Også klubtilbuddet skal gøres om. At bruge så mange penge for den lille besparelse er helt forkert. Det stiller heller ikke vores børn lige i byen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Også klubtilbuddet skal gøres om. At bruge så mange penge for den lille besparelse er helt forkert. Det stiller heller ikke vores børn lige i byen."

Transkript

1 At skulle sidde og lave budget, har i denne omgang ikke været nogen let opgave. Tal blev sendt ud, og der var ikke balance i to af overslagsårene, som der bør være. Der var tal, der desværre var lagt forkert sammen og derfor gav et stort minus. En usikkerhed mht. skattestigningen bliver den til noget eller ej? Alt sammen noget der skulle tages højde for i 11. time før vores fremlæggelse. Egentlig ikke særligt hensigtsmæssigt. for nogle af parterne. Men trods regnefejl og tilladelse til skattestigning, skal I ikke snydes for et indblik i, hvad Dansk Folkeparti ønsker for den kommende periode, for de godt 12 mia. kr. der er i Odenses budget, uden de to skattestigninger. Noget af alt det vi ønsker, er små ting. Men bl.a. nogle af de ting, vi mener, der er blevet forringet efter det famøse budget sidste år. Ikke det vi blev smidt ud af. Det vi slet ikke blev inviteret til. Til det budget valgte man at gøre fremtiden om 2:1 puljen usikker. Noget vi ser som en stor fejl. Noget der sender de helt forkerte signaler til vores idræts- og foreningsliv, uanset hvordan virkeligheden så ellers er; for usikkerhed er ikke rart. Vi ser meget gerne, at 2:1 puljen kommer op på de 5 mio. kr., som SIKO ønskede sig allerede sidste år. SIKO, de odenseanske idrætsforeningers paraplyorganisation, bruger ubeskrivelig mange timer på deres uvurderlige arbejde for idrætslivet i Odense. De får tildelt kr. årligt, et meget beskedent beløb for deres indsats. Deres indsatsområde bliver stadig større, det burde deres tilskud også være. Hvor meget mere de bør modtage, er som næsten alt til forhandling. Vi er åbne for forslag. Vi er i Dansk Folkeparti lidt lune på tanken om at købe selve hallen, der hører til Odense Seminarium på Rømers vej. Det ville kunne løse nogle af de problematikker, der er på idrætsområdet. Prisen er vurderet til mellem 6 og 9 mio. kr.

2 I 2017 blev området 0-6-årige tildelt godt 30 millioner på baggrund af skattestigningen. Penge som dagplejen ikke fik del i. Ja pengene gik så heller ikke til flere hænder det første godt halve år, kan vi se. Dagplejerne kunne i det hele taget godt tænke sig at blive tilgodeset mere end de er blevet indtil nu. Dagplejen er blevet beskåret til ca. det halve, og antallet af børn i vuggestue er steget markant. Det kan på ingen måde være i børnenes interesse eller forældrenes. Den udvikling skal stoppe nu. Det kunne vi faktisk spare en lille slat ved. Penge vi kunne lade blive i området. Et mindre beløb af det, kunne bruges på udvidede åbningstider i daginstitutionerne. Vi forstår slet ikke, hvordan en by som Odense kan være bekendt ikke at tilbyde udvidede åbningstider i dagtilbuddet; bare et par steder i byen. Vi er Danmarks 3. største by! Vi forventer som by, at ledige og jobsøgende kigger sig godt omkring efter jobs, også selvom det kræver, at man skal rejse uden for Fyn. Vi er klar til at sende ledige i aktivering længere væk end i dag, i kampen mod ledighed. Men vi vil ikke passe deres børn, imens de tjener penge til skattekassen. Endda mere nu end for et år siden. Vores folkeskoler er noget af det vigtigste, for det er der, at vores børn skal lære at blive den absolut bedste udgave af sig selv. Der hvor man med det samme opdager børn med ordblindhed, eller børn der bare har det lidt svært med bogstaver og tal, eller har det svært med det at begå sig socialt. Det er i vores folkeskole, at børnene skal have en urokkelig tro på, at de kan klare alt, hvad de vil; kan blive til stort set alt i hele verden. Det er derfor, man ikke skal fordele midlerne skævt imellem skolerne. Skolebudgettet skal naturligvis fordeles ligeligt, så der ikke er skoler, der får betydeligt mindre pr. elev end andre skoler. Når man fordeler så skævt som man gør til fordel for Vollsmoseskolerne, hvordan kan man så i andre sammenhænge tale om, at man prøver at ligestille Vollsmose med resten af byen?

3 Også klubtilbuddet skal gøres om. At bruge så mange penge for den lille besparelse er helt forkert. Det stiller heller ikke vores børn lige i byen. Vi har alle modtaget Ældrerådets kommentar til budgettet, hvor der bliver der lagt vægt på serviceniveauet for den ældste og den svageste del af Odenses borgere. I Ældrerådets kommentar, ligesom i brevet fra Ældreidrættens Hus, er der et ønske om at aflastningspladser, til glæde for både de syge og de pårørende, bør udvikles og forbedres. Byhøjskolen & Byhuset er begge to fantastiske tilbud til demente og pårørende, som man godt kunne opjustere hjælpen til, for vi får så meget igen. Det hjælper både den demente, men så sandelig også de pårørende, så de er klar til endnu en tørn, og ikke har brug for at sende den demente på plejecenter, eller selv ender med at få brug for hjælp. Ingen tale herfra uden at vi komme ind på ældremaden. Maden i Odense, bør til enhver tid laves på de enkelte plejecentre, så duften af maden kan sprede sig og skabe appetit, og få de ældre til at se frem til næste måltid. Lad os nu få fundet en bedre løsning, så frisklavet mad ikke er undtagelsen men reglen. For at vi I Odense kan bibeholde bare nuværende niveau for vores veje, ja så skal vi bruge mere end de 134,3 millioner kroner, som byrådet afsatte i meget mere. Dertil kommer så vores bygninger som ikke alle er i bedste stand. Ingen tvivl, der bliver lavet mange gode tiltag rundt omkring, men der er meget lang vej endnu. Det går bare alt for langsomt. Der skal gøres noget nu, ellers bliver opgaven uoverskuelig, og allerede nu halter bl.a. vores skoler. Gudskelov bliver der også bygget meget nyt i byen, og vi kan ikke andet end at være stolte over, alle de ungdomsboliger og kollegier der skyder

4 frem i Odense. Det er fantastisk. Der er brug for dem. Men på sigt, eller faktisk om ikke så længe, så skal vi også til at se på nye måder at bygge boliger til ældre. De vil gerne bo i bofællesskaber, og det er da et ønske, vi skal understøtte, så de ældre kan få sat deres nuværende bolig/hus/villa til salg, og dermed sikre, at vi har huse til de børnefamilier, vi gerne skulle tiltrække til byens fortsatte vækst. Odense bør være en by for alle; også dem der ikke lige passer ind i de kasser og formler vi normalt opererer med. Vi bliver nødt til at gøre mere for de ufrivillige hjemløse; om det så skal være indkøb af nogle Fold ud boliger på hjul eller billige boliger i eksisterende bygninger. Ja det må vi snakke med de hjemløse om. Men hjælpes det skal de. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at tiltrække alle, der bare så meget som overvejer at have virksomhed eller forretning i Odense. Vi skal gøre alt for at understøtte alle dem, der er i forvejen; hvis de overvejer at udvide, bygge nyt og ansætte flere. For selvom der nu er afsat et stort beløb til beskæftigelse, er det vigtigt, at vi ikke tror, at det er gjort med det. Det er vigtigt, at vi også fremover er klar til at understøtte, hvis der er behov for flere tiltag eller justeringer, og vigtigt, at vi ikke glemmer problematikken har de bedste muligheder for at blive et fantastisk år. Året hvor Odense får den borgerlige borgmester, som vi håber vælgerne vælger d. 21. november har de bedste muligheder for at blive et godt år. Et år hvor vi i Dansk Folkeparti ser frem til åbningen af Danmarks første nybyggede Veteranhjem lige her i Odense. Vi glæder os meget, til at se mange gode initiativer fra veteranernes side; måske Veteranernes dag, d. 5. september, kunne starte med en fællesmarch?

5 Vi har stadig meget svært ved at se, hvordan vi som kommune kan vælge at sætte penge til side, til letbanens etape 2, med 5 mio. kr. mere pr år, startende fra forrige år. Vi har forståelse for ønsket om en etape 2, men vi kan bare stadig ikke se, hvordan vi over for byens borger kan tillade det lige nu. Der er stadig dem, der har meget mere brug for pengene, de skal da have glæde at dem nu. Man skal jo huske at sætte tæring efter næring. Og man kunne jo vælge at spørge borgerne, så bliver borgerne også hørt, og vi vil få slået fast, en gang for alle, om borgerne faktisk ønsker den etape 2. Vi bøjer os gerne, hvis det skulle vise sig, at vi tager fejl. Heller ikke de 80 mio. + moms vi nu skyder ind i asfalt i Vollsmose, nogle af dem er allerede brugt, giver for os nogen mening. Ny asfalt, nye sportsfaciliteter, legepladsser eller andre tiltag, ændrer ikke på folks opførsel. Desværre. Så havde vi nok set resultatet for mange millioner kr. siden. Igen. Vi kunne jo prøve at spørge borgerne, om de vil bruge penge på en ny vej i Vollsmose. Vi er i Dansk Folkeparti godt og grundigt træt af folk, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Vi er trætte af at læse om skyderi og opfordringer om, ikke at gå ude alene som kvinde, eller hvis man er mand i en hvis aldersgruppe, da man frygter for deres ve og vel. Sådan skal Odense ALDRIG have lov til at udvikle sig til, men vi frygter, at vi allerede er på vej dertil. Allerede nu er der områder, hvor man ikke kan køre ind, hvis man kommer fra f.eks. Dyrenes Beskyttelse. Så ikke nok med, at der er afstumpede personer, der mishandler dyr. Der er også nogle der forhindrer hjælpen i at komme frem. I nogle perioder har det endda været svært, om ikke umuligt for Post Nord at bringe breve og pakker ud. Ja selv brandvæsenet tager deres forholdsregler, hvis de skal ud i Vollsmose. Vi tror som sagt ikke på asfalt som løsning. Vi tror ikke på endnu en helhedsløsning. Vi tror på stramninger, kontrol, politi og dermed

6 almindelig god ro og orden i vores by. Vi viser allerede, at vi står sammen mod bander, men der er meget lang vej endnu. Et godt fif til, hvordan I finder en go slat penge. Et fif vi syntes I skal tage med, når I i morgen går i gang med de endelige forhandlinger (hvis de da ikke allerede er klaret). Det er den bonus kommunen modtager, hele kr. pr borger, som vi sender hjem på repatriering. Der er uden tvivl flere borgere i Odense kommune, der egentlig gerne vil hjem til deres fædreland, for de elsker, som jeg elsker mit fædreland, deres fædreland. De modtager en sum penge af staten, til at komme på fode igen i deres fædreland. Vi som kommune skal bare formidle muligheden, og for hver og en af dem, der bliver glade for muligheden og takker ja tak, ja der modtager vi som kommune kr. Hvis 16 personer vælger at takke ja tak til dette enestående tilbud, kan vi vælge enten igen at tilbyde udvidet åbningstider i daginstitutionerne, eller tilbyde de ældre lidt mere manuel støvsugning. Men ikke nok med det. Vi kommer på sigt til at spare yderligere en sum penge, da noget at det, der belaster vores kasse allermest, er indvandrere på overførselsindkomst. Det bliver ordene for denne gang, jeg takker for opmærksomheden.

Og der er tydelige spor på at byen bliver bedre, større og forberedt på at blive større.

Og der er tydelige spor på at byen bliver bedre, større og forberedt på at blive større. Dansk Folkeparti Odenses budgettale 2016. At Odense ønsker at gå fra en stor Dansk by, til en Dansk storby, kan der ikke længere nogen tvivl om. Overalt er vi i gang med at tranformere byen til noget større

Læs mere

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007 Der er langt fra Lejre til Grækenland Men både politikere i Grækenland og Lejre kan godt lide at bruge penge og så lade de andre betale. I bund og grund er det jo det vi politikere gør. Vi kræver ind,

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang.

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Fra og med dags dato, trækker jeg mig tilbage som

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Venstres budgetforslag 2018

Venstres budgetforslag 2018 Venstre i Odense Byrådsgruppen Venstres budgetforslag 2018 (20.09.2017) 1. Indledning I lighed med sidste år fremsætter Venstre et budgetforslag, der prioriterer velfærd for børn, unge, ældre og handicappede

Læs mere

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig.

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig. Overborgmesteren TALE (Det talte ord gælder) Tale til Overborgmesteren Anledning 1. behandling af budget 2016 Sted BR salen Dato 27. august 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet 10 min. Mikrofon,

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE

2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE Budgettale Budgettale frem mod budgetforhandlingerne for 2018 September 2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE Det talte ord er gældende Vækst i Aarhus og fremtidige investeringer Kommune - udspil til budget 2018

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Ligestillingsudvalget 2013-14 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Det talte ord gælder Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål G og H (LIU d. 2. juni 2014) Tak for invitationen til

Læs mere

Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen. (Det talte ord gælder) Økonomiforvaltningen

Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen. (Det talte ord gælder) Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen 29-08-2017 Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen (Det talte ord gælder) Overborgmesteren Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR salen Budgettale

Læs mere

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig.

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig. Grundlovstale Mike Legarth 5.juni 2014 165 år. Det er en gammel institution, vi fejrer i dag, og jeg bliver glad hvert år, når jeg dagen inden Grundlovsdag læser, hvad Grundloven egentlig har betydet for

Læs mere

Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2016

Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2016 Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2016 Radikale Venstre har fremsendt 34 ændringsforslag til budget 2016 under følgende overskrifter: Skatteforhøjelse på 0,4 % (indkomstskatten) og en

Læs mere

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem:

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: Budgetforlig 2020-2023 i Brøndby Kommune - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: A. Socialdemokratiet O. Dansk Folkeparti V. Venstre F. Socialistisk Folkeparti Ø. Enhedslisten

Læs mere

Jennifer og minen ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM

Jennifer og minen ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM jennifer Jennifer og minen HEIDI BREHM ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM Det er en helt særlig dag. Eleverne på skolen i Warranca skal stemme. Det kilder i Jennifers mave. Hun rejser sig op foran resten af skolen.

Læs mere

Ikram Sarwar (S) politisk ordførertale 29. august (Det talte ord gælder)

Ikram Sarwar (S) politisk ordførertale 29. august (Det talte ord gælder) Ikram Sarwar (S) politisk ordførertale 29. august 2013 (Det talte ord gælder) København er sprængfyldt af muligheder. Muligheder for at smage på verden i Copenhagen Cooking. Se etableret og undergrundens

Læs mere

Socialistisk Folkepartis budgettale ved 1. behandlingen af Odense Kommunes budget for 2015

Socialistisk Folkepartis budgettale ved 1. behandlingen af Odense Kommunes budget for 2015 Socialistisk Folkepartis budgettale ved 1. behandlingen af Odense Kommunes budget for 2015 Indledning Vi har en utrolig dejlig by. Der sker fantastiske ting og sager i Odense med store og små arrangementer,

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

Online spørgeskema fra dec Feedback fra forældre i 10. kl

Online spørgeskema fra dec Feedback fra forældre i 10. kl Online spørgeskema fra dec. 2018 Feedback fra forældre i 10. kl. 2018-2019 Spørgsmål 1: I hvor høj grad har du oplevet en positiv udvikling i dit barns skolegang siden starten af dette skoleår? Hvilke

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSPOLITIK 2011-2015. for alle

ARBEJDSMARKEDSPOLITIK 2011-2015. for alle for alle Udfordringen - Udviklingen har ikke været gunstig. Juli 2011 er der 2.000 flere borgere i Vejle på overførselsindkomst end i 2007. Årsagen er dels, flere ledige, primært dagpengemodtagere, og

Læs mere

GAMEMASTER Gamemasterens første opgave er at inddele deltagerne i forskellige partier. Det kan med fordel gøres dagen før der spillet.

GAMEMASTER Gamemasterens første opgave er at inddele deltagerne i forskellige partier. Det kan med fordel gøres dagen før der spillet. NEDSKÆRING Varighed: 6 lektioner Klassetrin: 8.- gymnasiale uddannelser Kan med fordel spilles på tværs af klasser SYNOPSIS er et rollespil, hvor spillerne udgør et byråd. Kommunens budget er overskredet,

Læs mere

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE maj 2016 Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden Der er et årligt besparelsespotentiale på ca. 7 mia. kr., hvis de dyreste kommuner sænkede deres nettodriftsudgifter

Læs mere

SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense Byråd

SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense Byråd 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12. juni 2013 Prioriteringsdebat - program Lære hinanden at kende Præsentation af Vision Furesø Debat ved bordene om Vision Furesø og hvordan den skal

Læs mere

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET 2. kvartal 18 Kvartalsrapport på flygtningeområdet 2. kvartal 18 Det er aftalt, at Byrådet hvert kvartal præsenteres for en status på flygtningeområdet i Odense Kommune. I kvartalsrapporten

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

Arbejdet med udsatte grønlændere har alt for længe været for uambitiøst

Arbejdet med udsatte grønlændere har alt for længe været for uambitiøst STOF nr. 23, 2014 Arbejdet med udsatte grønlændere har alt for længe været for uambitiøst Manglende kontinuitet i prioriteringen af området samt politisk berøringsangst har gjort det svært at forebygge

Læs mere

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013 Enhedslisten Odense Byrådsgruppen Per Berga Rasmussen Egilsvej 54, 5210 Odense NV. Tlf. 20 97 32 55 E-mail: pbra@odense.dk Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september

Læs mere

Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen at tilkendegive min holdning til vakuumpakket mad til ældre.

Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen at tilkendegive min holdning til vakuumpakket mad til ældre. Socialudvalget 2014-15 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 59 Offentligt Samrådstale om ældremad og ældremilliarden Den 4. november 2014 Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen

Læs mere

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage.

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Formand Dorit Dühring har ordet på bestyreslen vegne. Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Hvad fik vi i hus og hvor er der stadig faglige udfordringer

Læs mere

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 5 argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 1. Regeringen bryder en klar aftale om Aalborg Letbane noget lignende er aldrig før set i Danmark 2. Aalborg Letbane

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2019-2022 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

SF s tale til budget 2019 Af Brian Dybro, rådmand, SF

SF s tale til budget 2019 Af Brian Dybro, rådmand, SF SF s tale til budget 2019 Af Brian Dybro, rådmand, SF Uddannelse og arbejdsløshed Arbejdsløsheden er for høj i Odense. Det er faktisk et at de største problemer vi har. Det er godt for alle, hvis vi får

Læs mere

BUDGET 2017 TRYGT AALBORG 2. BEHANDLING BUDGETRESULTAT ØKONOMISK ANSVARLIGHED

BUDGET 2017 TRYGT AALBORG 2. BEHANDLING BUDGETRESULTAT ØKONOMISK ANSVARLIGHED BUDGET 2017 TRYGT AALBORG ØKONOMISK ANSVARLIGHED BUDGETRESULTAT 2. BEHANDLING FORORD Godt forarbejde giver gode resultater. Venstre er en del af budgetforliget i Aalborg Kommune for 2017. Nøgleord for

Læs mere

Kære Dig. Tillykke med fødselsdagen.

Kære Dig. Tillykke med fødselsdagen. Kære Dig Tillykke med fødselsdagen. Du får talen på papir, da jeg jo ikke er som den pinlige onkel, der bare rejser sig og tager ordet til din fødselsdagsfest. Det er kun godt og så har det også den fordel

Læs mere

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Børneudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Pasningsordninger for børn

Læs mere

Odense Kommunes Integrationspolitik

Odense Kommunes Integrationspolitik I N T E G R A T I O N Odense Kommunes Integrationspolitik ODENSE KOMMUNES INTEGRATIONSPOLITIK Den 28. november 2001 vedtog Odense Byråd en integrationspolitik for Odense Kommune. Politikken er blevet til

Læs mere

Sag 1: Halvårsregnskab og forventet regnskab Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på denne afskrift.

Sag 1: Halvårsregnskab og forventet regnskab Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på denne afskrift. Sag 1: Halvårsregnskab og forventet regnskab 2013 Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på denne afskrift. Så er det sag nummer 1, halvårsregnskab og forventet regnskab 2013. Lotte Cederskjold:

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Bæredygtige børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg skoler og 1. runde: Lokalt forankret Kan vi få noget mere ro omkring eksistensen af vores folkeskoler Hvad er

Læs mere

AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge

AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge Der er stor stabilitet i danskernes interesse i at deltage i frivilligt arbejde. Cirka en tredjedel af danskerne arbejder frivilligt, og det er stort set det

Læs mere

Vi er ansvarlig for det vi gør og det vi ikke gør!

Vi er ansvarlig for det vi gør og det vi ikke gør! Vi er ansvarlig for det vi gør og det vi ikke gør! R e a d a R å d g i v n i n g Livet består af valg og konsekvenser. Du tog et aktivt valg da du tilmeldte dig mit nyhedsbrev og det er jeg glad for du

Læs mere

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8 Side 1 af 8 I år har der ingen forhandlinger været om budgettet og det er jo egentlig ærgerligt. Forhandlinger er jo steder man kan mødes og have konstruktive debatter og måske finde punkter man kan være

Læs mere

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Bedre hjælp til hjemløse Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Udgave: 26. marts 2015 1 Forslaget kort fortalt I Danmark hjælper vi ikke vores hjemløse godt nok. Der er ikke noget odiøst i, at nogen

Læs mere

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

Tak fordi I også gerne vil høre lidt om regionen det er altid dejligt at komme her!

Tak fordi I også gerne vil høre lidt om regionen det er altid dejligt at komme her! Tak fordi I også gerne vil høre lidt om regionen det er altid dejligt at komme her! Vi er nu i det sidste år i denne valgperiode, og vi er så småt ved at sætte flueben ved det mange ting, vi har gennemført.

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt!

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt! Budgettale Radikale Venstre i Aarhus 2018 Den opgave vi sidder med i dag ville vi helst være fri for. Men vi er selvfølgelig klar til at tage ansvar. Det er vores ansvar som politikere at skabe balance

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Frokostordning i dagtilbud.

Frokostordning i dagtilbud. Frokostordning i dagtilbud. Afrapportering af statusmøder afholdt med køkkenpersonale og daglige ledere fra dagtilbud med frokostordning. Der er gennemført 2 dialogmøder med henholdsvis køkkenpersonalet

Læs mere

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling)

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Side 1 Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Indledende bemærkninger * Vi skal i dag endeligt vedtage budgettet for 2013. * I forhold til førstebehandlingen er der kun sket

Læs mere

Finansieringsmuligheder

Finansieringsmuligheder Besparelser Lighed i sundhed er for os ikke blot et spørgsmål lom, at der skal være lighed socialt og geografisk. Det handler også om, at psykiatrien skal ligestilles med somatikken. SF mener, at vi skal

Læs mere

NY VEJ FOR FREMTIDEN

NY VEJ FOR FREMTIDEN Budgetforslag 2016-2019 Venstre - Konservative - Dansk Folkeparti NY VEJ FOR FREMTIDEN Albertslund er en dejlig by, men er desværre i en alvorlig økonomisk situation. Partierne Dansk Folkeparti, Venstre

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2018-2021 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Borgmesterens tale ved budgettet 2. behandlingen den 29. september 2014

Borgmesterens tale ved budgettet 2. behandlingen den 29. september 2014 Borgmesterens tale ved budgettet 2. behandlingen den 29. september 2014 Vi skal nu formelt i gang med 2. behandlingen af budgettet for 2015-2018. Inden jeg åbner op for ordførerrunden, vil jeg gerne give

Læs mere

Tænk hvad man kan få for 700 millioner kr.

Tænk hvad man kan få for 700 millioner kr. Tænk hvad man kan få for 700 millioner kr. Budgettale for Det Konservative Folkeparti den 15. september 2010 Af Økonomi- og budgetordfører Lars Havelund En ny økonomisk virkelighed side 2 Førtidspension

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Tale ved Teknologirådets konference om Balancen mellem arbejdsliv og andet liv. Fællessalen, Christiansborg d. 5.4.2005

Tale ved Teknologirådets konference om Balancen mellem arbejdsliv og andet liv. Fællessalen, Christiansborg d. 5.4.2005 Tale ved Teknologirådets konference om Balancen mellem arbejdsliv og andet liv. Fællessalen, Christiansborg d. 5.4.2005 Hvordan der kan skabes bedre balance mellem arbejdsliv og andet liv er og bør altid

Læs mere

Demografi på skole- og dagtilbudsområdet - Budget

Demografi på skole- og dagtilbudsområdet - Budget BILAG 3b1 Demografi på skole- og dagtilbudsområdet - Budget 2018-21 På både skole, FFO og daginstitutionsområdet er der budgetmodeller, der fordeler midler til skolerne og institutionerne på baggrund af

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: + oplæring Ansøgt om Bevilget apr. 2014 mv. Bevilget sep. 2014 mv. Bevilget apr. 2015 mv. Bevilget sep. 2015 Bevilget apr. 2016

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

I de sidste år er uligheden vokset i Danmark.

I de sidste år er uligheden vokset i Danmark. 1. maj tale 2006 - eftermiddag v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger I de sidste år er uligheden vokset i Danmark. Ikke mindst på grund af at regeringen og Dansk Folkeparti lystigt har svunget pisken

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Udgifterne: - 7,6 mia. kr. i serviceudgifter - 3,7 mia. kr. i overførselsudgifter - 0,8 mia. kr. i anlægsinvesteringer

Udgifterne: - 7,6 mia. kr. i serviceudgifter - 3,7 mia. kr. i overførselsudgifter - 0,8 mia. kr. i anlægsinvesteringer Velfærd gennem vækst Budgettet for 2015 afspejler en kommune, der så småt ser solen på den anden side af den økonomiske krises uvejr. Kursen med stram økonomistyring holdes, og der investeres målrettet

Læs mere

Fjordlandsskolen Afdeling Dalby, Skuldelev og Skibby

Fjordlandsskolen Afdeling Dalby, Skuldelev og Skibby Fjordlandsskolen Afdeling Dalby, Skuldelev og Skibby Frederikssund Kommune Budgetafdelingen Torvet 2 3600 Frederikssund Attn.: Økonomiområdets funktionspostkasse: oekonomi@frederikssund.dk Skolechef Paw

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV 2 ORDFØRER/KONTAKT: RESUME KATALOG OVER SF S FORSLAG: 1) Loft over forældrebetalingen i SFO på 40 % 2) Minimumsnormeringer i SFO er og fritidshjem 3) Udvidelse

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Godt nytår alle sammen. Og velkommen til Kommunaløkonomisk Forum (KØF).

Godt nytår alle sammen. Og velkommen til Kommunaløkonomisk Forum (KØF). 1. Velkommen til KØF 2012 Godt nytår alle sammen. Og velkommen til Kommunaløkonomisk Forum (KØF). Dejligt at vi kan samle så mange til debat om kommunernes økonomiske udfordringer. Det er en god tradition.

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12.juni 2013 Baggrundsspørgsmål Hvad er dit køn? 1. Kvinde 2. Mand 3. Ønsker ikke at svare Hvad er din alder? 1. 18 29 2. 30 39 3. 40 49 4. 50 59 5.

Læs mere

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014 Tale til 8. Marts Tak for invitationen. I morges hørte jeg i radioen at i dag er kvindernes dag. Kvindernes dag? nej i dag er kvindernes internationale kampdag! Jeg synes også at I dag, er en dag, hvor

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal indbyggere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2017-2020 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere

Læs mere

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Hvad Guds er Evangelium: Matt. 22,15-22 Salmer: 745, 367, 448; 728, 266 Her er en 20'er. [Vis en 20 krone-mønt frem!] I ved hvordan den ser ud, selv om I ikke kan se den ordentligt

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Første prioritet Jeg vil forsøge, på vegne af den socialdemokratiske gruppe at supplere den glimrende tale Peter netop har holdt.

Første prioritet Jeg vil forsøge, på vegne af den socialdemokratiske gruppe at supplere den glimrende tale Peter netop har holdt. Det er altid en fornøjelse Det er altid en fornøjelse, men også lidt en udfordring at skulle tale lige efter Borgmesteren. Vi er jo begge Socialdemokrater. Tro mig, jeg ville ikke ønske det anderledes,

Læs mere

Formand for Finans Danmark og koncernchef i Nykredit Michael Rasmussens tale til Finans Danmarks årsmøde, mandag d. 3.

Formand for Finans Danmark og koncernchef i Nykredit Michael Rasmussens tale til Finans Danmarks årsmøde, mandag d. 3. Talepapir Formand for Finans Danmark og koncernchef i Nykredit Michael Rasmussens tale til Finans Danmarks årsmøde, mandag d. 3. december 2018 **DET TALTE ORD GÆLDER** Kære gæster, Velkommen til Finans

Læs mere

Kære BR. Jeg vil gerne starte min tale med et emne, som har fyldt meget hos os alle i dag. Nemlig den tragiske skudepisode på Christiania.

Kære BR. Jeg vil gerne starte min tale med et emne, som har fyldt meget hos os alle i dag. Nemlig den tragiske skudepisode på Christiania. Overborgmesteren TALE TALE (Det talte ord gælder) Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR salen Budgettale Dato 1. september, 2016 Klokken 16.00 Kære BR Jeg vil

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres.

Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres. Greve Kommune Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres. Greve Kommune Budgetforlig 2018 Flere engagerede

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej Fanø. Att.: Borgmester Erik Nørreby Henvendelse fra Kjeld Nielsen og Christian Lorenzen

Fanø Kommune Skolevej Fanø. Att.: Borgmester Erik Nørreby Henvendelse fra Kjeld Nielsen og Christian Lorenzen Fanø Kommune Skolevej 5-7 6720 Fanø Att.: Borgmester Erik Nørreby Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

Budget spørgsmål og svar

Budget spørgsmål og svar 11. februar 2016 Budget 2017 - spørgsmål og svar Den økonomiske situation Hvorfor skal vi spare? Hvor meget skal vi spare? Hvordan ser vores økonomiske situation ud? Hvad betyder det, at vi skal finde

Læs mere

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Kommune Kongevej 57 Att.: Økonomiudvalget Tønder d. 11/8 2015 nder, den 10. august 2015 Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Handelsstandsforening ansøger om økonomiske

Læs mere

Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har sat sine spor i kroppen.

Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har sat sine spor i kroppen. Kære venner. I kender sikkert ikke Per Hansen. Men de fleste af jer kender garanteret en som ham. Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har

Læs mere

Endelig. Endelig er det lykkedes at få rød blok til at finde fælles fodslag og tage ansvar for den fælles velfærd.

Endelig. Endelig er det lykkedes at få rød blok til at finde fælles fodslag og tage ansvar for den fælles velfærd. Budgettale første udkast BSN 14.09.2016 Indledning: Yes. Yes. Yes. Endelig. Endelig er det lykkedes. Endelig er det lykkedes at bryde med de brede forlig, hvor blå blok har sørget for at begunstige erhvervslivet

Læs mere

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 9.30 DET TALTE ORD GÆLDER Indledning: Jeg har en vigtig historie til jer i dag. En historie om arbejdsløshed. En af den slags, som

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforening Nøddeparken onsdag den 22. Februar 2017.

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforening Nøddeparken onsdag den 22. Februar 2017. Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforening Nøddeparken onsdag den 22. Februar 2017. 35 huse var repræsenteret ved mødet. Lars Døring (FM) bød velkommen til alle og meddelte at generalforsamlingen

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 04: Tilfredshed Vi har lavet undersøgelser: En som henvender sig til spillerne, og en som henvender sig til forældrene (se side 7). Samarbejdet med begge parter er vigtigt

Læs mere

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B ESS DOKUMENTDATO: 09/09/10 Den europæiske samfundsundersøgelse (ESS) Us.Nr.: 4252 Periode: 2010-2011 SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B ESS 5. RUNDE 2010 VERSION: B: H + I TIL INTERVIEWEREN: HVIS IP ER AF EN MAND,

Læs mere

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim

Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Modeller for dagpleje og vuggestue i Tim Afdeling Dagtilbud og Undervisning Telefon

Læs mere