KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr"

Transkript

1 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr EDC-Gruppen A/S (advokat Christian Buch-Jepsen) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen EDC-Gruppen A/S har ved brev af 11. november 2010 påklaget Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 9. november 2010, hvori styrelsen meddelte delvist afslag på aktindsigt i sin anmodning til Københavns Byret om retskendelse (akt 1) og et baggrundsnotat (akt 11) samt helt afslag på aktindsigt i et bilag til akt 11 (akt 12). Efter modtagelsen af klagen valgte styrelsen at revurdere sin afgørelse og traf på baggrund heraf ved brev af 22. november 2010 ny afgørelse i sagen. Styrelsen fastholdt sin afgørelse vedrørende akt 1 i sin helhed, men valgte at give yderligere aktindsigt i akt 11 og fuld aktindsigt i akt 12. Afgørelsen gav ikke EDC-Gruppen A/S anledning til at ændre sin klage overfor Konkurrenceankenævnet angående begrænsningen i aktindsigt i akt 1 og akt 11. Klagen støttes i første række på, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke efter forvaltningslovens 15, stk. 1, har været berettiget til at udelade oplysninger i akt 1 og akt 11 fra aktindsigt. Konkurrencerådet har i første række henvist til, at hensynet til sagens efterforskning og andre private interesser har medført, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med rette har udeladt oplysninger i akt 1 og akt 11 i henhold til forvaltningslovens 15, stk. 1, og at akt 11 må anses som et internt arbejdsdokument omfattet af forvaltningslovens 12.

2 Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 22. november Nævnet har henvist til, at oplysningerne i akt 1 og akt 11, om hvem der i øvrigt er omfattet af styrelsens efterforskning, er undtaget fra aktindsigt med henvisning til sagens efterforskning og andre private interesser i henhold til forvaltningslovens 15, stk. 1. Nævnet har desuden henvist til, at oplysningerne i akt 11, om styrelsens overvejelser om aktuelle og fremtidige efterforskningsskridt, samt hvorfra styrelsen bl.a. har modtaget information, der har indgået i beslutningen om at foretage kontrolundersøgelse, er undtaget aktindsigt i henhold til forvaltningslovens 12, stk Parternes påstande EDC-Gruppen A/S har påstået Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 9. og 22. november 2010 omgjort, således at der gives EDC-Gruppen A/S fuld aktindsigt i akt 1 og 11. Konkurrencerådet har påstået Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 22. november 2010 stadfæstet. De påklagede afgørelse Følgende fremgår af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 9. november 2010: For så vidt angår akt 1 (Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens anmodning om retskendelse) samt akt 11 og 12 (styrelsens interne baggrundsnotat med bilag) bemærkes, at visse oplysninger er ekstraheret, da der efter styrelsens vurdering ville være risiko for sagens videre efterforskning og opklaring, såfremt der gives aktindsigt i disse oplysninger. Styrelsen har derfor fundet, at Deres interesse i som part at få kendskab til disse oplysninger bør vige for afgørende hensyn til sagens videre efterforskning og opklaring, jf. forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 3, samt hensynet til gennemførelse af offentlig kontrolvirksomhed, jf. forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 4. Af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 22. november 2010 fremgår bl.a. følgende:

3 Akt 1: Det er forsat Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vurdering, at de foretagne ekstraheringer er nødvendige af hensyn til sagens efterforskning (opklaring), jf. forvaltningslovens 15, stk.1, nr. 3. Der er desuden tale om oplysninger, som ikke bør udleveres af hensyn til andre private interesser, jf. forvaltningslovens 15, stk Akt 11 Indledningsvis skal det bemærkes, at der med akt 11 er tale om et internt baggrundsnotat, som i udgangspunktet er undtaget fra aktindsigt, jf. forvaltningslovens 12, stk. 1. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har dog efter en fornyet gennemgang af akt 11 vurderet, at der bør gives aktindsigt i en del af dokumentet efter reglerne om egen acces i offentlighedslovens 4, stk. 2. Det drejer sig nærmere bestemt om side 8, afsnittet som indledes med Formanden for Realmæglernes bestyrelse samt afsnittet, der indledes med overskriften EDC-Gruppen A/S til og med side 9, første afsnit. Desuden har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i det konkrete tilfælde vurderet, at der kan gives aktindsigt til EDC-Gruppen a/s i akt 11 efter princippet om meroffentlighed, jf. offentlighedslovens 4, stk. 1, 2. pkt., for så vidt angår passager, som ikke på afgørende vis vil kunne skade andre private eller offentlige interesser, jf. forvaltningslovens 15. stk. 1, herunder hensynet til sagens videre efterforskning (opklaring), jf. forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 3. Det betyder, at der nu alene er ekstraheret enkelte passager, som vedrører tredjeparter og/eller (på nuværende tidspunkt) vil kunne skade sagens efterforskning (opklaring), og som ikke vedrører EDC-Gruppen a/s personlige forhold. Akt 11 vedlægges med de reviderede og færre ekstraheringer.

4 Akt 12: For så vidt angår akt 12 har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen besluttet efter ovennævnte princip om meroffentlighed at give fuld aktindsigt i dokumentet. 4 Akt 12 vedlægges i sin helhed. Sagens omstændigheder Sagen vedrører EDC-Gruppen A/S anmodning om aktindsigt i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens j.nr. 4/ I denne sag har styrelsen en formodning om, at EDC-Gruppen A/S er involveret i konkurrencebegrænsende aktiviteter i form af aftaler, vedtagelser eller samordnet praksis om fastsættelse af forretningsbetingelser samt begrænsning af produktion og afsætning mv. på markederne for henholdsvis formidling af boligannoncer og salg af bannerannoncer, samt markedet for ejendomsformidling. Den 27. og 28. oktober 2010 gennemførte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen uanmeldte kontrolundersøgelser hos EDC-Gruppen A/S og en række andre virksomheder og personer i medfør af konkurrencelovens 18. Kontrolundersøgelsen hos EDC-Gruppen A/S fandt sted den 27. oktober EDC-Gruppen A/S har den 2. november 2010 anmodet om aktindsigt i sagen i henhold til forvaltningslovens bestemmelser herom. EDC-Gruppen A/S har den 9. november 2010 fået aktindsigt i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens j.nr. 4/ Styrelsen undtog visse oplysninger i akt 1 (styrelsens anmodning om retskendelse) og akt 11 og 12 (styrelsens interne baggrundsnotat med bilag 1-3) fra aktindsigt med hjemmel i forvaltningslovens 15. Efterfølgende har der været korrespondance mellem EDC-Gruppen A/S og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens om den udeladte del af akt 12 (bilag 1). Den 11. november 2010 påklagede EDC-Gruppen A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 9. november 2010 til Konkurrenceankenævnet. I klagen anmodes om, at styrelsens afgørelse omgøres således, at EDC-Gruppen A/S får fuld aktindsigt i alle sagens dokumenter.

