Vejledning til egu-bonusordningen 2017 Angivelse af data i portalen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til egu-bonusordningen 2017 Angivelse af data i portalen"

Transkript

1 Vejledning til egu-bonusordningen 2017 Angivelse af data i portalen Af Flemming Madsen, april 2017 Denne vejledning henvender sig til egu-vejledere og angår ændringer i eguportalens brugergrænseflade i januar 2017 som følge af egubonusordningen, der trådte i kraft pr Vejledningen supplerer brugervejledningen til egu-portalen og beskriver ændringer i egu-portalen i versionerne Indholdsfortegnelse Egu-bonusordningen Bonusbeløbets størrelse i løbet af de første 588 praktikdage Opsætning og udbetaling Ajourfør Mine oplysninger aht. udbetalingsmeddelelse... 3 Egu-portalens felter til bonusordningen Praktik i virksomhed Antal ikke-bonusgivende dage i perioden Alternativt SE-nr Indgåelsesdato (underskriftdato) Praktikaftale gennemført (udløser bonus) Praktikaftale afbrudt Virksomhed uforskyldt i afbrydelse (udløser bonus) Skoleophold Ophævelse af praktikaftale Gennemgang af uddannelsesplaner oprettet før maj Eleven skal have en egu-vejleder under Stamdata Ajourfør Mine oplysninger aht. udbetalingsmeddelelse Indgået praktikaftale er en betingelse for udbetaling Angivelse af udløser bonus er en betingelse for udbetaling Alle uddannelsesplanens elementer skal have start- og slutdato Orlovsperioden må ikke overlappe andre perioder Stedsangivelse på perioder er en betingelse for udbetaling... 15

2 Side 2 af Gyldigt cpr-nummer er en betingelse for udbetaling Alle cpr-numre skal have tilknyttet elevens navn og adresse Tjek om en ikke-nyoprettet elev har en uddannelsesplan Slet fejloprettede dubletter af uddannelsesplaner Dubletter af uddannelsesplaner og indberetning til Ungedatabasen Support Egu-bonusordningen Den trådte egu-bonusordningen i kraft. Bonusordningen medfører udbetaling af bonus til private arbejdsgivere, der ansætter elever i erhvervsgrunduddannelse, når visse betingelser er opfyldt. Disse betingelser fremgår af Bekendtgørelse om udbetaling af bonus til private arbejdsgivere, der ansætter elever i erhvervsgrunduddannelse (egu-bonusordningen). Udbetaling af bonus administreres af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) og sker automatisk. Bonusordningen løber fra Første udbetaling vil finde sted i foråret 2017 for de praktikaftaler, der er indgået fra og frem. Herefter vil udbetaling ske automatisk, når en elev afslutter en aftalt praktikperiode. Virksomhederne modtager en standardadvisering om udbetaling fra AUB i virksomedens e-boks. Her vil kontaktoplysningerne på elevens egu-vejleder fremgå. Virksomheden kan herefter logge ind at se detaljerne på Virk.dk. AUB kan kontaktes på tlf Bonusbeløbets størrelse i løbet af de første 588 praktikdage Egu-bonusordningen gælder kun for private arbejdsgivere, hvis udgifter er dækket med mindre end 50 % offentlige tilskud. Kun de første 588 praktikdage af egu-uddannelsen kan give bonus. Bonusbeløbet er 68 kr. pr. kalenderdag eller op til kr. pr. erhvervsgrunduddannelse. En virksomheds bonusbeløb for en praktikperiode beregnes som 68 kr. multipliceret med det opgjorte antal praktikdage. Der kan højst udbetales bonus for en samlet praktikuddannelsestid på 588 praktikdage i en elevs samlede erhvervsgrunduddannelse, regnet fra uddannelsens begyndelsesdag.

3 Side 3 af 20 I beregningen af maksimum medtælles også praktikperioder hos arbejdsgivere, som ikke er bonusberettigede. Det vil sige praktikperioder hos en offentlig virksomhed tæller med i beregningen af de 588 dage, men praktikperioden kan ikke udløse bonus. Praktik på værkstedsskole tæller dog ikke med. Hvis en kalenderdag indgår i flere praktikperioder, bliver den pågældende kalenderdag delt ligeligt mellem de berettigede arbejdsgivere. En uge tæller som 7 dage, hvor også weekenden eller andre fridage i praktikperioden er bonusgivende. 1.2 Opsætning og udbetaling Bonusbeløbet bliver beregnet ud fra dit arbejdssteds opsætning af praktikperiodens længde i egu-portalen minus antal hele skoledage. Disse data sendes til AUB én gang om ugen natten til tirsdag, der snarest herefter udbetaler bonus til virksomheden, hvis praktikperioden er afsluttet. Det er derfor vigtigt, at dine elevers praktikstatus er ajourført med registreringer for gennemførte og afbrudte praktikaftaler hver mandag, når din arbejdsdag slutter. Du kan således redigere frit i opsætningen fra tirsdag morgen til afslutningen af den efterfølgende mandag. Hvis du opdager og retter en fejl i opsætningen, vil AUB få besked om dette den efterfølgende tirsdag. Hvis en privat virksomhed har fået udbetalt for meget bonus pga. af en fejl i opsætningen i egu-portalen, vil virksomheden blive mødt af et krav om tilbagebetaling af for meget udbetalt bonus fra AUB. 1.3 Ajourfør Mine oplysninger aht. udbetalingsmeddelelse Virksomhederne modtager en standardadvisering om udbetaling fra AUB i virksomedens e-boks. Her vil kontaktoplysningerne på elevens egu-vejleder fremgå. Virksomheden kan herefter logge ind at se detaljerne på Virk.dk. Derfor er det vigtigt, at dine oplysninger som egu-vejleder er ajour. Eleven skal således også være tilknyttet en egu-vejleder under elevens Stamdata. Under menulinjens Administration finder du som egu-vejleder Mine oplysninger. De felter, som er obligatorisk at udfylde, er følgende: Navn (For- og efternavn) Tlf.nr. 1 (8 cifre uden mellemrum) (En mailadresse, som er tilknyttet dit arbejdssted)

4 Side 4 af 20 Oplysningerne skal bruges, hvis en privat virksomhed der har en af dine elever har behov for at kontakte dig eller dit arbejdssted med spørgsmål til bonusudbetalingens størrelse. 2 Egu-portalens felter til bonusordningen Til egu-bonusordningen findes felter i elementerne Praktik i virksomhed og Skoleophold i uddannelsesplanen, der skal udfyldes før udbetaling kan finde sted. Blanketten P13 Ophævelse af praktikaftale indlæser desuden nogle af felternes input fra brugergrænsefladen Praktik i virksomhed, når du udskriver den. 2.1 Praktik i virksomhed Det er en betingelse for udbetaling af bonus, at der er indgået en skriftlig praktikaftale, der er udformet i overensstemmelse med den formular, der fremgår af bilaget i Bekendtgørelse om erhvervsgrunduddannelse nr. 704 af Praktikaftalen kan udskrives for en elev direkte fra egu-portalen fra elementet 'Praktik i virksomhed' under Udskrifter. Uddannelseselementet Praktik i virksomhed har følgende felter, du skal tage stilling til: Antal ikke-bonusgivende dage i perioden Alternativt SE-nr. Indgåelsesdato (underskriftdato) Praktikaftale gennemført (udløser bonus) Praktikaftale afbrudt Virksomhed uforskyldt i afbrydelse (udløser bonus)

5 Side 5 af Antal ikke-bonusgivende dage i perioden I feltet Antal ikke-bonusgivende dage i perioden skal du angive det samlede antal af ikke-bonusgivende dage i praktikperioden. Perioden, hvor eleven er i praktik i en virksomhed, gøres op i kalenderdage. Dvs. en uge tæller som 7 dage, hvor også weekenden eller andre fridage i praktikperioden er bonusgivende. Ved praktik i en privat virksomhed udgør antallet af ikke-bonusgivende dage i perioden som regel dage, hvor eleven udelukkende har haft andre eguaktiviteter end virksomhedspraktik, fx været på et skoleophold eller i praktik på værkstedsskole, der ligger samtidig med (eller er en del af) praktikperioden. Praktik i en virksomhed i løbet af en kalenderdag gør dagen bonusgivende. Selv hvis eleven har været i praktik i blot kort tid i løbet af dagen, og fulgt et skoleophold i langt det meste af dagen, tæller dagen som en bonusgivende praktikdag.

6 Side 6 af 20 Dage, hvor eleven udelukkende har været på skoleophold, er praktikstedet ikke berettiget til egu-bonus. Disse dage skal trækkes fra dagene i den samtidige praktikperiode. Du skal først have angivet hele dage med undervisning i feltet Antal hele skoledage i perioden på elementet Skoleophold. Disse vises på indholdsoversigten på uddannelsesplanen som Antal hele skoledage. Når perioden for Praktik i virksomhed er forbi, tælles alle hele skoledage fra alle de samtidige skoleophold sammen og angives i elementet Praktik i virksomhed i feltet Antal ikke-bonusgivende dage i perioden. Offentlige virksomheder er ikke berettiget til egu-bonus. Det er alligevel meget vigtigt, at antallet af ikke-bonusgivende dage i praktikperioder i offentlige virksomheder også indtastes i egu-portalen. Årsagen er, at praktikperioder i offentlige virksomheder tæller med i maksimumsgrænsen på 588 praktikdage i en elevs samlede egu-forløb. Hvis de ikke-bonusgivende dage for offentlige virksomheder mangler at blive indtastet, vil de ikke-bonusgivende dage komme til at tælle med i maksimumsgrænsen på 588 praktikdage. Hvis en elev har hele skoleuger i praktikperioden, så skal lørdage og søndage ikke tælles med i antallet af ikke-bonusgivende dage. Dvs. hvis eleven er på skole mandag til og med fredag, så betragtes lørdag og søndag som praktikdage, der kan give bonus. Hvis en ferieperiode med skoleydelse er inkluderet i en praktikperiode, skal dagene med skoleydelse i ferieperioden registreres som ikke-bonusgivende dage under den pågældende praktikperiode Alternativt SE-nr. Alle registrerede virksomheder har et CVR-nummer, samt mindst et P- nummer. Dertil har nogle virksomheder mindst ét SE-nummer. Et SEnummer er at betragte som et undernummer til et CVR-nummer til udbetaling af bonus og refusion. Et SE-nummer kaldes også et lønnummer.

7 Side 7 af 20 I elementet Praktik i virksomhed indlæses virksomhedens CVR-nr. og eventuelle SE-nummer (lønnummer) sammen med virksomhedens navn og adresse i feltet Virksomhed. I feltet Alternativt SE-nr. kan du angive det 8-cifrede SE-nummer (lønnummer), som virksomheden selv oplyser, at den ønsker at benytte til udbetaling af egu-bonus fra AUB. Hvis feltet er tomt, udbetaler AUB til det SE-nr., der eventuelt fremgår oppe i feltet Virksomhed. Hvis dette også er tomt, benytter AUB virksomhedens CVR-nr. til udbetaling af egu-bonus til virksomheden. Hvis ikke du kender til et SE-nummer for virksomheden, skal du blot efterlade feltet tomt. Input i feltet Alternativt SE-nr. indlæses automatisk i udskriften Ophævelse af praktikaftale I feltet angiver du en mailadresse til virksomheden. Den vil blive automatisk indlæst i Ophævelse af praktikaftale, hvis praktikopholdet bliver afbrudt inden gennemførelse Indgåelsesdato (underskriftdato) I datofeltet Indgåelsesdato (underskriftdato) angiver du datoen for praktikaftalens indgåelse. Indgåelsesdatoen er den seneste dato, hvor en af parterne (virksomhed, elev eller værge) har underskrevet praktikaftaleformularen i formularens afsnit 8. Hvis eleven møder op på startdatoen for praktikaftalen, uden at praktikaftalen er formaliseret og underskrevet af alle parter, vil startdatoen blive betragtet som indgåelsesdatoen i AUBs vurdering af, om virksomheden er berettiget til bonus. Forklaringen er, at det betragtes som en mundtligt indgået aftale når eleven er startet, selvom praktikaftalen ikke formelt er underskrevet endnu.

8 Side 8 af 20 Indgåelsesdatoen for hver praktikaftale skal ligge indenfor perioden Hvis indgåelsesdatoen ligger uden for denne periode, er den pågældende praktikaftale ikke omfattet af egu-bonusordningen. Hver praktikaftale får sin egen indgåelsesdato (= underskriftsdato) og praktikaftalens startdato må ikke ligge senere end 3 måneder fra indgåelsesdatoen (underskriftsdatoen). Ellers mister virksomheden retten til egu-bonus for den pågældende praktikaftale. Hvis der i perioden indgås en ny praktikaftale efter en orlovsperiode, vil denne praktikaftale også være omfattet af egubonusordningen Praktikaftale gennemført (udløser bonus) Der udbetales bonus, når en elev har afsluttet en praktikperiode, og du har markeret praktikperioden som gennemført i egu-portalen. Dette gøres med en markering i check-boxen Praktikaftale gennemført (udløser bonus). Praktikaftalens afslutningsdag er den sidste kalenderdag i praktikperioden, som angivet i praktikaftalen og praktikelementet i egu-portalen. Det er uden betydning, om eleven fysisk er på arbejde den pågældende afslutningsdag, fx kan praktikperioden udløbe med udgangen af en måned, hvor sidste dag er en søndag, og eleven holder fri. Bonus udbetales efter en afsluttet praktikperiode. Hvis du fx opretter elementet Praktik i virksomhed som en 2-årig praktikperiode i egu-portalen, der er identisk med uddannelsesplanens 2-årige periode, vil virksomheden først få udbetalt bonus, når hele perioden er afsluttet. Virksomheden kan imidlertid vælge at dele praktikaftalen op i fx 4 perioder af ½ års varighed for at få bonus hvert halve år. Hvis praktikaftalen opdeles i 4 praktikperioder, skal der oprettes 4 elementer af typen Praktik i virksomhed med hver sin praktikaftale i egu-portalen. Der skal altså udskrives, udfyldes og underskrives 4 separate praktikaftaler én for hver praktikperiode. Ved opdeling i flere separate praktikaftaler, skal hver praktikaftale overholde kravet om, at praktikaftalens indgåelsesdato skal ligge indenfor perioden Desuden må den separate praktikaftale ikke starte senere end 3 måneder fra indgåelsesdatoen, da virksomheden ellers mister retten til egu-bonus (jf. punkt 2.1.4).

9 Side 9 af 20 Hvis en kalenderdag indgår i flere praktikperioder, bliver bonus for den pågældende kalenderdag delt ligeligt mellem de berettigede arbejdsgivere Praktikaftale afbrudt Hvis egu-eleven afbryder sin praktik før planlagt, angiver du afbrudsdatoen i datofeltet Praktikaftale afbrudt. Dette skal du gøre, både når eleven udelukkende afbryder den igangværende praktikaftale, og når eleven samtidig afbryder hele sin egu-uddannelse Virksomhed uforskyldt i afbrydelse (udløser bonus) I blanketten Ophævelse af praktikaftale er der et underskriftsfelt, hvor arbejdsgiveren på tro og love kan skrive under på, at afbrydelsen er sket af årsager, som ikke kan henregnes til arbejdsgiverens forhold. Årsagen kan være en uforudset situation i forhold til den planlagte praktik, fx elevens udeblivelse fra praktikken, et opstået behov for orlov, uddannelsesafbrud eller lignende. Check-boxen Virksomhed uforskyldt i afbrydelse (udløser bonus) skal markeres med et flueben i elementet 'Praktik i virksomhed', hvis arbejdsgiveren har underskrevet tro- og love-erklæringen i Ophævelse af praktikaftale. Med din markering angiver du således, at praktikstedet ikke har medvirket til, at eleven stopper sin virksomhedspraktik før tid. Markeringen er vigtig for at AUB automatisk kan afgøre, om en afbrudt praktikaftale kan give ret til egu-bonus. Ophævelse af praktikaftale kan udskrives for en elev direkte fra egu-portalen fra elementet 'Praktik i virksomhed' under Udskrifter. 2.2 Skoleophold Uddannelseselementet Skoleophold har et felt, Antal hele skoledage i perioden. I dette felt skal du angive, hvor mange dage under skoleopholdet eleven udelukkende har været på skole uden at møde i praktik.

10 Side 10 af 20 Antallet af dage skal bruges til at beregne antallet af ikke-bonusgivende dage i praktikperioder, hvor elever dels er i praktik og dels på skoleophold. Bemærk, at du blot skal angive dage med undervisning i feltet Antal hele skoledage i perioden på elementet Skoleophold, dvs. som regel maks. fem på en uge. Lørdage og søndage uden undervisning indgår nemlig i beregningen af antallet af dage i den samtidige praktikperiode. Dvs. de er bonusgivende, selvom eleven hverken er på skole eller på arbejde, men holder fri i weekenden. Når perioden for Praktik i virksomhed er forbi, tælles dagene fra de samtidige skoleophold sammen og angives i elementet Praktik i virksomhed i feltet Antal ikke-bonusgivende dage i perioden. Antallet af de dage, du angiver i feltet Antal hele skoledage i perioden på Skoleophold, vil fremgå af indholdsoversigten på elevens uddannelsesplan. 2.3 Ophævelse af praktikaftale Hvis en elev afbryder praktikforløbet, kan egu-bonus udbetales for en afbrudt praktikaftale, hvis arbejdsgiveren på tro og love erklærer, at afbrydelsen er sket af årsager, som ikke kan henregnes til arbejdsgiverens forhold. Dette kan ske via blanketten Ophævelse af praktikaftale, der ligeledes kan udskrives direkte fra egu-portalen fra elementet 'Praktik i virksomhed'.

11 Side 11 af 20 Blanketten Ophævelse af praktikaftale indlæser nogle input fra brugergrænsefladen Praktik i virksomhed, når du udskriver den. Desuden har den et felt, hvor arbejdsgiver på tro og love kan erklære, at virksomheden er uforskyldt i elevens afbrydelse af praktikopholdet. Dette felt udfyldes kun, når afbrydelsen ikke kan henregnes til arbejdsgiverens forhold. I bekendtgørelsen om egu-bonusordningen er der krav om, at virksomheden på tro og love skal godtgøre, at afbrydelsen af en praktikaftale er sket af årsager, som ikke kan henregnes arbejdsgiveren. Altså at arbejdsgiveren ikke er skyld i at elevens egu-uddannelse er blevet afbrudt. Men i egu-bekendtgørelsen står, at i prøvetiden (de første 3 mdr.) kan arbejdsgiveren opsige aftalen uden angivelse af grund. Udgangspunktet er ifølge egu-bekendtgørelsen, at arbejdsgiveren i prøvetiden kan opsige aftalen uden grund, fuldstændig i overensstemmelse med det forhold, at der normalt i ansættelsesretten er fri opsigelse i prøvetiden. Det er med andre ord ligegyldigt, om det er begrundet i arbejdstagers eller arbejdsgivers forhold. I bekendtgørelsen om egu-bonusordningen har man valgt at indsætte et tillægskrav om, at ophøret af aftalen ikke må være begrundet i arbejdsgiverens

12 Side 12 af 20 forhold. Det skal forstås som et ekstra krav, som er rimeligt begrundet med, at arbejdsgiveren ikke skal have bonus, hvis ophøret af aftalen skyldes arbejdsgiverens forhold. Med andre ord: I dette særlige tilfælde har bestemmelsen i egubonusordningen forrang i forhold til bestemmelsen i egu-bekendtgørelsen. Det betyder helt konkret, at arbejdsgiveren skal angive grunden for afbrydelsen af praktikaftalen, hvis arbejdsgiveren ønsker at modtage bonus. 3 Gennemgang af uddannelsesplaner oprettet før maj 2017 Egu-bonusordningen trådte i kraft pr som et led i trepartsforhandlingerne mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne. Først derefter er de krævede felter og ny funktionalitet blevet udviklet og implementeret i portalen. Dette sikrer en bestemt opsætning med obligatoriske og nødvendige data, så AUB får de rigtige data til udbetaling. Den forskudte implementering af understøttelsen af egu-bonusordningen medfører også, at du skal kontrollere, at de uddannelsesplaner, som egubonusordningen angår, er rigtigt sat op. Det er navnlig uddannelsesplaner som er oprettet inden maj 2017, og som ikke var enten Afbrudt eller Gennemført den Nye uddannelsesplaner, der er oprettet i maj 2017 eller senere, bør ikke kunne sættes uhensigtsmæssigt op, da egu-portalen kontrollerer input. I de følgende afsnit gennemgås de forhold i opsætningen, hvor du kan have mangler i tidligere uddannelsesplaner 3.1 Eleven skal have en egu-vejleder under Stamdata Af hensyn til udbetalingsmeddelelsen, er det vigtigt, at eleven er tilknyttet en egu-vejleder. Af Elevoversigt fremgår, om du har elever, der mangler denne tilknytning. Tilknytningen foretages under elevens Stamdata.

13 Side 13 af Ajourfør Mine oplysninger aht. udbetalingsmeddelelse Under menulinjens Administration finder du Mine oplysninger. Det er vigtigt, at dine data som egu-vejleder er angivet og ajour. De felter, som er obligatorisk at udfylde, er følgende: Navn (For- og efternavn) Tlf.nr. 1 (8 cifre uden mellemrum) (En mailadresse, som er tilknyttet dit arbejdssted) Oplysningerne skal bruges, hvis en privat virksomhed der har en af dine elever har behov for at kontakte dig eller dit arbejdssted med spørgsmål til bonusudbetalingens størrelse. Virksomhederne modtager en standardadvisering om udbetaling fra AUB i virksomedens e-boks. Her vil elevens egu-vejleders kontaktoplysninger fremgå. Virksomheden kan herefter logge ind at se detaljerne på Virk.dk. 3.3 Indgået praktikaftale er en betingelse for udbetaling Det er en betingelse for udbetaling af bonus, at der er indgået en skriftlig praktikaftale, der er udformet i overensstemmelse med den formular, der fremgår af bilaget i Bekendtgørelse om erhvervsgrunduddannelse nr. 704 af Praktikaftalen kan udskrives for en elev direkte fra egu-portalen fra elementet 'Praktik i virksomhed' under Udskrifter. Hvis en elev afbryder praktikforløbet, kan egu-bonus udbetales for en afbrudt praktikaftale, hvis arbejdsgiveren på tro og love erklærer, at afbrydelsen er sket af årsager, som ikke kan henregnes til arbejdsgiverens forhold. Dette kan ske via blanketten Ophævelse af praktikaftale, du ligeledes kan udskrive direkte fra egu-portalen fra elementet 'Praktik i virksomhed'.

14 Side 14 af 20 Egu-bonus kan også udbetales for en afbrudt praktikaftale, hvis afbrydelsen tidligst er sket efter fire ugers praktik i den pågældende praktikperiode, og afbrydelsen samtidig er begrundet i, at eleven skal begynde på en anden kompetencegivende uddannelse. Når afbrydelsen er begrundet i, at eleven skal begynde på en anden kompetencegivende uddannelse, skal du angive Overgået til ordinær kompetencegivende uddannelse som Afbrudsårsag i elevens uddannelsesplan. 3.4 Angivelse af udløser bonus er en betingelse for udbetaling Bonus udbetales først automatisk af AUB til de berettigede arbejdsgivere, når du som egu-vejleder registrerer, at en praktikperiode er gennemført. Dette gør du på Praktik i virksomhed på elevens uddannelsesplan, dvs. du sætter en markering i enten Praktikaftale gennemført, hvis praktikperioden er afsluttet planmæssigt, eller i Virksomhed uforskyldt i afbrydelse, hvis dette er tilfældet i forbindelse med et afbrud. Der udbetales bonus for en afbrudt praktikperiode, hvis afbrydelsen tidligst er sket efter fire ugers praktik i den pågældende praktikperiode og afbrydelsen er begrundet i, at eleven skal begynde på en anden kompetencegivende uddannelse. Bonus for en afbrudt praktikperiode udbetales også, hvis arbejdsgiveren godtgør eller på tro og love erklærer, at afbrydelsen er sket af årsager, som ikke kan henregnes til arbejdsgiverens forhold. Praktikaftale gennemført : En markering i boksen medfører, at AUB får besked om, at der kan udbetales bonus til virksomheden. Derfor skal praktikperioden inden markering være ajourført med korrekte indgåelses-, start- og slutdatoer samt antal ikke-bonusgivende skoledage. Virksomhed uforskyldt i afbrydelse : En markering i boksen betyder, at virksomheden har skrevet under på blanketten "Ophævelse af praktikaftale" med angivelse af, at virksomheden er uforskyldt i afbrydelsen. Når afbrydelsen er begrundet i, at eleven skal begynde på en anden kompetencegivende uddannelse, skal du angive Overgået til ordinær kompetencegivende uddannelse som Afbrudsårsag i elevens uddannelsesplan.

15 Side 15 af Alle uddannelsesplanens elementer skal have start- og slutdato Alle uddannelsesplaners indholdselementer skal have en start- og slutdato af hensyn til egu-bonusordningen. Dette gælder både 'Praktik i virksomhed', Skoleophold, 'Praktik på værkstedskole' og Orlov. Du skal således tjekke, om de nødvendige start- og slutdatoer er angivet for alle indholdselementer på de uddannelsesplaner, der er i gang, gennemført eller afbrudt den eller senere. 3.6 Orlovsperioden må ikke overlappe andre perioder Orlovsperioder må ikke overlappe andre aktiviteter i uddannelsesplanenes indhold, med mindre uddannelsesplanen har været 'Afbrudt' eller 'Gennemført' før den Orlov betragtes som orlov fra hele egu-uddannelsen, der således er sat på pause, men ikke afbrudt. Af hensyn til egu-bonusordningen er det ikke længere muligt at lave en overordnet toårig virksomhedspraktik, hvor orlov indgår som en periode i praktikperioden og betragtes som en 'undtagelse' i forhold til praktikforløbet. Du skal derfor tage stilling til, om 'Praktik i virksomhed' skal deles op i flere kortere perioder med hver sin praktikaftale, efterhånden som andre elementer oprettes i uddannelsesplanen. Der kan som hidtil godt være skoleophold, der er samtidige med praktikken. Hvis der oprettes en toårig praktikperiode, kan der godt oprettes skoleophold sideløbende, hvor der så modregnes Antal hele skoledage i perioden (og angives Antal ikke-bonusgivende dage i praktikperioden ) til slut. Bonus vil med denne opsætning først blive udbetalt efter hele den lange praktikperiode. 3.7 Stedsangivelse på perioder er en betingelse for udbetaling Stedsangivelse på de enkelte perioder i uddannelsesplanen er en betingelse for udbetaling. AUB kan ikke udbetale egu-bonus til en virksomhed, når lokationen for aktiviteten ikke er angivet på de enkelte indholdselementer. 'Praktik i virksomhed' skal bl.a. have indlæst virksomhedens CVR-data via funktionen 'Find virksomhed', og skoler og institutioner skal findes via 'Find institution'. Dette får du et hurtigt overblik over på elevens uddannelsesplan. Du skal altid have angivet det sted, hvor aktiviteten foregår, undtagen ved orlov.

16 Side 16 af 20 For de uddannelsesplaner, der har været aktive den eller senere, og dermed er omfattet af egu-bonusordningen, gælder følgende: Elementerne 'Praktik i virksomhed', 'Skoleophold' og 'Praktik på værkstedsskole', som er indholdselementer i elevens uddannelsesplan, skal have et navngivet 'Sted' angivet på indholdsoversigten på fanebladet Uddannelsesplan. Det vil sige 'Praktik i virksomhed' skal have indlæst virksomhedens data via funktionen 'Find virksomhed' 'Skoleophold' og 'Praktik på værkstedsskole' skal findes via 'Find institution' Kun elementet 'Orlov' må have en '-' angivet i kolonnen 'Sted' i elevens uddannelsesplan.

17 Side 17 af 20 Hvis navnet under 'Sted', blot er en '-' på et af elementerne 'Praktik i virksomhed', 'Skoleophold' eller 'Praktik på værkstedsskole', skal du rette det ved at gå ind på selve elementet og indlæse navn, adresse og CVR-nummer eller institutionsnummer via 'Find'-funktionaliteten. 3.8 Gyldigt cpr-nummer er en betingelse for udbetaling Du skal kontrollere, at eleven er tilmeldt cpr-opdatering, så du er sikker på, at cpr-nummeret er korrekt. AUB kan ikke udbetale bonus, hvis eleven ikke findes i cpr-registret. Under faneblad Stamdata på en elev kan du tilmelde cpr-opdateringen ved klik på knappen 'Tilmeld CPR-opdatering' nederst til højre.

18 Side 18 af 20 Hermed kontrollerer du, om cpr-nummeret indlæser et navn og dermed er gyldigt. Hvis navn og adresse er nedtonet i grålige felter, er eleven allerede tilmeldt cpr-opdateringen. 3.9 Alle cpr-numre skal have tilknyttet elevens navn og adresse Du skal kontrollere, om du har nogle cpr-numre liggende i egu-portalen, der er ugyldige eller oprettet ved en fejl. Alle dem med 'CPR-data ikke fundet' skal du tage stilling til, dvs. de bør opdateres med navn eller slettes. Det gør du lettest sådan: Gå i Elevoversigt. Skriv 'CPR' i søgefeltet over kolonnen Navn. Hvis du har ugyldige cpr-numre, vil du få vist dem med teksten 'CPR data ikke fundet' som Navn. Notér dig det eller de cpr-numre, du får vist med 'CPR data ikke fundet'. Slet evt. den indtastede tekst 'CPR' i søgefeltet over kolonnen Navn. Indtast fremsøgte cpr-nummer i søgefeltet over kolonnen CPR-nr. Herefter ser du, om der er dubletter af elevens cpr-nummer, både med og uden navn. Alle dem med 'CPR-data ikke fundet' skal du tage stilling til, dvs. de bør opdateres med navn eller slettes. Afslut med at tømme dine input i søgefelterne på Elevoversigt, da portalen ellers husker søgningen ved næste login Tjek om en ikke-nyoprettet elev har en uddannelsesplan Når ikke der er angivet en dato i kolonnerne Start og Slut i Elevoversigt, og Elevens status er Visiteret, er eleven uden en uddannelsesplan.

19 Side 19 af 20 Du skal tage stilling til, om eleven er nyoprettet og står for opdatering med en kommende uddannelsesplan eller om eleven blot kan slettes Slet fejloprettede dubletter af uddannelsesplaner Hvis du har en elev, der har eller har haft en aktiv uddannelsesplan den eller senere, skal du sikre dig, at der kun findes 1 aktiv uddannelsesplan for eleven. Hvis uddannelsesplanen er 'I gang', 'Afbrudt' eller 'Gennemført' den eller senere, kan dubletter af uddannelsesplaner med 'Praktik i virksomhed' medføre forkert udbetaling af egu-bonus til private virksomheder. Du finder alle elevens uddannelsesplaner via elevens Uddannelsesplan. Øverst i højre hjørne af en elevs uddannelsesplan findes funktionen 'Andre udd.planer'. Her bør kun ligge andre afbrudte uddannelsesplaner, når eleven fx har skiftet hovedområde og der således er udarbejdet en egentlig ny plan. Eleven må ikke have flere samtidige, aktive uddannelsesplaner eller åbne planer (dubletter) med overlap i periode. Hvis elevens uddannelsesplan skal afbrydes med henblik på at oprette en ny uddannelsesplan, kan du vælge afbrudsårsagen Oprettelse af ny uddannelsesplan. Dubletter, der er oprettet ved en fejl eller for at teste funktionaliteten, skal slettes af hensyn til udbetaling af egu-bonus, så udbetaling ikke finder sted på baggrund af en dublet. I den forbindelse er det vigtigt at bevare den udgave af uddannelsesplanen, der er indberettet til Ungedatabasen (Tilbagemelding.dk). Det er den, når Indberetning er Afviklet i uddannelsesplanens Hændelsesoversigt.

20 Side 20 af Dubletter af uddannelsesplaner og indberetning til Ungedatabasen Dubletter, der er oprettet ved en fejl eller for at teste funktionaliteten, skal slettes af hensyn til udbetaling af egu-bonus, så udbetaling ikke finder sted på baggrund af en dublet. I den forbindelse er det vigtigt at bevare den udgave af uddannelsesplanen, der er indberettet til Ungedatabasen (Tilbagemelding.dk). Det er den, når Indberetning er Afviklet i uddannelsesplanens Hændelsesoversigt. Du kan skelne de forskellige uddannelsesplaner fra hinanden ved at notere dig deres Uddannelseplan_ID, som er et nummer, du finder øverst i sidens url (adressestien, dvs. efter https//: ). Du kan se, hvilken af uddannelsesplanerne, der er den som er indberettet til Ungedatabasen i blokken Hændelsesoversigt nederst på uddannelsesplanen under Hændelse og Indberetning. 4 Support Har du behov for support hos STIL, beder vi dig kontakte vores support via supportskabelonen. Første gang, du benytter skabelonen, skal du oprette dig som bruger. AUB kan kontaktes på tlf

Vejledning til egu-portalen. Brugerrettet vejledning til egu-portalens brugergrænseflade

Vejledning til egu-portalen. Brugerrettet vejledning til egu-portalens brugergrænseflade Vejledning til egu-portalen Brugerrettet vejledning til egu-portalens brugergrænseflade Vejledning til egu-portalen Brugerrettet vejledning til egu-portalens brugergrænseflade Forfatter: Flemming Madsen

Læs mere

Vejledning til egu-portalen. Brugerrettet vejledning til egu-portalens brugergrænseflade

Vejledning til egu-portalen. Brugerrettet vejledning til egu-portalens brugergrænseflade Vejledning til egu-portalen Brugerrettet vejledning til egu-portalens brugergrænseflade Vejledning til egu-portalen Brugerrettet vejledning til egu-portalens brugergrænseflade Forfatter: Flemming Madsen

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Fremsøg eksisterende aftale... 6 Ændr status og

Læs mere

Egu-portalen, version 12.2, brugervendt vejledning

Egu-portalen, version 12.2, brugervendt vejledning Egu-portalen, version 12.2, brugervendt vejledning Maj 2013. Indholdsfortegnelse: 1: Baggrund for egu-portalen... 5 2: Adgang til portalen og førstegangs login... 5 2.1: Login...6 2.2: Mine oplysninger...6

Læs mere

Praktikkonferencen 25.-26. april 2012. Orientering fra AER

Praktikkonferencen 25.-26. april 2012. Orientering fra AER Praktikkonferencen 25.-26. april 2012 Orientering fra AER Agenda Information omkring AER www.atp.dk Sket siden sidst Ændringer fra skolerne som har konsekvens for udbetalinger mv. Pixi udgave til ændring

Læs mere

DIGITALE UDDANNELSESAFTALER VEJLEDNING TIL VIRKSOMHED

DIGITALE UDDANNELSESAFTALER VEJLEDNING TIL VIRKSOMHED DIGITALE UDDANNELSESAFTALER VEJLEDNING TIL VIRKSOMHED 1 DIGITALE UDDANNELSESAFTALER Digitale uddannelsesaftaler giver flere fordele og muligheder: Skolen kan let hjælpe virksomheder med at udfylde dele

Læs mere

Ungedatabasen VUC, Gymnasier og skoler med Danskuddannelsen

Ungedatabasen VUC, Gymnasier og skoler med Danskuddannelsen Ungedatabasen VUC, Gymnasier og skoler med Danskuddannelsen Opsætning Første indberetning Løbende indberetninger LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Fremsøg eksisterende aftale... 6 Ændr status og

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Fremsøg eksisterende aftale... 6 Ændr status og

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Fremsøg eksisterende aftale... 6 Ændr status og

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål,

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 6 SÅDAN

Læs mere

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Egu-portalen, version 12.1, brugervendt vejledning

Egu-portalen, version 12.1, brugervendt vejledning Egu-portalen, version 12.1, brugervendt vejledning Maj 2012. Indholdsfortegnelse: 1: Baggrund for egu-portalen... 4 2: Adgang til portalen og førstegangs login... 4 2.1: Login...5 2.2: Mine oplysninger...5

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder Version: 07.03.2015 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedsmedarbejdere

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

VITAS Versionsnote pr. 2. januar 2017

VITAS Versionsnote pr. 2. januar 2017 Indhold Registrering af aftaler vedrørende Integrationsgrunduddannelse... 2 Ny vejledning til søgemetoder... 2 Muligt som Anden Aktør at sætte sagsbehandler ansvarlig for ansøgning, når den overføres til

Læs mere

CELF - din lokale fagskole

CELF - din lokale fagskole CELF - din lokale fagskole Uddannelsesbog for virksomheder 5 gode grunde til at uddanne elever 1 2 3 4 5 I sikrer et højt fagligt niveau i jeres virksomhed I skræddersyr jeres medarbejdere til virksomheden

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. JOBORDRE... 3 3. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 3.1 OPRETTELSE

Læs mere

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013 Releasenote til Jobcenter Planner Vejledning t pr. il Superbrugere 4. februar 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Kirsten Vestergaard Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Pia Poulsen Godkendt

Læs mere

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration Organisation Opret ny organisation I organisationsvælgeren vælges det rette niveau hvorpå den nye organisationen skal placeres.

Læs mere

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 27.11.2013 1 Indledning... 5 1.1 Målgruppe... 5 1.2 Bemærkningsfelt...

Læs mere

PENSAB. Introduktion til PENSAB systemet. Log-ind. Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet.

PENSAB. Introduktion til PENSAB systemet. Log-ind. Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet. PENSAB Introduktion til PENSAB systemet Log-ind Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet. For at logge ind skal du benytte din medarbejdercertifikat via NEM LOGIN Hvis du ikke kan logge

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Vejledning til vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning til vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.0.9 Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN TILKNYTTER DU EN RELATION TIL DIN KONTO (ADMINISTRER FLERE

Læs mere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Indhold Indledning... 3 Hvad er socialt frikort?... 3 Om Løsningen... 4 Persondata i Socialt Frikort... 4 Adgang til løsningen... 4 Nøglebegreber i Socialt

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.4 Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Portal vejledning Version 1.1.4 Roskilde SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN

Læs mere

Indhold... 1. Introduktion... 2

Indhold... 1. Introduktion... 2 Notat Vedrørende: Vejledning til indberetning af data vedr. introdansk Skrevet af: Henrik Rosendahl-Kaa Version: 1: rev. af Ankestyrelsen, januar 2014) 08.11.2012 / JL Indhold Indhold... 1 Introduktion...

Læs mere

EGU Håndbog. For virksomheder. Et samarbejde mellem Ringsted ProduktionsHøjsSkole, Ringsted kommune og Sorø kommune

EGU Håndbog. For virksomheder. Et samarbejde mellem Ringsted ProduktionsHøjsSkole, Ringsted kommune og Sorø kommune EGU Håndbog For virksomheder Et samarbejde mellem Ringsted ProduktionsHøjsSkole, Ringsted kommune og Sorø kommune Indhold Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen EGU Folderen er opdelt

Læs mere

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB.

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. PENSAB Ændring af oplysninger i PENSAB I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. Når du har søgt på en tjenestemand i PENSAB, er oplysningerne

Læs mere

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Lemvig Ungdomsgård https://ug.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

ScanPas. brugervejledning

ScanPas. brugervejledning brugervejledning Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Ind i...3 Ændring af adgangskode...6 Forespørgsel - medarbejderdata... 13 Udvalgte medarbejderoplysninger...13 Alle centrale oplysninger...20 Fravær...

Læs mere

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder VEU-godtgørelse og befordringstilskud Virksomheder Side 2 af 31 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til ansøgningsskema... 3 Ansøgningen... 4 Trin 1 Hvad søges?... 5 Trin 2 Personlige oplysninger...

Læs mere

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse.

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Version: 3.0 Styrelsen for It og Læring Indhold 1 Indledning... 5 2 Adgang til

Læs mere

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar:

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: 1 Vejledning - Smartblanket løsningen på Virk.dk GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: Alle virksomhedens kontaktoplysninger

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsgrunduddannelse

Bekendtgørelse om erhvervsgrunduddannelse BEK nr 704 af 10/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 05.01.2015 Indhold

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

HVAD BETYDER TREPARTSAFTALEN OM FLERE FAGLÆRTE FOR DIN VIRKSOMHED?

HVAD BETYDER TREPARTSAFTALEN OM FLERE FAGLÆRTE FOR DIN VIRKSOMHED? HVAD BETYDER TREPARTSAFTALEN OM FLERE FAGLÆRTE FOR DIN VIRKSOMHED? Uddybende pjece om nyt praktikpladsafhængigt AUBbidrag, nye bonusordninger, adgangsbegrænsninger til visse erhvervsuddannelser m.m. HVILKE

Læs mere

HVAD BETYDER TREPARTSAFTALEN OM FLERE FAGLÆRTE FOR DIN VIRKSOMHED?

HVAD BETYDER TREPARTSAFTALEN OM FLERE FAGLÆRTE FOR DIN VIRKSOMHED? HVAD BETYDER TREPARTSAFTALEN OM FLERE FAGLÆRTE FOR DIN VIRKSOMHED? Uddybende pjece om nyt praktikpladsafhængigt AUBbidrag, nye bonusordninger, adgangsbegrænsninger til visse erhvervsuddannelser m.m. HVILKE

Læs mere

VITAS Versionsnote pr. 25. maj 2016

VITAS Versionsnote pr. 25. maj 2016 1 Underskriv via elektronisk pen gennem virksomhedssupport og på medarbejderhøring I VITAS er det nu muligt at underskrive ansøgningen med en elektronisk pen. Dette kan lade sig gøre når jobcentermedarbejderen

Læs mere

Selvbetjening i BFA Juni 2018

Selvbetjening i BFA Juni 2018 Selvbetjening i BFA Juni 2018 Benyt hjemmesiden www.bf-a.dk Klik på menupunktet Log ind Selvbetjening foroven på siden. Vi anbefaler, at du bruger NemID og indtaster dit bruger-id og din adgangskode. Du

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 08.12.2015 Indhold

Læs mere

Brugervejledning til. Kursusudbyder

Brugervejledning til. Kursusudbyder Brugervejledning til Kursusudbyder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 GLEMT KODEORD... 5 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 UDDANNELSESLÆGER... 8 OBLIGATORISKE KURSER...

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Håndbog for private EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik

Håndbog for private EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik Håndbog for private EGU-elevpladser Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen EGU Folderen er delt op i afsnit der omhandler:

Læs mere

Indberetninger til AUB Sidst opdateret 19-02-2014/version 4/uni-c

Indberetninger til AUB Sidst opdateret 19-02-2014/version 4/uni-c Indberetninger til AUB Sidst opdateret 19-02-2014/version 4/uni-c Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fejlbeskeder fra AUB Denne vejledning omhandler kun de forhold, der vedrører

Læs mere

Vejledning til oprettelse af UUmedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning til oprettelse af UUmedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til oprettelse af UUmedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til oprettelse af UU-medarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og Læring

Læs mere

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG 1/9 VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 ve@energinet.dk VAT no. 28 98 06 71 Dato: 26/4 2017 HAH Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

STINA-vejledning STINA Online

STINA-vejledning STINA Online DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling Version 2.2 November 2008 STINA-vejledning STINA Online Indledning Vejledningen henvender sig til personer i virksomheder, der indberetter til Nationalbanken via

Læs mere

Vejledning til indberetning af elevfravær via LærerIntra i Københavns kommune

Vejledning til indberetning af elevfravær via LærerIntra i Københavns kommune Vejledning til indberetning af elevfravær via LærerIntra i Københavns kommune I denne vejledning kan du læse, hvordan du indberetter fravær, sender sms er i forbindelse med indberetning af fravær og foretager

Læs mere

Vejledning til Praktikportalen

Vejledning til Praktikportalen Socialrådgiveruddannelsenddannelsen Vejledning til Praktikportalen Brugerguide for praktikstedet andre aktører Udarbejdet af Projektgruppen, september 2015 side 0/18 Support Hvis du oplever problemer ved

Læs mere

Vejledning MD Skat. 1 Oprette brugere Tilpasning af brugere 1

Vejledning MD Skat. 1 Oprette brugere Tilpasning af brugere 1 Vejledning MD Skat 1 Oprette brugere 1 1.1 Tilpasning af brugere 1 2 Komme i gang med indberetning 1 2.1 Særligt om Ejendom 2 2.2 Særligt om virksomhed 2 2.2.1 Virksomhedsordning 2 2.3 Udskrifter 3 3 Forskudsopgørelse

Læs mere

Håndbog for offentlige EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik

Håndbog for offentlige EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik Håndbog for offentlige EGU-elevpladser Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen (EGU) Folderen er delt op i afsnit

Læs mere

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Søfartsstyrelsen kan tilbyde samtlige rederier mulighed for at kunne indberette mønstringsdata elektronisk. Den elektroniske indberetning

Læs mere

Vejledning til online blanketten Svinetællingen

Vejledning til online blanketten Svinetællingen Vejledning til online blanketten Svinetællingen Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende

Læs mere

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som elev/bruger i systemet

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som elev/bruger i systemet FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som elev/bruger i systemet V 1.0 December 2016 DF Indhold Introduktion... 3 Oprettelse som elev... 3 Gennemgang af kompetenceoversigten... 8 Emne områder... 8 Registrering

Læs mere

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende EG Retail - www.eg.dk/retail Minimanual SVANEN Grundlæggende Indholdsfortegnelse 1 Opret en vare... 3 2 Overfør data til kassen... 4 3 Udskriv etiketter... 5 4 Udskriv skilte... 6 5 Elektronisk post og

Læs mere

Håndbog for. offentlige elevpladser

Håndbog for. offentlige elevpladser Håndbog for offentlige elevpladser ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Århus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v.

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v. LBK nr 738 af 20/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge.

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Danmarks Statistik, Velfærd 22. januar 203 Børn og Unge, Udsatte børn Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Indhold Baggrund...2 2 Formål...2

Læs mere

Hvad betyder trepartsaftalen om flere faglærte for din virksomhed?

Hvad betyder trepartsaftalen om flere faglærte for din virksomhed? Hvad betyder trepartsaftalen om flere faglærte for din virksomhed? Uddybende pjece om nyt praktikpladsafhængigt AUB-bidrag, nye bonusordninger, adgangsbegrænsninger til visse erhvervsuddannelser m.m. Hvilke

Læs mere

Erhvervs- GrundUddannelsen

Erhvervs- GrundUddannelsen Information om Erhvervs- GrundUddannelsen ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Århus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder skal informere om ErhvervsGrundUddannelsen

Læs mere

Uddannelsesaftale Lovbekendtgørelse 1254 af 6. december 2006 Bekendtgørelse nr. 377 af 28. april 2006

Uddannelsesaftale Lovbekendtgørelse 1254 af 6. december 2006 Bekendtgørelse nr. 377 af 28. april 2006 Uddannelsesaftale Lovbekendtgørelse 1254 af 6. december 2006 Bekendtgørelse nr. 377 af 28. april 2006 Landbrugsuddannelsen Elevens navn: CPR-nr.: Hjemstedsadresse: (forældrenes adresse) Telefonnr.: Modul

Læs mere

Hold, aktiviteter, forløbsplan og fraværsregistrering

Hold, aktiviteter, forløbsplan og fraværsregistrering Hold, aktiviteter, forløbsplan og fraværsregistrering i KUU-portalen Af Flemming Madsen. 1. udgave, august 2015 Vejledning til kontaktpersoner og administratorer af kombineret ungdomsuddannelse om holdoprettelse,

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Halsnæs

cpos Online Quickguide Version Halsnæs cpos Online Quickguide Version 1.1.7 Halsnæs https://halsnaes.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Opsætning af 60 dags regel

Opsætning af 60 dags regel 2015 Opsætning af 60 dags regel Indhold... 0 Guide til opsætning af 60-dags regel i Autolog Klienten... 1 Hvad er forskellen mellem den Automatiske og Manuelle opsætning af 60-dags reglen?... 2 Hvordan

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

Eksterne Flytninger. Studerende og kursister af alle uddannelsestyper uanset studiestatus.

Eksterne Flytninger. Studerende og kursister af alle uddannelsestyper uanset studiestatus. SIS Administrationsvejledning ADM 221-2 Eksterne Flytninger Hvem kan flyttes? Hvor kan der flyttes til? Studerende og kursister af alle uddannelsestyper uanset studiestatus. Der kan flyttes til en vilkårlig

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 26. september 2017 INDHOLD 1. JOBORDRE... 3 2. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 2.1 OPRETTELSE AF EN JOBORDRE...

Læs mere

Vejledning til indberetning af oplysninger om handicappede og udsatte voksne til Danmarks Statistik via Webløsning

Vejledning til indberetning af oplysninger om handicappede og udsatte voksne til Danmarks Statistik via Webløsning Vejledning til indberetning af oplysninger om handicappede og udsatte voksne til Danmarks Statistik via Webløsning Version 6 side 1 Indhold Indledning... 3 Baggrund... 3 Start indberetninger... 4 Kontaktoplysninger...

Læs mere

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere. Digital indberetning af syge- og barselsdagpenge på Virk.dk

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere. Digital indberetning af syge- og barselsdagpenge på Virk.dk Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere Digital indberetning af syge- og barselsdagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barselsfravær

Læs mere

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for selvstændige. Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for selvstændige. Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Brugervejledning Digital Post

Brugervejledning Digital Post Brugervejledning Digital Post 1. Forsiden Forsiden af Digital Post er det centrale billede i systemet. Her listes brevene efterhånden som de modtages. De fleste relevante oplysninger vises her. 1.2. Kolonner

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutering Brugervejledning - SharePoint løsningen PD-U2 - til A-kasserne

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutering Brugervejledning - SharePoint løsningen PD-U2 - til A-kasserne Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutering Brugervejledning - SharePoint løsningen PD-U2 - til A-kasserne Ansvarlig: Version: 2.3 Mats Lindberg Brugervejledning - SharePoint løsningen PD-U2 - til A-kasserne

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Odense

cpos Online Quickguide Version Odense cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Odense https://odense.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedersmedarbejdere har. Anden del indeholder

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Oprettelse og eksport af xml-fil i Dansk Skoledata... 3 2 Importer brugerdata... 6 3 Når du har importeret,

Læs mere

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk NR. 43 LUDUS V1.1 DEN 16. NOVEMBER 2010 Tilbagemelding.dk Nedenfor finder du en vejledning i hvordan du kommer i gang med indberetning til Tilbagemelding.dk Indberetning fra LUDUS til Tilbagemelding.dk

Læs mere

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand PENSAB Ændring af oplysninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. Når du har fremsøgt en tjenestemand i PENSAB, er oplysningerne

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ EN KANTINECHIP... 4

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 19 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere