Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev"

Transkript

1 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

2 Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden KF - Temadrøftelse KF - Ansøgning om fritagelse for halleje KF - Hvalsø Kulturhus - Retningslinier for brug af kulturhuset KF - Frivillig Fredag ØU - Forventet Regnskab /Halvårsregnskab KF - Eventuelt...15

3 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 1 1. KF - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 11/23096 Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Godkendt.

4 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 2 2. KF - Temadrøftelse Sagsnr.: 11/24574 Resumé: A. Udkast til Lejremodel 2.0 vedr. udvikling og drift af idrætshaller i Lejre Kommune. En arbejdsgruppe bestående af ERFA-gruppen (formænd og næstformænd for halbestyrelserne), ledende halinspektør, dennes souschef samt administrationen har i samarbejde med ekstern konsulent Henrik Larsen, i en række møder arbejdet på at opstille en Lejremodel 2.0. Der foreligger nu et udkast (materiale til temadrøftelsen eftersendes) som arbejdsgruppen ønsker at præsentere for Udvalget for Kultur & Fritid, med henblik på drøftelse. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Bilag: 1. Forslag til Lejre-model 2.0 for drift og udvikling af Lejre Kommunes idrætshaller Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Lejremodel 2.0 sendes i høring uden politisk behandling, med henblik på politisk stillingstagen på november mødet. Dette præciseres i høringsbrevet. Et mindretal Connie B. Jensen (A) udtrykker ønske om at behandle oplægget politisk før det bliver sendt i høring. Udvalget ønsker en bred offentlig høring. Materialet sendes endvidere direkte til skolebestyrelser, idrætsforeningerne, Handicaprådet, Ældrerådet samt Halinspektørforeningen. Høringsmaterialet annonceres på kommunens hjemmeside.

5 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 3 3. KF - Ansøgning om fritagelse for halleje Sagsnr.: 12/16547 Resumé: Kræftens Bekæmpelse v/ruth Jensen fremsender ansøgning af 20. juni 2012 vedrørende brug af Hvalsøhallen til arrangement den 6. oktober Sagsfremstilling: Kræftens Bekæmpelse afholder i år en landsdækkende kampagne for at sætte fokus på brystkræft. Støt Brysterne hedder kampagnen og afholdes den 6. oktober Det primære formål med kampagnen er at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft men også at sætte fokus på og skabe opmærksomhed om en sygdom, som hver dag rammer 11 danske kvinder. Lokalforeningen for Kræftens Bekæmpelse i Lejre Kommune deltager i dette arrangement, der finder sted den 6. oktober 2012 og vil forsøge at gentage successen fra sidste år, hvor 175 kvinder deltog i et Zumba-arrangement i Hvalsø-hallen, ledet af lokale frivillige zumba-instruktører med Tina Plank i spidsen. Der søges om tilladelse til at låne Hvalsø-hallen til formålet fra kl samt om fritagelse for betaling af halleje. Deltagerne i arrangementet betaler et deltagergebyr som går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse og alle instruktører arbejder gratis. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at arrangementet har et velgørende formål, er lokalt forankret og har relevans for Lejre Kommune. Endvidere er tilbuddet åbent og ikke kommercielt. Ifølge servicekatalog for lokaleudlån kan der opkræves gebyr ved arrangementer af denne type. Hallen er reserveret til arrangementet den 6. oktober. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence: Udvalget for Kultur & Fritid Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. At der gives tilladelse til at Kræftens Bekæmpelse benytter Hvalsø hallen den 6. oktober 2012, 2. At hallen kan benyttes vederlagsfrit. Bilag: 1. Service katalog

6 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 4 Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Indstillingerne godkendes.

7 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 5 4. KF - Hvalsø Kulturhus - Retningslinier for brug af kulturhuset Sagsnr.: 12/12508 Resumé: Foreningen for Hvalsø Kulturhus fremsender revideret forslag til retningslinjer for brug af kulturhuset. Seneste retningslinjer for brug af kulturhuset i Hvalsø blev godkendt i Udvalget for Kultur & Fritid den 7. maj Her var beslutningen følgende: Retningslinjer anbefales med præcisering af, at der ikke kan afholdes private fester i Kulturhuset, og at erhvervsmæssige arrangementer skal have et kulturelt eller oplysende islæt. Sagsfremstilling: Foreningen for Hvalsø Kulturhus har til formål at underbygge og udbrede kulturaktiviteter i Hvalsø Kulturhus samt at fordele bookingen af lokalerne. Der er nu etableret en hjemmeside for Hvalsø Kulturhus, der samarbejder med Kultunaut. Hjemmesiden opdateres således med f.eks. Oplev Lejre og derved medvirket til at synliggøre husets aktiviteter. Foreningen ønsker, at åbne kulturhuset for alle aktiviteter og har derfor revideret retningslinjerne for brug af Kulturhuset. Det foreslås at: I forhold til de gamle retningslinjer adskiller de nye sig primært ved at åbne yderligere op for, at foreninger, grupper mv. der ikke har et kulturelt formål eller ikke er godkendt efter folkeoplysningsloven, mod betaling, kan benytte lokalerne. Erhvervsvirksomheder i eller med tilknytning til Lejre Kommune kan ligeledes mod betaling af et gebyr benytte lokalerne. Gebyret skal afspejle markedsvilkår. Fordelingen af tider til arrangementer og møder for en sæson foreslås prioriteret ud fra følgende rækkefølge: 1. Kulturelle arrangementer 2. Arrangementer med offentlig adgang, som ikke er kulturaktiviteter, ex. borgermøder, kommunale arrangementer mv. 3. Foreninger godkendt efter folkeoplysningsloven og kommunens mødeaktiviteter 4. Foreninger der ikke er godkendt efter folkeoplysningsloven, private virksomheder. Gebyr for brug af kulturhuset fastsættes af Kommunalbestyrelsen og skal afspejle markedsvilkår. Reservering af lokaler for en samlet sæson (august juli) sker efter ansøgning til Kulturhusets sekretariat senest den 15. marts. Ved udgangen af en sæson bortfalder reservationsaftalen, uden videre. Der lægges op til, at regelsættet revideres årligt og suppleres af et takstblad samt et ordensreglement for brug af kulturhuset.

8 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 6 Udover forslag til retningslinjer for brug af kulturhuset, vedlægges gældende vedtægter for Foreningen for Hvalsø Kulturhus som bilag. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at åbne kulturhuset yderligere for brug, virker fornuftigt. Den aktivitet der foregår i huset er primært baseret på frivilligt engagement, da der ikke er ansat en dissideret ledelse af huset. Det er væsentligt at evaluere ordningen årligt med henblik på at analysere hvorledes og af hvem kulturhuset bliver anvendt. Huset bør primært sætte en ramme for aktiviteter med kulturel relevans. Administrationen gør opmærksom på, at oplæg til retningslinjer for brug af Hvalsø Kulturhus uddyber, at som hovedregel skal erhvervsmæssige sammenkomster og arrangementer have et kulturelt eller oplysende islæt og må primært ikke have et kommercielt formål. I Servicekatalog for lokaleudlån, som Kommunalbestyrelsen vedtog den 28. april 2008 står der, at aktiviteterne ikke må have et kommercielt formål. Derved adskiller oplægget sig lidt. Den årlige evaluering af brugen af huset vil vise om det bliver et problem. Økonomi og finansiering: Forslag til de reviderede Retningslinjer for brug af Hvalsø Kulturhus skal suppleres af politisk godkendt takstblad. Beslutningskompetence: Udvalget for Kultur & Fritid Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. At forslag til retningslinjer for brug af Hvalsø Kulturhus godkendes. Bilag: 1. Forslag til retningslinier 2. Vedtægter for Foreningen Hvalsø Kulturhus 3. Service katalog Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Forslaget godkendes.

9 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 7

10 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 8 5. KF - Frivillig Fredag Sagsnr.: 11/27 Resumé: UBU, USSÆ, UTM og UKF behandlede i december 2011 resultaterne fra Frivillig Fredag 2011, samt træf beslutning om hvorvidt Frivillig Fredag skal være tilbagevendende begivenhed i Lejre Kommune. I Maj og August 2012 behandlede UBU, USSÆ, UTM, FOU og UKF oplæg til Frivillig Fredag 2012 og godkendte rammen. Der fremsendes nu sag med henblik på finansiering af Frivillig Fredag. Sagsfremstilling: Til at arrangere Frivillig Fredag i 2012 er der nedsat en projektgruppe med deltagelse af repræsentant fra Folkeoplysningsudvalget, én repræsentant fra henholdsvis Servicecenter Allerslev og Hvalsø, samt repræsentanter fra det frivillige område under USSÆ. Der lægges op til følgende ramme for Frivillig Fredag 2012: Et udsnit af frivillige, f.eks. 3-4 vidt forskellige frivillige foreninger/grupper mm., beskriver/fortæller/viser deres aktiviteter på Frivillig Fredag. Oplægsholder / foredrag. Præsentation af, at projektgruppen arbejder med, at man kan prøve at være frivillig for en dag. Der bliver således fokus på det frivillige arbejde og dermed rekruttering af bestyrelsesmedlemmer, ledere, træner mm. Arrangementer afholdes om eftermiddagen for at kunne tilgodese flest mulige i tidsrummet til Arbejdsgruppen mener, at det er nødvendigt med en kendt oplægsholder for at tiltrække borgere og potentielle nye frivillige. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at ovennævnte forslag til rammen for Frivillig Fredag har interesse for alle frivillige foreninger, grupper mm. i Lejre Kommunen. Det vil dog være vigtigt for fremmødet samt oplevelsen af kvaliteten af dagen at oplægsholder har tiltrækningskræft samt kan levere kvalitet i forhold til emnet. Økonomi og finansiering: Udgift til arrangementet inc. forplejning samt oplægsholder estimeres til kr. Dette forslås finansieret af Udvalget for Kultur og Fritid og Folkeoplysningsudvalget med støtte fra SSÆ området. Vedr. udvalget for Kultur og Fritid: Administrationen oplyser, at der i budget 2012 for pulje til andre kulturelle opgaver er kr., hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed. Vedr. Folkeoplysningsudvalget Administrationen oplyser, at der i budget 2012 for Pulje til særlige formål er kr., hvoraf kr ,00 kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed.

11 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 9 Beslutningskompetence: Udvalget for Kultur & Fritid, Udvalget for Social, Sundhed & Ældre, Folkeoplysningsudvalget. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at udvalgene godkender budgettet på kr., 2. at budgettet finansieres med kr. fra Pulje til andre kulturelle opgaver og med kr. fra pulje til særlige formål, 3. at resterende finansiering findes under Center for Velfærd og Omsorg. Beslutning Folkeoplysningsudvalget den : FOU bevilger kr. til Frivillig Fredag. FOU opfordrer til en principiel beslutning for de fremtidige Frivillige Fredage. Endvidere drøftelse af hvor vidt der skal afsættes øremærkede midler på budgettet til Frivillig Fredag. Afbud: Alex C. Christensen Anne Lauridsen Anni Vedel Ole Meibom Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Indstillingerne godkendes. Udvalget er endvidere enige i FOU s opfordring.

12 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side ØU - Forventet Regnskab /Halvårsregnskab Sagsnr.: 12/10570 Resumé: Administrationen har udarbejdet Forventet Regnskab / Halvårsregnskab på baggrund af forbrugsudviklingen fra 1. januar juni 2012 samt øvrige oplysninger med økonomiske konsekvenser for Lejre Kommune. Det er administrationens vurdering, at de aktuelle vurderinger af serviceudgifterne i hele 2012 vil ligge knap 10 mio. kr. over budgettet, hvilket indebærer en risiko for en sanktionsbetaling til staten, hvis kommunerne under ét overskrider servicerammen. Der er en række større risikoområder, hvor udgifterne ligger over budgettet, hvorfor Koncerndirektionen foreslår, at der på disse områder udarbejdes handleplaner for at nedbringe udgiftsniveauet i indeværende år. Desuden foreslår koncerndirektionen, at alle bevillingsansvarlige anmodes om at udvise udgiftstilbageholdenhed i resten af 2012 for herved at øge overførsel af uforbrugte bevillinger i 2012 til overførsel til budget Det er endvidere administrationens vurdering, at der vil være anlægsprojekter for ca. 70 mio. kr. (ud af knap 160 mio. kr.), som ikke vil kunne nå at blive gennemført i indeværende år. Koncerndirektionen skal samtidig erindre om, at Kommunalbestyrelsen har behandlet en række anlægsprojekter, hvor der på nuværende tidspunkt (ultimo august 2012) ikke er anvist finansiering. Forventet Regnskab / halvårsregnskab er fremsendt til Økonomiudvalgets behandling den 29. august som halvårsregnskabet for Lejre Kommune. Kommunalbestyrelsen behandler sagen den 13. september. Sagen forelægges på Fagudvalgenes møder mellem den september, samt Økonomiudvalget den 18. september og Kommunalbestyrelsen den 24. september 2012, som Forventet Regnskab Økonomiudvalget har den 29. august behandlet og tiltrådt Koncerndirektionens indstilling vedrørende halvårsregnskabet, som herefter indberettes til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Samtidig har Økonomiudvalget anbefalet Koncerndirektionens initiativer overfor fagudvalgene. Sagsfremstilling: De overordnede hovedlinjer i vurderingen af den aktuelle økonomiske situation i hele 2012 i Lejre Kommune er angivet i tabel 1. Vurderingen er foretaget på baggrund af forbruget i første halvår Tabel 1: Udviklingen i den samlede økonomi Øvrige ændringer Drifts Oprindeligt Overførsel og kr. budget herunder 2012 anlægs- FR-1 over- førsel FR-2 Mellemsum Forventet årsregnskab 2012 Forventet overførsler til 2013 Risikoområder Forventet regnskab 2012 Kolonne (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Indtægter

13 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 11 Serviceudgifter Overførselsudgifter Anlæg Øvrig finansiering og renter (indeholder renter, afdrag, låneoptag og finansforskydninger) Forsyning Der er i tabellens kolonne 1 til 3 redegjort for tidligere politiske beslutninger. De nye vurderinger af budgetsituationen fremgår af kolonnerne 4, 6 og 7, som vil blive gennemgået i det følgende. Forventet Regnskab indeholder konsekvenser af politiske beslutninger siden Forventet Regnskab Herunder er der anvist finansiering til Kommunalbestyrelsens beslutninger om tilskud til Sagnlandet Lejre, ZBC (Zealand Business Connection). Desuden er opfyldelse af mål om elevpladser indregnet. Disse udgifter foreslås finansieret via reduktion af bevillingen Fælles Funktioner. Desuden er indregnet konsekvenserne af midtvejsreguleringen af bloktilskuddet 2012, konvertering af drift til anlæg og salg af Sæby-Gershøj skole. Nettoresultatet af de bevillingsmæssige forslag er, at der tilføres 3,6 mio. kr. til kassen. Serviceudgifter Tabel 2 Identificerede risici vedr. serviceudgifter i Forventet Regnskab Mio. kr. FR Ikke rammestyret Resultat (+)=kasseforbrug Rammestyret Økonomiudvalget 2,7 0 2,7 Udvalget for Børn & Unge 10,2 10,2 0 Udvalget for Teknik & Miljø 1,7 0,5 1,2 Udvalget for Social, Sundhed & Ældre 2,7 2,7 0 I alt 17,3 13,4 3,9 Uddybning på de enkelte udvalg kan ses i afsnittet Specielle bemærkninger på udvalgene i vedlagte bilag.

14 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 12 Der er på serviceudgifterne identificeret en række risikoområder, hvor der tegner sig et samlet merforbrug på 17,3 mio. kr. heraf udfordringer vedr. ikke-rammestyrede områder på 13,4 mio. kr., hvor dagtilbud og anbringelses- og specialundervisningsområdet udgør særlige risikoområder. Administrationen skønner, at der på bevillinger med overførselsadgang rammestyrede bevillinger - vil være et (netto)mindreforbrug i størrelsesordenen 1% svarende til ca. 11 mio. kr. Under disse forudsætninger vil de forventede serviceudgifter 2012 overskride budgettet med 9,8 mio. kr., som vil kunne resultere i en sanktionsbetaling til staten, hvis kommunerne under ét overskrider servicerammen. Folketinget har endnu ikke fastlagt retningslinjerne for beregning af den enkelte kommunes eventuelle sanktion, men det kan oplyses, at kommunernes budgetter i 2012 ligger ca. 2,6 mia. kr. under den aftalte ramme. Koncerndirektionen foreslår på denne baggrund, at der iværksættes følgende initiativer: 1) At der på udfordringsområderne udarbejdes handleplaner for at nedbringe forbruget i 2012 på de ikke-rammestyrede områder: a) Voksensocialområdet 2,7 mio. kr. b) Dagtilbudsområdet - 4,6 mio. kr. c) Børnesocialområdet 5,6 mio. kr. d) Teknik & Miljø 0,5 mio. kr. 2) At alle bevillingsansvarlige anmodes om at vurdere mulighederne for at fremlægge forslag til anlægsprojekter, som kan finansieres inden for gældende driftsbevilling til særskilt politisk behandling. 3) At alle bevillingsansvarlige (rammestyrede områder) anmodes om at udvise udgiftstilbageholdenhed i resten af 2012 for herved at øge overførsel af uforbrugte bevillinger i 2012 til overførsel til budget Overførselsudgifter Der er oprindeligt budgetteret med overførselsudgifter på 240,3 mio. kr. Forventet Regnskab forhøjer budgettet med 2,7 mio. kr. til i alt 243,1 mio. kr. Tabel 3: Identificerede risici vedr. overførselsudgifter i Forventet Regnskab Mio. kr. FR Ikke rammestyret Rammestyret Udvalget for Job & Arbejdsmarked 1,4 1,4 0 I alt 1,4 1,4 0,0 Der er på overførselsudgifterne identificeret en række risikoområder, hvor der tegner sig et samlet merforbrug på 1,4 mio. kr. vedr. ikke-rammestyrede områder. Koncerndirektionen foreslår, at der udarbejdes handleplan for at nedbringe forbruget i 2012 på det ikke-rammestyrede område. Anlæg Der foreligger ansøgninger om overførsler fra drift til anlæg på yderligere 0,9 mio. kr., så anlægsudgifterne med tidligere konverteringer samlet set forøges med 5,7 mio. kr. Der er frigivet rådighedsbeløb for 90,8 mio. kr. med en forventning om et forbrug på 88,9 mio. kr. i Det betyder, at der i forhold til det samlede anlægsprogram på 159,6 mio. kr. vil være en forskydning i forbruget i 2012, og dermed i likviditeten på ca. 70 mio. kr. i 2012.

15 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 13 Kassen Der er oprindeligt budgetteret med en kasseopbygning på 3,3 mio. kr. i Under de givne forudsætninger vil regnskabet for 2012 vise en mindre kasseopbygning på 8,8 mio. kr. Det skal dog bemærkes, at der skal være finansiering til de skønnede overførte drifts- og anlægsbevillinger på i alt 81 mio. kr., som med de gældende overførselsregler vil blive overført til Koncerndirektionen skal samtidig erindre om, at Kommunalbestyrelsen har behandlet en række anlægsprojekter, hvor der på nuværende tidspunkt (ultimo august 2012) ikke er anvist finansiering. Det drejer sig om udvidelse og renovering af rådhusene i Hvalsø og Allerslev, anskaffelse af hjælpemidler, køb af biler og køb af Birkely. Det forudsættes, at finansieringen af disse projekter afklares i forbindelse med budgetlægning for Andre forhold Udover nævnte forventninger og risici udestår voldgiftssagen vedr. almennyttige ældreboliger i Osted som en potentiel risiko. Der er orienteret nærmere om sagen på Økonomiudvalgets møde den 21. august Køb/Salg Der budgetteres ikke med køb og salg af grunde og ejendomme. Det foreslås, at der ved fremlæggelse af (forventede) regnskaber foretages en opgørelse af udgifter og indtægter ved køb og salg af grunde og ejendomme, hvorved Kommunalbestyrelsen får et overblik over saldoen. I 2012 har Kommunalbestyrelsen indtil dato solgt Sæby-Gershøj Skole til en samlet salgspris på 7 mio. kr. hertil kommer udgifter i forbindelse med salget på 0,4 mio. kr. 3 mio. kr. af salgsprisen er optaget som et langfristet tilgodehavende. Desuden er Vestervangsudstykningen købt for 4,9 mio. kr. Der udestår en politisk stillingtagen til finansiering af driftsudgifterne (vedligeholdelse, ejendomsskatter mm.) på 1,89 mio. kr. vedr. Vestervangudstykningen i Kirke Hyllinge. Dette forhold vil blive taget op til politisk beslutning i Forventet Regnskab Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at de aktuelle vurderinger af serviceudgifterne i hele 2012 vil ligge knap 10 mio. kr. over budgettet, hvilket indebærer en risiko for en sanktionsbetaling til staten, hvis kommunerne under ét overskrider servicerammen. Folketinget har endnu ikke fastlagt retningslinjerne for beregning af den enkelte kommunes eventuelle sanktion, men det kan oplyses, at kommunernes budgetter i 2012 ligger ca. 2,6 mia. kr. under den aftalte ramme. Der er en række større risikoområder, hvor udgifterne ligger over budgettet, hvorfor Koncerndirektionen foreslår, at der på disse områder udarbejdes handleplaner for at nedbringe udgiftsniveauet i indeværende år. Desuden foreslår koncerndirektionen, at alle bevillingsansvarlige anmodes om at udvise udgiftstilbageholdenhed i resten af 2012 for herved at øge overførsel af uforbrugte bevillinger i 2012 til overførsel til budget Det er endvidere administrationens vurdering, at der vil være anlægsprojekter for ca. 70 mio. kr. (ud af knap 160 mio. kr.), som ikke vil kunne nå at blive gennemført i indeværende år, hvilket dels kan begrundes i det meget store anlægsprogram, som Kommunalbestyrelsen vedtog i forbindelse med budgetvedtagelsen, dels at investeringsprojekter kræver betydelige forberedelser og traditionelt også tager tid at effektuere.

16 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 14 Koncerndirektionen skal samtidig erindre om, at Kommunalbestyrelsen har behandlet en række anlægsprojekter, hvor der på nuværende tidspunkt (ultimo august 2012) ikke er anvist finansiering. Det drejer sig om udvidelse og renovering af rådhusene i Hvalsø og Allerslev, anskaffelse af hjælpemidler, køb af biler og køb af Birkely. Det forudsættes, at finansieringen af disse projekter afklares i forbindelse med budgetlægning for Økonomi og finansiering: Det vurderes, at regnskabet for 2012 vise en mindre kasseopbygning på 8,8 mio. kr. Det skal dog bemærkes, at der skal være finansiering til de skønnede overførte drifts- og anlægsbevillinger på i alt 81 mio. kr., som med de gældende overførselsregler vil blive overført til Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at bevillingsomflytninger og tillægsbevillinger, jfr. tabel 1 kolonne 4, godkendes, 2. at der på udfordringsområderne udarbejdes handleplaner for at nedbringe forbruget i 2012 på de ikke rammestyrede områder: a. Voksensocialområdet 2,7 mio. kr. b. Dagtilbudsområdet - 4,6 mio. kr. c. Børnesocialområdet 5,6 mio. kr. d. Teknik & Miljø 0,5 mio. kr. 3. at alle bevillingsansvarlige anmodes om at vurdere mulighederne for at fremlægge forslag til anlægsprojekter, som kan finansieres inden for gældende driftsbevilling til særskilt politisk behandling, 4. at alle bevillingsansvarlige (rammestyrede områder) anmodes om at udvise udgiftstilbageholdenhed i resten af 2012 for herved at øge overførsel af uforbrugte bevillinger i 2012 til overførsel til budget 2013, 5. at der på Job & Arbejdsmarkedsområdet udarbejdes handleplan for at nedbringe forbruget i 2012 på det ikke rammestyrede område, 6. at der godkendes indtægtsanlægsbevilling på -7,0 mio. kr. og udgiftsanlægsbevilling på 0,4 mio. kr. og frigives tilsvarende rådighedsbeløb vedr. salg af Sæby-Gershøj Skole, 7. at rådighedsbeløbet på -4,0 mio. kr. fra salg af Sæby-Gershøj Skole tilføres kassen, 8. at rådighedsbeløbet på -3,0 mio. kr. fra salg af Sæby-Gershøj Skole optages som langfristet tilgodehavende, 9. at rådighedsbeløbet til udgifter i forbindelse med salg af Sæby-Gershøj Skole finansieres af kassen. Bilag: 1. Generelle bemærkninger - Halvårsregnskab/Forventet Regnskab Bilag 1 - Bemærkninger på udvalg 3. Bilag 2 Oversigt over tillægsbevillinger og forventet overførsel 4. Anlægsredegørelse Forventet Regnskab Beslutning Udvalget for Social, Sundhed & Ældre den : Indstillingens 2., 3. og 4. at anbefales

17 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 15 Afbud: Richard Bentzen Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Udvalget for Job & Arbejdsmarked anbefaler indstillingens 5. at, som vedrører udvalgets område Afbud: Thomas Stokholm Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Indstilling anbefales Beslutning Udvalget for Teknik & Miljø den : Indstillinger vedr. Udvalget for Teknik og Miljøs område anbefales. Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Indstillingerne anbefales for så vidt det der angår udvalget.

18 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side KF - Eventuelt Sagsnr.: 11/23099 Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Intet.

19 Bilag: 2.1. Forslag til Lejre-model 2.0 for drift og udvikling af Lejre Kommunes idrætshaller Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 05. september Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 73465/12

20 HENRIK LARSEN A/S Opsummering til Lejre Kommune Lejremodel 2.0 for drift og udvikling af Lejre Kommunes haller 1. Tydeligere brugerindflydelse og engagement Lejremodel 2.0 for drift og udvikling af Lejre Kommunes haller ( Lejre-hallerne ) fastlægger via den overordnede bestyrelse for alle haller i kommunen hovedbestyrelsen en tydeligere og markant indflydelse til brugere og aktive borgere, samtidig med at der er rum for det lokale engagement omkring den enkelte hal (via brugerrådet for den enkelte hal). Der er tale om tydelig brugerindflydelse: Den ledende halinspektør kan først udøve sit daglige lederskab, når hovedbestyrelsen har godkendt mål, principper og driftsrammer. Dvs. samarbejdet mellem hovedbestyrelse, brugerråd og ledende halinspektør og dennes medarbejdere forgår med gensidig respekt. Derudover baseres modellen på et velfungerende og professionelt samarbejde mellem hovedbestyrelsen og den ledende halinspektør, bl.a. ved at den ledende halinspektør for hovedbestyrelse forelægger til godkendelse alle større og vigtige sager, herunder alle sager som har økonomisk konsekvens for hallernes budget, samt at den ledende halinspektør overfor hovedbestyrelsen sikrer, at samarbejdet ude i hallerne, mellem medarbejderne og brugerrådene, kører tilfredsstillende og smidigt. Hovedbestyrelsen og ledende halinspektør udvikler i fællesskab en kort forretningsorden for bestyrelsesarbejdet. Lejremodel 2.0 sendes til høring hos relevante partnere, f.eks. Kommunernes Landsforening, Halinspektørforeningen, hallernes medarbejdere mv. 2. Mere helhed og bedre udnyttelse af midlerne Idrætshallerne i Lejre Kommune står overfor store forandringer, dels fortsat udvikling af borgernes og gæsters idrætslige udfoldelser, herunder nye bevægelsesformer, dels renovering af nedslidte anlæg. Begge udfordringer kalder på markant bruger- og borgerindflydelse. Denne store opgave skal hovedbestyrelsen være drivende og samlende kraft i. Det er et mål, at der opnås en vis lighed mellem hallerne, men begrundet i de enkelte hallers forskellighed skal der i særlige tilfælde gives mulighed for særaftaler på enkelte områder og indenfor folkeoplysningsloven, der understøtter netop kulturen i den enkelte hal. 1

21 HENRIK LARSEN A/S Opsummering til Lejre Kommune Vision og mål for Lejre-hallerne (alle idrætshaller i Lejre Kommune) Lejre-hallerne i front for mere sundhed, bevægelse, fællesskab og kulturliv et nytænkende bidrag til Lejre Kommunes strategi og bosætning. Med målene - at der er et rigt og kreativt liv i og omkring hallerne - at der iværksættes flere initiativer i og omkring hallerne indenfor sundhed, bevægelse, fællesskab og kultur - at det frivillige foreningsliv styrkes. Nye sportsgrene, kulturbegivenheder, arrangementer mv. skal støttes positivt - at alle brugere føler at der lyttes til deres interesser, og at der er mulighed for, at de der har beslutningskompetencen kan handle på disse ønsker - at der er gennemskuelighed i beslutninger og økonomiske forhold. 4. Lejremodel 2.0 skaber incitamenter og ressourcer til optimering og udvikling af Lejre-hallerne Lejremodel 2.0 udgør et stort skridt i modernisering af borger- og brugerindflydelse på en ambitiøs udvikling af idrætshallerne i Lejre Kommune. Modellen skaber et fremadrettet og dynamiske udviklingsperspektiv bestyrelsen for Lejrehallerne samt brugerrådene skal arbejde med udvikling snarere end daglig drift understøtter en bevidst tænkning om, at fremtidens borger- og brugerindflydelse kræver en veldefineret og klar indflydelseskompetence (til vedtagelse af mål, planer og budgetter) og at optimal ledelse og udvikling af daglig drift kun kan lykkes, når ledende halinspektør har et klart og selvstændigt ledelsesrum forankres i decentralt og gensidigt ejerskab hos brugere, bestyrelse, brugerråd og ledende halinspektør og dennes medarbejdere samt administration og politikere. 5. Rolle- og kompetencefordeling Der er to væsentlige udfordringer for Lejremodel 2.0: dels at få tydelig og markant brugerindflydelse til at klikke (formelt og samarbejdsmæssigt) med udføredelen (ledende halinspektør og dennes medarbejdere) i lyset af at der er skabt én udføreorganisation i og omkring idrætshaller i Lejre Kommune 2

22 HENRIK LARSEN A/S Opsummering til Lejre Kommune dels er det en udfordring at få styrket motivation og engagement til udvikling og at få flere ressourcer ind i drift og udvikling Med Lejremodel 2.0 som ramme etableres tydelig brugerindflydelse ved at hovedbestyrelsen og ledende halinspektør indgår i en professionel arbejdsdeling med overordnet beslutningskompetence lagt hos hovedbestyrelsen. Samtidig med at ledende halinspektør og dennes medarbejdere varetager den daglige service og herunder kan trække på kommunens forvaltninger, herunder kommunens økonomiske, ejendomsmæssige og praktiske administration. Bærende for brugerindflydelsen og samarbejdet er den årlige drifts- og udviklingsplan for idrætshallerne i Lejre Kommune som hovedbestyrelsen og ledende halinspektør udarbejder i fællesskab og som godkendes af hovedbestyrelsen (første gang drifts- og udviklingsplan for 2013, incl. sigtepunkter for to følgende år). Hovedbestyrelsen og ledende halinspektør afholder dialogmøde med Lejre Kommunes Udvalg for Kultur og Fritid om den årlige drifts- og udviklingsplan. Bestyrelsen for Lejre-hallerne består af en repræsentant fra hver idrætshals brugerråd samt en medarbejderrepræsentant. Brugerne omkring den enkelte hal vælger ved gennemskuelig og åben proces eget brugerråd. Ledende halinspektør og dennes medarbejdere er ansat af Lejre Kommune. Ledende halinspektør eller dennes souschef deltager i alle bestyrelsesmøder for Lejre-hallerne, med taleret og uden stemmeret. Fordelingen af kompetencer og motivation til stærkt samarbejde hviler på princippet om tydelig brugerindflydelse og stærkt gensidigt samarbejde via betinget delegation. Lejre Kommune delegerer ansvar for drift og udvikling af Lejre Kommunes haller til ledende halinspektør netop således og betinget af, at ledende halinspektør i årlig aftale og i løbende samarbejde opnår enighed om mål, rammer og principper med hovedbestyrelsen for Lejre-hallerne. Dette kræver, at hovedbestyrelse og ledende halinspektør udvikler et stærkt og tillidsfuldt samarbejde. 3

23 HENRIK LARSEN A/S Opsummering til Lejre Kommune Figur: Lejremodel 2.0 Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen for Lejrehallerne udøver sin virksomhed i overensstemmelse med gode og professionelle normer for beslutningstagning og samarbejde inden for de mål og rammer, som kommunalbestyrelsen fastsætter. Hovedbestyrelsen samler i samarbejde med ledende halinspektør årligt feedback fra brugerrådene samt fra samarbejdspartnere og evaluerer årligt hallernes udvikling og betjening af brugerne. Hovedbestyrelsen lægger en kort rapport herom på hallernes hjemmeside. Hovedbestyrelsen indkalder mindst en gang årligt brugere og lokalbestyrelser/brugerråd samt evt. samarbejdspartnere til et fælles møde til drøftelse af Lejre-hallernes udvikling og drift. Hovedbestyrelsen udvikler og beslutter visioner, mål og principper samt overordnede planer for hallernes udvikling og bygger disse ind i de årlige aftaler med ledende halinspektør. Dvs. bestyrelsen beslutter i tæt samspil med og efter oplæg fra ledende halinspektør: Udvikling og markedsføring af Lejre-hallerne 4

24 HENRIK LARSEN A/S Opsummering til Lejre Kommune Samordning og godkendelse af udviklingsplaner for de enkelte haller i lyset af hovedbestyrelsens egen vision og strategi for Lejre-hallernes og i lyset af Lejre Kommunes mål for bevægelse, sundhed og kulturliv til borgere og gæster Fundraising og etablering af partnerskaber til eksisterende og nye satsninger i Lejre-hallerne Principper for indtægtsdækket virksomhed, til godkendelse i kommunalbestyrelsen Overordnet lokalefordeling og optimering af booking og lokaleanvendelsen på tværs af hallerne indenfor rammerne af loven Principper for sundhed i Lejre-hallerne Niveau og overordnet plan for vedligeholdelse af Lejre-hallerne Overordnet dækning af åbningstid og kvalitetsstandard for service og rengøring, herunder mål og overordnet plan for personaledækning i hallerne Hallernes åbningstid og ferielukninger, efter indstilling fra brugerrådene Hovedbestyrelsen for Lejre-hallerne udarbejder og vedtager budget i hovedposter for Lejre Kommunes haller, indenfor de rammer som er givet af Lejre Kommunalbestyrelse. Det af hovedbestyrelsen vedtagne budget godkendes politisk. Hovedbestyrelsen for Lejrehallerne og brugerråd kommer med prioriteringsønsker og ledende halinspektør udarbejder budgetforslag, hvis hovedposter drøftes, justeres og vedtages af halbestyrelsen. Hovedposter er så langt nede, at mønstret af hovedposter tydeligt tegner årets drifts- og udviklingsprofil. Men er heller ikke så langt nede, at der ikke er rum for praktisk og faglig udmøntning af konkrete planer og af dagligdagen. Af budgettet fremgår, hvilken ramme som er afsat til aktiviteter eller projekter (udover den daglige drift og service som indgår den overordnede dækning og planlægning af service og rengøring) i den enkelte hal. Den ledende halinspektør forelægger for hovedbestyrelsen til godkendelse alle større og vigtige sager. Den ledende halinspektør sikrer overfor hovedbestyrelsen, at samarbejdet ude i hallerne, mellem medarbejderne og brugerrådene, kører tilfredsstillende og smidigt, på basis af tydelige kommunikationsstruktur og information om, hvorledes brugerne i en hal kan få fat i relevante medarbejdere. Hovedbestyrelsen indgår i ansættelsesudvalg ved ansættelse af ledende halinspektør. Ledende halinspektør fremlægger med passende mellemrum økonomiopfølgning for hovedbestyrelsen, som indstiller årsregnskabet til politisk godkendelse. 5

25 HENRIK LARSEN A/S Opsummering til Lejre Kommune Hovedbestyrelsen kan afgive udtalelse og stille forslag til Lejre Kommunalbestyrelse, og Udvalget for Kultur og Fritid om alle spørgsmål, der vedrører hallernes drift og udvikling. Brugerråd i den enkelte hal Brugerrådet i den enkelte hal består af bruger- og lokalrepræsentanter og har til opgave At motivere til mest mulig aktivitet i egen hal, bl.a. ved aktivt at deltage i søgningen efter social kapital. For at fremme den frivillige ånd At samarbejde konstruktivt og tillidsfuldt med ledende halinspektører og dennes medarbejdere samt med de servicepartnere, som har opgave vedr. åbning, bookingsystem, rengøring, vedligeholdelse mv. At formulere mål og input samt evaluering til hovedbestyrelsen for Lejre-hallerne og til ledende halinspektør og dennes medarbejdere vedr. bl.a. åbnings- og lukketider, kvalitet i service og rengøring, renovering, nye initiativer mv. At fordele timer i egen hal i tæt samarbejde med ledende halinspektør At udleje lokaler og inventar At motivere til og organisere brugere eller borgere til udvikling af den enkelte hal og forøge den sociale kapital Brugerrådets nærmere kompetence er: Brugerrådet disponerer de midler som er afsat til aktiviteter og projekter i egen hal (udover den daglige drift og service som indgår den overordnede dækning og planlægning af service og rengøring), jf. det samlede budget for Lejre-hallerne. Disponeringen fremgår af budget, som er vedtaget af hovedbestyrelsen og som er synligt for hallens brugere. Brugerrådet skaber yderligere midler til aktiviteter eller projekter i egen hal via arrangementer, sponsor- og reklameindtægter e.lign. Disse midler faktureres via haladministrationen og tilføres egen aktivitets- og projektkonto og disponeres af brugerrådet. Brugerrådet har muligheden for at søger div. fonds midler. Disse midler tilføres egen aktivitets- og projektkonto og disponeres af brugerrådet. Brugerrådet samarbejder med ledende halinspektørs medarbejdere og med servicepartnere om bedste praktiske model for åbning, booking, service, rengøring mv. Brugerrådet har ansvaret for, at der indgås aftale med café- og cafeteriaforpagter. Det kan f.eks. ske ved, at brugerrådet indstilles café- og cafeteriaforpagter, som ledende halinspektør indgår aftale med. 6

26 HENRIK LARSEN A/S Opsummering til Lejre Kommune Ledende halinspektør Ledende halinspektør har budgetansvar overfor Lejre Kommune. Ledende halinspektør varetager indenfor rammerne af hovedbestyrelsens mål, principper og planer den daglige drift af én udføreorganisation, som servicerer alle haller under Lejre-hallerne. Ledende Halinspektør skal sikre en optimal intern delegation ved at videregive den af bestyrelsen tildelte kompetence til personalet ud til den medarbejder som har relevant viden og godt samarbejde med hallens brugere. Ledende halinspektør påser med rapport til hovedbestyrelsen og administrationen, hvis lovgivningen ikke synes overholdt. Ledende halinspektør har et tæt og fortroligt samarbejde med bestyrelsens forretningsudvalg, f.eks. vedr. pressehåndtering, samarbejde med vigtige eksterne interessenter, ansættelse af øvrige nøglemedarbejdere, krisehåndtering mv. Ledende halinspektør varetager sekretærfunktionen for hovedbestyrelsen og betjener professionelt bestyrelsen med oplæg, indstillinger og dokumentation af resultater og økonomi. Ledende halinspektør varetager daglig drift og udvikling: Personaleledelse, herunder relevant udvikling af medarbejderne Ledende halinspektør ansætter og afskediger personale Praktisk tilrettelæggelse af åbningstiden, ferielukninger, lukningsperioder mv.. i tæt dialog og samarbejde med brugerråd Indgåelse af indkøbsaftaler, drifts- og serviceaftaler mv. samt opsigelse af disse Rapportering af daglig drift 7

27 Bilag: 3.1. Service katalog Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 05. september Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 71568/12

28

29

30

31

32 Bilag: 4.1. Forslag til retningslinier Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 05. september Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 60526/12

33 1 Udkast fra Kulturhusets bestyrelse til forvaltningen version 05.juli Brug af Hvalsø Kulturhus 5 6 Med dette regelsæt beskrives rammerne for brugen af Hvalsø Kulturhus. Den overordnede hensigt er at 7 tilbyde, Hvalsø Kulturhus som et åbent og tilgængeligt hus for derigennem at styrke kulturen og 8 oplysningen i Lejre kommune Foreninger, offentlige institutioner og grupper hjemmehørende i Lejre Kommune, hvis arrangement eller 11 virksomhed har et kulturelt, oplysende eller pædagogisk sigte, kan vederlagsfrit få stillet sal eller lokale t til 12 rådighed. Foreninger mv. skal kunne dokumentere, at de er hjemmehørende i Lejre Kommune Foreninger, grupper mv. der ikke har et kulturelt formål eller ikke er godkendt efter folkeoplysningsloven, 15 kan mod betaling af et gebyr benytte lokalerne. Erhvervsvirksomheder i eller med tilknytning til Lejre 16 Kommune kan ligeledes mod betaling af et gebyr benytte lokalerne. Som hovedregel skal erhvervsmæssige 17 sammenkomster og arrangementer have et kulturelt eller oplysende islæt og må primært ikke have et 18 kommercielt formål. Gebyret fastsættes en gang årligt af bestyrelsen og tager udgangspunkt i 19 markedsprisen Lejre Kommunes administration kan, uanset formål, benytte lokalerne efter aftale med sekretariatet Kulturhuset kan ikke benyttes til private arrangementer Ansøgning om lokaler indleveres som hovedregel senest 4 uger før arrangementet ved henvendelse til 26 sekretariatet for Kulturhuset Personen der booker skal være fyldt 18 år og foreningen/gruppen, der booker, er ansvarlig for enhver 29 skade, der under benyttelsen forvoldes på lokaler og inventar Reservering af lokaler for en samlet sæson (august - juli) sker efter ansøgning til Kulturhusets sekretariat 32 senest 15. marts. Ved udgangen af en sæson bortfalder reservationsaftalen. uden videre Fordelingen af tider arrangementer og møder for en sæson prioriteres ud fra følgende rækkefølge: Kulturelle arrangementer Arrangementer med offentlig adgang som ikke er kulturaktiviteter, ex. borgermøder, kommunale 38 arrangementer mv Foreninger godkendt efter folkeoplysningsloven og kommunens mødeaktiviteter Foreninger der ikke er godkendt efter folkeoplysningsloven, private virksomheder Foreninger, grupper mv. der ikke har en kulturelt formål eller er godkendt over folkeoplysningsloven samt 44 erhvervsvirksomheder kan maksimalt forhåndsreservere 8 mødedage for en sæson Kulturhuset forbeholder sig ret til at aflyse enkeltdage i sæsonaftaler, og dette bør især påregnes hvor brug 47 af lokalerne vedrører løbende mødeaktiviteter. Sådanne mødeaktiviteter viger altid for egentlige åbne 48 kulturelle eller oplysende arrangementer.. Aflysninger skal dog ske med minimum 3 ugers varsel. 49 Sekretariatet forsøger ved aflysning at tilbyde alternativ lokaler Foreninger der benytter Kulturhuset til mødeaktiviteter forpligter sig til årligt at afholde min to åbne og 52 offentlige kulturarrangementer i Kulturhuset, som annonceres på kommunens oplevelseskalender Det kan, mod betaling, bestilles opstilling og nedtagning af en standardopstilling af scene, borde og stole 55 ved henvendelse til sekretariatet for Kulturhuset så vidt muligt senest 2 uger før et arrangement. Der tages 56 forbehold for sygdom og ferier på grund af begrænset personale ressource. 57 Gebyret fastsættes af bestyrelsen. 58

34 59 Det er muligt, mod gebyr og efter aftale, at benytte kulturhusets lys- og lydanlæg. Gebyret fastsættes af 60 bestyrelsen Brugerne efterlader lokalerne i ryddelig og fejet stand. Udgifter til evt. ekstra rengøring betales af brugeren. 63 Lokalerne ryddes samme dag / aften som arrangementet har fundet sted med mindre andet er udtrykkeligt 64 aftalt med sekretariatet Kulturhuset hæfter ikke for lejers eget udstyr Kulturhusets personale vejleder efter aftale i brug af husenes faciliteter Rygning i Kulturhuset er ikke tilladt Regelsættet revideres årligt og suppleres af et taksblad samt et ordensreglement for brug af huset.

35 Bilag: 4.2. Vedtægter for Foreningen Hvalsø Kulturhus Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 05. september Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 65257/12

36 Vedtægter for Foreningen Hvalsø Kulturhus 1 Foreningens navn Foreningens navn er: Foreningen Hvalsø Kulturhus med hjemsted i Lejre Kommune. 2 - Formål Foreningens formål er at udvikle Hvalsø Kulturhus til et samlingssted for kulturaktiviteter. Foreningen understøtter og stimulerer initiativer til kulturelle aktiviteter. Den tilskynder til samarbejde med alle, der har berøring med Kulturhuset samt booker og fordeler lokalerne, så Kulturhuset udnyttes bedst muligt. Foreningen har mulighed for at skabe kapital ved indtægtsdækket virksomhed gennem aktiviteter, der understøtter foreningens formål. 3 - Ejerforhold Hvalsø Kulturhus ejes af Lejre Kommune, som afholder udgifterne til drift og vedligeholdelse. Følgende anvender huset dagligt enten med aktiviteter og/eller administration: Lejre Bibliotekerne, Lejre Arkiverne, Lejre Musikskole samt Hvalsø Skole. Herefter benævnt Kulturhusets faste brugere. 4 - Medlemskreds Som medlemmer af Foreningen Hvalsø Kulturhus optages: Foreninger og institutioner, der støtter foreningens formål og som er hjemmehørende i Lejre Kommune. Foreninger og institutioner samt kulturhusets faste brugere har hver 1 stemme ved generalforsamlingen. 5 - Kontingent Kontingentet fastsættes af generalforsamlingen. 6 - Generalforsamling 6.1 Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed og er beslutningsdygtig uanset de fremmødtes antal. Vedtægter for Foreningen Hvalsø Kulturhus Side 1 af 3

37 6.2 Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af marts måned. Generalforsamlingen indkaldes med mindst 3 ugers varsel ved skriftlig indkaldelse til samtlige medlemmer. Mødeindkaldelsen kan fremsendes som til medlemmernes kontaktperson. Foreningens reviderede regnskab skal vedlægges mødeindkaldelsen. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest 8 dage før den fastsatte dato for afholdelse af generalforsamlingen. Forslag til vedtægtsændringer kan kun behandles på den ordinære generalforsamling og skal være formanden i hænde senest 6 uger før den måned, generalforsamlingen afholdes. Bestyrelsen skal optage forslaget på dagsordenen for generalforsamlingen. 6.3 Dagsordenen skal mindst indeholde: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Godkendelse af regnskab 5. Fastsættelse af kontingent 6. Indkomne forslag 7. Valg: a. Valg af bestyrelsesmedlemmer, jf. 7 sker for en 2-årig periode således: 2 medlemmer vælges i lige år og 3 medlemmer i ulige år. b. Valg af 3 suppleanter for 1 år. c. Valg af 1 folkevalgt revisor for 1 år d. Valg af 1 folkevalgt revisorsuppleant for 1 år 8. Eventuelt. 6.4 Ekstraordinær generalforsamling afholdes efter bestyrelsens beslutning eller på skriftlig begæring fra mindst 2/3 af medlemmerne og indkaldes senest 4 uger efter begæringen er kommet til formandens kundskab. En ekstraordinær generalforsamling skal indkaldes skriftligt med angivelse af dagsorden, senest 14 dage før denne skal afholdes. Vedtægter for Foreningen Hvalsø Kulturhus Side 2 af 3

38 6.5 Ved afstemning gælder almindelig flertal. Ved stemmelighed forkastes forslaget. Vedtægtsændringer kræver, at mindst 2/3 af de afgivne stemmer tilslutter sig forslaget for at være vedtaget. Skriftlig afstemning skal finde sted, når blot en af de fremmødte stemmeberettigede anmoder herom. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt. 7 - Bestyrelsen Bestyrelsen består af 9 medlemmer: 4 pladser er reserveret husets faste brugere og 5 pladser vælges blandt de øvrige medlemmer af foreningen. Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, næstformand, kasserer og sekretær. Bestyrelsen er forpligtet til at føre protokol ved møder og generalforsamlinger. Foreningen tegnes af formanden og i dennes fravær af næstformanden. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bliver et bestyrelsesmedlem forhindret i at deltage på et bestyrelsesmøde, kan bestyrelsesmedlemmet sende en substitut fra egen forening/institution. 8 - Regnskab Regnskabsåret følger kalenderåret. I økonomiske anliggender tegnes foreningen af formand og kasserer. Det godkendte regnskab indsendes årligt til Udvalget for Kultur og Fritid. 9 - Udmeldelse Udmeldelse skal ske ved skriftlig henvendelse til foreningens formand Opløsning Foreningen kan opløses ved beslutning på en generalforsamling, hvor mindst 1/3 af medlemmerne er til stede. Er dette antal ikke til stede, kan beslutning om opløsning af foreningen træffes på en ny generalforsamling, indkaldt med 14 dages varsel, senest 2 måneder efter den første, og uanset de fremmødtes antal. Evt. formue efter opløsning tilfalder kulturelle formål i Lejre Kommune. Vedtægter for Foreningen Hvalsø Kulturhus Side 3 af 3

39 Bilag: 4.3. Service katalog Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 05. september Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 71569/12

40

41

42

43

44 Bilag: 6.1. Generelle bemærkninger - Halvårsregnskab/Forventet Regnskab Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 05. september Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 70206/12

45 LEJRE KOMMUNE Halvårsregnskab / Forventet Regnskab Generelle bemærkninger

46 Forventet Regnskab pr. 30. juni 2012 Resumé af Halvårsregnskab / Forventet Regnskab De overordnede hovedlinjer i vurderingen af den aktuelle økonomiske situation i hele 2012 i Lejre kommune er angivet i tabel 1. Vurderingen er foretaget på baggrund af forbruget i første halvår Tabel 1: Udviklingen i den samlede økonomi kr. Oprindeligt budget 2012 Øvrige ændringe r herunder anlægsov erførsel Driftsoverf ørsel og FR-1 FR-2 Mellemsum Forventet årsregnskab 2012 Forventet overførsl er til 2013 Risikoo mråder Forventet regnskab 2012 Kolonne (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Indtægter Serviceudgifter Overførselsudgifter Anlæg Øvrig finansiering og renter (indeholder renter, afdrag, låneoptag og finansforskydninger) Forsyning Resultat (+)=kasseforbrug Der er i tabellens kolonne 1 til 3 redegjort for tidligere politiske beslutninger. De nye vurderinger af budgetsituationen fremgår af kolonnerne 4, 6 og 7, som vil blive gennemgået i det følgende. Forventet Regnskab indeholder konsekvenser af politiske beslutninger siden Forventet Regnskab Herunder er der anvist finansiering til Kommunalbestyrelsens beslutninger om tilskud til Sagnlandet Lejre, ZBC (Zealand Business Connection). Desuden er opfyldelse af mål om elevpladser indregnet. Disse udgifter foreslås finansieret via reduktion af bevillingen Fælles Funktioner. Desuden er indregnet konsekvenserne af midtvejsreguleringen af bloktilskuddet 2012, konvertering af drift til anlæg og salg af Sæby-Gershøj skole. Nettoresultatet af de bevillingsmæssige forslag er, at der tilføres 3,6 mio. kr. til kassen. Serviceudgifter Tabel 2 Identificerede risici vedr. serviceudgifter i Forventet Regnskab Mio. kr. FR Ikke rammestyret Rammestyret Økonomiudvalget 2,7 0 2,7 Udvalget for Børn & Unge 10,2 10,2 0 Udvalget for Teknik & Miljø 1,7 0,5 1,2 Udvalget for Social, Sundhed & Ældre 2,7 2,7 0 I alt 17,3 13,4 3,9 Uddybning på de enkelte udvalg kan ses i afsnittet Specielle bemærkninger på udvalgene. 2

Lejremodel 2.0. for drift og udvikling af Lejre Kommunes haller

Lejremodel 2.0. for drift og udvikling af Lejre Kommunes haller Lejremodel 2.0 for drift og udvikling af Lejre Kommunes haller 1. Tydeligere brugerindflydelse og engagement Lejremodel 2.0 for drift og udvikling af Lejre Kommunes haller ( Lejre-hallerne ) fastlægger

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 5. september 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse for halleje...3

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 3. september 2012. Kl. 15:30 i Ingemanns Maskinfabrik, Skullebjerg 1, Gevninge

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 3. september 2012. Kl. 15:30 i Ingemanns Maskinfabrik, Skullebjerg 1, Gevninge Referat mandag den 3. september 2012 Kl. 15:30 i Ingemanns Maskinfabrik, Skullebjerg 1, Gevninge Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af Dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - september...2 3. JA

Læs mere

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd Vedtægter for: Slagelse Kulturråd 1. Foreningens navn er: Slagelse Kulturråd Foreningens Hjemsted er Slagelse kommune: Foreningens adresse er formandens. 2. Foreningens formål er: 1. At samle kulturelt

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 3. september 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 3. september 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 3. september 2012 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. SSÆ - Udlejningsaftale mellem Lejre Kommune

Læs mere

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn Vedtægt for Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Navnet er Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte

Læs mere

1) Navn og hjemsted Institutionens navn er Ilskov Hallen. Ilskov Hallen er en selvejende institution med hjemsted i Herning Kommune.

1) Navn og hjemsted Institutionens navn er Ilskov Hallen. Ilskov Hallen er en selvejende institution med hjemsted i Herning Kommune. Gamle vedtægter 1) Ilskov Hallen er en selvejende institution 2) Institutionens navn er Ilskov Hallen Nye vedtægter 1) Navn og hjemsted Institutionens navn er Ilskov Hallen. Ilskov Hallen er en selvejende

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune 1 Idrætssamvirkets navn og hjemsted Idrætssamvirkets navn er Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune. Idrætssamvirkets hjemsted er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune.

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. Ulstrup IF 1: NAVN OG HJEMSTED. Foreningen Ulstrup IF er stiftet den 15.06.2010 og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. 2: FORMÅL. Foreningens formål er, med udgangspunkt i afdelingerne, at skabe

Læs mere

Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken

Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken Vedtægter Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken Som vedtaget den 13/3-2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Biografforeningen Sofarækken. Stk. 2: Biografforeningen Sofarækken har hjemsted

Læs mere

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Kulturelt Samråd, Viborg Kommune. Foreningen har hjemsted i Viborg Kommune, med adresse i Kulturforvaltningen. 2.

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Langelands Svømmehalsforening. Foreningen har hjemsted i Langeland Kommune. Det er foreningens formål at bistå med etablering

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG - 1 - 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Den Gule Bygning i Vildbjerg. Dens hjemsted er Herning Kommune. Foreningen er oprettet ved

Læs mere

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening VEDTÆGTER for Ikast Biografforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Ikast Biografforening, og dens hjemsted er Ikast Brande Kommune. 2. Foreningens formål Foreningens formål er at drive biograf

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Som vedtaget den 25/2 2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Foreningen Glostrup Kulturhus. Stk. 2: Foreningen Glostrup Kulturhus har hjemsted i

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGTSÆNDRINGER GENERALFORSAMLING. FJORDAGER IDRÆTSFORENING STRANDVEJEN 39, 5240 ODENSE NØ. Tlf

FORSLAG TIL VEDTÆGTSÆNDRINGER GENERALFORSAMLING. FJORDAGER IDRÆTSFORENING STRANDVEJEN 39, 5240 ODENSE NØ. Tlf FORSLAG TIL VEDTÆGTSÆNDRINGER GENERALFORSAMLING FJORDAGER IDRÆTSFORENING STRANDVEJEN 39, 5240 ODENSE NØ. Tlf. 4010 8404 E-mail: fjordager@sport.dk Vedtægter for Fjordager Idrætsforening Stiftet 1. november

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening.

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. 1 Navn Foreningens navn er Ulfborg Idrætsforening. Foreningen er stiftet den 4. marts 1937 og har hjemsted i Holstebro Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at danne

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for foreningen STATIONEN

Vedtægter for foreningen STATIONEN Vedtægter for foreningen STATIONEN 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Stationen Dens hjemsted er Aulum i Herning Kommune. Foreningens er oprettet ved en stiftende generalforsamling den

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades.

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades. Gældende love. Forslag til ændringer. LOVE FOR ÅBYSKOV FORSAMLINGSHUS Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus 1 Foreningens navn er Åbyskov Forsamlingshus, Åbyskovvej 39, 5881 Skårup. uændret 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund Jf. Lov nr. 480

Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund Jf. Lov nr. 480 Vedtægter for Gladsaxe Oplysnings Forbund til godkendelse på bestyrelsesmødet 8/11-2007 og efterfølgende vedtagelse på generalforsamlingen 30/4-2008. Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund

Læs mere

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter Gældende vedtægt 1 KLUBBENS NAVN Klubbens navn er TIK tennis med hjemsted i Høje- Taastrup kommune. 2 KLUBBENS FORMÅL Klubbens formål er at fremme interessen for tennissporten for alle aldersgrupper og

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for den selvejende institution Sorø Kultur- & Fritidscenter Frederiksvej 27, 4180 Sorø

Vedtægter. Vedtægter for den selvejende institution Sorø Kultur- & Fritidscenter Frederiksvej 27, 4180 Sorø Vedtægter Vedtægter for den selvejende institution Sorø Kultur- & Fritidscenter Frederiksvej 27, 4180 Sorø 1) Navn og hjemsted, medlemmer og drift 1) Den selvejende institutions navn er Sorø Kultur- &

Læs mere

Vedtægterne for GIF giver muligheder

Vedtægterne for GIF giver muligheder Vedtægterne for GIF giver muligheder Eksisterende vedtægter GIFs HB foreslår flg. ændringer Baggrund for forslag Foreningens navn er Gislev Idrætsforening, og har hjemsted i Gislev Sogn i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB Vedtægter for SKAGEN HAVKAJAKKLUB 1. Navn, hjemsted og formål. Klubbens navn er Skagen Havkajkklub. Hjemsted er Skagen by, Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 12. september 2009 og har til formål

Læs mere

Vedtægter for Jels Idrætsforening

Vedtægter for Jels Idrætsforening Vedtægter for Jels Idrætsforening Stiftet den 18. juni 1965. Vedtægterne er revideret d. 12. december 1988, d. 31. januar 1991, d. 27. februar 1992, d. 24. marts 1994 og d. 13. marts 2012. 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Albertslund Festival. 1 Navn, Formål og hjemsted

Albertslund Festival. 1 Navn, Formål og hjemsted Albertslund Festival 1 Navn, Formål og hjemsted Foreningens navn er Albertslund Festival, og har hjemsted i Albertslund; Rådhusdammen 78 2620 Albertslund Mission Vi ønsker at skabe rammerne om Amfi-Teaterscenen

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark vedtaget på generalforsamlingen den 9. marts 2019 FriSe arbejder for at udvikle et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har

Læs mere

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K.

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K. Vedtægter for Interkulturelt Kvinderåd 1. Foreningens navn og adresse 1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København

Læs mere

Vedtægter for Ørbæk Midtpunkt

Vedtægter for Ørbæk Midtpunkt Vedtægter for Ørbæk Midtpunkt 1 Foreningens navn og hjemsted Den almennyttige forenings navn er: Ørbæk Midtpunkt. Institutions hjemsted er: Langemosevej 5, 5853 Ørbæk, Nyborg Kommune 2 Formål Ørbæk Midtpunkts

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål.

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål. VEDTÆGTER FOR 1. NAVN. Foreningens navn er AFS Interkultur. 2. FORMÅL. Foreningen er en frivillig non-profit ungdomsudvekslingsorganisation, og dens formål er at arbejde for fred. Gennem interkulturel

Læs mere

VEDTÆGTER for Den selvejende Institution Terndrup Idrætscenter. Institutionen er selvejende og har hjemsted i Terndrup by, Rebild Kommune.

VEDTÆGTER for Den selvejende Institution Terndrup Idrætscenter. Institutionen er selvejende og har hjemsted i Terndrup by, Rebild Kommune. VEDTÆGTER for Den selvejende Institution Terndrup Idrætscenter 1. Institutionens navn er Terndrup Idrætscenter. Institutionen er selvejende og har hjemsted i Terndrup by, Rebild Kommune. 2. Institutionens

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

Vedtægter (forslag) Vedtægter (nuværende) Klubben. Klubben

Vedtægter (forslag) Vedtægter (nuværende) Klubben. Klubben Vedtægter (forslag) Klubben 1 Klubbens navn er Vallensbæk Sejlklub, forkortet VSK, med hjemsted på Vallensbæk Havn, Vallensbæk Kommune. Klubbens stander er hvid med rødt V fra overkant til underkant. 2

Læs mere

VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939

VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939 VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939 1. NAVN OG HJEMSTED. Foreningens navn er Vallensbæk Idrætsforening af 1939 Fodbold, i forkortelse: Vallensbæk IF Fodbold eller VI 39 Fodbold,

Læs mere

SIGMA SWIM ALLERØD Vedtægter

SIGMA SWIM ALLERØD Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er. Foreningens hjemsted er Allerød Kommune. 2. Foreningens vision, målsætning og værdigrundlag. Vision: At bibeholde sin position i Svømme Danmark som førende både hvad angår bredden

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36.

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. V E D T Æ G T E R for Viborg Håndbold Klub 1. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. Dets hjemsted er Viborg kommune. 2. Foreningens formål er at fremme interessen og bedre

Læs mere

Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv

Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Greve-Solrød Erhverv, og dets hjemsted er i enten Greve eller Solrød Kommune. 2. Formål Greve-Solrød Erhvervs formål er at virke

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

Vedtægter for biografforeningen DAGMAR

Vedtægter for biografforeningen DAGMAR Vedtægter for biografforeningen DAGMAR 1 Navn Stk1. Foreningens navn er Biografforeningen DAGMAR, Ribe Foreningens hjemsted er Ribe Biograf, 6760 Ribe 2 Formål Foreningens formål er: At give børn, unge

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN NAVN OG HJEMSTED. Stk. 1. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935.

VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN NAVN OG HJEMSTED. Stk. 1. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935. VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN 1 NAVN OG HJEMSTED. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935. Korpset er en selvejende institution og er hjemmehørende i Roskilde

Læs mere

Vedtægter for Omstillingsinitiativ for Ry og omegn. Foreningens navn er Omstilling Ry (forkortet OR)

Vedtægter for Omstillingsinitiativ for Ry og omegn. Foreningens navn er Omstilling Ry (forkortet OR) Vedtægter for Omstillingsinitiativ for Ry og omegn 1 Foreningens navn, hjemsted og tilsynsforhold Foreningens navn er Omstilling Ry (forkortet OR) OR er en forening, der drives af private personer med

Læs mere

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D Vedtægter for foreningen Multisal i 1 Navn 1.1 Foreningens navn er Multisal i 1.2 Foreningen er stiftet den 19. august 2011 1.3 Foreningens hjemsted er, 1.4 Foreningen er ikke medlem af landsdækkende organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Årsmødet... 4 5. Udmeldelse og eksklusion...

Læs mere

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at:

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at: Haderslev Idrætsråd Vedtægt for Haderslev Idrætsråd 1. Idrætsrådets navn og hjemsted Idrætsrådets navn er Haderslev Idrætsråd. Initialer: HIR Stiftelsesår: 6. september 2006 Idrætsrådets hjemsted er Haderslev

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Frivilligcenter Kerteminde Foreningens hjemsted er: Kerteminde Kommune 2 Formål Foreningen har som formål: - At støtte og

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Byg & Bo i Gyrstinge & Ørslevvester f.m.b.a.

Byg & Bo i Gyrstinge & Ørslevvester f.m.b.a. Vedtægter for foreningen Byg & Bo i Gyrstinge & Ørslevvester f.m.b.a. Foreningens navn og hjemsted; Foreningens navn er Byg & Bo i Gyrstinge & Ørslevvester f.m.b.a. 1 2 Foreningens hjemsted er Gyrstinge

Læs mere

VEDTÆGTER - Lille Skole for Voksne i Hjørring

VEDTÆGTER - Lille Skole for Voksne i Hjørring VEDTÆGTER - Lille Skole for Voksne i Hjørring Ændret 10-10-2016 Vedtægter for LILLE SKOLE for VOKSNE i HJØRRING. 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Lille Skole for Voksne i Hjørring, forkortet

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Som en hjælp til nye foreninger, har Center for Kultur, Idræt og Sundhed udarbejdet et forslag til, hvordan en foreningsvedtægt kan opbygges.

Læs mere

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup Vedtægter for 8382 Hinnerup Side 1 af 6 sider Vedtægter for 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er, (SGF). Foreningen er stiftet i 1903 i Søften. Foreningen har hjemsted i Søften i Favrskov kommune. 2.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Grobund, Ebeltoft

Vedtægter for Foreningen Grobund, Ebeltoft Vedtægter for Foreningen Grobund, Ebeltoft 1. Foreningens navn er Grobund, Ebeltoft 2. Foreningens formål 1. At oprette, Fonden Grobund, der en almennyttig fond, hvis formål er at erhverve og eje jord

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VIRRING-VITVED UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR VIRRING-VITVED UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR VIRRING-VITVED UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING 1 Navn Hjemsted Foreningens navn er "Virring-Vitved Ungdoms- og Idrætsforening", hvilket navn fuldt ud skal benyttes i juridiske forhold, mens forkortelsen

Læs mere

Ishøj Idrætsforening. Vedtægter for Ishøj Idrætsforening. Vedtaget på generalforsamling den 20/4-2017

Ishøj Idrætsforening. Vedtægter for Ishøj Idrætsforening. Vedtaget på generalforsamling den 20/4-2017 Ishøj Idrætsforening Vedtægter for Ishøj Idrætsforening Vedtaget på generalforsamling den 20/4-2017 Vedtægter for foreningen Ishøj Idrætsforening 1. Navn og tilhørsforhold Foreningens navn er: Ishøj Idrætsforening

Læs mere

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord Kano og Kajakklubben Nord Vedtægter Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Side 1 af 7 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Klubbens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR "KØBENHAVNS BYBI FORENING"

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS BYBI FORENING VEDTÆGTER FOR "KØBENHAVNS BYBI FORENING" 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Københavns Bybi Forening". Foreningens hjemsted er i Københavns Kommune. Foreningen er en almennyttig forening, der kan

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE 1 Foreningen navn er Støtteforeningen for Kellers Minde. Foreningens hjemsted er H.O.Wildenskovsvej 10,7080 Børkop. 2 Foreningens formål er.: 1. at udbrede

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N V E D T Æ G T E R for F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N Formål: 1. (1) Foreningens formål er at tilrettelægge og gennemføre Kulturnatten i København. Hensigten med Kulturnatten

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN 1 Navn Foreningens navn er, stiftet den 5. januar 2010. Foreningen har hjemsted i Greve Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at fremme interessen for faget brandmand, til børn og unge, på en sikker,

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016 Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 016 1 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 3 stk.1 og 3 stk. 5 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 5 stk. 1, 5 stk. og 6 stk. 3 pkt. 6c Gældende

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER. FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922

VEDTÆGTER. FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 VEDTÆGTER FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 VEDTÆGTER FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Kolding Svømmeklub (forkortet KSK), stiftet den

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune.

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. VEDTÆGTER for foreningen Vorupør Havbåde I Navn, hjemsted og formål 1 Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. 2 Foreningen Vorupør Havbåde har til formål at erhverve,

Læs mere

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København.

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København. Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Senest opdateret 10. marts 2018 Kapitel 1: Generelt Side 1 af 10 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003, København, i daglig tale UNF København.

Læs mere

Vedtægter for Idrætsforeningen "Skjold" Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF

Vedtægter for Idrætsforeningen Skjold Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF Vedtægter for Idrætsforeningen "Skjold" Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF Foreningens Navn 1 stk. 1 Foreningens navn er: Idrætsforeningen "SKJOLD" Skævinge. Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægt for Rytmekoret Slagelse

Vedtægt for Rytmekoret Slagelse Vedtægt for Rytmekoret Slagelse Foreningens navn er Rytmekoret Slagelse. Foreningens hjemsted er Slagelse Kommune. 1 Navn og hjemsted 2 Foreningens formål Foreningens formål er, at udøve rytmisk kormusik

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub.

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Holstebro Speedway Klub, i det følgende forkortet HoSK. HoSK er tilsluttet Danmarks Motor Union (DMU), og er til enhver tid underlagt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS 1 Foreningens navn og hjemsted: 1. I overensstemmelse med fransk lov af 1. juli 1901 og dekret af 16. august 1901 er der den 22. november 1966 dannet en forening kaldet: Club

Læs mere

VEDTÆGTER for Sammenslutning Af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark (SAI)

VEDTÆGTER for Sammenslutning Af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark (SAI) VEDTÆGTER for Sammenslutning Af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark (SAI) Sammenslutningens navn og hjemsted: Navn er: Sammenslutning af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark Hjemsted er Odense

Læs mere

Vedtægter for VSK Aarhus

Vedtægter for VSK Aarhus 1 FORHOLD TIL HOVEDFORENINGER Vejlby Skovbakken Aarhus, der er en fusion af Vejlby IK Fodbold og Skovbakken Herrefodbold er en selvstændig forening under hovedforeningen IDRÆTSKLUBBEN SKOVBAKKEN og er

Læs mere

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/ Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/3-2015. 1: NAVN BOLDKLUBBEN SØBORG, hjemmehørende i Gladsaxe kommune, stiftet den 14. april 1972, er tilsluttet Danmarks Idrætsforbund under Dansk Håndbold Forbund og

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere

3. OVERORDNEDE VÆRDIER

3. OVERORDNEDE VÆRDIER Kolding Krisecenter Basagerhus, Nr. Bjertvej 89, 6000 Kolding Tlf. 75 53 17 81 mail: info@koldingkrisecenter.dk www.koldingkrisecenter.dk VEDTÆGTER 1. NAVN Den selvejende institutions navn er Kolding Krisecenter.

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner.

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. 1. Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Skolens Venner og dens hjemsted er den til enhver tid valgte

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse:

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse: Vedtægter for Christiansbjerg Idrætsforening Indholdsfortegnelse: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskab 4 Indmeldelse 5 Udmeldelse 6 Kontingent 7 Restance 8 Udelukkelse og eksklusion 9 Ordinær generalforsamling

Læs mere

De officielle farver er hvid og sort. Et skjold er afdelingens mærke.

De officielle farver er hvid og sort. Et skjold er afdelingens mærke. Vedtægter for VIKING Petanque 1. Afdelingens navn og hjemsted. Afdelingens navn er VIKING Petanque. Dens hjemsted er Rønne, Bornholm. VIKING er oprettet 3. maj 1907. De officielle farver er hvid og sort.

Læs mere

1.1 Klubben drives som kontingentforening og har adresse hos klubbens formand.

1.1 Klubben drives som kontingentforening og har adresse hos klubbens formand. Helsingør d. 27-12-2011 Vedtægter for Trinord 1 Navn og hjemsted Foreningen Trinord er stiftet den 27-12-2011 og har hjemsted i Helsingør kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Triathlon Forbund under

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven.

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven. Vejledning Vedtægter - Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Den 16. maj 2000 vedtog Folketinget lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og

Læs mere