Bibelløb med aktiviteter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bibelløb med aktiviteter"

Transkript

1 Bibelløb med aktiviteter Ved gennemførelsen af dette bibelløb bliver der en post med en aktivitet til hvert kapitel i Børnebibelen. Til hver post er beskrevet to forskellige forslag til aktiviteten, så man kan vælge, hvad der fungerer bedste lokalt. Indledninger på posterne For at kæde posterne ekstra sammen med Børnebibelens fortællinger, kan den voksne på hver post starte med at læse overskriften og den lille tekst nedenunder, inden børnene bliver instrueret i selve opgaven. Ved hver post fremgår det, hvad man skal bruge til aktiviteten. Men derudover bør de voksne på alle poster have papir og noget at skrive med. Et ur også vil være en fordel men det er kun nogle af posterne, hvor det er en nødvendighed. Alle poster bør maksimalt kunne give det samme antal point, f.eks. op til 10 point. Dermed undgår man, at en enkelt post tæller uforbeholdent meget i løbets resultat. Bemandede eller ubemandede poster? Det er klart bedst med bemanding på posterne, men har man ikke folk nok, kan man lade nogle af posterne være døde poster. Enten med en skriftlig besked til børnene om, hvad de skal lave/medbringe til næste bemandede post (eller til startpunktet, hvis man bruger stjerneløbsformen), eller man kan skifte opgaven ud med et spørgsmål fra Bibelløb med spørgsmål (se under dette på hjemmesiden). I så fald kan man enten udstyre hvert hold med papir og blyant, så de kan notere svaret, eller der kan på posten være et spørgsmålsark, hvert hold kan tage med sig. Løbets længde Løbet er lavet, så hver post skal kunne gennemføres på ca. 5-6 minutter. Altså i alt omkring minutter for selve løbet, når man medtager tiden, der bruges på at komme fra post til post. Dertil kommer opstart og afslutning. Hvis man ikke har så lang tid at bruge på løbet, kan man korte i den maksimale længde af hver post, man kan vælge at bruge færre poster, eller man kan indimellem benytte spørgsmålsposter fra Bibelløb med spørgsmål, da de er hurtigt gennemført. Spørgsmålsposter og aktivitetsposter i samme løb Benytter man spørgsmålsposter og aktivitetsposter i samme løb, bør man sørge for, at der kommer to eller tre spørgsmålsposter lige efter hinanden. De vil i tid svare til én aktivitetspost. Derved undgår man at danne flaskehals med hold, der venter på at komme til ved aktivitetsposten lige efter en spørgsmålspost. Sker det, har man jo ikke vundet nogen tid. God fornøjelse med løbet! Dette bibelløb knytter sig til Børnebibel det med Gud og os (udkommet på Unitas Forlag/KFUM og KFUK i Danmark) og er downloadet fra hvor der er mange flere ideer til brug af materialet. Bibelteksterne i løbet er hentet fra den autoriserede oversættelse, Det Danske Bibelselskab 1992.

2 Post 1: Da Jesus var 12 år Da Jesus var barn, vidste han vidste en masse om Bibelen (altså Det Gamle Testamente). Hvor meget kan I huske? Børnene skal på to minutter nævne så mange historier fra Bibelen, de kan komme i tanker om. Det kan være navnet på en historie (f.eks. David og Goliat eller Jesus gik på vandet ), men det kan også være en hurtig beskrivelse af, hvad beretningen indeholdt (f.eks. drengen, der vandt over den store kæmpe eller dengang Jesus kom vandrende på søen ). Begge dele er OK. Man kan enten vedtage, at for hver tre historier, børnene nævner, får de 1 point men at de stadig højst kan få 10 point. Eller man kan notere antallet af historier, de kommer i tanker om. Når alle hold har været igennem, giver man så det bedste hold maksimumpoint (f.eks. 10 point) og de øvrige point efter, hvor mange historier hvert hold har nævnt. Eksempel: Det bedste hold har nævnt 23 historier. Det næstbedste har nævnt 17, det tredjebedste har nævnt 15, og det fjerdebedste har nævnt historier giver maksimum på 10 point. De øvrige udregnes som f.eks. 17/23 x 10 = 7,4 point, dvs. 7 point og 15/23 x 10 = 6,5 point, dvs. også 7 point og 10/23 x 10 = 4,3 point, dvs. 4 point. Lad børnene svare på følgende spørgsmål og se, hvor mange korrekte svar de giver. Det er OK, at de taler sammen indbyrdes, inden de svarer. A: Hvad hed Jesus' mor? B: Hvad hed Jesus' far på jorden? C: Hvem er egentlig Jesus' far? D: Hvilken by rejste Jesus og hans forældre til, da Jesus var 12 år? E: Hvilken fest ville de fejre i byen? F: Hvor var Jesus henne, da hans forældre ikke kunne finde ham? G: Hvor lang tid gik der, inden hans forældre fandt ham? H: Hvem var sammen med Jesus, da de fandt ham? I: Hvad gjorde hans forældre, da de fandt ham? J: Hvad sagde Jesus til dem? Løsninger: A: Maria. B: Josef. C: Gud. D: Jerusalem. E: Påske (Jødernes påske). F: I templet (i Jerusalem). G: Tre dage. H: Nogle kloge mænd i templet. I: De skældte ham ud. J: Hvorfor ledte I efter mig? Vidste I ikke, at jeg bør være hos min far? Hvert korrekt svar giver 1 point. Der må udvises lidt konduite nogenlunde rigtige svar kan godt tolkes som rigtige eller måske give halve point. Ingenting

3 Begge opgaver kan evt. gennemføres uden bemanding ved at lade børnene selv skrive svarene ned. De kan blive bedt om at tage en seddel, de skal udfylde, med fra posten. Sedlen afleveres ved næste bemandede post eller ved startstedet.

4 Post 2: Jesus blev døbt Jesus blev døbt, og Helligånden kom til ham som en due. Ikke mindst pga. denne beretning er duen i dag blevet et symbol på Helligånden. Lad børnene tegne og klippe en due i karton. Vis dem evt. en tegning af en due, de kan se efter (f.eks. fra clipart i Word). Opgaven går ud på at lave en flot due, men det betyder lige så meget, at børnene samarbejder. Opgaven er egentlig ikke på tid, men af hensyn til løbet kan man sige til børnene, at de maksimalt må bruge 4 minutter på den. Børnene kan evt. tage duen med sig rundt på resten af løbet. Der gives point både for resultatet og for børnenes samarbejde. Hvidt karton Tus/blyant Saks Billede af en due Evt. ur Man kan også bede børnene om at lave en due ud af sammenkrøllet papir, der klipses (eller limes) sammen. Ellers som opgave A. Som ved opgave A. En del hvidt papir Hæftemaskine/lim Billede af en due Evt. ur Begge opgaver kan evt. gennemføres uden bemanding, hvor børnene i stedet skal medbringe duen til næste bemandede post/til startstedet. Bruger man opgave B, bør man i så fald undgå lim (det kan hurtigt gå galt...). Og det vil så naturligvis ikke være muligt at give point for samarbejdet.

5 Post 3: Den venlige fremmede Jesus fortalte en historie om at være god ved andre. I historien var der en mand, der var i nød, og en fremmed kom og hjalp ham og forbandt hans sår. Er I gode til at hjælpe andre? Holdet skal udnævne én til at være den sårede mand. De får at vide, at manden er blevet slået og bløder meget fra hovedet. De øvrige på holdet skal nu forbinde ham (næsen skal naturligvis holdes fri) og bære ham til nærmeste by/kro, dvs. et udpeget sted på posten. Manden er jo hårdt såret og har brug for hjælp hurtigst muligt, så opgaven er på tid. Men samtidig er det heller ikke ligegyldigt, om de forbinder såret ordentligt, inden de flytter ham. Den sårede skal hele tiden spille bevidstløs og må altså slet ikke hjælpe holdkammeraterne undervejs. Der gives point for, hvor godt personens hoved forbindes, for hvor hurtigt, personen når frem til kroen, hvor skånsomt, holdet behandler den sårede og hvor gode, de er til at samarbejde. Elastikbind/andet til at forbinde med Man kan vælge i stedet at lade opgaven gå ud på hurtigst og bedst muligt at lave en båre til manden og fragte ham over en strækning (se under aktiviteten i undervisningsvejledningen, kapitel 3 vejledningen kan downloades på hjemmesiden under Hvordan bruges hæftet? / Download ). Eller man kan kombinere begge opgaver og lade nogle forbinde personen, mens andre laver båren. Der gives point for bårens kvalitet og ellers som ovenfor. To kosteskafter (helst af træ) En rulle snor pr. hold (det er tvivlsomt, at man kan nå at rulle snoren op mellem holdene) Evt. elastikbind/andet til at forbinde med. Disse opgaver kan ikke gennemføres uden bemanding. Brug i stedet posten fra Bibelløb med spørgsmål.

6 Post 4: Jesus gik på vandet Jesus kunne gå på vandet og han kunne få Peter til at gøre det samme. Først da Peter holdt op med at tro på Jesus, sank han i, så Jesus måtte hale ham op af vandet igen. Børnene skal forsøge at gå en næsten umulig strækning uden at falde i. De skal forsøge at balancere på en smal kant, f.eks. fra en planke eller en bænk, der ligger med den lange, smalle side opad. De kan, i første omgang uden støtte, prøve, hvor længe, de kan stå eller gå på den, inden de falder ned/ falder i vandet. Men det er ikke den egentlige opgave og bør derfor hurtigt afbrydes. Bagefter begynder man for alvor. Alle på holdet skal gå over planken, men nu skal de hjælpe hinanden, så den, der står på planken, kan få støtte fra et barn, der går nedenfor ligesom Peter kunne støtte sig til Jesus, da han var røget i. Nu kan de sikkert pludselig gå hele vejen fra den ene ende til den anden eller i hvert fald et godt stykke af vejen. Falder de i, må de hjælpes op igen og gå videre. Og opgaven går ud på, at hele holdet kommer over med færrest fald. Hvis der ikke er lige mange børn på alle hold, må et af børnene på de mindste hold gå to gange over, så alle får lige chancer. Det er naturligvis vigtigt, at planken eller bænken står meget fast, og at der ikke er særlig langt ned til jorden. Der gives point for, hvor få gange børnene ryger ned fra planken. F.eks. kan man starte ved 10 point og sige, at hvert fald trækker et point fra. Dog kan man ikke få under 0 point. Planke/bænk Noget tungt at fastgøre denne med, så den står helt fast Børnene skal se, hvor mange avisbåde, de kan folde af papir og sætte i en balje med vand (jævnfør undervisningsvejledningen, kap. 4). De har 2 minutter til opgaven. Man bør sørge for at vise børnene på forhånd, hvordan man folder en båd, og alle skal have prøvet det, inden uret sættes i gang. Det er også OK, at man hjælper børnene undervejs. Skulle bådene begynde at synke, kan de heldigvis hales op på vandoverfladen igen... Præcis som Peter blev det. Der gives point efter, hvor mange både der kan sættes i søen. Enten så 1 båd giver 1 point (dog maksimalt 10 point) eller efter samme princip som ved første opgave under post 1. A4-papir til at folde både af Opvaskebalje(r) med vand Disse opgaver kan ikke gennemføres uden bemanding. Brug i stedet posten fra Bibelløb med spørgsmål.

7 Post 5: Den lille mand i træet Zakæus kravlede højt op for at se Jesus. Kan I gøre det samme? På forhånd placeres et billede (gerne af Jesus f.eks. klistermærket fra hæftet) oppe på et skjult sted over børnenes egen nå- og se-højde. F.eks. i et træ eller i den udendørs karm af et højtsiddende vindue i kirken. Børnene skal se, hvor hurtigt de kan hjælpe en fra holdet op at se billedet/beskrive det for de andre eller (hvis det er klistermærket til hæftet) tage et eksemplar med ned. I de fleste tilfælde vil det hurtigt være gjort lidt afhængigt af, hvor svær opgaven laves. Man man derfor evt. sige, at billedet ikke skal beskrives, men opgaven er først løst, når alle på holdet har været oppe at kigge. Hvis der ikke er lige mange børn på alle hold, kan man for at det bliver ens for alle sørge for, at de mindste hold sender en person op to gange. Der gives point for hurtighed og samarbejde. Billede af Jesus (evt. klistermærket til hæftet) Et træ/et passende sted med et højtsiddende vindue med karm Børnene skal se, hvor hurtigt de kan få en (eller flere) person(er) hjulpet op i et træ og ned igen. Som før. Et træ kan evt. gennemføres uden bemanding men vælg da noget, børnene ikke skal tage med sig (for så er der måske pludselig ikke nok til alle hold). Holdet kan i stedet skrive ned, hvad der var på billedet eller fortælle det ved næste bemandede post/startstedet. Der gives så kun én pointsats (maksimumpoint) for overhovedet at løse opgaven. kan dårligt gennemføres uden bemanding.

8 Post 6: Kvinden der skulle straffes Da nogle mænd kom med en kvinde, de havde fanget, stillede de en fælde for Jesus. De ville have ham til at sige, at hun skulle dødsdømmes. Men Jesus svarede noget genialt: 'Den af jer, der aldrig havde gjort noget galt, skal kaste den første sten på hende.' Fortæl børnene, at det med at kaste den første sten eller at man ikke skal kaste den første sten er blevet til lidt af et udtryk/en talemåde, næsten en slags ordsprog. Fortæl dem, at der også er mange andre udtryk, der oprindeligt stammer fra Bibelen. Læs nedenstående udtryk/ordsprog op for børnene, ét udtryk ad gangen. I de tilfælde, hvor der både er et udtryk og et direkte bibelcitat, læses begge dele. Lad ganske kort børnene forklare, hvad udtrykkene betyder. De må gerne snakke sammen undervejs. Men de har kun 4 minutter til opgaven, inden de skal videre til næste post. Når tiden er gået, når de ikke at svare på flere spørgsmål og kan dermed ikke få flere point. A: Udtryk: En slange i Paradis eller at en person kan være en slange. (Ud fra 1. Mosebog, 3,1-7) B: Ordsprog (og direkte bibelcitat): Gå til myren, dovenkrop, betragt dens færden og bliv vis. (Ordsprogenes Bog 6, 6) Oversat til moderne sprog: Hvis du er doven, så se på myren. Se hvad den gør og bliv klog. C: Udtryk (og bibelcitat): Der er intet nyt under solen. (Prædikerens Bog 1,9) D: Ordsprog (og direkte bibelcitat): Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje? (Lukas 6,41) E: Udtryk: At noget kan falde i god jord. Ud fra bibelcitatet: Men noget faldt i god jord og gav udbytte. (Markus 4,8) Løsninger: A: En snedig, listig person, der vil gøre andre ondt eller få andre til at gøre ondt. B: Man skal ikke være doven (se på myren, den arbejder altid/bliver ved og ved). C: Det, man snakker om, er blevet gjort/lavet/set før. D: Man ser andres småfejl (og driller måske med dem/gør opmærksom på dem), men sine egne kæmpefejl overser man, og man gør ikke noget ved dem. E: At noget, man siger, bliver taget godt imod af den anden. Hvert rigtigt svar giver 2 point. Hvis børnene svarer delvist rigtigt, kan man give 1 point. Det er fint at være lidt large med pointgivningen her og f.eks. også acceptere, hvis børnene i stedet for at fortælle, hvad udtrykket En slange i Paradis betyder, i stedet begynder at fortælle om Adam, Eva og slangen. Det viser jo bare, at de kan huske bibelhistorien, og det er jo også ganske udmærket. Et tip Flere af disse bibeltekster lægger fint op til, at man kan bygge en afslutning op over dem efter løbet. Nu har man jo skærpet børnenes nysgerrighed. Lad børnene vise scenen med kvinden, Jesus og de mændene. Forklar dem, at de skal vise det, som om det var et foto eller en tegning. Altså et øjebliksbillede,

9 hvor alle står helt stille. Opgaven går ud på i dette øjebliksbillede at vise så meget som muligt fra historien, f.eks.: Jesus sidder og er ved at skrive i jorden med den ene hånd, men kigger op og ser venligt op på kvinden. Et par mænd er ved at gå væk, måske lidt flove. Nogle har måske smidt deres sten på jorden, andre står stadig med dem i hånden og er først lige ved at beslutte sig for at gå. Kvinden står og kigger lidt ned i jorden. Hun tør næsten ikke kigge op på Jesus men har et forundret, lettet udtryk i ansigtet uden at hun helt tør tro på det, der er ved at ske.. Der gives point efter, hvor godt opgaven løses/hvor mange detaljer børnene får med. Nogle sten Begge opgaver kan til nød gennemføres uden bemanding. kan udleveres skriftligt, og holdet kan udfylde et svarark og aflevere det til næste levende post eller ved startstedet. Men pas på! Minikonfirmander/andre børn i 9-10-årsalderen vil have svært ved at svare skriftligt på opgaven. Og for den sags skyld at forstå et par af udtrykkene, hvis de selv skal læse dem. Benyt evt. hellere opgave B eller posten fra Bibelløb med spørgsmål. kan stilles skriftligt med besked om, at børnene skal vise resultatet ved næste levende post eller ved startstedet.

10 Post 7: Den blinde kunne se! Jesus helbredte en blind. Hvor meget, tror I egentlig, synet betyder for os? Denne opgave foregår bedst indendørs. Lav på forhånd en labyrint på gulvet med isolerbånd (malertape kan også bruges, men det kan være svært at få af igen. Almindelig brun pakketape kan ikke anbefales!). Det er vigtigt, at gulvet, man bruger, kan tåle det. F.eks. er et linoleumsgulv velegnet. Labyrinten skal ikke være særlig stor eller indviklet. Et par meter på hver led er nok, og hver bane bør være ca cm. bred. Labyrinten kan f.eks. se sådan ud: Lad et af børnene få bind for øjnene og blive stillet ved indgangen til labyrinten. Nu skal et af de øvrige børn dirigere vedkommende udelukkende ved at fortælle, hvor personen skal gå. Det gælder om at komme gennem labyrinten og ud i den anden side på kortest tid. Men det trækker fra i pointene for hver gang, personen rammer væggen, altså træder på en af stregerne. Der gives point efter kortest tid og færrest gange, der trædes på stregerne. Man kan vælge, at halvdelen af pointene (f.eks. op til 5 point) gives for hastigheden, resten gives for streger. F.eks.: Gennemføres labyrinten under et vist antal minutter, gives der et vist antal point, f.eks. Under 2 minutter: 5 point. Under 3 minutter: 4 point. Under 4 minutter: 3 point. Under 5 minutter: 2 point. Gennemføres labyrinten ikke på under 5 minutter, stopper man opgaven, for at posten ikke skal danne flaskehals. Holdet får så 1 point for at være nået så langt. Stregerne giver point efter følgende skala: Hvis de rammes: højst 3 gange: 5 point. højst 6 gange: 4 point. højst 9 gange: 3 point. højst 12 gange: 2 point.

11 højst 15 gange: 1 point. over 15 gange: 0 point meter isolerbånd eller evt. malertape Saks til at klippe det med Halstørklæde/tørklæde eller andet til at binde for øjnene En blind og en stum skal hjælpes ad. På forhånd laves en bane med forskellige forhindringer, som børnene skal udenom. Dette kan f.eks. være at gå slalum mellem stole, borde, gulvspande og lignende. Børnene skal gå sammen to og to. Er der et ulige antal børn på holdet, må et af børnene gå to gange. I hver tomandgruppe skal den ene være blind, den anden skal være stum. Med andre ord skal den ene have bind for øjnene, den anden skal instrueres i ikke at måtte sige en lyd (det trækker fra i pointene). Når grupperne er klar, vises ruten, børnene skal gå. De blinde vil kun kunne høre, hvad du siger, de stumme vil både kunne høre og se men de vil jo ikke være i stand til at fortælle ekstra detaljer videre til de blinde på forhånd. Bagefter skal børnene ruten igennem, hvor de følges ad to og to med en stum, der forsøger at hjælpe en blind. Opgaven fungerer som et stafetløb, dvs. et par børn skal helt igennem og tilbage at røre næste par, inden disse må begynde. Det gælder om at komme hurtigst igennem og røre forhindringerne færrest gange. Vær opmærksom på, at der kommer lige mange par børn igennem labyrinten for alle hold. Dvs. det hold med flest børn bliver afgørende for alle de øvrige. Hvis der altså er fem personer på ét hold men kun fire på de andre, skal hvert hold sende tre par børn igennem så må nogle gå to gange. Fuldstændigt som ved opgave A her er det bare ikke streger, man træder på, men ting, man rammer. Det vil komme helt af sig selv, at dem, der samarbejder mest, også får flest point. Forhindringer (stole, borde, gulvspande osv.) Bind for øjnene til halvdelen af et hold Disse opgaver kan ikke gennemføres uden bemanding. Brug i stedet posten fra Bibelløb med spørgsmål.

12 Post 8: Påsken hvor Judas forrådte Jesus Jesus spiste jødernes traditionelle påskemåltid med sine disciple. Her gav han dem brød og vin og fortalte, at det var hans krop og blod, som han gav dem: Han skulle dø for deres og for vores skyld. Påsken blev dengang også kaldt De usyrede brøds fest, og brødene, Jesus delte ud, var derfor usyrede, dvs. bagt uden hævemidler. Ligesom fladbrød eller oblater, selvom brødene nok har været en del tykkere end de fleste fladbrød, man kan købe i dag. Jesus vidste allerede ved påskemåltidet, at han skulle dø på korset dagen efter, og man kan vise børnene en oblat/et stykke alterbrød, hvor der som regel er et lille billede af Jesus på korset. Udlever derefter et stykke fladbrød til hvert barn og lad dem bide/spise stykker af fladbrødet, så de til sidst har bidt sig frem til et korsformet brød. Opgaven går ud på at få lavet de flotteste kors af brødene, og man må ikke brække stykker af brødet direkte med fingrene kun ved hjælp af munden. Der gives point efter, hvor flotte korsene er. En pakke fladbrød Evt. en oblat Lad børnene vise scenen med disciplene, der er ved at spise påskemåltid. Forklar dem, at de skal vise det, som om det var et foto eller en tegning. Altså et øjebliksbillede, hvor alle står helt stille jævnfør opgave B til post 6. Det er naturligvis vigtigt ikke at vælge denne type opgave ved både post 6 og 8. Børnene skal vise så meget som muligt fra historien, f.eks.: Jesus og er ved at spise eller måske dele brød ud til disciplene. Judas er enten ved at dyppe i et fad med mad samtidig med Jesus, eller også er han måske på vej ud for at forråde Jesus. Andre disciple ligger udenom og er enten ved at spise, ser på Jesus eller modtager måske det brød, som Jesus er ved at give dem. Der gives point efter, hvor godt opgaven løses/hvor mange detaljer børnene får med. Evt. lidt ting til optrinet (brød, brødkurv eller lignende) kan ikke gennemføres uden bemanding. kan evt. stilles skriftligt med besked om, at børnene skal vise resultatet ved næste levende post eller ved startstedet.

13 Post 9: Jesus blev taget til fange Jesus blev taget til fange, men Peter forsøgte at hjælpe og beskytte ham. Børnene skal med ekstremt kort forberedelsestid opføre scenen fra Getsemane Have som et lille skuespil. Uden kostumer, ellers tager det for lang tid. Men man kan vælge at have sværd til Peter og vagterne. Man bør hjælpe børnene med at fordele rollerne og snakke med dem om, hvordan de vil lave stykket. Der er tre muligheder: Et barn læser eller genfortæller beretningen, mens de andre opfører den (med eller uden lidt replikker). Børnene opfører scenen som teater med små replikker. Hele scenen opføres som et mimespil helt uden ord. Derefter får børnene ca. 1-2 minutter til at prøve, mens man sørger for at gå lidt på afstand og så er der premiere!!! Med den voksne som tilskuer. Der gives point efter børnenes præstationer. Børnebibelen, som børnene kan kigge i/evt. læse op fra. Evt. nogle legetøjssværd Peter var Jesus' ven, og han forsøgte at hjælpe ham, da det så skidt ud. Børnene skal på 4 minutter nævne flest mulige mange måder, dé kan hjælpe déres venner/klassekammerater på. Der gives point efter, hvor mange (seriøse) forslag børnene kommer med. Men da de forhåbentlig nævner mange, skal der 5 forslag til hvert point. Husk ikke at give over maksimum-point, heller ikke selvom børnene kommer med ekstra mange gode forslag. Begge opgaver kan gennemføres uden bemanding dog vil især den første give visse vanskeligheder. kan udleveres skriftligt med besked om at vise resultatet ved næste levende post/startstedet. Men der er en risiko for, at børnene bruger alt for lang tid på opgaven. kan også stilles skriftligt, hvor børnene skal nedskrive flest mulige forslag, mens de går til næste bemandede post/startstedet. Dog bør pointgivningen i så fald være anderledes (måske ligefrem 1 forslag = 1 point), da de ikke vil få skrevet nær så mange forslag ned, som de vil kunne nå at sige.

14 Post 10: Korsfæstelse, død og opstandelse Jesus døde for vores skyld. Og han overvandt døden og opstod af graven! Giv børnene en god portion legoklodser. De får nu til opgave at bygge dels korsfæstelsen, dels opstandelsen (kvinderne ved den tomme grav) i lego. Evt. kan man vælge at lave forskellige opgaver til de forskellige hold, så nogle bygger korsfæstelsen, andre bygger opstandelsen, andre igen himmelfarten, og måske kan man gå lidt videre og lade et fjerde hold bygge pinseberetningen (hvis børnene har hørt den, naturligvis). Eller man kan gå den modsatte vej og bygge tilfangetagelsen og evt. påskemåltidet. Efter løbet kan man lave en udstilling, hvor holdene forklarer hinanden, hvad de har bygget og måske kan udstillingen blive stående, så de almindelige kirkegængere også kan få lov at se den? Der gives point efter såvel samarbejdet som resultatet. Legoklodser så mange som muligt Hvis børnene har hørt pinseberetningen, kan man med henvisning til denne lave en anden, sjov opgave: At alle skal fortælle om Jesus i munden på hinanden! Hele holdet får til opgave at fortælle noget fra Børnebibelen. Gerne et afsnit pr. person. Alle skal stå på en række med lidt afstand til hinanden. De må gerne have Børnebibelen at kigge i for at huske historierne bedre, hvis de vil. Og de er mere end velkomne til at bruge armbevægelser/hele kroppen, når de fortæller. Opgaven er både en øvelse i at fortælle, at holde koncentrationen og ikke at tromle hinanden. Børnene bør på forhånd vide, at det sidste vil koste point. Nu får børnene et par minutter til at fortælle af hjertens lyst! Man stopper dem bare, når det er passende. Der gives point efter, hvor engagerede børnene er i opgaven, og der trækkes fra i pointene, hvis nogle ikke respekterer de andre/forsøger på bare at overdøve dem. Helst en Børnebibel til hvert barn på holdet Den første opgave kan evt. gennemføres uden bemanding, den anden er vanskeligere men ikke helt umulig. kan udleveres skriftligt med besked om at medbringer resultatet ved næste levende post/startstedet. Men det er vigtigt, at børnene tager resultatet med sig. Ellers kan man risikere, at nogle ikke kan dy sig for at ødelægge/pille ved/bruge legoklodser fra de forrige holds værker. kan også stilles skriftligt med besked om kort at øve sig og vise resultatet på næste levende post/på startstedet.

Bibelløb med spørgsmål

Bibelløb med spørgsmål Bibelløb med spørgsmål Ved gennemførelsen af dette bibelløb bliver der et spørgsmål til hvert kapitel i Børnebibelen. Ubemandede poster Løbet lægger op til poster uden bemanding, hvor børnene i stedet

Læs mere

MENNESKESØNNEN Kapitel 1. Hvad er kristendommens symbol? Hvorfor blev det dette symbol? I hvilken by blev Jesus født?

MENNESKESØNNEN Kapitel 1. Hvad er kristendommens symbol? Hvorfor blev det dette symbol? I hvilken by blev Jesus født? MENNESKESØNNEN Kapitel 1 Hvad er kristendommens symbol? Hvorfor blev det dette symbol? I hvilken by blev Jesus født? Hvad viste sig på himlen, da Jesus blev født? Hvem kom for at fejre hans fødsel? Hvordan

Læs mere

Jesus blev ikke længe i Betania. Han skulle til Jerusalem for at deltage j påskefesten, hvor jøderne fejrer, at de blev befriet fra deres fangenskab

Jesus blev ikke længe i Betania. Han skulle til Jerusalem for at deltage j påskefesten, hvor jøderne fejrer, at de blev befriet fra deres fangenskab Jesus besøger en mand ved navn Lazarus og søstrene Martha og Maria. De bor i Betania. Martha er i køkkenet og Jesus spiser sammen med sine disciple. Maria hjælper ikke til. I stedet for tager hun en meget

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb 240 - Dig være ære 448 Fyldt af glæde 236 - Påskeblomst 224 Stat op min sjæl Nadververs: 245 v, 5 Opstandne herre du vil gå 218 Krist stod op af døde Jeg

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Jeg bygger kirken -3

Jeg bygger kirken -3 kirken - Bøn og fællesskab Mål: Kirken forbindes ofte med en bygning, men kirken er meget mere end det. Kirken består af mennesker. Kirken er til for, at vi kan have fællesskab med Gud og med hinanden.

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN

Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN 2. Påskedag 2015, Hurup og Gettrup Lukas 24, 13-35 Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN Har du oplevet, at det hele bare er gået i stå? Det, som du sådan havde regnet

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 15-04-2017. Tekst: Markus 16,1-8. På en rejse i Etiopien kom vi til en by ved navn Lalibela. Den er kendt for de helt specielle kirker, som der er mange af i og rundt om byen. Byen blev skabt

Læs mere

Vejledning til Mød de bibelske personer

Vejledning til Mød de bibelske personer Vejledning til Mød de bibelske personer Hver post på løbet bør svare til et (eller evt. to) kapitler i Børnebibelen. Hvert sted finder børnene en eller gerne to af personerne (udklædte voksne), der har

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Ja, påskens budskab er et ord om, hvad der aldrig sker på jord, og det et ord helt stillet blot og værgeløst mod verdens spot.

Ja, påskens budskab er et ord om, hvad der aldrig sker på jord, og det et ord helt stillet blot og værgeløst mod verdens spot. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 3. SEPTEMBER 2017 12. SETRIN AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 BRAHETROLLEBORG KL. 14 Tekster: Sl. 115,1-9; 2. Kor. 3,4-9; Mark. 7,31-37 Salmer: 28,309,443,388,10 Ja, påskens budskab

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske.

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske. 1 Prædiken til konfirmation 4. maj kl. 9.45 & 11.00 751 Gud ske tak og lov 557 Her vil ties udvalgte vers 17 Altmægtige og kære Gud udvalgte vers 439 O, du Gud lam 70 Du kom til vor runde jord 4. maj 11.00

Læs mere

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen Læs 1 Joh. 4,4 Maria Magdalene havde fået hjælp af Jesus, og nu levede hun med ham, som Herre i sit liv. Hvorfor bliver man nødt til at vælge mellem Jesus eller djævelen? Læs Matt 6,24 Hvad betyder det

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Kristi liv. Det tror vi

Kristi liv. Det tror vi Studie 1 Guds ord 9 Åbne spørgsmål Har du nogensinde skullet sende en besked til en anden, hvor det ikke er lykkedes pga. en kommunikationsfejl? Hvordan føltes det? Del historien. Forestil dig, at du har

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644. Åbningshilsen

2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644. Åbningshilsen 1 2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644 Åbningshilsen Vi er kommet til anden søndag i fasten. For at det kan blive forår, må vi gennemleve

Læs mere

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret Tip rigtige om Menneskesønnen kapitel - Hvad er kristendommens symbol? ) slangen X) lyset ) korset Jesus bliver født i ) Jerusalem X) Betlehem ) Nazaret Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel.

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne.

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Palmesøndag Kirkerummet Palmegrene til at vifte med/lægge foran Jesus Et æsel, palmer, en kappe til Jesus Fortæl

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

2. påskedag. Salmevalg

2. påskedag. Salmevalg 2. påskedag Salmevalg Tag det sorte kors fra graven Jesus lever, graven brast Opstandne Herre, du vil gå Hvad er det at møde den opstandne mester Tænk, at livet koster livet Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

IBELCAMPING Bibeltimer 2013

IBELCAMPING Bibeltimer 2013 BØRNEHÆFTE IBELCAMPING Bibeltimer 2013 tema Her er Dit liv, Paulus Jesus til alle Dette hæfte tilhører: Tema: Jesus kalder os til at følge ham Som lyn fra en klar himmel (Paulus kaldelse) Bibelord Jesus

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

GPS 12-16. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt.

GPS 12-16. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt. GPS 12-16 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m.fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 12: Josef - yndlingsbarnet Nøglesætning: Gud har en plan for dit

Læs mere

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. februar 2014 Kirkedag: 4.s.e.H3K/B Tekst: Matt 14,22-33 Salmer: SK: 720 * 447 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 LL: 720 * 23 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 Jesus

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

ibelong Er vi fælles om at være alene?

ibelong Er vi fælles om at være alene? ibelong Er vi fælles om at være alene? Formål: Teenagerne skal se, at de ikke står alene midt i deres liv med både op- og nedture. De er en del af et kristent fællesskab på flere måder. Forslag til programforløb:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Bibel-ludo. Herning Søndre og Nordre provstier Projekt: Så går vi op til Jerusalem LBJ

Bibel-ludo. Herning Søndre og Nordre provstier Projekt: Så går vi op til Jerusalem LBJ Ludo med Bibel-spørgsmål. Savner du en ide til hvad du kan lave en kold regnvejrsdag er der her et forslag. Hvad med en gang ludospil med spørgsmål fra Bibelen? Men inden du kan komme i gang med at spille

Læs mere

Jesus Guds gave til os -4

Jesus Guds gave til os -4 Jesus Guds gave til os -4 Freds Fyrste Mål: Fortæl børnene, at Jesus er Guds gave til os. Han er ikke kun en lille baby, han er også en Fyrste/Konge. Jesus Rige er et Rige af fred. I hans fredsrige skal

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

bøn Fælles bilag id: M447 besøg Side 97 soendagsskoler.dk

bøn Fælles bilag id: M447 besøg Side 97 soendagsskoler.dk Side 97 Side 98 Side 99 Side 100 løb Løb med de 5 B er Ide: Løbet består af 6 poster. Hvilket hold får først samlet illustrationerne på de 5 B er+ en illustration på troen? Holdet gør sig fortjent til

Læs mere

I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, Amen. En fremmed kommer til byen.

I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, Amen. En fremmed kommer til byen. Påskesøndag, 31.marts, Domkirken, kl.10.00 Salmer: 224, 218, 239 // 236, 234; altergang 227 Tekster: Mark. 16,1-8 Ingen dåb; altergang rit c, O du Guds lam v.1 efter helligsang I Faderens og Sønnens og

Læs mere

Hvordan kommer man i Himlen?

Hvordan kommer man i Himlen? Hvordan kommer man i Himlen? Opgave Giv teenagerne nogle få minutters stilhed til at tænke over følgende spørgsmål: Hvis du kunne gå hen til Jesus og stille ham ét spørgsmål, som han straks ville svare

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke.

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Korsvar Jesus tog de tolv til side og sagde til dem:»se, vi går op til Jerusalem, og

Læs mere

Studie 12 Menigheden 70

Studie 12 Menigheden 70 Studie 12 Menigheden 70 Åbne spørgsmål Enten/eller Er menighedens primære formål at skabe rammer for, at troende kan vokse eller at fokusere på at nå ikke-troende? Vis, hvor du tror, din menighed er, på

Læs mere

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv?

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv? Opgave 1 Jesus udvalgte sig 12 disciple som fulgte ham mens han vandrede på jorden og senere rejste de ud i verden for at fortælle evangeliet videre. Find navnene Jesu 12 disciple: Bonusspørgsmål: Hvad

Læs mere

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke Tema: Gud blev menneske for vores skyld Salmer: 751, 60; 157, 656 754, 658, 656; 157, 371 Evangelium: Joh. 5,1-15 B.E. Murillo (1670): Helbredelsen af den

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Gud er min far -1 Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Mål: Børnene ser Guds egenskaber som far: kærlig, tilgivende, givende og omsorgsfuld og børnene lærer nye måder at prise Gud på

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Vi forklarer børn, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Ham tilhører alt for altid! Vi fortæller

Læs mere

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig!

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig! Skærtorsdag Sig det ikke er mig! Matthæus 26, 17-30 fra DNA Disciplene har lige sat sig til bords med Jesus, for at spise et festmåltid sammen. Det er højtid. Alle er fyldt med festglæde. Jesus rejser

Læs mere

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen.

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen. 1 Konfirmationer 2012. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: Sl. 8 og Joh. 10.11-16.... Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25)

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 4 Nu kan jeg se! Ugens tekst og referencer: Joh 9,1-38. Den store Mester, kap. 51. Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) Hovedformålet er,

Læs mere

Prædiken til 12. s. e. trin kl. 10.00 og Engesvang. Dåb.

Prædiken til 12. s. e. trin kl. 10.00 og Engesvang. Dåb. 1 Prædiken til 12. s. e. trin kl. 10.00 og Engesvang. Dåb. 749 I østen stiger solen op 448 fyldt af glæde 396 Min mund og mit hjerte 443 Op til Guds hus vi gå Knud Jeppesen 468 v. 45 af O Jesus på din

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Tekster: Sl 118,13-18, 1 Pet 1,3-9, Matt 28,1-8. Salmer: 236, 218, 227, 224, 438, 223.5-6, 408

Tekster: Sl 118,13-18, 1 Pet 1,3-9, Matt 28,1-8. Salmer: 236, 218, 227, 224, 438, 223.5-6, 408 Tekster: Sl 118,13-18, 1 Pet 1,3-9, Matt 28,1-8 Salmer: 236, 218, 227, 224, 438, 223.5-6, 408 Der er ingen af evangelisterne, der har set Jesus stå op fra de døde. Der var heller ingen af disciplene der

Læs mere

Med Jesus i båden -1

Med Jesus i båden -1 Med Jesus i båden -1 Jesus kalder Mål: At give børn en forståelse for, at Jesus kalder på dem og ønsker, at de skal følge ham i deres liv. Tekst: Mark. 1, 14-20 + Luk. 5, 1-11 (Jesus kalder sine disciple).

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

IBELCAMPING Bibeltimer 2012

IBELCAMPING Bibeltimer 2012 JUNIORHÆFTE IBELCAMPING Bibeltimer 2012 TEma jesus er ved Genesaret sø Dette hæfte tilhører: Jesus fra Kapernaum...hvem er du? 1 Spørgekasse: - Hvor bosatte Jesus sig? - Hvordan kan vi se, at Jesus var

Læs mere

Palmesøndag 20. marts 2016

Palmesøndag 20. marts 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Kristus kommer Salmer: 176, 57; 68, 59 Evangelium: Joh. 12,1-16 "Det forstod hans disciple ikke straks", hørte vi. De kunne først forstå det senere. Først efter påske og pinse,

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Børnene må høre, at Jesus ikke holder nogen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Jesus ønsker

Læs mere

Tro og etik. Ærlighed

Tro og etik. Ærlighed Tro og etik Ærlighed Målgruppe: Spejdere Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Ærlighed - niveau 3 - trin for trin Idéen med at beskæftige sig med ærlighed, og ikke mindst uærlighed, er at

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække.

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 18. august 2013 kl. 10.00 Lilian Høegh Tyrsted Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. Salmer. DDS 749 I østen stiger solen op DDS 448 Fyldt af

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere