv.

8 3.3 Allokering af en ressource, der starter/stopper i løbet af en måned Eks. I: En ressource starter den og har fået løn for 15,52 timer i januar og derefter fuld løn: 15,52/160,33 = 0,0968 = 9,68 %. Derfor laves en allokeringslinje med startdato den og slutdato den , og allokeringsprocenten sættes til 9,68 %. Eks. II: En ressource stopper den og har fået løn for 144,81 timer i maj: 144,81/160,33 = 0,9032 = 90,32 %. Derfor laves en allokeringslinje med startdato den og slutdato den , og allokeringsprocenten sættes til 90,32 %. 4 Ressourceallokering/dannelse af sagsplanlægningslinjer Ressourcer kan allokeres til sager på 3 måder. 4.1 Automatisk ressourceallokering Det er muligt at lave en automatisk ressourceallokering på én eller flere ressourcer ad gangen. Dette sker via Ressourceallokeringskladden, som findes under: Ressourceplanlægning/Ressourceallokering. Følgende kolonner bør som udgangspunkt være vist i nævnte rækkefølge: Kolonneoverskrift Ressourcenr. Sagsnr. Sagsopgavenr. Sted Kode Fra dato Til dato Allokering % Ressourcenavn Klar til allokering Udfyldes med Relevant Ressourcenr. Relevant Sagsnr. Relevant Sagsopgavenr. Afledes automatisk med Ressourcens Sted kode Udfyldes med den dato, man ønsker at allokere fra (altid den 1. i en måned) Udfyldes med den dato, man ønsker at allokere til (altid den sidste dag i en måned). Man allokerer altid hele måneder. Hvis man ikke indtaster en dato, udfyldtes feltet automatisk med en dato 5 år fremme, og datoen vises med rødt. Relevant allokeringsprocent: Procentsatsen regnes ud fra ressourcens ansættelsesgrad, så f.eks. 100 % af en ressource med en ansættelsesgrad på 1 allokerer 160,33 timer pr. måned, mens 100 % af en ressource med en ansættelsesgrad på 0,5 allokerer 80,16 timer pr. måned. Hvis man f.eks. vil allokere ressourcens fulde tid fra d , skal man allokere 100 % og ikke 25 % for at få 3 hele måneder med. Hvis man kun skriver 25 %, allokeres kun ¼ af ressourcens fulde tid ud på de 3 måneder. Udfyldes automatisk med Ressourcens navn Udfyldes med et hak, når Ressourcen er helt færdig til at blive allokeret

9 Oprettet af Allokerings tid Udfyldes automatisk med opretterens bruger id Udfyldes automatisk i det øjeblik der bliver sat hak i feltet Klar til allokering Når der er indtastet data og sat hak i kolonnen Klar til allokering, skal ressourceallokeringslinjerne dannes. Dette gøres på følgende måde: Tryk på funktion og vælg dan sagsplanlægningslinjer. Det er her vigtigt at man kun markerer sine egne linjer i kladden, så andres linjer ikke bogføres. Bemærk! At fejl ved dannelse af skemalinjerne kan skyldes at ressourcen er spærret. Dette ses nederst i venstre hjørne: Herefter vil det være muligt at se de enkelte skemalinjer pr. projekt, pr. ressource, pr. måned under: Sager/Sager/Sag/Sagsplanlægningslinjer. Fordele: Lønnen allokeres automatisk ud på hver måned i den periode, man har valgt. Lønnen allokeres med korrekt ansættelsesgrad. 4.2 Manuel budgettering af ressourcer direkte på en sag Det er muligt at lave en manuel ressourceallokering på den enkelte sag. Dette sker på selve sagen via: Sager/Sager/Sag/Sagsopgavelinjer. Stå på den sagsopgavelinje, hvor skemalinjen skal oprettes og vælg: Funktion/Rediger planlægningslinjer. Opret en skemalinje for hver måned der ønskes allokering: Skemalinjen er nu oprettet. Fordel: Man har mulighed for at skrive forskellig tekst i beskrivelsesfeltet for hver måned. Ulemper: Man skal manuelt indtaste en linje for hver måned og beregne antal timer, hvis personen ikke har en 100 % ansættelse eller starter/stopper midt i en måned. 4.3 Manuel ressourceallokering via sagsbudgetkladden Det er muligt at lave en manuel ressourceallokering via sagsbudgetkladden. Denne findes under: Sager/Sagsbudgetkladder. Indtast de ønskede linjer (se evt. kvikguide til oprettelse af skemalinjer) eneste forskel er, at Type skal udfyldes med Ressourcenr., og at der budgetteres i timer. Husk at der skal budgetteres timer pr. projekt pr. ressource pr. måned.

10 Efter bogføring af sagsbudgetkladden er skemalinjerne nu oprettet på de angivne sager. Fordele: Budgettet kan ses på projektet straks man har bogført kladden, og man kan indtaste sagsplanlægningslinjer på flere projekter i samme skærmbillede. Ulemper: Man skal manuelt indtaste en linje for hver måned og beregne antal timer, hvis personen ikke har en 100 % ansættelse eller starter/stopper midt i en måned. 5 Allokering af del A Ph.d. studerende på SU stipendier For Ph.d. studerende på del A med stillingstype 221 udbetales der 2 x SU klip, svarende til at der skal allokeres 160,33 timer pr måned. Denne udbetaling er forudbetalt og vil derfor optræde på rapporten Allokerede ressource pr. sag og sagsopgave (se eventuelt Guide til ressourceopfølgning) måneden før Ph.d.en starter. Den Ph.d. studerende skal allokeres i forhold til sit ansættelsesforhold. Dvs. hvis start er 1. februar skal den første allokering også lægges her. For januar allokeringen skal følgende forklaring angives i rapporten Allokerede ressourcer pr. sag og sagsopgave: Del a Ph.d. studerende, start pr. 1. februar. 6 Budgettering af timelønnede medarbejdere Da timelønnede ikke oprettes som ressourcer skal al timeløn omkostningsfordeles direkte til projekter i NS ved hjælp af fuld kontering i SLS. Derfor skal timelønnede ressourcer ikke allokeres, men i stedet budgetteres manuelt. Undervisningsdelen på ph.d.er på del A hører bl.a. til denne kategori. Lønomkostninger for timelønnede medarbejdere budgetteres derfor ved hjælp af almindelige sagsplanlægningslinjer på det enkelte projekt. Der skal således ikke indtastes tidsfordeling i NS, men derimod beløb som ved øvrige driftsomkostninger. Timeløn budgetteres på den relevante artskonto for timelønnede og kan angives som én samlet sagsplanlægningslinje for alle timelønnede på projektet for hver finanskonto.

Indholdsfortegnelse 1.Ressourcer Ressourcekortet Tilretning af ressourcekortet Opslag på ressourcekortet...

Indholdsfortegnelse 1.Ressourcer Ressourcekortet Tilretning af ressourcekortet Opslag på ressourcekortet... Indholdsfortegnelse 1.Ressourcer... 2 1.1 Ressourcekortet... 2 1.2 Tilretning af ressourcekortet... 2 1.3 Opslag på ressourcekortet... 3 2. Oversigt over ressourcer... 4 3. /dannelse af sagsplanlægningslinier...

Læs mere

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Opgaver Aarhus Universitet august/september 2012 Budgetkontoret Aarhus Universitet Katrinebjergvej 89 F 8200 Aarhus N Tlf.: 87150000 E-mail: budget@au.dk www.au.dk/budget

Læs mere

Guide til ressourceopfølgning

Guide til ressourceopfølgning Aarhus Universitet Guide til ressourceopfølgning AU Økonomi ST Gjerulff, Rikke Schultz & Kristensen, Mariann Bisgaard 13-11-2018 Indholdsfortegnelse Opfølgning af ressourceposter 2 1 Begreber 2 2 Udsøgning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 22. oktober 2012

AARHUS UNIVERSITET 22. oktober 2012 KVIVKGUIDE TIL SAGSBUDGETKLADDE MED UDLÆSNING/INDLÆSNING VIA EXCEL Indtastningen af Sagsplanlægningslinjer på både ressourcer og finans kan foretages via en Sagsbudgetkladde, hvor budgettet på flere sager/sagsopgaver

Læs mere

Guide til ompostering af løn

Guide til ompostering af løn Aarhus Universitet Guide til ompostering af løn AU Økonomi ST Gjerulff, Rikke Schultz 13-06-2018 Indholdsfortegnelse Ompostering/intern handel af løn... 2 1.1 Mellem allokerende enheder... 2 1.2 Mellem

Læs mere

Aktivitetsopdelt bogføring af afstemningsdifferencer på afstemningsprojekterne

Aktivitetsopdelt bogføring af afstemningsdifferencer på afstemningsprojekterne Teknisk Notat Aktivitetsopdelt bogføring af afstemningsdifferencer på afstemningsprojekterne I år 2014 bogfører vi lønafstemningen per ressource i følgende entydigt definerede komponenter: Komponent Allokeringsdifference

Læs mere

Guide til ompostering af løn

Guide til ompostering af løn Aarhus Universitet Guide til ompostering af løn AU Økonomi ST Gjerulff, Rikke Schultz 22-01-2019 Indholdsfortegnelse Ompostering/intern handel af løn... 2 1.1 Mellem allokerende enheder inden for eget

Læs mere

SAGS- OG RESSOURCESTYRING

SAGS- OG RESSOURCESTYRING SAGS- OG RESSOURCESTYRING Navision Stat 5.3 August - september 2012 præsen TATION 1 PROGRAM Kort om konverteringen Terminologi bag sags- og ressourcestyring i Navision Stat 5.3 Basisopsætninger Sager og

Læs mere

KVIKGUIDE TIL OPRETTELSE AF KONTRAKTLINJER NAVISION 5.3

KVIKGUIDE TIL OPRETTELSE AF KONTRAKTLINJER NAVISION 5.3 KVIKGUIDE TIL OPRETTELSE AF KONTRAKTLINJER NAVISION 5.3 1 Oprettelse af Kontraktlinjer direkte på en Sag... 3 1.1 Oprettelse af til salgsfakturering... 3 1.2 Oprettelse af til salgskreditering... 6 2 Opret

Læs mere

Udgiftsfordeling i NS 5.4.01

Udgiftsfordeling i NS 5.4.01 Udgiftsfordeling i NS 5.4.01 Brugervejledning 1.0 17.02.2014 1 Indledning Indhold 1 Indledning... 3 2 Udgiftsfordeling af posteringer på hjælpeformål... 3 2.1 Oprettelse af fordelingsnøgler i Navision...

Læs mere

Guide til ressourceopfølgning

Guide til ressourceopfølgning Aarhus Universitet Guide til ressourceopfølgning AU Økonomi ST Gjerulff, Rikke Schultz & Kristensen, Mariann Bisgaard 06-10-2014 Indholdsfortegnelse Opfølgning af ressourceposter 2 1 Begreber 2 2 Udsøgning

Læs mere

Guide til ressourceopfølgning

Guide til ressourceopfølgning Aarhus Universitet Guide til ressourceopfølgning AU Økonomi ST Gjerulff, Rikke Schultz & Kristensen, Mariann Bisgaard 27-04-2016 Indholdsfortegnelse Opfølgning af ressourceposter 2 1 Begreber 2 2 Udsøgning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Priskorrektion. Priskorrektion. 1. Forudsætninger og baggrund

AARHUS UNIVERSITET. Priskorrektion. Priskorrektion. 1. Forudsætninger og baggrund 1. Forudsætninger og baggrund 1924 har været anvendt som timenorm på AU fra sept. 2012. Fra 2014 er der åbnet mulighed for at anvende 1460 eller 1580 som timenorm 1, forudsætningen er tidsregistrering.

Læs mere

Fordeling af formål i Navision Stat via funktionen udgiftsfordelinger

Fordeling af formål i Navision Stat via funktionen udgiftsfordelinger Vejledning Fordeling af formål i Navision Stat via funktionen udgiftsfordelinger Februar 2018 Om denne vejledning Formålsindrapportering til UVM forudsætter, at diverse indtægter og udgifter fordeles ud

Læs mere

Generelt om budget For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Økonomistyring Finans Budgetter:

Generelt om budget For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Økonomistyring Finans Budgetter: Finansbudget Budgetmodulet i Navision anvendes til at opsamle de budgettal, som ønskes. Det er muligt at oprette flere budgetter for samme periode. Når budgettet er oprettet, bruges det til sammenligning

Læs mere

For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Afdelinger - Økonomistyring Finans Finansbudgetter:

For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Afdelinger - Økonomistyring Finans Finansbudgetter: Finansbudget Budgetmodulet i Navision anvendes til at opsamle de budgettal, som ønskes. Det er muligt at oprette flere budgetter for samme periode. Når budgettet er oprettet, bruges det til sammenligning

Læs mere

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre. Først oprettes købsordrehovedet.

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre. Først oprettes købsordrehovedet. Køb af maskine Oprettelse af købsordre Først oprettes købsordrehovedet. Gå ind i menupunktet Maskinhandel Køb Købsordrer og placer markøren på ordrehovedet. Tryk Ny og tast Enter, så der udtages et nyt

Læs mere

Navision Stat er fra 5.1 versionen og efterfølgende udvidet med funktionalitet, som yderligere understøtter den økonomiske styring af sagerne.

Navision Stat er fra 5.1 versionen og efterfølgende udvidet med funktionalitet, som yderligere understøtter den økonomiske styring af sagerne. Side 1 af 108 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 30. april 2015 Sager Overblik Sager giver dig mulighed for detaljeret økonomisk styring af aktiviteter og ressourcer på dine sager. Der er mulighed for at få overblik

Læs mere

KVIKGUIDE TIL OPRETTELSE AF SALGSFAKTURA NAVISION 5.3

KVIKGUIDE TIL OPRETTELSE AF SALGSFAKTURA NAVISION 5.3 KVIKGUIDE TIL OPRETTELSE AF SALGSFAKTURA NAVISION 5.3 1 Dannelse af Salgsfaktura... 3 2 Berigelse og klarmelding af Salgsfaktura... 4 2.1 Suspender E-bilag... 5 2.2 Påføring af yderligere tekst på en elektronisk...

Læs mere

Feriefri. Indholdsfortegnelse

Feriefri. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1... 3 1. Løbende opsparing af feriefri... 3 2. dage uden opsparing af beløb... 4 3. timer uden opsparing af beløb... 6 4. beløb... 9 5. Opsparing af feriefribeløb i procent af ferieberettiget

Læs mere

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012 Vejledning Aktiviteter Opdateret 20. februar 2012 Indhold Indledning... 3 Automatisk dannelse af aktiviteter... 4 Årskalender... 4 Dan aktiviteter... 5 Vælg lærere... 6 Opret aktiviteter... 7 Godkend aktiviteter...

Læs mere

Professionel håndtering af klinikregnskab

Professionel håndtering af klinikregnskab Professionel håndtering af klinikregnskab Kom godt i gang med TDfinans. Dette introduktionshæfte beskriver, hvordan du nemt og hurtigt kommer i gang med at bruge TDfinans, og hvordan du løser de daglige

Læs mere

Hvordan lægger jeg et budget? Brugervejledning til Microsoft Dynamics C5 (fra vers. 2014) og NAV (fra vers. 2013)

Hvordan lægger jeg et budget? Brugervejledning til Microsoft Dynamics C5 (fra vers. 2014) og NAV (fra vers. 2013) Sådan lægger du et budget Det kan være en god ting at lægge et budget for sin virksomheds forventede indtægter og udgifter, således at man kan holde øje med, om man møder sine budgetkrav. Et budget giver

Læs mere

Grundlæggende vejledning Navision

Grundlæggende vejledning Navision Grundlæggende vejledning Navision 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Brugergrænsefladen... 3 Forsiden... 3 Søgning i brugergrænsefladen... 6 Handlingsbåndet... 6 Faktabokse... 7 Oversigtspaneler...

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud:

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud: Afslutning af regnskabsår Overgang til nyt regnskabsår sker i flere faser, idet de sidste bilag, der vedrører det gamle regnskabsår, jo typisk først er bogført nogle måneder inde i det nye regnskabsår.

Læs mere

Løn- og omkostningsfordeling i LDV

Løn- og omkostningsfordeling i LDV Side 1 af 21 Løn- og omkostningsfordeling i LDV ØSY/SAR/ØST 26/1-2017 Overblik Formål Dokumentet giver en overordnet beskrivelse af funktionaliteten af løn- og omkostningsfordeling i LDV, herunder den

Læs mere

Introduktion til processen. Overordnet beskrivelse. Detaljeret beskrivelse

Introduktion til processen. Overordnet beskrivelse. Detaljeret beskrivelse Introduktion til processen I dette dokument beskrives den tekniske datavask af kreditorer som bla. foretages via udtræk til Excel. Processen kan benyttes til at spærre kreditorkort der har bogførte poster

Læs mere

August Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx

August Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx 1 Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx... 1 Hvornår?... 3 Oprettelse af fordelingsnøgler i Navision hvordan?... 3 Oprettelse af Udgiftsfordelinger

Læs mere

Nye Dimensioner. 1. step: Sti: Finans\Opsætning\Dimensioner\Dimensioner, her opretter du nye dimensioner.

Nye Dimensioner. 1. step: Sti: Finans\Opsætning\Dimensioner\Dimensioner, her opretter du nye dimensioner. Nye Dimensioner Skal der i forbindelse med årsskifte anvendes nye dimensioner, skal du være opmærksom på, at der skal foretages en del opsætninger i Navision Stat. Dette dokument beskriver step for step,

Læs mere

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding.

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding. Salgsprocessen i Navision Registrering af salgsfaktura og klarmelding. ADMIEKP 20 03 2009 Indholdsfortegnelse 1 Salgsfakturering ikke elektronisk faktura 3 1.1 Fanebladet Generelt 4 1.1.1 Sælgerkode 5

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

Vejledning til årsafslutning 2014

Vejledning til årsafslutning 2014 Side 1 af 28 Vejledning til årsafslutning 2014 ØS/ØSY/IRN/TIE 31.oktober 2014 Navision Stat 5.4.01 og 5.4.02 Formål Vejledningen indeholder en beskrivelse af, hvordan årsafslutningsprocessen er i Navision

Læs mere

Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0

Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0 Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Brugergrænsefladen... 4 Forsiden... 4 Søgning i brugergrænsefladen... 6 Handlingsbåndet... 6 Faktabokse... 7 Oversigtspaneler...

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Optjeningsåret skal normalt blot bekræftes ved at trykke OK, da det aktuelle år 2018 automatisk er indsat i dialogboksen.

Optjeningsåret skal normalt blot bekræftes ved at trykke OK, da det aktuelle år 2018 automatisk er indsat i dialogboksen. FERIEAFREGNING FOR OPTJENINGSÅRET 2018: Det nye ferieår starter 1. maj 2019. Feriepenge for optjeningsåret 2018 må udbetales 1 måned før. Før man kan gøre dette korrekt, så skal der køres en ferieafregning

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken Indholdsfortegnelse Log ind side 2 Betal et indbetalingskort side 2 Lav en overførsel side 3 Lav en fast overførsel side 4 Tilmelding og afmelding af funktioner side 5 Skift mellem

Læs mere

Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger

Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger April 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 1 Indledning 3 1.1 Metode til anvendelse af kuber med Excel 2007

Læs mere

Det ny ferieår starter 1. maj 2015. Feriepenge for optjeningsåret 2014 må udbetales 1 måned før.

Det ny ferieår starter 1. maj 2015. Feriepenge for optjeningsåret 2014 må udbetales 1 måned før. FERIEAFREGNING FOR OPTJENINGSÅRET 2014: Det ny ferieår starter 1. maj 2015. Feriepenge for optjeningsåret 2014 må udbetales 1 måned før. Før man gør det, skal der køres en ferieafregning for optjeningsåret

Læs mere

INDLÆSNING AF LØNPOSTER I NAVISION STAT. Side 1 af 16

INDLÆSNING AF LØNPOSTER I NAVISION STAT. Side 1 af 16 Side 1 af 16 Indhold Kontrol af lønposter... 1 Eksempler på fejl og rettelser:... 5 Segment 1 fejl... 5 Dimensionsbro opsætningen eksisterer ikke... 7 Oprettelse af lønfinanskladdelinjer... 9 Bogføring

Læs mere

Indlæsning af tilskud fra UVM

Indlæsning af tilskud fra UVM Indlæsning af tilskud fra UVM Brugervejledning version 1.0 Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Download bogføringskladde fra brevportalen... 3 Gem regneark på din arbejdsplads... 3 Bearbejdning

Læs mere

Vejledning om. Automatisk Bankkontoafstemning i. Navision Stat via API eller Business Online

Vejledning om. Automatisk Bankkontoafstemning i. Navision Stat via API eller Business Online Vejledning om Automatisk Bankkontoafstemning i Navision Stat via API eller Business Online Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvordan kontoafstemning... 3 3. Bestillinger... 3 3.1 Bestilling via

Læs mere

Vejledning: Feriefri

Vejledning: Feriefri Vejledning: Feriefri Feriefri I Visma Løn (Tidligere MultiLøn Erhverv) administreres afholdt feriefri gennem fraværssystemet. Tildeling, udbetaling og opsparing af beløb sker via lønarter. Optjening og

Læs mere

Projektmodulet er et specialudviklet AU-modul, som tilgås fra Økonomistyring.

Projektmodulet er et specialudviklet AU-modul, som tilgås fra Økonomistyring. Projektmodulet Projektmodulet er et specialudviklet AU-modul, som tilgås fra Økonomistyring. Økonomistyring/Projekt Projektansøgning Allerede når der sendes en ansøgning om Projekt, skal dette registreres

Læs mere

HR-Løn masseindberetning. Spar tastearbejde og benyt HR-Løns muligheder for at indlæse regneark

HR-Løn masseindberetning. Spar tastearbejde og benyt HR-Løns muligheder for at indlæse regneark HR-Løn masseindberetning Spar tastearbejde og benyt HR-Løns muligheder for at indlæse regneark Oktober 2014 1 Introduktion I denne vejledning kan du læse, hvordan du gør, når du skal indberette ensartede

Læs mere

Side 1 af 20 Spørgsmål og svar til anlægsmodulet

Side 1 af 20 Spørgsmål og svar til anlægsmodulet Side 1 af 20 Spørgsmål og svar til anlægsmodulet 27. august 2010 KUN/MAI Indledning Denne vejledning beskriver de hyppigste stillede spørgsmål til anlægsmodulet. Vejledningen tager udgangspunkt i den nye

Læs mere

Hvordan laver jeg en lagerregulering?

Hvordan laver jeg en lagerregulering? Denne vejledning beskriver, hvordan du laver en lagerregulering i Microsoft Dynamics NAV. Vejledningen er baseret på version 2018, men vil også kunne anvendes til andre versioner. Sådan laver du en lagerreguleringer

Læs mere

De enkelte Transaktionstyper gennemgås herunder.

De enkelte Transaktionstyper gennemgås herunder. Maskinkassekladde Maskinkassekladden (Maskinhandel Maskiner Maskinkassekladde) bruges til følgende: Bogføre skyldige omkostninger og skyldigt køb Flytte værdi fra én maskine til en anden Bogføre overprisreguleringer

Læs mere

Udsøgning af betalinger - kreditorer

Udsøgning af betalinger - kreditorer Quickguide 09.07.2013 Udsøgning af betalinger - kreditorer Indhold 1 Hvornår?... 1 2 Hvad?... 1 3 Processen:... 2 3.1 Danne betalingsforslag... 2 3.2 Beskrivelse af felter... 3 3.3 Opsætning af kriterier

Læs mere

I Winfinans.NET er det muligt at konsolidere posteringer fra datterselskaber i et moderselskab.

I Winfinans.NET er det muligt at konsolidere posteringer fra datterselskaber i et moderselskab. Konsolidering I.NET er det muligt at konsolidere posteringer fra datterselskaber i et moderselskab. Posteringerne fra datterselskaberne bliver posteret som totaler for hver konto månedsvis i moderselskabet.

Læs mere

Hvordan lægger jeg budget i C5 2012

Hvordan lægger jeg budget i C5 2012 Sådan lægger du budget i C5 I regnskabsprogrammet Microsoft Dynamics C5 er det muligt at arbejde med budgetter. Der findes en budgetkladde, hvor man manuelt indtaster sine budgetter, og der findes mere

Læs mere

Udligning af debitorbilag foretages under Økonomistyring - Tilgodehavender - Indbetalingskladder.

Udligning af debitorbilag foretages under Økonomistyring - Tilgodehavender - Indbetalingskladder. Debitorer udligning af poster I det følgende vil vi gennemgå Udligning af ét bilag Udligning af flere bilag Efterudligning Udligning af debitorbilag foretages under Økonomistyring - Tilgodehavender - Indbetalingskladder.

Læs mere

Ressourcekuben (NS_Ressource)

Ressourcekuben (NS_Ressource) Ressourcekuben (NS_Ressource) Ressourcekuben anvendes til at udføre analyser af medarbejdernes faktiske tids- og lønforbrug i forhold til Navision Stats regnskabsdimensioner. Det kan f.eks. være tids-

Læs mere

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB.

