Dagsorden til møde i HSU torsdag den 19. september 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden til møde i HSU torsdag den 19. september 2013"

Transkript

1 Møde den: 19. september 2013, kl Fransensalen, Nordre Ringgade 1, 8000 C HSU-møde REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Svend Hylleberg, Søren E. Frandsen, Niels Chr. Nielsen, Louise Gade, Aase Pedersen, Finn Folkmann, Bertha Beck Mortensen, Uffe Pilegaard Larsen, Jørgen Kapstadt, Leif Flensborg, Heidbra Jonsdottir, Claus Palle, Niels Relsted, Per Dahl, Peter Wind, Steffen Junker Fraværende: Allan Flyvbjerg, Jørgen Riis, Jan Rasmussen, Lise Lotte Sørensen, Peter Holm-Nielsen Dagsorden til møde i HSU torsdag den 19. september Velkommen ved Brian Bech Nielsen (BBN) BBN bød velkommen til de nye HSU medlemmer, som var Claus Palle (CP), Niels Relsted (NR) og Niels Chr. Nielsen (NCN). Dato: 02. oktober 2013 Sagsnr.: Ref:CHK/ LAA a. BBN s tanker om Aarhus Universitet som institution og arbejdsplads Side 1/8 BBN orienterede fra sin møderække på institutter og ledelsesseminariet på Sandbjerg. BBN sagde, at han i sit virke som rektor vil lægge vægt på involvering og medindragelse i beslutningsprocesserne, det gælder også i forhold HSU og samarbejdsudvalgene. BBN sagde, at det havde været en spændende rejse, at komme rundt lokalt og at AU er en fantastisk arbejdsplads ("en juvel") med dygtige og engagerede medarbejdere, som gør et flot stykke arbejde. Besøgene havde imidlertid også vist, at der var problemer der skulle løses. Et af problemerne er blandt andet IT systemer og det vil blive det lange seje træk. Et andet problem er at få det tværgående administrative samarbejde til at fungere optimalt. selvom der også var områder hvor institutterne oplevede, der var sket en professionalisering af den administrative støtte. Der stilles ekstremt høje forventninger til universitet fra de skiftende regeringer, fortalte BBN, og hvis AU skal lykkes med sin opgave, skal der være stor gensidige respekt og samarbejdet på tværs af AU. BBN har noteret sig følgende: -Der er behov for at se på den indre organisering af institutterne -IT-systemopbakning er et væsentligt kerneindsatsområde. -De administrative opgaver, skal tage udgangspunkt i de faglige miljøers behov Aarhus Universitet Tlf.: Fax:

2 -Økonomien skal gøres gennemskuelig -Der skal tænkes i sammenhængskraft mellem de faglige miljøer og de administrative miljøer -Der er behov for, at ledelsen tager sig tid til at komme mere rundt i de faglige miljøer. Formålet er at lytte, tage imod forslag samt vise interesse. - Beslutningsprocesser skal udvikles. Afhængig af vigtigheden skal de ting, der berører hovedområderne /institutterne først vendes på de lokale ledelsesniveauer inden de går videre i systemet. Det betyder, at beslutningsprocesserne bliver længere. Der skal arbejdes med AU strategien - ledelsen har på det seneste ledelsesseminar prioriteret følgende hovedoverskrifter: Forskning, Uddannelse, Talentudvikling, samt Videnudveksling. HSU kvitterede for BBN's indledende ord ved at udtrykke, at ordene var positive, og man glædede sig over BBN s invitation til dialog, involvering og medinddragelse. Side 2/8 2. Bemærkninger til og godkendelse af dagsorden ved BBN Dagsorden blev godkendt uden bemærkninger. Uffe Pilegaard Larsen (UPL) fremsatte ønske om, at der fremadrettet i HSU-dagsordener også gerne må indgå økonomital. BBN var enig heri og meddelte, at dette ønske vil blive noteret i referatet. 3. Opfølgning fra sidste HSU-møde Status på psykisk APV ved BBN BBN indledte med at fortælle, at hovedområderne var ved at lægge sidste hånd på deres handlingsplaner. Der er deadline den 10. oktober Herefter vil AU HR indsamle hovedbudskaberne, så de kan danne baggrund for inspiration til den fælles universitets handlingsplan, som behandles på novembermødet. Målet med fællesmødet mellem HSU og HAMU, som afholdes den 14. november 2013 er, at honorere bottom-up processen, således at de udfordringer og tiltag, som udtrykkes i hovedområdernes handlingsplaner indarbejdes i en fælles AU handlingsplan, som ejes af Universitetsledelsen, HSU og HAMU. BBN supplerede endvidere med, at han gerne ser, at der på novembermødet afsættes god tid til drøftelser. Han mente derfor ikke, at den endelige plan nødvendigvis når, at blive vedtaget her. Der kan muligvis blive brug for endnu et fælles HSU/HAMU møde efter nytår til endelig vedtagelse af den fælles handlingsplan.

3 På novembermødet vil i øvrigt også være en drøftelse af en plan for evaluering af den psykiske APV. Side 3/8 Der var ingen yderligere bemærkninger til punktet 4. Drøftelse: Planlægning af årets gang i HSU (Årshjul for HSU) BBN fortalte, at HSU-sekretariatet i samarbejde med Finn Folkmann (FF) og Aase Pedersen (AP) havde udarbejdet et forslag til en Årshjul for HSU i BBN gav herefter AP ordet, som benyttede lejligheden til at komme med supplerende emner, som med fordel kunne indarbejdes heri, bl.a. "Temamøde om strategisk kompetenceudvikling". Ligeledes bemærkede hun, at Overenskomstforhandlingerne for tiden gennemføres hvert andet år. Heidbra Jonsdottir fremsatte ønske om, at "Arbejdsrelateret stress og sygefravær" også tilføjes i Årshjulet for BBN tilsluttede sig HJ s forslag. FF opfordrede alle HSU medlemmerne til at kigge forslaget til Årshjulet for 2014 igennem endnu engang og melde tilbage, hvis man ønsker yderligere tilføjelser indarbejdet heri. På baggrund af drøftelserne arbejder HSU-sekretariatet og næstformændene videre med Årshjulet for Endelig arbejder sekretariatet på snarest at få ændret datoen for HSUmødet den til en anden dato. 5. Orientering fra formand og ledersiden a. Orientering om bestyrelsesmøde (seminar) den september 2013 ved BBN BBN indledte med at fortælle, at den 24. september afholdes som et strategiseminar, hvor hovedoverskrifterne for dagen vil være: "Uddannelse, forskning og talentudvikling". BBN orienterede herefter om dagsordenen for bestyrelsesmødet den 25. september, hvor BBN fremhævede Økonomirapporten og Finanslovsforslag 2014, som værende emner af særlig tyngde. Økonomirapporten: I økonomirapporten fremgår det bl.a., at der i 2013 forventes et underskud på 108 mio. kr. i ForeCast2. Det er 27 mio. kr. større end budgetteret. Af mulige årsager hertil nævnte BBN bl.a., at budgetreguleringskontoen på 50 mio. kr., som er blevet udmøntet, den negative udvikling i renteindtægten, lavere niveau end forventet på eksterne bevillinger samt nedjustering af forventningerne til finanslovsbevillinger.

4 Jørgen Jørgensen (JJ) tilføjede endvidere, at universitetet eksplicit har fået sin finanslovsbevilling reduceret 12 mio. kr. på grund af statslig forventning om løntilbageholdenhed. BBN fortalte, at et forventet underskud af den størrelsesorden som fremgår af forecastet kræver agtpågivenhed. Side 4/8 b. Orientering om Finanslovsforslag 2014 ved BBN BBN fortalte, at der i forhold til Finanslovsforslag 2014 i forhold til AU er en samlet fornuftig budgetsikkerhed fra Alle STÅ-takster falder reelt med 2 % om året, men et stigende optag modvirker til dels en omsætningsnedgang. Fra 2015 stiger færdiggørelsesbonustaksterne til gengæld, og det er herefter, ifølge BBN, vurderingen, at den nye SU-lov vil hjælpe universitetet på vej i en positiv retning. Der indføres konkret en ny færdiggørelsesbonusmodel, der stiller studietidsreduktionskrav til det enkelte universitet. Kravene er defineret som gradvise årlige forbedringer frem mod 2020, hvor AU har et mål på en samlet studietidsforbedring på 4,6 måneder mod 4,3 for sektoren. Københavns Universitet har 7,6 måneder som mål. Ud fra ministeriets prognoser er effektiviseringskravet således ikke 2% om året, men i størrelsesordenen under 1 % årligt i forhold til en uddannelsesbevilling på over 1,6 mia. kr på AU, hvis AU kan imødekomme studietidsreduktionskravene. I forhold til myndighedskontrakter falder disse med 2% om året. Derfor skal en egentlig vækst i forskningsmidler opnås ved at øge AU s relative andele af offentlige forskningsmidler i konkurrence og /eller ved flere EUsamt private forskningsmidler. BBN s slides er vedlagt referatet. Se endvidere tidligere fremsendte bilag 2. c. Orientering om årets studenteroptag ved BBN BBN fortalte, at der overordnet set var en stigning i antal optagne studerende på bachelor- og kandidatuddannelserne i 2013 i forhold til tidligere år. Derimod er der på Efter- og Videreuddannelsesområdet sket et fald. Årsagen hertil var ikke entydig, da nedgangen forekommer på alle hovedområder. d. Orientering om MUS og forventninger til MUS ved Aarhus Universitet ved Louise Gade (LG) BBN indledte med at fortælle, at AU s medarbejdere er universitetets vigtigste ressource. Medarbejderne er en afgørende forudsætning for, at universitetet kan opfylde sine visioner og mål. Det er derfor meget vigtigt, at MUS bliver anvendt som et ledelsesværktøj til at understøtte medarbejdernes faglige

5 og personlige udvikling, og naturligvis også i forbindelse med deres trivsel og arbejdsglæde. AU s Strategi og Psykisk APV-resultaterne kalder på øget ledelsesmæssig fokus på medarbejdernes udvikling og trivsel. Som personalepolitikken påpeger det, er afholdelse af MUS således et vigtigt redskab til både at imødegå medarbejdernes behov for trivsel og udvikling og samtidig sikre, at medarbejdernes kompetencer er opdaterede og relevante. Samtalen giver, ifølge BBN, også anledning til en god og gensidig forventningsafstemning leder og medarbejder imellem, og kan således bidrage til endnu mere dialog og nærværende ledelse i hverdagen. Personligt har BBN været meget glad for at afholde MUS med sine medarbejdere. BBN bad herefter LG om at give HSU en kort status på MUS på AU. LG oplevede en klar interesse blandt ledere til at tage MUS til sig. MUS samtaleguide" er indtil videre blevet tryk i 600 eksemplarer samt er webtilgængelig. LG fortalte, at der pt er registret 450 ledere, som har tilmeldt sig MUS-kurset, som pt udbydes. LG fremhævede, at det er vigtigt, at lederne gennemfører MUS. HSU drøftede derefter processen, ledere og medarbejdernes rolle samt behovet for evaluering af MUS koncept og proces lokalt og på tværs. LG lovede en kvalitativ evaluering medio 2014 af første fælles MUS -runde Side 5/8 e. Orientering fra underudvalget under HSU i forhold til de senest udarbejdede personaleadministrative retningslinjer ved LG LG fortalte, at de 4 personaleadministrative retningslinjer: Prøvetid, Repræsentation, Reception i særlige arbejdsmæssige anledninger samt Forplejning til interne møder, som HSU har fået tilsendt sammen med dagsordenen, er blevet grundigt drøftet i det nedsatte underudvalg og indstillet i enighed. HSU drøftede et par konkrete detaljer, hvorefter BBN konkluderede, at indstillingerne følges og takkede for udvalgets arbejde. f. Orientering om status på prioriterede IT-projekter (top 12) i 2013 (Fast orienteringspunkt) ved Jørgen Jørgensen (JJ) JJ orienterede kort om status for de 12 prioriterede IT-projekter i JJ henviste derefter til en artikel i OMNIBUS #3 aug.2013, hvor der er en artikel om TOP 12. JJ fortalte, der er en god fremdrift i forhold til migrering af AUHE og ASE's systemer. JJ fortalte endvidere at, systemunderstøttelsen i forbindelse med studiestart har fungeret godt. I forhold til udrulning af Black Board på BSS fortalte SH, at man siden 1. sep-

6 tember har udrullet dette system over for ca. halvdelen af de studerende. Erfaringen viser, at der var behov for en stærk ledelsesopbakning. BBN takkede for orienteringen. Side 6/8 6. PAUSE 7. Drøftelse af evaluering af AU s personalepolitik og ny SUstruktur - ved LG LG fortalte, at AU s personalepolitik fra 2011 og den nye SU-struktur fra 2012, som tidligere aftalt, skal evalueres i HSU ved årsskriftet. Der er i den forbindelse fra ledelsessiden udarbejdet en sagsfremstilling, som er medsendt dagsordenen, hvor det indstilles, at Personalepolitikken evalueres primo 2014, at den nye SU-struktur evalueres samtidig med i 2014 samt at de enkelte samarbejdsudvalg samtidig opfordres til at gennemføre den årlige selvevaluering i eget udvalg, samt at nedsatte ad hoc udvalg under HSU, nedlægges, når udvalgets udviklingsopgaver er løst, jf. tidligere beslutning om HSU s arbejdsform. Emnerne fra underudvalg vil herefter forankres i HSU, som har ansvaret for de overordnede principper og evaluering af emnerne gennem bred involvering på tværs af Aarhus Universitet. PD havde en bemærkning til forslaget om, at koble evalueringerne sammen. Han mente, at det var mest hensigtsmæssigt, at adskille evalueringerne rent teknisk, men at det var i orden at lade dem følges ad tidsmæssigt. Derudover syntes PD, at en evaluering af personalepolitikken burde afvente HSU orienteres om dialogværktøjerne, som der henvises til i indstillingen. Han havde den samme bemærkning i forhold til evaluering af SU-strukturen og spurgte til, om det ikke ville være mere nærliggende, at lade LSU evaluere sig selv? Han var bekymret for den kaskade-model, der var lagt op til, og mente at en bottom-up proces vil være mere hensigtsmæssig. LG understregede, at alle samarbejdsudvalg skal evaluere egen arbejdsform og samarbejde hvert år og det var det som var intentionen i oplægget, mens evalueringen af selv SU-strukturen relaterede sig til en beslutning i forbindelse med vedtagelsen af den nye SU struktur. Evalueringen af strukturen skal naturligvis basere sig på en bottom up proces, men evalueringen " ejes " af HSU. Der kunne sagtens ske selvstændige evalueringer af personalepolitikken og SU strukturen. BBN konkluderede, at PD s forslag om at gennemføre to selvstændige og parallelle evalueringer af AU s personalepolitik og SU-strukturen godt kan lade sig gøre, så der var opbakning til punkt 1. i indstillingen. Derudover var der også opbakning til, at begge evalueringer gennemføres i løbet af BBN konkluderede ligeledes, at der var opbakning til punkt 2. HSU drøftede indstillingens punkt 3, hvorefter BBN konkluderede, at Underudvalget vedrørende personaleadministrative retningslinjer nedlægges, når arbejdet her er tilendebragt.

7 I forhold til evaluering af SU-samarbejdsstrukturen og AU s personalepolitik udarbejder AU HR et forslag til en kommende proces, og der tages efterfølgende en åben diskussion i HSU af, hvordan en evaluering af henholdsvis SUstrukturen og Personalepolitikken kan gribes an. HJ foreslog, at beslutningen om nedlæggelses af Lønudvalget udskydes til decembermødet. UPL anbefalede, at man inddrog fællestillidsrepræsentanterne i arbejdet med evalueringsmodel inden der kommer noget på skrift med henvisning til LG s forslag. Side 7/8 8. Drøftelse af Temamøde om strategisk kompetenceudvikling primo 2014 BBN henviste til den nye strategi for AU og fortalte, at det var medarbejdernes evner og dygtighed som bringer os i mål. Derfor mener BBN, at det er meget vigtigt, at vi hele tiden sikrer os, at vores medarbejdere har de rette kompetencer til gavn for AU og til gavn for dem selv. HSU spiller, ifølge BBN, her en vigtig rolle, idet det er en del af kerneopgaven for et samarbejdsudvalg at beskæftige sig med medarbejdernes kompetenceudvikling. I lyset af AU s strategi ønsker Formandsskabet, ifølge BBN, at der primo 2014 afholdes et temamøde (inspirationsseminar) for medlemmerne i HSU om strategisk kompetenceudvikling på AU og hvordan man i årene der kommer, kan sikre den rette kompetenceudvikling af AU's medarbejdere. Formålet i dag var derfor ikke at drøfte indhold, sagde BBN, men blot drøfte om der enighed om at holde et temamøde. BBN spurgte herefter HSU om der var opbakning til ideen? Medarbejdersiden udtrykte tilfredshed over, at kompetenceudvikling nu var skrevet ind i Årshjulet, og man opfattede det som en indfrielse af tidligere ønsker. Kompetenceudvikling af medarbejderne er generelt et vigtigt område ikke kun i lyset af AU s strategi, men også i forbindelse med resultatet af APVundersøgelsen. UPN sagde, at karriere og kompetenceudvikling hænger tæt sammen og at man skulle afvente, hvad projektgrupperne under Karrierevejsprojektet, når frem til. LG fortalte, at hvis vi skulle afvente tilbagemeldingerne fra Karrierevejsprojektet ville det ikke være muligt at gennemføre temadagen primo 2014, da Karrierevejsprojektet er blevet forsinket. Pt er det kun TAP-delprojektet, der er fremdrift i. VIP-delprojektet har ikke optimal fremdrift. BNN konkluderede, at der i HSU var opbakning til afholdelse af temadagen vedrørende strategisk kompetenceudvikling. Han havde ligeledes noteret sig, at AP og PD ønsker at indgå i planlægningen af denne.

8 9. Meddelelser fra næstformænd og medarbejdersiden Side 8/8 Niels Relsted (NR) fortalte, på vegne af Feriefonden, at der med referatet udsendes billeder af sommerhus ved Nymindegab, beliggende ca. 300 meter fra vandet samt lejlighed i Berlin (tidligere Østberlin med plads til ca 4-6 personer), som medarbejdere ved AU fremover har mulighed for at leje. Derudover har Feriefonden lejet en lejlighed i Budapest (Pest-siden) fra perioden Niels Relsted henviste i øvrigt til Feriefondens hjemmeside, hvor der findes supplerende oplysninger om Feriefondens huse og lejligheder. NR s billeder af sommerhus ved Nymindegab mm er vedhæftet referatet. 10. Eventuelt AP henledte opmærksomheden på den mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer indgåede tillidsreform Brian Bech Nielsen takkede herefter for et godt møde.

1. Godkendelse af dagsorden Brian Bech Nielsen (BBN) bød velkommen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen.

1. Godkendelse af dagsorden Brian Bech Nielsen (BBN) bød velkommen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen. HSU og HAMU fællesmøde om psykisk APV d. 6. marts 2014 kl. 10-12.30 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Marianne

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 11. juni 2013 Frandsensalen HSU-møde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 11. juni 2013 Frandsensalen HSU-møde Møde den: 11. juni 2013 Frandsensalen HSU-møde REFERAT Til stede: Lauritz B. Holm-Nielsen, Allan Flyvbjerg, Mette Thunø, Søren E. Frandsen, Brian Bech Nielsen, Michael Nielsen, Finn Folkmann, Bertha Beck,

Læs mere

Dagsorden for fællesmøde med HSU/HAMU

Dagsorden for fællesmøde med HSU/HAMU Møde den: 14. november 2013, kl. 10.00-14.00 Fransensalen, Nordre Ringgade 1, 8000 C HSU-møde REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Ib Johannsen, Marianne Hokland, Eva Lysdahl

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 18. juni 2012, kl. 10.00-13.00 Frandsensalen, Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C Referat af 3. møde/2012 i Hovedsamarbejdsudvalget REFERAT Til stede: Lauritz B. Holm-Nielsen (formand), Allan Flyvbjerg,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 24. april 2012, kl. 13.00-16.00 Frandsensalen, Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C Referat af 2. møde/2012 i Hovedsamarbejdsudvalget REFERAT Til stede: Lauritz B. Holm-Nielsen, Allan Flyvbjerg, Svend

Læs mere

Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl

Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl HSU og HAMU fællesmøde om APV d. 6. november 2014 kl. 13-15 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C Referat Til stede: Brian Bech Nielsen; Johnny Laursen; Berit Eika; Per Dahl; John Kapstadt;

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 27. februar JKB Godkendt på HSU 24. april 2012

AARHUS UNIVERSITET 27. februar JKB Godkendt på HSU 24. april 2012 AARHUS UNIVERSITET 27. februar 2012 Hovedsamarbejdsudvalget J. nr. AU-2011-205-018 JKB Godkendt på HSU 24. april 2012 Referat af 1. møde/2012 i Hovedsamarbejdsudvalget Onsdag den 25. januar 2012, kl. 10.00

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. HSU-temamøde om kompetenceudvikling d. 2. maj 2014 kl Frandsensalen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. HSU-temamøde om kompetenceudvikling d. 2. maj 2014 kl Frandsensalen HSU-temamøde om kompetenceudvikling d. 2. maj 2014 kl. 12.30-15.30 Frandsensalen REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Niels Jørgen Relsted, Svend Hylleberg, Niels Chr.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. september 2013, kl. 9.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

1. Bemærkninger og godkendelse af dagsorden (BBN) BBN bød velkommen til HSU-mødet og spurgte, om der var bemærkninger til dagsordenen.

1. Bemærkninger og godkendelse af dagsorden (BBN) BBN bød velkommen til HSU-mødet og spurgte, om der var bemærkninger til dagsordenen. Møde den: 20. marts 2014 Frandsensalen, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ordinært HSU-møde REFERAT Til stede: Rektor Brian Bech Nielsen (BBN), Allan Flyvbjerg, Mette Thunø, Niels Chr. Nielsen, Jørgen Jørgensen,

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. juni 2017 Institut for Bioscience, Jagtslottet Kalø Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr.

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. juni 2017 Institut for Bioscience, Jagtslottet Kalø Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. Møde den 14. juni 2017 Institut for Bioscience, Jagtslottet Kalø Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 3, 2017 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C

HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl. 14-16 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C Deltagere; Brian Bech Nielsen; Jane Kraglund; Johnny Laursen; Berit Eika; Per Dahl; Anne Marie Bundsgaard;

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 05. februar 2014, kl. 15.45 17.15 Mødelokale: Bygning 1431, lokale 021/023 Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard, Peter

Læs mere

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler.

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler. Møde den: 22. november 2016, kl. 10-12 Nordre Ringgade 1, bygning 1431-015 Referat HAMU møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 6. juli 2011 JKB UDKAST

AARHUS UNIVERSITET 6. juli 2011 JKB UDKAST AARHUS UNIVERSITET 6. juli 2011 Hovedsamarbejdsudvalget J. nr. AU-2010-205-015 JKB UDKAST Referat af 2. møde/2011 i Hovedsamarbejdsudvalget Torsdag den 23. juni 2011, kl. 10.00 Til stede: Lauritz B. Holm-Nielsen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere: Dagsorden Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard - afbud Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt Møde den: Mandag den 10. februar 2014 kl. 12.00 Sted: 1443/413 Ekstraordinært LSU Kommunikation REFERAT Til stede: Lykke Ankersen, Knud Holt Nielsen, Jetthe L. Revsgaard, Peder Holm-Pedersen, Henriette

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Referat. Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt.

Referat. Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt. Møde den 19. december 2016 Preben Hornungstuen, Bygning 1422, Frederik Nielsens Vej 2, 8000 Aarhus C Fællesmøde hovedarbejdsmiljøudvalg og hovedsamarbejdsudvalg Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Ekstraordinært møde den 28. november 2013 Administrationens samarbejdsudvalg HR-huset, Jens Baggesensvej, Aarhus Videolink til Emdrup REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Søren Trangbæk, Louise Gade, Maria

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Ole Steen Nielsen (OSN), Thomas Pallesen

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Der blev tilføjet et punkt 10A Frihed til deltagelse i faglige arrangementer. Herefter blev dagsorden godkendt.

Der blev tilføjet et punkt 10A Frihed til deltagelse i faglige arrangementer. Herefter blev dagsorden godkendt. Møde den: 14. juni 2013 HR-huset, Jens Baggesensvej, Aarhus Videolink til Emdrup Administrationens samarbejdsudvalg REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Søren Trangbæk, Louise Gade, Niels Damgaard Hansen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: FSU

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. september 2014, kl. 9.00 11.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter.

Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter. Møde den: 5. december 2014, kl. 9-11 AU Herning/Jacobs kontor LSU-møde Referat Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg (PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Inger Kristensen,

Læs mere

2014 MUS LSU MUS evalueringsrapport

2014 MUS LSU MUS evalueringsrapport 1 2014 MUS LSU MUS evalueringsrapport Indholdsfortegnelse Indledning... 2 1.1/ Ledelsessammendrag... 2 2.0 Evalueringen... 3 2.1/ Resultater... 3 2.1.1/ Spørgsmål 1... 4 2.1.2/ Spørgsmål 2... 5 2.1.3/

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces REFERAT Den 23. august 2011 Kl. 10-12 AU Strategis mødelokale, bygning 1431, lokale 223 Deltagere: Jørgen Jørgensen, Flemming

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden REFERAT Deltagere: Lars Moseholm (formand), Trine Juhl Sørensen, Lisbeth Holm Rasmussen, Gina Bay, Jette

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde Referat Til stede: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl (Aarhus BSS), Johnny Laursen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 21. august 2015, kl. 11.00-13.00 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Bo Martin Bibby

Læs mere

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt.

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt. Møde den: 03.04.2014 1510-410 LSU REFERAT Til stede: Karl Anker Jørgensen, konst. institutleder (KAJ), Jens W. Clausen (JC), Frank Jensen (FRJ), Niels Pind (PIND), Jeanette Dandanell (JDA), Bente Olsen

Læs mere

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: I december 2009 blev der i henhold til HR-strategien nedsat flere projekt-/arbejdsgrupper

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8 Lokale: 1443-413 Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST) Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne Christine Teglborg (FS), Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR - ordfører) og Esben Højbjerre Larsen

Læs mere

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget.

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl. 11.30-13.30 Sted: 3410-345 Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur 11-08-2015 Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur I maj 2014 besluttede HSU at iværksætte en evaluering af AU s samarbejdsudvalgsstruktur med det formål at afdække det tværgående samarbejde

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

2. Det blev besluttet, at punktet udgår, da referatet er godkend på forhånd via mailkorrespondance.

2. Det blev besluttet, at punktet udgår, da referatet er godkend på forhånd via mailkorrespondance. Møde den: 22. oktober 2013 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: A-siden: Louise Gade (LG), Birgit Roesen (BIR) B-siden: Anders Kragh Moestrup (AKM), Alev Gencay (AGA), Kirsten Neuhauge (KN), Lene

Læs mere

Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet

Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet HR & Organisationsudvikling 13. marts 2008 Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) i praksis Københavns Universitet er Danmarks største vidensvirksomhed.

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV Møde den: 22.02.2013 Musehullet LSU/LAMU REFERAT Til stede: IBJ (Ib Johannsen), PIND (Niels Pind), PHALD (Peter Hald, sikkerhedsleder), JCK (Jens Christian Kondrup), JDA (Jeanette Dandanell), ALP Annette

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AGRO Institutforum, LSU og Institutledelsen - møde Tirsdag den 11. august 2015 kl. 8.30-11.00 Mødelokale: Haraldskær, Vejle REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen,

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Ole Steen Nielsen (OSN), Thomas Pallesen

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

1. Drøftelse af budget 2015 og konsekvenserne for bl.a. arbejds- og personaleforhold

1. Drøftelse af budget 2015 og konsekvenserne for bl.a. arbejds- og personaleforhold Vedrørende: Møde mellem HovedMED og ØU Dato: 16. juni 2014 Sted: Sollentuna 2 og 3 Deltagere: Repræsentanter for HovedMED og ØU Referat RÅDHUSET Økonomi- og Stabsforvaltningen PersonaleService Personalekonsulent:

Læs mere

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør).

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør). OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL AARHUS UNIVERSITET LSU-møde Administrationscenter Aarhus BSS Den 8. september 2017, kl. 9.00-11.00 Lokale: 1442-116 Referat Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard

Læs mere

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH OPLÆG AF DEKAN ALLAN FLYVBJERG OPLÆG AF INSTITUTLEDER THOMAS G. JENSEN AU AARHUS HEALTH HVORDAN ER STRATEGI 2013-2017 BLEVET TIL? Involverende bottom-up-proces

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE Udgivet: Samarbejdssekretariatet 2014 Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt,

Læs mere

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 17. JUNI 2010 REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 Bestyrelsens beslutning Fire hovedområder: Aarhus Faculty of Arts, Kulturvidenskab Aarhus Faculty of Science and Technology, Naturvidenskab og Teknologi

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen.

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen. Møde den: 16. maj 2016 kl. 10-12 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Christina Troelsen, Erling Kjeldsen

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

Dagsorden godkendt. Punkt 7, Kort status på den lokale kompetencefond slås sammen med punkt 5.

Dagsorden godkendt. Punkt 7, Kort status på den lokale kompetencefond slås sammen med punkt 5. Møde den: 29. nov 2018, kl. 12.00 14.00 Mødelokale: Bygn 1260, lok 310 4.LSU møde 2018 Institut for Folkesundhed Referat Deltagere: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen % Annette Bachmann + Eva

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 19. september 2018 19. september 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K DOK. NR. 19/00980-4 REF. LELI 1. Status på Danmarks arbejde i FN s Menneskerettighedsråd

Læs mere