Ugebrev 40 Indskolingen 2014



Relaterede dokumenter
Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 48 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 23 Indskolingen 2015

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 36 Indskolingen 2014

Ugebrev 9 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen September 2013

Ugebrev 49 Indskolingen 2014

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Første rigtige skoleuge for hele indskolingen er gået, og vi synes, vi er kommet godt fra start:-)

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Ugebrev 36 Indskolingen 2015

Ugebrev 43 Indskolingen 2015

MultiBultiFag: Torsdage uge 48-6

Ugebrev 17 Indskolingen 2015

Ugebrev 4 Indskolingen 2016

Ugebrev 10 Indskolingen 2015

Vallekilde-Hørve Friskole.

Ugebrev 3 Indskolingen 2015

Ugebrev 12 Indskolingen 2015

Ugebrev 13 Indskolingen 2015

Ugebrev 39 Indskolingen 2015

UGEBREV nr. 77 uge 24

Ugebrev 48 Indskolingen 2015

UGEBREV nr. 58 uge 02

Vallekilde-Hørve Friskole.

UGEBREV nr. 54 uge 48

Ugebrev 11 Indskolingen 2015

Ugebrev 46 Indskolingen 2015

Ugebrev 34 Indskolingen 2015

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Madpolitik i overbygningen.

Influenza Der har godt nok været rigtig mange syge børn i denne uge, hvor influenzaen har hærget. Vi håber I alle sammen bliver raske til næste uge.

UGEBREV nr. 79 uge 26

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

UGEBREV nr. 23 uge 5 Årgang 7

Ugebrev 50 Indskolingen 2015

UGEBREV nr. 20 uge 3 Årgang 8

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17.

Transskription af interview Jette

UGEBREV nr. 31 uge 15

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen.

UGEBREV nr. 19 uge 2 Årgang 8

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole.

UGEBREV nr. 10 uge 43 Årgang 8

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREVET. Glemt tøj fjernes efter vinterferien! Tjek om du har noget liggende. Vi sender det til velgørenhed lige efter vinterferien.

Krone 1 s evaluering af pejlemærket SPROGINDSATSEN muligheder gennem sprog

UGEBREV nr. 12 uge 45 Årgang 8

Ugebrev 26 Indskolingen 2015

Fredag d. 9 /5 er det Rævenes tur til at komme i springhallen - afgang fra Frits 12.30

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

Tidligere elever fortæller:

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3

I så fald vil jeg gerne have info herom.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Aktuelt. Godt Nytår! Forældrerengøringen starter også op igen. Følgende forældre står for rengøringen den kommende periode:

Fredagsbrev uge 37. Kære forældre

Bilag 2: Interviewguide

Dyslexie, en skrifttype for ordblinde

samt Trine Ann Charlotte Wittrup fra skolebestyrelsen (se kontakt oplysninger under skolebestyrelsen)

Vallekilde-Hørve Friskole.

UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 8

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

Ugebrev 44 Indskolingen 2015

Vallekilde-Hørve Friskole.

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

Børnene opfordres til at henvende sig til en voksen, de har tillid til, hvis de mener, at andre (børn som voksne) ikke overholder aftalerne.

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T

Vallekilde-Hørve Friskole.

Hold øje uge 4. (Kælkebakken mangler lidt og det er ikke kulde ) Må I alle få en god fest og weekend.

Skolenyt uge 46

Aktuelt. Rengøring i den kommende periode er skånsom overfor forældre: 3. maj Betalt rengøring. 10. maj Betalt rengøring

Uge 14. Kære forældre i 2. klasse. Uge 13. Ugeskema:

Fredagsbrev. Århus Friskole d. 8. januar Velkommen tilbage i skole!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

UGEBREV nr. 44 uge 37

UGEBREV nr. 11 uge 44

Uge 43. Kære forældre i 3. klasse. Diverse: Uge 36:

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 8. Nyhedsbrev uge FILUREN laver en heks til byens Sankt Hans-bål...

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Vallekilde-Hørve Friskole.

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 4 7. Lemming d.24 november Kære børn og forældre!

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Hold Øje uge 44. En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje.

Transkript:

Ugebrev 40 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Den kommende uge er, som I kan læse i fredagsbrevet PMU uge. Overskriften er Danske sange, og vi skal arbejde med dette på mange forskellige måder. Vi skal arbejde sammen med makkerklasserne, så det bliver altså en helt anderledes uge. Mødetiden er hele ugen 8-13. Vi håber, at se rigtigt mange af jer til Friskolernes dag lørdag d. 4. oktober, her vil der være en god mulighed for at se, hvad der er arbejdet med i ugens løb. Bedsteforældre, naboer og alle andre interesserede er også meget velkomne denne dag. Tak for hjælpen med indsamlingen af toilet- og køkkenrullerør, dem er vi velforsynede med nu. Til gengæld vil jeg nu gerne efterlyse store (1½ eller 2 liters) kvadratiske juicekartoner. På indskolingens vegne Bodil Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 39 Emil C Silje Søren 40 Kamille Alberte Tilde

Info fra grupperne: Børnehaveklassen: I ugen der gik, var der lidt forskellige færdiggørelser af selvportrætter og plakater der blev klaret. Nu er alt hængt op, så I også kan glæde jer over resultaterne. Derudover kom vi rigtigt godt i gang med vores små rimhistorier om hinanden. Dette fortsætter vi med i ugen efter PMU og lige inden efterårsferien, så vi kan nå at blive færdige med rimbogen i den uge. Lektien hjemme er altså stadigvæk at lave lidt forskellige små rimhistorier om kammeraterne i klassen. I må meget gerne hjælpe børnene med at skrive dem ned på et papir. I øvrigt var børnene meget opmærksomme på bogstaver i denne uge, så vi brugte lidt ekstra tid på, at finde ens bogstaver og endelser på tavlen. Jeg strammede også kravene til det der skal laves i logbogen, så nu skal de hver dag udover at tegne, også skrive i deres logbog. -Det holdt hårdt for nogle i de første dage, men det går fremad for alle, og det er bare en super god træning. I den kommende uge skal vi arbejde sammen med 5. klasse. Vi skal arbejde med sangene Hist hvor vejen slår en bugt og Jeg ved hvor der findes en have så skøn. Henrik og jeg glæder os til en kreativ uge, hvor vi bl.a. skal fremstille billeder der illustrerer de to sange og vi har valgt fire forskellige teknikker til dette. Derudover skal der laves en vægordbog, sangene skal synges, der skal skrives sommerrim og citater, broderes m.m.. Altså en helt anderledes uge med en noget anden struktur end den jeres børn kender. Jeg er sikker på, at makkerne vil hjælpe godt på vej, og vi skal være i vores eget lokale, så det bliver helt sikkert godt. Husk, at det er vigtigt med tøj, der kan tåle lidt maling og lim og andet der kan give pletter også i denne ugej Husk også skole/hjemsamtalerne i den kommende tid. Jeg regner med, at børnene er med til samtalen. God weekend Kærlig hilsen Bodil 1. klasse: Kære forældre i 1. klasse. PMU-uge I denne uge har vi PMU-uge sammen med 6. kl. Her skal vi arbejde med sange, som er knyttet til en årstid. 1. og 6. kl. skal arbejde med efterår og sangen Marken er mejet. Vi har fået følgende opgave:

Sangen skal synges Anna Karina underviser os på onsdag Sangen skal omskrives til nudansk Sangen skal omsættes til et produkt som kan udstilles Derfor har vi besluttet at arbejde i tre retninger: 1. Filmprojekt med Palle. Her skal to grupper lave film med udgangspunkt i sangen. 2. Avisprojekt med Mads. En gruppe som laver en (lille) avis som undersøger forskellige ting med udgangspunkt i sangen. 3. Pr-projekt med Mads. En gruppe som laver diverse reklame for vores projekter. I kan læse mere om PMU-ugen i fredagsbrevet. Ugen der er gået: Vi har haft en rigtig god uge. Der er efterhånden kommet en dejlig ro i klassen, og vi når mere når vi arbejder dejligt! Vores trafiktælleprojekt er afsluttet. Vi kan berette om store overraskelser for alle skoler. Vi tog udgangspunkt i resultatet fra skolen i Vanløse som talte på Jyllingevej. De måtte dele sig op i grupper. Simpelthen fordi der var så meget trafik at de ikke kunne tælle det samlet. Derfor fik vi resultater for både ind- og udgående trafik. Der var stor forskel. Hvor der i Vallekilde samlet kom 38 transportmidler forbi på 15 min. var der 881 i Vanløse. Det medførte en god snak om forskellene på land og by. Skolen i Vanløse havde skrevet og spurgt hvorfor der ikke kom nogen hestevogne forbi, og vi har skrevet pænt tilbage at vi såmænd også har biler i OdsherredJ Det er ikke alle som har lavet kapitlet i matematikbogen. I så fald er der et kryds ud for den enkelte opgave. Disse skal laves hjemme. I torsdags havde vi en ændring i skemaet. Her var vi sammen med børnehaveklassen. Vi så filmatiseringen af Tigre og Tatoveringer. En bog vi har læst som et bud på et moderne eventyr. Liste over apps og diverse hjemmesider: Som aftalt på forældremødet har jeg uploadet dokumentet med lister over apps og hjemmesider. Det er en liste som er udbygget gennem årerne. Derfor vil der være sider som er flyttet, udgået eller ændret. God weekend Mads 2. klasse: I denne uge har vi arbejdet en del med tillægsord. Både i bogen (pirana) men også sammen med 1. klasse. Vi læste en tekst som manglede alle tillægsordene og de fleste måtte hurtigt sande, at teksten blev lidt flad og kedelig af det. Derefter satte vi sammen tillægsord ind som vi synes passede til teksten. Vi læste den rigtige tekst op, som i øvrigt var skrevet af en forfatter som var kåret som verdens bedste, og fandt ud af, at der faktisk var en del tillægsord som var de samme. Teksten var skrevet af J. K. Rowling og det var starten på en af Harry Potter bøgerne. De fleste børn var overraskede og stolte over, at de kunne finde på de samme ord som verdens bedste forfatter. Vi er i Pirana- bogen nået til og med side 6.

I næste uge er det PMU-uge. Vi er sammen med vores makkerklasse (7. klasse) og vi skal på forskellige kreative måder arbejde med sangen: Hvem sidder der bag skærmen (Jens Vejmand). Vi skal bl. a. lave sangen om til nudansk, bygge en realsize vejmand af hønsenet og papmache, bygge et gammelt landskab med en vej af hjemmehuggede sten, synge sangen og spille rytmen, lave en væg avis og meget mere. Det bliver en spændene uge som både Lotte og jeg glæder os meget til. NB! Vi får brug for hjælp til et par ting som børnene meget gerne må tage med hjemmefra: En hammer til at lave rytme. Gamle aviser til papmache. På forhånd tak! Husk skole/hjem samtaler på tirsdag. Go weekend Thomas 3. klasse: I denne uge har vi igen brugt meget tid på at snakke om, hvordan vi er sammen med hinanden. At det er vigtigt det er på en måde, så alle synes det er rart. At det er vigtigt, at man tænker sig godt om, inden man lige fyrer en smart bemærkning af. Det er svært, og det går galt indimellem! Vi fortsætter snakken i klassen, og hver dag starter vi med at minde om, at de alle sammen skal huske at tale ordentligt til ALLE! Nogle udtrykker, at de bliver rigtig kede af det, når der bliver talt grimt til dem. Det anerkender vi selvfølgelig og beder dem huske følelsen, når de selv er lige ved at sige noget mindre pænt til en kammerat. Vi har også fået læst en masse, prøvet at skrive en meget svær skrifttype, ( a la Kalligrafi), arbejdet i Pirana bogen, vores anden danskbog (den der er på skolen, og som de bare kan arbejde løs i) OG snakket om ord der er svære at stave. Vi har faktisk nået rigtig meget. I Multibultifag har vi måtte ændret lidt på det. Det har vist sig, at ting vi troede vi kunne nå på 1/2 modul, ikke fungerer tilfredsstillende. Derfor har klassen i det næste stykke tid ikke Thomas om tirsdagen i Udeliv, men Skrivning/Dekoskrift med mig i hele modulet. Om torsdagen vil de i den næste tid kun have Bodil til Krop/Kost. I får besked når vi bytter (til tirsdag Udeliv m. Thomas, torsdag Sang/Engelsk med mig). I næste uge har vi PMU uge (læs mere i starten af ugebrevet og i Fredagsbrevet), og vi skal være sammen med vores makkerklasse (8. klasse). Emnet er Den Danske Sang, og vi har underemnet VINTER. Vi skal arbejde med rigtig mange forskellige ting bl.a. lave digte, male akvarel, rappe (ikke som en and, men synge) og dramatisere. Pauline og jeg er sikker på vi får en super uge sammen! Der skal ikke afleveres fredagshistorie! Rigtig god weekend. Kærlig hilsen Anne

2./3. klasse fælles: Dansk: 2. klasse har læst og læst - så meget, at både mit og Marias hold er færdige med den første bog. Det er en rigtig god ide, at få børnene til at pege på de ord de læser. Vi har fælles snakket om ordene SAGDE, HAVDE, MEGET, NOGLE, NOGEN, NOGET. Jeg skrev ordene på tavlen, og udtalte ordene helt som de staves, og vi snakkede om hvorfor de er svære. Børnene skrev ordene på ryggen af hinanden, og så skulle de mærke/gætte hvilket ord det var. Mit læsehold har også svært ved ordene DER, DEN, DET. De læser starten og gætter - alt for tit med forkert udfald. Vi har snakket om, at det er super vigtigt, de læser udlyden! I må meget gerne øve de ord med dem hjemme, så de kan få helt styr på dem! I tirsdags skrev vi diktat. De fik dem retur efter jeg havde rettet dem. De er i diktatmappen sammen med den næste diktat, der IKKE er til næste uge (selvom det står på diktaten. Jeg havde glemt alt om PMU ugen, da jeg lavede diktaten), men uge 41. Husk dem på, at de skal øve! Vi blev færdige med 40'erne emnet i 2. klasse, og de har virkelig taget 'bytteriet' af glansbilleder m.m. til sig. Dejligt at se og høre. Anne. Matematik: 2. klasse: Tiden er fløjet af sted i denne uge så, vi er stadig nået til og med side 17 i Kolorit.. 3. klasse: Vi er nået til og med side 7 i Kolorit..