Nyhedsbrev. December 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev. December 2011"

Transkript

1 Nyhedsbrev December 2011

2 Side 2 Indholdsfortegnelse Forord 2 Afholdt arrangementer 6 Diplommodtagere Efterår Afholdt arrangementer 7 Afholdt arrangement 3 Afholdt arrangementer 8 Afholdt ERFA møder 4 Oplysninger 9 Afholdt ERFA møder 5 Forord Så er endnu et år ved at være forbi Det har været et spændende år med mange nye tiltag og udfordringer. En af de store nyheder er navneskiftet fra Grønt Netværk Sønderjylland til gronet. Dette arbejde har taget tid, men vi synes bestemt det har været det værd. Sekretariatet har arbejdet møjsommeligt på at lave arrangementer til alle fokus grene igennem hele året. Vi håber der har været lidt for alle, og at arrangementerne har været godt tilrettelagt. Vi vil gerne ønske Jer alle en glædelig jul og et godt nytår. Venlig hilsen Lydia Nansen Karen Hansen Christina Ryge Petersen Koordinator Projektleder Projektmedarbejder

3 Side 3 Diplommodtagere Den 29. november 2011 afholdt vi diplomoverrækkelse til 3 af vores medlemmer for et yderst veludført miljøarbejde igennem de sidste 2 år. Diplommodtagerne var BASF A/S, Sønderborg Affald og Aabenraa Havn, rækkefølgen på billedet nedenfor. Vi siger endnu engang stort tillykke til alle 3 diplommodtagere. Billedet blev tager af fotograf Bent Wilkens. Efterårs arrangementer Vi afholdt den 29. november 2011 et rigtig flot efterårs arrangement på Helllevad Vandmølle. Vi havde fået 4 virksomheder til at komme og fortælle om deres arbejde med miljøredegørelsen. De 4 virksomheder var Aabenraa Havn, BASF A/S, Jordrens Syd og Sønderborg Affald. Alle 4 virksomheder har fået diplom for en ekstraordinær indsat omkring miljøet i De har arbejdet med fokus på alt lige fra kemikalier, grøn energi, energi besparelser, affaldshåndtering og meget, meget mere.

4 Side 4 Afholdte ERFA grupper Erfa grupperne Miljø, Energi og Bæredygtighed Deltagere i erfagrupperne Miljø, Energi og Teori U i relation til bæredygtighed er typisk virksomhedernes og kommunernes miljø og energiansvarlige medarbejdere og ledere. Derudover deltager Syddansk Universitet. Der er 46 deltagere i alt i de tre grupper. Dagsordener for afholdte møder Der har i 2011 været afholdt 12 møder i de tre grupper med følgende emner på dagsordenen: Virksomhedernes største udfordringer i forhold til at spare energi, hvordan kan energibesparelser finansiere investeringer, behov for balance mellem bundlinje resultater og klimaændringer samt sammenhæng mellem forbedret energieffektivitet og reduceret forbrug og CO2 udledning Energiledelse og motivation af kolleger og medarbejdere til miljø- og energirigtig adfærd Ekskursion til solcellepark Project Zero om klimastrategi, mål, handlingsplaner og medarbejderinvolvering Energibesparelser i en energitung virksomhed Udfordringer ved at indføre en grøn linje i en smedevirksomhed motivation til miljørigtig adfærd i virksomheden Håndtering af miljøindsatsen i en kemikalietung virksomhed Lean som metode til at reducere spild Hvad er teori U og eksempler på metoden i praksis Bæredygtighed -Virksomhedscases med Teori U Kan man gennemføre en vellykket U-proces uden at kende teorien? U som innovationsværktøj

5 Side 5 Afholdte ERFA grupper Erfa gruppen vand Erfa vandgruppe GeoScene 3D I-GIS repræsentanterne præsenterede GeoScene 3D, som er et ITværktøj. De viste i detaljer hvordan værktøjet kan anvendes til i forhold til lokalplaner og de nye indsatsplaner på vandområdet. GeoScene kan blandt andet formidle en visualisering af geologien og grundvandet for et givent område. Der var 13 deltagere i Erfa gruppen. Erfa vandgruppe grundvand Mødet startede med en debat omkring vandværkstakster. Herefter var der oplæg fra 2 konsulent firmaer. ALECTIA kom med et oplæg vedrørende indsatsplanlægningen. Herefter præsenterede Grontmij værktøjer til beregning og visualisering af indvindingsopland og grundvandsmagasiner. Der var 10 deltagere. Afholdte arrangementer Det gode myndighedstilsyn et dialogprojekt Deltagerne gruppen er gronets Landbrugsvirksomheder. Der har deltaget 14 landbrug samt 4 af de væsentligste tilsynsmyndigheder i landbruget. Idéen har været at bringe landbrug og myndigheder sammen i dialog om tilsyns- og kontrolbesøg, således at besøgende kan gennemføres med accept og gensidig forståelse. Forløbet har bestået af 7 heldags seminarer med forskellige gæsteundervisere som dialogpartnere.

6 Side 6 Afholdte arrangementer Det gode tilsyn Den 6. december 2011 afholdt vi et super spændende arrangement omkring konflikthåndtering for tilsynsmedarbejder i de Sønderjyske kommuner. Lars Mogensen, som er en formidabel oplægsholder, holdte tilhørerne fanget i 6 timer, med hans humoristiske og levende indsigt i, og brug af, konflikthåndtering. Der blev præsenteret mange forskellige metoder til at fremme den positive dialog og dagen endte med et smil på læben for alle 43 deltagere. Miljøjuradage med Jurist Mads Kobberø Den 13. oktober 2011 afholdt vi en spændende temadag omkring miljøjura. Vi havde fået jurist Mads Kobberø, som er ekspert indenfor området, til at komme og holde en unik og intensiv temadag, med fokus på miljøgodkendelser, miljøforvaltningsret og lovgivningen omkring tilsyn og håndhævelse. Det var en meget spændende dag, som alle 16 deltagere havde stor fornøjelse af. Få styr på miljøet Den 24. november 2011 var miljøet blevet omdrejningspunktet for en dag. Christina Melvang fra MiljøForum Fyn formidlede i miljøredegørelseskonceptet, der er et værktøj til at få styr på miljøet. Konstruktiv dialog og samarbejde mellem kommunen og virksomheder, der er med til at fremme det lokale miljøarbejde, og var ligeledes på dagsorden. Temadagen var både for sagsbehandlere og virksomheders miljømedarbejdere, og det var et lille hyggeligt arrangement med 9 personer.

7 Side 7 Afholdte arrangementer Temadage for sagsbehandlere Gødnings og Husdyrindberetning Den 18. august 2011 afholdt vi temadag omkring Gødnings- og Husdyrindberetning i relation til vilkår i miljøgodkendelser af husdyrbrug. Der var 16 sagsbehandlere med fra alle 4 kommuner i Sønderjylland. Martin Ugilt Thomsen fra Landbo Syd var oplægsholder på denne dag. Han fortalte omkring de problemer der kan være for den enkelte landmand ved registreringer i de forskellige systemer, og de problemer det i sidste ende kan give både landmanden, rådgiveren og kommunerne. Der blev diskuteret meget og længe omkring de løsninger der kunne give en lettelse for alle parter. Miljøgodkendelsen den praktiske vinkel Den 24. november 2011 afholdt vi den anden temadag i rækken omkring landbrug og sagsbehandlere. Her var fokus langt på miljøgodkendelsen og den praktiske vinkel omkring dette emne. Der var 16 sagsbehandlere med fra alle 4 kommuner i Sønderjylland. Der var inviteret 2 landmænd med som oplægsholdere. De fortalte meget levende omkring de problemer og udfordringer, som vilkår omkring foderkorrektioner i deres godkendelse, kan give i deres daglige arbejde. Disse foderkorrektioner var dog en betingelse for at godkendelsen ikke blev påklaget af Det Økologiske Råd.

8 Side 8 Afholdte arrangementer Kom godt i gang med Grønne Indkøb! Den 2. marts 2011 afholdte vi et spændende arrangement i samarbejde med Miljønetværk Syd udelukkende omkring Grønne Indkøb. Alle deltagere blev opdateret med aktuel viden omkring bæredygtig og grønne indkøb. Mette Lise Jensen, fra Miljøstyrelsen, Jette Gelsbjerg og Kim Sørensen fra Billund Lufthavn, samt Karen Dahl Jensen fra Miljømærkning Danmark var oplægsholdere på dagen. De fortalte omkring de dilemmaer indkøbs- og miljøansvarlige står overfor når virksomhedens indkøbspolitik skal følges. Hvis der da er en indkøbspolitik i virksomheden? Hvis ikke, hvordan kommer man så i gang med at lave en? Der findes et utal af mærkningsordninger, men kender virksomhederne til disse, og gør de brug af de hjælperedskaber, som findes tilgængeligt? Dette var bare en lille del af de spørgsmål der blev besvaret på denne dag. Workshop om nye mærkningsregler for kemikalier Den 20. september 2011 afholdte vi en spændende workshop omkring de nye mærkningsregler for kemikalier i samarbejde med Miljønetværk Syd. Af de 50 deltagere var størstedelen fra virksomheder i Sønderjylland. De fik en spændende og uddybende gennemgang af reglerne for kemikalier af Trine Thorup Andersen fra Miljøstyrelsen og Kirsten Møller fra DHI. Der blev også fortalt om de nye CLP regler. CLP står for Classification, Labelling and Packaging of Chemicals og er en europæisk lovgivning, som allerede er trådt i kraft. De nye CLP regler betyder blandt andet, at de gamle orange faresymboler forsvinder og erstattes af ni nye CLP farepiktogrammer. Til sidste gennemgik Connie Kjær Kristensen fra Billund Lufthavn deres arbejde omkring kemikaliestyring. De har opbygget deres kemikaliestyringssystem omkring KEMIguiden.dk. Connie fortalt levende og morsomt om alle de små og store ting der sker når man begynder at rydde op i sine kemikalier på så stor en arbejdsplads, som Billund Lufthavn er.

9 Side 9 Et medlem der hverver et nyt medlem, modtager 2 flasker vin med gronet s logo. gronets medarbejdere Skelbækvej Aabenraa mail@gronet.dk Næste nyhedsbrev forventes at udkomme i Marts Deadline for indlæg er den 15. februar Alle medlemmer er velkomne til at kontakte sekretariatet med forslag til indlæg, gode idéer eller gode erfaringer, der ønskes videregivet. Formand Bjarne Westerberg, Kvalitets og miljøchef, Danfoss A/S Næstformand Thorkild Fink, Gårdejer Østergård Eva Christiansen, Kvalitetschef, BASF A/S Bo Jonø, Miljø- & Arbejdsmiljø Konsulent, Psykiatrien i Region Syddanmark Vibeke Svendsen, Administrerende Direktør og Partner, Envotherm A/S Peter Jørgensen, Medlem af Teknik & Miljøudvalget, Sønderborg Kommune Erwin Andresen, Formand for Teknik & Miljøudvalget, Aabenraa Kommune Bo Jessen, Formand for Teknik og Miljøudvalget, Tønder Kommune

Nyhedsbrev. Maj 2011

Nyhedsbrev. Maj 2011 Nyhedsbrev Maj 2011 Side 2 Indholdsfortegnelse Forord 2 Arrangementer 7 GNS bliver til GroNet 3 Arrangementer 8 Generalforsamling 3 ERFA møder 8 Folkene bag vurderingsgruppen 5 Oplysninger 9 Jordrens Syd

Læs mere

Diplommodtagere efteråret 2009

Diplommodtagere efteråret 2009 Side 1 Nummer 39 December 2009 Indholdsfortegnelse side side Diplommodtagere efterår 2009 1 Kommende aktiviteter 4 Bestyrelsen har ordet 2 Medlemmer 6 Ny medarbejder 3 Information 7 Diplommodtagere efteråret

Læs mere

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! Side 1 Nummer 43 December 2010 Indholdsfortegnelse side side Glædelig jul 1 Diplomarrangement 2011 5 Bestyrelsen har ordet 2 Ny Kommunikationsmedarbejder 6 Kommende ERFA møder 3 Medlemmer 7 Klimabevidst.dk

Læs mere

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder Side 1 Nummer 41 Juni 2010 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Kommende arrangement 5 Bestyrelsen har ordet 2 Lidt af hvert 6 Skab tid til refleksion 3 Medlemmer 8 Kommende ERFA-møder 4 Information

Læs mere

Klimaprojektet er afsluttet med et brag af en Klima Konference

Klimaprojektet er afsluttet med et brag af en Klima Konference Side 1 Nummer 42 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse side side Det fælles klimaprojekt 1 Nye ERFA grupper indenfor Energi 5 Bestyrelsen har ordet 2 Energi og Klimakonference 6 Temamøde om at mindske stressbelastninger

Læs mere

Indhold. Forord. Kære medlem af gronet. Nye medlemmer s. 2

Indhold. Forord. Kære medlem af gronet. Nye medlemmer s. 2 Forord Kære medlem af gronet Jeg har som nyvalgt formand for gronets bestyrelse fået fornøjelsen af at få forordet denne gang. Mit navn er Jens Gaarde Gad og jeg er personalechef for Danfoss Danmark med

Læs mere

ENERGI & KOMMUNIKATION

ENERGI & KOMMUNIKATION ENERGI & KOMMUNIKATION Et kursusforløb i effektiv energiledelse og handlekraftig kommunikation KURSUSDAGE Modul 1: 23/10-2013 Modul 2: 27/11-2013 Modul 3: 22/1-2014 Modul 4: 19/2-2014 Modul 5: Individuel

Læs mere

Indholdsfortegnelse side side

Indholdsfortegnelse side side Side 1 Nummer 38 Oktober 2009 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Diplomarrangement efterår 2009 6 Bestyrelsen har ordet 2 Ideer til Mini Klima konference i Januar 7 EU har vedtaget en ny

Læs mere

Medlemstallet er stadig stigende, og kun sort uheld betød, at vi ikke rundede 150 medlemmer i 2011 det skete først i januar 2012.

Medlemstallet er stadig stigende, og kun sort uheld betød, at vi ikke rundede 150 medlemmer i 2011 det skete først i januar 2012. Antal diplomer Årsberetning 211 211 er et år, hvor netværket oplevede øget aktivitet og stor medlemsfremgang, og det er derfor en fornøjelse, at jeg som formand aflægger min første årsberetning. Bestyrelsen

Læs mere

Diplomarrangement den 5. november 2008

Diplomarrangement den 5. november 2008 Side 1 Nummer 37 December 2008 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Vækstgruppeforløb 5 Bestyrelsen har ordet 2 Landbrugsfolder 7 Invitation til Klimarigtigt byggerikonference 8 Energiprojekt

Læs mere

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder Side 1 Nummer 40 April 2010 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Kommende erfamøder 4 Bestyrelsen har ordet 2 Kommende arrangement for virksomheder 5 Nye Medlemmer 2 Afholdte arrangementer

Læs mere

gronet Nyhedsbrev Forord LinkedIn Maj 2012 Indhold

gronet Nyhedsbrev Forord LinkedIn Maj 2012 Indhold gronet Nyhedsbrev Maj 2012 Forord Så er det blevet tid til årets 2. nyhedsbrev. Der er sket meget siden sidst og det er vores ønske med dette nyhedsbrev at give Jer et bredt indblik i gronets aktiviteter

Læs mere

Diplomarrangement den 24. april 2008

Diplomarrangement den 24. april 2008 side 1 Nummer 35 maj 2008 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Landbruget, Dyrskue 5 Fremtidige Projekter 5 Bestyrelsen har ordet 2 REACH 6 Generalforsamling 3 Medlemmer 9 Nye vedtægter 3

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding December 2010, nr. 10 Velkommen til decembermødet: Tirsdag, den 14. december kl. 18:00 på Hotel Comwell, Skovbrynet, Kolding til julehygge-netværksmødet med bankospil m.m. Der vil

Læs mere

Diplomarrangement den 5. november 2008

Diplomarrangement den 5. november 2008 Side 1 Nummer 36 september 2008 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Miljønetværkenes klimaprojekt 7 Bestyrelsen har ordet 2 Landbrugsfolder 8 Siden sidst 3 Klimakompasset 8 REACH - ny pjece

Læs mere

MILJØ - OG KLIMAUDVALGET. Mandag den 29. august 2011. Klokken: 15.00 17.00. Sted: Regionsgården. Mødelokale: H5. Møde nr. 5. Mødet slut kl.: 16.

MILJØ - OG KLIMAUDVALGET. Mandag den 29. august 2011. Klokken: 15.00 17.00. Sted: Regionsgården. Mødelokale: H5. Møde nr. 5. Mødet slut kl.: 16. K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN MILJØ - OG KLIMAUDVALGET Mandag den 29. august 2011 Klokken: 15.00 17.00 Sted: Regionsgården Mødelokale: H5 Møde nr. 5 Mødet slut kl.: 16.15 Medlemmer: Lars Gaardhøj

Læs mere

Er du klædt på til et bedre miljø?

Er du klædt på til et bedre miljø? Er du klædt på til et bedre miljø? MiljøForum Fyn - ellers er det om at komme ud af fjerene! 2 MiljøForum Fyn Miljø og klima står højt på den globale dagsorden, fordi det er blevet tydeligt, at måden,

Læs mere

Side 1 / 7 Side 2 / 7 Side 3 / 7 Side 4 / 7 Side 5 / 7 Side 6 / 7 Side 7 / 7 Miljøberetning 2011 Miljø og arbejdsmiljø indgår som vigtige og bærende elementer i KARA/NOVERENs vision og værdier. For at

Læs mere

Hvordan kommer vi videre og får alle med?

Hvordan kommer vi videre og får alle med? Hvordan kommer vi videre og får alle med? 1. Gennemfør handlingsplanerne 2. Sikre at miljøarbejdet fortsætter 3. Information og dialog 4. Nye input til den næste handlingsplan Gennemførelse af handlingsplanen

Læs mere

Energi og miljø CO2 og Miljøplan Borgere Mål Handlinger grøntidécenter CO2-reduktion fra etageboliger Dialog ved byggetilladelser Trafik Links

Energi og miljø CO2 og Miljøplan Borgere Mål Handlinger grøntidécenter CO2-reduktion fra etageboliger Dialog ved byggetilladelser Trafik Links Energi og miljø CO2 og Miljøplan Borgere Mål Handlinger grøntidécenter CO2-reduktion fra etageboliger Dialog ved byggetilladelser Trafik Links Erhverv Mål Handlinger KlimaKlar Virksomheder Dialog ved miljøtilsyn

Læs mere

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør DANSK FJERNVARME FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør STÆRK FAGLIG RÅDGIVNING / BRANCHENS TALERØR / STORT UDBUD AF UDDANNELSE OG ARRANGEMENTER VI ER TIL FOR MEDLEMMERNE Dansk

Læs mere

Bæredygtige byer -Hvordan?

Bæredygtige byer -Hvordan? Stockholm 9 april 2008 Bæredygtige byer -Hvordan? Steen Christiansen Formand for Miljø- og Planudvalget Albertslund Kommune, Danmark Stockholm 9 april 2008 Bæredygtige byer -Hvordan? Byen Baggrund Miljøet

Læs mere

Redegørelse for energibesparende projekter i Center for Trafik og Ejendomme, Team Ejendom, Marts 2017

Redegørelse for energibesparende projekter i Center for Trafik og Ejendomme, Team Ejendom, Marts 2017 Redegørelse for energibesparende projekter i 2016 Center for Trafik og Ejendomme, Team Ejendom, Marts 2017 Redegørelse for energibesparende projekter i 2016 Indhold 1. Forord...3 2. Resume...3 3. Indsatsområder...4

Læs mere

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej Aabenraa

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej Aabenraa Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017 Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Indledning Aabenraa Kommune har på baggrund af Miljøtilsynsbekendtgørelsen

Læs mere

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark Pressemeddelelse: 26. april Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark De netop offentliggjorte ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Syddanmark i marts måned var på 3,7 % af arbejdsstyrken.

Læs mere

Biogas2020 og BiogasAction

Biogas2020 og BiogasAction Biogas2020 og BiogasAction 2017 Velkomst Trine Lindegaard Holmberg, Direktør Kara/Noveren Tommy Olsen, Gate 21 Jakob Bro Lorenzen, Dansk Fagcenter for Biogas Kildesorteret organisk dagrenovation (KOD)

Læs mere

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar.

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar. KLAR MED ENERGI PAKKE Om 5 år taler vi ikke længere om klima og CO2 Om 5 år taler vi i stedet om bæredygtighed Det spår, som er klar med en bæredygtig energipakke. Bæredygtighed er det nye sort, der rydder

Læs mere

gronet Nyhedsbrev Maj 2015 Indhold

gronet Nyhedsbrev Maj 2015 Indhold gronet Nyhedsbrev Maj 2015 Kort om nyhedsbrevet Med maj udgaven af vores nyhedsbrev kan du holde dig opdateret på, hvad der rører sig i netværket. gronet har afholdt generalforsamling d. 14. april hvor

Læs mere

Udbredelse af erfaringerne fra aftaleordningen om energieffektivisering i erhvervslivet.

Udbredelse af erfaringerne fra aftaleordningen om energieffektivisering i erhvervslivet. NOTAT 25. september 2008 J.nr. 033003/33009-0726 Ref. el Energieffektivitet og internationalt samarbejde Side 1/5 Udbredelse af erfaringerne fra aftaleordningen om energieffektivisering i erhvervslivet.

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 13.12.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

Læs mere

Undervisning i danske naturparker

Undervisning i danske naturparker Undervisning i danske naturparker Tirsdag den 19. maj 2015 Nyborg Strand Ved projektleder i Friluftsrådet: Jannik Tovgaard-Olsen Program for inspirationsdagen 10.00-10.15 Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Fremtidens landbrug er mindre landbrug

Fremtidens landbrug er mindre landbrug Fremtidens landbrug er mindre landbrug Af Sine Riis Lund 17. februar 2015 kl. 5:55 FORUDSIGELSER: Markant færre ansatte og en betydelig nedgang i landbrugsarealet er det realistiske scenarie for fremtidens

Læs mere

Energitjek ordningen er igangsat og nedenfor er en kort beskrivelse og status på ordningen.

Energitjek ordningen er igangsat og nedenfor er en kort beskrivelse og status på ordningen. Notat Klimapartnerskab mellem SE og Vejen Kommune Køb af UP-front vindstrøm, er som det fremgår af dagsordenspunktet, 1 ud af i alt 4 delaftaler som følge af den indgåede klimapartnerskabs aftale mellem

Læs mere

Velkommen til KEMIguiden - miljønetværkenes værktøj til kemikaliestyring

Velkommen til KEMIguiden - miljønetværkenes værktøj til kemikaliestyring Velkommen til KEMIguiden - miljønetværkenes værktøj til kemikaliestyring 1 Hvem ejer KEMIguiden? Key2Green har rettighederne over KEMIguiden Der er 8 netværk, der pt. er tilsluttet KEMIguiden Green Network

Læs mere

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA Sønderjyske Fødevarer kvalitet og sundhed Aabenraa Kommune ønsker at styrke kendskabet til og skabe ny viden om sønderjyske fødevarer. Derfor sætter vi

Læs mere

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering Bilag 26a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.718.550 kr. 1.718.550 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET BAGGRUND - TO PRODUKTER FORMÅLET MED PROJEKTET At udvikle et koncept for naturpleje og afsætning af kød produceret på naturarealer Hovedbudskaber: Landmanden

Læs mere

Generalforsamling i Ergoterapeutforeningens Region Syd i Fredericia Idrætscenter

Generalforsamling i Ergoterapeutforeningens Region Syd i Fredericia Idrætscenter Generalforsamling i Ergoterapeutforeningens Region Syd i Fredericia Idrætscenter Regionsbestyrelsen bød velkommen til de fremmødte. Gæster: Lotte Lagoni Næstformand Ansatte i Etf: Lars Møller Direktør

Læs mere

PARTNERSKAB OM SUBSTITUTION AF FARLIG KEMI

PARTNERSKAB OM SUBSTITUTION AF FARLIG KEMI Nyhedsbrev nr. 4 5. juli 2016 PARTNERSKAB OM SUBSTITUTION AF FARLIG KEMI Nyhedsbrev Hermed udsendes det tredje nyhedsbrev fra Kemi i Kredsløb. Partnerskabet blev lanceret af daværende miljøminister, Kirsten

Læs mere

Professionelle netværk, der skaber udvikling, resultater og relationer. Bedre netværk. Bedre resultater. Netværk

Professionelle netværk, der skaber udvikling, resultater og relationer. Bedre netværk. Bedre resultater. Netværk Professionelle netværk, der skaber udvikling, resultater og relationer. Bedre netværk. Bedre resultater. Netværk Kære kommende netværksdeltager Hvad enten du arbejder som leder, topchef eller med HR, starter

Læs mere

MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY

MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY Invitation MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY - BETYDNING FOR DEN MODERNE BYS INFRASTRUKTUR, OG EFTERFØLGENDE EKSPORTMULIGHEDER NYBORG, 12. JUNI 2014 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer

Læs mere

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2018

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2018 KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2018 Hjemmeside, Facebook og ALRUM Du kan løbende komme med idéer til de forskellige medier. Send en historie, et godt billede eller ring og

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

Foreningen Dansk Byøkologi

Foreningen Dansk Byøkologi Generalforsamling i Foreningen Dansk Byøkologi 19.marts 2004 19. Marts 2004 Foreningen Dansk Byøkologi 1 DAGSORDEN IFØLGE VEDTÆGTERNE: Valg af dirigent Bestyrelsens beretning Regnskab v. indtrådt kasser

Læs mere

N S E 8 L O A P L D 2 A V G 1. Billed: TREDJE NATUR

N S E 8 L O A P L D 2 A V G 1. Billed: TREDJE NATUR P L D 2 L O A 0 A V G 1 N S E 8 Billed: TREDJE NATUR www.tredjenatur.dk INDBYDELSE TIL PLANLOVSDAGE 2018 DABYFO indbyder i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Danske Planchefer og KTC, alle ledere og medarbejdere

Læs mere

ENERGI - FÅ SCREENET DIN VIRKSOMHEDS ENERGIFORBRUG EFFEKTIV. Din vej til smartere forbrug og bedre bundlinje

ENERGI - FÅ SCREENET DIN VIRKSOMHEDS ENERGIFORBRUG EFFEKTIV. Din vej til smartere forbrug og bedre bundlinje EFFEKTIV ENERGI Din vej til smartere forbrug og bedre bundlinje - FÅ SCREENET DIN VIRKSOMHEDS ENERGIFORBRUG 5 store energislugere Gælder det også i din virksomhed? [ side 4 ] Er det dyrt? Det kan være

Læs mere

ENERGILEDELSE - ENERGISTYRING

ENERGILEDELSE - ENERGISTYRING Kommune-erfa nr. 7 ENERGILEDELSE - ENERGISTYRING 1) Energiledelse: Energiledelse er den del af virksomhedens eller institutionens ledelsesopgaver, der aktivt styrer energiforhold for at sikre, at energien

Læs mere

Vi yder aktuelt rådgivning i 26 byer i Danmark og har været i gang med projektet i mere end 8 år.

Vi yder aktuelt rådgivning i 26 byer i Danmark og har været i gang med projektet i mere end 8 år. Inge Marie Vestergaard, Handikap og Psykiatri Ringkøbing-Skjern Kommune Dato: 12.06.2017 Tilbud på etablering og drift af På Fode Igen - frivillig gældsrådgivning for brugere tilknyttet rådgivningsteamet

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Delux [di:luks] THINGS OF VERY HIGH QUALITY. Beskrivelse af. Grøn

Delux [di:luks] THINGS OF VERY HIGH QUALITY. Beskrivelse af. Grøn Beskrivelse af Hvorfor en komplet grøn løsning? Delux har nu eksisteret siden 2002, og vi har løbende forbedret vores ydelser. Det har resulteret i et højt og stabilt kvalitetsniveau, et godt arbejdsmiljø

Læs mere

Green Cities efterårskonference 2015

Green Cities efterårskonference 2015 Deltagerliste Green Cities efterårskonference 2015 Design skaber en grøn fremtid Workshop CO2-neutrale kommuner Anders Keldorff Albertslund Kommune adf@albertslund.dk Anders Kirkegaard Brandt Sønderborg

Læs mere

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN FORÅR 2019

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN FORÅR 2019 KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN FORÅR 2019 Hjemmeside, Facebook og ALRUM Du kan løbende komme med idéer til de forskellige medier. Send en historie, et godt billede eller ring og fortæl

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 04/06/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 04/06/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 04/06/19 Walk & talk ved Kongeåen Søndag den 2. maj var der inviteret til en dejlig gåtur i naturen langs Kongeåen og sådan et tilbud kunne jeg selvfølgelig ikke modstå. Vi

Læs mere

Dansk Selskab for Klassisk Homøopati

Dansk Selskab for Klassisk Homøopati Dansk Selskab for Klassisk Homøopati Nyhedsbrev Oktober 2010 Kære kolleger og medlemmer af DSKH, Vigtigt: Hahnegal udkommer ikke mere al kommunikation foregår via mail og den nye dynamiske hjemmeside.husk

Læs mere

Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød holdt møde tirsdag den 15. september 2015 kl. 16: på rådhuset (mødelokale H).

Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød holdt møde tirsdag den 15. september 2015 kl. 16: på rådhuset (mødelokale H). ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød holdt møde tirsdag den 15. september 2015 kl. 16:00-18.00 på rådhuset (mødelokale H). Medlemmer: Formand Torsten Dybkjær, Erling Petersen,

Læs mere

FM S BIDRAG TIL EN BÆREDYGTIG SAMFUNDSOMSTILLING CERTIFICERING SOM METODE V. KIRSTEN RAMSKOV GALAMBA, RAMBØLL

FM S BIDRAG TIL EN BÆREDYGTIG SAMFUNDSOMSTILLING CERTIFICERING SOM METODE V. KIRSTEN RAMSKOV GALAMBA, RAMBØLL FM S BIDRAG TIL EN BÆREDYGTIG SAMFUNDSOMSTILLING CERTIFICERING SOM METODE V. KIRSTEN RAMSKOV GALAMBA, RAMBØLL BÆREDYGTIGHED PÅ DAGSORDENEN 1987 1992 Agenda 21 2000- tallet Klima og CO2 Det gode liv / sustainia

Læs mere

Grønt Regnskab. Energicenter Aalborg Administration

Grønt Regnskab. Energicenter Aalborg Administration Grønt Regnskab Miljø- Grønt og regnskab Energiforvaltningen 2014 Energicenter Aalborg 2015 Administration Udgiver: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen, Energicenter Hjulmagervej 18 9000 Aalborg

Læs mere

ELENA-INITIATIV I REGION SJÆLLAND. v/ Flemming Jørgensen Miljø og Klima

ELENA-INITIATIV I REGION SJÆLLAND. v/ Flemming Jørgensen Miljø og Klima ELENA-INITIATIV I REGION SJÆLLAND v/ Flemming Jørgensen Miljø og Klima AGENDA Præsentation ELENA teknisk bistand betalt af EU Erfaringer fra Region Sjælland og 12 kommuner Forundersøgelse ELENA-ansøgning

Læs mere

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR Miljø Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR MEA 2015 I 2010 blev AffaldVarme Aarhus ledelsessystem for miljø, energi og arbejdsmiljø (MEA) certificeret. I 2013 blev AffaldVarme Aarhus re-certificeret.

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Kampagne for Metalvirksomheder 22. Maj 2014 Offentlige private samarbejder: Drivkraften til fremtidens grønne vækst? www.nben.dk Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBEN) NBE er et offentligt

Læs mere

Hvordan etableres energiledelse i mindre og mellemstore virksomheder? En vejledning med hjælpeværktøjer

Hvordan etableres energiledelse i mindre og mellemstore virksomheder? En vejledning med hjælpeværktøjer Hvordan etableres energiledelse i mindre og mellemstore virksomheder? En vejledning med hjælpeværktøjer Formål med vejledningen Gøre det let for mindre og mellemstore virksomheder at komme i gang med og

Læs mere

Handlekraft: Vi får det til at ske

Handlekraft: Vi får det til at ske Handlekraft: Glokal: Grænseland: Storbyen Vi Det får i bedste naturen det til at fra ske to verdener Første år med nyt byråd 8 kvinder og 23 mænd Bred konstituering med alle partier Fælles budgetaftale

Læs mere

Raceledelsens beretning for året 2014

Raceledelsens beretning for året 2014 Raceledelsens beretning for året 2014 Raceledelsen for Labrador Retriever, kom for klubåret 2014, til at bestå af Connie Svane Petersen, Henrik Hansen, Peter Bloch, Camilla Juelsgaard, Lise Møller Frandsen,

Læs mere

HVAD ER GREEN NETWORK?

HVAD ER GREEN NETWORK? 1 GREEN NETWORK 2 1 HVAD ER GREEN NETWORK? Et samarbejde mellem offentlige myndigheder og private virksomheder Samarbejdet handler om bæredygtighed Samarbejdet er frivilligt og gensidigt forpligtende Kodeordet

Læs mere

ArbejdslivsTopmøde Psykisk arbejdsmiljø i praksis

ArbejdslivsTopmøde Psykisk arbejdsmiljø i praksis ArbejdslivsTopmøde 2019 Psykisk arbejdsmiljø i praksis arbejdsmiljø ArbejdslivsTopmøde 2019 Psykisk arbejdsmiljø i praksis Hvorfor er psykisk arbejdsmiljø sat højt på dagsordenen i 2019? 2019 er arbejdmiljørepræsentanternes

Læs mere

Der er modtaget svar fra to borgere og fra Lokal Agenda 21 Gladsaxe.

Der er modtaget svar fra to borgere og fra Lokal Agenda 21 Gladsaxe. Notat: Miljøudvalget 31.10.2013 Pkt. 81, bilag 1 Katja Mesterton 01-10-2013 Høringssvar til CO 2 og Miljøplanen Bilag til Miljøudvalgets dagsorden CO 2 - og Miljøplanen har været i høring i perioden 7.

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 3. marts 2010 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 3. marts 2010 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 17-03-2010 Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 3. marts 2010 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Valg af formand og næstformand... 4 2. Godkendelse af

Læs mere

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk Jørgen Andersen Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S og medlem af en række energi- & eksport netværk Et OPP projekt i Vejle Baggrunden for Green Tech Centeret At skabe

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 02. maj 2006

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 02. maj 2006 Beslutningsprotokol Mødedato: 02. maj 2006 Mødelokale: Mødet afholdes i Kolding i forbindelse med deltagelse i KL s konference på Teknik- og Miljøområdet den 2. og den 3. maj 2006 Starttidspunkt for møde

Læs mere

MUDP det miljøteknologiske udviklingsog demonstrationsprogram

MUDP det miljøteknologiske udviklingsog demonstrationsprogram RENERE LUFT OG MINDRE STØJ MUDP det miljøteknologiske udviklingsog demonstrationsprogram VAND OG KLIMATILPASNING Infomøder 2017 FÆRRE PROBLEMATISKE KEMIKALIER AFFALD OG RESSOURCER INDUSTRIENS MILJØUDFORDRINGER

Læs mere

Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013

Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013 Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013 Forord Powerjobsøgerne er en nonprofit-netværksgruppe for aktive og engagerede jobsøgere og er åbent for alle jobsøgere, som har lyst til at deltage aktivt og

Læs mere

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017 INVITATION Medlemsmøde INNOVATION OG SAMARBEJDE - ØGET EKSPORT RINGE, 22. NOVEMBER 2017 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til efterårets medlemsmøde den 22.

Læs mere

Præsentation af VHGB. Videntjeneste, Workshop om nedrivning, Kolding, 6. september 2016

Præsentation af VHGB. Videntjeneste, Workshop om nedrivning, Kolding, 6. september 2016 Præsentation af VHGB Videntjeneste, Workshop om nedrivning, Kolding, 6. september 2016 Indhold Hvem er VHGB? Hvordan vejleder VHGB byggebranchens aktører? Perspektivering på workshoppen VHGB Opstart: April

Læs mere

Ribe Jernindustri A/S Miljøredegørelse hvordan og hvorfor?

Ribe Jernindustri A/S Miljøredegørelse hvordan og hvorfor? Miljøredegørelse hvordan og hvorfor? Kort fortalt Den førende danske producent af radiatorer og konvektorer Ca. 125 medarbejdere i Ribe og 15 i UK, DE, N Kort fortalt Grundlagt i 1848 som et metalstøberi,

Læs mere

Deltagerliste på Hotel Nyborg Strand den 10. april 2008

Deltagerliste på Hotel Nyborg Strand den 10. april 2008 Deltagerliste på Hotel Nyborg Strand den 10. april 2008 Kl. 13.15-14.00: Workshop A: BAT Annette Bruun Hansen Guldborgsund Kommune Annie Lillie Esbjerg Kommune Bettina Lerche Billund Kommune Else Libach

Læs mere

Temadag 3. september 2007 på Teknologisk Institut, Århus

Temadag 3. september 2007 på Teknologisk Institut, Århus Århus, august 2007 HVM/hjo Temadag 3. september 2007 på, Århus Køleløsninger efter 1. januar 2007 Hvilke kølemidler og hvilke løsninger? Kommerciel køl Varmepumper Aircondition/chillere Hvilke løsninger

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup)

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup) Referat Klimarådets møde 17. august 2017 Deltagere: Bjørn Tving Stauning (Formand) Per Seerup (dirigent) Jens Ross Andersen Pelle Andersen-Harrild Ida Nielsen Jens Rolfgaard Søren Smidt-Jensen (referent)

Læs mere

Januar 2014 Kortlægning af kommunernes arbejde med strategisk energiplanlægning

Januar 2014 Kortlægning af kommunernes arbejde med strategisk energiplanlægning Januar 2014 Kortlægning af kommunernes arbejde med strategisk energiplanlægning Energiforum Danmark, Paul Bergsøes Vej 6, 2600 Glostrup www.energiforumdanmark.dk ENERGIFORUM DANMARKS KORTLÆGNING AF KOMMUNERNES

Læs mere

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune Miljøtilsynsplan år 2013-2017 for Dragør Kommune Indledning Den 15. maj 2013 trådte Miljøtilsynsbekendtgørelsen, bekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 28. januar 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 28. januar 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 28. januar 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

Energi- og klimahandlingsplan 2013-2015

Energi- og klimahandlingsplan 2013-2015 Energi- og klimahandlingsplan 2013-2015 Vision Assens Kommune vil Mål Assens Kommune vil Indsatsområder være en bæredygtig foregangskommune for klimaet gå foran med det gode eksempel og reducere kommunens

Læs mere

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 B rand og Redning FOTO: 1 Indledning: Dette er min første beretning som kredsleder for Beredskabsforbundet Sønderborg. 2008 har været

Læs mere

Opstart på Carbon20 projektet i Ballerup Kommune

Opstart på Carbon20 projektet i Ballerup Kommune Opstart på Carbon20 projektet i Ballerup Kommune Carbon20 projektet har til formål at udbygge samarbejdet mellem kommuner og virksomheder med henblik på, at flere virksomheder vil reducere deres udledning

Læs mere

Medarbejderdeltagelse i virksomheders klima og energiaktiviteter

Medarbejderdeltagelse i virksomheders klima og energiaktiviteter Medarbejderdeltagelse i virksomheders klima og energiaktiviteter Carbon20 kompetencedag 24. april 2012, Kolding Michael Søgaard Jørgensen DTU msjo@dtu.dk Oversigt Introduktion Medarbejderdeltagelse i virksomheders

Læs mere

Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer

Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer Direktør Claus Schmidt Foreningens organisering Formandskab Formand Direktør Leif Friis Jørgensen Naturmælk Næstformand Borgmester H.P. Geil Haderslev

Læs mere

BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende.

BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende. BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende. Vi tilbyder en bred vifte af muligheder for at komme i direkte kontakt med de studerende og

Læs mere

KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer

KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer Fællesarrangementer under AMR 2019 I 2019 sætter vi i fællesskab fokus på arbejdsmiljørepræsentanterne og arbejdsmiljøet på arbejdspladserne. I AMR 2019-KAMPAGNEN

Læs mere

Nytårskur og vækstkonference 2012 Roskilde Kommune....Med tak for sidst.

Nytårskur og vækstkonference 2012 Roskilde Kommune....Med tak for sidst. Nytårskur og vækstkonference 2012 Roskilde Kommune...Med tak for sidst. Martin Holgaard, Teknisk direktør Roskilde Kommune: Roskilde Kommune har skabt en ny erhvervsportal på hjemmesiden. En portal, som

Læs mere

Viden. om kurveknækkeraftalen

Viden. om kurveknækkeraftalen Viden om kurveknækkeraftalen Her har du lidt ekstra viden! Som energiansvarlig kan det være rart at blive lidt klogere på el. Derfor giver vi dig i denne bog svar på de mest stillede spørgsmål om kurveknækkeraftalen.

Læs mere

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU WWW.GRIBHVERDAGEN.NU HIT MED HISTORIEN GRIB HVERDAGEN! 12. JANUAR 2010 BELLA CENTER Hver dag landet rundt søsættes nye initiativer på det personalepolitiske område. Kom og fortæl historien om jeres flagskib

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 27. maj 2009 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 27. maj 2009 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 05-06-2009 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 27. maj 2009 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 8 juni 2016 ved 3F 3F Vojens

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 8 juni 2016 ved 3F 3F Vojens Referat fra regionsudvalgsmøde d. 8 juni 2016 ved 3F 3F Vojens Kommune Navne Mødt / Afbud Sønderborg Kaj Rasmussen Tønder Steen Hansen 3F Aabenraa Tønder Haderslev Hans Gehlert Kolding Conni Hahn Iversen

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2016

Miljøtilsynsplan 2013-2016 Miljøtilsynsplan 2013-2016 1 Indledning Fredensborg Kommune fører et aktivt og opsøgende miljøtilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljøbeskyttelsesloven, husdyrgodkendelsesloven, jordforureningsloven

Læs mere

ARBEJDSGRUPPE BOLIGEJERNES BEHOV 2. møde d. 27. juni 2013

ARBEJDSGRUPPE BOLIGEJERNES BEHOV 2. møde d. 27. juni 2013 ARBEJDSGRUPPE BOLIGEJERNES BEHOV 2. møde d. 27. juni 2013 Temaer for arbejdsgruppens drøftelser Møde 1 Boligejeren indblik i adfærd, motivation og behov Grøn Boligkontrakt afgørende elementer for succes

Læs mere

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 Vi begyndte 2011 med at 20 Bydelsmødre-grupper fra hele landet stiftede Bydelsmødrenes Landsorganisation. Siden da er mange nye Bydelsmødre blevet uddannet, mange nye Bydelsmødre-grupper

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

nyhedsbrev Hospitalsenheden Vest Staben Herning og Holstebro HR, Kvalitet og Udvikling, Strategi og Plan og Økonomi

nyhedsbrev Hospitalsenheden Vest Staben Herning og Holstebro HR, Kvalitet og Udvikling, Strategi og Plan og Økonomi nyhedsbrev Nr. 8 4. juli 2014:Nyhedsbrev fra Stabens ledelse Sommerhilsen Sommeren er lige rundt om hjørnet, så nu er det snart tid til, at vi holder fri med familien og får tid til at gøre lige hvad der

Læs mere

Byggesagsbehandling 2014

Byggesagsbehandling 2014 Byggesagsbehandling 2014 type: Fagområde Selve formålet med byggesagsbehandlingen er, at sikre at bygninger udføres og indrettes på en sundheds-, sikkerheds- og brandmæssig tilfredsstillende måde. Det

Læs mere

MUDP det miljøteknologiske udviklingsog demonstrationsprogram

MUDP det miljøteknologiske udviklingsog demonstrationsprogram RENERE LUFT OG MINDRE STØJ MUDP det miljøteknologiske udviklingsog demonstrationsprogram VAND OG KLIMATILPASNING FÆRRE PROBLEMATISKE KEMIKALIER Infomøder 2019 Aalborg d. 27. marts hos NBE Nanna Rørbech,

Læs mere