Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag"

Transkript

1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.8 Ansvarlig: CGH Overskrift Debat omkring FDFs medier Baggrund Hovedbestyrelsen lovede på landsmødet i 2014 at se på en række områder, herunder medierne. Bruger vi pengene mest fornuftigt, eller kunne vi gøre noget andet, der vil give os mere værdi? Indstilling I en debat vil vi drøfte FDFs mediers indholdskarakter, målgruppe, økonomi, platform digital vs. analog og distribution. Ideen I dette bilag kan man finde en gennemgang af FDFs trykte medier, samt nuværende online tilstedeværelse, og bladredaktionerne sættes i en historisk kontekst. Dokumentet indeholder også en gennemgang af de øvrige samrådsorganisationers medietilbud til målgrupperne, samt et kort rids af generelle medietendenser. Kanalerne FDF.dk og nyhedsbrev er ikke beskrevet i denne oversigt. Temadebatten på hb-mødet vil være en styret proces, der kommer omkring emnerne indholdskarakter, målgrupper, platforme, økonomi, distribution. Tidsplan Februar: Redaktionsmedlemmer drøfter medierne på medieweekend. Marts: Temadebat på hb-mødet. April: En arbejdsgruppe med ansatte, redaktionsfolk og hb-medlemmer tegner tre scenarier, som hb skal forholde sig til på majmødet. Det kunne være forsøg med eksempelvis platform, distribution, målgruppe for et eller flere af medierne. Maj: Hb præsenteres for scenarierne, og beslutter om der er scenarier, der skal arbejdes videre med. Kommunikation Økonomi Som udgangspunkt tænkes det ikke som en spareøvelse, men handler om et eftersyn, der skal vurdere om vi har den bedst mulig udnyttelse af nuværende budget. Bilag 1. Gennemgang af FDFs trykte medier, samt nuværende online tilstedeværelse, samt gennemgang samrådsorganisationers medietilbud og medietendenser. 2. Regnskabstal for medierne Ligger desuden som excel fil i baggrundsmappen.

2 FDFs medier 2016 MÅLGRUPPER FOR FDFS BLADE Den nuværende opdeling i målgrupper for trykte medier blev vedtaget i 2002, og de nye blade udkom første gang august Sille og Sigurd, puslinge/tumlinge FLUX, pilte/væbnere BLUZ, seniorvæbnere/seniorer FDF LEDEREN, ledere FDFere over 18 år. FDFs trykte medier hviler i dag på tre ben identitet, information og inspiration. Hvordan det fordeler sig er forskelligt afhængig af målgruppe. Alle børneblade udkommer 1. februar, 1. maj, 10. august og 1. november. Bladene pakkes og udsendes fra 55 NORD til kredsens bladmodtager. FDF LEDEREN udkommer 10. marts, 10. juni, 10. september og 10. december og omdeles med Bladkompagniet. SILLE OG SIGURD Redaktionen Redaktionen består af tre kvinder fra Bjerringbro, der laver andagterne, GEÅerne der udtænker aktiviteterne, og Lene Thanild, der omformer den lange historie (7 sider i Word) til den korte pixi-udgave. Selve historierne skrives af løsere tilknyttede folk, der hver laver en historie om året. Det er overraskende svært at finde folk til at skrive den lange historie. Produktet følger samme koncept, som blev udviklet tilbage i Redaktøren står for al koordination. Studentermedhjælper læser korrektur. Der udsendes altså en pixibog til alle børn, og to lederhæfter pr. ca. 25 børn. Gratis gave I mange år blev der udsendt en gratis gave med Sille og Sigurd-udgivelsen i august, solbriller, nøglering eller andet, der kunne bruges i rekrutteringssammenhæng dette er nu sparet væk omkostningen lå på kr. Møder Redaktionen mødes en gang årligt og planlægger de kommende fire udgivelser. FLUX Redaktionen Redaktionen er sammensat af en gruppe unge mellem årige, der geografisk primært er koncentreret omkring Aarhus. Derudover skriver Jacob Rönnow bibelsiderne. Konceptet Konceptet blev udviklet i 2010 efter FLUX havde været indstillet siden starten af 2006, da man i første omgang ikke kunne blive enige med den daværende redaktør, og derefter ikke kunne finde en ny. Konceptet er justeret løbende siden Møder Redaktionen mødes fire gange årligt, gerne en søndag eftermiddag, for at tilrettelægge bladene sammen. Det er en forholdsvis ny redaktion, og hvor man tidligere udarbejdede bladet en søndag, planlægger man i dag og forbedrer ting sammen, hvorefter man tager hjem og færdiggør artiklerne. Det seneste år har der ikke været en redaktionssekretær. Fra 1. januar sidder der nu igen en redaktionssekretær, der skal sørge for at få materiale ind fra skribenter og læse korrektur.

3 BLUZ Redaktionen Redaktionen består af en gruppe unge mellem årige. Redaktionen er folk, der primært brænder for seniormålgruppen, men der er også folk med kommunikationsuddannelser, der er gode til at skrive, og kan lave rigtige interviews. Er der huller i bladet laves det af studentermedhjælper, GEÅer, eller redaktør. Det er studentermedhjælperen, der er redaktionssekretær og får indholdet i hus. Konceptet Før BLUZ udkom seniorbladet indtil Herefter kom forslag om at udgive et blad, som bladene i verden udenfor. Bladet Zenior udkom dog kun en gang i foråret Det nuværende blad følger i udgangspunkt samme koncept som siden august 2003 med mindre justeringer. Møder Mødes fire gange årligt på Rysensteen for at planlægge bladene. Tilstede på arrangement BLUZ er tilstede på/besøger de store arrangementer; Seniorfestival, VM, Landsmøde, Seniorkurser, O!O. Online BLUZ har også en Facebook-side med ca følgere, og en snapchat-konto, som begge dele primært benyttes i forbindelse med arrangementer: Seniorfestival, Væbnermesterskab og Landsmøde. Facebookgruppen styres primært af studentermedhjælper/frivillige. Snap-kontoen styres af frivillige på arrangementer. Vi har forsøgt at få frivillige til at være aktive på disse kanaler, når det bare er hverdag men det er simpelthen ikke muligt, selv om det er folk, der brænder for mediet. Det har måske for meget karakter af en driftsopgave. FDF LEDEREN Redaktionen Redaktionen består af en gruppe lidt ældre folk år. Her er flere folk med kommunikationsbaggrund, der skriver godt, og kan lave interviews. Huller dækkes af GEÅer, studentermedhjælper og redaktør, der tager sig af siderne fra FDF og Landet rundt. Studentermedhjælper er redaktionssekretær og får indholdet hjem. Konceptet Det nuværende bladkoncept blev udviklet i Dengang gik vi fra 8 udgivelser til 4 udgivelser med flere sider. Møder Redaktionen mødes i dag primært via Skype/Gotomeeting. Det er ikke længere muligt at få folk til at bruge en dag på det fire gange årligt. Tilstede på arrangementer Redaktionen deltager på landsmøde. Online FDF LEDEREN har en Facebook-side med ca følgere. Siden bruges primært til at efterspørge interviewpersoner, eller i forbindelse med særlige begivenheder som eksempelvis landsmødet af frivillige. Som BLUZ er det ikke muligt at få frivillige til at passe sådan en side. Enkelte artikler fra bladet lægges også direkte på FDF.dk. ILLUSTRATIONER/FOTOS Sille og Sigurd illustreres af Jakob Kramer, der får honorar på ca kr. for fire udgivelser. Hver gang laves der 10 illustrationer; fem små og fem store. Enkelte illustrationer ligger nu tilgængeligt for kredse at bruge til langtidsplaner eller indbydelser via FDF.dk.

4 I FLUX skal redaktionen selv finde fotos via gratis tjenester og via FDF-fotografer. Derudover har vi mulighed for at købe stockfotos til ca. 50 kr. stykket. Det er oftest layouter, der finder disse. Vi køber enkelte illustrationer, fx til bibelsiderne. Ca kr. for illustrationer til en side. I BLUZ har der været en ulønnet fotoredaktør til at skaffe fotos. Det er der ikke i øjeblikket. Det er derfor redaktionsfolkenes egen opgave/studentermedhjælper. Her kan også købes stockfotos eller illustrationer efter behov. I FDF LEDEREN har der været en honorarlønnet fotoredaktør. Aftalen her er netop ophørt, og der skal findes en ny. Opgaven er at lave aftaler med fotografer om fotoopgaver, samt finde arkivfotos til artikler. Redaktionsmedlemmer har adgang til en liste med frivillige fotografer over hele landet, de kan tage kontakt til og spørge om en konkret opgave. REDAKTIONSFOLK Det er sværere at få dedikerede frivillige i dag end for 10 år siden. Dengang var der to hele weekendmøder årligt, og derudover et månedligt måde en hverdagsaften et sted i Danmark. Det kan man ikke simpelthen ikke få folk til i dag. Omvendt er koordinering flyttet online. Især FLUX-redaktionen er nem at nå via en gruppe på Facebook, hvor man hurtigt kan få svar på spørgsmål eller kommentarer til layout. Vi prøver at samle folkene fra de tre blade to gange årligt til uddannelse, udvikling og socialt samvær. For 6-7 år siden var det en hel weekend, nu er det et døgn. Det er alligevel svært at få folk med, og vi har i efteråret udsat en mediedag planlagt til til februar 2016 pga. for få tilmeldte, skønt datoen har været meldt ud siden august. LAYOTER FDF LEDERENs daværende layouter sagde op omkring august Dermed var der mulighed for at gøre noget andet. Ønsket var optimere koordinering med layouter, og sikre et mere ensartet udtryk samt opnå synergieffekter. Den samlede omkostninger til layout lå på ca kr., og derfor opsagde vi alle aftalerne med vores honorar- og timebetalte layoutere, og ansatte efter årsskiftet en deltidslayouter. Senest er layouteren opgraderet til en fuldtidsstilling, hvor andre opgaver i FDF fylder stillingen op. TIMEFORBRUG ÅRLIGT Det er virkelig svært at opgøre timeforbruget på medierne. Men her er et bud: Ansatte timer årligt (redaktionsmøder, arbejdstid, redaktionsweekend og en mediedag) Konsulent ca. 120 timer FDF LEDEREN ca. 90 timer BLUZ ca. 120 timer FLUX ca. 90 timer Sille og Sigurd Studentermedhjælper ca. 90 timer BLUZ ca. 90 timer FDF LEDEREN Layouter ca. 360 timer FDF LEDEREN ca. 180 timer BLUZ ca. 260 timer FLUX ca. 60 timer Sille og Sigurd Frivillige timer årligt (redaktionsmøder, arbejdstid, redaktionsweekend og en mediedag)

5 Sille og Sigurd 5 medlemmer + løse forfattere i alt ca. 330 timer årligt FLUX 9 medlemmer i alt redaktionstimer ca. 350 årligt BLUZ 6 medlemmer i alt ca. 450 timer årligt FDF LEDEREN 8 medlemmer i alt ca. 700 timer årligt TRYKKERIOMKOSTNINGER Omkostninger til tryk har ligget stabilt, siden vi skiftede fra Silkeborg Bogtryk til Scanprint 2011/2012 (først FDF LEDEREN, og derefter fulgte de andre efter). Pr er vi skiftet til Lasertryk, som igen gør det lidt billigere. Vi betaler i alt ca kr. til tryk af bladene årligt. DISTRIBUTION Da vi havde Silkeborg Bogtryk som trykkeri, var det FDF Silkeborg 2, der pakkede børnebladene. Da vi skiftede i 2012, blev pakningen flyttet til 55 NORD. Vi brugte i kr. på forsendelse af børnebladene. Før tog forbundskontoret sig af lageret, og sendte ud, hvis kredse havde fået for få eksemplarer. Det er i dag 55 NORD, der tager sig af det, kredsene betaler selv portoen for ekstra bestillinger. Det er en udfordring, at lederne ofte ikke uddeler børnebladene til medlemmerne. Det kan der være mange grunde til: Måske har de har ikke det rette antal, de glemmer det, eller de synes, materialet er dårligt eller ligegyldigt. Dette er børnebladenes allerstørste udfordring! FDF LEDEREN blev tidligere sendt ud med PostDanmark, men er siden 2012 blevet uddelt med Bladkompagniet. I starten var der problemer med, at bladene ikke nåede frem, men vi har i dag ikke viden om, at der skulle være problemer. Vi betalte kr. i ONLINE Onlineuniverserne blev lukket med overgang til ny hjemmeside. Men bladene FLUX, BLUZ og FDF LEDEREN har, siden vi fik ny webside i 2009, ligget online, og det gør de stadig. Enkelte udgaver af Sille og Sigurdlederhæfterne har ligget som pdf på nettet. Med det nye site vil vi systematisk gøre lederhæfter tilgængelige ligesom de øvrige blade. Statistik bladre-pdf en på nettet (flest på udgivelsesdagen 2-5 hver dag herefter for FDF LEDEREN 1-2 for de øvrige) Sille og Sigurd august 2015: 125 unikke besøgende Sille og Sigurd november 2015: 36 unikke besøgende FLUX august 2015: 49 unikke besøgende FLUX november 2015: 172 unikke besøgende BLUZ august 2015: 332 unikke besøgende BLUZ november 2015: 212 unikke besøgende FDF LEDEREN september 2015: 250 unikke besøgende FDF LEDEREN december 2015: 472 unikke besøgende SOCIALE MEDIER FDF er til stede på en række sociale platforme med officielle FDF-profiler. Her er en oversigt. Antal følgere Hovedmålgruppe Indhold Opdateringsfrekvens 5660 FDFere år Need-toknow/niceto-know til ledere Dagligt

6 1189 Jobsøgende Jobopslag Ved jobopslag 405 FDFere og eksterne FDFs ansigt udad til, hvad angår levende billeder.? FDFere Mere internt rettet arkiv for videoer. 163 Eksterne: samarbejdspartnere, meningsdannere 87 Klasseledere år Historier til eksterne Inspiration til møder Når vi har noget Når vi har noget Når vi har ekstern historie Opdateres ikke lige nu 110 FDFere år Nice-toknow inspiration til aktiviteter fællesskab Et par gange ugentligt De andre samrådsorganisationer Her er en oversigt over de andre samrådsorganisationers medlemsblade. DDS Spejdersnus: 6-11 år, om spejder, vilde outdoor aktiviteter, sejt gear, interviews, sjov. Børneblad, der udkommer fem gange årligt, sendes til grupperne. Track: år, ungdomsmagasin, friluftsliv. fem gange årligt, sendes til grupperne. Wide: for medlemmer over 15 år. 44 siders inspiration om ledelse, børn & unge og outdoor. Udsendes fire gange årligt til lederne. KFUM-SPEJDERNE Grazat er et bladet til bæver og ulve med historier, oplevelser og aktiviteter. Bladet udkommer fire gange årligt. Sendes til grupperne. Tema, trivia, inspiration. ScoutZone er KFUM-Spejdernes medie lavet til og af unge - website. Redaktionen består af ca. 20 spejdere. ldhu udsendes til alle ledere og indeholder nyhed og inspiration. Bladet udkommer fire gange årligt, og sendes til alle grupper. KFUM/KFUK Bricks for de 6-12årige. Fem gange årligt. Sendes til medlemmet. FAZE for de årige. Bladet udkommer fire gange årligt. Sendes til medlemmet. Markant er magasinet for voksne medlemmer, aktive ledere og bestyrelsesmedlemmer i KFUM og KFUK. Medlemmer over 19 år og udkommer fire gange årligt. Sendes til medlemmet. DE GRØNNE PIGESPEJDERE

7 Spejderi er et blad til smutter og spirer (cirka 5-9 år). Bladet udkommer fire gange om året. Nektar til alle medlemmer på 15 år og derover. Udsendes to gange årligt. Medietendenser Her er en række medietendenser hentet fra DRs medierapport At et medie er populært behøver ikke at betyde, at det er en oplagt kanal for os, da der er andre forhold, der gør sig gældende. Antal timer på internettet dagligt (15-74 år) 2014: 2 timer 18 min. 2015: 2 timer 25 min. Tabletbrug og pcbrug stabiliseret sig, mens mobilbrug er voksende. 60 % af danskerne bruger mobilen til internet dagligt eller næsten dagligt. Blandt de unge tjekker hele 70 % mobilen som det første om morgenen (12 +). Facebook Et flertal af de danske mobilbrugere har Facebook-app en installeret på deres telefon, og over halvdelen benytter dagligt app en. Facebook, som dagligt bruges af 87 % af alle teenagere mod 79 % i Snapchat og Instagram Knap to ud af tre teenagere bruger Snapchat dagligt, mens knap halvdelen af teenagerne bruger Instagram dagligt. Begge medier er i vækst. En gennemsnitlig dansk Snapchat-bruger har 28 venner pa Snapchat. Til sammenligning har danskerne i gennemsnit 235 venner pa Facebook. Dem man kender bedst er, man også venner med på Snapchat. 20 % modtager beskeder eller a bner historier fra kendte, medier og brands. Lykkes det for et brand eller medie omvendt fået foden indenfor hos en bruger pa Snapchat, sa er de placeret i en lille eksklusiv gruppe sammen med de nærmeste venner. Twitter 4 % af danskerne bruger Twitter dagligt, hvilket er pa niveau med 2013 og Twitter benyttes i stigende grad som et medie til at fa hurtige nyheder, og i mindre grad til at interagere med andre. Twitter mister brugere under 40 a r, men vokser blandt danskere over 40 år. Youtube Bruges ugentligt af halvdelen af danskerne. Teenagere er den aldersgruppe, som flittigst benytter Youtube pa daglig basis. Der tegner sig et yderst fragmenteret billede af, hvad teenagerne bruger. Toppen af hitlisten ga r til videoklip i kategorien sjov og ballade, men det er ikke et eller to klip, som alle ser, men mange forskellige klip, der alle har humor og underholdning som omdrejningspunkt. De a rige er især interesserede i den form for sjov og ballade, som gamingstjerner som svenske PewDiePie og danske Armin leverer. Pigerne nævner ogsa kategorien beauty som Kristine Sloths YouTube-kanal. Skærmtid 13-19årige: gennemsnit 6 timer 2 minutter (alt også lektier). Fremtidens mediebrugere Teenagernes forventninger til indhold er høje, de har ikke tålmodighed til noget, der bare er godt nok, når noget der er bedre, blot er et klik væk. Teenagernes storforbruger snack-size-indhold pa tjenester som YouTube, Facebook og Snapchat, det, kombineret med deres faldende brug af traditionelt tv, er en markant udvikling, som vi ikke i samme udstrækning ser hos andre ma lgrupper. Er det et fingerpeg om fremtidens medieforbrugere? Podcast Danskernes lytning er i gennemsnit 6 minutter pr. dag. Man ser en lille stigende tendens, så podcast kunne stå på tærsklen til et gennembrud.

8 Trykte blade Betalingsmagasiner til unge er på retur oplagstalsmæssigt, selv om læsertallene stadig er høje. Børneavisen Kids News er dog i fremgang. Fag- og medlemsblade til voksne som Fagbladet 3F, Folkeskolen og Sygeplejersken udkommer stadig på tryk hver 14. dag eller en gang månedligt. Læsertal Anders And kvartal Woman kvartal Børneavisen Kids News: Oplagstal er en forretningshemmelighed, men de startede med et oplag på ca og det har været stigende siden 2014.»I min tid har vi skåret Fagbladet ned fra 45 til 16 udgivelser, og det kan godt være, vi igen skal kigge på at være mere elektronisk båret. Man skal bare være meget opmærksom på, at webben ikke løser hele vores kommunikationsopgave. Jeg vil gætte på, at vi i et nummer af Fagbladet har fat i flere medlemmer i længere tid, end vi har på webben i et helt år. Så trykte medier skal fortsat have en central placering.«daværende chefredaktør Fagbladet 3F, Palle Smed i Bladet var i 2015 yderligere skåret ned til 12 udgivelser udsendes pr. PostDanmark og ligger online. Fra tidligere arbejdsgruppe omkring FDFs medier HB nedsatte i 2011 en arbejdsgruppe med ansatte og hb-medlemmer, der skulle gå FDFs medier igennem. Konklusionerne blev fremlagt i januar Gruppen var langt omkring undervejs, herunder følger nogle af overvejelserne undervejs: Mere direkte kommunikation til målgruppen Vi har overvejet, om der kan være besparelser ved at ændre på målgrupperne i FDF. Vi har spurgt eksperter om fremtidens målgrupper, og svaret er, at hvis vi skal ændre på målgrupperne, bør vi segmentere endnu mere end i dag for eksempel pilte og væbnere for sig, og drenge delt fra piger. Det vil altså blive endnu dyrere end i dag at kommunikere. Noget af værdien ved FDF vil dog også gå tabt, hvis vi introducerer kønsopdelt kommunikation. I samme boldgade har vi overvejet at sende endnu flere blade hjem til en målgruppe som pilte og væbnere i håb at nå dem direkte men det er en meget dyr løsning, som vi hurtigt har droppet igen. Drop bladene Det er fristende at droppe blade og satse 100 procent på online medier for at spare udgifter til tryk og forsendelse. Men magasinlæsning har en fremtid. Vi har desuden været i kontakt med Karen Klitgaard Povlsen ph.d. et mag.art. og lektor på Institut for Informations- og Medievidenskab ved Aarhus Universitet, der slår fast, at magasiner og blade har en fremtid. Da disse medier kan noget andet. I forhold til FDF er der den fordel, at man får magasinerne tilsendt eller uddelt, hvorimod man selv skal opsøge en hjemmeside. Derudover har vi for nylig indført et medieabonnement, og at gennemføre en så væsentlig forringelse i medietilbuddet så kort tid efter, vil være strategisk uheldigt.

9 Dele indhold med andre Det er oplagt at dele indhold og måske på sigt også medier med andre organisationer, der ligner os. Vi har taget de første skridt til et samarbejde med KFUM/K, men i første omgang vil det handle om at tænke i uddannelse sammen og finde inspiration i fællesskab. På sigt er der måske muligheder for et endnu tættere samarbejde måske særligt omkring udgivelserne til voksne. Det er dog ikke noget, der ligger lige om hjørnet. Desuden skal man være opmærksom på, at da det meste af indholdet leveres af frivillige, er der dog ikke meget besparelse forbundet med at dele indhold. Distribution af FDF LEDEREN Forsendelse af FDF LEDEREN er den absolut dyreste post på FDFs samlede mediebudget. Vi har derfor søgt efter at finde en model, hvor kredsaktive ledere kan vælge at få bladet tilsendt via kredsen sammen med de andre medier mod en mindre besparelse i mediekontingentet. Det er dog en farlig vej at bevæge sig ud på, hvis vi samtidig fastholder kravet om tvungent kontingent. Annoncer HB ønsker ikke at åbne for annoncer i vores medier til børn og unge. Vi har undersøgt muligheden for at åbne op for salg af annoncer på web, fx bannerannoncer på hyttedatabasen, samt i blade som FDF LEDEREN, hvor de voksne er målgruppen. Hvad angår bannerannoncer har det vist sig, at klikprisen er så lav, at det ikke for alvor vil have en positiv betydning på økonomien. Hvad angår annoncer i bladet, ville det godt kunne lade sig gøre at skabe et positivt resultat, men i praksis vil annoncepolitikken være så restriktiv, at det alligevel ikke kan løbe rundt. Det vil være en række produkter og firmaer, som vi ikke ønsker at sættes i forbindelse med, og annoncerne må ikke kollidere med vores formål så måske kan vi reelt kun enes om annoncer for efterskoler og friluftsudstyr. Sponsorater På baggrund af erfaringer fra landslejren har vi overvejet muligheden for at arbejde for sponsorater og samarbejde med virksomheder, fx sponsering af legedatabasen, eller færdigt indhold leveret fra LEGO og Vestas. Det er bestemt muligt, at det giver et positivt resultat, men det vil for det første kræve en stor indsats - fx i form af en ansat fundraiser og for det andet er det et emne, der kræver en større debat i hovedbestyrelsen, blandt andet som en del af evalueringen fra landslejren. Igen vil der være virksomheder, som vi ikke ønsker at blive sat i forbindelse med. Betaling for indhold og merchandise Sille og Sigurd kunne være selvfinansierende, hvis tillod at tænke merchandise som en indtægtskilde, for eksempel salg af nøgleringe og bøger. Rent teknisk åbner Congresso op for, at vi kan lave e-handel via nettet, så det kan lade sig gøre men det er af strategiske årsager alligevel ikke en farbar vej. FDFs forretningsudvalg har haft det med til et møde med 55Nord, og konklusionen er at FDF fortsat holder foreningsliv og kommercielle aktiviteter adskilt. Vi har overvejet muligheden for at udvikle betalings-apps til de vigtigste værktøjer på FDF-portalen. Det er ikke specielt dyrt at udvikle fx en app til legedatabasen, men vi tror ikke at den indtægt, det vil give at sælge en app til fx 6 eller 12 kroner, står mål med den markedsføringsmæssige værdi, der vil være ved at gøre app en gratis. På samme måde opfatter vi et evt. abonnement på legedatabasen som en større begrænsning for den nuværende brug end en mulig indtægtskilde. Undersøgelse blandt målgruppe Vi har gennemført både kvantitative undersøgelser (udleverer I bladene til målgruppen?) og kvalitative undersøgelser (Hvad synes I om bladet?). Spørgeskema undersøgelse blandt ledere Vi har gennemført en kvalitativ undersøgelse af Sille og Sigurd, FLUX og BLUZ blandt kredslederne, for at undersøge om de deler bladene ud, og hvad børnene efter deres opfattelse mener om bladene. 51 kredse har svaret, 7 havde ikke eller vidste ikke, om de havde modtaget bladene. 10 havde ikke delt dem ud 3 uger efter modtagelse ca. 20 %. Langt de fleste er glade/rigtig glade for Sille og Sigurd, mens det er mere blandet for FLUX og BLUZ. Flest er glade, mens der er ca. lige mange, der er rigtig glade og ligeglade.

10 Kommentarerne er derfor også meget positive omkring Sille og Sigurd og mere divergerende for de andre blades vedkommende. Nogle mener, de rammer lige i plet i forhold til målgruppen, andre at de skyder ved siden af. SMS-undersøgelse blandt børn Vi ville undersøge, hvor mange af børnene der modtog bladene. Det gjorde vi ved at lave en sms-quiz i FLUX og BLUZ med en attraktiv præmie. De skulle blot sende en sms. Men blot 155 deltog i konkurrencen i BLUZ og 175 i FLUX. Med oplag på henholdsvis og er det ikke signende for, hvor mange der har modtaget bladet. Og vi kan derfor ikke konkludere noget på den baggrund. Kvalitative interviews med målgruppen om BLUZ, FLUX web og tryk Vi har lavet kvalitative interviews med medlemmer fra målgruppen omkring FLUX og BLUZ. Her er tilbagemeldingerne meget positive omkring FLUX, det er især gør-det-selv-opgaver, besøg hos andre kredse, spil og vitser. BLUZ-målgruppen er lidt sværere at imponere. De bladrer det hurtigt igennem. Manglende tid er et argument for ikke at bruge tid på bladet. De fremhæver billeder af andre seniorer og grej/gadgetanmeldelser, som det bedste indhold. Få af de adspurgte har besøgt flux.fdf.dk og bluz.fdf.dk, de synes adspurgt, at indholdet lyder interessant, men problemet er formentlig, at de ikke har noget incitament for at besøge siderne. Kursustilmelding/info kunne være relevant i forhold til BLUZ, og i forhold til FLUX kunne man tænke aktivitetsstof/opgaver ind i bladet med links til websiden, så den kom i spil i forbindelse med møderne, og lederne kunne fungere som ambassadører for siden. Kvalitativ undersøgelse web Vi kan ud fra besøgstallene på børnehjemmesiderne konkludere, at gennemslagskraften er lav på web. Alle børnesiderne har under 100 daglige besøgende. Til sammenligning har leder.fdf.dk mellem daglige besøgende afhængig af, om det er hverdag eller weekend. Det er dog også tydeligt, at når der er noget indhold at komme efter, så kommer der også flere besøgende. Konklusion Det er svært for FDF fortsat at være med på alle kanaler, og det er derfor nødvendigt at se på, hvor vi opnår den største effekt i forhold til de investerede økonomiske og menneskelige ressourcer. Og hvordan vi kan optimere brugen og kendskabet til det vi har. Eksempelvis, at gøre lederne opmærksomme på, at nu er der kommet nye blade via sms, nyhedsbrevet eller leder.fdf.dk, og dermed nå bredere ud, samt tænke aktivitetsstof ind i FLUX- og BLUZ- udgivelserne, der kunne sætte hjemmesiderne i spil.

11 Rediger'('Matrix'for'finans'('saldi'pr.'dimension Kode Navn I alt BLUZ FLUX MEDIERNE Div. indtægter ,20 0,00 0, Tilskud ,47 0,00 0, Slag af div Honorar , ,00 0, KODA ,69 0,00 0, Fremstillings-/driftsomk , , , Forsendelse 2.005,77 0,00 0, Forsendelse u/moms , , , Kontorhold m/moms 5.038,76 0,00 0, Kontorhold u/moms , , , Redaktionsomk , , , Diverse u/moms 2.589,33 450,15 158, MEDIERNE I ALT , , ,18 Rediger'('Matrix'for'finans'('saldi'pr.'dimension Kode Navn I alt BLUZ FLUX MEDIERNE Div. indtægter Tilskud ,14 0,00 0, Slag af div Honorar , , , KODA Fremstillings-/driftsomk , , , Forsendelse Forsendelse u/moms , , , Kontorhold m/moms Kontorhold u/moms Redaktionsomk , , , Diverse u/moms 7.093, ,00 217, MEDIERNE I ALT , , ,45 Rediger'('Matrix'for'finans'('saldi'pr.'dimension Kode Navn I alt BLUZ FLUX MEDIERNE Div. indtægter Tilskud ,01 0,00 0, Slag af div Honorar , , , KODA Fremstillings-/driftsomk , , , Forsendelse Forsendelse u/moms , , , Kontorhold m/moms

12 Kontorhold u/moms 198,40 0,00 116, Redaktionsomk , , , Diverse u/moms ,66 810,75 622, MEDIERNE I ALT , , ,43 Rediger'('Matrix'for'finans'('saldi'pr.'dimension Kode Navn I alt BLUZ FLUX MEDIERNE Div. indtægter -164,00 0,00 0, Tilskud ,76 0,00 0, Slag af div Honorar , , , KODA Fremstillings-/driftsomk , , , Forsendelse Forsendelse u/moms , , , Kontorhold m/moms Kontorhold u/moms 273,05 0,00 0, Redaktionsomk , , , Diverse u/moms ,66 397, , MEDIERNE I ALT , , ,81 Rediger'('Matrix'for'finans'('saldi'pr.'dimension Kode Navn I alt BLUZ FLUX MEDIERNE Div. indtægter -52,00 0,00 0, Tilskud ,17 0,00 0, Slag af div Honorar , , , KODA Fremstillings-/driftsomk , , , Forsendelse Forsendelse u/moms , , , Kontorhold m/moms Kontorhold u/moms Redaktionsomk , , , Diverse u/moms 5.768,74 0, , MEDIERNE I ALT , , ,32

13 2010 LEDEREN PORTAL SILLE OG SIGURD ,20 0,00 0, ,47 0,00 0, , ,44 0, ,69 0,00 0, , ,22 0, ,77 0,00 0, ,89 0,00 0, ,76 0,00 0,00 101,50 400,00 0, , ,63 0, ,73 470,45 0, , ,74 0, LEDEREN PORTAL SILLE OG SIGURD ,14 0,00 0, ,00 0, , , , , ,48 0, , , ,18 0,00 101, ,45 0, , , , LEDEREN PORTAL SILLE OG SIGURD ,01 0,00 0, , , , ,87 0, ,23

14 0,00 82,00 0, , , , , ,75 299, , , , LEDEREN PORTAL SILLE OG SIGURD -164,00 0,00 0, ,76 0,00 0, , , , ,60 0, ,50 0,00 0,00 273, ,51 359, , ,81 0, , , , , LEDEREN PORTAL SILLE OG SIGURD -52,00 0,00 0, ,17 0,00 0, ,65 0,00 0, , , , ,15 0, , ,64 0,00 722, ,59 0,00 0, , , ,27

15 Medierne'2010'til'2014 Sille'og'Sigurd Bluz Abonnementsindtægter Andre3indtægter Indtægter'i'alt Drifts63og3fremstillingsomk Porto3mv Redaktionsomk Kontorhold Diverse Udgifter'i'alt I'alt

16 Flux Lederen ( (5.577 ( (

17 Portalen ( (

Mediestrategi Medierne i FDF har en fælles målsætning, formuleret af mediekoordineringsudvalget i 2010:

Mediestrategi Medierne i FDF har en fælles målsætning, formuleret af mediekoordineringsudvalget i 2010: HB mødebilag side 1/ 5 Punkt: 2.4 Initialer: JD HB møde nr.: 1-2012 SÆT KRYDS X Orienteringsbilag Debat- og temabilag Beslutningsbilag Medierne i dag FDFs nuværende medieudbud tager afsæt i den opdeling

Læs mere

HB mødebilag side 1/ 2. Status på arbejdsgruppen vedr. ny mediestrategi

HB mødebilag side 1/ 2. Status på arbejdsgruppen vedr. ny mediestrategi HB mødebilag side 1/ 2 Punkt:?? Initialer: CDL HB møde nr.: 3/11 SÆT KRYDS X Orienteringsbilag Debat- og temabilag Beslutningsbilag Status på arbejdsgruppen vedr. ny mediestrategi Baggrund: Det blev på

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010]

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: 04.03.2010 Side: 1 af 5 Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Indholdsfortegnelse 1. Generelle bemærkninger...1 2. Status

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold Sociale medier Seks trin til bedre indhold Med inspiration fra Sig du kan li mig Indholdsstrategi for sociale medier af Astrid Haug. Middelfart Sparekasse 2017 1 Kend dit formål Hvad vil du opnå med din

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Samfund engagement i Nordea

Samfund engagement i Nordea Samfund engagement i Nordea Print Hvad er samfund engagement? Vores målsætning er at indgå i et samspil med samfundet og gøre en positiv forskel inden for vores kernekompetencer: finansiel forståelse og

Læs mere

En guide til at begå sig på de sociale medier

En guide til at begå sig på de sociale medier En guide til at begå sig på de sociale medier Tiltræk flere gæster med de sociale medier 66% forbrugere siger, * afat alle de besøger en restaurants side på de sociale medier, før de spiser der For at

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Analyse Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Om analysen For at kunne udvikle kommunikation fra Nordfyns Kommune, er det nødvendigt at have indblik i kommunikationen, som den praktiseres i dag.

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING PROGRAM: Taxaquizzen er en dansk tv-serie på Tv2, produceret efter det internationale koncept Cash Cab, som første gang blev vist på britisk tv i 2005. I programmet

Læs mere

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4 Indhold Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2 Resumé 3 Om undersøgelsen 4 Undersøgelsens resultater 4 Hvilke organisationer er med i undersøgelsen? 4 Organisationernes størrelse

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en meget stor

Læs mere

T

T Børsen 1217 København K www.danskerhverv.dk info@danskerhverv.dk T. + 45 3374 6000 Notat Ny analyse om omnichannel Af: Matthias Lumby Vesterdal, politisk konsulent En stor del af danskernes indkøbsrejser

Læs mere

I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten

I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten Seminar Har du fat i tidens forbruger, SAS Institute Morten Schrøder, Wilke 7. oktober 2014 2014 Side 1 Sharing Community Truly Customer Centric 2014 Side

Læs mere

Sociale medier og marketing

Sociale medier og  marketing Sociale medier og Emailmarketing Agenda 1. Kanaler der forpligter 2. De sociale kanaler 3. FB - Betalt 4. FB Organisk 5. LinkeIn 6. Emailmarketing Du skal være social Vær oprigtig interesseret Tal MED

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Europa-Nævnet Pulje C Felter markeret med * skal udfyldes.

Europa-Nævnet Pulje C Felter markeret med * skal udfyldes. Europa-Nævnet Pulje C Felter markeret med * skal udfyldes. Vær opmærksom på, at online forbindelsen til skemaet afbrydes efter 15 minutter. Oplysninger om ansøger (juridisk ansvarlig). Vælg CPR-nummer

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG SPØRGESKEMAER En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at

Læs mere

Tilbud du ikke plejer at få. Side 1

Tilbud du ikke plejer at få. Side 1 Tilbud du ikke plejer at få Side 1 Side 2 Vores opskrift på succes. Stædighed og gode forbindelser. Med mere end 50 års erfaring med tilbudsformidling og et kundegrundlag i millionstørrelsen kan vi eksponere

Læs mere

Evaluering af strategikoncept

Evaluering af strategikoncept Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Magasinudvikling Trykt og d igital kommun ikation MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER 3052_Brochure_magasin.indd 3 13/05/14 08.13 01 Workshop Hele grundlaget for at kunne kommunikere målrettet med succes er,

Læs mere

Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten

Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten Stillingsbetegnelse Journalistisk redaktør Organisatorisk placering Danske Fysioterapeuters sekretariat, afdelingen Marketing

Læs mere

Få mest ud af din messedeltagelse med online markedsføring

Få mest ud af din messedeltagelse med online markedsføring Få mest ud af din messedeltagelse med online markedsføring # Styr(k) dit online brand # Gratis annoncer + betalte # Sådan rammer du din målgruppe # Sådan finder du de rigtige målgrupper og får dem til

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Digitalt børne- og ungdomsliv anno 2009

Digitalt børne- og ungdomsliv anno 2009 Digitalt børne- og ungdomsliv anno 2009 MEDIERÅDET For Børn og Unge Februar 2009 Zapera A/S Robert Clausen, rc@zapera.com, 3022 4253. Side 1 af 53 Ideen og baggrunden for undersøgelsen. Medierådet for

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

INTERNETBRUG OG ENHEDER HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION

INTERNETBRUG OG ENHEDER HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION JUNI 2018 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN INTERNETBRUG OG ENHEDER HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X INTERNETBRUG OG ENHEDER Introduktion Kapitlet om

Læs mere

Projekt FDF Status og fremadrettet evaluering

Projekt FDF Status og fremadrettet evaluering HB-møde: Januar 2014 Initialer: PJ/PB/MH Bilags.nr.: 2.1.4 SÆT KRYDS X Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater.

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater. #medlem15 hvordan anvender medlemsorganisationer sociale medier i? OVERBLIK Vi har i undersøgt 348 medlemsorganisationers brug af sociale medier. Undersøgelsen sætter fokus på deres strategi, daglig brug,

Læs mere

Mobning på nettet er et stigende problem, der særligt er udbredt blandt unge. Problemet omtales ofte i forskellige medier.

Mobning på nettet er et stigende problem, der særligt er udbredt blandt unge. Problemet omtales ofte i forskellige medier. Om Prøveopgaver Forudsætningen for at kunne løse en opgave tilfredsstillende er, at man ved, hvad opgaven kræver. Prøveopgaver består af en række forløb, hvor eleverne træner i at aflæse opgaver, som bliver

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann.

Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann. Indhold: Indledning Konklusioner Sammenfatning Bilag: Besvarelserne Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann. Indledning: Med udgangspunkt

Læs mere

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST KONKLUSION

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST KONKLUSION SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at det ikke er på de, befolkningen debatterer mere politiske emner men det varierer med bl.a.

Læs mere

Evaluering af Håndboldens Dag Kvantitativt overblik over klubbernes feedback

Evaluering af Håndboldens Dag Kvantitativt overblik over klubbernes feedback Evaluering af Håndboldens Dag 2019 Kvantitativt overblik over klubbernes feedback 4. februar 2019 BEVÆG DIG FOR LIVET [SKRIV NAVN PÅ IDRÆT ELLER SLET DENNE INFO] INDHOLDSFORTEGNELSE Resultater af evalueringen...

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

Streaming: Betaling og brug. UNDERSØGELSE: DANSKERNES MEDIEVANER Brugerne vil selv bestemme

Streaming: Betaling og brug. UNDERSØGELSE: DANSKERNES MEDIEVANER Brugerne vil selv bestemme UNDERSØGELSE: Brugerne vil selv bestemme Et stadig mere individualiseret medieforbrug og en stigende villighed hos forbrugerne til at betale for både musik-, tv- og filmstreaming. Det er blandt konklusionerne

Læs mere

Regnskabsrapport-for- Landsforbundet-FDF

Regnskabsrapport-for- Landsforbundet-FDF Regnskabsrapport-for- Landsforbundet-FDF Rapportering7for 01/01/12 %l 31/08/12 Indhold: Side%2 Side%3 Side%4 Side%5 Side%6 Side%7 Side%8 Side%9 Side%10 Side%11 Side%12 Side%13 Side%14 Resultatopgørelse%summeret

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Musik er noget, man hører på nettet

Musik er noget, man hører på nettet MEDIEANALYSE Musik er noget, man hører på nettet Danskerne elsker streaming. Hr. og fru Danmark streamer musik som aldrig før - og ung som gammel er vi hjemmevante på et bredt udvalg af musikstreming-tjenester

Læs mere

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15 Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Re-design af sanistaal.com 4 Oms 3,9b Reklamer 8 Sociale medier 14 Pressemeddelelser 15 Personalebladet 17 Intranet 18 Årsberetning og CSR 19 1 Kommunikationskanaler

Læs mere

Rejseliv.dk som e-magasin

Rejseliv.dk som e-magasin Rejseliv Issue #3 2 Rejseliv.dk som e-magasin Vi kombinerer det bedste fra print, online, TV og samler det i et super lækkert og dynamisk rejsemagasin,der kun udkommer online! Vores chefredaktør tager

Læs mere

Hurtig opsamling - hvad er FDF Landslejr 2016 Livet på landslejren + Programmet At pakke en taske til Landslejren Gennemgang af deltagerbrev

Hurtig opsamling - hvad er FDF Landslejr 2016 Livet på landslejren + Programmet At pakke en taske til Landslejren Gennemgang af deltagerbrev Informationsmøde FDF F7 Mandag d. 6. juni 2016 Hurtig opsamling - hvad er FDF Landslejr 2016 Livet på landslejren + Programmet At pakke en taske til Landslejren Gennemgang af deltagerbrev Praktiske oplysninger

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN FEBRUAR 2013 HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN TEENAGERE - DERES PRIVATE OG OFFENTLIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER EN REPRÆSENTATIV UNDERSØGELSE BLANDT A) TEENAGERE I ALDEREN 12-18 ÅR SAMT B) FORÆLDRE TIL 9-18-ÅRIGE

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010 Mødet blev afholdt hos Christa Islin Tilstede var: Christa Islin Claus Ole Jørgensen Stefan Garvig Michael Munch-Olsen Inger Lise Kaurin Jens Christensen Fraværende var: Susanne Brown Thomsen Frank le

Læs mere

Analyse. Kommunikationsstrategi om affald i Kolding

Analyse. Kommunikationsstrategi om affald i Kolding Analyse Kommunikationsstrategi om affald i Kolding Vi sorterer ikke ret meget. Det er bedre i Vejle. Kvinde, 28 år, Kolding Konklusioner 1 mindre gruppe borgere vil bare have så lidt bøvl som muligt 2

Læs mere

Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation

Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation Tid: Tirsdag den 8 december kl. 16.30 ca. 19.30 Sted: Konfirmandstuen, Sognegården, Sunds Afbud: Orla Villekjær Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017 1 Overvej, hvad tillid betyder for dig. Det kan både være i personligt regi og i professionelt regi. Måske er det faktisk ikke så forskelligt fra hinanden. Skriv det ned på en seddel, så du bliver tvunget

Læs mere

Brug af ansatte ressourcer

Brug af ansatte ressourcer SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.10 Ansvarlig: MS Brug af

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.15 Ansvarlig: BSK Overskrift

Læs mere

Evaluering af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation

Evaluering af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation Evaluering af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation Baggrund for evalueringen af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation I september 2017 trådte 24/7-ordningen i kraft på Remmerslund Genbrugsstation.

Læs mere

Kommunen? Det er mig!

Kommunen? Det er mig! Kommunen? Det er mig! Kommunikationsstrategi for Personalepolitik og Ledelsesgrundlag Hovedudvalget har nedsat en arbejdsgruppe, der skal udvikle en kommunikationsstrategi for udbredelse af personalepolitikken

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015 Den kommunikerende NGO 2014 Hvem er Aspekta? PR- og kommunikationsbureau siden 2004 Hovedkontor i Malmø, kontor i København og Stockholm Kåret til Sveriges bedste PR-bureau i 2011 og 2012 Medlem af Public

Læs mere

Facebook guide for begyndere

Facebook guide for begyndere Facebook guide for begyndere Facebook er stor Facebook er ikke bare kraftfuldt. Det er fleksibelt. Ligegyldigt hvilken type virksomhed du kører, er der nok af forskellige markedførings-muligheder som du

Læs mere

Rejseliv.dk som e magasin

Rejseliv.dk som e magasin Rejseliv.dk som e magasin 2 Unik læseroplevelse - Vi kombinerer det bedste fra print, online, TV, video og samler det i et super lækkert og dynamisk rejsemagasin,der kun udkommer online! Udvalgte annoncer

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper

Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper GRANYON WHITE PAPERS: PROTOTYPING Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper Prototyper i forskellig udformning gør det muligt at afprøve og teste den e-handels løsning, webside,

Læs mere

Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd. BUS Svendborg arrangerer: T R Æ F 4 U

Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd. BUS Svendborg arrangerer: T R Æ F 4 U Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd. BUS Svendborg arrangerer: T R Æ F 4 U Et arrangement der giver vore børn og unge medlemmer en sjov og oplevelsesrig dag, synliggør vores aktiviteter og tilbyder

Læs mere

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til.

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Hvorfor? Vi danskere vil være på nettet overalt. Og det kan ses på mængden af datatrafik, vi henter og sender til og fra vores

Læs mere

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk?

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Jesper Brieghel Chefkonsulent KL Anna Ebbesen Rådgiver Advice Digital Formål med workshoppen Hvordan bruger man de nye medier strategisk,

Læs mere

Branding og strategisk kommunikation

Branding og strategisk kommunikation Derfor står jeg her Branding og strategisk kommunikation Workshop Kirkernes Mediedag Kommunikationsrådgiver Michael Trinskjær 25. januar 2014 KOMMUNIKATØR Cand.comm., kommunikationsrådgiver; direktør Aspekta

Læs mere

Beretning for Landsdel 1 2011-2013

Beretning for Landsdel 1 2011-2013 Beretning for 2011-2013 To år er gået siden sidst og det er nu igen tid ti landsdelsmøde. Det betyder også, at det er tid til at se tilbage på de to år der er gået og beskrive hvad landsdelsledelsen har

Læs mere

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser.

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Baggrund Herning Bibliotekerne udviklede i foråret 2016 et konceptet for biblioteksabonnementer

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

Sociale medier og deling

Sociale medier og deling Sociale medier og deling Deltagere skal lære om beskyttelse af personlige oplysninger i forbindelse med, hvordan de deler oplysninger og kommunikerer med andre online, særligt hvad angår brugen af sociale

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Involver dine kunder, leverandører og medarbejdere via sjove og spændende SMS-tjenester

Involver dine kunder, leverandører og medarbejdere via sjove og spændende SMS-tjenester Involver dine kunder, leverandører og medarbejdere via sjove og spændende SMS-tjenester Med vores Mobile Marketing moduler kan du nemt og hurtigt lave : SMS konkurrencer SMS quiz SMS afstemninger SMS nyhedstjenester

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter Indhold Hvad er et webinar?... 2 Hvordan foregår det?... 3 Deltag via tablet... 9 Forskellige former for interaktion... 11 Hvilket udstyr skal jeg bruge?... 12 Hvad skal jeg ellers bruge?... 13 Kan man

Læs mere

Hurtigt, enkelt og stabilt

Hurtigt, enkelt og stabilt Hurtigt, enkelt og stabilt [F O R E N I N G - I N D I V I D U E L 4 5] Foran sammen Bredbånd Nord blev grundlagt i 2006 og leverer i dag internet, TV og telefoni til mere end 50.000 kunder i Nordjylland.

Læs mere

14/ Referent: Heidi Dagsordenspunkter: Mål: Ansvar: Referat: Siden sidst...

14/ Referent: Heidi Dagsordenspunkter: Mål: Ansvar: Referat: Siden sidst... Dagsorden: Bestyrelsesmøde i Falihos - Banevænget 17, Kollemorten - Give (hovedbunkeren) 14/11-15 10.00-16.00 Indkaldte:Rasmus, Tanja, Ditte, Heidi, Kristine, Dennis Fravær: Rasmus Mødeleder: Dennis Ordstyrer:

Læs mere

Avanceret annoncering for De Samvirkende Købmænd

Avanceret annoncering for De Samvirkende Købmænd Avanceret annoncering for De Samvirkende Købmænd De fleste købmænd vil komme ganske langt ved blot at booste opslag som beskrevet i drejebogen fra De Samvirkende Købmænd. Her kan man nøjes med at annoncere

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Vejledning til efterskole.dk Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Indhold KOM GODT I GANG... 5 PRIS... 6 LEDIGE PLADSER... 7 UNDERVISNINGSTILBUD TIL SØGNING... 8 UNDERVISNINGSTILBUD TIL PRÆSENTATION...

Læs mere

Medieinformation 2012-2013

Medieinformation 2012-2013 Medieinformation 2012-2013 Et erhvervsmedie fra: ERHVERVSMAGASINET Inspiration til ledelse af forsyningskæden - Netværk skal skubbe gang i Supply Chain Management Erhvervsmagasinet SCM er det førende medie

Læs mere

Beskyttelse af personlige oplysninger og dig

Beskyttelse af personlige oplysninger og dig Beskyttelse af personlige oplysninger og dig Deltagerne skal udforske, hvilken type oplysninger det er bedst at holde "private", hvordan privatindstillinger tilpasses på sociale medier, og hvordan de forklarer

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

Studiestartsapp og medievaner på Science

Studiestartsapp og medievaner på Science Studiestartsapp og medievaner på Science Marts 2014 Ane Sloth Nørgaard Baggrund I foråret og sommeren 2013 fik Vejledning og studieinformation (VEST) udviklet en studiestarts app til de nye studerende.

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010

Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010 Denne undersøgelse af DGI magasinet Udspil er foretaget i efteråret 2010 og i vid udstrækning parallel med en læserundersøgelse, foretaget i efteråret 2007. Så når der i tabellerne

Læs mere