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. PENSAB Ændring af oplysninger i PENSAB I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. Når du har søgt på en tjenestemand i PENSAB, er oplysningerne

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

De fire talsøjler til venstre er for feriedage, og de fire talsøjler til højre er for feriepenge.

De fire talsøjler til venstre er for feriedage, og de fire talsøjler til højre er for feriepenge. FERIEAFREGNING FOR OPTJENINGSÅRET 2016: Jan/Jens 24-03-2017 Det ny ferieår starter 1. maj 2017. Feriepenge for optjeningsåret 2016 må udbetales 1 måned før. Før man gør det, skal der køres en ferieafregning

Læs mere

Vejledning i opsplitning / salg / skrotning / samling af anlæg

Vejledning i opsplitning / salg / skrotning / samling af anlæg Vejledning i opsplitning / salg / skrotning / samling af anlæg Hvornår? Vejledningen tages i brug når institutionen skal opsplitte, sælge, skrotte eller samle anlæg. Hvad? Det kan dreje sig om et anlæg,

Læs mere

Hvordan laver jeg lageroptælling?

Hvordan laver jeg lageroptælling? Denne vejledning beskriver, hvordan du laver lageroptælling i Microsoft Dynamics NAV. Vejledningen er baseret på version 2018, men vil også kunne anvendes til andre versioner. Sådan laver du lageroptælling

Læs mere

Visma Løn - Overgangsordning til ny ferielov

Visma Løn - Overgangsordning til ny ferielov Visma Løn - Overgangsordning til ny ferielov Indledning I forbindelse med overgangsordningen til den nye ferielov skal du være opmærksom på, hvad der er standard inden for den nuværende ferielov. Standard

Læs mere

Minimumsoprettelse AUHRA-VEJLEDNING

Minimumsoprettelse AUHRA-VEJLEDNING AUH RA Minimumsoprettelse AUHRA-VEJLEDNING Denne vejledning indeholder en kvikguide og en mere detaljeret vejledning til hvorledes en medarbejder oprettes manuelt i AUHRA. Når medarbejderen er oprettet

Læs mere

Årsafslutning i ectrl

Årsafslutning i ectrl Årsafslutning i ectrl Denne vejledning er en gennemgang af, hvordan man nemt og bekvemt kommer gennem årsafslutningen i ectrl. Opret nyt regnskabsår Det første man skal foretage sig er at oprette det nye

Læs mere

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem.

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Import af fakturaer fra CNH Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Der klikkes på Køb Ordrebehandling Periodiske aktiviteter Indlæs Integrationsfaktura.

Læs mere

6. Konteringer og finansieringsplaner

6. Konteringer og finansieringsplaner 6. Konteringer og finansieringsplaner 6.1 Definition af default-kontostrengsbegrebet Inden man går i gang med oprettelse af finansieringsplanen/frikøb for en medarbejder, så skal man lige tjekke om medarbejderen

Læs mere

Navision Stat - fra 3.60 til 5.1. Øvelser/opgaver. Fra NS 3.60 til NS 5.1 Side 1

Navision Stat - fra 3.60 til 5.1. Øvelser/opgaver. Fra NS 3.60 til NS 5.1 Side 1 Navision Stat - fra 3.60 til 5.1 Øvelser/opgaver Fra NS 3.60 til NS 5.1 Side 1 LOGIN PÅ NS 5.1 - TESTDATABASEN https://citrix.au.dk Login med brugernavn og Password som du plejer på Citrix Klik på NAV

Læs mere

Anciennitetsbestemt timeløn

Anciennitetsbestemt timeløn Anciennitetsbestemt timeløn Indholdsfortegnelse... 1 1. Udbetaling af anciennitetsbestemt løn... 3 1.1. Resultattabeller... 4 2. Fraværslønart til anciennitetsstyring ved udbetaling af dagpenge/timeløn...

Læs mere

Skolepenge og Indbetalinger

Skolepenge og Indbetalinger Skolepenge og Indbetalinger Afstemning af abonnementskørsel... 3 Abonnementskørsel... 5 Fil til PBS og/eller faktura sendes med posten.... 7 Basisløsning:... 7 Totalløsning fil til PBS... 9 Afsendelse

Læs mere

ScanPas. brugervejledning

ScanPas. brugervejledning brugervejledning Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Ind i...3 Ændring af adgangskode...6 Forespørgsel - medarbejderdata... 13 Udvalgte medarbejderoplysninger...13 Alle centrale oplysninger...20 Fravær...

Læs mere

Bogføringsgrupper, afskrivninger, annullering, salg og skrot

Bogføringsgrupper, afskrivninger, annullering, salg og skrot Anlægsbogføringsgrupper 23-05-2013 1 Anlægsbogføringsgrupper 23-05-2013 2 Ændre anlægsbogføringsgruppe Ændre anlægsbogføringsgruppe på anlægget og bogføre posterne på ny Opret nyt anlæg med korrekt anlægsbogføringsgruppe

Læs mere

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti Bank Management / Bankafstemning Ideen bag modulet er, at du importerer alle dine transaktioner fra din bank, og så forbliver disse transaktioner i Uniconta, på samme måde som alle andre transaktioner.

Læs mere

Opsætning I DSM opsætningen er der to nye felter Samlefakturanumre og Samlekreditnotanumre :

Opsætning I DSM opsætningen er der to nye felter Samlefakturanumre og Samlekreditnotanumre : Samlefakturering af udlejningsordrer/servicekontrakter Samlefakturering af udlejningsordrer og servicekontrakter er funktionalitet til at samle de månedlige fakturaer fra henholdsvis udlejnings- og servicekontrakt-systemet.

Læs mere

Projektmodulet. Budget- og planlægningskontoret 30. september Projektmodulet er et specialudviklet modul, som tilgås fra Finansmenuen.

Projektmodulet. Budget- og planlægningskontoret 30. september Projektmodulet er et specialudviklet modul, som tilgås fra Finansmenuen. Projektmodulet Projektmodulet er et specialudviklet modul, som tilgås fra Finansmenuen. Finans/Projektmenu Side 1 af 11 Projektansøgning Allerede når der sendes en ansøgning om Projekt, kan dette registreres

Læs mere

Vejledning i årsafslutning 2018 i Navision Stat Selvejer-udgave

Vejledning i årsafslutning 2018 i Navision Stat Selvejer-udgave Vejledning i årsafslutning 2018 i Navision Stat Selvejer-udgave 1 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse af de aktiviteter, der skal/bør foretages ved årsafslutning i Navision Stat. Vejledningen

Læs mere

Navision Stat 7.0. Ressourceplanlægning. Overblik. Side 1 af 52. ØSY/STO 30. april 2015

Navision Stat 7.0. Ressourceplanlægning. Overblik. Side 1 af 52. ØSY/STO 30. april 2015 Side 1 af 52 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 30. april 2015 Ressourceplanlægning Overblik Formål En vigtig del, at have overblik over, i forhold til din institutionens økonomistyring, er ressourcerne. Dette

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Vejledning... 3 Log ind... 3 Betal et indbetalingskort... 4 Lav en overførsel... 5 Lav en fast overførsel... 6 Tilmelding og afmelding af funktioner...

Læs mere

Anvendelse af Finanssaldi

Anvendelse af Finanssaldi Anvendelse af Finanssaldi Funktionaliteten Finanssaldi kan være anvendelige når du eksempelvis vil: Trække et budget ud og arbejde videre med det i Excel. Lave periodiske analyser af forbrug. Lave prognoser

Læs mere

Udligning af debitorbilag foretages under Afdelinger Økonomistyring - Tilgodehavender Indbetalingskladder.

Udligning af debitorbilag foretages under Afdelinger Økonomistyring - Tilgodehavender Indbetalingskladder. Debitorer udligning af poster I det følgende vil vi gennemgå Udligning af ét bilag Udligning af flere bilag Efterudligning Udligning af debitorbilag foretages under Afdelinger Økonomistyring - Tilgodehavender

Læs mere

Ressourcekuben (NS_Ressource)

Ressourcekuben (NS_Ressource) Ressourcekuben (NS_Ressource) Ressourcekuben anvendes til at udføre analyser af medarbejdernes faktiske tids- og lønforbrug i forhold til Navision Stats regnskabsdimensioner. Det kan f.eks. være tids-

Læs mere

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indholdsfortegnelse Faktura fra mitcfu.dk...2 Lav Navision Datastrøm (XML fil)...2 Faktura indstillinger...4 Offentliggør data for brugerne...4 Indlæs

Læs mere

Dimensioner opsætning. Dimensioner opsætning. Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet.

Dimensioner opsætning. Dimensioner opsætning. Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet. Dimensioner opsætning Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet. Eksempelvis kan man vælge at have en kontoplan med få konti og i stedet anvende dimensioner til rapportering.

Læs mere

Procedurebeskrivelse for brug af intern handel modul i Prophix

Procedurebeskrivelse for brug af intern handel modul i Prophix Økonomiafdelingen Procedurebeskrivelse for brug af intern handel modul i Prophix FORMÅL OG AFGRÆNSNING Dokument dato: 11/07-2019 Dokumentansvarlig: Økonomistyringsenheden Senest revideret: 07/10-2019 Senest

Læs mere

Kontering i SLS og HR-Løn

Kontering i SLS og HR-Løn Kontering i SLS og HR-Løn Side 1 af 15 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du indrapporterer kontering i SLS og HR-Løn, samt hvilke regler der er gældende, hvis lønforbrug skal omposteres fra den

Læs mere

B R A N D S O F T B R A N D S O F T

B R A N D S O F T B R A N D S O F T Budgetmodul Budget for 2011 Budgettet skal i år indtastes manuelt. Tallene kan ikke hentes fra Økonomiportalen, men skal tastes manuelt. Vejledning til Budgetmodul Husk at tjekke hvilket regnskabsår du

Læs mere

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud:

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud: Afslutning af regnskabsår Overgang til nyt regnskabsår sker i flere faser, idet de sidste bilag, der vedrører det gamle regnskabsår, jo typisk først er bogført nogle måneder inde i det nye regnskabsår.

Læs mere

Procedure for hjemskrivning af eksterne midler (delregnskab 4 og 5)

Procedure for hjemskrivning af eksterne midler (delregnskab 4 og 5) Procedure for hjemskrivning af eksterne midler (delregnskab 4 og 5) Når der skal hjemskrives indbetalinger fra eksterne finansieringskilder (bevillingsgivere og samarbejdspartnere mv.), skal det ske ved

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Lønbudgettering - Timelønnede template. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Lønbudgettering - Timelønnede template. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

KVIKGUIDE TIL OPRETTELSE AF SAMLESAGER I NAVISION

KVIKGUIDE TIL OPRETTELSE AF SAMLESAGER I NAVISION KVIKGUIDE TIL OPRETTELSE AF SAMLESAGER I NAVISION 1 Oprettelse... 3 1.1 PØ/FC s rolle i forbindelse med oprettelse af en ny samlesag... 3 1.1.1 Udfyld fanen Oprettelse... 3 1.1.2 Gem regnearket... 4 1.1.3

Læs mere

Vejledning i rapporter

Vejledning i rapporter Vejledning i rapporter 1 Indledning... 2 2 Finans... 3 2.1 Balance... 3 2.2 Finans - kontokort... 5 2.3 Kontoudtog med dimensioner... 8 2.4 Dim. Kontokort... 11 2.5 Dimensioner i alt... 14 2.6 Dimensioner

Læs mere

CapLegal Afregning BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK

CapLegal Afregning BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK CapLegal Afregning Indholdsfortegnelse Afregning sag... 3 Afregning af sag med afregningskladde... 3 Salærfordeling... 5 Fast salærfordeling opsat på sagen... 6 Salærfordeling i forhold til tidsposter...

Læs mere

WWW.LOGOSCONSULT.DK LOGOS CONSULT BOGSHOP. Microsoft Dynamics NAV 2013 TIPS & TRICKS - VIDEN OM DYNAMICS NAV! 1. udgave

WWW.LOGOSCONSULT.DK LOGOS CONSULT BOGSHOP. Microsoft Dynamics NAV 2013 TIPS & TRICKS - VIDEN OM DYNAMICS NAV! 1. udgave WWW.LOGOSCONSULT.DK Microsoft Dynamics NAV 2013 TIPS & TRICKS LOGOS CONSULT BOGSHOP - VIDEN OM DYNAMICS NAV! 1. udgave Standardkladder og Gentagelseskladder I Microsoft Dynamics NAV bruges Standardkladden

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2011?... 2 Hvor kan jeg få hjælp.... 3 Kontrol af data

Læs mere

1. Oprettelse af danske debitorer (ikke offentlige)

1. Oprettelse af danske debitorer (ikke offentlige) SALGSPROCESSEN Der henvises generelt til forretningsgangsbeskrivelsen: Hvornår skal der sendes en faktura? http://www.au.dk/da/adm/budget/oko/proces/gruppe8/kapitel1/afsn2 Oprettelsen af debitorer (danske

Læs mere

Opgaveplanlægger. Opgaveplanlægger

Opgaveplanlægger. Opgaveplanlægger Opgaveplanlægger Ved hjælp af opgaveplanlæggeren har du mulighed for at få afviklet periodiske aktiviteter automatisk på et valgt klokkeslæt og med ønsket gentagelseshyppighed. Dvs. der er mulighed for

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH Navision Stat 5.1.04 1. juli 2010 ØKO/JKH Kvikguide til decentral indrapportering Guiden indeholder en overordnet beskrivelse af den decentrale indrapporteringsløsning, samt en kort gennemgang af de funktioner

Læs mere

Vejledning i årsafslutning 2017 i Navision Stat Selvejer-udgave

Vejledning i årsafslutning 2017 i Navision Stat Selvejer-udgave Vejledning i årsafslutning 2017 i Navision Stat Selvejer-udgave 1 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse af de aktiviteter, der skal/bør foretages ved årsafslutning i Navision Stat. Vejledningen

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Lønbudgettering - Refusionstemplate. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Lønbudgettering - Refusionstemplate. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

Sådan gør du som leder i Randers kommune

Sådan gør du som leder i Randers kommune Randers kommune personaleafdelingen Sådan gør du som leder i Randers kommune Indberetning til lønsystemet Version 1.1 Dato 04.01.2007 1 Indholdsfortegnelse: Side 1: Side 2: Side 3: Forside Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstillinger af ØS LDV

Indstillinger af ØS LDV Indstillinger af ØS LDV Indledning Denne vejledning omhandler rapporten Indstillinger af ØS LDV, hvorfra I tilgår webapplikationerne til at foretage ændringer i jeres ØS LDVs opsætning. Herved kan I løbende

Læs mere

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018 Side 1 af 11 Navision Stat 9.2 ØSY/SKH 5. december 2018 HR Medarbejder Overblik Det er med Navision Stats HR medarbejdertabel mulighed for at modtage medarbejder-data fra det fælles statslige HR system,

Læs mere

Vejledning Projektbudgettering Projektbuffer template

Vejledning Projektbudgettering Projektbuffer template PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Projektbudgettering Projektbuffer template

Læs mere