Byens Hus i Kokkedal - det kreative samlingssted. Afrapportering af brugerinddragelse på vej mod prioriteter og valg af funktioner og aktiviteter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byens Hus i Kokkedal - det kreative samlingssted. Afrapportering af brugerinddragelse på vej mod prioriteter og valg af funktioner og aktiviteter"

Transkript

1 Byens Hus i Kokkedal - det kreative samlingssted Afrapportering af brugerinddragelse på vej mod prioriteter og valg af funktioner og aktiviteter

2 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 2 af Baggrund KUBEN i Horsens Ved budgetforliget i 2012 afsatte Fredensborg Byråd 15,5 mio. DKK til Byens Hus. I forlængelse heraf afholdtes den 11. september 2013 et temamøde mellem Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur- og Turismeudvalget. Mødet havde til formål at afklare forventninger og skabe en fælles forståelse omkring Byens Hus fremtid. På denne baggrund kunne Fredensborg Byråd i december 2013 vedtage et konsensuspapir, der sætter retningen og rammerne for et nyt kulturhus i Kokkedal under titlen Byens Hus Det kreative samlingssted. Med konsensuspapirets vedtagelse blev der sat gang i en bruger- og borgerinddragelsesproces i første halvår af Inddragelsen blev inddelt i to faser med fokus på en helhedsorienteret proces og koordinering med Klimatilpasningsprojektet i Kokkedal. Den første fase omhandlede placeringen af huset. Blandt brugerne var der enighed om at anbefale byrådet, at Byens Hus placeres i forbindelse med Kokkedal Skole ud mod Holmegårdsvej. Den anden fase fokuserede på husets aktiviteter og organisering, og havde bl.a. til hensigt at afklare hvordan huset kan drives i samarbejde med brugerne. Fasen var baseret på dels en åben workshop med lokale beboere, foreninger og institutioner, dels en fokusgruppe, hvor centrale foreninger og organisationer som havde vist interesse for projektet på de forudgående workshops, blev inviteret. Dette dokument sammenfatter arbejdet med at udvik- le, konkretisere og definere rammerne for Byens Hus i samarbejde med kommende brugere og interessenter. Dokumentet opsummerer input og anbefalinger fra brugerne, og udpeger to retninger for den nærmere specificering af huset, der både imødekommer brugerønsker og samtidig kan realiseres inden for budgettet. Dokumentet er udarbejdet af et rådgiverteam bestående af 2+1 Idebureau og Kant Arkitekter i samarbejde med Fredensborg kommune. 1.1 Resume Det er rådgiverteamets faglige vurdering, at de mange brugerønsker til Byens Hus ikke alle kan imødekommes inden for den økonomiske ramme. Derfor foreslår rådgiverteamet to retninger for det videre arbejde med Byens Hus. Den første Aktivitetshuset - fokuserer på en stærk multisal og et hus for organiserede aktiviteter. Den anden retning - Hverdagshuset - fokuserer på gode fællesarealer med café, der kan danne grundlag for et uformelt mødested i Kokkedal. Hver retning rummer en række fordele og ulemper, som skitseres nærmere i kapitel 7. I den videre bearbejdning af Byens Hus, er der behov for at træffe et valg om, hvilken af de to retninger huset skal udvikle sig i.

3 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 3 af Sammenfatning Kokkedals succeser drukner derfor er det så sindssygt vigtigt at det bliver en succes ( ) Det er den vigtigste ambition med det her hus - Fokusgruppedeltager Brugerinddragelsen omkring Byens Hus har vist et stort engagement og en betydelig opbakning til projektet fra borgere og foreninger særligt inden for det kulturelle område. Som citatet viser, er der et varmt og inderligt ønske om at skabe et hus, der kan bidrage til en positiv udvikling og fortælling om Kokkedal, og som kan udbygge og iscenesætte de mange gode initiativer og projekter, der allerede eksisterer i dag. Processen har fokuseret på, at indhente ønsker til, hvordan de fire definerede funktionsområder kan fyldes ud med aktiviteter, samt afdække hvordan brugerne kan tage del i driften og organiseringen af huset. De forskellige input og brugerønsker er opsummeret i kapitel 4. Dilemma ift. at imødekomme alle ønsker De mange forslag og ønsker til aktiviteter i huset skaber dels et dilemma ift. at realisere Byens Hus inden for den økonomiske ramme, og dels ift. at skabe et hus med en stærk identitet, der kan profilere Kokkedal. Dilemmaerne angår først og fremmest disponeringen mellem en multisal, der opfylder alle brugerønsker omkring teknik og at skabe gode og aktiverende fællesarealer, der kan komme alle til gode. En optimal multisal til teateropførsler med lys, lyd og god akustik vil være ganske dyr at opføre, hvilket medfører et begrænset budget til resten af arealerne i og uden for huset. Samtidig vurderer rådgiverteamet at det er vigtigt at sikre en klar identitet i byggeriet, hvorfor der ikke bør gås på kompromis med enten multisalen eller fællesarealerne. På den baggrund har rådgiverteamet identificeret to mulige retninger ift. den videre udvikling af huset. Den første retning Aktivitetshuset skitserer Byens Hus som et sted for de organiserede aktiviteter, hvor en stærk og funktionel multisal dominerer byggeriet med fokus på teater, musik og skuespil. Den anden retning, kaldet Hverdagshuset, har skruet ned for ambitionerne med multisalen til fordel for gode fællesarealer med café og mødelokaler og et spændende samspil med landskab og skole. Begge retninger kan realiseres og rummer både fordele og ulemper, som beskrives i kapitel 7. Med udgangspunkt i disse retninger er der behov for at træffe valg og prioritere, hvilken vej Byens Hus skal udvikle sig. I den forbindelse anses en sammenblanding af de to retninger som uhensigtsmæssig, da det vil udvande kvaliteterne ved begge retninger og dermed skabe et byggeri uden tilstrækkelig identitet og tiltrækningskraft for brugerne.

4 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 4 af Den politiske ramme for Byens Hus Udgangspunktet er visionen om Det kreative samlingssted for alle, der skal gøre Byens Hus til det kulturelle centrum for kreativ udfoldelse inden for scenekunst, foredrag, drama, musik og meget mere, der længe har manglet i Kokkedal (...) Dermed vil Byens Hus imødekomme nogle af de elementer i byen, som efterspørges i Fritidsfacilitetsanalysen og som borgere har givet udtryk for - Konsensuspapir om Byens Hus, vedtaget i Fredensborg Byråd, december 2013 I Konsensuspapiret fastslås de overordnede rammer for Byens Hus. Heraf fremgår det, at huset primært skal opfylde tre funktioner, der hver især kan indeholde en række forskellige aktiviteter: Multisal Mødelokaler og mødesteder (Omformuleres herunder til dels mødelokaler, dels fællesarealer og mødesteder) Sammenhæng med omgivelser (udearealer) De fire funktionsområder anses som rummelige og dynamiske størrelser, der kan disponeres forskelligt afhængig af ønsker til arkitektur og aktiviteter i huset. Igennem brugerinddragelsen er ønskerne til aktiviteter blevet kortlagt, med henblik på at skabe fælles fodslag om funktionernes indretning og hierarki i programmeringen, hvilket også illustreres i de to retninger i kapitel 7. Mødelokaler Multisal Udearealer Mødesteder og fællesarealer Referencemodel Figuren illustrerer konsensuspapirets fire funktionsområder i Byens Hus og deres forholdsmæssige vægtning i udformningen af huset.

5 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 5 af Samlede ønsker fra brugere og borgere Den 9. april 2014 afholdtes en workshop og borgermøde omkring Byens Hus. Udgangspunktet var en afklaring af brugernes ønsker til aktiviteter inden for konsensuspapirets rammer, med efterfølgende diskussion af funktioner og indretning af huset og afslutningsvis en debat om husets drift. Deltagerne var repræsentanter fra en række kulturelle og kreative foreninger, interesserede lokale borgere og repræsentanter fra lokale kommunale tilbud. Bilag B indeholder den fulde deltagerliste. Fokusgruppe: I forlængelse af workshoppen blev der afholdt en fokusgruppe den 24. april 2014, hvor centrale interessenter, som havde vist interesse for projektet på de forudgående workshops, var inviteret til at uddybe og kvalificere de overordnede inputs. Ved fokusgruppen var følgende foreninger repræsenteret: Kokkedal Skole, Musikskolen, Nivå Amatørteaterforening, Ragnarock, Teaterforeningen i Fredensborg Kommune og Kokkedal Cafébibliotek. (Kokkedal På Vej var forhindret i at deltage, men havde fremsendt skriftligt materiale forud for fokusgruppen). Se deltagerliste i Bilag C. I dette kapitel samles alle input fra både workshoppen og fokusgruppen. Neden for gengives først de mange brugerønsker til aktiviteter, dernæst input ift. den funktionelle indretning og afslutningsvist deltagernes forslag og overvejelser omkring organiseringen af Byens Hus. Workshoppens brugerønsker gengives i sort. Fokusgruppens supplerende uddybelser er skrevet med blå.

6 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 6 af Brugerønsker til aktiviteter fra workshop Deltagerne på workshoppen blev bedt om tilkendegive ønsker til aktiviteter og behov i huset, hvilket skabte det overordnede udgangspunkt for det videre arbejde. Flere af de aktivitetsønsker, der blev præsenteret på workshoppen, var beslægtede, og er derfor skrevet sammen under mere overordnede kategorier. Ved afslutningen af workshoppen blev deltagerne bedt om at notere hvilke tre aktiviteter, de mente var vigtigst at prioritere i Byens Hus. Dermed fik alle aktiviteter tildelt et samlet antal point ud fra prioriteringerne, der efterfølgende er blevet samlet i overensstemmelse med de fire funktionsområder i referencemodellen. 1. Brugerønsker til multisal Skal kunne fungere som teatersal, da der er stort behov for kunne opsætte skuespil og teater i området. Scene i den ene ende, eller mulighed for at bygge en fleksibel scene, der kan etableres i forbindelse med opsætninger. Multisalen skal have god akustik og evt. lydisolering. Mulighed for opdeling i mindre rum, så salen kan benyttes af flere forskellige brugere på samme tid. Salen skal kunne bruges til fester og større selska- ber såsom bryllupper mv. Plads til mindst 200 mennesker (150 siddende). Åbne facaden ud mod udearealer evt. ved at vende en scene både indad og udad. Både scene og stole skal være fleksible - skal kunne tages frem og gemmes væk. God plads til depotrum. 2. Brugerønsker til mødelokaler Kan tænkes som fleksible og kreative værksteder, der også kan bruges til mødelokaler. Der skal tænkes i synergier med skolen der er allerede ler og keramik på skolen, men kan disse lokaler bidrage med noget skolen ikke har i dag? Klassiske mødelokaler med en overheadprojekter eller lignende kan også bruges som minibiograf, hvis de indrettes ordentligt. 3. Brugerønsker til fællesarealer og mødesteder Stort ønske om en cafe. Et anretterkøkken, der kan bruges i forbindelse med selskaber. Alternativt et fuldt køkken, hvor brugerne selv betaler for professionel rengøring osv. Gode fællesarealer, der inviterer til ophold og interaktion. Fællesarealerne skal skabe et sted, man kan komme og være uden at have et formål med det. 4. Brugerønsker til udearealer Skal tænkes som fleksible inde/udearealer, der kan spille sammen og åbne huset op ud til pladsen, så huset bliver en del af pladsen og inviterer indenfor. Der foreslås en åben endevæg fra multihallens sceneende, der dermed kan vende begge veje og skabe mulighed for opførsler over for et udendørs publikum. Delkonklusion: Workshopdeltagernes ønsker til aktiviteter i Byens Hus vidner om et klart ønske om en multisal, der kan imødekomme brugernes behov. Særligt teater og skuespil, musik og dans er efterspurgte blandt interessenterne. Samtidig efterspørges også foredrag og koncertmuligheder, hvilket en multisal ligeledes kan lægge lokaler til. I forhold til mødelokaler, blev ønsket om et værksted fremsat. Det kan i nogen grad tænkes at kunne overlappe hinanden. Under mødesteder og fællesarealer var der et stort ønske om en café. Det skal overvejes nøje hvilken type café, der kan blive plads til, og om et fuldt køkken er hensigtsmæssigt, da det er dyrt og omfangsrigt at etablere og drifte. Brugernes lave prioritering af udearealer skyldes sandsynligvis, at dette fik begrænset opmærksomhed på workshoppen. Multisal Dans 10 Kor 4 Musik 15 Skuespil og teater 18 Foredrag 5 Koncertsted 5 Fester og selskaber for +200 personer 5 I alt 62 Mødelokaler Mødelokaler mv. 8 Kunsthåndværk og udstillinger 6 Mini biograf / Filmklub 5 I alt 19 Mødesteder og fællesarealer Mødesteder 11 Café 11 Bibliotek 6 Køkken og madlavning 8 I alt 36 Udearealer Gode udendørsarealer 9 Oversigt med bruttoliste over samtlige prioriteringer i aktiviteter blandt deltagerne ved workshoppen den 9. april Deltagerne udfyldte alle en top 3 seddel. Øverste prioritet er tildelt 3 point, nummer to er tildelt 2 point og nummer 3 er tildelt 1 point.

7 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 7 af Fokusgruppens bemærkninger til brugerønsker Ved fokusgruppen blev bruttolisten med brugerønsker til aktiviteter fra workshoppen kvalificeret og prioriteret. Workshoppen satte endvidere fokus på deltagernes input til hvordan funktionsområderne i Byens Hus kan indrettes for at imødekomme aktiviteternes behov. Forslagene fremgår i en bruttoliste nedenfor. Ved fokusgruppen blev denne liste kvalificeret og prioriteret blandt deltagerne. Kapitel 6 skitserer en række af de dilemmaer, der knytter sig til de mange og omfattende ønsker. Fokusgruppedeltagernes prioriteringer og input til multisalen Akustik og mørklægning skal være de mest centrale elementer i salen. Lyd- og lysudstyr, der kan understøtte seriøse opsætninger. Mobil scene. Behov for opdeling samt depot og rekvisitrum. Fokusgruppedeltagernes prioriteringer og input til mødelokalerne Klassiske mødelokaler for foreninger og lignende. Kan udvides til også at omfatte administrationslokaler til eksempelvis Musikskolen, Kokkedal på Vej og andre foreninger e.l. der kan skabe liv og kontinuitet i huset. Fokusgruppedeltagernes prioriteringer og input til fællesarealer og mødesteder: Skal kunne fungere som foyer for teater og opførsler. Caféområdet skal blot omfatte en lille bar og evt. en kaffemaskine. Cafeområde kan slås sammen med Spor F på Kokkedal Skole for derved at spare anlægskroner i selve Byens Hus. Fokusgruppedeltagernes prioriteringer og input til udearealerne: Skal åbne ud mod pladsen gerne i forbindelse med forestillinger og lignende. Der skal være mange mennesker i og omkring huset tænk i aktiverende elementer ude som inde i huset. Skal tænkes som fleksible inde/udearealer, der kan spille sammen og åbne huset op ud til pladsen, så huset bliver en del af pladsen og inviterer indenfor. Delkonklusion: Workshoppen gav indblik i brugernes ønsker, mens fokusgruppedeltagerne fik til opgave at indsnævre dem ud fra deres specifikke erfaringer og interesser. Set ud fra et økonomisk synspunkt vurderer rådgiverteamet, at det ikke er realistisk at imødekomme alle ønsker. Derfor er der behov for valg og prioriteringer ift. den videre bearbejdning af Byens Hus. Læs mere om dette i kapitel 6. Multisal Mødelokaler Udearealer Mødesteder og fællesarealer Referencemodel Brugerønskernes indbyrdes vægtning ift. de fire funktionsområder illustreret i referencemodellen.

8 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 8 af Brugerønsker vedr. organisering og drift af byens hus Udgangspunktet for driften og organiseringen af Byens Hus er, at skabe en høj grad af ejerskab ved at involvere potentielle brugere, foreninger og beboere så meget som muligt. Derfor er det afgørende med brugerinvolvering og medindflydelse i husets drift, arrangementer, fordelingen af lokaler mv. Workshoppen tog favntag om denne udfordring, ved at bede deltagerne om forslag og input til en egentlig driftsorganisering af huset. Fokusgruppen gav anledning til, at uddybe og spørge ind til den praktiske udmøntning af interessenternes ønsker og afdække, hvad de hver især specifikt kunne bidrage med. Deltagernes input er samlet i nedenstående tematikker. Tekst i sort angiver workshoppens input. Tekst i blå angiver fokusgruppens uddybende kommentarer. Formel organisering (brugerønsker) Huset skal have en bestyrelse, en daglig leder og en række ansvarsposter. Fokusgruppen foreslår følgende repræsentanter i bestyrelsen: Kokkedal Skole, Kokkedal på Vej, Kulturelt Samråd, repræsentant fra Kulturudvalget, repræsentanter fra Fredensborg Kommune og en eller to brugerrepræsentanter. Bestyrelsen skal have ansvar for den overordnede drift og planlægning af huset. Under bestyrelsen kan etableres et forretningsudvalg med ansvar for at allokere lokaler og tidsrammer til foreninger og brugere. Kommunens rolle (brugerønsker) Der efterspørges en involvering fra kommunens side i forhold til drift. Det blev foreslået at afsøge muligheder og potentielle synergier fra eksisterende kommunale initiativer og indsatser i området mhp. at personalet kan arbejde to steder. Der er behov for at tænke i kommunal drift - helst i form af en medarbejder der er fast tilknyttet til Byens Hus. Involvering af alle grupper (brugerønsker) De mange forskellige grupper og foreninger i Kokkedal skal alle bruge huset, og der skal sikres ejerskab på tværs, så det bliver et hus for mange forskellige aktiviteter og mennesker. Brugerne foreslår at give eksempelvis Ungdomsklubben en fast dag om ugen, hvor de kan benytte huset. Adgang for alle til huset (brugerønsker) Differentieret adgangssystem og digital nøgle, så alle kan komme ind via eksempelvis deres sygesikringsbevis og en personlig kode. Da Byens Hus sandsynligvis vil indeholde dyr elektronik mv. foreslås det at etablere en personlig elektronisk adgangsnøgleordning. På den måde kan bestyrelsen for huset bestemme hvem, der har hvilken type adgang til huset. Drift og samspil med skolen (brugerønsker) Den praktiske del af husets drift kan køres sammen med skolen, således at eksempelvis pedellen kan ordne de forefaldne og praktiske opgaver i huset. Kokkedal Skole forventer at kunne bruge og aktivere dele af Byens Hus i dagtimerne, da det kan blive en værdifuld medspiller i at gennemføre den nye folkeskolereform og heldagsskolen. Samtidig kan man ved at etablere kontorlokaler i Byen Hus flytte eksisterende organisationer ind i huset, og derved skabe hverdagsliv og ejerskab. Frivillige kræfter som en del af driften (brugerønsker) Deltagerne var indstillede på, at frivillige kræfter er nødvendige for at huset kan drives og holdes i gang hele døgnet. Men der var bred enighed om at frivillige kræfter ikke kan stå alene der er behov for personale til at sikre daglig drift, kontinuitet, oprydning mv. Fra fokusgruppens side kan det ikke fremhæves nok, at der er behov for at Byens Hus ikke alene drives af brugerne. Udlejning og udlån af lokaler (brugerønsker) Brugerne foreslår at lave elektronisk booking af lokaler, så det kan gøres hjemmefra. Dog skal bestyrelsen eller forretningsudvalget kunne planlægge længere tid ud i fremtiden ad hensyn til større opsætninger. Det foreslås at der i nogen grad indføres brugerbetaling på visse lokaler. Drift af café (brugerønsker) Såfremt der er vilje til at prioritere en café i husets udformning, foreslog brugerne at drive cafeen som socioøkonomisk virksomhed. Delkonklusion: På trods af, at Byens Hus ikke er programmeret endnu, kan der udledes en række anbefalinger og input fra deltagerne omkring organiseringen og driften af huset. Som det vigtigste efterspørger brugerne, at der sættes midler af til drift. Kokkedals diversitet og de forskelligartede brugergrupper i Byens Hus stiller ifølge brugerne krav til en stabil og løbende udvikling af huset, hvilket de mener bedst vil kunne sikres med en ansat på stedet. Der er blandt deltagerne i brugerinddragelsen stor interesse for at engagere sig og skabe ejerskab omkring Byens Hus igennem frivillig organisering af aktiviteter, arrangementer, løbende kurser, undervisning mv. Ud over et oplæg til formel organisering med bestyrelse mv. foreslår brugerne en tæt og integreret kobling med Kokkedal skole, så der kan skabes synergier omkring driften.

9 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 9 af Dilemma ift. at imødekomme alle ønsker inden for den økonomiske ramme På baggrund af workshoppens og fokusgruppens ønsker og input foreligger nogle dilemmaer, det er nødvendigt at adressere i forbindelse med den videre udvikling af huset. Overordnet dilemma Gennem hele inddragelsen har der været relativt bred enighed om de samlede ønsker, der er præsenteret i afsnit 4. Det er derfor en udfordring at disponere alle aktiviteter i funktionsområderne inden for projektøkonomien. Mange ønsker i smal økonomisk ramme Deltagerne på workshoppen og i fokusgruppen har sammenlagt udtrykt et stort ønske om en multisal til teater, musik og skuespil, hvilket kan være relativt bekosteligt ud fra ønsker til akustik, lyd og lysudstyr. Samtidig skal der etableres funktionelle fællesarealer og mødelokaler, hvor ønsket om en café er helt centralt for deltagerne. Etablering af alle former for køkkenfaciliteter er meget omkostningstungt. Der er således behov for en prioritering mellem en stor multisal til opførelser og skuespil mv. og stærke fællesarealer til uformelle aktiviteter. Behov for klar identitet Rådgiverteamet vurderer at et ligeligt kompromis mellem multisal og fællesarealers indhold og funktioner vil vær et dårligt valg. Det vil umiddelbart medføre en mindre klar identitet for Byens Hus, hvilket kan komme til at afspejle sig i brugerne tilknytning til stedet. Ved at nedskalere ambitionen på begge områder risikerer man en lavere dækningsgrad af begge arealer, hvilket vil medføre et mindsket ejerskab og at huset ikke i tilstrækkelig grad modsvarer områdets forventninger og forhåbninger til Byens Hus. Udvikling af to overordnede retninger 2+1 og Kant Arkitekter har arbejdet ud fra et anlægsbudget på 9,4 mio, og udviklet to scenarier med forskellig rum- og budgetmæssige disponeringer (se baggrund herfor i bilag A). Her er vægten på hhv. at skabe en optimal og stærk multisal eller en funktionsdygtig multisal med rigtig gode fællesarealer. De to scenarier angiver den tekniske disponering af huset. De tager ikke stilling til egentlig placering af Byens Hus eller arkitektoniske valg, da disse skal belyses nærmere i det kommende byggeprogram. 6. To retninger til disponering og indretning af Byens Hus På baggrund af dilemmaet og de mange ønsker til Byens Hus har rådgiverteamet udarbejdet to overslag på disponeringen af huset. Forslagene skal ses som vejledende retninger for husets udvikling, og skal udbygges og kvalificeres i et kommende byggeprogram. Forslagene fremgår på de næste sider.

10 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 10 af 16 1) Aktivitetshuset - den stærke teater- og multisal for alle foreninger Byens Hus disponeres med fokus på en funktionel og teater-egnet multisal. Der lægges vægt på at skabe et hus, der er baseret på aktiviteter og arrangementer, der kan udspille sig i den store multisal og foreningslokalerne. Dermed bliver huset skræddersyet til organiserede aktiviteter inden for foreningslivet med gode muligheder for at benytte multisal og lokaler som en del af kontinuerlige forløb. Med Aktivitetshuset følger en begrænsning af pladsen til mødelokaler og en prioritering af godt inventar i salen over eksempelvis en café i fællesarealerne. Det foreslås i denne model at koble huset og Kokkedal Skole tæt sammen med henblik på eksempelvis at etablere café og fællesarealer på skolens Spor F. Depot Mødelokaler Fordele: Spændende multisal med mange formål og tilbud. Disponeringen modsvarer brugernes sammenlagte ønsker til disponering fra workshoppen. Giver plads og mulighed for gode teateropsætninger. Multisalen kan bruges til skoleopsætninger og mange forskellige formål i løbet af dagen. Giver Byens Hus en helt klar og stærk identitet som et teater- og kulturhus. Kobling til Spor F kan evt. give anledning til at inkludere andre budgetter i disponeringen af huset. Ulemper: Ingen café. Begrænsede fællesarealer. Få aktiverende elementer grundet høje omkostninger til multisalen. Udearealer kan kobles godt sammen med multisal, men begrænsede muligheder for nytænkning i disponeringen. Mødesteder og fællesarealer Multisal Udearealer Referencemodellen er først og fremmest baseret på multisalen, som er det dominerende element i huset, og sammenlagt optager ca. halvdelen af huset. Multisal Mødelokaler Fællesarealer og mødesteder Udearealer (byggeareal ikke defineret endnu) Depot mv. Samlet m Pris pr. m Pris i alt Beskrivelse - Mørklægning - God akustik - Lydudstyr - Lysudstyr - Ruminddeling - Fleksibel scene fra skole - Forbindelse til udeareal - 2 små mødelokaler - 1 kontor - Standardinventar - Ankomstfoyer / opholdsrum i forbindelse med udeareal og multisal - Byrumsinventar - Plads med opholdsmulighed foran huset - Forbindelse til multisal - Plads til rekvisitter og inventar mv.

11 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 11 af 16 2) Hverdagshuset - de gode fællesarealer og hyggelige omgivelser Det andet scenarie skitserer et hverdagshus, som baseres på at skabe liv, plads til at mødes og menneskeflow i huset hele dagen. Fokus er på at skabe et hus, der giver plads til ophold for brugere og besøgene ved blandt andet at inkludere en café i fællesarealerne. Multisalen disponeres noget mindre, men kan stadig bruges til opsætninger og teater af betydelig størrelse, dog med begrænset lyd- og lysudstyr. Fællesarealer og udearealer kan tænkes sammen med et udendørs amfiteater, der kan understøtte mindre opsætninger og performance. Huset forbindes med spor F, og kan eksempelvis åbne op til et stort fællesrum ifm. skolen. Facaden kan udnyttes som et aktiverende og eksperimenterende byrumselement til skolebørn og unge. Depot Fordele: Vægt på de uformelle og spontane møder. Indeholder en café. Gode muligheder for at eksperimentere med overgange mellem rum og aktiviteter. Mulighed for at skabe et stærkt og aktiverende udendørsareal med materialer og elementer i det omkringliggende byrum. Kobling til Spor F kan give stærke sammenhænge med skolen og understøtte heldagsskolens ambitioner om en mere varieret skoledag og inddragelsen af lokalområdet i undervisning. Gode muligheder for at indbygge kontorer og administrationslokaler fra eksisterende kommunale initiativer. Disponeringen tager hensyn til brugere og naboer, som ikke har været repræsenteret tilstrækkeligt i inddragelsen. Multisal Mødelokaler Mødesteder og fællesarealer Udearealer Ulemper: Multisalen bliver mindre egnet til store opsætninger af teater, koncerter mv. Disponeringen følger i mindre grad de direkte anvisninger fra deltagere ved workshop og fokusgruppe. Bygningens identitet er mindre markant og klar. Udearealer kan kobles godt sammen med multisal, men begrænsede muligheder for nytænkning i disponeringen. Referencemodellen indikerer en mere ligelig fordeling af husets lokaler og funktionaliteter. Multisal Mødelokaler Fællesarealer og mødesteder Udearealer (byggeareal ikke defineret endnu) Depot mv. Samlet m Pris pr. m Pris i alt Beskrivelse - Mørklægning - Acceptabel akustik til opsætninger - Ruminddeling - Fleksibel scene fra skole - Forbindelse til udeareal - Begrænset lyd og lysudstyr - 3 mødelokaler - 2 kontorer - Standardinventar - wifi og elektronik inkluderet - Lille café til kolde anretninger - Godt inventar - Siddepladser og mulighed for spontane møder/uformelle møder - Ankomstfoyer / opholdsrum i forbindelse med udeareal og multisal - God integration mellem hus og udeareal - Aktiverende facadeleementer - Byrumsinventar - Terrasse - Plads med en lille scene foran huset. - Forbindelse til multisal og foyer - Plads til rekvisitter og inventar mv. - Plads til rekvisitter og inventar mv.

12 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 12 af Opsamling på inddragelsen og fremadrettede perspektiver for Byens Hus I dette afsnit opsummeres de overordnede input fra brugerinddragelsen og de næste skridt for projektet opridses. Opsamling på inddragelsen Inddragelsen af potentielle brugere, foreninger og interessenter har taget udgangspunkt i et ønske om at aktivere og involvere så mange og så forskellige aktører som muligt. Heri har også ligget et ønske om særligt at inddrage de kulturelle og kreative foreninger i Fredensborg Kommune, da de vurderes at kunne spille en nøglerolle i Byens Hus fremtid. De kulturelle foreninger har været meget aktive og konstruktive igennem hele forløbet. Dermed er kommet en række gode ønsker og forslag frem omkring hvad Byens Hus kan og skal rumme. Rådgiverteamet kunne ved workshoppen og fokusgruppen konstatere, at der var en stor overvægt i de kulturelle og kreative foreningers repræsentation. Samtidig var de lokale beboere og foreninger i Kokkedal underrepræsenterede. De samlede inputs, ønsker og konklusioner i denne opsamling skal ses i dette lys. I udarbejdelsen af de to dispositionsforslag til Byens Hus, har rådgiverteamet taget hensyn til denne bias ved at pege på Aktivitetshuset som en retning, der rammer inddragelsens ønsker til indhold, funktionaliteter mv. Samtidig har vi i indretningen af Hverdagshuset peget på en alternativ model for Byens Hus, der i højere grad inviterer de lokale indenfor, og skaber et rum for nye spontane møder. Rådgiverteamet vurderer det som afgørende for Byens Hus succes at sikre en stærkere inddragelse af lokale beboere og interessenter i det fremadrettede arbejde, og særligt i forbindelse med husets daglige drift på sigt. Vi skal virkelig huske, hvor vi ligger. Det er så vigtigt at sørge for at også ( ) de lokale beboere får et ejerskab til huset - fokusgruppedeltager Fremadrettede perspektiver for Byens Hus Dette dokument lægger op til et politisk valg om retningen for Byens Hus. Dokumentet angiver to retninger for hvordan huset, hvoraf den ene skal implementeres i det kommende byggeprogram. I forbindelse med den videre udvikling er der behov for en tilkendegivelse af, hvilken retning den videre bearbejdning af huset skal tage om det skal udvikle sig mod et Aktivitetshus eller et Hverdagshus. Med udarbejdelsen af denne afrapportering indledes en ny fase for Byens Hus. Dette dokument skal omsættes til et byggeprogram, som udvider den nærmere beskrivelse af huset og sætter den projekteringsmæssige ramme for huset. I tillæg hertil skal foretages et analysearbejde for at afklare, hvordan huset kan koble sig til skolen og skabe grobund for de potentielle bearbejdninger af byggegrunden. Rådgiverteamet anbefaler at nedsætte en følgegruppe for det videre forløb, hvor de lokale beboere og foreninger sidder med. Følgegruppen kan løbende få materiale til kommentering for at sikre en kontinuerlig lokal og foreningsmæssig opbakning til projektet. I den hidtidige inddragelsesproces er der blevet udtrykt interesse for, at deltage i en sådan konstellation.

13 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 13 af Tendenser inden for moderne kulturhuse Herstedlund community center I de seneste år er blevet opført og udviklet en række spændende og nyskabende kulturhuse i Danmark og i udlandet. Hvor kulturhuse tidligere havde en klart defineret rolle og et konkret formål, er ønsket i dag, at de skal kunne imødekomme mange aktivitetsønsker og behov på tværs af sociale og økonomiske skel blandt de lokale brugere. Derved kan kulturhuset facilitere ikke blot aktiviteter, men også nye møder mellem mennesker og herved styrke den sociale sammenhængskraft. Erfaringen er samtidig at en klar identitet er afgørende for at skabe en emotionel kobling til byggeriet blandt brugere og besøgene. De overordnede tendenser inden for udviklingen er derfor et fokus på multifunktionalitet og aktiverende elementer i alle rum og arealer, samt en målsætning om at skabe et markant og identitetsrigt byggeri, der er let at afkode. Disse tendenser har en række implikationer for opførslen af Byens Hus: Multifunktionalitet Multifunktionalitet er ensbetydende med et ønske om at arealer skal kunne bruges på flere forskellige måder af mange forskellige brugere gerne I alle dagens timer. Det stiller krav til indretningen. Foreningsmødelokalerne kan stå tomme frem til møderne om aftenen, medmindre de imøde- kommer nogle af skolens aktuelle behov, og derved kan bruges som supplerende lokaler i undervisnin- gen. Teaterforeninger vil typisk bruge multisalen om aftenen, hvorfor der i projekteringen skal tænkes i og prioriteres at skabe et læringsmiljø, så skolen og andre foreninger kan drage nytte af stedet i dagstimerne. Aktiverende elementer Det er ikke længere nok at skabe et rum og lade brugerne udfylde det med deres aktiviteter. I dag taler man om at skabe aktiverende rum, der indbyder brugere til at skabe, lege, klatre, grille, optræde eller være sammen på tværs. Eksempler på aktiverende elementer kan være at lave en klatrevæg ud af den døde facade, at lave bølger i gulvet så børn kan lege på det eller at indrette et bibliotek som en dagligstue med legehjørne og hjemlige møbler mv. I projekteringen af Byens Hus kan der med fordel tænkes i at skabe et hus, der indbyder til mange forskellige aktiviteter på tværs, og hvor brugerne kan være med til at skabe dem løbende. Klar identitet En klar identitet er afgørende for at skabe en emotionel kobling mellem brugere, besøgene og kulturhus. Det handler om at træffe konsistente indholdsmæssige og arkitektoniske valg, der skaber en klar definition af husets muligheds- og aktivitetsrum. Mange kulturhusbyggerier forsøger at adressere alle målgrupper, og risikerer derved ikke at fange nogen ordentligt. I et byggeri af Byens Hus omfang er det særligt afgørende at prioritere hvilke formål, huset skal dække og forsøge at skabe en historie, identitet og fortælling omkring det. Selvom et hus har en skarp identitet, betyder det ikke at det kun er for nogen. Det betyder tværtimod, at det kan skabe en fælles forståelse og referenceramme blandt mange forskellige brugere, og at de alle er enige om hvad huset står for.

14 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 14 af 16 Bilag A: Estimerede økonomiske rammer for byens hus Der er i Byrådet vedtaget en økonomisk ramme på 15,5 mio. Rådgiverteamet har på denne baggrund udregnet et realistisk byggeomkostningsscenarie baseret på gældende markedsvilkår og erfaring med lignende Priserne giver en indikation på Byens Hus størrelse med udgangspunkt i de afsatte midler. Såfremt beløbet udvides gennem støtte fra eksterne parter vil størrelse og inventar kunne øges og forbedres. Udregninger på kvadratmeter pris ud fra forskellige standard funktionsscenarier: Kalkulation af byggeomkostninger på fiktivt projekt - Budget 15,5 mio. - Omkostninger ca. 33 % (rådgiver, byggemodning, m.v.) 5,1 mio. - Anlægssum, bygning 10,4 mio. Byggeri og landskabsprojekt 10,4 mio. - Landskabsprojekt 0,6 mio. - Inventar 0,4 mio. - Byggeri 9,4 mio. Sandsynlig pris inkl. 15 % ufo ,- pr m2 580 m2 9,4 mio. Afgivelse 130 % ,- pr m2 440 m2 9,4 mio. Afgivelse 90 % ,- pr m2 640 m2 9,4 mio.

15 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 15 af 16 Bilag B: Deltagerliste ved workshop den 9. april 2014 Forening Navn Kulturelle foreninger Kokkdal Ungdoms- og Kulturforening Süleyman Sahan Ragnarock Sandra Grenaae Kokkedal Kor Ann Thostrup Nivå Big Band Morten Petersen Nivå Big Band Jørgen Friese Nivå Amatør Teater Tove von Jessen Nivå Amatør Teater XX Teaterforeningen i Fredensborg Kommune Vibeke Poulsen Kulturelt Samråd Ebba Anker Almene Boligselskaber Byengen, AB Hørsholm-Kokkedal Hanne Jensen Byengen-Nordengen Frits Hansen Grundejerforeninger Fasanvænget Steen Kledal Byengen-Nordengen Frits Hansen Grundejerforeninger Fasanvænget Steen Kledal Brønsholmgaard Nicole Schoer Brugere af Egedalshallen LOF Øresund Vagn Koch Jensen FOF Tajanna Nielsen Brugere af Kokkedal Skole Nivå gymnastikforening Anders Thorup Prendergast Kommunale institutioner og bestyrelser Sundhedsplejen Maria Due Sundhedsplejen Anne-Mette Taagaard Kulturinstitution Fredensborg - Bibliotek og Musikskole Lise Kann Fredensborg Musikskole Carsten Østerskov Kokkedal Skole Niklas Winstén, afdelingsleder Almene boligselskaber Holger Høgsfort, Egehaven Ellionor Olufsen, Byengen Gitte Bakkelev, Egedalsvænge Administrationen Kristoffer Kaack Ejvind Mortensen Peter Sommerfeld Martin Ullerup Marie Louise Wittenkamp Eva Hansen Camilla Grubbe Karoline Grum-Schwensen Deltagere i alt 34

16 Afrapportering af brugerinddragelse, Byens Hus side 16 af 16 Bilag C: Deltagerliste for fokusgruppe den 24. april 2014 Forening Kokkedal Skole Nivå Amatør Teater Ragnarock Teaterforeningen i Fredensborg Kommune Kokkedal På Vej Kokkedal Cafébibliotek Musikskolen Deltager (navn) Helle Jensen Tove von Jessen Sandra Genaae Vibeke Poulsen Michael Hedegaard Hanne Ahrenkiel Carsten Østerskov

Byens Hus det kreative samlingssted

Byens Hus det kreative samlingssted Konsensuspapir for Byens Hus side 1 af 5 Byens Hus det kreative samlingssted Baggrund Byens Hus har løbende været på den politiske dagsorden siden revitaliseringen af Kokkedal i 1999. Ved budgetforliget

Læs mere

Byens Hus i Kokkedal - det kreative samlingssted Workshop omkring placering

Byens Hus i Kokkedal - det kreative samlingssted Workshop omkring placering Workshop 1, Byens Hus side 1 af 7 Byens Hus i Kokkedal - det kreative samlingssted Workshop omkring placering Kokkedal Skole, 10 marts kl. 17.30-19.30 Indledning I december 2013 vedtog Byrådet i Fredensborg

Læs mere

Hvidovre Bymidte. Risbjerggaardgrunden. Oplæg til byggeprogram. Bymidteudvalgsmøde d. 10. maj 2017

Hvidovre Bymidte. Risbjerggaardgrunden. Oplæg til byggeprogram. Bymidteudvalgsmøde d. 10. maj 2017 Risbjerggaardgrunden Oplæg til byggeprogram 1 AFSÆT Helhedsplanen for samt høringssvar fra høringsproces i december 2016 Kommunalbestyrelsens beslutning den 24. juni 2015: At der arbejdes videre med et

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget Til Orientering Kopi til Udvidelse af Filmby 3 Aarhus KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Resume I forbindelse med vedtagelsen af budget

Læs mere

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål:

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: 10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: Hvordan skaber vi et endnu bedre ungeliv i Egedal? Inddragelse af unge Strategimålet Ung i Egedal har fokus på de 13-25 årige i 2014-2017. Som

Læs mere

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx 7. oktober 2011 Sagsnr. 194816 Brevid. 1340268 Ref. TIGC Dir. tlf. 46 31 40 95 tinagc@roskilde.dk Ungepolitik Vision Roskilde Kommune ønsker en stærk, engageret ungdomskultur

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Rapport. Fem koncepter for danske forsamlingshuse. Landsforeningen Danske Forsamlingshuse

Rapport. Fem koncepter for danske forsamlingshuse. Landsforeningen Danske Forsamlingshuse Rapport Fem koncepter for danske forsamlingshuse Landsforeningen Danske Forsamlingshuse 5 koncepter for danske forsamlingshuse Der findes i Danmark cirka 1250 forsamlingshuse, hvoraf ca. 800 er medlemmer

Læs mere

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf.

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4 Folkeskolerne i Danmark slog den 1. august 2014 dørene op til første skoledag i den nye folkeskolereforms tegn. Ambitionerne for

Læs mere

Til: Magistraten til drøftelse. Mål for Aarhus Oplæg til drøftelse i Byrådet og inddragelsesproces. BORGMESTERENS AFDE- LING Aarhus Kommune

Til: Magistraten til drøftelse. Mål for Aarhus Oplæg til drøftelse i Byrådet og inddragelsesproces. BORGMESTERENS AFDE- LING Aarhus Kommune Til: Magistraten til drøftelse 13. januar 2014 Side 1 af 9 Mål for Aarhus Oplæg til drøftelse i Byrådet og inddragelsesproces i 2014 Byrådet skal i 2014 drøfte og fastsætte målene for Aarhus og herunder

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN Baggrund Byrådet blev ved temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer for havneområdet. På temamødet blev drøftet,

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

Opsamling - Workshop fælleshus afd. 021 og 024 d. 18. juni 2018 Referat - formål og opgaverne

Opsamling - Workshop fælleshus afd. 021 og 024 d. 18. juni 2018 Referat - formål og opgaverne Referat - formål og opgaverne Mandag d. 18. juni kl. 17-20 mødtes afdelingsbestyrelserne fra afd. 021 og 024 i afd. 024 s fælleshus til en workshop omkring et muligt, kommende fælleshus for de to afdelinger.

Læs mere

Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg

Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg Nyt læringstilbud i Tranbjerg I Tranbjerg er der et veludbygget samarbejde mellem lokalområdets forældre, institutioner og foreninger. Samarbejdet er særligt udpræget

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. november 2013 Aktivitetslokaler til borgere med udviklingshæmning Forslag om opførelse af integrerede aktivitetslokaler

Læs mere

RAMMEPLAN FOR STENLØSE KULTURHUS ET BRUGERSTYRET FLEKSIBELT KULTUHUS

RAMMEPLAN FOR STENLØSE KULTURHUS ET BRUGERSTYRET FLEKSIBELT KULTUHUS RAMMEPLAN FOR STENLØSE KULTURHUS ET BRUGERSTYRET FLEKSIBELT KULTUHUS RAMMEPLAN FOR STENLØSE KULTURHUS Indholdsfortegnelse Indledning Herunder: o Hvordan er rammeplanen blevet til? o Mål o Intention o Værdier

Læs mere

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet Udvikling af Kulturtorvet - Aktionsproces Kommissorium og procesbeskrivelse, 03.03.16 1 Baggrund Allerød Byråd har besluttet at prioritere udvikling af et Kulturtorv på området omkring Byens Plads. Det

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND 14.11.17 VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND Introduktion Det følgende er et revideret oplæg til proces for udvikling af værdiprogram for et nyt bofællesskab, som KAB og Boligselskabet

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Eventens anatomi Et 360 blik på event som strategi og i praksis Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Michael Radmer Johannisson Seniorrådgiver i Seismonaut

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

Byrådet har som en del af budgetaftalen for 2013-2016 besluttet, at der skal udarbejdes et beslutningsoplæg vedrørende etablering af et hus

Byrådet har som en del af budgetaftalen for 2013-2016 besluttet, at der skal udarbejdes et beslutningsoplæg vedrørende etablering af et hus Borgernes hus Byrådet har som en del af budgetaftalen for 2013-2016 besluttet, at der skal udarbejdes et beslutningsoplæg vedrørende etablering af et hus med hovedbibliotek, musikskole, mødelokaler mv.

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling Punkt 4. Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling 2016-072094 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At indsatsen

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅRETS GENERALFORSAMLING. Søndag den 10. marts 2013

VELKOMMEN TIL ÅRETS GENERALFORSAMLING. Søndag den 10. marts 2013 VELKOMMEN TIL ÅRETS GENERALFORSAMLING Søndag den 10. marts 2013 Kære medlemmer. Bestyrelsen byder velkommen til årets generalforsamling. Den trettende i rækken og vi ser frem til mange flere. Arne Christensen

Læs mere

TAG MIG MED HJEM. Byliv og byrum i Nivå Bymidte

TAG MIG MED HJEM. Byliv og byrum i Nivå Bymidte TAG MIG MED HJEM Byliv og byrum i Nivå Bymidte 1 Indhold Byliv i Fremtidens Nivå Bymidte 4 Et nyt mødested i Nivå Bymidte 6 Vi bygger op 8 Implementering af bylivsstrategien og udformning af det midlertidige

Læs mere

NOTAT. Skoleafdelingen. Kommissorium for opgaveudvalg for Søborg Skole. Dato: Af: Charlotte Schønemann Sag/journal nr.:

NOTAT. Skoleafdelingen. Kommissorium for opgaveudvalg for Søborg Skole. Dato: Af: Charlotte Schønemann Sag/journal nr.: Skoleafdelingen Kommissorium for opgaveudvalg for Søborg Skole NOTAT Dato: 13-11-2018 Af: Charlotte Schønemann Sag/journal nr.: 18-153-00.16.00-P20 Baggrund Byrådet har, som en del af arbejdet med Fremtidens

Læs mere

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Baggrund Bindslevs Plads var tidligere byens markedsplads, hvor der foregik livlig handel. I dag arbejder områdets

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL!

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! ? Kontakt Hedensted Kommune Fritid & Fællesskab By & Landskab Tjørnevej 6 7171 Uldum byoglandskab@hedensted.dk Indledning

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Notat om frivillighedsmesse

NOTAT. Allerød Kommune. Notat om frivillighedsmesse NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Notat om frivillighedsmesse Som opfølgning på Sundheds- og Velfærdsudvalgets

Læs mere

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: MITA Beslutningstema: Byrådet skal præsenteres for de indholdsmæssige rammer for en sammenhængende

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Vedr. Høring af Restaurations- og nattelivsplan 2017

Vedr. Høring af Restaurations- og nattelivsplan 2017 1/4 Københavns Kommune Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade 13, postboks 380 2300 København S ATT: miljoe@tmf.kk.dk Vedr. Høring af Restaurations- og nattelivsplan 2017 Københavns Kommune har udarbejdet

Læs mere

EVALUERING AF SPEJDERHYTTER

EVALUERING AF SPEJDERHYTTER EVALUERING AF SPEJDERHYTTER Opstartsmøde, mandag d. 5. juli 2010 DAGSORDEN Præsentation af deltagere Baggrund for evalueringen, v. Jakob Færch, LOA Evalueringens formål Overblik over evalueringsaktiviteter

Læs mere

Planlægning i Vejle. - En anderledes tilgang til kommuneplan og planstrategi

Planlægning i Vejle. - En anderledes tilgang til kommuneplan og planstrategi Planlægning i Vejle - En anderledes tilgang til kommuneplan og planstrategi Af plan, Teknik & Miljø, oktober 2018 Præsentation I Hvem er jeg Christoffer Aagaard Melson Byrådsmedlem (V) siden 2013 Udvalg:

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for politik for Borgerservice og Biblioteker skitse for borgermøder i foråret 2014 Til: Kulturudvalgsmødet d. 1. april 2014 Kopi til: Side 1 af 5 Proces for politik for Borgerservice

Læs mere

Ad 2. Kokpit, som ungdomsklubben tidligere hed, åbner op igen under navnet Kokkedal Ungdomsklub i oktober måned uge 41 eller 42.

Ad 2. Kokpit, som ungdomsklubben tidligere hed, åbner op igen under navnet Kokkedal Ungdomsklub i oktober måned uge 41 eller 42. Styregruppemøde REFERAT Onsdag 18. sep. 2013 kl. 17.00-19.00 - i s mødelokale, Egedalsvænge 37 st.tv. Tilstede fra styregruppen: Susanne Hjælm Nørregaard Afd. formand i Skovengen Birte Vestergaard Næstformand

Læs mere

KULTUR- RUMMET ET KULTURELT LABORATORIUM I THY PRÆSENTATION FOR RUM & DESIGN- STUDERENDE/ARKITEKTSKOLEN AARHUS NOVEMBER 2014

KULTUR- RUMMET ET KULTURELT LABORATORIUM I THY PRÆSENTATION FOR RUM & DESIGN- STUDERENDE/ARKITEKTSKOLEN AARHUS NOVEMBER 2014 KULTUR- RUMMET ET KULTURELT LABORATORIUM I THY PRÆSENTATION FOR RUM & DESIGN- STUDERENDE/ARKITEKTSKOLEN AARHUS NOVEMBER 2014 PROGRAM 1. Overordnede målsætninger med KulturRummet 2. Præsentation af KPF/Rødbro

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

Odder kulturforeningen forvalter på beføjelse fra Børne -, Uddannelsen- og Kulturudvalget en del af kulturudviklingspuljen. BYRÅD KULTURFORENING

Odder kulturforeningen forvalter på beføjelse fra Børne -, Uddannelsen- og Kulturudvalget en del af kulturudviklingspuljen. BYRÅD KULTURFORENING Forretningsorden 1 Odder Kulturforening anno 2018 Odder Kulturforening er en paraplyorganisation for kulturinstitutioner, kulturorganisationer- og foreninger, udøvende kulturaktører og kulturskabende personer

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

DRAGØR KOMMUNES KULTUR OG FRITIDSPOLITIK

DRAGØR KOMMUNES KULTUR OG FRITIDSPOLITIK Input fra dialogmøde d. 17. januar 2017 om: DRAGØR KOMMUNES KULTUR OG FRITIDSPOLITIK Deltagere Børne-, Fritids- og Kulturudvalg (Afbud fra Birger Larsen og Helle Barth) Repræsentanter fra: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

Et kulturhus på vej. Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen

Et kulturhus på vej. Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Et kulturhus på vej Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Egedal Kommune bad i april 2014 Kunstakademiets Designskole om hjælp til at forberede og

Læs mere

Dialogmøde d. 24. november 2015 vedrørende Fremtidens Vendelbohus

Dialogmøde d. 24. november 2015 vedrørende Fremtidens Vendelbohus Hjørring Kommune Dialogmøde d. 24. november 2015 vedrørende Fremtidens Vendelbohus Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Tlf. 72 33 33 33, hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Peder Thøgersen Opsamling

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

City of Westminster College

City of Westminster College CASE City of LOKATION: City of, London, England. Arkitekt/ designer: schmidt hammer lassen architects. City of designet af schmidt hammer lassen architects På Paddington Green Campus i London, ligger schmidt

Læs mere

Toftegårds Plads en ny vision

Toftegårds Plads en ny vision Louise Vogel Kielgast 19-01-2017 1 Toftegårds Plads en ny vision Opsamling fra konference Making Cities for People Indledning Dette notat er en opsamling på konferencen En ny vision for Toftegårds Plads

Læs mere

Principper for konkurrenceproces for kystbeskyttelse i Dragør Kommune

Principper for konkurrenceproces for kystbeskyttelse i Dragør Kommune Diger i Dragør Vedr.: Fra: Principper for konkurrenceproces for kystbeskyttelse i Dragør Kommune CFBO Dato: 2018-10-23 I forlængelse af Kommunalbestyrelsens principbeslutning den 21.juni 2018 om at konkretisere

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Referat. Dato: :00:00 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg 1/10

Referat. Dato: :00:00 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg 1/10 Referat Dato: 10-06-2015 14:00:00 Udvalg: 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg 1/10 Indholdsbetegnelse Referat Indholdsbetegnelse 7 Godkendelse

Læs mere

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017.

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. MED PÅ EN LYTTER En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. Formål Undersøgelsen har til formål at styrke KulturCosmos både internt og eksternt. Det er ønsket at invitere foreningens medlemmer og kulturhusets

Læs mere

Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: aktører, 10 styrker, 4 handlinger. - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014

Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: aktører, 10 styrker, 4 handlinger. - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014 1 Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: 22.000 aktører, 10 styrker, 4 handlinger - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014 Baggrund Stevns Kommunes Kommunalbestyrelse afholdt den 17.

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014 3. 13/28798 Ungdomskulturhus Indstilling: Direktøren for Børn og Undervisning og direktøren for By, Land og Kultur indstiller sagen til drøftelse og beslutning i Børne- og Uddannelsesudvalget og Kultur-

Læs mere

Opsamling af ønsker til Risbjerggård/Kulturgården fra foreninger og brugere

Opsamling af ønsker til Risbjerggård/Kulturgården fra foreninger og brugere 1 Opsamling af ønsker til Risbjerggård/Kulturgården fra foreninger og brugere Møde med foreninger og brugere af Risbjerggård/Kulturgården den 25. marts 2019 Hvidovre Pensionistforening: Foreningen er i

Læs mere

Opsamling på vandrådsworkshops

Opsamling på vandrådsworkshops Opsamling på vandrådsworkshops Indholdsfortegnelse Opsamling på vandrådsworkshops 1 0. Vandrådsworkshops, målgruppe og tidspunkt 2 1. De centrale pointer fra Morten Graversgaard 2 1.1 Rammesætning er afgørende

Læs mere

Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren

Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren Indhold Tættere på borgeren... 3 Status på anden fase af Fremtidens handicapområde... 3 Hvordan har vi arbejdet med borgerinddragelse... 3 Borgerinddragelsen

Læs mere

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv DGI Facilitetsudvikling. BF 2017 Der er ingen grund til at bygge noget, hvis der ikke er nogen der vil, kan eller har mulighed for at

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

- Miniundersøgelse af behovet for et mødested for unge i Ringsted

- Miniundersøgelse af behovet for et mødested for unge i Ringsted Mødested for unge - Miniundersøgelse af behovet for et mødested for unge i Ringsted Baggrund Baggrund for notatet er aftaleparternes hensigtserklæring nr. 14 i Budgetaftalen 2019-2022: Undersøge behov

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

100-salen. - Kulturstationen og Kinorevuen

100-salen. - Kulturstationen og Kinorevuen 100-salen - Kulturstationen og Kinorevuen 12.07.2017 // 1726 INDHOLD For tegninger i rigtigt målforhold print i A4 BAGGRUND/HISTORIE VISION KONTEKST LUFTFOTO SKØRPING LUFTFOTO KULTURSTATIONEN KONCEPT SITUATIONSPLAN

Læs mere

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse Nye tider Nye haller Invitation til deltagelse Invitation til deltagelse i Nye tider Nye haller... side 3 Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller... side 3 Hvordan gør vi?... side 4 Den overordnede

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Fritidscentret 2013 og 2014

Aftale mellem Randers Byråd og Fritidscentret 2013 og 2014 1 Aftale mellem Randers Byråd og Fritidscentret 2013 og 2014 Helligåndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

MIT HOSPITAL HVIDOVRE Referat

MIT HOSPITAL HVIDOVRE Referat MIT HOSPITAL HVIDOVRE Referat Patientværelset Møde d. 8. januar 2015 kl. 17.00-20.00 1) Velkomst og introduktion v/hospitalsdirektør Torben Ø Pedersen og Arkitekt Naja McNair Torben Ø Pedersen og Naja

Læs mere

HEDENSTED KOMMUNE Plan- og Udviklingsfunktionen

HEDENSTED KOMMUNE Plan- og Udviklingsfunktionen HEDENSTED KOMMUNE Plan- og Udviklingsfunktionen Rapport: Projekt Landsbykataloger Planlægning for landsbyerne i Hedensted Kommune KL-J.nr.: 01.02.15 P16 EDH: 23647 / 171361 Juli 2002 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NORDSKOVSKOLEN SLAGELSE CENTER. ii1l1 IEEEI I II-IF. L_J1r1iI ILL I I I. Jj_J

NORDSKOVSKOLEN SLAGELSE CENTER. ii1l1 IEEEI I II-IF. L_J1r1iI ILL I I I. Jj_J NORDSKOVSKOLEN SLAGELSE CENTER Jj_J i1l1 -F L_J1r1i LL EEE - ----- - i -- - ----- PUNKTHLJSE VED SLAGELSE STATON Sagsnr. 02174 D. 01.12.03 i EJ -- ------- --.- _ t- ------ -- Jyllandsgade 10 4100 Ringsted

Læs mere

Aktivitetshuset i Sønderparken

Aktivitetshuset i Sønderparken Aktivitetshuset i Sønderparken Et unikt hus med unikke muligheder Der var næppe nogen, der havde forestillet sig så fantastisk et resultat, da helheds- planen for Sønderparken tog sin start. I dag står

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS TOTALRÅDGIVER ØSTERGAARD ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - ARKITEKT NØRKÆR+POULSEN ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - INGENIØR RAMBØLL A/S UNDERRÅDGIVER - LANDSKAB RAMBØLL BYUDVIKLING OG LANDSKAB STØVRING BIBLIOTEK

Læs mere

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter Fællesråd Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen Kommunal Styregruppe Består af Direktør, Centerchefer, kulturchef, kulturhuskoordinator erforum 4 x årligt Består af brugere som

Læs mere

BYENS HUS. NOTAT Ejendomme og Energi. Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag. Fra: CEIS Peter Sommerfeld 17.

BYENS HUS. NOTAT Ejendomme og Energi. Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag. Fra: CEIS Peter Sommerfeld 17. BYENS HUS Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag NOTAT Ejendomme og Energi Bedømmelsesudvalg Thomas Lykke Pedersen Ulla Hardy-Hansen Per Frost Henriksen Lars Simonsen Tinne Borch Jacobsen

Læs mere

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund Ifm. budgetaftale 2014 besluttede Byrådet, at der skulle udarbejdes en vision for Bykernen Det

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Charlotte Møller præsenterede konceptet for helhedsrenovering (jf. oplæg). Ann Urbrand: Er der en tidsplan for helhedsrenoveringen?

Charlotte Møller præsenterede konceptet for helhedsrenovering (jf. oplæg). Ann Urbrand: Er der en tidsplan for helhedsrenoveringen? KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for nye anlægsprojekter NOTAT Referat af møde i den lokale styregruppe den 22.9.14 Præsentation af ny projektleder fra KEJD Charlotte Møller præsenterede

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Remiseområdet ved Varde Vest

Remiseområdet ved Varde Vest Remiseområdet ved Varde Vest Ansøgning om midler til forprojekt til udvikling af remiseområdet centralt i Varde, til fremtidig gavn for byens borgere 1 Ansøgning om forprojekt til Remisen ved Varde Vest

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation 6. Hjemsted

Læs mere

Multihus Hjortshøj. Informationsmøde den 25. april 2016

Multihus Hjortshøj. Informationsmøde den 25. april 2016 Multihus Hjortshøj Informationsmøde den 25. april 2016 Dagsorden Velkomst v. Bjarne Bendtsen, fmd. Støtteforeningen Multihusprojektets historie Hvorfor et multihus i Hjortshøj? Placering og arkitektur

Læs mere

Punkt 5. Orientering om forslag til bygge- og renoveringsproces: Baggrund hvorfor kommer dette forslag?

Punkt 5. Orientering om forslag til bygge- og renoveringsproces: Baggrund hvorfor kommer dette forslag? Punkt 5 Orientering om forslag til bygge- og renoveringsproces: Baggrund hvorfor kommer dette forslag? Masterplan hvad er de konkrete planer, og hvordan kan de realiseres? Økonomi, finansiering Drøftelse,

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner Evaluering af de boligsociale helhedsplaner I Københavns Kommune 2010 Kvarterudvikling, Center for Bydesign Teknik- og Miljøforvaltningen 2011 2 Boligsociale helhedsplaner i Københavns Kommune Københavns

Læs mere

FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme

FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme 2 NUVÆRENDE INDRETNING AF SYDVESTVEJ 10 Sydvestvej Aktivitetscenter

Læs mere

Opsamling på workshops

Opsamling på workshops S i d e 1 Opsamling på workshops Formål Idrætsgruppen under FOU i København har gennem 2 workshops med udvalgte repræsentanter fra idrætten i København ønsket at diskutere følgende spørgsmål: Hvordan kan

Læs mere

Politik for Kulturhovedstad 2017

Politik for Kulturhovedstad 2017 Politik for Kulturhovedstad 2017 Vision Hvordan kan vi medvirke til, at lokale kunst- og kulturmiljøer bidrager endnu mere offensivt og værdsættes for deres kompetencer og bidrag til den samlede udvikling

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 18. juni 2018 Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Læs mere