Servicetjek. 2. februar Thomas Ginnerup-Nielsen Teamleder TFA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Servicetjek. 2. februar Thomas Ginnerup-Nielsen Teamleder TFA"

Transkript

1 Servicetjek 2. februar 2017 Thomas Ginnerup-Nielsen Teamleder TFA

2 Dagsorden 1) Indledning 2) Udbud 3) Implementering og drift 4) Kommunikation 2

3 SKI og forpligtende aftaler De forpligtende aftaler gik i luften i 2011 på baggrund af økonomiaftalen mellem regeringen og KL. SKI blev valgt til at være operatør for processen Der blev udarbejdet: Juridiske paradigmer Proces for kommuneinvolvering i projektgrupper og arbejdsgrupper Proces for høring og tilslutning i kommunerne SKI har oprettet et team, der alene forestår udbuddet af de kommunalt forpligtende aftaler. SKI har i dag 17 forpligtende aftaler i drift.

4 Aftaleteksten ØA16 - nye forpligtende aftaler Bedre indkøb er et centralt spor i effektiviseringsindsatsen i kommunerne [ ] Der er fortsat et stort potentiale ved at arbejde med bedre indkøb i kommunerne. Realisering heraf vil kunne understøttes af følgende tiltag: Der forventes udviklet nye kommunalt forpligtende indkøbsaftaler frem mod 2020, samtidig med at den eksisterende genudbydes. Det er et mål, at tilslutningen på de forpligtende kommunale aftaler øges yderligere, samt at der skal udvikles dokumentationsmetoder, der kan understøtte kommunernes arbejde med at øge compliance på aftalerne. Der vil i forbindelse med forhandlingerne om ØA17 blive fulgt op herpå. 4

5 Formål med servicetjekket De kommunale forpligtende aftaler har nu kørt i omkring 5 år, og der lægges en stor ressourceindsats fra både kommunernes og SKI s side. På Middelfart-møde i juni 2016 for formandskaberne for de kommunale indkøbsfællesskaber, blev samarbejdet kort drøftet. Det var vurderingen, at samarbejdet og brugerinddragelsen overordnet fungerer godt, men at der var grobund for at gennemføre et servicetjek af brugerinddragelsen. Servicetjekket skal afdække, om og hvordan processerne kan justeres og optimeres, så det sikres, at ressourceanvendelsen i brugerinddragelsen skaber mest mulig værdi. Særlige fokuspunkter: 1) Samarbejde om udbud 2) Samarbejde om implementering og drift 3) Kommunikation 5

6 Tidsplan og proces 31. maj: Formandskaberne beslutter i Middelfart, at SKI skal give brugerinddragelsen på de forpligtende aftaler et servicetjek. August-oktober: SKI udarbejder et udkast til oplæg, som sendes til formandskaberne ultimo oktober. 8. november: Møde med formandskaberne i øst (København) 10. november: Møder med formandskaberne i vest (Middelfart) 8. december: Oplæg præsenteres for styregruppen for de forpligtende aftaler 13. december: Oplæg præsenteres på møde med de kommunale indkøbsfællesskaber i Middelfart 6

7 Deltagerliste til møder den 8. og 10. november 2016 Øst: (8. november i København) FUS: Henrik K. Larsen (Slagelse Kommune) Spar 5: Adam Hey (Frederiksberg Kommune) + Charlotte Vibe Seeberg (Rudersdal Kommune) Københavns Kommune: Katja Østergaard Winsløw + Kristina Witt Vejle IN: Vibeke Schytte (Hørsholm Kommune), Anja Lodberg (Frederikssund Kommune) + Mette Kongsgaard (Ballerup Kommune) VIF: (har ikke deltaget) Vest (10. november i Middelfart) Sydjysk Kommuneindkøb: Sys Frostholm (Varde Kommune) og Martin Larsen (Vejen Kommune) Fællesindkøb Fyn: Michael Ekelund Thorsen og Jeanet Vandling (Faaborg-Midtfyn) Fællesindkøb Nord: Lisbeth Dencker (Vesthimmerlands Kommune) og Helle H. Andersen (Frederikshavns Kommune) KomUdbud: Henning Trillingsgaard (Silkeborg Kommune) Sydjysk Udbuds Samarbejde: Søren Jensen (Aabenraa Kommune) FUS: Debbie Sørensen (Odsherred Kommune) HHO: Jesper Langkjær (Horsens Kommune) JYFI: Tina Bjørnholt (Viborg Kommune) og Laila Juncker (Favrskov Kommune) 7

8 Mødeplanlægning og -afvikling - Det er i visse tilfælde uklart, hvem der beslutter, hvornår der afholdes møder udenfor København. - Det er samtidig lettere at rejse fra Lolland til København eller Nordjylland til København, end hvis man skal rejse til Sønderjylland. - Det er ind imellem uklart, om man skal deltage på projektgrupperne med indkøbere eller fagpersoner. - SKI sikrer, at det fremadrettet indgår i alle opstartsprojektmøder, at projektgruppen bliver inddraget i planlægningen af de kommende møder både hvad angår deltagere, men også tid og sted. - SKI tilbyder og planlægger i øget omfang Skype-møder.

9 Passivt medlemsskab - For en række af de mindre indkøbsfællesskaber begynder det at blive et stort ressourcetræk, at de skal deltage i samtlige møder på samtlige udbud. - SKI formidler et passivt medlemskab af et udbud. Med denne løsning indstiller indkøbsfællesskabet sig på at tilslutte sig udbuddet, men deltager ikke på projektgruppemøderne. Indkøbsfællesskabet har stadig en tovholder, som formidler den skriftlige kommunikation, og som er SPOC for SKI s udbudskonsulent.

10 Ansvar, roller og mandat - Der er efterlyst en klarere kommunikation vedr. hvilke dele af udbuddet, hvor kommunerne kan tage beslutning, og hvilke dele hvor kommunerne alene kan påvirke en beslutning, som bliver taget af andre beslutningsorganer. - Der er et generelt ønske om, at kommunerne sender medarbejdere, der er klædt ordentlig på. - Der er ind imellem usikkerhed om resultatet af et møde. - Forud for det enkelte udbud beskriver SKI de konkrete beslutningsstrukturer, som udbudsprocessen er underlagt internt i SKI. - SKI gennemfører en forventningsafstemning af ansvar og roller både på tværs af alle udbud, men også forud for starten af det enkelte udbud. Dette vil bl.a. fremgå af invitationen til at deltage i projektgruppen. - Kommunerne sikrer, at de deltagende medarbejdere er fagligt kompetente, kan udtale sig på indkøbsfællesskabets vegne og sikrer overlevering ved personskift. - SKI arbejder for, at det klarere fremgår af referaterne, hvad der blev besluttet, og hvis der var klare dissenser. - SKI forventer at implementere en løbende brugertilfredshedsundersøgelse for så vidt angår deltagerne i de kommunale projektgrupper.

11 Fokuseret inddragelse - Det er irriterende og skaber frustration, hvis man kommenterer på en del af høringsmaterialet, hvor problemstillingen enten er færdigdebatteret og besluttet i projektgruppen eller hvis SKI har et fast paradigme på området. - Høringsmaterialet er endvidere meget omfattende og læsetungt. - SKI udarbejder et mere fokuseret høringsmateriale, hvor det bedre kommunikeres, hvad der er relevant at kommentere på, og hvad der ligger fast. - Ikke alle bilag sendes i kommunal høring, fx hvis de ikke indeholder høringsrelevant materiale. - Tovholderen for det enkelte indkøbsfællesskab koordinerer og konsoliderer i videst mulige omfang høringssvar fra kommunerne.

12 112-områder (borgernære) - Det er nødvendigt, at SKI gennemfører dialogen med brugerrepræsentanter i henhold til servicelovens Det er vigtigt, at SKI varsler den kommunale høring i god tid, så kommunerne kan sikre, at man kan nå at høre de lokale ældre- og handicapråd, herunder i tide få punktet på dagsordenen til mødet. I den forbindelse har indkøbsfællesskaberne normalt selv givet mellem 2 og 10 uger (inkl. sommerferie) i forbindelse med deres høringer. - SKI gennemfører dialogen med brugerrepræsentanter på samtlige 112-udbud. - SKI giver kommunerne mindst 2 måneders varsel for den kommunale høring, som fastsættes til 2 måneder. - SKI udarbejder et høringsmateriale, som også kan anvendes i forbindelse med høring i ældre- og handicapråd.

13 Formidling af markedsanalyser - Der er udtrykt ønske om at se SKI s markedsanalyser. - Det er endvidere påpeget, at visse markedsanalyser er meget akademiske i forhold til de kommunale disponenter især på de tekniske områder. - SKI sikrer fortsat, at alle markedsanalyser bliver udsendt. - SKI sikrer endvidere, at slides fra præsentationen af markedsanalysen udsendes efter præsentationen således, at de kan formidles til disponenter, som ikke har tid til at læse en analyse på +40 sider.

14 Implementeringsperioden - Indkøbsfællesskaberne har ønsket en implementeringsperiode, som gav bedre tid til implementeringen ikke mindst på de områder, hvor der er mange decentrale disponenter. - På de udbud som er igangsat arbejder SKI som udgangspunkt med en implementeringsperiode på 3 måneder. - På endnu ikke påbegyndte udbud vil SKI differentiere implementeringsperioden. På simple udbud med centrale disponenter fastsættes perioden til 1-2 måneder. På normale udbud fastsættes perioden til 2-3 måneder, og på udbud med mange decentrale disponenter og med en kompliceret implementering, fastsættes perioden til 3-4 måneder.

15 Drift: Statusmøder med leverandører - Indkøbsfællesskaberne har ønsket mere information omkring drift og indhold af statusmøder med leverandører og mulighed for at give input hertil. - SKI vi fortsat afholde erfa-møder med deltagelse af såvel leverandører som kommuner. - Relateret viden og løbende driftsstatus (driftslog) på alle aftalesider på ski.dk (i løbet af Q1 2017) - Når det vurderes, at der er et særligt behov, kan SKI gennemføre en spørgeskemaundersøgelse for at få et bredere og dybere indblik i, hvordan kontrakten fungerer i driften ude i kommunerne.

16 Drift: Erfaringsopsamling - Indkøbsfællesskaberne har foreslået, at der udover erfamøderne afholdes et møde omkring halvvejs i driftsperioden med henblik på at drøfte input til kommende genudbud. - SKI vil fremadrettet invitere kommuner og leverandører til erfamøde, som har fokus på input til genudbud snarere end fokus på driften ( almindelige erfa-møder).

17 Drift: Implementering af e-katalog - Indkøbsfællesskaberne ønsker bedre tid til implementering af e-kataloger. - SKI vil gøre e-kataloget tilgængeligt inden aftalestart, således at kommunerne kan hente og importere e-katalogerne i deres systemer og få testet kataloget inden aftalestart.

18 Kommunikation i udbud - Tidligere offentliggørelse af vigtige milepæle - angives med måned - Mere information til kommunerne gennem IKA - Linke mellem eksisterende og kommende aftaler på ski.dk - Materiale fra udvikling af udbuddet skal gøres tilgængeligt på lukket side på ski.dk - Tidligere invitation til projektgrupper - Informerer i højere grad om vigtige milepæle med månedsangivelser via ski.dk - Nyhedsbreve videresendes fortsat til IKA - Ved genudbud indarbejdes links til eksisterende aftaler i teksten på udbudssiden - Lukkede sites oprettes ikke på kort sigt, men materialet sendes fortsat ud til projektgruppedeltagere. - SKI vil invitere til projektgrupper så tidligt som muligt.

19 Kommunikation i drift - Mere kommunikation om aftaler i drift - Kommunikér også selvom der ikke sker noget - Vejledninger skal være målrettet hhv. indkøbskontoret og disponenterne - Relateret viden og løbende driftsstatus (driftslog) på alle aftalesider på ski.dk (i løbet af Q1 2017) - SKI vil i højere grad udarbejde cases til hjemmeside - Kommunikationspakke vil på kommende aftaler inkludere en pixi-udgave (1-pager) rettet mod disponenterne i de decentrale enheder.

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler MINIGUIDE Samarbejdet med rne Forpligtende aftaler 26082016 Miniguide om samarbejdet med r Om denne miniguide Denne miniguide skal give dig indblik i samarbejdet om de forpligtende aftaler, som kommunerne,

Læs mere

7. marts 2014 1. Forpligtende aftaler. Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI

7. marts 2014 1. Forpligtende aftaler. Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI 7. marts 2014 1 Forpligtende aftaler Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI 7. marts 2014 2 Forpligtende aftaler overordnet set SKI udbyder fra 2011-2015 en række fælleskommunale

Læs mere

SKI A/S 20. marts 2014. 50.43 Tablets: Mini-referat. 1. Projektgruppemøde d. 6. februar Fællesopstartsmøde med 50.44 It-tilbehør

SKI A/S 20. marts 2014. 50.43 Tablets: Mini-referat. 1. Projektgruppemøde d. 6. februar Fællesopstartsmøde med 50.44 It-tilbehør 50.43 Tablets: Mini-referat SKI A/S 20. marts 2014 1. Projektgruppemøde d. 6. februar Fællesopstartsmøde med 50.44 It-tilbehør Deltagere: Agenda: IN Frederikssund Kommune Anja Lodberg Fløche IN Ballerup

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.98 Genbrugshjælpemidler Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Kort om den kommende aftale om indkøb af

Læs mere

12. marts 2015 1. Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler

12. marts 2015 1. Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler 12. marts 2015 1 Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler 12. marts 2015 2 Forpligtende aftaler Kort status og debat 12. marts 2015 3 Agenda Status på de forpligtende aftaler Tilslutning Realisering

Læs mere

Kontraktstyring. Arbejdsgruppens resultater ved Peter Riis (KL) og Maj CalmerKristensen (Københavns Kommune. København d. 19.

Kontraktstyring. Arbejdsgruppens resultater ved Peter Riis (KL) og Maj CalmerKristensen (Københavns Kommune. København d. 19. Kontraktstyring Arbejdsgruppens resultater ved Peter Riis (KL) og Maj CalmerKristensen (Københavns Kommune København d. 19. juni 2014 Agenda 1. Hvorfor kontraktstyring? 2. Organisering af kontraktstyring

Læs mere

MINIGUIDE. Samarbejdet med de statslige ekspertgrupper

MINIGUIDE. Samarbejdet med de statslige ekspertgrupper MINIGUIDE Samarbejdet med de statslige ekspertgrupper 26012017 Miniguide til samarbejdet med de statslige ekspertgrupper For at sikre en høj kvalitet i udbuddene og i driften af de SKI-aftaler, der indgår

Læs mere

Diabetesforeningen Rytterkasernen Odense C. Henvendelse vedrørende indkøbsfællesskabet Indkøb Nordsjælland, repræsenteret ved Gribskov Kommune

Diabetesforeningen Rytterkasernen Odense C. Henvendelse vedrørende indkøbsfællesskabet Indkøb Nordsjælland, repræsenteret ved Gribskov Kommune Diabetesforeningen Rytterkasernen 1 5000 Odense C 14-08- 2013 Henvendelse vedrørende indkøbsfællesskabet Indkøb Nordsjælland, repræsenteret ved Gribskov Kommune Diabetesforeningen har ved brev af 23. november

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Forpligtende rammeaftaler. Formål, koncept, anvendelse

GENEREL VEJLEDNING. Forpligtende rammeaftaler. Formål, koncept, anvendelse GENEREL VEJLEDNING Forpligtende rammeaftaler Formål, koncept, anvendelse 1 19092017 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Formålet med de forpligtende rammeaftaler... 3 2. Proces for udbud af en forpligtende

Læs mere

1. Velkomst Sandra Enevoldsen bød velkommen og introducerede dagens program.

1. Velkomst Sandra Enevoldsen bød velkommen og introducerede dagens program. Referat Dagsorden: 1. Velkomst 2. Præsentation af deltagere 3. Introduktion til dagens emne 4. Præsentation, v. Lisbeth Ravn - Aarhus Kommune 5. Frokostpause 6. Gruppearbejde og plenum 7. Emne(r) til eventuelt

Læs mere

SÅDAN BLIVER DU LEVERANDØR TIL FAVRSKOV KOMMUNE

SÅDAN BLIVER DU LEVERANDØR TIL FAVRSKOV KOMMUNE SÅDAN BLIVER DU LEVERANDØR TIL FAVRSKOV KOMMUNE I Favrskov Kommune vægter vi dialogen og samarbejdet med det lokale erhvervsliv højt. I denne folder kan du læse om kommunens indkøbsprocedurer, og hvilke

Læs mere

9. oktober 2014 1. 50 05 Høring. Biblioteksmaterialer

9. oktober 2014 1. 50 05 Høring. Biblioteksmaterialer 9. oktober 2014 1 50 05 Høring Biblioteksmaterialer Generelt om forpligtende aftaler 9. oktober 2014 2 9. oktober 2014 3 Forpligtende aftaler - overordnet set SKI udbyder fra 2011-2015 en række fælleskommunale

Læs mere

Profilmodel 2008 på kommuner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2008 på kommuner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2008 på kommuner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Af Katja Behrens og Thomas Lange En ungdomsårgangs kommende uddannelsesniveau fremskrives under antagelse af, at uddannelsessystemet

Læs mere

Afbud: Thomas Martinsen, it-arkitekt i Digitaliseringsforening Sjælland (DIGIT) Lasse, KOMBIT, Rikke Vester Nielsen, KOMBIT

Afbud: Thomas Martinsen, it-arkitekt i Digitaliseringsforening Sjælland (DIGIT) Lasse, KOMBIT, Rikke Vester Nielsen, KOMBIT Tidspunkt: 19. februar 2019 kl. 10:00-14:00. Mødested: Mødelokale 1.345 på Rådhuset, Rådhustorvet 4, Horsens Mødelokalet er et internt mødelokale, som ligger på den interne gang til højre for trappen fra

Læs mere

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse. administration

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse. administration Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse af ph.d. administration Tidsplan og rammer for forhandling med IT-leverandør Talentsoft frem mod forventet indgåelse af kontrakt ultimo juni 2017 Status per

Læs mere

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 Salgstider, 2014 Tvangsauktioner, 2014 dage Antal Andel af alle Frederiksberg 78% Hvidovre 4,6%

Læs mere

Detaljeret uddannelsesplan - skole

Detaljeret uddannelsesplan - skole Detaljeret uddannelsesplan - skole På de følgende sider kan I se datoerne for hvornår uddannelsen af hhv. jeres kommunale administrator(er), superbrugere for administrativt personale og pædagogisk personale

Læs mere

IKA Tænketank for E-handel SKI up-date

IKA Tænketank for E-handel SKI up-date IKA Tænketank for E-handel SKI up-date 25. August 2016 IT-chef Søren Olsen og IT-chefkonsulent Bent Mentzler Siden sidst SKI-kataloget Interne kontrolfunktioner klar til implementering intern undervisning

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere

Tal for din folkeskole - her præsenteres nyeste nøgletal på skoleområdet

Tal for din folkeskole - her præsenteres nyeste nøgletal på skoleområdet 1 - Borgmesterbrev om nyeste nøgletal på skoleområdet. Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-31-16 Til borgmesteren Tal for din folkeskole - her præsenteres nyeste nøgletal på skoleområdet KL s bestyrelse

Læs mere

Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne

Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne E-Sundhedsobservatoriet - Årskonference 2013 Poul Erik Kristensen, KL Overordnet plan for FMK implementering i kommuner Mobilisering Integrationsprojekt

Læs mere

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder KL s servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. juli 2016 30. juni 2017 KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Læs mere

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder KL s servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. juli 2017 31. KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling i december

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01)

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) 27. februar 2014 J.nr. 14-0341223 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 234af 31. januar 2014

Læs mere

Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune

Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes Indkøbspolitik er vedtaget i byrådet den 25. marts 2008. Indkøbspolitikken skal sikre, at vi i Hjørring Kommune opnår

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

NARKOTIKA-RELATEREDE DØDSFALD I DANMARK

NARKOTIKA-RELATEREDE DØDSFALD I DANMARK NARKOTIKA-RELATEREDE DØDSFALD I DANMARK 2014 2017 Antidote Danmark er en NGO der arbejder på at nedsætte den store dødelighed blandt stofbrugere i Danmark. Antidote Danmark har fået aktindsigt fra Rigspolitiet

Læs mere

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato Skole og Undervisning Dato: 27.05.2014 Sagsnr.: 13/32999 Dok.løbenr.: 147785-14 Sagsbehandler: Maria Wandahl Direkte tlf.: 7376 7392 E-mail: mwa@aabenraa.dk Opdateret procesplan - Juni Politisk spor Opgave

Læs mere

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst)

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Nr. Kommune Nr. Kommune Nr. Kommune 1 155 Dragør 12,3 1 155 Dragør 11,2 1 155 Dragør 10,8 2 480 Nordfyns 12,9 2 727 Odder 12,4

Læs mere

Introduktion for brugergrupper ved udbud og indkøb i Region Syddanmark

Introduktion for brugergrupper ved udbud og indkøb i Region Syddanmark Introduktion for brugergrupper ved udbud og indkøb i Region Syddanmark Vælg farve www.rsyd.dk Indkøbsafdelingen Indhold Afdelingens kontaktoplysninger Forord Brugergruppens arbejde Derfor nedsætter vi

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år Hovedbudskaber Antallet af praktiserende læger er faldet med næsten 300 læger siden 2007 Èn ud af fire læger er

Læs mere

Referat af opstartsmøde for Contract Management Tænketank

Referat af opstartsmøde for Contract Management Tænketank Århus, tirsdag den 27. februar 2018, kl. 10.00-14.00 Referat af opstartsmøde for Contract Management Tænketank Deltagere Anne Merete Gier, Esbjerg Kommune Louise Esmarch-Hansen Andersen, DIN Forsyning

Læs mere

De Nordjyske kommuner og Region Nordjylland har besluttet at indgå et samarbejde vedr. gennemførelse af udbud efter Udbudsdirektivet.

De Nordjyske kommuner og Region Nordjylland har besluttet at indgå et samarbejde vedr. gennemførelse af udbud efter Udbudsdirektivet. Samarbejdsaftale og Hæftelsesdokument vedr. fælles udbud af Netværksforbindelser til Politikerarbejdspladser, hjemmearbejdspladser, og tilsvarende netværksforbindelser, der er placeret lokalt ved borger,

Læs mere

Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula. Fælles antal for dagtilbud og skole. Central service desk håndterer fejlmeldinger

Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula. Fælles antal for dagtilbud og skole. Central service desk håndterer fejlmeldinger NOTAT Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula Det er kommunerne selv, der skal stå for den primære support i forbindelse med Aula. I tilfælde af tekniske fejl kan man dog naturligvis

Læs mere

Indkøbspolitik i Varde Kommune

Indkøbspolitik i Varde Kommune Indkøbspolitik i Varde Kommune Indkøbspolitikken Varde Kommunes indkøbspolitik udgør de overordnede rammer for indkøb i Varde Kommune. Politikken er vedtaget af Byrådet. Indkøbspolitikken gælder for alle

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt jj.nr. 09-048258 Dato : 24.03.2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 25. februar 2009. (Alm. del).

Læs mere

Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018

Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018 Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018 Kommissorium for Fællesudbud Sjælland 2015 18 Fællesudbud Sjælland (FUS) er et velfungerende udbudssamarbejde mellem 16 af de 17 kommuner

Læs mere

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 2: Kommunetabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse om

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal Vandafledningsafgift pr. m3 336 Stevns Kommune 24,68 59,88 563 Fanø Kommune 42,5 58,75 492 Ærø Kommune 33,23 57,5 260 Halsnæs Kommune 22,68 53,75 766

Læs mere

RETNINGSLINJER VED UDBUD

RETNINGSLINJER VED UDBUD A/S RETNINGSLINJER VED UDBUD HVEM GØR HVAD? UDBUDSPROCES HVEM GØR HVAD? Formål Beskrivelsen af udbudsprocessen skal sikre, at slutbrugerne og indkøberne får de bedst mulige aftaler. skal have et højt fagkendskab

Læs mere

Her er Danmarks dyreste og billigste kommuner

Her er Danmarks dyreste og billigste kommuner Her er Danmarks dyreste og billigste kommuner 22. januar 2019 Akutbolig.dk har undersøgt kvadratmeterpriserne på lejeboliger i landets 98 kommuner for at klarlægge landets dyreste og billigste kommuner

Læs mere

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler.

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler. Andel med 5 eller Andel med 4 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 6 eller 6-9 måneders måneders Hele landet 14.257 51 % 5,5 3.243 61 % 2,9 2.045 60 % 3,0 2.802 60 % 3,0

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2011 på 101 København 237,5 3,5 234,0 253 19,0 147 Frederiksberg 246,0 0,0 246,0 253 7,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 253-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 253-155 Dragør 243,0 0,0

Læs mere

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar juni 2018

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar juni 2018 KL's servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 2018 30. juni 2018 KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Læs mere

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 31. december 2018

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 31. december 2018 KL's servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 31. december KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling i

Læs mere

Skatteudvalget L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt

Skatteudvalget L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt 16. januar 2017 J.nr. 16-1389754 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 102 - Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

CEPOS Notat: Kommunernes potentiale for udgiftsreduktioner ifølge budgetterne for 2018

CEPOS Notat: Kommunernes potentiale for udgiftsreduktioner ifølge budgetterne for 2018 Notat: Kommunernes potentiale for udgiftsreduktioner ifølge budgetterne for 2018 05-07-2018 Af Henrik Christoffersen (33456035) Bemærk: Den oprindelige CEPOS analyse, der blev offentliggjort 11. juni 2018,

Læs mere

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Af Katja Behrens og Thomas Lange En ungdomsårgangs kommende uddannelsesniveau fremskrives under antagelse af, at uddannelsessystemet

Læs mere

Udbudspligt og mål for konkurrenceudsættelse

Udbudspligt og mål for konkurrenceudsættelse DI Den 23. november 2010 Udbudspligt og mål for konkurrenceudsættelse I oplægget til Vækstforums kommende møde om konkurrence er det bl.a. foreslået, at der indføres udbudspligt på udvalgte kommunale opgaver.

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0251 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Informationsark. Formandskab Overordnede mål: Planlægning af og opfølgning på møder i projektgruppen Planlægning af punkter til DAS og SKU

Informationsark. Formandskab Overordnede mål: Planlægning af og opfølgning på møder i projektgruppen Planlægning af punkter til DAS og SKU Version 19.04.18 Formandskab Planlægning af og opfølgning på møder i projektgruppen Planlægning af punkter til DAS og SKU Gruppen koordinere opgaver i forbindelse med projektgruppen, samt vejleder indsatsområderne,

Læs mere

Offentligt privat samarbejde

Offentligt privat samarbejde Kontraktbilag 4 Offentligt privat samarbejde Begrænset udbud Tilbudsfrist: 15. maj 2013 kl. 12 Indhold 4.1 Indledning... 2 4.1.1 Fælles principper for samarbejdet... 2 4.2 Organisering... 2 4.2.1 Kontrakt-

Læs mere

Leverandør til Skive Kommune. Hvad skal du vide som leverandør til Skive Kommune? Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

Leverandør til Skive Kommune. Hvad skal du vide som leverandør til Skive Kommune? Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Leverandør til Skive Kommune Hvad skal du vide som leverandør til Skive Kommune? Skive det er RENT LIV Pjecen: Leverandør til Skive Kommune Dato: Udgivet februar 2015 Afsender: Skive Kommunes Indkøbsafdeling

Læs mere

Passivandel kontanthjælp

Passivandel kontanthjælp Kontanthjælp Passivandel kontanthjælp Jul 2018 Randers 208 13,6 Skanderborg 28 14,4 Silkeborg 120 14,9 Egedal 32 17,9 Favrskov 35 18,2 Holbæk 209 19,3 Hjørring 123 21,3 Aabenraa 149 22,4 Greve 58 22,6

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Folketingets Finansudvalg Sagsnr. 2015-8636 Doknr. 307860 Dato 28-01-2016 Folketingets Finansudvalg har d. 10.11.2015 stillet

Læs mere

Leverandør til Skive Kommune. Hvad skal du vide som leverandør til Skive Kommune? Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

Leverandør til Skive Kommune. Hvad skal du vide som leverandør til Skive Kommune? Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Skive det er RENT LIV Leverandør til Skive Kommune Hvad skal du vide som leverandør til Skive Kommune? Pjecen: Leverandør til Skive Kommune Dato: Udgivet februar 2015 Afsender: Skive Kommunes Indkøbsafdeling

Læs mere

Sygeplejerskers sygefravær i 2010 og 2011

Sygeplejerskers sygefravær i 2010 og 2011 Bettina Carlsen September 2012 Sygeplejerskers sygefravær i 2010 og 2011 Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD) opgør årligt sygefraværet i kommunerne og regionerne for sygeplejersker ansat i basis-,

Læs mere

Privatskoleudvikling på kommuneniveau

Privatskoleudvikling på kommuneniveau Privatskoleudvikling på kommuneniveau Indhold 1) Stigning/fald i andel privatskolebørn i perioden 2003-2013 2) Andel privatskoleelever 2003-2013 3) Fremskrivning, ud fra de sidste 10 års udvikling, til

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Lissy Hammer Mortensen,

Læs mere

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med Notat Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med 8-05-2017 J. Nr. Click here to enter text. VOA / APK KOMMUNEFORDELINGER Kommuneopdelte opgørelser af andel langvarige

Læs mere

HÅNDBOG OM PARTNERSKAB FOR OFFENTLIGE GRØNNE INDKØB

HÅNDBOG OM PARTNERSKAB FOR OFFENTLIGE GRØNNE INDKØB HÅNDBOG OM PARTNERSKAB FOR OFFENTLIGE GRØNNE INDKØB Indhold s. 3 - Indledning s. 4 - Hvad er Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb? s. 6 - Partnerskabets medlemmer s. 8 - Fordele ved at blive med medlem

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen kan ske til kontaktpersonen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Lennart Damsbo-Andersen Lennart.Damsbo-Andersen@ft.dk Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan.

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan. Afdeling: Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Tove Charlotte Nielsen Journal nr.: 1.01.72./07/801 E-mail: Tove.C.Nielsen@regionsyddanmark.dk Dato: 21. juni 2007 Telefon: 76631321 Projektkommissorium for den

Læs mere

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 3: Almen praksis tabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 532 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 532 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 532 Offentligt 11. september 2017 J.nr. 2017-5142 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 532 af 18. august 2017

Læs mere

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Bilag 1. Kommunefordelinger Tabel 1 Faglig trivsel, fordeling af trivselsscore, pct., opdelt på kommuner, 2017 1,0-2,0 2,01-3,0 3,01-4,0 4,01-5,0 Antal svar Aabenraa

Læs mere

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune Tabel 20 - Beskæftigelse 1 03.11.00 Havfiskeri 101 København 13 12 9 12 10 9 9 147 Frederiksberg. 1... 1 1 155 Dragør 7 7 7 6 5 4 4 159 Gladsaxe 1...... 161 Glostrup. 1 1.... 163 Herlev 1...... 167 Hvidovre

Læs mere

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Initialer: peh Sag: 306-2010-23455 Dok.: 306-2010-289257 Oprettet: 14. december 2010 Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Baggrund Odsherred Kommunes overordnede udbudsstrategi sætter fokus på, hvordan

Læs mere

Projektbeskrivelse: Det fælleskommunale kvalitetsprojekt: Lederevaluering

Projektbeskrivelse: Det fælleskommunale kvalitetsprojekt: Lederevaluering Projektbeskrivelse: Det fælleskommunale kvalitetsprojekt: Lederevaluering 1. Baggrund Lederevaluering indgår som et delprojekt i det fælleskommunale kvalitetsprojekt, som KL sammen med kommunerne har igangsat.

Læs mere

Vejledning til faggrupper

Vejledning til faggrupper Vejledning til faggrupper - en hjælp til at få et overblik over rollen som fagperson INDHOLD 1. Formål med vejledningen... 2 2. Definition af en faggruppe... 2 3. Hvornår skal der gennemføres et udbud

Læs mere

Kommunalt-lægeligt udvalg. Kommissorium

Kommunalt-lægeligt udvalg. Kommissorium Kommunalt-lægeligt udvalg Kommissorium 2018 Kommunalt-lægeligt udvalg - Kommissorium Udarbejdet af: Benny Sell & Gitte Piil Eriksen Udgiver: Sektor Ældre & Sundhed Team Folkesundhed Sundhedscenter Maribo

Læs mere

Referat. fra. OvergangsMED Børn og Unge

Referat. fra. OvergangsMED Børn og Unge Referat fra OvergangsMED Børn og Unge Mødedato: Tirsdag den 5. maj 2015 Mødetidspunkt: 10:00-12:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødesalen, Materielgården i Sig Louise Raunkjær, Anette Brodde,

Læs mere

Den 30. marts 2013 meddelte Udlændingestyrelsen, at landstallet for 2014, var 3000.

Den 30. marts 2013 meddelte Udlændingestyrelsen, at landstallet for 2014, var 3000. 2. Asylkontor db UDLÆNDINGESTYRELSEN Kommunernes Landsforening Kommune Kontaktrådene Dato: 12. december 2013 Sagsnummer: 13/013100 Sagsbehandler: pep Forhøjelse af landstallet for 2014 Det følger af Integrationslovens

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 107.487 30.807 138.294 33.777 172.071 38.463 210.534 46.034 256.568 40.037 296.605 40.271 336.876 42.827 379.703 40.985 420.688 38.372 459.060 47.809 43.807 91.616 45.563

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 107.487 138.294 137.179

Læs mere

Medlemmer og hvilke produkter

Medlemmer og hvilke produkter Medlemmer og hvilke produkter Medlem Antal produkter Produkter OS2kitos OS2Valghalla OS2indberetning OS2dagsorden OS2borgerPC OS2loop OS2display OS2opgavefordeler OS2kle OS2webscanner OS2cprbroker OS2web

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 24. maj 2018

Bestyrelsesmøde den 24. maj 2018 Bestyrelsesmøde den 24. maj 2018 Tidspunkt: 24/5 2018 kl. 12:00-14:00. Mødested: Skype Mødedeltagere: Bo, Jens, Leon, Henrik, Søren, Michel Afbud: Referent: Rasmus Dagsordenpunkt 1, Godkendelse af sidste

Læs mere

Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune Firma Ballerup Kommune Ballerup Kommune Billund Kommune Billund Kommune Brønderslev Kommune Brønderslev Kommune Danske Regioner Danske Regioner DIN Forsyning A/S Egedal Kommune Egedal Kommune Favrskov

Læs mere

Udviklingscenter for demensområdet på Fyn

Udviklingscenter for demensområdet på Fyn Udviklingscenter for demensområdet på Fyn PROCESSEN Møde med de fynske kommuner (udvalgsformænd/direktører) august 2016 UCL har besøgt alle kommuner for at afdække ønsker og behov for udvikling på demensområdet

Læs mere

Værdighedspolitikker for ældreplejen

Værdighedspolitikker for ældreplejen Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundheds- og ældreministeren T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Til samtlige kommuner Dato: 22. december 2015 Enhed: Primær Sundhed, Ældrepolitik og

Læs mere

Dimittendundersøgelse for XXXe. XXXuddannelsen i xxx

Dimittendundersøgelse for XXXe. XXXuddannelsen i xxx Dimittendundersøgelse for XXXe Kære XXX XXXuddannelsen i xxx Du dimitterede fra UCL XXXuddannelsen i mm.åååå, og vi henvender os til dig, fordi vi som et vigtigt led i fortsat udvikling af uddannelsen

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk August 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk August 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 107.487 91.616 138.294 137.179 172.071 178.443

Læs mere

FIF: Digitalisering af indkøbs- og udbudsprocesser

FIF: Digitalisering af indkøbs- og udbudsprocesser FIF: Digitalisering af indkøbs- og udbudsprocesser Indkøbsprocesser i kommunerne: Digitalisering af indkøb via e-handel har været et ønske i kommunerne igennem en årrække. Faktum er at antallet af elektroniske

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt 3. januar 2017 J.nr. 16-1853094 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 131 af 12. december 2016

Læs mere

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010 Undervisningsudvalget 2017-18 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt Departementet Afdelingen for Analyse, Grundskole og Internationale Forhold MIN: UNU alm. del - spm. 361 Frederiksholms

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Juli 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Juli 2013 jan-12 mar- 12 mar- 13 37.383 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 107.487 91.616 138.294 137.179

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 374 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 374 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 374 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 107.487 91.616 138.294 137.179 172.071 178.443

Læs mere

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Marts 2019 Redaktion: Landbrugsstyrelsen Tekst: Landbrugsstyrelsen Foto: COLOURBOX ISSN: 2246-2872 Tillæg til ISBN

Læs mere

Planlagte undervisningstimer og planlagt undervisningstid i folkeskolens normalklasser, 2014/2015

Planlagte undervisningstimer og planlagt undervisningstid i folkeskolens normalklasser, 2014/2015 Notat: Planlagte undervisningstimer og planlagt undervisningstid i folkeskolens normalklasser, 2014/2015 Dette notat giver overblik over lands- og kommunetal for skolernes planlagte timer på 1.-9. klassetrin

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen

Læs mere

Hanne Dollerup, Børne- og Kulturdirektør, Kalundborg Kommune

Hanne Dollerup, Børne- og Kulturdirektør, Kalundborg Kommune REFERAT Kommunal styregruppe Referat af 5. møde med DUBU s kommunale styregruppe, 29. juni 2016 Deltagere: Christian L. Hansen, Børne- og Familiechef, Halsnæs Kommune Hanne Gøttrup, Projektleder, Social

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 221 Svar på Spørgsmål 25 Offentligt J.nr. 2010-311-0047 Dato: 9. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 221 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Bilag 2: Klyngeinddeling for kommuner med samme rammevilkår forskellige ydelsesområder

Bilag 2: Klyngeinddeling for kommuner med samme rammevilkår forskellige ydelsesområder Bilag 2: Klyngeinddeling for kommuner med samme rammevilkår forskellige ydelsesområder Tabel B1 Alle ydelsesgrupper Obs antal Præd antal Rang Klynge I mere end 20 pct. over median 360 Lolland 104,2 93,5

Læs mere

Befolkningsudviklingen i Danmark

Befolkningsudviklingen i Danmark Notat 20. juni 2019 Befolkningsudviklingen i Danmark 2010-2019 Resume: I dette notat ser vi på befolkningsudviklingen i Danmark fra 2010 til 2019 i et geografisk perspektiv. Vi kan på baggrund af notatet

Læs mere