Nordjysk iværksætterindsats fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE)... 5 Tech Lab for Velfærdsteknologi...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nordjysk iværksætterindsats fra 2016... 3 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE)... 5 Tech Lab for Velfærdsteknologi..."

Transkript

1 Indhold Pipeline projekter:... 2 Produktion og Innovation... 2 Handlingskatalog Kvalificeret arbejdskraft (følger) Interregprojekt m Hamborg (følger) Projektidéer... 3 Nordjysk iværksætterindsats fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE)... 5 Tech Lab for Velfærdsteknologi... 7 Nuddaede i SMV ere... 9 International House North Denmark BusinessBroen Igangsatte projekter: Regionale klynger - MARCOD Regionale Klynger - BrainsBusiness Regionale Klynger SmartLog Regionale Klynger Den Nordjyske Energiplatform Regionale Klynger BioMed Community Incoming Nordjylland Bredbånd i Region Nordjylland Afdækning af Nordjyllands Internationale Potentiale studiejobs... 31

2 Projekttitel: Produktion og Innovation Pipeline projekter: Indsatsområde: Erhvervsudvikling og Jobskabelse Projektresumé: Det vurderes at der ligger et betydeligt potentiale i at understøtte og udvikle de forskellige lokale produktionsrelaterede styrkepositioner i Nordjylland. Det kan dels være gennem lokalt forankrede tiltag, der tager afsæt i lokale udfordringer (kommercielle udviklingsprojekter, kvalificeret arbejdskraft, videnssamarbejder etc.) og dels være gennem en velkoordineret regional indsats, der skal udvikle forretningsrelationer, udveksle erfaringer og omsætte disse til vækstfremmende tiltag i hele Nordjylland. Aktiviteter: De mulige initiativer omfatter: Lokalt initierede innovations- og udviklingsinitiativer med afsæt i lokale styrkepositioner: Specifikke brancher Uddannelsessamarbejder Metoder/erfaringer fra tidligere gennemførte tiltag etc. Regionalt netværk og samarbejde, herunder: Erfaringsudveksling (hvad virker? / hvad virker ikke?) Lead-generering på tværs af lokalområder (samarbejdspartnere og kunder m.v.) Projektudvikling og forsøgstiltag nye initiativer bl.a. innovationstiltag, der skaber vækst i nordjyske virksomheder.

3 Til projektkatalog: Projektidéer Projekttitel: Nordjysk iværksætterindsats fra 2016 Indsatsområde: Erhvervsudvikling og Jobskabelse Periode: Et 3-årigt program med forventet start fra forår/sommer 2015(2016?) Projektansvarlig: Væksthus Nordjylland Kontaktperson BRN: Erhvervschef Marianne Gade, Brønderslev Kommune Projektresumé: Da der er truffet beslutning om at erstatte NiN og ViP, de to eksisterende rammeprogrammer for iværksætteri, med et nyt samlet iværksætteriprogram, vurderes det, at der er behov for en proces, der sikrer, at både den brede iværksætterindsats og indsatsen for vækstiværksættere understøttes. BRN har derfor engageret sig i at sikre en styrket dialog mellem Væksthus Nordjylland, Region Nordjylland og erhvervskontorerne om, hvorledes elementer fra både NiN og ViP kan videreføres i et nyt rammeprogram. Samtidig er der fokus på, hvorledes andre aktiviteter hos erhvervskontorer og relevante aktører kan være med til at supplerer rammeprogrammet og sikre, at der støttes op om alle med en drøm om eller en plan for iværksætteri. Aktiviteter: Et nyt rammeprogram ålrettet de iværksættere, der ka og vil, so vil live tiludt ekster rådgivning, camps, mv. som det nogenlunde kendes fra tidligere, dvs. der er finansiering til alle som har en plan om at få egen virksomhed. Et basis tilbud til alle med en drøm om at blive selvstændige, som placeres i kommunerne, og som finansieringsmæssig ligger uden for EU-programmets(/rammerprogrammets) tilbud. Samarbejdspartnere: De nordjyske erhvervskontorer, Væksthus Nordjylland, og evt. AAU og UCN Økonomi: Vækstforum har afsat 10 mio. kr. fra Socialfonden og 15 mio. kr. fra Regionalfonden årligt til to rammeprogrammer for hhv. iværksætteri og etablerede virksomheder. Fordelingen af midler mellem de to programmer ligger endnu ikke fast.

4 Derudover vil de 2+2 kr. pr. indbygger, som kommunerne hidtil har medfinansieret til hhv. NiN og VIP, fremadrettet finansiere fra fase 0 til de efterfølgende faser. Der regnes forsat på, hvordan den endelige fordeling foretages i forskellige faser.

5 Projekttitel: Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) Indsatsområde: Erhvervsudvikling og Jobskabelse Periode: 2016 og frem Projektansvarlig: Projektleder Lene Nielsen, Aalborg Kommune Kontaktperson BRN: Ikke specificeret Projektresumé: Netværk for Bæredygtig Udvikling Norddanmark er et eksisterende samarbejde mellem Aalborg Kommune, Hjørring Kommune, kommunernes erhvervscentre, Aalborg Universitet, Energi Nord samt over 60 nordjyske virksomheder, som igennem deres medlemskab af netværket fremmer og sikrer arbejdet med bæredygtig udvikling. Netværket skaber betingelser for en konstruktiv videndeling mellem virksomhederne og kommunale aktører samt vidensinstitutioner. På den måde er samarbejdet med til at styrke de deltagende virksomheders innovations- og konkurrenceevne gennem et målrettet samarbejde om miljø- og energimæssig bæredygtighed, og der vurderes, at der kan være et stort potentiale i at skalere samarbejdet til et regionalt projekt. Aktiviteter: Bæredygtighedsscreening I samarbejde med kommune, erhvervskontor og relevante uddannelsesinstitutioner gennemføres en gratis bæredygtighedsscreening af virksomhedens produktion og produkter. Samarbejdsaftale På baggrund af screeningen udpeges indsatsområder og mål for det videre arbejde. Konkret udarbejder virksomheden i samarbejde med kommunen en samarbejdsaftale, som beskriver de projekter, der kan påbegyndes her og nu. Plan for bæredygtig forretningsudvikling Til at synliggøre indsatsen over for omverdenen udarbejder virksomheden en "Plan for Bæredygtig Forretningsudvikling", som viser resultater af indsatsen samt nye målsætninger inden for miljø og bæredygtighed. Denne fornyes hvert andet år. Netværksmøder

6 Videndeling og erfaringsudveksling omkring arbejdet med miljø og bæredygtighed foregår i høj grad på netværksmøderne, som foregår hos en af de deltagende virksomheder. På nuværende tidspunkt er mere end 60 virksomheder medlem af netværket Samarbejdspartnere: Den nuværende organisering består af Aalborg Kommune, Hjørring Kommune, Aalborg Universitet, Energi Nord og en række nordjyske virksomheder (60+), som igennem deres medlemskab af netværket fremmer og sikrer arbejdet med bæredygtig udvikling. I et kommende projekt søges partnerkredsen udvidet med flere kommuner og andre partnere. Økonomi: Ikke specificeret

7 Projekttitel: Tech Lab for Velfærdsteknologi Indsatsområde: Erhvervsudvikling og Jobskabelse Periode: Endnu ikke fastlagt Projektansvarlig: Tænketanken/Carsten Christensen, Vesthimmerlands Kommune Kontaktperson BRN: Udviklingskonsulent Carsten Christensen, Vesthimmerlands Kommune Projektresumé: Formålet med Tech Lab for Velfærdsteknologi er at skabe en Nordjysk platform, hvor kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner kan teste og udvikle velfærdsteknologiske løsninger. Ambitionen er, at der både skabes et fast laboratorium et centralt sted i Nordjylland, hvor kommende og eksisterende velfærdsprodukter og løsninger kan testes, og et mobilt laboratorium hvor nye idéer kan udvikles og testes i hele regionen. Tech Lab vil blive etableret som en non-profit organisation og giver mulighed for at samle og styrke centrale dele af den nordjyske udvikling inden for velfærdsteknologi. Aktiviteter: Produktudvikling Prototypetest af mange former for udstyr, bl.a. medico Produktverifikation Produktdemonstration Løsningsdemo Fremtidens Plejehjem vises frem og får mange spændende forespørgsler, der dog kan være vanskelige at besvare fuldt ud Test af processer Opgig af Big rother agtig studie, der kue være attraktiv i relatio til såvel udstrs- som procestest. Virkelighedsnær undervisning, bl.a. for plejepersonales ibrugtagning af ny teknologi Test af organisering, logistik og ledelse Samarbejdspartnere: De 11 nordjyske kommuner, Region Nordjylland, AAU, UCN, SOSU Nord, UCN, Erhvervsklynger, procenter af velfærdsteknologi m.fl. Økonomi:

8 Endnu ikke fastlagt, men som eksempel: kr. Leje og drift af tom bygning pr. år kr. Etableringsudgifter. (Engangsbeløb)

9 Projekttitel: Nuddaede i SMV ere Indsatsområde: Kvalificeret Arbejdskraft Periode: 1. januar 2016 til 31. december 2018 Projektansvarlig: Lasse Thomsen, Væksthus Nordjylland Kontaktperson BRN: Netta Ben-Yedidia, Aalborg Kommune Projektresumé: SMV ere i Nordjylland er kendetegnet ved en lav andel af medarbejdere med en videregående uddannelse. Samtidig er Nordjylland kendetegnet ved at have en relativt stor produktion af kandidater på de videregående uddannelser i forhold til det lokale arbejdsmarked. Undersøgelser viser, at virksomheder, der tilføres højtuddannet arbejdskraft, oplever en vækst i beskæftigelsen, både for højtuddannede men i særlig grad for andre grupper af medarbejdere, samt produktivitetsforbedringer. Formålet med projektet er at flere nyuddannede fra Aalborg Universitet og University College Nordjylland beskæftiges i de små og mellemstore virksomheder i Nordjylland og dermed skaber vækst, beskæftigelse og produktivitetsforbedringer i hele regionen. Aktiviteter: Kompetenceudvikling for nyuddannede og sidsteårsstuderende i forhold til SMV-arbejdsmarkedet Afdækning og konkretisering af virksomhedernes vækstpotentialer. Match mellem virksomheder og nyuddannede Virksomhedsnetværk mellem virksomheder om en (fortsat) vækstdagsorden Samarbejdspartnere: De nordjyske kommuner jobcentre og erhvervskontorer, Aalborg Universitet, University College Nordjylland, Væksthus Nordjylland. Dertil kommer, at A-kasser, faglige organisationer og andre er vigtige samarbejdspartnere. Finansiering:

10 Det samlede budget er på , og forventes finansieret gennem 2,1 mio. fra BRN samt yderligere medfinansiering fra Aalborg Kommune, private fonde og Vækstforum. Der tages forbehold for medfinansiering fra private fonde.

11 Projekttitel: International House North Denmark Indsatsområde: Kvalificeret Arbejdskraft Periode: Fra efteråret 2015 og frem Projektansvarlig: Projektleder Lasse Frimand Jensen, Aalborg Kommune Kontaktperson BRN: Endnu ikke specificeret Projektresumé: Med International House North Denmark er målet at yde den mest optimale rådgivning og assistance for internationale borgere, når de bosætter sig i vores landsdel, med henblik på at tiltrække og fastholde internationalt kvalificeret arbejdskraft. International house vil således varetage myndighedsopgaver for udenlandsk arbejdskraft, løse andre offentlige opgaver samt være hjemsted for en lang række servicefunktioner og foreningsaktiviteter for målgruppen. Projektet vil bygge videre på erfaringer fra projekt Velkomstcentre, der fra var et bredt regionalt partnerskab om modtagelser og servicering af international arbejdskraft og studerende i Region Nordjylland. Projektet var forankret i Statsforvaltningen, men blev senere overflyttet til projektet Embrace i Aalborg Kommune, der nu tilbyder at stille lokaler til rådighed for et nyt International House for hele Nordjylland. Aktiviteter: Projektet arbejder med information, seminarer og rådgivning i forbindelse en række konkrete aktiviteter, der er vigtige i forbindelse med borgeres ankomst til Nordjylland: Myndighedskontakt Offentlige services Jobsøgning Iværksætteri Karrieremuligheder Fritids- og kulturtilbud. Herudover er der et virksomhedsfokus med tilbud om konkrete servicepakker, som f.eks. sprogcoach, talent tiltrækning og jobforløb for ægtefæller. Samarbejdspartnere:

12 De 11 nordjyske kommuner, Region Nordjylland, uddannelsesinstitutioner (AAU og UCN mv.), Erhvervslivet (DI, ErhvervNordDanmark og virksomheder), fagbevægelser, foreninger med fokus på internationale borgere,m m.fl. Økonomi: Embrace projektet blev oprettet som en videreførelse af projekt Velkomstcentre med midler fra Regionrådets udviklingsmidler. Budget kr. Udløber ult Fra 2016 og frem skal der findes ny finansiering. Der er aktuelt dialog med en række fonde og partnere.

13 Projekttitel: BusinessBroen Indsatsområde: Erhvervsudvikling og Jobskabelse Periode: 1. juli 2015 til 30. juni 2018 Projektansvarlig: Erhvervschef Niels Christensen, Erhvervshus Nord Kontaktperson BRN: Udviklingskonsulent Dorte Woldbye Dietz, Hjørring Kommune Projektresumé: Nordjylland og de nordjyske virksomheder er udfordret på eksporten set i forhold til de øvrige regioner i Danmark. Internationalisering er dog for mange virksomheder en forudsætning for at kunne opnå en langsigtet bæredygtig vækst og udvikling. Til at understøtte dette blev BusinessBroen Norge-Norddanmark etableret i 2014 som en sammenlægning af tre eksisterende nordjyske projekter. Formålet er at samle de kompetencer, der findes i det nordjyske erhvervsfremmesystem i forhold til at understøtte virksomhederne i deres internationaliseringsproces. BusinessBroen er bredt forankret i hele Nordjylland med repræsentanter fra alle de nordjyske erhvervskontorer og arbejdsmarkedscentre, der arbejder på at opbygge en tættere forretningsmæssig relation til Norge. BusinessBroen har gennem projektperioden haft kontakt til 600 virksomheder, hvoraf 381 nordjyske virksomheder har haft målrettede møder med projektets erhvervskonsulenter og norgeskonsulent. Aktiviteter: Trin 1 og 2: Sparring og virksomhedsudviklingsforløb: Virksomhederne bliver, via de lokale erhvervskontorer og arbejdsmarkedscentre, screenet i forhold til eksport. Derigennem bliver de henvist til Væksthus Nordjylland og Eksportrådets indsatser i forhold til eksport og kan blive tilbudt virksomhedsudviklingsforløb. Trin 3: Screening til netværk og vidensformidling: Screening af den enkelte virksomhed, som eksempelvis er henvist fra enten de lokale erhvervskontorer, Væksthus Nordjylland eller andre samarbejdspartnere, fokuserer på den enkelte virksomheds parathed i forhold til det norske marked og en afdækning af muligheder indenfor rammerne af BusinessBroen. Trin 4: Netværk og strategiske alliancer: Med udgangspunkt i trin 3, samt den norske konsulents viden om det norske marked, oprettes brancheopdelte netværk, hvortil virksomhederne bliver bredt inviteret. Formålet med netværkene er at danne strategiske alliancer mellem de virksomheder, der reelt kan og vil eksportere til Norge via et netværkssamarbejde. Trin 5: Konsortiedannelse og shared services: Gennem de etablerede netværk og strategiske alliance er det formålet at virksomhederne skal udvikle mere forretningsorienterede relationer, fx i

14 form af konsortiedannelse. Målet er at få virksomhederne gjort klar til at fortsætte, når BusinessBroen slipper, ved selv at drive fællesskabet kommercielt. Samtidig skal der arbejdes med shared services, hvor virksomhederne går sammen omkring markedsføring, salgsindsats i Norge mv. Samarbejdspartnere: Erhvervshus Nord i Frederikshavn er leadpartner på projektet, og indgår i tæt samarbejde med BusinessAalborg. De øvrige kommuner i Nordjylland er desuden partnere i projektet. BusinessBroen har derudover et tæt samarbejde med Væksthus Nordjylland, Eksportrådet og Greater Stavanger. Finansiering: BusinessBroen søger finansiering til en tre-årig periode fra 1. juli 2015 til 30. juni Det samlede ansøgte budget er kr. BRN søges om i alt kr. i den tre-årige periode ( kr. pr. år).

15 Projekttitel: Regionale klynger - MARCOD Igangsatte projekter: Indsatsområde: Erhvervsudvikling og Jobskabelse Periode: Fra primo 2016 til ultimo 2018 BRNs rolle: Den 26. juni 2015 godkendte BRNs bestyrelse medfinansiering af projektet på DKK i årligt projektets treårige periode. Projektansvarlig: Direktør Christine Lunde, MARCOD Kontaktperson BRN: Chefkonsulent Lise-Lotte Stisager, Frederikshavn Kommune Projektresumé: MARCOD er etableret i 2011 som et nyt nationalt videnscenter med grøn miljøteknologi til skibsfart som omdrejningspunkt og med afsæt i den stærke maritime underleverandørsindustri i Nordjylland. Der er ca. 400 maritime virksomheder i regionen, og MARCOD har til formål at styrke det maritime samarbejde på tværs af regionen ved at binde initiativer og aktører sammen i en større helhed, så det maritime Nordjylland står stærkt samlet. Indsatsen medvirker således også til at synliggøre Det blå Nordjylland både nationalt og internationalt. Arbejdet med at sikre fremadrettet vækst i den maritime klynge gøres i overensstemmelse med regeriges lå vækstpla, REVUS 5, de kouale erhvervsudvikligsstrategier sat rapporte Det Blå Nordjllad. Aktiviteter: Supportere de nordjyske maritime netværk og undernetværk/projekter gennem strategiudvikling, netværkssekretariat, workshops, erhvervsarrangementer, projektudvikling, partnersøgning, projektfacilitering og fundraising. : sparrig, ehovsafklarig og e udvikligsprojekter i aritie SMV er fx organisations-, markeds-, produkt- eller kompetenceudvikling. Styrke maritim efteruddannelse, kompetenceudvikling, vidensdeling, uddannelseskoordinator samt understøtte maritim forskning og udvikling i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner. Samarbejdspartnere:

16 Private maritime virksomheder, maritime virksomhedsnetværk (Service Team Skagen, Maritime Network, Hirtshals Service Group, de 5 store erhvervshavne i Nordjylland (Hirtshals, Frederikshavn, Skagen, Aalborg, Hanstholm), de 4 store havnekommuner i Nordjylland (Hjørring, Frederikshavn, Aalborg, Thisted) foruden BRN. Finansiering: Det samlede budget ansøgt pr. år er DKK BRN bidrager med medfinansiering på DKK årligt i 2016, 2017 og 2018.

17 Projekttitel: Regionale Klynger - BrainsBusiness Indsatsområde: Erhvervudvikling og Jobskabelse Periode: Fra primo 2016 til ultimo 2018 BRNs rolle: Den 26. juni 2015 godkendte BRNs bestyrelse medfinansiering af projektet på DKK årligt i projektets treårige periode. Projektansvarlig: Co-Cluster Manger Helena Peyron, Aalborg Kommune Kontaktperson BRN: Chefkonsulent Lene Lykkegaard, Aalborg Kommune Projektresumé: BrainsBusiness ICT North Denmark er et klyngeinitiativ, der samler 153 virksomheder, forsknings- og undervisningsinstitutioner og offentlige aktører i et velfungerende triple-helix-samarbejde med informations- og kommunikationsteknologi (IKT) som omdrejningspunkt. Alle kernepartnerne er repræsenteret i klyngens styregruppe, hvilket giver projektet en solid forankring og involvering fra de forskellige partnere. Den solide forankring og det gode samarbejde mellem parterne har desuden resulteret i, at BrainsBusiness i 20 opåede EU s guldertifierig: Gold Lael i Cluster Maageet Eellee. Certificeringen skal udnyttes til at forblive en af Europas mest velfungerende klynger til gavn for hele det nordjyske IKT-miljø, herunder resultere i lettere adgang til fundraising samt internationale samarbejdspartnere. Aktiviteter: Internationalisering: Klynge-klynge samarbejde, studieture/rejser, klyngematchmaking aktiviteter m.v. Styrkelse af virksomhedernes internationale kompetencer (workshops, fokusnetværk, temamøder) Markedsføring og branding: BrainsBusiness Award, Strategi for international branding, National og international branding, styrkelse af virksomhedernes markedsføringskompetencer og Recertificering af BrainsBusiness som guldklynge i 2017 Smart Society: Open Data Lab, hackathons, temamøder/workshops (efterspørgselsdrevet og præget at udviklingen) samt fokusnetværk, innovationsplatforme (nationale og internationale) for smart society løsninger. Service design/design thinking: Tema møderække om service design/design thinking og etablering af fokusnetværk

18 Samarbejdspartnere: BrainsBusiness er baseret på et nært samarbejde med deltagelse af erhvervslivet organiseret i BraisBusiess edlesetværk ed 5 etalede kotiget edleer, Aalorg Uiversitet, Aalborg Kommune, Region Nordjylland og Business Region North Denmark. Finansiering: Det samlede budget ansøgt pr. år er på DKK BRN bidrager med medfinansiering på DKK pr. år i 2016, 2017 og 2018.

19 Projekttitel: Regionale Klynger SmartLog Indsatsområde: Erhvervsudvikling og jobskabelse Periode: Primo 2016 til ultimo 2018 BRNs rolle: Den 26. juni 2015 godkendte BRNs bestyrelse medfinansiering af projektet på DKK årligt i projektets treårige periode. Projektansvarlig: Netværksleder, Jens Uggerhøj Kontaktperson BRN: Chefkonsulent Lene Lykkegaard, Aalborg Kommune Projektresumé: SmartLog er et netværk inden for smarte og intelligente logistiske løsninger. Optimering af logistik og transportprocesser bliver i stigende omfang vigtige konkurrenceparametre for de nordjyske virksomheder indenfor en række brancher. Dette gælder både optimering af interne logistikprocesser samt eksterne transportprocesser. Det er derfor afgørende, at virksomhederne har kendskab til den nyeste viden og teknologi, hvilket Smartlog blandt andet arbejder for ved at skabe et forum for kompetenceløft og vidensdeling mellem nordjyske virksomheder og vidensinstitutioner. Formålet med SmartLog er således at give de nordjyske virksomheder i hele værdikæden indenfor transport, produktion og logistikbranchen et kompetenceløft med det mål at højne virksomhedernes konkurrencedygtighed. Visionen er, at de nordjyske logistikkompetencer skal være i verdensklasse. Aktiviteter: Vidensformidling: Via forskellige metoder videreføres viden omkring klyngen samt den nyeste viden om nye teknologier og metoder. Fokusgrupper: Dette er et af de vigtige grundelementer i projektets fremtidige drift. Fokusgrupperne oprettes indenfor meget specifikke emner, fx sporbarhed, hvor alle virksomheder med interesse har mulighed for at melde sig til. Der vil typisk være mellem virksomheder pr. gruppe alt efter emnet. Formålet er at bringe virksomhedernes kompetencer i spil, specialiseret kompetenceudvikling samt at bringe virksomheder sammen. Logistikkens dag: En årlig konference med deltagere hvor transport og logistik sættes i fokus en hel dag. Her kommer fx virksomheder og fortæller om deres logistikløsninger.

20 Projektsamarbejde på Co-Creation niveau: Deltagerne på dette niveau opnår en specialiseret kompetenceudvikling. Samarbejdspartnere: Bag SmartLog står Aalborg Havn Logistik A/S, BusinessAalborg samt Center for Logistik ved Aalborg Universitet (CELOG). Finansiering: Det samlede budget ansøgt pr. år er DKK Medfinansiering fra BRN er på DKK årligt i 2016, 2017 og 2018.

21 Projekttitel: Regionale Klynger Den Nordjyske Energiplatform Indsatsområde: Erhvervsudviling og jobskabelse Periode: Primo 2016 til ultimo 2018 BRNs rolle: Den 26. juni 2015 godkendte BRNs bestyrelse medfinansiering af projektet på 1. mio kr. årligt i projektets treårige periode. Projektansvarlig: Erhvervschef Tonny Skovsted Thorup, Aalborg Kommune Kontaktperson BRN: Chefkonsulent Lene Lykkegaard, Aalborg Kommune Projektresumé: Den Nordjyske energiplatform er en sammenlægning af de 4 nordjyske energinetværk og klynger, EnergyVision (AAU), Hub North, FleksEnergi og CEMTEC. De enkelte partnere bibeholder faglig fokusering og aktivitet, og bidrager derudover til den samlede koordinering og samarbejde efter model fra IKT-klyngen BrainsBusiness. Den organisatoriske effektivitet styrkes gennem etablering af et fælles sekretariat, som har til opgave at sikre koordinering, øget samspil og identifikation af synergier mellem de enkelte partnere, både organisatorisk og fagligt. Den Nordjyske Energiplatform skal således være med til at sætte Nordjylland på landkortet nationalt og internationalt so et Eerg Hu, så de stærke nordjyske kompetencer bliver kendt og anerkendt. Den skal desuden være et naturligt samlingspunkt for initiativer inden for energi i Nordjylland. Aktiviteter: Fælles aktiviteter vil bestå af arrangementer om støtteordninger, eksport mv., branding, nordjyske delegationer og projektsamarbejde. Andre aktiviteter vil være virksomhedskontakt, matchmaking og erhvervsfremme, fundraising til udvikling, forskning og innovation, samt internationalisering og samarbejde på tværs af landegrænser. Hver partner vil forsat gennemføre aktiviteter indenfor deres specifikke fagområde, fx netværksmøder, virksomhedsbesøg, samt projektudvikling. Samarbejdspartnere:

22 Den Nordjyske Energiplatform er et samarbejde mellem CEMTEC, Erhvervshus Nord, Aalborg Universitet, Business Aalborg og Norddanmarks EU-kontor. Finansiering: Det samlede budget ansøgt pr. år er 17,3 mil. kr. BRN medfinansierer med 1 mio. kr. årligt i 2016, 2017 og 2018.

23 Projekttitel: Regionale Klynger BioMed Community Indsatsområde: Erhvervsudviling og jobskabelse Periode: Primo 2016 til ultimo 2018 BRNs rolle: Den 26. juni 2015 godkendte BRNs bestyrelse medfinansiering af projektet på kr årligt i projektets treårige periode. Projektansvarlig: Cluster Manager Finn Allan Larsen Kontaktperson BRN: Lene Lykkegaard, Aalborg Kommune Projektresumé: BioMed Community er den nordjyske klynge for sundheds- og velfærdsteknologi. Klyngen baserer sig på et partnerskab mellem de væsentligste aktører på området, herunder er 40 virksomheder betalende medlemmer. Det primære formål er at fremme en positiv erhvervsudvikling og medvirke til at skabe nye virksomheder, arbejdspladser og produkter. Midlerne hertil er bl.a. at styrke virksomheders, iværksætteres og innovatørers forretningskritiske kompetencer og støtte dem i deres forretningsplan. Desuden vil vi arbejde for at skabe udviklingskapital og tiltrække kapital fra investorer. Der vil også blive fokus på at styrke netværk, relationer og forretningssamarbejde mellem aktørerne i klyngen. Det er også et vigtigt formål at facilitere det offentlige-private innovationssamarbejde. Midlerne hertil er bl.a. at skabe en forretningsmodel for kommunal afprøvning af velfærdsteknologi i samarbejde med virksomheder. Aktiviteter: Netværk og relationsskabelse Forretningskompetencer, forretningsudvikling og finansiering Innovationsprojekter Nationalt og internationalt samarbejde Samarbejdspartnere: Primære partnere: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen, Business Aalborg, Aalborg Erhvervsråd, Business Region North Denmark (BRN), Nordjysk Netværk for Velfærdsteknologi (NNV), Aalborg Universitet, Aalborg Universitetshospital, Vækstforum Nordjylland, UCN, virksomhederne og

24 edleer, heruder Novi og Sosu Nord. Priære partere idgår ed repræsetater i BioMed s Partnergruppe. Sekundære partnere: Norddanmarks EU-kontor, BrainsBusiness, Invest in Denmark, Partnere i MedTech Innovation, Mtic, SharePlay, Gamification Lab, Center for Velfærdsteknologi, Idéklinikken, SoSu Nord. Finansiering: Det samlede projekt ansøgt pr. år er 3,2 mio. kr. BRN medfinansierer med DKK pr. år i 2016, 2017 og 2018

25 Projekttitel: Incoming Nordjylland Indsatsområde: Turisme Periode: Medio 2015 til ultimo 2017 BRNs rolle: Den 26. juni 2015 godkendte BRNs bestyrelse medfinansiering af projektet på DKK årligt i projektets 2,5 årige periode. Projektansvarlig: Direktør Lars Enevold Pedersen, Destination Nordjylland Kontaktperson BRN: Chefkonsulent Lise-Lotte Stisager, Frederikshavn Kommune Projektresumé: Det globale rejsemarked er under forandring, hvor en af de mest markante tendenser er, at væksten efter korte ferier er stigende, at gæsterne efterspørger convenience, og at det ikke er rejseafstand men rejsetid, som er en central faktor for valg af destination. For at udnytte den øgede tilgængelighed via Aalborg Lufthavn til Nordjylland for korte rejser og samtidigt opfylde udenlandske rejsebureauers ønske om at have en lokal nordjyske samarbejdspartner, er det en forudsætning, at der etableres en incoming-funktion i Nordjylland. I dag findes der ikke en nordjysk incoming funktion, og det er samtidigt vurderingen i dette projekt, at en nordjysk incoming fuktio skal skues i gag i et parterska elle offetlige og private aktører i Nordjylland. Ambitionen er at projektet i løbet af 2 3 år kan fungere på kommercielle vilkår, og fungere som et bindeled mellem en lang række nordjyske turismeaktører og udenlandske rejsebureauer. Aktiviteter: Udvikling af min. 10 nordjyske pakkeprodukter rettet mod korteferiemarkedet og tilpasset udvalgte målgruppers præferencer. Test af pakkeprodukter overfor udvalgte udenlandske rejsebureauer. De udvalgte rejsebureauer vil blive bearbejdet direkte af den nye incoming rejsebureau funktion. Det er målet, at min. 10 udenlandske rejsebureauer medtager pakkeprodukterne i deres rejseprogrammer. Medvirken på min. 12 udvalgte rejseworkshops/rejsemesser, hvor incoming rejsebureau funktionen kan præsentere de nordjyske pakkeprodukter over for rejsebureauer i det pågældende land. VisitDenmark, flyselskaberne m.fl. afholder allerede disse workshops.

26 Site inspections hvor min. 10 særligt interessante udenlandske rejsebureauer inviteres til Nordjylland, hvor pakkeprodukterne afprøves og inspiceres. I forlængelse af udvælgelsen af rejsebureauerne på udvalgte markeder vil forskellige medier blive inviteret på 6 presseture til Nordjylland for at skabe opmærksomhed omkring Nordjylland som feriedestination parallelt med at pakkerejserne afsættes via rejsebureauerne. For at understøtte afsætningen af pakkeprodukter vil målrettede imagemarkedsføringskampagner i samarbejde med de udvalgte rejsebureauer blive gennemført. Samarbejdspartnere: Aalborg Lufthavn, Best Travel, Destination Nordjylland (tidl. VisitNordjylland) Finansiering: Projektets samlede budget er på DKK BRN medfinansierer med DKK i 2015

27 Projekttitel: Bredbånd i Region Nordjylland Indsatsområde: Infrastruktur Periode: Primo september 2015 til ultimo marts 2016 BRNs rolle: Den 26. juni 2015 godkendte BRNs bestyrelse medfinansiering af projektet på DKK Projektansvarlig: Specialkonsulent Thomas Kampmann, Region Nordjylland Kontaktperson BRN: Kontorchef Morten Lemvigh, Region Nordjylland Projektresumé: En stærk digital infrastruktur understøtter både erhvervsudviklingen og bosætningen. Når vi ser på den aktuelle udbygning af hurtigt bredbånd er Region Nordjylland placeret i bunden, når der sammenlignes med udbygningen i de øvrige regioner. Samtidigt er telebranchens investeringer halveret siden 2008, og den utilstrækkelige digitale infrastruktur i en række område begrænser bosætningen og væksten i virksomhederne. Telebranchen peger bl.a. på, at barriererne for udbredelse af bredbånd fra de offentlige aktører er en del af årsagen til de manglende investeringer. Projektet vil styrke og accelerere udbredelsen af bredbånd i Region Nordjylland. Derfor vil projektet gøre det mere enkelt og gennemskueligt at ansøge om og få mastetilladelser, gøre det mere enkelt og gennemskueligt at få gravetilladelser, samt skabe et grundlag for at kommunerne og Region Nordjylland kan etablere en passiv infrastruktur, hvor markedskræfterne ikke selv sikrer en udbredelse af trådet bredbånd. Herudover skal projektet sikre, at kommuner og region i højere grad kan indgå i dialog med leverandørerne om, hvordan udfordringerne med dækning kan håndteres og løses. Grundlaget for dette vil bl.a. være gennemførsel af måling af den faktiske brugeroplevelse ved den trådløse dækning. Aktiviteter: Kortlægning af mobildækning i Nordjylland, der anvendes som grundlag for dialog med leverandørerne om prioritering af udbygning og sænkning af barrierer for etablering af mobilt bredbånd. Udarbejdelse af en fælles drejebog for ansøgningsprocessen og fælles servicemål for sagsbehandlingstid mv. i forbindelse med mastepositioner, herunder oplæg til politisk behandling i kommunerne. Teknisk administrative ændringer der ikke kræver politisk behandling gennemføres i projektperioden.

28 Udarbejdelse af forslag til ensartet behandling af gravetilladelser og plan for adgang til passiv infrastruktur, herunder oplæg til politisk behandling i kommunerne. Teknisk administrative ændringer der ikke kræver politisk behandling gennemføres i projektperioden. Forslag til, hvordan kommuner og region kan indgå i en konkret samarbejdsmodel, som kan understøtte udbygning af passiv infrastruktur og igangsætte initiativer der kan fremme bredbånd i Nordjylland. Samarbejdspartnere: De 11 kommuner og Region Nordjylland. Derudover involveres Teleindustrien (teleselskabernes brancheforening), samt andre leverandører af trådet og trådløst bredbånd som vigtige sparringspartnere. Finansiering: Projektets samlede budget er på DKK BRN medfinansierer med DKK i 2015,

29 Projekttitel: Afdækning af Nordjyllands Internationale Potentiale Indsatsområde: Internationalt Samarbejde Periode: Fra 2015 og frem BRNs rolle: BRN medfinansierer funktionen med løntimer fra sekretariatsfunktionen Projektansvarlig: International Projektkoordinator Christina Zinck Folmand Knudsen, Aalborg Kommune/NDEU Kontaktperson BRN: International Projektkoordinator Christina Zinck Folmand Knudsen, Aalborg Kommune/NDEU Projektresumé: Der ligger et stort potentiale i de Nordjyske kommuners internationale relationer - både dem vi har i forvejen og dem vi har mulighed for at skabe. Disse relationer kan bevirke en øget og nødvendig globalisering, styrke vores brand i hele verden og anvendes i forbindelse med hjemsøgning af EU-midler. For at realisere dette potentiale etableres en ny funktion på vegne af BRN og NordDanmarks EU-Kontor, som i dialog med relevante aktører i den enkelte kommune drøfter muligheder og udfordringer i relation til det internationale område. Fokus er bl.a. synliggørelse af de mange forskellige typer af EU-projekter og hvilke EU-programmer, der kan være relevante for den enkelte kommunes udfordringer og muligheder. Aktiviteter: Etablering af netværk: Etablere et nordjysk netværk der samler hver kommunes nøglemedarbejderne indenfor det internationale område, og derved kan danne grundlag for styrket videnudveksling og samarbejde i Nordjylland. Screening af kommunernes internationale indsats: Hver kommune tilbydes møder hvor den enkelte kommunernes behov og udfordringer afdækkes, og derpå danner udgangspunkt se problemerne i en større Europæisk kontekst, samt afdække mulighederne for støtte og finansiering fra EU. Løbende opfølgning og sparring: Efter den indledningsvise screen følger flere runder med møder, hvor der tages udgangspunkt i mere konkrete projekter og EU-programmer samt i de fremskridt den enkelte kommune har gjort sig på området. Evaluering: Arbejdet med at fremme de nordjyske kommuners realisering af deres internationale potentiale vil udgangen af hvert år evalueres, og fremgangsmåden revideres. Samarbejdspartnere: BRN, Norddanmarks EU-Kontor, de 11. nordjyske kommuner.

30 Finansiering: Funktionen finansieres med løntimer fra BRN sekretariatet og NDEU.

31 Projekttitel: 1000 studiejobs Indsatsområde: Kvalificeret Arbejdskraft Periode: Medio 2015 til ultimo 2017 BRNs rolle: BRNs bestyrelse og direktion har besluttet at de 11 nordjyske kommunerne og Regionen etablerer og finansierer 500 nye studiejobs, samtidig med at kommunale erhvervskontorer og jobcentre understøtter etableringen af yderligere 500 studiejobs i den private sektor. Projektansvarlig: Den enkelte kommune samt regionen er ansvarlig for implementering og realisering af egne måltal Kontaktperson BRN: Dennis Jensen, Aalborg Kommune/én fra tovholdergruppen? Projektresumé: Undersøgelser viser, at relationer mellem studerende og erhvervslivet er afgørende for kandidaternes jobmuligheder. Kendskab til et bredere udsnit af virksomheder og evnen til at tilføre en værdi fra start er nogle af de positive resultater ved relationerne. Samtidigt medvirker relationen til de studerende til at øge virksomhedernes bevidsthed om mulighederne ved akademisk arbejdskraft. For at understøtte etableringen af sådanne relationer har bestyrelsen i BRN besluttet, at der skal oprettes nye studiejobs i Nordjylland over en 3-årig periode De 500 studiejobs vil blive etableret i de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, mens de sidste 500 skal etableres i private nordjyske virksomheder. Aktiviteter: De konkrete aktiviteter fastlægges af den enkelte kommune, som for såvel private som offentlige studiejobs selv har ansvar for implementering og realisering af egne måltal. AAU og UCN tilbyder sparring på rekruttering, for at sikre et godt match mellem organisation og studerende. Der afholdes informationsmøder for de involverede aktører. Møderne fungerer ligeledes som et fundament for erfaringsudvekling kommunerne og organisationerne imellem. Samarbejdspartnere:

32 Hver kommune etablerer egne samarbejdsrelationer, men de vil bl.a. omfatte de nordjyske erhvervskontorer og jobcentre, Aalborg Universitet, University College Nordjylland og Akademikernes Centralorganisation. Finansiering: Kommunerne, regionen og de private virksomheder finansierer selv etableringen af nye studiejobs.

Produktion og Innovation.. 6. Tiltrækning af internationale specialister.6. Fra ufaglært til faglært.6. Flere unge ind på erhvervsuddannelserne...

Produktion og Innovation.. 6. Tiltrækning af internationale specialister.6. Fra ufaglært til faglært.6. Flere unge ind på erhvervsuddannelserne... 4 Produktion og Innovation.. 6 Tiltrækning af internationale specialister.6 Fra ufaglært til faglært.6 Flere unge ind på erhvervsuddannelserne...6 Kortlægning af virksomhedernes kompetencebehov.7 Kortlægning

Læs mere

ERHVERVSUDVIKLING OG JOBSKABELSE. Bilag 5: BRNs medfinansiering af regionale klynger

ERHVERVSUDVIKLING OG JOBSKABELSE. Bilag 5: BRNs medfinansiering af regionale klynger Bilag 5: BRNs medfinansiering af regionale klynger Regionale erhvervsklynger overblik og projektresuméer Overblik På bestyrelsesmødet den 27. marts blev det besluttet, at der skal udarbejdes en konkret

Læs mere

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter Nordjylland skal have en stærkere profilering som turistdestination, som skaber en entydig og positiv fortælling om nordjysk turisme. Nordjysk turisme skal være tidsvarende. Der skal være fokus på at rammevilkårene

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Action plan til Erhvervsplanen

Action plan til Erhvervsplanen Action plan til Erhvervsplanen Erhvervsservice Servicemål for erhvervsservice Virksomheden i centrum Tættere samarbejde på tværs af forvaltninger Servicemål fra 2011 fortsat gældende Måling af målopfyldelse

Læs mere

Action plan til Erhvervsplanen Status Januar 2015

Action plan til Erhvervsplanen Status Januar 2015 Action plan til Erhvervsplanen Status Januar Strategisk tiltag Initiativer der igangsættes primo Initiativer der igangsættes /2016 Initiativer der videreføres fra 2014 Erhvervsservice Servicemål for erhvervsservice

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Præsentation Thy Erhvervsforum Marts 2015 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt strategisk partnerskab i Nordjylland om vækst og udvikling:

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Healthcare Labs NORTH. Projektidé til drøftelse i Tovholdergruppen Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Healthcare Labs NORTH. Projektidé til drøftelse i Tovholdergruppen Erhvervsudvikling og Jobskabelse Healthcare Labs NORTH Projektidé til drøftelse i Tovholdergruppen Erhvervsudvikling og Jobskabelse Healthcare Labs North - projektidé Formål Healthcare Labs NORTH er et samlet regionalt koncept til understøttelse

Læs mere

Direktionen Dagsorden

Direktionen Dagsorden Direktionen Dagsorden Fredag 12. juni 2015 9.15 Aalborg Kommune Boulevarden 13, 9000 Aalborg Repræsentationslokale 1 Mødedeltagere Carsten Sand Nielsen Thisted Kommune Mikael Jentsch Frederikshavn Kommune

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

PROJEKTANSØGNING fra BrainsBusiness til Aalborg Erhvervsråd Dato: 10-04-2015

PROJEKTANSØGNING fra BrainsBusiness til Aalborg Erhvervsråd Dato: 10-04-2015 PROJEKTANSØGNING fra BrainsBusiness til Aalborg Erhvervsråd Dato: 10-04-2015 Projekttitel BrainsBusiness ICT North Denmark Projektresumé BrainsBusiness ICT North Denmark er et klyngeinitiativ, der samler

Læs mere

Strategi og handlingsplan 2015-2016

Strategi og handlingsplan 2015-2016 Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Business Region North Denmark. Fælles om vækst og udvikling

Business Region North Denmark. Fælles om vækst og udvikling Business Region North Denmark Fælles om vækst og udvikling Hvad er Business Region North Denmark? Samarbejde om vækst og udvikling Etableret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland 1.1.2015 Invitation

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

Strategi og handlingsplan 2015-2016

Strategi og handlingsplan 2015-2016 Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Business Region North Denmark Den 10. maj 2016 Kl. 12.00-14.30 Messevej 1A 9600, Aars SmartLog Styrket det regionale samarbejde på flere kanter. I første

Læs mere

Action plan til Erhvervsplanen Status August 2015

Action plan til Erhvervsplanen Status August 2015 Action plan til Erhvervsplanen Status August 2015 Strategisk tiltag Initiativer der igangsættes i 2015 Initiativer der igangsættes i 2015/2016 Initiativer der videreføres fra 2014 Erhvervsservice Servicemål

Læs mere

Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere

Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere April 2015 Hvad ved vi om højtuddannede i SMV erne? Tre ud af fire private virksomheder i Danmark har færre end 10 ansatte. Af disse har 1 ud

Læs mere

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding Kort om EU-kontoret Baggrund Norddanmarks EU-kontor har eksisteret siden 1990 og er ejet og finansieret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, University College Nordjylland, Aalborg Universitet

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

#BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel. Møde. Aalborg Erhvervsråd. Tid 11. juni 2015, kl Sted

#BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel. Møde. Aalborg Erhvervsråd. Tid 11. juni 2015, kl Sted #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Møde Aalborg Erhvervsråd Tid 11. juni 2015, kl. 10.00-12.00 Sted Himmerland Golf og Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Deltagere Peter

Læs mere

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Specialiseret vejledning til alle nordjyske virksomheder Virksomheder modtager

Læs mere

Referat: Tovholdergruppen for Erhverv og Jobskabelse

Referat: Tovholdergruppen for Erhverv og Jobskabelse Referat: Tovholdergruppen for Erhverv og Jobskabelse Mandag d. 4 februar 2015 Business Park Nord Østre Alle 6 9530 Støvring 04.02.15 1 Deltagere Anders Daugberg Stryhn Rebild Kommune Marianne M. Gade Brønderslev

Læs mere

Aalborg Kommune PROJEKTANSØGNING. Udarbejdet af: Helena Peyron Dato: 14. februar Projekttitel. 2. Projektresumé (max.

Aalborg Kommune PROJEKTANSØGNING. Udarbejdet af: Helena Peyron Dato: 14. februar Projekttitel. 2. Projektresumé (max. PROJEKTANSØGNING Business Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Erhvervsråd. Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Udarbejdet af: Helena Peyron Dato: 14.

Læs mere

Initiativkatalog 2016 Business Region North Denmark

Initiativkatalog 2016 Business Region North Denmark Initiativkatalog 2016 Business Region North Denmark Indhold Introduktion.....4 Initiativer i pipeline Fundraisingkonference......6 Tiltrækning af internationale specialister.....6 Adgang til faglært arbejdskraft.........6

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Direktionen Tirsdag 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sagsgang for projektforslag 3. Budget 2015 4. Projekter til beslutning i bestyrelsen

Læs mere

1. Sammenhæng med Regeringens vækstaftale om mobil- og bredbåndsdækning

1. Sammenhæng med Regeringens vækstaftale om mobil- og bredbåndsdækning Notat Spørgsmål til projektoplæg vedr. bredbånd i Nordjylland BRN-direktionen behandlede på deres møde d.3.marts et oplæg til projekt vedr. bredbånd i Nordjylland. BRN-direktionen stillede en række spørgsmål

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro.

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro. Punkt 6. Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg bygger bro. 2018-088099 Magistraten fremsender til s drøftelse, høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 - "Aalborg bygger bro". kl. 08.30

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

Aalborg er med Aalborg Universitet i spidsen drivkraften for at Nordjylland kan komme i europæisk topklasse.

Aalborg er med Aalborg Universitet i spidsen drivkraften for at Nordjylland kan komme i europæisk topklasse. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel PROJEKTANSØGNING BusinessAalborg Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. Borgmesterens

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors Sekretariatsledelsen Tirsdag 10. februar 2015 Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Opsamling fra seneste møder: bestyrelsen og erhvervsforum 23.1

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv Erhverv 1 Udgangspunkt for handlingsplanen Byrådet har i 2018 vedtaget Vision 2030 for Rebild Kommune. Visionen fremhæver følgende mål for den lokale erhvervsudvikling frem mod 2030. Vi har fortsat Nordjyllands

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 28. april Asylgade 22 Thisted

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 28. april Asylgade 22 Thisted Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 28. april Asylgade 22 Thisted Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Rikke B. Gundersen Frederikshavn Kommune Dennis Jensen

Læs mere

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro'

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro' Punkt 3. Godkendelse af erhvervsstrategi 2019-2022 - 'Aalborg bygger bro' 2018-085541 Magistraten indstiller, at byrådet godkender Erhvervsstrategi 2019-2022. Lasse P. N. Olsen kan ikke anbefale indstillingen

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Ansøgningens samlede scoreprocent er opgjort til 90 og yderområdeprocenten til 51

Ansøgningens samlede scoreprocent er opgjort til 90 og yderområdeprocenten til 51 1. BrainsBusiness ICT North Denmark RESUMÉ Stamdata Journalnummer: Ansøger: Indsatsområde: Fokusområde: 2012-148114 Aalborg Kommune Stærke Erhvervssamarbejder Klynger Formål og effekt BrainsBusiness -

Læs mere

Copenhagen EU Office

Copenhagen EU Office Copenhagen EU Office Et nyt tilbud for hovedstadsregionens kommuner og virksomheder v. Chefkonsulent Henrik Madsen Region Hovedstaden 4. december 2014 Greater Copenhagen hele Danmarks hovedstad Copenhagen-metropolen

Læs mere

Center for Logistik og Samarbejde - CLS. Peter Høy, Projektdirektør

Center for Logistik og Samarbejde - CLS. Peter Høy, Projektdirektør Center for Logistik og Samarbejde - CLS Peter Høy, Projektdirektør Aalborg Havn Den intelligente Havn Den intelligente havn har tre roller: 1. Konkurrencedygtig havnevirksomhed Udvikling af logistik og

Læs mere

12. november Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016

12. november Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016 12. november 2015 Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016 Denne regionale aftale mellem Væksthus Hovedstadsregionen og KKR Hovedstaden er enslydende med den aftale, der indgås mellem KKR Sjælland

Læs mere

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge.

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge. København, d. 19. november, 2014 Kære Byråd v/borgmesteren i Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommune. Ansøgning om støtte i 1 år, til at udvikle projektet: Nordsjællands Maritime Klynge (Maritime Cluster

Læs mere

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels HANDLINGSPLAN 2017-2018 orth Denmark-Brussels orth Denmark-Brussels Handlingsplan 2017-2018 Handlingsplanen for 2017-2018 omsætter strategien for Norddanmarks EU-kontor til konkrete indsatser, som skal

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

INTERNATIONALT SAMARBEJDE. Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Studietur til Göteborg

INTERNATIONALT SAMARBEJDE. Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Studietur til Göteborg Tovholdergruppemøde Internationalt Samarbejde Business Region North Denmark Studietur til Göteborg 11.-12. august 2015 Deltagere Jørgen Basballe Mariagerfjord Kommune Michael Christiansen Mariagerfjord

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Handlingskatalog for Turisme BRNs tovholdergruppe for turisme har, i samarbejde med repræsentanter fra BRN erhvervsforum, udarbejdet et handlingskatalog

Læs mere

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Business Region North Denmark Den 3. marts 2016 Kl. 13.00-15.30 Repræsentationslokale 1 Boulevarden 13 9000 Aalborg Deltagere Anders Daugberg Stryhn

Læs mere

Aalborg Erhvervsråd ordinært møde ifm. strategiseminar

Aalborg Erhvervsråd ordinært møde ifm. strategiseminar #BREVFLET# Click here to enter text. Referat Erhvervsråd 20.06.14 Møde Aalborg Erhvervsråd ordinært møde ifm. strategiseminar BusinessAalborg Tid 20. juni 2014 Sted Scandic Aalborg Deltagere Regional Manager

Læs mere

Briefing VækstHimmerland

Briefing VækstHimmerland Briefing VækstHimmerland Den 1. marts 2017 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark - grøn omstilling som en nordjysk vækstmotor Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark NBE s FORMÅL

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Bestyrelsen Referat. Fredag 26. juni Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Bestyrelsen Referat. Fredag 26. juni Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Bestyrelsen Referat Fredag 26. juni 2015 10.45 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Mødedeltagere Arne Boelt Hjørring Kommune indtil 11.30 Mogens Gade Jammerbugt Kommune Indtil 12.00 Vibeke Stoustrup

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark 25. august 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Morten Lemvigh Region Nordjylland Per Toppenberg Region Nordjylland Jørgen Basballe

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

Ansøgning Etableringen af International House North Denmark

Ansøgning Etableringen af International House North Denmark Ansøgning Etableringen af International House North Denmark Formål Projektets formål er at tiltrække og fastholde internationalt kvalificeret arbejdskraft i Nordjylland. I det perspektiv er formålet med

Læs mere

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Formål Formålet med denne samarbejdsaftale er, at klarlægge hvilke opgaver Gribskov Erhvervscenter A/S udfører for Gribskov

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN Projekttitel Det Digitale Rejsehold Samlet Score 23 Projektperiode 1. juli 2019 31. december 2021 Om initiativet Det Digitale Rejsehold er en ny indsats, der skal

Læs mere

PROJEKTANSØGNING. Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd.

PROJEKTANSØGNING. Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel PROJEKTANSØGNING BusinessAalborg Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. Borgmesterens

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Nyuddannede i SMV erne

Nyuddannede i SMV erne Nyuddannede i SMV erne Baggrund En af nøglerne til at sikre fremtidens vækst og beskæftigelse i Nordjylland ligger i evnen til at sikre virksomhedernes konkurrenceevne både nationalt og internationalt.

Læs mere

Udvikling af turismens SMV ere

Udvikling af turismens SMV ere TURISME Udvikling af turismens SMV ere Formål Det er formålet, at styrke forretningsudvikling i turistvirksomheder ved at forbedre rådgivningen via erhvervsfremmesystemet Baggrund Tovholdergruppen for

Læs mere

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Handlingsplan 2014 Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Udgangspunkt for handlingsplanen Rebild Kommunes Byråd har i 2012 vedtaget Erhvervs- og turismepolitikken, der udstikker de overordnede rammer

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

KKR. En fokuseret vækstdagsorden for hovedstad s- regionen

KKR. En fokuseret vækstdagsorden for hovedstad s- regionen KKR HOVEDSTADEN En fokuseret vækstdagsorden for hovedstad s- regionen Hovedstadsregionen er Danmarks internationale metropol. Regionen tiltrækker hovedparten af de internationale investeringer i Danmark,

Læs mere

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 1. Lovgrundlag Lov nr. 602 af 24. juni 2005 om erhvervsfremme. Formålet med loven er at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv gennem

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

KlyngeMIDT 2009-2011

KlyngeMIDT 2009-2011 KlyngeMIDT 2009-2011 Vækstforums regionale partnerskab om netværk og klynger. v/ Bent B. Mikkelsen, Region Midtjylland Væksthus Midtjylland d. 15 januar 2009 1 www.regionmidtjylland.dk Dagsorden Vækstforum

Læs mere

Fremtidigt nordjysk samarbejde om erhvervsfremme og erhvervsservice KKR

Fremtidigt nordjysk samarbejde om erhvervsfremme og erhvervsservice KKR Fremtidigt nordjysk samarbejde om erhvervsfremme og erhvervsservice Nordjylland nedsatte på -mødet 14. sept. 2018 er politisk styregruppe og en administrativ tovholder gruppe, der bl.a. har arbejdet med

Læs mere

Mulighedernes Nordjylland

Mulighedernes Nordjylland Mulighedernes Nordjylland Ansøgningsskema til små projekter Dette ansøgningsskema bruges til ansøgning om støtte til projekter med et budget på højest 500.000 kr., men på mindst 100.000 kr. (bagatelgrænse).

Læs mere

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014 SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER 23. april 2014 PROGRAM Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 12. maj 2016 Kl. 12.00 13.00 Mødelokale 142 Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Deltagere Rikke B. Gundersen Frederikshavn

Læs mere

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for 2012-2013 Baggrund Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark blev stiftet den 1. januar 2007 efter en forudgående

Læs mere

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network 14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network Åbent Forberedelsessekretariatet for Vækstforum Sjælland Brevid: 3087592 Resume Der søges om 700.000 kr. til projektet: Indstationering af en medarbejder fra

Læs mere

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015 Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion Vejle, 25. marts 2015 1 PROGRAM 1. Velkomst 2. Vækstforum: Handlingsplan, mål og kriterier 3. Socialfonden 2014-20 rammer,

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Navn og Kommune: Carsten Christensen, Vesthimmerlands Kommune Kvalificeret Arbejdskraft Innovation og vækst Turisme og oplevelse Navn og Kommune: Jammerbugt

Læs mere

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Business Region North Denmark 28. september 2015 Bredgade 60 Brønderslev Deltagere Marianne M. Gade Brønderslev Kommune Jørgen Basballe Mariagerfjord

Læs mere

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN Projekttitel Co-Creation Aalborg Samlet Score 21 Projektperiode Medio 2019 31. december 2021 Om initiativet Co-Creation Aalborg er en ny indsats, der skal facilitere

Læs mere

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Grenaa, 21 maj 2013 Offshoreenergy.dk - formål At styrke og understøtte den danske offshore

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2018

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2018 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark Generalforsamling 2018 VELKOMMEN 2018 Program for dagen. 16.30 Velkomst 16.40 Bæredygtighed i AKKC ved direktør Nicolaj Holm 17.00 Gæstetaler: Mogens

Læs mere

Referat Bestyrelse. Fredag 8. september 2017 kl Mødelokale K Niels Bohrs Vej Aalborg Øst

Referat Bestyrelse. Fredag 8. september 2017 kl Mødelokale K Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Bestyrelse Fredag 8. september 2017 kl. 11.00-13.00 Mødelokale K Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Det Cirkulære Nordjylland 3. Bredbånd i Region

Læs mere

INTERNATIONALT SAMARBEJDE. Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Den 28. september 2015 Messevej 1A Aars

INTERNATIONALT SAMARBEJDE. Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Den 28. september 2015 Messevej 1A Aars Tovholdergruppemøde Internationalt Samarbejde Business Region North Denmark Den 28. september 2015 Messevej 1A Aars Deltagere Jørgen Basballe Mariagerfjord Kommune Michael Christiansen Mariagerfjord Kommune

Læs mere

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk Væksthus Nordjylland Business Region North Denmark Regionalt Vækstforum Væksthus Nordjylland EU-kontor Kommunal erhvervsservice Væksthus Nordjylland Væksthus Nordjylland holder til i NOVI Science Park,

Læs mere