PRÆSENTATION AF HELHEDSPLANEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRÆSENTATION AF HELHEDSPLANEN"

Transkript

1 Nummer 4 september 2017 RENOVERING AFD. 21 PRÆSENTATION AF HELHEDSPLANEN Det har været en lang rejse. Faktisk er det fem år siden, at boligselskabet første gang fik tilsagn fra beboerne på Kjeldsens Alle til at undersøge mulighederne for en større renovering. Siden er der foretaget mange tekniske undersøgelser, og boligselskabets teknikere har løbende været i dialog med Landsbyggefonden, som i sidste ende skal støtte renoveringsarbejdet. Beboerne er blevet hørt løbende på de årlige afdelingsmøder og i forbindelse med det omfattende 360 graders eftersyn. Nu står vi med et renoveringsprojekt, som på den ene side imødekommer flere af de ønsker der er kommet undervejs samt løser de absolut nødvendige renoveringsbehov og på den anden side kan gennemføres med en delvis støtte fra Landsbyggefonden. Der bliver tale om en ikke ubetydelig huslejestigning efter renoveringen, til gengæld vil ikke mindst indeklimaet få et markant løft. På det seneste afdelingsmøde, blev der udtryk en del bekymringer omkring særligt huslejestigningen og der blev rejst flere spørgsmål omkring detaljerne i projektet. For at alle beboere kan få svar på deres spørgsmål, har vi udarbejdet dette nyhedsbrev og inviterer samtidig alle til orienteringsmøde om renoveringen, torsdag den 28. september 2017 kl Mødet afholdes i Fælleshuset, Lindholm Søpark 2, Nr.Sundby.

2 02 TEKNIKERNES DOM Tidens gang har været hård ved boligerne på Kjeldsens Alle, og husene fra 50erne trænger til en større renovering. Først og fremmest skal taget skiftes. De nuværende tagplader har ikke lang levetid tilbage, og isoleringen i tagrummene er mangelfuld. Ved en tagudskiftning er det i dag et lovkrav, at isoleringen opdateres til nutidige krav, hvilket betyder, at taget hæves. En merisolering vil samtidig give en besparelse på varmeforbruget. En efterisolering vil også begrænse de problemer, nogle beboere har oplevet med kortslutninger i el-rørene på grund af kondens. De nuværende vinduer er cirka 20 år gamle og bør også skiftes til nye, bedre termoruder. En udskiftning vil også kunne mærkes på varmeregningen samt give et bedre indeklima. Fugtgenerne i boligerne kan fjernes ved at etablere et såkaldt Genvex-anlæg. Et Genvex-anlæg bidrager også til et forbedret indeklima. Rørføringen kan, når den udføres sammen med tagudskiftning, primært placeres i tagkonstruktionen, således at den er skjult. Derudover skal der foretages en række mindre udbedringer. For eksempel renovering af fortrapper.

3 03 DE NYRENOVEREDE BOLIGER PÅ KJELDSENS ALLE Det vil være et helt nyt syn, der møder én, når man går hen ad Kjeldsens Alle efter renoveringen. Målet er, at afdelingen skal renoveres i respekt for den oprindelige arkitektur, men med nye tage, vinduespartier og fortrapper får rækkehusene også et markant løft og et nyt indbydende udtryk. Arkitekterne arbejder lige nu med to mulige tagløsninger: Denne ene er med tagpap (som er den løsning der hidtil har været præsenteret). Den anden er et spændende alternativ med et moderne ståltag. På beboermødet, den 28. september, bliver de to løsninger præsenteret, og du får mulighed for at kommentere og stille spørgsmål. Visualiseringer af de to forslag til vinduer og tag.

4 04 BEDRE INDEKLIMA Et væsentligt ønske fra beboerne i afdelingen har været at få fjernet fugt- og lugtgener i boligerne. Selv om de tekniske undersøgelse (heldigvis) har vist, at der ikke er omfattende fugtproblemer i boligerne, så oplever mange generende lugt og træk. Som en vigtig del af renoveringen installerer vi derfor et såkaldt Genvex-anlæg. Målet er både at fjerne fugt og samtidig rense luften og sikre et bedre varmeregnskab i boligerne. Fugten skal væk, da den ellers kan danne basis for skimmelsvamp og husstøvmider. Husstøvmider har på trods af navnet ikke noget med støv at gøre. Husstøvmider er meget små (under ½ mm), så de er ikke synlige med det blotte øje. De kræver varme og en luftfugtighed på %, så derfor findes de oftest i vores senge. Med Genvex-anlægget vil vi ikke alene rense luften og sænke fugt. Da anlægget udnytter varmen fra den luft, der fjernes, sparer vi også på varmeregningen. I modsætning til almindelig udluftning, undgår vi med Genvex-anlægget, at temperaturen falder, og varmeregningen stiger. Til gengæld fjerner anlægget pollen, støv og andre allergener, og fugten i huset reduceres til under 45 %, så skimmelsvamp og husstøvmider ikke kan trives. TIP! Et tegn på at luftfugtigheden er for høj i din bolig, kan du se på dine vinduer. Hvis du har termoruder, og der alligevel dannes kondens på vinduerne, så skal du lufte ud. DET ER SVÆRT AT LUFTE UD (UDEN MEKANISK VENTILATION) Vinter Kulde og træk giver varmetab og højere energiforbrug. Sommer Myg og andre insekter er ubudne gæster, som vi helst vil holde ude. Hele året Støj og trafikos Forår Pollen får mange allergikere til at lukke vinduerne, for at undgå stoppet næse, kløende øjne og hovedpine. Efterår Regn og blæst gør det ofte svært at have døre eller vinduer åbne.

5 05 HVAD ER DER SKET? 2012 Tilbage i 2012 fik boligselskabet tilsagn fra beboerne i afdelingen til at indlede arbejdet med en såkaldt helhedsplan. Helhedsplanen er forudsætningen for, at Landsbyggefonden kan yde støtte til et større renoveringsarbejde En teknisk gennemgang af afdelingen påviste, hvad mange beboere allerede oplevede i hverdagen, at der var/er en del fugt- og lugtgener i boligerne. På den baggrund gik boligselskabet i dialog med Landsbyggefonden. Omfattende 360 -eftersyn af afdelingen, suppleret med beboerundersøgelse. Landsbyggefonden er på besigtigelse i afdelingen, og det blev aftalt, at der skulle foretages yderligere tekniske undersøgelser. De tekniske undersøgelser viser, at det særligt var boligen på Kjeldsens Alle 5, der var plaget af fugt. Udbedring af gulvene samt installation af Genvex-anlæg i denne bolig sættes i gang med det samme. Landsbyggefonden er kommet med et forhåndstilsagn om støtte. Beboere i afdelingen og Aalborg Kommune skal derfor her i efteråret godkende den samlede helhedsplan. BEDRE INDEKLIMA I KJELDSENS ALLE 5 Boligen på Kjeldsens Alle 5 fik allerede i 2016 udført en omfattende renovering, da der her var særlige problemer med fugt. Og selv om renoveringen af netop Kjeldsens Alle 5 var mere omfattende (blandt andet nye gulve) end i de øvrige boliger, så har vi spurgt Zoran Pilipovich fra nummer 5 om erfaringerne med blandt andet Genvex-anlægget (som også indgår i renoveringen af de øvrige boliger). Selve anlægget fungerer bare. Og vi har direkte mærket, at indeklimaet virker sundere, vi er aldrig syge mere, og så lugter det ikke længere af fugt, siger Zoran Pilipovich.

6 06 HUSLEJESTIGNING ER UUNDGÅELIG Det samlede budget for renoveringen af afdelingen på Kjeldsens Alle er cirka 10,5 mio. kr. Landsbyggefonden har afgivet et forhåndstilsagn på støtte til arbejder for cirka 1,2 mio. Derudover vil det være muligt at hente tilskud i form af en kapitaltilførsel fra Landsbyggefonden samt fritagelse for betaling af såkaldte g-tilskud samt ydelser på udamortiserede lån. Havde vi ikke fået tilsagn fra Landsbyggefonden ville huslejestigningen pr. lejlighed være cirka kr Set i lyset af, at de store renoveringsarbejder af tage og vinduer under alle omstændigheder skal udføres inden for få år, anbefaler boligselskabet, at beboerne siger ja tak til den præsenterede helhedsplan. Alternativet vil alt andet blive dyrere. Det betyder, at den nye husleje vil stige til cirka kr. 602/kvm. Det svarer til en månedlig huslejestigning på cirka kr Budgetark Tagarbejder Vinduer Trapper Ventilation Omkostninger i øvrigt Byggepladsomk 6% Omkostninger 15% Samlet omkostninger Støttede arbejder 12% Ustøttede arbejder 88% FAKTA: LANDSBYGGEFONDEN Landsbyggefonden (der administrerer de almene boligselskabers fælles opsparing ) yder støtte til renoveringsprojekter. Et af kravene fra fonden er, at der udarbejdes en helhedsplan. Planen skal beskrive alle relevante forhold omkring renoveringen både i forhold til de tekniske problemer og omkring boligområdet generelt. Helhedsplanen indeholder også et budget og dermed en ramme for den huslejestigning, der uundgåeligt følger, trods Landsbyggefondens støtte (se ovenfor). Helhedsplanen skal godkendes af beboerne, før det egentlige renoveringsarbejde kan sættes i gang. Landsbyggefonden støtter ikke de renoveringsarbejder, som afdelingen efter loven selv skal spare op til. Det vil sige løbende vedligeholdelse som også bliver gennemgået på afdelingsmøderne hvert år. Derfor indeholder helhedsplanen både renoveringsarbejder, der får og ikke får støtte fra Landsbyggefonden.

7 07 VI ANBEFALER ET JA PÅ TRODS AF HUSLEJESTIGNINGEN Det er ikke nogen hemmelighed, at der er et stort ønske blandt beboerne om at få renoveret husene på Kjeldsens Alle. Men så sent som på afdelingsmødet for et par uger siden, blev det også tilkendegivet, at prisen for renoveringen ikke må blive for høj. I 2015 deltog afdelingens beboere i det omfattende 360-graders eftersyn. Også her blev det fremhævet, at problemerne med fugt og eventuel skimmelvamp i boligerne skulle løses. Det er således balancen mellem nødvendig renovering samt beboernes ønsker og en acceptabel huslejestigning, vi har forsøgt at ramme med denne renoveringsplan. Landsbyggefonden yder kun støtte til egentlige byggeskader, udearealer samt etablerings af tilgængelighed for gangbesværede. Derfor støtter fonden kun en mindre del af renoveringen af Kjeldsens Alle. Uanset den varslede huslejestigning anbefaler boligselskabet, at beboerne i afdelingen siger ja til renoveringsforslaget. Ikke mindst fordi der under alle omstændigheder skal ske en udskiftning af de nedslidte bygningsdele. En sådan renovering vil alt andet lige blive mindre omfangsrig og næppe billigere på sigt. KAN MAN SIGE NEJ TIL RENOVERING? Sundby-Hvorup Boligselskab har en forpligtelse til at sikre, at alle boliger i alle afdelinger fremstår tidssvarende og i en god stand. Og selv om det er beboerne i den enkelte afdeling, der fra år til år er med til at fastlægge budgettet for afdelingen, vil boligselskabet også være nødt til at gribe ind, hvis en afdeling fravalgte nødvendig vedligeholdelse. Boligerne på Kjeldsens Alle trænger til renovering. Og da der i vidt omfang er tale om behov, der er opstået på grund af boligernes alder, er det afdelingen selv, der skal løfte opgaven. Der vil med andre ord under alle omstændigheder blive tale om renovering og en betydelig huslejestigning. Men ved at få tilskud fra Landsbyggefonden begrænser vi dog huslejestigningen (se også beregningen på modstående side). Vi håber derfor, at alle vil møde op til orienteringsmødet, torsdag den 28. september 2017 kl , så vi kan få afklaret de mange og naturlige spørgsmål, der er i forbindelse med planen.

8 HVAD SKER DER NU? Den reviderede helhedsplan skal præsenteres og godkendes af beboerne i afdelingen. Herefter skal Aalborg Kommune godkende projektet, og derefter kan vi modtage det endelige støttetilsagn fra Landsbyggefonden. Foruden dette nyhedsbrev, inviteres alle beboere i afdelingen derfor til orienteringsmøde om renoveringen: MØD OP TIL BEBOERMØDE OM RENOVERINGEN Du er inviteret til beboermøde om renoveringen: Torsdag den 28. september 2017 kl Mødet afholdes i Fælleshuset, Lindholm Søpark 2, Nr.Sundby. Der skal ikke besluttes noget på dette møde. Den endelige beboerafstemning om helhedsplanen skal først gennemføres på et ekstraordinært afdelingsmøde senere på året. På mødet vil boligselskabet og de tekniske rådgivere være til stede og præsentere baggrunden for såvel de tekniske løsninger samt økonomien. Der vil være rig lejlighed til at spørge ind til projektet, og vi håber, at mange vil møde op og dermed være med til at præge fremtiden i afdelingen. Denne information er udgivet af Sundby-Hvorup Boligselskab Omdelt til beboerne i afdeling 21, september Ansv. red. Jens Erik Grøn Redaktion: tuen

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT?

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT? RENOVERING AFD. 3 NR. 1 AUGUST 2015 04 TEKNIKERNES DOM Dårligt isolerede ydervægge er årsagen til fugt- og kuldeproblemer. VIADUKTVEJ - RINGHOLMSVEJ - FRANK RYGÅRDS VEJ STATIONSVEJ - BAKKEVEJ - LINDHOLM

Læs mere

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken Hjælp udefra Hvis beboerne siger ja, vil Landsbyggefonden støtte renoveringen med mange mio. Læs mere side 2 Teknikernes dom Tagpladerne smuldrer, og vægge revner. Tiden er løbet fra de gamle løsninger.

Læs mere

AFD. 10 RENOVERING NY PLAN ER KLAR MØD OP! Viaduktvej Uldalsvej Voerbjergvej Smedien AUGUST 2017

AFD. 10 RENOVERING NY PLAN ER KLAR MØD OP! Viaduktvej Uldalsvej Voerbjergvej Smedien AUGUST 2017 RENOVERING AFD. 10 Viaduktvej Uldalsvej Voerbjergvej Smedien MØD OP! En tilrettet helhedsplan for afdelingen er klar til at blive præsenteret på afdelingsmødet, tirsdag den 31. august. NY PLAN ER KLAR

Læs mere

Renovering af almene boliger via en helhedsplan

Renovering af almene boliger via en helhedsplan Renovering af almene boliger via en helhedsplan Denne folder beskriver de ting, der er ens for alle renoveringer via en helhedsplan. Vi tager dog altid udgangspunkt i den enkelte boligafdeling og de behov,

Læs mere

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI).

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI). Side 1/8 Afdeling 21. Referat fra afdelingsmøde den 8. september 2016, kl. 18,30. I mødet deltog: Beboere: 22 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Dorthe Kirch Michael Jensen Niels Nielsen

Læs mere

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Vognmandsparken 1 og Vognmandsparken 2 står over for en såkaldt helhedsplan. Helhedsplanen er en større renovering af boligafdelingerne, hvor afdelingerne får økonomisk

Læs mere

Ekstraordinært afdelingsmøde den 17. juni 2010, kl. 19.00 i Tune Menighedscenter.

Ekstraordinært afdelingsmøde den 17. juni 2010, kl. 19.00 i Tune Menighedscenter. Til: Boligtagerne. 23. juni 2010 JR Afdeling 7 Elkærparken. Ekstraordinært afdelingsmøde den 17. juni 2010, kl. 19.00 i Tune Menighedscenter. Referat. 1. Valg af dirigent, stemmetællere og referent. Kim

Læs mere

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MTM Dato 25. november 201425. november 2014 anmodning om garanti for lån til Der ydes kommunal garanti til Østjysk Boligs afdeling 3, Ryhaven, så afdelingen

Læs mere

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Afdeling Fyrreparken (01 15) Til beboerne i Fyrreparken Den 20. september 2017 Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd. 01 15. Som oplyst i det tidligere omdelte

Læs mere

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Hvad er en helhedsplan? Landsbyggefonden & helhedsplan Landsbyggefonden o Fond o Indtægter fra boligafdelingerne o Støtter helhedsplaner Helhedsplanen o Forny

Læs mere

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent.

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent. Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af referent. 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på helhedsplanen for. Kort opridsning

Læs mere

Magistraten Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Magistraten Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 3. Hasseris Boligselskab - afdeling 5 - Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51. 447 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøtte med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (skema

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for Åhaven. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

SUNDBY-HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE Sundby-Hvorup Boligselskab, afd. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE. Afd.

SUNDBY-HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE Sundby-Hvorup Boligselskab, afd. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE. Afd. 04.09.2017 SUNDBY-HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 23 Afd. 23 Sundby-Hvorup Boligselskab Afd. 23 9 boliger, Fredensvej 9-25 4 boliger, Fredensvej 1-7 8 Boliger, Viktoriagade 14-28 8 boliger, Viktoriagade 17-19

Læs mere

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri fsb afd. 1-19 Klokkergården Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde

Læs mere

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 DAGSORDEN 1. Velkomst v/ afdelingsformand 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Afdelingens tilstand 5. Helhedsplan generelt 6. Helhedsplan Fælledgårdene

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN 1 INDLEDNING Som bekendt skal I snart igennem en større renovering af jeres afdeling. Denne lille folder er lavet til jer, Ryhavens beboere, i forbindelse med informationsmødet,

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter Til et murstensbyggeri fra 1950 erne i Gladsaxe er

Læs mere

Bygherre: Vivabolig, afdeling 4 (tidligere Boligselskabet Østparken, afdeling 6)

Bygherre: Vivabolig, afdeling 4 (tidligere Boligselskabet Østparken, afdeling 6) Punkt 7. Vivabolig - Rughaven og Hørhaven m.fl. - 380 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A). 2013-9584. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter løsninger til energirigtig boligventilation, der

Læs mere

By- og Landskabsudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt

By- og Landskabsudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt Punkt 5. Sundby-Hvorup Boligselskab - Hanebjælken - Vestbjerg - 117 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (skema B). 2014-10015. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Gårdhusrenovering beboermøde

Gårdhusrenovering beboermøde Gårdhusrenovering beboermøde Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Forslag om godkendelse af foreløbigt renoveringsprojekt og økonomi (skema A) som opstillet i Landsbyggefondens

Læs mere

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060.

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060. Punkt 17. Sundby-Hvorup Boligselskab Hanebjælken - Vestbjerg - 117 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A). 2012-47060. Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

ENGPARKEN. Mere information, tak! Nr.12. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. Marts

ENGPARKEN. Mere information, tak! Nr.12. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. Marts ENGPARKEN Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7 Marts 2017 Nr.12 Mere information, tak! Fra tid til anden modtager afdelingsbestyrelsen og/eller administrationen henvendelser

Læs mere

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 9. Vivabolig - Rughaven og Hørhaven m.fl. - 380 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (Skema B) 2014-189705 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI).

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI). Side 1/8 Afdeling 23 Referat fra afdelingsmøde mandag den 5. september 2016, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 20 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Ann Woidemann Birgit Søbygge Helle

Læs mere

ENGPARKEN. nærmer sig. Renoveringen. Nr. 1. Læs inde i bladet. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7.

ENGPARKEN. nærmer sig. Renoveringen. Nr. 1. Læs inde i bladet. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. ENGPARKEN Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7 Oktober 2014 Nr. 1 Renoveringen nærmer sig KÆRE BEBOER Du har nok allerede hørt om renoveringsplanerne for vores boligområde.

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 2. Orientering om mulighederne for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det til at betyde for afdelingen? - Spørgsmål og input fra beboerne

Læs mere

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018 Vejlby Hus Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering den 23. oktober 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation v. afdelingsbestyrelsen 2. Projektets historik og aktuelt v. Birgitte

Læs mere

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 1 KÆRE BEBOERE Renoveringsprojektet har været længe undervejs, men nu er det snart tid til, at I skal stemme om helhedsplanen for Gaulumparken. Du kan også

Læs mere

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning!

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! December 2015 Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! Igennem næsten to år har vi arbejdet på at udvikle en fysisk helhedsplan for Lundevænget. Nu er planen klar til afstemning ved ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN DAGSORDEN Historik v/asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet Sjælland Frederiksberg Huses udfordringer v/ Asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet

Læs mere

Afdeling 23. Referat fra afdelingsmøde mandag den 7. september 2015, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 13 inkl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 23. Referat fra afdelingsmøde mandag den 7. september 2015, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 13 inkl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 23 Referat fra afdelingsmøde mandag den 7. september 2015, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 13 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Ann Woidemann Birgit Søbygge Helle

Læs mere

Forvaltningen blev anmodet om en tilbagemelding, hvis varmekilden ikke er fjernvarme.

Forvaltningen blev anmodet om en tilbagemelding, hvis varmekilden ikke er fjernvarme. 222. Helhedsplan FfB, afd. Søndermarken, godkendelse af skema A Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at Kommunalbestyrelsen over for Landsbyggefonden

Læs mere

Helhedsplan. Bellahøj

Helhedsplan. Bellahøj Helhedsplan Bellahøj Byggesagens parter - Indledning Roller og ansvar: Hvem er Landsbyggefonden? Hvad støtter fonden Københavns Kommunen? SAB, selskabet? SAB, afdeling Bellahøj? KAB? Byggesagens parter

Læs mere

Spørgsmål og svar fra. Beboerinformationsmøde om Helhedsplanen for Frydenspark afholdt torsdag den 11. oktober 2018 kl

Spørgsmål og svar fra. Beboerinformationsmøde om Helhedsplanen for Frydenspark afholdt torsdag den 11. oktober 2018 kl Hovedstadens almennyttige Boligselskab FRYDENSPARK Spørgsmål og svar fra Beboerinformationsmøde om Helhedsplanen for Frydenspark afholdt torsdag den 11. oktober 2018 kl. 19.00 Spørgsmål til: Boliger/ blokkene

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEBOERMØDE OM HELHEDSPLANEN FOR RINGPARKEN

VELKOMMEN TIL BEBOERMØDE OM HELHEDSPLANEN FOR RINGPARKEN VELKOMMEN TIL BEBOERMØDE OM HELHEDSPLANEN FOR RINGPARKEN Ringparkens helhedsplan procesplan Der udarbejdes et første udkast til en helhedsplan med et foreløbigt omfang. (2010-2012) Materialet indsendes

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om status for helhedsplanen i Åhaven: - Hvad er der sket siden sidst. - Hvad skal der ske. - Skønnet tidsplan.

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Godkendelse

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 RENOVERING Til beboerne! Hermed indkaldes der til ekstraordinært afdelingsmøde. Mandag den 8. oktober 2012 kl. 19.00 i Sundheds- og Kvartershuset, Fyrkildevej

Læs mere

Liselund/Filstedvej Himmerland afd. 6 Udvalgte plancher fra orienteringsmøde den 22. marts 2010

Liselund/Filstedvej Himmerland afd. 6 Udvalgte plancher fra orienteringsmøde den 22. marts 2010 Liselund/Filstedvej Himmerland afd. 6 Udvalgte plancher fra orienteringsmøde den 22. marts 2010 Liselund/Filstedvej Himmerland Andelsboligforening afd. 6 Orienteringsmøde I dette hæfte har vi samlet de

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan, og at

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan, og at Punkt 8. Godkendelse af ansøgning om helhedsplan og renovering af 138 almene familieboliger skema A. Boligforeningen Fjordblink, afdeling 10, Peter Freuchens Vej 1-39 2015-053889 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Afdeling 21. Referat fra afdelingsmøde den 10. september 2015, kl. 18,30. I mødet deltog: Beboere: 20 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 21. Referat fra afdelingsmøde den 10. september 2015, kl. 18,30. I mødet deltog: Beboere: 20 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/6 Afdeling 21. Referat fra afdelingsmøde den 10. september 2015, kl. 18,30. I mødet deltog: Beboere: 20 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Dorthe Kirch Michael Jensen Niels Nielsen

Læs mere

Ekstraordinært afdelingsmøde afholdt den 13. oktober 2016, kl i beboerhuset.

Ekstraordinært afdelingsmøde afholdt den 13. oktober 2016, kl i beboerhuset. Greveager 1 2670 Greve Kontortid: mandag til fredag kl. 10.00-13.00 torsdag tillige 15.30-17.00. Tlf.: 43 60 07 00 Fax: 43 69 07 03 Giro 807-1284 gb@greve-bolig.dk www.greve-bolig.dk Til: Boligtagerne.

Læs mere

renoveringsprojektet og den tilhørende finansieringsplan inden byggestart med en samlet renoverings- og ombygningsudgift på kr.

renoveringsprojektet og den tilhørende finansieringsplan inden byggestart med en samlet renoverings- og ombygningsudgift på kr. Punkt 10. Godkendelse af skema B for renovering for Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 61 Bøgevej i Hals - Projekt og renoverings- og ombygningsudgift inden byggestart 2019-069001 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Godkendelse af skema A for helhedsplanen for Himmerland Boligforening afd. 10,12 og 13 i Søheltekvarteret, Vestbyen

Godkendelse af skema A for helhedsplanen for Himmerland Boligforening afd. 10,12 og 13 i Søheltekvarteret, Vestbyen Punkt 17. Godkendelse af skema A for helhedsplanen for Himmerland Boligforening afd. 10,12 og 13 i Søheltekvarteret, Vestbyen 2012-14676 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender, renoveringsprojektet

Læs mere

17. juni 2011 MM6 - RBF REFERAT. Vinkelgården - Ekstraordinært afdelingesmøde. Mødested: Hånbæk - fælleshus. Mødedato: 14.

17. juni 2011 MM6 - RBF REFERAT. Vinkelgården - Ekstraordinært afdelingesmøde. Mødested: Hånbæk - fælleshus. Mødedato: 14. REFERAT 17. juni 2011 MM6 - RBF Vinkelgården - Ekstraordinært afdelingesmøde Mødested: Hånbæk - fælleshus Mødedato: 14. juni 2011 Deltagere: Beboere fra Afd. 1 Vinkelgården Repræsentanter fra Frederikshavns

Læs mere

Skema A-ansøgning for renoveringsprojekt (helhedsplan) for Egelyparken

Skema A-ansøgning for renoveringsprojekt (helhedsplan) for Egelyparken Kuben Management A/S Carl Jacobsens Vej 31, 3. 2500 Valby Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Att.: Synne Felter Tel 8833 2500 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk JF Email:

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

Korsgårdens Helhedsplan

Korsgårdens Helhedsplan Korsgårdens Helhedsplan Hvad er afdelingens udfordringer? Udvendige døre og vinduer Udtjente plastikvinduer, dårligt isolerende og utætheder. Plastikvinduer er svære at vedligeholde og reparere - kuldebroer

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse 1 Bagrund Heldigvis synes de fleste beboere, at Saltværkshuse er et dejligt sted at bo. Det skal det også være i fremtiden. Derfor er der siden

Læs mere

Referat. EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften

Referat. EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften B o l i g samarbejdet på Vestegnen 21. december 2016 Referat EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften Dato og tid: 8. december 2016 kl. 17:30-20:30 Sted: Beboerhuset, Egelundsvej 2 Kl. 17:30: Ankomst, registrering

Læs mere

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj Renoveringen rykker nærmere Snart er der gået et halvt år, siden beboerne i afdeling 107-108-109 stemte ja til de omfattende planer for et helt nyt Skanseparken.

Læs mere

VELKOMMEN TIL 1. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE.

VELKOMMEN TIL 1. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. VELKOMMEN TIL 1. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. Dagsorden: Præsentation - hvem er vi. Hvad er der sket siden 2012? for de der har været med fra starten. Hvad

Læs mere

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne fsb afd. 1-63 Kronprinsessegade Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde d.23. september Forslagsstiller Bestyrelsen Dato d. 6. august 2015 Hvorfor stilles

Læs mere

Godkendelse af skema B for renovering for Plus Bolig afd. 57 Vegavej og Scheelsmindevej - Projekt og renoveringsudgift inden byggestart

Godkendelse af skema B for renovering for Plus Bolig afd. 57 Vegavej og Scheelsmindevej - Projekt og renoveringsudgift inden byggestart Punkt 14. Godkendelse af skema B for renovering for Plus Bolig afd. 57 Vegavej og Scheelsmindevej - Projekt og renoveringsudgift inden byggestart 2018-050780 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede arbejder i skema A er opgjort

Læs mere

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning.

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. SILKEBORG BOLIGSELSKAB Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. INDHOLD Hvordan undgår du kondens på indersiden af vinduerne?... s. 1 Pas på med køligt soveværelse. s. 3 10 gode råd om udluftning

Læs mere

9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE

9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE 9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE Historik 2009 Arbejdet med helhedsplanen begynder Fremtidssikringsanalyse og diverse forundersøgelser 2011 Foreløbig helhedsplan godkendes

Læs mere

Råd til byggeri HELHEDS- PLANER

Råd til byggeri HELHEDS- PLANER Råd til byggeri HELHEDS- PLANER som udviklingsgenerator og styringsværktøj Den omfattende renovering giver bygningerne i den indre del et markant anderledes og nutidigt udtryk. Himmerland Boligforening,

Læs mere

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober 2017 Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S 1 Hyldespjældet - Helhedsplan INFORMATIONSMØDE vedrørende:

Læs mere

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B Punkt 12. Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej 1-39 - skema B 2017-020847 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender renoveringsprojektet

Læs mere

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Skoleparken 1, skema A, renovering Beslutning Gennemgang af sagen Byrådet principgodkendte 04.10.2016, punkt 223, et projekt vedrørende renovering af eksisterende boliger samt et projekt

Læs mere

H J O R T E G Å R D E N

H J O R T E G Å R D E N H J O R T E G Å R D E N Ekstraordinært afdelingsmøde d.10 oktober 2016 Punkt 1 - Velkommen 02 Dagsorden 1. Velkommen og valg af dirigent. herunder valg af referent og stemmetællere 2. Præsentation af beslutningsforslag

Læs mere

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne Beslutningsprocessen - set med beboernes øjne 1 Udgivelsesår: 2017 Udarbejdet for AlmenNet: Anita Damkjær Eriksen, projektleder, KAB, Trine Trampe, KAB, Maida Kasumovic, KAB, Lone Skriver, KAB, Anders

Læs mere

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 Eksempel Energirenovering etageboliger KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 UDGIVET DECEMBER 2014 UDGIVET DECEMBER 2014 Renovering skal tiltrække nye beboere Ghettoblokken Korskærparken under Boligkontoret

Læs mere

Orienteringsmøde Filstedvej Himmerland afd. 6 Tirsdag den 6. maj 2013

Orienteringsmøde Filstedvej Himmerland afd. 6 Tirsdag den 6. maj 2013 Orienteringsmøde Filstedvej Himmerland afd. 6 Tirsdag den 6. maj 2013 Dagsorden 1. Velkomst præsentation. 2. Status hvad er sket siden sidst 3. Præsentation af projekt 4. Tidsplan - rækkefølge arbejdet

Læs mere

Vordingborg Boligselskab - Renovering af Egelyparken i Præstø - Godkendelse af skema A

Vordingborg Boligselskab - Renovering af Egelyparken i Præstø - Godkendelse af skema A Kommunalbestyrelsen 12-12-2013 1 Vordingborg Boligselskab - Renovering af Egelyparken i Præstø - Godkendelse af skema A Sagsnr.: 13/5828 - Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Område: Fællessekretariatet

Læs mere

Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Kirsten Christensen Erik Jensen Poul

Læs mere

Gæst. Niels Andersen fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen.

Gæst. Niels Andersen fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen. Side 1/7 Afdeling 22. Referat fra afdelingsmødet den 30. august 2016 kl. 19.00. I mødet deltog: Beboere: 12 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Tom Nielsen Tommy Gyrithholm Annemette

Læs mere

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og Punkt 11. Godkendelse af Skema A for 4 almene familieboliger samt renovering for Boligforeningen af 1944 afdeling 4 - Skansevej 46-76 og Toftevej 54-62 + 39, Nørresundby 2017-038978 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

NYE TIDER I NYDAMSPARKEN

NYE TIDER I NYDAMSPARKEN SK HUmøde info rts, kl. 18d år ma 25. ldkærg o på K NYE TIDER I NYDAMSPARKEN Nydamsparken er et godt sted at bo. Afdelingen ligger centralt og gårdrummet danner en grøn oase i en levende bydel. Og beliggenheden

Læs mere

Gæst: Kurt Sander fra ingeniør og arkitektfirmaet Kærsgaard & Andersen.

Gæst: Kurt Sander fra ingeniør og arkitektfirmaet Kærsgaard & Andersen. Side 1/8 Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 14. september 2015, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 28 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Kirsten Christensen Erik Jensen Poul

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELINGSMØDE I FRB. HUSE

VELKOMMEN TIL AFDELINGSMØDE I FRB. HUSE VELKOMMEN TIL AFDELINGSMØDE I FRB. HUSE D. 04. APRIL 2017 KL. 19.00. FYSISKE HELHEDSPLANER - HVORDAN, HVEM OG HVORNÅR? HVAD INDEHOLDER EN FYSISK HELHEDSPLAN? En fysisk helhedsplan skal indeholde en fremtidssikringsanalyse,

Læs mere

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Dagsorden: 1 A Valg af dirigent 1 B Valg af referent 2 Behandling af forslag 1 Stemmeudvalg: Forslag 1. Det

Læs mere

ENGPARKEN. Engparken godt på vej. Nr.13. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. August

ENGPARKEN. Engparken godt på vej. Nr.13. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. August ENGPARKEN Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7 August 2017 Nr.13 Engparken godt på vej Om få dage er det tid til det årlige afdelingsmøde, og dermed også en god anledning til

Læs mere

Gæst under punkt 5. Ingeniør og arkitektfirmaet Kærsgård & Andersen: Niels Andersen

Gæst under punkt 5. Ingeniør og arkitektfirmaet Kærsgård & Andersen: Niels Andersen Side 1/9 Afdeling 10. Referat fra afdelingsmødet den 1. september 2016, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 54 inkl. afdelingsbestyrelsen. Afdelingsbestyrelsen: John Hansen Ellen Magrethe Poulsen Tove

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN

NYT OM HELHEDSPLANEN Vi inviterer til Ekstraordinært beboermøde og afstemning om helhedsplanen for Hyldespjældet onsdag den 14. marts 2018 kl. 19:00-21:00 i Hyldespjældets beboerhus. Der er digital afstemning om helhedsplanen

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 HENRIKSGÅRDEN S. 3-5 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD HENRIKSGÅRDEN, ANLÆGSSUM TILGÆNGELIGHED (fx elevatorer, niveaufri

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund 30. juni 2018 KRO/JRA Vedrørende Vridsløselille Andelsboligforenings afd. 10, Hyldespjældet, Skema A ansøgning for helhedsplan LBF

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

VELKOMMEN TIL 3. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE.

VELKOMMEN TIL 3. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. VELKOMMEN TIL 3. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. Dagsorden: Præsentation - hvem er vi. Kort gennemgang af projektet herunder hvad er der sket siden sidste møde?

Læs mere

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 22. august 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 36

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 22. august 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 36 Side 1/6 Afdeling 0205, Vester Hassing Referat fra afdelingsmødet den 22. august 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 36 Fra organisationsbestyrelsen: Nils Vinther Fra administrationen: Peter Andersen

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og Punkt 9. Vivabolig, afd. 15, Store Tingbakke, 9310 Vodskov 217 almene boliger renoveringsog driftsstøttesag med kapitaltilførsel ansøgning om støtte inden renovering (skema B) 2015-011733 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Kondens i moderne byggeri

Kondens i moderne byggeri Kondens i moderne byggeri Kondens er et naturligt fænomen og ikke et produktproblem. Det er tegn på høj luftfugtighed, hvilket betyder, at øget ventilation er nødvendig. En gennemsnitlig familie på fire

Læs mere

Dagsorden: Præsentation - hvem er vi.

Dagsorden: Præsentation - hvem er vi. Dagsorden: Præsentation - hvem er vi. Hvad skal der ske i afdelingen. Hvorfor en helhedsplan Byggeteknik resultater. Nye lejlighedsplaner Hvad bliver huslejen Eksempler på leje før og nu med boligstøtte

Læs mere

Afdeling 8. Referat fra afdelingsmødet den 15. september 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: 13 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 8. Referat fra afdelingsmødet den 15. september 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: 13 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/7 Afdeling 8. Referat fra afdelingsmødet den 15. september 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: Beboere: 13 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Flemming Amdisen Ulla Burskov Henning

Læs mere

Ringparkens Helhedsplan

Ringparkens Helhedsplan Ringparkens Helhedsplan Siden 2011 er der blevet arbejdet på en helhedsplan i Ringparken. En helhedsplan tager normalt mange år at få gennemført og ændrer sig normalt gennem tiden. Da I sidst så projektet

Læs mere

Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle medlemmer fra boligselskabets organisationsbestyrelse.

Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle medlemmer fra boligselskabets organisationsbestyrelse. Mandag den 22. juni 2015 Klokken 18:30 19:40 Auditoriet, MCH Messecenter Herning, Vardevej 1, 7400 Herning REFERAT Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede i skema A er opgjort til 113.686.784

Læs mere

ENGPARKEN. om renoveringen. Spørgsmål og svar. Nr. 3. Læs inde i bladet. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7.

ENGPARKEN. om renoveringen. Spørgsmål og svar. Nr. 3. Læs inde i bladet. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. ENGPARKEN Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7 December 2014 Nr. 3 Spørgsmål og svar om renoveringen Spørgelysten har været stor hos de beboere, der har deltaget i de fælles

Læs mere

Afd 32 - Stævnen. Ekstra ordinært beboermøde 21. maj 2015

Afd 32 - Stævnen. Ekstra ordinært beboermøde 21. maj 2015 Afd 32 - Stævnen Ekstra ordinært beboermøde 21. maj 2015 Dagsorden Velkomst ved Anita Kjeldsen 1. Valg af dirigent, referent 2. Orientering vedr. helhedsplan 3. Godkendelse af helhedsplan Valg af dirigent

Læs mere