: Påbud om frasalg af 5 decentrale kraftvarmeværker i Elsam/Nesa-fusionen stadfæstet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ": Påbud om frasalg af 5 decentrale kraftvarmeværker i Elsam/Nesa-fusionen stadfæstet"

Transkript

1 : Påbud om frasalg af 5 decentrale kraftvarmeværker i Elsam/Nesa-fusionen stadfæstet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 1. november 2006 i sag j.nr (KS journal nr. 4/ ) Elsam A/S (advokat Michael Meyer) mod Konkurrencestyrelsen (fuldmægtig Line Kornerup Flittner) 1.0 Sagens baggrund og den påklagede afgørelse. 1.1 Elsam A/S (i det følgende blot Elsam) har ved klageskrift af 7. august 2006 påklaget Konkurrencestyrelsens afgørelse af 10. juli 2006 vedrørende Elsams salg af fem decentrale kraftvarmeværker i henhold til Elsams såkaldte tilsagnsaftale af 19. marts Om sagens baggrund bemærkes, at Konkurrencerådet ved afgørelse af 24. marts 2004 godkendte fusionen mellem Elsam og NESA A/S. Det hedder i Konkurrencerådets afgørelsesskrivelse af 24. marts 2004 bl.a.: Konkurrencerådet har på sit møde i dag behandlet fusionen mellem Elsam A/S og NESA A/S, som blev anmeldt til Konkurrencestyrelsen den 13. oktober Fusionen i den form den blev anmeldt indebar så væsentlige problemer på el-engrosmarkederne, at konkurrencen ville blive hæmmet betydeligt, jf. konkurrencelovens 12 c, stk. 2. Forhandlingerne mellem styrelsen og Elsam har imidlertid ledt til, at Elsam den 19. marts 2004 gav tilsagn om at gennemføre en række konkurrencefremmende tiltag. Efter Konkurrencerådets opfattelse løser tilsagnene samlet set de problemer, som fusionen ellers ville skabe for konkurrencen.

2 Under henvisning til ovenstående godkendes fusionen mellem Elsam A/S og NESA A/S på vilkår af, at Elsam A/S efterlever samtlige afgivne tilsagn, jf. konkurrencelovens 12 e, stk. 1, jf. 12 c, stk. 2. Det hedder i tilsagnsaftalen af 19. marts 2004 bl.a.: 1. Frasalg af decentral kapacitet Elsam afhænder gasfyret decentral kraftvarmeproduktionskapacitet udgørende MW. Indtil 1. juli 2005 er Elsam berettiget til selv at forestå frasalget. Hvis ikke Elsam inden 1. juli 2005 har indgået en bindende, ubetinget og uigenkaldelig aftale med tredjemand om salg af decentrale værker med en samlet kapacitet på [] og med overtagelse senest den [], eller hvis Konkurrencestyrelsen ikke har godkendt køberen, udpeger Konkurrencestyrelsen en eller flere trustees, som skal gennemføre salget til den højest opnåelige pris. [] Salget skal være endeligt gennemført inden [], men denne frist kan forlænges af Konkurrencestyrelsen. Såfremt det ikke inden [] er lykkedes at afhænde gasfyret, decentral kapacitet udgørende [] MW, skal opgaven med hensyn til håndtering og salg af elproduktion svarende til kapaciteten på de ikke solgte anlæg overdrages til en tredjemand, der skal godkendes af trustee og Konkurrencestyrelsen, og som udgør en reel konkurrent til Elsam. [] Aftalen med tredjemand skal træde i kraft senest []. Er en sådan aftale ikke indgået senest [], bemyndiges trustee til på vegne af Elsam at indgå en aftale inden []. Konkurrencestyrelsen skal godkende aftalen mellem Elsam og tredjemand. 2. Salg af virtuel kapacitet Elsam sælger [ ] MWvirtuel central kraftvarmeproduktionskapacitet om året for at fordele udbudet af fysisk el på flere hænder. II. Transmission og systemansvar 1. Systemansvar Elsam foranlediger NESAs andele på [] % i såvel Elkraft System a.m.b.a. som Elkraft Transmission a.m.b.a. overdraget til et energitransmissionsselskab med staten i ejerkredsen på de vilkår, der generelt kommer til at gælde for overdragelse af andele i systemansvarlige virksomheder i henhold til det forventede politiske forlig på energiområdet. 2. Storebæltskabel Yderligere tilbyder Elsam at sørge for projektering og anlæggelse af et elkabel på [] MW mellem Fyn og Sjælland.

3 III. El-detailmarkedet 1. Fri adgang til kundeprofiler NESANET A/S vil for samtlige timeaflæste kunder i februar måned det følgende kalenderår gøre kundens forbrugsprofil for det forudgående kalenderår vederlagsfrit tilgængeligt via NESANET A/S hjemmeside 2. Etablering af helkundeforhold 1.3 Tilsagnet om frasalg af decentral kapacitet indebar, at Elsam sælge samtlige de decentrale kraftvarmeværker, som Elsam og NESA ejede på tidspunktet for fusionens godkendelse. Disse kraftvarmeværker blev oplistet i et bilag til tilsagnsaftalen. Elsam afhændede herefter selv ca. [ ] MW produktionskapacitet. Afhændelsen skete ved, at Elsam og NESA A/S solgte samtlige deres værker oplistet i bilaget til tilsagnsaftalen med undtagelse af kraftvarmeværkerne i Ringkøbing, Skjern, Hanstholm, Nibe og Nordborg ( de resterende 5 værker ). Da Elsam ikke havde afhændet samtlige de efter tilsagnet påkrævede [ ] MW den 1. juli 2005, udpegede Konkurrencestyrelsen en trustee, som skulle gennemføre salget af de resterende 5 værker. Den [ ] meddelte trustee, at der efter forhandlinger var fundet to købere, der hver især havde afgivet betingede købstilbud på de resterende 5 værker. Trustee oplyste samtidig, at det tidligst vil være realistisk at disse betingelser vil være færdigforhandlet og at en købsaftale vil kunne være underskrevet i løbet af [ ]. Trustee oplyste videre, at parterne efter hans vurdering ret hurtigt vil kunne blive enige om et letter of intent/heads of agreement, såfremt det accepteres, at Elsams nettoprovenue bliver i størrelsesordenen [ ] kr. Elsam meddelte Konkurrencestyrelsen, at et salg på baggrund af de forbehold, som de to tilbudsgivere havde taget efter Elsams opfattelse reelt ville indebære, at Elsam ville komme til at sende penge efter det. Elsam tilkendegav endvidere, at der dermed efter Elsams opfattelse var grundlag for, at opgaven med hensyn til håndtering og salg af elproduktion svarende til kapaciteten på de ikke solgte anlæg overdrages til en tredjemand i henhold til tilsagnsaftalen. 1.4 Konkurrencestyrelsen traf herefter den 10. juli 2006 den påklagede afgørelse, hvori det bl.a. hedder: I henhold til Tilsagnsaftalen af 19. marts 2004, indgået i forbindelse med fusionen mellem Elsam A/S og NESA A/S, er Elsam A/S forpligtet til at sælge en række oplistede værker senest den 1. juli Elsam A/S har telefonisk den [] meddelt, at der foreligger to købstilbud, men at disse er betinget af en række forhold.

4 Den af Konkurrencestyrelsen udpegede trustee, Jacob Therkelsen, Deloitte, har ved skrivelse af 7. juli 2006 meddelt, at de to købstilbud efter forhandling af de tilknyttede betingelser må forventes at indebære et nettoprovenu til Elsam i størrelsesordenen op til [] kr. På det foreliggende grundlag finder Konkurrencestyrelsen, at de to købstilbud opfylder forudsætningerne i Tilsagnsaftalen for gennemførelse af salg af værkerne, jf. Tilsagnsaftalens pkt. 1. Frasalg af decentral kapacitet, afsnit 2. Der er derfor ikke grundlag for at iværksætte overdragelse af opgaven med hensyn til håndtering og salg af elproduktion svarende til kapaciteten på de 5 værker til tredjemand, jf. Tilsagnsaftalens pkt. 1. Frasalg af decentral kapacitet, afsnit 9, hvorfor Elsams anmodning herom afslås. I henhold til konkurrencelovens 12 e, stk. 3 påbyder Konkurrencestyrelsen derfor Elsam A/S aktivt at bistå trustee under realitetsforhandlinger med de to tilbudsgivere med henblik på, at der senest den 31. august 2006 foreligger en endelig og ubetinget salgsaftale om de 5 resterende værker til Konkurrencestyrelsens godkendelse og til efterfølgende underskrivelse af parterne i overensstemmelse med Tilsagnsaftalen. Konkurrencestyrelsen skal samtidig påpege, at Konkurrencerådet har hjemmel til at pålægge tvangsbøder i henhold til konkurrencelovens 22, stk. 1, såfremt fristen ikke måtte blive overholdt. 2.0 Parternes påstande. 2.1 Elsam har påstået Konkurrencestyrelsens påbud af 10. juli 2006 tilsidesat i sin helhed, subsidiært at fristen for påbudet suspenderes, således at Konkurrenceankenævnets afgørelse i klagesag afventes. 2.2 Konkurrencestyrelsen har påstået stadfæstelse. 3.0 Afgørelse om opsættende virkning. Elsam anmodede i klageskrift af 7. august 2006 om, at klagen tillægges opsættende virkning. På Konkurrenceankenævnets møde den 30. august 2006 blev det meddelt parterne, at klagen blev tillagt opsættende virkning indtil tidspunktet for Konkurrenceankenævnets afgørelse. 4.0 Elsams argumentation. 4.1 Elsam har anført, at der i perioden fra Konkurrencerådets godkendelse af NESA-sagen og frem til nu er sket en betydelig ændring af forholdene på el-markedet. Dette har medført, at de forudsætninger, der lå til grund for NESA-fusionssagens tilsagn, ikke længere er til stede. Formålet med fusionstilsagn er en tilsikring af, at en fusion ikke medfører en forringelse af den effektive konkurrence på et marked. Det er derimod ikke muligt med fusionstilsagn at kræve, at konkurrencen på et marked skal forbedres. Konkurrencestyrelsen angav i forbindelse med godkendelsen af NESA-sagen, at Elsams frasalg af to centrale kraftvarmeværker efter Konkurrencestyrelsens opfattelse ville være et passende tilsagn for at sikre den effektive konkurrence i Vestdanmark. Som bekendt har Vattenfall AB for nyligt overtaget

5 Nordjyllandsværket og Fynsværket med i alt 1.351MW produktionskapacitet samt anden produktionskapacitet i Vestdanmark, hvorfor Konkurrencestyrelsens krav er opfyldt. Vattenfalls overtagelse af to centrale kraftvarmeværker i Vestdanmark må utvivlsomt anses for en væsentlig ændring af markedsstrukturen. Hvorvidt Vattenfalls produktion eksporteres eller forbliver på det vestdanske marked, afhænger af Nord Pools disponering af transmissionskapaciteten til udlandet. Det er således en ukorrekt opfattelse af markedet, når det anføres af Konkurrencestyrelsen, at Vattenfalls produktion eksporteres og dermed ikke umiddelbart påvirker konkurrenceforholdene i Vestdanmark. Elsam må i øvrigt fastholde, at det ikke kan være op til Konkurrencestyrelsen at regulere, hvorvidt en producent ønsker at eksportere sin produktion produktion af de vestdanske producenter kan ikke kræves forbeholdt det vestdanske marked. 4.2 I relation til de to modtagne bud bemærkes, at det heri er forudsat, at varmekontrakterne genforhandles med et for budgiverne gunstigt resultat, således at indtjeningen i de resterende fem decentrale kraftvarmeværker ikke forringes. Denne forudsætning er næppe realistisk at opfylde set i lyset af varmeforsyningslovens regler om omkostningsbestemte varmepriser og Energitilsynets afgørelse af en tidligere klage fra varmeforsyningsvirksomheden i Hanstholm over betalingen til Elsam i henhold til varmekontrakten, hvorved varmebetalingen blev reduceret. I den forbindelse bemærkes, at der fortsat verserer en klagesag i Energitilsynet fra varmeforsyningsvirksomheden i Nibe vedrørende betalingen i henhold til varmekontrakten. For så vidt angår de modtagne bud bemærkes videre, at de to budgivere angiver budprisen som en samlet betaling for alle fem anlæg uden overtagelse af nogen gæld. De resterende fem decentrale kraftvarmeværker har en samlet restgæld pr. 31. december 2005 på [ ] kr. De afgivne tilbud må således forventes end ikke at kunne dække lån optaget hos tredjemand, og det er dermed Elsams opfattelse, at et salg med sikkerhed vil påføre Elsam et større tab. Henset til tilsagnets indhold og opbygning er det Elsams opfattelse, at tilsagnet ikke omfatter et krav om salg af de resterende fem decentrale kraftvarmeværker, såfremt dette sker med tab. I forlængelse heraf bemærkes, at det i tilsagnsaftalen forudsættes, at hvert enkelt værk afhændes med de rettigheder og forpligtelser, der er knyttet til værket. Der er derfor ikke grundlag for at behandle salget af værkerne samlet. Konkurrencestyrelsens opgørelse over nettoprovenuet er i øvrigt ukorrekt. Hvis der tages højde for restgælden i de frasolgte kraftvarmeværker, er Elsams nettoprovenu [ ] kr. og således betydeligt mindre end det af Konkurrencestyrelsen anførte. Det er i tilsagnsaftalen forudsat, at et frasalg af decentrale kraftvarmeværker kunne blive vanskelig. Det er som følge heraf allerede i tilsagnsaftalen fastlagt, at en tredjemand godkendt af Konkurrencestyrelsen skal overtage håndtering og salg af el-produktionen fra den ikke-solgte kapacitet pr. [ ] i det tilfælde, hvor det ikke er lykkedes at frasælge produktionskapaciteten. Ved tredjemands overtagelse af håndtering og salg af el-produktionen vil produktionen blive solgt i konkurrence med Elsam, hvilket giver en konkurrencemæssig virkning på markedet for engrossalg af el svarende til et frasalg af produktionskapaciteten. Det er Konkurrencestyrelsen bekendt, at tredjemænd med betydeligt kendskab til markedet har henvendt sig til Elsam om muligheden for at håndtere og sælge el-produktionen på de resterende fem decentrale kraftvarmeværker.

6 På baggrund af ovennævnte forhold samt henset til, at Elsam har frasolgt central produktionskapacitet, og at Elsam tidligere har påklaget Konkurrencestyrelsens afgørelse af 31. maj 2006 om revurdering af samtlige afgivne tilsagn (ankenævnets sag nr ) findes Konkurrencestyrelsens påbud om frasalg inden udgangen af august 2006 hverken sagligt eller proportionalt, hvorfor det må tilsidesættes i sin helhed. 4.3 Til støtte for den subsidiære påstand bemærkes særligt, at Konkurrencestyrelsen ved et for Elsam positivt udfald af Konkurrenceankenævnets behandling af såvel formaliteten som de materielle spørgsmål i klagesag nr vil skulle revurdere samtlige tilsagn, herunder også spørgsmålet om frasalg af de resterende fem decentrale kraftvarmeværker. Idet det nu påklagede påbud således vedrører et tilsagn, der er omfattet af klagesag nr , anmodes der om, at påbuddets frist i det mindste suspenderes, indtil Konkurrenceankenævnet har truffet afgørelse i klagesag nr Konkurrencestyrelsens argumentation. 5.1 Konkurrencestyrelsen har anført, at Elsam er forpligtet i henhold til tilsagnsaftalen til at afhænde de resterende 5 værker efter den procedure, der er fastlagt i tilsagnsaftalen. Formålet med tilsagnsaftalens afsnit om decentrale værker er, at disse skal frasælges så hurtigt som muligt for at modvirke fusionens konkurrencebegrænsende virkninger. Den i tilsagnsaftalen beskrevne procedure som er i overensstemmelse med Kommissionens praksis for sådanne tilsagn skal sikre, at værkerne sælges til markedsprisen, hvad enten denne svarer til Elsams egen værdiansættelse eller ej. På baggrund af trustees mundtlige og skriftlige tilkendegivelser er der ingen tvivl om, at de foreliggende købstilbud vedrørende de resterende 5 værker afspejler markedsprisen, og at et salg til en af de to tilbudsgivere vil give Elsam et nettoprovenu på [ ] kr. Allerede derfor er der ikke i hvert fald ikke på det nuværende stade af forhandlingerne grundlag for at lade en tredjemand overtage håndtering og salg af el-produktionen fra den ikke-solgte kapacitet (fase 3). I lighed med Kommissionens Best Practice Guidelines foreskriver tilsagnsaftalen eksplicit, at Elsam ikke kan stille krav om minimumspris ved salg af værkerne. Baggrunden for formuleringen af en fase 3 var ønsket om at sikre, at i hvert fald den næstbedste løsning kunne gennemføres i det tilfælde, hvor det mod parternes forventning og Elsams udtrykkelige tilkendegivelse under forhandlingerne med Konkurrencestyrelsen måtte vise sig umuligt at sælge værkerne. Fase 3 indtræder dermed kun i det tilfælde, hvor det måtte være objektivt konstaterbart, at værkerne ikke kan sælges, og dette er ikke tilfældet for de resterende 5 værker. På tidspunktet for Konkurrencestyrelsens påbud forelå to købstilbud på de resterende 5 værker med bud, som efter trustees vurdering svarer til markedsprisen for disse værker, og som vil give Elsam et nettoprovenu på [ ] kr. Hertil kommer, at Elsam tidligere har afhændet [ ] MW produktionskapacitet med et nettoprovenu på ca. [ ] kr. Samlet set vil Elsam således have opnået et positivt nettoprovenu på frasalget af de [ ] MW produktionskapacitet på ca. [ ] kr.

7 Konkurrencestyrelsen er i øvrigt af den opfattelse, at Elsam ville være forpligtet til at acceptere et af de to købstilbud selv i det tilfælde, hvor disse isoleret set måtte resultere i et negativt nettoprovenu. Det afgørende må således være, at Elsam samlet set opnår et positivt nettoprovenu for frasalget af den samlede mængde produktionskapacitet på [] MW, som tilsagnsaftalen angår. Som anført vurderer trustee dog, at de foreliggende købstilbud vil give et nettoprovenu i størrelsesordenen [] kr., hvorfor spørgsmålet om et negativt nettoprovenu ikke er relevant på nuværende tidspunkt. I den forbindelse bemærkes, at proceduren for frasalg af produktionskapacitet ikke indebærer en egentlig fastsættelse af en salgspris. Som anført ovenfor skal proceduren derimod sandsynliggøre, at salget sker til markedspris uanset størrelsen af en sådan markedspris. Proceduren er fulgt, og det må derfor anses for sandsynligt, at de indkomne tilbud afspejler markedsprisen. Dette bekræftes af trustee, der som anført har tilkendegivet, at budene i lyset af den betydelige gæld i værkerne og restriktionerne på varmepriserne afspejler markedsprisen. Det af Elsam fremførte vedrørende genforhandling af varmekontrakterne og forbedring af indtjeningsevnen må derfor anses for irrelevant i forhold til Elsams forpligtelse til at frasælge de resterende 5 værker, idet det i øvrigt bemærkes, at det ene af de foreliggende købstilbud slet ikke er betinget af disse forhold. Der er således intet objektivt, der forhindrer et salg af de resterende 5 værker og Elsam har i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt krav på at overgå til fase 3. Det forhold, at der i tilsagnsaftalen opereres med en fase 3, kan naturligvis ikke begrunde, at denne procedure skal anvendes, når formålet med tilsagnet er at opnå et frasalg, og når betingelserne for frasalg via trustee netop er til stede. At den i tilsagnsaftalen fastsatte frist for salg via trustee er overskredet ændrer ikke herpå. Dels giver tilsagnsaftalen eksplicit Konkurrencestyrelsen hjemmel til at udsætte fristen, hvilket styrelsen har gjort på foranledning af trustee. Hertil kommer, at gennemførelsen af et frasalg via trustee er helt afhængig af, at Elsam aktivt og loyalt samarbejder og bistår trustee under forhandlingerne med de potentielle købere. Det ville være helt urimeligt og i strid med forudsætningerne i tilsagnsaftalen, såfremt Elsam egenhændigt kunne foranledige en overgang til fase 3 ved at undlade at bistå trustee som forudsat med den virkning, at fristen for salg via trustee blev overskredet. Det fastholdes således, at Konkurrencestyrelsen med rette har påbudt Elsam aktivt at bistå trustee under realitetsforhandlinger med henblik på indgåelse af en endelig og ubetinget salgsaftale om de resterende 5 kraftvarmeværker, jf. konkurrencelovens 12 c, stk Konkurrencestyrelsen er ikke enig i, at Elsams frasalg af central produktionskapacitet til Vattenfall, har bevirket, at markedsforholdene dermed har ændret sig på en sådan måde, at Elsam ikke længere skulle være bundet af tilsagnet om frasalg af decentral produktionskapacitet. Konkurrencestyrelsens vurdering støttes af Kommissionen, der i DONG/Elsam/E2-fusionen udtrykkeligt henviste til kravet om frasalg af 230 MW produktionskapacitet i tilsagnsaftalen.

8 Ved vurderingen af, om DONG/Elsam/E2-fusionen hæmmede konkurrencen betydeligt i fusionsforordningens forstand, lagde Kommissionen eksplicit vægt på, at Elsams pligt til at afhænde 230 MW produktionskapacitet udelukkede DONG i fremover at udøve en direkte indflydelse på de decentrale kraftvarmeværker. Og det på trods af, at Kommissionen forinden havde godkendt frasalget til Vattenfall af de centrale værker. Konkurrencestyrelsen finder allerede på denne konkrete baggrund, at Elsam ikke har godtgjort, at markedsforholdene har ændret sig tilstrækkeligt til, at Elsam ikke længere skulle være forpligtet af tilsagnsaftalens krav om afhændelse af decentral produktionskapacitet. Konkurrencestyrelsen skal imidlertid endvidere bemærke, at der efter styrelsens opfattelse generelt bør skulle ganske meget til, førend det kan antages, at markedsforholdene har ændret sig i et sådant omfang, at en tilsagnsaftale, der er blevet gjort til vilkår for Konkurrencerådets godkendelse af en fusion - og således har været en nødvendig forudsætning for godkendelsen af en betydelig strukturel ændring i markedet - kan antages at være bortfaldet. Der bør således efter Konkurrencestyrelsens opfattelse lægges vægt på, at en fusion ændrer selve strukturerne i markedet, og at dette stiller særlige kvalificerede krav til vurderingen af, om ændringer i det faktiske grundlag skal ophæve de vilkår om strukturelle ændringer, hvorpå fusionen oprindeligt blev godkendt. Hertil kommer, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at forudsige, hvilke konsekvenser dette frasalg af central kapacitet vil have for konkurrencen på markedet. Det kan således ikke med nogen grad af sikkerhed vurderes, om eksempelvis Vattenfalls produktion på de pågældende værker sælges på markedet i Vestdanmark, eller om produktionen eksporteres og dermed ikke umiddelbart påvirker konkurrenceforholdene i Vestdanmark. Det bestrides således, at frasalget af central produktionskapacitet til Vattenfall i hvert fald på nuværende tidspunkt skulle kunne føre til, at Elsam skulle kunne undlade at opfylde sine forpligtelser i henhold til tilsagnsaftalen. 5.3 Konkurrencestyrelsen har videre anført, at det forhold, at Elsam har indbragt sag for Konkurrenceankenævnet, ikke kan indebære, at Elsams opfyldelse af de enkelte tilsagn i tilsagnsaftalen skal suspenderes. 6.0 Konkurrenceankenævnet skal udtale: Fusionsgodkendelsen i 2004 er meddelt på vilkår, at Elsam efterlever samtlige afgivne tilsagn, herunder tilsagnet om frasalg af decentral kapacitet. For så vidt angår 5 af de værker, der herefter skulle frasælges, men som mere end et år efter fusionens godkendelse ikke var frasolgt, er gennemførelsen af frasalget i overensstemmelse med tilsagnets indhold overgået til en af Konkurrencestyrelsen udpeget trustee, som ifølge vilkåret skal gennemføre salget til den højest opnåelige pris. Ankenævnet tiltræder, at de foreliggende oplysninger om ændringer på elmarkedet efter fusionen og om højest opnåelig pris på de af tilsagnet omfattede decentrale værker ikke dokumenterer en så afgørende forrykkelse i forhold til de bag tilsagnet liggende forudsætninger, at tilsagnet om frasalg ikke kan sikres opfyldt ved meddelelse af påbud i henhold til konkurrencelovens 12 e, stk. 3. Det

9 bemærkes herved, at muligheden for efter vilkåret at overlade håndtering og salg af elproduktion svarende til kapaciteten på de ikke solgte anlæg til en tredjemand er betinget af, at salg af værkerne ikke er lykkedes, eventuelt efter forlængelse af fristen derfor. Der er herefter ikke heller ikke ud fra en proportionalitetsbedømmelse grundlag for at tilsidesætte det meddelte påbud, hvorefter Elsam aktivt skal bistå trustee med henblik på salg som nærmere angivet i den påklagede afgørelse. Ankenævnet stadfæster derfor den påklagede afgørelse dog således at det efter den meddelte opsættende virkning overlades til Konkurrencestyrelsen ud fra de aktuelle forhold at fastsætte påbudets indhold. Herefter bestemmes Konkurrencestyrelsens afgørelse af 10. juli 2006 stadfæstes dog således at Konkurrencestyrelsen under hensyn til den meddelte opsættende virkning fastsætter påbudets indhold ud fra de aktuelle forhold. Ditlev Tamm Jens Fejø Børge Dahl Christian Hjorth- Andersen Ole Jess Olsen

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet 2006-11-01: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 1. november 2006 i sag

Læs mere

2001-01-16: DVS Entertainment I/S mod Konkurrencerådet

2001-01-16: DVS Entertainment I/S mod Konkurrencerådet 2001-01-16: DVS Entertainment I/S mod Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den16. januar 2001 i sag j.nr. 00-166.783 DVS Entertainment I/S (advokat Merete Clausen) mod Konkurrencerådet

Læs mere

2002-06-17: Tandlæge Flemming Harder

2002-06-17: Tandlæge Flemming Harder 2002-06-17: Tandlæge Flemming Harder K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. juni 2002 i sag 01-172.007 Tandlæge Flemming Harder (advokat Knud Lundblad) mod Konkurrencerådet (fuldmægtig

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026. Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026. Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod l KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026 Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Majken Bang Ditlevsen) Biintervenient

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023097 EDC-Gruppen A/S (advokat Christian Buch-Jepsen) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 2. december 2010 i sag nr. 2010-0022402. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 2. december 2010 i sag nr. 2010-0022402. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 2. december 2010 i sag nr. 2010-0022402 Nykredit Realkredit A/S (advokat Jan-Erik Svensson) mod Konkurrencerådet (chefkonsulent Vibeke Ulf Dumrath) Resume

Læs mere

ARCUS-GRUPPEN HOLDING AS TILSAGN OM FRASALG AF BRØNDUMS

ARCUS-GRUPPEN HOLDING AS TILSAGN OM FRASALG AF BRØNDUMS 27-05 2013 12/14481 /MNI PUNKT 4: RÅDSMØDE DEN 29. MAJ 2013 ARCUS-GRUPPEN HOLDING AS TILSAGN OM FRASALG AF BRØNDUMS KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Erhvervs- og Vækstministeriet INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

2001-05-17: Interflora-Danmark mod Konkurrencerådet

2001-05-17: Interflora-Danmark mod Konkurrencerådet 2001-05-17: Interflora-Danmark mod Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2001 i sag 00-200.925 Interflora-Danmark (advokat Hanne Magnussen v/ advokat Jens Ahrendt)

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 22. november 2011 i sag nr TDCAlS (advokat Niels Kjærsgaard) mod

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 22. november 2011 i sag nr TDCAlS (advokat Niels Kjærsgaard) mod KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 22. november 2011 i sag nr. 2011-0024981 TDCAlS (advokat Niels Kjærsgaard) mod Konkurrence- og Forbrugerstyreisen (specialkonsulent Gry Høirup) Biintervenient

Læs mere

K E N D E L S E angående begæring om opsættende virkning

K E N D E L S E angående begæring om opsættende virkning K E N D E L S E angående begæring om opsættende virkning afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 31. august 2010 i sag J. nr. 2010-0022398 Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod (fuldmægtig

Læs mere

2005-07-06: Toyota Danmark A/S mod Konkurrencerådet (Delkendelse)

2005-07-06: Toyota Danmark A/S mod Konkurrencerådet (Delkendelse) 2005-07-06: Toyota Danmark A/S mod Konkurrencerådet (Delkendelse) J.nr. 2005-0002911 Toyota Danmark A/S (advokat Jens Munk Plum) mod Konkurrencerådet (fuldmægtig Annette Wedel Fræmohs) I denne sag har

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 24. februar 2012 i sag nr. 2011-0026221. Nykredit Realkredit A/S (advokat Morten Kofmann) mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 24. februar 2012 i sag nr. 2011-0026221. Nykredit Realkredit A/S (advokat Morten Kofmann) mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 24. februar 2012 i sag nr. 2011-0026221 Nykredit Realkredit A/S (advokat Morten Kofmann) mod Konkurrencerådet (Kammeradvokaten v/advokat Jakob Pinborg)

Læs mere

2001-02-27: Elbodan a.m.b.a. mod Konkurrencerådet

2001-02-27: Elbodan a.m.b.a. mod Konkurrencerådet 2001-02-27: Elbodan a.m.b.a. mod Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27. februar 2001 i sag j.nr. 00-35.305 Elbodan a.m.b.a. (advokat Martin André Dittmer) mod Konkurrencerådet

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

: DBC Medier as mod Konkurrencerådet (Stadfæstet)

: DBC Medier as mod Konkurrencerådet (Stadfæstet) 1 af 9 2005-06-21: DBC Medier as mod Konkurrencerådet (Stadfæstet) K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2005 i sag 2005-0002387: DBC Medier as (advokat Olaf Koktvedgaard ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022652 (Søren Holm Seerup, Trine H. Garde og Jørgen Egholm) 20. december 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022652 (Søren Holm Seerup, Trine H. Garde og Jørgen Egholm) 20. december 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022652 (Søren Holm Seerup, Trine H. Garde og Jørgen Egholm) 20. december 2010 K E N D E L S E Smørum Kraftvarme AmbA (selv) mod Energinet.dk (advokat Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg)

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

KENDELSE. Avlscenter Møllevang A/S (advokat Jørgen Holst) mod

KENDELSE. Avlscenter Møllevang A/S (advokat Jørgen Holst) mod KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 18. september 2018 i sag nr. KL-9-2017 Avlscenter Møllevang A/S (advokat Jørgen Holst) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (fuldmægtig Cathrine Koch Olsen)

Læs mere

Godkendelse af Fjernvarme Fyn Holding A/S køb af Fynsværket og Odense Kraftvarmeværk fra Vattenfall A/S. 1. Transaktionen

Godkendelse af Fjernvarme Fyn Holding A/S køb af Fynsværket og Odense Kraftvarmeværk fra Vattenfall A/S. 1. Transaktionen Dato: 26. januar 2015 Sag: BITE-14/12241 Godkendelse af Fjernvarme Fyn Holding A/S køb af Fynsværket og Odense Kraftvarmeværk fra Vattenfall A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 23. december

Læs mere

Journal nr 3:1120-0401-5/cp/Energi

Journal nr 3:1120-0401-5/cp/Energi 1 af 6 03-07-2012 12:32 DONG s efterlevelse af tilsagn, afgivet i forbindelse med Konkurrencerådets godkendelse af fusionen mellem DONG og Naturgas Sjælland, og miljø- og energiministerens svar på rådets

Læs mere

Klager. Klager. J.nr aq. København, den 8. marts 2018 KENDELSE. mod. Lone Bøegh Henriksen A/S Søborg Hovedgade Søborg

Klager. Klager. J.nr aq. København, den 8. marts 2018 KENDELSE. mod. Lone Bøegh Henriksen A/S Søborg Hovedgade Søborg 1 København, den 8. marts 2018 KENDELSE Klager og Klager mod Lone Bøegh Henriksen A/S Søborg Hovedgade 87 2860 Søborg Nævnet har modtaget klagen den 20. august 2017. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-214.342 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 5. april 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-214.342 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 5. april 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-214.342 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 5. april 2001 K E N D E L S E Sømændenes Forbund i Danmark (selv) mod 1. Nordjyllands Amt 2. Læsø Kommune (advokat Karl

Læs mere

1999-08-03: Restaurations- og Bryggerarbejder Forbundet (RBF) ctr. Konkurrencerådet

1999-08-03: Restaurations- og Bryggerarbejder Forbundet (RBF) ctr. Konkurrencerådet 1999-08-03: Restaurations- og Bryggerarbejder Forbundet (RBF) ctr. Konkurrencerådet»År 1999, den 3. august afsagde Konkurrenceankenævnet i sagen j.nr.98-178.943, Restaurationsog Bryggeriarbejder Forbundet

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG JF UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 20. november 2008 blev af retten i sagen U 5 07 Viasat Broadcasting UK Ltd. (Advokat Simon Evers Hjelmborg ved advokat Michael Honoré) mod Konkurrencerådet

Læs mere

2001-05-14: Skov Larsen A/S mod Konkurrencerådet

2001-05-14: Skov Larsen A/S mod Konkurrencerådet 2001-05-14: Skov Larsen A/S mod Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. maj 2001 i sag 00-167.891 Skov Larsen A/S (advokat Lasse A. Søndergaard Christensen) mod Konkurrencerådet

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 17. maj 2011 blev der i sag 133-2010 KK v/ advokat AA mod Ejendomsmægler HH afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 1. juli 2010 har KK ved advokat AA, indbragt ejendomsmægler HH for Disciplinærnævnet

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg. Udbudsprisen var på kr. Sælger var et dødsbo.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg. Udbudsprisen var på kr. Sælger var et dødsbo. 1 København, den 31. maj 2018 KENDELSE Klager mod Ejendomsmægler MDE Michael Tang Farum Hovedgade 52 3520 Farum Nævnet har modtaget klagen den 18. december 2017. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

2006-04-25: Afgørelse vedrørende biintervention i sag om TV2 Danmark

2006-04-25: Afgørelse vedrørende biintervention i sag om TV2 Danmark 2006-04-25: Afgørelse vedrørende biintervention i sag om TV2 Danmark J.nr. 2005-0004709 TV2/Danmark A/S (advokat Olaf Koktvedgaard) mod Konkurrencerådet (fuldmægtig Marianne Mosbæk) Biintervenient til

Læs mere

: Skandinavisk Motor Co. A/S mod Konkurrencerådet (Anke efter klagefristens udløb afvist)

: Skandinavisk Motor Co. A/S mod Konkurrencerådet (Anke efter klagefristens udløb afvist) 2006-03-13: Skandinavisk Motor Co. A/S mod Konkurrencerådet (Anke efter klagefristens udløb afvist) K E N D EL S E Afsagt at Konkurrenceankenævnet den 13. marts 2006, i sag 2005-0004708 Skandinavisk Motor

Læs mere

KENDELSE. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse.

KENDELSE. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26. september 2018 i sag nr. KL-1-2018 Falck A/S (advokat Morten Kofmann) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (chefkonsulent Gunvor Harbo Valerius) Biintervenient

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse.

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse. K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023439 Slagelse Kommune mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 27. oktober 2010

Læs mere

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale Kontraktbilag 3 Databehandleraftale 1. DATABEHANDLERAFTALENS OMFANG OG FORMÅL Formålet med behandlingen af personoplysninger er overordnet set at drive en iværksætterpilotordning som nærmere fastlagt i

Læs mere

Klager. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov

Klager. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på salær med mere i forbindelse

Læs mere

4. Odense Kraftvarmeværk A/S klage fra Fjernvarme Fyn A/S over prisen på affaldsvarme fra kraftvarmeværket.

4. Odense Kraftvarmeværk A/S klage fra Fjernvarme Fyn A/S over prisen på affaldsvarme fra kraftvarmeværket. Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde nr. 121. 2. Meddelelser fra formanden. 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra vicedirektøren. Sager til beslutning 4. Odense Kraftvarmeværk

Læs mere

2003-08-18: HL Kart Racing mod Konkurrencerådet

2003-08-18: HL Kart Racing mod Konkurrencerådet 2003-08-18: HL Kart Racing mod Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 18. august 2003 i sag j.nr. 02-234.897 HL Kart Racing v/hans Ladefoged (advokat Charlotte Jørgensen)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr (A.F. Wehner, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 25. marts 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr (A.F. Wehner, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 25. marts 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr. 98-194.486 (A.F. Wehner, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 25. marts 2002 K E N D E L S E Farum Industrirenovation A/S mod Københavns Kommune Den 11. august 1997 indgav klageren,

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Peter Schmidt ApS Øverødvej 11 2840 Holte Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse

Læs mere

: Danske Energiselskabers Forening på vegne af Andelsselskabet Nordthy Strømforsyning ctr. Konkurrencerådet

: Danske Energiselskabers Forening på vegne af Andelsselskabet Nordthy Strømforsyning ctr. Konkurrencerådet 2000-05-16: Danske Energiselskabers Forening på vegne af Andelsselskabet Nordthy Strømforsyning ctr. Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 16. maj 2000 i sag 99-112.113 Danske

Læs mere

2005-08-11: Falkon Cykler mod Konkurrencerådet (Stadfæstet)

2005-08-11: Falkon Cykler mod Konkurrencerådet (Stadfæstet) 2005-08-11: Falkon Cykler mod Konkurrencerådet (Stadfæstet) K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 11. august 2005 i sag 04-109.248: Falkon Cykler (advokat K.L. Németh) mod Konkurrencerådet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr. 2010-0023449 Struer Forsyning Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet (Kontorchef Carsten Smidt) Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0033 UL/bib. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. Realmæglerne Hillerød ApS Frederiksværksgade 8 3400 Hillerød

Klagerne. J.nr. 2011-0033 UL/bib. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. Realmæglerne Hillerød ApS Frederiksværksgade 8 3400 Hillerød 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Realmæglerne Hillerød ApS Frederiksværksgade 8 3400 Hillerød Nævnet har modtaget klagen den 16. februar 2011. 2 Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 21. september 2016 blev der i sag 328 2015-11752 AA BB mod CC DD Ejendomsmægler EE Ejendomsmæglervirksomhed FF afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 17. september 2015 har AA BB indbragt CC, DD ejendomsmæglervirksomheden

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et kritisabelt mæglerarbejde og derfor skal fortabe sit salær.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et kritisabelt mæglerarbejde og derfor skal fortabe sit salær. 1 København, den 17. marts 2009 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Sundbyvester Plads 2 2300 København S Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et kritisabelt mæglerarbejde

Læs mere

1999-10-21: Cafe Garibaldi ctr. Konkurrencerådet

1999-10-21: Cafe Garibaldi ctr. Konkurrencerådet 1999-10-21: Cafe Garibaldi ctr. Konkurrencerådet»År 1999, den 21. oktober afsagde Konkurrenceankenævnet i sagen j.nr. 98-186.503 Café Garibaldi ctr. Konkurrencerådet, sålydende: 1. K E N D E L S E Ved

Læs mere

DANSK FORENING FOR KONKURRENCERET - MEDLEMSMØDE DEN 24. MAJ 2012: NYKREDIT II-SAGEN MORTEN KOFMANN, KROMANN REUMERT

DANSK FORENING FOR KONKURRENCERET - MEDLEMSMØDE DEN 24. MAJ 2012: NYKREDIT II-SAGEN MORTEN KOFMANN, KROMANN REUMERT DANSK FORENING FOR KONKURRENCERET - MEDLEMSMØDE DEN 24. MAJ 2012: NYKREDIT II-SAGEN MORTEN KOFMANN, KROMANN REUMERT MILEPÆLE I NYKREDIT-SAGEN Oktober 2003: Februar/ Marts 2010: Juni 2010: KR godkender

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 2:714-33/ juni 1996 (Carsten Haubek, Tage M. Iversen og Flemming Lethan) K E N D E L S E

Klagenævnet for Udbud 2:714-33/ juni 1996 (Carsten Haubek, Tage M. Iversen og Flemming Lethan) K E N D E L S E Klagenævnet for Udbud 2:714-33/96-23.231 7. juni 1996 (Carsten Haubek, Tage M. Iversen og Flemming Lethan) K E N D E L S E Det Danske Handelskammer (selv) mod Horsens Kommune (selv) Den 10. august 1994

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020361 (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 K E N D E L S E Einar Kornerup Jylland A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Ejerforeningen

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 15. juli 2009 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Assens ApS Østergade 45 5610 Assens Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at klagerne ikke overholdt 6-dages fristen for fortrydelse

Læs mere

2000-05-16: Viborg Asfaltfabrik I/S m.fl. ctr. Konkurrencerådet

2000-05-16: Viborg Asfaltfabrik I/S m.fl. ctr. Konkurrencerådet 1 af 6 2000-05-16: Viborg Asfaltfabrik I/S m.fl. ctr. Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 16. maj 2000 i sag 99-193.956, Viborg Asfaltfabrik I/S (advokat Karen Dyekjær-Hansen)

Læs mere

,!~. maj Teleklagenævnet

,!~. maj Teleklagenævnet Teleklagenævnet Advokatfirmaet Plesner Svane Grønborg Att.: advokat Niels Christian Ellegaard Amerika Plads 37 2100 København ø Bredgade 43 DK-1260 København K Tit 3392 9700 Fax 3392 9988 Deres anmodning

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 16. september 2003 flyttegebyr Formand, professor cand. jur. Christen Boye Jacobsen Fhv. Overingeniør, cand.

Læs mere

Udtalelse afgivet af Indenrigs- og Sundhedsministeriet om Garverigrunden

Udtalelse afgivet af Indenrigs- og Sundhedsministeriet om Garverigrunden UDT nr 9008 af 27/03/2002 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsministeriet, j.nr. 2001/1078/701-1 Senere ændringer

Læs mere

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at køber ikke

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a. Kendelse af 29. juni 1998. 97-162.893. Ikke dispensation til revisors medejerskab af 3 udlejningsejendomme. Lov om statsautoriserede revisorer 10. (Suzanne Helsteen, Christen Sørensen, Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 17. januar 2013 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Peter Kjær Svalevej 31 3630 Jægerspris Nævnet har modtaget klagen den 27. august 2012. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0188 aq. København, den 15. maj 2012 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2011-0188 aq. København, den 15. maj 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 15. maj 2012 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Bent Nielsen A/S v/ Chartis Europe SA Kalvebod Brygge 45, 5. 1560 København V Nævnet har modtaget klagen den 7. september 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

16. Individuelle vilkår mellem køber og sælger, herunder evt. ændringer til Standardvilkår

16. Individuelle vilkår mellem køber og sælger, herunder evt. ændringer til Standardvilkår 1 København, den 26. oktober 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Boligtilbolig A/S Asylgade 13 5000 Odense C Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig over for klagerne som følge af, at klagerne

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energitilsynets

Læs mere

I fax af 4. december 2000 anmodede advokat C styrelsen om en fornyet stillingtagen i sagen og oplyste følgende om sagen:

I fax af 4. december 2000 anmodede advokat C styrelsen om en fornyet stillingtagen i sagen og oplyste følgende om sagen: Kendelse af 27. november 2001. 01-47.019 Ikke grundlag for Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til sletning af registreret selskabsnavn. Aktieselskabslovens 159 b, stk. 3. (Suzanne Helsteen, Finn Møller Kristensen

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR BESIDDELSE AF AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) B-AKTIER ANSATTE I COWI- KONCERNEN, HERUNDER I COWI A/S.

AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR BESIDDELSE AF AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) B-AKTIER ANSATTE I COWI- KONCERNEN, HERUNDER I COWI A/S. J.nr. 000328-0247 nk/lat 2012 - AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR BESIDDELSE AF AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) B-AKTIER ANSATTE I COWI- KONCERNEN, HERUNDER I COWI A/S Januar 2012 Bech-Bruun Advokatfirma Langelinie

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse af 18. december 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem:

Statsforvaltningens udtalelse af 18. december 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: Statsforvaltningens udtalelse af 18. december 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: 18-12- 2007 De har klaget over, at Rønnede Kommune (nu Faxe Kommune) har undladt nyt offentligt udbud i forbindelse

Læs mere

Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S. 1.

Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S. 1. Dato: 24. juni 2015 Sag: BET-15/05842 Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den

Læs mere

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209. - 1 06.11.2014-33 Klage over bindende svar nye oplysninger 20140812 TC/BD Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen "A Danmark A/S mod Finanstilsynet".

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen A Danmark A/S mod Finanstilsynet. Kendelse af 8. marts 2001. 00-177.318. Aktindsigt nægtet. Der var ikke grundlag for at lade klageren indtræde i en verserende sag, der vedrørte hans pensionsforhold. Lov om forsikringsvirksomhed 66 a og

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

1999-08-03: Sygeforsikringen "danmark"ctr. Konkurrencerådet

1999-08-03: Sygeforsikringen danmarkctr. Konkurrencerådet 1999-08-03: Sygeforsikringen "danmark"ctr. Konkurrencerådet»År 1999, den 3. august afsagde Konkurrenceankenævnet i sagen j.nr. 98-194.423, Sygeforsikringen "danmark" ctr. Konkurrencerådet, sålydende: 1.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. juni 2014

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. juni 2014 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. juni 2014 Sag 101/2012 (2. afdeling) Tommy Lund, Anna Fuhlendorf og Palle Kløve Pedersen (advokat Jørgen Chr. Dan-Weibel for alle) mod Randers Kommune (advokat Per

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet fejlagtige oplysninger i forbindelse med klagers afgivelse

Læs mere

Aftaler om samtrafik i telesektoren

Aftaler om samtrafik i telesektoren 1 af 5 06-08-2012 13:43 Aftaler om samtrafik i telesektoren Rådsmødet den 25. februar 1998 Jnr.: 2:800-6/TPH 1. Resume Samtrafikaftaler er reguleret i henhold til lov om konkurrenceforhold og samtrafik

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-029 og VFL-2013-023. Forsyning Helsingør Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume Forsyningssekretariatet har

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0143 UL/bib. København, den 19. december 2011 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Claus Algren Fjordgade 23 9100 Aalborg

Klager. J.nr. 2011-0143 UL/bib. København, den 19. december 2011 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Claus Algren Fjordgade 23 9100 Aalborg 1 København, den 19. december 2011 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Claus Algren Fjordgade 23 9100 Aalborg Nævnet har modtaget klagen den 13. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund Notat Pernille Aagaard Truelsen Advokat, Ph.D Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 08-11007 - 01 paa@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR:

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. februar 2011 (J.nr. 2010-0022509)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 Sag 238/2011 Anklagemyndigheden mod A A/S (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er truffet afgørelse af Retten i Helsingør den 13. oktober

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Sag nr. 1137-2007 Disciplinærnævnet for ejendomsmægleres kendelse af 12. juni 2007 (sag nr. 1137-2007) KK mod BB A/S afsagt sålydende Kendelse Ved mail af 5. februar 2007 har KK klaget over ejendomsmægler

Læs mere

~ == ~

~ == ~ ~ ---------- == -------~ KONKURRENCESTYRELSEN Danish Agro A.m.b.A. Køgevej 55 4653 Karise 01-02-2010 4/0120-0401-0045 /LG Deres ref. Tilbagekaldelse af Konkurrencestyreisens fusionsgodkendelse af 25. januar

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Næstved Varmeværk a.m.b.a. har anmodet Energitilsynet om at træffe afgørelse om følgende:

Næstved Varmeværk a.m.b.a. har anmodet Energitilsynet om at træffe afgørelse om følgende: Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby UDKAST Agnete Nordentoft Specialistadvokat T +45 72 27 35 10 ano@bechbruun.com J.nr. 011286-0012 ano/jhp Sekretær Jette Rohde Pedersen

Læs mere

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren )

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren ) DATABEHANDLERAFTALEN Databehandleraftale ( Aftalen ) mellem: Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK-36726350 ( Leverandøren ) A: OMFANG A.1 Databehandleraftale

Læs mere

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv).

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv). PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 HØRINGSSVAR BILAG 1 10. juni 2015 Varme 13/12063 MLD 5. HØRINGSSVAR 1. Udkast til afgørelse blev sendt i høring den 20. februar 2015 med frist den 6. marts

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0112 UL/bib. København, den 11. april 2012 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2011-0112 UL/bib. København, den 11. april 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 11. april 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Poul Olesen v/tryg Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 31. maj 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 15-08-2012 30-11-2012 184-12 4300031-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 15-08-2012 30-11-2012 184-12 4300031-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 15-08-2012 30-11-2012 184-12 4300031-12 Status: Gældende Principafgørelse gratis advokatbistand - udgifter - samvær under anbringelse

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016. Til: Hans Sørensen repræsenteret ved advokat Jacob Georg Naur Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Rebild Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 11. maj 2006 (J.nr. 2005-0003554) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet Årsregnskabslovens 151 og 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Ulla Staal) Ved skrivelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.:

Klagenævnet for Udbud J.nr.: Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025723 (Poul Holm, Allan Åge Christensen) 21. december 2012 K E N D E L S E Gentofte Murer- og Tømrerforretning ApS (advokat Ricard Petersen, København) mod 853 E/F Østerbrogade/Hornemannsgade

Læs mere

Resume: Vedr. Region Sjællands afslag på aktindsigt i indkøbsprisen på 20 mg oxycodon.

Resume: Vedr. Region Sjællands afslag på aktindsigt i indkøbsprisen på 20 mg oxycodon. Resume: Statsforvaltningen finder ikke, at Region Sjælland med hjemmel i offentlighedslovens 13, stk. 1, nr. 5, med baggrund i de forhold regionen har anført, kan undtage de pågældende oplysninger om indkøbspris

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Bilag 8 Databehandleraftale [Vejledning til Tilbudsgiverne: Bilaget skal ikke udfyldes af Tilbudsgiver i forbindelse med afgivelse af tilbud. Bilag udfyldes i fællesskab med FMI, hvis det er nødvendigt.

Læs mere

Ændring til skade for klager

Ændring til skade for klager Ændring til skade for klager (Årsberetning 2004) Der er den 10. februar 2005 afsagt en principiel dom, som tager stilling til spørgsmålet om, hvorvidt Patientskadeankenævnet kan ændre til skade for klager.

Læs mere