5 5 Den 22. november 2010 meddelte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen EDC-Gruppen A/S, at styrelsen havde foretaget en revurdering af de oplysninger, som styrelsen havde udeladt fra aktindsigt. Resultatet af denne revurdering var: at styrelsen fastholdt ekstraheringerne i akt 1, at styrelsen fremlagde en udgave af akt 11 med færre udeladte oplysninger, og at styrelsen fremlagde akt 12 i sin helhed. EDC-Gruppen A/S har opretholdt sin klage angående begrænsning i aktindsigt i akt 1 og 11. Parternes argumentation EDC-Gruppen A/S har til støtte for sin påstand gjort gældende, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen uberettiget har udeladt visse oplysninger og dokumenter i det materiale, som selskabet modtog efter anmodningen om aktindsigt i sagen. Retten til aktindsigt i henhold til forvaltningsloven omfatter alle dokumenter, der vedrører sagen, og de lovbestemte undtagelser, herunder de i forvaltningslovens 15 anførte, skal derfor fortolkes endog særdeles indskrænkende. Hensynet til sagens efterforskning er ikke udtrykkeligt anført i forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 3, og der er derfor ikke hjemmel til at lægge vægt herpå. Det bemærkes i den forbindelse, at hensynet til sagens opklaring ikke kan anses at udgøre en tilstrækkelig begrundelse for at udelade oplysninger m.v., idet der endvidere skal foreligge afgørende hensyn til andre private eller offentlige interesser, som bevirker, at retten til aktindsigt må vige for sådanne hensyn, jf. forvaltningslovens 15, stk. 1, 1. pkt. Sådanne afgørende hensyn forligger ikke, og Konkurrencerådet har heller ikke sandsynliggjort dette. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gennemført kontrolundersøgelsen hos EDC-Gruppen A/S og hos andre virksomheder, samt beslaglagt de af styrelsen ønskede dokumenter. Meddelelse af aktindsigt i de ønskede dokumenter er derfor ikke til hinder for, at styrelsen forsætter med sagens opklaring. Der har i dagspressen og i de digitale medier været skrevet om undersøgelserne, herunder hvor de har været gennemført. Det forekommer derfor mærkværdigt, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu vil hemmeligholde disse oplysninger.

6 6 Det er afgørende for selskabet, at få aktindsigt i sagen i videst muligt omfang, således at selskabet har mulighed for at få bibragt det fulde og samlede grundlag for myndighedens indledning af den igangværende sag. Der skal derfor foreligge et klart grundlag for at begrænse selskabets ret til aktindsigt, og et sådan grundlag har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke fremlagt. Det forekommer ud fra en retssikkerhedsmæssig betragtning betænkeligt, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ved indgivelsen af en formel klage vælger at give yderligere aktindsigt. Konkurrencerådet har gjort gældende, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med rette i medfør af forvaltningslovens 15, har udeladt de pågældende oplysninger i akt 1 og akt 11, idet der er tale om oplysninger om, hvorfra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bl.a. har fået informationer, der indgår i beslutningen om at foretage kontrolundersøgelsen, overvejelser om aktuelle og mulige fremtidige efterforskningsskridt samt navne på andre virksomheder, der er inddraget eller kan tænkes inddraget i efterforskningen. De udeladte oplysninger i akt 1 er af en sådan karakter, at der er risiko for sagens videre efterforskning og opklaring, såfremt der gives aktindsigt heri. Klagers interesse i som part at få kendskab til disse oplysninger bør vige herfor, jf. forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 3. Oplysningerne er desuden af en sådan karakter, at hensynet til andre private interesser medfører, at klagers interesse i som part at få kendskab hertil bør vige, jf. forvaltningslovens 15, stk. 1. Akt 11 er et internt dokument, som i udgangspunktet er undtaget fra aktindsigt, jf. forvaltningslovens 12, stk. 1. Undtagelsen til dette udgangspunkt i forvaltningslovens 12, stk. 2, hvorefter der kan gives aktindsigt, såfremt der er tale om oplysninger vedrørende sagens faktiske omstændigheder, som er af væsentlig betydning for sagens afgørelse, og som alene indeholdes i interne arbejdsdokumenter, giver alene ret til aktindsigt i overensstemmelse med reglerne om partsaktindsigt i forvaltningslovens kapitel 4, herunder forvaltningslovens 15. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i det konkrete tilfælde vurderet, at der kan gives aktindsigt til EDC-Gruppen A/S i en lang række oplysninger i akt 11 selvom disse ikke er af

7 væsentlig betydning for sagens afgørelse, jf. forvaltningslovens 12, stk. 2 efter princippet om meroffentlighed, jf. offentlighedslovens 4, stk. 1, 2. pkt. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har dog vurderet, at aktindsigt i nogle af oplysningerne i akt 11 på afgørende vis vil kunne skade andre private interesser, og har fundet, at klagers interesse i som part at få kendskab til disse oplysninger bør vige herfor, jf. forvaltningslovens 15, stk Hertil kommer, at samtlige udeladte oplysninger i alt 11 er af en sådan karakter, at der er risiko for sagens videre efterforskning og opklaring, såfremt der gives aktindsigt heri. Klagers interesse i som part at få kendskab til disse oplysninger bør vige herfor, jf. forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 3. Hensynet til sagens efterforskning og opklaring gør sig ikke blot gældende i tiden frem til og umiddelbart efter gennemførelsen af en kontrolundersøgelse. Også på et senere tidspunkt i en sag, vil det efter omstændighederne kunne skade efterforskningen at give fuld aktindsigt i sagens dokumenter. I den foreliggende sag vil det utvivlsomt indebære en risiko for sagens videre efterforskning, hvis klager får indblik i de pågældende oplysninger, da efterforskningen kun lige er påbegyndt, og sagen er i en fase, hvor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er i gang med at undersøge sagens nærmere omstændigheder. Resultat og begrundelse Konkurrenceankenævnet har gennemgået de oplysninger, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har valgt at udelade fra aktindsigt i akt 1 og akt 11. De udeladte oplysninger i akt 1 vedrører, hvilke virksomheder og personer, der foruden EDC- Gruppen A/S og Poul Erik Bech A/S er omfattet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens anmodning om retskendelse. Af de grunde, der er anført af Konkurrencerådet, tiltræder Konkurrenceankenævnet, at EDC-Gruppen A/S ikke har krav på yderligere aktindsigt i dette dokument. Konkurrenceankenævnet tiltræder desuden, at akt 11 må anses som et internt arbejdsnotat, der i medfør af forvaltningslovens 12, stk. 1, i sin helhed er undtaget fra partsaktindsigt, medmindre andet følger af undtagelserne i forvaltningslovens 12, stk. 2 og 13. Af forvaltningslovens 12, stk. 2, fremgår, at oplysninger vedrørende sagens faktiske omstændigheder, der er af væsentlig betydning for sagens afgørelse, og som alene indeholdes

8 i interne arbejdsdokumenter, skal uanset bestemmelsen i stk. 1, meddeles i overensstemmelse med reglerne i forvaltningslovens kapitel 4. 8 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har efter modtagelsen af klagen fra EDC-Gruppen A/S valgt at give EDC-Gruppen A/S aktindsigt i størstedelen af akt 11 med henvisning til reglerne om meroffentlighed og egen acces. Dette giver ikke Konkurrenceankenævnet anledning til bemærkninger. Blandt de dele af dokumentet som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har valgt at udelade er interne overvejelser om aktuelle og mulige fremtidige efterforskningsskridt. Disse er undtaget aktindsigt efter forvaltningslovens 12, stk. 1, og er ikke omfattet af hverken forvaltningslovens 12, stk. 2, eller 13. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har tillige udeladt faktiske oplysninger, herunder hvorfra styrelsen bl.a. har fået nogle af de informationer, der indgik i beslutningen om at foretage kontrolundersøgelse, og navne på andre virksomheder og personer, der er henholdsvis inddraget og ikke inddraget i efterforskningen. Disse oplysninger har styrelsen valgt at udelade med henvisning til forvaltningslovens 15, stk. 1. For så vidt angår oplysningen om, hvorfra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bl.a. har modtaget de informationer, der ligger til grund for efterforskningen, kan denne oplysning ikke anses som væsentlig for sagen, idet det fremgår af den del af dokumentet, der er meddelt aktindsigt i, hvilke oplysninger, der begrunder efterforskningen en meddelelse på RealMæglernes intranet fra kædens formand Niels J. Garder og, at indholdet af den meddelelse tidligere har været offentliggjort i pressen. Henset hertil, og da andet i øvrigt ikke følger af forvaltningslovens 13, finder Konkurrenceankenævnet, at de udeladte oplysninger om, hvorfra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bl.a. har modtaget den information, der indgik i beslutningen om at foretage kontrolundersøgelse, er undtaget retten til aktindsigt i medfør af forvaltningslovens 12, stk. 1. For så vidt angår oplysningerne om, hvilke virksomheder og personer, der foruden EDC- Gruppen A/S og Poul Erik Bech A/S er henholdsvis omfattet og ikke omfattet af efterforskningen, er det Konkurrenceankenævnets opfattelse, at disse oplysninger må anses som væsentlige. Nævnet kan imidlertid tiltræde, at disse oplysninger er undtaget med henvisning til sagens opklaring, jf. forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 3. Det forhold, at

9 oplysninger herom i et vist omfang er blevet offentliggjort i pressen, ændrer ikke herved, allerede fordi efterforskningen endnu ikke er afsluttet. 9 Konkurrenceankenævnet tiltræder derfor de indskrænkninger, der er gjort i EDC-Gruppen A/S ret til aktindsigt. Herefter bestemmes Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 22. november 2010 stadfæstes. Jens Fejø Ole Jess Olsen Suzanne Helsteen Christian Hjorth-Andersen Jon Stokholm Udskriftens rigtighed bekræftes. Konkurrenceankenævnet den 14. februar Susanne Winther-Nielsen Ekspeditionssekr.

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10. november 2015 i sag nr. KL

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10. november 2015 i sag nr. KL KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10. november 2015 i sag nr. KL-1-2015 Tagpapbranchens Oplysningsråd (advokat Jørgen Lykkegård) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (specialkonsulent Cecilie

Læs mere

KENDELSE. mod. Styrelsen fastholdt derudover sin afgørelse om at undtage resten af dokumentet fra aktindsigt.

KENDELSE. mod. Styrelsen fastholdt derudover sin afgørelse om at undtage resten af dokumentet fra aktindsigt. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 8. februar 2013 i sag nr. KL-7-2012 HK Privat (Morten Skov) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen HK Privat

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 22. november 2011 i sag nr TDCAlS (advokat Niels Kjærsgaard) mod

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 22. november 2011 i sag nr TDCAlS (advokat Niels Kjærsgaard) mod KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 22. november 2011 i sag nr. 2011-0024981 TDCAlS (advokat Niels Kjærsgaard) mod Konkurrence- og Forbrugerstyreisen (specialkonsulent Gry Høirup) Biintervenient

Læs mere

KENDELSE. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse.

KENDELSE. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26. september 2018 i sag nr. KL-1-2018 Falck A/S (advokat Morten Kofmann) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (chefkonsulent Gunvor Harbo Valerius) Biintervenient

Læs mere

Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt. 9. oktober 2009

Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt. 9. oktober 2009 2009 5-3 Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt En journalist bad Justitsministeriet om aktindsigt i en sag om et lovforslag om regulering af adgangen til aktindsigt

Læs mere

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet 2006-11-01: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 1. november 2006 i sag

Læs mere

Aktindsigt i miljøoplysninger i internt dokument. 26. januar 2016

Aktindsigt i miljøoplysninger i internt dokument. 26. januar 2016 2016-6 Aktindsigt i miljøoplysninger i internt dokument En borger klagede til ombudsmanden over, at Natur- og Miljøklagenævnet havde givet afslag på aktindsigt i et internt dokument. Afgørelsen var truffet

Læs mere

De har ved af 11. oktober 2009 klaget til Energiklagenævnet over Energistyrelsens afgørelse af 11. juni 2009 om aktindsigt.

De har ved  af 11. oktober 2009 klaget til Energiklagenævnet over Energistyrelsens afgørelse af 11. juni 2009 om aktindsigt. [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Anmodning

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026. Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026. Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod l KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026 Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Majken Bang Ditlevsen) Biintervenient

Læs mere

Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt

Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt 2014-202609 Dato: 29-06- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt Du har den 9. oktober 2014 anmodet om, at Odense Kommunes afgørelse af 8. oktober 2014 om delvist afslag på aktindsigt

Læs mere

KENDELSE. Avlscenter Møllevang A/S (advokat Jørgen Holst) mod

KENDELSE. Avlscenter Møllevang A/S (advokat Jørgen Holst) mod KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 18. september 2018 i sag nr. KL-9-2017 Avlscenter Møllevang A/S (advokat Jørgen Holst) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (fuldmægtig Cathrine Koch Olsen)

Læs mere

Ved skrivelse af 6. maj 1998 traf Finanstilsynet afgørelse vedrørende begæringen om aktindsigt, idet man bl.a. anførte:

Ved skrivelse af 6. maj 1998 traf Finanstilsynet afgørelse vedrørende begæringen om aktindsigt, idet man bl.a. anførte: Kendelse af 13. april 1999. 98-97.064 og 98-140.221. Aktindsigt nægtet. Bank- og sparekasselovens 50. (Suzanne Helsteen, Connie Leth og Vagn Joensen) Tidligere direktør i A-bank K har ved skrivelser af

Læs mere

På den baggrund er det Statsforvaltningens opfattelse, at der i den konkrete sag er truffet en lovlig afgørelse om afslag på aktindsigt.

På den baggrund er det Statsforvaltningens opfattelse, at der i den konkrete sag er truffet en lovlig afgørelse om afslag på aktindsigt. 2016-42186 Testresultater og testopgaver i relation til nationale test i skolerne ikke undergivet retten til aktindsigt Dato: 05-08-2016 Statsforvaltningens udtalelse til en borger: Henvendelse vedrørende

Læs mere

Ankestyrelsens brev til en advokat. Henvendelse vedrørende aktindsigt hos Billund Kommune

Ankestyrelsens brev til en advokat. Henvendelse vedrørende aktindsigt hos Billund Kommune Ankestyrelsens brev til en advokat 2017-41827 Dato: 15-09-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt hos Billund Kommune Billund Kommune har den 6. juni 2017 oversendt X advokaters klage af 1. juni 2017 over

Læs mere

Afslag på indsigt i lægekonsulents navn i Arbejdsskadestyrelsen

Afslag på indsigt i lægekonsulents navn i Arbejdsskadestyrelsen Afslag på indsigt i lægekonsulents navn i Arbejdsskadestyrelsen Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen gav en kvinde afslag på aktindsigt i navnet på den lægekonsulent i Arbejdsskadestyrelsen der havde

Læs mere

Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering

Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering Myndighed: Folketingets Ombudsmand Underskriftsdato: 26. oktober 2015 Udskriftsdato: 25. december 2018 (Gældende) Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr. 2010-0023449 Struer Forsyning Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet (Kontorchef Carsten Smidt) Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ikke ret til aktindsigt i en afdøds plejehjemsjournal. Statsforvaltningens svar på en borger henvendelse:

Ikke ret til aktindsigt i en afdøds plejehjemsjournal. Statsforvaltningens svar på en borger henvendelse: 2016-69965 Ikke ret til aktindsigt i en afdøds plejehjemsjournal Statsforvaltningens svar på en borger henvendelse: Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt Du har den 2. september 2016 meddelt XX

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 16. februar 2012 (J.nr. 2011-0024800).

Læs mere

: De samvirkende Købmænd (Stadfæstet)

: De samvirkende Købmænd (Stadfæstet) 1 af 8 2008-03-03: De samvirkende Købmænd (Stadfæstet) K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 3. marts 2008 i sag 2007-14948: De Samvirkende Købmænd (juridisk konsulent Trine Busk-Jepsen)

Læs mere

Afslag på aktindsigt i elektronisk regneark. Internt dokument. Meraktindsigt

Afslag på aktindsigt i elektronisk regneark. Internt dokument. Meraktindsigt FOB 05.165 Afslag på aktindsigt i elektronisk regneark. Internt dokument. Meraktindsigt En redaktør bad Sundhedsstyrelsen om aktindsigt i et elektronisk regneark som styrelsen havde udarbejdet på grundlag

Læs mere

Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse om Odsherred Kommunes afgørelse om aktindsigt

Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse om Odsherred Kommunes afgørelse om aktindsigt Ankestyrelsens brev til en borger Henvendelse om Odsherred Kommunes afgørelse om aktindsigt 6. juni 2018 Odsherred Kommune har den 7. marts 2018 på din foranledning indbagt en sag for Ankestyrelsen om

Læs mere

Ekstrahering af oplysninger i interne dokumenter. Meraktindsigt. 27. oktober 2014

Ekstrahering af oplysninger i interne dokumenter. Meraktindsigt. 27. oktober 2014 2014-29 Ekstrahering af oplysninger i interne dokumenter. Meraktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Transportministeriet havde givet afslag på aktindsigt i to dokumenter (to forelæggelsessider

Læs mere

: DBC Medier as mod Konkurrencerådet (Stadfæstet)

: DBC Medier as mod Konkurrencerådet (Stadfæstet) 1 af 9 2005-06-21: DBC Medier as mod Konkurrencerådet (Stadfæstet) K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2005 i sag 2005-0002387: DBC Medier as (advokat Olaf Koktvedgaard ved advokat

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger

Statsforvaltningens brev til en borger Statsforvaltningens brev til en borger 2016-32751 Dato: 14-02-2017 Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har ved e-mail af 5. april 2016 meddelt Region Midtjylland, at du ønsker at klage over

Læs mere

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Udtalelse Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Resumé 22. oktober 2018 Skatteministeriet havde ad flere omgange givet delvist afslag på aktindsigt til

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. maj 2016 (2016-1732). Udtalelse fra myndigheds advokat

Læs mere

Udskriftsdato: 24. januar 2017 (Gældende)

Udskriftsdato: 24. januar 2017 (Gældende) Myndighed: Folketingets Ombudsmand Underskriftsdato: 20. februar 2015 Udskriftsdato: 24. januar 2017 (Gældende) Afslag fra Justitsministeriet på aktindsigt i dokumenter udvekslet mellem ministerier og

Læs mere

Statsforvaltningens brev til journalist: Henvendelse vedrørende retten til aktindsigt i mødereferater

Statsforvaltningens brev til journalist: Henvendelse vedrørende retten til aktindsigt i mødereferater 2015-14326 Ikke hjemmel til med den anførte begrundelse, at afslå aktindsigt i oplysninger vedrørende forebyggelse af radikalisering efter offentlighedslovens 33, nr. 1. Statsforvaltningens brev til journalist:

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere

Ret til aktindsigt i lægekonsulents navn, også mens sagen verserer

Ret til aktindsigt i lægekonsulents navn, også mens sagen verserer Ret til aktindsigt i lægekonsulents navn, også mens sagen verserer En partsrepræsentant i en sag hos Ankestyrelsen klagede til ombudsmanden over at Ankestyrelsen havde givet afslag på at få oplyst navnet

Læs mere

Odense og Co er et partnerskab mellem Odense Kommune, det private erhvervsliv og offentlige institutioner.

Odense og Co er et partnerskab mellem Odense Kommune, det private erhvervsliv og offentlige institutioner. Statsforvaltningens brev til en borger 2016-53180 Dato: 14-03-2017 Tilsynet Henvendelse vedrørende Odense Kommune om aktindsigt Du har den 3. juli 2016 meddelt Odense Kommune, at du ønsker at påklage kommunens

Læs mere

Afgørelse - Klage over Energitilsynets afgørelse af 30. april 2013 om delvist afslag på aktindsigt

Afgørelse - Klage over Energitilsynets afgørelse af 30. april 2013 om delvist afslag på aktindsigt Allerød Kommune Teknik & Drift Bjarkesvej 2 3450 Allerød Sendt pr. e-mail til kommunen@alleroed.dk og flemming.kjolstadlarsen@alleroed.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade

Læs mere

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat:

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningen Syddanmark har den 1. oktober 2010 modtaget din anmodning om genoptagelse af statsforvaltningens afgørelse af 28. september

Læs mere

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges.

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges. 2012-2. Aktindsigt i sag om udlevering til udenlandsk myndighed afgøres efter retsplejelovens regler En journalist klagede til ombudsmanden over Justitsministeriets afslag på aktindsigt i ministeriets

Læs mere

Ombudsmanden henstillede til ministeriet at genoptage sagen for i lyset af det anførte at overveje ekstrahering fra det interne dokument.

Ombudsmanden henstillede til ministeriet at genoptage sagen for i lyset af det anførte at overveje ekstrahering fra det interne dokument. 2017-20 Delvis aktindsigt i miljøoplysninger i ministers interne talepapir En journalist klagede til ombudsmanden over, at Miljø- og Fødevareministeriet havde givet afslag på aktindsigt i ministerens talepapir

Læs mere

Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse

Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse 17-4. Forvaltningsret 11241.2 114.3 1.4 1.5 13.1. Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse Udenrigsministeriet imødekom delvis en journalists anmodning om indsigt i ministeriets

Læs mere

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde FOB 2019-14 Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde ved gennemførelse af ekstrahering Resumé En intern e-mail i Udlændinge- og Integrationsministeriet indeholdt

Læs mere

Henvendelse vedrørende Frederikssund Kommune om aktindsigt

Henvendelse vedrørende Frederikssund Kommune om aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til Frederikssund Kommune Henvendelse vedrørende Frederikssund Kommune om aktindsigt 17. august 2018 Frederikssund Kommune har den 30. januar 2018 indbragt Lokalavisens klage over

Læs mere

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet Ankestyrelsens brev til en borger Dato: 12-06-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt Slagelse Kommune har den 1. juli 2016 fremsendt en klage af 20. juni 2016

Læs mere

Ekstraheringspligtige oplysninger. Ankestyrelsens brev til en journalist fra et nyhedsmedie:

Ekstraheringspligtige oplysninger. Ankestyrelsens brev til en journalist fra et nyhedsmedie: Ekstraheringspligtige oplysninger. Ankestyrelsens brev til en journalist fra et nyhedsmedie: Henvendelse vedrørende Region Syddanmark I forlængelse af Ankestyrelsens udtalelse af 1. december 2017 har Region

Læs mere

Advokat A klagede ved skrivelse af 1. marts 2010 på vegne af K klaget over afslaget.

Advokat A klagede ved skrivelse af 1. marts 2010 på vegne af K klaget over afslaget. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. november 2011 (J.nr. 2011-0023622).

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende delvist afslag på aktindsigt fra Guldborgsund Kommune

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende delvist afslag på aktindsigt fra Guldborgsund Kommune 2015-11863 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 01-12- 2015 Henvendelse vedrørende delvist afslag på aktindsigt fra Guldborgsund Kommune Ved e-mails af 2. og 5. februar 2015 har du til Guldborgsund

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en redegørelse af 26. marts 2009 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en redegørelse af 26. marts 2009 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 31. august 2009 (J.nr. 2009-0018812) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 samt offentlighedsloven 14. (Lise Høgh, Suzanne Helsteen og Steen Mejer ) Ved

Læs mere

2001-01-16: DVS Entertainment I/S mod Konkurrencerådet

2001-01-16: DVS Entertainment I/S mod Konkurrencerådet 2001-01-16: DVS Entertainment I/S mod Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den16. januar 2001 i sag j.nr. 00-166.783 DVS Entertainment I/S (advokat Merete Clausen) mod Konkurrencerådet

Læs mere

Afslag på aktindsigt i intern i Udlændinge- og Integrationsministeriet

Afslag på aktindsigt i intern  i Udlændinge- og Integrationsministeriet Radio24syv Att.: Jeppe Findalen Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V Sendt til jetf@radio24syv.dk Afslag på aktindsigt i intern e-mail i Udlændinge- og Integrationsministeriet Jeg har nu foretaget

Læs mere

Henvendelse vedrørende Ballerup Kommune om aktindsigt

Henvendelse vedrørende Ballerup Kommune om aktindsigt Ankestyrelsens brev til en borger 2016-90922 Dato: 06-12-2017 Henvendelse vedrørende Ballerup Kommune om aktindsigt Du har den 9. november 2016 anmodet Ballerup Kommune om at indbringe kommunens afgørelse

Læs mere

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det efter sagens oplysninger kan lægges til grund, at kommunen har fremfundet de sager, som det

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Ikke aktindsigt i oplysninger om dronningens tildeling af storkorset til kongen af Bahrain. 15. oktober 2012

Ikke aktindsigt i oplysninger om dronningens tildeling af storkorset til kongen af Bahrain. 15. oktober 2012 2012-16 Ikke aktindsigt i oplysninger om dronningens tildeling af storkorset til kongen af Bahrain En journalist klagede over, at Udenrigsministeriet havde afslået aktindsigt i korrespondance mellem kongehuset

Læs mere

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt [XXX] Afgørelsen er fremsendt pr. e-mail til adressen: [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

2002-06-17: Tandlæge Flemming Harder

2002-06-17: Tandlæge Flemming Harder 2002-06-17: Tandlæge Flemming Harder K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. juni 2002 i sag 01-172.007 Tandlæge Flemming Harder (advokat Knud Lundblad) mod Konkurrencerådet (fuldmægtig

Læs mere

Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed.

Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed. Kendelse af 22. februar 1996. 95-93.584. Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed. Bank- og sparekasselovens

Læs mere

RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V

RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V Klage over Energistyrelsens afgørelse af 16. oktober 2008 vedrørende delvis afslag på aktindsigt i ansøgninger om udvidelse/fornyelse af forbrændingskapacitet

Læs mere

Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn genoptog sagen i lyset af ombudsmandens høring og imødekom aktindsigtsanmodningen fuldt ud.

Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn genoptog sagen i lyset af ombudsmandens høring og imødekom aktindsigtsanmodningen fuldt ud. 2017-24 Afgørelser vedrørende en læge, der havde fået kritik af Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn, kunne ikke undtages fra aktindsigt 17. juli 2017 En borger klagede til ombudsmanden over, at Sundhedsvæsenets

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. april 2016 (2016-2441). K ikke anset som part og anmodning

Læs mere

Udskriftsdato: 20. marts 2017 (Gældende)

Udskriftsdato: 20. marts 2017 (Gældende) Myndighed: Underskriftsdato: 19. juni 2015 Folketingets Ombudsmand Udskriftsdato: 20. marts 2017 (Gældende) Justitsministeriet var berettiget til at afslå aktindsigt i dokumenter vedrørende Grimhøjmoskeen.

Læs mere

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport.

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Kendelse af 4. juni 1996. 94-69.159. Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Lov om Københavns Fondsbørs 16, stk. 1. Forvaltningslovens 10

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27. juni 2019 i sag nr. KL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27. juni 2019 i sag nr. KL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27. juni 2019 i sag nr. KL-8-2018 Tryg Forsikring A/S (advokat Jesper Fabricius) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (chefkonsulent Gunvor Harbo Valerius)

Læs mere

VELFUNGERENDE MARKEDER

VELFUNGERENDE MARKEDER VELFUNGERENDE MARKEDER 29 2019 AKTINDSIGT I KONKURRENCESAGER KENDELSER 2018 De forvaltningsretlige regler og principper på konkurrenceområdet skal bl.a. medvirke til at sikre virksomhedernes retssikkerhed,

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune. [XX]s anmodning om aktindsigt (kommunens sagsnr. [sagsnr. udeladt af Ankestyrelsen])

Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune. [XX]s anmodning om aktindsigt (kommunens sagsnr. [sagsnr. udeladt af Ankestyrelsen]) Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune [XX]s anmodning om aktindsigt (kommunens sagsnr. [sagsnr. udeladt af Ankestyrelsen]) 19. september 2018 [XX] har den 1. august 2018 klaget til Ankestyrelsen over

Læs mere

Henvendelse vedrørende aktindsigt

Henvendelse vedrørende aktindsigt 2014-221623 Dato: 10-06- 2015 Henvendelse vedrørende aktindsigt Skolelederen på skolen har den 19. juni 2014 på din foranledning indbragt en sag for Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens

Læs mere

Ankestyrelsens brev til en borger

Ankestyrelsens brev til en borger Ankestyrelsens brev til en borger 2017-80287 Dato: 12-01-2018 Henvendelse vedrørende Lolland Kommunes afgørelsen om delvis aktindsigt Du har den 29. oktober 2017 klaget over Lolland Kommunes afgørelse

Læs mere

FOB Finansministeriet kunne undtage miljøoplysninger fra aktindsigt i korrespondance

FOB Finansministeriet kunne undtage miljøoplysninger fra aktindsigt i korrespondance FOB 2019-20 Finansministeriet kunne undtage miljøoplysninger fra aktindsigt i korrespondance om solceller Resumé Finansministeriet undtog i en afgørelse til en journalist en række oplysninger fra aktindsigt

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse i sagen: Henvendelse vedrørende Billund Kommune

Statsforvaltningens udtalelse i sagen: Henvendelse vedrørende Billund Kommune 2016-43793 Juridisk notat om retsvirkningerne af en tinglyst deklaration om forkøbsret undtaget fra retten til aktindsigt i medfør af offentlighedslovens 27, nr. 4. Statsforvaltningens udtalelse i sagen:

Læs mere

Henvendelse vedrørende Sorø Kommune om aktindsigt

Henvendelse vedrørende Sorø Kommune om aktindsigt Udtalelse til Sorø Kommune om aktindsigt Henvendelse vedrørende Sorø Kommune om aktindsigt 21. november 2018 [A] har den 18. september 2018 på vegne af [B] klaget til Sorø Kommune over kommunens afgørelse

Læs mere

Sagens omstændigheder: Om sagens faktiske omstændigheder har Finanstilsynet i anledning af klagen udtalt den 24. juni 2002:

Sagens omstændigheder: Om sagens faktiske omstændigheder har Finanstilsynet i anledning af klagen udtalt den 24. juni 2002: Kendelse af 24. april 2003. 02-125.195. Sag hjemvist til Finanstilsynet til ekstrahering og udlevering til klager. (Suzanne Helsteen, Kjelde Mors og Ulla Staal) Advokat A har ved skrivelse af 23. maj 2002

Læs mere

Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven

Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven 2008-06-17. Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Allerød Kommune ikke var berettiget til at afslå anmodning om aktindsigt i dokumenter vedrørende

Læs mere

Det er efter Statsforvaltningens opfattelse ikke ganske klart, om din aktindsigtsanmodning

Det er efter Statsforvaltningens opfattelse ikke ganske klart, om din aktindsigtsanmodning 2016-66296 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 08-11-2016 Henvendelse vedrørende Vejle Kommunes afslag på aktindsigt Du har den 27. august 2016 anmodet Vejle Kommune om at indbringe kommunens

Læs mere

Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke

Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke Den indledende sagsbehandling i sager om udsættelse af straf mv. Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke En advokat klagede for en borger over at Direktoratet

Læs mere

Afslag på aktindsigt i ambassadeindberetning

Afslag på aktindsigt i ambassadeindberetning Afslag på aktindsigt i ambassadeindberetning Henstillet til justitsministeriet at undergive en sag, hvori der var meddelt afslag på aktindsigt i en ambassadeindberetning, en fornyet behandling med henblik

Læs mere

Aktindsigt efter offentlighedsloven - journalists aktindsigt i afslutningsrapporter

Aktindsigt efter offentlighedsloven - journalists aktindsigt i afslutningsrapporter - 1 Aktindsigt efter offentlighedsloven - journalists aktindsigt i afslutningsrapporter for SKAT s kontrolprojekter Landsskatterettens kendelse af 14/1 2016, jr. nr. 15-3022061, jf. tidligere Skatteankestyrelsens

Læs mere

1999-11-19: LK a/s ctr. Konkurrencerådet

1999-11-19: LK a/s ctr. Konkurrencerådet 1999-11-19: LK a/s ctr. Konkurrencerådet»År 1999, den 19. november 1999 afsagde Konkurrenceankenævnet i sagen j.nr. 98-194.449, LK a/s ctr. Konkurrencerådet, sålydende: 1. K E N D E L S E Ved skrivelse

Læs mere

Regler om betaling for aktindsigt. Statsforvaltningens svar på henvendelse fra borger: Henvendelse om betaling for aktindsigt

Regler om betaling for aktindsigt. Statsforvaltningens svar på henvendelse fra borger: Henvendelse om betaling for aktindsigt 2016-20263 Regler om betaling for aktindsigt Statsforvaltningens svar på henvendelse fra borger: Dato: 04-07-2016 Henvendelse om betaling for aktindsigt Du har den 28. februar og 3. marts 2016 rettet henvendelse

Læs mere

Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3

Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3 2011 5-4. Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3 Talsmanden for en gruppe indsatte i et statsfængsel klagede til Direktoratet for Kriminalforsorgen over en fast

Læs mere

artikel 96 eller artikel 97.

artikel 96 eller artikel 97. xxx xxx xxx 24. september 2001 Vedrørende Deres klage over Rigspolitiets afslag på indsigt i Schengen- Informationssystemet Datatilsynet Christians Brygge 28, 4. 1559 København V CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Københavns Kommune. Henvendelse om aktindsigt

Ankestyrelsens brev til Københavns Kommune. Henvendelse om aktindsigt Ankestyrelsens brev til Københavns Kommune Henvendelse om aktindsigt 22. februar 2019 Nyhedschefen hos [nyhedsmediet A] har den 11. januar 2019 klaget til Københavns Kommune over kommunens afgørelse af

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG JF UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 20. november 2008 blev af retten i sagen U 5 07 Viasat Broadcasting UK Ltd. (Advokat Simon Evers Hjelmborg ved advokat Michael Honoré) mod Konkurrencerådet

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 3. marts 2009 (J.nr. 2008-0017864) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Niels Bolt Jørgensen og Jan

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse af 9. juni 2009 til Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens udtalelse af 9. juni 2009 til Faaborg- Midtfyn Kommune Statsforvaltningens udtalelse af 9. juni 2009 til Faaborg- Midtfyn Kommune 0 9-0 6-2 0 0 9 T I L S Y N E T M E D K O M M U N E R N E I R E G I O N S Y D D A N M A R K Statsforvaltningen Syddanmark har

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2014-213751 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 10-06- 2015 Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har den 17. og 19. september 2014 oplyst Region Hovedstaden ved Rigshospitalet om, at

Læs mere

vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv.

vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv. vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv. Derudover bemærkes det, at nogle af de hensyn, som i forbindelse med sin vurdering af spørgsmålet om meroffentlighed

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det: Kendelse af 22. april 2008 (J.nr. 2007-0014802). Anmodning om aktindsigt i tilsynssager ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt Offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Lise Høgh

Læs mere

Retten til aktindsigt i opkald til alarmcentral. Statsforvaltningens brev til et nyhedsmedie:

Retten til aktindsigt i opkald til alarmcentral. Statsforvaltningens brev til et nyhedsmedie: 2016-33556 Retten til aktindsigt i opkald til alarmcentral Statsforvaltningens brev til et nyhedsmedie: Dato: 16-06-2016 Henvendelse vedrørende retten til aktindsigt i rapporter fra AMKvagt-centralens

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energitilsynet (j.nr. [XXX]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

KENDELSE. Resume af afgørelsen har påklaget Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 15. august 2018, hvor

KENDELSE. Resume af afgørelsen har påklaget Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse af 15. august 2018, hvor KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 24. oktober 2018 i sag nr. KL-4-2018 (selv) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (fuldmægtig Maiken Bruun) Resume af afgørelsen har påklaget Konkurrence-

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 2. september 2011 (J.nr. 2011-0024373)

Læs mere

Afslag på aktindsigt i telefonnotat om ministerielt høringsvar fra 2008

Afslag på aktindsigt i telefonnotat om ministerielt høringsvar fra 2008 Myndighed: Underskriftsdato: 6. juni 2016 Folketingets Ombudsmand Udskriftsdato: 25. februar 2017 (Gældende) Afslag på aktindsigt i telefonnotat om ministerielt høringsvar fra 2008 Svar til journalist

Læs mere

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011 2011 13-5 Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser En journalist klagede til ombudsmanden over Skatteministeriets afslag på aktindsigt i oplysninger om ni rejser som ansatte i SKAT havde foretaget.

Læs mere

Statsforvaltningen lægger til grund, at kommunens afgørelse er truffet i medfør af offentlighedslovens 23, stk. 1, nr. 1, om interne dokumenter.

Statsforvaltningen lægger til grund, at kommunens afgørelse er truffet i medfør af offentlighedslovens 23, stk. 1, nr. 1, om interne dokumenter. Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 21-10-2016 Henvendelse vedrørende aktindsigt Du har den 12. august 2016 på vegne af massemediet rettet henvendelse til Statsforvaltningen, som i medfør

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 5/2019 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4. oktober 2018 og

Læs mere

Henvendelse vedrørende Hedensted Kommune om aktindsigt

Henvendelse vedrørende Hedensted Kommune om aktindsigt Ankestyrelsens brev til Hedensted Kommune Henvendelse vedrørende Hedensted Kommune om aktindsigt 22. juni 2018 Hedensted Kommune har den 9. maj 2018 indbragt en borgers klage over kommunens afgørelse af

Læs mere

Afslag på aktindsigt, fordi kravet om angivelse af tema ikke var opfyldt

Afslag på aktindsigt, fordi kravet om angivelse af tema ikke var opfyldt 2018-24 Afslag på aktindsigt, fordi kravet om angivelse af tema ikke var opfyldt En journalist havde anmodet Statsministeriet om aktindsigt i eventuelle e- mails vedrørende ministerielle anliggender, som

Læs mere

Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 24. juli 2008 til en borger

Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 24. juli 2008 til en borger Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 24. juli 2008 til en borger 24-07- 2008 Vedr. Deres henvendelse om aktindsigt TILSYNET Statsforvaltningen Midtjylland har den 31. marts 2008 modtaget Deres henvendelse

Læs mere

Udtalelse om afslag på aktindsigt i medfør af offentlighedslovens 9, stk. 2, nr. 1, om uforholdsmæssigt ressourceforbrug

Udtalelse om afslag på aktindsigt i medfør af offentlighedslovens 9, stk. 2, nr. 1, om uforholdsmæssigt ressourceforbrug 2016-62190 Udtalelse om afslag på aktindsigt i medfør af offentlighedslovens 9, stk. 2, nr. 1, om uforholdsmæssigt ressourceforbrug Statsforvaltningen har på baggrund af en henvendelse fra en borger vejledende

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende Sønderborg Kommunes afgørelse om delvis aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende Sønderborg Kommunes afgørelse om delvis aktindsigt 2016-22035 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 01-06-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende Sønderborg Kommunes afgørelse om delvis aktindsigt Du har som journalist på JydskeVestKysten den 7.

Læs mere

Henvendelsen af 13. januar 2009 blev besvaret med e-mail af 16. januar 2009, hvori Finanstilsynet fastholdt afslaget på aktindsigt.

Henvendelsen af 13. januar 2009 blev besvaret med e-mail af 16. januar 2009, hvori Finanstilsynet fastholdt afslaget på aktindsigt. Kendelse af 19. juni 2009 (J.nr. 2009-0018724) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 og offentlighedslovens 14. (Anders Hjulmand, Suzanne Helsteen og Jan Uffe

Læs mere

Aktindsigt i lovsag. Ekstrahering af oplysninger om udenlandsk ret. 30. juni 2009

Aktindsigt i lovsag. Ekstrahering af oplysninger om udenlandsk ret. 30. juni 2009 2009 1-2 Aktindsigt i lovsag Ekstrahering af oplysninger om udenlandsk ret Et forbund bad Beskæftigelsesministeriet om aktindsigt i to lovsager og tilhørende aktlister. Begge sager drejede sig om ændring

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-029 og VFL-2013-023. Forsyning Helsingør Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume Forsyningssekretariatet har

Læs mere