Referater Opgaver. for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referater Opgaver. for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015"

Transkript

1 Referater Opgaver for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015 Ordstyrer: Rebekka Kjempff Referent: Heidi Jørgensen Forslag/ide/input fremført af Morten DBU Jesper Nyvest Hans Jørgen, Gudhjem Sv. Filip Poulsker Stikord/beskrivelse: største anke, 4 bestyrelser, svært ved at se frivillige, at flytte det politiske ansvar ved snak om nedlæggelser eller fordele kagen, men ikke tanker om hvad der ellers kan være. Fx Østermariehallen og NH skulle være sammen. ideen om at det er dem derude der tager beslutningerne, svært ved at se hvilke skal ligge ude. Kun en koordinerende art, og ingen beføjelser, mangler at se en tråd mellem dem. Ikke have økonomisk ansvar. vi er ovre i en skoledistrikts lignende forhold, men at foreningerne kan byde ind i en slags laug, aktive tilvalg, hvor man er med i et faciliteret område. Er klart på banen omkring outdoor (har input til det), Hellere tematisk til værks. forening med i Event Bornholm i stedet for områderne og bestyrelserne. Udvikling for nogen, afvikling for andre. Leif Hasle IF Jesper Nyvest Hans Jørgen Gudhjem Svømmerhal bange for at der er nogen der vil mele sin egen kage. Økonomi, da frivilligt arbejde ikke er en udtømmelig kilde, da man ikke ved hvor mange frivillige, der er næste år. Man skal kunne se en horisont. Modellen skal være dynamisk, netop på grund af ovenstående. Penge til at vedligeholde faciliteter er OK, aktivitets niveauer svinger meget i perioder. Økonomien må gøres afhængig af aktivitetsniveau. Alle vil kunne byde ind med noget Event Bornholm, men det skal være frivilligt for foreningerne.

2 Filip, Poulsker Der skal være plads til de små klubber og små hold, det ligger dette forslag ikke op til. Der er ikke nogen, der laver noget de ikke tror på. Poulsker Kæmper så længe som muligt. Leif, Hasle IF jeg har ingen indsigt i andre områder end det jeg er en del af, jeg har ikke overblik over alle andre sportsgrene som ikke har med min forening at gøre. Ikke rumme det hele ikke kræfter til det. Johnny, Hasle IF Idræt skal forankres lokalt, det er der børnene starter, og forældre er aktive. Jesper, Nyvest Cindy, Viking gym Der er områder, hvor der aflyst hele året, fordi man mangler ledere, måske skal man se på de hold. Kræver en forandringsparathed hos os. der er ikke et helt overblik, er vi på vej hen mod centralistisk, så en gruppe mennesker skal bestemme hvor man skal skære. Svært overskueligt for et råd at se hvad der skal arbejdes med Nogle foreninger vil blive små og klemt, og bestyrelserne vil komme til at tage beslutninger som reelt ikke er deres. Man skal ikke tage fra den ene og give til den anden. Fyrtårne kan lukke afdelinger af foreninger. Omdefineret idrætsråd, som ikke skal sidde med økonomi. Lars, Nordlandshallen Frank ØIF Foreningerne er så langt væk fra tankegangen som de kan være. NH har ikke lyst til at komme med opgaver. NH har ikke lyst til at være med til. Opgaven er politisk. Vi er ikke så store, men er nødt til at kunne samarbejde med andre for at kunne overleve. Lars ASG Der er fuldstændig gang i aktiviteterne. Afleverer hallerne i Klemensker, Rønne og Hasle ud til de lokale kræfter. De store organisationer som kunne bære denne del af opgaverne, for ikke at sidde med bureaukrati ude i de små klubber.

3 Jørgen, Nexøhallen Ingen fordel ved planen, processen bliver så lang at den er ødelæggende for idrætten, man vil miste dem der ikke er elitære. Erhvervsrådet og turistforeningen kunne være outdoor for turister, og foreningerne kan frivilligt komme med ideer. IB, BH Taekwondo Taekwondo - Idrætsrådet skal gælde alle idrætsgrene, og lidt mere økonomi taekwondo alle vil ikke elite, men mange vil bredden. Familiehold, dem der har talent kommer videre. Passe både bredden og eliten. Ildsjæle. Frank, ØIF Lars, Nordlandshallen Irene Dunker invitere klubberne indenfor, for de findes allerede, kræver bare at det bliver synliggjort. En mulig organisering kunne være alle fodboldklubberne gik sammen. Events står man selv for, mener ansvaret ligger hos centret politikerne, som går ud og sparer de enkelte steder. Skal være mere dialog. arbejde med klynger af idrætsområder, som flere områder inden for samme område, fx fodbold Styrket idrætshaller, mangler udbygning. Pernille Lydolph, Destinationen Vigtigt at der er frivillige og ildsjæle ude i klubberne Formaliseret processer hvor idræt snakker sammen. Lars, ASG Jørgen KD Andersen, BHIR Man skal huske bredden, som ikke nødvendigvis går de steder hvor eliten nødvendigvis er. Når noget fungerer, så skal det laves om. Kommunal kadence. Booking for alle, selvorganiseret og turister, om bookning af haller, hvordan? Selvejende haller er bedre til at drifte end kommunale haller. hvor mange områder skal defineres? Det har betydning om hvilken organisering man skal have. Foreslår kun et område. De skal ikke have kompetence til at fordele økonomi, for det gøres alligevel i mindelighed. sidder med frivillige, som sidder med et større arbejde, som sagtens kunne løfte opgaven, men mangler fx en sekretær. Be-

4 sparelser giver ikke styrkelse af idrætten Mikael, ØL skytte. man vil fordele det som vi plejer. Økonomi er både/og en af opgaverne Frivillige skal ikke konkurrer med det private erhvervsliv. Styrke samarbejde med kommunen, og politikere skal fx læse den nye skolereform. Ikke alle foreninger kan hjælpe frivilligt i fx skoletiden. Arbejdet med alle rådene bliver for stort i forhold til arbejdet i foreningerne, for aktiviteter svinger. Idræt fungerer via ildsjæle. Følelse af centralisering mod Rønne, på bekostning af mindre klubber/foreninger. strategi, spørg DGI og ikke opfinde den dybe tallerken igen. Erik, Nyvest de selvejende ansøger om det når behovet opstår. nye aktiviteret opstår af sig selv, og hvor det dukker op er ikke til at vide på forhånd. Pia, Nyvest Forkert tankegang hvis turistfaciliter og ikkeorganierede, at de skal ind under de organiserede. styrke de samarbejder der allerede er. Ikke bestyrelsesræs, det styrker ikke. Christian Biehl, ASG Carsten Clemmensen Mange turister på tennisområdet Floorball, da de skulle ind, så var de etablerede foreninger ikke meget for at give dem tid. Det kræver ændring tankegang. At tro, at man bare giver noget fra sig, for at der kommer noget nyt. det er foreningerne der udvikler sig og det er hallerne der faciliteter det. Flemming, ØB hellere styrke idrætsrådet. Der skal være muligheder for alle. Ønsk det bliver mere svært at lave frivilligt arbejde når incitamentet bliver skåret væk.er at politikerne taler mere åbent om hvad de vil. Peter, Nexøhallen vi skal bare have flere der skal dyrke idræt!

5 Bent Jensen, Knudsker Jesper, Østermariehallen rammer, der skal være ordentlige rammer, så kommer idrætslederne. Dialog og høre på ideer, skabe ideer, en ildsjæl. Betalt mand i Rønne. viden om idrætten, har idrætten. De visionære tanker skal ikke drukne hos ildsjælene, men næres, for de har nok at lave. Det være udefrakommende erhvervsliv. Samspil med erhvervsliv og forening. Det skal kompetenceløftes. Men sikre sig at det større perspektiv løftes. Lavpraktisk i foreningerne, og udvikling skal være bredt funderet. Der skal være politisk vilje og mulighed for udvikling Richard Sølvertorp, BKG det som foreningerne ikke skal sidde med er økonomi. Ideerne skal nok komme, der er de veluddannede trænere i mange foreninger, det kræver uddannelse, så de kan rejse ud. Politikerne skal have det politiske og økonomiske ansvar. Visionerne skal komme nedefra. Fra det de kalder en ø kommunale konsulenter er styret ret politisk. Det er kommunen der skal sende konsulenterne ud, for de frivillige mennesker har ikke tid i deres hverdag. Det er konsulenterne der skal være behjælpelig med at få sat ting i gang ude i foreningerne. Jens Kofoed, Nyvest Det er vigtigt at ideerne kommer nedefra, men politikerne må gerne have nogle større visioner. Det kræver penge og mod til at gøre det. hvis en ide skal have næring skal den komme nedefra og ikke oppefra. de skal nok finde ud af at styre tingene selv. Der findes allerede masser ideer, og konsulenterne skal være bedre til at fange ideerne, og hjælpe klubberne med at finde fx fonde som klubberne kan søge. Michael, Gudhjem Sv Erik, Knudsker nogle der kan repræsenterer rammen/området, fx fodbold, håndbold. Repræsentanter som holder sammen om viden på området. Den gruppe af repræsentanter som snakker med FKU ca. 8 pers. Arbejde i den gruppe vil give inspiration til andre idrætsgrene sundhed, turisme, erhvervsliv, ældresagen derfor skal idrætten være stærkt repræsenteret.

6 Carsten Hæstrup, BHIR Kommunens idrætskonsulent skal sidde i rådet. Hjertelig velkommen. Aktivitet skabes af lokale ildsjæle. Men der skal det økonomiske ansvar ikke ligge. Behold det vi har, og genindfør puljen, som man kan søge til udvikling. DGI ikke medlem af idrætsrådet det er et problem. Jesper sundhedskonsulent BRK Carl Ilsøe, FKU Skabe sundhed på Bornholm. Foreningerne skal komme til BRK, for så kan der opstå partnerskaber. Der er ikke ressourcer i BRK til at opsøge alle foreningerne hvis foreningerne har gode idéer kom til kommunen. I stedet for at sige, hvad kan kommunen gøre for os, så sige hvad kan vi gøre for kommunen. det idrætsrådet skal definere er idrætsrådet, ildsjælene skal komme med ideer. KB vil selv have at idrætsrådet indflydelse skulle skæres ned. Bruger for meget tid på organisering, i stedet for økonomi. De fire idrætsområder er et skridt i den forkerte retning. Ole Dreyer, DGI organiseringen, en del nikker ja til at der kun skal være idrætsområde på øen, og kun en styrende enhed. En styregruppe/idrætsråd, der går ind og kigger på måske 4 områder. Der skal måske sidde kompetencegrupper, fx haller, boldbaner, og andet. FKU er øverste økonomiske enhed, som deler budgetter ud pr. år. Det skal forankres i det politiske niveau. (Idrætsbudgettet skal lægges ud. Ikke enighed om de skal ikke have det øverste økonomiske ansvar.) Hvis der fx er en pulje som kommer fra politikerne, så kan det være denne styreenhed der skal dele den pulje ud, ellers ikke. Udviklingsdelen skal ligge i samarbejde med klubberne. De praktiske opgaver skal ligge et niveau under. der sidder ressourcer i DGI eller DBU som kan bruges. Men der hvor man sidder skal det give mening, og ikke kun være et høringsorgan. Der skal være samarbejde på en ø og ikke konkurrent mellem geografiske områder. Man skal ikke tilbage til 5 gamle kommuner og lokalpatrioter, for så bliver det ikke et løft. 1 enhed med strukturer under. Det skal man arbejde videre

7 med. Aktiviteter flytter sig, og når man er en enhed, så kan man flytte med rundt. Det er et problem for 4 enheder. Det bliver ikke et problem at nedsætte 1 styregruppe, men det bliver et problem at nedsætte 4 styrergrupper. Arne, DBU Det kan være svært for andre klubber at se besparelser og potentialer i andre foreninger. Koordinerende opgaver Lige nu er Idrætsrådet et høringsorgan for KB og ikke andet. Idrætsrådet skal redefineres og skal være styrende organ. problemer med at få kvalificerede folk til at sidde i idrætsrådet. Hvis man skal have folk til at sidde i idrætsrådet, så skal der være små interessegrupper. kompetencegrupper skal give politikerne råd og vejledning om hvilke beslutninger der kan tages. Idrætsråd bliver synligt og får kompetencer og defineret opgaver. Flemming, DGI Niels, FOU Man behøver måske ikke at have 15 top trimmet fodboldbaner, eller toptrimmet badmintonbaner, man kan måske prioriterer nemmere. Vi kommer ikke videre før vi ved hvilke kompetencer der kommer ned i det her. Det skal defineres før man kan se hvor det bærer hen. Kan de frivillige holde til det? Måske.

Referater Organisering

Referater Organisering Referater Organisering for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015 Ordstyrer: Leo Rasmussen Referent: Louise Krogsriis Forslag/ide/input fremført af Jens, ASG Fodbold Carsten Hæstrup, BHIR Jens

Læs mere

Referater: Tilskud og økonomi. for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015. Behold nuværende tilskudsmodel.

Referater: Tilskud og økonomi. for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015. Behold nuværende tilskudsmodel. Referater: Tilskud og økonomi for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015 Ordstyrer Johannes Nilsson Referent: Vivian Højegaard, Forslag/ide/input fremført af Jørgen Christoffersen, Svaneke Stikord/beskrivelse:

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Torsdag den 20. februar 2014 kl. 16:00 18:00 Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Westerdahl, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Kai Dahl Andersen, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt (referent)

Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Kai Dahl Andersen, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt (referent) Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Tirsdag den 26. juni 2012 kl. 16:00 18:00 på Helsevej i Rønne Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Kai Dahl Andersen, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 17. september 2012 kl. 16:30 19:00 på Helsevej

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 17. september 2012 kl. 16:30 19:00 på Helsevej Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 17. september 2012 kl. 16:30 19:00 på Helsevej Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Bjarne Westerdahl, Kai Dahl Andersen,

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Udviklingsmål. Referater: for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015. Ordstyrer: Erik Lund Hansen. Referent: Steen Ebdrup

Udviklingsmål. Referater: for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015. Ordstyrer: Erik Lund Hansen. Referent: Steen Ebdrup Referater: Udviklingsmål for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015 Ordstyrer: Erik Lund Hansen Referent: Steen Ebdrup Forslag/ide/input fremført af Lars Gornitska, Nordlandshallen Lars Christiansen,

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 15. januar 2014 kl. 16:00 18:00 Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Westerdahl, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 5. december 2012 kl. 16:00 18:00 Deltagere Bjarne Kruse, Cæsar Funch Jensen, Bjarne Westerdahl, Erik Eriksen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

Idrætsrådet er enig i målet: Et godt og aktivt liv for alle. Samt at styrke forebyggelsesindsatsen på alle områder.

Idrætsrådet er enig i målet: Et godt og aktivt liv for alle. Samt at styrke forebyggelsesindsatsen på alle områder. Bornholms Regionskommune Fritids-, Kultur- og Forebyggelsesudvalget. Helsevej 4, 3700 Rønne Allinge den 07.08.2012 Bornholms Idrætsråds høringssvar vedr. budget forslag 2013: Idrætsrådet er enig i målet:

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien.

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien. Notat Sagsnr.: 2015/0015559 Dato: 30. marts 2016 Titel: Notat om udarbejdelse af idrætsstrategien Sagsbehandler: Olai Birch Specialkonsulent Baggrund Forarbejdet med idrætsstrategien blev sat i gang i

Læs mere

Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor

Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor Hvad er et partnerskab? Hvad er et partnerskab? Et partnerskab er et ligeværdigt, forpligtende og tillidsbaseret

Læs mere

Beretning for Bornholms Idrætsråd ved generalforsamlingen den 25. april 2012:

Beretning for Bornholms Idrætsråd ved generalforsamlingen den 25. april 2012: Beretning for Bornholms Idrætsråd ved generalforsamlingen den 25. april 2012: Bestyrelsens sammensætning/arbejdsbetingelser: Et år er gået, år 1 efter Torben Kjøller & Kim Bjelstrand, en tung arv skal

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Torsdag den 05. maj 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere: Jørn Christoffersen, Carsten Hæstrup, Cæsar Funch Jensen, Erik Eriksen,

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Bornholms Idrætsråd

Referat fra generalforsamling i Bornholms Idrætsråd Referat fra generalforsamling i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 12. marts 2014 kl. 19:00 i Knudsker Idrætsforenings Klubhus, Åkirkebyvej 138, 3700 Rønne I forbindelse med generalforsamlingen blev der uddelt

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 13. februar 2012 kl. 16:00 20:00 i Åkirkebyhallerne Deltagere Carsten Hæstrup, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Cæsar Funch Jensen, Bjarne Westerdahl,

Læs mere

Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Tirsdag den 11. oktober 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne

Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Tirsdag den 11. oktober 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Tirsdag den 11. oktober 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere: Jørn Christoffersen, Carsten Hæstrup, Kai Dahl

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 24. oktober 2012 kl. 16:00 18:00 på Helsevej

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 24. oktober 2012 kl. 16:00 18:00 på Helsevej Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 24. oktober 2012 kl. 16:00 18:00 på Helsevej Deltagere Bjarne Kruse, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Kai Dahl Andersen, Marian Lundh,

Læs mere

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD Region Sjælland Den 30. marts 2016 DAGSORDEN Kl. 17.00 Velkommen ved DIF-bestyrelsesmedlem Tine Teilmann Kl. 17.05 Siden sidst ved Jørn C. Nielsen Kl. 17.30 Siden sidst ved Tine

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING ÅRETS BREDDEIDRÆTSKOMMUNE 2023 Haderslev kom i mål fordi man i 2017 turde satse på ny struktur indenfor breddeidrætten? Haderslev

Læs mere

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG IRH-konference 20. november 2015 Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG john@sxrensen.dk 20. november 2015 Erfaringer Facilitetsanalyse - Gladsaxe Baggrund for analysen Processen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Opsamling på workshops

Opsamling på workshops S i d e 1 Opsamling på workshops Formål Idrætsgruppen under FOU i København har gennem 2 workshops med udvalgte repræsentanter fra idrætten i København ønsket at diskutere følgende spørgsmål: Hvordan kan

Læs mere

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 17. maj 2010 kl. 17:00 i Idrættens Hus Deltagere: Torben Kjøller, Kim Bjelstrand, Bjarne Kruse, Cæsar Funch Jensen, Bjarne Westerdahl, Niels Tue Pedersen,

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 3. juni 2012 kl. 16:00 18:00 på Torneværksvej 20 Deltagere Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Erik Eriksen,

Læs mere

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park Idrætsbyen Valby Valby Lokaludvalgs Idrætsstrategi 2011-2013. Vision Valby skal være en bydel med et aktivt og attraktivt idrætsliv, der både skaber plads til bredden og rummer mulighed for, at talenter

Læs mere

Idrætsstrategi

Idrætsstrategi Idrætsstrategi 2016-2018 Kultur- og Idrætsudvalget i Valby Lokaludvalg har vedtaget at udarbejde en idrætsstrategi for Valby, for at afdække, hvordan vi bedst kan støtte udviklingen af idrætslivet. Udvalget

Læs mere

Referat fra møde med lokaludvalget d Noter fra Zacharias og Kristine

Referat fra møde med lokaludvalget d Noter fra Zacharias og Kristine Referat fra møde med lokaludvalget d. 9.8.2018 Noter fra Zacharias og Kristine 1. Jens Peter byder velkommen 2. Bordet rundt a. Anita - aktiv foreningslivet b. Christian - aktivt i foreningslivet c. Mogens

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 17. april 2012 kl. 16:00 18:00 på Torneværksvej 20 Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Westerdahl, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Erik Eriksen,

Læs mere

Beretning 2014. De positive signalers år

Beretning 2014. De positive signalers år Beretning 2014 De positive signalers år Side 1 Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Beretning 2014 Indledning Overskriften på beretningen er De positive signalers år Jeg har valgt netop den overskrift, da jeg

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Bornholms Idrætdråd

Referat fra generalforsamling i Bornholms Idrætdråd Referat fra generalforsamling i Bornholms Idrætdråd Onsdag den 25. april 2012 kl. 19:00 i Nexøhallen I forbindelse med generalforsamlingen blev der uddelt to priser: Yvonne Dam, Klemensker IF, modtog Bornholms

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103 Tilskud til Wonderfestiwall Forslag nr. FKU-01 1.000 kr. 2015-priser Nuværende budget 103 103 103 103 Mindre udgift - 103-103 - 103-103 Nettobesparelse - 103-103 - 103-103, anlæg Forslaget omfatter en

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5 HIF Fodbold Årgangsbog for U4 & U5 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen for Kettlebell Sport Danmark

Referat af Generalforsamlingen for Kettlebell Sport Danmark Referat af Generalforsamlingen for Kettlebell Sport Danmark Ad 1. Valg af dirigent Valgt er Irene Lorenzen Ad. 2 Valg af referent. Valgt er Frans Bach afholdt lørdag den 4. oktober 2014 i Nyborg Hallen

Læs mere

Multihus Hjortshøj. Informationsmøde den 25. april 2016

Multihus Hjortshøj. Informationsmøde den 25. april 2016 Multihus Hjortshøj Informationsmøde den 25. april 2016 Dagsorden Velkomst v. Bjarne Bendtsen, fmd. Støtteforeningen Multihusprojektets historie Hvorfor et multihus i Hjortshøj? Placering og arkitektur

Læs mere

LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012

LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012 LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012 Kære Bornholmer Du er inviteret til lokale dialogmøder, der afholdes fire gange i august måned. Her kan du møde politikere og medborgere til dialog om, hvordan vi gør Bornholm

Læs mere

Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Kai Dahl Andersen, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt (referent)

Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Kai Dahl Andersen, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt (referent) Referat for Temamøde for bestyrelsen i Bornholms Idrætsråd Tirsdag den 29. maj 2012 kl. 16:00 20:00 i Nordlandshallen Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Kai Dahl Andersen, Bjarne Westerdahl, Cæsar

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd 14.april 2015 kl 16.00-18.00 Torneværksvej 20, 3700 Rønne

Referat - bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd 14.april 2015 kl 16.00-18.00 Torneværksvej 20, 3700 Rønne Referat - bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd 14.april 2015 kl 16.00-18.00 Torneværksvej 20, 3700 Rønne Deltagere: Carsten Hæstrup, Bjarne Westerdahl, Kai Dahl Andersen, Marian Lundh, John Stanislaw

Læs mere

Vend bøtten på hovedet!

Vend bøtten på hovedet! BØRNEKULTUR En af de store udfordringer for klubbernes trænere og ledere er, at de i højere grad skal opbygge det fællesskab, en holdsport nu en gang er, omkring det enkelte individ og ikke omvendt. Sådan

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Folkeoplysningspolitik i Struer Kommune Efter Folkeoplysningslovens 34 vedtager og offentliggør

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Åben skole i hårdt kvarter

Åben skole i hårdt kvarter 20 Åben skole i hårdt kvarter Tema I En ting er at tage hegnet ned og åbne et skoleområde for alle i et roligt parcelhuskvarter. Noget andet er at gøre det i et storbykvarter med tunge sociale udfordringer,

Læs mere

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning Ringkøbing Idrætsforening Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Frivillige Frivillige Stadion Stadion Elite Elite Klub1900 Klub1900 Sponsorer Sponsorer profil Historie Historie Vision

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Folkeoplysningsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Inge Brusgaard Sagsnr./Dok.nr. 2014-39974 / 2014-39974-40 Fritidsområdet Sundheds-

Læs mere

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Visioner Folkeoplysningsudvalget har på udvalgsmøderne i december 2014 og januar 2015 beskæftiget sig med de overordnede visioner for arbejdet med Fritidspolitik

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, fællesskab og gode oplevelser.

Læs mere

Submission #71 Roskilde Kommune

Submission #71 Roskilde Kommune Submission #71 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/9029 Side 1 af 1 02-08-2016 Formandens navn Helle Eriksen Telefon 24453943/30459829 Email eriksen.faaborg@os.dk Forening Gadstrup

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg.

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 1 Elitesport Aalborg 1 Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 2 Institutionens formål er: at styrke og vedligeholde talentudvikling

Læs mere

Udviklingsproces for Mariager3ord Kommune. 15. maj 2013

Udviklingsproces for Mariager3ord Kommune. 15. maj 2013 Udviklingsproces for Mariager3ord Kommune 15. maj 2013 Formål Forandringsprocessen har Al formål at samle de selvejede idrætshaller i én selvejende insatuaon Mariager3ord Idrætshaller samt finde holdbare

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d F R B M Å L S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d Forord I foråret 2010 udviklede Kultur- og Fritidsudvalget sammen med aktive borgere, foreninger og andre aktører 9 fælles mål for kultur-

Læs mere

Videncenter for Idrætsanlæg. fra vision til virkelighed

Videncenter for Idrætsanlæg. fra vision til virkelighed 2014 Videncenter for Idrætsanlæg fra vision til virkelighed Videndeling skaber vækst I en tid præget af forandring på idræts,- kultur- og fritidsområdet er der behov for nytænkning. Men der er også brug

Læs mere

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 S i d e 2 Indhold Indledning... 3 Vision... 4 Målsætninger... 4 Politik... 4 Service... 4 Udvikling... 4 Interessenter... 5 Værdikæde... 6 Idrætsrådet Silkeborg Kommunes

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BRUGERBESTYRELSEN TORSDAG DEN 12. FEBRUAR 2015 KL I MØDERUM 5, I GLOSTRUP FRITIDSCENTER

REFERAT AF MØDE I BRUGERBESTYRELSEN TORSDAG DEN 12. FEBRUAR 2015 KL I MØDERUM 5, I GLOSTRUP FRITIDSCENTER REFERAT AF MØDE I BRUGERBESTYRELSEN TORSDAG DEN 12. FEBRUAR 2015 KL. 19.00-22.00 I MØDERUM 5, I GLOSTRUP FRITIDSCENTER GLOSTRUP IDRÆTSANLÆG BEHANDLINGSSAGER:... 2 Godkendelse af dagsordenen... 2 Forslag

Læs mere

Hovedbestyrelsens beretning for perioden maj 2016 til maj 2017

Hovedbestyrelsens beretning for perioden maj 2016 til maj 2017 AIF har ca. 3300 medlemmer ultimo 2016: Generalforsamlingen den 16. maj 2016 Dorthe Johansen, håndbold blev valgt til næstformand og Lars Jensen genvalgt til hovedkasserer. Hovedafdelingen har således

Læs mere

Rapport kvinde / pigeungdomsfodbold Forslag til udvikling af pigeungdomselitefodbolden

Rapport kvinde / pigeungdomsfodbold Forslag til udvikling af pigeungdomselitefodbolden Rapport kvinde / pigeungdomsfodbold Forslag til udvikling af pigeungdomselitefodbolden 1 Indledning Nedsættelse og sammensætning. Gruppen er nedsat af BBUs bestyrelse, og er sammensat af følgende personer:

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Idan Lynge Idrætsanlæg

Idan Lynge Idrætsanlæg Lynge Idrætsanlæg anno 2016 2 x Idrætshaller, den nye kan opdeles (1975 / 2009) 1 x højdejusterbar grav m. springmåtte under halgulvet (2009) 1 skydekælder m. 6 stk. 15m. Baner 1 x velfungerende cafeteria

Læs mere

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner?

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Peter Würtz Madsen, Greve fodbold Helle Jørgensen, Grundejerforeningen Eriksminde Agenda 1 Om Greve Fodbold og Grundejerforeningen

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag?

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Organiser Jer 2 eller 3 og drøft dette Herefter fremlæggelse / diskussion Konklusion efter ophængte stickers! I skal hurtigt i gang. Hvilke udfordringer

Læs mere

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling)

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling) DAI REGION HOVEDSTADEN Referat fra Årsmøde (Generalforsamling) 25. marts 2014 1 DAI Region Hovedstadens regionsmøde, tirsdag den 25.3.2014. Til stede: 10 stemmeberettigede og 11 gæster. Dagsorden 1. Valg

Læs mere

Fraværende: Anders Bertel, Bestyrelses møde Referat godkendt

Fraværende: Anders Bertel, Bestyrelses møde Referat godkendt MØDEREFERAT 08.10.2015 Klaus Pontoppidan, Pia Viller Arendt, Mette Klokkeris Skjold, Alis Damgaard, Dorthe Johansen, Pia Vetche, Jette Schmidt, Poul Erik Clausen, Michael Pagh, Claus Thuesen, Jonas S.

Læs mere

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010.

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. 5 temaer Borgeren i centrum Frivillige vs. professionelle De frivillige skal støttes i deres initiativer. Der skal være opbakning fra

Læs mere

Referat. Lokalrådet. Den 27. maj 2013, kl. 16:15 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Lokalrådet. Den 27. maj 2013, kl. 16:15 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 27. maj 2013, holdt ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Side 2 af 14 ------------------ Mødet slut kl. 16.55 Medlemmer: Bjarne Kristiansen Brita Hansen Jeanette Werner Lykke Jensen

Læs mere

FREMTIDENS IDRÆT HVEM SKABER UDVIKLINGEN?

FREMTIDENS IDRÆT HVEM SKABER UDVIKLINGEN? Aktivitetsudvikling i grønlandsk idræt. Hvorfor og hvordan? GIF-konference Nuuk 18. august 2016 Henrik H. Brandt henrik.brandt@idan.dk FREMTIDENS IDRÆT HVEM SKABER UDVIKLINGEN? IDRÆTTEN HAR ET GODT UDGANGSPUNKT

Læs mere

OPSAMLING FRA FÆLLES OM ODENSE DIALOG 2016

OPSAMLING FRA FÆLLES OM ODENSE DIALOG 2016 OPSAMLING FRA FÆLLES OM ODENSE DIALOG 2016 TEMA 1 EN KOMMUNE I ØJENHØJDE Tema 1 1) For meget fokus på økonomi Penge kommer til at fylde for meget, hvilket betyder, at kreativiteten dør Kommunen skal hjælpe

Læs mere

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du!

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du! QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST Få fat i de voksne sådan gør du! Kom godt i gang! Skab et åbent fællesskab 2 Små tiltag gør en STOR forskel Denne guide indeholder gode råd og ideer til, hvordan din klub kan

Læs mere

Bilag 1 Interview med Michael Piloz Interviewet blev foretaget d. 3. april kl på Michael Piloz kontor ved Aarhus Stadion.

Bilag 1 Interview med Michael Piloz Interviewet blev foretaget d. 3. april kl på Michael Piloz kontor ved Aarhus Stadion. Bilag 1 Interview med Michael Piloz Interviewet blev foretaget d. 3. april kl. 11.00 på Michael Piloz kontor ved Aarhus Stadion. Da interviewet er delt op i to dele grundet en kort afbrydelse af Bakken

Læs mere

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Kommunalbestyrelsen godkendte 28. februar 2017 at sende udkast til kommunens nye eliteidrætspolitik i høring. Høringsperioden udløb 1. maj og der er indkommet i alt

Læs mere

Projekt Mols i udvikling projektansøgning

Projekt Mols i udvikling projektansøgning Projekt Mols i udvikling projektansøgning oktober 2014 DGI Faciliteter & Lokaludvikling Projekt Mols i udvikling Arbejdsgruppen Mols i udvikling. Molsskolen v. skoleleder Claus Peter Olesen IF Mols v.

Læs mere

I inviteres hermed til repræsentantskabsmøde torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00 i DGI huset

I inviteres hermed til repræsentantskabsmøde torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00 i DGI huset Til brugere af DGI Huset Aabybro 12. oktober 2018 I inviteres hermed til repræsentantskabsmøde torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00 i DGI huset Dagsorden: 1. Velkomst /IMN - præsentation af deltagerne

Læs mere

PIXIBOG INITIATIVER DER FORESLÅS IVÆRKSAT. DGI Faciliteter & Lokaludvikling

PIXIBOG INITIATIVER DER FORESLÅS IVÆRKSAT. DGI Faciliteter & Lokaludvikling PIXIBOG INITIATIVER DER FORESLÅS IVÆRKSAT DGI Faciliteter & Lokaludvikling 1 HELHEDSPLAN PÅ IDRÆTSOMRÅDET HVIDOVRE KOMMUNE Kultur, Miljø og Vækst i Hvidovre Kommune har igangsat en analyse af idrætsområdet

Læs mere

Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune

Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune 1 of 12 Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune Version 1 - marts 2016 Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune 2016. 2 of 12 INDHOLD Forord... 3 Fritid- og friluftliv

Læs mere

Udviklingen. skal fortsætte

Udviklingen. skal fortsætte Udviklingen skal fortsætte Formand Bent Clausen synes, at JBU er en moderne organisation, der kører i den rigtige retning, og det vil han arbejde for at videreføre. Han mener, at der stadig er brug for

Læs mere

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2017-2024 Indhold Handleplan 2018/2019... 3 Spor 1: Et idræts- og fritidsliv i udvikling...

Læs mere

Ny fritidspolitik? Identitet! Mennesker og mening! Hele mennesker, hele livet!

Ny fritidspolitik? Identitet! Mennesker og mening! Hele mennesker, hele livet! Ny fritidspolitik? Identitet! Mennesker og mening! Hele mennesker, hele livet! Ny fritidspolitik? Bruger- og borgerdialog i centrum. Processen og kommunikationen om initiativer er vigtigere end papiret.

Læs mere

Referat fra temagruppen Involvering af frivillige og andre på plejecentre og bosteder den 30. september 2015

Referat fra temagruppen Involvering af frivillige og andre på plejecentre og bosteder den 30. september 2015 Referat fra temagruppen Involvering af frivillige og andre på plejecentre og bosteder den 30. september 2015 Tema Uddybende kommentarer Værdier for kommunens samarbejde med frivillige Byg ikke frivilligheden

Læs mere

Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3

Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3 Referat Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3 Bornholms Regionskommune Center for Erhverv- Uddannelse og Beskæftigelse

Læs mere

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut IDRÆT I GRØNLAND Analyse og anbefalinger Trygve Laub Asserhøj Idrættens Analyseinstitut Konference Fremtidens idræt i Grønland d. 17. august 2016 Oversigt Kort om baggrunden for analysen Analysens resultater

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING Hovedbestyrelsesmøde 02-12-2010 1930-2200 Møderummet i Lyngehallerne Møde indkaldt af Mødetype Referent Deltagere Afbud Ikke til stede Else Vad Ordinært hovedbestyrelsesmøde Ingelil Richter Else Vad, Ingelil

Læs mere

Forenings- aktivitets & facilitetsudvikling Als

Forenings- aktivitets & facilitetsudvikling Als Forenings- aktivitets & facilitetsudvikling Als Faciliteter & Lokaludvikling Ole Brændgaard, konsulent i Uddannelse, drift og organisation Hvorfor snakke sammenlægning? Hvad er visionen Hvad er målet?

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED 1. UDGAVE, 2011 INDHOLD 1 INDLEDNING... 3 2 VISION... 3 3 LEJRE KOMMUNE OG DEN FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED... 4 4 MÅLSÆTNING... 4 5 FOLKEOPLYSNINGSPOLITIKKEN

Læs mere

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Især inden for idræt og foreningsliv har Globus1 givet Århus Kommune et løft, og aktivitetscenteret er en af hovedhjørnestenene i kommunens integrationspolitik.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

ÅKS 2015 Referat for møde i ÅKS

ÅKS 2015 Referat for møde i ÅKS ÅKS 2015 Referat for møde i ÅKS DAGSORDEN torsdag den 17.09 2015 Deltagere: Skjold: Trine MKC: Max J og Rikke Viking: Ejlev K., Carsten B., Erik Egå Rosport: Claus I. ÅKKK: ingen Afbud: Morten, Claus og

Læs mere

Idræt. Kultur, Idræt og Frivillighed

Idræt. Kultur, Idræt og Frivillighed Idræt Kultur, Idræt og Frivillighed Idræt i Frederikssund Kommune Idrætsfaciliteter Organiseret idræt Selvorganiseret idræt Talentindsats Anlægsprojekter fra Facilitetspuljen 2013-2017 Centerdannelser

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere