Referat åbent møde Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat åbent møde Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur"

Transkript

1 Referat åbent møde Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale Rådhuset Fraværende: Afbud fra Jens-Erik Bonné, Henrik Kudahl, Anders Weirum, Henning Sigsgaard, Claus Mørkbak Højrup og Kirsten Højrup I stedet for Jette Andersen deltog Kai Nielsen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Ansøgning fra Rideklubben SRV Tyrsig om godkendelse som folkeoplysende 2 forening 2 Fordeling af midler af puljen til nye foreninger eller nye aktiviteter ved 6 ansøgningsfristen 1. september Fordeling af midler af Pulje til børn og unge med særlige behov 9 4 Fordeling af midler af Udviklingspuljen ansøgningsrunde 11 5 Stillingtagen til frister for ansøgninger til puljer resten af Ansøgning fra FOF Vendsyssel om lokaletilskud til yoga 18 7 Ansøgning fra Gå i Gang om godkendelse som folkeoplysende forening 20 8 Orienteringssager 23

2 Side P Ansøgning fra Rideklubben SRV Tyrsig om godkendelse som folkeoplysende forening Resumé Stillingtagen til ansøgning fra SRV Tyrsig om godkendelse som folkeoplysende forening (tidligere Sindal Rideklubs Venner) Sagsfremstilling SRV Tyrsig ansøger om godkendelse som folkeoplysende forening (Tidligere Sindal Rideklubs Venner). Der er fremsendt følgende materiale: Referat fra generalforsamling i SRV 28. februar 2017, Vedtægter for Sindal Rideklubs Venner af 2. marts 2017, Referat fra ekstraordinær generalforsamling 26. marts Konstituering i bestyrelsen for SRV 2. marts Vedtægter for SRV Tyrsig fra maj 2017 Referat fra ekstraordinær generalforsamling 3. maj Af vedtægterne fremgår: 1. Navn og hjemsted. Foreningen SRV Tyrsig er hjemmehørende på Tyrsigvej 80-82, 9870 Sindal. Hjemsted er. Foreningen er tilsluttet Dansk Rideforbund (DRF) under Danmarks Idræts-Forbund (DIF), hvorfor klubben og hvert enkelt medlem er forpligtet til at rette sig efter de to nævnte forbunds reglement og bestemmelser, herunder de af de det pågældende forbund fastsatte voldgiftsbestemmelser. 2. Formål. Foreningens formål er at fremme interessen for ridesporten og med udgangspunkt i fællesskabet og det sociale liv i klubben at udbrede kendskabet til denne.

3 Det er endvidere foreningens formål at udvikle medlemmernes lyst til at engagere og tage et medansvar i foreningen samt at oplære navnlig ungdommen i alt vedrørende hestens brug og pleje. Endeligt forestår foreningen driften af Tyrsig, hvilket bl.a. indebærer udlejning af boliger (i det tidligere stuehus) af hestebokse samt af arealer til Sindal Marked. Side 3. Oversigt over tidsforløbet: 4. august Mail fra SRV Tyrsig Oplysning om, at der en tilføjelse til Rideklubben Tyrsig, idet navnet er ændret til Rideklubben SRV Tyrsig. Spørger om der på den baggrund skal sendes en ny ansøgning. Spørger om, hvordan det bevilgede tilskud på kr. af Udviklingspuljen kan fås udbetalt. Spørger om fristen for at søge om driftstilskud til faciliteterne, da klubben nu ejer faciliteterne. 7. august svar fra forvaltningen Oplyser, at der skal indsendes en ansøgning til Folkeoplysningsudvalget om godkendelse af Rideklubben SRV Tyrsig som en folkeoplysende forening. Oplyser, at der kan sendes en ansøgning om overførsel af det bevilgede tilskud på kr. til Rideklubben SRV Tyrsig. Oplyser, at fristen for at søge om lokaletilskud til faciliteterne er 1. september august mail fra SRV Tyrsig Vedhæfter skrivelse om navneændring: Beder om skemaer til ansøgning om lokaletilskud og aktivitetstilskud til fristen 1. september august svar fra forvaltningen. Efter gennemgang af det indsendte materiale oplyser forvaltningen, at den får indtryk af, at Rideklubben Tyrsig og Sindal Rideklubs Venner er fusioneret. Beder derfor om Referat fra generalforsamling i Sindal Rideklubs Venner, hvor medlemmerne beslutter at nedlægge eller fusionere med Rideklubben Tyrsig. Referat fra generalforsamling i Rideklubben Tyrsig, hvor medlemmerne beslutter at nedlægge eller fusionere med Sindal Rideklubs Venner. Oplysning om cvr.nr. i den nye rideklub SRV Tyrsig. Kopi af skøde, hvoraf det fremgår, at ridefaciliteterne er overdraget til den nye klub.

4 Bedt om oplysning om, hvordan klubben har omstruktureret (2 forskellige modeller for fusion). Side august mail fra SRV Tyrsig. Oplyser, at der på ingen måde er tale om en fusion. Sindal Rideklubs Venner har fra den dag, Sindal Rideklub lukkede ned, drevet stedet og aktiviteter på stedet. Derved er alle aktiviteter samlet under SRV. For at synliggøre foreningen, er Sindal Rideklubs Venner nu tilføjet/ændret til Rideklubben SRV Tyrsig, som søger om godkendelse af forening, eller ændring af tidligere godkendelse af Rideklubben Tyrsig til Rideklubben SRV Tyrsig. 21. august forvaltningen. Kvittering for mail. 23. august SRV Tyrsig. Indsender referater fra ordinær generalforsamling i SRV 28. feb. 2017, vedtægter for Sindal Rideklubs Venner af 2. marts 2017, Konstituering i bestyrelsen for SRV 2. marts 2017, Vedtægter for SRV Tyrsig fra maj 2017, Referat fra ekstraordinær generalforsamling 3. maj august forvaltningen. Oplyser, at forvaltningen har fået det indryk på baggrund af telefonsamtale den 15. august 2017, at Sindal Rideklubs Venner kun har fået navneforandring, og at der i øvrigt ikke er foretaget ændringer (bortset for et par mindre ændringer). Kan ved sammenligning af Sindal Rideklubs Venners vedtægter og vedtægter for SRV Tyrsig konstatere, at stort set alle paragraffer i vedtægterne er ændret. Spørger, om der mangler referat fra yderligere en generalforsamling. 31. august SRV Tyrsig. Oplyser, at man ikke mangler noget, men at ændringerne er foretaget med baggrund i DRF. 1. sept forvaltningen. Oplyser, at foreningen skal være opmærksom på, at vedtægtsændringer skal godkendes på en generalforsamling for at være gyldige. Efter SRV's vedtægter skal vedtægtsændringer godkendes med 2/3 af de afgivne stemmer på generalforsamlingen. Oplyser, at foreningen kan søge om godkendelse, når der indsendes gyldige vedtægter.

5 6. sept opringning fra SRV Tyrsig. SRV Tyrsig gør opmærksom på, at alle vedtægtsændringer er godkendt på en ekstraordinær generalforsamling i foråret Forvaltningen oplyser, at vedtægtsændringerne ikke fremgår af de allerede modtagne referater fra generalforsamlingen. 7. sept SRV Tyrsig Fremsender referat fra en ekstraordinær generalforsamling den 26. marts 2017 (er ikke underskrevet). 8. sept forvaltningen. Beder om et underskrevet referat fra ekstraordinær generalforsamling den 26. marts 2017 og daterede vedtægter. 8. sept SRV Tyrsig. Kvitterer og vil få materialet indsendt. 13. sept SRV Tyrsig. Indsender det ønskede materiale. Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 26. marts 2017 er underskrevet af 2 personer. Vedtægter for SRV Tyrsig - som tidligere underskrevet med en tilføjelse af datoen 26. marts Side 5. Lovgrundlag Folkeoplysningsloven, herunder specielt kapitel. 2 (Folkeoplysende foreninger som grundlag for tilskud) og kapitel 5 (Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde). Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

6 Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller at der inden behandling af ansøgningen foretages en juridisk vurdering af, om det indsendte materiale indeholder fornøden dokumentation for at godkende foreningen som en folkeoplysende forening. Side 6. Beslutning Indstillingen godkendes P Fordeling af midler af puljen til nye foreninger eller nye aktiviteter ved ansøgningsfristen 1. september 2017 Resumé Fordeling af midler af pulje afsat til nye foreninger eller nye aktiviteter i Sagsfremstilling Der er indkommet følgende ansøgninger ved fristens udløb 1. september Ansøger Hjørring Futsal Klub Taekwondoklubben Yong Do Kwan Ansøgt beløb Beskrivelse af projektet (beregnet af forvaltningen til ca kr.) (beregnet af forvaltningen til ca kr.) Søger om medlemstilskud/aktivitetstilskud for 2017, da den nye forening opstarter aktiviteter i efteråret Forventer ca. 100 medlemmer i efteråret Deltagerne betaler gennemsnitligt 500 kr. i kontingent. Søger om aktivitetstilskud for 2017, da den nye forening opstarter aktiviteter i efteråret Forventer 9 medlemmer under 25 år 10 medlemmer over 25 år. Medlemmer under 15 år betaler 300 kr. pr. kvartal og medlemmer over 15 år betaler 400 kr. pr. kvartal. KFUM-Rakkeby kr. Søger om forhøjelse af de tilskudsberettigede udgifter til hytter/lejrpladser i 2017.

7 SRV Tysig kr. Forventede ved budget 2017 udgifter på kr. De faktiske udgifter forventes at være kr. Ansøgning om tilskud på 70 % af kr. = kr. Søger om aktivitetstilskud. Forventer 45 medlemmer under 25 år og 30 medlemmer over 25 år. Side kr. Søger om lokaletilskud. Forventer lokaleudgifter på kr. Lovgrundlag Folkeoplysningsloven og Kommunalfuldmagten. Økonomi Der er afsat 0,4 mio. kr. i 2017, der skal dække både puljen til børn og unge med særlige behov, samt til ansøgninger om tilskud til nye foreninger/nye aktiviteter, som igangsættes i løbet af Der er i 2017 uddelt kr. i alt kr. til projekt til børn med særlige behov. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

8 Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller at Side 8. Hjørring Futsal. Bevilges aktivitetstilskud som ansøgt til medlemmer under 25 år. Der ydes 50% aktivitetstilskud for 2017, da foreningen først igangsætter aktiviteter i 2. halvår Aktiviteten indplaceres i tilskudskategori 1 (holdidræt) med 474 point (ca. 422 kr. pr. år ). Klubben vil således modtage ca. 211 kr. pr. medlem under 25 år for 2017, hvis den har minimum 10 aktivitetsgange i 2. halvår 2017 og opfylder øvrige tilskudsbetingelser. Taekwondoklubben Yong Do Kwan. Bevilges aktivitetstilskud som ansøgt til medlemmer under 25 år. Der ydes 50% aktivitetstilskud for 2017, da foreningen først igangsætter aktiviteter i 2. halvår Aktiviteten indplaceres i tilskudskategori 2 (individuel idræt) med 344 point (ca. 306 kr. pr. år ). Klubben vil således modtage ca. 153 kr. pr. medlem under 25 år for 2017, hvis den har minimum 10 aktivitetsgange i 2. halvår 2017 og opfylder øvrige tilskudsbetingelser. KFUM-Spejderne, Rakkeby. Bevilges lokaletilskud som ansøgt. SRV Tyrsig. Stillingtagen til ansøgningen om aktivitetstilskud og lokaletilskud afventer, at der foreligger det fornødne materiale for godkendelse af foreningen SRV Tyrsig som folkeoplysende forening. Materialet behandles som rettidigt indkommet. Beslutning Indstillingen godkendes. Bilag Ansøgning fra Hjørring Futsal om tilskud til foreningens aktiviteter fra efteråret 2017 Ansøgning fra Taekwondoklubben Yong Do Kwan om aktivitetstilskud Yong Do Kwan - forventet medlemstal i klubben Ansøgning fra KFUM-Rakkeby om forhøjelse af lokaletilskud Ansøgning fra SRV Tyrsig om aktivitetstilskud Ansøgning fra SRV Tyrsig om lokaletilskud for 2017

9 Side Ø Fordeling af midler af Pulje til børn og unge med særlige behov Resumé Fordeling af midler fra Puljen til børn og unge med særlige behov Sagsfremstilling Der er ved ansøgningsfristen 1. september 2017 indkommet 2. ansøgninger: En ansøgning fra Vrå Gymnastikforening samt en ansøgning fra Astrup Rideklub. Begge foreninger har søgt og fået bevilget midler ved puljens 1. uddeling i juni Vrå Gymnastikforening ansøger om kr. til holddragter, trænerudgifter, materialeudgifter, PR, ledsager- samt kørselsudgifter til holdet Klodsmajor målrettet børn med særlige behov. Astrup Rideklub ansøger om kr., da der har været stor søgning til de 2 igangsatte hold. Der søges om finansiering til oprettelse af endnu et hold for børn med særlige behov. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget og Folkeoplysningsudvalget har afsat en pulje til at støtte aktiviteter og foreningstilbud til børn og unge med særlige behov. På temaaften vedr. den stille inklusion, som blev afholdt i Vrå Idrætscenter d. 16. maj 2017, blev der oplyst om puljen og de muligheder den kan give foreninger, der ønsker at igangsætte foreningstilbud for denne målgruppe. Folkeoplysningsudvalget vedtog på møde d. 27. april 2017: at der som en forsøgsordning for 2017 ikke fastsættes kriterier, således at foreningerne i stedet får mulighed for at definere i ansøgninger, hvilke udgifter der er nødvendige for at etablere tilbud til børn og unge med særlige behov. at puljen retter sig mod alle folkeoplysende foreninger ikke alene idrætten.

10 at der er OBS på både oprettelse af særlige hold for målgruppen og på inklusion på eksisterende hold. Side 10. Den enkelte forening kan have behov for at anvende ekstraordinære driftsmidler til at gennemføre aktiviteten på grund af f.eks. særlige behov eller som følge af inklusionsindsats - f.eks. forøgede udgifter til halleje som følge af små hold eller ekstra ressourcer til ledere og instruktører i forbindelse med inklusion. Lovgrundlag Folkeoplysningslovens 19, stk. 2, hvoraf det fremgår, at Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at der skal ydes forhøjet tilskud til f.eks. særlige aktivitetsformer og personer med særlige behov. Økonomi Der er afsat 0,4 mio. kr. i 2017, der skal dække både puljen til børn og unge med særlige behov, samt til ansøgninger om tilskud til nye foreninger/nye aktiviteter, som igangsættes i løbet af Der er i 2017 uddelt kr. i alt kr. ( kr. af puljen til børn og unge med særlige behov samt kr. af Udviklingspuljen) Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Beslutningen om afsættelse af denne pulje har baggrund i handleplanen for Handicappolitikken, hvor det er målet, at børn og unge inkluderes i det lokale foreningsliv. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller at ansøgningerne imødekommes, således at Vrå Gymnastikforening bevilges kr. til holddragter, trænerudgifter, materialeudgifter, PR, ledsager- samt kørselsudgifter til holdet Klodsmajor målrettet børn med særlige behov. Astrup Rideklub bevilges kr., til oprettelse af endnu et hold for børn med særlige behov.

11 Beslutning Indstillingen godkendes. Side 11. Bilag Ansøgning fra Vrå Gymnastikforening om støtte til foreningsaktiviteter Ansøgning fra Rideklubben Astrup om støtte til Ponygames P Fordeling af midler af Udviklingspuljen ansøgningsrunde Resumé Fordeling af midler af Udviklingspuljen på baggrund af indkomne ansøgninger ved. 3. ansøgningsrunde i Sagsfremstilling Der er indkommet følgende ansøgninger til Udviklingspuljen ved 3. ansøgningsrunde, hvor fristen var 1. september Ansøger Ansøgt beløb Beskrivelse af projektet Uggerby Husflid kr. Tokon - Hjørring Karateklub kr. Planlægger at lave aktiviteter for børn i efterårsferien. Derfor søges om tilskud til materiale. Det kan være træ til bygning af fuglehuse, drager, garn, uld mv. Søger om midler til at videreudvikle klubben, specielt i forhold til at få uddannet flere trænere, og gerne på et højere niveau, da foreningen i de senest 5 år har haft god medlemsfremgang og dermed har brug for flere kvalificerede trænere. Vil gerne kunne tilbyde de trænere, som allerede gør et stort stykke arbejde, et kursus for at opkvalificere dem og give dem anerkendelse.

12 Bjergby Rideklub kr. Vi Ruller Hjørring kr. Hjørring Volley kr. og kr. Det forventes, at klubben med disse midler får mulighed for at få flere børn (og voksne) til at dyrke karate, da klubben er meget afhængig af få trænere. Søger om midler til indkøb af sikkerhedsudstyr. Klubben har fokus på bredden og hestens og rytternes sikkerhed skal altid komme i første række. Klubben ønsker at introducere ridesporten for så mange som muligt. At kunne ride sikkert betyder, at man skal bære en godkendt ridehjelm og ved spring også en godkendt ridevest. Vesten kan også anvendes ved dressur, men det er ikke et krav. Klubben ønsker at gøre sporten attraktiv for så mange som muligt, og klubben har derfor valgt at tilbyde udlån af sikkerhedsudstyr til de ryttere, der har lyst til at prøve sporten af, eller af andre årsager ikke har mulighed for at anskaffe det nødvendige sikkerhedsudstyr. Søger om tilskud til ny event. Der søges om tilskud til tidtagningsudstyr, halleje, frokost deltagere, medaljer, gaver til heldagshjælpere, speaker, gave og transportudgifter, reklame-/markedsføring, Sporti tilmeldingssystem. Klubben er en nystartet Inline Club i Hjørring, som i samarbejde med Inline Club Aalborg er i gang med planlægning af en ny event. Et stævne for alle med rulleskøjter. Der har ikke været afholdt stævner i Jylland i nyere tid og aldrig nord for Limfjorden. Det vil klubben gerne lave om på med Jysk Inline Match. Med eventen vil klubben styrke samarbejde med de jyske Inline klubber og udbrede kendskabet til sporten. Søger om kr. til at fastholde foreningens aktivitetsniveau over for byens skoler frem til udgangen af med det formål at opnå medlemstilgang på min. 20 spillere i alderen 0.-- Side 12.

13 Yong Do Kwan Taekwondoklub kr. I alt kr. 5. klasse. Det er herefter ambitionen, at kontingentindtægten herefter skal kunne dække de fortsatte rekrutteringsaktiviteter. Tilskudsbeløb skal dække PR-arbejde, materialer og præmier mv., delvis kompensation til frivillige samt halleje. Søger om kr. som bidrag til træningsudstyr (fx. boldmaskine, hæveudstyr, udstyr til spring og koordination, således at klubben på den front fremstår som et moderne og attraktivt tilbud. Søger om tilskud til opstart af klubben. Der søges om støtte til udstyr som sparkepuder, beskyttelsesudstyr til kamptræning samt klubmærker. Det forventede beløb for indkøb af udstyr er kr. Side 13. Udviklingspuljens formål: Det er Folkeoplysningsudvalget intention, at Udviklingspuljen anvendes til at støtte op om de foreninger og klubber, der vil gøre en ekstra indsats og som tager nye og udviklende initiativer. Der er mulighed for at søge om puljemidler til projekter, der relaterer sig til: 1. Tværgående aktiviteter. 2. Kompetenceudvikling af frivillige. 3. Aktiviteter der fremmer unges deltagelse i fritidslivet. 4. Sunde aktiviteter dvs. aktiviteter der styrker deltagernes sundhed. Foreninger, der er godkendte under folkeoplysningsloven, kan ansøge om tilskud. Der er fastsat følgende frister for 2017:

14 1. februar 1. juni 1. september Side 14. Lovgrundlag Folkeoplysningsloven og Kommunalfuldmagten Økonomi Der er for 2017 afsat kr. til Udviklingspuljen. Der er pt. disponeret kr. af puljen, hvorefter saldoen inden fordeling af midler efter 3. runde er kr. (se i øvrigt opgørelsen i dagsordenens pkt. 5). Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller at 1. Uggerby Husflid. Der bevilges kr. til aktiviteter i efterårsferien med henblik på at lave et forsøg, der kan fremmes unges deltagelse i fritidslivet. 2. Tokon - Hjørring Karateklub. Der bevilges kr. til videreudvikling af klubben med henblik på kompetenceudvikling af de frivillige i klubben. 3. Bjergby Rideklub. Der gives afslag, da udgifterne er en del af den ordinære drift. 4. Vi Ruller - Hjørring. Der bevilges kr. med henblik på at støtte, at foreningen arrangerer

15 Jysk 7 Inline match Bevillingen gives med det formål at støtte nye tværgående aktiviteter, der indebærer kompetenceudvikling af frivillige, aktiviteter der fremmer unges deltagelse i fritidslivet samt sunde aktiviteter, der styrker deltagernes sundhed. Det forventes, at Inline Club Aalborg/Aalborg Kommune også støtter formålet. 5. Hjørring Volley. At der tages stilling til, om der skal gives støtte til det ansøgte. 6. Yong Do Kwan Taekwondo Klub. Der bevilges kr. til opstart af klubben med henblik på at fremme unges deltagelse i fritidslivet. Side 15. Beslutning Det vedtoges 1. Uggerby Husflid. Der bevilges kr. til aktiviteter i efterårsferien med henblik på at lave et forsøg, der kan fremmes unges deltagelse i fritidslivet. 2. Tokon - Hjørring Karateklub. Der gives afslag, da udgifterne er en del af den ordinære drift. Foreningen henvises til at søge om kursustilskud efter den ordinære pulje til leder- og instruktøruddannelse. 3. Bjergby Rideklub. Der gives afslag, da udgifterne er en del af den ordinære drift. 4. Vi Ruller - Hjørring. Der bevilges kr. med henblik på at støtte, at foreningen arrangerer Jysk 7 Inline match Bevillingen gives med det formål at støtte nye tværgående aktiviteter, der indebærer kompetenceudvikling af frivillige, aktiviteter der fremmer unges deltagelse i fritidslivet samt sunde aktiviteter, der styrker deltagernes sundhed. Det forventes, at Inline Club Aalborg/Aalborg Kommune også støtter formålet. 5. Hjørring Volley. Der bevilges i alt samlet kr. i tilskud til aktiviteterne, der er beskrevet i ansøgningen. Tilskuddet gives, da foreningen som et forsøg har etableret samarbejde med skolerne. Det er en forudsætning, at tilskuddet ikke anvendes til løn til lærere eller til løn til foreningens instruktører. Foreningen kan dog vælge, at anvende en del af tllskuddet til foreningens instruktører til tabt arbejdsfortjeneste eller til omkostningsgodtgørelse.

16 Forvaltningen anmodes om at indlede en dialog med Børne, Skole- og Uddannelsesudvalget/forvaltningen om rammerne for åben skole. Side Yong Do Kwan Taekwondo Klub. Der bevilges kr. til opstart af klubben med henblik på at fremme unges deltagelse i fritidslivet. Bilag Ansøgning fra Uggerby Husflid om støtte til aktiviteter for børn i efterårsferien Uggerby Husflid - beskrivelse af aktiviteter uge Uggerby Husflid - budget for aktiviteter Ansøgning fra Tokon Hjørring Karateklub om støtte til videreudvikling Tokon Hjørring Karateklub - budget Tokon Hjørring Karateklub - kursusbeskrivelse - børneinstruktør Tokon Hjørring Karateklub - kursusbeskrivelse licensinstruktører Ansøgning fra Bjergby Rideklub om støtte til sikkerhedsudstyr Ansøgning fra Vi Ruller Hjørring om støtte til event Vi Ruller Hjørring - budget for event Vi Ruller Hjørring - Sponsorpakker JIM 2017.pdf Ansøgning fra Hjørring Volley om støtte af Udviklingspuljen Ansøgning fra Taekwondoklubben Yong Do Kwan om støtte til opstart P Stillingtagen til frister for ansøgninger til puljer resten af 2017 Resumé Stillingtagen til fordeling af ikke-anvendte puljer for Sagsfremstilling Oversigt over bevilgede tilsagn af puljer under folkeoplysningsområdet. Udviklingspuljen Puljen til børn og unge med særlige behov og

17 Afsat beløb kr. til nye aktiviteter/nye foreninger Overført fra 2016 til kr kr. I alt kr kr. Side 17. Tilsagn om tilskud og 2. ansøgningsrunde Tilsagn om tilskud 2016 videreført til 2017 Tilsagn om tilskud 2015 videreført til 2017 Tilsagn om tilskud 2014 videreført til 2017 Øvrige tilsagn kr kr kr kr kr. Tilsagn i alt kr kr. Restbeløb - ikke disponeret kr kr. Ovennævnte er opgjort inden Folkeoplysningsudvalgets stillingtagen til fordeling af midler af puljerne i møde den. Lovgrundlag Folkeoplysningsloven og Kommunalfuldmagten. Økonomi Jf. sagsfremstillingen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

18 Ingen bemærkninger. Side 18. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller at der tages stilling til, om der skal fastsættes yderligere frister for Beslutning Der fastsættes en ekstra frist 1. december 2017 for udviklingspuljen og for puljen til børn og unge med særlige behov P Ansøgning fra FOF Vendsyssel om lokaletilskud til yoga Resumé Ansøgning fra FOF om tilskud til leje af lokale på P. Nørkjærs Plads 9, 2 sal th. Sagsfremstilling FOF ansøger om tilskud til leje af nye lokaler primært til yoga. Baggrund for ansøgning om nyt lejemål er, at det kommunale lokale i Dronningensgade 18, 2. sal ikke længere kan benyttes. I mange år har Dronningensgade huset ca. 258 kursister om ugen med 888 gennemførte kursustimer om året. Det nye lejemål P. Nørkjærs Plads 9, 2 sal th. udgør et kursuslokale på 90 km2, et mindre på 50 km2 samt et omklædningslokale på 30 m2 med toilet. Der forventes kursusaktivitet fra 9-21 stort set alle ugens dage. Lejemålets samlede omkostninger udgør årligt kr. Der søges lokaletilskud baseret på 75 % af de samlede tilskudsberettigede lokaleudgifter til den gennemførte årlige undervisning i lokalet. Det vil sige 75 % for eksempelvis 888 kursustimer, hvor den maksimale lokaleudgift pr. time er 132,11 kr. med 2017 takst. Eksempel, årlig udgift: Timer 2017 takst Tilskud 75 %

19 ,11 kr ,68 kr ,26 kr. Side 19. Der har været afholdt møde mellem Områdeleder for Hjørring Hallerne og FOF i forsøget på at finde egnede ledige kommunale lokaler til Yoga/stille aktiviteter. Hjørring Hallerne kunne stille ledige lokaler til rådighed både i Vandhuset og Hallen Park Vendia, dog ikke i et sammenhængende tidsrum fra dagligt. Lokalerne blev ikke godkendt som egnede af FOF, som grundlæggende ikke mener at Yoga/stille aktiviteter er forenelige med øvrig bevægelsesaktivitet bl.a. på grund af støj. Fælles forståelse I 2012 nedsatte Oplysningsforbundenes Fællesråd (OF) og idrætsorganisationerne et udvalg til udarbejdelse af et forslag til en fælles forståelse af hvad der er idræt og ikke-idræt. Baggrunden for udvalget var en række henvendelser om: Aftenskoler tilbyder fag/emner som idrætsorganisationerne (DGI, DIF og Firmaidrætten) mener hører til i idrætsforeningerne. At denne tendens har været stærkt stigende de senere år. Idrætsorganisationerne og Oplysningsforbundene tiltrådte arbejdsgruppens notat, kaldet "Fælles forståelse". Af konklusionen punkt 5 fremgår: at oplysningsforbundene naturligt kan tilbyde afspænding, bevægelseslære, rytmik, yoga, alexanderteknik, tai chi, pilates og andre særlige bevægelsesteknikker der ikke har rod i gymnastikken. Lovgrundlag Folkeoplysningslovens kap. 7. vedrørende tilskud til private lokaler mv. Økonomi Kommunalt tilskud på ,26 kr. årligt skal afholdes af det samlede budget for folkeoplysningsområdet. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen

20 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen Side 20. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller at ansøgningen drøftes med henblik på vurdering af, om kommunen kan anvise egnede kommunale lokaler eller lejemålet skal godkendes.. Beslutning Der gives afslag, da Folkeoplysningsudvalget vurderer, at det er muligt at finde egnede kommunale lokaler. Lokalerne betragtes som egnede, selvom alle aktiviteter ikke kan afvikles på samme lokalitet. Folkeoplysningsudvalget har forståelse for, at der først og fremmest bør anvises lokaler til yoga, hvor der ikke er støjende aktiviteter i tilstødende rum. Samtidig er det dog udvalgets holdning, at FOF på visse tidspunkter evt. må acceptere, at lokalerne ikke er helt afskærmet støjmæssigt fra andre aktiviteter. Bilag Tilskudsansøgning fra FOF Vendsyssel P Ansøgning fra Gå i Gang om godkendelse som folkeoplysende forening Resumé Stillingtagen til ansøgning fra Gå-i-Gang om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening. Sagsfremstilling Gå-i-Gang søger om godkendelse som folkeoplysende forening.

21 Gå-I-Gang startede som et landsdækkende projekt i 2009 for at "skabe gode muligheder for at fysisk inaktive kan komme til at dyrke idræt med ligestillede". Side 21. Projektet var startet af DGI, Tryg-fonden, 3 patientforeninger Kræftens Bekæmpelse, Gigtforeningen og Diabetesforeningen - og Kommunerne. Hjørring Kommune var involveret, og gå-i-gang holdene startede op med 3 erfarne idrætsinstruktører: Dorte Poulsen, Else Nørby og Hanne Boel. Deltagerne på holdet var kvinder 60+ med forskellige funktionsnedsættelser pga. sygdom. Der var ingen deltagerbetaling. Da det landsdækkende projekt stoppede i 2011, fortsatte gruppen som en frivillig aktivitet under. På den måde fik gruppen Yoga-lokalet i Dronningensgade 22 stillet til rådighed 1 ½ time om ugen og kunne søge om midler til rekvisitter. Instruktørerne er ulønnede, og foreningen har løbende været kontakt med kommunens frivilligkoordinator og har været tilbudt inspirationskurser en gang om året. Den fysiske aktivitet består af gymnastik, Zumba, folkedans, øvelser med småredskaber og yoga. Den første mandag i måneden afkortes den fysiske aktivitet, og der er kaffe og brød og sang og snak. Holdet består af ca. 25 deltagere og gennem årene har der ofte været venteliste. Gå-i-Gang har haft stiftende generalforsamling den 4. september Af vedtægterne fremgår: Foreningens navn, hjemsted og formål: Foreningens navn er: Gå-i-Gang. Foreningens hjemsted er:. Foreningens formål er at tilbyde hensyntagende rytmiske motionsaktiviteter til funktionshæmmede borger. Lovgrundlag Folkeoplysningsloven, herunder specielt kapitel. 2 (Folkeoplysende foreninger som grundlag for tilskud) og kapitel 5 (Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde).

22 Økonomi Side 22. Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller at Gå i Gang godkendes som en frivillig folkeoplysende forening. Desuden indstilles, at foreningen får mulighed for anvisning af kommunale lokaler efter gældende regler, hvis kommunen har egnede lokaler, der er ledige. Beslutning Indstillingen godkendes. Bilag Gå-i-gang-vedtægter Gå-i-Gang - referat fra stiftende generalforsamling 4. september 2017 Gå-i-Gang - en kort redegørelse for foreningens aktiviteter

23 Side G Orienteringssager Sagsfremstilling Orientering fra formanden Orientering om afholdt foreningsmøde med Torben Stenstrup. Budget for Henstilling til Folkeoplysningsudvalgets medlemmer om at melde afbud senest 1 dag før møderne. EU-afgørelse om støtte til foreningsbaseret foreningsfitness (bilag vedhæftet). Invitation til Idrætspolitisk Netværk den 25. oktober 2017 i Lanternen Løgstør (bilag vedhæftet). Tilmelding til forvaltningen senest 2. oktober. Orientering fra medlemmerne Klaus Isager spurgte til fremtiden for Vestre Skole. Ib Rævdal foreslog, at der udarbejdes udtalelse om vigtigheden af, at der også fortsat er et Folkeoplysningsudvalg. Tages op på et senere møde. Orientering fra forvaltning Intet. Bilag EU afgørelse om støtte til foreningsbaseret fitness Invitation til Idrætspolitisk Netværk Nordjylland 25. oktober 2017

24 Side 24. Underskrifter Børge Bech Birgitte Pedersen Ib Rævdal Klaus Isager Lasse Kristensen Heidi Villadsen Kai Nielsen

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17.45 Mødested: Mødelokale 122 Fraværende: Henrik Kudahl, Claus Mørkbak

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Claus Mørkbak Højrup,

Læs mere

Bemærkninger. Følgende sager behandles:

Bemærkninger. Følgende sager behandles: Side 1. Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bjarne

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Jens-Erik Bonné,

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 222 - Rådhuset Claus Mørkbak Højrup, Henrik Kudahl,

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Birgitte

Læs mere

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 222 Fraværende: Ib Rævdal, Kirsten Højrup, Claus Mørkbak

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Henning Sigsgaard Henrik Kudahl Anders

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:50 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Heidi Villadsen, Kirsten

Læs mere

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 222 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Fraværende. Fællesmøde med Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Henrik

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Mødelokale 122 Fraværende: Lasse Kristensen, Anders Weirum, Kirsten

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.15 Mødested: Fraværende:, Codanhus, Mødelokale C, 2. sal Sussi Hald og Dorte Andreasen

Læs mere

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:20 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Anders

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet Hjørring Kommune Til Folkeoplysningsudvalget Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Høring vedrørende mulige besparelser

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19:15 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122 1. sal Anders Weirum og Jette

Læs mere

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 122 Fraværende: Kirsten Højrup Bemærkninger Følgende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Folkeoplysningsrådet

Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Mødedato: 23. april 2014 Mødetid: 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: 1 Valg af formand og næstformand 2 2 Folkeoplysningsrådet, budget 2015 3 3 Folkeoplysningsrådets

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 17. juni 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Sportspark, lokale 24 ved Ishallen Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus, Nørregade 2, Hjørring

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Mødelokale 122 Fraværende: Jens-Erik Bonné, Henning Sigsgaard,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere

Den 7. juli 2015 sender Hjørring Kommune klagen i høring hos bestyrelsen for Sindal Rideklub.

Den 7. juli 2015 sender Hjørring Kommune klagen i høring hos bestyrelsen for Sindal Rideklub. Internt notat Borgmesterkontoret 12-10-2016 Side 1. Notat - Folkeoplysningsloven- Sindal Rideklub Sagens omstændigheder: Åben for alle Den 19. maj 2015, modtager Hjørring Kommune en klage fra x, over bestyrelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 122 - Rådhuset Fraværende: Claus Mørkbak Højrup Kirsten Højrup

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om tilskud til voksenundervisning for 2008 3 2. Fortolkning af regler for

Læs mere

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:50 Mødested: Fraværende: Kulturboksen, Nørrebro 24, 9881 Bindslev Kirsten Højrup,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. december 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Dette er en vejledende udgave af Randersordningen og dækker derfor ikke alle variationer og undtagelser. Læs den fulde tekst på www.foreninger.randers.dk. GODKENDT

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013 Referat torsdag den 10. oktober 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Peter Walsøe Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 27. maj 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Annette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: Kl. 17.50. Mødet afsluttet: kl. 19.30 Mødested: Mødelokale 122 Fraværende. Kirsten Højrup, Henrik Kudahl, Anders Weirum

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Kultur og Fritid Referat fra mødet i Folkeoplysningsudvalget 18. august 2016 kl. 17.00 i Mødelokale 201, Vedelsgade 25 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 27 Folkeoplysningsudvalgets Udviklingsplan 1 28

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

Mødedato: 14. maj 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Mødedato: 14. maj 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar 2019 Mødested: Det Bruunske Pakhus Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR AKTIVITETSTILSKUD TIL BØRN OG UNGE UNDER 25 ÅR UNDER FOLKEOPLYSNINGSLOVEN

RETNINGSLINJER FOR AKTIVITETSTILSKUD TIL BØRN OG UNGE UNDER 25 ÅR UNDER FOLKEOPLYSNINGSLOVEN RETNINGSLINJER FOR AKTIVITETSTILSKUD TIL BØRN OG UNGE UNDER 25 ÅR UNDER FOLKEOPLYSNINGSLOVEN GÆLDENDE FRA 01. JANUAR 2016 (SIDST ÆNDRET PÅ KULTUR-, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALGETS MØDE D. 20.01.2016.) 2

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl.

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Astrid Refshauge,

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale Mødedato: 11. juni 2015 Side: 21 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Medlemmer Birger L. Hansen Dina Oxfeldt Finn Jensen Henrik

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Åben referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 20.00 Mødested: Fraværende: Skovhuset, Rakkeby, Rakkebyvej 256, 9800 Hjørring Kirsten

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 17.50 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 14. december 2017 Side: 1 Referat Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

Folkeoplysningsrådet

Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Mødedato: 22. april 2015 Mødetid: 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale 5 Indholdsfortegnelse: 1 Budget 2016, Folkeoplysningsrådets bemærkninger 2 2 Opfølgning på tilskud fra

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus I

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere