Horsens Kommune Teknik og Miljø. Høring - tilslutningspligt - Sydbyen og Egebjerg. Januar og Februar 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Horsens Kommune Teknik og Miljø. Høring - tilslutningspligt - Sydbyen og Egebjerg. Januar og Februar 2018"

Transkript

1 Anemonevej 166 Anemonevej 170 Apollovej 41 Apollovej 83 Jeg har haft en varmepumpe luft til luft installeret i mange år. Der er installeret 2 stk. luft til luft varmepumper i Disse forsyner huset med varme. jeg ønsker en fritagelse fra tilslutningspligten da jeg kun har el Har luft til luft varmepumpe og et 6 kw solcelleanlæg monteret mit elforbrug er på 4916 Kw ifølge NRGI opgørelse 2017 hvortil kommer min egenproduktion på 5564 Kw kan kontaktes på for eventuelle såørgsmål Hej. Årsagen til at jeg har anmodet om ikke at få fjernvarme, er at jeg har sat min ejendom til salg og derfor ikke mener at jeg skal tage beslutningen for en fremtidig ejer. Jeg mener at den nye mulige ejer skal have muligheden for at tage beslutningen. Apollovej 91 Jeg har et nyere gasfyr, installeret i september Derfor ønsker jeg at blive fritaget indtil fyrets 15. År, dette i henhold til "reglen om nyt naturgas fyr" købt og installeret i perioden 1. Jan Nov og derfor kan min ejendom vente til fyrets 15. leveår, inden tilslutningspligten træder i kraft. Vil derudover håber at "tvangen" forsvinder og fjv. kan/vil blive frivillig. Banevej 13 Bankagervej 208 Birkeholm 25 Brombærhegnet 1 Huset har intet centralvarmeanlæg - altså ingen rør til at føre varmen rundt og ingen radiatorer. Så det vil være meget dyrt og ødelæggende for hele husets indretning at lægge om til fjernvarme.. Hej Vores el opvarmning er en varmepumpe luft til luft model 4,5kW. Huset er efter isoleret med nyere A termoruder. Sagen er allerede ved tidligere lejlighed vurderet af kommunen: Med et varmebehov på 125 KWh pr. m2 har du et behov på KWh om året. Dit naturgasforbrug er på ca KWh ( 600 M3 a 9 KWh pr. M3 Naturgas.) Dermed er dit naturgasforbrug kun 30 % af dit varmebehov, og din installeret effekt på vedvarende energi er over 9100 Kwh. jeg har hele mit varmeforbrug dækket ind af en luft til vand varmepumpe. Derudover har jeg monteret et solcelleanlæg på taget. Huset på Brombærhegnet 1, 8700 er opført som lavenergiklasse 2020, opvarmet med jord/ varmepumpe. Brombærhegnet 21 Mit navn er: Simon Sørensen. Af en eller anden grund kommer navnet ikke frem. Vi er tilflyttet ejendommen igen fra 16. december fra England, hvilket kan være årsagen. I morgen, d. 19/2-2018, får vi installeret en 9 KW Panasonic luft til vand varmepumpe, som vil være eneste kilde til varme og varmt forbrugsvand. Derfor ansøgning om fritagelse for til tilslutningspligten. Oplysninger om nuværende energiforbrug: Gas: ca m3 El: ca kwh Fremtidig estimeret energiforbug: El: ca kwh.

2 Dahliavej Er MEGET imod tvang og tilslutningspligt. 2. Får snarest muligt(inden brev om tilslutningspligt modtages medio maj) installeret varmepumpe (vedvarende energi) som dækker mere end 50 % af energibehovet på min ejendom. Varmepumpe (vedvarende energi) er en mere miljøvenlig energiform end fjernvarme og bliver primært afregnet efter forbrug. 3. Forventer derfor ud fra ovenstående og 15 at få fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme. 4. Har nyere hus fra 2015 på 188 m2 med meget lavt energiforbrug 500m2 gas årligt. Ifølge Fjernvarme Horsens oprindelige beregner (ændret siden) ville fjernvarme betyde en merpris på 24% i forhold til gas. Med den nye beregningsmodel (pr. 1/ ) vil fjernvarmeprisen i mit tilfælde bestå af 100% fast udgift fra M2 boligareal ( dvs. ingen incitament til at spare på varmen mere). 5. Har sendt skriftlig klage/spørgsmål til (plan og by) vedr. deres krav om tilslutningspligt 3 år før fjernvarmen er en reel mulighed på min adresse (år 2021 ifølge nuværende plan). Har ikke fået skriftligt svar tilbage på den fra. Dahliavej 6 Lavenergihus med installeret jordvarmeanlæg Dalagervej 100 Har varmepumpe luft til vand Taget i brug den Dalagervej 103 Hej, Det opgivede årlige elforbrug til opvarmning dækker vores totale elforbrug inkl. opvarmning, husholdningsel og varmt brugsvand, da vi ikke har mulighed for at adskille forbruget. Vores elforbrug på varme og varmt brugsvand må derfor være lavere end det vi her har opgivet. Vores opgivede forbrug og elproduktion fra solcelleanlægget er for Vores solcelleanlægs præcise areal er 9,75 kw, men det er ikke mulighed for at angive decimaler i feltet - derfor har vi rundet op til 10. Den tidligere ejer har fået tilsagn fra kommunen om at ejendommen med al sandsynlighed kan fritages for tilslutning til fjernvarme. Vi fremviser gerne dette dokument hvis det ønskes af jer ifm. jeres afgørelse. Dalagervej 104 Dalagervej 136 Dalagervej 195 Mvh 5år gammelt naturgasanlæg 300mm isolering på loft 125mm i hulmur montering af energi glas Huset er i 1977 opført som lavenergihus. Omvarmes 100% med EL. Nu er der installeret varmepumper der også kører på EL. Meget lavt energiforbrug nu, med varmepumperne. Huset har ingen rørføring til vandbåret varmeanlæg. Der er tidligere i forbindelse med byggetilladelse (sagsnr P ) givet dispensation fra tilslutningspligt til kollektiv varmeforsyning.

3 Dalagervej 211 Fra huset blev bygget 83` - har den været helårsopvarmet med varmepumpe luft til luft anlæg med krydsveksling -genvindings udsugning som anmærket på BBR meddelsen. der har ikke været foretaget ændringer på varmepumpe anlægget eller andre installationer for opvarmning og brugsvand over tiden- fra opførelsen eller anden suplement som varmekilde. Dog er der foretaget ekstra loftisolering som idag er på 50 cm. Dalagervej 224 PS der forefindes ingen etablering af radiatorer og rørtræk i huset. Grundet eksisterende forhold ansøges om fritagelse for tilslutningspligten af fjernvarme. Hej Vores varmeforsyning er en luft/vand varmepumpe og som jeg har forstået det efter 15, er vi derfor ikke tilslutningspligtig. Dalagervej 23 Jeg ønsker fritagelse fra fjernvarme pga. at opvarmning/ brugsvand fortages via varmepumpe og solfanger anlæg 100%. Har yderlig solcelle anlæg til produktion af strøm. Naturgas er ikke opsagt endnu, fungere kun som nøddrift. Dalagervej 94 Dalagervej 97 Decembervej 5 Anvender udelukkende varmepumpe til varmt vand og varme. Solceller laver den strøm varmepumpen bruger. Jeg bruger i stor grad brændeovn til opvarmning af huset. Ejendommen er opvarmet ved jordvarme Egebjergvej 124 Ejendommen er for nylig renoveret og optimeret med nye vinduer, hulmursisolering samt isolering i tagkonstruktion. Ejendommen har fået varmepumpe installeret til opvarmning af varme og vand. Varmepumpen fungere som ejendommens eneste energikilde, og er installeret for under et år gammelt. Grundet disse forudsætninger ønskes fritagelse for fjernvarme. Egebjergvej 14 Husstanden har luft/vand varmepumpe anlæg, 100% el Egebjergvej 151 Der er på ejendommen installeret et 23 KW fuldautomatisk træpille fyr, årgang Anlægget dækker 100% af varmebehovet incl. varmt vand, for både privat- og erhvervs bygninger. Anlægget overholder alle nuværende regler for sikkerhed og forurening. Ejendommen er derudover tilsluttet naturgas, som udelukkende bruges til madlavning, og forsyner et godkendt gaskomfur. Egebjergvej 176 Jeg ønsker fritagelse pga. Med vores nuværende radiator vil ikke kunne op den ønskede afkøling. En udskiftning af 17 stk. radiator vil beløbe sig til ca moms i alt ,00 kr. hvilket må siges at være uforholdsmæssig bekostelig. På baggrund af ovenstående ønskes der fritagelse. Skulle der mod forventning ikke gives fritagelse pga. ovenstående ønsker jeg at installere et pillefyr som vil dække vores behov 100 % og ønske fritagelse på bagrund af dette. Egebjergvej 7 Egebjergvej 9 Egedalsbakken 23 Jeg Jeg vil vedlægger gerne at beregning i meddeler på hvilken mit jordvarmeanlæg. en af modellerne i bruger som beslutningen for fritagelse. Der er lavet en beregning af forbruget som eftersendes på mailen: planogby@horsens.dk. Huset er et 0-energi hus som udelukkende kører på sol kombineret med jordvarme.

4 Egedalsvej 10 Egedalsvej 3 Egeparken 3 Egeparken 7 Egesholm 26 Ejendommen, ejendomsnummer er fritaget for tilslutningspligt jfr. 15, da ejendommen er forsynet med jordvarmeanlæg til 100 % produktion af opvarmning og varmt brugsvand. Jf. Tilslutningsbekendgørelsen (BEK nr 904 af 24/06/2016) kan der, med fremsendte tidsplan, på nuværende tidspunkt ikke være tilslutningspligt på denne egendom: 6 Kommunalbestyrelsen kan kun pålægge en ejendom tilslutnings- eller forblivelsespligt til et kollektivt varmeforsyningsanlæg, såfremt forsyningsselskabet har forpligtet sig til at sikre ejendommen forsyningsmulighed fra anlægget, jf. dog stk. 3. Stk. 2. Forsyningsmulighed fra anlægget foreligger, når forsyningsselskabet har etableret de tekniske anlæg m.v., som skal etableres af selskabet som forudsætning for bebyggelsens tilslutning, og anlægget har kapacitet til at forsyne ejendommen. Huset er bygget som et lavenergi efter Br 2020, og fik ved byggetilladelse dispensation fra tilslutningspligt til kollektiv varmeforsyning. Huset er alene opvarmet ved brug af jordvarmeanlæg. Det beregnede energiforbrug er 27,0 kwh/m² år jf. energimærkningsrapport. Der søges om fritagelse fra tilslutningspligten. Da huset blev bygget fik vi dispensation til el varme, derfor forefindes der ikke hverken rør, radiator installation i huset. En ombygning af huset ville være meget omstændigt og bekostelig. Vi vil desuden ikke kunne sælge vores hus uden betydelig tab, hvis der kommer tinglysning om fjernvarmepligt. ejendom_adresse Esvej 16 saerlige_forhold Huset er i dag opvarmet med elpaneler. Jeg er i gang med en renovering af huset, og der skal installeres en Luft/vand varmepumpe, som forsyner hele huset med varme via gulvvarme samt varmt brugsvand. Esvej 23 Fanøvej 12 Jeg forventer fritagelse ud fra 15 m.m Jeg har i dag solceller og forventer at få installeret varmepumpe her i foråret da varmepumpe luft til vand anlæg som vil dække vores forbrug 100 % på min ejendom. Jeg har ikke gasstik eller gasfyr og har investeret mange penge i solceller/ varmepumpe så ønsker ikke yderlig udgifter til opvarmning. og da mit centralvarme anlægs opbygning ikke ville kunne lave en ordentlig afkøling på retur til fjernvarmen ( jeg har 31 år erfaring inden for varmeanlæg) Derfor vil jeg gerne fritages. 1.jeg vil gerne fritages for fjernvarme. 2. jeg vil gerne fritages for at betale faste udgifter osv. til fjernvarme (Horsens m.m) 3.jeg vil gerne frit kunne vælge om jeg engang i fremtiden ønsker at få fjernvarme eller hvis jeg vælger overhovedet ikke og få fjernvarme. Jeg har for ca 3 år siden fået installeret nyt gasfyr. Fyrrevej 10 Der er installeret luft vand varmepumpe. Derfor ønsker jeg fritagelse fra tilslutningspligten. Gl Egebjergvej 33 Installerer Nilan Compact P køl Geo 6 KW (Jordvarme & varmegenvindingsanlæg / luft - varmt brugsvand inden den 20/5 2018) Gl Egebjergvej 49 Grusdalsvej 3 Jeg har opført et lavenergihus, og ønsker fritagelse i forhold til fjernvarmen. Har etableret jordvarmeanlæg og vil fritages fra tilslutningspligt til fjernvarme

5 Grusdalsvej 3 Grusdalsvej 34 Hanstedvej 21 Hanstedvej 39 Hanstedvej 39 Hanstedvej 48A Hindbærhegnet 13 Har installeret nyt naturgasfyr i 2013, med meget lavt varmeforbrug. Jeg planllægger at installere en varmepumpe Ejendommen har Jordvarme Har etableret jordvarmeanlæg og vil fritages fra tilslutningspligt til fjernvarme Har installeret nyt naturgasfyr i 2013, med meget lavt varmeforbrug. Bruger kun træpiller til opvarmning af hus og vand Ejendommen bygget med et fuld integreret jordvarme anlæg som dækker hele husets behov for opvarmning Hvedevænget 47 Har nyt gasfyr fra 2016 og nyt bryggers fra 2017 Hvedevænget 83 Hvidtjørnen 106 Hvidtjørnen 14 Hvidtjørnen 16 Hvidtjørnen 20 Hvidtjørnen 35 Jeg har jordvarme og solceller Hej. Jeg Har jordvarme,som er godkendt igennem Horsens kommune. God weekemd Huset er fra 2016 med jordvarme ved byggelse. Alt varme og varmt vand i huset leveres af jordvarmeanlægget. Jeg mener derfor at vi lever op til betingelserne for fritagelse og vi ønsker derfor at fritages for tilslutningspligten for bestandigt. Boligen er udelukket opvarmet af et luft-vand varmepumpe Husstanden bliver udelukkende varmet op via jordvarme, derfor søger vi fritagelse. DER LIGGER EN NEDRIVNINGSAFTALE OM AT HUSET BLIVE REVET NED I ÅR, OG DERFOR IKKE ØNSKER TILSLUTNING. FEJL PÅ TIDLIGERE ANSØGNING OM FRITAGELSE (HVOR DER BLIVER NÆVNT JORDVARME), DER VAR SKET EN FORVEKSLNING AF TO EJENDOMSNUMMER Hvidtjørnen 35 Hvidtjørnen 35 Hvidtjørnen 39 Hvidtjørnen 50 Hvidtjørnen 53 Har jordvarme til opvarmning HAR JORDVARME TIL OPVARMNING Boligen er udelukkende opvarmet med et jordvarmeanlæg (varmepumpe), hvilket også fremgår i BBR. Jordvarmepumpe Huset opvarmes udelukkende med Jordvarme, hvor al elektriciteten til jordvarmen bliver leveret af solceller på taget af huset. Solcellerne levere ca. 90% af den elektricitet husstanden bruger, dvs. til jordvarmen og alle andre elektriske apparater så som lys, komfur, TV, Computere osv. Vi betragter selv huset som 0 energi hus og har i princippet ingen udgifter til opvarmningen, derfor vil vi meget gerne søge om fritagelse for tilslutnings pligten til fjernvarmen. Hvis vi ikke får fritagelse fra fjernvarme vil det betyde at vi ikke længer kan betragte vores hus som et 0 energi hus, da vi med fjernvarme skal betale for opvarmningen. Hvidtjørnen 59 Hvidtjørnen 60 Jeg opvarmer huset med jordvarme Huset opvarmes med varmepumpe

6 Hvidtjørnen 66 Hvidtjørnen 69 Hvidtjørnen 70 Hvidtjørnen 85 Hvidtjørnen 90 Hyldeblomsten 4 Ejendommen er opført i 2014, hvor der på daværende tidspunkt blev installeret gasfyr. Vi ønsker derfor at vente med tilslutning til fjernvarme til det nuværende gasfyrs 15. leveår. har udstedt byggetilladelsen, og er derfor i besiddelse af en kopi af denne. Jeg har jordvarme og solceller Har luft/vand varmepumpe som eneste varmekilde. Huset er bygget som lavenergihus (A2015 i energirapport) Jeg har jordvarme Der er tale om ejendom med status af Lavenergihus. Der er såvel solceller som jordvarme på ejendommen. Ejendommen opvarmes med varmepumpe. Derudover er der monteret solcelleanlæg, som bidrager med ca. 50% af hele ejendommens strømforbrug alt inkl. Huset er godkendt som 2020 og dermed så energi rigtig som det næsten kan opnåes. Se evt. BBR for yderligere oplysininger. Hyldeblomsten 5 Huset har Jordvarme og solceller til opvarmning og dækning af elforbruget til opvarmning som dækker 100% af varmeforbruget. Højtoften 20 Fik luft-til-vand varmepumpe installeret i oktober Junivej 8 Kastanjealle 13 Jeg har fået installeret et nyt naturgasfyr da mit hus blev bygget for 3½ år siden, og derfor ønsker jeg ikke at investere i fjernvarme lige nu. Jeg mener ikke, at lovgivningen er overholdt ved denne tilslutningspligt. Af fjernvarmehorsens.dk fremgår der følgende vedrørende min adresse: "Vi udvider i etaper, og efter planen graver vi ud til fjernvarme i dit område i perioden " Tilslutningsbekendtgørelsens 6, stk. 2: "Forsyningsmulighed fra anlægget foreligger, når forsyningsselskabet har etableret de tekniske anlæg m.v., som skal etableres af selskabet som forudsætning for bebyggelsens tilslutning, og anlægget har kapacitet til at forsyne ejendommen" Fjernvarmerør er endnu ikke kommet til Egebjerg og med den angivne tidsplan for min ejendom, så er 6, stk. 2 i tilslutingsbekendtgørelsen jo ikke opfyldt og på den baggrund må jeg anmode om, at min ejendom IKKE påføres tilslutingspligt til fjernvarme. Det er yderligere min opfattelse, at s varmeplan er en del af kommuneplanlægningen og kun har retsvirkning for fremtidige lokalplaner og ikke for lokalplaner vedtaget for vedtagelsen af varmeplanen. Sker dette på trods af ovenstående, så vil jeg klage over afgørelsen til rette instanser. Kastanjealle 15 Kastanjealle 19 Jeg har forespurgt om fritagelse i forbindelse med køb af ejendommen. Ejendom har status af lavenergihus, da byggetilladelsen blev givet.

