Udvalget for Sundhed og Socialservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Sundhed og Socialservice"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 13. Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Susan Gyldenkilde (Kom kl og deltog ikke i punkterne 1, 2 og 3) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Opgørelse af ventetider på plejeboliger pr. 30. september SS Servicebevis - servicelovens 94b 3 SS Projekt "Forstærket indsats for kronisk syge " 4 SS Effektivisering og serviceharmonisering af aktivitetsområdet - Sundhed og Omsorg 5 SS Godkendelse af Sundhedsaftalen mellem Region Midtjylland og Horsens Kommune for perioden SS Forhøjelse af legatportioner fra 1400 kr. til 2000 kr. gældende fra udbetalingen i december SS Budgetopfølgning 30. september Det specialiserede socialområde, Myndighedsområdet 8 SS Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v.

2 Side 2/18 1 SS Opgørelse af ventetider på plejeboliger pr. 30. september Resumé Horsens Kommune lever op til ventelistegarantien for plejeboliger jf. Lov om social service 192 a og Lov om almene boliger 154 a. Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Vedtaget som indstillet. Susan Gyldenkilde deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerne plejeboliger eller almene plejeboliger i henhold til plejeboliggarantien jf. Lov om social service 192 a og Lov om almene boliger 154 a. Plejeboliggarantien gælder ikke, hvis borgeren har valgt et bestemt plejehjem eller en bestemt almen plejebolig. Socialministeriet fastsætter de nærmere regler om optagelse på venteliste og om frister for tilbud om almen plejebolig eller plejehjemsplads. Hvis Kommunalbestyrelsen ikke opfylder plejeboliggarantien, vil der efter de gældende regler i Lov om kommunernes styrelse kunne rejses sag af de kommunale tilsynsmyndigheder. Ventelistegarantien til henholdsvis plejeboliger og demensboliger er maksimalt 2 måneders ventetid. Status pr. 30. september 2010 er, at Horsens Kommune lever op til plejeboliggarantien. Således har alle borgere, som står på den generelle venteliste til plejebolig, uden specifikke ønsker, fået anvist en plejebolig inden 60 dage. På demensområdet har alle borgere fået anvist en bolig inden 60 dage. De øvrige borgere på ventelisten har specifikke boligønsker, hvorfor de ikke er omfattet af garantien.

3 Bilag Side 3/18

4 Side 4/18 2 SS Servicebevis - servicelovens 94b Resumé Udvalget for Sundhed og Socialservice har på møde den 3. februar 2010 besluttet, at de borgere, som på daværende tidspunkt deltog i frikommuneforsøget, skulle revisiteres i forhold til den nye servicebevisordning i Lov om Social Service 94b. Efterfølgende skulle det vurderes, om antallet af borgere, der bevilges servicebevis, indikerede, at ordningen gøres permanent i Horsens Kommune. Der er revisiteret 31 borgere og kun 5 borgere er bevilget en servicebevisordning. Sagen afgøres i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Servicebevisordningen ikke tilbydes borgere i Horsens Kommune 2. Ordningen udfases ved udgangen af Beslutning Vedtaget som indstillet. Susan Gyldenkilde deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling Horsens Kommune har i perioden deltaget i et Frikommuneforsøg vedrørende ydelser indenfor praktisk bistand og personlig pleje. Borgeren fik mulighed for at modtage et kontant tilskud til betaling af hjælp, som borgeren selv havde antaget, i stedet for at modtage hjælpen fra Horsens Kommune eller en godkendt privat leverandør. På baggrund af erfaringerne fra Frikommuneforsøget blev der indsat en ny bestemmelse i Servicelovens 94b, der giver Kommunen mulighed for at etablere en servicebevisordning. Udvalget for Sundhed og Socialservice har på møde den 3. februar 2010 besluttet, at kun de borgere, der deltog i frikommuneforsøget, skulle revisiteres i forhold til den nye servicebevisordning. Efterfølgende skulle det vurderes, om antallet af borgere, der bevilges servicebevis, indikerer, at ordningen gøres permanent i Horsens Kommune.

5 Side 5/18 Revisiteringen i forbindelse med frikommuneforsøgets ophør omfattede 31 borgere. Heraf blev 11 borgere vurderet til ikke at opfylde betingelserne for en servicebevisordning, bl.a. fordi de ikke vurderes at kunne administrere ordningen. Af de resterende 20 borgere har kun 5 ønsket at få servicebevisordningen. Der er i alt pr. uge visiteret 25 timer og 22 min. efter servicebevisordningen. Heraf er der visiteret 3 timer og 47 min. til praktisk hjælp, og 21 timer og 35 min. til personlig pleje. Der indstilles til, at Servicebevisordningen ikke tilbydes borgerne i Horsens Kommune, idet kun 5 borgere har ønsket ordningen, og idet ordningen medfører øgede administrative omkostninger for kommunen, da kommunen skal varetage de administrative forpligtigelser bl.a. lønadministrationen. Kommunen har mulighed for at finde en anden løsning for de tilbageværende 5 borgere, idet borgeren har andre muligheder for at få indflydelse på tilrettelæggelsen af hjælpen og valget af hjælper. Borgeren kan f.eks. vælge en privat leverandør af hjælpen efter reglerne om Frit leverandørvalg, eller borgeren kan udpege den person, der skal udføre hjælpen jf. Serviceloven 94. Borgere, der er bevilget mere end 20 timers praktisk hjælp og pleje om ugen, har mulighed for at få en hjælpeordning efter Servicelovens 95.

6 Side 6/18 3 SS Projekt "Forstærket indsats for kronisk syge " Resumé I foråret 2010 fik Horsens Kommune et bevillingstilsagn om, at kunne modtage i alt 2,6 mio. kr. fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje vedrørende forløbsprogrammer til projekt "Forstærket indsats for kronisk syge ". Der søges om en indtægtsbevilling og en frigivelse af midlerne. Sagen afgøres i Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. midlerne fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje vedrørende forløbsprogrammer på i alt modtages 2. at der som følge heraf gives en tillægsbevilling til konto merudgift kr. finansieret af merindtægt på konto de bevillingsmæssige konsekvenser i overslagsårene indarbejdes i de respektive årsbudget i samarbejde med den centrale økonomifunktion 4. at midlerne frigives og projektet igangsættes. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Susan Gyldenkilde deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling Projekt "Forstærket indsats for kronisk syge " blev af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse bevilliget kr. i 2010, kr. i 2011 og kr. i 2012, hvilket svarer til i alt kr. over de tre år projektperioden varer. Projektet er delt op på fem delprojekter: Delprojekt 1. Kvalificering af kronikerindsatsen. Projektet medfører en udvidelse af opfølgningen efter afsluttet kursusforløb i Det Kommunale Sundhedsteam. Tidligere er gennemført to opfølgninger efter kursusforløb, nu indføres en tredje opfølgning. Opfølgningen har til hensigt at undersøge langtidseffekten af kursusforløb til brug for evaluering af interventionen.

7 Side 7/18 Delprojekt 2. Udvikling og forbedring af kommunikationen med eksterne samarbejdspartnere. Projektet fokuserer på teknisk og organisatorisk implementering af MedCom moduler til elektronisk kommunikation med almen praksis, hospital og apoteker. Delprojekt 3. Erfaringsudveksling/benchmarking. Projektet har til hensigt at bidrage til udvikling af metode og system til monitorering og dokumentation af forløbsprogrammernes effekt. Udviklingen skal planlægges i samarbejde med Horsens Klyngen, Regionshospitalet Horsens og Region Midtjylland. Delprojekt 4. Effektivisering af patientforløb via forløbskoordinatorer. Projektet har til hensigt at fremme sammenhæng i patientforløb og derved reducere antallet af ventedage på hospitalet, samt antallet af uhensigtsmæssige (gen)indlæggelser. Det forventes at kunne gøres ved at ansætte forløbskoordinatorer til sikring af aftaleudmøntning mellem hospital, borger og kommune. Delprojekt 5: Kompetenceudvikling hos medarbejderne. Projektet har til hensigt gennem kompetenceudvikling af cirka 500 terapeuter, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og hjælpere ansat i Horsens Kommune at forbedre den tidlige opsporing af kronisk syge borgere, og via relevant behandling forebygge forværring af sygdom. Projektet midtvejsevalueres i april 2011 og slutevalueres efter udløb af aftaleperioden.

8 Side 8/18 4 SS Effektivisering og serviceharmonisering af aktivitetsområdet - Sundhed og Omsorg Resumé I genopretningsplanen til budget 2010 og ved behandlingen af budget 2011 er vedtaget, at aktivitetsområdet med virkning fra 1. januar 2011 skal effektiviseres for henholdsvis kr. og kr. svarende til 5,388 stilling i alt. Budgetreduktionerne som følge af vedtagelserne er effektueret i budget Aktivitetsmedarbejderne samles i et hold, der betjener aktivitetscentrene i Sundhedscentret. Ved effektiviseringen gennemføres en serviceharmonisering, så det gennemsnitlige antal brugere og frivillige hjælpere pr. stilling er ens i de 3 sundhedscentre. Der er igangsat planlægning af en indsats med det formål, at sikre rekruttering og understøttelse af frivillige hjælpere. Sagen afsluttes i Udvalget Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling Lovgrundlaget for de åbne aktiviteter på Sundhed og Omsorgs aktivitetscentre er Lov om Social Service 79, ifølge hvilken "Kommunalbestyrelsen kan iværksætte eller give tilskud til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte". I genopretningsplanen til budget 2010 og ved behandlingen af budget 2011 er vedtaget, at aktivitetsområdet med virkning fra 1. januar 2011 skal effektiviseres for henholdsvis kr. og kr. Budgetreduktionerne som følge af vedtagelserne er effektueret i budget Effektiviseringen resulterer i, at antal stillinger til aktivitetsområdet reduceres med 5,388 stillinger til 10,607 stillinger: Opgørelse pr Brugere Frivillige hjælpere Normering antal antal nuværende incl. Ny normering Effektivisering

9 pr. uge rammefinansierede flexjob Side 9/18 SHC Lindehøj ,635 3,649 1,986 SHC Søndergården ,713 4,080 2,633 SHC Ceres ,647 2,878 0,769 Sundhed og Omsorg i alt ,995 10,607 5,388 Ved effektiviseringen gennemføres en harmonisering, så det gennemsnitlige antal brugere/hjælpere pr. stilling er ens i de 3 sundhedscentre. Udmøntningen af budgetvedtagelsen sker ved, at aktivitetsmedarbejderne samles i et hold, der betjener aktivitetscentrene i Sundhedscentret. I praksis medfører det, at aktivitetsmedarbejderne betjener flere aktivitetscentre. I Brædstrups byområde samles de åbne aktiviteter på Søndergården. Øvrige aktivitetssteder i kommunen bevares. Bemanding af aktivitetscentrene ved uændret åbningstid forudsættes at ske i et tæt samarbejde med frivillige hjælpere. På flere af aktivitetscentrene er samarbejdet med frivillige hjælpere i forhold til bemanding af åbningstid allerede en realitet. Som det fremgår af oversigten, involverer mange borgere sig i det frivillige arbejde i aktivitetscentrene. Aktivitetsmedarbejderne er vigtige nøglepersoner i understøttelse af dette. I samarbejde mellem Sund By og Sundhed & Omsorg er igangsat planlægning af en indsats, så der forsat sikres rekruttering og understøttelsen af frivillige hjælpere. Centerrådene involveres efterfølgende i den videre planlægning og afvikling af initiativerne.

10 5 SS Godkendelse af Sundhedsaftalen mellem Region Midtjylland og Horsens Kommune for perioden Resumé Side 10/18 Der er udarbejdet en lokal Sundhedsaftale for perioden mellem Region Midtjylland, Regionshospitalet Horsens og Horsens Kommune. Sundhedsaftalen sendes til godkendelse i Børne- og Skoleudvalget, Udvalget for Sundhed og Socialservice, Økonomiudvalget og Byrådet. Aftalen bliver derefter sendt til godkendelse i Regionsrådet og Sundhedsstyrelsen. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Sundhedsaftalen mellem Region Midtjylland og Horsens Kommune for perioden godkendes 2. At der i godkendelsen tages forbehold for ordlyden i delaftalen om mennesker med psykisk sygdom. Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 11. oktober 2010 kl Indstillingen tiltrådtes. Dorthe Mogensen deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen tiltrådtes idet det tiføjes, at Byrådet på møde den 25. maj bemyndigede udvalgsformanden til at indsende høringssvar. Sagsfremstilling Ifølge Sundhedslovens 205 skal Region Midtjylland og de enkelte kommunalbestyrelser i regionen indgå sundhedsaftale om varetagelse af opgaverne på sundhedsområdet.

11 Side 11/18 Formålet med Sundhedsaftalen er at bidrage til at sikre sammenhæng og koordinering af indsatsen i de patientforløb, som går på tværs af kommune og region, herunder praksisområdet og hospitaler. I Region Midtjylland har aftaleprocessen været tilrettelagt således, at aftaleudkastet blev formuleret i temagrupper med repræsentanter fra region, hospitaler, almen praksis og kommuner. En generel sundhedsaftale, som dannede grundlag for aftaler på klyngeniveau, blev vedtaget i Sundhedskoordinationsudvalget den 10. juni. Horsens Kommune er repræsenteret i Sundhedskoordinationsudvalget med formanden for Udvalget for Sundhed og Socialservice. Den generelle aftale var i høring, og Udvalget for Sundhed og Socialservice bemyndigede på møde den 5. maj udvalgsformanden til at indsende høringssvar. I sommerens løb blev indgået klyngeaftaler, som udgør forhandlingsgrundlag for lokale aftaler på kommuneniveau. I løbet af september og oktober har bilaterale forhandlinger om en lokal aftale, som bliver gældende for samarbejdet mellem Horsens Kommune, Region Midtjylland og Regionshospitalet Horsens, fundet sted. Det er den lokale aftale, der nu sendes til godkendelse. På ét punkt er der stadigvæk ikke enighed om aftalens ordlyd. Det drejer sig om indholdet øverst på side 12 i delaftalen om mennesker med psykisk sygdom. Horsens Kommune ønsker at se på en fælles aftale med Regionspsykiatrien som omfatter "åben" indlæggelse af kendte patienter. Regionspsykiatrien ønsker ikke at forpligte sig på ordet "åben", som vil sige, at kendte patienter kan indlægges på psykiatrisk afdeling uden foregående henvendelse ved praktiserende læge. Ved "åbne" indlæggelser kan spares tid og ressourcer hos borger, kommune, praktiserende læge og regionen. Der er fortsat dialog mellem parterne, hvorfor der indstilles til, at udvalget godkender Sundhedsaftalen med forbehold for ordlyden i delaftalen om mennesker med psykisk sygdom. I december 2010 forventes aftalen sendt til godkendelse i Regionsrådet og Sundhedsstyrelsen. Bilag Udkast til lokal Sundhedsaftale melle

12 Side 12/18 6 SS Forhøjelse af legatportioner fra 1400 kr. til 2000 kr. gældende fra udbetalingen i december Resumé Udvalget for Sundhed og Socialservice er bestyrelse for legatet: Etatsraad Just Christian Haurowitz og Hustru Bodil Johanne, Født Therkelsens Legat til Bedste for Horsens By. Legatet består af to dele. En del til værdigt trængende, og en del til unge under uddannelse. Udvalget for Voksenservice drøftede på sit møde den 5. november 2008 at forhøje trangsog uddannelseslegaterne. I 2009 blev sagen ikke forelagt, da afkastet af legaterne var forholdsvis lille. Legaterne forhøjes fra 1.400,- kr. til 2.000,- kr. Voksen og Sundhed administrerer også legaterne: Horsens Kommunes Fællesfond af 2007 Bestyrelse: Preben Andersen, Andreas Boesen, og Paw Amdisen Legatet uddeles til værdigt trængende. Horsens Kommunes Fællesfond af 2007 Bestyrelse: Preben Andersen, Andreas Boesen, og Paw Amdisen Legatet uddeles til unge under uddannelse. Modtagerkredsen er således sammenfaldende med modtagerne af Haurowitz legatet. Bestyrelserne for Horsens Kommunes Fællesfond af 2007 og Horsens kommunes Uddannelsesfond af 2007, har tiltrådt forhøjelsen fra 1400 kr. til 2000 kr. Sagen afgøres i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at legatportionerne hæves til kr. Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling Udvalget for Voksenservice gav på mødet den 5. november 2008 udtryk for, at man ønskede at forhøje trangs- og uddannelseslegaterne. I 2009 blev sagen ikke forelagt, da afkastet af legaterne var beskedent.

13 Side 13/18 Trangslegaterne er efter fundatsbestemmelserne tildelt på livstid. Der er i dag forpligtelse overfor i alt 148 modtagere af trangslegater. Det vurderes, at hvis legatportionerne forhøjes til kr., vil man kunne leve op til fundatsbestemmelserne om at legaterne tildeles på livstid. Der vil så ikke blive annonceret efter yderligere modtagere til trangslegater i 2010, og i øvrigt ikke før, der er et passende antal ledige portioner til fordeling. Uddannelseslegaterne søges og uddeles for et år ad gangen. Det samlede antal legater til fordeling vil blive mindre. I 2009 blev der uddelt 165 trangslegater. I 2010 vil der være 148 trangslegater til fordeling. Fremover tilstræbes dette antal modtagere. Ledige legatportioner annonceres i Horsens Folkeblad og Onsdagsposten, når der er et passende antal. I 2009 blev der uddelt 165 uddannelseslegat. I 2010 vil der være 85 portioner. Der er tale om følgende legater: Etatsraad Just Christian Haurowitz og Hustru Bodil Johanne, Født Therkelsens Legat til Bedste for Horsens By Bestyrelse Udvalget for Sundhed og Socialservice Legatet består af to dele. En del til værdigt trængende, og en del til unge under uddannelse. Til uddeling i år kr Til værdigt trængende: 46 legatportioner kr Til fordeling til unge under uddannelse kr Uddeles i 29 portioner som annonceres i Horsens Folkeblad og Horsens Posten Horsens Kommunes Fællesfond af 2007 Bestyrelse: Preben Andersen, Andreas Boesen, og Paw Amdisen Legatet har to dele. En del til værdigt trængende. En del til fordeling mellem Sundhedscentrene til at afholde udgifter til fællesformål til pensionister i plejeboliger. Til uddeling i år kr Modtagere: 97 personer en legatportion kr personer to legatportioner kr (gammel forpligtelse) kr Til fordeling til sundhedscentrene kr Fordeling efter antal plejeboliger: Ceres 237 kr Lindehøj 144 kr Søndergården 185 kr kr Horsens Kommunes Uddannelsesfond af 2007 Bestyrelse Lene Offersen, Andreas Boesen og Paw Amdisen Til uddeling i år kr Uddeles i 56 portioner som annonceres i Horsens Folkeblad og Horsens Posten

14 Side 14/18

15 7 SS Budgetopfølgning 30. september Det specialiserede socialområde, Myndighedsområdet Resumé Side 15/18 Budgetopfølgningen pr. 30. september 2010 på det specialiserede socialområde fremlægges til udvalgets orientering. Denne kvartalsvise budgetopfølgning indgår som et centralt styringselement i Økonomiaftalen for 2010 mellem Regeringen og KL. Budgetopfølgningen viser et forventet merforbrug i forhold til det korrigerede budget for 2010 på i alt 18,5 mio. kr. Merforbruget er 1,6 mio. kr. højere end det resultat som tidligere blev indmeldt i forbindelse med den udvidede budgetopfølgning pr. 31. august Sagen sendes til Økonomiudvalget via den centrale Økonomifunktion. Indstilling Direktionen indstiller, at vedlagte budgetopfølgning på det specialiserede område tages til efterretning. Beslutning Vedtaget som indstillet idet sagen afsluttes i Udvalget. Sagsfremstilling I økonomiaftalen for 2010 mellem Regeringen og KL indgår det specialiserede socialområde som et særligt fokusområde. Det er mellem Regeringen og KL aftalt, at der skal iværksættes en række tiltag, som kan medvirke til opbremsning i udgiftsstigningerne på området. Som et element heri er Regeringen og KL blevet enige om, at den enkelte kommunalbestyrelse hvert kvartal skal modtage oversigter over den økonomiske udvikling på det specialiserede socialområde med henblik på at sikre overholdelse af budgetterne. De kvartalsvise oversigter skal ligeledes indberettes til Indenrigs- og Sundhedsministeriet og danne grundlag for en drøftelse mellem Regeringen og KL om udviklingen med henblik på at iværksætte yderligere initiativer. På denne baggrund fremlægges hermed budgetopfølgning pr. 30. september på Udvalget for Sundhed og Socialservices andel af udgifterne til det specialiserede socialområde. Budgetopfølgningen viser, at der i forhold til det korrigerede budget på mio. kr. samlet set et forventet merforbrug på 18,5 mio. kr., hvilket svarer til en procentvis overskridelse på 3,2 %.

16 Side 16/18 Merforbruget er 1,6 mio. kr. højere end det forventede merforbrug, der blev indmeldt i forbindelse med den udvidede budgetopfølgning pr. 31. august I denne sammenhæng skal det bemærkes, at Horsens Kommune netop har fået tilsagn fra Region Midtjylland om tilbagebetaling af i alt kr. i forbindelse med benyttelse af Center for Beskæftigelse i perioden Dette beløb skal, efter at det er blevet berigtiget, modregnes i ovenstående forventede merforbrug. Bilag

17 8 SS Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v Beslutning Side 17/18 - Status vedr. senhjerneskadede - Studiebesøg i Helsingborg - Besøg fra Frederiksberg Kommune

18 Side 18/18 Dorte Normann Underskrift Ellen T. Schmidt Underskrift Preben Andersen Underskrift Susan Gyldenkilde Underskrift Jørn Steffensen Underskrift Charlotte Juhl Andersen Underskrift Ingerlise Thaysen Underskrift

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 3. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Venteliste, specialiserede botilbud

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 10. Mødedato: 09.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Mødested: Mødelokale 1 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Opgørelse af ventetider

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 17 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Dorthe Mogensen (Afbud.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Skole IT Anlæg 2 BS Tilskud

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 4 Mødedato: 24.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.45 Mødested: Mødelokale 4 Charlotte Juhl Andersen, Hans Bang-Hansen, Jytte Holm, Lisbeth Skibsted

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice Dagsorden Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 6. Mødedato: 05. maj 2010 Mødetid: 13.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Temamøde med Ældreråd og Klageråd 2 SS

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Punkt 2. Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Sundheds- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender Sundhedsaftalen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 30. september 2009 Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 30. september 2009 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 30. september 2009 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg 1. Resume Folketinget vedtog den 14. april 2009, at kommunerne

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 8 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : onsdag den 30. april 2008 kl. 16:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE Nr. 30 Handicaprådet

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Godkendelse af Sundhedsaftalen

Godkendelse af Sundhedsaftalen Punkt 10. Godkendelse af Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Forvaltningerne indstiller, at Familie- og Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Ældre- og Handicapudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 8 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 8. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : torsdag den 1. november 2007 kl. 15:30 Fraværende : Charlotte Juhl Andersen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 11 Mødedato: 09. december 2009 Mødevarighed: 17.00-18.05 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Charlotte Juhl Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet 30. november 2007 Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet INTRODUKTION TIL VEJLEDNINGEN I forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2006 blev det besluttet at igangsætte

Læs mere

Godkendelse af Sundhedsaftalen 2019

Godkendelse af Sundhedsaftalen 2019 Punkt 6. Godkendelse af Sundhedsaftalen 2019 2019-001411 Sundheds- og Kulturudvalget, Beskæftigelsesudvalget, og Ældre- og Handicapudvalget indstiller, at byrådet godkender Sundhedsaftalen 2019. Møde den

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 6 Ingerlise Thaysen, Per Schmidt Andersen Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen (Kom

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 6. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Projekt: Fokus på træning fremfor

Læs mere

Introduktion til Social- og Sundhedsområdet. v. Michael Bjørn, Vicedirektør

Introduktion til Social- og Sundhedsområdet. v. Michael Bjørn, Vicedirektør Introduktion til Social- og Sundhedsområdet v. Michael Bjørn, Vicedirektør Social og Sundhed Den 8. januar 2018 Overordnede rammer for Socialog Sundhedsområdet Ministerier Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 7 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 3. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 14. marts 2007 kl. 17:00 Fraværende : Lisbeth Skibsted og Charlotte Juhl

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Indstilling. Forventet årsregnskab på det specialiserede socialområde pr. 2. kvartal Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Forventet årsregnskab på det specialiserede socialområde pr. 2. kvartal Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 12. september 2011 Aarhus Kommune Økonomi og Personale Sundhed og Omsorg Forventet årsregnskab på det specialiserede socialområde pr. 2. kvartal 2011 1.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 12.12.2016 kl. 14:15 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kriterier for anvisning af plejebolig og ældrebolig 3 Frøken Anne Marie Green-Nielsens

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder Referat Sundhedsudvalget Ekstraordinært møde Dato 29. august 2011 Tid 13:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Fraværende: Mogens Brag Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. februar 2019 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om åbningstid i caféer Sundhed og Omsorg - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering

Læs mere

Sundhedsaftale mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen

Sundhedsaftale mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 22. december 2014 Sundhedsaftale 2015-2018 mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen 1. Resume Region Midtjylland og de

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 4. Mødedato: Mødevarighed: 17.00-19.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Susan Gyldenkilde, Charlotte Juhl Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 26. august 2011 Tid 14:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S.

Læs mere

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland NOTAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne om,

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor Torsdag 27.08.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Praksisplan for fysioterapi 2015-19 3 Høring omkring Almen

Læs mere

Genoptræning Genoptræning efter sygehusbehandling ifølge sundhedsloven

Genoptræning Genoptræning efter sygehusbehandling ifølge sundhedsloven Området omfatter Kommunal af sundhedsvæsenet Sundhedsfremme og forebyggelse Tidlig opsporing Etablering af sundhedsfremmende og forebyggende tiltag Patientuddannelse, herunder generelle og på tværs af

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 2 Mødedato: 23.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Charlotte Juhl Andersen, Ulrik Kragh, Elise Gerstrøm, Mødested: Mødelokale 4 Jytte Holm Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 10.04.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 67. Forslag til grundaftaler... 3 68. Patientrettetforebyggelse

Læs mere

af, at tilpasningerne ikke påvirker serviceniveau og budget.

af, at tilpasningerne ikke påvirker serviceniveau og budget. Dagsordenpunkt Kvalitetsstandard, budget, juridisk samarbejdsaftale og vedtægter for de tre frikommuners fælles tværkommunale akutfunktion Beslutning Gennemgang af sagen Indledning I november 2017 godkendte

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. november 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 5. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS 15.30-16.00 Dialogmøde med Handicaprådet

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden 1 REGION HOVEDSTADEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 17. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Frederikssund

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering - årskort til 65+ borgere - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering - Status på

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Sagsbehandlere: Christine Gyldenhof og Martine Greve Hansen Sagsnr. 27.00.00-P05-4-14 Dato:05.11.2014 Velfærds- og Sundhedsudvalget Afrapportering for udvalgte indsatsområder efterår

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 5 Mødedato: 19.05.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-16.35 Ole Pilgaard Andersen, Torben Engholm Mødested: mødelokale 2 Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 3.1 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-18.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Susan Gyldenkilde Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Orientering

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget den 19-01-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget Protokol Tirsdag den 19 januar 2010 kl 15:30 afholdt Social- og Sundhedsudvalget møde i Mødelokale F 6sal/T

Læs mere

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Indledning Faxe Kommune har i principper for økonomistyring fastlagt, at der skal foretages tre budgetopfølgninger årligt for hele kommunen. Disse tre opfølgninger

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hillerød Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hillerød Kommune og Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN HILLERØD KOMMUNE 18. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hillerød Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Hillerød Kommune

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 28. maj 2018 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Dorthe Hecht, Heidi Ladegaard, Henrik

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. marts 2007 Kl. 17.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sundhedsaftaler med Region Syddanmark...2 2. Samarbejde

Læs mere

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen)

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 13. Maj 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Sundhedsaftaler Sundhedsloven 205 Alle kommuner og regioner skal indgå

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Dagsorden Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 11. Mødedato: 07.10.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Genoptagelse - Konkurrenceudsættelse af hjælpemiddelområdet

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. november 2012 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen.

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen. N O TAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 Mødedato: 16-09-2003 Mødetidspunkt: 15.00-17.30 Mødested: Udvalgslokalet Fasanvej Fraværende: #326954/17-09-2003 16-09-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut

KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut Færdigbehandlede patienter Genoptræning SUNDHEDSLOVEN 140 Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. november 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:05 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere