Kommunernes forventninger til samarbejdet med Udbetaling Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommunernes forventninger til samarbejdet med Udbetaling Danmark"

Transkript

1 Kommunernes forventninger til samarbejdet med September 2012 Effektiv forandring

2 Indhold Om undersøgelsen Undersøgelsens spørgsmål Udvalgte resultater fra undersøgelsen Kontaktinformation Side 2.

3 Om undersøgelsen Side 3.

4 Om undersøgelsen En lille hurtig temperaturmåling om kommunernes forventninger til samarbejdet med Gennemført i perioden primo juli til medio august 2012 Knap halvdelen af landets kommuner har svaret ikke videnskabelig repræsentativitet, men et godt indtryk Temaerne i undersøgelsen Er kommunerne klar og hvad tror kommunerne, der kommer ud af samarbejdet? Side 4.

5 Undersøgelsens spørgsmål Side 5.

6 Undersøgelsens spørgsmål 1. I hvor høj grad er jeres kommune forberedt og parat til samspillet med på følgende områder: Arbejdsprocesser og arbejdsdeling med? IT-/systemmæssigt Ledelsesmæssigt 2. Er alle de opgaveområder, som overgår til (folkepension, førtidspension, boligstøtte, barselsdagpenge og familieydelse), i dag placeret i samme organisatoriske enhed/afdeling i jeres kommune? Er placeringen af opgaveområderne i samme organisatoriske enhed/afdeling noget I særligt har gjort for at være rustet til kommunikationen og samarbejdet med? Har I overvejet eller allerede besluttet en organisatorisk ændring, som indebærer, at al løbende kommunikation og samarbejde med samles i én organisatorisk enhed/afdeling (fx borgerservice)? 3. Har I i jeres kommune planlagt eller allerede gennemført et uddannelsesprogram for de medarbejdere, som skal betjene borgerne med hjælp til s digitale løsninger og med generel viden om s sagsområder? Side 6.

7 Undersøgelsens spørgsmål 4. Har I som led i jeres forberedelse vurderet, om I kan spare licensudgifter på de IT-systemer, som ikke overgår til (fx. fordi der er færre brugere eller færre transaktioner i det enkelte IT-system)? 5. Hvilke forventninger har I i jeres kommune til, hvor stort faldet i antallet af borgerhenvendelser vil være (alle kanaler: mail, telefon, fysisk fremmøde), når er i fuld drift (medio 2013)? 6. Har I i jeres kommune planlagt at udarbejde eller allerede udarbejdet: Visitationskriterier for, hvilke borgere der har særlige behov? Procedurer/arbejdsgangsbeskrivelser for, hvordan I dokumenterer jeres vurdering af, om en borger har særlige behov? Side 7.

8 Undersøgelsens spørgsmål 7. Har I i jeres kommune planlagt at udarbejde eller allerede udarbejdet procedurer/arbejdsgangsbeskrivelser for, hvordan udvalgte oplysninger (se infoboks) indsamles internt i kommunen og videreformidles til? 8. Hvilke forventninger har I i jeres kommune til opdagelsen af socialt bedrageri? Langt større end i dag Større end i dag Nogenlunde det samme som i dag Mindre end i dag Langt mindre end i dag Ved ikke Info Kommunerne har på en række områder oplysningspligt overfor. Det drejer sig fx om, at kommunen har pligt til at orientere om: Anbringelse eller hjemgivelse af børn Manglende overholdelse af forældrepålæg Manglende overholdelse af uddannelses-plan eller deltagelse i sprogundervisning Ophold i udlandet Ulovligt skolefravær Oplysninger om borgernes private forhold, som kan have betydning for s kontrol af misbrug med udbeta-ling af kontante ydelser eller økonomiske tilskud 9. Har I i jeres kommune planer om at supplere s indsats mod socialt bedrageri? Side 8.

9 Udvalgte resultater fra undersøgelsen Side 9.

10 Kommunernes vurdering af hvor forberedte og parate de er til samarbejdet med for så vidt angår a) arbejdsprocesser og arbejdsdeling, b) it- og systemmæssigt og c) ledelsesmæssigt % I meget høj grad 59% I høj grad 28% 4% I I nogen mindre grad grad Slet ikke Ved ikke Arbejdsprocesser og arbejdsdeling % I meget høj grad 59% I høj grad 15% I nogen grad I mindre grad Slet ikke 4% Ved ikke Ledelsesmæssigt 6 54% % I meget høj grad 28% I høj grad I nogen grad 7% I mindre grad 2% Slet ikke Ved ikke It og systemmæssigt Ingen kommuner er ikke forberedte eller i gang med at forberede sig. De fleste kommuner er faktisk ret forberedte både med hensyn til arbejdsprocesser, it-mæssigt og ledelsesmæssigt. Side 10.

11 Andelen af kommuner, der har planlagt eller allerede gennemført et uddannelsesprogram for de medarbejdere, der skal hjælpe borgerne med s sagsområder og deres digitale løsninger % 41% Godt halvdelen af kommunerne er i fuld gang med at uddanne de medarbejdere, der skal hjælpe borgerne vedrørende UDK Ja Nej Side 11.

12 Andelen af kommuner, der har planlagt at udarbejde eller allerede har udarbejdet hhv. visitationskriterier for hvilke borgere, der har særlige behov, samt procedurer for dokumentation heraf % Ja 57% Nej 65% Visitationskriterier Info Kommunerne har et særligt ansvar for at hjælpe, vejlede og rådgive borgere med såkaldt særlige behov både i forhold til deres konkrete ydelser og i forhold til retssikkerhedslovens om, at der skal foretages helhedsvurdering, og at borgerne skal have adgang til medvirke i sagsbehandlingen % Ja Nej Procedurer for dokumentation Lidt under halvdelen af kommunerne har forberedt sig ift. visitation og procedurer for dokumentation af borgere med særlige behov. Side 12.

13 Andelen af kommuner, der har planlagt at udarbejde eller allerede har udarbejdet procedurer for, hvordan oplysninger indsamles internt i kommunen og videreformidles til % Ja 57% Nej Info Kommunerne har på en række områder oplysningspligt overfor. Det drejer sig fx om, at kommunen har pligt til at orientere om: Anbringelse eller hjemgivelse af børn Manglende overholdelse af forældrepålæg Manglende overholdelse af uddannelsesplan eller deltagelse i sprogundervisning Ophold i udlandet Ulovligt skolefravær Oplysninger om borgernes private forhold, som kan have betydning for Udbetaling Danmarks kontrol af misbrug med udbetaling af kontante ydelser eller økonomiske tilskud Side 13.

14 Andelen af kommuner, der i dag har placeret alle de opgaveområder, der overgår til, i samme organisatoriske enhed/afdeling % 41% Samme enhed % 74% 26% af dem, der har svaret Ja, har gjort det for at være bedre rustet til kommunikationen og samarbejdet med UDK. Ja Nej Ja Nej Langt størstedelen af de kommuner, der i dag har placeret alle de opgaveområder, der overgår til UDK, i samme organisatoriske enhed, har ikke gjort det som forberedelse til samarbejdet med UDK. Og størsteparten af de kommuner, som ikke har placeret opgaveområderne samlet i dag, påtænker at gøre det % Ja 42% Nej 58% af dem, der har svaret Nej, påtænker at samle opgaveområderne i samme enhed for at være bedre rustet til kommunikationen og samarbejdet med UDK. Side 14.

15 Kommunernes vurdering af, hvor stort faldet i antallet af borgerhenvendelser forventes at blive ved overgangen til 35% % 25% 2 22% En meget lille andel af kommunerne (17 %) forventer et væsentligt fald (> 3) i borgerhenvendelser 15% 1 9% 5% 4% 4% 2% Intet fald > 9 Ved ikke Side 15.

16 Kommunernes forventninger til graden af opdagelse af socialt bedrageri under samarbejdet med 4 35% 3 25% 2 37% 28% 17% 45% af kommunerne forventer, at opdagelsen af socialt bedrageri bliver mindre end i dag. 37% af kommunerne forventer niveauet bliver det samme. 11% af kommunerne forventer, at opdagelsen af socialt bedrageri stiger. 15% 1 9% 7% 5% 2% Langt større end i dag Større end i dag Nogenlunde det samme som i dag Mindre end i dag Langt mindre end i dag Ved ikke Side 16.

17 Andelen af kommuner, der har planer om at supplere Udbetaling Danmarks indsats mod socialt bedrageri % % 2/3 af kommunerne vil supplere UDK s indsats mod socialt bedrageri - Enten ved at fortsætte med nuværende indsatser eller etablere nye 2 1 Nej Ja Side 17.

18 Kommunernes vurdering af, hvorvidt de forventer at kunne opnå besparelser på licensudgifter til it-systemer, der ikke overgår til % % Kun ca. 2 ud 5 kommuner forventer at opnå besparelser på licensudgifter! Ja Nej Side 18.

19 Opsummering Kommunerne er rigtig godt i gang med forberedelserne, men mindst når det handler om IT området Procedurer for at videregive oplysninger til, som kan have betydning for udbetaling af familieydelser Procedurer for håndtering af borgere med særlige behov Ca. 4 af kommunerne føler et behov for organisatorisk ændring, så samarbejde/kommunikation med bliver placeret ét sted Kommunerne er ikke ret optimiske med hensyn til Opdagelse af socialt bedrageri Fald i antallet af borgerhenvendelser Mindskede udgifter til it-licenser De kommuner, som er mest forberedte, er også de mindst optimistiske Side 19.

20 Kontaktinformation Side 20.

21 Kontaktinformation A-2 A/S Linde Allé 5A 2850 Nærum Telefon: Kenneth Flex, markedschef Mobil: Mail: Side 21.

Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune. Sociale afgørelsessager

Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune. Sociale afgørelsessager Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune Sociale afgørelsessager Familieydelser og barseldagpenge er i slutningen af 2012 overgået til Udbetaling Danmark. 1. marts 2013 er sagsområderne boligstøtte, folke-

Læs mere

Kontrolgruppens Årsberetning 2015

Kontrolgruppens Årsberetning 2015 Kontrolgruppens Årsberetning 2015 Kontrolgruppens årsberetning beskriver Kontrolgruppens indsatsområder og resultater for 2015 samt forventninger til 2016. INDLEDNING OG FORMÅL Kontrolgruppen blev oprettet

Læs mere

Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri

Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri - helhedsorienteret sagsbehandling Stop socialt bedrageri Har du mistanke eller oplysninger om socialt bedrageri, kan du kontakte os. Formålet er at sikre, at ingen

Læs mere

Kontrolgruppens Årsberetning 2017

Kontrolgruppens Årsberetning 2017 Kontrolgruppens Årsberetning 2017 Kontrolgruppens årsberetning beskriver Kontrolgruppens indsatsområder og resultater for 2017 samt forventninger til 2018 INDLEDNING OG FORMÅL Kontrolgruppen blev etableret

Læs mere

Helhedsorienteret sagsbehandling

Helhedsorienteret sagsbehandling EKSTERN INFORMATION OM Helhedsorienteret sagsbehandling Vejen Kommune 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Borgerservice, Vejen Kommune Oplag:?? stk. Tryk: Vejen Kommune Revideret: Maj 2015 Vejen Kommune har

Læs mere

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde Center for Borgerservice, IT og Digitalisering HEL-SAM 24. februar 2014 Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Samarbejde Helhedsorienteret Samarbejde i Helsingør Kommune Helhedsorienteret Samarbejde (HEL-SAM)

Læs mere

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Statusrapport for perioden 01.01. 2009 31.12.2009 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling Udarbejdet af Tina Eva Krag J. nr. 15.00.00G01 1 Indledning

Læs mere

Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark

Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark Kommunaludvalget 2011-12 KOU Alm.del Bilag 61 Offentligt Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark KOU høring om offentlig digitalisering og kommunal IT 29. februar 2012 ATP Koncerndirektør for Kunder

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsrapport Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Årsrapport Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Årsrapport 2016 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling 1 Indledning Kontrolgruppens årsrapport præsenteres en gang årligt for Beskæftigelses- og

Læs mere

Administrationsgrundlaget for kontrolopgaven i Holbæk Kommune

Administrationsgrundlaget for kontrolopgaven i Holbæk Kommune Administrationsgrundlaget for kontrolopgaven i Holbæk Kommune - Arbejdet med forebyggelse og håndtering af socialt bedrageri Ydelsesservice, kerneområdet Alle Kan Bidrage Godkendt på møde i Udvalget for

Læs mere

Varde ommune ÅRSRAPPORT 2014

Varde ommune ÅRSRAPPORT 2014 Varde ommune ÅRSRAPPORT 2014 Indhold Team Kontrol...3 Samlet resultat:...4 Specifikation af samlet resultat:...5 Anmeldelser:...6 Oversendelse til politi:...7 Oversendelse til SKAT:...7 Oversendelse til

Læs mere

Udveksling af oplysninger mellem kommunerne og Udbetaling Danmark

Udveksling af oplysninger mellem kommunerne og Udbetaling Danmark Udveksling af oplysninger mellem kommunerne og Oplysning Fagområde Specifikation Familieydelser og 4.000 - Anbringelse og hjemgivelse af barn - Forældrepålæg - At uddannelsesplan ikke er overholdt om:

Læs mere

Boligstøtte... 2 Påvirkning af særlig støtte ved overgang til det nye boligstøttesystem... 2

Boligstøtte... 2 Påvirkning af særlig støtte ved overgang til det nye boligstøttesystem... 2 Information fra Udbetaling Danmark til kommunerne Indhold Boligstøtte.... 2 Påvirkning af særlig støtte ved overgang til det nye boligstøttesystem.... 2 Familieydelser.... 4 Sådan sikrer vi smidigere sagsbehandling

Læs mere

NOTAT. Rapport vedr. Kontrolgruppens arbejde i Social Kontrol. Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Borgerservice.

NOTAT. Rapport vedr. Kontrolgruppens arbejde i Social Kontrol. Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Borgerservice. NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Borgerservice Rapport vedr. Kontrolgruppens arbejde i 2013-2014 Indledning og baggrund Byrådet vedtog i forbindelse med budgettet for 2000 at

Læs mere

Årsrapport 2018 fra Kontrolgruppen

Årsrapport 2018 fra Kontrolgruppen Marts 2019 Ref.: Berit Damm Sagsnr.: Årsrapport 2018 fra Kontrolgruppen Side 1 / 8 Kontrolgruppen Kontrolgruppen er organisatorisk placeret i Borgerservice og har en normering svarende til knap 2 fuldtidsstillinger,

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 561 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

Tværgående... 2 Kommunernes vejledningspligt på Udbetaling Danmarks ydelsesområder... 2

Tværgående... 2 Kommunernes vejledningspligt på Udbetaling Danmarks ydelsesområder... 2 Information fra Udebetaling Danmark til kommunernes Borgerservice Indhold Tværgående.... 2 Kommunernes vejledningspligt på Udbetaling Danmarks ydelsesområder... 2 Barsel.... 3 Ressourceforløbsydelse eller

Læs mere

Årsrapport 2017 fra Kontrolgruppen

Årsrapport 2017 fra Kontrolgruppen 22. marts 2018 Ref.: Berit Damm Sagsnr.: Årsrapport 2017 fra Kontrolgruppen Side 1 / 8 Kontrolgruppen Kontrolgruppen er organisatorisk placeret i Borgerservice og har en normering svarende til knap 2 fuldtidsstillinger,

Læs mere

Årsrapport 2015 Kontrolgruppen

Årsrapport 2015 Kontrolgruppen Årsrapport 2015 Kontrolgruppen Kontrolgruppens årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Den Fælles Dataenhed...2 3. Provenuudvikling - økonomiske resultater...3 4. Årets indsatsområder...3

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Indhold Introduktion... 2 Standardsiden om folkepension... 3 Formålet med standardsiden...

Læs mere

Orientering om årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet

Orientering om årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet Punkt 8. Orientering om årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet 2018-023517 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet.

Læs mere

Årsrapport Helhedsorienteret Samarbejde

Årsrapport Helhedsorienteret Samarbejde Center for Borgerservice, IT og Digitalisering HelSam 29. februar 216 Årsrapport 215 Helhedsorienteret Samarbejde Helhedsorienteret Samarbejde i Helsingør Kommune Helhedsorienteret Samarbejde (HelSam)

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Introduktion Den 1. oktober overgår familieydelserne til Udbetaling Danmark. Det betyder, at kommunernes hjemmeside skal

Læs mere

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Statusrapport for perioden 01.01. 2012 31.12.2012 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling Indledning Kontrolgruppen afrapporterer en gang årligt til

Læs mere

sociale ydelser Til De kommunale revisorer

sociale ydelser Til De kommunale revisorer Til Kommunalbestyrelserne Vejledning til temarevision og 2009 - Indsats mod misbrug af De kommunale revisorer sociale ydelser I slutningen af november 2008 udsendte Velfærdsministeriet et brev til kommunalbestyrelserne

Læs mere

Årsrapport 2014. Helhedsorienteret Samarbejde

Årsrapport 2014. Helhedsorienteret Samarbejde Center for Borgerservice, IT og Digitalisering HelSam 2. marts 215 Årsrapport 214 Helhedsorienteret Samarbejde Helhedsorienteret Samarbejde i Helsingør Kommune Helhedsorienteret Samarbejde (HelSam) er

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-17:50 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen (C), Marjan

Læs mere

Udveksling af oplysninger mellem kommunerne og Udbetaling Danmark

Udveksling af oplysninger mellem kommunerne og Udbetaling Danmark Udveksling af oplysninger mellem kommunerne og Oplysning Fagområde Specifikation Familieydelser og 4.000 - Anbringelse og hjemgivelse af barn Barselsdagpenge - Forældrepålæg Ca. antal pr. år Afsender Modtager

Læs mere

Oplæg for Digitale Kontaktpersoner og it-vejledere. 15. december 2016

Oplæg for Digitale Kontaktpersoner og it-vejledere. 15. december 2016 Oplæg for Digitale Kontaktpersoner og it-vejledere 15. december 2016 Temaer Introduktion Myndighedsopgaver Fra bibliotekar til myndighedsperson Vejledningspligten Helhedsorientering Hvor langt kan vi gå?

Læs mere

Således har vi i 2014 også fået afsluttet nogle af de sager, som i 2013 krævede mange administrationsressourcer. Det gælder blandt andet:

Således har vi i 2014 også fået afsluttet nogle af de sager, som i 2013 krævede mange administrationsressourcer. Det gælder blandt andet: Status på Helhedsorienteret Sagsbehandling 1. halvår 2014 Generelt på området Socialt bedrageri og uberettigede udbetalinger af sociale ydelser haft stor bevågenhed i de seneste år. Det gælder særligt,

Læs mere

Vejledning om bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v.

Vejledning om bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v. (Gældende) Udskriftsdato: 25. november 2014 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold,

Læs mere

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen Bilag 2 - notat Snitflader omkring, SKAT og kommunen Notatet indeholder en skematisk oversigt over fordelingerne af serviceopgaver mellem Udbetaling Danmark, SKAT og kommunerne. Endvidere indeholder notatet

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsrapporten

Kontrolgruppen. Årsrapporten Side 1 / 7 Kontrolgruppen Kontrolgruppen er organisatorisk placeret i Borgerservice og har en normering svarende til knap 2 fuldtidsstillinger, fordelt med 29,5 time til Nancy Petersen, 37 timer til Jakob

Læs mere

Statusrapport Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag.

Statusrapport Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. Statusrapport 2016 Kontrolgruppen Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning og fokus s. 4 Provenu s. 5 Kontroltrin 3 3. Indsatser

Læs mere

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte Fokusområder Ifølge visionen er Viborg en kommune, der er attraktiv for nye borgere og hvor borgerne har gode muligheder for at trives og leve sundt. Førtids- og folkepension udgør indkomstgrundlaget for

Læs mere

UDKAST. Orienteringsskrivelse om bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ydelser på det sociale område (bølge 3)

UDKAST. Orienteringsskrivelse om bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ydelser på det sociale område (bølge 3) Departementet Til Udbetaling Danmark, kommuner, mfl. UDKAST Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk www.sm.dk Orienteringsskrivelse om bekendtgørelse om obligatorisk

Læs mere

Indledning. Indsatser i 2015

Indledning. Indsatser i 2015 Notat om: Kontrolgruppens årsberetning 2015 Borgerservice Sagsbehandler: Birgitte Gulmark Dato: 5. april 2016 Til: - J. nr.: 16/006537-3 Indledning Kontrolgruppen, som arbejder på tværs af forvaltningerne,

Læs mere

Strategi- og handleplan for kontrolgruppen

Strategi- og handleplan for kontrolgruppen Strategi- og handleplan for kontrolgruppen 2015-2016 Kolding Kommunes kontrolgruppe En beskrivende plan for kontrolgruppens arbejde i 2015-2016. 20.04.2015 INDLEDNING Kolding kommunes kontrolgruppe har

Læs mere

Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014

Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Borgerservice Center for Opkrævning og Kontrol NOTAT 21082014 Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014 Betaling & Kontrol fastholder

Læs mere

VIGTIGT! Standardsiderne må først være online fra den 1. december 2012

VIGTIGT! Standardsiderne må først være online fra den 1. december 2012 Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardsider om barseldagpenge Introduktion Den 1. december overgår barseldagpenge til Udbetaling Danmark. Det betyder, at kommunernes hjemmesider skal

Læs mere

Orientering om årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet

Orientering om årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet Punkt 2. Orientering om årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet 2018-023517 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet. Leder af Kontrolteamet

Læs mere

Redegørelse for indsatsen mod socialt bedrageri: Kontrolindsats mod socialt snyd i 2013

Redegørelse for indsatsen mod socialt bedrageri: Kontrolindsats mod socialt snyd i 2013 Til: Byrådet Den 4. Marts 2014 Redegørelse for indsatsen mod socialt bedrageri: Kontrolindsats mod socialt snyd i 2013 Århus Kommune Kultur og Borgerservice Resume Kontrolindsatsen mod socialt snyd varetages

Læs mere

Årsrapport 2018 for Halsnæs Kommunes kontrol

Årsrapport 2018 for Halsnæs Kommunes kontrol NotatNotat Sagsnr.: 23.00.00-G01-95-18 Dato: 10-01-2019 Titel: Årsrapport 2018 for Halsnæs Kommunes kontrol Sagsbehandler: Merete Hedegaard Normand Halsnæs Kommune gennemfører via "Team Kontrol" under

Læs mere

Afgørelse om re-godkendelse som socialt tilbud

Afgørelse om re-godkendelse som socialt tilbud Afgørelse om re-godkendelse som socialt tilbud Socialtilsyn Midt har d. 29-05-2015 modtaget jeres ansøgning om at blive re-godkendt som almindeligt socialpædagogisk opholdssted jf. servicelovens 66, stk.1.

Læs mere

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

ENLIG ELLER SAMLEVENDE? ENLIG ELLER SAMLEVENDE? Vejledning til enlige, der modtager folkepension og førtidspension HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ENLIG SOM MODTAGER AF FOLKEPENSION ELLER FØRTIDSPENSION? Som modtager af sociale ydelser

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsberetning 2011. Indhold:

Kontrolgruppen. Årsberetning 2011. Indhold: 1 Kontrolgruppen Årsberetning 2011 Indhold: 1. Sager behandlet i kontrolgruppen, afgørelser samt klager over afgørelser. 2. Økonomisk opgørelse over gevinsten ved gruppen arbejde. 3. Sager behandlet i

Læs mere

Udbetaling Danmark og retssikkerhed

Udbetaling Danmark og retssikkerhed Socialudvalget 2011-12 L 86 Bilag 8, L 87 Bilag 8 Offentligt Udbetaling Danmark og retssikkerhed Resumé Det har været en afgørende præmis for etableringen af Udbetaling Danmark, at borgernes retssikkerhed

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om boligstøtte

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om boligstøtte Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om boligstøtte Indhold Introduktion... 2 Formålet med standardsiden... 2 Hvad betyder standardsiden for jer?... 3 Standardsiden for boligstøtte

Læs mere

Temarevision 2009 Kommunernes indsats mod misbrug af sociale ydelser

Temarevision 2009 Kommunernes indsats mod misbrug af sociale ydelser Temarevision 2009 Kommunernes indsats mod misbrug af sociale ydelser Temarevision 2009 Udgiver: Pensionsstyrelsen Tryk: Pensionsstyrelsen 1. udgave, 1. oplag København, juli, 2011 Pensionsstyrelsen Landemærket

Læs mere

Statusrapport 2013. Kontrolgruppen

Statusrapport 2013. Kontrolgruppen Statusrapport 2013 Kontrolgruppen 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning s. 3 3. Indsatsområder i 2013 s. 5 3.1 Aktion på Salten Marked s. 5 3.2 Samarbejde internt om anmeldelser vedr. snyd

Læs mere

Hjemløsekoordinationsskemaet

Hjemløsekoordinationsskemaet Projekt Bedre kvalitet i arbejdet med hjemløse Hjemløsekoordinationsskemaet Denne udgave af hjemløsekoordinationsskemaet blev udviklet under projektet, men blev ikke taget i brug, da det blev besluttet

Læs mere

NOTAT. Overdragelse af sagsområder til Udbetaling Danmark. Allerød Kommune. 1. Indledning

NOTAT. Overdragelse af sagsområder til Udbetaling Danmark. Allerød Kommune. 1. Indledning NOTAT Allerød Kommune Borgerservice Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Overdragelse af sagsområder til Udbetaling Danmark Dato: 8. maj 2012 1.

Læs mere

1. Har jeres organisation kendskab til den nye databeskyttelsesforordning?

1. Har jeres organisation kendskab til den nye databeskyttelsesforordning? Her finder I 12 spørgsmål, som I, der er dataansvarlige, med fordel kan forholde jer til allerede nu for at forberede jer på den nye databeskyttelsesforordning, som finder anvendelse fra den 25. maj 2018.

Læs mere

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK -

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - - FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - Modtager: Til kommunernes Borgerservice Marts 2014 Ref. nr.: 3-2014 Indhold Boligstøtte... 2 Anvendelse af oplysninger fra huslejeregistret ændring af Din Boligstøtte...

Læs mere

Delpension. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0

Delpension. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 Delpension Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 Delpension - Overordnet fordeling af opgaver Udmøntning af opgavesplit og procestegning i nærværende dokument fastlægger opgavedelingen

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v.

Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v. (Gældende) Udskriftsdato: 25. november 2014 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold,

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser mv. om sociale ydelser mv.

UDKAST. til. Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser mv. om sociale ydelser mv. UDKAST til Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser mv. om sociale ydelser mv. I medfør af 13, stk. 1, 2 og 5, i lov om Udbetaling Danmark, jf. lov nr.

Læs mere

Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension

Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension Mange kommuner har opdateret deres hjemmesider, da myndighedsansvaret for boligstøtte, folkepension og udbetaling af førtidspension

Læs mere

Klar RET SEPTEMBER Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning

Klar RET SEPTEMBER Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning 10 SEPTEMBER 2013 Klar RET Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning Vi skal se bredt på den enkelte sag og på borgerens behov ( ). En henvendelse om hjælp skal altså vurderes

Læs mere

Efterlevelseshjælp. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0

Efterlevelseshjælp. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 - Overordnet fordeling af opgaver Udmøntning af opgavesplit og procestegning i nærværende dokument fastlægger opgavedelingen og samspillet mellem

Læs mere

MÅL- OG RAMMEAFTALE Center for Politik og Borgerservice

MÅL- OG RAMMEAFTALE Center for Politik og Borgerservice MÅL- OG RAMMEAFTALE 2013 Center for Politik og Borgerservice Dato for indgåelse 30. januar 2013 Indgået mellem Direktør Centerchef Jens-Jakob Jakobsen Betina Bojesen Planlagt opfølgning Møde 1 Møde 2 ØKONOMISKE

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

Team Kontrols årsrapport for 2012

Team Kontrols årsrapport for 2012 Team Kontrols årsrapport for 2012 1 Indledning Team Kontrol er en tværgående enhed i Halsnæs Kommune, der blev etableret i 2010. Organisatorisk er Team Kontrol placeret i Velfærdsservice som en del af

Læs mere

Rapport vedr. Kontrolgruppens arbejde i 2015

Rapport vedr. Kontrolgruppens arbejde i 2015 Rapport vedr. Kontrolgruppens arbejde i 2015 Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Borgerservice 22. februar 2016 Klik her for at angive tekst. Indledning og baggrund Byrådet vedtog i forbindelse

Læs mere

Udveksling af oplysninger mellem kommunerne og Udbetaling Danmark

Udveksling af oplysninger mellem kommunerne og Udbetaling Danmark Udveksling af oplysninger mellem kommunerne og Oplysning Fagområde Specifikation Afsender Modtager Oplysningstype Generisk kanal - Anbringelse og hjemgivelse af barn - Forældrepålæg Anbefalet kanal Serviceniveau

Læs mere

Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune

Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune Indholdsfortegnelse Indledning 3 Folkepension og personlige tillæg 4 Delpension 4 Førtidspension 5 Børnetilskud og børnebidrag 5 Børnefamilieydelse 6 Boligstøtte 6

Læs mere

Afrapportering 2017 Helhedsorienteret Kontrol

Afrapportering 2017 Helhedsorienteret Kontrol Fællescenter Økonomi og IT Indledning Årsrapporten 2017 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2017 Årets arbejde i kontrolgruppen har genereret en fremadrettet besparelse

Læs mere

NIS Socialpakken. Lovinformation skræddersyet til socialområdet

NIS Socialpakken. Lovinformation skræddersyet til socialområdet NIS Socialpakken Lovinformation skræddersyet til socialområdet NIS Socialpakken er en del af EG Kommuneinformations internetbaserede lovsystem NIS. Socialpakken indeholder syv fagområder og er specielt

Læs mere

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK -

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - - FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - Modtager: Til kommunernes Borgerservice 7. november 2013 Ref. nr.: 3-2013 Indhold Boligstøtte... 2 Mellemkommunal refusion... 2 Hvilke sager indgår i den mellemkommunale

Læs mere

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater.

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater. #medlem15 hvordan anvender medlemsorganisationer sociale medier i? OVERBLIK Vi har i undersøgt 348 medlemsorganisationers brug af sociale medier. Undersøgelsen sætter fokus på deres strategi, daglig brug,

Læs mere

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger Kammeradvokaten 8. november 2013 ATP Koncernens visioner Vi er her for at sikre hele Danmark økonomisk grundtryghed.

Læs mere

Udbetaling Danmark og socialt bedrageri

Udbetaling Danmark og socialt bedrageri Socialudvalget 2011-12 L 86 Bilag 8, L 87 Bilag 8 Offentligt Udbetaling Danmark og socialt bedrageri Resumé Der er foretaget grundige analyser af, hvilken konstruktion der er mest hensigtsmæssig i forhold

Læs mere

Rapport vedr. Køge Kommunes kontrolgruppe 2016

Rapport vedr. Køge Kommunes kontrolgruppe 2016 Rapport vedr. Køge Kommunes kontrolgruppe 2016 Resume. Kontrolgruppens indtægter Det samlede resultat for 2016 viser, at Køge kommunes kontrolgruppe har øget indtjeningen til kommunen med 654.453 kr. fra

Læs mere

Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor Selvbetjening på Udbetaling Danmarks områder.

Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor Selvbetjening på Udbetaling Danmarks områder. Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor på Udbetaling Danmarks områder November 1 Om dette materiale Denne powerpointpræsentation er udarbejdet af Boston Consulting

Læs mere

Servicemål frister for Assens Kommunes besvarelse af henvendelser fra borgerne

Servicemål frister for Assens Kommunes besvarelse af henvendelser fra borgerne UDKAST 14. marts 2007 Servicemål frister for Assens Kommunes besvarelse af henvendelser fra borgerne Assens Byråd har i målsætningerne for vision 2010 for Assens kommune fastlagt, at Assens skal være en

Læs mere

Kommunaludvalget samrådsspørgsmål stillet af Rasmus Prehn (S)

Kommunaludvalget samrådsspørgsmål stillet af Rasmus Prehn (S) Kommunaludvalget 2009-10 KOU alm. del Svar på Spørgsmål 126 Offentligt Talepapir J.nr. 09/02011 Kommunaludvalget samrådsspørgsmål stillet af Rasmus Prehn (S) Svar på spørgsmål O Hvad er ministerens holdning

Læs mere

Årsrapport Helhedsorienteret Sagsbehandling. Kontrol med uretmæssig modtagelse af offentlige ydelser

Årsrapport Helhedsorienteret Sagsbehandling. Kontrol med uretmæssig modtagelse af offentlige ydelser Årsrapport 2012 Helhedsorienteret Sagsbehandling Kontrol med uretmæssig modtagelse af offentlige ydelser Årsresultat for 2012: Årsresultatet for 2012 er samlet Det fremkommer således: Fremadrettede besparelser

Læs mere

Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi

Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi Som led i realiseringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er der enighed om det videre arbejde med en række konkrete digitaliseringsinitiativer.

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008)

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) EMNE ANSVARLIGT SERVICEOMRÅDE Lov om social pension Folkepension 13 Sundheds- og Borgerservice 2 uger Personligt

Læs mere

Vi bekæmper socialt bedrageri

Vi bekæmper socialt bedrageri Vi bekæmper socialt bedrageri Ringsted Kommunes Kontrolgruppe 1 Vi bekæmper socialt bedrageri Hvad er socialt bedrageri Eksempel 1 enlig forsørger, adresseændring Peter og Gitte er gift og har et barn

Læs mere

Notat. Denne evaluering foretages efter knapt 21/2 års arbejde med de nye arbejdsgange.

Notat. Denne evaluering foretages efter knapt 21/2 års arbejde med de nye arbejdsgange. Kontaktcenteret Dato: Januar 2017 Notat Evaluering af ny Folkeregister administration Baggrund Økonomiudvalget besluttede i juni 2014 at etablere en ny Folkeregister administration. Den ændrede administration

Læs mere

Team Kontrol. Team Kontrol har i 2015 bestået af: Michael Christensen Karin Christensen Pia Ankersø Alexandersen Allan Pedersen

Team Kontrol. Team Kontrol har i 2015 bestået af: Michael Christensen Karin Christensen Pia Ankersø Alexandersen Allan Pedersen Årsrapport 2015 Indhold Team Kontrol...3 Samlet resultat:...4 Specifikation af samlet resultat:...4 Projekter:...5 Anmeldelser:...5 Politi...6 SKAT...6 Andre kommuner...6 Ankestyrelsen...6 Udbetaling Danmark...7

Læs mere

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2011 på områder med statsrefusion for Halsnæs Kommune

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2011 på områder med statsrefusion for Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Byrådet Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 E-mail ams@ams.dk www.ams.dk CVR 55568510 EAN 5798000392014 Decisionsskrivelse

Læs mere

Det talte ord gælder. Ministertale ved samråd i Socialudvalget, SOU alm.del Samrådsspørgsmål D

Det talte ord gælder. Ministertale ved samråd i Socialudvalget, SOU alm.del Samrådsspørgsmål D Socialudvalget SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 66 Offentligt Det talte ord gælder Ministertale ved samråd i Socialudvalget, SOU alm.del Samrådsspørgsmål D Da SL offentliggjorde konklusionerne fra deres

Læs mere

Boligstøtte... 2 Den Kommunale Selvbetjening... 2 Borgere under administration... 2 Flytning af indkomster... 3

Boligstøtte... 2 Den Kommunale Selvbetjening... 2 Borgere under administration... 2 Flytning af indkomster... 3 Information fra Udbetaling Danmark til kommunerne Indhold Boligstøtte.... 2 Den Kommunale Selvbetjening... 2 Borgere under administration... 2 Flytning af indkomster.... 3 Familieydelser.... 4 Tilbagebetaling

Læs mere

Holbæk Kommune Økonomi

Holbæk Kommune Økonomi BILAG I økonomiaftalen for 2013 blev det aftalt, at der i KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet fremadrettet ville have fokus på administrationsudgifterne. Økonomi- og Indenrigsministeriet har derfor

Læs mere

Tillæg februar 2016 til lovbogen Social pension august Lov om social pension (førtidspension fra 2003 og folkepension)

Tillæg februar 2016 til lovbogen Social pension august Lov om social pension (førtidspension fra 2003 og folkepension) e Tillæg februar 2016 til lovbogen Social pension august 2015 Pensionslov: nr. 217 af 16/5 1984 om social pension, jf. lovbekendtgørelse nr. 10 af 12/1 2015 senest ændret ved lov nr. 1000 af 30/8 2015

Læs mere

Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi

Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet Fællescenter Økonomi Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet Indledning Årsrapporten 2015 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2015.

Læs mere

Opgavesplit mellem Udbetaling Danmark og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Opgavesplit mellem Udbetaling Danmark og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Punkt 8. Opgavesplit mellem Udbetaling Danmark og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen ift. vejledning af borgerne.. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget

Læs mere

Sådan etablerer vi. Udbetaling Danmark

Sådan etablerer vi. Udbetaling Danmark Sådan etablerer vi Udbetaling Danmark Marts 2011 2 Indhold Forord... 3 Medarbejderhåndtering... 13 Fælles fokus på fastholdelse... 14 Rammerne for Udbetaling Danmark... 4 Udbetaling Danmark i tal... 6

Læs mere

UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION

UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION HVAD ER KMD SOCIAL PENSION? KMD Social Pension KMD Social Pension er et system til håndtering af ydelser vedr. Pensionister og Førtidspensionister. Det er et tidligere kommunalt

Læs mere

Godt på vej mod voksenlivet. Til unge med handicap og deres forældre

Godt på vej mod voksenlivet. Til unge med handicap og deres forældre Godt på vej mod voksenlivet Til unge med handicap og deres forældre Godt på vej mod voksenlivet 18 år, og hva så? Når du fylder 18 år bliver du myndig. Det betyder, at du har nogle andre muligheder, rettigheder

Læs mere

Statusrapport 2014. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag.

Statusrapport 2014. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. Statusrapport 2014 Kontrolgruppen Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning s. 3 3. Ny strategi s. 4 Kontroltrin 3 4. Indsatser i

Læs mere

KVALITETSSTANDARD TILBUD AF BEHANDLINGS- MÆSSIG KARAKTER LOV OM SOCIAL SERVICE 102

KVALITETSSTANDARD TILBUD AF BEHANDLINGS- MÆSSIG KARAKTER LOV OM SOCIAL SERVICE 102 KVALITETSSTANDARD TILBUD AF BEHANDLINGS- MÆSSIG KARAKTER LOV OM SOCIAL SERVICE 102 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og

Læs mere

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter.

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter. Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Digitale blanketter 100% Dato for ansøgning 1. august 2011 Startdato 1. januar 2012 Slutdato 31. december

Læs mere

Afrapportering 2016 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi og IT

Afrapportering 2016 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi og IT Fællescenter Økonomi og IT Indledning Årsrapporten 2016 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2016 Årets arbejde i kontrolgruppen har genereret en fremadrettet besparelse

Læs mere

Effektivisér med standarder. Lær af andre kommuner: Sådan kommer I konkret i mål med at realisere effektiviseringsgevinster

Effektivisér med standarder. Lær af andre kommuner: Sådan kommer I konkret i mål med at realisere effektiviseringsgevinster Effektivisér med standarder Lær af andre kommuner: Sådan kommer I konkret i mål med at realisere effektiviseringsgevinster 1 2 3 Effektivisér med standarder Lær af andre kommuner: Sådan kommer I konkret

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice Oktober 2014 Uge 41 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indhold Tema: Obligatorisk digital selvbetjening... 2 Undtagelsesmodel... 2

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice November 2014 Uge 48 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indhold Tema: Obligatorisk digital selvbetjening... 2 Giv besked til Udbetaling

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere