Landsforeningen kommunikerer udadtil og til medlemmerne gennem tre medier: Bladet By & Land, vores hjemmeside og et Nyhedsbrev.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Landsforeningen kommunikerer udadtil og til medlemmerne gennem tre medier: Bladet By & Land, vores hjemmeside og et Nyhedsbrev."

Transkript

1

2 Generalforsamling i Randers Formandens mundtlige beretning for Velkommen til Årsmøde og generalforsamlingen her i Randers. Det er glædeligt at se I er så mange fremmødte, kendte ansigter og nye er dukket op, jeg fornemmer kredsen er vokset, og den vej skal det bevæge sig. Hjerteligt velkommen til jer alle sammen. Landsforeningen kom ud af 2008 med et superflot regnskabsresultat, syntes vi i bestyrelsen, og egenkapitalen er genetableret. Dette er sket i kraft af bestyrelsens fortsatte, målrettede effektiviserings- og besparelsesbestræbelser og et fortrinligt samarbejde mellem de gode medarbejdere vi har i sekretariatet, Grethe Gottlieb Jensen, der styre bogholderiet, kassereren er bestyrelsesmedlem Torben Lindegaard og foreningens revisor, Vagn Jacobsen. Der skal lyde en stor tak til jer for en god indsats. Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen, så økonomien må fortsat følges tæt, ligesom yderligere indtægter er en forudsætning for at kunne realisere de visioner, som vi arbejder med i bestyrelsen. Særligt vigtigt er en styrkelse af sekretariatet, hvor alt det administrative arbejde i alt for høj grad belaster de to ansatte, hvis primære opgaver jo er økonomi og bogføring og det bevarings- og fredningsfaglige udføres af vor faglige medarbejder arkitekt Nanna Uhrbrand. Nanna og Grethe deler de øvrige forefaldne sekretariats opgaver. Claus Jørgensen er deltidsmedarbejder og er pt. knyttet til sekretariatet 15 timer ugentligt, som free lance Også en tak til jer for jeres altid venlige og positive holdning til opgaverne og os i bestyrelsen. Et tiltag i 2008, der både har sparet foreningen for penge og effektiviseret bestyrelsesarbejdet er at vi har lagt bestyrelses- og udvalgsmøder i forlængelse af hinanden i dagtimerne. Det giver mere effektive møder og sparer rejseomkostninger. Blad, hjemmeside og Nyhedsbrev Landsforeningen kommunikerer udadtil og til medlemmerne gennem tre medier: Bladet By & Land, vores hjemmeside og et Nyhedsbrev. Bladet har skiftet redaktør. Allan Tønnesen er efter en årrække som redaktør af By & Land blevet afløst af Helge Torm. En stor tak til Allan for et fint arbejde gennem årene. Helge Torm har vist, at han magter at fortsætte i samme fine stil. Der er foretaget mindre ændringer, hvad der er naturligt i en dynamisk verden. Og der vil givetvis komme flere ændringer hen ad vejen, idet der er nedsat et redaktionsudvalg, som sammen med redaktøren skal de løbende udvikle bladet. Vi har i

3 øvrigt skiftet trykkeri, for at optimere bladet og få mere for pengene, for samme pris har kunnet øge sidetallet med fire sider og samtidig få et kraftigere omslag. Bladet betragter vi som et meget vigtigt ben af landsforeningens kommunikation til omverdenen, bladet er også det vigtigste formidlingsorgan for bygningskulturen i al almindelighed. Derfor er bladet under konstant overvågning. Vi er lydhøre over for forslag til nye tiltag for bladet. En styrkelse af bladets visuelle identitet er igangsat. Jeg vil ikke undlade at komme med en stæk opfordring til gøre opmærksom på at, mange af medlemsforeningernes medlemmer bør gøres opmærksomme på, at de med fordel kan tegne et års abonnement på 4 nummer årligt til en fordelagtig medlemspris, 4 nummer 75- kr. årligt frit leveret. Bladet trykkes i 7500 eksemplar, vi er godt og vel medlemmer, Derfor vurderer vi at muligheden for at komme ud til en endnu bredere kreds skulle være muligt. Ved årsskiftet lancerede vi en helt ny hjemmeside, den er på samme måde et vigtigt kommunikations led til omverden, den skal også fremover løbende udvikles så den er brugervenlig. Målet er at hjemmesiden skal være et værktøj der også kan anvendes af medlemsforeningerne, de skal kunne orienterer om deres lokale arrangementer med link til den lokale forenings hjemmeside m.m. På hjemmeside er der bl.a. et Danmarkskort med en oversigt over og links til alle lokalforeningerne, og disses hjemmesider, så nu er muligheden tilstede for at følge med i hinandens aktiviteter, brug den. Vi er opmærksomme på at ikke alt fungerer helt optimalt, der er for lang vej ind til det man søger efter og det er vanskeligt at finde, bliver der sagt. Det vil der blive arbejdet med. Nyhedsbrevet er nok det der står for tur til en justering, og forbedring, interessen for orientering via nyhedsbrevet er blevet en succes, dem der ønsker denne løbende orientering tilmelder sig på vor hjemmeside, og efterfølgende kommer der informationer engang imellem om nyt fra Landsforeningen og Bygningskulturen. Det er vort fælles projekt at få det til at blive endnu bedre vi forventer I sender materiale ind til Nyhedsbrevet og Aktivitetskalenderen på den måde styrker I kommunikationen mellem bestyrelse / sekretariat og foreningens medlemmer. Det kan gøres endnu bedre, og specielt hvis medlemmerne i større grad sender stof til Nyhedsbrevet og Aktivitetskalenderen samt naturligvis løbende checker hjemmesiden.

4 Som test forsøg er der udarbejdet en informations folder om foreningen, vedlagt i mappen. Formålet med tryksagen er at gøre opmærksom på Landsforeningens eksistens og formål, der er jævnligt henvendelser om at få tilsendt et orienteringsmateriale. Vi overvejer at udvikle en serie informations foldere om emner inden for vort interesseområde, eksempelvis kunne udvalgene havde en tilsvarende orienterende folder om deres indsats og arbejde, samt specielle emner som fra lokalplan til landsplan. Der skal søges støtte til det. Bestyrelsens energi skal lægges inde Landsforeningen, vi er den store landsdækkende paraply organisation for de mange foreninger landet over. Vi har gang i opbygningen af forskelligartede møder og aktiviteter der skal styrke alle aktive medlemmers viden om bygningskultur. Vi ønsker at udbygge disse aktiviteter til at omfatte de aktuelle bygningskulturelle tiltag der sker i samfundet. Der arbejdes nu med et stormøde med temaet, Bebyggelser i det åbne land, et møde vi forventer afholdt i det kommende efterår. Fremadrettede og udadvendte aktiviteter til omverdenen er en mærkesag. Aktiviteter omkring møder for medlemmerne og med medlemmerne, om hvordan I og vi synliggøre os i lokalområdet og på landsplan, Landsforeningen skal kunne yde hjælp til lokalforeningerne i lokalområdet. Der er foreninger i medlemskredsen vi kunne kalde niche foreninger, de har et specielt område de varetager, dem ønsker vi også en nærmere kontakt til, vi har meget at tilbyde hinanden. Vi skal afprøve interessen for det bygningskulturelle forum indkalde til et møde, de fleste er jo medlemmer hos os. De personlige medlemmers antal øges stødt og roligt, vi er meget glade for den gruppe, deres støtte er af stor værdi for os alle sammen, en stor del af de personlige medlemmer er aktive i foreningens virke, i bestyrelsen er mere end halvdelen personligt medlem. Personlige medlemmer inviteres til de fleste af Landsforeningens arrangementer, kun formandsmødet deltager de ikke i. Udvalg Som led i Landsforeningens faglige arbejde, har vi gennem mange år haft en række faglige udvalg, hvori der deltager et bestyrelsesmedlem i hvert udvalg samt almindelige medlemmer: Udvalgene er 1. Frednings- og Bevaringsudvalget 2. Have- og Landskabsudvalget 3. Redaktionsudvalget 4. Vedtægtsudvalget (ad hoc-udvalg) 5. Kommunikations- og mediestrategi (ad hoq)

5 Derudover fungerer formand, næstformand og kasserer som bestyrelsens forretningsudvalg. Efter denne beretning, vil Frednings- og Bevaringsudvalget og Have- og Landskabsudvalget redegøre separat for deres arbejde. Hvert udvalg får tildelt 5 minutter til sin beretning. Landsforeningen har en status hvor vi aktivt deltager i forskellige råd og udvalg, vi har sidst deltaget i udvalget for revision af Bygningsfredningslov, ved Søren Vadstrup. Vi vil fortsat gerne deltage i de arbejder inden for virke. Søren vil redegøre nærmere for dette arbejde under Fredning- og Bevaringsudvalgets beretning. Landsforeningen har en plads i Det Særlige Bygningssyn, jeg repræsenterer Landsforeningen i det udvalg. Møderne afholdes i Kulturarvsstyrelsen, synet er Kulturministerens rådgivende råd i spørgsmål vedrørende bygningskulturelle spørgsmål. Erfaringerne herfra vil vi gerne informere medlemmerne om. Det kan styrke sagsgang for vurdering af de bygninger medlemsforeningerne fremsender til landsforeningen med ønske om indstilling til fredning. Ved at inddrage medlemsforeningerne kan vi i samarbejde afsøge lokalområderne for særlige bygningstyper, eksempelvis Jugendbygninger i Danmark. Synlighed Manglende synlighed i den offentlige debat er et problem, som vi arbejder hårdt med. Og det vil blive bedre. Men rent faktisk har vi været på banen og markeret os i en række kontroversielle sager f.eks. Tivoli, Rådhuspladsen og Bryghusprojektet. Vi har haft foretræde for Trafikministeren for at forsøge at få flyttet Metrostationen ved Marmorkirken et stykke væk fra kirkens fundamenter. I den slags sager vil der ofte være tale om koordinerede indsatser, hvor vi ofte opnår mest ved at støtte lokale kræfter, og ikke tage initiativet bort fra disse. Endelig mener vi som Landsforening, at vi bør være meget velovervejede med retorikken, hvis vi ønsker at blive taget alvorligt af beslutningstagere og politikere. Bestyrelsens strategi for Overordnet ønsker vi at tilrettelægge en fase 2, stabilisering / fundering af Landsforeningen.

6 Projekt Bevaringsværdige bygninger I 2009 vil bestyrelsen fortsætte projekt Bevaringsværdige bygninger, der startede i Vi vil presse på for at få oprettet Bygningsbevaringsråd i alle kommuner, med deltagelse af Landsforeningens lokalforeninger, lokale museer og andre. Rådet skal være sparringspartner for kommunen i forhold til de bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i kommunen. Specielt skal vi presse på for at få oprettet Bygningsforbedringsudvalg, der kan tilføre økonomiske midler til de bevaringsværdige bygninger. I samarbejde med Kulturarvsstyrelsen og den lokale kommune vil vi stå for udbygningen af FBB- Databasen med aktuelle fotografier, gamle fotografier, arkivoplysninger samt i den forbindelse også få gennemført en opdatering og revision af SAVE- registreringerne i kommunen. Vi har netop startet to forsøgsprojekter i Præstø og Nyborg, der ser meget lovende ud for dette arbejde. Projektet styres af Per Godtfredsen og Søren Vadstrup. Landsbyprojekt Et andet emne, som bestyrelsen vil gøre noget for i er landsbyerne. Vores strategi er her, at de store forandringer, der i disse år sker i landsbyerne, lige så godt kan spille med en bevarelse af bygningskulturen som mod. Igen handler det om at få SAVEregistreret de bevaringsværdige bygninger og tilført midler til deres istandsættelse gennem Bygningsforbedringsudvalgene via et pres på kommunerne og politikerne. Vi skal derudover have kommunerne til at udarbejde bevarende lokalplaner for landsbyerne, herunder også veje, stier, beplantning og gærder og andre kulturhistoriske spor i landskabet. Vi starter vores Landsbyprojekt på et Inspirationsmøde den 3. oktober. I vil modtage materiale herom på nyhedsbrevet. Her vil, forslag, problemer og muligheder blive linet op. En yderligere mulighed, som bestyrelsen vil sætte ind i forhold til, er de såkaldte Landdistriktsmidler. De mange EUmillioner heri skal netop gå til udvikling af landsbyerne ikke specifikt til bygningskulturen, men til at skabe aktiviteter, jobs og dynamik. En del af støttemidlerne kan også gå til at støtte frivilligt arbejde, som vores forening jo netop repræsenterer, så der kan også være grundlag for på denne måde at styrke lokalforeningernes og Landsforeningens økonomi. Bevaring af Bygningskulturarven vil i de kommende år blive et mere og mere diskuteret emne i det offentlige regi, Landsforeningen skal være en vigtig aktør i den sag, vi skal være i front og forberede strategien. En styrkelse af sekretariat er nødvendigt, hvis Landsforeningens / bestyrelsens visioner skal kunne gennemføres som en langsigtet påvirkning af Bygningskulturarven.

7 Sekretariatet bør styrkes med en halvtids sekretær til varetagelse af de daglige sekretariatsfunktioner, og til støtte af de fremadrettede aktiviteter. Flere medlemmer gennem synliggørelse Formålet med projekterne er, ud over at gavne bygningskulturen direkte med udviklingsprojekter, er det meningen at synliggøre og skabe sympati for Landsforeningen og lokalforeningerne, både lokalt og på landsplan. Synliggørelse er et vigtigt projekt for Bestyrelsens i 2009 og 10. Vi vil forsøge at komme mere i medierne med vores mærkesager og vi vil selv skabe debat, hvor vi kan komme til det. Med en øget synliggørelse og kendthed følger forhåbentlig flere medlemmer. Med flere medlemmer følger en stærkere økonomi. Med en stærkere økonomi kan vi styrke sekretariatet yderligere, eventuelt med en kommunikationsmedarbejder, og vi kan derved skabe en positiv opadgående udvikling for foreningen. Jeg ved, Konen med æggene står her udenfor bygningen, og er til inspiration for gode tanker. Vi satser på et frugtbart og aktivt samarbejde med lokalforeningerne i denne strategi, ikke mindst fordi den også vil medvirke til at give lokalforeningerne flere medlemmer. Det er strategiplanen for det kommende år. Liselotte Mygh Liselotte Mygh, afgik ved døden kort efter sidste års generalforsamling. Liselotte har i sin bestyrelses tid ydet en meget stor indsats. Ikke mindst som landsforeningens repræsentant i Det Særlige Bygningssyn. Liselotte repræsenterede også museerne i Landsforeningen et bindeled der gennem mange år har været til museerne. Æret være Liselottes minde. Jeg vil også sige tak til medlemmerne af bestyrelsen for godt samarbejde i dette bestyrelses år. I en periode har Karen Margrethe Olsen fra Præstø Foreningen ydet en frivillig som var til stor nytte i sekretariatet. Tak til dig Karen Margrethe. Museumsinspektør Anders Myrtue, blev knyttet til bestyrelsen efter sidste generalforsamling som bestyrelsens bindeled til museumsverdenen, en rolle som tidligere er blevet varetaget af andre i museumsverdenen. Din viden har været til stor gavn, tak for din indsats. Advokat Henriette Soja har også stillet sin ekspertise til vor rådighed i et par enkeltsager, det skal du havde tak for, jeg ved din interesse og for Landsforeningen gør at du er til stede her i dag.

8 Bygningskultur Danmark På sidste generalforsamling orienterede vi om den forestående rekonstruktion af Bygningskultur Danmark. Landsforeningen er fortsat medlem, og det vil vi fortsætte med, men på visse betingelser, så længe vi kan se, at dette er til gavn for såvel Landsforeningen som bygningskulturen som helhed. Peter Hee har afløst mig som Visepræsident i Bygningskultur Danmark, jeg må koncentrerer mig om Landsforeningen i den tid jeg har til rådighed for den sag. Mit professionelle virke gror og kræver min tilstedeværelse i en højre grad end tidligere. Vi mærker at interessen for bygningskulturen er stigende, bygningskulturen er en væsentlig del af vor dagligdag. Vi lever med og i den. Vi skal formidle og fortælle omverden at, bygningskulturen er vor fælles arv og ansvar. Tak for at I lyttede. Frednings og Bevaringsudvalget Have og Landskabsudvalget Revision af fredningsloven Om Bygningskultur Danmark. Bent Falk Formand

Bestyrelsen glæder sig til årsmødet og generalforsamlingen i Svaneke. VI håber kredsen af deltagere er vokset.

Bestyrelsen glæder sig til årsmødet og generalforsamlingen i Svaneke. VI håber kredsen af deltagere er vokset. Generalforsamling i Svaneke 2010. Bestyrelsens beretning for foreningsåret 2009 2010 Bestyrelsen glæder sig til årsmødet og generalforsamlingen i Svaneke. VI håber kredsen af deltagere er vokset. Landsforeningen

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2010-11

Bestyrelsens beretning for 2010-11 Bestyrelsens beretning for 2010-11 (Aflægges ved årsmødet på Nørre Vosborg lørdag d. 14. maj 2011). Årsmødet i maj 2010, som fandt sted i Svaneke, oplevede vi som rekordstort med over 100 deltagere. Vi

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Årsberetning 2013 for Landsforeningen for Bygnings- og landskabskultur

Årsberetning 2013 for Landsforeningen for Bygnings- og landskabskultur Årsberetning 2013 for Landsforeningen for Bygnings- og landskabskultur DE INDRE LINIER Bestyrelsen Efter årsmødet i 2012 konstituerede bestyrelsen sig således: Peter M. Hee, formand Karen Margrethe Olsen,

Læs mere

Årsberetning 2012 for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Årsberetning 2012 for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur Årsberetning 2012 for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur BESTYRELSEN I foråret 2012 besluttede Søren Vadstrup og Anders Mürtue at trække sig fra bestyrelsen på grund af arbejdspres. Suppleanterne

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2006 2007 Inklusiv bestyrelsens visioner. Inklusiv beretning fra Fredningsudvalget og fra Have- og Landskabsudvalget.

Bestyrelsens beretning 2006 2007 Inklusiv bestyrelsens visioner. Inklusiv beretning fra Fredningsudvalget og fra Have- og Landskabsudvalget. Bestyrelsens beretning 2006 2007 Inklusiv bestyrelsens visioner. Inklusiv beretning fra Fredningsudvalget og fra Have- og Landskabsudvalget. Generalforsamlingen 2006. Følgende blev valgt til bestyrelsen:

Læs mere

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA NUUK Seminar om bygningsbevaring 5. og 6. oktober 2010 Bygningsfredning og BK 2015 Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA 5. og 6. okt. 2010 Seminar om bygningsbevaring i Nuuk SIDE 1 5. oktober 2010 Bygningsfredning

Læs mere

Landforeningens forslag blev vedtaget. Som følge deraf, blev der også vedtaget en vedtægtsændring omkring afstemningsreglerne.

Landforeningens forslag blev vedtaget. Som følge deraf, blev der også vedtaget en vedtægtsændring omkring afstemningsreglerne. Beretning for året 2007-2008. Der er nu gået et år siden sidste årsmøde i Nykøbing Falster. Der er sket rigtigt meget i det år der er gået, og jeg skal prøve at berette om det væsentlige. Landsforeningen

Læs mere

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde.

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. 1 Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. På de følgende sider er der en beskrivelse af, hvad vedtægterne kan/skal indeholde og kommentarer til de enkelte punkter.

Læs mere

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium (indhold og omfang) 1. Baggrund 2. Formål 3. Succeskriterier 4. Produkt 5. Bindinger 6. Organisering 7. Tidsramme 8. Økonomi 9.

Læs mere

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 til Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Vordingborg Kommune Valdemarsgade

Læs mere

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN Af Hans Peter Svendler, direktør, Realdania, og Steen Hvass, direktør, Kulturarvsstyrelsen Realdania og Kulturarvsstyrelsen har igennem

Læs mere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Navn 1 Foreningens navn er Danske Risikorådgivere. Foreningen er stiftet den 17. april 2002. Formål 2 Foreningens formål er: a. at udbrede kendskabet til og

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 Fremmødte Nr. 1-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 2-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 6-2 brevstemmer Nr. 8 2 brevstemmer Nr. 9-1 fremmødt - repr. 2 stemmer

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019.

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019. VEDTÆGTER for Århus civile Hundeførerforening Stiftet den 12. november 1944 Vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. januar 2019. 1 Lokalforeningens Navn og hjemsted Foreningens navn er Århus civile

Læs mere

Beretning fra Frednings- og Bevaringsudvalget for 2013

Beretning fra Frednings- og Bevaringsudvalget for 2013 Beretning fra Frednings- og Bevaringsudvalget for 2013 Udvalgets sammensætning: Per Godtfredsen, arkitekt m.a.a., formand Helge Torm, cand. mag., næstformand Søren Vadstrup, arkitekt m.a.a. Erica Mangaard

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk Steder med sjæl Idébank til aktiviteter i udstillingen side 1 Indholdsforetegnelse Indledning side 3 Platforme i udstillingen side 4 Samarbejdspartnere og målgrupper side 5 Ideer til brug af kulturarvscruiseren

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Vedtægter for Landsbysamarbejdet i Nyborg Kommune

Vedtægter for Landsbysamarbejdet i Nyborg Kommune Vedtægter for Landsbysamarbejdet i Nyborg Kommune Vedtægter for Landsbysamarbejdet i Nyborg Kommune (Rev. maj 2016) Side 1 af 8 Vedtægter for Landsbysamarbejdet i Nyborg Kommune Side Overordnet beskrivelse:...

Læs mere

Beretning fra Frednings- og Bevaringsudvalget for 2012

Beretning fra Frednings- og Bevaringsudvalget for 2012 Beretning fra Frednings- og Bevaringsudvalget for 2012 Udvalgets sammensætning: Per Godtfredsen, arkitekt m.a.a., formand Helge Torm, cand. mag., næstformand Søren Vadstrup, arkitekt m.a.a. Erica Mangaard

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

Vedtægter DcH Svenstrup

Vedtægter DcH Svenstrup Vedtægter DcH Svenstrup 1 Foreningens navn er Danmarks Civile Hundeførerforening, Svenstrup (forkortes DcH). Foreningens hjemsted er Svenstrup i Aalborg Kommune. Foreningen er medlem af Landsforeningen

Læs mere

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds 2, d. 23.02.2015 Mødet startede med en præsentationsrunde, da mange af lokalforeningerne

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

Vedtægter for Esbjerg civile Hundeførerforening

Vedtægter for Esbjerg civile Hundeførerforening 1 Foreningens navn er / EcH. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening / DcH. 2 Foreningens formål er dels at virke til anvendelse af

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Fløng-Hedehusene Idræt, forkortet FHI. FHI er hjemmehørende i Høje-Taastrup Kommune. FHI s lokalområde er Hedehusene og Fløng. 2. Formål. FHI vil styrke medlemmers

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for Landdistrikternes Fællesråd

Vedtægter. Vedtægter for Landdistrikternes Fællesråd Vedtægter Vedtægter for Landdistrikternes Fællesråd 1 1. Navn, stiftelse og hjemsted 1.1. Organisationens navn er Landdistrikternes Fællesråd (LDF). 1.2. LDF er stiftet d. 27. februar 1997 af Komité for

Læs mere

28. november Rubrik. Forretningsorden Udsatterådet. Godkendt i Socialudvalget 28. november 2013

28. november Rubrik. Forretningsorden Udsatterådet. Godkendt i Socialudvalget 28. november 2013 28. november 2013 Rubrik Forretningsorden Udsatterådet Godkendt i Socialudvalget 28. november 2013 Udsatterådet i Forretningsorden Formål og opgaver 1. Rådet skal, med udgangspunkt i værdierne ansvar,

Læs mere

Vedtægter DcH Svenstrup

Vedtægter DcH Svenstrup Vedtægter DcH Svenstrup 1. Lokalforeningens navn og hjemsted 1.1 Lokalforeningens navn er Svenstrup civile Hundeførerforening / Danmarks civile Hundeførerforening Svenstrup. Forkortes DcH Svenstrup. 1.2

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager I nedenstående Vejledning en pdf-fil - er der mange nyttige links til medlemmer af byforeninger og borgere, som gerne vil

Læs mere

Vedtægter for. Danmarks civile Hundeførerforening AALBORG

Vedtægter for. Danmarks civile Hundeførerforening AALBORG Vedtægter for Danmarks civile Hundeførerforening AALBORG VEDTÆGTER FOR LOKALFORENINGER UNDER LANDSFORENINGEN DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING (Vedtaget 29.01.2018) Foreningens navn er: Danmarks civile

Læs mere

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt.

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt. Referat fra Generalforsamling afholdt den 13. marts 2013 Generalforsamlingen startede kl. 18.00 med spisning (stegt flæsk og persillesovs), hvori ca. 60 voksne og børn deltog. Glædeligt med det store fremmøde.

Læs mere

NETVÆRK FOR NYERE TIDS FYSISKE KULTURARV 2018 // ORGANISATIONEN DANSKE MUSEER

NETVÆRK FOR NYERE TIDS FYSISKE KULTURARV 2018 // ORGANISATIONEN DANSKE MUSEER Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur: 90 lokale foreninger 600 personlige medlemmer 40 frivillige 4 fagudvalg 1 sekretariat Utallige samarbejdsparter Lokalplaner: Svar i høringsfasen Støtte

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

FORMANDENS BERETNING 2015

FORMANDENS BERETNING 2015 FORMANDENS BERETNING 2015 Tiden ikke bare går stærkt - den løber afsted. Og det skyldes jo heldigvis oftest, at der sker så meget interessant dag efter dag, at man helt glemmer tiden. Ihvertfald føler

Læs mere

Bevaringsforeningen for Præstø og omegn

Bevaringsforeningen for Præstø og omegn Bevaringsforeningen for Præstø og omegn Formand: René Sørensen, Torvet 12,, tlf.: 55 99 33 49 Engagement er nødvendigt. Lokalforeningernes rolle i den lokale kulturmiljø-planlægning var det spændende tema

Læs mere

- forslag til revision af borgerinddragelsespolitikken. Borgerinddragelsespolitik

- forslag til revision af borgerinddragelsespolitikken. Borgerinddragelsespolitik - forslag til revision af borgerinddragelsespolitikken Borgerinddragelsespolitik Indhold Forord Forord............................................................ 2 Borgerinddragelse i dag...........................................3

Læs mere

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg. Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april 2015 1 af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i 2014. Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.) Ud over hvad koordinatorerne lige har berettet, vil

Læs mere

Skriftlig beretning 2004/2005 Bestyrelsesarbejdet Emneliste til dette afsnit. Tekstforslag og nye emner kan mailes senest søndag formiddag!!

Skriftlig beretning 2004/2005 Bestyrelsesarbejdet Emneliste til dette afsnit. Tekstforslag og nye emner kan mailes senest søndag formiddag!! Skriftlig beretning 2004/2005 Beretningsåret har været præget af arbejdet med løsningen af ganske store opgaver både på det faglige og det organisatoriske område. Som det vil fremgå af beretningen er der

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april Borgerinddragelsespolitik

Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april Borgerinddragelsespolitik Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april 2012 Borgerinddragelsespolitik Indhold Forord Forord.... 2 Borgerinddragelse i dag...........................................3 Målsætninger.... 4 Indsatsområde -

Læs mere

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Middelfart Kommune, i daglig tale Konservative i Middelfart. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015 Landsforeningen Lænken Nyhedsbrev sommer 2015 Lænkens sommertræf 2015 Så blev det endelig UGE 27, hvor over 80 glade voksne og børn tog afsted til Laugesens Haver nær Herning for at hygge sig i en lille

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for D J U R S L A N D S UDLEJE R F O R E N I N G

V E D T Æ G T E R. for D J U R S L A N D S UDLEJE R F O R E N I N G V E D T Æ G T E R for D J U R S L A N D S UDLEJE R F O R E N I N G 1. Navn Foreningens navn er Djurslands Udlejerforening. 2. Formål a) at varetage medlemmernes interesser i almindelighed. b) at udøve

Læs mere

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Forelæggelse af regnskab a. regnskabet

Læs mere

Formandens beretning

Formandens beretning Hvordan organiserede vi arbejdet? Efter generalforsamlingen i 2001 afholdt vi det konstituerende bestyrelsesmøde, og posterne blev fordelt, som det fremgår af nyhedsbrevet årgang 4 nr.7 fra december 2001.

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 S i d e 2 Indhold Indledning... 3 Vision... 4 Målsætninger... 4 Politik... 4 Service... 4 Udvikling... 4 Interessenter... 5 Værdikæde... 6 Idrætsrådet Silkeborg Kommunes

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER LANDSMØDET 28. 30. AUGUST 2008 VEDTÆGTER 1 Navn, overordnet organisation og hjemsted 2 Landsorganisationens formål 3 Politiske kontakter 4 Medlemskab af

Læs mere

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Helsingør Kommune, i daglig tale Konservative i Helsingør. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I FAMILIEPLEJEUDVALGET DEN 24. AUGUST. 2016

REFERAT FRA MØDE I FAMILIEPLEJEUDVALGET DEN 24. AUGUST. 2016 Dato: Ref.: REFERAT FRA MØDE I FAMILIEPLEJEUDVALGET DEN 24. AUGUST. 2016 Tid: 9.00-13-00 Sted: Birk Centerpark 4,Herning Indkaldte: Jette Dahl Helle Ringsmose Sanne Christensen Linda Ernstsen Marianne

Læs mere

Kære alle! Vi skal hermed have fornøjelsen at indkalde til den årlige generalforsamling med efterfølgende temamøde

Kære alle! Vi skal hermed have fornøjelsen at indkalde til den årlige generalforsamling med efterfølgende temamøde Kære alle! Vi skal hermed have fornøjelsen at indkalde til den årlige generalforsamling med efterfølgende temamøde onsdag den 16. marts 2005, kl. 18.30 i Anlægspavillonen, Lystanlægget 1 i Holstebro hvor

Læs mere

2.2. Rådet nedsættes for en periode svarende til kommunalbestyrelsens funktionsperiode.

2.2. Rådet nedsættes for en periode svarende til kommunalbestyrelsens funktionsperiode. Vedtægter, Kulturmiljørådet for Bornholm Vedtaget af Økonomi-, Erhvervs, og Planudvalget den XX.YY.2018. 1) Formål 1.1. Det er Kulturmiljørådets formål at yde faglig rådgivning til Bornholms Regionskommune

Læs mere

Bygningskulturarv som ressource i fremtidens landdistrikter

Bygningskulturarv som ressource i fremtidens landdistrikter Bygningskulturarv som ressource i fremtidens landdistrikter 26. Bygningskultur 2015 samler aktørerne Bag Bygningskultur 2015 står Kulturstyrelsen og Realdania og med til at sikre et koordineret løft for

Læs mere

Mål- og strategiplan

Mål- og strategiplan Mål- og strategiplan 2016-2018 Overordnet: Dansk Epilepsiforenings formål er grundlæggende at arbejde for, at mennesker med epilepsi skal begrænses mindst muligt i deres levevilkår. Det arbejder foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS 1 Foreningens navn og hjemsted: 1. I overensstemmelse med fransk lov af 1. juli 1901 og dekret af 16. august 1901 er der den 22. november 1966 dannet en forening kaldet: Club

Læs mere

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 MØDEREFERAT Mødedato og tid 31. August 2010 Sted Arlafoods Kruså Mejeri Mødedeltagere Fra Ole O. Madsen Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Rundvisning på Kruså

Læs mere

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Projektbeskrivelse Museerne ved Vadehavet har netop afsluttet en gennemgang de bevaringsværdige bygninger i området, der blandt andet havde

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling 3. marts 2019 kl

Ekstraordinær generalforsamling 3. marts 2019 kl Hinnerup civile Hundeførerforening Vi afholder ekstraordinær generalforsamling i DcH Hinnerup, da vi har revideret vores vedtægter iht. DcH Landsforeningen bestemmelser. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

SSP Samrådets vedtægter

SSP Samrådets vedtægter Gældende vedtægter SSP Samrådets vedtægter Forslag til ændringer 1. NAVN. Foreningens navn er SSP-Samrådet. Foreningens navn er SSP-Samrådet. 2. FORMÅL. At være kontaktorgan mellem medlemmerne. At holde

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR 1 Navn Organisationens navn er Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. 2 Hjemsted Landsforeningens hjemsted er adressen for Landsforeningens

Læs mere

Vedtægter for DcH Esbjerg

Vedtægter for DcH Esbjerg Vedtægter for DcH Esbjerg 1 Lokalforeningens navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er: DcH Esbjerg jf. DcH Danmark også kaldet: Esbjerg civile Hundeførerforening / Danmarks civile hundeførerforening Esbjerg.

Læs mere

N y h e d s b r e v. Vi arbejder for Hospice Sjælland i Roskilde. Nr. 2 2008

N y h e d s b r e v. Vi arbejder for Hospice Sjælland i Roskilde. Nr. 2 2008 Vi arbejder for Hospice Sjælland i Roskilde N y h e d s b r e v Nr. 2 2008 Indhold: Støtteforeningen i arbejdstøjet... 2 Nyt foreningsår - nye kræfter - samme vigtige opgaver... 3 Valg til bestyrelsen...

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Tilstede: Der deltog 22 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover deltog

Læs mere

Dagsorden for generalforsamlingen

Dagsorden for generalforsamlingen Generalforsamlingen i Støtteforeningen Nyboders Mindestuer 4. marts 2018 Dagsorden for generalforsamlingen Generalforsamling indkaldes skriftligt enten via e-mail eller med mindst 14 dages varsel på hjemmesiden

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager I nedenstående Vejledning en pdf-fil - er der mange nyttige links til medlemmer af byforeninger og borgere, som gerne vil

Læs mere

Vedtægter for Dansk Selskab for Evidensbaseret Praksis i Velfærdsprofessionerne

Vedtægter for Dansk Selskab for Evidensbaseret Praksis i Velfærdsprofessionerne Vedtægter for Dansk Selskab for Evidensbaseret Praksis i Velfærdsprofessionerne 1 Navn og hjemsted Selskabets navn er Dansk Selskab for Evidensbaseret Praksis i Velfærdsprofessionerne. Selskabets navn

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅRETS GENERALFORSAMLING. Søndag den 10. marts 2013

VELKOMMEN TIL ÅRETS GENERALFORSAMLING. Søndag den 10. marts 2013 VELKOMMEN TIL ÅRETS GENERALFORSAMLING Søndag den 10. marts 2013 Kære medlemmer. Bestyrelsen byder velkommen til årets generalforsamling. Den trettende i rækken og vi ser frem til mange flere. Arne Christensen

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG

Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG Velkommen til at tage med en tur op og se på vores DH arbejde lidt i helikopterperspektiv Dagens program

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

www.virksommekvinder.dk 2014 1

www.virksommekvinder.dk 2014 1 www.virksommekvinder.dk 2014 1 De 4 Hv-ord: 1.Hvem er VIRKSOMME kvinder? 2.Hvad gør VIRKSOMME kvinder? 3.Hvor findes VIRKSOMME kvinder? 4.Hvordan opnår Vk resultater? www.virksommekvinder.dk 2014 2 Hvem

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti.

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. 1. Navn.. Klubbens navn er Forsæti, udtales fårsaiti. Forsæti var balders søn og den som guderne gik til når de var uenige og skulle have tvister løst.. Foreningen

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014.

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslaget læses i kolonnen til venstre. I kolonnen til højre findes de gældende vedtægter, men ikke hele vejen

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021.

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021. Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 23 Fax. 55 36 25 00 post@vordingborg.dk www.vordingborg.dk Anne-Line Møller Sutcliffe Sagsnr: 2011-2168 Forslag

Læs mere

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med.

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med. Formandens mundtlige beretning Lilleskolernes Sammenslutnings repræsentantskab Fredag den 8. marts, 2019 På Roskilde Lille Skole ----- Lilleskolernes Sammenslutning er et fællesskab. Et fællesskab for

Læs mere

Vedtægter for lokalforeninger tilknyttet landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening

Vedtægter for lokalforeninger tilknyttet landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Vedtægter for lokalforeninger tilknyttet landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening 1. Lokalforeningens navn og hjemsted 1.1 Lokalforeningens navn er Danmarks civile Hundeførerforening Brønderslev.

Læs mere

Referat af DI s bestyrelsesmøde den 15. april 2007 18.00 til 22.00 Telefonmøde

Referat af DI s bestyrelsesmøde den 15. april 2007 18.00 til 22.00 Telefonmøde Referat af DI s bestyrelsesmøde den 15. april 2007 18.00 til 22.00 Telefonmøde Tilstede: Susie Mielby (SM), Charlotte Helsø (CH), Bo K. Sørensen (BKS), Birgitte Jensen (BJ), Rose Henriksen (RH), Ole Rasbech

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune Vedtægter VEDTÆGTER for Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune,

Læs mere

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv.

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv. Referat fra Generalforsamling Fagligt Selskab for udviklingssygeplejersker og kliniske oversygeplejersker Den 29. september 2009 på Helnan Marselis Hotel, Århus. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg

Læs mere

SCANDINAVIAN BREWERS REVIEW. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2015

SCANDINAVIAN BREWERS REVIEW. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2015 SCANDINAVIAN BREWERS REVIEW Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr. 17 95 45 55 Årsregnskab 2015 16. marts 2016 Dette regnskab indeholder 8 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning

Læs mere

DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER

DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER . DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER 2015 INTRODUKTION Kære tillidsmand Denne publikation er lavet som en introduktion til dig - den indeholder nogle praktiske oplysninger, som er gode at kende til, når

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e file:///c:/adlib%20express/work/20151208t114245.293/20151208t114245.620/264e9d7c-3e50-4... Page 1 of 1 08-12-2015 From: iniz tvillinggaard Sent: 25-11-2015 15:21:15 To: info@avlu.dk; info@aoelu.dk CC:

Læs mere

SCANDINAVIAN BREWERS REVIEW OG BRYGMESTERKORPSET. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2017

SCANDINAVIAN BREWERS REVIEW OG BRYGMESTERKORPSET. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2017 SCANDINAVIAN BREWERS REVIEW OG BRYGMESTERKORPSET Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr. 17 95 45 55 Årsregnskab 2017 19. marts 2018 Dette regnskab indeholder 8 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger

Læs mere

Vedtægter for DcH-Svendborg

Vedtægter for DcH-Svendborg Forslag til vedtægtsændring til behandling på generalforsamling d. 19.11.2015 Vedtægter for DcH-Svendborg 1 Foreningens navn er DcH-Svendborg. Dens hjemsted er Svendborg. Foreningen er medlem af landsforeningen

Læs mere

ODENSE BIBLIOTEKERNE. DELSTRATEGI Digitalisering

ODENSE BIBLIOTEKERNE. DELSTRATEGI Digitalisering ODENSE BIBLIOTEKERNE DELSTRATEGI Digitalisering 2016-2020 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Fritid og Biblioteker Odense Bibliotekerne Østre Stationsvej 15 5000 Odense C Telefon + 45 66 13 13 72

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling Onsdag den 26. marts Formand Per Sørensen bød velkommen kl. 19. - Vi var 25 fremmødte. Ad. 1: Valg af dirigent, referent og stemmetællere Klaus Roos blev valgt til dirigent

Læs mere

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi Naturpark Lillebælt fra 2018 Organisering, ressourcer og økonomi Fra 2018 går Naturpark Lillebælt fra pilotpark til naturpark. Notatet beskriver den fremtidige politiske og administrative organisering,

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Afdelingsbestyrelsens opgaver og ansvar

INTERN UDDANNELSE. Afdelingsbestyrelsens opgaver og ansvar INTERN UDDANNELSE Afdelingsbestyrelsens opgaver og ansvar Indledning En afdeling er en sammenslutning af enkeltmedlemmer, støttemedlemmer og kollektive medlemmer. En afdeling kan dække to eller flere kommuner

Læs mere

SCANDINAVIAN BREWERS REVIEW. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2016

SCANDINAVIAN BREWERS REVIEW. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2016 SCANDINAVIAN BREWERS REVIEW Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr. 17 95 45 55 Årsregnskab 2016 14. marts 2017 Dette regnskab indeholder 8 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning

Læs mere