Referat af Borgermøde den 20. oktober 2009 vedr. Kommuneplan , afholdt på Frederikssund gymnasium.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Borgermøde den 20. oktober 2009 vedr. Kommuneplan , afholdt på Frederikssund gymnasium."

Transkript

1 Referat af Borgermøde den 20. oktober 2009 vedr. Kommuneplan , afholdt på Frederikssund gymnasium. Referatet er ikke godkendt af deltagerne, men afspejler Frederikssund Kommunes opfattelse af mødet. Deltagere fra Byrådet: Borgmester Ole Find Jensen, Ole Søbæk, Knud Christoffersen, Grethe Olsen og Jesper Thorup. Deltagere fra Administrationen: Direktør for Arbejdsmarked Erhverv og Teknik, Ejvind Mortensen, Planchef Peter Ryborg og Chefkonsulent Anker Riis. Borgmester Ole Find Jensen, bød velkommen til borgermødet. Herefter gennemgik chefkonsulent Anker Riis oplæg til kommuneplanen Åben debat om Kommuneplan : Ole Henriksen, Kulhusvej Jægerspris Ved ny motorvej til Frederikssund sikres der samtidig en beskyttelse af naturen og beboere. Militæret har planer om at lave et skinneanlæg på ca. 600 m i det militære øvelsesterræn ved Kulhuse en flytbar målbane som ca. 40 kampvogne skal skyde efter. I første omgang har Miljøministeriet via Miljøcenter Roskilde sagt nej. I uge 34 og 35 tog militæret forskud på glæderne ved en øvelse. Man skød uafbrudt hele dagen med kampvogne hvert minut ca. 3 skud til kl. 12 om natten. Den nabohøring som skal gennemføres efter planloven blev gennemført i sommerferien og først forlænget efter pres fra beboerne. Vi har skrevet til samtlige byrådspolitikere og har fået 5 svar og de 4 var kun tak for henvendelsen. Jeg vil derfor gerne spørge: Når I taler om dialog synes I så, at denne sags behandling er rimelig? Og hvad er holdningen til at vi får lavet et mastodontanlæg som ødelægger naturen og skaber et støjhelvede og som også bliver bygget oven på 3 oldtidsminder? Byrådsmedlem Knud B Christoffersen Når man skal udtale sig om en sådan sag er det jo bedst at man kender den, og jeg har kun hørt om den via pressen og Jeres henvendelse. Sagen skal naturligvis have sin rette gang gennem systemet og den er altså ikke behandlet i Plan og Udviklingsudvalget og den indgår heller ikke i kommuneplanen. En af de ting vi til gengæld har talt om vedr. Kulhuse er behovet for at få en cykelsti langs Kulhusvejen. Det er noget der ligger os meget på sinde. Byrådsmedlem Jesper Thorup Det er aldrig hensigtsmæssigt, når man har aktiviteter som militære skydebaner i et relativt befolkningstæt område. Vi så jo gerne hele anlægget flyttet til Jylland, men en gang i mellem må man acceptere, at der er nogle aktiviteter som er i almenhedens interesse, som har nogle gener. Selvfølgelig skal generne begrænses mest muligt, og det mener jeg godt at byrådet kan medvirke til.

2 Jeg hørte det godt en af de dage, hvor de skød. Det er som sagt en sag som udvalget ikke har fået forelagt endnu, men det er ikke en sag, som udvalget vil arbejde for. Byrådsmedlem Mads Bondo Dydensborg Først en kommentar om cykelstien til Kulhuse: vi har en ansøgning liggende hos staten om midler til cykelstien, og hvis vi får statslige penge tror jeg på at cykelstien bliver gennemført, men ellers ser det nok skidt ud. I rigtig mange sager bliver borgerne hørt længe før politikerne. Det er svært med de her sager, for hvis politikerne skulle høres om alt før sagerne blev sat i gang, ville sagsbehandlingen blive forlænget. Lige præcis i denne sag ville jeg have sat pris på en orientering. Det er min holdning, at der helt sikkert kan findes mere tyndt befolkede egne, hvor man kan etablere skydebaner, i stedet for at det sker tæt på et stort rekreativt område og tæt på boliger. Når det er sagt, så afhænger sagen jo lige nu af drøftelser mellem Forsvarsministeriet og Miljøministeriet og jeg tror at når de bliver enige, så skal de nok fortælle Frederikssund Kommune, hvordan den sag skal løses. Ole Henriksen, Kulhusvej Jægerspris Principielt er det byrådet, der skal beslutte. Så kan man diskutere de politiske magtforhold, men principielt skal byrådet tage stilling til sagen. Kirsten Brandt, Amsterdamhusene Jeg synes det er ærgerligt så få folk der er mødt op her i aften. Der burde være gjort mere for at orientere om borgermødet. Direktør for Arbejdsmarked Erhverv og Teknik Ejvind Mortensen Vi er enige i, at der kunne have været gjort mere for at gøre opmærksom på mødet, så det vi vil forbedre til kommende møder. Michael Vedel, Kyndbyhuse, Beboere for havvindmøller på havet I kommuneplanforslaget står der side 119, at det er et statsligt ønske at fastholde muligheden for demonstrationsvindmøller i Kyndbyhuse (.), selvom der ikke p.t. er en bygherre, der ønsker at opføre møllerne og den konkrete VVM tilladelse er ophævet. På grund af det statslige ønske herom fastholdes muligheden. Der er ingen bygherre, der er ingen gyldig VVM tilladelse, Miljøministeren har udtalt, at han ikke vil blande sig og kommunen ønsker sig ikke disse vindmøller. Så kan jeg ikke forstå at Miljøcenter Roskilde skal komme og trække de her vindmøller ned over hovedet på os. Og så er mit spørgsmål: Kan kommunen gøre noget og kan vi som borgere og vælgere gøre noget?

3 Byrådsmedlem Knud B. Christoffersen Byrådet ønsker ikke at fremme sagen, og det der står i kommuneplanen om møllerne er kun det som staten forlanger, at der skal stå, for at vi kan få godkendt vores kommuneplan. Du siger at Troels Lund Poulsen har sagt, at han ikke vil blande sig i sagen, men Miljøcenter Roskilde er jo Troels Lund Poulsens forlængede arm, og vi må konstatere, at Miljøministeriet har været inde og blande sig i forberedelsen af kommuneplanforslaget. Det er ikke Frederikssund Kommunes ønske at få de to møller op og det der står i planforslaget er kun det nødvendige for at undgå en indsigelse fra staten. Byrådsmedlem Grethe Olsen I SF kan vi rigtig godt lide vindmøller, men de skal stå hvor de står bedst og vi skal ikke have havvindmøller på land. Det kan være fantastisk flot med vindmøller, når de er placeret rigtigt, men vi skal ikke have de to vindmøller ved Kyndbyhuse. Jeg tror at dem der er gladest for vindmøller er dem der tjener penge på at sætte dem op. Jeg er overbevist om, at de mennesker, der bor i nærheden af vindmøller, ikke er særlig begejstrede for den støj og de blink, og alt det andet der følger med vindmøller på land. Derfor er jeg glad for, at der er kommet en ændring i lovgivningen, sådan at når firmaer sætter vindmøller op, så har ejerne af ejendomme i nærheden ret til erstatning. Byrådsmedlem Grethe Olsen Vi skal have klimatopmøde i København ret snart og i SF går vi faktisk ind for at prøve at løse klimaspørgsmålet ved vedvarende energi. Der er en vis tilfredsstillelse ved at se vindmøller producere strøm på en ordentlig og miljørigtig måde, men selvfølgelig skal vindmøller ikke stå, hvor de generer. Chefkonsulent Anker Riis Administrationen har skrevet til Miljøcenter Roskilde at vi mente, at planlægningen for de to vindmøller kunne man godt tage ud af kommuneplanforslaget, men vi fik at vide at selvom VVM tilladelsen er bortfaldet, så der ikke i øjeblikket kan opføres møller, så er regionplantillægget gældende planlægning og det ønsker staten ved Miljøcenter Roskilde videreført i kommuneplanen. Miljøministeriet ved Miljøcenter Roskilde kan fremsætte en indsigelse mod kommuneplanen med den virkning, at kommunen ikke kan vedtage sin kommuneplan endeligt. Direktør for Arbejdsmarked Erhverv og Teknik Ejvind Mortensen Vores kommuneplan må ikke være i modstrid med de retningslinier, der ligger over vores plan. Så derfor er der nogle ting, vi er nødt til at sørge for bliver opfyldt.

4 Michael Vedel, Kyndbyhuse, Beboere for Havvindmøller på Havet Man kunne jo godt protestere det man kan og f.eks. trække sagen ud for at markere den lokale holdning og slå fast at vindmøllerne i stedet skulle stå ude i fjorden. Derudover synes jeg at det er mærkeligt, at der i VVM tillægget udpeges to vindmølleområder, som ikke må være der på en gang. Byrådsmedlem Mads Bondo Dydensborg Som jeg ser formuleringen i kommuneplanen, hvor det netop understreges, at det er et statsligt ønske at fastholde muligheden for vindmøllerne, så står der jo faktisk, at det her er kommunen ikke interesseret i, men staten siger, at vi skal. Du har ret i at det er absurd, at planlægningen siger at det ene vindmølleområde forudsætter det andets nedlæggelse. Det er kun, når staten er involveret at sådan noget kan lade sig gøre. Normalt kan man ikke lade planlægningen af et område være afhængig af, hvad der sker et andet sted. Når det så er sagt, så er kommuneplanen en meget stor plan, som indeholder mange projekter. Vi har haft diskussionen i udvalget, om vi skulle lade være med at indarbejde møllerne, men det vil betyde, at der er andre projekter som bliver stoppet. Og vi har altså også ansvaret for, at disse andre projekter kan komme videre så hurtigt som muligt. Byrådsmedlem Jesper Thorup Vi har i planforslaget taget et lille afsnit med om husstandsmøller og den første tilladelse er allerede på vej. Husstandsmøller er møller på maksimalt 25 m, som godt kan opføres i landområder, hvor der ikke er naboer for tæt på. Lisbeth, Kyndbyhuse, Beboere for Vindmøller på Havet. Jeg vil gerne foreslå en tilføjelse på side 119 om, at der i VVM tillægget er tale om to vindmøller på 150 m's højde, fordi der er en dom fra Højesteret om, at det må der ikke sættes op derude. Kurt Andersen, Tørslev Hage Det er vigtigt i sagen om en ny fjordforbindelse, at man får set sagen fra borgernes synspunkt. Der er ca. 225 parceller i Tørslev Hage som bliver ramt og der er også mange mennesker som bliver ramt i Sydbyen især hvis man laver en bro. Desuden er der vigtige naturområder. Jeg kan forstå at de fleste politikere siger at det skal være en tunnel, men jeg har en mail, hvor der står at kommunen har sat sig imod en tunnel oppe ved J.F. Willumsensvej, fordi den vil komme for langt ind i land.

5 Direktør for Arbejdsmarked, Erhverv og Teknik Ejvind Mortensen Det er sådan at Vejdirektoratet forventer at komme med en VVM redegørelse, som sendes til offentlig høring her omkring årsskiftet. Kommunen har ikke været inde og sige, at der er nogle løsninger, som vi ikke ønsker. Der er foretaget vurdering af tekniske muligheder, men det er ikke kommunen konkluderer på mulighederne. For kommunen er det vigtigt at sikre at mulighederne bliver belyst så bredt og så dybt som muligt. Byrådsmedlem Jesper Thorup Nu bliver der brugt en del millioner på at belyse det her, og så synes jeg, at vi skal respektere det arbejde, der laves af professionelle folk, og jeg vil i hvert fald ikke udtale om de forskellige tekniske løsninger, inden jeg har set resultaterne af VVM undersøgelsen. Jeg må sige at jeg umiddelbart går ind for den linieføring som tager mest hensyn til støj og andre gener og jeg går også ind for en tunnelløsning. Jeg kan i øvrigt godt forstå, at I er harme i Tørslev Hage over, at I efter at det gamle amt ophævede reservationen til en fjordforbindelse igennem Tørslev Hage nu har fået genindført reservationen. Vi skal nok tænke på naturen og på dem der bor både på Tørslev Hage og i Sydbyen, når vi når så langt, men samtidig må vi erkende, at den der betaler musikken også bestemmer hvad der skal spilles. Byrådsmedlem Mads Bondo Dydensborg Der skal naturligvis lægges vægt på hensyn til naboerne ligegyldigt hvilken linieføring, der bliver valgt, men jeg er ikke overrasket over, at man sorterer linieføringer fra i nord på et fagligt grundlag. Det er vanskeligt at se at man kan løse vores trafikale problemer i det eksisterende tracé, så jeg tror, at det bliver en sydlig linieføring. Jeg går personligt ind for en tunnel, men jeg mener, at det mest korrekte vil være at afvente VVM undersøgelsen. Jeg synes i øvrigt, at det i denne sag er meget vigtigt at være opmærksom på hele kommunens behov for forbindelsen. Kurt Andersen Vi har opdaget, at tunnelløsningerne syd og nord om Tørslev Hage er udgået af VVM undersøgelsen, men jeg mener at man godt kunne lave nogle løsninger der. Jeg synes, at man bør lave en boret løsning. Den kan tage hensyn til turismen i kommunen, og det er den mest miljømæssigt hensynsfulde løsning. Jeg ved så også godt, at det er den dyreste. Byrådsmedlem Mads Bondo Dydensborg Det er ikke usædvanligt, at VVM undersøgelser starter med mange mulige løsninger og efterhånden snævres ind, fordi der er store ulemper ved nogle af forslagene. Der er mange borgere i kommunen som først og fremmest ønsker en ordentlig fjordforbindelse, og dem er det vigtigt også at tage hensyn til. Vi skal derfor undgå at insistere så meget på en dyr forbindelse, at vi måske slet ingen får.

6 Byrådsmedlem Knud B. Christoffersen Jeg er tilhænger af tunneler og gerne lange tunneler når det ikke er kommunen, der skal betale dem. Det er naturligvis det bedste, hvis vi kan grave en kommende forbindelse ned, men der er jo også en afvejning af de økonomiske hensyn. Byrådsmedlem Grethe Olsen Man skal selvfølgelig genere færrest mulige mennesker og tage hensyn til naturen. Den borede tunnel er den løsning, der bedst opfylder disse ønsker, men jeg er enig i, at man skal afvente VVM undersøgelsen. Irene O'Connor, Store Rørbæk Jeg vil kraftigt opfordre til, at man satser kraftigt på solenergi i stedet for vindmøller, når man laver den nye by. Herdis Dam, formand for Nordsjællands Landboforening I vores kommune har vi et vigtigt landbrugserhverv. I planen er der 33 sider om det åbne land, men det er kun de 3 sider der handler om benyttelsen af det åbne land, mens resten handler om beskyttelsen af det åbne land. Jeg savner noget om, hvor og hvordan man vil tillade landbrugserhvervet at udvikle sig. Jeg savner også, at der står at vores flotte landskaber er betinget at, vi har et levende landbrug og nogle planer for, hvordan vi bibeholder vores levende landbrug. Direktør for Arbejdsmarked Erhverv og Teknik Ejvind Mortensen Vi kunne egentlig også tænke os, at gøre lidt mere ud af bl.a. anvendelsen i det åbne land. Byrådsmedlem Knud B. Christoffersen Vi ønsker jo ikke at lægge hindringer i vejen for udvikling i landbruget, men selvfølgelig må det ske på det vilkår, at det kan passe med beskyttelsen af det åbne land. Byrådsmedlem Jesper Thorup Landbrug i Nordsjælland er lidt atypisk i forhold til landbrug i resten af landet. Især øst for fjorden er det meste fritidslandbrug og bl.a. mange hesteejendomme. Her har vi ikke helt de samme miljøproblemer, som man har f.eks. i forbindelse med store svinefarme. Vi har nogle store ejendomme især på Hornsherred. Her skal vi ikke lave unødige hindringer, men der skal selvfølgelig tages hensyn til naboer, hvis man har meget store husdyrbedrifter. En ting som jeg synes er positivt og som også er nævnt i kommuneplanforslaget er, at man har mulighed for at udnytte overflødiggjorte bygninger til beboelse. Det mener jeg kan være med til at skabe liv i landsbyerne og gøre bygningsmassen pænere, fordi der så bliver økonomi i at vedligeholde den. Landbruget udvikler sig mod større og større enheder og i den udstrækning man opfylder de lovkrav som gælder, så står vi ikke i vejen for, at det lokale landbrug kan være med i den udvikling.

7 Byrådsmedlem Mads Bondo Dydensborg Der er faktisk et afsnit i planen, som præcis siger, at man ikke må inddrage god landbrugsjord, og at der sker en generel glidning mod større landbrug. Samtidig har vi i Teknik og Miljøudvalget godkendt de ansøgninger, som vi har fået om udvidelse af husdyrhold. Så vi har forholdt os positivt til landbrugets udviklingsmuligheder. Thomas O'Connor, Store Rørbæk Hvad er de kortsigtede planer for trafikken? Når nu Sillebrocenteret bliver taget i brug næste år, kan man jo forestille sig, at det kaos, der i forvejen er i myldretiden, bliver endnu værre. Byrådsmedlem Knud B. Christoffersen Til næste år er der sat penge af i budgettet til at gøre noget ved Nygade. Senere vil vi jo gerne lave en forlængelse af Kalvøvej til AC Hansensvej, og det indgår i kommuneplanforslaget, men disse ideer kræver, at vi har mulighed for at finde penge til det på budgettet. Byrådsmedlem Jesper Thorup En af hovedtankerne i vores trafikpolitik er at lave en ring omkring midtbyen, hvor vi skaber nogle flere P pladser udover de 800, der kommer med det nye center. Trafikpolitikken vil kunne afhjælpe problemet på langt sigt. På kort sigt undgår vi næppe trafikale problemer. Vi var klar over, at vi måtte acceptere trafikproblemer i et stykke tid, da vi besluttede at styrke Frederikssunds position som et regionalt handelscenter gennem udbygningen med Sillebrocenteret. Der er jo en klar omkostning trafikalt ved at være udviklingsorienteret og gå efter etableringen af Sillebrocenteret. Jeg tror at Frederikssund vil vænne sig til et nyt trafikmønster, når centeret har kørt et stykke tid, og så vil vi på det længere sigt kunne foretage nogle forbedringer. Udover forlængelsen af Kalvøvej har der været talt om mange andre projekter f.eks. etablering af parkeringshuse i andre dele af midtbyen og der har også været talt om projekter udenfor midtbyen f.eks. en forbedring af krydset ved Statoil på J.F. Willumsensvej. I dag er det jo vanskeligt at komme fra nord til syd, når rundkørslen er fyldt op. Desværre har vi ikke så mange penge, at vi kan etablere disse løsninger her og nu. Men det er vigtigt, at vi fremover prioriterer trafikløsninger højt. Byrådsmedlem Grethe Olsen Et så stort center, som det der kommer i midtbyen, tror jeg også vil give trafikale problemer, men hellere et stationsnært center, hvor der er busser og S togforbindelse og P pladser end et center ude på landet, hvor dem, der ikke har biler, ikke kan komme. Jeg synes, at det er oplagt, at man lægger det midt i byen. I Frederikssund by skal vi til at indstille os på, at vi bor i en by og at vi kommer til at holde i kø en gang i mellem. Vi der bor i nærheden af bymidten kan også bruge cyklen eller gå. På det længere sigt ser jeg frem til, at vi får taget hul på den store omlægning af trafik, som skal løse problemerne på Kalvøvej, A.C. Hansensvej, Roskildevej og måske også bag om biografen.

8 Byrådsmedlem Mads Bondo Dydensborg Jeg tilslutter mig, at det bliver nødvendigt at vænne sig til den øgede trafik i byen. Der er stadig en god margin fra situationen i Frederikssund op til trafikforholdene i f.eks. København. Når det er sagt, vil jeg gerne nævne, at vi på det korte sigt arbejder med løsninger på Nygade i Teknisk Udvalg. Det bliver f.eks. undersøgt, om man kan indskrænke venstresving fra Servicegaden, sådan at trafikken kan komme til at glide lettere. Michael Vedel, Kyndbyhuse, Beboere for havvindmøller på havet Byrådsmedlem Grethe Olsen sagde at hun gik ind for vindmøller og grøn energi. Det ville jeg også gøre, hvis jeg havde råd til det, men nu bor jeg der hvor møllerne generer. Jeg vil gerne opfordre til at politikerne her lokalt yder et pres mod landspolitikerne, sådan at vi ikke får møllerne placeret tæt på Kyndbyhuse. Der er mange ting der bestemmes centralt, men der er også ting som man har indflydelse på lokalt f.eks. lokalplaner. I Kyndbyhuse er vi ved at få en ny lokalplan, men på trods af et massivt pres i over et år, har vi ikke formået som enkeltborgere og heller ikke andelsboligforeningens bestyrelse, at blive hørt på nogen som helst måde. Vi har haft møder og forvaltningen har været ude i området, men vi er blevet kørt over med en damptromle. Der er ingen af de grønne forslag eller energitiltag som vi har talt for solceller osv. som er gået igennem. Administrationen har simpelthen kørt om hjørner med os, og jeg tror også med Jer, for jeg tror ikke, at I har været med til at lave så tåbeligt et lokalplanforslag. Byrådsmedlem Grethe Olsen Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg ikke går ind for møllerne ved Kyndby Huse. Byrådsmedlem Knud B. Christoffersen Det du siger det passer ikke. Det er ikke rigtigt, at vi ikke har hørt på Jer. Vi har haft møder med Jer og vi politikere har været derude individuelt og holdt møder med beboerforeningen og det passer heller ikke at vi ikke giver mulighed for grøn energi. Der er ingen hindringer for f.eks. jordvarme, og der er mange forslag fra Jeres side, som er blevet indarbejdet i det forslag som ligger nu. Michael Vedel, Kyndbyhuse, Beboere for havvindmøller på havet Helt konkret så er alle forslag om solvarme ude af forslaget. Samtidig lider vi meget under, at der er nogen der synes, at byen er så køn. Nu har jeg jo selv en aktie i sagen, idet jeg selv bor i Kyndbyhuse og jeg har også på den måde været involveret i lokalplanlægningen, og jeg må sige, at du taler mod bedre vidende. I den lokalplan, der ligger nu, er der åbnet mulighed for, at I kan lave et fjernvarmeanlæg, I kan også etablere jordvarme, og fordi I har fået nej til solvarme ét sted, er det jo ikke udelukket, at I kan få lov andre steder. I har om nogen haft glæden af administrationens og udvalgets opmærksomhed, og hvis I på trods af den megen tid, der har været brugt i dialogen med Jer, stadig har den opfattelse, at I ikke er blevet hørt, så "kæmper vi også mod vindmøller".

9 Keld Moselund Jeg er nysgerrig efter hvor langt planen for Lille Blødevej kvarteret ligger ude i fremtiden. Jeg synes, at det miljømæssigt er en god ide, at man udnytter den plads til at bosætte folk tæt på indkøb og tæt på stationen, men jeg undrer mig lidt over højden på bygningerne. Jeg tror det er Knud Christoffersen, der på et tidspunkt har sagt, at biblioteket var en fejltagelse, og at den ikke skulle gentage sig. Nu ser vi så, at der langs Bruhnsvej skal være 4 etager og nogle tårne som bliver 20 m høje med 6 etager. Det virker underligt på det sted. Jeg synes også at det er mærkeligt at man i kommuneplanforslaget ikke har droppet tankerne om et Kalvøhotel. Jeg tror, at man har overtaget samme formulering, som står i den nugældende kommuneplan, nemlig at der i det grønne anlæg omkring Kalvø kun må opføres bygninger, der har at gøre med fritidsaktiviteter, og så med den tilføjelse, at der eksisterer et byggefelt, hvor man kan opføre et hotel. De økonomiske beregninger i forbindelse med de seneste overvejelser om hotel har vist, at man kan ikke drive hotel i det byggefelt som eksisterer, så hvorfor tager man det ikke bare helt ud og opgiver hotellet? Byrådsmedlem Knud B. Christoffersen Vi har vedtaget et lokalplanforslag for Lille Blødevej, hvor du kan se mange flere detaljer end i kommuneplanen. Det vil jeg opfordre dig til at finde på kommunens hjemmeside. Det er rigtigt, at vi lægger op til at bygge høje tårne ud mod boldbanerne, og det hænger sammen med at staten i landsplandirektivet "Fingerplanen" siger, at de nære områder omkring stationen skal udnyttes i langt højere grad end hidtil. Hvornår der vil ske noget på Lille Blødevej, det afhænger af ejerne dernede, det er jo ikke kommunen skal gå ind og investere. Det er en utrolig kompliceret plan, fordi vi skal forholde os til de matrikelskel, som er der i dag, således at alle ejerne får en byggemulighed. I den øvrige bymidte hesteskoen som vi siger har vi ingen intentioner om at lave tilsvarende høje huse. Tankerne om hotel på Kalvøen lever endnu. Kalvøselskabet som ejer jorden ønsker stadig at opføre et hotel indenfor den eksisterende lokalplan og har netop søgt Miljøministeriet om en ny 3 årig periode, hvor de kan opføre hotel. Det er ikke sådan, at kommunen aktivt vil fratage selskabet muligheder, som de har, og som de gerne vil udnytte. Hvad angår højden på Lille Blødevej blev det i byrådssalen betegnet som et fabelagtigt stykke planarbejde. Vi forsøger at skabe et andet ambitionsniveau for den indre by. Det så man med Sillebrocenteret, som også er højere end de omkringliggende bygninger. Det åbner for et andet byrum i midtbyen. Jeg kunne også godt forestille mig, at der en dag vil komme et forslag om at åbne muligheder for mere tæt byggeri i kvarteret omkring Mågevej, hvor der jo i dag ligger parcelhuse. Det kræver naturligvis, at der kommer en henvendelse om, at ejerne her ønsker en højere udnyttelse, og så vil jeg tro, at byrådet vil gå igang med at udarbejde et plangrundlag.

10 Direktør for Arbejdsmarked Erhverv og Teknik Ejvind Mortensen Lokalplanforslaget for Lille Blødevej kvarteret bliver lagt på kommunens hjemmeside i løbet af ganske få dage og så vil der være 8 ugers høringsfrist til at kommentere på den. Bjarne Nielsen, Venslev Jeg vil gerne kommentere på den næste kommuneplan. Jeg synes, at det, der står om landsbyerne i kommuneplanens afsnit om hovedstruktur under visionen, er rigtig godt. Det synes jeg, at I skulle holde fast i og udbygge i næste kommuneplan. Nu i den første plan er der fokuseret på at samle de 4 hidtidige kommuners planlægning til en ensartet helhed. I den næste 4 års periode synes jeg, at der skal lægges vægt på de individuelle løsninger for de enkelte landsbyer i overensstemmelse med visionen, nemlig "at landsbyerne skal udvikles i respekt for deres særlige forudsætninger". Hvis Byrådet i den næste periode skal lave en landsbypolitik, så synes jeg at det er vigtigt, at det er det udgangspunkt I tager. Desuden vil jeg gerne sige til Herdis, at jeg synes hun skulle invitere det kommende byråd til Hornsherred og vise dem, hvad et produktionslandbrug er, og hvad det kan gøre for naturen. Med kommuneplanen får vi lavet et udgangspunkt, men man skal ikke tro at der ikke kan ske andet end det der står. Hvis nogen har gode ideer til investeringer i kommunen også efter at kommuneplanen er endeligt vedtaget, så er der jo mulighed for at ændre i plangrundlaget ved et kommuneplantillæg. Afrunding ved Borgmester Ole Find Jensen Det der er væsentligt ved denne kommuneplanlægning er, at den sikrer os en række muligheder. Desværre er der også nogle begrænsninger som vi har været inde på i aften i og med, at der er en række forhold, som ikke besluttes af byrådet. Når vi som byråd skal forholde os til den balance, så er vi jo på den ene side nødt til at tilpasse vores planlægning til statens overordnede planlægning, men på den anden side skal vi også en gang i mellem udfordre den statslige planlægning. Derfor er det vigtigt, at gode ideer bliver bragt i spil selvom de måske ligger i kanten af plangrundlaget, så vi kan tage dialogen med staten og måske få åbnet nye muligheder. Når det nye byråd kommer til, skal der arbejdes videre med planlægningen, og her vil der blive mulighed for at samle op på nogle af de planønsker, som det ikke var muligt at prioritere i første omgang. Det kunne f.eks. være en samlet turismeplanlægning og planlægning for at sikre liv og variation på landet. I den fortsatte planlægning er det vigtigt at holde fast i dialogen bl.a. for at få de gode ideer frem, og i den forbindelse vil jeg gerne sige, at vi til kommende møder vil arbejde for at flere bliver opmærksomme på mødet. Vi ville gerne have haft flere deltagere i aften, men er glade for at I der er her i aften er mødt frem og vi vil gerne sige tak for de gode indlæg, som er kommet. Som det er sagt tidligere i aften går høringsperioden til d. 17. november, så der er god mulighed for at supplere det, man har sagt i aften med skriftlige indsigelser og bemærkninger. Jeg vil således slutte med en opfordring til at udnytte den sidste del af høringsperioden også, og med at sige tak til salen, til panelet og til administrationen og ønske fortsat godt arbejde med kommuneplanen.

Administrationens vurdering af ønske om overkørsel på Lærkevej 1

Administrationens vurdering af ønske om overkørsel på Lærkevej 1 Administrationens vurdering af ønske om overkørsel på Lærkevej 1 NOTAT 9. august 2012 1. Ansøgning Scandinavian Property Development (SPD) ønsker at opføre en Netto på A.C. Hansensvej mellem Lidl og rundkørslen.

Læs mere

Indsigelse mod vindmøller ved Kragelund II

Indsigelse mod vindmøller ved Kragelund II Grønheden den 10.09.2014 Frederikshavn Kommune, Rådhus Allé 100, 9900 Frederikshavn Mail: tf@frederikshavn.dk Indsigelse mod vindmøller ved Kragelund II Idet jeg føler mig totalt forbigået i planlægningen

Læs mere

Frederikssund Kommune Kommuneplan

Frederikssund Kommune Kommuneplan Forslag Frederikssund Kommune Kommuneplan 2009-2021 Kolofon Forslag til Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 er udarbejdet for Frederikssund Kommune af By og Land. Layout: By og Land Tryk: PrintfoParitas

Læs mere

REFERAT. Ekstraordinært møde. Økonomiudvalget. Tirsdag den 26. juni kl i Byrådssalen

REFERAT. Ekstraordinært møde. Økonomiudvalget. Tirsdag den 26. juni kl i Byrådssalen REFERAT Ekstraordinært møde Tirsdag den 26. juni kl. 17.45 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen, Anne Mette Worch, Knud B. Christoffersen, Hans Henning Bjørnsen, Kim Rockhill, Morten Skovgaard,

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 5. Aalborg Midtby, hjørnegrunden Rendsburggade/Nyhavnsgade, Ungdomsboliger. Kommuneplantillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus og Lokalplan 1-1-118 (2. forelæggelse). 2013-33915. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Referat fra møde i Plan- og udviklingsudvalget torsdag den 15. januar 2009 Kl i Byrådssalen, Frederikssund

Referat fra møde i Plan- og udviklingsudvalget torsdag den 15. januar 2009 Kl i Byrådssalen, Frederikssund Referat fra møde i Plan- og udviklingsudvalget torsdag den 15. januar 2009 Kl. 15.00 i Byrådssalen, Frederikssund Mødedeltagere: Knud B. Christoffersen (A) Carsten Cederholm (A) Jesper Thorup (V) Ole Søbæk

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

Referat af debat på borgermøde om Plan- og Agenda 21- strategi 13. september 2007 på Frederikssund Gymnasium.

Referat af debat på borgermøde om Plan- og Agenda 21- strategi 13. september 2007 på Frederikssund Gymnasium. Referat af debat på borgermøde om Plan- og Agenda 21- strategi 13. september 2007 på Frederikssund Gymnasium. Ariis 24/10-2007 Baggrundsoplysninger Frederikssund Kommune havde som led i offentlighedsfasen

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Referat/noter fra møde om Forslag til kommuneplan 2009-2021 med foreninger 3. november 2009.

Referat/noter fra møde om Forslag til kommuneplan 2009-2021 med foreninger 3. november 2009. Referat/noter fra møde om Forslag til kommuneplan 2009-2021 med foreninger 3. november 2009. Referatet er ikke godkendt af deltagerne, men afspejler Frederikssund Kommunes opfattelse af mødet. Deltagere:

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg 22. Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo

FORSLAG. Kommuneplantillæg 22. Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo FORSLAG Kommuneplantillæg 22 Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo Juni 2013 Annoncering på hjemmesiden www.lolland.dk tirsdag den 2. juli 2013 Offentlig høring fra den 2. juli 2013 til den 27. august 2013

Læs mere

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 23-07-2015 Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen Sagsnr. 2015-0145742 Dokumentnr. 2015-0145742-4 Svar til Lokaludvalget vedr.

Læs mere

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center har igangsat en forudgående høring om ændring af kommuneplanens rammer for Bella Center. Den

Læs mere

Torveparkering. med indkørsel fra Rådhusgade. Velkommen. til møde for naboer i Rådhusgade. Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17.

Torveparkering. med indkørsel fra Rådhusgade. Velkommen. til møde for naboer i Rådhusgade. Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17. Torveparkering med indkørsel fra Rådhusgade Velkommen til møde for naboer i Rådhusgade Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17.30 Torveparkering med indkørsel fra Rådhusgade Program Velkomst Hvad har

Læs mere

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 3. januar 2019 Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Dispensationer i Ørestad City Nord og Ørestad Syd Forvaltningen

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009 PROGRAM: Velkomst v/, Teknik- og Miljøforvaltningen Indsigelser skal fremsendes til Teknik- og Miljøforvaltningen senest d. 14. september

Læs mere

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret 036 i Lille Blødekvarteret Status Forslag PlanID 3244876 Tillæg nr. 036 Plannavn i Lille Blødekvarteret VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af forslag 7. december 2016 Høring start

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 6. januar 2005 Peter Christoffersen 89

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen Dagsorden Vindmølleplanen - en bunden opgave v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen v/ Udvalgsformand Peter Sigtenbjerggaard Vi kan ikke planlægge vindmøller alle

Læs mere

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aftenens program del 1 1900 Velkomst og program Rose Sloth Hansen, By- og Landskabsudvalget (BLU) 1905 Byrådets mål + status for planlægningen

Læs mere

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar.

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. Høringssvar Høringsnotat vedrørende lokalplan 095 og kommuneplantillæg nr. 10. I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. 1. Til Næstved Kommune Miljøstyrelsen

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by Kommuneplan 2009 Vallensbæk - en levende by Vallensbæk Kommune Marts 2010 Vallensbæk Kommune Høring Den 2. december 2009 blev Kommuneplan 2009 endeligt vedtaget af Vallensbæk Kommunes kommunalbestyrelse.

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 134 og 10-7-101 og kommuneplantillæg

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Varde Kommune har i forbindelse med den offentlige høring af forslag til lokalplan 06.10.L01 for et område omkring Helle Hallen modtaget bemærkninger

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og VVM-redegørelse for Herlev Bymidte. Høringsperiode fra 25. april til 23.

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og VVM-redegørelse for Herlev Bymidte. Høringsperiode fra 25. april til 23. DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og VVM-redegørelse for Herlev Bymidte Høringsperiode fra 25. april til 23. maj 2016 Baggrund NPV A/S ønsker at udvikle centret Herlev Bymidte

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. marts 2018 Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Byråd har vedtaget en Udviklingsplan

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269243 Brevid. 2397709 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 631 for Kildegården og kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE TIL TILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN 2013-25 FOR HOLBÆK KOMMUNE OG LOKALPLAN 6.13 FOR ET AFFALDSHÅND- TERINGSANLÆG OG ET SOLENERGIANLÆG VED AUDEBO UDKAST VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

Læs mere

REFERAT. Plan- og Udviklingsudvalget. Torsdag 10. januar 2008 kl. 8.00. i byrådssalen på Frederikssund Rådhus. Mødedeltagere: Fraværende:

REFERAT. Plan- og Udviklingsudvalget. Torsdag 10. januar 2008 kl. 8.00. i byrådssalen på Frederikssund Rådhus. Mødedeltagere: Fraværende: REFERAT Torsdag 10. januar 2008 kl. 8.00 i byrådssalen på Frederikssund Rådhus Mødedeltagere: Knud B. Christoffersen, Tina Tving Stauning, Jesper Thorup, Ole Søbæk, Carsten Cederholm, Fraværende: Mødet

Læs mere

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 24. april 2018 Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune - Bolig og Projektudvikling har i

Læs mere

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby Idrætsområdet i Melby Forslag til Tillæg 1 til lokalplan 01.15 for en motorsportsbane i Melby April 2013 N a t u r o g U d v ik lin g Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47

Læs mere

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling VIBORG AMT - Miljø og Teknik J.nr. 8-52-6-2-4-05 Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt er udarbejdet

Læs mere

Tillæg 17 til kommuneplan - Reservation til klimabro og vejanlæg

Tillæg 17 til kommuneplan - Reservation til klimabro og vejanlæg Tillæg 17 til kommuneplan - Reservation til klimabro og vejanlæg Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikraftrædelsesdato: Baggrund

Læs mere

Ændringer i kommuneplanen på baggrund af beslutninger i PLU april.

Ændringer i kommuneplanen på baggrund af beslutninger i PLU april. 15.4.2013 Ændringer i kommuneplanen på baggrund af beslutninger i PLU april. Nye formuleringer/ændringer i forslag til Kommuneplan 2013 efter PLU-mødet den 2. april 2013 Der indarbejdes mulighed for at

Læs mere

Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016

Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016 Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016 Tid og sted: Sandet Hotel d. 26. september 2016 kl. 19 Deltagere: ca. 60 personer samt deltagelse fra Thomas

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB Alm.del Bilag 328 Offentligt FORDEBAT 4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Spørgsmål til debat Hvilke

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Referat borgermøde, Lokalplan august 2018, Hotel Ry Betty, beboer på Bytorvet der er ikke nok p-pladser, mangler allerede i dag.

Referat borgermøde, Lokalplan august 2018, Hotel Ry Betty, beboer på Bytorvet der er ikke nok p-pladser, mangler allerede i dag. Referat borgermøde, Lokalplan 1122 22. august 2018, Hotel Ry Betty, beboer på Bytorvet der er ikke nok p-pladser, mangler allerede i dag. Asger Riis, Bytorvet- tidligere plan havde 130 p-pladser. Få pladser

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Kommunalbestyrelsen ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 20-12-2011 Dato: 21-11-2011 Sag nr.: KB 202 (ØU 253) (TMU 99) Sagsbehandler: Anne-Mette Volmer Sørensen Kompetence:

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Vinge

Borgermøde om vindmøller ved Vinge Borgermøde om vindmøller ved Vinge Torsdag den 27. juni 2019 Præsentation Fra vindmølleprojektet (bygherre og rådgiver): Andreas von Rosen, European Energy Mio Schrøder, PlanEnergi Morten Christensen,

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 001

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 001 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 001 Tillæg til Kommuneplan 2013 2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde LL 6.1 Offentligt fremlagt i perioden den 2. december 2013 til og med den 27. januar 2014.

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Borgerrepræsentationen har den 2. februar 2017 vedtaget at sende dette kommuneplantillæg

Læs mere

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Odense Kommune 15. marts 2016 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Forsøget, der er godkendt den 4.

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested Forslag Kommuneplantillæg 34 Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested September 2014 Offentlig høring fra den 13. september til den 8. november 2014. HØRING AF FORSLAG

Læs mere

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Arkitekter og Planlæggere AS Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Afdeling Gothersgade 35 DK-1123 København K Tel 3391 6266.

Læs mere

Den 4. januar 2017 udsatte forvaltningen lokaludvalgets svarfrist til efter lokaludvalgets møde de 12. januar Det takker vi for!!.

Den 4. januar 2017 udsatte forvaltningen lokaludvalgets svarfrist til efter lokaludvalgets møde de 12. januar Det takker vi for!!. Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. december

Læs mere

Hvidbog - behandling af høringssvar

Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning A. A 1. A 1.1. A 1.1.1. Linette Jensen Lundeparken 4 Linette Jensen er utilfreds med, at der bygges så høje huse så centralt. Mener, at

Læs mere

Hvidbog - behandling af høringssvar

Hvidbog - behandling af høringssvar BILAG 2 / kommuneplantillæg nr. 003 og lokalplanforslag nr. 039 for et institutionsområde ved Haugemøllevej, Slangerup, Frederikssund Kommune. Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar

Læs mere

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard I 4 ugers offentlig høring fra den 05.04.2017 til den 03.05.2017 Havndal Dalbyover Udbyhøj 46 nye vindmøller ved Overgaard Forudgående offentlig høring om kommende kommuneplantillæg og indkaldelse af idéer

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan

Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan Helhedsplanens indhold Med etableringen af de nye butikker på Posthusgrunden er det en oplagt mulighed at der samtidig ses på Virum Bymidte som helhed. Nedenstående

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 934, Erhvervsområde på Østhavnen - endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Lokalplan 934, Erhvervsområde på Østhavnen - endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 19. juni 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Lokalplan 934, Erhvervsområde på Østhavnen - endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan 934 Erhvervsområde

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Nyt rammeområde ved Roskilde Gymnasium. Tillæg15 til Roskilde Kommuneplan/forslag

Nyt rammeområde ved Roskilde Gymnasium. Tillæg15 til Roskilde Kommuneplan/forslag Nyt rammeområde ved Roskilde Gymnasium Tillæg15 til Roskilde Kommuneplan/forslag Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg

Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg ENKELTOMRÅDE 06.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Oversigt over indkomne idéer og forslag vedr. forslag til lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg 23

Oversigt over indkomne idéer og forslag vedr. forslag til lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg 23 Oversigt over indkomne idéer og forslag vedr. forslag til lokalplan 0715-35 med tilhørende kommuneplantillæg 23 Afsender Idéer og forslag Forvaltningens kommentarer Emner til videre planlægning og miljøvurdering

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Jeg vil gerne gøre indsigelse mod kommunens planer om at udlægge området Fæsted Plantage til vindmøller. Dette gør jeg med begrundelse i følgende:

Jeg vil gerne gøre indsigelse mod kommunens planer om at udlægge området Fæsted Plantage til vindmøller. Dette gør jeg med begrundelse i følgende: (Tillæg til indsigelse område 20.T.06 Fæsted Plantage) Jeg vil gerne gøre indsigelse mod kommunens planer om at udlægge området Fæsted Plantage til vindmøller. Dette gør jeg med begrundelse i følgende:

Læs mere

Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande

Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande 10KV Transformator Debatfase xx/xxx/x DEBATOPLÆG Tillæg nr. xx Kommuneplan xxxx-xxxx

Læs mere

Revideret indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.BC.15.12.01 for et område ved Margrethevej i Frederikshavn

Revideret indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.BC.15.12.01 for et område ved Margrethevej i Frederikshavn Revideret indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.BC.15.12.01 for et område ved Margrethevej i Frederikshavn Center for Teknik og Miljø Februar 2014 SUOS Indkomne bemærkninger CTMs bemærkninger 1. Vejdirektoratet

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018 Debatoplæg Områdeafgrænsning med eksisterende bebyggelse vist Forhøring Ændring af anvendelsen af erhvervsejendommen Slotsherrensvej 409A Foreslået ny bebyggelse Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Kommuneplanramme 6.T.0X Februar 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd Lunden Det rekreative område Status: Det Grønne Bånd Vraa - en grøn by Vraa er en grøn by midt i en smuk natur og midt i et aktivt landbrugsområde - og ud over serviceerhvervene var det var landbruget,

Læs mere

Bue Grunnet Viborg Sparkærvej 3, 8800 Viborg Sagsnr.: 13/ Vdr.: Ansøgning om husstandsvindmølle på Sparkærvej 3, 8800 Viborg

Bue Grunnet Viborg Sparkærvej 3, 8800 Viborg Sagsnr.: 13/ Vdr.: Ansøgning om husstandsvindmølle på Sparkærvej 3, 8800 Viborg Bue Grunnet Viborg 28.05.2013 Sparkærvej 3, 8800 Viborg Sagsnr.: 13/23432 Til Viborg Kommune Klima- og Miljøudvalget Vdr.: Ansøgning om husstandsvindmølle på Sparkærvej 3, 8800 Viborg Sagsnr.: 13/23432

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Rema Ejendom Danmark AIS Reitan Ejendomsudvikling AIS

Rema Ejendom Danmark AIS Reitan Ejendomsudvikling AIS Rema Ejendom Danmark AIS Reitan Ejendomsudvikling AIS Svendborg Kommune Kultur, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Att.: Direktør Timjeppesen :gr. Jægergårdsgade 97,3. DK - 8000 Arhus C Tlf.:

Læs mere