7 Kastanjealle 19 Kastanjealle 24 Ejendommen havde status af lavenergihus, da byggetilladelsen blev givet Huset er opført som lavenergihus og blev i sin tid ligeledes fritaget for tilslutningspligt til gas. Det opvarmes med Jordvarme- Kastanjealle 28 Bygningens opførelsesår er Jordvarme er installeret. Energimærket på opførelsestidspunktet er A1, hvilket representerer lavenergibygning. Det beregnede varmeforbrug pr. år er 34,5 kwh/m2 EL. Der er i 2012 installeret solcelleanlæg med en effekt på 6630 Watt peak. Det totale elforbrug, incl opvarmning, varmt vand, lys osv., for ejendommen har de seneste år været omkring 0 kwh (+/- nogle får hundrede kwh). Kastanjealle 30 Kastanjealle 32 Kastanjealle 32 Kastanjealle 51 Har kun varmepumpe/jordvarme, og er fritaget for tilslutningpligten til naturgas, da huset har status af lavenergi da det blev bygget. Jeg søger om fritagelse fra tilslutningspligten til fjernevarmen med samme begrundelse. Jeg har solceller som dækker 100% af varmepumpens behov for elektricitet. Varmepumpen dækker mit behov for varme og varmt vand 100% Jeg har solceller som dækker 100% af varmepumpens behov for elektricitet. Varmepumpen dækker mit behov for varme og varmt vand 100% Jeg har indkøbt helt nyt gasfyr i Juni måned 2017 og skal betale af på det indtil Når mit gas fyr skal skiftes vil jeg meget gerne skifte over til fjernvarme. Kirkeskovvej 13 Jeg tog, i uge 41, 2017, kontakt til Fjernvarme Horsens. I samarbejde, regnede på hvor vidt det kunne betale sig, at undlade at udskifte til fjernvarme. De kom frem til, at vores estimerede forbrug er 26 mwh for opvarmning af bolig og vand. Hans udregningener blev baseret på generelle tal han havde kendskab til - så som en virkningsgrad på 85 - hvorefter jeg kom frem til at den korrekte virkningsgrad er 93,4, på vores pillefyr og brandværdien på pillen "Barlinek" er 5,3 kwh/kg. Fyret er installeret af tidligere ejer af huset i og skal på nuværende tidspunkt opvarme 206 kvm (som til foråret stiger til 241 kvm). Huset er total renoveret og efterisoleret indvendigt + hulmursisoleret i foråret Inden dette indgreb, havde vi en årlig udgift på træpiller, på 8500 kr - som forhåbentlig kun vil blive mere positivt i denne sæson. Det er i dag den eneste varmekilde i husstanden, så vi er 100% selvforsynende af opvarmning af boligen og vand. Søren og jeg kom frem til et estimeret årligt forbrug af fjernvarme på kr. som derfor vil være en kraftig stigning af boligens årlige udgift, da det minimum vil være en stigning på 227%. Jeg vil derfor gerne søge om fritagelse fra forsyningspligten da vores budget ikke vil kunne holde til fjernvarme. Kirkevej 2 Kirsebærhegnet 2 Hej. Vi vil godt søge dispensation for tilslutnings pligten af fjernvarmen på matrikel nr.7q Da det ikke er rentabel at få fjernvarme lagt ind. Omkostningerne ligger mellem kr. Da vi grundet et klimavenligt enfamiliehus, kun har forbrugt ca. 900 m3 naturgas pr. år i gennemsnit siden huset (164 m2) stod færdigt i 2008, vil vi med en omlægning til fjernvarme få en relativ større udgift til opvarmning af boligen. Dette vil være en urimelig byrde at blive pålagt, på et fra starten uoplyst grundlag omkring planer om fremtidig fjernvarme i området. Vi ser det derfor som en naturlig og fair løsning, at fritage ejendommen for tilslutningspligt. Håber på Jeres forståelse.

8 Kirsebærhegnet 3 Kirsebærhegnet 3 Kirsebærvej 1 Klarinetvej 56 Kløverbakken 44 Krokusvej 130 Ejendommen har installeret jordvarmeanlæg Ejendommen har installeret jordvarmeanlæg. Mit hus er i forvejen opvarmet med varmepumpe, og jeg ser derfor ingen grund til at blive tilsluttet fjernvarmen, da min varmeudgift så vil stige. Hej vi har energi optimeret hele huset medn extra isolering på loftet, lagt 300mm flamingo under gulvet samt nye vinduer. Jeg har installeret luft til vand varmepumpe som levere mit fulde varmeforbrug, og er efter aftale med Horsens kommune blevet lovet fritagelse fra tilslutningspligten jævnfør mail fra Da vi indenfor kort tid får installeret en varmepumpe der står for 100% opvarmning af boligen og 100% opvarmning af varmt brugsvand og dermed overholder tilslutningsbekendtgørelsen 15, ser vi det som en selvfølge at vores ejendom fritages for tilslutningspligt samt forblivelsespligt til fjernvarme. Vi har valgt denne løsning af tre årsager: 1. Vi ønsker at være herre i eget hus og ikke være i tvangsægteskab med Horsens Fjernvarme. 2. Vi har svært ved at se de miljømæssige fordele ved fjernvarmeløsningen i Horsens. Som vi har forstået det på informationsmøderne i vort område er det biomasse, man i høj grad satser på. Ifølge regeringens energiplan påpegynder man en langsom nedbringning i anvendelsen af biomasse i 2020, men i Horsens tager man det andet anlæg i brug i 2021?? Hvordan vil man opfylde kravet om, at det primært er sol og vind, der skal levere energien? Hvad med transporten af det flis, man brænder af, hvor er miljøet i det? Vi mangler ambitioner på miljøets vegne. Ved selv at vælge en løsning, kan vi gøre brug af de mange tiltag, der løbende udvikles på VE. 3. I slår et slag for at vi skal løfte i flok. Det er vi store tilhængere af, men det er ikke det, der kommer til at ske i Horsens, hvor de ca eksisterende fjernvarmekunder IKKE pålægges tilslutningspligt. Det undrer os, at det eneste link, som ikke virker i høringsbrev af 4. Januar 2018, er det man skal bruge til at afgive dette høringssvar med. I skriver hele tide at man skal søge om at få fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme. Det skal man ikke, man har ret til til fritagelse hvis man overholder tilslutningsbekendtgørelsen 15. Vi må konstatere at der gang på gang er store mangler i jeres materiale, og det kan fremstå, som om I har gjort et stort arbejde ud af at vildlede de borgere, hvis interesser I er ansat til at varetage. Vi har ført en mailkorrespondance med jer, bl.a med spørgsmål angående 6, som vi mener ulovliggør de tilslutningspligter, der ligger langt ude i fremtiden. Efter et par rykkere modtog vi et svar, MEN der var intet svar på spørgsmålene om 6. Vi fortsatte derfor korrespondancen tirsdag d. 13. Februar 2018 for at få svar på dette. Vi har intet svar modtaget fra jer til trods for at vi er i høring og I har pligt til at svare os. Som vi tidligere har påpeget, kan vi tvivle på lovligheden af tilslutningspligt i 2018 for vores område iht. 6 og I har ikke overbevist os om det modsatte. Krokusvej 71 Kværnbæk 2 Kværnbæk 8 Kærvej 4A Lindholm Huset er efterisolering og derfor et meget lav forbrug af energi. 2. Der anvendes EL som primær energi kilde. 3. Har anvendt varmepumpe i de sidste 7 År --- Gennemsnit på 925 kwh pr år Jeg ønsker over de næste 5 år at skifte til varmepumpe og solceller og blive 100% CO2 neutral. Energiform = Jordvarmeanlæg fra Vølund ingen bebyggelse på grunden så tekst i,, nuværende varmeforsyning er kun udfyldt for at kunne sende skemaet. Jeg fik nyt gasfyr i maj 2015 og ønsker derfor ikke at blive omfattet af tilslutningspligten.

9 Lokesalle 35 Lokesalle 9 Majalle 15 Majalle 6 Majalle 8 Mercurvej 66 Mirabellehegnet 1 Mirabellehegnet 2 Der er ikke vandbåret opvarmningssystem i huset, kun el-radiatorer. En ombygning vil være en uforholdsmæssig stor omkostning. Vi brugte i 2016 lige under kr. i alt på forbrugsel og opvarmning. Har luft til vand varmepumpe 9 kw til opvarmning og opvarmning af forbrugsvand, samt solceller til produktion af strøm. Jeg har fået installeret helt nyt gasfyr D.17/ og mit forbrug af gas er under 1200 m3 om året. Jeg er ikke folkepensionist, men arbejder (Redigeret af administrationen pga. personlige oplysninger) om ugen. Jeg har et nyere pillefyr og forventer derfor at blive fritaget ifølge paragraf 15 som vi fik at vide vi ville. Min kæreste har også sendt denne blanket, men vi var i tvivl om om vi begge skulle. Jeg vil gerne søge fritagelse for at få indlagt fjernvarme. Jeg bruger primært træ til opvarmning, jeg har dog et oliefyr, som sjældent bruges. Jeg er selvforsynende med træ, derfor er det lidt svært at regne rummeteren ud. Hvis jeg ikke kan blive fritaget, så vil jeg gerne have en dispensation. Jeg er på kontanthjælp, så der er ikke mange penge at gøre med herhjemme. Det økonomiske pres gør også, at jeg ikke har noget overskud til en ombygning. Jeg fik nye termoruder i 2009, da jeg stadig kunne arbejde. Der installeres VE-anlæg, der dækker 79,1% af vores behov, vi opnår derved fritagelse fra tilslutningspligten til fjernvarmen. Anlægget er i drift medio marts Dokumentation kan fremsendes på forlangende, da det er umuligt at vedhæfte her i blanketten. Der er ikke direkte mulighed for vedhæftninger og jeres filboks@horsens.dk system virker ikke.! Jeg ønsker fritagelse fra tilslutningspligten til fjernvarmen. Jeg ønsker fritagelse. Jævnfør BEK nr. 904 af 24/06/2016, 15 pkt. 6 kan vores bygning ikke pålægges tilslutningspligt, da huset er af typen 'lavenergibygning' (Energimærke A2015). (Energimærke kan hentes på eller rekvireres hos undertegnede) Dette går ligeledes i tråd med informationen på fjernvarmehorsens.dk ( "Jeg har et lavenergihus hvad betyder det? Lavenergihuse - samt huse, der opfylder status som lavenergihuse i byggetilladelsen - er fritaget for tilslutningspligten." Mirabellehegnet 3 Mirabellehegnet 4 Mirabellehegnet 4 Der er allerede givet dispensation da huset blev opført. Huset er opført som lavenergihus med jordvarme. Ejendommen er opført som lavenergi byggeri med jordvarme som varmekilde (eldrevet anlæg). Byggetilladelse sags nr P Tilladelse til etablering af jordvarme sags nr K Hele ejendommen opvarmes ved hjælp af jordvarmeanlæg. Derudover opfylder ejendommen muligvis også kravene til at være en lavenergibygning. Huset blev i hvert fald bygget, så det lever op til skrappere krav, end hvad der var gældende på tidspunktet for byggetilladelsen. Hvis der er brug for yderligere oplysninger, går jeg ud fra, at I indhenter de nødvendige oplysninger fra byggesagen. Hvis der i øvrigt er brug for yderligere oplysninger for at behandle ansøgningen om fritagelse, går jeg ud fra, at I kontakter mig.

10 Mirabellehegnet 4 Mosegårdsvej 1 Jeg søger 100% fritagelse. Der er fejl i blanketten - feltet Ejendomsnummer er blokeret og kan ikke udfyldes!!. Derfor info her: Ejendomsnr Mosegårdsvej 1, 8700 Horsens Fritagelse med henvisning til, at ejendommen totalopvarmes med biomasse (træpiller) fra eget stokerfyr. Årligt forbrug af træpiller = 10 tons. Fritagelse bedes skriftlig meddelt os snarest. Neptunvej 27 Har elvarme, brændeovn og el-varmepumpe. Har el-gulvvarme i to badeværelser og har etableret el-gulvvarme i stue og køkken i forbindelse med renovering i Årlig forbrug: El KWh Brænde ca. 5 rummeter Der har aldrig været etableret vandbåren varmesystem i huset, hvorved det vil betyde en meget stor investering. Nordre Strandvej med Jeg er venlig førtidspensionist hilsen og har svært ved at betale for fjernvamren, så jg vil gerne have i tager hånd om det. Nordre Strandvej Nordre Strandvej Nordre Torstedvej Jeg er i den situation at jeg bor alene i huset, så kun en indkomst, har ikke råd til at låne til fjernvarme installationen. (Redigeret af administrationen pga. Personlige oplysninger) Mvh Jeg har pille fyr og bruger 6 tons piller om året til varme og varmt vand, og søger derfor om fritagelse DER LIGGER EN NEDRIVNINGSAFTALE OM AT HUSET BLIVE REVET NED I ÅR, OG DERFOR IKKE ØNSKER TILSLUTNING. Nordre Torstedvej Har et nyere gasfyr, installeret august 2013 af John Jensen VVS & BLIK, Vestergade 42, 8700 Horsens. Faktura nr dateret 20/ Nordre Torstedvej Nordre Torstedvej Nordre Torstedvej Har jordvarme til opvarmning HAR JORDVARME TIL OPVARMNING Hej Vi fik installeret et nyt dyrt pillefyr i stedet for oliefyr i sammenråd med jer. Da det gamle oliefyre skulle udskiftes. I den forbindelse oplyste i os at vi så kunne undgå tilslutningspligten til fjernvarme. Nordrevej 32 Hej mit navn er. Frank Andersen Nordrevej Horsens. Jeg har pille fyr og solvarme koblet sammen. Inde i huset fyrer jeg med piller/træ. Jeg havde en korrespondance med Peter Dideriksen og der bliver jeg oplyst om at jeg kan komme under 15. Og da denne 15 kun forlanger en vis % af opvarmningen, og jeg gør dette 100%, ser jeg frem til, at jeg stadig er fritaget. Novembervej 9 NULL Huset lever op til kravet for lavenergihus, og har efterfølgende fået monteret solceller. Minimum halvdelen af boligens energibehov dækkes af luft/luft varmepumper. Gas anvendes som supplement til opvarmning samt til brugsvand.

11 Obovej 4 Pilegårdsalle 6 Platanalle 21 Rosenvænget 2 Rosenvænget 2B Rugvænget 44 Rundingen 20 Da vores naturgasfyr er blevet monteret d.20/ ønsker vi at få den fulde dispensation fra tilslutningspligten til fjernvarmen. Der blev oplyst til informationsmødet i Bankagerhallen d.22/ , at har man fået installeret nyt naturgasfyr i tidsrummet får man tillagt yderligere 3 år til de elleres skrevet 9 års dispensation for tilslutningspligten. Derfor er vores dispensation for tilslutningspligten på fjernvarmen 12 år. Jeg har varmepumpe som står for næsten al varmeforsyning. Jeg har kun varmepumpe og brændeovn Grunden er ikke bebygget Grunden er ikke bebygget Har ingen varmerør trukket rundt i huset, så det vil være en meget stor omkostning at blive tilsluttet fjernvarme. Jeg ønsker at søge om fritagelse, da jeg har Luft/luft varmepump der samlet set dækker minimum 51 % af el forbruget til opvarmning og opvarmning af brugsvand. Rundingen Jeg har igangsat overgang til luft/vand installation i mit hus og har derfor ikke interesseret i Fjernvarme. Rødtjørnen 7 Rønnebærvej 24 Saxofonvej 10 Saxofonvej 27 Boligen er udelukket opvarmet af et luft-vand varmepumpe Jeg er førtidsbensionist. Der er ikke trukket rør i huset og vandfyldte radiatorer. Husets primære varmekilde er luft-til-luft varmepumpe. Jeg har installeret luft til vand varmepumpeanlæg Er enkemand og lever derfor alene på matriklen. Har fået konstateret demens. Septembervej 18 Jeg søger om fritagelse fra tilslutningspligten til fjernvarme, jf. tilslutningsbekendtgørelsens 15, stk. 1, nr. 1 og 2. Huset er elopvarmet. Jeg har installeret en luft til luft varmepumpe. Jeg har også en brændeovn. Det vil være uforholdsmæssigt bekosteligt at installere fjernvarme, da jeg ikke har de nødvendige indvendige installationer til at modtage fjernvarme. Siriusvej 33 Skolesvinget 74 Skovgårdsvej 14 Fylder 65 år den 30.maj 2018 og overgår til folkepension Jeg ønsker fritagelse for tilslutningspligten / Dispensation. Jeg er folkepensionist. Mit anlæg er et et-strengsanlæg, så jeg kan ikke afkøle returvandet, så der er økonomi i projektet.jeg mener, at det er forbundet med en uforholdsmæssig stor udgift at ændre anlægget til fjernvarme. Jeg har El-gulvvarme i køkkenet da der ikke er plads til en radiator. Jeg har installeret nyt gasfyr i september 2014, og har endelig efter mange år, en god varme i hele huset til en fornuftig økonomi. 400 KWH til El er anslået, da jeg ikke ved hvad det eksakte forbrug er, det er termostat styret og tænder når det er nødvendig. jeg ønsker dispensation til fritagelse af fjernvarme, da jeg er i dag er forsynet af luft til luft varmepumpe og solceller

12 Solsikkevej 120 Huset er bygget som elvarmehus. Vi har derfor ikke noget vandbåret anlæg. Dvs. ingen radiatorer, eller gulvvarmeslanger. Vi har desuden klinke og trægulve i hele huset. Køkken og badeværelse er af nyere dato Det vil derfor blive meget bekosteligt, at omlægge til fjermvarme. Huset er efterisoleret med 400mm. mineraluld på loft, og lavenergiruder. Vi har varmepumpe, brændeovn og 6,8kwh. solcelleanlæg med 5kwh. batteripakke. Vores elforbrug er ca kwh. til alt, varme, varmt vand, alm.elforbrug. Vi vil derfor søge om fritagelse fra tilslutningspligten. Solsikkevej 136 Du vil efter ændringen i BBR, ikke blive pålagt fjernvarme i din ejendom, grundet 15 i BEK. Nr. 690 af 21/06/ Solsikkevej 144 Solsikkevej 40 Solsikkevej 72 Solsikkevej 90 Ejendommen er født med udelukkende el-varme. Her er hverken varmerør eller radiatorer. Overgang til fjernvarme vil kræve rørinstallationer m.m., som vil være meget bekostelig, idet der også er niveauforskel i huset. Derfor har vi siden 2015 været i kontakt med Peter Dideriksen og fået vejledning af ham (sagsnr P , Solsikkevej 144). Ultimo 2015 blev installeret luft til luft varmepumpe med en elbesparelse på 60-70% samt luft til luft brugsvandsvarmepumpe med en elbesparelse til varmt vand på ca. 75%. En samlet vedvarende energisparelse på over 50% er dermed opnået. Oplysningerne er indberettet til BBR-registeret. et kun 3 år gammel gasfyr, så vi har ikke mulighed for igen at have en stor udgift til en varmekilde. I forhold til at få instaleret fjernvarme er det en meget udgiftspost. Vi har haft installatør Jimmy Jensen ude for at bedømme, hvad og hvordan man kunne gøre og hvad prisen ville være. Prisen er min kr eller mere + installationen af fjernvarme. Udgiften bliver nok over kr eller mere. Det er ikke helt ligetil at sætte radiatorer op, og føre rør rundt i huset. Rørene skal op på loftet, og føres ned gennem loftet. Der kan ikke sættes vandbårne radiatorer op i en karnap vi har i stuen + det ikke er nemt at føre rør ned fra loftet her.der er plads til el radiator. Vi har en varmepumpe, og har bestilt en mere. Den bliver opsat d. 26/ Den varmepumpe vi har nu, dækker en fjerdedel af elforbruget. Dette kan vi se på elregningen fra før vi havde varmepumpen og til nu. En mere vil dække halvdelen af elforbruget. Den varmepumpe vi har er en Panasonic model no. CS HE9LKE. Den vi har bestilt er Mitsubishi LN25 HERo. Vi har brugt 19862,08 kr. fra d. 1/ til d. 31/ i elforbrug. Vi kan ikke se hvad der bliver brugt på el. såsom lys, husholdnings apparater, m.m. Energistyrelsen har udregnet hvad en gennemsnits dansker bruger pr. år. En familie som vores bruger 7500 kr. på el om året. Vi bruger nok mere, da vores børn med familie ofte er på besøg i flere dage. Så vores forbrug ligger nok ca. på 8000 kr om året. varmeudgiften er så på 19862, = 11862,08 kr. Dette er både varmeudgift + forbrug af varmt vand. Vi synes at el opvarmning skulle være på højde med fjernvarme, da der her også kan bruges mange forskellige energikiller, såsom vindkraft, solceller, m.m. M.V.H. Jørgen Thorne Sørensen Mit gamle gasfyr gik i januar måned for 3 år siden, så jeg har et helt nyt gasfyr med 16 års fuld garanti tilbage. Ifølge den beregning jeg kan lave på jeres hjemmeside, så kan jeg spare ca kr. om året, og så vil det tage mig mindst 25 år i tilbagebetaling. Det giver som jeg ser det ingen mening Strandkærvej 4 Jeg vil gerne bede om en fritagelse i 15, stk.1, 1. Kun lidt under halvdelen af huset er opvarmet med vandbåren varme og en estimering fra VVS, murer og tømrer er at det vil koste ,75 kr for at få trukket rør, sat radiatorer op og reetableret det hele igen. Der til kommer de for selve tilslutningen til fjernvarme.

13 Stængervej 13 Stængervej 35 Der er planlagt opsætning af solvarmepaneler og akkumuleringtanke i løbet af sommeren 2018, som er indkøbt. Der ud over er planen at solvarmen skal suppleres med varmepumpe. Ejendommen er et lavenergihus opvarmet med varmepumpe fra jordvarme Stængervej 35 Matriklen eksistere ikke længere men er lagt sammen med adressen Stængervej 37, 8700 med ejendomsnummer Stængervej 37 Ejendommen er et lavenergihus opvarmet med varmepumpe fra jordvarme Stængervej 37 Matriklen eksistere ikke længere men er lagt sammen med adressen Stængervej 37, 8700 med ejendomsnummer Stængervej 48A Søndrevej 42A Jeg har haft co2 neutral opvarmning de sidste 15 år med stokerfyr Mit stokerfyr er næsten nyt. 2 år gammel. Jeg har et nyere gasfyr som bruger knap 1000 m3 gas om året. Derfor vil det blive en ualmindelig dårlig løsning for mig at skifte til fjernvarme, inden gasfyret er slidt op. Mit gasfyr sidder inde mit i huset og ikke på en ydervæg. Dette må forventes at give ekstraordinære omkostninger til genetablering af mit bryggers. Derfor har jeg noget ønske om at få fjernvarme på nuværende tidspunkt Ternevej 112 Har et træpillefyr og bruger det til opvarmning og varmtvand. (Co2 neotral træpiller udgør 99% af forbruget og bruger 1% naturgas) Gasmåleren har brugt 240 kubikmeter siden huset blev opført, 5 år siden) Huset er opført med klasse 2015 isolering og 3 lags vinduer, blowerdoor testen lå i gennemsnit på 0,50 l/s pr,m2. Ternevej 96 Toften 24 Torsmark 25 Mit hus er opvarmet med luft til vand varmepumpe og jeg har dækket mit elforbrug med solcelle anlæg der producere ca kw/t om året, disse kw/t er det vi ca bruger på varme hvert år. Der ansøges om fritagelse for tilslutning af fjernvarme. Hele boligens energibehov opvarmes med biobrændsel (træpiller), og opfylder dermed betingelser for at over 50% af det samlet energibehov leveres af et vedvarende energianlæg. Der søges om fritagelse, jfr. Tilslutningsbekendtgørelsen 15, stk. 1, 2, idet vi ønsker en hybridløsning. Vi bibeholder vores gasfyr fra januar 2016 og installerer endvidere en luft/vand varmepumpe. Ifølge en energiberegning, er vores nuværende netto energibehov på kwh (varmtvands forbrug og nettoenergibehov ex varmt vand kwh). Ved installering af luft/vand varmepumpe vil varmepumpens andel af forbruget udgøre 71,4%, hvilket udgør mere end 50% vedvarende energi. Vi har forsøgt at vedhæfte energiberegningen, hvilket ikke kan lade sig gøre. Energiberegningen bliver derfor sendt til i en særskilt mail. Torstedalle 169 Vandmøllevej 4A Vandmøllevej 4A Er blevet alene for 1½ år siden og er p.t. ved at sælge mit hus. Det er også uoverskueligt og dyrt at blive tilsluttet, når man er alene, og mit naturgasfyr fungerer upåklageligt, hvorfor jeg gerne vil søge om fritagelse for tilslutningspligt. Endvidere bliver jeg folkepensionist om 3 år, men da er jeg forhåbentlig fraflyttet huset. Den eneste varmekilde vi har er jordvarme, som står for at producere både varmt vand og varme i ejendommen. Eneste varmekilde på ejendommen er jordvarme, både i forhold til varmt vand og varme i ejendommen. Huset er opført i 2014 og kategoriseret som lavenergi.

14 Vedbæksalle 77 Jeg har et næsten nyt pillefyr to år gammel og solseller til vand varme nyere træfyr med underforbrændingskedel. Derforuden har jeg et seks kgw el solselleanlæg som jeg bruger til en nyindstaleret luft til luft varmepumpe for at forbruge mit overskydende strøm jeg laver,i den varme del af året. Derforuden har jeg efterisoleret mit hus i tagetagen 350mm overalt og sat nye døre og vinduer i. Jeg har ingen naturgas.da mine udgifter til varme er lig nul med det andlæg jeg har. Vestergårdsvej 76 I forbindelse med høringen ang. Tilslutningspligt til fjernvarme, fremsætter vi følgende høringssvar vedr. ejendommen Vestergårdsvej 76, 8700 Horsens, matr.nr. 19bb, ejendomsnr ; Vi søger fritagelse på baggrund af Tilslutningsbekendtgørelsens (BEK nr. 904 af 24/06/2016) 15, stk. 1, nr. 4 (samt Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg, s. 5: Bygninger der skal nedrives eller ombygges se link nedenfor), da vi påregner en så væsentlig ombygning, der vil kræve nedrivningstilladelse af bygning, inden for en kortere årrække. Hertil har vi allerede på nuværende tidspunkt været i dialog med byggesagsafdelingen. Det nye byggeri opføres som lavenergi, hvor der ønskes installeret vedvarende energianlæg, hvorfor vi ligeledes i den kommende byggeansøgning søger dispensation i henhold til Tilslutningsbekendtgørelsen 17, stk. 3. Projekteringen af det nye byggeri er igangsat. Vesterhøjsvej 27 Jeg har 2 varmepumper som forsyner mig 100% med varme og har gjort siden 1983 Vesterhøjsvej 27 Jeg har 2 varmepumper som har forsynet mig 100% med varme siden 1983 Vibeholmsalle 29 Har netop investeret i nyt naturgas fyr der overholder alle miljøkrav og energiforeskrifter Violvej 135 Violvej 4 Jeg søger fritagelse fra tilslutningspligten til fjernvarme, da ejendommen opvarmes af et nyere træpillefyr. Jeg påtænker at vælge enten: 1. luft-luft varmepumpe med nominel kapacitet på 3,2 kw eller 2. hybridløsning med luft-vand varmepumpe med nominel kapacitet på 4 kw Det ovenfor angivede forbrug er skønnet, idet løsningen endnu ikke er valgt og installeret. Violvej % Varmepumpe er ved at blive installeret, og bliver derefter udelukkende opvarmet med EL Ydunsvej 9 Mit hus er fra 1950, men gennemrenoveret og isoleret efter standarten i 2004.

15 Ørnstrupvej 66 Høringssvar vedrørende tilslutningsprojekt i henhold til varmeforsyningsloven og Tilslutningsbekendtgørelsen for Tyrsted, Torsted, Horsens Vest, Egebjerg, Horsens fra 22. december Vi ønsker ikke at få tinglyst tilslutningspligt på ejendommen beliggende på adressen Ørnstrupvej 66, 8700 Horsens, matrikel 4bv, ejendomsnummer Vi ønsker ikke at godkender projektet. Uddrag af Tilslutningsbekendtgørelsen BEK nr. 904 af 24/06/ Kommunalbestyrelsen kan kun pålægge en ejendom tilslutnings- eller forblivelsespligt til et kollektivt varmeforsyningsanlæg, såfremt forsyningsselskabet har forpligtet sig til at sikre ejendommen forsyningsmulighed fra anlægget, jf. dog stk. 3. Stk. 2. Forsyningsmulighed fra anlægget foreligger, når forsyningsselskabet har etableret de tekniske anlæg m.v., som skal etableres af selskabet som forudsætning for bebyggelsens tilslutning, og anlægget har kapacitet til at forsyne ejendommen. Stk. 3. Forsyningsselskabet har ikke pligt til at sikre en ejendom forsyningsmulighed fra anlægget, når den ligger eller bliver opført i et område, hvor kommunalbestyrelsen, på baggrund af et godkendt revideret projekt, har besluttet at begrænse tilslutningspligten til anlægget for ny bebyggelse, hvor ejerne ikke er meddelt beslutning om tilslutning, jf Kommunalbestyrelsens beslutning om at pålægge en ejendom tilslutningspligt til et kollektivt varmeforsyningsanlæg indebærer 1) at forsyningsselskabet fra tilslutningstidspunktet, jf. stk. 3, kan pålægge ejendommens ejer at betale den tilslutningsafgift og de afgifter, som ifølge selskabets anmeldelse til Energitilsynet er gældende for ejendomme, som tilsluttes anlægget, og 2) at forsyningsselskabet kan etablere de i 6, stk. 2, nævnte anlæg m.v. samt stikledninger. Stk. 2. Kommunalbestyrelsens beslutning om at pålægge en ejendom forblivelsespligt til et kollektivt varmeforsyningsanlæg indebærer, at forsyningsselskabet fra tilslutningstidspunktet, jf. stk. 3, kan pålægge ejendommens ejer at betale de afgifter, som ifølge selskabets anmeldelse til Energitilsynet er gældende for ejendomme, som er tilsluttet anlægget. Stk. 3. Ved tilslutningstidspunktet forstås det tidspunkt, hvor der er forsyningsmulighed fra anlægget, og hvortil kommunalbestyrelsen efter reglerne i 8, 10, 11 og 12 i denne bekendtgørelse har krævet, at ejendommen tilsluttes eller forblive tilsluttet dette. Jf. Kort- og Tidsplan vil første etape i Torsted, hvor vores ejendom er omfattet, pågå i tidsrummet Q til Q Tilslutningstidspunktet for vores ejendom forventes derfor at være tidligst i Q2 2020, jf. Tilslutningsbekendtgørelsen 7, stk. 3 og 6, stk. 2. Men i høringsbrevet er skrevet at afgørelsen om tilslutningspligt modtages senest midt i juni Betyder det, at afgørelsen kan modtages medio juni 2018 men tilslutningspligtren er først gældende når der er forsyningsmulighed, jf. ovenstående? Vi forventer at installere varmepumpe inden vores tilslutningspligt bliver aktuel, derfor forventer vi selvfølgelig at dette er tidligst i Q og ikke medio juni Venligst bekræft dette. På side 8 i projektet, pkt. 4 afsnit 1 og 2 anføres at Fjernvarme Horsens er forpligtet til at sikre forsyningsmulighed, og at dette for bestående ejendomme først gælder, når forsyning er mulig fra de kommende tekniske anlæg. I henhold til Tilslutningsbekendtgørelsen 6, stk. 1 betyder det, at kommunen først kan pålægge tilslutningspligt, når forsyning er mulig, det vil sige tidligst Q venligst bekræft dette. Endvidere anføres i projektet på side 8, pkt. 4 afsnit 4: Tilslutning vil skulle ske senest 9 år fra beslutningen om godkendelse af tilslutningspligt Hvis beslutningen ligger i juni 2018, harmonerer det dårligt med teksten i Tilslutningsbekendtgørelsen 6, stk. 2 og 7, stk. 3. I projektet på side 13, pkt. 7 afsnit 2 er anført, at forpligtelsen til at bidrage økonomisk til Fjernvarme Horsens, indtræder ved tilslutning til Fjernvarmen, hvilket i vores tilfælde forventes at være tidligst Q eller senest 9 år efter beslutningen er pålagt. Det må betyde at tilslutningspligten først pålægges når forsyning er mulig. Dermed vil fristen på de 9 år løbe til Venligst bekræft dette. Med venlig hilsen

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt Indhold Varmeplanen... 3 Hovedprincipper for tilslutningspligt... 3 Tilslutningspligt og forblivelsespligt...

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg UDKAST Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1, og 34, stk. 2, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

Klage over Nykøbing-Rørvig Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 11. december 2006 om afslag på ansøgning på dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Nykøbing-Rørvig Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 11. december 2006 om afslag på ansøgning på dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Nykøbing-Rørvig Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 11. december 2006 om afslag på ansøgning på dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 328 Offentligt Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Bekendtgørelse nr. 31 af 29. januar 2008 I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1 og 2, og

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Tilslutningspligt til fjernvarmeforsyning giv de rette pålæg. v/ advokat Agnete Nordentoft Den offentlige uddannelsesdag 2014

Tilslutningspligt til fjernvarmeforsyning giv de rette pålæg. v/ advokat Agnete Nordentoft Den offentlige uddannelsesdag 2014 Tilslutningspligt til fjernvarmeforsyning giv de rette pålæg v/ advokat Agnete Nordentoft Den offentlige uddannelsesdag 2014 2 Disposition Oversigt over regulering og myndigheder Definitioner, retsvirkninger

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) LBK Nr. 772 af 24/07/2000 Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ejendomme som i forvejen er tilsluttet kollektiv varmeforsyning kan pålægges forblivelsespligt efter tilslutningsbekendtgørelsen.

Ejendomme som i forvejen er tilsluttet kollektiv varmeforsyning kan pålægges forblivelsespligt efter tilslutningsbekendtgørelsen. Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 13.03.20-P19-1-16 Ref.: Mikael Jensen Dato: 05-01-2017 Lovgrundlag Forblivelsespligt og fritagelsesmulighed Ejendomme som i forvejen er tilsluttet kollektiv varmeforsyning

Læs mere

17. december 2012 J.nr SSH EKN

17. december 2012 J.nr SSH EKN Bilag 3 Retsgrundlaget for Energiklagenævnets afgørelse Kommunalbestyrelsens muligheder for at pålægge eksisterende bebyggelser tilslutningspligt fremgår af varmeforsyningslovens 12, hvoraf fremgår følgende:

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Uddrag af tilslutningsbekendtgørelsen, planloven og bygningsreglementet Center Plan Byg og Vej Journalnr: 13.03.20-P00-1-17 Ref.: Mikael Jensen Dato: 04-05-2017 Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive

Læs mere

Gauerslund Fjernvarme Industrivej 2 C 7080 Børkop. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Gauerslund Fjernvarme Industrivej 2 C 7080 Børkop. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Gauerslund Fjernvarme Industrivej 2 C 7080 Børkop Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over dispensation for tilslutningspligt til fjernvarme Børkop Kommune fremsendte den 1. juli 2002 en

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

(...) over Billund Kommune af 25. september 2008 afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til Hejnsvig Varmeværk a.m.b.a.

(...) over Billund Kommune af 25. september 2008 afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til Hejnsvig Varmeværk a.m.b.a. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a.

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. (Varmeforsyning) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes

Læs mere

Energiklagenævnet har truffet afgørelse i sagen med journalnummer 18/00360.

Energiklagenævnet har truffet afgørelse i sagen med journalnummer 18/00360. 31. januar 2019 18/00360 (1021-17-24) ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Stadfæstelse af afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]. Energiklagenævnet har truffet afgørelse

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...]

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...] Advokathuset Kongevejen 54 Att. advokat Ole Conradsen Kongevejen 54 2840 Holte Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Stubbekøbing Fjernvarmeselskab AmbA af 8. oktober 2004 over Stubbekøbing Kommunes afgørelse af 8. september 2004 forlængelse af tilslutningsfristen

Læs mere

Klage over Tønder Kommunes afgørelse af 17. februar 2009 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til naturgas

Klage over Tønder Kommunes afgørelse af 17. februar 2009 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til naturgas [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hvalsø Kommunes afgørelse af 17. august 2006 om afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning for ejendommen [...].

Læs mere

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Randers Kommune har udarbejdet følgende projektforslag om tilslutningspligt til Værum-Ørum

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. klage over Ringkøbing Kommunes afgørelse af 2. oktober 2002 om afslag på ansøgning om ophævelse af tilslutningspligt til fjernvarme for ejendommen [...]

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg 1)

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg 1) BEK nr 904 af 24/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 20. januar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-6909

Læs mere

Klage over Bornholms Regionskommunes afgørelse af 10. december 2007 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til RVV a.m.b.a.

Klage over Bornholms Regionskommunes afgørelse af 10. december 2007 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til RVV a.m.b.a. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Bornholms Regionskommunes afgørelse af 10. december 2007 om afslag på dispension fra tilslutningspligt til RVV a.m.b.a. Bornholms Regionskommune

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

Evaluering af varmepumper

Evaluering af varmepumper Her er et samlet dokument for alle cases. De kommer ikke i nogen specifik rækkefølge, men med kommandoen ctrl+f kan man finde den case man ønsker. Held og lykke :) Evaluering af varmepumper Hej mit navn

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A.

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A. [XXX] Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Afgørelse - klage over Rebild Kommunes afgørelse af 19. december 2011 om afslag vedrørende dispensation fra forblivelsespligt for ejendommen

Afgørelse - klage over Rebild Kommunes afgørelse af 19. december 2011 om afslag vedrørende dispensation fra forblivelsespligt for ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Tilslutningsprojekt i henhold til Varmeforsyningsloven. for Tyrsted, Torsted, Horsens Vest, Egebjerg,

Tilslutningsprojekt i henhold til Varmeforsyningsloven. for Tyrsted, Torsted, Horsens Vest, Egebjerg, Tilslutningsprojekt i henhold til Varmeforsyningsloven og Tilslutningsbekendtgørelsen for Tyrsted, Torsted, Horsens Vest, Egebjerg, Horsens 22. december 2017 www.fjernvarmeplan-horsens.dk PROJEKT OM TILSLUTNINGSPLIGT

Læs mere

Projektforslag Tilslutnings- og forblivelsespligt til Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Projektforslag Tilslutnings- og forblivelsespligt til Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. Marts 2013 Projektforslag Tilslutnings- og forblivelsespligt til Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. Randers Kommune Miljø og Teknik Laksetorvet 8900 Randers Projektforslag for tilslutnings-

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 12. april 2010 om tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 12. april 2010 om tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. (XXX) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

2) Bygninger, der skal nedrives inden for en kortere årrække. - Dette siger sig selv, så det vil vi ikke uddybe yderligere.

2) Bygninger, der skal nedrives inden for en kortere årrække. - Dette siger sig selv, så det vil vi ikke uddybe yderligere. Sådan søger du om fritagelse fra tilslutningspligten Drejebog: Har du modtaget et høringsbrev fra kommunen med oplysning om at du skal tilsluttes Horsens Fjernvarmeværk, så vil denne vejledning være en

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fladehøj 17 4534 Hørve Bygningens energimærke: Gyldig fra 13. juni 2013 Til den 13. juni 2023. Energimærkningsnummer 311003689

Læs mere

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt.

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt. [XXX] Fremsendes pr. alm. post og pr. e-mail til [XXX] samt [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Installationer - besparelsesmuligheder

Installationer - besparelsesmuligheder Installationer - besparelsesmuligheder Nuværende energiløsninger Udskiftning af oliekedel Udskiftning af gaskedel Konvertering til fjernvarme Konvertering til jordvarmeanlæg Konvertering til luft-vandvarmepumpe

Læs mere

Sælgers oplysninger (små ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af lovpligtig energimærkning ved salg.

Sælgers oplysninger (små ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af lovpligtig energimærkning ved salg. Sælgers oplysninger (små ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af lovpligtig energimærkning ved salg. Ejendommens adresse: Postnr.: By: 1. Før energikonsulentens gennemgang af ejendommen. Energimærkningen

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Deres klage af 13. september 2007 til Kalundborg Kommune er sålydende:

Deres klage af 13. september 2007 til Kalundborg Kommune er sålydende: Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Kalundborg Kommunes afgørelse af 28. august 2007 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til Hvidebæk Fjernvarmeforsyning a.m.b.a.

Læs mere

Vedr. klage over Hundested Kommunes afgørelse af 4. oktober 2004 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til fjernvarme

Vedr. klage over Hundested Kommunes afgørelse af 4. oktober 2004 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til fjernvarme Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. klage over Hundested Kommunes afgørelse af 4. oktober 2004 om afslag på ansøgning om dispension fra tilslutningspligt til fjernvarme Ved brev af 7. oktober

Læs mere

Ansøgning-kontrakt om tilskud

Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøger Navn: El-varme Adresse: Postnr. og by: Olie Tlf. /mobil: E-mail: Naturgas Kontonr.: Reg.nr. (4 Kontonummer cifre) (10 cifre starter evt. med 0'er) Boligtype: helårsbolig:

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Projektforslag Tilslutnings- og forblivelsespligt til Gjerlev Varmeværk a.m.b.a.

Projektforslag Tilslutnings- og forblivelsespligt til Gjerlev Varmeværk a.m.b.a. Marts 2013 Projektforslag Tilslutnings- og forblivelsespligt til Gjerlev Varmeværk a.m.b.a. Randers Kommune Miljø og Teknik Laksetorvet 8900 Randers Projektforslag for tilslutnings- og forblivelsespligt

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport nye rækkehuse Teglværkshaven 60 2730 Herlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 3. september 2012 Til den 3. september 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Dronning Sofies Vej 111 Postnr./by: 4000 Roskilde BBR-nr.: 265-015751 Energikonsulent: Per Johansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 for følgende ejendom: Adresse: Ådalsvej 8 Postnr./by: 7980 Vils BBR-nr.: 773-095892 nr.: 100185772 Energikonsulent: Peter Frilund Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Grontmij Carl

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

Projektforslag for forblivelsespligt Skærbæk Fjernvarme

Projektforslag for forblivelsespligt Skærbæk Fjernvarme Projektforslag for forblivelsespligt Skærbæk Fjernvarme Udarbejdet for Skærbæk Fjernvarme a.m.b.a. af Plan & Projekt A/S December 2013 Projektforslag for forblivelsespligt Indholdsfortegnelse Side 2 af

Læs mere

Rekvirentens oplysninger (Store ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af energimærkning af ejendomme større end 500 m 2.

Rekvirentens oplysninger (Store ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af energimærkning af ejendomme større end 500 m 2. Rekvirentens oplysninger (Store ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af energimærkning af ejendomme større end 00 m 2. Ejendommens adresse: Postnr.: By: 1. Før energikonsulentens gennemgang af ejendommen.

Læs mere

- alternativer til oliefyr

- alternativer til oliefyr Energistyrelsen - alternativer til oliefyr - Energimærkning Jeg er: Anne Svendsen Bygningsingeniør, Energikonsulent +25 år erfaring med energiområdet Rådgiver på SparEnergi.dk Jeg vil tale om: SparEnergi.dk

Læs mere

Energi i Hjarbæk. Rapport

Energi i Hjarbæk. Rapport Energi i Hjarbæk Rapport NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 Den 1. maj 2015 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Århus C Tel. +45 9682 0400 Fax +45

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Favrskov Kommunes afgørelse af 8. juli 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Favrskov Kommunes afgørelse af 8. juli 2015. Til: [XXX] Favrskov Kommune Hinnerup Fjernvarme Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr.

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016. Til: XXX Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Sakskøbingvej 129 Postnr./by: 4990 Sakskøbing BBR-nr.: 376-009907 Energikonsulent: Frederik Kindt Toubro Programversion: EK-Pro, Be06 version 4

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Gladsaxe Kommune af 2. juni 2003 elvarme i gulv i badeværelse Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Næstformand,

Læs mere

BBR-nr.: 250-000180 Energimærkning nr.: 100113725 Gyldigt 5 år fra: 12-03-2009 Energikonsulent: Per Johansen Firma: PJ Arkitekt- og Ingeniørfirma

BBR-nr.: 250-000180 Energimærkning nr.: 100113725 Gyldigt 5 år fra: 12-03-2009 Energikonsulent: Per Johansen Firma: PJ Arkitekt- og Ingeniørfirma SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bjarkesvej 15 Postnr./by: 3600 Frederikssund BBR-nr.: 250-000180 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Egernets Kvarter 22 4623 Lille Skensved Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. april 2013 Til den 16. april 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

TEMAMØDE OM VARMEFORSYNING LØSNINGER FOR DET ÅBNE LAND

TEMAMØDE OM VARMEFORSYNING LØSNINGER FOR DET ÅBNE LAND LØSNINGER FOR DET ÅBNE LAND STATUS: INDIVIDUELLE VARMEFORBRUGERE I REGION MIDT De individuelle varmeforbrugere står for 15 % af regionens samlede brændselsforbrug Opvarmningstype for boliger Energiforbrug

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rynkebyvej 4 Postnr./by: 5750 Ringe BBR-nr.: 430-015032 Energikonsulent: Frede Nørrelund Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek Faaborg

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0015 JDA. (varmeforsyning) Næstved Jernstøberi A/S

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0015 JDA. (varmeforsyning) Næstved Jernstøberi A/S ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0015 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra over afgørelse

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport nyt hus Tofteengen 25 4000 Roskilde Bygningens energimærke: Gyldig fra 18. september 2012 Til den 18. september 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Maribo Kommune af 20. juni 2002 Fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

Projektforslag Tilslutnings- og forblivelsespligt til Mellerup Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Projektforslag Tilslutnings- og forblivelsespligt til Mellerup Kraftvarmeværk a.m.b.a. Oktober 2012 Projektforslag Tilslutnings- og forblivelsespligt til Mellerup Kraftvarmeværk a.m.b.a. Randers Kommune Miljø og Teknik Laksetorvet 8900 Randers C Projektforslag for tilslutnings- og forblivelsespligt

Læs mere

BBR-nr.: 851-128131 Energimærkning nr.: 200002568 Gyldigt 5 år fra: 30-08-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-128131 Energimærkning nr.: 200002568 Gyldigt 5 år fra: 30-08-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hostrups Have 1-29 Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-128131 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Varmeplanlægning - Godkendelse af projekt for forblivelsespligt til fjernvarme for ejendomme tilsluttet Ulsted Varmeværk A.m.b.a.

Varmeplanlægning - Godkendelse af projekt for forblivelsespligt til fjernvarme for ejendomme tilsluttet Ulsted Varmeværk A.m.b.a. #BREVFLET# Click here to enter text. Ulsted Varmeværk A.m.b.a. - Ejeren af Lucernehaven 42, Ulsted orienteres om Aalborg godkendelse Kommune, af projekt for forblivelsespligt Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby

Læs mere

Afgørelse Stadfæstelse af Syddjurs Kommunes afgørelse om tilslutningspligt

Afgørelse Stadfæstelse af Syddjurs Kommunes afgørelse om tilslutningspligt Til: xxx Nimtofte og Omegns Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. Syddjurs Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af

Læs mere

Ansøgning-kontrakt om tilskud

Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøger Navn: El-varme Adresse: Postnr. og by: Olie Tlf. /mobil: E-mail: Naturgas Kontonr.: Reg.nr. (4 cifre) (10 cifre starter evt. med 0'er) Boligtype: helårsbolig: sommerhus:

Læs mere

Energiklagenævnet modtog herefter ved brev af 22. februar 2007 klagen fra Skanderborg Kommune, ledsaget af en udtalelse.

Energiklagenævnet modtog herefter ved brev af 22. februar 2007 klagen fra Skanderborg Kommune, ledsaget af en udtalelse. Rye Kraftvarmeværk A.m.b.a. Att.: Formand Søren Krarup Frandsen Hjarsbækvej 7 Gl. Rye 8680 Ry Klage over Ry Kommunes afgørelse af 31. oktober 2006 om dispensation fra tilslutningspligt til fjernvarmeforsyning

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Svinget 40 4684 Holmegaard Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. november 2013 Til den 5. november 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk over Furesø Kommune af 26. september 2008

Læs mere

Vejledning om kollektiv varmeforsyning og vedvarende energi FRITAGELSE FOR TILSLUTNING

Vejledning om kollektiv varmeforsyning og vedvarende energi FRITAGELSE FOR TILSLUTNING Vejledning om kollektiv varmeforsyning og vedvarende energi FRITAGELSE FOR TILSLUTNING VEJ nr 5015 af 31/05/1983 (Gældende) LBK Nr. 692 af 25/08/1999 Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Granitvej 32 Postnr./by: 4684 Holmegaard BBR-nr.: 370-008578 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

1 Efterisolering af loft til 300 mm ved renovering 2.7 MWh Fjernvarme 1130 kr.

1 Efterisolering af loft til 300 mm ved renovering 2.7 MWh Fjernvarme 1130 kr. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Søndergade 68 Postnr./by: 6520 Toftlund BBR-nr.: 550-20913 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. [XXX] Sendt pr. e-mail til jdw@sagfoerne.com, cmb@sagfoerne.com og kontakt@sagfoerne.com og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Sneslev Sognevej 15 4100 Ringsted Bygningens energimærke: Gyldig fra 10. marts 2014 Til den 10. marts 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Maglehøjvej 11 4652 Hårlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 9. juli 2014 Til den 9. juli 2024. Energimærkningsnummer 311064138

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Broagervej 001 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-107614 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Rubinvej 14 Postnr./by: 3650 Ølstykke BBR-nr.: 240-013830-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Energimærke Bovænget 3 7000 Fredericia Bygningens energimærke: Gyldig fra 6. august 2012 Til den 6. august 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Gl. Evetoftevej 1 Postnr./by: 3300 Frederiksværk BBR-nr.: 260-013502-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. [XXX] [XXX] [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Dionevej 1 Bygningernes energimærke: Gyldig fra 23. december 2015 Til den 23. december 2025. ENERGIMÆRKNINGSRAPPORT ENERGIMÆRKET

Læs mere

Afgørelse klage over pålæg af tilslutningspligt Holger Danskes Vej 23

Afgørelse klage over pålæg af tilslutningspligt Holger Danskes Vej 23 Til: [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Horsens Kommune [XXX] Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Gåsebanken 17 4681 Herfølge Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. april 2013 Til den 5. april 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hans Tausensgade 1 Postnr./by: 5550 Langeskov BBR-nr.: 440-006644 Energikonsulent: Frede Nørrelund Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Gåbensevej 67 Postnr./by: 4840 Nørre Alslev BBR-nr.: 376-013639 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere