DAKOFAs handlingsplan for 2008/2009, som vedtaget på generalforsamlingen den 25. september 2008 i Vejle

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAKOFAs handlingsplan for 2008/2009, som vedtaget på generalforsamlingen den 25. september 2008 i Vejle"

Transkript

1 DAKOFAs handlingsplan for 2008/2009, som vedtaget på generalforsamlingen den 25. september 2008 i Vejle Handlingsplanen er som de foregående år opdelt i en faglig og en organisatorisk plan, og det forudsættes, at tilrettelæggelse og gennemførelse af konferencer fortsat vil være en kerneydelse for DAKOFA. A: Faglig handlingsplan: Nedenfor opridses en række emner, som forventes at blive aktuelle i planperioden, og som foreslås taget op på konferencer, seminarer og workshops samt ikke mindst møderne i DAKOFAs arbejdsudvalg, ligesom de skal formidles via hjemmesiden (som nyheder, evt. løbende opsamlet i relevante portaler): Affaldsdirektivet EU's nye affaldsdirektivet forhandledes færdigt i forsommeren 2008, og der forventes et stort informationsbehov om resultaterne og deres konsekvenser for dansk affaldshåndtering. Udmøntes i konference(r) og løbende opdatering af portalen vedr. affaldsrammedirektivet, samt løbende orientering/diskussion på arbejdsudvalgsmøder. IPPC-direktivet IPPC-direktivets revision, herunder optagelse af forbrændingsdirektivet i dette, fortsætter i planperioden, og specielt spørgsmålet om BREF-noternes status i f.t. godkendelsespraksis vil blive central i den forbindelse. En nærmere analyse af specielt BREF-noten vedr. affaldsindustrien er påkrævet (hvad vil det konkret betyde, hvis godkendelsesmyndighederne skal holde sig snært til BREF-noten i f.m. godkendelse af affaldsbehandlingsanlæg), og de nærmere konsekvenser af, at de BATrelaterede emissionsværdier fra BREF-noten vedr. forbrænding foreslås gjort til grænseværdier, skal vurderes og formidles. Udmøntes i (indlæg på) konference(r) og løbende opdatering af portalen vedr. IPPCdirektivet, samt løbende orientering/diskussion på relevante arbejdsudvalgsmøder. Jord (jorddirektivet samt områdeklassificering) EU-kommissionens forslag til jorddirektiv forventes videreforhandlet i planperioden, hvilket skal overvåges og formidles. Den danske områdeklassificering af lettere forurenet jord forventes at gå ind i en fase med udelukkelse af ikke-forurenede arealer, hvilket fastlægges i kommunale regulativer. Jordstyringen i kølvandet på områdeklassificeringen er stadig under opbygning, og forudsætter ligesom den igangværende områdeklassificering fortsat formidling.

2 2 Udmøntes i konference(r) og løbende opdatering af portalerne vedr. hhv. jord-direktivet og områdeklassificering, samt løbende orientering/diskussion på relevante arbejdsudvalgsmøder. Desuden foreslås det elektroniske netværk vedr. områdeklassificering og jordstyring opgraderet i planperiodens løb evt. med understøttende funktioner via groupcare eller tilsvarende facilitet. Affaldsreformen Affaldsreformens første del forventes udmøntet pr (herunder nye standardregulativer og frisættelse af det genanvendelige erhvervsaffald samt åbning af genbrugspladser for erhverv). Alle disse aspekter forventes at udløse et stort informations- og debatbehov, herunder afholdelse af konference(r) og evt. seminarer, ligesom arbejdsudvalgene må forventes at tage reformen op til debat. Portalen vedr. affaldsreformen skal løbende ajourføres. Reformens del II (selskabsmæssig udskillelse og ny affaldsdatabase) forventes gennemført frem mod , hvilket også vil udløse formidlings- og informationsbehov i planperioden. Affaldsafgiften til debat Skatteministeren har erklæret sig villig til at underkaste affaldsafgiften en revision, i første omgang m.h.p. at løse problemet med slam, der transporteres ud af landet til forbrænding, men også skattekommissionen må forventes at inddrage affaldsafgiften i sine overvejelser. Der vil blive et behov for at formidle eventuelle out puts fra skatteministeriet, ligesom der formentlig vil opstå behov for debat af, hvordan affaldsafgiften mest hensigtsmæssigt kan tilrettelægges (som input til skattekommissionen). Udmøntes i konference(r) og løbende opdatering af portalen vedr. affaldsafgifter (refererer i dag blot til gældende afgifter), samt løbende orientering/diskussion på relevante arbejdsudvalgsmøder. Batteriordninger Regeringen fik i foråret 2008 vedtaget en ændring af MBL, som danner basis for implementering af batteridirektivet i dansk ret. Det er efterfølgende besluttet at gennemføre implementeringen i to faser, således implementeres markedsføringskravene pr og resten (producentansvar og indsamlingskrav m.v.) pr Det vil kræve informationsaktiviteter ikke mindst i form af konference med præsentation af de nye regler samt tekniske løsninger på disse, ligesom det sandsynligvis vil blive aktuelt at oprette en ny portal om batterier og batteriindsamling på DAKOFAs hjemmeside. Der ud over forventes specielt arbejdsudvalget for genanvendelse at tage batterispørgsmålet op, idet der fastsættes krav til indsamling og genanvendelse af en vis del af de markedsførte batterier.

3 3 Energiaftalen (affaldet under stigende energipres) Regeringens energipolitiske udspil resulterede i februar 2008 i en aftale mellem regeringen og et flertal af folketingets partier, som udmøntedes i konkrete lovforslag, der blev vedtaget i foråret 2008, og som må forventes yderligere udmøntet i detail-regler i planperioden. Der er fortsat tale om overførsel af affald til centrale, kulfyrede kraftværker, og der forventes i planperioden at blive et fortsat og stigende behov for formidling af lovgivningen og dens konsekvenser for den øvrige affaldshåndtering. Udmøntes i konference(r) og løbende opdatering af portalen vedr. affald & klima, samt løbende orientering/diskussion på relevante arbejdsudvalgsmøder (specielt forbrændings- og genanvendelsesudvalgenes møder). Rammebetingelser for den kommende nationale affaldsplan Regeringen meldte i november 2007 i sit nye regeringsgrundlag (efter Folketingsvalget), at arbejdet med den næste, nationale affaldsstrategi (først) vil blive afsluttet med udgangen af 2009, idet miljøministeren efterfølgende (juni 2008) meddelte, at fristen for udarbejdelse af kommunale affaldsplaner er udsat til ikrafttræden , idet der inden udgangen af 2008 vil blive udarbejdet en første etape af regeringens affaldsstrategi, der kan tjene som grundlag for de kommunale planer. Der vil derfor i planperioden være behov for en formidling af 1. etape af affaldsstrategien samt en kortlægning og formidling af rammebetingelserne for 2. etape. Formidlingen kan evt. ske gennem konferenceafholdelse og i øvrigt på arbejdsudvalgsmøder, ligesom der i planperioden kan opstå behov for oprettelse af en egentlig portal vedr. affaldsstrategi Miljøansvar (konsekvensbetragtninger) Regeringen fik i foråret 2008 vedtaget to forslag til love, der skal implementere miljøansvarsdirektivet i dansk ret. Konsekvenserne af lovene må analyseres nøjere, specielt konsekvenserne af det ubetingede ansvar, som bygherrer, der anvender genanvendte bygge- og anlægsmaterialer, tilsyneladende vil kunne blive pålagt i op til 30 år for også såkaldte udviklingsskader (skader, der ikke kunne forudses på anvendelsestidspunktet). Kan evt. udmøntes i en konference eller et seminar og i løbende opdatering af portalen vedr. miljøansvar, samt løbende orientering/diskussion på relevante arbejdsudvalgsmøder (specielt genanvendelsesudvalgets møder). Forskning og udvikling (netværk og Camp) DAKOFAs netværksgruppe vedr. F&U gennemførte i september 2008 en AffaldsCamp, som resulterede i konkrete ideer til projekter, som måske kan gøre Danmark til verdens affaldsdemonstratorium. Netværksgruppen forventes nøje at følge disse projekter i planperioden, herunder at kortlægge og highlighte de barrierer og drivers, der måtte opstå for de enkelte projekter.

4 4 Ved planperiodens slutning kunne det overvejes at gennemføre en art evaluerings-event (konference eller seminar), ligesom de igangsatte projekter forventes i et vist omfang at kunne spille op til COP15 og DAKOFA/ISWA-konferencen i den forbindelse. Farligt affald (REACH og GHS) Gennemførelsen af REACH forventes kun i begrænset omfang at få indflydelse på klassificering og håndtering af farligt affald, og måske ender gennemførelsen af GHS med samme resultat, i hvert fald hvis det står til Kommissionen, som ønsker en ophævelse af sammenhængen mellem klassificering af farlige stoffer og farligt affald. Tilbage vil så alene være klassificeringsregler, der skal følge de bilag, som er vedtaget optaget i det nye affaldsdirektivet, og som ikke i sig selv er særligt anvendelige som klassificeringsgrundlag. Under alle omstændigheder vil der opstå et behov for revision af DAKOFAs elektroniske kogebog i klassificering af farligt affald. Det er dog vanskeligt at forudse, om det bliver nødvendigt inden for planperioden eller senere. Klima & Affald, herunder Klimakonference 2009 sammen med ISWA DAKOFA står som hovedansvarlig for tilrettelæggelse og gennemførelse af DAKOFA/ISWA-konferencen i november 2009 om affald og klima, og der vil i planperioden skulle udarbejdes program samt annoncering heraf m.v. Der er oprettet en særskilt, engelsksproget hjemmeside for konferencen sideløbende med den dansksprogede portal Affald & klima på DAKOFAs hjemmeside, som løbende vil blive opdateret og ajourført med informationer om konferencen. Samtidig skal det overvejes, om DAKOFAs netværk vedr. affald og klima kan aktiveres yderligere, f.eks. gennem brug af groupcare eller tilsvarende faciliteter. B: Organisatorisk handlingsplan Nedenfor opridses de nye tiltag, som sekretariatet foreslås at skulle tage op i planperioden (ud over løsningen af de opgaver, der allerede varetages, herunder sekretariatsbistand ved tilrettelæggelse og gennemførelse af konferencer og seminarer, møder i arbejdsudvalg og Teknisk Råd samt vedligeholdelse og ajourføring af hjemmeside med nyheder og baggrundsstof og endelig sammenskrivning og udsendelse af Nyhedsbreve): Afholdelse af seminar og konferencer i loop med hjemmesiden Det skal i planperioden tilstræbes at opnå en bedre sammenhæng mellem den formidling, der sker i konferencesammenhæng, og den formidling, der sker via hjemmesiden. Deltagerne i DAKOFAs konferencer skal således have tilbud om adgang til kompendiemateriale forud for konferencen, samt tilbud om aktivt at deltage i internetdebatter efter konferencen. I særlige tilfælde evt. fulgt op af portal(er), der kan tjene som platform for nye, elektroniske netværk, der f.eks. arbejder med løsninger på problemstillinger, der rejses på konferencerne.

5 5 På tilsvarende vis skal medlemmerne af DAKOFAs stående arbejdsudvalg opfordres til at indgå i sådanne debatter og netværk. Opbygning af netværk med IT-understøttelse og interaktivitet på hjemmesiden I forbindelse med udviklingen af DAKOFAs hjemmeside vil det i planperioden blive tilstræbt, at denne indrettes, så den i langt højere udstrækning vil kunne understøtte elektroniske netværk, dels via portaler og meddelelser, udsendt fra disse, dels gennem en langt højere grad af interaktivitet, hvor netværksdeltagerne selv bringes i stand til at lægge informationer og links m.v. op på relevante portaler og platforme under udvikling af en art Affaldets Wikipedia. Endelig skal sekretariatet optrænes i at udnytte netværksfaciliteter og tiltrække nye medlemmer til netværk, der dermed vil opnå en større, samlet kompetence. Hjemmesidens kobling til medlemsdatabasen Der arbejdes i perioden videre på strategiens langsigtede mål om, at DAKOFAs medlemsdatabase skal bringes til at fungere i kobling med hjemmesiden. På sigt skal relevante oplysninger fra denne således automatisk kunne tilgå præcis de medlemmer, der har behov herfor (hvilket på længere sigt tænkes styret gennem selvvalgte abonnementsordninger, der selvfølgelig vil være gratis for medlemmerne). Portaler DAKOFAs sekretariat indledte i planperioden 2007/2008 en tradition med at opsamle nyheder og relevante links på særlige, fagspecifikke portaler, der virker som vinduer til omverdenen og til DAKOFAs aktiviteter på specifikke områder. Portalerne har vundet gehør hos medlemmerne, og nye portaler vil i planperioden blive oprettet efter behov. Portalerne udløser et væsentligt vedligeholdelsesbehov. Det er derfor vigtigt, at ikke kun sekretariatet men også medlemmerne bidrager til overvågning og ajourføring af dem, og portalerne kan på sigt indgå som et centralt element i projekt Affaldets Wikipedia.

Forslag til DAKOFAs handlingsplan for 2009/2010

Forslag til DAKOFAs handlingsplan for 2009/2010 17.08.09 SAV/- Forslag til DAKOFAs handlingsplan for 2009/2010 Dette forslag til handlingsplan for DAKOFA 2009-10 er godkendt af DAKOFAs bestyrelse på bestyrelsens seminar i Nyborg 14.-15. maj 2009, og

Læs mere

2008/20 ING N ET ER ÅRSB

2008/20 ING N ET ER ÅRSB ÅRSBERETNING 2008/2009 Indhold Indledning..................................................... side 3 Medlemsfordeling......................................... side 6 DAKOFA-konferencer.......................................

Læs mere

DAKOFAs handlingsplan for 2010/2011 som vedtaget på DAKOFAs Generalforsamling

DAKOFAs handlingsplan for 2010/2011 som vedtaget på DAKOFAs Generalforsamling DAKOFAs handlingsplan for 2010/2011 som vedtaget på DAKOFAs Generalforsamling 23.09.10 Handlingsplanen skal bidrage dels til DAKOFAs organisationsstrategi for at gøre DAKOFA til et kompetencecenter for

Læs mere

DAKOFAs handlingsplan for 2007/2008

DAKOFAs handlingsplan for 2007/2008 DAKOFAs handlingsplan for 2007/2008 21. august 2007 SAV/jpn/am/hw Handlingsplan er som sidste år opdelt i en faglig og en organisatorisk plan, og det forudsættes, at tilrettelæggelse og gennemførelse af

Læs mere

Udkast til DAKOFAs handlingsplan for 2012/2013, som godkendt på DAKOFAs bestyrelsesseminar 30. maj 2012

Udkast til DAKOFAs handlingsplan for 2012/2013, som godkendt på DAKOFAs bestyrelsesseminar 30. maj 2012 DAKOFAs generalforsamling 2012 Dagsordenens pkt. 4 Udkast til DAKOFAs handlingsplan for 2012/2013, som godkendt på DAKOFAs bestyrelsesseminar 30. maj 2012 Handlingsplanen udgør 1.skridt i realiseringen

Læs mere

Netværket for bygge- og anlægsaffald

Netværket for bygge- og anlægsaffald Netværket for bygge- og anlægsaffald Arbejdsprogram 2015-2017 Idégrundlag og formål Bygge- og anlægsaffald (B&A- affald) betragtes som en ressource. Ressourcerne skal i hele værdikæden håndteres således,

Læs mere

DAKOFA ÅRSBERETNING

DAKOFA ÅRSBERETNING Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. sal DK-1620 København V Tlf.: 13. 32 juni 96 90 2016 22 Email: dakofa@dakofa.dk www.dakofa.dk DAKOFA ÅRSBERETNING 2017-2018

Læs mere

DAKOFAs handlingsplan for 2011/2012 som vedtaget på DAKOFAs generalforsamling d. 15. september 2011

DAKOFAs handlingsplan for 2011/2012 som vedtaget på DAKOFAs generalforsamling d. 15. september 2011 DAKOFAs handlingsplan for 2011/2012 som vedtaget på DAKOFAs generalforsamling d. 15. september 2011 DAKOFA har siden 2007 gennemgået en forandringsproces, hvor kompetenceudvikling er sat i centrum for

Læs mere

2007/20 ING N ET ER ÅRSB

2007/20 ING N ET ER ÅRSB ÅRSBERETNING 2007/2008 Indhold Indledning..................................................... side 3 Medlemsfordeling......................................... side 6 DAKOFA-konferencer.......................................

Læs mere

Denne tidslinje er senest redigeret

Denne tidslinje er senest redigeret Denne tidslinje er senest redigeret 23.02.10 Tidslinje for initiativer i f.m. gennemførelse af affaldsreformens fase 1 - baseret på s orienteringsskrivelse af 10. juli 2009 til kommunerne om gennemførelse

Læs mere

Udkast til DAKOFAs handlingsplan for 2013/2014

Udkast til DAKOFAs handlingsplan for 2013/2014 15. juli 2013 Udkast til DAKOFAs handlingsplan for 2013/2014 0. Indledning DAKOFA har en organisationsstrategi for 2012-16, som nærværende årlige handlingsplan skal ses i lyset af. Det overordnede endemål

Læs mere

Udvidet producentansvar på emballage

Udvidet producentansvar på emballage Udvidet producentansvar på emballage DAKOFA 27. Februar 2019 Anne Harborg Nielsen & Lea Kholghi Frederiksen EU s cirkulære økonomi-pakke Som en del af EU s handlingsplan for cirkulær økonomi er 6 direktiver

Læs mere

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T D AG SORDEN 2011 T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T Dato : 06-10-2011 Tidspunkt: Skriftlig høring Sted: KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser og være center for

Læs mere

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år.

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år. Bilag 1 Udkast til Handlingsplan for 2015 Gladsaxe Kommunes Affaldsplan 2014 2024 Gladsaxe Kommune forventer at godkende affaldsplan for periode 2014-2024 i april 2015. Arbejdet med at imødekomme målene

Læs mere

Vil du med til Start CAMP om:

Vil du med til Start CAMP om: Vil du med til Start CAMP om: Bæredygtig behandling af organisk dagrenovation på Sjælland? Hvad vil du have svar på for at kunne vælge jeres løsning, og hvem vil du gerne lave den sammen med? Roskilde,

Læs mere

Ressource- og Livscyklusperspektivet - nye rammebetingelser - nyt netværk. v/kirsten Henriksen

Ressource- og Livscyklusperspektivet - nye rammebetingelser - nyt netværk. v/kirsten Henriksen Ressource- og Livscyklusperspektivet - nye rammebetingelser - nyt netværk v/kirsten Henriksen Møde i DAKOFAs netværksgruppe vedr. Livscyklus- og ressourceforvaltning den 11. april 2011 Disposition Et hurtigt

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1 (Affaldshierarki, nationale affaldsplaner og affaldsforebyggelsesplaner)

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1 (Affaldshierarki, nationale affaldsplaner og affaldsforebyggelsesplaner) Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1 (Affaldshierarki, nationale affaldsplaner og affaldsforebyggelsesplaner) 1 I lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 1757 af 22. december

Læs mere

ressourcestrategi DAKOFA-konference 4. november 2014 Ressourcestrategien - Danmark uden affald: Hvorfor er elektronikaffald i fokus?

ressourcestrategi DAKOFA-konference 4. november 2014 Ressourcestrategien - Danmark uden affald: Hvorfor er elektronikaffald i fokus? Den danske ressourcestrategi DAKOFA-konference 4. november 2014 Hvad vil jeg fortælle om? Ressourcestrategien - Danmark uden affald: Hvorfor er elektronikaffald i fokus? Forventede effekter og initiativer

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0750 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0750 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0750 Bilag 1 Offentligt NOTAT GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT til FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens forslag til Rådets afgørelse om accept af ændringen til 1998-tungmetalprotokollen

Læs mere

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland.

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland. Notat Dato: 16. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesbeskrivelse for Affaldsplan 2020-2026 Indledning Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 23. maj 2018, at Der iværksættes affaldsplanproces

Læs mere

Bliv medlem af DAKOFA, affaldssektorens mødested

Bliv medlem af DAKOFA, affaldssektorens mødested Bliv medlem af DAKOFA, affaldssektorens mødested DAKOFA Dansk Kompetencecenter for Affald er en medlemsorganisation for centrale og lokale myndigheder, forskningsinstitutioner, affaldsselskaber, affaldsproducenter,

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af MIU alm. Del,samrådsspørgsmål Z stillet af Folketingets Miljøudvalg

Miljøministerens besvarelse af MIU alm. Del,samrådsspørgsmål Z stillet af Folketingets Miljøudvalg Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 325 Offentligt J.nr. 001-09320 Miljøministerens besvarelse af MIU alm. Del,samrådsspørgsmål Z stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål Z alm. Del Ministrene

Læs mere

Ramme for kommunernes klimatilpasning

Ramme for kommunernes klimatilpasning Ramme for kommunernes klimatilpasning Louise Grøndahl Rejsehold for klimatilpasning SIDE 1 Forebyggelse frem for oversvømmelse Regeringen vil Etablere en Task Force for klimatilpasning, der skal udarbejde

Læs mere

Udvidet producentansvar på emballage

Udvidet producentansvar på emballage Udvidet producentansvar på emballage 2. maj 2019 Lea Kholghi Frederiksen lefre@mfvm.dk EU s cirkulære økonomi-pakke Som en del af EU s handlingsplan for cirkulær økonomi er 6 direktiver revideret: Affaldsdirektivet

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Aktuelle affaldspolitiske udmeldinger fra EU

Aktuelle affaldspolitiske udmeldinger fra EU Aktuelle affaldspolitiske udmeldinger fra EU - Affaldsteknologiske innovations behov v/annette Mejia Braunstein, DAKOFA Møde i DAKOFAs netværksgruppe vedr. affaldsteknologisk innovation 24. marts 2011

Læs mere

BILAG. til. Europa-Parlamentet og Rådets direktiv

BILAG. til. Europa-Parlamentet og Rådets direktiv EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.7.2014 COM(2014) 397 final ANNEX 1 BILAG til Europa-Parlamentet og Rådets direktiv om ændring af direktiv 2008/98/EF om affald, 94/62/EF om emballage og emballageaffald,

Læs mere

DAKOFAs handlingsplan gældende fra 1/ til 31/8 2020

DAKOFAs handlingsplan gældende fra 1/ til 31/8 2020 DAKOFAs handlingsplan gældende fra 1/9 2019 til 31/8 2020 DAKOFAs handlingsplan 2019-20 skal ses i lyset af DAKOFAs organisationsstrategi Affaldets nye veje 2017-21. DAKOFAs overordnede mål er at være

Læs mere

Miljøstyrelsen er flyttet flytter love og regler med? Genanvend Biomasse 2019 Charlotte Moosdorf

Miljøstyrelsen er flyttet flytter love og regler med? Genanvend Biomasse 2019 Charlotte Moosdorf Miljøstyrelsen er flyttet flytter love og regler med? Genanvend Biomasse 2019 Charlotte Moosdorf Disposition Miljøstyrelsen er flyttet næsten også fysisk De cirkulære bekendtgørelser Affaldsplan/EU-direktiver

Læs mere

Høringssvar fra KL om meddelelse om cirkulær økonomi og direktiv om revision af målsætninger mv. i diverse affaldsdirektiver

Høringssvar fra KL om meddelelse om cirkulær økonomi og direktiv om revision af målsætninger mv. i diverse affaldsdirektiver Høringssvar fra KL om meddelelse om cirkulær økonomi og direktiv om revision af målsætninger mv. i diverse affaldsdirektiver KL har modtaget meddelelse om cirkulær økonomi og forslag til direktiv om ændring

Læs mere

Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere

Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere Borgeren skal stå stærkere 2 Borgeren skal stå stærkere Borgeren skal stå stærkere 3 Fuld omkostningsgodtgørelse for selskaber og fonde Reglerne i dag

Læs mere

Det fremtidige affaldssystem - ressourcernes rundkørsel. Annette Mejia Braunstein, DAKOFA. Temadag, Brancheforeningen for Biogas, 8.

Det fremtidige affaldssystem - ressourcernes rundkørsel. Annette Mejia Braunstein, DAKOFA. Temadag, Brancheforeningen for Biogas, 8. Det fremtidige affaldssystem - ressourcernes rundkørsel Annette Mejia Braunstein, DAKOFA Temadag, Brancheforeningen for Biogas, 8. marts 2011 Disposition Markedsgørelsen i EU og i Danmark Affaldet i et

Læs mere

JORDSTYRING - UDKAST TIL NYE REGLER

JORDSTYRING - UDKAST TIL NYE REGLER JORDSTYRING - UDKAST TIL NYE REGLER Cand.scient. Ulla Højsholt Miljøstyrelsen, Jord & Affald ATV MØDE JORDFORURENING 2007 SCHÆFFERGÅRDEN 14. Juni 2007 RESUMÉ Gennem jordstyringen kan myndighederne og

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Handlingsplan 2011-12

Handlingsplan 2011-12 AF:\Sekretariatet\Bestyrelse\Handlingsplan 2011-12\Udkast til handlingsplan 2011-12.docx 22. juni 2011/MP Handlingsplan 2011-12 Medlemsstrategi Aktiv, systematisk og målrettet kampagne for rekruttering

Læs mere

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2019 Rådsmøde 3713 - transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Dato 5. september 2019 Rådsmøde (energi) den 24. september 2019 Dagsorden Side

Læs mere

Marianne Moth Miljøstyrelsen. Ny organisering af affaldssektoren Politisk udspil

Marianne Moth Miljøstyrelsen. Ny organisering af affaldssektoren Politisk udspil Marianne Moth Miljøstyrelsen Ny organisering af affaldssektoren Politisk udspil Historie Anbefalinger fra bredt sammensat arbejdsgruppe, december 2004 Baggrundsrapporter om forskellige emner findes på

Læs mere

Batterirapport. - en del af byen

Batterirapport. - en del af byen Batterirapport 2017 1 - en del af byen Indhold Forord...3 Aktiviteter i 2017...4 Kommunernes egne ordninger...5 Indsamlingsresultater i 2017...6 Økonomi...8 Planlagte aktiviteter i 2018...9 2 Forord Velkommen

Læs mere

Miljøstyrelsen. Disposition 18-06-2010

Miljøstyrelsen. Disposition 18-06-2010 Miljøstyrelsen DAKOFAS PCB Seminar 17. Juni 2010 Kontorchef Dorte Hermansen Disposition 1. Baggrund 2. Hvad siger POP-forordningen om PCB? 3. Hvordan tolkes reglerne? EU-Kommisssionen En række medlemsstater

Læs mere

Bygge- og anlægsaffald i det kommunale system

Bygge- og anlægsaffald i det kommunale system Bygge- og anlægsaffald i det kommunale system Dansk Affaldsforening, Affaldsdage 11.11.2016 Funktionsleder Niels Bukholt Stort fokus på bygge- og anlægssektoren Ellen McArthur fundation 0,8-1,1 mia. kr.

Læs mere

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1 Side 1 af 25 Hovedplanen Side 2 af 25 Side 3 af 25 1 Forord 2 Indledning 2.1 Rammerne for affaldsplanen 3 Affaldsplanens opbygning 4 Haderslev Kommunes målsætninger 4.1 Målsætninger for perioden 2009-2012

Læs mere

AFFALDSSTRATEGI December 2003

AFFALDSSTRATEGI December 2003 AFFALDSSTRATEGI December 2003 Forsvarsministeriets Affaldsstrategi FORORD Vi lever i et miljøbevidst samfund i en tid, hvor der konstant arbejdes for en bæredygtig udvikling. Fokus er rettet mod alle dele

Læs mere

Godkendelse af status og tidsplan for Affaldsplan 2020

Godkendelse af status og tidsplan for Affaldsplan 2020 Punkt 2. Godkendelse af status og tidsplan for Affaldsplan 2020 2019-024287 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at godkender som foreløbigt plangrundlag Status på Aalborg uden Affald Forslag til

Læs mere

Ressourcestrategien og planen: Opfølgning og sammenhæng med EU-kommissionens udspil 2. juli om cirkulær økonomi og nye genanvendelsesmål

Ressourcestrategien og planen: Opfølgning og sammenhæng med EU-kommissionens udspil 2. juli om cirkulær økonomi og nye genanvendelsesmål Ressourcestrategien og planen: Opfølgning og sammenhæng med EU-kommissionens udspil 2. juli om cirkulær økonomi og nye genanvendelsesmål v/ Morten Carlsbæk, DAKOFA Netværket for Affald, energi og klima

Læs mere

Ny ordning for virksomheders adgang til MiljøCenter Greve fra 1. januar 2012

Ny ordning for virksomheders adgang til MiljøCenter Greve fra 1. januar 2012 Notat Dato: 6. oktober 2012 Vedrørende: Virksomheders adgang til MiljøCenter Greve fra 1. januar 2012 Notat udarbejdet af: Forvaltningerne i Solrød og Greve Kommune samt Greve Solrød Forsyning Ny ordning

Læs mere

Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense

Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense Vandselskab as 1994 Styringsgrundlaget i 1994 og indtil nu Erfaringer

Læs mere

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. maj 2015 (OR. en) 8987/15 RECH 143 COMPET 230 NOTE fra: til: De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 8562/15 RECH 104 COMPET

Læs mere

Introduktion til redskaber

Introduktion til redskaber December 2007 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Projekt "Sammenhængende Børnepolitik"...1 Lovgrundlag...2 Vejledning til redskabssamlingen...3 Hvordan bruges redskabssamlingen?...3 Læsevejledning...4

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 330 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 330 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 330 Offentligt J.nr. M Den 27 juni 2005 Besvarelse af spørgsmål 1-10 vedr. rådsmøde nr. 2670 (miljøministre) den 24. juni 2005. Spørgsmål

Læs mere

Producentansvar for biler, batterier og elektronik

Producentansvar for biler, batterier og elektronik Producentansvar for biler, batterier og elektronik Producentansvar for biler, batterier og elektronik Anne Harborg Larsen Jord & Affald Det skal I høre om de næste 45 minutter Hvad er producentansvar?

Læs mere

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde

Læs mere

Notat om forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg

Notat om forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg MILJØstyrelsen Jord & Affald MST/dokca 9. juli 2008 GRUNDNOTAT til FOLKETINGET Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Europa- Parlamentets og Rådets direktiv 2006/66/EF

Læs mere

januar 2010 Af Jacob Brandt

januar 2010 Af Jacob Brandt januar 2010 Af Jacob Brandt A F FA L D S G E B Y R E R EFTER DEN REVIDEREDE AFFALDSBEKENDTGØRELSE Med den nye affaldsbekendtgørelse er der indført en mere detaljeret regulering af de kommunale affaldsgebyrer,

Læs mere

BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER. v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma

BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER. v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma Barrierer for genanvendelse af byggematerialer og restprodukter Emnet

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Modul 2 Dag 1 Kommunerne og Statsforvaltningen. Birgitta Bundgaard, Miljøstyrelsen

Modul 2 Dag 1 Kommunerne og Statsforvaltningen. Birgitta Bundgaard, Miljøstyrelsen Modul 2 Dag 1 Kommunerne og Statsforvaltningen Birgitta Bundgaard, Miljøstyrelsen Overblik Kort om Folketing, regering og miljøministeren Miljøstyrelsen regeludarbejdende og regelfortolkende myndighed

Læs mere

Årskonference 2019 AALBORG september NYE TIDER FOR AFFALDSSEKTOREN! HVAD GØR VI?

Årskonference 2019 AALBORG september NYE TIDER FOR AFFALDSSEKTOREN! HVAD GØR VI? Årskonference 2019 AALBORG 19.-20. september NYE TIDER FOR AFFALDSSEKTOREN! HVAD GØR VI? Danmark skal trække i arbejdstøjet, hvis EU-målene skal nås. Der skal ske en markant stigning i genbrug og genanvendelse,

Læs mere

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016 Programbeskrivelse 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning 1. Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde et acceptabelt

Læs mere

Ny Affaldsbekendtgørelse

Ny Affaldsbekendtgørelse Ny Affaldsbekendtgørelse Introduktion Ny affaldsbekendtgørelse udstedt 18. december 2009. Justeret bekendtgørelse udstedt 13. januar 2010. Fodnoten til bilag 6 B om forbrænding slettet Undtagelse for restprodukter

Læs mere

EU s plastikstrategi og Direktiv om engangsplastik

EU s plastikstrategi og Direktiv om engangsplastik EU s plastikstrategi og Direktiv om engangsplastik 15. januar 2019 DAKOFA Anne Harborg Larsen EU s plaststrategi fra januar 2018 Strategien er udformet som et katalog over mulige virkemidler, der kan bringes

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0317/118. Ændringsforslag. Karl-Heinz Florenz for PPE-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0317/118. Ændringsforslag. Karl-Heinz Florenz for PPE-Gruppen 17.10.2018 A8-0317/118 118 Artikel 4 stk. 1 1. Medlemsstaterne træffer de nødvendige foranstaltninger for at opnå en betydelig reduktion af forbruget af engangsplastprodukter, der er anført i bilagets

Læs mere

Ophør/fusioner af virksomheder (WEEE, BAT)

Ophør/fusioner af virksomheder (WEEE, BAT) November 2014 Ophør/fusioner af virksomheder (WEEE, BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens

Læs mere

, -' ' *. # 0 % 0.&2,

, -' ' *. # 0 % 0.&2, Regulativ for jord Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 ! "!##$ %!$&'& (!&& ) *&+&, -' ' *. # /# 01$,...5 0 % 0.&2, 1 Regulativet har til formål at: - Inddrage og undtage områder fra områdeklassificeringen

Læs mere

Den 27. april 2006 Århus Kommune

Den 27. april 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. april 2006 Århus Kommune Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Revision af Århus Kommunes regulativer for erhvervsaffald og husholdningsaffald

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål Erhvervsudvalget 2010-11 L 160 Bilag 6 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 10/05177-272 Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål A af 6. april 2011 stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0811 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0811 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0811 Bilag 2 Offentligt Miljøstyrelsen 26. februar 2009 Jord & Affald J.nr. MST-703-00025 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens Grønbog om håndtering af

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 29 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 29 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del EU Note 29 Offentligt Europaudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer 9. juni 2015 Forslag om bedre lovgivning i EU Europa-Kommissionen fremlagde

Læs mere

Årsberetning for Øvre Suså Vandløbslaug 2015 samt mål for 2016

Årsberetning for Øvre Suså Vandløbslaug 2015 samt mål for 2016 Årsberetning for Øvre Suså Vandløbslaug 2015 samt mål for 2016 Arbejdet 2015 En kort status for året 2015 er at der lokalt for Øvre Suså Vandløbslaugs, har været et positivt samarbejde med de fire kommuner

Læs mere

Handleplan for implementering af Affaldsplan

Handleplan for implementering af Affaldsplan Handleplan for implementering af Affaldsplan 2014-2018 25. september 2015 1. Affaldsplan 2014-2018 Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har godkendt Affaldsplan 2014-2024 den 30. marts 2015. Forinden vedtagelse

Læs mere

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 26 Offentligt

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 26 Offentligt Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 26 Offentligt Europaudvalget og Finansudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 8. februar 2015 Styrket koordination i

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. december 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. december 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. december 2016 (OR. en) 15718/16 ENV 816 CLIMA 187 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 15. december 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

Notatark. Udkast. Handleplan for Borgmesterpagten

Notatark. Udkast. Handleplan for Borgmesterpagten Notatark Sagsnr. 01.05.12-G00-4-12 Sagsbehandler Niels Rauff Udkast 26.5.2015 Handleplan for Borgmesterpagten Det er Hedensted Kommunes overordnede mål, at blive tilnærmelsesvis CO 2 -neutral. På den baggrund

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven)

Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven) Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk belhvl@ftnet.dk Dato: 24. august 2016 Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og

Læs mere

Vedtægter for Dansk Selskab for Evidensbaseret Praksis i Velfærdsprofessionerne

Vedtægter for Dansk Selskab for Evidensbaseret Praksis i Velfærdsprofessionerne Vedtægter for Dansk Selskab for Evidensbaseret Praksis i Velfærdsprofessionerne 1 Navn og hjemsted Selskabets navn er Dansk Selskab for Evidensbaseret Praksis i Velfærdsprofessionerne. Selskabets navn

Læs mere

Miljøregulering af virksomheder. Advokat (H), Partner Håkun Djurhuus

Miljøregulering af virksomheder. Advokat (H), Partner Håkun Djurhuus Miljøregulering af virksomheder Advokat (H), Partner Håkun Djurhuus Kategorisering 1. Godkendelsespligtige a) Bilag 1-virksomheder ( de store ) a1) IPPC a2) Få andre typer b) Bilag 2 ( de forenklede )

Læs mere

Jordregulativ Juli 2012

Jordregulativ Juli 2012 Jordregulativ Juli 2012 Udgiver: Ikrafttræden: Titel: Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne 1. juli 2012 www.skidt.dk Jordregulativ Side 2 af 15 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Lovgrundlag... 5

Læs mere

Forandringsteori for Frivilligcentre

Forandringsteori for Frivilligcentre Dokumentation af workshop d. 24. april om: Forandringsteori for Frivilligcentre Formålet med dagen Formålet med workshoppen var, med afsæt i de beslutninger der blev truffet på FriSe s generalforsamling

Læs mere

RAMBØLL, DORTE HVID-JACOBSEN ET KIG I DE GÆLDENDE REGULATIVER DAKOFA - SEMINAR - BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD I DE KOMMUNALE REGULATIVER

RAMBØLL, DORTE HVID-JACOBSEN ET KIG I DE GÆLDENDE REGULATIVER DAKOFA - SEMINAR - BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD I DE KOMMUNALE REGULATIVER RAMBØLL, DORTE HVID-JACOBSEN ET KIG I DE GÆLDENDE REGULATIVER BAGGRUND FOR TJEK AF GÆLDENDE REGULATIVER Netværket for Bygge- og Anlægsaffald på Sjælland har igangsat et projekt vedr. fastsættelse af fælles

Læs mere

Landsbestyrelsens handlingsplan 2019

Landsbestyrelsens handlingsplan 2019 Landsbestyrelsens handlingsplan 2019 Landsbestyrelsens fokusområder for 2019 Strategien 2020-22 3 En stærk økonomi - også i fremtiden 6 Klar kommunikation - strukturering og strømlining 8 Stærke lokalafdelinger

Læs mere

Et forløb kan se således ud, fordelt på moduler, emner og formål: Modul 1

Et forløb kan se således ud, fordelt på moduler, emner og formål: Modul 1 3 GDJRJLVNYHMOHGQLQJIRU3URMHNWNRRUGLQDWRUIRU8GYLNOLQJ6DPVSLORJ 5HVXOWDWHU %HJUXQGHOVHIRUXGGDQQHOVH Projekter er blevet almindelige i danske virksomheder. Hvor projekter før i tiden var af mere teknisk

Læs mere

Gebyrer til DPA-System (WEEE)

Gebyrer til DPA-System (WEEE) Gebyrer til DPA-System (WEEE) Juli 2015 DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens regler om

Læs mere

Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1)

Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1) Alle kommuner Jord & Affald J.nr. 7759-00014 Ref. bpc, awd, cfm Den 10. juli 2009 Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1) Den 28. maj 2009 vedtog Folketinget en ændring

Læs mere

Dato: KL Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart

Dato: KL Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart Deltager Afbud Dan Holt Højgaard, Niels Brock Finn Karlsen, EUC Syd Gitte Rye Larsen, Aalborg Tekniske Gymnasium Jens Gamauf Madsen, IBC Jens Porsgaard Nielsen, Hansenberg (Djøf) Lars Bregnehøj, Syddansk

Læs mere

Etablering af Dansk EvalueringsSelskab. Vedtægter. Dato Navn og hjemsted

Etablering af Dansk EvalueringsSelskab. Vedtægter. Dato Navn og hjemsted Dato 03.09.2015 Etablering af Dansk EvalueringsSelskab Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Dansk EvalueringsSelskab Foreningens navn forkortes DES. Foreningens internationale navn er Danish

Læs mere

Ikast-Brande Kommune. Affaldsplan 2009-2020. Tlf.: +45 99604000 Fax.: +45 99604040 post@ikast-brande.dk. Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande

Ikast-Brande Kommune. Affaldsplan 2009-2020. Tlf.: +45 99604000 Fax.: +45 99604040 post@ikast-brande.dk. Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Ikast-Brande Kommunes Affaldsplan 2009-2020 Sylvester Hvid & Co. Nr. 18675 www.shc.dk Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Tlf.: +45 99604000 Fax.: +45 99604040 post@ikast-brande.dk

Læs mere

Beslutningsforslag (B 108) om ny ansvarsfordeling i forbindelse med håndteringen af elskrot

Beslutningsforslag (B 108) om ny ansvarsfordeling i forbindelse med håndteringen af elskrot Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg Brevet er alene sendt pr. e-mail. Beslutningsforslag (B 108) om ny ansvarsfordeling i forbindelse med håndteringen af elskrot Folketinget har den 10. maj i år

Læs mere

DAKOFAs handlingsplan gældende fra 1/ til 31/8 2019

DAKOFAs handlingsplan gældende fra 1/ til 31/8 2019 DAKOFAs handlingsplan gældende fra 1/9 2018 til 31/8 2019 DAKOFAs handlingsplan 2018-19 skal ses i lyset af DAKOFA s organisationsstrategi Affaldets nye veje 2017-21. DAKOFAs overordnede mål er at være

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3139 - miljø Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3139 - miljø Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3139 - miljø Bilag 3 Offentligt S AM L E N OT AT Klima- Energi- og Bygningsministeriet Rådsmøde (miljø) den 19. december 2011 8. Klimaforandringer: Afrapportering fra COP17

Læs mere

KL Affaldsplan. Workshop om vejen til den aktive affaldsplan 13 november 2008

KL Affaldsplan. Workshop om vejen til den aktive affaldsplan 13 november 2008 KL Affaldsplan Workshop om vejen til den aktive affaldsplan 13 november 2008 Affaldsplaner De fleste planer følger affaldshierakiet De fleste planer følger den nationale affaldsplan De fleste planer er

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune Udkast til Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune POLITIK FOR DE SOCIALE MEDIER Der sker i disse år en skelsættende udvikling i mediebillet, hvor sociale medier spiller en stadig større

Læs mere

Regulativet har desuden til formål at fastlægge arbejdsgangen for anmeldelse af jordflytning.

Regulativet har desuden til formål at fastlægge arbejdsgangen for anmeldelse af jordflytning. Regulativ for jord Regulativet har til formål at sikre, at flytning af jord i Billund Kommune sker efter gældende regler, herunder at inddrage og udtage områder fra områdeklassificeringen samt at fastlægge

Læs mere

Vedtægter for Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening. 1. Sektionens navn er "Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening".

Vedtægter for Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening. 1. Sektionens navn er Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening. Vedtægter for Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening Navn og afgrænsning 1. Sektionens navn er "Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening". Stk. 2. Universitetssektionen er oprettet i medfør

Læs mere

Grønbog om forbedret ophugning af skibe (KOM (2007) 269)

Grønbog om forbedret ophugning af skibe (KOM (2007) 269) Europaudvalget 2006-07 EUU Alm.del EU Note 73 Offentligt Folketinget Europaudvalget, Erhvervsudvalget og Miljø- og Planlægningsudvalget Christiansborg, den 3. august 2007 EU-Konsulenten Til udvalgets medlemmer

Læs mere

GÅRSDAGENS AFFALDSSEKTOR ER MORGENDAGENS RÅSTOFPRODUCENTER

GÅRSDAGENS AFFALDSSEKTOR ER MORGENDAGENS RÅSTOFPRODUCENTER GÅRSDAGENS AFFALDSSEKTOR ER MORGENDAGENS RÅSTOFPRODUCENTER Jette Bjerre Hansen, DAKOFA Dansk Betonforenings møde d. 8. november 2017 Anvendelse af genbrugsbeton DAKOFA Dansk Kompetencecenter for Affald

Læs mere

Retsudvalget L 23 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Retsudvalget L 23 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 23 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 16. november 2015 Kontor: Sikkerhedskontoret

Læs mere

Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren

Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren MILJØstyrelsen 14. december 2004 Jord & Affald CFM; MHY Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren Baggrunden for arbejdsgruppen gennemgås kort

Læs mere